View Full Version : En güzel balkon / En güzel teras / En güzel bahçe yarışması (2008)
Penelophe
16-04-2008, 00:23
Bahar geldi, balkonlarımız yavaş yavaş renklenmeye başlayacak. Bu güzellikleri bir yarışmayla belgelemek gerek bence.;)
Mesela Haziran **** Temmuz'da yarışma yapılır, fotoğraflar eklenir ve sonuçlar açıklanır gibi. Ama şimdiden plan yapmalıyız ki, herkes daha bir şevkle hazırlansın.:) Herkes yarışma konusunda fikirlerini belirtsin, beraberce planlayalım.;)
Mesela kazananlara hediyeler verilebilir, bu hediyelere de üyeler sponsor olabilir.:)
Rengarenk balkonlarımızı sergilemeye ve ödüllendirmeye var mısınız?
Not:Yarışmalar bölümüne yazdığımı sanıyordum ama orası başka bir pencerede açık kalmış ve ben farkında olmadan bu bölüme açmışım konuyu, uygun başlığa taşıyabilirmisiniz..
fatmadundar
16-04-2008, 15:37
Çok güzel olur. Ama balkonlarımızın en çiçekli olduğu zaman Mart, Nisan, Mayıs ayları. Yani İzmir için böyle. Yazları serin geçen yerler de var.
Eğer yarışma Haziran-Temmuzda düzenlenirse şimdi çektiğimiz fotoğrafları kullanabiliriz.Yanlız fotoğrafla olacaksa ozaman olur. Ama jüri bunu yerinde görmek istemez mi? Demek istediğim bu da fotoğraf yarışması gibi olur.
Ev ve Bahçe dergisi nasıl yapıyor? Ben düzenli almıyorum ama arada bir balkon yarışması yaptığını hatırlıyorum.
Koyu yeşil
16-04-2008, 16:51
İki ayrı başlıkta da olabilir. En güzel balkon, bir de en güzel bahçe. Bence sadece fotoğraf yapalım. Diğer türlü şehirlerde ekip oluşturmak falan gerekir ki bu biraz zor olur sanırım.
Penelophe
16-04-2008, 21:43
Bence, fotoğraflar çekmeye başlayalım, yazları serin geçen yerlerde bulunan arkadaşlarımız için de Haziran-Temmuza'a kadar bekleriz.:) Sonra da değerlendirme yapılır, herkes oylar ve en güzel balkon seçilir.;)
Evet, en güzel bahçe de çok iyi fikir.:)
Agaclar.net'in en güzel balkon ve bahçesi, kulağa çok hoş geliyor.
Fikri olan **** bu projeyi destekleyen başka kimse yok mu?
Yarışma fikri çok heyecan verici. En güzel balkon yarışması güzel olur. Ama en güzel bahçe yarışması yapmaya gerek yok. Güler Hanımın kazanacağı baştan belli.:p Onun bahçesi varken cesaret edip yarışmaya katılabilirmiyiz, bilemiyorum.
Koyu yeşil
17-04-2008, 09:32
Daha ne bahçeler çıkar bizim siteden...;)
Süper fikir. Ancak bence balkon ve teras diye ayırmakta fayda var. Benim minnacık balkonum kocaman bir terasla boy ölçüşemez.
fatmadundar
17-04-2008, 09:55
Sevgili Penelophe,
Tamam o zaman. Yanlız fotoğrafla olursa daha iyi olur. Çünkü biz baharı kıştan daha yaşarken henüz bahar gelmeyen yerler de var.
Sevgili abk, olsun varsın. Güler Hanımın Bahçesi tescillendi. Hepimizce kabul edildi ki o çok özel. Güler Hanımın Bahçesi değil, Botanik Bahçesi desek de olur Güler Hanımın Arberatumu desek de olur. Bu yüzden takdir ve saygılarımı bir kez daha iletiyorum kendilerine. Eğer ödüllü olursa Güler Hanımın ödülü daha özel olmak üzere Onun dışında birinci ikinci değerlendirmesi yapılır.
Sonuç olarak ben ikisini de destekliyorum.
fatmadundar
17-04-2008, 10:06
Sn M.Sema ben yazmaya başlarken sizin yazınız yoktu.:)
Balkon , Bahçe ve Teras için ayrı ayrı olabilir tabi.
Demek sizin kocaman bir terasınız var, hem de İzmir'de yaşiyorsunuz (ne güzel). Hatta eviniz deniz de görüyordur. :D Şaka bir yana doğduğum şehre selam olsun.
çekirdek
17-04-2008, 13:17
Balkon, teras, bahçe ayrımı bence de iyi olur.
Güler Hanımın bahçesini evet, yarışma dışı tutalım derim. O; hani, onur ödülü ya da fahri ödül (ödülün fahrisi mi olurmuş?!) olur ya, öyle bir bahçe.
Ve hatta;
Aramızda kalsın, kendisinin haberi olmasın,
yok tamam bundan sonrasını yazmayacağım, devamı yaza..
çekirdek
17-04-2008, 13:39
Bazı dergilerin yarışma ve seçimlerinde tepkimi çeken bir şey vardı..
Balkonlar henüz o mevsim alınıp koyulmuş kütür kütür(!) çiçeklerle doldurulup, Tepe, Mudo v.s.den lüks, şık mobilya ve aksesuarlarla güzelleştirilip yarışmaya katıllanılıyordu.
Bizim için geçerli değil de aklıma geldi yazdım.
Arzu Kasapoğlu
17-04-2008, 13:48
Haklısınız çekirdek, çiçeklerin çeşitlerinden ve güzelliğinden çok lüks evlerin, lüks mobilyaları ile süslenmiş balkonları kazanıyor.
Bahçelerde de aynı durum söz konusu.
İklimsiz
17-04-2008, 14:08
Standartlarımız belli. Aksesuralı, mobilyalı balkonları da yarışma dışı bırakamayız.
Nasıl olsa acaba?
çekirdek
17-04-2008, 14:23
Bizler için böyle bir durum olacağını sanmıyorum İklimsiz. Dergilerin ödül durumu ve yayım durumu da var ya.. Kimse iki-üç gün içinde üye olup, gerekeni yapıp yarışmaya katılmak istemez, anlaşılabilir zaten.
Arkadaşlar bu siteye üye olan diğerleri gibi hepimiz bitkileri çok seviyoruz. Şahsen ben önce hazır fideler yetişmiş çiçekleri büyütmeyi deniyordum. Bir süre sonra bu yeterli olmadı kendim tohumdan yetiştirmeye başladım. Bu bambaşka bir heyecan. Şimdi de yetiştirdiğim bu bitkilere farklı değişik saksılar arar oldum. Arkadaşların yaptıkları farklı düzenlemeler ilgimi çeker oldu.
Saksı diye kova kullanımları, aynı saksıda farklı çiçek dizaynları, mini kaktüs bahçeleri ne güzeller. Yarışma sayesinde bu farklı düzenlemeleri görmek paylaşmak isterim. Normalde kullandığımız eşyalar elbette resimlerde gözükecek. Ben şahsen onları da görmek isterim.
Mesela minik bir terasım var su bitkileri yetiştirmek istiyorum havuz bulamıyorum. Belki terası olan bir arkadaştan bir uygulama görüp fikir sahibi olabilirim. Üye arkadaşların zaten resim paylaşımları var. Benim tek isteğim katılan balkon teras ve bahçe resimlerini görmek. Merakla bekleyeceğim..
denizakvaryumu
17-04-2008, 14:34
Bazı dergilerin yarışma ve seçimlerinde tepkimi çeken bir şey vardı..
Balkonlar henüz o mevsim alınıp koyulmuş kütür kütür(!) çiçeklerle doldurulup, Tepe, Mudo v.s.den lüks, şık mobilya ve aksesuarlarla güzelleştirilip yarışmaya katıllanılıyordu.
Bizim için geçerli değil de aklıma geldi yazdım.
Zaten bu bahçe-çiçek dergileri aslında bahçe mobilyaları ve reklamları dergisi :)
Çiçek ve bitkilerle ilgili açıklamaları çok genel ve ayrıntıdan yoksun.
Örneğin; Çiçeklerimde yaprak biti ve kırmızı örümcek var ne yapacağım diye soru var cevap olarak yaprak biti ve kırmızı örümceği öldüren ilaçlar kullanın diyor.
Buket Aknar
17-04-2008, 14:35
Bu fikri, yani engüzel balkon, teras ve bahçe yarışması fikrini destekliyorum. Bana göre öncelikle kriterleri belli etmemiz gerekiyor. Örneğin fotoğraf yerışmalarındaki gibi belli sayıda bir mesaj veya başka birşeyler, artık bilemeyeceğim belli kriterlere uyarak bu yarışmaya katılabilmeli ne dersiniz?
Sevgili Çekirdeğe ben de katılıyorum. Hazır eşyalar, saksılar alınarak doldurulmuş balkonların dereceye girmesi hiç de hoş değil. Bence emek verilerek oluşturulmuş olanlar daha kıymetli olmalı, onlar takdir görmeli...
fatmadundar
17-04-2008, 14:55
Sn m.Sema, benim terasım yok. Siz teraslarla balkonlar aynı kategoride yarıışmasın demişsiniz ya.Ona destek verdim.
Sn Fatmadundar eğer istiyorsanız dilerim olur. Çünkü ben teraslı br ev yok aslında kocaman bahçesi olan tek katlı bir ev istiyorum, denizi göreyim istiyorum, dizlerim ağrımadan rahatlıkla eğilip kalkayım istiyorum.....Neyse konuyu sulandırıp ortalığı bulandırmayayım. Akşam akşam herkesin dileklerinin olmasını dileyeyim. Ve hemen eve gidip balkonumu güzelleştirmeye başlayayım.
Penelophe
20-04-2008, 13:54
Katılım şartı arayalım bence,
-Foruma en az anlamlı 50 mesaj yazmış olmak,
-Bitkileri kendi yetiştirmiş **** fideyken alıp büyütmüş olmak...
gibi.
Açıkcası en güzel balkon fikrini ortaya atarken, buna en güzel teras ve en güzel bahçenin de dahil olacağı aklıma gelmemişti. 3 yarışma demek 9 ödül demek, kuvvetli sponsorlara ihtiyacımız var.;)
Oylamaya herkes katılsın bence, zaten oylama yapacak olanlar agaclar.net/forum üyeleri olunca satın alınan görsellikle, emek harcanan görselliği ayırt edeceklerdir oylarını kullanırken.;)
çekirdek
21-04-2008, 14:33
Ödül olmalı mı?
Fikrimce bu yarışmada özel bir ödül olmamalı, "şu şu ödüller" verilmemeli..
Arkadaşların oylaması, beğeni göstermesi bence yeterli bile. Zaten ille de severek yaptığımız şeyler, ödül kendi kendine geliyor sonuçta.
Ne dersiniz?
Çok güzel bir fikir. Hazırlıklarım devam ediyor. Çok iddialı değilim ama:) Maddi imkanlara dikkat edelim, bu konuda duyarlı olacağınıza hiç kuşkum yok. Bu arada sevgili Penelophe gruba hala gelmediniz.
sevgiler.
Yorgunluğuma değecek bir "şahane olmuş-bravo" bana yeter :)
Bahçeyle uğraşıp, akşamına belim tutulup topallarken, başardıklarımın karşısına geçip seyrederken ve kendimle gurur duyarken, dışardan bir sesin de "Şahaaane olmuş vallahi" demesi beni pek mutlu ediyor. :)
Bu arada kaç fotoğraf eklenecek? Mesela bahçenin değişik köşelerinde değişik zamanlarda açan bitkiler oluyor. En güzel zamanlarında fotoğraflamak gerekir.
Leylak geçti geçecek mesela :) Yoksa bahçenin genelini mi fotoğraflayacağız? bahçemiz var ama aynı zamanda verandalarımız-teraslarımız da var. Oralara da saksılarda çiçekler dikiyoruz? Fotoğraf sayısı sınırlı mı olacak?
Vallahi ben gözüme güzel görünen her köşeyi çekerim haberiniz olsun ;)
Bahçe, balkon derken bir de terası hazırlamak gerekecek.:p İyi ki bu kararı geçen yıl almıştım, yoksa çok zor gelecekti.
Sevgili penelophe, hayranım sana. Ne parlak fikirler atıyorsun ortaya. Sitemizdeki bu en güzel bahçe, balkon yarışması da çok güzel bir fikir bence. Çok güzel, gizli kalmış bahçeler keşfedeceğimize inanıyorum. Arkadaşlar eteklerindekileri, kucaklarındakileri bir dökseler, neler neler çıkacak ortaya. Emeklerimizi göstermekten çekinmeyelim. Ben yaptıklarımı ortaya serdim, sıra diğer arkadaşlarda.
BenBen1967
22-04-2008, 11:33
Yazık benim balkonum çok dar olduğundan katılamayacağım gibime geliyor. :( Önceki balkonum olsaydı keşke ;)
Penelophe
22-04-2008, 14:42
Sahire, hangi gruba?
Bu arada kaç fotoğraf eklenecek? Mesela bahçenin değişik köşelerinde değişik zamanlarda açan bitkiler oluyor. En güzel zamanlarında fotoğraflamak gerekir.
Leylak geçti geçecek mesela Yoksa bahçenin genelini mi fotoğraflayacağız? bahçemiz var ama aynı zamanda verandalarımız-teraslarımız da var. Oralara da saksılarda çiçekler dikiyoruz? Fotoğraf sayısı sınırlı mı olacak?
Bu sorulara hep beraber cevap arayalım.;)
Bitkileri ****** en güzel zamanında fotoğraflamak lazım ama bir kış bitkisinin fotoğrafını da yaz aylarında olacak bir yarışmaya sokmamak lazım diye düşünüyorum.;)
En fazla 5 fotoğrafla katılalım bence, 4 tanesi detay ve 1 tanesi de genel görünüm olsun ve balkon-bahçe-teras yarışmalarının hepsinde böyle olsun. ;) Yarışmaya talep çok olacak gibi, dolayısıyla çok talep, çok fotoğraf seçimi zorlaştıracaktır diye düşünüyorum..
Lütfen herkes katılsın kuralları beraber belirleyelim.:)
Çekirdek, aslında en güzel ödül bu işi bilen seven kişiler tarafından birinci seçilmektir.;) Dolayısyla sana katılıyorum.:p
Penelophe
22-04-2008, 14:43
Benben1967, neden katılamayacakmışsın ki? Küçük olan şeyler daha şirin olur ve göze daha güzel görünür, hele de senin gayretinle.;)
çekirdek
22-04-2008, 20:17
"Bu arada kaç fotoğraf eklenecek? Mesela bahçenin değişik köşelerinde değişik zamanlarda açan bitkiler oluyor. En güzel zamanlarında fotoğraflamak gerekir.
Leylak geçti geçecek mesela :) Yoksa bahçenin genelini mi fotoğraflayacağız? bahçemiz var ama aynı zamanda verandalarımız-teraslarımız da var. Oralara da saksılarda çiçekler dikiyoruz? Fotoğraf sayısı sınırlı mı olacak? "limon
-Hem balkonu hem bahçesi olanlar ayrı ayrı bölümlerde katılabilir bence.
Oylama yaparken bolca güzellik izlemiş oluruz.
-Değişik çiçeklenme dönemlerinde fotoğraflanabilir. Penolophe'nin genel görünüm haricinde dört tane daha olabilir demesinin bir nedeni de bu olabilir.
Ferda Ülkümen
19-05-2008, 13:18
Yarışmanın sona erme tarihi olarak 30 haziran erken değil mi?
Ektiğimiz tohumlar daha yeni yeni fide haline gelmeye başladı, bahçelerin kendine gelmesi temmuz ayını bulur, bu tarihi biraz uzatsak mı?
Sayın Malina, ben de Sevgili Ferda Ülkümen ile aynı fikirdeyim. Çiçek gurupları ancak yeni yeni başladılar, çiçek açmaları ise daha en az 20 gün ister, bir de onları guruplamak var.
Ben hernekadar katılmayacaksam da fikrimi söylemek istedim. 30 Haziran yerine 15 Temmuz olamaz mı?
Ferda Ülkümen
19-05-2008, 14:53
Hangi sefa?
Gördüğüm her çiçeği alıp, bulduğum her tohumu ekerek balkonu öyle bir hale getirdim ki, sulamak için yaptığım atraksiyonlar, cefa olmaya başladı.
Bunlar yazlığa taşınacak, bahçeye yerleştirilecek, sefa ondan sonra başlayacak.
Sevgili Ferda, bale mi yapıyorsun?
mormenekşe
19-05-2008, 17:33
valla ben güler hanımın bahçesini gördükten sonra üç beş saksının fotoğrafını çekip eklemeye utanıyorum.hoş fotoğrafı nasıl ekliyeceğimi de bilmiyorum da kılıf arıyorum işte.ferda hanım yazlık için sıkı bi çalışma yapmışsınız ama bahçeye transfer olduklarında muhakkak harika bi manzara elde ediceksiniz şimdiden kolay gelsin.
Yazdığım bir şablondu, xxxx ayı dememekle hata etmişim :)
Bu arada yılda iki yarışma da uygun olup olmadığını bilmediğim bir durum... Her şey görüşlerinize açık... Netleştirelim ve ilk mesajı düzelteyim. Belirsizlik ortadan kalksın...
Ferda Ülkümen
19-05-2008, 17:47
Kışın bahçe ve balkonlar pek yarışmaya değer olmadığından, iç mekanda yetiştirilen bitkilerle ilgili bir yarışma açabiliriz.
Buket Aknar
19-05-2008, 18:16
Ev-Bahçe dergisi de böyle bir yarışma başlattı ve en son müracaat tarihi olarak kasım ayı sonunu gösterdi.
Ev-Bahçe dergisinin katılım koşulları şöyle:
Sadece amatörlerin başvuruları ödül için değerlendirilecektir. Profesyonel olarak bahçecilik, iç dizayn ya da peyzaj mimarlık mesleklerinden geçimlerini sağlayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Son Başvuru Tarihi; 30 Kasım 2008
Bunların dışında bahçe, teras ya da balkona ait renkli fotoğraf ya da slaytlar gerekli imiş.
Penelophe
19-05-2008, 18:45
Bence;
-Kasım çok geç. Yarışmaya katılım 1-15 Temmuz, oylamanın yapılması 16-22 Temmuz, 23 Temmuz ise kazananların açıklanması şeklinde olabilir. Konuşularak olgunlaştırılabilir ama temmuzda yapılmalı.
-Yarışma da yılda bir yapılsa daha iyi olur.
-Yarışmaya katılım için en az 50 anlamlı mesaja sahip olmak gerekmeli.
-Fotoğraf sayısı ve şartları bence uygun.
Şimdilik bu kadar.
Arzu Kasapoğlu
19-05-2008, 19:48
Benim nisan ayında ektiğim tohumlar yeni topraktan çıkmaya başladı. Büyüyüp çiçek açmaları en az iki ay alır. Burada havalar soğuk gidiyor.
En erken temmuz sonu olsun bence. Yoksa yarışmaya göndereceğim resimler geçen seneki balkon resimlerimin aynısı olacak.:)
Buket Aknar
19-05-2008, 20:29
Yukarıdaki bilgiler tamamen ev-bahçe dergisinin uygulamaları kesinlikle benim fikrim değil. Aslında bence de Kasım geç, bana göre son katılım Temmuz sonuna kadar olabilir. (Arzu Kasapoğlu'nun mesajını okuyunca bölgesel iklim farklılıklarını düşünmemiz gerektiği hissine kapıldım) Buna bağlı olarak ta değerlendirme Ağustos ayının ilk haftasına kalır.
Ayrıca Penelophe'un dediği gibi mesaj sayısı biraz daha fazla olmalı.
Ayın bahçe ve balkonunu seçsek daha iyi olacak galiba.:)
Penelophe
19-05-2008, 22:19
Evet Zenfree haklı, balkon ve teras tek kategoriye alınabilir.;)
Bu da benim balkonumdan bir görüntü.
Galeriye de ekledim. http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17430&c=524
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17431&c=524
Arzu Kasapoğlu
20-05-2008, 00:26
Çok güzel bir fikir.:)
Balkonun çok güzel görünüyor.
Arzu Kasapoğlu
20-05-2008, 00:27
Çok güzel bir fikir.:)
Balkonun çok güzel görünüyor Zefree.
Zenfree eline yüreğine sağlık. Çok güzel bayıldım...
Sevgili zenfree, çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.
hassoman
20-05-2008, 22:44
Bu çiçeklerin bu kadar güzel olmasının sevgiden öte bir nedeni olmalı?..
*sirius*
20-05-2008, 23:15
Burasi da benim balkonum. Simdilik biraz zayif, bu siralar pek günes göremiyoruz, bundan cicekler de etkileniyor.
Ayrica son resimdeki, en sagdaki cicegin ismini bilen var mi acaba?
Ferda Ülkümen, balkonların sefa mı cefa mı olduğuna dair fotoğraf ekledi. Ama devamında, yarışma alanı burası olacak gibi fotoğraflar eklenmeye başlayınca, fazla beklemeden müdahele etme gereği duydum ve sildim.
Arkadaşlar, burası yarışma üzerine konuşma bölümü. Bakkon görüntülerinizi eklememelisiniz. Yarışma kurallarını netleştirmeye çalışıyoruz. Başka bir itiraz gelmezse, çektiğiniz fotoğrafları eylül ayı boyunca ekleyebileceksiniz.
Resimler cekilirken izlenimci olunabilir.Resimler günün değişik saatlerinde farklı açılardan çekilebilir.Renk armonisi ve düzenleme de önemli tabii.
Penelophe
22-05-2008, 01:05
1-30 eylül çok geç br tarih bence, en azından 1-30 ağustos olabilir..
Bende arzu hanıma katılıyorum. Konya da havalar daha 1 haftadır iyi. Ektiğim tohumların çiçeklerini en az 1,5 sonra görebilirim.
Ben de aynı fikirdeyim.Temmuzun son haftası katılımlar için son günler olmalı.Değerlendirmelerde Ağustosun ilk haftası yapılabilir.Görüntüler elbette bir bütünlük içermeli ...Bu en güzel bitki yarışması değil.Mobilyalar-masa sandalye -hoş vazolar -çiçek arajmanları.....kısaca çiçeklerle-bahçe ve balkonla bir güzellik yaratacak tüm objeler abartıya kacılmadan kullanılabilir düşüncesindeyim.Önemli olan bunları en güzel şekilde sunabilmek.Şurda oturup bir kahve içmek ne hoş olur dedirtmeli mesela...İnternetten baktım bahçe ve balkonunuzun o kadar büyük olması gerekmiyor inanın..Küçücük bir alanda o kadar hoş şeyler yapmışlar yeter ki emek harcansın.....
ar da merhaba... 1. resme bayıldım..sizden ilham alıp ben de deniyeceğim..Diğer resimlerde çok güzel elinize sağlık..
Buket Aknar
22-05-2008, 21:27
Arkadaşlar; Malina'nın 40 numaralı mesajına dikkat edelim. Bu başlık konunun ayrıntılarının ortaya konacağı bir başlık olduğu için fotoğraf eklemeyelim. Bu güzel bahçe fotoğraflarınızı Galeriye de ekleyebilirsiniz.
Birinci resimdeki at arabasının kasasını eşim yaptı 13 yaşındaki kızım da boyadı. Bende çiçekleri ektim. Gerçekten kendiniz hele de ailece birşeyler üretirseniz bu iş daha zevkli oluyor.
Uyarınız için teşekkür ederim Buket hanım.
Eeee arkadaşlar neler yapıyorsunuz? Hangi hazırlık içindesiniz? Merak ediyorum. Çok gizli mi tutuluyor yapılanlar?
simayozkan
30-05-2008, 13:44
benim çok büyük bir terasım var boğaz manzaramda var
herşey güzel ama geçen yaz sonu taşındık o yüzden terasa bişey yapamamıştım
bu kış tohumdan çicek ve sebze fideleri ektim şimdi çoğu büyüdü
ama ne nerde kullanılır hangi bitkiler birbirine uyumludur çok bilemeden kafama göre alıp yerleştirdim
plastik saksı kullandım hep hepside kahverengi bir kaçını boyamaya çalıştım beceremedim
yani sizin anlayacağınız görsellik sıfır
belki bu yarışma sayesinde farklı uygulamalar ve fikirler edinirim. bir daha yarışma olursa da kesinlikle katılırım.
Penelophe
30-05-2008, 16:13
Güler hanım, balkonumu tırtıllar talan etti. Onlarla uğraşıyorum.. Gitti güzelim çiçeklerim..
Büyük geçmiş olsun, çiçekleri takviye edelim mi?
Penelophe
30-05-2008, 19:30
Çok teşekkür ederim, bugün gittim yeni saksılar aldım, toprak değişimi yaptım, tırtıllı olan ve kel kalan çiçeklerimin çoğunu attım.:(
Pazartesi günü seraya uğrasam diyorum.:D
Benim Dahliyalar yavaş yavaş çiçekleniyor, ister misiniz?
Penelophe
31-05-2008, 01:27
Hımm, istesem ayıp olmaz dime.:D Yok yok açgözlülük yapmayım, iri çiçekli dahlialarım kurtuldu bu kaostan.:) Onlarda sorun yok, zaten daha 30 cm boylanmışlardı, sanırım onlardan çiçek alabileceğim.;) Çok teşekkür ederim Güler hanım.:)
Dilek Baseski
12-06-2008, 12:49
Evimin yazın en sevdiğim köşesini düzenlemek ayrı bir zevk. Zevki bir de yarışmaya çevirmek de fena bir fikir değil doğrusu.
merhaba...ben de bugün bir proje için aradığım her şeye bu sitede rastlayınca hem üye olup bahçem için hem de projem için bilgilerinizden faydalanmaya karar verdim. herkesin emeğine sağlık. Yarışma için bir fikrimi de söylemek istiyorum; bilmem kaçıncı kategori olarak:) belki bitki kompozisyonları kategorisi eğlenceli olabilir. bitkilerimizi yerleştirdiğimiz yerlerin orjinalliğini değerlendiririz?! yaratıcı fikirlere de sahip oluruz diye düşünüyorum.mesela sifon haznesinde çiçek yetiştirme denemeleri görsek, hoş olmaz mı?!
Elimde şöyle bir fotoğraf var.
Ama sizin dediğiniz tam olarak şöyle bir şey sanırım.
nuran berna
16-06-2008, 20:52
Sevgili M.Sema çamaşır makinesinin sıkacak kısmının başka bir işe yarayacağını hiç düşünmemiştim.Çok güzel görünüyor.Klozetin ise bu kadar güzel görüneceğini hiç düşünmemiştim.Ya ayakkabıya ne demeli?Sevgiler.
evet. demek istediğim böyle bir şey ve mekanla bitkilerin ilişkileri.
ben de bir arkadaşımın salonuna çok eski bir motorsikleti yerleştirip, saksı sehpası gibi kullandım. gerçekten baş köşeye oturmuş oldular:)
Sevgili Nuran Berna ben de çok beyenmiştim gördüğümde ve bir gün sitede kullanırım nasılsa diye resimlemiştim. Ben de sivri zekalıyımdır ama ben akıl etmedim, akıl edenin aklına sağlık.:D
Koyu yeşil
04-07-2008, 15:53
Sayın İlyo motorsikleti görme şansımız var mı? Klozet gerçekten süper :)
Yeni üye oldum foruma ama senelerdir girerim bu siteye doğayla ilgili kaliteli bir site.. Bu balkon konusundada bazı arkadaşların önerdiği gibi mevcut balkonların fotoğrafını çekip, örnek olarak konmalı ki hem bir kaynak olur hem de bu konuda herkesin görüş açısı genişler..
çekirdek
06-07-2008, 20:37
Sevgili Tabiatcı, hoşgeldin.
Forumun Galeri başlığından 'bahçeler-balkonlar' bölümünü tıklarsan çok mutlu olacaksın sanırım...
Teşekkürler çekirdek, baktım dediğin bölümlere, güzel resimler. Resimlerin kaliteli olanlarının çoğunlukta olmasıda güzel bu sitede, aynı zamanda kalitesiz çekilmiş fotoğraflarında açıkçası konmasını istemem. Büyük bahçeleri çok severim, etrafı ağaçlarla sınırlandırılmış bahçeleride. Herhalde doğanın koyduğu sınırlara kimse özgürlüğe karşı konmuş bir sınır diyemez. Doğa aslında insanın birçok zaafını örttüğü gibi, insanı tamamlıyor. Bir tek meyvası bile belki tutkulu insanlar için çok şey vaadedebiliyor. Ancak insan için tek gerçek onu kaybetmemek olmalıdır.
zooteknist
08-07-2008, 10:47
Merak ve ilgi güzel bahçe tesislerine vesile oluyor. Fotoğraflardaki görüntüler çok güzel.
çekirdek
08-07-2008, 23:32
Bu yıl benim balkonun durumu pek kötü. Yarışmaya gireceğim diye, utanıp sıkılıp çekingenlik yapıyor galiba. Yeşillerimin durumu iyi de, çiçeklilerin durumu felaket. Ne sardunyalarımda çiçek var ne begonya ne cam güzellerinde. Neler oluyor bilmiyorum. Hele ortancalarım içler acısı. Geçen yıl çiçeklerinin çokluğundan dolayı beslenemeyecekler diye bolca seyreltme bile yapmıştım. Ve her çiçek neredeyse birer voleybol topu büyüklüğündeydi. Bu sene sayıları da büyüklükleri de dörtte bir oranında küçük. Yanlış budamadan mı kaynaklandı yoksa dinlenme senelerinde mi bilmiyorum.Potasyumlu vitaminler de kar etmedi hiç.
Sizin balkonların durumu nasıl?
Penelophe
09-07-2008, 20:31
Benim balkonda beter.:( Küpeler öldü, ortancalar çiçek vermiyor, sardunyalar küstü, onbiraylar hergün boyun büküyor sıcaktan... Sacede fulümde bir tanecik çiçek var, 3-5 tane de petunyalarda, sıcak fena vurdu İzmir'i..
çekirdek
09-07-2008, 21:32
Bu durum sıcaklarla da ilgili değil gibi Penelophe. Hem geçen yıl bugünlerden daha sıcaktı, hem bu fenalık durumu daha erkenlerde başladı. Ben benimkilerin durmunu; bu kış balkon naylon perdelerini erken örttüm. Galiba hiç yeterli soğukla karşılaşmadılar. Önümüzdeki kış erken örtmeyeceğim ve izin vereceğim üzerlerine kar düşsün.
En güzel balkon yarışmasından sonra en vasatını da yapalım bakın ben nasıl birinci oluyorum:) Bebek sebebiyle bu sene sadece sulamadan sulamaya çiçeklerimle haşır neşir oluyorum. Bu sebeple sardunyalar açmakla açmamak arası gidip geliyor. Amarylis zaten açmamaya yeminli, petunyalar rüzgar maduru derken bana kala kala kaktüs ve sukulentler kaldı. Bir de içeride menekşelerimin açmasına tam sevinmişken unlu bit geldi sevincimi kursağımda bıraktı. Bu kadar neden ayrıntılı yazdığıma gelince Sevgili Çekirdek ve Penelophe balkonunuzun durumuna bakıp sevinin. Benimkini görseniz moraliniz düzelir:)
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara şimdiden başarılar, emeklerinizin güzel sonuçlarını görmek için sabırsızlanıyorum.
Sevgili selenn, senin mazeretin var. Sen yeni annesin, öncelik Deniz'in. Üzülme ben bir uğrar çiçeklerin bakımını yaparım. Yanımda ilaç da getiririm, merak etme. Deniz'in yeni yeni atmaya başladığı kahkahaları dinle , güzel vakit geçir.
Teyzeciğim teşekkürler. Deniz biraz büyüsün onunla birlikte çiçeklerimize bakacağız inşallah. Stajını da senin bahçede yaptırırız ne dersin:)
Süha Şendoğan
11-07-2008, 15:38
En güzel balkon yarışmasından sonra en vasatını da yapalım bakın ben nasıl birinci oluyorum:) Bebek sebebiyle bu sene sadece sulamadan sulamaya çiçeklerimle haşır neşir oluyorum. Bu sebeple sardunyalar açmakla açmamak arası gidip geliyor. Amarylis zaten açmamaya yeminli, petunyalar rüzgar maduru derken bana kala kala kaktüs ve sukulentler kaldı. Bir de içeride menekşelerimin açmasına tam sevinmişken unlu bit geldi sevincimi kursağımda bıraktı. Bu kadar neden ayrıntılı yazdığıma gelince Sevgili Çekirdek ve Penelophe balkonunuzun durumuna bakıp sevinin. Benimkini görseniz moraliniz düzelir:)
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara şimdiden başarılar, emeklerinizin güzel sonuçlarını görmek için sabırsızlanıyorum.
Sevgili Selenn,
Ben senin balkonunu gördüm hiçte anlattığın kadar kötü değillerdi sen yine umudunu yitirme arkanda koskoca usta Gülen hanım var.
Sevgiler..
neconeco
11-07-2008, 22:04
herkeze selamlar kendinizi yanlız sanmayın bende varım artık.
Hoşgeldiniz Sn.neconeco aşağıdaki linke uğrarmısınız lütfen.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595
arkadaşlar nerden giriş yapıyoruz :)
bahtiyar02
24-08-2008, 22:32
dostlar konuya göz atım.gördüğüm kadarıyla herkes farklı tarihler belirtmekte.****** kendilerince herkes haklı. bölge hava şartları sonucunda yeni yeni ürün alan veya alma hazırlığı olanlar vardır.
bizim bölgede yani güney doğu ve akdeniz bölgesi yakın yani hemen hemen kış boyunca dahi sıcaklıktan dolayı balkonlar yeşil kalabiliyor.
Benim önerim ise 1-30 Ağustos ayı içinde resimler gönderilsin.sonuçta geç bitki yetişen bölgelerimizde yarışmaya katılmış olur.
saygılar tüm dostlara
Benim önerim ise 1-30 Ağustos ayı içinde resimler gönderilsin.
Mesaj tarihi 24 ağustos :)
Fotoğrafları naklen yayınlamayacaksınız ki :) Duyan anında görüntü yayınlama yapmanız gerektiğini sanacak :) Çektiniz fotoğrafları, kenarda dursun.
1-30 Eylül tarihleri arasında yükleyeceksiniz.
Merhaba,
Ben de yarışmaya katılmayı düşünüyorum ama sorun şu ki, iki balkonum var ve ikisini de çok seviyorum, ikisine de çok emek veriyorum.. İkisiyle katılabilir miyim acaba?
Fotoğrafları eklemeye başlıyor muyuz? Galeriye mi eklenecek yoksa foruma mı?
Bir de iki balkonla katılım hakkında bilgi bekliyorum. Ne yapabilirim sizce?
çekirdek
03-09-2008, 11:05
Sevgili Nariel, bence iki balkonunuzla da ayrı ayrı katılabilmelisiniz.
Her ikisi de çok yüksek puan toplasa da ödül birine verilmeli (yani emeğinizin karşılığı olarak size verilmeli), diğeri ödüllendirilmemeli. Çünkü amacımız zaten hepimizdeki güzellikleri görmek ve fotolarla paylaşmak.
Foto yüklenimi için de galeride bölüm açılacak oraya yüklenecek. Bir süre sonra yönetici arkadaşımız yine bu sayfadan bizi yönlendirecektir.
Teşekkürler Sayın Çekirdek ;) İddialı değilim ama yakında okulum başlayacak ve sevgili balkonlarımdan uzaklaşmak zorunda kalacağım, onlarla ilgilenemeyeceğim, bu yüzden aceleci davranıyorum fotoğraf yükleyebilmek için. Kusura bakmayın..
bahtiyar02
05-09-2008, 14:41
Dostlar balkon ve bahçem yarışmasının resimleri konu başlığı adı altında resimleri ekleyip,Formun galerya bölümündemi konu açacağız? yoksa bu bölümemi konu açacağız? SAYGILAR
Yeni kural;
"Balkonum budur" diye ortaya çıkan üyeler, o balkondaki bitkilerden istenilen çelik ve tohumları talep etmekle yükümlüdür. :D
Yok öyle hava atıp kaçmak :)
Penelophe
27-09-2008, 12:26
Sevgili MSaygın'a kesinlikle katılıyorum.:)
Adalet Yağcı
27-09-2008, 12:40
Sevgili MSaygın'a kesinlikle katılıyorum.:)
Sevgili Penelophe, sizi tekrar görmek ne güzel :eek:
Hoş geldiniz...
Penelophe
27-09-2008, 13:17
Hoşbuldum, siteyi çok özlemişim ve tabi sizleri de.:)
Yarışmaya maalesef katılamayacağım. Nedeni ise burada. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=291823&postcount=1327):(
:(Ben de yarışmaya katılabilmeyi çok isterdim. Ama sanırım süre doldu. Bu siteyi geç farketmemin bedeli bu. Gerçi arkadaşların balkonları, terasları ve de bahçeleri birbirinden güzel. Artık bir daha ki sefere inşallah.:(
bahtiyar02
06-10-2008, 22:47
Sevgili MSaygın... bende kendi payıma size katılıyorum.isteyen dostlarla seve seve paylaşabilirim.
saygılar.
sevgili Penelophe....Çok geçmiş olsun.adınıza çok üzüldüm.
saygılar
Balkonumdadaki bitkiler çok yeni inşallah seneye katıacağım.Onlar coştukça bende coşuyorum
murathanoglu
17-10-2008, 21:01
İnşallah seneye katılacağım, inşaat firması evimi aralık ayında teslim edecek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.