PDA

View Full Version : agaclar.net,İzmir / 3. bonsai atölye çalışması (28 Haziran 2008)

bonsaisan
01-05-2008, 10:25
Sevgili İzmir'li Bonsai dostlarım.

Bu cumartesi (3-Mayıs-2008) saate 11:00 itibari ile Alsancak' taki stüdyomda sizleri ağırlamak ve bonsai üzerine konuşma ve uygulamalarda buluınmak için sizleri 3. İzmir Bonsai Atölye Çalışması'na davet etmek isterim.

Yer:Alsancak Bornova Sokağı -Kıbrıs Şehitleri 'nin kesiştiği nokta.
Saat:11:00 ' de toplanma.

Konular: Yeni Agaclar.net üyelerine bonsai nedir? ne değildir? konulu açıklama.
Deneyim kazanmış üyeler ile uygulamalar konusunda teknik anlatım.
Agaclar.net düzenlemekde olduğu Bonsai yarışması hakkında çalışma hazırlığında olan bonsai dostlarına bu konuda gerekli bilgi ve yapılması gerekenler konusunda yol gösterme.

Yaz aylarına girerken yapıması gereken uygulamalar.

izzeterisen
01-05-2008, 16:32
Keşke 2 gün önceden belli olmasaydı da ben de katılsaydım.
Yeni bir başlayan olarak görmeye dinlemeye öğrenmeye ihtiyacım var, hem de çok.
Burda çalışmayı izlersek çok güzel olur ama yine de çalışmayı gözle yerinde görmek başka olurdu sanırım.

bonsaisan
01-05-2008, 19:26
Vakit darlığı ve atölye çalışması için uygun mekan bulunmasındaki sıkıntıdan, kendime ait stüdyoda bu toplantıyı yapmak istedim.
Cumartesi olmasındaki sebep, pazar günleri bonsai dostlarının kendine ait vakit olarak değerlendirilmesi adına.
Katılım düşük olursa, toplantıyı başka güne kaydırırız.
Çalışmaya katılmak isteyenler, adlarını buraya eklerse, katılımcıların sayısına göre toplantı kesinleşecek.

Sisyphos
02-05-2008, 02:24
Bonsai'm öldü.
Defne fidanı dikmiştim oda öldü.
Okaliptüs fidanı dikmiştim oda öldü.
İlk bonsaimin mutlaka öleceği söylenmişti. Yaşaması çok düşük ihtimal denmişti...
O kadar da kolay değilmiş başka bir hayatı haketmek? -hele bir hayatı sürdürüyorken...
RNA ile DNA arasında ne fark olabilirki güzellikler beğeniyi kafeslemişken.
Hepsi bir toprağa değerken.

"Savaş sanatı olarak bonsai"

Sisyphos...

Eaglion
02-05-2008, 08:49
...Savaş sanatı olarak bonsai...

Sevgili Sisyphos,

Bu seni yıldırmasın. Yanlış zaman ve yanlış mekanda denemiş olabilirsin.

Yanlız, acilen bakış açını değiştirmen gerektiğini düşünüyorum. Doğa ile savaşılmaz. İnsanın doğaya karşı kazanma şansı yok. Kazandığını sandığında bile neden olduğu tahribatla esas zarar gören yine kendi oluyor.

Bonsai; bir insan-ağaç-doğa uyumu olmalı. Biri kolu bile aykırı olursa sonuç hüsran olacaktır. Bu uyumu yakalayabilmek için öncellikle ağaçlarınızı ve doğayı izlemeyi ve beklemeyi öğrenmelisiniz.

Tekrar yazayım. Yılmayın.

bonsaisan
02-05-2008, 12:35
3. İzmir agaclar.net Bonsai Atölye çalışması Siz sayın üyelerimizin katılım sayısını artırmak ve bu çalışmadan maksimum düzeyde verim alınması adına Tarih olarak değişmişdir.

Uygun tarih ve yer konunsunda ki tüm gerekli bilgiler bu konu başlığı altında güncellenecekdir.

Sizin için uygun tarihi yazınız... Katılımcıların çoğu için uygun olan tarihte toplanırız.

Göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ederiz.

Saygılar.

bonsaisan
02-05-2008, 12:50
Sayın Sisyphos

Bonsai doğa ile insanın bir harmoni içinde ki uyumudur.

Bu uyumda doğa en güçlü unsurdur.
Bonsai uzun ve çok fazla özveri isteyen bir hobi bir sanat dalıdır.
Bonsai'ı uzun ve çetin bir yol olarak düşünün.Bu yola çıktığınızda tökezlene bilir hatda düşe bilir **** kaybolabilirsiniz.

Size bu yolda arkadaşlık rehberlik edecek bir çok bonsai dostu bula bilir.Ve yolun zorluklarında onlardan destek alabilirsiniz.
Bonsaide en öenli unsur sabır ve zamandır.

Görsel açıdan yazılı **** web kaynaklı görsel vizyonda görmekde olduğunuz ağaçların çoğu uzuzn ılar yapılan bakım ve uygulamalar ile bu görsel güzeliğe kavuşmuşlardır.

Bu yüzden bu güzel sanata başladığınız da ona ayıraçağınız vakit oranında oda size tüm görseliğini sergiliyeçekdir.

Bonsai'de yılmak usanmak gibi geri adımlar atmanız çıkmakda olduğunuz bu yolda ilerlemenizi engeller.

Bu yüzden sıkılmayın ve yılmayın.HEr bonsai dostu ilk başlarda kayıplar yaşar.
Öenmli olan kayıpların sebebini anlamak **** yapılan hatayı bir bonsai dostuna danışmakdır.

Saygılar.

Boreas76
19-05-2008, 01:38
Merhabalar,
Ne güzel bir forum buldum diye sevinirken İzmirli bonsai tutkunlarını bulmak ve atölye çalışması olacağını görmek gerçekten beni daha da sevindirdi ve heyecanlandırdı. 4 gün önce ikea'dan bir bonsai aldım.Bırakın bonsaiyi bitkiler konusunda hiçbir bilgim yok.en son ilgilendiğimde pamuk içinde fasulye yetiştirmiştim:)Tarih kesinleşsin mutlaka orada olacağım.

malbman
25-05-2008, 04:28
Hatırlayanlar olacaktır. Yıllar önce televizyonda Shogun diye bir dizi vardı. Orada bir bonsai görmüştüm. Nar ağacıydı. Tabii yalnızca bir film aksesuarı da olabilir ama çok canlı görünüyordu. O günden beri hayranlık duyduğum, ama açıkça söylemek gerekirse, bir türlü bir fırsat yaratıp da üzerine düşmediğim bu konuya bir yerden başlamak istiyorum. Konu hakkında kesinlikle hiç bir bilgim yok. Öncelikle forumdaki bonsai başlığı altında yazılan her şeyi okuyarak başlayacağım. Ama eminim yine de soracak çok şey olacaktır. Sanırım bu konuda buradaki bonsai dostlarına güvenebilirim. Sevgi ve saygılarımla.

Ali H. ALI
25-05-2008, 12:57
Malbman iyi gunler, bonsai yapmak icin ise okumakla baslamak dogru bir yoldur.
Daha sonra ogrendiklerinizi pratikte uygulayip sonuclar alacaksiniz. Ustelik Izmirde yasamaniz da bir ayricalik. Izmirde bonsai ile ugrasan arkadaslar oldukca deneyimli. Bu arada yapilacak Izmir bonsai atolye calismalarini da kacirmamaniz gerekiyor. Buna benzer calismalar her zaman yapilmiyor. Yapildigi zaman da degerlendirilmeli diye dusunuyorum.

Simdiden size kolay gelsin.

eday
12-06-2008, 16:13
Selamlar,

Az önce maillerime baktığımda Sayın memet'in bonsai atölye çalışmasıyla ilgili mailini gördüm. Bu sefer kaçırmamak üzere ben de katılmak istiyorum.
Geçen yıl sabırsızca budadığım ve geçen ay küçücük bir sakız haline gelmiş olmasına rağmen inatla filiz vermeye devam eden şımarık sakız bonsaimi getirmeyi çok istiyorum ancak saksısı oldukça büyük olduğundan getiremeyeceğim. Resimlerini bonsai çalışmaları kısmına yükleyip sanırım ordan yardım alacağım..

Umarım bu sefer bir aksilik olmaz ve atölye çalışmasında görüşürüz.

bonsaisan
13-06-2008, 13:43
Öncelikle sevgili mehmet'e bu güzel organizasyonda en büüyk problem olan yer sorunu konusnda yaptığı uğraş için teşekürediyorum.

Tek tek katılımcı arakdaşları şöyşe bir sıralamak istiyorum.
Yanımızda olmasada manevi destekleri ile Avusturalya'dan Ali H. ALI
1.Memet
2.Bonsaisan
3.malbman
4.izzeterisen
5.eday
6.cihan_as
7.Koyu yeşil

Şuanda 7 kişilik bir grub oluştu.

Eğer fidanalrınız var ise **** daha önceki atölye çalışmalarından elinzide örnekler var ise getire bilirseniz güzel bir yönlendirme ve uygulama ortamı oluşaçakdır.

Şimdiden herkeze saygılar.

bonsaisan
14-06-2008, 11:56
Şu anki katılım sayısını günceliyorum ve....

Yanımızda olmasada manevi destekleri ile Avusturalya'dan Ali H. ALI
1.Memet
2.Bonsaisan
3.malbman
4.izzeterisen
5.eday
6.cihan_as
7.Koyu yeşil
8.Penelophe
9.Fatma dündar.

memet
17-06-2008, 19:43
Narlıdere belediyesinin yerini bilmeyen var mı tarif edeyim mi?

Boreas76
20-06-2008, 18:29
Mailı alınca çok sevindim ancak aynı gün cok yakın bir arkadasımın ayvalıkta düğünü var.Bu kadar mı denk gelir :( GEne de emeği geçen herkese çok teşekkürler.

eday
23-06-2008, 09:31
Cumartesi günü yarım gün işlerin yoğunluğu nedeniyle mesaiye kalacağım. İş yeri de Çiğli'de olunca atölye çalışmasına 1 veya 1,5 saat gecikmeli geleceğim(elimden geldiğince hızlı olmaya çalışacağım). Sizler için bir sakınca olmaz değil mi?

Penelophe
23-06-2008, 15:42
Uygun olduğunuz saatte gelin, biz 4'e kadar orada olacağız.;)

Aziz beyin Urla'da internet bağnatısı olmadığı için kendisiyle görüştüm, Aziz bey de katılıyor.

1. Memet
2. Bonsaisan
3. Malbman
4. İzzeterisen
5. Eday
6. Cihan_as
7. Koyu yeşil
8. Penelophe
9. Fatma dündar
10. Aziz Gerzeli
11. ?

izzeterisen
23-06-2008, 18:31
Narlıdere belediyesinin yerini bilmeyen var mı tarif edeyim mi?

Yeri tarif ederseniz çok iyi olurdu?
En azından yetişmek açısından, çünkü sabah çıkacağım Muğla'dan.

memet
23-06-2008, 19:10
Narlıdere'ye Konak'tan otobüse binerek ulaşabilirsiniz. Narlıdere otobüsleri var. Hepsi de Belediye binasının önünden geçiyor. Araba ile gelecekseniz, Çeşme yönünde ilerleyin. Balçova'dan sonra Nalıdere geliyor.
AKM'nin arka kapısından düğün salonuna gireceksiniz.
Ulaşımda sorun yaşarsanız, telefonum 0543 304 40 35

mayranci
26-06-2008, 13:38
Biraz gecikmeli de olsa bizde eşimle birlikte katılmayı planlıyoruz.Görüşmek üzere..

Llama
26-06-2008, 15:24
4cüsüne nasipse gelirim
daha dün niyetlendim bugün öğrendim buluşmayı
yarın da kalkıp gelmek olmaz deme :D

memet
26-06-2008, 19:39
Gayet güzel olur. Neden olmasın.

bonsaisan
26-06-2008, 20:23
Sayın Llama

bekleriz buyrun gelin her zaman

memet
27-06-2008, 17:48
Arkadaşlar, toplantı için bize ayrılan yer konusunda hata yapmışım. Umarım yola çıkmadan önce herkes başlığa bir göz atar.
Narlıdere Köprü'de, Pir Sultan Abdal parkı içindeki düğün salonunda toplantımız.

Ceq
27-06-2008, 20:52
Bir arkadaşım ve bende gelicez ağacımızla =)

memet
28-06-2008, 08:20
Foruma son bir bakıp yola çıkacak arakadaşlar için, toplantı yeri konusunu tekrarlayayım.
İlk söylediğim gibi AKM değil, Köprü'de Pirsultan parkının içindeki düğün salonunda

Telefonum, 0543 304 40 35

Penelophe
28-06-2008, 08:57
Günaydın, bir durum kontrolü yapmak iyi olacak. Gelemeyen arkadaşlar olacak çünkü.:(

Koyuyeşil, gelemiyor, siteye yazmaya vakti olmamış, işleri yoğun. Aziz bey de gelemiyor, günleri şaşırmış.:D

Dün koçtaşta bonsailere bakan bir hanımla tanıştım, e malumunuz hemen sohbet başladı, ticari bonsailerden almayı düşünüyordu, ofis arkadaşlarıyla beraber bonsaiye merak sarmışlar, bende ticari bonsailerdense kendi yapacakları bonsailerin hem daha sağlıklı hem de anlamlı olacağından bahsettim. Bu fikir çok hoşuna gitti ama bunu nasıl yapacağını sordu hemen.;) Ben de toplantımızdan bahsettim, çok sevindi fakat cumartesileri 4'e kadar çalıştıkları için izin alabilirlerse ofis arkadaşlarıyla beraber geleceklerini söyledi, www.agaclar.net/forum notunu da telefonuna kaydetti ve vedalaştık.;)

Bu durumda, son durum;

1. Memet
2. Bonsaisan
3. Malbman
4. İzzeterisen
5. Eday
6. Cihan_as
7. Mayrancı
8. Penelophe
9. Fatma dündar
10. Ceq
11. Koçtaş'ta tanıştığım arkadaşlar (izin alabilirlerse)

cemal.S
28-06-2008, 09:14
Merhabalar!

Güzel İzmirin güzel insanları sizlerle olmak vardı ya neyse, Bir gün mutlaka sizleri tanımak için sabırsızlanıyorum. Şu İzmir merak ettiğim şehirlerimizin başında geliyor. Bu bonsaii konusunu sitemizden takip ediyorum:Bilgi paylaşımınız ve yardımlaşmanız beni hep cezbediyor. Harikasınız harika. Hepinize katılan katılamayan tüm arkadaşlarıma YALOVADAN sevgilerimi gönderiyorum.

Saygıyla.

Unutmadan resimlerinizi hepimiz dort gözle bekliyoruz.

Ali H. ALI
28-06-2008, 10:41
Izmirli bonsaiseverler, guzel sohbetli ve keyifli bir bonsai gunu gecirmenizi dilerim.

Penelophe
28-06-2008, 17:36
Merhabalar, güzel bir toplantı oldu.:)

Memet, Bonsaisan ve eşi, Mayrancı ve eşi, Cihan As, Ceq ve bir arkadaşı, Fatma Dündar ve eşi, Eday katıldılar toplantıya.

Memet gerçekten güzel bir yer ayarlamış bize, klimamız ve çayımız vardı. Ulaşım biraz meşakkatli oldu ama mekan ışıklı ve ferahtı. Memet'e ve Narlıdere Belediyesi'ne teşekkürler.

Bonsaisan ayrıntılı bir anlatım yaptı, ona ve katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Galeride başlık açıldı mı bakmadım daha ama şu an çok yorgunum, akşama yüklerim fotoğrafları..

malina
28-06-2008, 18:30
İzmir 3. Bonsai Atölyesi / 28 Haziran 2008 (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=688&userid=)

cihan_as
28-06-2008, 23:15
Sayın bonsaisan, bilgi birikimini bizlerle esirgemeden paylaştıgı için çok teşekkürler.

Memet arkadaşımızın imkanlarıyla narlıdere belediyesi bonsai atölye çalışması için
bizlere verdigi salon için teşekkürler.

eday
30-06-2008, 07:45
Son 1 saatine katılabildiğim Bonsai Atölye Çalışması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Selamlar

malbman
30-06-2008, 10:54
Sevgili dostlar, kayınvalidemin son anda çıkan bir safra kesesi rahatsızlığı, Cuma gecesinden bu sabah saat 9:30' a kadar olan süreyi hastanede geçirmeme neden olduğu için toplantıya katılamadım. Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Umarım sizler için yararlı olmuştur ve umarım bir dahaki toplantı gününde başka bir aksilik çıkmaz.
Saygılarımla.

bonsaisan
30-06-2008, 16:01
Öncelikle bu güzel organizasyonda mekan konusunda emeği geçen çok değerli moderatörümüz Memet kardeşime çok teşekkürediyorum.

Ayrıca malzeme konusnda yardımları esirgemiyen Penelophe teşekürederim.

Atölye çalışmasına değerli vakitlerini ayırıp gelen tüm katılımcı arkadaşlarıda bonsai göstermiş oldukları özveriden dolayı tebrik etmek istiyorum.

Çeşitli problem **** olumsuzluklardan dolayı katılımda bulunamayan bonsai dostlarımıza da bir diğer aötlye çalışmasında tanımak ve görmek dileğindeyiz.

Kısaca özetlemek gerekirse bu çalışma biraz genel daha sonrada soru cevap ağırlıklı olmasına karşın kendi adıma güzel ve verimli geçtiğine inanıyorum.

Saygılar sunuyorum.

mayranci
30-06-2008, 21:34
Herkese merhaba,
İki gündür internet bağlantımdaki bir sorun nedeni ile bonsai çalışması konusunda görüşümü belirtememiştim.Sorun çözüldü ve başlıyorum anlatmaya..
1) Düzensiz bir organizasyondan bahsedebiliriz.Önce Narlıdere AKM dendi sonra toplantı 28 Haziranda ancak yer değişikliği bir gün önce siteye ancak aktarılabildi,penelophe cep telefonu ile ulaşmasa yanlış adreste idik.(iyi ki varsın)
2) Toplantıya katılabileceklerini belirten 11-12 kişiden ancak 7-8 i katılabildi.Hayal kırıklığı oldu.(tanışamamak adına)
3) Toplantı yeri İzmir'in sıcağı düşünüldüğünde kliması ile mükemmeldi.Çay,bisküi vb ikramlarda yerinde idi.
4) Biz Aliağa'dan cihan_as Altındağ'dan (bisikleti ile) katıldık.Mesajlardan da anlaşılacağı gibi katılanların hepsi çalışmadan memnun kaldı.
Tam bir bilgi bombardımanına uğradık.Bonsai nedir,tarihçesi,dünyada ve ülkemizdeki gelişimi ve geldiği nokta,bu iş için gerekli alet,macun,saksı,ekonomik yönü vb pek çok konuyu yaklaşık 3 saatlik bir süreye sığdırdık.Bazı sorularımızla üstadımızı sıktık ama o sabırla bizleri aydınlatmaya devam etti.Belki sitede de bu konuda pek çok bilgi var ancak burada birinci elden dinlemek,dokunmak,aydınlamak bence ayrıcalıktı.Bunu bize yaşatan herkese eşim ve ben çok teşekkür ediyorum.

5) Değişik nedenlerle bu toplantıda aramızda olamayanları bundan sonra belirli periyotlarda tekrarlanması düşünülen çalışmalarda mutlaka görmek istiyoruz.

Narlıdere Belediyesi'ne,memet'e,penelophe'ye ve bonsaisan'a(fotoğraflarımızı çektiniz ne zaman siteye yükleyeceksiniz) çok teşekkür ediyoruz.

mayranci
30-06-2008, 21:47
Sevgili penelophe bonsai çalışması için siteye yüklediğin resimleri gördüm,hepsi güzel ama bir eksik var.Bence bunu atlamamalı idin.O da cihan-as'ın Narlıdere caddelerindeki bisiklet showu. Benim dacia'yı bile solladı,sen görmedin herhalde.Arkadaşımıza sağlıklı günler diliyoruz.

Penelophe
01-07-2008, 03:25
Mayrancı, aslında küçük bir değişiklik dışında düzensiz bir organizasyon dersek, hakkını yemiş oluruz bu organizasyonun gibime geliyor.:) Çünkü, Memet sabahtan Akm'ye gidip, (siteye girmeyip, toplantı yerinin değiştiğini bilmeyenler için) haber bıraktı. Bana da msnden Memet haber verdi toplantı yerinin değiştiğini, belki ben de siteye girmeyip haberdar olamayacaktım.:)

Seyyide Hanımı ve sizi aramızda görmek çok güzeldi, yazdıklarınızdan sıkılmadığınızı anlıyorum, bu çok güzel. Demekki neymiş; bundan sonraki bonsai toplantılarımızda sizi ve Seyyide Hanım'ı da, ellerinizde birer fidan, aramızda bol bol görecekmişiz.;)

Sanırım benden başka sadece Bonsaisan fotoğraf çekti, fırsat bulunca yükler heralde.

Cihan abi süper idmanlıymış gerçekten, hayretler içinde kaldım.:eek: Yaklaşık 40 km yolu, öğlenin sıcağında bisikletle almak hem idman hem de cesaret ister, bravo Cihan abi.:)

Sanırım Dacia dönüş yolunda sollandı, ne diyeyim.:D

nariçi
18-10-2008, 22:33
Bonsai örneklerini ansiklopedilerden gördükçe imrenirdim ve bunları ancak japon çiçekçileri nin özel uğraşları gibi görürdüm. dahasonra yerel çiçekçilerde de görülmeye başladı, bir ara bir kaymakam odasında ilk canı bonsai görünce çok hoşuma gitmişti dışbudak. fakat uzun yılların ürünü olacağı düşüncesiyle denemeye başlamamıştım. bu formlarda öyle anlaşılıyor ki kısa süreler içince bonsai ürünleri verilebiliyor. Atölyelere katılamasam da şimdilik okumaya başladım. Umarım bir gün başlarım.

Ali H. ALI
19-10-2008, 11:32
Sayin Narici iyi gunler.
Izmirde yapilacak bonsai atolye calismalarina katilma imkaniniz varsa mutlaka katiliniz. Su an Turkiyede bonsai atolye calismasi yapilan bir, iki sehirden biridir Izmir. Bonsai atolye calismasinda gorup ogrenecekleriniz su an Turkiyede bir ayricalik gibidir.

Dogrudur bonsai sabir ve zaman isteyen guzel bir ugrastir. Ama, bonsai uzerinde nasil calisacaginizi ogrendikten sonra, bonsaiye uygun agaclari secer bonsaiye baslar, agaclariniz uzerinde zefkle calisabilirsiniz ve bu calismalar bir omur boyu surer hic bitmez.

Aramiza hos geldiniz, bonsaide size kolayliklar dilerim.