View Full Version : agaclar.net,Trabzon 4. Bonsai Atölyesi /23 Mart 2008
Arkadaşlar bi dahaki pazar toplantı yapılması konusunda, bana gelen talepler doğrultusunda bu konuyu açtım. Bonsaisan'ın bonsai takvimine bir bakayım neler yapabiliriz.
Toplantı, 23 Mart'ta Saat 12:00'de Sanatevinde yapılacaktır.
İşte takvimimiz, çok seçenek yok gibi.
http://www.bonsaisan.com/takvim.jpg
yolgezer
06-03-2008, 21:04
bende gelmek istiyorum.
orda görüşmek üzere...
Burada olursam memnuniyetle gelirim.
Trabzon'daki arkadaşlara başarılı çalışmalar dilerim.
16 Mart'ta hem işlem yapacak çok materyal olmaması, hem de katılımın yeterli olmayacağı düşüncesi ile, çalışmayı ilerki bir tarihe erteleyebiliriz. Katılabilecek 5-6 kişi var şu anda, en önemlisi de organizasyon yapamayacak kadar yoğunum. Trabzon grubundan bu konuda düşüncesi olan var mı?
Arzu Kasapoğlu
10-03-2008, 14:32
Ben 16 Mart' da İstanbul'da olacağım.
Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
Atölye çalışmasını arkadaşlarımızın birçoğu müsait olmayacağı için erteliyorum, kişisel yardımımın dokunabileceği durumlarda Trabzonlular beni nerede bulacağını biliyor. Görüşmek üzere.
Sevgili Murat Şendinç bugün bana uğradı ve atölye çalışmasını 23 Mart'ta yapmaya karar verdik, henüz uyanmamış, ladin veya ardıç türü ağaçlardan birini şekillendirebiliriz, ve temel kavramlar yeni katılan arkadaşlar için tekrar anlatılacak. Sayın İklimsiz'in çabaları sonucu çalışmalarımızı Trabzon sanat evinde yapabileceğiz. Tek yapmamız gereken 1 hafta öncesinden dilekçe vermek, yarın sabah oraya uğramaya çalışacağım. Şu anda 6-7 kişi gelecek zannedersem, başka katılmak isteyenler burada bildirsinler. Sevgiler, saygılar.
Toplantı, 23 Mart'ta Saat 12:00'de Sanatevinde yapılacaktır. İlgilenenler bildirsinler. Geleceğini bildirenler,
- İklimsiz
- Vyssera
- Picea pungens
- Murat Şendinç
- Erdek
- Aytaç Sevim
- Yolgezer ( Volkan bey )
Aytaç Eroğlu
14-03-2008, 12:17
ben daha bildirmedim :)
Bildirmemiş miydin ? :) Yanlışlık olmuş, Bu arada az önce Facebook'taki Trabzon bonsai grubumuzdan Eda Çelik'in de geleceğini öğrendik.
Aytaç Eroğlu
14-03-2008, 12:24
söyledin yaa
Son güncelleme, üyeler bana kişisel bildirimde bulunduğu için foruma yazan genelde sadece ben oluyorum, n'apalım.
- İklimsiz
- Vyssera
- Picea pungens
- Murat Şendinç
- Erdek
- Aytaç Sevim
- Yolgezer ( Volkan bey )
- Eda Çelik
- Mevlüt Sinanoğlu
- Nursel Aksoy
İklimsiz
15-03-2008, 12:29
Trabzon Sanatevi çalışma ve toplantılarımız gayet uygun bir mekan. Başkan Adnan bey, karikatürcüler derneği başkanı. Evin kapılarını bizlere açtığı için buradan kendisine teşekkürler.
Trabzon bonsai sanatıyla daha yakından tanışacak diyebiliriz değil mi;)
Trabzon'da bonsai bir sanat olarak kabul görüyor, diyebiliriz Güler hanım ;)
İklimsiz
15-03-2008, 12:36
Artık bu binadayız, **** bahçesinde;)
Sizin sayenizde güler hanım, ben henüz gidemedim, tam bir adres tespiti yapmak lazım. Üyeler soruyor.
İklimsiz
15-03-2008, 12:51
Bende henüz gitmedim ama adres çok kolay. Cumhuriyet Mah. Eski Vali Konağı.
Uzun sokaktan, Royal sineması sokağını yukarı kadar takip edip Tanjant yoluna çıkıyoruz. Böylesi bir yapı hemen gözümüze çarpar zaten:)
Aytaç Eroğlu
15-03-2008, 15:25
Güzel bir adres olacak
Arzu Kasapoğlu
15-03-2008, 21:55
Arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar dilerim.
Sanatevi'ne , Tanjantta, Kiler marketin Akçaabat tarafında Zeytinlik'e çıkan yoldan çıkılıyormuş, Oradan yukarı 10-20 metre civarı. Herkese duyurulur.
Dördüncü toplantımızı, Trabzon sanatevinde bugün gerçekleştirdik. Yine verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. 15 kadar arkadaşımız katıldı, Ağaçlar.net üyeleri ve Forum üyesi olmayan, Facebook Trabzon bonsai kulübü üyesi arkadaşlarımız ve dostlarımız toplantıya ilgi gösterdi. Şimşirden mini bonsai, ardıçtan ikili gövde çalışmalarım ve Aytaç beyin gürgen ağacı şekillendirme çalışmasını takiben uzun bir süre sohbet ve bigilendirme şeklinde toplantımız sürdü. Güler hanım bana iki kaktüs ve adenium tohumları armağan etti, ben de çalışmalarımı Murat bey' e armağan ettim. Eda hanım'ın ficus türü bonsaisindeki sorunları bulup çözmeye çalıştık. Aytaç bey kendi koleksiyonundan seçkin parçalarla bize bir göz ziyafeti verdi, ben de son şekillendirdiğim bodur ladinimi getirdim. Sanatevinin müdürü Sayın Adnan Taç da bize bir süre eşlik edip bilgi aldı. Kendisine Bu mekanı bize açtığı için tekrar teşekkür ediyoruz. Tüm katılımcılara teşekkürler. Saygılar.
Sebahattin Sargın
23-03-2008, 18:01
Sizinle gurur duyuyorum vallahi ;) Hiç ara vermeden çalışmalarınıza devam ediyorsunuz, atölye çalışmanızın güzel geçmesine çok sevindim. Aynı hızda devam edersiniz ve inşallah ilerideki toplantılara ben de katılabilirim. Gerçi mekan çok uzak ama imkansız değil ;) Fotoğrafları bekliyoruz....
Sevgiler ;)
Sağol Sebahattin bey, Çalışmamızın görüntülerinin bir kısmını galeriye aktardım, buraya da iki adet ekleyeyim. Galeri de bu bölümdeler.
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=673&userid=
http://www.agaclar.net/galeri/files/9880-8.jpg
http://www.agaclar.net/galeri/files/9880-6.jpg
Arkadaşlar tam 42 adet resim yükledim, atölye çalışmasında boşa çıkan gürgen çeliğinide fimo hamurundan yaptığım saksıya dikiverdim...
hepsinin resimleri fotoğraflar sayfasında...
link aşağıda;
trabzon atölyesi, galeri (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=26306)
Ali H. ALI
24-03-2008, 05:12
Trapzondaki bonsai sevdalilari hepinize merhaba. Onceleri Izmir bonsaide onde giden sehir gorunuyordu, ama arayi epey acmissiniz acikca soylemek gerekirse su an Turkiye ve Kibrista bir araya gelip bonsai calismalarini yuruten, bonsaiseverlerin, Trapzona yetismek icin daha hizli olmalari gerekiyor.
Hepinizi kutlar daha nice basarili calismalar dilerim.
Not: yeni calisma yeriniz cok guzel, bonsailer uzerinde calisma yapilacak bundan guzel yer olamazdi(belki kendi yerinizin sahibi olana kadar calismalarinizi burada yaparsiniz.)
Merhaba Hocam, Bu mekan, ideal. Uzun bir süre ordayız sanırım. Çalışmalarımızı periyodik aralıklarla devam ettirmeyi düşünüyoruz. Uygulama olması şart değil, sohbet ve bilgilendirme, ve gezilerle devam edeceğiz. Saygılar, sevgiler.
Arkadaşlar, 2 günlük bir uğraştan sonra tüm fotoğrafları yüklemeyi başardım. Hepsine bakın, o kadar uğraştım. :P
Elinize sağlık Vyssera. Çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Galeride resimlere not düşme şansı var mı? Ağaç türleri ve yapılan işlemler eklenebilirse öğreticiliği daha da artacaktır.
31.-34. resimlerde Aytaç Bey'in çalıştığı çamın gövdesine hayran kaldım. İleride resimlerini eklemeyi ihmal etmezsiniz inşallah. Çok güzel olacak çünkü.
Teşekkürler Eaglion, 2 günde ancak resimleri ekleyebildim, çok küçültmek istemedim, kalitesi bozulmaması için, hepsini 200 kb civarına ayarlayıp, yüklemek epeyce zaman aldı. Ondan not da düşemedim. Akşam elimden geldiğince işlemler hakkında bilgi veririm.
Galerinin linki fotoğraflar arasıan sıkışmış gibi. bir kez de burada tekraraladım .
Trabzon bonsai atölyesi. (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=673)
Bir de şu saksıyı merak ettim. Bu delikler yeterli olacak mı? Ben büyük delik açamadığım zamanlarda saksı altını kevgire çeviriyorum da:p
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=15692&c=673
Evet yetersiz, o Hakan bey'in fimo hamurundan yaptığı saksı. Yeri gelmişken ona da değinmiş olduk .
Çok güzell bir mekanımız oldu. Emeği geçenlere özellikle İklimsiz (Güler Hanım)'e teşekkürler. Çalışma olmasa bile arasıra bir araya gelerek sohbet yapılsa o bile yeter. Tekrar görüşmek dileğiyle.....
bir sonraki saksımın deliklerini daha büyük açacağım arkadaşlar... tavsiyeleriniz için teşekkürler...
Trabzon bonsai atölye çalışması yerel medya'da..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.