PDA

View Full Version : Dendroloji Gezisi / Eskişehir A. Üniv. Kampüsü (12-13 Nisan 2008)

Yücel Özlem
03-04-2008, 21:34
Bir süre önce bu gezi için görüşmüş ve karar vermiştik.

Bir süredir yaşadığımız teknik sorunlar, bu defa da bizim gezi yazışmalarımızı vurdu. Teknik açıdan, yzışmaların kurtarılıp kurtarılamıyacağını bilimiyorum. Ancak gezi tarihinin yaklaşması nedeni ile programın aksamaması için bu başlığı yeniden açmak gerkti.

Yaşanılan, teknik kazadan dolayı özür dilerim.

Yücel Özlem
03-04-2008, 22:16
Konuyu hatılayabildiğim kadarı ile toparlamaya çalışacağım. Sizlerin de katkısı ile eksiklerin tamamlanacağını umuyorum.

Gezi, 12 Nisan Cumartesi, Saat:10.20'de Başkent Ekspresi ile Ankara'dan hareketle Başlıyor. Saat 12.26 da Eskişehirde olmayı umuyoruz.

Hedefimiz üyelerimizden Sayın herbaryumun refakatinde içinde 400 çeşit bitkinin bulunduran Yunus Emre Kampüsünü gezmek. Ağaç ve bitkileri tanımak konusunda merakı olanlara için, kaçırılmaz bir fırsat olacağını düşünüyorum.

Eskişehirden bazı arkadaşlar da bahçe gezimizde bize eşlik edecekler.

Ankaradan katılacaklar:

1-Hassoman,
2-Herbaryum,
3-Dev Sekoya,
4-Müjgan,
5-Ayşe Özlem,
6-Yücel Özlem,
7-Duygu Erdem,
8-Musa Erdem,
9-Muzaffer Çakır,
10-Yürüyen Bulut,
11-Melek San,
12-Beyaz Gece (Katılması sınav takvimine bağlı)

Yücel Özlem
03-04-2008, 22:29
34002

Bahçeden bir görünüm.

Yücel Özlem
03-04-2008, 22:30
34003
Bir başka görünüm.

Yücel Özlem
03-04-2008, 22:43
Neden 12 ve 13 Nisan diye iki gün belirledik.

Bazı katılımcılar imkan olursa konaklayabileceklerini belirtmişlerdi. Sayın Hassoman, İlgililerle görüşerek, Üniversite Misafirhanesinde konaklama temin etti. Talep edenler için yerler ayırtıldı.

Konaklamak istemeyenler için aynı gün otobüs veya biraz geç saatte trenle dönmek mümkün.

Yücel Özlem
03-04-2008, 22:47
Şimdilik, aklıma gelenler bunlar.

Unuttuklarım varsa özür diliyorum.

Burayı, hep birlikte ihya edeceğiz.

yuruyen_bulut
04-04-2008, 09:32
Elinize sağlık Yücel Hocam.
Gezi ben ve Melek arkadaşım için günü birlik olacak bilginize büyüğüm.

Yücel Özlem
04-04-2008, 12:59
Sevgili Yürüyen_bulut, Teşekkür ediyorum.

Bu konuya yeterince açıklık getirmemişim.

Ankaradan katılacaklar: (Günübirlik- Yatılı)

1-Hassoman,
2-Herbaryum,
3-Dev Sekoya,
4-Müjgan,
5-Ayşe Özlem,
6-Yücel Özlem,
7-Duygu Erdem,
8-Musa Erdem,
9-Muzaffer Çakır,
10-Yürüyen Bulut,
11-Melek San,

Yücel Özlem
08-04-2008, 10:59
Ankaradan katılacaklar: (Günübirlik-Yatılı)

1-Hassoman,
2-Herbaryum,
3-Dev Sekoya,
4-Müjgan,
5-Ayşe Özlem,
6-Yücel Özlem,
7-Duygu Erdem,
8-Musa Erdem,
9-Muzaffer Çakır,
10-Yürüyen Bulut,
11-Melek San,
13-Güvenç Mamıkoğlu

Yücel Özlem
08-04-2008, 11:07
Arkadaşlar müjde. Gezimiz, çok anlamlı bir katılımla daha da keyifli hale geldi.

Sayın, Güvenç Mamıkoğlu Bey de geziye katılıyorlar.

Herbaryum ile Güvenç Mamıkoğlu refakatinde Dört yüz çeşit bitkinin bulunduğu bahçenin gezilmesi çok keyifli olacak.

Bu fırsat, her zaman ele geçmez!

Fotoğraf makinelerimizi hazırlarken, çantalarımıza, not almak için birer defter ve kalem de koyalım. Ne dersiniz?

yuruyen_bulut
08-04-2008, 14:20
Çok iyi olur Yücel Hocam. Şimdiden Hocalarımıza teşekkürler.

Yücel Özlem
08-04-2008, 16:55
Katılımı kesinleşen, aşğıda isimleri yazılı on iki kişinin, tren biletlerini aldım.

Başkent Ekspresi, 12/04/2008 Cumartesi, Saat:10.20

1-Hassoman,
2-Herbaryum,
3-Dev Sekoya,
4-Müjgan,
5-Ayşe Özlem,
6-Yücel Özlem,
7-Duygu Erdem,
8-Musa Erdem,
9-Muzaffer Çakır,
10-Yürüyen Bulut,
11-Melek San,
12-Güvenç Mamıkoğlu

hassoman
08-04-2008, 19:45
Teşekkürler Yücel Bey,
Bu gezinin bence en hoş ayağı bu tren yolculuğu olacak. Bu düşünceyi ortaya atan Müjgan hanıma da teşekkür ederim. Yolculuk saatini heyecanla bekliyorum...

Yücel Özlem
08-04-2008, 22:32
Hasan Bey, lütfen o kadar mütevazi olmayınız. :)

hassoman
08-04-2008, 23:15
Bu arada Eskişehir'de (bir aksilik olmazsa) ismetkenar ve sempe ile de birlikte olacağız...
Sağolsunlar ilgilerini eksik etmediler... Onlarla karşılaşmak, tanışmak da ayrı bir keyif olacak:)

Beyaz Gece
09-04-2008, 07:06
geleyrum geleyrumm :cool:
Yücel özlem abi trende hangi vagondasınız neredesiniz ona göre bilet alayım :p
ayrıca sizinle başka konuları konuşmak istiyorum

sempe
09-04-2008, 08:01
Eskişehir'de bir gezi olasılığına hiç ihtimal vermiyordum. Güzel bir hafta sonu olacağına inanıyorum. Çok teşekkürler.

Yücel Özlem
09-04-2008, 08:33
Beyaz Gece, gelmene sevindim.

VAGON NO: 04 PULMAN
YER : 10 numaradan başlıyor, 21 dahil bizim.

Yücel Özlem
09-04-2008, 09:18
Eskişehir'de bir gezi olasılığına hiç ihtimal vermiyordum...

Sayın Sempe, bu bir başlangıç olabilir.

Yücel Özlem
09-04-2008, 14:35
İl ve İlçelerimizde Hava / ESKİŞEHİR
SON DURUM 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

12 Nisan Cumartesi, Sıcaklık (ºC) :7/26 Hadise: PARÇALI BULUTLU

13 Nisan Pazar, Sıcaklık (ºC) :9/27 Hadise: PARÇALI BULUTLU

Ferda Ülkümen
09-04-2008, 20:45
Arkadaşlar müjde. Gezimiz, çok anlamlı bir katılımla daha da keyifli hale geldi.

Sayın, Güvenç Mamıkoğlu Bey de geziye katılıyorlar.

Herbaryum ile Güvenç Mamıkoğlu refakatinde Dört yüz çeşit bitkinin bulunduğu bahçenin gezilmesi çok keyifli olacak.

Bu fırsat, her zaman ele geçmez!

Fotoğraf makinelerimizi hazırlarken, çantalarımıza, not almak için birer defter ve kalem de koyalım. Ne dersiniz?

Bu fırsattan istifade, biraz da agaclar.org için fotoğraflar çekebilseniz ne güzel olur.

Beyaz Gece
09-04-2008, 21:46
Beyaz Gece, gelmene sevindim.

VAGON NO: 04 PULMAN
YER : 10 numaradan başlıyor, 21 dahil bizim.

4. vagondan yer vermediler. Dahası gişedeki küçük hanımefendi ugraşmadı.
Ben de 2. vagon 36 numarada olacagım. Tabii o gözüken :D

Yücel Özlem
09-04-2008, 23:00
Bu fırsattan istifade, biraz da agaclar.org için fotoğraflar çekebilseniz ne güzel olur.
Ferda Hanım, gayret ederiz. Nelere dikkat etmeliyiz? Bir tavsiyeniz olur mu?

...Ben de 2. vagon 36 numarada olacagım...
Nerede olacağınızı, tahmin edebiliyorum. :)

Ferda Ülkümen
09-04-2008, 23:55
Malinanın mesajından alıntı;

Genel görünüm (olabildiği kadar arkası boş ağaçlar olsa iyi olur, uygun açıyı bulmaya çalışın)

Yaprak (Yaprağın ön ve arka yüzünü ayrı ayrı çekin

Gövde (Gövdenin yakın plan görüntüsünü ve dalların çıkış biçimi gösteren kareleri çekin, Genç ve olgunlaşmış ağaçları ayrı ayrı görüntüleyin)

Çiçek, Meyva, Tohum (Farklı zamanlardaki görüntülerini ayrı ayrı çekin, daha sonra çektiğiniz kareler sayfaya eklenecektir. Gereken durumlarda Tohumları çıkarıp görüntüleyin)

Sürgün (Mevsim uygunsa çekin, değilse daha sonra çekmek üzere not alın)

Diğer Ağaçlara göre değişeceği için, olması gerektiğini düşündüğünüz ayrıntıları ayrıca çekin. Köklerin toprağa ilginç biçimde tutunması gibi ayrıntılar bu kapsama girer)

Çekerken makinanızın izin verdiği en yüksek çözünürlükte çekmeyi unutmayın.

Dev Sekoya
10-04-2008, 12:16
makro ile çiçek çekeceğim yere yatacağım bu yüzden üç ayakta götüreceğim..umarım fazle esinti olmaz...net çıkar çiçekler...
güzel bir gezi olmasını diliyorum..
hayırlısı..

hassoman
10-04-2008, 12:40
Aman arkadaşlar, beni korkutmaya başladınız. Bu geziyi gözünüzde fazla büyütüp hayal kırıklığına uğramayın sakın::o

Yücel Özlem
10-04-2008, 12:57
Güzel olacak.:)

Kent Güzel. Bahçe güzel. Hava da güzel olacak (Bütün tahminler öyle).

Beyaz Gece
10-04-2008, 19:17
Güzel olacak, çok güzel :D

sasahin
10-04-2008, 23:01
Arkadaşlar bende kütahyadan katılmak istiyorum, ama cumartesi biraz işlerim var, pazar günü size katılabilirim, eğer pazar planı da yapılırsa. Ama takımdan birine bir şekilde ulaşmam gerekir eğer gelirsem. Kime ulaşayım? Ağırlayacaklardan biri cep telefonunu yazarsa buluşma sorunu olmayacaktır.

Yücel Özlem
10-04-2008, 23:41
Sayın sasahin, sizi de aramızda görmek bizi sevindirir.

Bu gezinin en önemli ayağı, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Bahçesi. Başlığa "Dendroloji (Ağaçbilim) Gezisi" ibaresinin eklenmesinin sebebi, bu bahçe gezisinde, Sayın Herbaryum ile Sayın Güvenç Mamıkoğlu'nun bize katılmalarıdır. Bir değişiklik olmaz ise her ikisi de Cumartesi akşam ayrılacaklar.

Bildiklerim bu kadar. Pazar programını henüz ben de bilimyorum.

Not: Telefon numaramı özel olarak gönderiyorum.

ismetkenar
11-04-2008, 03:03
Arkadaşlar bende kütahyadan katılmak istiyorum, ama cumartesi biraz işlerim var, pazar günü size katılabilirim, eğer pazar planı da yapılırsa. Ama takımdan birine bir şekilde ulaşmam gerekir eğer gelirsem. Kime ulaşayım? Ağırlayacaklardan biri cep telefonunu yazarsa buluşma sorunu olmayacaktır.

Sayın sasahin ve bu geziye son anda katılmaya karar verecek tüm agaclar.net dostları için elimden geldiğince yardımcı olmak üzere telefonum 0-542-7164895 her gün 24 saat açıktır.
Tüm agaclar.net dostlarına saygılar-sevgiler.

Beyaz Gece
11-04-2008, 10:10
yarın bu saatlerde ne yapıyor olacagız :p

sasahin
11-04-2008, 10:13
Teşekkürler Yücel ve İsmet beyler. Telefonlarınızı not ettim. Ben Anadolu Üniversitesi mezunuyum ama japon bahçesine iki veya üç kez gitmişimdir, ve o zaman doğaya yeterli ilgiyi duyduğum ve bahçeyi incelediğimi söyleyemem.
Birde kaybettiğimiz eski mesajlarda hatırlattığımbir nokta vardı. (gezip görmediğim) ülkemizin en büyük fidanlığının eskişehirde olduğu. Belki bir fidanlık gezisi de planlanabilir.

hassoman
11-04-2008, 10:16
yarın bu saatlerde ne yapıyor olacagız :p

Başkent Ekspresinin yemekli vagonunda pencereden geçen bozkırdaki bahar görüntüsüne bakarak sohbet ediyor olacağız:D

hassoman
11-04-2008, 10:20
Belki bir fidanlık gezisi de planlanabilir.

Sevgili sasahin,
Bir fırsatını bulup bu fidanlık işiyle ilgilenemedim. Aslında yi olurdu...
Hele bir Eskişehir'e varalım birlikte karar veririz. Ne demişler: kervan yolda düzülür:)

Yücel Özlem
11-04-2008, 21:24
Arkadaşlar, sanıyorum bahçeyi ancak gezebiliriz. Bu gezide sadece bakmıyacağız. Baktığımızı görmeye, bazan gördüğümüzü de görüntülemeye çalışacağız.

Ancak vaktimiz kalırsa, Cumartesi akşamı programımızda değişiklik yapabiliriz. Ben böyle düşünüyorum.
Hele bir Eskişehir'e varalım birlikte karar veririz.

malina
11-04-2008, 21:34
Bitki Veritabanında kullanmak üzere ayrıntılı fotoğraflar çekmeyi unutmayın :)

Yücel Özlem
11-04-2008, 22:24
Bitki Veritabanında kullanmak üzere ayrıntılı fotoğraflar çekmeyi unutmayın :)

Sevgili Malina, unutmayacağız. Sırf bu nedenle, Herbaryum ile Güvenç Mamıkoğlu programlarını değiştirdiler. Pazar günü de devam edeceğiz. Dev Sekoya da tam donanımla geliyor.

Ben de amatör makinamla, elimden geldiğince katılacağım.

sasahin
11-04-2008, 22:46
Güvenç mamıkoğlu hocamızın almayı çok isteyip henüz alamadığım ntv yayınlarından çıkan kitabın (Türkiyenin Ağaçları ve Çalıları) yazarı olduğunu öğrendikten sonra gelme isteğim iki kat daha arttı. Görüşeceğiz inşallah...

Yücel Özlem
11-04-2008, 22:59
Sayın İsmetkenar, İlginize teşekkür ediyoruz. Yarın görüşmek üzere.

Sevgiler. :)

Beyaz Gece
12-04-2008, 06:41
Başkent Ekspresinin yemekli vagonunda pencereden geçen bozkırdaki bahar görüntüsüne bakarak sohbet ediyor olacağız:D

:( ben oraya gelmem. Orada sigara içiliyor.

sempe
13-04-2008, 20:10
Gezi sona erdi.:(
Ankara ekibi 18:30 da dönüş için yola çıktılar.
Geziyi hazırlayan ve kendisi de dahil, çok değerli kişilerle tanışmama vesile olan Sayın Hassoman'a çok teşekkür ederim.
Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi bahçesini gezdik.Pazar günü ise Çatacık ormanına gittik. Bence herşey harikaydı.
Fotoğraflar için epey büyük bir alana ihtiyaç olacak.:)

Beyaz Gece
14-04-2008, 01:12
eve 25 dk önce varabildim yorgunum ama güzel ve mutlu bir cumartesi geçiridm sizlerle
bir çogunuzun ismini dahi hatırlayamasamda hepinizle tanıştıgıma sevindim ve teşekkür ederim
şimdi müsadenizle istirahat edip yarınki sınavları atlatmak istiyorum

Penelophe
14-04-2008, 02:14
Neler yaptınız, nereleri gezdiniz, neler çektiniz merakla bekliyoruz.;)

Müjgan
14-04-2008, 09:15
"İşin en keyifli kısmı tren yolculuğu olacak, üç saat birlikte olacağız demiştim... Ama fazla heveslenmişim zaar, trende üç saat yerine beş saat kaldık.;)

Elektrikle ilgili arıza yüzünden durduk ve dizel bağlantısı yapıldı. Daha sonra tekrar elektriğe dönüldü. Bu bazı arkadaşlarımızı neredeyse istasyondan gerisingeriye Ankara'ya döndürdü. Yürüyen bulut ve Melek hemen döndüler.

Dev sekoya ise Pazar günü tuz gölünde çekimleri olduğu için dönmek zorundaydı, Japon bahçesinde bir kaç saat kalıp o da geri döndü."

diye yazayım şimdilik...

hassoman
14-04-2008, 11:14
Sevgili Sempe ile ismetkenar gezi boyunca Eskişehirli üyelerimiz olarak bizi yalnız bırakmadılar, ilgilerini esirgemediler.
Sağolsunlar, varolsunlar...
Onları tanımakla agaclar.net'in çok değerli üyelere sahip olduğunu bir kez daha anladım.

Müjgan
14-04-2008, 12:21
Her defasında bunu yazıyoruz ama... geziyi akıl edene, kusursuz organizasyona ve katıldığımız için bize bravooo...:p

Yücel Özlem
14-04-2008, 12:33
Efendiim, daha önce kararlaştırıldığı gibi, tren saatinden önce istasyonda, on iki kişi buluştuk. Kadro tamam olunca, trene binip yerleştik.

Tren normal saatinde (10.20) hareket etti. Biraz sonra, arkadaşlar Beyaz Gece'yi merak edip birbilerine sormaya başladılar. Kendisi ile bu gezide tanışacaktık. Koltuk numaralarımızı biliyordu. Derken, gelip bizi buldu.
Aslında tanışmadan önce sanıyorum emin olmak için, vagon içinde gidip gelmişti. Bıyıkları birçoğumuzun dikkatini çekmiş, Pala Mehmet'i anmamıza vesile olmuştu.

Planladığımız gibi yolculuk keyfli gidiyordu. Sohbet, Müjgan ve duygu hanımların ikramları ile ilk üç saatin nasıl geçtiğini bilemedik. (İkramlar hakkında sanıyorum Yürüyen Bulut ve diğer arkadaşlar ayrıntı verirler.)

Ama halen Eskişehir'e gelememiştik. Ondan sonraki iki saat daha zor geçti.

Nihayet vardık.

Yolda atıştırmamıza rağmen, bahçede çalışmanın bölünmemesi için, tavsiye edilen bir köftecide, Eskişehirin köftesinden tattık. Yemekten sonra (Pazar günü katılacakları etkinlik için hazırlık yapacaklarından) Yürüyen Bulut ile Melek San Hanım, ayrıldılar.

Üniversite'ye gittik. Orada bizi sayın Sempe ile Sayın İsmetkenar karşıladılar. Misafirhanede odalarımıza süratle yerleşip kendimizi bahçeye attık. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik.

Yeni dört arkadaşla tanımış oldum. Kendilerini tanımaktan mutluyum.

Geziyi düzenleyen Hassoman'a; iki gün boyunca bizi yalnız bırakmayan Sempe ile İsmetkenar'a katılan diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.

malina
14-04-2008, 13:05
Galeri sizi bekliyor :)

Dendroloji Gezisi, Eskişehir (12-13 Nisan 2008) (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=677&userid=)

Yücel Özlem
14-04-2008, 14:14
Malina, Teşekkür ederiz.

Yücel Özlem
15-04-2008, 11:32
Benim resimler, Eskişehirde kalmıştı. Yolda geliyorlar.

Herbaryum bir tek resim eklemiş.

Diğer resimler... Diğer arkadaşlar...

Güler
15-04-2008, 17:31
Sevgili Ankara'lılar, aklım hep bu gezideydi, ama Manyas'da işler çok yoğun olduğu için katılamadım. Başka bir sefere inşallah. Resimleri tek tek inceledim, ne güzel, hoş vakit geçirdiğiniz belli.

Yücel Özlem
15-04-2008, 22:57
Güler Hanım, bekleriz.

Yücel Özlem
16-04-2008, 21:06
Bu gezide yine bir çok şey öğrendik. Herbaryum ve Güvenç Mamıkoğlu hocalar, sorularımızı sabırla cevapladılar. Kendilerine pek çok teşekkürler ediyoruz.

Ayşe Özlem, yine hocaların yanından hiç ayrılmadı. Can kulağı ile dinlerken sık sık sorular sormayı da ihmal etmedi. Arada bazı ayrıntıları fotoğraflamam için de beni yardıma çağırıyordu. Ancak, bir bölümü benim ve makinemin yeteneklerimizi aşan görüntülerdi.

Müjgan
20-04-2008, 18:29
Bu gezinin fotoğraflarını hala bekliyoruz, fotoğraflara bakıp yazmak daha iyi oluyor.

Mine Pakkaner
20-04-2008, 21:22
Galeriye yüklenen fotoğraflar nasıl harikulade bir gezi olduğunu anlatıyor, ama hem daha pek çok fotoğraf, hem de pek çok anı olduğuna eminim. Bu arada kısaca bilgilerden de bahsetseniz harika olur. Bunlar harika dergi yazısı olurdu. Hatta özel bir dergi sayısı bile olur bu gezi. :)

Bu organizasyon dört dörtlük olmuş. Hem düzenleyenler, hem katılanlar sağolsunlar, varolsunlar.

Yücel Özlem
23-04-2008, 20:25
Geziye çıkarken, ben yanıma yedek kart almamıştım. Acemi fotoğrafçı! :o Kart çabucak doldu.

İmdadıma İsmetkenar yetişti. Resimleri bilgisayarına aktarıp, kartımı boşalttı.

Hem bu desteğinden, hem de resimleri bana ulaştırırken, gösterdiği çabalardan dolayı teşekkürler ediyorum.

Bu arada, galeriye yeni resimler yüklediğimi, merak edenlere haber vereyim.;)

Yücel Özlem
23-04-2008, 20:52
Aman arkadaşlar, beni korkutmaya başladınız. Bu geziyi gözünüzde fazla büyütüp hayal kırıklığına uğramayın sakın::o

Üstadım, ben güzel olacağından emindim. Ama bu gezi, beklentilerimizin de üstünde güzel oldu. Hangi bir güzellği anlatacağımı bilemiyorum. Kampüs ve Japon Bahçesi gerçekten güzel.

Bitki zenginliği, bakımlı oluşu açısından, önde gelen bahçelerden birisi olduğuna dair bilgilerin doğruluğunu, bizzat görerek tespit ettik.

Misafirhane, Kahvaltı Salonu, Yemek salonu, hepsi mükemmel idi.

Çatacık ormanı, tam bir sürpriz oldu.