Bağlan

View Full Version : Koyu yeşil'in Bahçesi

Koyu yeşil
01-04-2008, 12:04
Mor salkımı ve leylağı siz de görün istedim. Tabi en sevdiğim calayı da eklemesem olmaz:)
Oğlum da haftasonu bahçede bana yardım etti. Yaban otlarını temizledi, kartoplarını arapsabunu ile bitlerden kurtarmak için ilaçladı. Küçük bahçıvan ;)

limon
01-04-2008, 13:07
Sevgili Koyuyeşil şahaneler. Cala yavru verirse şayet talibim :)

BenBen1967
01-04-2008, 13:36
Cala dediğiniz beyaz çiçekli geniş yapraklı olan mı ?

Koyu yeşil
01-04-2008, 13:49
Evet beyaz olan. Geçen hafta sarı çiçek açanın da soğanını alıp ektim. Merak içinde bekliyorum. Sevgili limon, bana adresinizi verirseniz minik bir tane gördüm bahçemde yavru cala, size onu yollayayım.

BenBen1967
01-04-2008, 13:53
Bende de var 2 **** 3 soğan olacak dibinde ama bendeki daha yeni yaprak çıkartıyor bu yıl .Zaten senede bir kez açıyordu , bu yıl gecikecek herhalde .;)

Güler
01-04-2008, 14:05
Hepsi de çok güzel, doya doya tadını çıkartın sevgili koyu yeşil.
Ben Leylağı çok severim, ama nedense birtürlü muvaffak olamadım bahçemde. Hem buradaki komşularım verdiler hem de çeşitli seralardan hem katmerli hem de yalın kat aldım ama bir sene bile dayandıramadım. Hemen hemen hepsi kurudu. Acaba toprağa ekmesem de çok büyük bir saksıda yapabilir miyim? Çok özeniyorum, bana çocukluğumu hatırlatıyorlar.

Koyu yeşil
01-04-2008, 14:44
Teşekkürler Güler Hanımcığım. Bizim evin orda leylaklar o kadar çok ki, bazı bahçelerde çok bakımsız ama leylaklar kendiliğinden hayatta kalmayı başarıyorlar. Bence çok büyük bir saksıda da yetiştirilebilir. Bir deneyin derim. Beyaz ve daha mor gibi olanları da var. Çok şahane:)

Leylak'la mor salkım karışımı kokunun da muhteşem olduğunu söylemeliyim. İnsanın kokladıkça koklayası geliyor.

can17can
01-04-2008, 14:57
Hepsi de çok güzel, doya doya tadını çıkartın sevgili koyu yeşil.
Ben Leylağı çok severim, ama nedense birtürlü muvaffak olamadım bahçemde. Hem buradaki komşularım verdiler hem de çeşitli seralardan hem katmerli hem de yalın kat aldım ama bir sene bile dayandıramadım. Hemen hemen hepsi kurudu. Acaba toprağa ekmesem de çok büyük bir saksıda yapabilir miyim? Çok özeniyorum, bana çocukluğumu hatırlatıyorlar.

banada çocukluğumu hatırlatır açtıkları zaman buket yapar öğretmenlere götürürdük kokusu hala burnumda bizdekilere biz sadece yanmış hayvan gübresi verirdik hiç kuruyan olmamıştı saksıda yetiştirmek için internette araştırıken bu ilanları bulmuştum bende alacağım ama henüz fırsat olmadı belki işinize yarar
(100 CM BOYUNDA LEYLAK AĞACI ELİMDE ORTALAMA 100 CM BOYLARINDA TORBALARDA EKİLİ LEYLAK AĞACI VARDIR. FİYATI: 3 YTL DİR. TEL: 0537 376 23 98)
ikinci ilan
leylak mor çiçekli 70-80 100 cm 30 luk büyük poşetlerde 150 adet 7 tl
cennet gülü 30 luk büyük poşette 100-120 cm 7 tl ilgilenenler
05327007110 tlf fax 02263533056 **** [email yalovasufidancilik@hotmailbahce.com YALOVA - YALOVA İZMİT KARAYOLU 12.KM ZUHALKENT SİTESİ KARŞISI TRABZON VAKFIKEBİR FIRIN YANI TOPÇULAR YALOVA

sabah
02-04-2008, 12:33
Çiçekler çok hoş görünüyor.

Ne güzel, siz şimdiden başladınız bahçenin tadını çıkarmaya. Bizde henüz kıpırtı yok:(
Zaten hava da çok soğuk.

Bahçıvanınız da çok tatlıymış, nazar değmesin.

fatmadundar
09-04-2008, 16:13
Koyu Yeşil, çiçekleriniz kadar yardımcınız da güzel. Kolay gelsin.
Mor salkımınız harika. Çok severim ama çeşitli zamanlarda diktiğim pek çok çeliği bir türlü tutturmayı başaramadım. en son diktiklerim tam yaprak çıkartmaya başlamıştı ki baktım onlar da kurumuş. Üstelik daha pek sıcak da olmadı biliyorsun. Havalar ısınınca zaten yaşama şansı az.

Koyu yeşil
09-04-2008, 16:26
Teşekkür ederim Sabah, Fatma Hanım :) Bu mor salkımı ben ekmedim biliyor musunuz. Bahçemde kendiliğinden çıktı 2 ayrı yerden. Belki yıllar önceden vardı ve ben sulayıp bakım yaptıkça kökler canlandı filiz verdi, bilmiyorum. Ama bahçe ile ilgilenmeye ilk başladığımda hep imrenirdim mor salkımlara fide alıp ekecektim. Baktım bir sonraki sene 2 yerden filiz vermiş kendiliğinden. Şans diye buna denir :)

abk
09-04-2008, 17:02
"Körün istediği bir göz,Allah verdi iki göz" derler ya.:p Aynı olay geçen yıl benim de başıma geldi.Amerikan sarmaşığı istiyordum. Aldım da, ancak aldıktan bir hafta sonra bahçemde bir amerikan sarmaşığının kendiliğinden çıktığını farkettim.

Sonja Varol
10-04-2008, 20:16
Mor salkımı ve leylağı siz de görün istedim. Tabi en sevdiğim calayı da eklemesem olmaz:)
Oğlum da haftasonu bahçede bana yardım etti. Yaban otlarını temizledi, kartoplarını arapsabunu ile bitlerden kurtarmak için ilaçladı. Küçük bahçıvan ;)

Bayildim bayildim sevgili koyuyesil. Ben de gectigimiz sonbaharda diktim bahcemize Mor salkimi,ama henüz yeni canlanmaya basladilar. Burada havalar oldukca serin ve yagisli. 1 mayisa kadar düzelecegini umuyorum. Size bahcenizde ciceklerinizle mutluluklar diliyorum...

zenfree
10-04-2008, 20:24
Çok güzel görünüyorlar. Yeni fotografları da bekleriz Sevgili Koyu yeşil.:)

Harun Parlak
10-04-2008, 20:31
Selamlar benim gala serada olan açtı ama dışarıdakiler henüz küçük kaldılar.

ardabora
11-04-2008, 02:30
Nazar değmesin,ağaçlarınız harika...Bahçenize erguvan ve oya ağacı da dikin. Morlu pembeli müthiş bir görüntü olur...Ben henüz iki kök çiçeği çimlendirmekle uğraşıp, ölen fidelerin arkasından bir araba yas tutarken, ağaç bakma konusuna girmiyorum bile. :dilli:

Bu hafta Sarıyer pazarında,1 mt.lik leylak fidanları 6 ytl. idi.

Bende de mor salkım var ama daha yavru.. ;) Geçen yıl,karşı komşum hediye tmişti,yaklaşık 50 cm.di ama büyümesi harika, sanırım şu an 1,5 mt. olmuştur,mor mor açmaya başladı,hızlı büyüyorlar...

limon
20-04-2008, 15:04
Sevgili Koyu Yeşil'in gönderdiği Cala'yı biraz büyüyünceye kadar geniş bir saksıya diktim. İyice geliştikten sonra bahçeye geçirmeyi düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim :)
35153
Kenarlardakiler tohumdan yetiştirdiğim Ankara Çiçekleri.

Koyu yeşil
06-03-2009, 13:34
Bu başlıkta sizlerle bahçemin şu anki resimlerini ve yeni düzenleme yapmak için kafamdaki fikirleri paylaşıp, önerilerinizi almak istiyorum.
Beş yıl önce bahçeyi düzenlerken henüz ağaçlar net ile tanışmamıştım. Koyu yeşil'in Bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8326)

Bitkilerimi biraz ondan biraz bundan diyerek, bahçenin kenar bölümlerine yerleştirdim. Orta alanı farekulağı denen yonca ile kaplı idi.

Alt katın tadilatı sırasında(resimlerde yeni panjurları olan daire) pek çok bitkim öldü, yoncalar da zebil oldu.

Şimdi kafamdaki fikir, bu bahçeyi yeniden tasarlarken(zaten minnacık bişey)
çiçek ekilen alanlarını genişletmek, şu kenarlara çiçeklerin sıralandığı düzenden kurtulmak.
Farklı görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bahçenin geneli öğlen itibariyle tam gün güneş alıyor. Sadece sağ tarafta kalan leylak ve defne ağacı bölümü öğleden sonra gölge oluyor, zaten ortancalar, gala ve mügeler (yeni ektim) o bölümde.

İşte zavallı bahçemin hali: Önce genel bir görüntü

65902

65903

Koyu yeşil
06-03-2009, 13:40
Bahçenin giriş bölümü

İşçilerin basarak kırdıkları sarmaşık gülüm(penelopheyle beraber almıştık, kocaman kırmızı güller açıyor), direnip hayatta kalmayı başarmış. Minik sürgünler veriyor.

Mor salkımım ve sarı minicik güller açan nisan gülü, şu an yerlerde sürünüyor. Komşuyla kavga ettik. Balkonun yanından çıkmasını istemiyor-du. Ağzının payını aldı. Haftasonu benim kata doğru yukarı bağlanacaklar tekrar.

Starliçe saksıdaydı, yeni bahçeye aktardım.

Koyu yeşil
06-03-2009, 13:48
İki sardunyanın arasında sihirbaz gül var. Çok güzel açtı geçen sene. Şimdi bahçedeki tüm sardunyaları biraraya toplamayı düşünüyorum. Gülün yerini değiştiremem korkudan.

Oya ağacının altına mevsimlik bitkiler ekiyorum genellikle. Mavi yasemin hiç istediğim gibi olmadı. Çok fazla sürgün veriyor kökten, geniş bir yer kaplıyor.
Oysa ben diğer beyaz yasemin gibi minik ağaç formuna girmesini isterdim, beceremedim. Bu gidişle söküp atabilirim.

Koyu yeşil
06-03-2009, 13:59
Bahçenin orta bölümünde kasımpatlarım vardı, bunlar her yıl bolca açan minik beyaz patlardan. İşçilerin ayaklarından nasiplerini aldılar. Şimdi duvar dibinde ezilmekten kurtulanlar yeniden yeşeriyor.

Patların karşında beyaz yasemin ağaççık şeklinde altında da laleler ve diğer mevsimlkikler sıralı.

Kiraz
06-03-2009, 13:59
Sevgili Koyu yeşil şimdiden kolay gelsin. Bahçenizde güzel bitkileriniz var, emeğinizle çok güzel olacak.

Oturup, kullanmayı düşündüğünüz bir bahçe mi yoksa görsel olarak mı düzenlemek istiyorsunuz?

Koyu yeşil
06-03-2009, 14:10
Bahçenin sağ bölümü, öğleden sonra gölge, torbalarda ormandan aşırdığım toprak var:D malum evdeki saksıların toprağı yenilenecek, domat ve biberler ekilecek. En az bir bu kadar daha lazım :D

Pişşşt Penelopeciğim! Bu fidanı tanıdın mı :p Sürgünler veriyor şimdi! Yakında yapraklı resimlerini de koyarım.

Bu bölümde 2 tane mine çalısı var. Güneş az olduğundan iyi çiçeklenemiyor ya yerini değiştirmeli **** yazlığın bahçesine taşımalıyım.

Koyu yeşil
06-03-2009, 14:12
Nurbahar, aslında minik bir oturma köşesi şahane olurdu ama bahçem o kadar küçük ki biraz zor diye düşünüyorum. Bir ihtimal defnenin altına küçük bir düzenleme olabilir, hemen iki kişinin oturacağı kadar.

Kiraz
06-03-2009, 14:24
Koyu yeşil, tahmin ettiğim kadarıyla, bakınca içinizi açan, bitkilerin arasında rahatça gezineceğiniz ve uğraşaçağınız, bir köşede keyif yapabileceğiniz bir bahçe istiyorsunuz.

Çiçek alanı arttıracağınıza göre çim düşünmüyorsunuz. Kavislerle çiçek alanlara şekil verip, yürüme alanlarına çakıl ya da taş döşemeyi düşünür müsünüz? Kavisler bahçenin köşelerini yokettiği için ve güzel çiçek alanları çıkardığı için hoşuma gidiyor ama tabii ki herkesin zevki başka, tam tersini düşünebilirsiniz.

Koyu yeşil
06-03-2009, 14:47
Tam da böyle düşünüyorum Nurbahar :) Sağ tarafta yer alan gölge alan geniş nisbeten orda nasıl bir düzenleme yapmalı sence? Ortancaların önünde epey boş alan var.

Elimde 2 tane kış tatlısı var, o bölüm için düşünüyorum.

Koyu yeşil
06-03-2009, 14:54
Yeni düzenlemede bitkilerimi gruplar halinde biraraya toplamayı düşünüyorum. İlk yaparken acemilikten hep serpiştirmişim.

Elimdeki mevcut bitkiler:
Karagözlü suzan, sarmaşık değil
Datura çeşitleri
Mavi Balon çiçeği (çimlenirse)
Deniz lavantası (Çimlenirse)
Süs bezelyesi (Çimlenirse)
Kış tatlısı
Pasifflora
Kapsül şebboy
Sarı zinnia
Frezya (10 adet)

HEMEROCALLIS BONANZA SARI- KIRMIZI 70-75 cm
HEMEROC. AUTUMN RED VİŞNE ÇÜRÜĞÜ-SARI
HEMEROCALLISFRANS HALS SARI-TURUNCU

TIGRIDIA Kaplan çiçeği TIGRIDIA MIXED KARIŞIK RENK 45 cm

ORIENTAL LILIUM PEMBE PEMBE 70-90 cm
ORIENTAL LILIUM PEMBE/BEYAZ PEMBE-BEYAZ 70-90 cm
ORIENTAL LILIUM BEYAZ BEYAZ 70-90 cm

Yaz orkidesi, 5 adet, 70cm

Kiraz
06-03-2009, 17:11
Koyu yeşil, bu gölge kısımda bank nasıl olur? Bahçede görmek istediğin tarafa çevirerek koyabilirsin. Arkasında yer kalırsa uzun boylu bitkiler de dikilebilir.

Bana gölge alan için tavsiye edilenlerden kopya çektim:
orman gülü
eğrelti otu
kurdela çiçeği
hosta
müge
rus ortancası
acanyhus
cezayir menekşesi

Ayrıca,
kasımpatı
orman menekşesi
hezeran

Gerçi sende de çok çiçek var ama çoğunu tanımadığım için gölgeyi sevenleri bilmiyorum.
Bankın yerine karar verip, yürüme yolunu, bankın önünde genişletip, basma alanı yaratabilirsin. Bank konumu belli olunca da çiçekler gruplanabilir. Oturma yerine yakın koyacağın objeler, taşlar, saksılar da güzel olabilir.

Adalet Yağcı
06-03-2009, 18:00
Kolay gelsin sevgili Koyu Yeşil, küçük bahçelerin bakımı kolay ancak, her şeyden olsun isterseniz(benim gibi)düzenlemesi oldukça zor oluyor.

6. mesasajınızın ilk fotoğrafında görülen bölüm, Ortancalar için uygun gibi görünüyor, bu çok gösterişli çiçek ile duvarın dibini tamamen kapatabilirsiniz, onun önüne de kısa boylu süs bitkilerinizi yerleştirebilirsiniz, frezyaları da bu bölüme alabilirsiniz.

Koyu yeşil
07-03-2009, 13:22
Teşekkür ederim Nurbahar. Haklısınız Adalet hanım, şu da olsun bu da olsun derken, napacağını şaşırıyor insan. Daha dolu dolu görünmesini istiyorum bahçemin :) Söylediğiniz bölümde ortancalar var, yeni budandığından iyice çıplak kaldı o bölüm. Duvar dibine ortancalardan daha yüksek bitkiler ekmek istiyorum aslında. Belki gölge seven bir sarmaşık ekip duvarı kapatabilirim. Ön bölüme de daha alçak bitkiler ekmeli.

hly999
16-03-2009, 09:33
Koyu yeşil tebrik ediyorum. Bahçe düzenlemesi gerçekten güzel.... Benim bahçe biraz dağınık ve toprak ıslahı yapmam gerektiği için bahçenin ancak ıslah ettiğim toprak bölümüne ekim yapabiliyorum.

Benimde ektiklerim çıkmaya başlasın. Resimlerini buraya koyacağım inşallah...

sabah
16-03-2009, 15:34
Yeni başlığınızı okumuştum, bir şeyler yazacaktım ama unutmuşum.

Önceli bahçede starliçe ha?! Çok havalı bir bahçeniz olacak.:rolleyes:
Umarım yeterince göze çarpan bir yerdedir.

Ihlamur fideniz şimdi çok küçük ama sonrası için komşunuzla anlaştınız mı?

Sihirbaz gülünüz sardunyaların arasında mı? Fotoğraftan pek seçemedim, yanılıyor olabilirim.

Bazı yerlerde çok çeşit dikmek yerine bir çeşidi çok adet dikmek göze daha hoş gelebiliyor. Tabi beğendiğimiz her çiçeği bahçeye koyalım derken bunu yapmak zor oluyor :rolleyes:

Koyu yeşil
23-03-2009, 12:08
Sabah, ilginiz için teşekkürler. Starliçe tam bahçe girişinde duvar kenarında, şu son soğukları sağlam atlatırsa epey hoş olacak gerçekten. Ihlamur sorun olmayacaktır, yan bahçede de var. Sihirbaz gül evet 2 sardunya arasında ama sardunyaların yerini değiştirmeyi düşünüyorum. Oraya 2 tane daha güzel gül alıp gül köşesi yapacağım. Mutlu bey'den rezerve yaptırdım bile.

Haklısınız, her çeşitten bulunsun deyince küçük bahçeler karmaşık bir hal alıyor ama bu sefer gruplandırıcam inşallah.

Aslında bahçeyi belleyip derin bir temizlik yaptım. Ama işlerin yoğunluğundan resim ekleyemedim. Şimdi epey derli toplu oldu, biçim vermeye hazır en azından :)

Penelophe
24-03-2009, 02:02
Bahar tembelliği çöktü sanırım üstüme, siteye bile giremediğime göre..

Silbaştan..

Sarmaşık gülün için üzülme, yaşamazsa bendeki hala saksıda duruyor, onu getiririm sana.. Off ne uzun zaman oldu rahatça oturup sohbet etmeyeli.:( Özledim diyeceğim, ayıp olacak, demiyorum o yüzden..

Ihlamur'da uyanıyor bahar bahar.. Benim de bir ara uyanmam lazım sanırım..

Küçücük bahçeye dünyayı sığdırmaya çaşılıyorsun ya, inanamıyorum sana.:)

Son söz, Barack şu Obama'yı da bir görüşelim, yetti senin bu protokol işlerin gari..:D

fikreteren
24-03-2009, 11:18
Baharla birlikte çicekler a yeşerince bahçe kendini daha iyi gösterir.

Koyu yeşil
24-03-2009, 15:05
Sevgili Penelophe kış uykusunda olduğunun farkındayım, baksana ıhlamurumuzu bile yeni gördün şekerim. Uyan artık uyan bahar geldi:p

Son sözüne söz, nisan sonrası inşallah işler rahatlıyor şuboma'da buluşuruz:D

Sayın Fikreteren, çok iş var bahçede, cumartesi niyetim bellenen toprağı düzeltip, soğanları ekmek ve bazı bitkilerin yerini değiştirmek, çimlenmekte olan fideler biraz daha bekleyecek bahçeye geçmek için, ilginiz için teşekkürler.

Koyu yeşil
24-03-2009, 15:11
Bir mesaj daha ekliyip, görüşünüzü alayım, çiçek ekili alanları genişletip boşluklara fare kulağı ekeceğim ama yine de yayılımı düzenlemek için bir bordüre ihtiyacım olacak. Çiçeklerle fare kulakları arasına çit görevi görecek ne tür bir malzeme önerirsiniz? Çok maliyetli olamayacak ve uygulaması kolay birşey olmalı. O yeşil plastik ayraçları söküp attım, daha doğal bir malzeme olsun istiyorum.

Penelophe
25-03-2009, 00:29
Ahşap Dekoratif Bahçe Bordürü (http://www.koctas.com.tr/U/Ahsap-Dekoratif-Bahce-Borduru/20x180-cm/2173?R=23) 20cmx180cm=8.90 TL. Bu maliyeti fazla olmayanı, tahminen 2 tane felan kullanırsın senin oraya, bu da 17.80 TL. eder.

Dekoratif Saplamalı Çit (http://www.koctas.com.tr/U/Dekoratif-Saplamali-Cit/25x115-cm/2177?R=23) 25x115 cm=14,90 TL, diğeri gibi düşünürsek bundan da 3 tane gidebilir. Bu da 44.70 TL gibi olur.

Dekoratif Bambu Bahçe Bordürü (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.koctas.com.tr/imagearea/products/1366.jpg&imgrefurl=http://www.koctas.com.tr/U/Dekoratif-Saplamali-Cit/25x115-cm/2177%3FR%3D23&usg=__gtLfpG8QBnTyIKevbJbyilShX-Q=&h=140&w=390&sz=12&hl=tr&start=15&sig2=tUtkGeNClgqeCw2oC-AUmA&um=1&tbnid=j5EnbgkEf-bfHM:&tbnh=44&tbnw=123&prev=/images%3Fq%3D%25C3%25A7it%2Bko%25C3%25A7ta%25C5%25 9F%26hl%3Dtr%26lr%3Dlang_tr%26um%3D1&ei=GmjJSYbyBZuqjAeSxODPAw) 15x100 cm=14,90 TL ilkine göre düşünürsek bundan da 4 tane gider, buda 59.70 TL eder.

Dekoratif Bahçe Çiti (http://www.koctas.com.tr/U/Dekoratif-Bahce-Citi/20x120-cm/4599?R=23) 20x120 cm=19,90 TL bundan da 3 tane gider, 59.70 TL de bu eder.

Kişisel fikrimi soracak olursan 1 numarayı beğendim ben, hem fiyatı uygun hem de istediğin naturel görüntüyü elde edersin.;) Ama 2 numara da ben çitim diyor.:rolleyes:

Son sözüme olan son sözüne, son söz; Hadi ya Şuboma mı, eminim daha iyisini yapabilirdin.. Kutup oldu bura kutup.:D

..bu arada sen Cumartesi Antalya'da olmayacak mısın?..

Kiraz
25-03-2009, 06:46
Sevgili Penelophe'nin verdiği çitler gerçekten güzel ve uygun fiyatlı. Yalnız farekulağı yayılmaya çok istekli bir bitki; kenarına oldukça sık çakıl taşları koymuştum, taşların arasından çıkmaya başladılar. Bu nedenle çitlerin delikli olmaması gerekiyor. Birinci resimdekinin sorun yaratmayacağını sanıyorum.

Bir de farekulağı doğal taşların yanında çok güzel duruyor; Kayrak, çakıl,... gibi düzgün kesimli olmayan taşlar ama maliyet ne olur bir fikrim yok.

Sevgili Koyu Yeşil, attım dediğin yeşil ayracı kullanıp, gözükmesin diye önüne taşlar da sıralayabilirsin. Yoncaların bahçeye girmesini bu şekilde önlemiştim. Ya da ayracın önüne 4. fotoğraftaki çiti koyabilirsin.

Koyu yeşil
25-03-2009, 13:11
Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Nurbahar, yeşil ayraç bir köşede atılı duruyor, dediğin mantıklı uygulayabilirim.
Penelophe, teşekkür ederim seçenekler için 1 numara hoş gerçekten. Bir de kayrak **** çakıl taşlarına bakıp karar vereceğim artık. Kabul kötü bir espriydi :) evet cmts Antalya'dayım, dönünce de İstanbul. Nisan bol seyahatli geçecek.

Penelophe
25-03-2009, 16:46
...çok iş var bahçede, cumartesi niyetim bellenen toprağı düzeltip, soğanları ekmek ve bazı bitkilerin yerini değiştirmek, çimlenmekte olan fideler biraz daha bekleyecek bahçeye geçmek için...

Çok yoğunsun çok, günler, haftalar karışmış.:p

kaktüs
25-03-2009, 16:56
Yeni fotoğraflarınınızı da görmek isteriz... Cesaretlendirilmeyi bekleyenler var.. :)

Koyu yeşil
27-03-2009, 11:20
Tamam kaktüs, mesaj alındı. Cumartesi günü sabahtan öğlene kadar bahçede çalışıp sonra resimleri eklemece :)

Koyu yeşil
31-03-2009, 12:43
Ekleyeceğim yeni resimlerden pek birşey yapılmamış gibi görünsede, iki cumartesi 4-5 saat bahçede çalışmak gerekti bu hale gelmesi için :) Toprak bellendi, temizlendi, düzeltildi ve gübrelendi.

Bahçedeki sardunyalar, giriş bölümüne aktarıldı. Tüm yeni soğanlar ekildi. Müge, lilyum, orkide soğanları toprakla buluştu.

Tohumdan çimlendirdiğim çeşitli çiçeklerde biraz büyüyünce diğerlerinin arasına katılacaklar. Karanfil, deniz lavantası, mavi balon çiçeği tabii bir de zıpçıktılarım gelecek...

M.Sema
31-03-2009, 13:24
Öncelikle kolay gelsin dedikten sonra size yürüyüş yolunun (yani son fotoğrafta) kenarlarına buz çiçeği öneririm azıcık toprakta iyi bir yayılım gösterip zeminde ki betonu az da olsa kapatacaktır. Bir de orada kenarda beyaz su borusu ne kadar güzel bir uygulama (aklıma ne fikirler getirdi bilseniz) onun içine ne yapacaksınız?

kaktüs
31-03-2009, 13:40
O su borusu çilek'lik olacakmış gibime geldi sanki :))))

Sn Koyuyesil bu haftasonu ben de 4 saat kadar bahçedeydim sizinkinin yarısı kadar iş yapamadım :))) Hiç ellenmemiş gibi görünüyor...

Bir de orkide soğanı demişsiniz... Bildiğimiz orkide mi bu bahsettikleriniz?

nurcanaybay
31-03-2009, 19:45
Benim de son fotoğraf için önerim şöyle:)
Sardunyalarla taşların arasını biraz açalım ,sardunyaların önüne tek renk begonya ( ya da başka bir çiçek ) dikelim.
Taşların arasını da biraz açıp ,aralarına alyssum tohumları serpelim.
Hatta arzu edilirse ,taşları ,biri sabit diğeri biraz dışarı taşacak şekilde dizelim.
Sürçülisan edip hattimi aştıysam affola:)

Koyu yeşil
01-04-2009, 10:05
Tavuskuşu orkidesidir bahsettiğim sevgili kaktüs. Benimki gibi bol güneş alan bahçeler için ideal. Alışveriş bölümüne bakarsanız, soğanlı bitkilerde hala satışı var. Evet gördüğünüz pvc de geçen sene çilek ektim. Ama istediğim verimi alamadım. Belki pvc nin suçu yok, ben becerememiş olabilirim. Bu sene o boruya yayılıcı bir bitki ekmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi bol emek ve sabır gerekiyor bahçe için. Ben kolları sakatladım :) İki dirseğimde de tenisçi dirseği denen bir rahatsızlık oluştu. Malum çapalama saksı kaldır koy epey zorlanıyor kollar. Doktor da zorlama dedi, ben de güldüm. Taktım dirsekliğimi bahaçedeki işlere devam :)

Nurcanabay haddimi aştım ne demek, rica ederim. Görüşünüzü alamk için ekliyorum resimleri. Yalnız sorun şu ki taşlar sabit. Orası binanın girişi ve aralıklı olarak beton dökülmüş. Ben de kıyıda kalan az bir toprak kısma sardunya ekiverdim. Geçen sene yer minesi ekmiştim. Pazarda pijamalı diye satıyorlar :) İki renkliydi. Çok da güzel olmuşlardı. Ama alt kattaki tadilat sırasında işçiler söküp atmışlardı :( Bu sene sardunyaları taşıdım bende o bölüme. Belki önlerine de dediğiniz gibi güneş seven kısa boylu bir çeşit ekilebilir. Begonya hoş olabilir.

Koyu yeşil
01-04-2009, 10:08
Bu sene ektiğim bu minyatür menekşelerden çok memnun kaldım. Bol bol çiçek açtılar, renkleri de çok hoş. Küçük kelebekler gibi duruyorlar bahçede.

Lalelerimden biri de çiçeğini göstermeye başladı. Bir hafta boyunca iş için İstanbul'da olacağım. İnşallah ben yokken açıp geçmez çiçeği.

kaktüs
01-04-2009, 10:31
İzmir'in ikliminde her tür güzelliği yetiştirebilirsiniz :)) Şanslısınız.. Kimi zaman kasvetli İstanbul günlerinde İzmir'i özlüyorum.

Hercai menekşeleri ben de çok severim. Havalar ısınmadığı için henüz çok, hala çiçekliler buralarda da... Çeşitli renklerinden oluşan öbeklere bayılıyorum...

Koyu yeşil
13-04-2009, 10:30
Epeydir yürüme yolunu ne tür bir malzemeyle yapacağımı düşünüyordum. Doğal taş satan firmaları dolaştım. Kayrak taşı aslında en kolay ve bahçem küçük olduğundan da ekonomik malzemeydi. Ama daha doğal bir görüntü yaratmak istediğim için ahşapı tercih ettim. Keresteciye gidip, tomruk dilimlettim, bir köşeyede bir bank uydurdum :D. Yürüme yolunun çevresine yonca ekmeyi düşünüyorum. Çiçeklerle yoncaları ayırmak için yine keresteciye kapak tabir ettikleri tomruk dış yüzeylerini kestirdim ama alçak keresteci eksik sayda vermiş. Şimdilik sadece 2 m yeri çevirebildim. İş çıkışı keresteciye bir daha gidilip hesap görülecek :mad:

Bir de bu işle uğraşırken komşum insanının her şeyi ne kadar iyi bildiğine tanık oldum. Çok komikti, Nasreddin Hoca fıkrası gibi. Bir iş yapmaya kalkınca akıl veren çok oluyor :rolleyes:

Ahşabın çok uzun süre dayanmayacağını tahmin ediyorum. Belki 2 yıl sonra yenilemem gerekecek. Ama önemli değil. Bahçem minik bir orman parkına benzedi, hoşuma gitti. Bankın yakınındaki mügeler de açınca çok keyifli olacak. Bakalım beğenecek misiniz? Size de ilham verir belki :)

Süsenim de açtı, çok hafif tatlı bir kokusu var.

Penelophe
13-04-2009, 18:09
Vayyy, süpersin, harika olmuş. Hadi artık çaya gelmem lazım.:)

Koyu yeşil
14-04-2009, 08:46
Beklerim sevgili Penelophe, çok sevinirim :)

nurcanaybay
14-04-2009, 09:51
Koyu yeşil tomruklar ve bank çok güzel olmuş.Çiçekli bölümü ayırmak için ,çok daha kısa pek görünmeyecek bir malzeme kullansanız nasıl olur ?Bu şekilde oluşturulan setler,
bahçeyi daha küçük gösteriyor( aynı hatayı ben de yaptım ).O malzemeyi ,taşlarla çevirdiğiniz bölümde kullansanız ( ahşap bank ,tomruklu yol ,bitişinde de aynı malzemenin
devamı olan daire çiçeklik) tam bir bütünlük sağlar diye hayal ettim.

Koyu yeşil
14-04-2009, 12:07
Nurcanabay taşları kaldırıp ağaç parçalarını kullanacağım dediğiniz gibi keresteci malzemeden çalmış, gidip kalan kısmı alıyım hele. Daha kısa derken mesela ne tür bir malzeme olabilir? Taş, plastik malzemeler dışında tabii? Acaba bu ağaç parçaları daha kısa görünecek şekilde yerleştirsem daha mı iyi olacak?

nurcanaybay
14-04-2009, 15:51
Çiçek ektiğiniz bölümler ile tomruklu bölümler aynı hizada olursa ( setlerle bölmeden),alan daha geniş görünür diye düşünmüştüm.Ama ayırmanız gerekiyorsa,6-7 cm
yükseklik düşünün derim.Yine aynı malzemeyi ,yanlamasına toprağa gömseniz nasıl olur ?

Koyu yeşil
15-04-2009, 08:42
Eksik malzemeyi tamamladım, bu sefer daha kısa olarak hazırlattım. Yanlamasına olunca küçük bir darbeyle devrilebiliyor. Kısa olarak kestirdiğim parçalardan küçük bir deneme yaptım. Yağmur başladığı için istediğim kadar çalışamadım malesef. Dediğiniz gibi daha hoş duruyor. Yükseklikleri maksimum 6-7 cm kadar oldu şimdi. Bitince sizin için resimleyeceğim. Yardımınız ve görüşleriniz için teşekkürler :)

Birol
28-04-2009, 08:14
Sevgili Koyu yeşil
Bahceniz çok hoş ve sevimli olmuş. Kapak diye tabir ettikleri çok hoşuma gitti, yürüme yolları için süper, sizden kopya cekip bende yapacağım, elimde ona uyacak kesilmiş kuru ağaçlar var kendim motorla keser yaparım sanırım.

Koyu yeşil
28-04-2009, 11:32
İki hafta sonu bahçede mesai yapıp (bu arada sağ kol ve el feda edilerek :rolleyes:) minik ahşap çitleri tamamladım. Yarın resim ekleyeceğim sizin için.

Birol bey, çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bitmiş hali daha da güzel oldu.
Tomrukları halka halka dilimlemeniz yeterli, hele motor varsa tabi kendinizde yaparsınız. Benim bahçem miniş olduğundan bu kadar oluyor. Bence sizin geniş arazinizde süper olacaktır. Hatta bank bile yapabilirsiniz kendinize :)

Birol
28-04-2009, 14:48
Sevgili Koyu yeşil
Benimde sağ elim, aşırı zorlanmadan sanıyorum müthiş ağrıyor ve hala kıpırdatamıyorum.
İçimse durmuyor, yarın git uğraş bir şeylerle diyor. Hangisi baskın çıkacak bilmiyorum. Elim baskın cıkarsa yan gelip yatacağım, içim baskın cıkarsa, belki tomruk doğrama işini yapar, resimlerim.

ardabora
28-04-2009, 18:28
Merhaba,
yürüme yolunuz benim yapmayı düşündüğüm bir şeydi,ve de çok beğendim.Ellerinize sağlık.İnternette gördüğüm bu resmi çok beğenmiştim,kütük dilimleri daha sık yerleştirilmiş.

nurcanaybay
28-04-2009, 18:58
Koyu yeşil ,o keresteciye bir daha gitmeniz gerekecek.Pencerenin altına sardunyalık
yaptıralım diyorum.Daha önce fotoğraflarını görmüştük , ince uzun ahşap ,sandık şeklinde.
İçine de 2-3 sakız sardunya , ne dersiniz ?
Orası çok ensiz derseniz , pencere mermerinin üstüne de sakızları koysak yine güzel olur.

Koyu yeşil
29-04-2009, 13:26
Sevgili Nurcanaybay, ah o pencere benim olsa neler yapacağım da, malesef ben üst katta oturuyorum. Komşum da aşırı titiz. Kendi balkonuma astığım saksılarımı indirmem için benle uğraşıp duruyor. Sularken aşağı su damlarmış panjurları kirlenirmiş diye. Tabii daha çok bekler.

Ama yine de 2 tane sardunya saksımı mermerin 2 köşesine yerleştirmeyi başardım :D Zevkimiz ortakmış, belki dediğiniz gibi ahşap saksı daha da hoş olacak.

Koyu yeşil
29-04-2009, 13:29
Mor salkımı komşu yukarı doğru çıkmasını istemediğinden yatay yerleştirdim. Önündeki alanda tavuskuşu orkide soğanları, zıpçıktılar ve hosta var. Henüz yeni filizleniyorlar. Tomruk halkalarının arasındaki boşlukları yoncalar kapladığında daha hoş bir görünüm olacak.

Koyu yeşil
29-04-2009, 13:35
Ardabora, bu nefis bir çalışma. Bana biraz daha ilham verdi. Büyük halkaların arasına bu şekilde küçüklü büyüklü halkalarla hat şeklinde geçsem çok hoş duracak demek ki. Bunu uygulayacağım. Çok teşekkürler :)

Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır :) En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?

Koyu yeşil
29-04-2009, 13:38
Bu da kırmızı cananım. Çok güzel çiçeklendi bu sene.

selenn
29-04-2009, 13:41
Sevgili Koyuyeşil benim için bu başlığa her gelişimde ilk sayfalardan itibaren resimlere göz atmak keyif verici bir hal aldı. Gelişmeleri ve kattığınız güzellikleri görmek çok hoşuma gidiyor. Ellerinize sağlık. Ama komşunuz da bir acayipmiş yani. Böyle bir güzellik onu mutlu edeceği yerde bir de zorluk mu yaşatıyor. Her yerde var bu gibi kişilerden herhalde. Neden insanlar bu güzellikleri görüp birşey anlamaz pek anlam veremiyorum. Eski oturduğum apartmanda bir komşum vardı ne zaman bana gelse çiçeklerime baktıkça "ay bunları ne yapıyorsun, sulamak da bir meseledir. Ortalık batmıyor mu?" diye konuşup dururdu. Bu gibi zihniyetlere çiçek sevgisi aşılamak güç olsa gerek.

Ellerinize sağlık, bahçenizde keyifli bir yaz geçirmenizi dilerim. (Komşuya inat:))

Koyu yeşil
29-04-2009, 13:49
Çok teşekkürler selenn :) Komşumun acayipliği konusunda senle aynı fikirdeyim! Panjur kutuları kirlenir diye balkondaki saksılarımı kaldırmaya çalışıyor baksana. Zaten yağmurla tozla kutuların üstleri kirleniyor dedim ve saksılarımı iple ayrıca balkon demirine bağlayarak (ya düşerseymiş, zaten bağlantı kolları var saksıların) şimdilik ikna ettim. Sanırım :)

nurcanaybay
29-04-2009, 15:44
Dikilen soğanlı çiçekler de açınca ,çok sevimli olacak.Ellerinize sağlık.
( Umarım o komşu ev sahibi değildir. )

limon
29-04-2009, 22:20
Eline sağlık Koyu Yeşil, her şey çok güzel.

Yürüme yoluna ilave kütükler koymalısın bence de. Bu şekliyle kütüklerde yürünmesi zor, dün fotoğrafa bakınca düşündüm ama canını sıkarım diye yazmamıştım, baktım bugün konu açılmış yazmadan duramadım :) Ardabora'nın eklediği fotoğraftaki uygulamanın biraz farklısını fuarda görmüştüm, çok beğenmiştim. Kütüklerin arası biraz daha açıktı, aralarında küçük dekoratif taşlar ve nazar boncukları vardı. Çok şık ve sempatik duruyordu.

Koyu yeşil
30-04-2009, 09:10
Komşu evsahibi Nurcanabay, aslında iyi biri ama işte böyle abartılı ve gereksiz titizlikleri var. Mor salkımı kesmemi istemişti pencerenin önünden geçmesini istemediği için. Ben de şarlayıverince, böyle bir orta yol bulduk da konu tatlıya bağlandı. Neyse buna da şükür hiç değilse apartmanlardaki gibi kalabalık değiliz.

Sevgili Limon, eşimde araları geniş yaptın, yürümek zor olur diyip duruyordu. Örnek uygulamayı malzeme temin ettiğimde yapacağım, nazar boncuğu da koyayım gerçekten, çok güzel fikir :) Teşekkür ederim.

sabah
30-04-2009, 13:06
Molsalkımın yatay hali çok hoşuma gitti. Sanki orada özel saksı varmış gibi görünüyor.

Çiçekli halini ve bitki daha gelişince nasıl görüneceğini merak ediyorum.

jineop
30-04-2009, 15:00
Sevgili Koyu Yeşil
Super olmuş. Ama önermeden edemeyeceğim bazı önerilerim olacak, umarım kızmazsınız .Yürüme agaçları tek model hepsi düzenli kesilmiş görüntüde ve çok ayrık görünüyor ben olsam ya bir tane daha ek yaparım **** kütüğü hafif eğilimli kestirerek daha uzun ve düzensiz bir görüntü ile yapardım ve yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim .yeri çimlendirir yapmaya çalıştığım gibi hafif s ler yaparak öne allisyum ara ya kırmızı begonya **** başka birşeyler ekerdim.Ekte ki resim benim paintle uydurmam ilk defa yapıyorum ama belki bir işe yarar sevgiler

Koyu yeşil
30-04-2009, 15:11
[yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim .

Sevgili Jineop, kızmak ne demek, ben resimleri sizden fikir alayım diye ekliyorum, lütfen çekinmeden yazın. Önerileriniz çok güzel. Sadece yukardaki kısmı anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı yazarsanız çok sevirim.

Yürüme yolu dediğiniz gibi üzerinde biraz daha çalışacağım. Yarın 3 günlüğüne sedir ormanlarına gidiyorum, heyecan içindeyim. Ormandan hem toprak, hem kuru dallar hem de sizler için şahane fotoğraflarla dönerim diye umuyorum.

O kuru dallarla yürüme yolunu tamamlamayı planlıyorum. Paint çalışmanız süper. Bu yaptığınız çiçeklendirmeyi uygulayacağım. Elinize sağlık, zaman ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim ;) İnşallah bittiğinde bahçem çiziminiz kadar güzel olur ;)

jineop
30-04-2009, 15:22
Tekrar Merhaba
ağaçları ikiye böldükten sonra örneğin 5 cm aralıklarla yerleştirip artan agaçları da kalınlığa göre üçe **** dörde bölüp en üstte çivilesek diyorum...Kolay gelsin.

nurcanaybay
30-04-2009, 16:20
Çiçeklendirme çok güzel olmuş(kırmızı- beyaz ).

Koyu yeşil
05-05-2009, 15:22
Baharın gelişiyle, güzellikler ve renkler artıyor, soğanların hepsi filizlendi. Bir de çiçeklenseler...3 günlük tatil sonrası bahçem beni gülümseyerek karşıladı :)

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26259&c=462

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26260&c=462

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26261&c=462

ardabora
08-05-2009, 18:00
Sevgili koyu yeşil,çiçeklerin çok güzel açmış,hele ki güle hayran oldum. ;)

Sn.Limon'un bahsettiği tarzda bir resim daha buldum,altına çakıl taşı döşemişler.

nurcanaybay
08-05-2009, 22:00
Bugün seraları dolaşıp clematis sordum.Burda ki iklime uymadığı için getirmediklerini söylediler.Sizin ki gayet sağlıklı görünüyor.Yazın da sorun çıkarmazsa ben de alacağım.
Yani gözlerim üzeriniz de haberiniz olsun :)

Adalet Yağcı
08-05-2009, 22:13
Sevgili Koyu yeşil, 60 nolu mesajınızdaki black Baccara, clematis ve passifloranız harika görünüyorlar, bunlar bu sene açtı değilmi? Passiflorayı ben daha yeni çimlendirmeye başladım, ne kadar geç kalmışım.
Ayrıca kütüklerle yaptığınız yürüme yolu bana da güzel fikirler verdi.
Kolay gelsin.

nurcanaybay
09-05-2009, 20:04
Ablam bana küçük bir hediye getirmiş.Görür görmez aklıma siz geldiniz.Çok basit ,tarif
edeceğim hoşunuza giderse yaparsınız.
5-6 cm eninde ki ,düzgün kesilmiş yuvarlak kütüğün altına , 3 ayaklı demir monte etmişler ( vidalanmış ).Siz hazır satılan saç ayağı da kullanabilirsiniz.İster alçak ,küçük bir sehpa isterseniz üzerine bir saksı koyun.
Kütüğü verniklemişler.Düşünün derim:)

Koyu yeşil
11-05-2009, 12:46
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ardabora yol şahane görünüyor. İnşallah sıcaklar başlamadan ben de bu yolu benzer şekilde tamamlamak istiyorum.

Clematisimin 2. yazı bu, kışın tamamen kaybolmuştu, baharda merakla bekledim acaba canlanacak mı diye. Geçen sene de 2-3 çiçek açmıştı ama bu sene daha coşkulu. Sevgili Celal Sungur'un hediyesi, kulakları çınlasın :)
Adalet Hanımcığım, bu Passiflora'yı çelik almıştım minicik bişeydi. Geçen sene ilk yazıydı, çiçeklenmedi. Bu sene üzeri tomurcuk dolu. Birbirimizden bir sürü şey öğrenmemiz çok hoşuma gidiyor :)

Nurcanabay sehpa fikri çok hoş, bende bir ekleme yapayım, şık bir mağazada devasa bir saksı gördüm. Küp gibi bir malzemenin üzerini, minik dalları halka halka kesip silme kaplamışlar, nefis duruyordu.

Birol
11-05-2009, 13:24
İnsan isterse neler yapabiliyor. Fikir cok hoşuma gitti, benimde çok ama çok eski bazı yerleri kırık, iki adet büyük saksım var ( Dedelerimden kalma ) halka halka kesilen minik dallar, dışına yapıştırılarakmı kaplanmış acaba sevgili Koyu yeşil.

jineop
11-05-2009, 14:03
Sevgili Koyu yeşil
Koçtaştaki benim kullandığım çit türü.Dev saksıda ve rogar etrafında. Her türlü eğim verebilirsin onunla ama direk kullandığında çok çabuk tozlu ve küflü enterasan b ir görüntüsü var önerim onları temizledikten sonra ya boyaman **** tik yağı ya da yat verniği ile cilalaman. Çünkü suyu görünce sanki daha çabuk bozulacak gibi.Koyu renk yeşil örneğin yeşil renkli maden suyu şişelerini boyunlarına kadar toprağa girecek şekillde istenilen şekilde yanyana sıralayarak minik güzel bordürler yapılabilir... Ben şişeleri biriktirmeye başlıyorum:) Clematise ve gülünüze bittim. Bahçenin son genel halinden yine resimler bekleriz...

Koyu yeşil
11-05-2009, 14:27
Sayın Birol yaklaşık 2 cm çapındaki kuru dalları 1 cm kalınlığında halka halka dilimleyip, tüm saksı yüzeyine bu halkaları silme yapıştırarak kaplamışlar. Nefis birşey çıkmış ortaya.

Teşekkür ederim Jineop, çalışmana baktım, süper olmuş. Eşimin annesi de bira şişelerini kullanmıştı yazlığın bahçesinde:) Şu yolu bitirecek zaman ve malzemeyi bir bulsam. Tamamlayıp ekelmek istiyorum resimleri.

jineop
12-05-2009, 14:40
Sevgili Koyuyeşil balon çiçeği ne oldu merak ettim.Sevgiler

Koyu yeşil
12-05-2009, 16:41
Çimlenme oranı epey düşüktü, çimlenenlerden de bir kısmı sizlere ömür. Kala kala 2-3 filiz kaldı. Bakalım çiçek görebilecek miyiz :)

fikreteren
07-06-2009, 20:51
İstemiş olduğunuz karanfilleri diktim.Size resmini gönderiyorum.köklenince postaya veririm.

Koyu yeşil
08-06-2009, 10:48
Çok teşekkürler FikretEren.

Birol
13-06-2009, 23:50
Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır :) En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?[/QUOTE]

Sevgili Koyuyeşil
Bu mesajınızı atlamışım özür dilerim. Evet gördüm ve inceledim bu capalama aletlerini, geniş bahceler için gercekten ideal. ciddi biçimdede almayı düşünüyorum ama bu şeftali sezonunu gecirmem lazım. Sağlıcaklakalın.

fikreteren
14-06-2009, 18:49
Bugün yazlığa gittim.Karanfili suladım.ayrıca thumda oluyor.dibine ceyalngözü diktim.Ayrıca japongülünden de suya çillenmesi için dal koydum. haydi hayırlısı..

Cumhur Tonba
14-06-2009, 19:30
Koyuyeşil,
Size kolay gelsin diyorum. Eminim harika bir bahçeniz olacak. Güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum.

Adalet Yağcı
14-06-2009, 21:36
Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?

Sevgili Koyu Yeşil, bu bahsettiğiniz motorlu çapalama makinasını hangi alışveriş merkezinde gördünüz acaba?
Fiyatını hatılayabiliyormusunuz?
Benim böyle bir makinaya ihtiyacım var, bulunduğum yerde bir kaç kişinin böyle makinaları var ve ücret karşılığında bahçelerde kullanıyorlar.

Fakat, öyle dikkatsiz çalışıyorlar ki, ağaçlarımın köklerini kestiler kaç kere ve oldukça büyük bir şey, benim kullanabileceğim kadar pratik değil.

Koyu yeşil
15-06-2009, 10:07
Sevgili adalet Hanım, çapa makinasını praktiker'de görmüştüm. Hatta eşime bana doğumgünü hediyesi olarak almasını önerdim. Şaka tabii, şimdilik bahçem çok minik. Ama ilerde büyük bir bahçe olursa kesin alırım. Fiyatları 1.000 tl den başlayıp, özelliği arttıkça yükseliyor. Sanırım Güler Hanım'ın bahçesinde var, kullanıyorlar. Dilerseniz fikir alabilirsiniz kendisinden. Bu sayfada da bazı örnekler var:

http://www.trpazar.com/search.aspx?lngCategoryID=121

Koyu yeşil
15-06-2009, 10:10
İki haftadır bahçeme dadanan kedi yavrularıyla mücadele ediyorum. Evet sevimliler ve ben kedileri çok severim. Ama artık nefret ettim bunlardan. Kıpırdayan herşeye atlayıp kırıyorlar. Mercanlarımı, japon şemsiyemi, haseki küpelerimden birkaçını, menekşelerimi duman ettiler. Yan bahçeyle benim bahçe arasında tel yok, ordan süzülüyorlar. Bu cumartesi ince bir tel bulup kapadım, teli ezip geçmişler. Şimdi sağlam bir malzeme bulup o bölgeyi kapatacağım. Offf yani!

celalsungur
15-06-2009, 10:34
Bugün yazlığa gittim.Karanfili suladım.ayrıca thumda oluyor.dibine ceyalngözü diktim.Ayrıca japongülünden de suya çillenmesi için dal koydum. haydi hayırlısı..
Şiir gibi olmuş, çok güzel.;)

Vita kutularında çiçek yetiştirdim
Sokakta top oynadım çocuklarla
Ayakkabılarımı eskittim
Güneşe karşı durdum sabahları
Geceleri bir başıma yıldızları bekledim
Annenin gönlüne su serptim
Aldırma dedim aldırma
Bir şarkı söyle bir dilek tut herkes için
Bir ada rüzgarı gibi
Sürtünerek geç hayata
Bir sarmaşık gibi tutun
Ve değer ver hatıralara
..............................
Bir hercai menekşe aldım çiçekçiden
Hani o alnına kader değmiş
Hani o dudaklarına deniz tuzu dokunmuş
Hani o erken vurulmuş
Gençliğimiz gibi dağıldım
........................
Hiç oturup ağlamadım
Hiç karartmadım umudu
Hiç bulandırmadım onuru
Öyle dimdik durdum ortada
İşte burada ulan işte burada
Böyle burada
Hiç yıkılmadan
Hiç utanmadan
Ve hiç unutmadan

İbrahim Sadri

Adalet Yağcı
15-06-2009, 10:48
Cevap ve link için teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, oldukça pahalı bir aletmiş, belki en düşük modelini alabilirim.
Kediler için başka bir tehlike de pire...Bir kere yayıldılarmı bütün bahçeyi sarıyorlar, yok etmek hemen hemen imkansız gibi, geçen sene bahçeye girip yavrulayan bir köpeğin pireleri bütün bahçeyi sardı, binlerce pire, mahvettiler bizi.

Evimin altında yavrulayan kediden de aynı şekilde pirelendik :) Onlara zarar vermeden kurtulabilmek için çok uğraştık, size de kolay gelsin.

celalsungur
15-06-2009, 12:38
http://www.ticaretgroup.com/asp/show_stock.asp?product=6187
Faydası olur belki, Kedi, köpek kovucu.

Koyu yeşil
15-06-2009, 12:51
Celal Bey, çok teşekkürler, hem şiir için hem de bilgi için. Adalet Hanım, şimdi telciden geldim. 4 m tel ve gerekli malzeme alındı. Akşam eşimle açık olan kımı kapatacağız inşallah.

Zeytinci
15-06-2009, 13:00
Bahçede hayvanlar faydalı mı?
Tavuk olsa çekirge, örümcek, kıstırgaç, salyangoz ve karınca kalmayacak. Bahçeden bir yıldır temizleyemedik. Kapıdan kovsanız bacadan giriyorlar.
Kedi de yılanların düşmanı.
Köpek malum...

Birde akıllı olup insanların neleri istemediğini bilseler. Onu da galiba biz öğretmeliyiz. ya da önlemini almalıyız:)

Koyu yeşil
16-06-2009, 11:06
Gözünün içine baktığınız bitkileri ezip, kırıp, parçalayınca hiç sempatik görünmeyen minikler artık zor girerler bahçeme:mad:

1.5 m yüksekliğinde çit ile iki bahçe arasındaki boşluğu kapattık.

ciceksever70
22-06-2009, 21:48
Sayin Koyu Yesil, kedi problemini biz de yasadigimiz icin bir kac cözüm ürettik kendimizce. Sirke kokusundan hoslanmiyorlar. Saksilarin dibine pisledikleri yerlere döktük oraya gelmediler. Naftalinden de haz etmiyorlar. Sebze bahcemin etrafina, cok ugradiklari bitkilerin dallarina bagladim. Uzun zamandir ugramadilar.

jineop
22-06-2009, 23:47
Sevgili Koyu Yeşil,
Çok geçmiş olsun. Canınızı çok sıkmayın,yine büyürler.Siz üstesinden gelirsiniz. Mercanları da bir görsek :cool:

Koyu yeşil
23-06-2009, 13:20
Evet kedi sorunu çözüldü. Çitimizin açık olan kısmına da şu yeşil kafes şeklindeki tellerden alınarak o bölge kapatıldı. Artık bahçeme giremiyorlar hınzırlar :p

Ahh Jineop, malesef şu an mercanların görünecek bir hali yok. Tüm çiçekli dalları koparıp atmış kediler oynayalım derken:( Biraz kendini toplasın resmini koyarım sizin için.

Bu işin iyi bir yanı da olmadı değil! Şimdi 4 metre uzunluğunda, 1.5 m yüksekliğinde bir çitim daha oldu, acaba hangi sarmaşığı eksem :D

jineop
23-06-2009, 14:18
Sevgili Koyu Yeşil,
Kanarya gülüne ne dersiniz?:o

fikreteren
23-06-2009, 21:59
Kediler sevimli ama yaptıkları karşısında da insanı fena kızdırıyorlar.Bizimde geceleri balkona gelip divana yatıyorlar.Divan tüy içinde kalıyor.Tedbir olarak divana sandalyelerle set çekiyorum.Bu arada karanfilden tohum aldım.

Lithi-um
24-06-2009, 00:55
sayın Yeşil. Sizlerden görerek çok güzel fikirler ediniyorum. bende yürüyüş yolu olarak odun ve çakıl düşünmüştüm en kısa zamanda bende yapıcam. güzel olmuş ççeklerin önüne kullandığınız ağaç kabukları oldukça zahmetli olmuştur onun yerine ağaç dallarını t şeklinde yere çakabilirdiniz. photoshop bilgim olsa yapardım.ama böylede güzel. değişikliklerde fotoğrafları merakla bekliyoruz.

Adalet Yağcı
24-06-2009, 08:46
Kanarya gülüne ne dersiniz

Sevgili Jineop, kanarya gülü benim bahçemde var, sarmaşık gibi sarmıyor yanılıyormuyum?

Sevgili Koyu Yeşil, bence en kalıcı olan sarıcılardan seçin, meselâ gül, veya yasemin.

jineop
24-06-2009, 10:53
Sevgili Dostlarım,
Kanarya gülü tabi ki sarmaşıklar kadar değil ama kullanılabilir. Eğer arsız olsun, sarsı gitsin derseniz fallopia öneririm. O kadar hızlı ki,birde beyaz çiçek açıyor.Bende ki bu ay en az 1 metre büyüdü, budanırsa da çalı formuna benzer görüntüde. Ama kanarya gülünün çiçekleri çok daha hoş görünüyor.

bennur
30-06-2009, 14:00
Sevgili koyuyeşil, bahçendeki gelişimi keyifle takip ettim. Bakınca ve emek verince nasıl da değişiyor her şey. Ellerine, emeğine sağlık. Pasiflorana, gülünün harika rengine bayıldım.
Forumu yeni yeni keşfediyor, kullanmayı öğreniyorum, senin bahçeyi şimdi keşfettim:( Sık sık gelirim artık:))) sevgiyle kal

Koyu yeşil
01-07-2009, 15:31
Ya ben sizin bahçelerinizi gezmekten kendi bahçeme girmez olmuşum :). Meğer arkadaşlarım bir sürü mesaj yazmış da haberim olmamış, kusura bakmayın. Ama görüyorsunuz ki mazeretim var. Bu kadar güzel resimler eklemeseydiniz siz de :)))

Aslında bahçeden yeni resimler eklemeliyim. Söz yarın. Elimde passiflora incarnata var fide halinde. Acaba bahçeye eksem İzmir kışına dayanır mı? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Sevgili Çekirdek'in hediyesi 2 adet clematisim var! Bunları güneş durumuna göre ya duvar dibine ya da bu yeni çite sardırabilirim.

Bir de çimlendirmeye çalıştığım passiflora mollissima tohumlarım var. Umarım hiç değilse bir tanesi çimlenir. Beklemedeyim.
Önerileriniz için çok teşekkürler. Yarın yeni resimler ekleyeceğim. Şahane bir japon gülüm var, tomurcukta şimdi. Çok beğeneceksiniz :).
Bir diğer gelişme de çilek guavası, minik boyuna bakmadan meyve vermeye başladı. Bahçemdeki tek meyve ağacının bir guava olduğunu düşününce gülmek geliyor içimden. Geçen sene yapraklarının kırmızılığını beğenerek almıştım bu fideyi.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Birol
01-07-2009, 22:12
Sevgili Koyu yeşil
Dört gözle yeni resimleri bekliyoruz. Siz kendi bahcenize gelmesenizde bizler sizin bahcenin bekçileriyiz.:)

Koyu yeşil
02-07-2009, 11:38
Harikasınız :) teşekkürler! Sizin için biraz yeni resimler çektim. Deniz lavantası farklı iki renk açtı. Seneye şubat gibi tekrar tohumlarını serpiştireceğim. Zaten severdim, ama ilk kez yetiştirdim ve çok kolay yetişiyor.

Koyu yeşil
02-07-2009, 11:45
Kış evin içinde geçiren japon gülümü bu yaz bahçeye çıkarttım. Geçen sene çiçek açmamıştı. Şimdi açmak üzere tomurcukları var. Rengi somon gibi ve katmerli. Goncasını düşürecek ya da ben göremeden açıp düşecek diye ödüm kopuyor. Resmi bu sabah çektim umarıım eve döndüğümde onu açmış bulurum.

Koyu yeşil
02-07-2009, 11:47
Ortancalar da açmaya başladı. Bu epey iri bir çiçek, dal taşıyamadığından eğiliyor.

Koyu yeşil
02-07-2009, 11:51
Bu yaz canan çeşitlerini epey çoğalttım. Nerede değişik bir renk görsem alıyorum ;)

Koyu yeşil
02-07-2009, 11:57
Çiçek festivalinden bulduğum haseki küpeleri. Bunlar bodurlar ama çiçekler çok hoş. Bence yine de uzun boylu hasekilerin zarafeti bambaşka.

Kiraz
02-07-2009, 12:29
Sevgili Koyu yeşil, bahçen gülümsüyor:) Daha fazla fotoğraf bekliyoruz. Oturma köşen daha olgunlaşmamıştır ama yine de merak ediyorum.

Birol
02-07-2009, 18:58
Sevgili Koyu yeşil
Ortancalara Ba yıl dım aman nazar değmesin maaşallah deyip dilimi ısırayım.:) Bende yetiştirmek istiyorum ama bir türlü başaramıyorum. Karşıyaka çiçek festivalinden iki tane ortanca bol miktarda gül, mevsimlik çiçek, melisa ve selluka aldım ortancalar hariç hepsi çok iyi ama ortancalar öldü. Şunu anladımki ben ortancalara ancak resimlerde bakabilirim.:(:(:(

Koyu yeşil
07-07-2009, 16:39
Birol bey avatarınız harika olmuş, mahsul bol maşallah.
Ortancalardan asla vazgeçmeyin. Gölge bir yerim. bulup bahçenize yine ekin. Soğuğa dayanıklılar ve hiç de nazlı değiller. Başaracağınızdan eminim.

Japon gülüm işte böyle güzel açtı. Renk pembe görünüyor ama dış kısmı somon, iç kısmı pembemsi.

Kiraz
07-07-2009, 18:13
Koyu Yeşil, çok güzel açmış:) Bir yerden bir kaç çiçek mi çıkmış, katmerli olduğundan mı öyle gözüküyor?

Birol
07-07-2009, 21:04
Tamam sevgili Koyu yeşil
Ortancalardan bu saatten sonra vazgecmiyorum, azmediyorum ve inşallah sayenizde kazanacağım.:D:D

Koyu yeşil
07-07-2009, 22:00
Katmerli olduğu için öyle görünüyor Kiraz, teşekkür ederim.
Ortancalar Ödemiş Gölcük kıyısındaki evlerin bahçesinde bile vardı Birol Bey. Biliyorsunuz kışın gölün yüzeyi bile donuyor. Ama ortancalar çok gelişmişti. Siz de bilirsiniz ki, bitkiler için inad etmek ve sebat etmek şart:D

bennur
08-07-2009, 23:19
Sevgili Koyuyeşil, deniz lavantaları çok güzeller, japon gülü için nefes kesici demekten başka bir şey gelmedi içimden, bir daha bir daha baktım. Maaşallah ona, elinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın

Koyu yeşil
09-07-2009, 21:53
Teşekkürler Bennur Hanım, japon gülü sizin terasınıza da çok yakışır eminim ki.

bennur
09-07-2009, 22:32
Yakışıyor yakışmasına da, hava şartları yaşamasına izin vermedi:( yeniden denemeli mi?...görünce beğeniyorum alayım diyorum ama yaşatamayınca çok üzülüyorum. Sevgiler

halil33
10-07-2009, 18:43
merhabalar herkese..sevgili Koyu yeşil starliçeni bahçeye diktiğni gördüm. bende üç dört sene önce bi dergide şans eseri gördüm ve ilk görüşte aşık oldum,hemen Almanya'dan bir kök getittirdim.bunca sene hep açacağı günü bekledim ama galiba biraz daha beklemem lazım :( belki bahçeme dikersem daha güzel büyür ve çiçek açar diye düşündüm. ama seninde bildiğin gibi biraz tropikal bir bitki olduğu ve birçok sitede soğuktan etkilendiği yazdığı için kuşuma (çiçeğimin adı;) ) kıyamadım.sana bunu sormak istedim. bahçeme dikersem kışın korumam mı lazım yoksa buraların kışlarını atlatır mı? bi bilgin var mı?...şimdiden teşekkür ederim;) ....

Ülker
10-07-2009, 19:04
Sevgili Koyu Yeşil, bahçende zevkle geziniyorum.
Japon gülü yetiştirmeyi hiç denemedim ama katmerli pembeni görünce de imrendim.
Kendisi rüzgara dayansa bile, çiçekleri dayanmaz herhalde, çok da güzel görünüyor, denesem üzülür müyüm acaba?:(

halil33
10-07-2009, 19:13
bence denemelisin çok şahane bir çiçek bende üç farklı renkte üç kök var:rolleyes: ..ama açtığı çiçekler sadece bir gün dayanıyo:(...

nurcanaybay
10-07-2009, 19:24
Sevgili Koyu Yeşil, bahçende zevkle geziniyorum.
Japon gülü yetiştirmeyi hiç denemedim ama katmerli pembeni görünce de imrendim.
Kendisi rüzgara dayansa bile, çiçekleri dayanmaz herhalde, çok da güzel görünüyor, denesem üzülür müyüm acaba?:(

Sn.Ülker ;
japon gülü izmir için uygun bir çiçek ,tereddüt etmeyin deneyin.Ben de 4 tane ar , 7-8 yıllık üstelik nazlı da değiller .

Ülker
10-07-2009, 20:52
Sizler tavsiye edersinizde ben dikmez miyim.
Bu hafta çiçekçileri bir dolaşayım bakalım, bulabilecek miyim.
Umarım Koyu Yeşil'in katmerlisine yakın birine de rastlarım.

jineop
10-07-2009, 21:42
Sevgili Koyu Yeşil,
Passiflora incarnata -20 Dereceye kadar dayanıklıymış
Kışın yapraklarını döküp ,ilkbaharda tekrar geri dönecekmiş.Full güneşli alanı seviyormuş.

Adalet Yağcı
10-07-2009, 21:43
Sevgili Koyu Yeşil, bu ne coşku, ortancalar, cananlar, hasekiler, bir de japon gülü, oh maşallah.
Japon gülünü 35 yıl kadar önce saksıda yetiştirmiştim, sizinkinin kırmızısıydı, çok vefalı bir çiçek, biraz bakımla yüzünüzü hep güldürecektir, ben de hevesleniyorum ama yaylada olmaz.
Keyfiniz bol olsun.

Koyu yeşil
16-07-2009, 18:28
Sevgili arkadaşlar, bir süredir yazlıkta olduğumdan internet bağlantım seyrek oluyor. Geç cevaplar için kusura bakmayın lütfen.
Öncelikle japon gülünün kırmızı dışındaki renkleri ve özellikle katmerlisi kış soğuğuna dayanamıyor. Katmerli japon gülünüzü saksıda yetiştirmelisiniz. Ben kışın camekanlı odaya aldığım gülü, havanın ısınmasıyla bahçeye güneş alacağı bir köşeye çıkarttım. Bu şekilde güzel çiçeklerini görebildim.
Sevgili Bennur Hanım, siz de kışın içeri yazın terasa çıkararak yaşatabilirsiniz sanırım. Geçen sene acemilikten yazın bahçeye çıkartmamıştım o da çiçek açmamıştı sonuç olarak :) Yani sözün özü, japon gülü İzmir için uygun, katmerli ve kırmızı dışındaki tüm renkler kışın güneş alan bir köşeye ev içine alınmak kaydıyla.

Sayın Halil33, starliçeyi ben de çok seviyorum. Yaşadığım semtte, bahçelerinde starliçe köşeleri olan komşular var. Kışı rahat atlatıyorlar, bence deneyin derim.
Sevgili Adalet Hanım, yayla kışın sert olur tabi haklısınz.

Sevgili Jineop bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu durumda incarnata bahçeye terfi edebilir :))

hozat
16-07-2009, 22:23
Sevgili Koyu yeşil,
Dikkatimi çekti,biz hemen hemen aynı çiçeklerden hoşlanıyoruz.
Japon gülünü ben de çok severim . Çok çeşitli renkleri var bahçemde.

Bir kök katmerlim var, aynı dalda iki ayrı renk açıyor.Biri pembe diğeri beyaz. Bodrum'da bir seradan almıştım,aşı yapıldığını tahmin ediyorum .
Ağustosta gideceğim sana gönderecek çok çeliğim olacak.
Bahçeni ben de çok seviyorum, bol çiçekli günler seninle olsun,
bahçen kokuyla dolsun.
Sevgiler..

Koyu yeşil
20-07-2009, 10:02
Sevgili Hozat, sizlerin bahçeleri yanında benim bahçem irice bir saksı gibi geliyor bana :))
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Japon gülleri çelikleri gerçekten çok makbule geçer. Aşılı olanı çiçekliyken resimler misiniz lütfen çok merak ettim.

hüzün
06-09-2009, 21:13
Sn Koyu yeşil bahçene çok emek vermişsin ama emeklerinin karşılığını da almaya başlamışsın maaşallah, minyatür ama çok hoş görünen bir bahçe olmuş, ellerine emeklerine sağlık..

ozbey
07-09-2009, 03:18
sevgili koyu yeşil,
bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller.haseki küpesini ve cananların her rengini çok severim.benim üç senedir haseki küpelerim, zahmetsizce açıyordu, bu sene kurudular.emeğinize sağlık.
bol keyifler sürmeniz dileğiyle

fikreteren
19-09-2009, 15:53
Çicekler çok güzeller.gönderdsiğim çicekler ne alemde.sizin küpeniz güzelleşti.

Koyu yeşil
08-10-2009, 09:34
Fikret Bey, japon şemsiyesi çeliği çok güzel gelişti. Sanırım seneye çiçek verecek. Ve soğanlar da çiçek açtılar.

fikreteren
10-10-2009, 21:03
merak edip duruyordum.Resimlerini görmek isterim.

oskar
08-02-2012, 17:29
çiçekleriniz çoook güzel