View Full Version : 18 Mart Bonsai Semineri
Arkadaşlar yaklaşık üç haftadır hafta sonları Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesine gidiyorum.En sonki gidişimde buranın yöneticisi Yardımcı Doçent Dr.Murat Çekin ile tanıştım.Çok sıcakkanlı ve dost canlısı birisi kendisine bonsaiye olan merakımdan bahsettim ilgisini çekti.Bu mekanda belediye ile ortak bir çalışma yapıp bahçıvanlık ile ilgili bir kurs açmayı planlıyorlarmış.Şayet yeterli donanımınız varsa bu programa bonsaiyide dahil edebileceklerini söyledi.
Ayrıca ilerleyen dönemde çalışmalarımızın sergileneceği ,çalışma yapabileceğimiz bir yer sözü de verdi.İnanın o kadar sevindimki.Yalnız bu işleri kıvırabilecek bir ekip oluşturmamız lazım.Bence en kısa zamanda 3. toplantıyı yapıp vakit kaybetmeden de Murat Bey ile bir görüşme yapmamız gerekiyor yorumlarınızı bekliyorum...
Hafta sonları gidebildiğine göre Zeytinburnuna yakın mı oturuyorsun?
Yeterli donanımdan kasıt ne? Bir toplantı yapıp gidelim, ya da toplantıyı forum üzerinde yapalım doğrudan orada gidelim... :)
Bayrampaşa'da oturuyorum bana yakın sayılır...
Bonsai ile ilgili seminer verebilecek kapasitede birisini arıyor. Bende guruptaki arkadaşlarla konuşup kendisine haber vereceğimi söyledim.Toplanmaktan ziyade hep beraber oraya gitsek daha iyi bence hem sizlerde tanışmış olursunuz. Acele etmemdeki sebep bu kurs ile ilgili program hazılıyorlarmış ona yetiştirelim dedi.
bonsaim.com'a baktım, niye epeydir kimse yok? Bilgin var mı?
Üzerlerine ölü toprağı serpildi herhalde...Dr.Halit Bey yurtdışındaymış yeni gelmiş diğerleri konusunda bir fikrim yok.Zaten bu gidişle bonsai forum sayfaları ağaçlar nete taşınacak gibi gözüküyor.Uzun zamandır hiç bir hareket yok buna karşılık ağaçlar netin bonsai forumları arı gibi çalışıyor...
Evet, bizimkiler harıl harıl tohum ekmekteler :)
http://www.bonsai.web.tr/forum/ Burası da sessiz bir forum ne yazık ki...
:))
O tohumlar hele bir büyüsün görün siz!
Şaka bir yana, bir kaç gündür bir çok siteyi dolaştım. Çok güzel hazırlanmış, bilgileri derli toplu siteler var. Ancak, burada edindiğim bilgi, bilgiden de çok motivasyon o sitelerde yok. Herkes bildiğince bir şeyler ekliyor buraya. İlk bakışta biraz dağınık gibi geliyor ama karşılıklı etkileşimin kolaylığı daha da önemlisi etkileşebileceğiniz insanların varlığı bu siteyi farklılaştırıyor. Acemice sorular soruyoruz, belki bu işi bilenleri gülümsetiyoruz da, ama sonuçta yavaş yavaş öğreniyoruz.
bukotezo
14-02-2006, 22:51
http://www.bonsaitr.com/forum
Bonsaitr sitesinin forumları açıldı. Sitemizin yanında bu hizmetide vermek istedik. Her hafta en az 1 makale olmak üzere sitemize sürekli yeni makaleler ekliyoruz.
Bonsai Sanatını Türkiyede daha geniş kesimlere yaymak dileğiyle.
Arkadaşlar bugün Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesine gidiyorum . Murat Bey'le görüşme yapacağım . Bonsaisever bir aksilik olmazsa geleceğini söyledi . Eğer gelmek isteyen arkadaşlar varsa birlikte gidebiliriz.
Keşke dün, yarın gideceğim diye yazsaydın...
Arkadaşlar bugün Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesine gidiyorum . Murat Bey'le görüşme yapacağım . Bonsaisever bir aksilik olmazsa geleceğini söyledi . Eğer gelmek isteyen arkadaşlar varsa birlikte gidebiliriz.
Oktars lütfen öğrenebilir misin, orası Pazar günleri de açık oluyor mu? ben Cumartesi günleri de çalıştığım için sadece Pazar günlerim boş.
Daha önceki mesajlarda en kısa zamanda gitmemiz gerektiğinden bahsetmiştim . O yüzden son dakikaya kadar bekledim . Gelen talep doğrultusunda yazıyı yazmayı düşünüyordum . Fakat bonsaisever dışında olumlu veya olumsuz bir cevap veren olmadı . Bonsaisever ile dün akşam telefonda görüştük bir aksilik olmazsa geleceğini yazdı . Fakat mühim değil şayet gelmek isterseniz haftaya cumartesi günü yine gidebiliriz.
Oktars lütfen öğrenebilir misin, orası Pazar günleri de açık oluyor mu? ben Cumartesi günleri de çalıştığım için sadece Pazar günlerim boş.
Açık olması gerekiyor fakat emin değilim öğrenip ben size haber veririm.
Ben gelmek isteyenlerdenim ...unutmayın beni
bonsaisever
19-02-2006, 03:14
Kusura bakma oktars çalışma şartlarım yüzünden kimseye net söz veremiyorum :(.Önümüzdeki haftaya inşallah aksilik çıkmazda gelirim.
Pazar günleri açık mıııı? :)
Pazar günleri açık mıııı? :)
Bugün görüştüm pazar günleri açıkmış.
Hemen cevap yazamadım kimse gelmeyince bende eşimi ve kızımı alarak cumartesi günü köye gittim. O yüzden bir gecikme oldu kusura bakma.
Bu arada palamutlar geldi taze taze.;) Çok teşekkürler bu sene kısmetse bahçemden topladığım tohumlar senin...
Dün mesajını aldım ama 50 mesaj hakkımı doldurduğum için
kimseye mesaj atamadım. Üstelik farkına da varmadım:(
Haftasonu keyifli geçti anlaşılan. ;)
Mesajlarını düzenli olarak silmeyi ihmal etmezsin artık değil mi? :)
Mesajlarını düzenli olarak silmeyi ihmal etmezsin artık değil mi? :)
Evet, ihmal etmem:o
oktars, Dr.Murat Çekin internete giriyordur değil mi?
Buranın linkini versen, bir kısım yazışmaları da burada yapsak... Sana bir röportaj konusu da verebilir miyim? Dr.Murat Çekin'le bir röportaj yapmaya ne dersin? :)
Neden olmasın...Röportaj ile ilgili bir metin hazırlayalım elimden geldiğince yapmaya çalışırım.
Dr.Murat Çekin Beyi aradım biraz önce kendisi ile röportaj yapmak istediğimizden bahsettim memnuniyetle olabileceğini söyledi bu cumartesi değil haftaya cumartesi gününe sözleştik (04.03.2006). Bu arada soruları hazırlamak için yaklaşık bir on günümüz var. Bende bu arada kendime bir seskayıt cihazı araştırayım konu ile ilgili bir fikri olan varmı?
dijital olanlar 120 YTL (sony)
kasetliler ise 30-40 YTL civarı (dandirik) bulabilirsin
Ben de bir kasetli var ama bize lazım :)
Erguvan Muhibbi
22-02-2006, 23:05
Tirendazım Oktarım,
Hüseyin Ağabeyin ihmali oldu bu günlerde biraz.
5, 12, 19 Mart tarihlerinden birisin Bonsai buluşması
için teklif ediyorum. e-Posta grubunda da duyuracağım yarın.
Bazı arkadaşlar Cumartesi derlerse ona da uyarım.
Tartışalım. www.bonsaim.com
Valla biz burada tartışıyoruz :)
Zahmet edip buraya hiç uğradıkları yok :)
Arkadaşlar Dr.Murat Bey yarın saat 16.00'da Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesinde bizleri misafir edecek. Bonsai çalışmaları yapabileceğimiz yer konusunda kendisi ile görüşeceğiz gelmek isteyen arkadaşlarla burada buluşabiliriz.
Saat 14.30'a alındı bilginize..!
Bonsai toplantısı kesin yer ve tarih:
Yer: Topkapı (eski garajlar civarı) Merkez Efendi Mahallesi
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Saat: 14.30
Yardımcı Doçent Dr.Murat Çekin 'le yapılacak bonsai konulu söyleşi
Katılanlar:
Oktars
malina
aybala (gelmezse nedenini yazacağım :)
...Umarım şartları gelmeye elvermeyenler için toplantının ayrıntılı kayıtlarını buraya aktarırsınız...
Cembo keşke siz de o toplantıya katılabilseydiniz.
Ben katılırsınız diye ummuştum
Ben de geleceği kesin gözüyle bakıyordum :(
Gittik geldik :)
Çok güzel bir gündü :)
Gittik geldik :)
Çok güzel bir gündü :)
Son derece açıklayıcı olmuş.:mad:
Bu kadarcık mı?
Gelmemenin cezası olmalı di mi? Gıdım gıdım anlatacağız :)
ev sahiplerimize teşekkürle başlayayım
kendilerini tanıdığıma çok memnun oldum
sohbetten aklımda
"mezarlıklardaki ağaçlar şehrin ciğerleri ise
demek ki biz ölülerimizin nefesleri ile yaşıyoruz" sözü kaldı
etkileyici değil mi?
daha neler neler konuşuldu
zaman içinde yeri geldikçe devam ederiz
hava soğuktu
sohbet tersine sıcak
;)
bonsaisever
19-03-2006, 02:52
Arabayı 160 ile kullandım ama yine yetişemedim :( Bir sonrakine ümitliyim.
Haa...anlatsanıza yaw meraktan çatlatcanız mı?
Mine Pakkaner
19-03-2006, 04:10
Evet, sonra ?
Konuştuğumuz bir takım projeler var ama bunlar gerekli yerlerle konuştuktan sonra netleşecek. Bu yüzden şimdiden yazmak doğru değil düşünüyorum... :)
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Aybala ve Oktars...
Murat Bey fotoğrafının yayınlanmamasını rica etti diye onu eklemiyorum.
Toplantı umduğumdan çok daha iyi geçti. Şayet konuştuklarımızı uygulama şansımız olursa bu tarih bonsai için milad olabilir. Gerçekten abartmıyorum bu işe gönül vermiş insanlar işin ucundan tutarsa olabilir . Çünkü Murat Bey bahçeden yaralanmamız için ciddi tekliflerde bulundu . Work shop çalışmaları yapabileceğimiz bonsailerimizi sergileyebileceğimiz bir yer...Ayrıca haziran ayında 7. düzenlenecek olan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali 'de bizim için bir stand açmayı ve broşür bastırmayı düşünüyor. Bu anlattıklarımın gerçekleşmesi için hepinizin yardımları lazım bakalım ilerleyen günler ne gösterecek?
Bu arada bir malina ve aybala için bir parantez açmak istiyorum. İkisinede çok teşekkür ederim uzak bir yerden hemde taksiyle geldiler. Murat Bey'de değerli vaktini bizim için ayırdı oda toplantı için karşıdan geldi hepsine teşekkür ederim. Bahçenin egzotik çayları eşliğinde sıcak bir sohbet oldu.
7. düzenlenecek olan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivalinde bosai ile ilgili neler yapılabiliriz? i konuşmak için;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=19111#post19111
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.