Bağlan

View Full Version : ezgili dünyam / Bahçe

ezgili dünyam
10-04-2008, 16:51
Yol kenarında olan yıkılmış garajın harfiyatını temizlemeye çalıştık. Eğer bulabilirsek bir kamyon dolusu toprak alıp bahçe yapmayı istiyorum. Şu an görünüşü böyle.

34324

34325

zenfree
10-04-2008, 20:28
Kolay gelsin. Her aşamasını görmek isteriz Ezgili dünyam.:)

ardabora
11-04-2008, 02:35
Kolay gelsin,inşallah istediğiniz gibi bir bahçe yaparsınız..Elinize kahvenizi alıp, mis kokular içinde içersiniz, kelebekler arılar ziyaretinize gelir...Bu kadar iyi dilekten sonra resim çekip bize gösterirsiniz sanırım..;)

Duvarı da yıkıcak mısınız?

ezgili dünyam
11-04-2008, 09:20
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Duvarın hizasında toprak doldurmamız lazım. Duvarın yıkılan yerlerini onaracaz. Eğer duvar yıkılırsa, toprak aşağıya dökülür. Bahçe'nin bir kısmı yüksekte kalıyor. Diğer açıkta olan yeri araba park etmek için kullanıyoruz. Toprak dolunca aynı hizaya gelecek.

34360

ezgili dünyam
14-04-2008, 08:47
Bahçemin giriş demirleri ve salıncağı boyamam lazım. Ne renk olacağına karar veremedim. Siyahmı boyamalıyım yoksa yeşilmi olsun:confused: **** değişik önerileri olan varmı. Belki sıradışı bir fikir olabilir ama ben bir ara leylak rengi boyamayı düşünmüştüm.:p Resimde görülen, yüksek'te kalan yere, belediye parmaklık yapacakmış. Parmaklık beyaz renkli olacak, ama dilersem onuda boyayabilirim. Giriş kısmına eski demir kapı boyanıp takılacak.

zenfree
21-04-2008, 23:19
Ben olsam beyaza boyardım.:)

ardabora
23-04-2008, 02:18
Zenfree'ye katılıyorum,beyaza boyayın...

Tubay
24-04-2008, 10:46
Kesinlikle beyaz

COYOTE
24-04-2008, 11:18
Ben olsam koyu yeşil boyardım:)kiremit rengi ile uyumlu olur.

ezgili dünyam
22-06-2008, 10:30
Belediye'nin yol çalışmaları nedeniyle bahçemizin bir tarafına yapılan duvar için kazdıkları temel beni bir çok uğraştırdı. Elimden geldiğince çiçekleri kurtarmaya çalıştım:( işciler gelince haberi oldu, daha önceden bilsedim iyi olurdu. Erik ağacı tam duvarda kaldığı için kesildi, en çok ona üzüldüm. :(
Bahçemizin son halinin fotoğraflarını çektim bugün.
Palmiye, oya ağacı,turuncu renkli sarmaşık, bazı oratancalar, zakkum çok şükür kurtuldu.:p

ezgili dünyam
22-06-2008, 10:41
Sebze bahçem ürünlerini vermeye başladı. Marulları kıyamadım yemeye ama, şimdi acı bir tadı oldu. Bazılarını söktüm, bazılarını tohum olur diye bıraktım. Domatesler çok güzel oldu:p Fasulye ve biberler tek tük ürün vermiş. Kabak ve salatalıklar çiçek açmış. Kiwona ve Achocha bile büyümeye başladı.

zenfree
22-06-2008, 19:24
Ezgili Dünyam, bahçen harika görünüyor ellerine sağlık.:)

Kiraz
24-06-2008, 08:55
Ezgili Dünyam, bahçen de emeğin de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

ezgili dünyam
24-06-2008, 14:44
Çok teşekkürler.:p

Ayşe
24-06-2008, 15:50
Sevgili Ezgili dünyam bahçene,renklerin canlılığına hayran kaldım.İzmir de çiçeklerimiz aşırı sıcaklardan kavruluveriyor.Sizin nemli ikliminiz bitkiler için çok faydalı olsa gerek.Ayrıca çok emek verildiğide belli.Eline ve yüreğine sağlık.

ezgili dünyam
25-06-2008, 17:35
Bizim buralarda bitkilerin büyümesiyle başedemiyoruz. Bahçeye kısa bir süre bakım yapılmasa orman gibi oluyor. :(Evimizin karşı tarafında bize ait bir meyve bahçesi var, baharda otları kestim, şimdi otlar benim boyumu geçti, bu sıcakta tekrar cesaret edemiyorum. Şimdi fındık olacak ama gir girebilirsen bahçeye mümkün değil.

ezgili dünyam
25-06-2008, 21:03
Kiwona ve Achocha hızlı büyümeye başladılar bu günlerde. En çok onları merak ediyorum.

ezgili dünyam
25-06-2008, 21:06
Ahududu:p

ezgili dünyam
25-06-2008, 21:34
Sarmaşık zor kurtuldu kesilmekten:p Malesef erikler onun kadar şanslı değildi.:(
Sarmaşığın dolandığı çam kurudu.

Güler
25-06-2008, 23:39
Sevgili ezgili dünyam, bahçen çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bir iki şey yazarsam bana kırılmayacağını tahmin ediyorum.
Sarmaşığın sarıldığı ağaç kurudu diyorsun ya. O sarmaşık resimden anladığım kadarı ile acem borusu. Çok azgın bir türdür. Benim de koskoca salkım söğüdümü kurutmuştu. Baş edebilmek çok zor, bahçenin her tarafından patlar, hatta evin içinden bile çıkar. Görüntüsü çok güzel olmasına karşın çok karınca ve arı çeker. Hangi ağaca sardırırsan emin ol kurutur, bu yüzden dikkatli ol.
Ortancaların çok güzel. Aralarından çıkan Ezan çiçekleri de ayrı bir bölümde daha güzel durur sanki. Onlar da diplerinden çok yavru verirler biliyorsundur. Zamanla ortancalarla iyice karışırlar. Çiçeklerin açılış şekline dikkat ettin mi hiç? Pervane gibi dönerek açarlar ve hafif çok güzel bir kokuları vardır. Bahçenin bir köşesinde topluca bulundursan sanki daha güzel görünüm sergilerler.
O güzel banka oturup, akşam çayı içmek ne keyif vericidir değil mi? Sık sık yapıyor musun?
Güzel bahçenin doya doya tadını çıkartmanı dilerim.

Kiraz
26-06-2008, 08:28
Ezgili Dünyam, o ahududular ne öyle, maşallah.

sabah
26-06-2008, 08:32
Bahçeniz çok güzelmiş. Yol çalışması için geçmiş olsun diyorum. Canınızı ne kadar sıktığını tahmin edebiliyorum.

Bahçe içindeki yol çok tatlı, yeşil bank da sağa sola bakarak yürürken oturup incelemeye davet eder gibi.

Ortanca ve ahududulara çok imrendim, Karadeniz bölgesindeki bahçeleri bu yüzden çok kıskanıyorum.:rolleyes:

Güler Hanımın tek çeşidi topluca bulundurmak uyarısını ben kendime de alıyorum. :rolleyes:

ezgili dünyam
26-06-2008, 10:04
Sevgili Güler hanım kırılmak ne kelime sizin vereceğiniz fikirler benim için altın değerinde.:p Sarmaşık konusunda çok haklısınız, gerçektende çok arsız, bir kaç gün önce, erik ağacının uzandığı yerinden ayıramayınca eriği dalıyla kesmek zorunda kaldım. Bahçenin beton kanalında bile fide vermiş. Ezan çiçeklerimiz çok vardı ama, duvar için kanal kazdıklarında üzerine toprak attıkları için yok oldu. Bu sene kalan çiçeklerden tohum alıp dediğiniz gibi yapmaya çalışacam. Ezan çiçeklerini ailece çok seviyoruz. İlk diktiğimiz yıllarda açışını izlemek için beklerdik.
Bir ayı aşkın süredir malesef bahçede oturmak mümkün değil, yol çalışması yakında bitince inşallah bizde rahat ederiz.:p

ezgili dünyam
26-06-2008, 10:13
Sevgili Sabah ve Nurbahar ahudu'yu ablam fide alıp dikmişti. Evimizin inşaatında yanlışlıkla keserler diye korumaya almıştım. Bir hafta önce kocaman bir dalını yanlışlıkla kırabildik. Hemen annemle kırılan dalına bezle beraber toprak sardık ve her gün ıslattık, dal kurumadı. Eskiden bizim buralar böğürtlen cennetiydi, malesef artık fazla kalmadı. Çocukken elimize bir gazoz şişesi alıp içine böğürtlen ve şeker koyup bir dal parçasıyla ezerdik, çok güzel olurdu. Artık bunu yapan çocuklar yok. Ahududu böğürtlen gibi tatlı değil, görünüşünün aksine ekşimsi bir tadı var.

Güler
26-06-2008, 10:25
Ezgili dünyam, ben de kırılmayacağını tahmin ettiğim için yazdım.
Yol çalışmaları var diyorsun, her taraf toz toprak oluyordur. Bu yüzden bir iki şey daha yazayım mı?
Çiçeklerin çok toz içinde kalıyorlarsa sakın gündüz sıcaklarında yapraklarını yıkamaya kalkma. Akşam güneş çekildikten sonra bol suyla yapraklarını yıkayabilirsin. Hem yıka ki iyi solunum yapabilsinler. Eğer gündüz yıkarsan bütün yaprakları lekelenir. Üzerlerinde kalan su damlaları yakıcı güneş ışığı ile yaprakları lekeler ve bozar. Bu yüzden biz, bahçedeki çiçekleri sularken hep toprağı sularız, su zerrelerinin yaprağa gelmesini istemeyiz.
Acem borusu, bizim evde (Silivri'de) salonun ortasından çıktı. Betonu çatlatmış ve yer karolarının derz arasından filizlenmiş. Önceleri kestim ve tuz ruhu döktüm, ama bu sefer başka yerden çıktı. Bahçede 2 tonluk su deposu var, fiber. Önceleri köyün suyu oraya geliyor ve oradan eve motor ile sevk yapılıyordu. Sabah bakıyorum su gelmiş, yarım saat sonra evde damla su yok. Tıkanıklık mı var ne diye bahçeyi kazdık. Tabii ne çim kaldı ne çiçek. Bir de baktık ki acem borusu kocaman dalını deponun altından geçirip, koca depoyu ortadan ikiye ayırmış, tabii su nerede depolanak? Olacak gibi değil diyerek yok etmeye karar verdik. Yoksa ev elden gidecek. Emin ol o sarmaşığı sökeli belki 10 seneyi geçti ama halâ bahçenin sağından solundan yer yer acem borusu çıkıyor. Anında yok ediyorum ama o yine de pes etmemiş gibi.

limon
26-06-2008, 13:15
Ezgilidünyam bahçeniz çok sıcak, şirin mi şirin. Ellerinize sağlık.

Güler Hanım siz bu acemborusundan bana da bahsetmiştiniz ya bahsettiğinizin ertesi günü, ana kökün olduğu yerin yarım metre kadar önünde iki yerden fışkırmış olduğunu gördüm. Gerçi ben sevindim :) Çünkü çıktığı yer tam da çatısını sarmak istediğim yerdi. Bana enteresan gelen ise, ana dal fazla büyümezken bu iki sürgünün büyümesi neredeyse gözle görülecek kadar hızlı :) İki gün önce 10 cm. lerdi, bugün 1 metre kadar olmuşlar. Mutfağın ortasından çıkmadıkça şimdilik şikayetim yok ;)

Güler
26-06-2008, 14:10
Sevgili limon, ne diyeyim bilmem ki '' hayrını gör''
Benim bahçedeki koca salkım söğüt öldü, ev ile söğüt ağacının arası sanırım 30 m kadardır, oradan yetiştiyse artık sen düşün. Hıımm bu arada yan komşum da balkonunu sardırmak istemişti, belki onun kökü de gelmiş olabilir. Neyse amannnn benden uzak olsun da, nerede olursa olsun.

şükran ünal
26-06-2008, 15:02
Sevgili ezgili dünyam, bahçeni baştan sona kadar bende gezdim herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ekilenler yerini belli ki çok sevmişler ve çoşmulşar. Güler Hanım ın bahsettiği acem borusunu bende nerde görsem çok severim ama bu kadar arsız olduğunu bilmiyordum. Zaten Ankara da pek olmuyor diye biliyorum. Ortancaların da maşallahı var, hele ahududular bir harika..Onlardan marmelat yapıp pastaların üzerine çok rahat harcayabilirsin. Bahçende sevdiklerinle sağlık ve mutluluk içinde oturmanı dilerim.

cemal.S
26-06-2008, 16:39
Ezgili Dünyam !

Gerçekten harika olmuş. Gez dolaş bitmez yahu. Arkadaşlar herşeyi yazmışlarda orada küçük bir asker varya onunda ben yanaklarından öpeyim. Emek verilince her şey oluyor. Kesilen ağaçlarınıza üzüldüm. Olsun yenilerini yetiştirmişsiniz ne güzel.

Tekrar tebrikler.

ardabora
26-06-2008, 18:14
Sevgili ezgili dünyam,
Ezan çiçeklerinden tohum almak için uğraşmayın.Bende o kadar çok ki seneye miktar olarak sayılarını 3-4 e katlayacaklar. Size fide gönderirim.Sevgiler....

ezgili dünyam
26-06-2008, 21:47
İyi dilekleriniz çok teşekkürler. Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey varki, inşallah zamanla az az yapabilirim. Eşim ve benim çalıştığımız banka tasfiye olunca annemin evinin üst katına kat çıkıp burada yaşamaya başladık. Bu bahçe zaten benim çocukluğumun geçtiği bahçe. Son yıllarda evin inşaatı yüzünden bayağı kötü durumdaydı, her taraf harfiyat doluydu, kendi başıma milim milim uğraştım. Ancak bu sene biraz yola girdi. Ne kadar yorucu işler olsada bahçeyle uğraşırken stres atıyorum, iyiki böyle bir şansım var. İşsiz kalınca bir sene bile dayanamadım apartmanda yaşamaya. :(
Resimde olan oğlumda benim gibi çok meraklı bahçeye, inşallah benim gücüm yetmediği zamanlarda yardımcım olur.:p

ezgili dünyam
26-06-2008, 21:49
Sevgili ezgili dünyam,
Ezan çiçeklerinden tohum almak için uğraşmayın.Bende o kadar çok ki seneye miktar olarak sayılarını 3-4 e katlayacaklar. Size fide gönderirim.Sevgiler....
Sevgili Vasfiye çok teşekkürler.:p

Güler
26-06-2008, 22:09
Benden de istediğin birşey var mı?

ezgili dünyam
27-06-2008, 08:19
Güler hanım çok düşüncelisiniz sağolun. Sizin güzel bahçenizden çiçekler arasından seçim yapmak çok zor. Bahçemin kenarlarına bölme yaptıktan sonra sizi rahatsız ederim. şimdi kıymetli çiçekleri dikersem zarar görür diye korkuyorum, sonra üzülürüm. Halen kanaldan atılan topraklar tam olarak düzelmedi çoğu yer tümsek olarak duruyor.

ezgili dünyam
30-06-2008, 12:02
Eski garajın harfiyatını temizledik ve toprak aramaya başladık ama, oraya dökülen toprağın zamanla çatlayıp ayrılacağını, onun için altına silis denilen kumu dökmemiz gerektiğini söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama belediye yol çalışması yaparken havuz gibi olan bahçeme silis döktü, içinde iri taşlar doluydu, mecburen bu sabah erkenden gidip içindeki taşları kenara aldım. Güneş çok etkili olunca ve yardımcım oğlum yorgunluktan kumun üzerine yatınca eve girmek zorunda kaldık. Son halini resimlerken oğlum bana kızdı, bu kadar çirkin bir yerin resmini niye çekiyorsun diye.:p

ezgili dünyam
30-06-2008, 12:04
Bu iri taşlar elimde kaldı, onları başarabilirsem meyva bahçesinin kenarına duvar **** yağmurda çamur olmasın diye yol yapmayı düşünüyorum.

Güler
30-06-2008, 12:13
Ayyy, o taşlar nefis. Aman iyi muhafaza et, sana onunla ilgili harika fikirler, resimler gönderirim.

ezgili dünyam
30-06-2008, 12:14
Achocha bir tane ürün vermiş.:p

ezgili dünyam
30-06-2008, 12:17
Ayyy, o taşlar nefis. Aman iyi muhafaza et, sana onunla ilgili harika fikirler, resimler gönderirim.

Sevgili Güler hanım itiraf ediyorum, resimleri yüklemekte gerçek amacım sizin fikirlerinizden yararlanmaktı.:p

ezgili dünyam
30-06-2008, 12:25
Daha önce verdikleri taşları geçici olarak bu şekilde dizdim, gecenin bir vakti.

Güler
30-06-2008, 12:33
Çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık. Şimdi sana bir püf noktası vereyim, o taşların arasından ve bitkilerin bulunduğu yerden yani senin yığdığın taşlar ile duvar arasından ot çıkmasını istemiyorsan bana yaz, yok istiyorum dersen o zaman başka.

ezgili dünyam
30-06-2008, 16:11
Ben taşları öylesine dizdim, aralarında çimento yok. Ot çıkmasını istemem çünkü, bizim burada otlarla başetmek mümkün değil, çok hızlı büyüyorlar. Püf noktasını öğrenmeyi çok isterim. Birde şu an elimde yol parke taşı var, artan taşları bana bıraktılar. Onları ne şekilde değerlendirebilirim.

Güler
30-06-2008, 16:15
Eğer boş olursan bu akşam yazışalım, sana uzun uzun anlatırım ama yarın Manyas'a döneceğim için evde çok iş var. Bu yüzden şimdi yazamayacağım. Ama taşların arasına beton atma, böyle daha güzel, sonra konuşuruz.

ezgili dünyam
30-06-2008, 16:28
Çok teşekkürler, ne zaman olursa fikrinizi alırım hiç acelesi yok.:p Nasıl olsa bu sitenin bağımlısıyız bol bol yazışırız inşallah. Size iyi yolculuklar.

ezgili dünyam
15-07-2008, 22:12
Bahçemin son hali. :p Domatesler hızla uzuyor:p.Bakalım ne olacak.

Kiraz
16-07-2008, 09:55
Harika görünüyorlar Ezgili Dünya'm.

Güler
16-07-2008, 15:03
Ellerine sağlık, çok güzeller.

ezgili dünyam
23-07-2008, 19:17
Bahçemin son hali. Patlıcanlar büyümeye başladı.:p Sivri biber diye aldığımız biberler meğersem dolma biberiymiş.:( Kabaklar kiwonayla kucaklaştı, bakalım ne olacak.

ezgili dünyam
23-07-2008, 19:31
Domatesler halen yeşil ama çok güzel. :p Dün ilk salatalığı ve biraz dereotunu topladım.:p

limon
23-07-2008, 20:31
Hepsi birbirinden güzel. Afiyet şeker olsun. :)

ezgili dünyam
23-07-2008, 20:51
Çok teşekkürler.:p

Domatesler olmadı sanıyordum ama, eşim üst bahçede olduğunu görmüş. Biraz önce eşim eline lambayı aldı, bende fotoğraf makinasını aldım. O domates topladı bende bu anı ölümsüzleştirdim. :D

ezgili dünyam
25-07-2008, 13:52
Bahçeme baharda fesleğen tohumları atmıştım. Hiç olmadı diye üzülürken, bugün iki tane fide gördüm.:p Mutlaka başkalarıda vardır.

ezgili dünyam
25-07-2008, 17:38
Balkonumdaki kedi tırnağı çiçeği çok güzel:p Hergün yeni çiçekler açıyor.
Geçen sene ablam bana saksısıyla vermişti. Kışın kar'ın altında kaldı. Tamamen yok oldu. Baharda, kendi kendine saksıya dökülen tohumlar böyle harika oldu. Aslında başka renklerde var ama bugün bunlar açmış.
:p

ezgili dünyam
19-08-2008, 19:01
Pazardan aldığımız yeşil sivri biber fidesi bu şekilde ürün verdi. Dolma biberi olmakla kalmayıp, rengide yeşil değil kırmızı oldu.:p Acaba diyorum domateslere bakarak'mı kızardı.:D

ezgili dünyam
01-09-2008, 21:49
Süs kabaklarım hızlı bir şekilde büyümeye başladı.:p

Güler
01-09-2008, 22:02
Benim süs kabaklarım yeşil sarı. Ben bunları susak diye biliyorum. Köyde bunları maşrapa gibi kullanıyorlar. Hele pekmez kaynatırken çok gerekli oluyor.
Sizinkiler de çok güzeller, kurutmayı bir deneyin derim.

ezgili dünyam
01-09-2008, 22:29
Ben yanlış biliyormuşum gerçek adı susakmış. İnşallah çürümeden kurur.:p İnternette çok güzel resimlerini gördüm.

ezgili dünyam
04-09-2008, 12:15
İlk ürün veren achocha kurudu, .:( Çok şükür diğeri ürün verdi, halen canlı. Eğer başarabilirsem tohum olarak bırakacağım. Gerçi tadını merak ediyorum. :o Yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla tazeyken salatalık gibi yeniliyor, **** bamya yemeği gibi pişirilebiliyor.

ezgili dünyam
05-10-2008, 11:25
Bahçemde sonbahar sebzeleri büyümeye başladı artık. Günlerdir, kasalara ektiğim minik marulları bahçeye fidelemeye uğraşıyorum. Bu arada geçmi kaldım bilmiyorum ama, kasaya brokoli ektim, eğer büyütebilirsem çok memnun olacağım.

Bahçemin bölümlerinde marul, maydanoz, tere otu, dere otu, eskiden kalan pazı, yeni ekilmiş pazı, bir kaç fesleğen, kara lahana ve yeni çimlenmeye başlamış ıspanaklar var. Bu hafta soğan ve sarımsak ekmeyi istiyorum.

ezgili dünyam
05-10-2008, 12:25
Bahçemde sökmek zorunda kaldığım yeşil domatesleri turşu yaparak değerlendirdim.:p Dün kaya tuzu ile ovdum, bugün su ilave edeceğiğim. Umarım güzel olur. İlk turşu deneyimim olacak.

limon
05-10-2008, 13:24
Eline sağlık ezgilidünyam, hepsi birbirinden güzel görünüyor. Bu arada achocha nın tadı nasıldı? Beğendiniz mi?

ezgili dünyam
05-10-2008, 14:16
Teşekkürler sevgili Limon. Malesef achocha'nın tadına bakamadım, çünkü tek fidem sadece üç adet ürün verdi, halen dalında duruyorlar sararıp tohum olmasını bekliyorum. Kıyamadım koparmaya, görünüşü sanki bamya gibi. İçinde tohum oluştuktan sonra ancak tadına bakabilirim. Tabi kartlaşmış hali mutlaka lezzetli olmaz.

ezgili dünyam
03-11-2008, 09:33
Oya ağacı bugünlerde farklı güzel.

ezgili dünyam
12-01-2010, 12:34
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.

Harfiyat yığını halinde olan eski garaj yıkıntısını nihayet sebze bahçesi yapabildim. :p Küçük bir alan gibi görünsede çok uğraştım. Toprağı yoktu. :( Yol çalışmasından kalan kum benzeri maddeyi alana döktükten sonra, üzerini kül ile kapladım. Daha sonra çürümüş bitki artıkları döşedim. En üstüne toprak döktüm. Toprağı çuvallar ile başka yerlerden sırtımla taşıdığım için, en zor yanı bu oldu.:( Nihayet emeklerimin karşılığını aldım. Domates, biber ve salatalıklar çok güzel oldu. Şu an marullarım yetişti bunların yerinde. Malesef fotoğraf makinem bozuk olduğu için resimlerini çekemiyorum. Elimde olan eski resimleri eklemeye çalışacağım.

ezgili dünyam
12-01-2010, 12:41
Yol kenarında olan yıkılmış garajın harfiyatını temizlemeye çalıştık. Eğer bulabilirsek bir kamyon dolusu toprak alıp bahçe yapmayı istiyorum. Şu an görünüşü böyle.

34324

34325

Garajın ilk hali bundan bile daha felaket haldeydi. Betonları kırarak taşıdım. Yoldan gelip geçenler bile umutsuzluk içinde bakıyorlardı.

ezgili dünyam
12-01-2010, 12:46
Toprak döktükten sonraki hali. İlk domates fideleri dikildi.

ezgili dünyam
12-01-2010, 12:55
İşte mutlu son.:p Artık, domates, biber ve salatalıklar yetişti.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:03
Hiç emeği geçmeyen eşim bahçeye bayıldı. Her sabah uğramadan geçemedi.:mad: Yola yakın olduğu için herkesin uğrak yeriydi zaten.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:11
Oğlum,:p tohum ekmeme yardımcı oldu. Domates tohumları, malesef geç kaldığımızdan yetişmedi. Pazardan fide olarak aldık. Biber ve salatalıklar tohumdan yetişti. Ayrıca biberi pazardan fide olarakta yetiştirdim.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:17
Tohumlar için toprak yoktu. Bahçeden torba ile eve toprak taşıdım. Evde toprak eledim. Dışarıda hava çok soğuk ve yağmurlu idi. Eve kimse gelmese diye dua etmiştim. Salonun ortasında toprak elediğimi görseler ne düşünürlerdi.:D

Sevgi Durul
12-01-2010, 13:24
Sayın ezgili dünyam, emekleriniz boşa gitmemiş, Bahçeniz çok güzel. Ellerinize sağlık.
Küçük bahçevan da çok tatlı maşallah. Size bir sorum olacak. Oya ağacını tohumdan mı yetiştirdiniz? Benim elimde oya ağacı tohumu var. Ne zaman ve nasıl ekeceğimi bilemiyorum. Eğer siz de tohumdan yetiştirdi iseniz, bilgi verebilir misiniz?

sevim4
12-01-2010, 13:24
Ellerinize salık ezgili.çok güzel olmuş salatalık tomates mis gibi talında yemek ne güzel olur.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:38
Sayın ezgili dünyam, emekleriniz boşa gitmemiş, Bahçeniz çok güzel. Ellerinize sağlık.
Küçük bahçevan da çok tatlı maşallah. Size bir sorum olacak. Oya ağacını tohumdan mı yetiştirdiniz? Benim elimde oya ağacı tohumu var. Ne zaman ve nasıl ekeceğimi bilemiyorum. Eğer siz de tohumdan yetiştirdi iseniz, bilgi verebilir misiniz?

Oya ağacını fideden yetiştirmiştik uzun yıllar önce. İki tane ağacımız vardı, bir tanesi fırtınada yıkıldı. Yıkılan ağacın altından sürgünler çıktı. İlginç olan, diğer ağacın altında hiç fide olmadı. Tohumdan yetiştiğini sanmıyorum, çünkü öyle olsaydı, diğer ağacın dibinde fidanlar çıkardı. İnternetten okuduğuma göre, bahar aylarında taze dallar kesilerek dikiliyormuş.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:40
Çok teşekkür ederim Sevim.:p Gerçektende sebzelerin kokusu bahçede yetişmedikten sonra anlaşılmıyor. Elim yapraklara değince mis gibi kokuları yayılıyordu.

nurcanaybay
12-01-2010, 13:41
Elinize sağlık .Sebze bahçesinin etrafına kaife çiçeği , nasturtium gibi
çiçekler dikiliyor.Bunlar ya kokularıyla zararlıları uzaklaştırıyorlar ya da kendilerine çekiyorlar.Böylece daha sağlıklı s, sorunsuz sebzeler yetişiyor.Site den bir araştırın isterseniz.

ezgili dünyam
12-01-2010, 13:44

Şimdi okudum, tohum ile yetişiyormuş. Ama çok uzun bir bekleyiş olur. En iyisi çelik ile yetiştirme. Oya ağacının en güzel yanı temmuz sonu olarak çiçek açmaya başlaması. İlkbaharda açsa, diğer meyve ağaçlarının çiçekleri yanında güzelliği fazla belli olmaz.

fikreteren
12-01-2010, 18:51
Ezgili dünyam herşey çok güzel ellerinize sağlık

ezgili dünyam
18-01-2010, 16:57
Çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşların cennet gibi bahçelerini görünce, benim bahçem gözüme pek güzel gözükmüyor. Aslında emeğim çok, kısıtlı zamanımda çok uğraş veriyorum. Geçen ay, şeftali, elma, tatlı ve ekşi karadut fideleri diktim. Ayrıca, kendi üst bahçemden, vişne ağaçlarını söküp, arka bahçeme taşıdım. Sebze bahçesi yapacağım alanı genişletmek için, oradaki bazı meyve ağaçlarını söküp taşıdım. Bakalım bahar gelince tutup tutmadıkları belli olacak.:p Annemin diktiği bir inciri söküp, yer değişikliği yaptım, annem halen anlamadı:o İnşallah tutar.:D Eşim, fideleri çok yakın dikmişsin diyor.:o Sanki çok yer var, ben kasıtlı yapmışım gibi. Ne yapayım, hepsinden olsun istiyorum.:p Zaten ceviz ağacımız çok büyük. Malesef, bahçenin yarısı gölgesi altında kalıyor.

ezgili dünyam
12-10-2010, 08:42
Bahçemden görüntüler.

ezgili dünyam
12-10-2010, 08:45
Damlama su sistemi çalışmamız malesef başarısız oldu:(

ezgili dünyam
12-10-2010, 08:49
Akşam safası çiçeğine bayıldım bu sene, bir kökten rengarenk oldu. :p

ezgili dünyam
12-10-2010, 08:56
Meyveler

ezgili dünyam
12-10-2010, 08:58
Muz ağacımız bu sene ilk kez ürün verdi ama halen aynı şekilde duruyor merakla bekliyoruz.

ezgili dünyam
12-10-2010, 09:00
Oya ağacı gene muhteşemdi. Şimdi sonbahar şöleni sunmaya başladı...

ezgili dünyam
12-10-2010, 09:05
Siyah üzümler, yeni olmaya başladığı zamanlar.

ezgili dünyam
12-10-2010, 09:09
Acı biber. Geçen sene aldığım biber fidelerinin arasına karışarak bahçemdeki yerini aldı.

ezgili dünyam
12-10-2010, 09:15
Fotoğrafını yükleyememişim acı biberin.

ezgili dünyam
12-10-2010, 09:28
Domateslerin ilk ürünleri çürümeye başlayıp bizi çok üzmüştü ama sonraki ürünler güzel oldu.

sevim4
12-10-2010, 10:33
Smeklerine sağlık güzel yavruna da maşalla hallah bağışlasn.
Sevgiler.

yağ-mur
12-10-2010, 11:56
her şey çok güzel görünüyor maşallah çok şanslısınız ezgili dünyam:p

Orhan Özbilgiç
12-10-2010, 17:41
Bayağı bir emek harcamışsınız. Ama karşılığınıda aldığınız aşikar. Bu gayretle, her geçen yıl çok daha keyifli sonuçlar alacağınız muhakkak. Kolay gelsin.

ezgili dünyam
12-10-2010, 18:58
Çok teşekkürler :p Bu sene küçük bir sera yapmayı istiyoruz ama, biberler ürün vermeye devam ettiği için onları sökmeye kıyamadım.

Fatoş
13-10-2010, 10:38
Zoru çok olan bahçede emeklerinizin karşılığını almışsınız .Ellerinize sağlık. Sevgiler.

ezgili dünyam
14-10-2010, 15:55
Zoru çok olan bahçede emeklerinizin karşılığını almışsınız .Ellerinize sağlık. Sevgiler.
Teşekkürler:p aslında yapılacak çok şey var ama zamanla olur inşallah.

Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 20:34
Sayın ezgili dünyam;
Ne zamandır bahçenize uğramıyorsunuz.:confused:

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:32
Bahçemle hep ilgileniyorum da, makinem bozulduğu için son günlerde fotoğraf çekemedim. Şu ara, sera yapmaya çalışıyoruz. Demirlerini aldık, demirler büküldü, kaynak yapılacak. Hava bozduğu için ilerleme gösteremedik. İnşallah sera işinde başarılı oluruz. Öyle büyük olmayacak ama, bize ve diğer aile bireylerimize yeter diye düşünüyoruz. Elimde olan en son fotoğrafları paylaşayım.:p

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:36
Güz bahçem....

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:39
Her mevsimin bir güzelliği var....

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:42
Bahçe olur da Rüzgarsız olurmu...Tatlı köpüşüm Rüzgar.... Klavyemin bazı yerleri yazmıyor.:( Yazım hatam için özür...

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:45
Devam..:p

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:47
Marullarım şimdi büyüdü, salata yapıyoruz. Tavşanlarıma da veriyorum.:p

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:49
Devam..

Selehattin 67
16-12-2010, 09:52
Ezgili dünyam bahçeniz çok güzel olmuş akşam sefaları çok güzel olmuş muz buralarda meyve vermiyor 3-4 cm olunca dökülüyor

furkan yıldız
16-12-2010, 09:53
gülleriniz hurmalarınız özellikle de köpeğiniz çok sevimli duruyor. Biraz hiperaktif oluyor bu keretalar oyuna doymuyorlar. Muz ağacınızdan meyve alabilirsiniz umarım. Güzel meyvelerini yemek ayrı bir haz verir heralde :)

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:53
Bahçeye bayağı fazla gül diktik, sanırım bir çoğu tuttu, yakında inşallah çok güzel olacak.

ezgili dünyam
16-12-2010, 09:56
gülleriniz hurmalarınız özellikle de köpeğiniz çok sevimli duruyor. Biraz hiperaktif oluyor bu keretalar oyuna doymuyorlar. Muz ağacınızdan meyve alabilirsiniz umarım. Güzel meyvelerini yemek ayrı bir haz verir heralde :)
Muz ağacımızın verdiği meyve değilmiş sanırım, aynı şekilde duruyor. Rüzgar bahçemin süsü, eğer bağlı olursa, bir şeye kızarsa o an, en yakınında olan bitkiye parçalıyor.:p

Selehattin 67
16-12-2010, 09:57
Hurmaların bir kısmını kurutmayı deneyebilirsiniz [seneye ] inanın çok güzel oluyor

ezgili dünyam
16-12-2010, 10:00
Sebze bahçesinin, en son yazlık ürünleri olan, biber ve patlıcanları topladım. Artık, sera yeri hazır bir şekilde bekliyor. Umarım en yakın zamanda biter. Bu sene, yazlık sebzelerin tohumlarını sera içine dikmek istiyorum.

furkan yıldız
16-12-2010, 10:02
Muz ağacımızın verdiği meyve değilmiş sanırım, aynı şekilde duruyor. Rüzgar bahçemin süsü, eğer bağlı olursa, bir şeye kızarsa o an, en yakınında olan bitkiye parçalıyor.:p

sizinki sinirlenince bitki parçalıyormuş benim rottweiler kızımda sinirlenince bahçedeki tavukları paramparça yapmak istiyor :mad: bir türlü bıraktıramadım tavuk olayını :(

ezgili dünyam
16-12-2010, 10:04
Hurmaların bir kısmını kurutmayı deneyebilirsiniz [seneye ] inanın çok güzel oluyor
Aslında bende istiyordum ama bu sene geçti, seneye inşallah.

ezgili dünyam
16-12-2010, 10:08
Rüzgar, hayvanlara zarar vermiyor, kedilerim ve tavşanlarımla dost, hatta kedilerim ona zarar verir diye korkuyorum. :p Bir kaç sene önce, bağlamak zorunda kalmıştım, ipini kesmek isterken, diline zarar vermişti, halen büyükce bir kesik izi var dilinde.

Selehattin 67
16-12-2010, 10:14
Rüzgarın türünü ögrenebilirmiyim

ezgili dünyam
16-12-2010, 10:30
Piknik sepetiyle çöplüğe terkedilmiş üç yavru kardeş. Rüzgar onları bağrına basmıştı. Şimdi kediler onu pek istemiyorlar.

ezgili dünyam
16-12-2010, 10:36
Rüzgarın türünü ögrenebilirmiyim
Rüzgar, kırma sokak köpeği ama, dünyanın en iyi cins köpeğine değişmem. O kadar akıllı ki, ne desek anlıyor. Bir özelliği var, evimize, elinde siyah çanta, siyah dosya olan kimseyi yaklaştırmıyor. :p Hatta elektrik, su faturası yazacak olanları bile. Oğlumun, her zaman gelen arkadaşının elinde, siyah dosya olduğu için eve almamıştı.:p Faturaları sevmediğimizi anladı demekki, ruhumuzu okuyor.:D

Selehattin 67
16-12-2010, 11:05
çok güzelmiş dönem dönem her eve lazım bir yaramaz

sevim4
16-12-2010, 12:32
Herşe harika,her mevsimin başka bir güzelliği var.
Minişlere bayıldım çok güzeller.

ezgili dünyam
20-12-2010, 11:28
Çok teşekkürler, dün seranın iskeleti dikildi, fotoğraflarını çektim ama, yeni makina olduğu için yükleme konusunda acemiyim. Başarabilirsem, gelişmeleri adım adım paylaşmak istiyorum. Sera konusunda tecrübelere çok ihtiyacımız olacak.

ezgili dünyam
29-12-2010, 10:06
Eski araba lastiğini ne güzel değerlendirmişler, hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.

ezgili dünyam
29-12-2010, 10:10
Bunu banyoda değilde bahçedeki bir musluğumuzun alına yapabiliriz.

furkan yıldız
29-12-2010, 11:24
Tekerlekten çeşme çok güzel bir fikir ama saksı olayında abla kadar becererikli olabileceğimi sanmıyorum :)

ezgili dünyam
29-12-2010, 11:31
En zor kısım, o demir olan bölmeyi dışarı çekebilmek.

furkan yıldız
29-12-2010, 11:35
evet resimdeki abla kas yapmış onları dışarı çekene kadar :)

cemo
29-12-2010, 11:57
Lastiği bulmak kolay da, cantlısını (jantmıydı yoksa:cool:) nasıl bulacağız. Paylaşım için teşekkürler Ezgili Dünyam.

ezgili dünyam
29-12-2010, 16:24
Evet lastik bulmak kolay ama, hiç kimse, adı her neyse o içindeki metalle atmıyor.:p Ama eğer elime geçerse, mutlaka denemek istiyorum.

cemo
29-12-2010, 17:12
Ben de:)

fikreteren
29-12-2010, 19:10
Güz bahçeniz çok güzel.Furkan beyin espirileride çok güzel.

Uzaylı
29-12-2010, 20:14
Sayın ezgili dünyam; bahçenizde favorim sararmış yapraklarla dolmuş bahçe yolunuz. Gerçekten hoşuma gitti. Sevdiklerinizle bahçenizde, nice mutlu yıllar dilerim.

Lastikten saksıya gelince, ben onun aynısını daha önce sayın yiğit efe'nin bahçe sayfasında görmüştüm. Sağ olsun; oda nasıl yaptığını anlatmıştı. Sonra atık malzemelerden yeni eşya bölümüne taşınmış. Belki lastikçilerden çok ucuza alabilirsek, yapabiliriz.

ezgili dünyam
29-12-2010, 23:26
Güz bahçeniz çok güzel.Furkan beyin espirileride çok güzel.
Aslında, lastik kesildikten sonra yukarı doğru çekilmesi zor olmazmış.:p Bugün ailecek konuşup o kanıya vardık.

ezgili dünyam
29-12-2010, 23:30
Sayın ezgili dünyam; bahçenizde favorim sararmış yapraklarla dolmuş bahçe yolunuz. Gerçekten hoşuma gitti. Sevdiklerinizle bahçenizde, nice mutlu yıllar dilerim.

Lastikten saksıya gelince, ben onun aynısını daha önce sayın yiğit efe'nin bahçe sayfasında görmüştüm. Sağ olsun; oda nasıl yaptığını anlatmıştı. Sonra atık malzemelerden yeni eşya bölümüne taşınmış. Belki lastikçilerden çok ucuza alabilirsek, yapabiliriz.
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, amin inşallah hepimiz için mutlu yıllar olsun.
Eşim, sanırım depoda bir tane lastik vardı dedi, inşallah doğrudur. Hemen dener, başarsakta, başaramasakta resimlerini çeker paylaşırım.

Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 07:37
Epeydir bahçenize uğramamışım. Ama en sevimli ve sıcak diyaloğlarda bir iki gündür oluşmuş. Hani şu lastik muhabbeti.;)

Sevgili Furkan gerçekten çok esprili. Ortaya bir lastik saksı yapım sanatı çıkardınız herkesi heveslendirdiniz. Ama çok ta güzel oluyorlar bitince..

Bu arada bahçenin yeni fotoğraflarıda tam seyirlik. Özellikle sonbahar görüntüleri.

Sağlık ve mutluluk içinde, yeni yılda da keyfini sürün.:)

ezgili dünyam
30-12-2010, 10:18
Bahçeme yakında hareket gelecek:p havalar müsade ederse seramız olacak inşallah. Aslında, resimler çektim ama, başka cep telefonu olduğu için yükleme konusunda acemiyim, eşimi bekliyorum o yüzden. Bu araba lastiği meselesi bende takıntı haline geldi. Gerçekten harikalar yaratıyorlar. Araba lastiğinden süs havuzu da ilgimi çekti.

ezgili dünyam
30-12-2010, 10:24
Kalan lastik parçalarından yapacağımız bu sandaletler bahçede çalışırken kullanışlı olur, en azından çamur varken ayağımız kaymaz.:p

furkan yıldız
30-12-2010, 10:49
:) bu sandaletlerden bende istiyorum. Yürürken haannn hannnnn diye seste çıkarırız belki :):)

Ayşe Yıldız
30-12-2010, 11:36
Sürat yapmak yok ama. Han hannn yaparken Allah muhafaza başına bir iş gelsin istemeyiz. :))

ezgili dünyam
30-12-2010, 14:17
Kışın, kar lastiği kullanırırız veya zincir takarız.:p

furkan yıldız
30-12-2010, 19:16
:) çarpışan arabacılık oynarız ama ben küçüğüm bana çarpmayın :) zinciri bana koruma olarak takarız çarpmayın diye :)

Suna
30-12-2010, 21:59
demekki bahçeyi gezebilmemiz için tez zaman da lastik edinile.
yakında sokaklarda lastiksiz arabalar görebiliriz.:D:D

ciceksever70
31-12-2010, 10:06
Bahari sabirsizlikla beklerken yesil bahce resimleri görmek cok keyifli oluyor. Lastikle yapilan saksilar ve dekorasyonlar gercekten cok ilginc.

ezgili dünyam
01-01-2011, 15:09
Sera çalışmaları havalar müsade etmediği için yarım kaldı. Bunlar ilk görüntüler.

ezgili dünyam
04-01-2011, 16:45
Sera bitince altın çileği yetiştirmek istiyorum. Senede dört kez ürün veriyormuş. Tadını hiç bilmiyorum ama güzeldir mutlaka.

furkan yıldız
04-01-2011, 16:52
Sera bitince altın çileği yetiştirmek istiyorum. Senede dört kez ürün veriyormuş. Tadını hiç bilmiyorum ama güzeldir mutlaka.

Sevgili Ezgili Dünyam ben de altın çilek tohumu aldım ama tadını sizin gibi bilmiyorum meraktan çatlayacağım. Seranız inşallah çok güzel olur bol ürün alırsınız. Sizin tekerlekleri valide sultana gösterdim ''Siz küçükken iyi olurdu sizi yıkardım içinde ne güzel'' dedi ve yazın yapılacaklar listesine ekletti :eek:

ezgili dünyam
05-01-2011, 08:15
Demekki bundan sonra, nerede tekerlek bulursak hemen bahçemize taşıyacağız. Bahçeden sonra ev mobilyalarımız da tekerleklerden olur. Sera bitmeden hayallerini kurmaya başladık.:p Altın çileğini bende çok merak ediyorum, kilosu 59 lira olduğuna göre kıymetlidir mutlaka.

KAPTANzst
05-01-2011, 10:44
Sayın ezgili dünyam.
Güzel bir bahçeye sahipsiniz. Gördüğüm kadarıyla arazide düz.
Ahududu dedikleriniz böğürtlene benziyor.Bir yanlışlık olmasın. Bende de var ama bu kadar iri değiller. Bu böğürtlenlerden çelik isteme şansım varmı acaba.

ezgili dünyam
05-01-2011, 21:16
Arazimiz düz değil malesef, benimde hep düz arazilere gözüm kalıyor. Resimlerde olan gerçekten ahududu, böğürtlen değil. Böğürtlen olsaydı daha iyi olurdu, dikensiz ahududu bu, böğürtlen gibi lezzetli değil, daha ekşimsi tadı var. Normal böğürtlen büyüklüğünde, resimlede iri çıkmıştır. Siz aşılı böğürtlen istiyorsunuz galiba, onu bir arkadaşım getirdi geçenlerde bana, bende sevinmiştim. Patlayan su borusunu tamir eden belediyeciler böğürtlenimi yok etmişler.:( Tekrar fide alabilirsem sizede gönderirim.

Orhan Özbilgiç
06-01-2011, 07:22

Bende iki kök var ama nasıl yetiştirileceğine ilişkin hiç araştırma fırsatım olmamıştı. Geçen yıl tohumunu bir arkadaşım göndermişti. Genelde ağaç ve çalı formlu süs bitkileri ile ilgilendiğimden, onları çimlendirip bir köşeye, öylesine dikivermiş ve pekde ilgilenmemiştim. Meyvelerinide zamansız toplamıştım. Tabi pek tad alamamıştım bu yüzden.
Aslında güzel bir tadı varmış.
Ama bu yıl ilgileneceğim.:)

187506

Aşağıdaki linkte yetiştirilmesine ilişkin yeterli bilgi buldum.

http://www.bahcesel.com/forumsel/genel-meyvecilik/22703-yer-kirazi-altin-cilek-inka-erigi/

ezgili dünyam
06-01-2011, 11:00
Sera biter bitmez tohum bulup ekmek istiyorum. Bildiğimiz olağan sebzeler yazgeçilmemiz ama, değişik ürünler çok ilgimi çekiyor.

ezgili dünyam
07-01-2011, 08:26
Dün eşime tekerlekten saksı yapımı linkini gönderdim, lastik aramış bulmuş ve denemiş. İlk önce jantını çekemediğini söyledi, hava soğuk olduğu için sertleşmiş. Daha sonra sobanın arkasına koyup ısıtmış, genede arkadaşı ile beraber çekmişler. Demekki resimdeki bayan daha güçlüymüş. :p Sonunda bitirmeyi başarmış, herkes bayıldı diyor. Pembe boya ile boyamış, neden pembe dedim, elimde açık olarak o boya vardı dedi. :p Şimdi herkes eski lastik peşine düşmüş, yakında arabaları lastiksiz görecez sanırım.:( Yakında resimleri paylaşırım.

furkan yıldız
07-01-2011, 12:34
Ezgili ablacım bende de 24 tane çilek fidesi var mutfakta duruyor. Bir tanesini balkonda unutmuşuz yaprakları takır takır olmuş soğuktan garibimin :( şimdi düzeldi yeni filizler veriyor. Bu kadarlık tecrübemle sıcağı sevdiğini anlayabildim :)

Yücel Canpolat
07-01-2011, 12:51
furkancığım çok teşekkürler çilek konusun daki tecrüben bizi gerçekten çok aydınlattı iyi ki varsın:D.selamlar yolluyorum hemde yürekten:)

furkan yıldız
07-01-2011, 13:04
:D geç abicim dalganı geç sen :p Ne yapayım ilk defa çilek yetiştiriyorum. Daha önce pazardan al ve ye. Bütün Tecrübem buydu :p Nereden bileyim neyi sever, kimi ister sevdiği sevdiceği var mıdır :D

ezgili dünyam
07-01-2011, 14:57
Furkancığım 24 tanesini içeri aldında, o zavallı garibin ne suçu vardı, balkonda kaldı. Neyse kasıt yokmuş:p suçun biraz hafifledi, yoğun bakımda iyi sonuç vermiş şükür. Neyse bu bize tecrübe oldu, demekki çilek fideleri soğuğu sevmiyor.:p bunu öğrenmiş olduk.:p

furkan yıldız
07-01-2011, 14:59
:p hay dilime kraliçe arı polen yapsın :p
Artık tecrübe paylaşımını durdurdum maytap geçiyorsunuz benimle :D

cemo
07-01-2011, 15:10
İyi de bizim çilekler hep bahcelerde. Furkan neden içeri aldı anlamadım:cool:;)
Maytap ı anlamadan sazan gibi atladım mı ne konuya:))

Lastik saksı foto.larını bekliyorum Ezgilidünyam.

furkan yıldız
07-01-2011, 15:16
Dalga geçiyorlar yani Cemo ablacım maytap o :p

ezgili dünyam
07-01-2011, 22:42
Lastik saksım bugün bahçeye kadar ulaştı. Balkondan baktım güzel görünüyordu. Aklımıza bir fikir geldi, aslında minik bir süs havuzu olarak bahçeye, terasa konulabilir. Bir tane daha lastik varmış, ondanda saksı yapacak eşim. Artık tecrübeli oldu.:)

furkan yıldız
07-01-2011, 23:30
Bizim sandaletler yaza kadar yetişir mi ablacım :p

ezgili dünyam
08-01-2011, 05:21
Resimlerde olan sandaletler yetişir ama ben daha değişik tasarımlar için çalışıyorum.:p

Güler
08-01-2011, 06:55
Tohumlar için toprak yoktu. Bahçeden torba ile eve toprak taşıdım. Evde toprak eledim. Dışarıda hava çok soğuk ve yağmurlu idi. Eve kimse gelmese diye dua etmiştim. Salonun ortasında toprak elediğimi görseler ne düşünürlerdi.:D

Bitki delileri başlığına ne güzel bir mesaj.

Güler
08-01-2011, 07:31
Sevgili ezgili dünyam, ne kadar uzun zaman olmuş sizin bahçenize girmeyeli.
Hem şaşırdım hem de çok keyiflendim. Büyük aşama olmuş bahçede. Ne güzel her şey var ve çok da sağlıklı ve güzel. Ellerinize sağlık.

Sonbahar güzel görüntüler vermiş bahçenizde, ayağınızda çizme yaprakları savurta savurta, ayağınıza yere sürerek yürüyüşler yapıyor musunuz? Bu yürüyüş esnasında yerden kalkan yaprakların başka yerlere uçuşmasını seyrederken hep zevk alırım. Bir deneyin derim.

Arkadaşımız kantanzst'ın bahsettiği bitkileri ben de ahudududan ziyade böğürtlene benzettim.
Alara fidanlığından aldığımız bu aşılı böğürtlenlerin de tadları o kadar fazla değiller, ve dikensizler. Çünkü bunlar ahududuya aşı yapılmış. O yüzden dikensiz ve hafif mayhoş oluyorlarmış. Yani benim bahçemdeki böğürtlenler böyle.
Ahududuların meyve yapıları biraz daha gevşek oluyor zaten.

Lastik saksılar, aahh benim de derdim olmuştu bahçemi kurduğum ilk senelerde.
Fotoğrafını görünce çok hoşuma gitmişti ve ben de yapacağım diye tutturmuştum. Oğuz'un arabasının eski lastiklerini getirdim, önce yıldız yıldız çizerek şekilli şekilli çizdim.
Aldım elime taş kesme aletini. Hani şu matkaba benzer gibi olanından.
Uğraş babam uğraş, canım çıkıyor bir -iki santim kesmek için.
Etrafı aldı yanık lastik kokusu, ben halâ didişiyorum lastikle. Nuh diyor peygamber demiyor.
Lastik dubleks lastikmiş arasında çelik şeritler-bantlar var.
İnan 5-10 cm lik yer kesecem derken motoru yaktım. Ellerim acıdı.
Oğuz da farketmesin diye lastiği yok kenarına ters koydum. İçine toprak doldurup allisyum ektim.
Tabii yediden bir taş kesme motoru daha aldık.

Yücel Canpolat
08-01-2011, 08:32
Sevgili ezgili dünyam, ne kadar uzun zaman olmuş sizin bahçenize girmeyeli.
Hem şaşırdım hem de çok keyiflendim. Büyük aşama olmuş bahçede. Ne güzel her şey var ve çok da sağlıklı ve güzel. Ellerinize sağlık.

Sonbahar güzel görüntüler vermiş bahçenizde, ayağınızda çizme yaprakları savurta savurta, ayağınıza yere sürerek yürüyüşler yapıyor musunuz? Bu yürüyüş esnasında yerden kalkan yaprakların başka yerlere uçuşmasını seyrederken hep zevk alırım. Bir deneyin derim.

Arkadaşımız kantanzst'ın bahsettiği bitkileri ben de ahudududan ziyade böğürtlene benzettim.
Alara fidanlığından aldığımız bu aşılı böğürtlenlerin de tadları o kadar fazla değiller, ve dikensizler. Çünkü bunlar ahududuya aşı yapılmış. O yüzden dikensiz ve hafif mayhoş oluyorlarmış. Yani benim bahçemdeki böğürtlenler böyle.
Ahududuların meyve yapıları biraz daha gevşek oluyor zaten.

Lastik saksılar, aahh benim de derdim olmuştu bahçemi kurduğum ilk senelerde.
Fotoğrafını görünce çok hoşuma gitmişti ve ben de yapacağım diye tutturmuştum. Oğuz'un arabasının eski lastiklerini getirdim, önce yıldız yıldız çizerek şekilli şekilli çizdim.
Aldım elime taş kesme aletini. Hani şu matkaba benzer gibi olanından.
Uğraş babam uğraş, canım çıkıyor bir -iki santim kesmek için.
Etrafı aldı yanık lastik kokusu, ben halâ didişiyorum lastikle. Nuh diyor peygamber demiyor.
Lastik dubleks lastikmiş arasında çelik şeritler-bantlar var.
İnan 5-10 cm lik yer kesecem derken motoru yaktım. Ellerim acıdı.
Oğuz da farketmesin diye lastiği yok kenarına ters koydum. İçine toprak doldurup allisyum ektim.
Tabii yediden bir taş kesme motoru daha aldık.

bu da bitki delileri başlığına ben ce kapak olur Ablacığım::):)etrafı aldı yanık lastik kokusu:)

Güler
08-01-2011, 09:33
Utandırma beni, deliliğimi yine yüze vurmanın alemi var mı sevgili Yücel Canpolat? :D :D

ezgili dünyam
08-01-2011, 12:11
Sevgili Güler hanım bahçeme hoş geldiniz. Bahçemde yapılacak çok iş var daha. Hele son günlerde, belediyeciler su kaçıran boruyu bulamayınca bayağı bir yer kazdılar, dahası kırdıkları betonu tekrar onarmadan gittiler. Birde sera malzemeleri ortalığa yayılınca, bayağı bir karıştı bahçe. Bahçem resimlerde görüldüğünden daha küçük, yürüyüş yapmak için aynı yerlerde tekrar tekrar turlarım. Olsun bunada şükür, dört duvar arasında kalmıştım çalıştığım yıllarda. Burası benim baba evimin bahçesi olduğu için hep vardı ama, böylesine uğraşmaya fırsat olmuyordu gene. Sizin lastik maceranız maddi manevi kayıplara sebep olmuş. Doğrusu iyi cesaret, ben kendim kalkışamazdım yapmaya. Eşim bile yardım almış arkadaşından. Kaç kere yoruldum bıraktım, sonra tekrar başladım diyor. Soğuk hava olduğu için sertleşmiş lastik, sobanın arkasına koyunca kesmesi kolay kolmuş. Tabi sizin lastik farklıymış, bunuda öğrenmiş olduk. Birazdan çıkıp fotoğrafını çekecem. Lastik saksının en güzel yanı dayanıklı olması, normal saksılar güneşte, karda dayanamıyo:pr.

ezgili dünyam
08-01-2011, 12:16
Bir birbirimizi anlıyoruz da, çevrem gerçekten bana tuaf bakıyor gibi geliyor. :D İş kıyafetimin üzerine bitki delisi yazayımda, meraktan kurtulsunlar.:p

ezgili dünyam
08-01-2011, 15:14
Lastik saksının resimleri:p

Güler
08-01-2011, 20:33
Ellerinize sağlık, demek ben de dubleks olmayan bir lastik bulmalıyım. O zaman testere ile bile keserim. Yani anlayacağınız daha pes etmiş değilim gördünüz mü? :D

Sevgi Durul
08-01-2011, 20:44
Saksınız çok güzel olmuş, sevgili ezgili dünyam. İçine beyaz açan sardunyalar ya da beyaz petunya çok yakışır, ya da ne bileyim beyaz açan tüm çiçekler. Sevgiyle kalın...

Yücel Canpolat
08-01-2011, 21:00
Ellerinize sağlık, demek ben de dubleks olmayan bir lastik bulmalıyım. O zaman testere ile bile keserim. Yani anlayacağınız daha pes etmiş değilim gördünüz mü? :D

Evet evet Güler Abla Siz testereyle kesin Oğuz Abi'min cüzdanını yakma:):)

furkan yıldız
08-01-2011, 21:55
ezgili ablacım lastiklerin hayırlı olsun bende istiyorum bana da öğretir misin :p
Valide sultan görmesin bunları :D

gurbik67
08-01-2011, 22:43
ezgili bahçen harika,emek verilen her şey güzeldir emeğin kötüsü olmaz sadece farklı görsellik olur bitki işi, şöförlük gibi her gün yeni bir şey öğretir.
oya ağacının dibinde köklü filiz varmı acaba.

fikreteren
09-01-2011, 09:20
Demek ki lastik Ezgigi dünyama sormak lazım mış saksı yapmak için ne yapmak lazımmış..

ezgili dünyam
09-01-2011, 10:51
Yeni haber, bu lastiklerde aynısıymış ama işin püf noktası, üzeri çiçek şeklinde kesiliyor ya, eşim çiçek kısmını daha küçük yapmış, yani böyle yapınca, içinde olan metal kısımlara ulaşılmadığı için kolay kesilmiş. Normal çakı ile kesmiş. Metalin bulunduğu yer zorlar keserken.

ezgili dünyam
09-01-2011, 10:52
Demek ki lastik Ezgigi dünyama sormak lazım mış saksı yapmak için ne yapmak lazımmış..
saksı dünyasına hareket getirdim galiba. Etrafta lastik kalmayacak. Arabası olanlar dikkat etsin.:p

ezgili dünyam
09-01-2011, 10:56
ezgili bahçen harika,emek verilen her şey güzeldir emeğin kötüsü olmaz sadece farklı görsellik olur bitki işi, şöförlük gibi her gün yeni bir şey öğretir.
oya ağacının dibinde köklü filiz varmı acaba.
Resimlerde görülen büyük oya ağacının dibinde hiç filiz olmadı ama, fırtınada yıkılan bir tane daha oya ağacımız vardı, o yıkıldıktan sonra kökünden tekrar filizler çıktı. Siz biliyorsunuz bizim oraları, geleceğiniz zaman söyleyin ben ayarlarım fide.

ezgili dünyam
09-01-2011, 11:01
ezgili ablacım lastiklerin hayırlı olsun bende istiyorum bana da öğretir misin :p
Valide sultan görmesin bunları :D
Furkancığım, her ne kadar saksı yapımında elim değmemiş olsada, bütün püf noktaları öğredim. Şimdiki hedefim kocaman bir kamyon lastiği bulmak, aynı şekilde kesip havuz yapmak istiyorum. Tabi ben mimar olacağım, elim değmeyecek. :D Ama lastik bulmak çok zor kimse atmıyor.:(

ezgili dünyam
09-01-2011, 11:03
Saksınız çok güzel olmuş, sevgili ezgili dünyam. İçine beyaz açan sardunyalar ya da beyaz petunya çok yakışır, ya da ne bileyim beyaz açan tüm çiçekler. Sevgiyle kalın...
Hiç beyaz çiçeğim yok, çevremdeki bahçeleri bir araştırayım. Gerçekten de beyaz çok yakışır.

KAPTANzst
09-01-2011, 15:43
Anlaşılan benim iki yedek lastiğime iş çıktı. Şu an değil ama illada yapacağım bu işi. Kesmedende güzel oluyor. Belkide öyle kullanırım. Evin girişine yolun sağına ve soluna iyi durur gibi.

Cumhur Tonba
09-01-2011, 16:20
:p hay dilime kraliçe arı polen yapsın :p
Artık tecrübe paylaşımını durdurdum maytap geçiyorsunuz benimle :D

Kraliçe arı ufak tefek işlerle uğraşmaz. Gerçi sen de buna şahit olacaksın.

furkan yıldız
10-01-2011, 21:42
:p Ya Cumhur AMCA potumu arıyorsun hep. Tongaya düşüreceğim seni :D

Selehattin 67
27-01-2011, 17:24
Hemşerim ezgili düna lastik saksıyı daha önce gördüm vede yaptım fakat cantla beraber olanı ilk defa gördüm gerçekten harika olmuş şimdi arabanın eski lastiklerini hurdacıya verdiğime pişman oldum müthiş olmuşlar