PDA

View Full Version : Yabani İğde ( Seabuckthorn berry - Hippophae Rhamnoides )

Sayfalar : 1 [2]

celalamca
20-02-2020, 12:06
Aynı akıbeti esfloradan aldığım zerehsk fidanlarında yaşadım..:) hazır esflorada bu konudayken ona da sorayım; sizdeki zereshk fidanları nasıl..gelişme var mı?

thunderon
21-02-2020, 06:12
Bendeki zerehsk iyi durumda. Tomurcuklar çıkmaya başladı.

celalamca
21-02-2020, 11:38
Bendeki zerehsk iyi durumda. Tomurcuklar çıkmaya başladı.

zereshk başlığı altında gelişmeleri paylaşalım

http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/23646.htm

esflora
22-02-2020, 08:34
Bizde çok az kaldı ve yavaş yavaş hareketleniyorlar. Zereşk çok suyu sevmiyor bilginiz olsun.

Aynı akıbeti esfloradan aldığım zerehsk fidanlarında yaşadım..:) hazır esflorada bu konudayken ona da sorayım; sizdeki zereshk fidanları nasıl..gelişme var mı?

celalamca
24-02-2020, 11:50
Bizde çok az kaldı ve yavaş yavaş hareketleniyorlar. Zereşk çok suyu sevmiyor bilginiz olsun.

baktım fiyatlar çok uçuk olmuş.

aydemiraydın
19-06-2020, 09:32
benim yalancı iğdeler kurumuştu hevesimde kırıldı fakat merak ettim meyve tadı nasıl.

celalamca
19-06-2020, 13:21
benim yalancı iğdeler kurumuştu hevesimde kırıldı fakat merak ettim meyve tadı nasıl.

ekşi hatta oldukça ekşi...

meyve çok küçük.bu meyveyi zereshk gibi dalıyla kesip kurutmak ondan sonra toplamak gerekir yoksa tek tek toplanacak meyve değil.

zereshk in kırmızı değil de sarı turuncu renklisi .tabi şifasına laf yok.

bir de yerini severse oldukça yayılıcı bir bitki.böğürtlen gibi.ben kuşlar yesin ve bahçede çeşitlilik olsun diye yetiştiriyorum açıkçası.

boluluagacsever
01-07-2021, 16:45
bana da fidan lazım satın almak istiyorum piyasada yok acaba elinde olan arkadaşların bana 1 dişi + 1 erkek fidan gönderme imkanları var mı