View Full Version : Karışık Renkli Ebegümeci (Lavatere)
Tohumlarını geçen hafta toprağa serpmiştim. Dün baktım çimlenmişler. Oldukça kolay bir çiçek. Haziran ayından itibaren çiçeklenecekmiş. Gelişmeleri beraber takip ederiz.
32153
Çiçeklerini petunyaya benzettim :) Yetiştirmesi kolay bir çiçek.
Böyle çiçek açacaklar inşallah :)
3223332234
Arzu Kasapoğlu
15-03-2008, 21:49
Ben de geçen yaz ebegümeci (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=14973&catid=member&imageuser=17458)ekmiştim. Bir paketten sadece dört beş adeti çimlenmişti.
Şu anda ektiğim tohumlar yoğun şekilde çimlendiler. Fakat ne kadarı büyür bilemiyorum. Sanki arsız bir çiçek gibi göründü bana ama fotoğraftaki gibi güzel görünür mü bilmiyorum :)
Tohumların hemen hepsi çimlendi. Hızlı büyüyorlar.
Aynı tohumlardan pratikerden bende almıştım.14 martta serpmiştim.Benimkilerde dün çimlenmeye başlamışlar.Bende resimdeki görüntüsünü çok beğendim de aldım.Dilerim yetiştirebiliriz.
Arkadaşlar bu ebegümeci yeniliyorda. Özellikle iltihaba iyi geldiği söyleniyor. Geniş yapraklı olduğu için sarması yapılıyor. Pazı yaprağı ile karıştırılıp ıspanak gibi pişiriliyor. Çok da lezzetli oluyor, ben hep pişiririm. bende de mor renkli olanı var.
Aslında ben de yabani ebegümeci gibi bunun da yenip yenemeyeceğini merak ediyordum ar-da.
Nursun kolayca yetiştiririz gibi geliyor bana. Hızla büyüyorlar. Bu sabahki durum;
32509
Sevgili Limon sizin ki yeniyor mu?
Çok güzel renkleri ve yeniyorsa yetiştirmek lazım.:)
Oğuzhan, ar-da yenilir demiş. Büyüyünce bir deneyeyim, sağ kalırsam haber veririm ;)
İlahi Allah korusun.Bir bilene sormadan yemeyin.:D
Çok lezzetli görünüyorlar.
Sevgili Limon benim tohumlar az sayıda çimlendi.Paketin tamamını serptim ama bence hepsi çıkmadı.Gerçi hala çıkanlar var .Resmi aşağıya eklemeye çalıştım bir türlü beceremedim. Ben tohumların hepsini bildiğimiz sebze sandığını tava yapıp serptim.Aslında sadece ebegümeci değil ben farklı 40 paket çiçek tohumu almıştım pratikerden.Bunlardan 10 tanesini tavalara ektim.Birkısmı çok güzel çimlendi. Seninkiler çok iyi görünüyor.Güle güle büyüt
Benim pakatte direkt toprağa serpin yazıyordu ben de yetişmesini istediğim yere serptim tohumları. Hiç özenmedim sanırım ondan çimlendi :) Bazı çiçekler fazla özeni sevmiyor galiba.. Ben de fazla özen isteyeni sevmiyorum ;)
Çok hızlı gelişiyorlar. Çiçekleri beklediğim kadar güzel açar inşallah.
34300
34301
Dünkü durumları böyleydi:
35135
Sevgili Limon'dan özenip bugün ben de karışık renkli ebegümeci tohumu aldım. 70 cm. kadar uzuyormuş. Çiçeklerinin fotoğraflardaki kadar güzel olmasını diliyorum.
Güle güle büyütün sevgili Uzman. Çok çabuk çimleniyor. 70 cm uzuyor da çiçek açınca inşallah desteğe ihtiyaç duymaz. Bu kadar çiçeğin her birini desteklemek zor olur.
Buket Aknar
22-04-2008, 20:49
Arkadaşlar benim bahçemde de ebegömeci var. Boyu kendi boyumdan uzun oluyor. Oğlumun bugün çektiği bir fotoğrafı buraya ekliyorum. Bunun dışında açık pembe ve beyaz renkli olan da var ama onlar daha çiçek açmadılar.
Buket Aknar
30-04-2008, 21:05
Sevgili Uzman16, mesajını ancak şimdi görebildim. Kokusu falan yok. Çimlenmelerine çok sevindim.
Buket Hanım büyük mü çiçekleri gerçekten? Çiçek çapı 10 cm var mıdır?
Kırlardaki ebegümeçleri de açmışlar bugün gördüm ama onların çiçekleri küçük ben bunların büyük açmasını bekliyorum doğrusu. Benim fidelerin içinde 25-30 cm kadar boylananları var.
Çiçeklerini bekliyorum.
Buket Aknar
01-05-2008, 13:52
Bitkinin boyu yerden yaklaşık bir buçuk metre olabiliyor. Çiçekler ise avuç içi kadar ( bayan avuç içi) olabiliyor. Ben geçen yıl çiçekleri geçince kökten sökmedim. Sadece yapraklarını temizlerdim. Bu yıl erken erken çiçeklendiler.
Boyu kendi boyumdan uzun oluyor. Oğlumun bugün çektiği bir fotoğrafı buraya ekliyorum.
Ebegömecini ben yabani ebegömecinin irir çiçeklisi gibi düşünmüştüm. Buket Aknar'ın fotografını gönderdiği çiçeğe "fatmagül" deriz biz.
Buket Aknar
03-05-2008, 01:22
Benimkiler de katmerli değil. Yarına fotoğraf eklemeye çalışayım.
Ferda Ülkümen
03-05-2008, 01:48
Burada biraz karışıklık olmuş,
Bahsedilen bitkilerin hepsi ebegümecigillerden ama cinsleri farklı.
Limonun ve uzman16 nın tohumları Lavatera cinsinin türleri.
Sanırım Lavatera trimestris.
60-100 cm boyunda tek yıllık (bazı kaynaklarda iki yıllık yazsa da ben hiç iki yıl yaşatamadım) otsu bitkiler.
Türkçe adı; pamuk çiçeği,
Buket Aknar'ın çiçeği ise Althaea rosea.
İki yıllık veya çok yıllık 2-3 m boyunda yarı odunsu bir bitki
Türkçe adları; Gül hatmi, çiçek hatmi, gülfatma, fatmagül.
Bunların yendiğini bilmiyorum. Yediğimiz, yabani ebegümeci (Malva silvestris)
Buket Aknarın çiçeğine bizde hatmiçiçeği deriz çiçekleri geçtikten sonra kalan çiçeğin kurumuş tohum kısmı öksürüğe çok iyi gelir balgam söktürür, rahmetli Barış Manço bile diyorya ;)
Buket Aknar
03-05-2008, 21:26
Geçen yıl ayni konu yine gündeme gelmişti. Bizim ebe gömeci dediğimiz çiçeğe sizde farklı isim kullanılıyor. Ferda hanım haklı, ben bugün bahçede benimkilere baktım ki benim boyumu aşmışlar. Kıbrıs'ta ebegömeci yenmez ama gömecin yenen başka bir türü var ki onlar artık yenmez duruma gelince küçük mor çiçek açar.
Yarım metreyi geçtiler bile, henüz tomurcuk görünmüyor.
37204
Buket Aknar
13-05-2008, 21:13
Sanırım çiçeklenmeleri için boylarının bir metreyi geçmesi gerekecek. ( en azından buradakiler böyle )
Komşum bu yıl ekmiş, şu anda boyları bir metreyi geçti ve çiçekleri de çok güzel Benimkiler geçen yıldan kalma oldukları için oldukça uzun.
Buket Aknar
20-05-2008, 13:45
Bugün akşamüzeri benimkilerin boylarını görüntülemeye çalışacağım. Umarım başarırım (o kadar uzadılar ki!) ve buradan sizlerle de paylaşırım.
Buket hanımın gönderdiği resim gülhatmi bence. Benim bahçemde ebegümeci ve gülhatmi var. Ebegümecinin boyu bir metreyi bulmuyor. çiçekleride küçük oluyor.
Buket Aknar
20-05-2008, 13:55
İsim karışıklığı sanırım yöresel. Kıbrıs'ta biz sizin gülhatmi dediğiniz bitkiye Ebe gömeci diyoruz. Geçen hafta bir serada gül hatmi diye bir çiçek gördüm. Yaprakları bendeki Ebegömecine benziyordu ancak henüz çiçeklenmemişti.
Buket Aknar
21-05-2008, 21:22
İşte ismi ne ise bendeki çiçekler...
Buket Aknar
21-05-2008, 21:51
Boyları çok uzun, bu yıl çiçekleri geçince tohumlarından toplayacağım. Aslında Kıbrıs'a geldiğinde sana sormuştum ama uygun yer yok deyince vermemiştim.
Buket Aknar
21-05-2008, 22:05
Zaten boylarını bildiğim için ben de uygun olamayacağını düşünmüştüm. İşte fotoğraf durumu gösteriyor.
Buket Hanım'ınkiler kadar boylanacaklar mı bilmiyorum ama odalları oldukça kuvvetlendi. En sevmediğim çiçek türleri çiçeklerini taşıyamayıp ayakta duramayıp destek isteyenler. Grup dikilen çiçeklerin her birini desteklemek hem zor oluyor hem çubuklar güzel görünmüyorlar.
Ebegümeçlerinin gövdeleri oldukça güçlendi, kalınlaştı. Durmadan yan dallar veriyor ve uzuyor. Şimdilik çiçek tomurcuğuna benzer bir oluşum göremedim. Fotoğrafını çektim ama yukardakiyle aynı görünüyor, eklemeye gerek görmedim.
Buket Aknar
23-05-2008, 21:25
Benimkiler seralardaki hormonlu çiçekler gibi... Ama sizi yanıltmasın, ben daha önce de belirttiğim gibi geçen yıldan kalanları sökmedim sadece yapraklarını alttan budadığım için bu kadar uzun oldular. Komşumunkiler bu yıl yeşerdi, onunkiler şu anda yaklaşık 100-120cm kadar boyda...
Galiba açmaya hazırlanıyor :)
39954
Bugün bir tanecik çiçek açmış. Tek olduğundan yakın çektim. Grup halinde açınca boydan çekeceğim. Ben çok beğendim çiçeğini. Bakalım hepsi aynı renk mi açacak? Çiçek çapı 10 cm kadar, oldukça büyük sayılır.
40530
Sabah alelacele çektim fotoğrafı, koklamak aklıma gelmedi :) Koklayıp durumu yazarım. Bitki boyu 1,5 metre civarında arada 2 metreye doğru yol alanlar da var :) Evet paketteki ile aynı çıktı, hayal kırıklığı yaşatmadı :)
Buket Aknar
13-06-2008, 14:01
Benimkiler ile çok benziyorlar sanırım boyları da dediğim gibi oldu. Dilerim başka renkleri de açar. Açmazsa, benimkilerden sizin için tohum toplar gönderirim.
Acemi bitkiseverle ve benim gibi kolay yetişen türlere ilgisi olanlara kesinlikle tavsiye edebilirim. Tohumunu direk toprağa atmak ta ayrı bir kolaylık. Tarhlarda-saksılarda tohumları fide haline getirip o küçücük fideleri yerlerine dikmek te ayrı bir zorluk oluyor. Bu sırada fidelerin bazıları da telef oluyorlar. Bu bitkinin böyle bir derdi yok.
Çiçekler artmaya başladı ama şimdilik sadece iki ince dal olanı açtı, ikisinin rengi de aynı çıktı. Daha gelişmiş bitkilerin çiçekleri henüz açmadı.
40675
Pes doğrusu. Tohum paketiyle aynı çiçeklenmiş. Gözün aydın Limoncuğum.:)
Sağol Zenfree :)
uzman16, bugün kokladım da sıfır koku :)
çiçeksever
16-06-2008, 15:10
Bu çiçeğin hatmi çiçeğiyle bir akrabalığı var mı?Çiçekleri ve boylu olması çok benziyor.
Ben bu çiçeği ilk kez ektim. Hatmi hakkında hiç bilgim yok. Ama galiba çiçek sıralanışı farklı oluyor. Bir de bunun gövdesi hatmiye göre daha narin sanıyorum.
Çİçeğin boyuna posuna göre çiçek sayısı pek az gibi geldi bana. Belki zamanla artacaktır.
Yukarıdaki yazıda aceleci davranmışım. Her gün çiçek sayısı artıyor. Beyaz ve yukardaki ton açıyorlar. Daha da yüzlerce açacak tomurcuk var. Boylarının uzunluğuyla köpeğimizin evine de gölge yapıyorlar. Rengarenk, neşe veren çiçek türlerinden :)
Buket Hanım Ferda Hanım'ın ya<dığı gibi sizin bitki ile bunun çiçek dizilişleri farklı.
Bol çiçeklendi, ben sevdim bu bitkiyi. Sizce nasıl? :) Neşeli değil mi?
41491
41492
41493
41494
En alttaki fotoğrafta çiçekleri ufak gibi çıkmış ama sizi yanıltmasın objektife boydan sığdırmak isteyince uzaklaştırmak zorunda kaldım. Orada gördüğünüz bitki yüksekliği 2 metre civarında.
Zahmetsiz ve arsız çiçek açan bitkiseverlerdenim. Bu çiçeğin tohumlarını nerede büyümesini istiyorsanız toprağa serpiştiriyorsunuz. Biraz su biraz iltifattan başka bir isteği yok. Şu anda durduğu yer hemen tüm gün güneş alıyor. Demek ki güneşi seviyor. Belki gölgeyi de seviyordur, denemedim. :)
Sehernaz
23-06-2008, 21:53
Kesinlikle çok güzel bir çalışma olmuş limon. Tebrikler! Hatmi çiçeğiyle akraba olabilir mi bilmem ama hatmi değil bu. Hatmi çok yıllık. Kendi kendine aynı yerden çıkar. Bizim buralarda yabani olarak da dağlarda çıkar ama beyaz olanı. Ev önlerindeki hatmiler farklı renklerde ve katmerli olanları da var. Limon'un çiçeği gerçekten çok eğlenceli.
Tabi tabi benim için de çok önemli bir detay. Bekle bekle iki günde çiçek açıp solsun can sıkıcı bir durum. Bunlar sanki uzun süreli açacak gibiler. Yüzlerce açacak tomurcuk var sırada.
Beraberce göreceğiz.
Sehernaz, teşekkür ederim.
Buket Aknar
24-06-2008, 00:43
Sevgili Limon; seninkiler benimkilerden daha farklı ( benimkilerde çiçekler daha iri gibi duruyor), Ferda Hanımın dediği gibi diziliş olarak farklı ve daha bir güzel. Ellerine sağlık. İki bitkinin farkını böylece öğrenmiş olduk.
Ebegümeçleri ömürlerini tamamladılar. Yarın öbür gün sökmeyi planlıyorum. Tohum toplama işini fotoğraflamaya çalışırım.
Bitkinin çiçekli kalma süresi yaklaşık bir ay kadar. Tüm yaz çiçekli kalmasını tercih ederdim. Ama yine de kısa süreli sayılmaz.
Ben bu çiçeklerin tohumlarını güllerin arasına ekmiştim. Güller Mayıs'ta açıp geçtikten sonra ilk budamalarını yapınca emegümeçleri açmaya başladılar. Şimdi güllerim ikinciye açmaya başladılar, emegümeçleri ömürlerini tamamladılar. Aradaki boşluğu güzel kapadılar :)
Tohum alma aşaması;
42698
42699
42700
42701
42702
Bu ufak kurtçuklara benzeyen tohumların üzerindeki kabuğu soyulunca solda görünen gibi siyah mercimeğe benzeyen tohumlar ortaya çıkıyor. Bu çiçeği sevdim seneye ben de yetiştirmek isterim diyen varsa adresini özel mesajla göndersin lütfen.
Buket Aknar
10-07-2008, 20:30
Sevgili Limon; tohumları görünce, benimkilerle seninkilerin kesinlikle ayni çiçek olmadığından emin oldum.
şükran ünal
13-11-2008, 13:21
Sevgili Limon, ebegümeci (lavatera) maceranı baştan sona takip ettim, neden mi çünkü benimde elimde bu çiçeğin tamamen beyaz olanından bir paket tohumum var. Gerçekten gördüğüm kadarıyla martta ekilip normal şartlarda haziranda çiçeklenmeye başlamış ve çok güzeller. Şimdi bütün mesele şubat mart ayını sabırla beklemek. Kapı önünde de çok güzel bir görüntü yaratmışsın bununla ellerine sağlık. Yok yok ben bu sene bu işleri sıkı takibe aldım bile..
Sağolun Şükran Hanım. Tek dezavantajı boyu çok uzayınca bir desteğe bağlanma ihtiyacı duymaları.Bağlanmazlarsa sert bir rüzgarda yere yatıyorlar. Yüksek bir duvar önünde de güzel dururlar diye düşünüyorum. Sizin yazınızdan sonra ben de sayfayı baştan okudum, tohumunu topladığımı tamamen unutmuşum. İnşallah tohum kutusuna kaldırmışımdır :)
Bizim burada minik bir büfenin kenarında yetişiyor Ebegümeci. Pembemsi renkteler. Sabah geçerken oldukca açık ama akşam iş dönüşü baktığım da daha kapalı görüyorum çiçeklerini.
Crocus Şen
07-04-2009, 15:02
Ebegümeci bitkisini çok seviyorum,çok şifalı bir bitki,ıspanak gibi pişirebilir ayrıca iri yapraklarından etli sarma gibi bile pişirebilirsiniz.Rahmetli anneannem sıksık yapardı,şimdilerde özellikle yol kenarlarında,Fenerbahçe Parkı gibi alanlarda sıklıkla görebilirsiniz!Hatta geçenlerde çok taze ve gür bir ormancık gibi gördüğüm ebegümecilerden dayanamayıp toplayıp,pişirdim harika oldu.Bu bitkiyi kendim yetiştirmek istiyorum maalesef bahçem olmadığı için evde büyük saksılarda yetişmesi mümkün olabilir mi??
Haftasonu Koçtaş'tan aldığım karışık renkli ebegümeci tohumlarını 19 Nisan'da toprakla buluşturmuştum.
74245
3 günde çimlenme başladı. Dün itibariyle çimlenenlerin durumları.
74246
Uzman16, fideler büyümüşlerdir değil mi? Şİmdi havaların ısınmasıyla birden gelişecekler.
Fidelerim 4-5 cm oldular. Birkaç gün önce balkona aldım. Uzun süre güneş görüyorlar.
Geçen sene de tohum ekmiş, ancak tatil dönüşü hepsini kaybetmiştim. Bu sene daha tedbirli davranacağım.
Merakla bekliyorum çiçeklerini.
Saksılarını değiştirmiştim. Sanırım yeni yerlerine alışıyorlar, bu ara büyümeleri durdu gibi. Ama sağlıklılar.
begonvil 14
12-06-2009, 14:55
Ben de tohumları saksıya ekmiştim, çimlendiler. Bahçeye şaşırtma yapmam gerekir mi? Yoksa saksıda sarkarak büyür mü?
Bugün itibariyle durum bu. 15 cm. boydalar.
87435
Ben, paketinde yazdığı gibi direkt yerlerine ekmiştim tohumlarını, yerde gelişimi daha hızlı oluyor sanırım. Her sene değişik çiçek açan bitkileri denediğim için bu sene ekmedim tohumlarından.
Tohumları pakette yazıldığı gibi doğrudan bahçeye ektim. Bir haftadır çiçeklenmeye başladılar. Çiçekleri oldukça büyük, güzel ve sık. Çiçek ömrü uzun olursa seneye de ekeceğim.
89564
Harika olmuşlar, ellerinize sağlık.
Benimkilerin yapraklarında böceklenme olup, gelişimi durmuştu. İlaçlama yaptım. Yeni yeni kendine geliyorlar.
Çok güzelmiş. Seneye ben de ekmeye karar verdim. Hepinizin eline sağlık.
Kiraz memnun kalıp seneye de ekeceğinden eminim. Ağustos sonlarına kadar çiçek açıyor diye hatırlıyordum ama buradaki yazılarıma bakınca Temmuz ortalarında söküp, tohumlarını toplamışım.
Jineop, muhakkak ek seneye, ama tüm tohumları aynı bölgeye ek. Bir bölümde yoğun olduklarında çok güzel görünüyorlar, bahçeye neşe katıyor.
Beyaz da ekmiştim ya da öyle hatırlıyorum ama ortada yok. Yarın bir miktar ekeceğim, geç kaldım ama deneyeceğim. Temmuz ortası sökülecekse çiçeklenme yaklaşık 20 gün olur. Ama olsun, yine de ekmek lazım, nazlı değil, en kolay ve hızlı gelişen çiçek oldu.
Sevgili Kiraz,
20 Günde,tohumdan çiçekli hale geçebilir mi? Doğru mu anladım.
Hayır sevgili Jineop, çiçek açılmasından-dökülmesine kadar demek istemiştim. Bunu yeni ekeceğim beyazlar için değil, yeni açan pembeler için yazmıştım, eksik ifade etmişim.
yesim ozgun
16-07-2009, 05:33
hatmi cicekleri bolce mevcut her buyuk cop konteynirinin yaninda mutlaka var bir kume. Ozellkle bu kirmizi olana bayildim. Resimledim. Tohumlarindan aldim. Eflatunu, beyazi bolca var. Cok uzun boylular. En az 2 metre uzunluktalar.
93100
Beyaz da ekmiştim ya da öyle hatırlıyorum ama ortada yok. Yarın bir miktar ekeceğim, geç kaldım ama deneyeceğim. Temmuz ortası sökülecekse çiçeklenme yaklaşık 20 gün olur. Ama olsun, yine de ekmek lazım, nazlı değil, en kolay ve hızlı gelişen çiçek oldu.
Çiçeklenme üç haftaya yakın sürdü.
yesim ozgun
17-07-2009, 05:17
Sanirim katmerli hatmi cicegi bu olsa gerek.Rengine de bayildim
93298
93299
Koçtaşta görmüştüm bende ebegümeci tohumlarını pek ilgimi çekmemişti açıkçası.Sevgili limon iyiki yetiştirip fotoğrafları bizimle paylaşmışsın :) seneye benimde ebegümeçlerim olacak inşallah,su isteği nasıl umarım çok su istemiyordur
begonvil 14
05-12-2009, 11:11
Yaz boyunca çiçeklerini esirgemeyen ebegümeci çiçeklerim. Her sene tohumdan mı üretiliyor ya da baharda tekrar canlanma oluyor mu?
Sevgili Ankara, mesajınızı yeni gördüm, cevabım geciktiği için özür dilerim. Hiç sulamazsanız bile yetişen bir bitki ancak düzenli suladığınızda daha iri çiçekli ve boylu poslu oluyor.
Sevgili Begonvil_14, her sene yeniden tohumunu ekmeniz gerek. Kendi düşen tohumlar da çimlenecektir ancak düzenli ve yoğun olarak bir köşede olsun isterseniz tohumlarını toplayıp, gelecek baharda yetiştireceğiniz yere direkt olarak serpmekte fayda var. Çok çabuk çimlenen kolay bitkilerden.
begonvil 14
05-12-2009, 20:28
O zaman tohumları saklayıp baharda tekrar ekeyim. Çok teşekkürler sevgili limon
siniroluyorum
21-12-2009, 21:12
Bahçemde gülhatmi ve yabani ebegümeci var çiçek açtığını göremedim daha yabani olanı ıspanakla karıştırıp böreğini yiyoruz.
Kaç senedir dener dururum bu çiçeği. Bir türlü kısmet olmadı çiçeklerini görmek. :(
Bu sene kararlıyım. Tam 3 tane 50 cm.lik saksıya diktim. Biri olmazsa biri olur umarım. Benimkiler biraz yapraklansın fotoğraflarını ekleyeceğim. Bunlar tohumları.
serdarca06
20-04-2010, 09:29
ben bu çiçegi bahçeme ekmiştim çok zarif çiçekleri var. zahmetli bi çiçek degil hatta arsız büyüme gösteriyor. çok sıcaklarda akşamdan her gün sulama sitiyor. tohumdan her sene kendi dahada çok çıkıyor.
Emre Kuzu
13-05-2010, 16:56
Gölgeden hoşlanıyor. ve minik boyutlarda bile çiçek açabiliyor.
k_donmez
22-05-2010, 19:06
Sayın Limon'un verdiği bilgiler üzerine tohumlarını ektiğim Lavatere'ler oldukça geliştiler. Sabah sefaları ile birlikte yoğun bir şekilde çiçeklenmelerini bekliyorum.
Geçen sene çok güzel çiçek açmışlardı ama bu sene ektiklerimden bir tane bile sağ kalmadı (salyangozlara afiyet olsun), elimde tohum kaldıysa tekrar deneyeceğim.
k_donmez
10-06-2010, 12:31
Lavaterelerde bolca tomurcuk var. Hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan büyüyorlar. Şaşırttıklarımın gelişimi ise daha yavaş.
k_donmez
16-06-2010, 11:01
İlk açanın çiçekleri beyaz oldu. İkinci pembe olacak gibi. Çok güzel çiçekleri var.
Harika.
Benimkilerde henüz çiçek oluşumu yok. Yaprak çıkarıp duruyor. :mad:
k_donmez
28-06-2010, 19:39
Pembelerde açtı. Çiçekler birkaç gün kalıp soluyor. Bir kök bile çok tomurcuk verdiği için bitmeyecek zannediyorsunuz.
Sonunda açtılar. Çok güzel bir çiçek. Bu sene pek çok çiçeği deneme amaçlı ektim. Hangisi iyi olursa seneye ekmek için. Bahçede seneye ekeceğim çiçeklerden biri kesinlikle bu çiçek olacak. Hem duruşu, hem hacimli yapısı hem de dolu dolu çiçekleriyle çok beğendim. Beyazın saflığı çok hoş, pembenin de hafif çizgili yapısı bir başka güzel.
Beyaz önce açtı. Pembe yeni çiçekleniyor.
günebakan
29-06-2010, 17:59
Sevgili Uzman ebegümeçlerinin rengi çok güzelmiş çokta çiçeklenmiş maşllah:)
Sevgili Kdonmez, Uzman16 çok güzeller.
Ben de seneye (unutmazsam ve tohumundan bulabilirsem), bu sene bir yerde görüp rengine ve formuna bayıldığım, şarabi mi desem vişne çürüğü mü bilemedim, Gül Hatmi dikeceğim.
edis2209
10-10-2010, 12:12
http://img543.imageshack.us/img543/3074/edipgu9.jpg
Kemalpaşa - İzmir florasında da bol miktarda bulunan "Ebegümeci" çiçeğini bende çok seviyorum. Kendi çektiğim bir fotoğrafı paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın.
Minik ebegümeci çiçeği..
Çalı görünümünde, eflatun çiçekleriyle çok güzel görünüyor..
317309
İsteyen olur belki, bizim için bol bol tohum topladım :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.