View Full Version : Saksıda Meyve Yetiştiriciliği
dtlevent
03-04-2008, 10:36
bu konuyu nette biraz araştırdım fakat pek bilgi bulamadım bilgisi olanlar varsa paylasabiliriz ağaçların tohum nereden temin edilir bakımı nasıl yapılır vs.tesekkürler
Mine Pakkaner
03-04-2008, 15:56
Tohumdan saksıda meyve yetiştiriciliği yapamazsınız. Bodur meyve ağaçlarının fidanlarını saksıda yetiştirebilirsiniz. Bakımı normal bodur meyve yetiştiriciliği ile aynı. Forumda meyve yetiştiriciliği başlığında bu konuda bilgi mevcut.
Seracılara, fidancılara sorarsanız ellerinde yoksa da sizin için temin ederler.
dtlevent
04-04-2008, 08:49
dediğinizi tam anlayamadım bodur ağaçları saksıya ekerek mi saksıda meyva ağacı yetiştiriciliği yapılıyor alaranın saksıda meyve ağacı diyerek sattıgı fidanlar bu şekil fidanlar mı ?
Mine Pakkaner
04-04-2008, 09:19
Evet Levent Bey, Alara'nın saksıda meyve ağacı dediği de bu bodur fidanlardır. Bodur bir meyveyi uygun boyutta saksıya dikmeniz yeterli.
dtlevent
04-04-2008, 10:47
cok aydınlatıcı oldu teşekkürler bende bu tür ağaçları çok özel bitkiler sanıyordum( fiatını görünce) pekiyi saksıyı yenileme ihtiyacı kaç yılda olur veya her sene bitkiyi saksıdan cıkarıp fazla büyüyen, çürüyen kökleri temizlememiz gerekirmi ?
Kemal Kutlu
04-04-2008, 20:40
Cherimoya
Guava
Pepino
Papaya
Pysahelis(Cape)
Passion Fruit(Maruçya)
KumQuat(KumQma,Kamkat)
Avokado
Feijoa(Feiko,Kaymak Ağacı)
Lime
Satok
Lime
Hürnap(Hünnap)
Limon Otu
Meyer Limon
Pitaya
Blue Berry(Likapa Patriot 2b, Yaban Mersini)
Avustralya Dutu
Hardy Kivi
Kahve
Benim saksıda iki adet bodur elmam diktiğim ilk yıl meyve verdi.. Bodur kirazdan bu sene bekliyorum. Ayrıca saksıda pepino, Avustralya karadutu, böğürtlen, frenk üzümü, mayer limonu gibi denediklerim var..Bunlar bahçeye dikilen normal fidanlar **** bodur tipleri.. 4 yıldır saksıda çam ağaçları dahil hiçbirinde kök budaması yapmam gerekmedi. Belki Ankara da hava şartları terasta saksıda hızlı gelişmelerine müsade etmedi. Kışa ve bahara girerken saksı üstünden toprağı bir miktar kabartarak biofarm organik gübre veriyorum.
dtlevent
10-04-2008, 10:03
gecen sene deneme yapmak maksadı ile 70 kadar ağacı torbaya ektim bunlardan 15 tanesi bodurdu toplam 20 tanesi kurudu torbaya ektiğim daha önceki yıllardan fıstık çamı fidanlarımdan torbayı büyüttüklerimde gelişme oldu degiştirmediklerim hiç boy atmadı kıimyasal gübre kullanmadım fidanları mil hayvan gübresi karısımna ektim fakat kanaatım bu karısım yetersiz geldi mil kökleri sıktı ve bu sebebten sulamam yeterli olmadıgını düşünüyorum sulamayı elle yaptım fakat damla sulamanın şart oldugunu düşünüyorum bu senede 15 kadar yine torbaya bodur meyve fidanı diktim fakat du sefer toprağı mil hayvan gübresi orman toprağı karısımı sekilde kullandim orman topragının sıkmaya faydalı olacağını düşünüyorum ilaçlanın cok iyi yapılması gerektiğigi düsünüyorum çünkü fidanlar dışetkenlere karsı daha has has bu yıl geçen sene ektığım hem bodur hemde normal fidanlarda baya çicek var nasipse bu sene ağaçlarımda meyve olacak gibi meraklılara tavsiye ederim cok güzel bir uğraşı
crocus_07
29-04-2008, 11:14
Merhabalar ben saksıda limon ağacı yetiştiriyorum ama bodur olup olmadığını nerden anlıyoruz ? alırken saksıda aldım şu anda küçük fide şeklinde satıcı bey alırken bodur olması sizin elinizde nasıl budarsanız öyle gelişir , limon limondur dedi :) sizce benim limonum bodur değilse saksıda olur mu?şu anda gayet sağlıklı görünüyor saksı değişimini seneye yapmayı düşünüyorum satıcı ilk sene değiştirmeyin dedi
deniz-kızı
07-05-2008, 19:20
Derin ve büyük
bir saksıda limon,elma vb yetiştirilebiliyor değil mi?Bana yok yetişmez falan dediler de hani kök salıyor sürekli o saksıda rahat köklenebilir mi sizce arkadaşlar???
36610 36611
Sn. deniz-kızı bodur elmalarım 2. senelerinde. İlk sene de meyve verdiler. Saksıda olmalarına alıştılar bir sorun yok gibi değil mi? Bu sene bir dolu elma verecekler:p
MERHABA Ben bu sene bodur limon aldım.
Onu büyükçe bir saksıya diktim.
Şimdi çiçek açıyor.
36619
Tavsiye ederim kokusu çok güzel.
denizakvaryumu
09-05-2008, 07:57
Sn.feriha bodur elmalarınızın maşallahı var,
elmalar da kendini göstermiş.Benim bildiğim elmalar kendine döllenen ağaçlar değildir.
Sizde nasıl elmalar oluştu?
Elmalar iki saksı Sn. denizakvaryumu.. Bir saksıda da bodur kiraz var onunda ikinci yılı ama çok az kiraz var birkaç tane.. Acaba meyve tutmak için arkadaş mı istiyor?
denizakvaryumu
09-05-2008, 20:10
Evet bir ağaç ve bir kaç arı :)
Sn Feriha Allah nazardan saklasın ürününüz bol olur dilerim.
crocus_07
22-05-2008, 10:06
Soruma yanıt alamadım arkadaşlar tekrar yazdım bilen var mı? Merhabalar ben saksıda limon ağacı yetiştiriyorum ama bodur olup olmadığını nerden anlıyoruz ? alırken saksıda aldım şu anda küçük fide şeklinde satıcı bey alırken bodur olması sizin elinizde nasıl budarsanız öyle gelişir , limon limondur dedi sizce benim limonum bodur değilse saksıda olur mu?şu anda gayet sağlıklı görünüyor saksı değişimini seneye yapmayı düşünüyorum satıcı ilk sene değiştirmeyin dedi
41488
Terasta saksıda yetiştirdiğim mayer limonu ilk yılında bolca çiçek verdi mis kokular yaydı sonunda bir adet limon meyvesi büyütüyor! Minik bir limon ağacı budamaya gerek duyacağımı sanmıyorum. Ama mesela ekşi karadutun saksıda yetiştirilebilir küçük türüne hiç rastlamadım. Kök budamasıyla belki saksıya uyum sağlayabilir diye düşünüyorum. Detaylı bilgiye sahip arkadaşların yazmalarını umuyorum.
denizakvaryumu
03-07-2008, 00:52
Ekşi karadutu 3 kere saksıda denedim olmadı...Bu nedenle Avustralya dutu saksıcılar için en iyi çözüm.
fahrikucuktas
23-12-2008, 19:24
Samsunda tarım fuarında bir firmanın şeftali fidanları çok güzeldi.Üzerinde şeftalileri ile bir harikalardı.
aliyilmazist
02-01-2009, 09:47
Merhaba ,
Küçük bahçemde Meyve agacı yetiştirmek istiyorum. Bahçede saksıda yetiştirmek durumundayım. İstanbulda saksıda yetişebilecek Meyve agaçı türlerini varmıdır ? Yoksa bu sevdadan vazmı geçmeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum.
egetropical
02-01-2009, 09:59
Sayın ali yılmaz saksıda meyveli fidan yetiştirebilirsiniz. ancak bodur cinsleri tercih edin. tabi saksı secimi önemli. kiraz, elma, şeftali, nektarin, gibi fidan olabilir. alara fidan gibi bazı fidancılarda var. aşagıdaki formu görmediniz galiba. kolay gelsin.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8360
aliyilmazist
02-01-2009, 10:27
Sayın Egetropical,
Aaraştırma yaptım ama gözümden kaçmış. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
fahrikucuktas
09-01-2009, 17:04
Sayın feriha elmalarınız çok hoşlar cinsi nedir?
Çok lezzetliydiler Sn fahrikucuktas. Fidanlar çıplak kök olarak Isparta dan geldi. Cinsini bilmiyorum. O zamanlar bilinç olarak meyvenin cinsini düşünemiyordum. Meyvesinden anlamaya çalışmadım ama bu yıl inşallah resmini ekler cinsi hakkında yardım isterim.
AgacSevdalisi
12-01-2009, 18:08
selam benimde saksıda yetiştirmeye çalıştığım bir trabzon hurması var.bakalım nasıl sonuç alacağız.meyve verip vermeyeceğini bilmiyorum ama belki bonsai ye dönüştürebilirim .
tolgahann
12-01-2009, 19:23
Saksıda guava yetiştirmek için kaç litrelik bir saksı gerekir?
Arkadaşlar saksıda Bertina tüplü, ziraat şekerparesi ve hicaz narı fidanlarımı ve iki adet tuana badem fidanımı yetiştirme denemelerimi paylaşmak istiyorum. Ayrı bir başlık açmak istemedim. Üç fidanım bugün geldi. Saksı olarak evde bulanan kullanılmayan bir kovayı ısıtlmış çivi ile altını delerek kullanacağım. Ayrıca bir milyona marketten küçük kovalar görüp onları da aynı şekilde saksıya dönüştürdüm. Toprağımı ve biofarm gübreyi hazırladım. Kimyasal gübre kullanmıyacağım.
64136
Açık köklü olan ziraat şekerparesinin kök budamasını yapıp diğerlerini tüpten dikkatlice çıkararak saksılara yerleştirdim. Saksılara toprak koyup sıkıştırdım. üzerlerine biofarm gübre ekledim. Cansularını eriyen kar suları ile verdim. Saksıların üst kısmına bir miktar torf koydum. Derin kökü olmayan mevsimlik çiçeklerle şenlendirmeyi düşünüyorum.;)
64146
Süha Şendoğan
23-02-2009, 14:41
Bende dün amatör bir yetiştiriciden iki yıllık limon fidesi buldum.Uzun zamandır böyle bir fide arıyordum, balkonda denemeleri buradan aktarmak istiyorum.
denizakvaryumu
23-02-2009, 14:43
Feriha Hn,Hayırlı olsun, toprak olarak ne kullandınız?Toprağı nerden remin ettiniz?
Feriha'cığım hayırlı uğurlu olsun. Güle güle büyüt. Bu yaz meyvelerini görürüz. Artık meyve salataları yaparsın bol bol.
Hala 1 milyon mu o kovalar? İyi iş görüyorlar. Geçen yıl ben de bir kaç tane aldım. Diğer saksılardan hiç bir farkı yok.
Toprak Kocatepe Beğendikten 40 lt lik Perfect Flora iç ve dış mekan bitkileri için
hazırlanmış özel karışım yazıyor. Oğluma iki büyük paket aldırmıştım. Çiçeklere torf
kullanıyorum da bu karışım ağaçlara daha iyi gibi geldi.
Sizde deneyin isterseniz. Küçük ambalajları da var. 40 litre 11 tl civarı diye hatırlıyorum.
Nevsunecim teşekkürler. İnşallah hep birlikte görürüz:p
Kovalar hem ucuz hem sağlam inan. Terasta kışın soğuktan yazın sıcaktan
çürüyor saksılar kırılıyor. Kova bırakmadım markette az bişey getirmiş
promosyon gibi:o
denizakvaryumu
23-02-2009, 14:53
Toprak Kocatepe Beğendikten 40 lt lik Perfect Flora iç ve dış mekan bitkileri için
hazırlanmış özel karışım yazıyor. Oğluma iki büyük paket aldırmıştım. Çiçeklere torf
kullanıyorum da bu karışım ağaçlara daha iyi gibi geldi.
Sizde deneyin isterseniz. Küçük ambalajları da var. 40 litre 21 tl civarı diye hatırlıyorum.
Bana da 40 lt likleri ancak yeter.
Aslında Gölbaşındaki eve gübre getiren firma, toprak da getiriyor mu? Boşuna ağır torfları marketten eve taşımayalım :)
O firmaya sormak aklıma gelmedi. Gübre istediğimde birkaç kere aramak durumunda kalmıştım. Sanırım az
ürün olunca biraz biriksin diye bekliyorlar ya da yolları düşünce getiriyorlar. 20 lt lik birden fazla paket
alınabilir taşımak daha kolay oluyor. Az bir fiyat farkı oluyor 1-2 tl.
Fındık fidanlarımda gelecek yakında Cengiz beyden. Değmeyin keyfime:rolleyes:
feriha hanım, şu 1 milyonluk kovaları ne kadar kıskandım bilemezsiniz.
daha iki gün önce, badem fidesini dikeceğim saksı için 10 ytl ödedim :mad:
Daha önce de diğer fidanlar vs için koca koca en az 6 saksı almışımdır. Nereden baksanız 50 ytl zarardayım demektir!!:(
en azından, sayenizde bundan sonraki saksı harcamalarını düşürmüş olucam...
denizakvaryumu
25-02-2009, 11:23
Arkadaşlar
biliyorsunuz plastik petrol türevli bir ürün, uzun vadede bitkilerin köklerine bir zarar verir mi bilemem ama bu plastikten çok daha dayanıklı olan polikarbonat damacanalar belirli bir kullanımdan sonra suya salınım yaptığı için imha ediliyor.
Aslında en iyi saksı bildiğimiz kilden yapılan saksılar...
Aslında en iyi saksı bildiğimiz kilden yapılan saksılar...
Gönül ister ki toprak saksılar kullanalım da....... O büyüklükteki saksıları taşımak bile bir dert. Bir de pahalı.
Baobab;367159]feriha hanım, şu 1 milyonluk kovaları ne kadar kıskandım bilemezsiniz.
Baobab'cığım, sizin oralarda bir milyoncu dükkanlardan yok mu? Onlarda bulunuyor. Ya da semt pazarlarında da bulabilirsin. Ben üç yıl önce keşfetmiştim hala kullanıyorum.
Limonun ne alemde? Tomurcuk vermiş diye okudum. Güneş görmeden nasıl oldu, ısıtıcı lambalarla mı?
Valla nasıl oldu bilmiyorum, ama hem üzeri tomurcuk doldu, hem de her tarafından yeni sürgünler vermekte...
Ufak ufak bir sürü de yaprak görmekteyim üzerinde ayriyeten
Sabah mini mısır, mini karpuz ve mini pırasa tohumları geldi, öğlen bauhouse'dan denemek için tohum yetiştirme kiti aldım (küçük bir şey, içine su konunca şişiyor, ortasına tohum koyup tabağına yerleştiriyorsun, vs..ne denir bilmiyorum tam).Tohum işini bir de öyle deneyeyim diyorum akşam.. gidince
Bu arada, kumkuatta en ufak bir hareket yok..Yeşil yeşil duruyor öyle kendi halinde...
Sn Baobab senelerce saksı parası ödeyince kafa çalışmaya başlıyor:D
Ayrıca Sn denizakvaryumuna teşekkür ediyorum herşey dahil 20 tl ye iki adet
boyum kadar tuana badem fidanım oldu;) Onun paylaşımıyla aynı firmadan
aldım. Çiçeklendiklerinde tozlanmalarına yardımcı olmak için bertinayı kucağıma almam gerekecek:rolleyes:
Sn denizakvaryumu polikarbon damacanaları düşündüm ama ışık alacağı için
kökler nasıl etkilenir bilemedim. Bu damacanaların boyanması mümkünmü
bilmiyorum. Denemek lazım. Mutlaka daha sağlıklı olur bir milyonluk kovadan:(
Yeni satılmaya başlayan büyük su şişelerinden aldım üst kısmını kesip sera
yaparım baharda diye birini deneyeyim bakayım:rolleyes:
Sn Baobap tohumları ben geçen sene bu aylarda çimlendirdim. Çok
heveslendim. Ama başarısız oldum. Uzayıp gittiler. Hepsini değil bari bir kısmını
çimlendirin denemek için. Ankara da hava belli olmuyor geç ısınabiliyor ya da
aniden soğuyabiliyor. Bitkiler gerekli ışık ve ısıyı bulamayınca gelişmiyor zayıf
kalıyor ve ölüyor:(
Ben bu sene daha geç çimlendirmeye karar verdim. Duramadığımdan soğanlı
bitkiler ve fidanlarla uğraşıyorum.
feriha hanım evet haklısınız aslında,
daha sonra sitemizde de biraz baktım, genelde 1 ay kadar sonra başlanması tavsiye ediliyor tohum çimlendirme işine.
Benim balkonda 2 raflı kücük bir sera var, araya koymustum cimlensinler diye.
Belki onun icinden hic cıkarmadan tutarsam 1 ay kadar sonrasında cok fazla sorun yasamadan yasatırım diye ümit ediyorum sadece..
olmadı artık gelecek aya tekrar denerim.. :(
not: benim saksılar da soganlı bitki dolu...Sümbüllerin bir kısmı açtı, diğerleri de tam gaz gelişmekteler. Ama Cigdemler, laleler ve de süsenler öyle soğan soğan durmakla meşguller kendi hallerinde...
Douglas Fir
03-03-2009, 09:12
Selam,
Meyve için hep fideyi ve özellikle sertifikalı olanları tercih etmek yerinde olur
Douglas Fir
03-03-2009, 09:17
Selam,
Eğer "Perfect Flora" yı Ulus kale altındaki çiçekçilerden ya da Karşıyaka'dakilerden alırsanız çok daha ucuza alırsınız. 5-6 TL 40 Litre. Pazarlık edin mutlaka.
Douglas Fir
03-03-2009, 09:20
Saksı için (Ankara'dakiler için) Ulucanlar'da plastik toptancılarını tavsiye ederim. Fiyatlar çok makul.
Teşekkürler.. Eve teslim 11 liraya aldım 40 litre en son. Getirmek sorun oluyor.
Firmanın kendisini arayayım birdahaki sefere.
feriha hanım, benim de toprak ihtiyacım olduğundan, eve teslim 11 liraya aldığınız yerin telefonunu verebilirseniz ben de getirteyim diyorum.
"Perfect Flora" paketinin üstünde Göktaş Çiçekçilik Karşıyaka mezarlık 2.kapı karşısı tel: 334 61 31 adresi var.
Sn Baobab özelinize yazdım.
denizakvaryumu
03-03-2009, 13:32
Feriha Hn.bu toprak, torflar gibi çabuk kuruma vs.yapmıyor mu?
Torfları 2 gün sulamadığınız zaman sünger gibi kuru kalıp işe yaramıyor.
Bu torf değil Sn denizakvaryumu. Bir karışım. Toprak gibi. Ben biofarm gübre ekliyorum. Cocopeat blokları
gelince onlarla biraz daha gevşetmek istiyorum. Ama zaten sıkı değil. Bence torf gibi kurumuyor. Ben bu
açıdan beğendim.
Keşke küçük bir paket deneyip fikrinizi söyleseniz. **** arayıp karışıma neler koymuşlar öğrenip yazsak
burada.
Torfları 2 gün sulamadığınız zaman sünger gibi kuru kalıp işe yaramıyor.
Sevgili denizakvaryumu, torfu kuruyan saksılarınızı su dolu bir leğene oturtun. Bir kaç saat içinde en üste kadar su çeken torf yine eski haline dönüyor.
denizakvaryumu
03-03-2009, 13:59
Teşekkürler.
Sn.Baobab telefon ettiğinizde karışım oranlarını, içinde neler var vs.öğrenebilirseniz çok iyi olur.
telefon ederim tabi de, benim aradığım daha çok, 40 lt torfu eve teslim edecek bir yer bulmakla alakalı. Araba olmadığı için sorun çıkartıyor bu tür şeyler..:(
Bu arada, ben torf -ya da üzerinde yazdığına göre saksı toprağı- türü toprakları perlit ile karıştırarak, biraz daha nemli kalmasını ümit ediyorum. Tabi bir de içine gübre vs de ekliyorum ki, tümden besinden yoksun bir karışım olmasın
(sevgili denizakvaryumu, bu arada ben de karınca beyden red robin tohum sipariş ettim, nerdeyse şu meşhur red robin klubünüze ben de üye olmak üzereyim! :D
Bu arada Feriha hanımın telefonunu verdiği Göktaş çiçekçiliği aradım, sahibi son derece ilgilendi, ancak sadece 40 lt toprak için şehir içi adrese teslim yapmıyorlarmış.
Bununla birlikte, Ankara'da beğendikte de satışı olduğundan, "eğer daha kolay olacaksa oradan da temin etmek mümkün" dedi.
Ayrıca, sattıkları toprağın kompozisyonunu da sordum, tamamen torftan oluştuğunu söyledi. Sadece torfun bitkiler için yarardan çok zarar verdiğinde kendisi de tamamen mutabık aslında.
Bununla birlikte, daha önce firma olarak perlit ve normal toprak karışımlı ürünler de hazırladıklarını; ancak, insanlar perliti taş zannedip, normal toprak karışımını da daha kalitesiz bir şey diye düşündüklerinden istedikleri satışa ulaşamadıklarından tekrar torfa döndüklerini anlattı.
Fakat, talep edilmesi halinde, karşıyaka mezarlığı yakınındaki firma merkezine gelirsek,besince zengin normal toprak sağlayabileceklerini de ifade etti.
Durum budur. :cool:
Hay Allah bana diğer torflardan farklı gelmişti demek yanılmışım:o
Torfta o kadar kötü birşey değil Sn Baobab:( :dilli:
Neyse bolca gübre ilave ediyoruz, biraz cocopeat biraz perlit ..
Umarım yanlış birşey yapmıyorumdur.
Netice itibariyle, geçimimizi çiftçilikten sağlamadığımız sürece
bir şekilde bitkilerimizi yetiştirip idare ediyoruz işte...
Yurt dışında, bitki türlerine göre çok çeşitli ve daha uygun
toprak karışımları da satılmakta.
Belki Türkiyede'de zamanla bunlar gelişir, daha iyi toprak karışımları sahibi de oluruz.
denizakvaryumu
08-03-2009, 19:23
Saksıda kayısı-badem-erik yetiştirerek ilerki günlerde alacağı bahçe için tecrübe kazanmak isteyen arkadaşlar,
Ankara şartlarında çiçeklerin tomurcuk olduğu bu günlerde fidanlarınızı captan veya bordo bulamacı ile ilaçladınız mı ?
Doğal yöntemleri denemek isteyenler bionemi denedi mi?
Yoksa fidanlar dikildiği gibi duruyor mu? :)
Ben bademlerim yeşerecek diye bekliyorum yeni ektim ya ..
Birkaçgün oldu saksılarına geçireli hiç aklıma gelmedi Sn denizakvaryumu.
Bionemi denemeliyim sanırım nerden alabilirim araştırayım, sağolun.
denizakvaryumu
08-03-2009, 19:36
Ben bademlerim yeşerecek diye bekliyorum yeni ektim ya ..
Birkaçgün oldu saksılarına geçireli hiç aklıma gelmedi Sn denizakvaryumu.
Bionemi denemeliyim sanırım nerden alabilirim araştırayım, sağolun.
Ben captan veya bordo bulamacı ile ilaçlayacağım.Geçen sene kayısıda yaprak delen olmuştu.
Bu arada saksıda havran eriği deneyen oldu mu?
valla benim de bu mevzularda en ufak bir fikrim yok..Donunce gene basınıza
eksiyip bir sekilde halletmeye calısacagım sanırım..
bu arada, su tozlama meselesinde tam "zihni sinir"lik bir fikir gelistirdim!..
İs yerinde yan odadaki arkadasımın bahceli bir evi ve evinin bahcesinde tam da
benim elma ve armutları tozlamaya musait cinsten elma ve armut agacları
varmıs. Ciceklendikleri zaman bir kısım ciceginden toplayıp bana vermeyi kabul
etti..Belki onları benim agaclardaki ciceklere bulastırmanın bir yolunu bulurum
diyorumm.. :rolleyes:
Benim mayerde yaptığım suluboya fırçası yardımı çok iyi sonuç verdi:) Şu anda limoncukların sayısı benim gördüğüm 5 oldu. Daha da sırada bekleyenler var gibi.
Sevgili Baobab, organ nakli gibi bir operasyon yapacaksın sanırım:p:p
denizakvaryumu
08-03-2009, 20:14
valla benim de bu mevzularda en ufak bir fikrim yok..Donunce gene basınıza
eksiyip bir sekilde halletmeye calısacagım sanırım..
bu arada, su tozlama meselesinde tam "zihni sinir"lik bir fikir gelistirdim!..
İs yerinde yan odadaki arkadasımın bahceli bir evi ve evinin bahcesinde tam da
benim elma ve armutları tozlamaya musait cinsten elma ve armut agacları
varmıs. Ciceklendikleri zaman bir kısım ciceginden toplayıp bana vermeyi kabul
etti..Belki onları benim agaclardaki ciceklere bulastırmanın bir yolunu bulurum
diyorumm.. :rolleyes:
Gerçekten zihni sinir...Akşam akşam çok güldüm :D
Ama olmaz olmaz dememeli ...
eh.. bir nevi sezeryan ya da tüp bebek de diyebiliriz.. :)
netice itibariyle butun yaz meyve islemekle ugrasmayı planlamaktayım..
Balkondan gelecek olan o kadar taze meyve, meyve kuruları, receller, cagla, efendime soyliyim, badem ezmesi, ic badem, limonata ve de meyve salatası icin iyi bir tozlanma donemi gecirmek gerek..di mi efenim... :D
Ama.. Ama.. Balkonlarda adım atacak yer kalmadı, şimdi ben ne yapacağım :( Üstelik fidancı ve 1 milyoncu(kova=saksıcı) eve çok yakın:( Bahçem de yok.. Ve ben meyve ağacı istiyorum:(
Ne yapmalı?
Benim yeni meyve fidanlarım geldi bugün. Çok yorgun ama çok mutluyum.
Balkona ben sığamaz hale geldim. Olsun, onlar sığsın yeter.
Yakında pazarlarda hardykiwi ve dut satışına başlarım artık:p
denizakvaryumu
09-03-2009, 19:26
Hayırlı olsun.
Balkon ve teraslar yeni sezona hazır, bakalım bu yaz bizleri ne bekliyor?
Ankara'da havalar böyle giderse badem-şekerpare-kayısı ve erikler gelecek pazara kadar çiçek açar.
Sn. denizakvaryumu çiçekler açtığında lütfen bir yolunu bulup fotoğraflarını çekin:)
Yakında pazarlarda hardykiwi ve dut satışına başlarım artık:p
Abla kivi için tozlayıcı da lazımmış. Yoksa olması pek mümkün değil. Var mı tozlayıcı da. Yoksa pazarda satmak zora girebilir :p:p
Benimkisi hardykiwi. Kendi kendine yeten cins. Ben atımı sağlam kazığa bağladım:)
Hayırlı olsun arkadaşlar yeni meyve fidanlarınız:p
Bol meyveli olsun..
Benimkilerde henüz tüplerinde alışmaya çalışıyorlar yeni iklimlerine;)
Ne yapmalı bahçe yapmalı, projeler geliştirmeli, bonsai yapmalı, apartman
bahçesine açılmalı, beyin fırtınası yapmalı bol bol..kolay gelsin.:o
denizakvaryumu
09-03-2009, 20:23
Sn. denizakvaryumu çiçekler açtığında lütfen bir yolunu bulup fotoğraflarını çekin:)
Denizakvaryumu hobisi ile uğraşanlar bilir;
Sağlıklı bir denizakvaryumum var diyebilmek için en az 1 sene süre geçmesi gerek...
Denizakvaryumunu yeni kurduğunuzda su cam gibi, akvaryum 18 lik kız gibidir.:D
Bu sırada herkes fotoğrafını çeker forumlarda gösterir ...Pek çok kişi de 6 ay 1 sene sonra denizakvaryumu hobisini bırakır çünkü bilimsel temele oturtulmayan denizakvaryumları 1 sene içinde çökmeye mahkumdur.
Bunu neden anlattım;
Fidan aldık, soğan aldık her şey çok güzel şimdilik çok güzel ama önemli olan üzerinden 1 mevsim geçmesi.
Helleborusun açan çiçeklerini buraya eklemedim zaten tomurcukluydu hiçbirşey yapmasam yine açacaklardı :) Ama seneye de açarlarsa hemen eklerim.
Bu sene aldığım fidanların resimlerini de eklemem ama seneye çarşaf çarşaf fotoları eklerim :)
3 senedir tüm görkemi ile açan kayısım var ama meyvesi olmadığından çiçek açmakla kalıyor çünkü tozlayıcısı nedir bilmiyorum...Bu kayısının cinsi ne onu da bilmiyorum :) Öylesine almıştım :)
Bu işin bir bakış açısı. Benim bakışı açımda ise sizde veya bir arkadaşta gördüğüm olumlu bir durumda kendime pay çıkartıyorum. Sizlerin o duruma nasıl geldiğinizi araştırıyorum ve doğruya ulaşmaya çalışıyorum. Bunu fotoğrafla görmek bence en etkili yol oluyor. Kısacası biraz da gaza geliyorum.
Örneğin sizin üzümlerinizin görüntüsü hala gözümün önünde, biraz yerim olsa mutlaka denemeyi isterim. Örneğin feriha'nın avustralya dutunun fotoğrafını görmeseydim Ankara koşullarında bu meyveyi yetiştirmeyi düşünemezdim bile.
İkinci mevsime çıkmazsa da, çıkmaz. Üzümsüleri beceremedim ama başka şeyleri deniyorum şimdi. Sonuçta doğrunun ne olacağını deneme yanılma ile öğreneceğiz:)
dogasever_doga
10-03-2009, 22:10
merhaba ; arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum,bende çekirdekten yetiştirdigim limon agacım var,1 metre oldu fakat dallanmıyor,boya gidiyor dallanması için sanırım budamam gerekiyormuş,ayrıca saksısını da degiştirmem gerek ama ikisini birden bu mevsimde yapabilirmiyim?bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?teşekkürler.
dogasever_doga
11-03-2009, 14:28
sanırım bu konuda bana yardımcı olacak yok. :)
sanırım bu konuda bana yardımcı olacak yok. :)
Bu başlıkta daha genel yazışmalar yapılıyor.
Bu tür sorununuzu limon başlıklarından birinde veya turunçgil yetiştiriciliği başlığında sorarsanız, konunun uzmanı arkadaşlar size yardımcı olabilirler.
dogasever_doga
11-03-2009, 22:22
Bu başlıkta daha genel yazışmalar yapılıyor.
Bu tür sorununuzu limon başlıklarından birinde veya turunçgil yetiştiriciliği başlığında sorarsanız, konunun uzmanı arkadaşlar size yardımcı olabilirler.özür dilerim siteye yeni üye oldugum için madur görün, yardımınız için teşekkürler.
Evet evdeki balkonları bitirdim... Teras'da bir miktar olab yere saksıda meyve denemelerine başlayayım diyorum...
Aynı esnada apartman bahçesindeki harabeyi de yaşanabilir hale getirmek projesi devam ediyor... Saksıda ağaçlardan özellikle Avusturalya dutunu denemeyi çok istiyorum. Dutu çok severim. Feriha hanım'da var sanırım. Ağaçlar ne kadarlık bir saksıda ya da kovada?
Sayfanın başında bazı meyve ağaçları verilmiş saksıda yetişebilecek. Listede papaya var ama bir yerde papayanın meyve verebilmesi için 90 lt lik saksıda olması gerektiğini okudum. O kadar büyük saksılar kullanabilmem mümkün değil.
Sayın kaktüs benim terastaki meyve ağaçlarımın saksılarının litre olarak bir
ölçüsü yok **** ben bilmiyorum:(
Hele son günlerde bir milyona bulabildiğim en büyük boy kovaları saksıya
çevirdim. Siz sorunca ölçtüm ağzı 34cm yüksekliği 33 cm civarında. Ama
bunlardan meyve almış değilim. En son ekşi karadut, dut, kocayemiş, incir
fidanlarım geldi onları da buna yakın saksılara dikmek durumundayım. Elmasını
yediğimiz fidanlar 36/30cm gibi saksılarda.
Avustralya karadutu küçük bir fidan olarak geldiği için daha da küçük bir
saksıda.
Ben yeterli besini ve güneşi alabildikleri takdirde bize meyve ağacı yetiştirme
keyfini yaşatabilecek kadar meyvelerini göstereceklerini umuyorum:D
:) Dilerim bol bol yeme şansınız olur..
1 TL'lik kovalar. Hmmm ben neden hiçbir yerde görmedin bunlardan?
Koyu yeşil
27-03-2009, 09:06
Genel olarak minimum 17lt'lik saksıda yetiştirilmesi gerekiyor diye öğrenmiştim. 17 lt ile 50 lt arası olabilir. Bodur bırakılmak kaydıyla tabii. Bu bilgileri Mutlu Kutlu bey'in sitesinden edinmiştim. Meyvaların üzerine tıklayınca, bitki istekleri kısmında yer alıyor.
http://www.tropiksera.com/
kadiray27
01-04-2009, 10:59
Arkadaşlar merhaba
Bu yıl yeni başladım balkon da yetiştirme işine. Pembe domatese benzer bir domatesi çimlendirdim. Arkasından 3 farklı tür domates, cape, kavun, karpuz, goji berry, süs biberi ve biber olmak üzere çimlendirme aşamasındayım.
Eminim formun bir yerinde kesin var ama bulamadım ve biliyorumki bu konu meyve başlığı taşıyor ama torf olayı konuşulduğu için affınıza sığınarak yazıyorum. Sorunum toprağa ne kadar hayvan gübresi karıştırmalıyım. Selahattin bey domates çimlendirme anlatırken 1/3 toprak 1/3 dre kumu ve 1/3 hayvan gübresi demişti. Bende saksılarıma 1/3 hayvan gübresi 2/3 toprak atayım düye düşünüyorum. Ama yakarmıyım diyede korkuyorum. **** Hiç koymayıp sadece gübre şerbetimi yapayım?
İkinci sorunum ise hayvan gübresi karıştırdığım saksılara gübre şerbeti yapmam lazımmı?
Birde saksı boyları sorunum var ama onuda deneme yanılma yoluyla çözeceğim inşallah. :)
bende frenk üzümümün resmini eklemek istedim saksıda balkonda yetiştiriyorum çiçeklendi çok sevimli oldu :)
günebakan
09-04-2009, 21:53
Maşallah ne kadar güzel gözüküyor güle güle büyütün afiyetle meyvelerini yeyin:)
denizakvaryumu
10-04-2009, 08:54
Evet çok sağlıklı ...Kırmızı örümceklere karşı dikkat, her an saldırıya geçebilirler.
Meyvelerinden pestil mi yapsam yoksa yapraklarını salamuraya mı atsam karar veremedim bir türlü:p
denizakvaryumu
10-04-2009, 09:13
Avustralya dutu olanlar havalarını atsın bakalım :)
Aaaa sizin yok muydu;) İnanmıyorum, nasıl oldu? Tabii bu yıl gözümüz clematislerde ya ondandır.
Baobab'ı da kışkırtıp aldırttım:) Ankara bu yıl dut rekoltesinde (öyle mi denirdi?) söz sahibi olacak:D
denizakvaryumu
10-04-2009, 09:30
Balkon kapalı olsaydı kaçırmazdım ... :)
Bu dut Ankara'da açık balkonda donar.
ormancık
10-04-2009, 09:37
Balkon kapalı olsaydı kaçırmazdım ... :)
Bu dut Ankara'da açık balkonda donar.
Avustralya dutu üzümsüler sınıfına girmiyor mu? Eğer giriyorsa bir bağlantı kurmak istiyorum.Avustralya dutu olanlar bu yaz bol mahsul alacak demektir.:):p
Selahattin bey den bu yıl gelen kırmızı frenk üzümü fidanım tuttu vee..;)
73218
gurbik67
17-04-2009, 21:17
feriha hanım maşallah frenk üzümlerin benimkileri geçmiş maşallah. balkonunu bir gün sit alanı ilan edebilirler.
Sağolun Sn gurbik67 pek sevindim.
Hayatımda ilk defa bu çiçekleri görüyorum, umarım meyvelerini de görürüm.
Ankara bu günlerde gene -2 lerde:(
Bitki etkilenir mi diye endişeliyim.
Kapalı balkona alsam mı acaba?
feriha hanım
Gerçekten Maşallahı var hepsinin. Evinize giren coşuyor yani. Nelerle besliyorsunuz bunları böyle? :D (Sevginiz malum tabi)
Bu frenk üzümlerini ne zaman dikmiştiniz?
Sn kaktüs, Selahattin bey Şubat ayında gönderdi fidanları.
Torf ve biofarm organik gübreli karışıma saksıya diktim.
Bu arada Bionem uyguladım sanırım iki kere.
Fidan çok küçük değildi sanırım onun da etkisi var.
Yarasa gübresi ve deniz yosunu sırada bekliyor henüz ne zaman nasıl
uygulayacağıma karar veremedim:o
:)
Aman fazlasına da kaçmayın. Bence gayet keyifliler hallerinden memnunlar.
Oğuz Alper
18-04-2009, 03:34
Sn.Feriha Hanım;
Bakalım daha neler olacak !!! :)
gurbik67
19-04-2009, 22:47
feriha hanım frenk üzümü iç mekan bitkisi olmadığı gibi hava şartlarından sakınmanıza gerek yok Ankara nın her türlü hava şartlarına uyum sağlayabilen bir bitki içiniz rahat olsun.güle güle büyütün.
dtlevent
04-05-2009, 12:09
Bu sene bodur ve normal çeşitli türlerdeki saksıdaki meyve ağaçlarım 3. yılına girecekler Ağaçlarıma şimdiye kadar kimyasal ilaç ve gübre kullanmadım.İlaçlamada organik yöntemler gübrelemede koyun keçi ve güvercin gübresi kullandım en fazla elma agaçlarının zorlandığını gözlemledim. Kiraz armut dut ayva kayısı ağaçlarının meyvesini yemek nasip oldu ama elmalar bir türlü meyvesini geliştiremedi.aynı zamanda toprağa ve saksıya ektiğim ağaçlardan saksıdaki türler genelde ikinçi sene meyveye yatarken yerdeki kimi ağaçlar daha çiçek bile açamadı şimdiye kadarki gözlemlerime göre saksıdaki ağaçların budama ve gübrelemesi yerdekilerden daha farklı ağaç dış etkenlere karşı cok has has ama üç beş on tene de olsa meyvelerin büyümesini gözlemlemek çok hoş benim gözlemlerim bunlar birde damla sulama kesin şart yoksa temmuz ayında ağaçlar çok zorlanıyor.
Ziraat şekerparesi acaba kendini kurtardımı dersiniz sn denizakvaryumu? Sizinki ne durumda?
76500
denizakvaryumu
05-05-2009, 17:31
Ben bu sene yeni gelenlerden 2 fire verdim :(
Biri İnegölden gelen kırmızı şekerpare, diğeri bertina.
Hiç yaprak çıkarmadılar, ikisi de çıplak köktü.
Bereket fidanları hep çift istediğimden kardeşleri yapraklandı :) Yapraklar sizin resimdeki gibi.
Bu da benim limonum..sonbaharda bolca çiçek açmasına rağmen sadece bu meyvesi kaldı..
ayferaksit
26-06-2009, 19:14
bodur elmalarım;)
Saksıdaki elma ağacım çiçek açıyor:confused:
Baharda çiçeklenen ve meyve tutmayan iki saksı elma ağacım bir süre önce yapraklarını döktü. Seneye olacak meyve gözlerinin bu seneden oluşacağını bir tv yayınında izleyince gübre verip sulamaya dikkat ettim. (Gübre olarak roa plus verdim, dallarına roa natura ile uygulama yaptım.) Kuruyan yapraklarını toplamaya çalışırken farkettim ki çiçek açmaya başlamış.. Önceki yıl da buna benzer bir durum yaşamıştım. Baharda meyve tutmayan ağaçlar ağustos ortasında çiçeklenip meyve vermişti. Bakalım bu sene nasıl gelişecek. Bu olayın mantığını kavrayamadım.
99620
99621
99622
Lonicera
25-08-2009, 19:07
Sn feriha hanım, elma fidanınız çok sağlıklı görünüyor (maaşallah!) Bu zamanda çiçeğe durması ise gerçekten çok ilginç. Ben de neredeyse tüm meyve ağaçlarımı saksılar içinde yetiştirmeye çalışıyorum. Merak ettiğim bir husus var, meyva fidanlarınızı kaç litrelik saksılarda yetiştiriyorsunuz?
neconeco
25-08-2009, 20:29
Selamlar. Bu da benden http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=98532&d=1250544743den. (Bakınız neconeco dükkandan bölümüne) mandalına
Oğuz Alper
25-08-2009, 22:20
Saksıdaki elma ağacım çiçek açıyor:confused:
(Gübre olarak roa plus verdim, dallarına roa natura ile uygulama yaptım.) Kuruyan yapraklarını toplamaya çalışırken farkettim ki çiçek açmaya başlamış.. Önceki yıl da buna benzer bir durum yaşamıştım. Baharda meyve tutmayan ağaçlar ağustos ortasında çiçeklenip meyve vermişti. Bakalım bu sene nasıl gelişecek. Bu olayın mantığını kavrayamadım.
99620
99621
99622
Sn.Feriha ;
Paylaşımınız için teşekkürler.
Gelişmeleri ilgi ile takip edeceğim.
Sevgiler
Sn. Lonicera çiçek açan elma ağacımın saksısı kaç litre bilemiyorum ama 32cm civarında
genişliği 30cm yüksekliği var.
Diğer ağaçlarım daha büyük saksılarda. Sanırım bu fidan için o zaman bulabildiğim en
büyük saksı buydu. Hatta bu sene meyve tutmayıp yapraklarını dökünce saksının küçük
geldiğini düşünüp uygun zamanda büyütmeyi planladım.
Açan çiçekler meyve tutarmı bilemiyorum çünkü aynı şekilde yapraklarını döken ikinci elma
ağacım tomurcuklandığı halde henüz çiçeklenmedi. Önceki yıllarda ağacın birinin tek
başına çiçeklenip meyvelendiğini gördüm.
bulut7655
06-05-2010, 10:49
evin terasında 25 cm derinlik 70 cm genişlikteki bir leğende karpuz yetişebilir mi?
kankayizdimi
07-05-2010, 21:10
arkadaslar deneyımler ıcın cok tesekkurler
ben pepino yetıstırmek ıstıyorum fıdesını bulamıyorum Sakarya'da yasıyorum bu konuda yardımcı olabılecek bırısı varsa ucretı karsılıgında on tane fıde almak ıstıyorum
not:Physalis(yer kirazı) fidesi ile takas da yapabilirim
ogretmen82
09-05-2010, 12:04
normal frenk üzümü fidanını mı saksıya dikiyorsunuz yoksa saksı için bodur fidan var mı? ben pek rastlayamadım nereden temin edebilirim acaba?? saksıda frenk üzümü yetiştirmeyi düşünüyorum
eakyol11
22-05-2010, 13:22
selamlar saksıda muz yetiştirmek istiyorum herhangi bir öneriniz var mı?
Saksıda **** oldukça derin bir bidonun içinde benimde portakal yetiştiresim var limon yetiştiğine göre portakalda yetişir diye düşünüyorum fikri olan varmı acaba
budak-botanik
23-05-2010, 21:56
Uygun koşullar sağlanırsa saksıda yetiştirilemeyecek meyve yoktur
budak-botanik
25-05-2010, 12:42
ayrıca meyve fidanlarını bodurlaştırmada kullanılan ilginç bir yöntemden bahsedeyim.
fidan birinci yıl aşılanıyor. ikinci yıl aşıdan filizlenen dala yeniden aynı cins meyve aşılanıyor.
Artık meyve bodur bir meyve haline geliyor. Bu yöntemi bilen varmı bilmiyorum ama ben elma fidanımda denedim başarılı oldum. 4-5 yaşında elma ağacım şimdi bodur olarak yaşamını sürdürüyor.
saksıların boyutu önemli.geçen sene saksıda bulunan kamkatlatı büyük varillere diktim.neseleri oldukça arttı.resimlerini en kısa sürede paylaşacagım
Sv:budak botanik kısaca size yapmak istediğim projemden bahsedeyim daha önce evimin bahçesinde rahmetli babamın diktiği bir agaç var gövdesini tam olarak ne ağacı olduğunu bilmiyorum sanırım erik ağacı olabilir. bu ağacı çok güzel kokan ve iri meyve veren ve çok lezzetli bir kayısı cinsi ile aşıladığını biliyorum... ağaç yaşlandıkça meyveleri azalmaya başladı sanırım ağaç en az 20 yıl oldu dikileli şimdi sorum şu bu ağacın ürettiği meyvelerin çekirdeklerinden çimlendirip fide yapmak istiyorum.. ağacın meyveleri o kadar güzel ki böyle bir ağacın gün gelip yok olmasını istemiyorum.. meyveleri çok iri hoş kokulu sert ve dayanıklı bir cins lezzeti de muhteşem .. Bu ağacımızı neslini devam ettirmek için çimlendirme yaparak çekirdekten tekrar yetiştirerek başarılı olabilirmiyiz başarı şansımız sizce nedir..
saygılarımla
AgacSevdalisi
28-05-2010, 15:54
arkadaşlar ben saksıda ev ortamında;
Frenk üzümü
Bekataşi Üzümü
Yediveren Ahududu
Cape
yetiştiriyorrum.geçen sene hepsinden biraz ürün aldım.Ahududyu evde şubat ayından itibaren 2 ay meyvesini yedik.sonra dışarı çıkarınca kurudu.yeniden dibinden sürgünler veriyor.Frenk üzümü ve bektaşi üzümünde bu sene bol meyve var.Kısmet olursa yiyeceğiz.saksıdaki yer kirazından geçen sene kasım ayında evde 10 tane meyvesini yedik.bişraz geç çıkmıştı.İnşallah bu sene daha fazla meyve verir.
Siteyi uzun zamandır takip etmiyordum. bende evimde bodur meyve yetistirmeyi düşünüyorum ama buna ne zaman başlarım bilmiyorum. Ama size kiraz konusunda bildiklerimi paylasmak istedim. Kirazlarinda döllenmesi icin erkeginin olmasi lazim. manavda bazen gördüğümüz sarı renkli kirazlar var ya onlarin ağacı döllemeye yarıyor. yani kirazinizin yanina bir tanede sarı meyve veren kirazdan bulmaniz lazim.
arkadaşlar saksıda erik yetiştiren varmı aranızda_? ben bodur erik yetiştirmek isterim ama oluyormu bilmedigim için sormak istedim..
arkadaşlar saksıda erik yetiştiren varmı aranızda_? ben bodur erik yetiştirmek isterim ama oluyormu bilmedigim için sormak istedim..
büyük bir saksı ve uygun mekanda çıkması muhtemel. turfanda erikte kapalı ortamlarda (serada) üretiliyor.
Saksıda yetiştirdiğim limon :D
mavikartal5
10-01-2011, 19:24
inşaat için yıkılan bir arsada muz ağaçları görmüştük. en küçüğünü ÇALDIM. balkonda saksıya ektim. herkes olmaz, büyümez dediler. benim minik muzum büyüdü, boyu 2 metreyi aştı. gerçi izmir ikliminde ve balkonda muz alamayacağımı biliyorum ama bana iyi hava veriyor. komşularım, imrenerek bakıyor balkonumdaki muz ağacıma.
saygılar
bahtiyar02
11-01-2011, 19:37
inşaat için yıkılan bir arsada muz ağaçları görmüştük. en küçüğünü ÇALDIM. balkonda saksıya ektim. herkes olmaz, büyümez dediler. benim minik muzum büyüdü, boyu 2 metreyi aştı. gerçi izmir ikliminde ve balkonda muz alamayacağımı biliyorum ama bana iyi hava veriyor. komşularım, imrenerek bakıyor balkonumdaki muz ağacıma.
saygılar
Aynı zevki bende tatım.Muzun boyu balkona sığmayınca bahçeye diktim.Şuanda gayet güzel.
Saygılar
Ben limonu geçen kış hepsiburadadan almıştım.İlk geldiğindeki küçük sert yaprakları dökülüp daha sonra bu dev yapraklar oluştu :) Tabi bunda benim de katkım var ;) Üzerinde oluşan birkaç çiçek döküldü birini koruyabildim.Ve o da bu muhteşem büyük limon oldu :D
Edit : İlk gelen yapraklar en alttaki sağda görünenler.Diğerleri dökülüp bu büyük yapraklar oluştu.Şuan yaprakları dökülüyor.Bu normal mi bilmiyorum ama 6-7 tane yaprağı kaldı.Limon ortada çıplak ampul gibi duruyor :D
celalsubasi
14-01-2011, 22:39
saksida meyva agaci yetistirmek gozunuzde buyuttugunuz kadar zor degildir fidani bu zamanda ciplak koklu olarak alip genisce bir saksiya dikeceksiniz bodur elma ve armut fidanlari gayet guzel saksida olur piyasada toptan bodur elma fidanlari 5 bodur armut fidanlari 7 lira civarindadir 3-5 tane alacaksaniz bu fiyatlar ikiye katlanabilir
ligustrum
19-03-2011, 16:46
....Şuan yaprakları dökülüyor.Bu normal mi bilmiyorum ama 6-7 tane yaprağı kaldı.Limon ortada çıplak ampul gibi duruyor :D
Sayın Virtue'nin saksıda limonu güzel görünüyor.
engin_can09
23-03-2011, 09:04
arkadaşlar bir yerde görmüştüm saksıda elma diye. 1 metre boyunda ve üstünde meyveleri vardı. hem işyerine hemde terasıma olmak üzere birkaç tane almak istiyorum. yardımlarınız lazım.
ayrıca geçen sene elma buyukluğunde çilek tohumları vardı forum da. onlardan da lazım.
yardım edecek var mı acaba?
gulactikiz
08-04-2011, 22:52
merhaba. ben de siteye yeni üye oldum. saksıya greyfurt ve limon çekirdeği ekmiştim birkaç ay önce. 5 limon, 2 greyfurt çekirdeğim yeşerdi. şimdi 7-8 cm boylarındalar. bakımlarını nasıl yapıcam bilmiyorum. hepsi aynı saksının içinde. onları büyütmek istiyorum. aynı saksının içinde olmaları sorun olur mu?
timlemeci
09-04-2011, 13:29
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
sercan1969
09-04-2011, 15:43
Sevgili gulactikız... siz aynı odada kardeşleriniz,dedeniz,nineniz,anne ve babanız bir arada rahatça yaşabilirmisiniz? Soruma cevap verdiğinizde aynı saksıda greyfurt ve limonların olup olmayacağını da böylece cevaplamış olursunuz....
gulactikiz
09-04-2011, 22:36
evet sercan haklısın. mesajını henüz gördüm, sadece henüz küçükler ya saksımda çok küçük sayılmaz o bakımdan sormuştum bi sakıncası olur mu acaba diye.
neyse... yarın ilk işim onları birbirinden ayırmak olacak :)) teşekkür ederim.
Ünsal Eren
24-04-2011, 21:28
Saksıda Avusturalya Dutu yetişti. Şu andada meyveleri yenecek tada geldi.
Ünsal Eren
24-04-2011, 21:51
Resmini yükleyemedim.
Resmini yükleyemedim.
fotoraf yüklemek için konuyu okuyunuz
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=6257
*** benim de cheryy domateslerim yeni çimlendi büyük saksıya almak istiyorum.acaba nasıl alsam nelere dikkat etmem gerekiyor.yardımcı olursanız svinirim.
Saksıda Avusturalya Dutu yetişti. Şu andada meyveleri yenecek tada geldi.
avusturalya dutunu nasıl temin edebiliriz.yardımcı olursanız sevinirim.bende yetiştirmek isterim
Lonicera
28-04-2011, 17:36
20 litrelik teneke içinde şekerpare cinsi kayısım şimdilik 9 adet meyvesini büyütmeye çalışıyor. Meyve irileşince resim yüklemeye çalışırım. Seneye yine teneke içerisine erik dikmeyi düşünüyorum.
ligustrum
28-04-2011, 19:35
Saksı veya teneke kaba dikilen meyve fidanları çok çabuk meyve bağlıyor.
Bir iki sene iyi meyve de verir.
Fakat birkaç yıl sonra yeterli sürgün gelişimi olmadığından kurumalar olur.
Kök gelişiminin rahatlayacağı gerçek yerine iki-üç sene içinde dikmeli.
Her sene yıllık sürgünleri sert (kısa) budayıp, bazılarını;
meyva gözü oluşumunu teşvik için, gövdeden toprağa doğru eğmeli.
Klasik meyve fidanı diktiğim tenekelerin alt ve yan yüzeylerine
çapa ucu ile birkaç yarık açıp, toprağa en az yarısına kadar gömdüm ki;
toprak sıcaktan çok etkilenmesin,
suyunu daha iyi muhafaza etsin ve bu yarıklardan kökçükler salarak,
gelişmesini az da olsa sağlasın diye.
Şeftali çok güzel meyve bağladı. Elma ve ayva da iyi meyve verdi.
Dört sene oldu, cevizden hiç meyve alamadım.
Bodur ve yarı bodur çeşitler daha uzun süre verimli olacaklardır.
mavikaktüs
22-05-2011, 16:56
erik ağacı ekiyorum :)
interkon
06-07-2011, 16:06
1-2-3-4-5 yaşlı üzeri meyveli saksılı fidanlar bizde mevcut
1-elma
golden delicious
granysmith
mondial gala
jonagold
jonagored
red fuji
william pride
redchief
vista bella
anna
red delicous
braeburn
2-armut
williams
deveci
santa maria
3-badem
teksas
nonpareil
interkon
06-07-2011, 16:08
http://interkonfidancilik
limon_sever
16-11-2011, 11:02
Alanya'dan az topraklı gelen ve soğanları hafif zedelenen muz fidelerini saksılara adepte etmeye çalışıyorum. 2 gün geçti. Gayet iyiler. Daha önce saksıda hiç meyve yetiştirmedim. Tohum çimlendirme torfu, çiçek yetiştirme torfu ve içinde NPK bulunduran içeriği güzel phsı 6 civarı olan toprakla karıştırarak diktim.
Muz toprağı tamamen sömüren bir bitkiymiş, ayda bir gübre ihtiyacı varmış. Önerebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı? Ve sıvı gübre ne vermeliyim?
butik.otel
08-01-2012, 10:01
iyi pazarlar arkadaşlar,Didim Altınkumda bir otelim var.Bahçesinde ve içerisinde bodur kamkat (altın portakal)yetiştirmek istiyorum.Bunun için 50 veya 60 adet fidan alacağım.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Ayrıca dikimi ve yetiştiriciliği hakkında da bilgi istiyorum.Teşekkürler.
alacakaranlik
08-01-2012, 12:38
Alanya'dan az topraklı gelen ve soğanları hafif zedelenen muz fidelerini saksılara adepte etmeye çalışıyorum. 2 gün geçti. Gayet iyiler. Daha önce saksıda hiç meyve yetiştirmedim. Tohum çimlendirme torfu, çiçek yetiştirme torfu ve içinde NPK bulunduran içeriği güzel phsı 6 civarı olan toprakla karıştırarak diktim.
Muz toprağı tamamen sömüren bir bitkiymiş, ayda bir gübre ihtiyacı varmış. Önerebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı? Ve sıvı gübre ne vermeliyim?
Sayın limonsever,
sizin için meyvesi su aşamada önemli olmayan bitkileriniz için NPK oranında N ( nispeten P ye göre yüksek ) ve K oranı yüksek olan gübreleri kullanabilirsiniz. Böylece hem dengeli bir büyüme hemde bitki soğanını kuvvetlendirmiş olursunuz. ( oranlar %15 ve üzeri olmalı)
Saksıdaki Frenk üzümü bu yılın don ve soğuklarına bana mısın demedi. Güneşe çekince meyveler de görünmeye başladı. Asıl beni sevindiren ise 2. yılında dipten sürgün vermeye başlaması oldu.
278238 278239
Yine saksıdaki avustralya dutu kışı kapalı balkonda geçirmişti. Bu yıl meyveleri çoğaldı ve bu da 3. yılında altlardan sürgün vermeye başladı.
Her iki meyve fidanından görünen şu ki, yerlerine alışması için 2 veya 3 yıl geçmesi gerekiyormuş.
Sanalbahcem
27-04-2012, 20:30
Meyve ağaçlarını artık evinizin balkonundada yetiştirebileceğinizi biliyor musunuz?
Bodur ve yarı bodur anaçlar üzerine aşılı birbirinden güzel meyveleri saksı içerisinde evinizin balkonunda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Balkonda meyve yetiştirmek için yapılması gerekenler?
Birbirinden güzel meyvelerden hangisini yetiştirmek istediğinize karar verdikten sonra, o çeşidin bodur bir anaç üzerine aşılanmasına örneğin elmada M9 anacı olması gerekmektedir.
Ağacın büyüklüğüne uygun bir saksı içerisinde olması ve ağacın büyümesi ile birlikte saksıda büyütülmelidir.
Bitkiyi balkonunuzun güneş gören bir noktasına koymaya özen gösteriniz.
Saksı içerisine iyi kalitede bir torf olmalıdır.
Hava sıcaklığına bağlı olarak torf kurumayacak şekilde, belirli aralıklarla sulama yapılmalıdır.
Bitkinin ihtiyacına bağlı olarak belirli aralıklarla gübreleme yapılmalıdır.
Yapraklarını döktükten sonra yıl boyunca oluşmuş olan dalların bazılarını gövdeye yakın bir şekilde budama makasıyla budayınız.
Sanalbahcem
27-04-2012, 22:06
Merhaba,
pH' ı 6.5-7 olan Torf kullanarak, Erikler saçak köklü olduklarından ve kökler yüzeysel geliştiklerinden bunların su istekleri derin köklü meyve türlerine göre daha fazladır.
Fosforlu gübreler kış başında, azot gübresi olarak kullanılan amonyum sülfat da kış sonunda, ilkbahar gelişmesi başlamadan önce verilmelidir.
Balkon için mutlaka tam bodur bir erik fidanını tercih etmelisiniz.
canantugce
16-10-2012, 08:37
bende elimdeki limonlardan ve narenciyelerden ektim fakat belli bir boyda kaldı bunu siz nasıl yaptınız?
Riqardo_81
02-03-2013, 11:16
Terasta cüce kavun.. Sadece bir tane meyve olgun hale gelebildi :)
374219
374220
Gazi Barış
29-05-2013, 18:30
Saksıda incir yetiştiren varmıdır acaba, geçen yıl tek meyvesini yemek nasip olmuştu, bu yıl rekolte daha çok gibi.
411765
411766
411767
411768
eceliniz
25-04-2014, 21:42
Bodur elmalar harkulade.
modacantam
18-05-2014, 14:16
Meyve fidanlarımı bugün ektim. Bilgilerinize ihtiyacım olacak.
asilturk1
31-05-2014, 18:02
Terasta cüce kavun.. Sadece bir tane meyve olgun hale gelebildi :)
374219
374220
benimde tohumlar fide olmaya başladi dur bakalım cok büyük bir yer lazimmi kavunlar için ? bir fide ortalama ne kadar kavun veriyor acaba?
okubilay
16-11-2014, 17:45
Merhaba arkadaşlar.Terasta yetiştirdiğim ve meyvelerini topladıgım ağacım için bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerine ve yrdımına ihtiyacım var.Ağacı geçen bahar ayında aldım ve üzerinde 7-8 tane meyvesi vardı.terasım rüzgar aldıgından üzerinde sadece 3 tane meyvesi kaldı ve olgunlaştı.Resimlerde görüleceği üzere ağaç boyuna çok uzun.Budamayı hangi bölgelerden ve ne zaman yapmalıyım.saksısını hiç değiştirmedim sanırım saksıyı büyütmem gerekecek.Bubu hangi mevsimde yapmam ağaca zarar vermez.İstanbulda oturuyorum kışın ağacımı kapalı bir yere almalımıyım.Bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkeze teşekkür ediyorum.Sorularım için yardımlarınızı rica ediyorum.
Merhabalar herkese, istanbulda kapali balkonumda baktigim lime agacim daha simdiden tomurcuklanmaya basladi. Daha cok erken degil mi? Daha havalar cok soguk olabilir. Sizce ne yapmam lazim korumak icin?
Lonicera
05-06-2015, 12:37
Saksıda nektarin . Türü sun gold. Toplam 11 adet meyvesi var:)))
Mücevher Çalısı
05-06-2015, 14:01
Saksıda nektarin . Türü sun gold. Toplam 11 adet meyvesi var:)))
Sn Lonicera ben de bodur meyve ağacı yetiştirmeyi düşündüm bir ara ama balkonda büyük saksı sıkıntı olur diye vazgeçtim. Bir tek limon yetiştiriyorum -sararınca limonu pek zarif görünüyor-. Nektarininiz kaç yaşında, saksısı kaç lt?
Lonicera
05-06-2015, 14:22
Sn Mücevher Çalısı, benim nektarin 4 yaşında. 70 litrelik saksıda. Haklısınız balkonda çok zor olur. Saksıyı küçük tutsanız verim alamazsınız, bitkiniz de çok mutlu olamayacaktır. Bence balkonlara saksı içerisinde en çok turunçgiller ve üzümsüler uygun.
Merhaba, bodur limonumu büyük kovayı delerek yaptığım saksıya koymuştum, toprağın aşırı derecede suyu tuttuğunu gördüm. Toprak karışımını buradaki bilgilerle yapmıştım, toprakta sorun yok çünkü yeni filizlenme oluyor. Ancak toprak çok yaş. Nasıl bir yol izlemeliyim? Plastik kovaya daha fazla delik mi açmalıyım **** başka çeşit saksı mı kullanmalıyım? 22- 28 lt. civarı kovalarım.
Lonicera
02-06-2016, 13:06
Tam bir yıl önce de saksıdaki nektarinden resim eklemişim. Sun gold cinsi nektarinimiz bu yıl 15 meyve ile renklenmeye başladı. Hasada en az 15 gün var.
safaguclu
13-06-2016, 23:35
İnşallah olgunlaştıklarını da görürüz
meminaydin
06-04-2017, 22:39
Tohumdan Saksıda Kiraz ve Erik (https://www.aliexpress.com/item/10pcs-bag-mini-cherry-seeds-miniature-cherry-rare-Organic-heirloom-vegetable-fruit-seeds-miniature-garden-plant/32627257163.html?spm=2114.01010208.3.339.9uPWf7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10 151_10065_10068_10136_10137_10138_10060_10062_1014 1_10056_10055_10054_10059_123_10099_10103_10102_10 096_10148_10147_10052_10053_10050_10107_10142_1005 1_10143_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_ 10112_10113_10114_10033_10078_10079_10073_10070_10 123_10124,searchweb201603_9,afswitch_1,ppcSwitch_3&btsid=d8f140aa-ec38-4b50-832f-8255a5a7df32&algo_expid=fdbfd16d-7dbb-4c78-af71-2c1d9855de14-36&algo_pvid=fdbfd16d-7dbb-4c78-af71-2c1d9855de14)
Sizce bu mümkün direk tohumdan bu tarz bir sonuç almak?
Kerem Örenç
23-04-2017, 19:01
Tohumdan Saksıda Kiraz ve Erik (https://www.aliexpress.com/item/10pcs-bag-mini-cherry-seeds-miniature-cherry-rare-Organic-heirloom-vegetable-fruit-seeds-miniature-garden-plant/32627257163.html?spm=2114.01010208.3.339.9uPWf7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10 151_10065_10068_10136_10137_10138_10060_10062_1014 1_10056_10055_10054_10059_123_10099_10103_10102_10 096_10148_10147_10052_10053_10050_10107_10142_1005 1_10143_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_ 10112_10113_10114_10033_10078_10079_10073_10070_10 123_10124,searchweb201603_9,afswitch_1,ppcSwitch_3&btsid=d8f140aa-ec38-4b50-832f-8255a5a7df32&algo_expid=fdbfd16d-7dbb-4c78-af71-2c1d9855de14-36&algo_pvid=fdbfd16d-7dbb-4c78-af71-2c1d9855de14)
Sizce bu mümkün direk tohumdan bu tarz bir sonuç almak?
bence yediveren, tam bodur cins olursa bu kadar ürün alınabilir.****** saksı genişliği, iklim, rüzgar ,nem ve hormon da çok etkilir
arzuayd1n
25-09-2017, 18:42
Merhabalar... Bir sorum olacaktı , kocaelinde yasıyorum tam da şu sıralar ekip , saksıda yetiştirebileceğim tropikal ilginç meyveler var mıdır?
Pek bilgim yok o yüzden soruyorum ekim zamanı önemli midir? Teşekkür ederim
Merhaba
Yaban mersini yetiştiren var mı acaba?
Benim bahcemde var yaban mersini ama cinsini bilmiyorum
Verdiği meyveler de bir acayip, acı ve elips şeklinde
Bilgisi olan var mıdır?
Kerem Örenç
18-12-2017, 21:12
Merhabalar... Bir sorum olacaktı , kocaelinde yasıyorum tam da şu sıralar ekip , saksıda yetiştirebileceğim tropikal ilginç meyveler var mıdır?
Pek bilgim yok o yüzden soruyorum ekim zamanı önemli midir? Teşekkür ederim
Pawpaw ve ananas olabilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.