View Full Version : Gümüşpınar Köyü Trekking Parkuru
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul'a 70-80km uzaklıkta doğal ve tarihi güzellikler ile dolu 5km'lik bir parkurda trekking yapılabilecek çok yakınınızda bir yer tarif ediyorum sizlere.
kuru.umit
04-04-2008, 11:07
Sevgili ralcaga,
bu işin meraklıları var, merak etmeyin. Zaman uymadı. Esas olarak bulunduğunuz yöreyi tanıtmak amacıyla bu tip bir oragnizasyon yapıyorsunuz galiba? Yanlış mı anladım? Biraz ayrıntı verirseniz sevinirim (parkur güçlüğü, yeme içme vb)
selamlar.
Halit Togay
04-04-2008, 21:50
Bu Gümüşpınar Köyü Bursa Orhaneli'ne bağlı olan mı yoksa bizim Çatalca Binkılıç yakınlarında olan mı?
rıfatsoydan
12-04-2008, 00:13
gümüşpınarın suyu da bu aralar piyasada dolanmaya başladı. aslında ben en çok yaylacık köyünü ve halkını merak ediyorum. o köyde enteresan şeyler olmuş sanırım..- değişik ritüelleri ve inanışları varmış. yöre halkının aksine balkan göçmeni de değiller. gezip, görmek ve araştırmak var bu köyü..
Halit Togay
13-04-2008, 06:55
Ykınlarda Danamandıra Köyü de var galiba .
bitkiavcısı
14-04-2008, 14:41
Evet. Danamandıra Köyü de komşu köyümüz. Ama orası Silivri'ye bağlı. Bizim köy gibi şirin bir köy. Hemen hemen aynı gibi görünsede, orası maddi olarak biraz daha gelişmiş durumda. İnsanları gayet cana yakın ve misafirperver.
Köyünüzde yetişen tıbbi bitkileri araştırma amaçlı gezi düzenlemek isterim. Ayrıca köyünüzde bitkilerin kullanımı ile ilgili bilgileri de derlemek isterim. Nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Halit Togay
17-04-2008, 22:45
Köyünüzde yetişen tıbbi bitkileri araştırma amaçlı gezi düzenlemek isterim. Ayrıca köyünüzde bitkilerin kullanımı ile ilgili bilgileri de derlemek isterim. Nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Bocur (ayıgülü-şakayık) çok hoş olur. şimdilerde çiçeklenmek üzeredir.
rıfatsoydan
28-04-2008, 21:55
ralcaga, resimdeki dere gümüşpınarda mı? gümüşpınar da tatlı su balığı bulunuyor mu? ayrıca seni kutlamak lazım; köyünü tanıtmak amacıyla epey çaba sarfediyorsun. gümüşpınarı biliyorum. büyükçe bir köy. tabii o eski köy evlerinden eser yok. yeni beton binalar yükseliyor. ancak yine de Istranca silsilesindeki köylerin tümü gibi sizin köyde çok güzel aynı ismi gibi. öğrenmek istediğim birşey var ama bilemeyebilirsin. binkılıçın eski ismi ıstranca imiş. acaba neden değiştirilmiş?
daha önceki mesajımda yaylacıktan bahsetmiştim. enteresan birşey yok demişsin ama eklemişsin "kız alıp vermiyorlar" diye. aslında 4-5 yıl önce hürriyette çıkan bir haber üzerine yazdım ben bunu. o köyde değişik inanışlar ve ritüeller varmış. ylda bir gün köylerinde yabancı kimseleri bırakmazlar, değişik şekilde giyinip, özel yemek yaparlarmış. o zaman köylerinde yaşayan bir çobandan alıntı yapmışlar. çoban köyü o gün terk etmeyip gizlenmiş ve yapılanları görünce epey şaşırmış. zaten rumelili olmamaları bile o yöreye enteresanlık katıyor. sana da ilginç geldiyse sizin köyün eskilerinden araştırabilirsin. mutlaka bilirler. nasıl enteresan değil mi?
rıfatsoydan
30-04-2008, 11:21
dostum ne güzel kendi köyüne sayfa açmışsın burada yazıyoruz. tekrar tebrikler. sizin köyün derelerini görmek için uğrayacağım. isim değişikliğine gelince: neden bazı değerleri kolay harcarız bilmem. yıllardır coğrafya derslerinde ıstranca dağları diye bildiğimiz ormanın adı olmuş yıldız dağları. o koca orman silsilesinde bir tane yıldız isminde köy, göl, dere veya mekan bulanmazsınız. yıldız nereden gelir bilemiyorum. aynı şekilde binkılıç. yani bu bölgeyi hala ıstranca diye biliyor ve niteliyorsak bu isim değişikliği neden. o zaman anadolu'da da birçok yerin ismini değiştirelim. ermenilerden bile kalsa çok hoş bir isimi ıstranca.
kıyıköy sayfasındaki yorumunu okudum ayrıca. kıyıköye bu kadar yakın olup da bir sefer gitmen bence kayıp. yazları sık sık gitmelisin bence. kışları zaten gitmek epey zor. ayrıca yaylacık mevzusunu iyice deş bence. internette dediğim haberi mutlaka bulursun. o haberi okursan bakış açın değişebilir. sevgiler..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.