Bağlan

View Full Version : sıvı gübreler

serious blech
30-03-2008, 23:19
geçen gün ilk defa şu marketlerde satılan sıvı gübrelerden aldım.gerçekten işe yaradıklarını fark ettim ama bunlar organik midir ve uzun vadede bir zarar verirler mi bitkilerime?

Nurcan Özgür
04-06-2008, 09:09
Sıvı gübreleri bende çok merak ediyorum yokmu bir bilen bizleri aydınlatsın.Birde sıvı gübreler balkondaki süs biberlerine verilebilir mi ? Yeniyor ya o açıdan bir zararı olurmu lütfen bilenler yardım edin.

derya Derya
23-10-2008, 18:36
Benim de dikkatimi sıvı bir gübre markasının üzerine bulunan organik PPA büyüme faktörü içerir yazısıydı.Bu PPA nedir acaba?
Humuslu ve torf karışımlı toprağa ektiğimiz bitkilere sıvı gübre takviyesi yapmak doğru bir hareket midir?
Gerçi sorulan soruları kimse cevaplamıyor ama sorayım dedim...Eee soranın bir yüzü kara...:)

Todor
23-10-2008, 19:31
Organik olup olmadığı ve NPK içeriği ambalaj üzerinde yazar. Ayrıca iz element içeriyor ise bunlarda +TE ibaresi ile belirtilir. Bu iz elementlerinde oranları % olarak ambalaj üzerinde yer alır.

derya Derya
23-10-2008, 21:45
Organik olup olmadığı ve NPK içeriği ambalaj üzerinde yazar. Ayrıca iz element içeriyor ise bunlarda +TE ibaresi ile belirtilir. Bu iz elementlerinde oranları % olarak ambalaj üzerinde yer alır.

Çok özür dileyerek soruyorum sevgili Todor, doğal olarak zirai terminolojim çok sınırlı bu nedenle tam olarak algılayamadım PPA organik mi sorusundan öte PPAnın ne işlevi olduğunu merak ediyorum.Ayrıca bahsettiğim gübrede +TE amblemi vardı..NPK?

Todor
23-10-2008, 23:12
PPA nedir bilmiyorum, bir çeşit hormon olmalı. Bilmediğim şeyi, yiyeceğime kullanmam. NPK ise Azot (N), fosfor (P), potasyum elementlerinin baş harfleri. +TE ise track element (iz element) eklenmiştir demek. Forumda arama yaparsanız bir çok bilgi mevcut.

derya Derya
24-10-2008, 10:15
Teşekkürler üstad!

derya Derya
25-10-2008, 21:48
Bugün yine boş durmadım ve yapı market turu düzenledim..Hımm bu arada PPA değil PAA' mış bahsettiğim madde..
Şimdi de şeltlı fulvik asit %1 oranında içeren bir sıvı gübre gördüm. Nedir acaba bu fulvik asit?

Cumhur Tonba
26-10-2008, 01:33
Fülvik Asitler:
Tüm pH koşulları altında suda çözünür formda olan hümik maddelerin bir bölümüdür. Fülvik asitlerin renkleri açık sarı- sarı kahverengidir.

derya Derya
26-10-2008, 11:39
Fülvik Asitler:
Tüm pH koşulları altında suda çözünür formda olan hümik maddelerin bir bölümüdür. Fülvik asitlerin renkleri açık sarı- sarı kahverengidir.

Faydalı bir eserdir:p yani?

Cumhur Tonba
28-10-2008, 22:02
Evet

binnazyagci
25-02-2009, 12:52
Merhaba;
Bende Helin marka NPK sı 4+5+6 olan yeşil yapraklı çiçek açan bitkiler için sıvı gübre var. Son kullanma tarihi 2009 yazıyor ama ay belirtmemişler. Sizce ne yapmalıyım? Güvenli bir şekilde kullanabilir miyim ?