PDA

View Full Version : dentist48 / Tanuki

dentist48
10-03-2008, 18:25
Merhaba bende bir tanuki yapmak istedim ve bulduğum bir hayıt kökü ve ardıç ile bir çalışmaya başladım fakat bu tarzda ilk çalışmam olduğu için kararsızlıklarım çok.İşi bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.Çalışmam kök budaması-hazırlık saksısına dikim ve kuru gövde adaptasyonu şeklindedir.Şimdi tellemeye başlamadan zamanım varken sorularım:

1-Uzun olan dal nereden budanmalı ve neler yapılmalı ?
2-Tepe noktası canlı ve yeşilmi kalmalı yoksa budama yapıp kurumu görünmeli ?
3-Alttaki zayıf dal kalmalımı yoksa çok küçük olduğundan garipmi görünüyor.....vs.

Gibi sorularıma cavap alabilirsem hatta çizim ile olursa çok sevinirim.

31902

31903

31904

31905

31906

Harun Parlak
10-03-2008, 18:41
Selam dentist48 çok güzel başarılı bir çalışma yapmışsınız elinize sağlık oyma işlemi ni neyle yaptınız gayet güzel yerleşmiş yatağaına.
Birde bana göre aşşağı uzayan dalı kesmek daha güzel olurgibi.

dentist48
10-03-2008, 18:49
Diş hekimliği lab. da kullanılan el aletleri ile şekillendirmeleri yaptım.

Harun Parlak
10-03-2008, 18:52
Teşekkürler bu aletlere sahip olmak bonsai için büyük avantaj. Birtane edinmek lazım dişcilerin kullanmadıklarından:)

vyssera
10-03-2008, 20:45
Meslaktaşım merhaba, bir süredir yoktunuz. Benim asma motorumu 5. sınıfta bir arkadaşa emaneten vermiştim. Hala onda, yenisini de almadım. Aslında o tür bir motor, her çeşit şekillendirme işini görebilir. Bonsai için kullanılanlar daha uygun fiyatlardan satılıyormuş ama, bulamayanlar için, bir diş deposuna gidip, asma motor, piyasemen ve çeşitli frezleri ( uçlar ) incelemelerini tavsiye ederim.

Tanuki çok hoş olmuş, boy olarak kısa, salkım tarzına benzer bir bonsai şekillendirilebilir. elinize sağlık.

dentist48
10-03-2008, 21:11
Meslaktaşım merhaba, bir süredir yoktunuz. Benim asma motorumu 5. sınıfta bir arkadaşa emaneten vermiştim. Hala onda, yenisini de almadım. Aslında o tür bir motor, her çeşit şekillendirme işini görebilir. Bonsai için kullanılanlar daha uygun fiyatlardan satılıyormuş ama, bulamayanlar için, bir diş deposuna gidip, asma motor, piyasemen ve çeşitli frezleri ( uçlar ) incelemelerini tavsiye ederim.

Tanuki çok hoş olmuş, boy olarak kısa, salkım tarzına benzer bir bonsai şekillendirilebilir. elinize sağlık.
Bende vermiştim motorumu..Bu mikromotor ama acımayıp kullanıyorum.Asma motor kadar güçlü değil ama fazla bastırmadan idare ediyorum.

dentist48
13-03-2008, 11:12
Çok mükemmel yapmışımki herhelde bir eksik veya tavsiye gelmedi.

Harun Parlak
13-03-2008, 11:17
Ben budama ile bir tavsiyelerde bulunmuştum ama ya gözünüzden kaçtı **** bu haliyle daha fazla beğniyorsunuz.

Ali H. ALI
13-03-2008, 11:30
Dentis 48 merhaba,
Dusundugunuz gibi guzel bi calisma yapmissiniz.
!-2 yil agaciniza budama yapmazsaniz, agac yukarilardan buyuyup gelisirken oyulmus kuru govde icerisine yerlestirilmis, canli govde de daha cabuk gelisip oyuk yere iyice yerlesip kuru govde ile butunlesecektir.
Kolay gelsin.

dentist48
13-03-2008, 16:53
Ben budama ile bir tavsiyelerde bulunmuştum ama ya gözünüzden kaçtı **** bu haliyle daha fazla beğniyorsunuz.
Yok bu haliyle kalmayacak tabii.Emin olun tavsiyenize uyacağım biraz zamana ihtiyacım var,uzun dalı kısaltacağım kesin.Küçük dalın durumu zaman içindeki gelişimine bağlı.Tavsiyeniz için teşekkürler

dentist48
13-03-2008, 23:11
Dentis 48 merhaba,
Dusundugunuz gibi guzel bi calisma yapmissiniz.
!-2 yil agaciniza budama yapmazsaniz, agac yukarilardan buyuyup gelisirken oyulmus kuru govde icerisine yerlestirilmis, canli govde de daha cabuk gelisip oyuk yere iyice yerlesip kuru govde ile butunlesecektir.
Kolay gelsin.
Uzun süre ağacımla uğraşmamam gerektiğini biliyorum ama bir kaç ay sonra uzun dalı ortalardan bir yerden kessem alt zayıf dal gelişmezmi yoksa o dalın geleceği mechul...