PDA

View Full Version : Ýnternet Üzerinden Yurtdýþý Tohum, Bitki Sipariþi

Sayfalar : 1 [2] 3

elek
24-04-2012, 18:51
Arkadaþlar bende yurt dýþýndan 12tane amaryllis soðaný aldým, onlarda 1 tane hediye etti. Zorla geldiler ama Ýstanbul PTT sinde gümrüðe takýldý. Çok üzgünüm ne yapabilirim bana yardým edebilirmisiniz?

Geçmiþ olsun. "Gümrüðe takýldý" derken posta takipte gümrükte olarak mý gözüküyor, bunu mu kasdettiniz? Çünkü gerçekten takýldýysa; adresinize ihbarname geliyor; ya da telefonla da arayýp haber veriliyordur bilemiyorum.

Umarým 1. durumdur; ama durum 2. si ise Sayýn Charlaux'un dediði gibi faturaya ilaveten kredi kartý ekstresi, paypal makbuzu, üretici verebiliyorsa phytosanitary sertifikasý, sipariþinize dair yazýþmalar varsa (hobi için getirttiðinizi ispatlar nitelikte) vs. ne varsa toparlayýp öyle gidin. Aðlayýn sýzlayýn, ama kesinlikle ters cümle kurmadan konuþun (o zaman iþler sarpa sarýyor)

Neden takýlmýþ, siz ne yaptýnýz vs. tecrübelerinizi burada da yazarsanýz hepimiz faydalanýrýz.

tolgahan83
24-04-2012, 20:05
Teþekkür ederim arkadaþlar.Ýstanbul Topkapý PTT de takýldý.PTT den vermediler,çiçek soðanlarýnýn gümrükten geçiþi yasakmýþ.Tarým müdürlüðünden yazý getirin o zaman veririz dediler.Tarým müdürlüðünden canlý çiçek getirmek yasak deyip izin vermediler.Hala Topkapý PTT de,eðer biri el koymadýysa?

Charlaux
24-04-2012, 21:32
Teþekkür ederim arkadaþlar.Ýstanbul Topkapý PTT de takýldý.PTT den vermediler,çiçek soðanlarýnýn gümrükten geçiþi yasakmýþ.Tarým müdürlüðünden yazý getirin o zaman veririz dediler.Tarým müdürlüðünden canlý çiçek getirmek yasak deyip izin vermediler.Hala Topkapý PTT de,eðer biri el koymadýysa?

Durum böyleyse bile bir çözümü olmalý.Ne diyeceðim yollayýcýnýn sertifikasý var mý ? Varsa irtibata geçin size yollasýn çünkü benim bildiðim kadarýyla bitkinin saðlýklý olduðu kanýtlanabildiði sürece bitkiyi alabilmelisiniz.Bir de bence tarým müdürlüðüne bununla gidin;bir de yalvaracaksýnýz yakaracaksýnýz mümkünse iyi mizaçlý birisini seçin.Örneðin Topkapý Ptt'de kadýn 3 saat bekleyeceksiniz dedi ama 3 saatin sonunda güvenlik kýyamadý "buyrun gelim benimle,paketi bulup inceleyim" dedi.Yani iþin sýrrý tatlý sözde acýndýrmada.Belli bir süre ýsrar edince bir çýkýþ yolu bulunuyor;sonuçta onca bitki elimize geçti bu niye geçmesin.Ülkemize yasal olmayan ürünler bile sokulabildiði için bir þekilde halledebileceðiniz kanaatindeyim.Olmazsa da bir dahaki sefer bu kadar yollatmayýn pytosanitary certificate isteyin;bir de küçük pakette yollansýn mesela benim ki gümrüðe gitti oradan yolladýlar.Bitkiye el koymadan kastýnýz karantinaya girebilir,imha edilebilir ya da geri sevk edilebilir,bunun takibini de PTT'den yapabilirsiniz.

Ben size inanýyorum,biraz gayretle bu iþi halledersiniz.Derseniz ki ben bu kadar uðraþamam,soðuk bir su içer bir süre sonra þansýnýzý tekrar denersiniz.Bir de Avrupa Birliðinden gelince sorun çýkmýyor galiba çünkü benim ki Amerika'dan yanlýþlýkla Portekiz'e yollandý sorunsuzca Türkiye'ye geldi.Bir de Express'le gönderilmesi her zaman için avantaj,iþler daha hýzlý yürüyor.
Umarým yardýmcý olabilmiþimdir;)

Emre Kuzu
25-04-2012, 00:14
Ýnternet üzerinden 300 adet kahve fidaný 30 adet araucaria excelsa fidesi getirttim. Boylarý 15-20 cm arasý deðiþiyor.
Ödediðim ücret:
bana gönderilen e-mail:

Quote for your review
$ 60 Norfolk Iskand Pine seedlings 300 @ .20 each
$ 60 Coffee Seedlings 300 @ .20 each
$ 50 USPS International Express mail,about a week
$170 Total USD
Yani toplamda 600 fidana 170$x1,85TL (Mart 2012 dolar kuru)=315,- TL ödedim

Sayýn trapezus gümrüðe takýlmamasý için neler yaptýrdýnýz? Yeni yönetmelikte gümrük vergisi muafiyet oraný 150 euro'dan 75 euro'ya inmiþti. Birde bitki saðlýk sertifikalý mý geldiler? Cevaplarsanýz memnun olurum.

trapezus
26-04-2012, 10:39
Sayýn trapezus gümrüðe takýlmamasý için neler yaptýrdýnýz? Yeni yönetmelikte gümrük vergisi muafiyet oraný 150 euro'dan 75 euro'ya inmiþti. Birde bitki saðlýk sertifikalý mý geldiler? Cevaplarsanýz memnun olurum.

Gümrüðe takýlmamasý için hiçbirþey yapmadým. Saðlýk sertifikasý da yoktu. Bitkilerin köklerine kullanýlan madde sayesinde gayet saðlýklý ve diriydiler geldiklerinde.

Emre Kuzu
26-04-2012, 10:44
Gümrüðe takýlmamasý için hiçbirþey yapmadým. Saðlýk sertifikasý da yoktu. Bitkilerin köklerine kullanýlan madde sayesinde gayet saðlýklý ve diriydiler geldiklerinde.

Anladým. Yani biraz risk almak lazým. Bir kaç merak ettiðim nokta daha var kutunun üzerinde mallarýn deðerini gösteren fatura var mýydý? Herhalde fatura belli olmazsa gümrük vergisinden kurtulabiliriz deðil mi?

trapezus
26-04-2012, 10:45
Fidanlar bunlar

Charlaux
26-04-2012, 11:34
Anladým. Yani biraz risk almak lazým. Bir kaç merak ettiðim nokta daha var kutunun üzerinde mallarýn deðerini gösteren fatura var mýydý? Herhalde fatura belli olmazsa gümrük vergisinden kurtulabiliriz deðil mi?

Kutunun üstünde deðerini gösteren fatura avantaj.Avantaj çünkü ürün diyelim ki gümrüðe ticari sebepten takýldý;bu durumda gidip fiyat üstünden belirliyor vergiyi;öbür türlü internetten bulduðu fiyatý kafasýnda topluyor,çarpýyor ve bu uygundur diyor.

Kutunun boyutu gümrüðe girip girmemesinde etken;kitap boyutunda bir kutu mu gümrük memurunun ilgisini çeker koca bir koli mi mantýðýndan düþünürseniz sebebi anlaþýlýyor.

Ürün express olarak yollanýyorsa adamlar yetiþtirme telaþýyla iþi hýzlý yürütüyorlar;sonuç gümrüðe takýlma ihtimalý azalýyor.

AB'den getirilenlerle ABD'den gelen arasýnda farklar var galiba.

Phytosanitary certificate ve tracking number sorunsuz bir alýþveriþ için þart.Phyto'yu da kargonun üstüne yapýþtýrýrsa sorun çýkmaz,bu ürünün yasal olduðunu gösteriyor.Diyelim bir sorun çýktý,1 sayfa önceydi galiba koyduðum bir madde var onunla giderseniz yasal olarak siz haklý olursunuz.

Emre Kuzu
26-04-2012, 11:44
Ekspresle geleceði kesin çünkü kargoya iyi para alýyorlar sertifikada þart diyorsunuz aslýnda doðru ama 30 euro gibi bir rakam ama bu rakamý vermeyip bitkileri alamazsak bunun zararý daha fazla olacak hem madden hem manen ki zaten istanbula gitme gibi bir durumum olmaz öyleyse iþi riske býrakmamak o sertifikayý da karþýlamak gerekiyor. Teþekkür ederim.

Charlaux
26-04-2012, 11:59
Ekspresle geleceði kesin çünkü kargoya iyi para alýyorlar sertifikada þart diyorsunuz aslýnda doðru ama 30 euro gibi bir rakam ama bu rakamý vermeyip bitkileri alamazsak bunun zararý daha fazla olacak hem madden hem manen ki zaten istanbula gitme gibi bir durumum olmaz öyleyse iþi riske býrakmamak o sertifikayý da karþýlamak gerekiyor. Teþekkür ederim.

Þart çünkü ihtimalleri olabildiðince aza indirmek gerekiyor;hadi benim ve Trapazeus'un bitkileri geçti þansýna ama ya bu sizin de baþýnýza gelebilir ? Bence bütün paranýzýn yanma ihtimaline karþýlýk saðlýk sertifikasýný almak bir þekilde sigortasý gibi.

Emre Kuzu
26-04-2012, 16:48
Sayýn Charlaux sizin ingilizceniz iyi diye biliyorum alttaki sitede bitki saðlýk sertifikasý ne kadarmýþ bakabilir misiniz ben 30 euro dedim ama emin deðilim. Sayfayý açtým.

Kakteen Haage Shop | Shipping (http://www.kakteen-haage.de/shop/oxid.php/sid/7cfd9291de209859788d9b4440c33f0f/lang/1/cl/info/tpl/delivery_info.tpl)

Charlaux
26-04-2012, 17:43
Sayýn Charlaux sizin ingilizceniz iyi diye biliyorum alttaki sitede bitki saðlýk sertifikasý ne kadarmýþ bakabilir misiniz ben 30 euro dedim ama emin deðilim. Sayfayý açtým.

Kakteen Haage Shop | Shipping (http://www.kakteen-haage.de/shop/oxid.php/sid/7cfd9291de209859788d9b4440c33f0f/lang/1/cl/info/tpl/delivery_info.tpl)

Anladýðým kadarýyla 15 euro phyto sertifikasý.Cites (ticari amaçlý sertifika) 30 euro.Belki pesticide ilaçlama da alýnabilir çünkü Amerika ve Tayland gibi ülkeler bunu istiyormuþ.

can17can
14-05-2012, 09:23
Merhaba arkadaþlar,
bende 10000 tane Adenium tohumu almak istiyorum. Ebay'da tavsiye edebileceðiniz bir satýcý veya farlý bir site var mý, özellikle taze ve çok çeþit olmasýný istiyorum.
Phytosanitary Certificate alýnca gümrükte sorun çýkmýyor mu?
Teþekkürler :)

Charlaux
14-05-2012, 12:30
Merhaba arkadaþlar,
bende 10000 tane Adenium tohumu almak istiyorum. Ebay'da tavsiye edebileceðiniz bir satýcý veya farlý bir site var mý, özellikle taze ve çok çeþit olmasýný istiyorum.
Phytosanitary Certificate alýnca gümrükte sorun çýkmýyor mu?
Teþekkürler :)

E*species gerçekten tavsiye edebileceðim bir satýcýdýr.Ürünler elime 40 günde de ulaþsa da tazeliðini korumuþlardý ve baya saðlýklý /dayanýklý türler olarak yetiþtiler.(gliricidia sepium).Bu linkteki satýcýyý denemesem de iyi bir satýcýya benziyor:DORSTENIA VARIETY MIX, exotic rare pachycaul cactus caudex bonsai seed 10 SEEDS items in Exotic Cactus Collection store on eBay! (http://stores.ebay.com/Exotic-Cactus-Collection/Exotic-Plants-/_i.html?_fsub=18050356&_sid=211050390&_trksid=p4634.c0.m322). Bu iþte her zaman bir risk vardýr ve pyhtosanitary certificate'da bu durumu en düþük seviyeye indirebilir.Onun dýþýnda ürün express'le gelmeli ve tracking number'ý olmalý.

Emre Kuzu
14-05-2012, 14:30
Aslýnda tohumlarýn gümrükte takýlma riski pek yok ama nolur, nolmaz miktar az deðil bunu da düþünmek lazým. Birde tohumlarýn tazeliði konusunda dikkat edin her zaman ucuz ürün satan ebay satýcýsý taze tohum göndermeyebiliyor ben bu konuda dersimi aldýðým için ebaydan tohum alýþveriþi yapmamaya karar verdim. Ama tabi hepsi öyle deðildir bu konuyu da satýcýya sorun. Aþaðýdaki Alman sitesinden alýþveriþ yaptým tohumlar analiz ediliyormuþ çimlenme için yüksek garanti veriyorlar fiyatlarda normal birde onun altýnda mesagarden var oda amerikadan satýþ yapýyor. Yanlýz ellerinde on bin tohum varmýdýr bilmiyorum. :)

Koehres-Kakteen Online Shop - Ipomoea (http://www.koehres-kaktus.de/shop/index.php/cPath/2_658)
Mesa Garden (http://www.mesagarden.com/)

can17can
14-05-2012, 18:43
Paylaþýmlarýnýz için teþekkürler arkadaþlar. Paylaþýmlarýnýzý incelemedim.
E*species - Adenium satmýyor ya da ben bulamadým.
exotic_cactus_collection - 200 er seed satýyor mesaj atacaðým 10000 tohum için.

Koehres- Fiyatlar en az 2.5 kat pahalý ama tabi kaliteliyse ve tazeyse 10000 tane yerine 2500 tane alýnabilir araþtýracaðým.
Mesa Garden - adenium fiyat bilgisine ulaþamadým sanýrým e-mail atmak gerekiyor?

benim þuan iletiþimde olduklarým aþþaðýdakiler. Hepsi Thailand'da. Tabi tazeliði ve gümrük olayýnda þüphelerim var ama yüksek memnuniyete sahip satýcýlar sanýrým birisi "top rated seller" umarým alýþveriþ sayýlarý ve memnuniyet oranlarý yanýltýcý deðildir.
Birde hýzlý kargo için neyi tercih etmem gerekiyr? Satýcýya express demem yeterlimidir?
Teþekkürler ;)

Adenium Obesum Desret Rose "Mixed" 10,000 Seeds 24 Type | eBay (http://www.ebay.com/itm/Adenium-Obesum-Desret-Rose-Mixed-10-000-Seeds-24-Type-/300552527142?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fa539d26#ht_2673wt_1037)
Adenium Obesum Desret Rose "Mixed" 10000 Seeds 15 Type | eBay (http://www.ebay.com/itm/Adenium-Obesum-Desret-Rose-Mixed-10000-Seeds-15-Type-/140566133151?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20ba64f99f#ht_5311wt_1129)
Adenium Obesum Desret Rose "Mixed" 10100 Seeds 24 Type! | eBay (http://www.ebay.com/itm/Adenium-Obesum-Desret-Rose-Mixed-10100-Seeds-24-Type-/280653862663?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4158461707#ht_1966wt_1037)
"MIXED5" 10000 SEED OF ADENIUM OBESUM SEPARATE OF TYPE | eBay (http://www.ebay.com/itm/MIXED5-10000-SEED-OF-ADENIUM-OBESUM-SEPARATE-OF-TYPE-/280649042155?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4157fc88eb#ht_2363wt_1037)

drhegeli
14-05-2012, 20:01
Sn can17can,

linklerini verdiðiniz satýcýlar güvenilir deðildir. "jewelryablaze" ve "best_plumeria" ayný kiþidir. Ebat'daki sayfalarýndaki çiçek resimleri fotoshop'ludur. Bitki isimleri uydurmadýr. Ödemenizi yapar, tohumlarýnýz elinize ulaþýr. O yönden sorun yok. Ama tohumlar rengine ve adýna doðru olmayacaktýr. 10.000 tane düz pembe adenium ile kalabilirsiniz. Bu miktarda alým yapacaðýnýza göre ticari düþünüyorsunuz. Kýrmýzýsý, beyazý, sarýsý, katmerlisi, kokulusu varken, tek çeþit ticari olarak riskli olabilir.

Ben size güvenilir bir link vereyim :
Ebay dükkaný :
items in Taiwan Adenium Desert Rose Seeds store on eBay! (http://stores.ebay.com/Taiwan-Adenium-Desert-Rose-Seeds)
Web sitesi :
Adenium Taiwan (http://www.adenium.com.tw/indexe.htm)

Firma sahibi Ko, saygýn biridir. Pekçok internet sitesi onun tohumlarýný alýp satar. Tohumlarýný, zarf içinde ve kayýtlý posta ile gönderir. Yaklaþýk 10 gün içinde elinize ulaþýr. Ne yazýk ki þu anda satýþ yapmýyor. Aðustos-Eylül gibi tekrar baþlayacak.

Eðer Ko'nun tohumlarýndan denemek isterseniz burada ücretsiz daðýtýmý yapýlýyor :
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/26947.htm

can17can
14-05-2012, 20:10
Bilgi için çok teþekkürler :) Can kurtaran gibi yetiþtiniz :)

Aðustos - Eylül gibi olmasý kötü oldu. Þu 1 ay içinde bu iþi çözüme kavuþturmayý düþünüyordum.

Koehrs'i araþtýrmaya baþlasam iyi olacak sanýrým :)

Emre Kuzu
14-05-2012, 22:46
Bütün tohumlarýn fiyat listesi 500 tohuma kadar mesagarden de yazar site anasayfasýndan other succulent - 2012 kýsmýna girin yandaki kýsýmda,( pkt ) diye yazan kýsmýn altýndakiler fiyatlarý. Koehres'e gelince fiyatlarý çoðu yere göre uygundur ve mükemmel çimlenme garantisi veren bir yer müþteri iliþkileri de iyi þimdi birde iþin çimlendirme boyutu var bu konu hakkýnda da bilgi sahibi olmanýzý öneririm belki bilginiz vardýr ama ben yinede söyleyeyim çünkü tohumlar ne kadar kaliteli de olsa çimlendirme boyutu yanlýþ olduðunda baþarý alýnamýyor.

merakli
15-05-2012, 11:45
Ben de nette geçenlerde dolaþýrken http://www.adeniumsindia.com adresli siteye ulaþtým. Çeþit çok. Ancak fiyat ve güvenilirlik konusunda tecrübe etmedim. Fiyatlar sanýrým hindistan rupisi olarak verilmiþ. Katmerli bir çeþit 66 rupi, bugünkü kurla 2,2 TL.

Emre Kuzu
18-05-2012, 10:52
Almanyadan tohumlarým 5 günde geldi bugüne kadar gördüðüm en iyi paketlemeye sahiptiler hava kabarcýklý zarf onun içinde kutu ve kutunun içinde poþetle hava geçirmez þekilde paketlenmiþ tohumlar. Kargo olarakta 5.50 euro ödemiþtim, 5 türün tohumunu aldým kutunun içine daha çok sýðabilir.

agozce
27-05-2012, 17:56
Sizleri formda okumaktan sýkýldým ve cahil cesareti ile 7 tane sipariþim verdim.:)))

Dün Taylandan geldiler. Genel olarak saðlýklý görünüyorlar. Ama saksýlarýn altýndan kökler çýkmaya baþlamýþ. Substrat alarak biraz yosun ve resmen mucur, asfaltta kullanýlan mucur kullanýlmýþ. Volkanik olabilir.

301301

agozce
27-05-2012, 17:59
2-Dendrobium farmeri, kökler saksýnýn altýndan çýkmýþ

301313

agozce
27-05-2012, 18:06
Oncidium' larýn subsratlarý epey dökülmüþtü.

3- Oncidium 'Twinkel 'Chian-Tzy Delight'
4-Oncidium 'Twinkel 'Chian-Tzy Golden'
5-Oncidium Kutoo 'CT Little Cherry'
6-Oncidium Twinkel 'Chian-Tzy White Strong

301317

301318

agozce
27-05-2012, 18:16
7- Mystacidium braybonae olacak inþallah. :)).Sipariþ fotografý açmak üzere olan bir bitkiydi.

Bunun için ne düþüneceðimi bilemedim doðrusu. Bu ne yapýlýr, büyür mü hiç fikrim yok...Adýný Ghost (Casper koydum)

Þimdilik Diatomite ektim ama..Öneriniz var mý?

301332

agozce
27-05-2012, 18:17
Kökler ve substrat.....

tarumok
27-05-2012, 20:30
Sanýrým Tayland tan deðil Almanya dan geldiler:)
Güle güle büyütün.

B.Unver
27-05-2012, 20:38
Hayýrlý olsun Ayþe hn.Ne güzel forum þenlenmiþ :):)

agozce
27-05-2012, 20:42
Teþekürler Arkadaþlar..:)) Eee hani önerileriniz?

(Bende Almanya diye biliyordum, kolinin üstünde Tayland posta servisi yazýnca þaþýrmýþtým) :))

toprak
27-05-2012, 20:56
Almanya bir çok ürünü Çin, Tayand, Vietnam gibi ülkelere yaptýrýyor.
Sonra Almanya'da satýyor veya ihrac ediyor.
Haliyle kullaným kýlavuzlarý da Almanca oluyor.
Birçok ünlü Alman spor ayakabýsý da öyle.

B.Unver
27-05-2012, 21:02
Almanya bir çok ürünü Çin, Tayand, Vietnam gibi ülkelere yaptýrýyor.
Sonra Almanya'da satýyor veya ihrac ediyor.
Haliyle kullaným kýlavuzlarý da Almanca oluyor.
Birçok ünlü Alman spor ayakabýsý da öyle.

Evet.Cunku yetiþtirme maliyeti yüksek ithal etmeleri daha karlý geliyor.Ama Benim þahsi fikrim fiyat/kalite yönünden Tayvan 1 numara. Çin den Malezya'ya Taylanda Singapur'a Hong Kong a kadar her yerde orkide oldukça yogun ama bence Tayvan bambaþka.

Garuda
27-05-2012, 21:05
Teþekürler Arkadaþlar..:)) Eee hani önerileriniz?

(Bende Almanya diye biliyordum, kolinin üstünde Tayland posta servisi yazýnca þaþýrmýþtým) :))

Koli uzerinde Tayland yaziyorsa olay basitce soyle ' sozkonusu firma ya da web sayfasi sahibinin elinde listede bulunan orkideler yok ! siparis alinca anlastigi Tayland'da ki sera ya da uretici her kimse ona bilgi geciyor ve postaniz buradan Turkiye'ye yollaniyor.
Buna dropshipping deniyor.

B.Unver
27-05-2012, 21:07
Yani sayýn Garuda nin da dediði gibi yýllardýr bilgisayar basýndan Hollanda'nýn yapýp çiçekte bir numara olmasýnýn nedeni dropshipping:)

Garuda
27-05-2012, 21:10
Yani sayýn Garuda nin da dediði gibi yýllardýr bilgisayar basýndan Hollanda'nýn yapýp çiçekte bir numara olmasýnýn nedeni dropshipping:)

Fikrime katildiniz mi yoksa katilmadiniz mi anlayamadim :)

B.Unver
27-05-2012, 21:15
Ýlahi sayýn Garuda,

Tayland da uzun sure kalýnca Böyle oluyor galiba:) Yazdýðýmýn anafikri Hollanda üreterek deðil bilgisayar basýnda diðer ülkelerin üretiminden dropshipping ile 1 numara oldu dedim.Simdi sizce size katilmismiyim katilmamismiyim?:):)

Garuda
27-05-2012, 21:18
Ýlahi sayýn Garuda,

Tayland da uzun sure kalýnca Böyle oluyor galiba:) Yazdýðýmýn anafikri Hollanda üreterek deðil bilgisayar basýnda diðer ülkelerin üretiminden dropshipping ile 1 numara oldu dedim.Simdi sizce size katilmismiyim katilmamismiyim?:):)

Tamam hocam simdi oldu, bagislayin yorgunluk diyelim, inanin samimiyetimle sozlerinizi kavrayamadim..

Umarim yanlis anlasilmamisimdir

Sevgiler

ilksenozturk
28-05-2012, 16:05
acaba burda edindiðiniz ücretlerini de yazabilir misiniz?
reklama girmez ;)

mmanager
12-07-2012, 12:43
arkadaþlar atlas çiçeðinin bu kadar çok çeþidi olduðunu öðrenince ebay dan sipariþ ettim bir kaç defa kargo ödeyip bekleyeceðime bir çýrpýda alýp yetiþtireyim dedim.Zira rüyalarýmda bile atlas görmeye baþlamýþtým.Amerikan sitesinden sipariþ ettiðim atlaslar 200 dolar tuttu artý 54 dolar nakliye sadece kesilmiþ çelik gönderecekler 100 adet acaba bu gümrükte takýlýr mý çok korkuyorum hüsrana uðramaktan.Bir de geldiðinde Ýstanbul gümrüðe mi gelecek ben Adana da olduðum için Mersin gümrüðüne mi gelecek gemiyle geliyormuþ ya nasýl oluyor içime bir korku doldu.Bu konuda mevzuatý bilenler var mý .Eðer takýlýrsa Ýstanbula mý gitmem gerekecek .Ama satýcý bazý miktarlar için Türkiyeye gönderilemez seçeneði koymuþtu acaba bu demek olurmu gümrükte sorun yoktur anlamýna mý gelir...Bilgi sahibi olanlar aydýnlatýrlarsa çok teþekkür ederim efendim.Saygýlarýmla...

Rabiya
23-07-2012, 01:11
Ben cicekler, ozellikle orkidler burda ailyorum Орхидеи - магазин Орхидей (http://orhideya-internet-magazin.flo.com.ua/orkhidyei.html). Cok buyuk cesit var, ve cok bakumli, problem ve hastaliksiz cicekler. Col tavsiye ediyoru

askforza
25-09-2012, 09:50
Merhaba arkadaþlar,
Ben de bu ay baþýnda ingiltereden tohum sipariþ ettim. 5 gün önce eve gümrükte bir paketiniz var diye bir yazý geldi. Gittim lakin PTT'nin gümrüðündekiler tohum getirmenin yasak olduðunu bu paketi geri göndermeleri gerektiðini ya da izin almam gerektiðini söylediler. Ýzni Tarým Ýl Müdürlüðünden almam gerekiyormuþ. Lakin çok masraflý oluyormuþ. Bundan dolayý paketi geri gönderelim dediler. Bu acaba yeni çýkan bir mevzuattan mý kaynaklanýyor? Bu aralar böyle birþey ile karþýlaþan oldu mu acaba? Sonuç olarak ben paketi alamadým. Çok can sýkýcý bir durum oluþtu. Acaba hiç gitmemeli miydim gümrüðe? Bilgisi olan arkadaþlar yardýmcý olursa çok sevinirim.

mmanager
09-10-2012, 10:29
internetten ebaydan kaktüslere bakýyordum mirka123 adlý satýcýdan 50 çeþit kaktüs satýn aldým astrophytum cinslerinden 20 tane olmasýný istedim saðolsun 28 tanesini ondan göndermiþ hepsi de köklü küçük peçetelere sarýlmýþ olduðu için hiç bir þey olmamýþ sadece tek sorun bir gecede hepsini küçük saksýlara dikmek oldu.Hepsi çok þeker resimlerini kaktüslerim sayfamý açtýðýmda gireceðim.Çoðu küçük ama çeþidi fazla þimdi bu kadar astrophytum cinsini Türkiye de nerede bulacaktým ki ... Hem de çok yüksek fiyatlarla .Fiyatý da toplamda tanesi 1 TL ye geldi.Küçük ama çeþidi bol kendim büyütürüm diyenler ve yani baþlayanlar için ideal bir paket......Tavsiye ederim.

beyz66
09-10-2012, 12:22
internetten ebaydan kaktüslere bakýyordum mirka123 adlý satýcýdan 50 çeþit kaktüs satýn aldým astrophytum cinslerinden 20 tane olmasýný istedim saðolsun 28 tanesini ondan göndermiþ hepsi de köklü küçük peçetelere sarýlmýþ olduðu için hiç bir þey olmamýþ sadece tek sorun bir gecede hepsini küçük saksýlara dikmek oldu.Hepsi çok þeker resimlerini kaktüslerim sayfamý açtýðýmda gireceðim.Çoðu küçük ama çeþidi fazla þimdi bu kadar astrophytum cinsini Türkiye de nerede bulacaktým ki ... Hem de çok yüksek fiyatlarla .Fiyatý da toplamda tanesi 1 TL ye geldi.Küçük ama çeþidi bol kendim büyütürüm diyenler ve yani baþlayanlar için ideal bir paket......Tavsiye ederim.

Aldýgýnýz kullanýcýnýn linki var mýdýr ?

Kargo ücreti dahil ne kadar para verdiniz ?

mmanager
09-10-2012, 15:49
Ýyi günler toplam 53 TL ye mal oldu hepsi.15 ,5 euro kaktüslerin fiyatý 8 euro da nakliyesiydi.ebay.de ye girin yani Almanya sonra arama motoruna astroporthyum yazdýðýnýzda 50 kakteen diye link görürsünüz.Zaten neredeyse bütün sayfalarda ilaný çýkýyor 30 tane için olan ilaný da var.Bir de hemen al linki de var açýk artýrmalý olan da açýk artýrma için bitene kadar gitti gidiyordaki gibi bitene kadar takip etmeniz gerekir.Eðer yeterli derecede yabancý diliniz yoksa google chromeyi kullanýn her sayfayý türkçeye çeviriyor.Size açýkça söyleyeyim yanýlgýya düþmeyin gelen çiçekler arasýnda serçe parmaðýn ucu kadar büyüklükte olan da var iri bir cevizden büyük olan da...Benim için çeþitli olmasý öemliydi daha önceden aldýðým kaktüs saksýlarýna rahatlýkla çoðunu diktim .Eðer hepsi bir menekþe saksýsý kadar büyük olsaydý bile koyacak yer sorunu olurdu diye düþünüyorum...Saygýlar..o sayfanýn linki dehttp://www.ebay.de/itm/50-Kakteen-50-Arten-mit-ihre-Namen-rare-cactus-astrophytum-/180985426783?pt=DE_Haus_Garten_Garten_Blumen_Pflan zen&hash=item2a2392735f#ht_712wt_1439

beyz66
10-10-2012, 08:15
Çok saolun sayýn Mmanager , size gelenlerin resimlerini görünce daha net karar verecem.

mmanager
13-10-2012, 11:27
arkadaþlar küçük kaktüslerin resimlerini kaktüs ve sukkulentlerim sayfasýnda yayýnladým oradan bakabilirsiniz Çok ta net çýkmadý ama idare ederler...

Charlaux
07-12-2012, 20:36
Merhaba arkadaslar,
Dusundum kabaca bir hesap yaptim.Hindistancevizi yetistirmek icin naylon koruma paketlerinden 2 kutu (5x2=10 TL),10 tane hindistancevizi icinde 30 TL odemisim (3x10=30 TL) Ben de karar verdim ebayden sprouted (cimlenmis ) hindistancevizi almaya.7heads kullanicisini tavsiye etmem cunku cidden cok kaba bir insan,bir baskasindan almak istedim o da cekiniyormus ceza yiyecek diye o da yollamadi sonucta Hawaii Sprouted Coconut Ready to Grow | eBay (http://www.ebay.com/itm/Hawaii-Sprouted-Coconut-Ready-to-Grow-/380189089724?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5885091fbc) linke kaldim,71 tl priority mail international e zaten bitki de hindistancevizinden yani kendinden besleniyor bence gayet makul bir fiyat,40 tl basarisizlikla sonuclanmis 71 tl yuksek ihtimal bir basari.Gecen sene de yilbasinda elime ulasan urun belki de bu yuzden aradan kaynayarak sertifikasiz elime ulasti.Gelismeleri sizinle burada paylasacagim.
Sevgiyle kalin

Charlaux
08-12-2012, 16:50
Bu arada cogu insan soruyor ne yapmali ne edilmeli yurtdisindan bitki alir diye,ben de elimdeki bilgileri topladim ve burada paylasayim dedim.

1)Bitkinin Boyu,Posu,Yasi
Bitki daha yasli bir bitki olunca dogal olarak narinligi daha azalmis oluyor kendi kucugune oranla.Bitkinin sicaklik ihtiyaci varsa saticidan heat pack isteyin.Heat Pack ekstra ucrete tabidir.Bunun disinda gazete gibi daha korunakli hazirlamasini isteyebilirsiniz paketi.

2)Kargo ve Saglik Sertifikasi

Kargoda mumkun oldugunuz kadar First Mail kullanmayin,kargonuz Portekiz'e gider baska bir yere gider takip edemezsiniz.Bunun yerine,

First Mail + Tracking added (ekstra)
secin.

Benim size tavsiyem USPS Priority ya da USPS Express olacaktir.Ne kadar hizli o kadar guvenli.Sakin ama sakin UPS,DHL,Fedex kullanmayin gumruk olursa cok pahaliya patlar onu oradan cikarmak,PTT'de ise (USPS'nin buradaki ortagi PTTdir) faturanin %20sini odersiniz ve cikarsiniz,ya da cikartmayadabilir urunu.

Saglik sertifikasini herkes farkli bir fiyattan koyuyor.30$dan baslayan fiyatlar 70$a kadar cikiyor.Alma islemi satici bakimindan zor bu yuzden kisisel olarak parayi arttiriyor olabilir.Bu sertifika ayni Tarim Bakanligindan aldigimiz gibi olup evrenseldir,bitkinin saglikli oldugunu garantiler.Ingilizce adi Phytosanitary Certificate'dir.Isi saglama almak isteyen ticari sebeplerle urunleri almis kimselere bunu kesinlikle tavsiye ederim.Urun degerliyse/nadirse yine ayni sekilde.

Gumruk
Bitkiniz gumruge kontrol icinde gitmis olabilir,gumruge de takilmis olabilir bunun ikisi ayri olaylardir.Kontrolunu PTT'nin websitesinden halledebilirsiniz,zaten gumruge takilmissa bir yazinin elinize gecmis olmasi gerekir.Yazi elinize gecerse bulundugunuz bolgenin gumrugune faturanizla beraber gidip yalvaracaksiniz.Burada mesele istikrar,
"Ben 5 saattir yollarda surunuyorum,yapmayin etmeyin. Ben sorun olmaz sanmistim " vs gibi yollarla memuru ikna etmeniz gerekir.Ikna olursa paketi alir mutlu mesut gidersiniz.

Ayrica eski postumda da yazmisim buradan tekrar yaziyorum,

Baþbakanlýk Mevzuatý Geliþtirme ve Yayýn Genel Müdürlüðü edindiðim bilgilere göre;

MADDE 14 – (1) Posta veya kargo ile gelen bitki ve bitkisel ürünlerin, bu Yönetmelik hükümlerine göre kontrolü yapýlarak ülkeye giriþine izin verilir.

(2) Ýçerisinde bitki ve bitkisel ürünler bulunan kolilerin üzerine koyu ve büyük harflerle Türkçe ve Ýngilizce olarak “BÝTKÝ-PLANT” kelimesi yazýlýr.

Yani sonucta bu nedir kontrol edilmesini talep edebiliriz demektir,gumrukte de bu bilgiyi sunabiliriz.

Ya Sonra
Bitki eve geldi ve olum sansi gayet yuksektir.Bolge degistirmis,sancili bir yolculuk suresinden gecmis olacaktir bu yuzden ozen gostermeniz gerekir.
Sevmedigim bir user olsa da kendisinin linkini infor acisinda kopyaliyorum. 2 Hawaiian Coconut Cocos Nucifera Tropical Palm Tree Live 2 Seeds Disease Free | eBay (http://www.ebay.com/itm/2-HAWAIIAN-COCONUT-Cocos-nucifera-Tropical-Palm-Tree-LIVE-2-SEEDS-Disease-Free-/360531064264?_trksid=p5197.m1998&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%2 6asc%3D17%26meid%3D4013416759612264987%26pid%3D100 017%26prg%3D1006%26rk%3D2%26sd%3D220579385096%26)

Buradaki attention to international users i okursaniz diger kullanicilarda da ne gibi durumlarla karsilasacaginizi az cok anlamis olursunuz.Unutmayin bu pahali,garantisi olmayan birsey.Teraziye koyacaksiniz ne kadar verebilirim ne kadar degerli diyeceksiniz ve kararinizi da buna gore vereceksiniz,kaybetmeyi goze aldiginiz kadar miktarda odeme yapin.Kesin gelecek demeyin gelirse sevinin,gelmezse uzulmeyin.

Lonicera
13-12-2012, 08:42
Þöyle 3-5 dönüm bahçen olacak. Kenarda da 4-5 bin dolarýn. Gireceksin þu siteye, doya doya alýþveriþini yapacaksýn. Ben geze geze bitiremedim. Ya nasip...

ne ararsan var (http://www.raintreenursery.com/home.php)

Nautilus Cycad
28-12-2012, 21:03
Ýzmir Baumaxa Hindistan cevizi ''Coconut '' devamlý 3-4 yapraklý olarak geliyor. Ben 10 tane aldým... elde var 0 ... çok ilgilendiðim halde hepsi öldü..

Gelince size haber veririm.

Emre Kuzu
31-12-2012, 12:30
Kaktüs ve sukkulent tohumu satan bir internet adresini paylaþmak istedim fiyatlar ve gönderim tutarlarý çok hesaplý ben de biraz önce sipariþim listemi gönderdim.
Basit kabarcýklý zarf gönderim ücreti 1 euro
Karton kutu 3 euro
ADBLPS - graines de cactus et autres plantes succulentes (http://www.adblps-graines-cactus.com/)

Charlaux
31-12-2012, 13:49
Ýzmir Baumaxa Hindistan cevizi ''Coconut '' devamlý 3-4 yapraklý olarak geliyor. Ben 10 tane aldým... elde var 0 ... çok ilgilendiðim halde hepsi öldü..

Gelince size haber veririm.

Merhaba,
Rica etsem bana alir misiniz bir tane ? Ne zamandir ariyorum bulamadim bir tane,
Tesekkurler

Charlaux
11-01-2013, 22:24
Hindistancevizim 1 gunde gumruge girip cikti ;) Bugun gumrukten ciktigina gore tahminimce Pazartesi veya Sali gunu evime ulasacaktir.Umarim gazete ve naylona sarilmasi onu korumus ve cok sarsmamistir.Ne de olsa tam 25 gun civaridir yollarda :)

Hindistancevizleri zaten husk yani meyvesinden besleniyor yani beslenmesinde sorun yoktur diye dusunmekteyim,ummaktayim.

Charlaux
17-01-2013, 19:09
Merhaba arkadaslar,
Yolculuk cocos'u baya etkilemis,aslinda moralim bozuldugu icin koymak istemiyordum resmini ama buyrun.Satici hala yasadigini soyledi resimleri gorunce,tamam super degil ama daha kotusu olabilir diye dusunmek lazim :rolleyes: Ama hayal ettigim urunden de uzak oldugu cok acik :( Boyu vs yanlis soylenmis ve dogrusunu soylemek gerekirse uzgunum ancak bu bitkiyi buyutebilirsem sayet buyume evrelerine taniklik edecek olmak mutlu edecektir ancak.

Sonuc olarak urun gumrukten gecmistir ama benim icin yurtdisinda fidan macerasi bir sureligine son bulacak ...

incii
18-01-2013, 15:42
Selam arkadaslar,
Sormak istedigim bazi sitelerden bitki siparis ederken, mevsimine göre bitki zarar görmesin diye kargo hazirliyorlar. Acaba Aleyagarden.com (http://www.aleyagarden.com/) sitesinden bitki siparis edildigin de bunlara dikkat ediliyormu?
Aranizda bu mevsimde Aleygarden den daha önceleri bitki siparisi eden oldumu? Ilk kez bu siteden siparis vermeden önce bir bilene sorayim dedim, sayfada böyle bir bilgiyi bulamadim....
(veya ingilizcem yetmedi de diye biliriz:))

Charlaux
18-01-2013, 21:30
Selam arkadaslar,
Sormak istedigim bazi sitelerden bitki siparis ederken, mevsimine göre bitki zarar görmesin diye kargo hazirliyorlar. Acaba Aleyagarden.com (http://www.aleyagarden.com/) sitesinden bitki siparis edildigin de bunlara dikkat ediliyormu?
Aranizda bu mevsimde Aleygarden den daha önceleri bitki siparisi eden oldumu? Ilk kez bu siteden siparis vermeden önce bir bilene sorayim dedim, sayfada böyle bir bilgiyi bulamadim....
(veya ingilizcem yetmedi de diye biliriz:))

Merhaba,
Google Translate (http://translate.google.com.tr/translate?sl=en&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.aleyagarden.com%2Finfo.html&act=url) linkte kotu cevrilmis bir Turkceyle en detaylisiyla anlatmis kendileri.Hepsini ceviremeyecegim icin bu yontemi kullanarak size yollamayi uygun buldum.Ancak kisacasi site talep edilen kargo paketleme islemlerini ucretsiz yaptiriyor,
jel,ilaclama,plastik torbaya yerlestirme,yosun kaplatip gonderme vs.

Urun phytola gondermeyi uygun bulmuslar 50$ gibi bir fiyat,gumrukten obur turlu de gecer ama dert yanmazsiniz urunu anlatmakta;gumruge tabi tutulamaz cunku adi ustunde tarim bakanligindan alinmis bir sertifikadir,gecerliligi kabul gorurlugu vardir.Ancak size paketleme isleminde plastik torbaya koydurmanizi tavsiye etmem,ben yaptirdim ve acikcasi pismanim.

tabus
09-02-2013, 09:24
Geçenlerde yurt dýþýndan çiçek soðaný getirttim
fakat gümrükte takýldý. Taþýnma sürdüdüðü
ve biraz da zamansýz getirttiðim için gümrükte bozuldular.
Zaten gümrükten çekebilmem için ileri sürdükleri þartlarý yerine
getirebilmem imkansýz olduðu için yapacak bir þey kalmamýþtý.
Benim öðrenmek istediðim, yurt dýþýndan çiçek soðaný getirtmenin
prosedürleri nelerdir? Amatör bir yetiþtirici bu yolla ithalat yapabilir mi?
Kolay bir yolu var mýdýr?

fund@
14-03-2013, 20:44
Deðerli Kaktüsseverler, eBaydan baþka þeylerin alýþveriþini yaparken kaktüslere rastladým..polonyalý bir satýcý 30- 35 grup halinde kaktüs satýþý yapýyor.. fiyatlarda uygun gözüküyor..satýcýyla iletiþime geçecektim sonra aklýma takýldý..bunlar gümrükten geçer mi? daha önce deneyimi olan arkadaþlar bana yardýmcý olsunlar? hiç buradan bitki satýn alan oldu mu? link aþaðýda
35 Kakteen 35 Arten Mit Namen Einschließlich 5 Astrophytum Frostschutz Paket | eBay (http://www.ebay.com/itm/35-Kakteen-35-Arten-mit-Namen-einschlieslich-5-Astrophytum-Frostschutz-Paket-/181101883051?pt=DE_Haus_Garten_Garten_Blumen_Pflan zen&hash=item2a2a836eab)

Charlaux
15-03-2013, 13:57
Deðerli Kaktüsseverler, eBaydan baþka þeylerin alýþveriþini yaparken kaktüslere rastladým..polonyalý bir satýcý 30- 35 grup halinde kaktüs satýþý yapýyor.. fiyatlarda uygun gözüküyor..satýcýyla iletiþime geçecektim sonra aklýma takýldý..bunlar gümrükten geçer mi? daha önce deneyimi olan arkadaþlar bana yardýmcý olsunlar? hiç buradan bitki satýn alan oldu mu? link aþaðýda
35 Kakteen 35 Arten Mit Namen Einschließlich 5 Astrophytum Frostschutz Paket | eBay (http://www.ebay.com/itm/35-Kakteen-35-Arten-mit-Namen-einschlieslich-5-Astrophytum-Frostschutz-Paket-/181101883051?pt=DE_Haus_Garten_Garten_Blumen_Pflan zen&hash=item2a2a836eab)

Merhaba,
Ben hindistancevizidir jaboticabadir turlu bitkileri ebay yoluyla getirdim.Genelde saticilar tarafindan pek bir sorun cikmiyor,urun gumruge giriyor ve saglikliysa eve yollaniyor.Tek sorun urun sayisi 4 ve uzeri oldugu icin ticari damgasi yiyebilir.Resimlere bakildiginda da gayet siradan Turkiye'de bulunabilir kaktuslere benziyor.Ben sizin yerinizde olsam,

Rebutia Arenacea Variegata Very Nice Shade RARE Astrophytum Cactus Succulents | eBay (http://www.ebay.com/itm/Rebutia-arenacea-VARIEGATA-very-nice-shade-Rare-astrophytum-cactus-succulents-/181100532484?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2a6ed304)

Pseudolithos Migiurtinus Mega RARE Medium Size Cactus Ario Astro Succulents | eBay (http://www.ebay.com/itm/Pseudolithos-migiurtinus-MEGA-RARE-Medium-size-cactus-ario-astro-succulents-/181100531413?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2a6eced5)

Astrophytum Asterias Variegata RARE Very Nice Seedling Succulents Cactus | eBay (http://www.ebay.com/itm/Astrophytum-asterias-VARIEGATA-Rare-Very-nice-Seedling-succulents-cactus-/181100548402?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2a6f1132)

Gibi daha ilginc bulunan turleri takipli olarak alirdim.Gumruk meselesinde sorun olacagini sanmam,hindistancevizi bana geleli 2 ay olmustur.

fikreteren
15-03-2013, 14:17
Sayýn Charlaux soðanlý bitki getirmek istiyorum.Ne gibi bir yol istemem gerekir.sayý önemli mi?
ne kadarlýk bir riske girmek gerekir.Hangi sitelerden istifade etmem gerekir.Teþekkür ederim.

Charlaux
15-03-2013, 21:19
Sayýn Charlaux soðanlý bitki getirmek istiyorum.Ne gibi bir yol istemem gerekir.sayý önemli mi?
ne kadarlýk bir riske girmek gerekir.Hangi sitelerden istifade etmem gerekir.Teþekkür ederim.

Merhaba,
Soyle madde madde siramali diye dusundum kolaylik acisindan.

Ben olsam sayi olarak 4'un ustune cikmam.Cikacaksam da tek seferde almam iki seferde alir,birisini bir akrabama yollarim oyle alirim.

Ucret olarak 150 tl'yi kargo dahil asmamaya ozen gosteririm.

Kargoyu takipli olarak alirdim.(gumruk gecisleri vs. kontrol edebilmek acisindan)

Ebay gibi guvendigim siteleri tercih ederdim.Guvenilirligi olan alan kisinin haklarini koruyan,kargo secimini size saglayan yerlerden alisverisinizi guvenle yapabilirsiniz.

fikreteren
16-03-2013, 12:13
Teþekkür ederim charlux. Bende ebay olarak düþündüm.Hatta beðendiklerim orada.

Charlaux
23-03-2013, 21:22
Teþekkür ederim charlux. Bende ebay olarak düþündüm.Hatta beðendiklerim orada.

Ebay seciminiz yerinde olacaktir.Fidanlarda tekli sayida getirildigi ve tohumlarin sayisinin da 50'yi asmadigi surece bir sorun cikacagini sanmiyorum.Ancak urunun kargo dahil ne kadar tuttugu buyuk onem tasimaktadir,150 euro ve uzeri urunler ekstra ucrete tabidir ve dolayisiyla gittiginizde adam acacak kargoyu bakacak : alin basiniza is :rolleyes:

1)Aldiginiz kargonun takipli olmasina ozen gosterin.USPS Priority Mail Amerika'dan gelecek urunlerin takip edilmesine olanak saglar.UK'den gelen urunler genelde kaybolmaz merak etmeyiniz ancak onda da takip numarasiyla almak sizi avantajli kilar.

gubi
24-03-2013, 21:11
Merhaba bu orkideleri internetten mi siparis ettiniz? gumrukte vs problem yasadiniz mi? hangi adresten siparis verdiniz merak ediyorum.
sevgiler.

Sizleri formda okumaktan sýkýldým ve cahil cesareti ile 7 tane sipariþim verdim.:)))

Dün Taylandan geldiler. Genel olarak saðlýklý görünüyorlar. Ama saksýlarýn altýndan kökler çýkmaya baþlamýþ. Substrat alarak biraz yosun ve resmen mucur, asfaltta kullanýlan mucur kullanýlmýþ. Volkanik olabilir.

Formda ilgili bölümleri tekrar okudum ama, bunlarý anlamadým. Tecrübeli arkadaþlarýn yardýmlarý olursa çok sevinirim.

1-Saksý deðiþimini ne zaman yapmalýyým?
2-Dinlenme dönemleri ne zamandýr?..:)) (genel bakýmlarý konusunda da önerileriniz olursa sevinirim.)

(Küçük þeffaf çay bardaðýný saksyý ölçü diye koydum)

1-Dendrobium aggregatum Bitki iyi görünüyor ama saksý altýnda kökler çýkmaya baþlamýþ ve substrat iyi görünmüyor.

301301

zencefil cicegi
24-03-2013, 21:24
Ben Almanya'da bulunuyorum,Istanbu'la anneanneme phal lerden göndermek istiyorum fakat yolda ölmesinden korkuyorum.
Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz?
Orkideleriniz sizin elinize kac günde geldi?

nýlgun_dogan
25-03-2013, 09:26
10 ila 15 günü buluyor orkideler bu yolculuða dayanabiliyor posta ile gönderi yapacaksýnýz heralde 10 15 gün hava þartlarý uygun olmasý lazým þu aralar havalar soðuk gidiyor isterseniz nisaný bekleyin derim.

Charlaux
26-03-2013, 22:24
Ben Almanya'da bulunuyorum,Istanbu'la anneanneme phal lerden göndermek istiyorum fakat yolda ölmesinden korkuyorum.
Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz?
Orkideleriniz sizin elinize kac günde geldi?

Merhaba sn.zencefil cicegi,
Express Mail'le saglikli olan urun yollandigi surece sorun yok,sicakligin sorun olacagini pek sanmam cunku benim egzotik bitkiler (cocos nucifera,jaboticaba ) hep Ocak-Aralik ayinda 20 gunluk yolculuktan cikarak geldiler.

Kasýrqa
13-06-2013, 01:06
Merhaba arkadaþlar, internetten adenium tohumu sipariþ etmek istiyorum ama þiþman gövdeli olsun istiyorum bu konuda yardýmcý olabilecek var mý acaba

Kasýrqa
14-06-2013, 20:11
Merhaba arkadaþlar, internetten adenium tohumu sipariþ etmek istiyorum ama þiþman gövdeli olsun istiyorum bu konuda yardýmcý olabilecek var mý acaba

Yok mu yardýmcý olabilicek kimse

Sakaki
14-06-2013, 22:53
Yok mu yardýmcý olabilicek kimse

"Adenium Arabicum" türünü sipariþ edebilirsiniz.

Kasýrqa
15-06-2013, 15:09
Nereden sipariþ edeceðim. Obesum türü var arabicumu bulamadým.

meh12
16-06-2013, 19:18
Nereden sipariþ edeceðim. Obesum türü var arabicumu bulamadým.

ebay üzerinden sipariþ verebilirsiniz

çiðdem11
26-06-2013, 16:22
Merhaba sayfayý inceledim çok beðendim çöl gülü nereden alabilirim acaba?

emekli67
09-02-2014, 18:56
selam arkadaþlar aranýza yeni katýldým ve sormak istedim. daha önce http://companionplants.com'dan çiçek sipariþ vereniniz oldumu ve bir sorunla karþýlaþtýnýzmý acaba? yani gümrük falan nasýl oluyor ya da neler yapmamýz gerekiyor?

emekli67
16-02-2014, 13:13
Arkadaslar aradigim cicekleri ebay'de buldum. Yalniz ciceklerin boyu bir metre civari. Acaba gelirken birsey olurmu? Bir de gumrukte sorun oluyor diyenler var, sorun yasarmiyim sizce? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardimci olun, esime dogumgununde hediye olacak ve 15 gun vaktim kaldi. Simdiden tesekkurler.

Mutlu Kutlu
16-02-2014, 13:23
Kesinlikle geçmez gümrükten, paranýz yanar.

Ne aradýnýzda buldunuz, belki Türkiyede vardýr aradýðýnýz.Arkadaslar aradigim cicekleri ebay'de buldum. Yalniz ciceklerin boyu bir metre civari. Acaba gelirken birsey olurmu? Bir de gumrukte sorun oluyor diyenler var, sorun yasarmiyim sizce? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardimci olun, esime dogumgununde hediye olacak ve 15 gun vaktim kaldi. Simdiden tesekkurler.

furkangokmen06
20-02-2014, 00:51
arkadaþým alsomitra diðer adýyla planör aðacýnýn tohumlarýný bulabileceðim bir site var mý acaba

emekli67
20-02-2014, 10:09
Kesinlikle geçmez gümrükten, paranýz yanar.

Ne aradýnýzda buldunuz, belki Türkiyede vardýr aradýðýnýz.

selamlar mutlu bey forumda görüp beðendiðim aþaðýdaki baþlýktaki çiçekleri arýyorum
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/33200.htm
yetiþtiren ve yardýmcý olacak kimse yokmu acaba?

Mutlu Kutlu
20-02-2014, 11:55
Aradýðýnýz bitkiden ben görmedim ama, aradýðýnýz bitkiye en yakýn delphinium,

Maviden koyu pembeye, beyazlý mavi gibi birçok rengi var delphinium'un. boyu 100-150 cm arasý deðiþiyor, beslenmesi ile ilgili.

Nisan mayýs gibi 15-20 tl den satýþa çýkýyor. Çörek otu gibi bir sürü tohum veriyor ve bu tohumlarla çoðalýyor. 1 yýllýk bir bitkidir, ertesi yýl tohumdan çýkar.

Resim yükleyemiyorum, internet çok yavaþ bende. delphinium yazýp googleden aratýn.selamlar mutlu bey forumda görüp beðendiðim aþaðýdaki baþlýktaki çiçekleri arýyorum
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/33200.htm
yetiþtiren ve yardýmcý olacak kimse yokmu acaba?

furkangokmen06
22-02-2014, 22:39
E=Mutlu Kutlu;1251341]Aradýðýnýz bitkiden ben görmedim ama, aradýðýnýz bitkiye en yakýn delphinium,

Maviden koyu pembeye, beyazlý mavi gibi birçok rengi var delphinium'un. boyu 100-150 cm arasý deðiþiyor, beslenmesi ile ilgili.

Nisan mayýs gibi 15-20 tl den satýþa çýkýyor. Çörek otu gibi bir sürü tohum veriyor ve bu tohumlarla çoðalýyor. 1 yýllýk bir bitkidir, ertesi yýl tohumdan çýkar.

Resim yükleyemiyorum, internet çok yavaþ bende. delphinium yazýp googleden aratýn.[/QUOTE]

MUTLU BEY BANA DA YARDIM ALSOMÝTRA ADINDA DÝÐER ADI PLANÖR AÐACI.BÝR ÇEÞÝT TIRMANMA KABAK BÝTKÝSÝ DÝYE DE GEÇÝYOR BUNU NERDEN BULABÝLÝRÝM
Gliding Vine Seeds | Bio-aerial Locomotion 2011 (http://blogs.bu.edu/biolocomotion/2011/09/25/gliding-vine-seeds/) LÜTFEN BU TOHUMU BULABÝLECEÐÝM DOÐRU DÜZGÜN BÝR ADRES VERÝN YARDIMLARINIZI BEKLÝYORUM

Mutlu Kutlu
23-02-2014, 12:37
Sanýrým orman aðacý, tohum veya fidan olarak satýþý para kazandýrmýyor olmalý. Bu yüzden tohum veya fidan satan bir ilana rasgelmedim.

Tohum olarak satan birini bulursanýz alabilirsiniz, mektup zarfý gibi paket içerisinde geldiði için tohumlar gümrükten rahat geçiyor. Ama dürüst satýcýya denk gelmek zor, yabancý satýcýlar genelde ''ben canlý veya tohum olarak satarým gönderirim, yolda ölürse veya alýcý çimlendiremezse onun problemi'' diye düþünüyor. Þansýnýza taze çimlenme yeteðini kaybetmemiþ tohum gelmesi.

furkangokmen06
23-02-2014, 15:53
teþekkürler bir kaç tane buldum ama güvenilirliði ve iki ilna arasýnda ki fiyat farký düþündürüyor siz ne dersiniz ilanlarý gönderiyorum biraz inceleyebilir misiniz
1: RARE Unusual Hard to Find Alsomitra Macrocarpa 1 Fresh Seed | eBay (http://www.ebay.com/itm/Rare-unusual-hard-to-find-Alsomitra-macrocarpa-1-fresh-seed-/181268395355?nma=true&si=hhnHXsW%252BXuuva0%252BKzsdFwNipJHw%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557#shpCntId)

2: Alsomitra macrocarpa* - absolute RARITÄT !! - Seed-Rarities (http://www.sunshine-seeds.de/product_info.php?products_id=53596&language=en)

AYRICA 2. ÝLANDAN HÝÇBÝRÞEY ANLAMADIM ALMA **** SEPETE ATMA LÝNKÝNÝ BULAMADIM SÝZ HANGÝSÝNÝ TAVSÝYE EDERSÝNÝZ

tabus
23-02-2014, 21:00
Alsomitra macrocarpa* - absolute RARITÄT !! - Seed-Rarities (http://www.sunshine-seeds.de/product_info.php?products_id=53596&language=en)
Resmin hemen altýnda..
Yalnýz Tunceli iklimi hiç elveriþli deðil.. Zone 11 demek tropikal iklim anlamýndadýr..

furkangokmen06
24-02-2014, 15:32
Alsomitra macrocarpa* - absolute RARITÄT !! - Seed-Rarities (http://www.sunshine-seeds.de/product_info.php?products_id=53596&language=en)
Resmin hemen altýnda..
Yalnýz Tunceli iklimi hiç elveriþli deðil.. Zone 11 demek tropikal iklim anlamýndadýr..

teþekkürler iklim uygun deðil biliyorum inþallah bu yaz artýk ankarada yaþayacaðým.baþlangýçta evde büyütecem sonra tohumlarý soðuk iklime alýþtýrmaya çalýþacaðým

furkangokmen06
24-02-2014, 19:13
teþekkürler iklim uygun deðil biliyorum inþallah bu yaz artýk ankarada yaþayacaðým.baþlangýçta evde büyütecem sonra tohumlarý soðuk iklime alýþtýrmaya çalýþacaðým

ayrýca link aktifdeðildi. bilgisayara format atýp biraz program takviyesi ve bol bol güncelleme ile halloldu

emekli67
03-03-2014, 14:32
Aradýðýnýz bitkiden ben görmedim ama, aradýðýnýz bitkiye en yakýn delphinium,

Resim yükleyemiyorum, internet çok yavaþ bende. delphinium yazýp googleden aratýn.

mutlu bey e-bay'de aconitum'u soðan olarak buldum. sipariþ versem gümrükten geçermi? ve ben soðaný filizlendirebilirmiyim acaba? þimdiden teþekkürler.

Muda
03-03-2014, 17:44
Kurtboðan (Aconitum), düðün çiçeðigiller (Ranunculaceae) familyasýndan çok zehirli bir bitki cinsidir.
Kurtboðan, 50-199 cm yükseklikte, çok yýllýk, otsu bitkilerdir. Çiçekleri sarý, morumsu ya da koyu mavi renkte olabilir. Ýçerdikleri alkoloitlerden dolayý çok zehirlidirler.
Sayýn emekli67; vikipedide yazýlan bilgilerde bitkinin çok zehirli olduðu yazýyor. Ben bir aðacý dikmekten bu nedenle vazgeçmiþtim.

Mutlu Kutlu
03-03-2014, 18:21
1-2 soðan gümrükten geçebilir büyük bir ihtimal, Bende teþekkür ederim. mutlu bey e-bay'de aconitum'u soðan olarak buldum. sipariþ versem gümrükten geçermi? ve ben soðaný filizlendirebilirmiyim acaba? þimdiden teþekkürler.

noshpheratu
18-03-2014, 18:14
Arkadaþlar selamlar, eBay'den toplu bir alýþveriþ yapacaðým. çeþitli, 20'þerli, 100'erli tohumlar ve 500 gram kadar da özel bir tohum alacaðým. (celastrus paniculatus-hafýza güçlendirici olarak tüketiliyor) Yani en az 5-10 bin tohum falan olacak çeþitli bitkilere ait ama asýl büyük kýsmý iki çeþitten oluþacak. Gümrüðe takýlmamak için ne yapmam gerektiðini merak ediyorum. Tarým bakanlýðý genelgelerine bakýyorum, hiç birþey anlamýyorum. Öyle parayý riske atma þansým da yok. Sizce paketin gelip gelmeyeceðini önden nasýl öðrenebilirim? Bu tarým müdürlüðü falan izin konusunda doðru düzgün bilgi veriyor mu acaba?
Teþekkürler.

*Ek: Bakanlýk yönlendirmeleriyle gümrük muayene yi arattýlar bana, bir tohum bile getiremezsiniz dedi. Karantina varmýþ, ancak ithalat yaparsanýz olur o da çok masraflý olur dedi. O kadar kesin konuþtu ama getirenler nasýl getirmiþ ki? Acaba yönetmelik böyle de çok ciddiye mi almýyorlar bilen var mý?

nuovascienza
31-07-2014, 20:18
Hayatlarýmýza renk katan küçük detaylar vardýr. Büyük þehirlerde, koþturmacanýn ortasýnda, bizi rahatlatan küçük vahalarýmýz, balkonlarýmýz, bahçelerimiz, verandalarýmýz. Binlerce çeþit saksý (http://www.bahcede.com/index.php?Kid=87), çiçek, mobilya seçenekleri ile bu alanlarý bize özel kýlýyoruz. Modanýn getirdiði yenilikler, bizim eski objelerimizle birleþtiðinde farklý bir görsel þölen sunuyor. Çiçeklerin her birinin kendine özel bir enerjisi var. Kimi renklerinin güzelliði ile orkide (http://www.bahcede.com/U13157,133,orkide-orchidee-tek-dal-cicekli-ithal-cicekli-sus-bitkileri-bahcede.htm), yýldýz çiçeði, begonya, gül gibi, kimi kokusu ile yasemin, hanýmeli, filbahri gibi, kimiyse Benjamin, ask merdiveni, dieffenbacha, gibi yapraklarýn, o göz dolduran yeþili ile rahatlatýyor bizi. Git gide betonlaþmaya mahkûm býrakýlan büyük þehirlerde, yaratabildiðimiz her yeþil alan, bizim ruhumuza ve geleceðimize yatýrýmdýr kanýmca. Yeþil, doða, ruhun en temel ihtiyaçlarýndandýr.
Bu ihtiyacýmýzý az da olsa karþýlayabilecek alanlarýmýzý yaratýrken, binlerce seçeneðin olmasýndan dolayý çok þanslýyýz. Her geçen gün karþýmýza çýkan birbirinden farklý obje ve çiçekler, kendi yaratýcý yanlarýmýzla ilgili keþifler yapmamýzda pozitif rol oynuyor.

Lathspell
31-08-2014, 02:42
Yurt dýþýndan canlý bitki tohum getireceklere bir uyarý olsun. Benim Mracle Fruitlerim (3 minik aðaç 12 tohum) bir miracle (mucize) olmazsa gümrükte kalmýþ bulunuyor. Herhalde bir iki güne netleþir burada yazarým. Hüsranýmýn sebepleri ve iþleyiþ þu þekilde oldu:
-Bitki gelmiþ beni ihbarla posta gümrüðüne çaðýrdýlar.
-Gönderen satýcý "hediye paketi yaparýz , sýkýntý olmaz geçer demiþti" Paket de öyle dev bir paket deðil hani 50 X 15 X 10 cm gibi ebatlarý var.
-Bitkinin faturasýný, saðlýk sertifikasýný getirin dediler. (Hatta tel. da ilk konuþtuðum haným, "paypal çýktýsýný bile alsan, fiyatýný görür geçirirler pakedini" demiþti.
-Kutudan böyle bir belge çýkmadý.
-Çýktýyý ptt gümrüðe verdim, bu yetmez tarým il md. den izin kaðýdý getir dediler. Zaten bitki saðlýk sertifikasý da orasý için gerekliymiþ, postacý "ben anlamam" deyip çýkýyo iþin içinden.
-il tarým md. gittim saðlýk belgesi falan sormadan, "yetkilendirilmiþ ithalatçý mýsýn diye sordu, kereste gibi kaldým.. (Ne ithalatý beyefendi 3 dal aðaç alýp evimde bakýcam) -isterse bir dal olsun ithalat iznin olacak deyip beni oradan paketlediler.
-Bi yýrtma þansýmýz olur mu diye tarým karantina md. aradým, onlar da "iþin baþý ithalat belgesi, o izin varsa biz gider inceleriz, gerekirse numune alýr bakarýz, gerekirse büyütür emin oluruz" diyerek zaten yerler düþen ümitlerimin üstünde pis sigarasýný söndürdü.
-Meðer 3 dal aðaç deðil kahrolasý amazon ormanýný sipariþ etmiþim.. (kahrolmasýn orman gene de....)
-Yani aðaççýklarýma -BIR TANIDIK BULAMADIÐIM SÜRECE elveda ediyorum, ben yandým siz de yanmayýn, hesabýnýzý geçiþ olmayabilir diye yaparak sipariþ edin.
Saygýlar.

tabus
01-09-2014, 15:02
Geçmiþ olsun..Ne yazýk ki ithalatçý olmadan canlý bitki-soðan vs gümrükten geçmiyor..Ben bir kaç kere yaþadým.Bu ülkeyi yönetenler; bürokrat ve siyasiler, sadece cahil deðil, korumacý görünümünde körler..Akýlsýzca ve bilgisizce yasaklarýn olmadýðý bir ülke oluncaya kadar da devam edecek gibi. Avrupa Birliðine girmek için can atýyoruz, birlik içinde serbestce dolaþan bu canlý bitki ve soðan gibi mallarýn yurt dýþýndan alýnabilmesi
gümrük memuru isimli zontalarýn keyfine býrakýlýyor..Her yýl tonlarca soðan ithal edilirken benim gibi amatör bir kiþinin dýþarýdan getirtmesinin önü kesiliyor..Neden acaba..

atlantisprensi
18-01-2015, 20:41
Merhaba. Aliexpress vasýtasýyla çok sayýda tohum getirttim. Lakin bazýlarýnýn benim istediðim tohumlar olmadýðýný gördüm. Bazý tohumlarý yeniden almak istiyorum. Sizin tavsiye edeceðiniz dürüst satýcýlar var mý arkadaþlar? Sipariþi verilen tohumu gönderen hangi dükkanlarý tavsiye edersiniz?

tabus
20-01-2015, 18:19
Merhaba. Aliexpress vasýtasýyla çok sayýda tohum getirttim. Lakin bazýlarýnýn benim istediðim tohumlar olmadýðýný gördüm. Bazý tohumlarý yeniden almak istiyorum. Sizin tavsiye edeceðiniz dürüst satýcýlar var mý arkadaþlar? Sipariþi verilen tohumu gönderen hangi dükkanlarý tavsiye edersiniz?
Benim bildiðim güvenilir site çok fakat konularýna göre ihtisaslaþmýþ sayýlýrlar..Geniþ yelpaze olarak, Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy from Chiltern Seeds Online (http://www.chilternseeds.co.uk) ve Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide (http://www.tandmworldwide.com/) önerebilirim. Eðer hangi tohumarla ilgilendiðinizi bilseydim önerilerim farklý olabilirdi..Kolay gelsin.

atlantisprensi
22-01-2015, 00:13
Mesela çöl gülü istiyorum. Aldým lakin baþka bir þey göndermiþ pis herif. 30-40 çeþit tohum aldým. Diðerleri doðru mu onu da bilmiyorum. Lithops tohumlarý istemiþtim yine bambaþka bir þey göndermiþ. Özellikle çöl gülü istiyorum.

Ezgi
28-01-2015, 09:40
merhaba, internetten tohum sipariþi ile ilgili bir kaç þeyde ben yazayým, paketler büyüdükçe kurcalanma olasýlýklarý artýyor. takip numarasý olmayan ve mektup zarfý þeklinde olan paketler daha rahat geçiyor. her ihtimale karþý iadesi mümkün olan yerlerden alýþveriþ yaparsanýz riskiniz azalýr. gümrüðe takýlan tohumlarý geri yollayýp , ayný tohumlarý aldýðýmda çok oldu. tamamen gümrükteki adamýn keyfine tabiyiz. canlý bitki getirmek yolcu beraberi hariç çok zor.

Lathspell
28-01-2015, 11:06
merhaba, internetten tohum sipariþi ile ilgili bir kaç þeyde ben yazayým, paketler büyüdükçe kurcalanma olasýlýklarý artýyor. takip numarasý olmayan ve mektup zarfý þeklinde olan paketler daha rahat geçiyor. her ihtimale karþý iadesi mümkün olan yerlerden alýþveriþ yaparsanýz riskiniz azalýr. gümrüðe takýlan tohumlarý geri yollayýp , ayný tohumlarý aldýðýmda çok oldu. tamamen gümrükteki adamýn keyfine tabiyiz. canlý bitki getirmek yolcu beraberi hariç çok zor.

Her þey bir yana da Ezgi Hn., þu "adamýna göre muamele" olayý yok mu!! Çýldýrmak iþten deðil. Haftalarca araþtýrmýþým, satýcýlarla saçma sapan saat farklarý yüzünden zorla günaþýrý anlaþabilmiþim, sonra göbeðini kaþýya kaþýya iþ yapan, özel sektörde insanlarýn nasýl ter akýttýðýndan habersiz, rahaaaaaat rahat çalýþan bi memur amcamýn keyfi gelmedi diye, açýklama dahi kabul edilmeden caným 3 dal fidanýma elveda demiþim................................. -> Bu kýsmý herkes kendi meþrebince doldursun artýk ben yazmasam daha iyi...

Charlaux
29-01-2015, 15:57
Ben bu döneme kadar baya bir fidan getirmiþ bulundum ve fidanlarýn sonu (tropik) ölüm oldu ama tohumda aldýðým gayet saðlýklý yetiþiyor.

Sipariþi verirken mümkün olduðunca expresss seçmek lazým,benim fidanlarýmýn bir çoðu sorunsuz geçti veya bir kýsmý gümrüðe girdi bir iki gün içinde çýkýp elime ulaþtý.

Lathspell
29-01-2015, 20:07
Sayýn Charlaux zaten ben de miracle fruitlerimi þeffaf poþet içinde tutacaktým. Yüksek nem istiyorlarmýþ zira. Bunun yanýnda tohumlar da vardý... Bütün hevesim kursaðýmda kaldý... Of arkadaþ çok isterdim bu adamlarýn da bir gün bana iþi düþse...

Enver
31-01-2015, 13:26
Selamlar
Adenium arabicum tohumu getirtmek istiyorum ama nasýl yapacaðýmý da bilmiyorum
aliexpress den nasýl yapabilirim ya da ortak sipariþ vermek isteyen olur mu

tabus
31-01-2015, 21:33
Selamlar
Adenium arabicum tohumu getirtmek istiyorum ama nasýl yapacaðýmý da bilmiyorum
aliexpress den nasýl yapabilirim ya da ortak sipariþ vermek isteyen olur mu

Arkadaþlar, yurdýþýndan bir þeyler getirtmek, gümrük olayý hariç Türkiyedeki gibi..Yani güvenilir firmalardan alýrsanýz, sitedeki resmin aynýsýný alýrsýnýz demektir. Ama özellikle doðu asya, özellikle, Çin hatta taywan, ben güvenmiyorum. 10 renkli gül tohumu diyor, bilenler bilir, hibrit tohumdan asla istediðiniz sonucu alamazsýnýz. Zaten 10 renkli gül diye bi rþey de yok. Resmin boyanmýþ hali..
Canlý bitki, geofit denilen soðan yumru rizom vs, için ise artýk þansýnýza, Gümrükçü vatandaþýn ALÝ keyfine kalmýþ. Fakat tavsiyem yukarýda bir forumdaþ yazmýþtý, büyük olmayan paketler daha þanslý. Kutularda ise hiç þansýnýz yok diyebilirim.Yani posta ücretinden tasarruf yapmaya kalkarsanýz tamamýný gümrüðe býrakmak durumunda kalýrsýnýz.

Kolay gelsin.

anemon2000
04-02-2015, 23:43
bu baþlýk çok güzel ama ben hibrit olmayan gdosuz yerli sebze tohumu arýyorum, satýn alabileceðim bir yer var mý?

Enver
11-02-2015, 10:43
Sn can17can,

linklerini verdiðiniz satýcýlar güvenilir deðildir. "jewelryablaze" ve "best_plumeria" ayný kiþidir. Ebat'daki sayfalarýndaki çiçek resimleri fotoshop'ludur. Bitki isimleri uydurmadýr. Ödemenizi yapar, tohumlarýnýz elinize ulaþýr. O yönden sorun yok. Ama tohumlar rengine ve adýna doðru olmayacaktýr. 10.000 tane düz pembe adenium ile kalabilirsiniz. Bu miktarda alým yapacaðýnýza göre ticari düþünüyorsunuz. Kýrmýzýsý, beyazý, sarýsý, katmerlisi, kokulusu varken, tek çeþit ticari olarak riskli olabilir.

Ben size güvenilir bir link vereyim :
Ebay dükkaný :
items in Taiwan Adenium Desert Rose Seeds store on eBay! (http://stores.ebay.com/Taiwan-Adenium-Desert-Rose-Seeds)
Web sitesi :
Adenium Taiwan (http://www.adenium.com.tw/indexe.htm)

Firma sahibi Ko, saygýn biridir. Pekçok internet sitesi onun tohumlarýný alýp satar. Tohumlarýný, zarf içinde ve kayýtlý posta ile gönderir. Yaklaþýk 10 gün içinde elinize ulaþýr. Ne yazýk ki þu anda satýþ yapmýyor. Aðustos-Eylül gibi tekrar baþlayacak.

Eðer Ko'nun tohumlarýndan denemek isterseniz burada ücretsiz daðýtýmý yapýlýyor :
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/26947.htm

bu satýcý þu anda ebay da satýþ yapýyor mu acaba?

uylimaz
14-04-2015, 16:52
Ben yurtdýþýndan 20 adet p.ligularis tohumu aldým ingiltere'den. oradan verdiðim siperiþler çabuk gelmesine raðmen bunlar gelmedi 1 aydan uzun süredir. Yurtdýþýndan tohum getirten birilerinin tecrübelerini öðrenmek isterim

casperia
14-04-2015, 19:03
bu soruyu sorduðunuza göre kayýtsýz geldiði sonucuna vardým. yurtdýþýndan kayýtlý ve kayýtsýz tohum ya da diðer þeyler olmak üzere bir çok sipariþim oldu.
kayýtsýz olanlar her ne hikmetse 2-3 hafta daha fazla gecikmeli geldi. normal kayýtlý posta ile 20 günde , kayýtsýz gelen ise bir buçuk ay sonra geldi. hatta satýcýdan para iadesi aldýktan sonra gelen birçok ürünüm oldu. tekrar satýn alýp ürün göndermemesi için mesaj atmýþtým.
ikamet ettiðiniz yerdeki kurum çalýþanlarýnýn vicdaný ve iþ ahlakýna göre deðiþir ama muhtemel gelir diye düþünüyorum

uylimaz
14-04-2015, 22:42
bu soruyu sorduðunuza göre kayýtsýz geldiði sonucuna vardým. yurtdýþýndan kayýtlý ve kayýtsýz tohum ya da diðer þeyler olmak üzere bir çok sipariþim oldu.
kayýtsýz olanlar her ne hikmetse 2-3 hafta daha fazla gecikmeli geldi. normal kayýtlý posta ile 20 günde , kayýtsýz gelen ise bir buçuk ay sonra geldi. hatta satýcýdan para iadesi aldýktan sonra gelen birçok ürünüm oldu. tekrar satýn alýp ürün göndermemesi için mesaj atmýþtým.
ikamet ettiðiniz yerdeki kurum çalýþanlarýnýn vicdaný ve iþ ahlakýna göre deðiþir ama muhtemel gelir diye düþünüyorum

evet kayýtsýz. ama hep kayýtsýz alýyorum aldýklarým düþük fiyatlý olduklarýndan. çin'den gelenlerden 3 ay sonra gelen sipariþim de oldu. ingiltere'den 2. kez ürün alýyorum dolayýsýyla ilk gelen ürünün süresini referans aldým.

elenamoon
23-04-2015, 17:05
Seeds from Whatcom Seed Company - Catalog of Rare, Exotic, Unusual Garden Seeds (http://www.seedrack.com) dan birçok tür bulabilirsiniz.ben buradan aldým.amerikadan 20 günde elinizde oluyor

peki kurtboðan var mýdýr yoksa nerden satýn alabilim fikrin var mý ?

uylimaz
28-04-2015, 11:57
Bir türk satýcýya sordum türkiye'ye tohum giriþ çýkýþýnýn yasak olduðunu söyledi :( çok üzüldüm. Bu sene içinde aksini kanýtlayacak bir alýþveriþ yapmýþ olan var mý?

Lathspell
28-04-2015, 13:55
Sayýn uyýlmaz ülkemizde bu konunun bir standartý olmadýðýndan malesef kanýt göstermek de pek mümkün deðil. Sizin iþinizi yapacak memurun iþ ahlaký, insaniyetliði, o gün karýsýndan laf yememiþ olmasý veya nasýrýnýn, hemoroidinin azmamýþ olmasý gibi etkenler sipariþinize kavuþmanýza ya da kavuþamamanýza sebep oluyor. Dolayýsýyla ücret, satýcýnýn dürüstlüðü, ürün orijinalliði gibi gerçek problemlerinizi çözdüðünüzde sipariþi vermek için kendinize soracaðýnýz son soru þu olmalý; "bugün kendimi þanslý hissediyor muyum?".

yigit666
28-04-2015, 22:40
bir ay önce ebay dan wittia amazonýca tohumlarý aldým, tohumlar Ýtalya'dan zarf içinde 12 günde posta ile elime kadar geldi, tohumlar çok taze imiþ gelir gelmez deneme amaçlý birkaç tane tohumu hemen ektim çimlenen tohumlar beni sevindirdi .

tabus
30-04-2015, 23:00
Bir türk satýcýya sordum türkiye'ye tohum giriþ çýkýþýnýn yasak olduðunu söyledi :( çok üzüldüm. Bu sene içinde aksini kanýtlayacak bir alýþveriþ yapmýþ olan var mý?

Satýcý tam anlamýyla sallamýþ.
Tohum satýþý da alýmý da yasaða tabi deðil. Sadece geofitlerin (soðan, rizom yumru vs) ihracý , belgeli üretici olmasýna baðlý. Yani doðadan kaçak yolla toplanmadýðýnýn bir ispatý olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alýrým. Dünyanýn her kýtasýndan gelir. Þimdiye kadar bir sorun çýkmadý. Bazen postada kayboluyor o baþka..

Ramazan Çayýroðlu
01-05-2015, 08:48
Tohum satýþý da alýmý da yasaða tabi deðil. Sadece geofitlerin (soðan, rizom yumru vs) ihracý , belgeli üretici olmasýna baðlý. Yani doðadan kaçak yolla toplanmadýðýnýn bir ispatý olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alýrým. Dünyanýn her kýtasýndan gelir. Þimdiye kadar bir sorun çýkmadý. Bazen postada kayboluyor o baþka..
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?

tabus
01-05-2015, 23:58
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?

Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy Flowering Plants from Chiltern Seeds (http://www.chilternseeds.co.uk)
Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide (http://www.tandmworldwide.com)
Rarexoticseeds: vente en ligne de graines rares et exotiques (http://www.rarexoticseeds.com)
Buy Rare Plants | Seeds | Passiflora | Asclepias | Aristolochia | Brugmansia (http://www.georgiavines.com)
Ýlk anda aklýma gelenler. Ayrýca üyesi olduðum bazý derneklerden de geliyor..

Ramazan Çayýroðlu
02-05-2015, 08:30
Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy Flowering Plants from Chiltern Seeds (http://www.chilternseeds.co.uk)
Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide (http://www.tandmworldwide.com)
Rarexoticseeds: vente en ligne de graines rares et exotiques (http://www.rarexoticseeds.com)
Buy Rare Plants | Seeds | Passiflora | Asclepias | Aristolochia | Brugmansia (http://www.georgiavines.com)
Ýlk anda aklýma gelenler. Ayrýca üyesi olduðum bazý derneklerden de geliyor..

Teþekkür ederim Sn. tabus.

uylimaz
03-05-2015, 17:45

teþekkürler. ben hep ebay'den alýþveriþ ediyorum. lakin bir arkadaþýmýn söylediðine göre bu ara gümrük çalýþanlarý sayýsý oldukça azaltýldýðý için yurtdýþý gönderileri hýzlý gelmiþ olsalar bile orada sýra beklediklerinden elimize ulaþmakta gecikmekteymiþ. gerçekten de benim bu sene içinde verdiðim sipariþler bir türlü gelmek bilmedi. geleceklerine dair umudumu bir nebze olsun yenilediniz

yigit666
04-05-2015, 16:39
gümrük binasý yeni yerine taþýndý koliler yýðýldý gecikmeler bu yüzden olabilir ,

uylimaz
05-05-2015, 15:29

bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadýn zarfta ne olduðunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadýn mý yanlýþ biliyor yoksa zarfta ne olduðunu söylemesem mi?

erkanbey
06-05-2015, 14:19
Tohum serbest demiþsiniz ama nisan 21 de 8 $ biber tohumu sipariþi verdim isveçten satýcý 117 satýþ %100 geribildirimi var ebaydan aldým yorumlar da çok hýzlý çok iyi herkes uçurmuþ satýcýyý aldýk ama hala gelen giden yok kargo takipsiz kargo standart uluslararasý herkese gitmiþ bir bana gelmedi.Aramadýðým telefon kalmadý kargo gümrük vs en son bugün ptt nin pim dedikleri merkez binasýna gittim smsunda gümrüðün karþýsýnda bina telefondakiler isimden bakamayýz diyordu ama saðolsun ordaki görevli isimden baktý dedi yok bize gelmemiþ.Ýçinde ne var diye sordu biber tohumu dedim tohumsa istanbulda takýlmýþtýr size yazý gelir bekleyin dedi geri gönderirler büyük ihtimal zehirlenmeler felan oldu o yüzden tohum yasak dedi tarým bakanlýðýndan tohum için izin felan alman lazým dedi çok uzun iþ vs kýsacasý yasakmýþ kargo takiplide deil takipli olsa en azýndan istanbuldamý deilmi görürdük ama takýlmasa 16 günde gelirdi çin deil ya isveçden altý üstü gerçi ilk yurtdýþý alýþveriþim ama yorumlara bakýyorum 16 gün uzun süre inþallah takýlmamýþtýr demek istiyorum ama açýkcasý görevlinin dediðinden sonra umudumuda yitirdim bekleyecez artýk yapacak biþi yok.
Farzettik tohum yasak aradýðýmýz tohum türkiyedede yok arkadaþ adamlar tüm dünyaya yolluyor 3-4 günde bizim türkiyede bir yasak ,bir bekleme çilesidir gidiyor bu Türk milleti hep ezilmeye mahkummu olacak böyle?Satýcýya desek ki içinde baþka birþey var diye yaz yeniden yolla dier kargo sana iade gelecek gelde anlat ingilizce googleden çeviriyorum kopyala yapýþtýr yapýp tekrar çeviriyorum google bile çevirdiðini okuyamýyo :) napsak acaba...

Lathspell
07-05-2015, 08:51
bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadýn zarfta ne olduðunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadýn mý yanlýþ biliyor yoksa zarfta ne olduðunu söylemesem mi?

Ýçinde tohum olduðunu bilirlerse yasak, bilmezlerse serbest... Yurtdýþýndan tohum, meyve, bitki getirmek ithalat iznine tabi. Gönderme prosedürünü bilmiyorum.

erkanbey
07-05-2015, 11:53
kargo geldiyse ne olur gerimi yollarlar yoksa bi þekilde alabilirmiyim takipsiz gönderi diye direk çöpede atabilirler burasý türkiye nede olsa hiç güvenemiyorum.Normalde yazý gelmesi gerekiyormuþ okuduklarýmdan çoðu kiþi yazý gelmedi takip sonucu gümrüðe gittim diyor.

tabus
07-05-2015, 22:25
[QUOTE=uylimaz;1376121]

[QUOTE=erkanbey;1376367]
[QUOTE=Lathspell;1376538]
Arkadaþlar, ben yardýmcý olmaya çalýþýyorum.Ýsteyen inanýr istemeyen inanmaz. cn 22 custom declaration diye bir þey var, araþtýrýn bilerek hareket edin. Postacýlar gümrükten anlamaz, gümrükçüler de güçlük çýkarmak ,yasak demek için eðitim almýþlardýr.
Üzülerek söylemek isterim ki, Türkçe yazýðýnýzý anlamkta güçlük çekiyorum. Google tercüme ile bu iþler yürümez.
Postada gecikme süresi ortalama avrupa için 16 gün, amerika için 21 gün civarýdýr. Maalesef kayýtlý 'registered' olmayan gönderileri ben de zaman zaman alamýyorum veya gönderdiklerim de ulaþmayabiliyor.

erkanbey
07-05-2015, 23:15
Sonucu buraya yazacaðým biraaz daha bekleyelim bakalým neler olacak.

erkanbey
08-05-2015, 12:56
Evet dostlar nisanýn 21 inde verdiðim biber tohumu sipariþlerim bugün itibari ile yani 8 mayýs ta elime ulaþtý böylece ilk yurtdýþý alýþveriþ maceramýz baþarýlý oldu þükür.Þüphesiz satýcýyýda tebrik etmek gerek artýk tohum yasak veya deil orasýna herkes ayrý bir þey söylüyor ama satýcý peçeteye sarmýþ yollamýþ mektubu saðolsun böylelikle dünyanýn en kral biberlerinden artýk bendede olmuþ oldu en azýndan tohumlarýndan.Þunu belirtmek isterim 2 gün önce yani çarþamba günü Samsun pim e gitmiþtim adýma bir þey yoktu demekki ondan sonra geliþmiþ süreç.Bu arada zarf açýlmamýþ geldi.
Getirteceðiniz ürün yasak veya deil satýcýnýn paket þeklide bence önem kazanýyor yurtdýþý alýþveriþlerde.Maceramýzý bir kaç resimle süslemek isterim
Biberler:Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White

Muda
08-05-2015, 14:19
Erkanbey;

Biber tohumlarýnýzýn size ulaþmasýna sevindim. Umarým karýþtýrmadan istediðiniz gibi ürün alabilirsiniz. Bu arada tohum almayý da unutmayýn. Gelecek yýllar açýsýndan.

erkanbey
08-05-2015, 14:57
Tohum almayý unuturmuyum hiç gerçi bu sene bi dikip meydana getirelimde hayýrlýsý ile

uylimaz
08-05-2015, 22:24
Evet dostlar nisanýn 21 inde verdiðim biber tohumu sipariþlerim bugün itibari ile yani 8 mayýs ta elime ulaþtý böylece ilk yurtdýþý alýþveriþ maceramýz baþarýlý oldu þükür.

ayyy darýsý baþýma. hangi siteden sipariþ ettiniz ve hangi ülkeden geldi? gittim ptt'den çoðu kiþi kesinlikle yasak dedi. ben de tohum karþýlýðý tohum sipariþ etmiþtim bulgaristandan. adam 150gr üzerlik tohumu istedi. ben de zarfa koyup açtým ama gider mi bilmem. pofidik oldu. her eline alan bi sallayýp "bu ne?" diyor

bulgaristan, ingiltere ve almanyadan olan 3 tohum sipariþimden hiçbiri gelmedi :'(

erkanbey
08-05-2015, 22:50
ayyy darýsý baþýma. hangi siteden sipariþ ettiniz ve hangi ülkeden geldi? gittim ptt'den çoðu kiþi kesinlikle yasak dedi. ben de tohum karþýlýðý tohum sipariþ etmiþtim bulgaristandan. adam 150gr üzerlik tohumu istedi. ben de zarfa koyup açtým ama gider mi bilmem. pofidik oldu. her eline alan bi sallayýp "bu ne?" diyor

bulgaristan, ingiltere ve almanyadan olan 3 tohum sipariþimden hiçbiri gelmedi :'(

Ptt den ve gümrükten banada yasak dediler ama bana gelen zarf mektup gibiydi saðolsun birde peçeteye sarmýþ mektup gibi geldi ebay dan aldým satýcý çok iyi ve kaliteli size yardýmcý olabilirim bu biberlerden almayý düþünüyorsanýz.

edazeynepeda
12-05-2015, 14:48
Aranizda aliexpress uzerinden siparis veren var mi acaba? Varsa memnun kaldi mi yazabilirseniz cok sevinirim

ERKEN48
13-05-2015, 07:13
Ben verdim. Yalan olmasýn 7-8 farlý satýcýdan deðiþik tohumlar istedim. Ýstediðim tohumlarý da daha önceden biliyordum. Hiçbir satýcýdan istediðim tohumlar gelmedi.Ellerine ne geçtiyse doldurmuþlar. Bu kadar ucuz ve kargo ücreti olmamasýndan belli. Ama hepsinin ücretini geri aldým. Belki þansýma ama ebay da böyle bir durumla karþýlaþmadým.

Ezgi
22-05-2015, 09:19
aliexpressten tohumlar geç geliyor,2 ay sürebiliyor,ödemenizi geri alabildiðniz için bulunmayan tohumlarý vs rahatlýkla sipariþ verebilirsiniz. tohum sokmak yasak, belge lazým (tanýðýnýz varsa bu kurumlarda sorun hiç olmaz) ama kayýtsýz postalar çok kurcalanmýyor, kayýtsýz posta tohum için daha avantajlý.

umurtuncer
16-06-2015, 21:02
aliexpressten kesinlikle tohum almayýn. Paranýzý geri alabiliyorsunuz ama tamamen zaman kaybý.

bdereli
18-06-2015, 10:27
aliexpress sahte tohum yolluyor.

Arakil
02-11-2015, 22:44
arkadaþlar ebay'de çokça görüyorum, climbing strawberryler yani bu sarmaþýk çilekleri nedir ne deðildir? doðal bir tür müdür? bilginiz var mý acaba? hakkýnda ne okuyabilirim?

tolgadinc
27-11-2015, 23:26
Merhaba, aliexpressden aldýðým lithops ve sukkulent tohumlarý tahmin edeceðiniz üzere sahte çýktý. Ýndirimde 8 farklý yaklaþýk 2000 adet tohum sipariþ verdim. Gümrüksüz kapýma kadar geldi. Amatör olduðumdan dolayý 4 farklý toprak, kap, teknik ile yetiþtirdim. Sadece 1 kabýmda filizlenmeler oldu oda lithops **** sukkulente benzemiyor:( Neyse büyütüyorum hala bakalým ne olacak.

daristan
03-03-2016, 20:39
merhaba arkadaþlar ben yurtdýþýndan aðaç tohumlarý almak istiyorum ama ödeme þekli dolarla oluyor. ödemeyi hangi yollarla yapabilirim.

ERKEN48
04-03-2016, 07:11
paypal ile yapabilirsiniz.

torkulu
05-03-2016, 10:57
aliexpress yerine ebay den alýþveriþ yapýn. özellikle çin den aldýðým ürünlerin hiçbirinde sorun yaþamadým. özellikle çin dedim çünkü malezya ve fransadan da aldým ikiside yanlýþ çýktý. 1 $ için uðraþmadým. sadece 1 ay civarý geliþ süresi var. satýcýnýn "rating" ine ve satýþ sayýsýna bakýn.
sorun yaþamazsýnýz. birazcýk ingilizceniz varsa yeterli olur, **** yabancý dili olan birinden bir kere yardým alýn sonrasýný çözersiniz zaten.
ebay de tohumlar kargo dahil 1 $ civarý, türkiyede 5-6 tl+ kargo = 10 tl farký görün yani. üstelik tohum sayýsý en az 3-4 kat fazla.

dracarys
09-03-2016, 21:12
Herkese merhaba,
Bir iki gün önce aliexpress üzerinden Carolina reaper tohumu arýyordum. Sipariþ sayýsý en yüksek olan üründen yorumlara da bakarak sipariþ ettim (türkler de var). Ama iþin gerçeði kimse yetiþtirdikten sonra yazmamýþ doðal olarak.100 adet tohum $0.18. Baþka bir bitkinin tohumu çýkarsa paraya üzülmem beklediðim zamana üzülürüm. Ürünün linkini aþaðýya koyarým alan varsa bilgilendirsin lütfen. Asýl konuya gelecek olursak, oldu da Carolina çýktý diyelim, çekirdekleri önce suya koyuyoruz, 3-4 saat bekliyoruz, sonra -ben öyle yapmayý düþünüyorum - pet bardaklarda sera etkisi ile dikiyoruz. Yeþil kýsým çýkýnca streçi kaldýrýyoruz. Peki sonra ne yapmam gerek? Antalya'da yaþýyorum ve þu an geceleyin bile kýsa kollularla dolaþýyoruz hava sýcak yani ve tohum geldi çýktý diyene kadar yaz yaklaþýr güneþten yana sýkýntý yok Antalya sýcaðý sonuçta. Ama ne yapmam gerek þaþýrtmayý biliyorum ama budama demiþ bazý arkadaþlar onu ne zaman nasýl yapýyoruz? Nasýl bir saksýya dikmemiz gerek? Ve dik durmasý için çubuk vs. Kullanýlýyor mu? Ek besin tarzý þeyler önemli mi?

Kýsaca toparlayýp bilgilendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Aldýðým tohumun linki burada: Tahmini Teslimat Zamaný (http://tr.aliexpress.com/item/Genuine-Fresh-Rare-Red-Carolina-Reaper-Pepper-Seeds-hot-chilli-Organic-Vegetable-Seeds-10seeds-bag/32228149371.html?spm=2114.010208.3.1.mHr70Q&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201602_3_505 _506_503_504_10020_502_10014_10001_10002_10017_100 05_10006_10003_10021_10004_10022_10018_10019,searc hweb201603_3&btsid=f82f5679-5ee1-454a-a298-06415ed24fd6)

redchili
09-03-2016, 23:02
Herkese merhaba,
Bir iki gün önce aliexpress üzerinden Carolina reaper tohumu arýyordum. Sipariþ sayýsý en yüksek olan üründen yorumlara da bakarak sipariþ ettim (türkler de var). Ama iþin gerçeði kimse yetiþtirdikten sonra yazmamýþ doðal olarak.100 adet tohum $0.18. Baþka bir bitkinin tohumu çýkarsa paraya üzülmem beklediðim zamana üzülürüm. Ürünün linkini aþaðýya koyarým alan varsa bilgilendirsin lütfen. Asýl konuya gelecek olursak, oldu da Carolina çýktý diyelim, çekirdekleri önce suya koyuyoruz, 3-4 saat bekliyoruz, sonra -ben öyle yapmayý düþünüyorum - pet bardaklarda sera etkisi ile dikiyoruz. Yeþil kýsým çýkýnca streçi kaldýrýyoruz. Peki sonra ne yapmam gerek? Antalya'da yaþýyorum ve þu an geceleyin bile kýsa kollularla dolaþýyoruz hava sýcak yani ve tohum geldi çýktý diyene kadar yaz yaklaþýr güneþten yana sýkýntý yok Antalya sýcaðý sonuçta. Ama ne yapmam gerek þaþýrtmayý biliyorum ama budama demiþ bazý arkadaþlar onu ne zaman nasýl yapýyoruz? Nasýl bir saksýya dikmemiz gerek? Ve dik durmasý için çubuk vs. Kullanýlýyor mu? Ek besin tarzý þeyler önemli mi?

Kýsaca toparlayýp bilgilendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Aldýðým tohumun linki burada: Tahmini Teslimat Zamaný (http://tr.aliexpress.com/item/Genuine-Fresh-Rare-Red-Carolina-Reaper-Pepper-Seeds-hot-chilli-Organic-Vegetable-Seeds-10seeds-bag/32228149371.html?spm=2114.010208.3.1.mHr70Q&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201602_3_505 _506_503_504_10020_502_10014_10001_10002_10017_100 05_10006_10003_10021_10004_10022_10018_10019,searc hweb201603_3&btsid=f82f5679-5ee1-454a-a298-06415ed24fd6)

Bence kesinlikle thai çýkar bu da beklemeyin boþuna ben de ilk olarak bu siteden aldým saçma sapan þeyler çýktý.Ayrýca bu kadar ucuz deðildir. Kilosu çünkü +200 $ güvenilir baþka bir yerden bulun bence alexpres haricinde

ihakcay
06-04-2016, 21:59

Yurtdýþýndan Tohum alan arkadaþlar sizleri uyarmak istiyorum. Tohum iþi hassas bir konu ülkemizde ve tüm dünyada dolaþýmý kanunlarla korunan ve yasaklý ürünlerdir. Buraya þurdan aldým burdan aldým diye yazan arkadaþlara da önemle duyrulur.. Ülkemizde baþýnýza ne zaman ne geleceði belli olmaz...
5553 sayýlý kanunu arama motorlarýnda bi aratýp cezai müeyyidelerini de bir okuyun derim..

Saygýlarýmla

JantiMert
04-05-2016, 20:11
Arkadaþlar ben de bazen Amerika'dan tohum alýyorum. viabox.com isimli bir site keþfettim ve müthiþ faydasý dokundu bana. Bir arkadaþýmýn tavsiyesiyle kullanmaya baþladým ve 1 gün içerisinde kargolamalarý, sorularýma maksimum 12 saat içinde dönüþ yapmalarý sonucunda çok memnun kaldým.
Aldýklarýnýzý gönül rahatlýðýyla bu siteden kendinize kargolatabilirsiniz. Ayrýca üyeliði de ücretsiz.

Oguzhany
24-05-2016, 23:06
þuan getirmek istiyorum tohum çinden son durum hakkýnda bilgisi olan var mý ?

Lindy
31-05-2016, 19:00
Merhaba ben bu konulara yeniyim bahce islerini cok seviyorum, acaba size ozelden birsye sorabilirmiyim? Tesekkurler.

Arkadaþlar ben de bazen Amerika'dan tohum alýyorum. viabox.com isimli bir site keþfettim ve müthiþ faydasý dokundu bana. Bir arkadaþýmýn tavsiyesiyle kullanmaya baþladým ve 1 gün içerisinde kargolamalarý, sorularýma maksimum 12 saat içinde dönüþ yapmalarý sonucunda çok memnun kaldým.
Aldýklarýnýzý gönül rahatlýðýyla bu siteden kendinize kargolatabilirsiniz. Ayrýca üyeliði de ücretsiz.

getirmesebari
13-09-2016, 22:43
Arkadaþlar, yazýlanlarýn tamamýný okumadým. Fakat çinden vs. Tohum getirtme olayýný yazanlar olmuþ. Aman almayýn. Piþman olursunuz. Geribildirimlere falan bakmayýn. Çünkü onlar paket geldi mi geldi. Þeklinde yapýlýyor. Tohumlarý kendi sitelerinden alýn. Mesela acý biber için smokin'ed , pepper joe vs. Her bitkinin kendi dalýnda uzmanlaþmýþ ekipleri var zaten. Tek bir site üzerinden çeþir çeþit tohum satan bir yerden tohum almanýzý tavsiye etmem. Deneyimlerle kanýtlanmýþtýr. Herkese mutlu günler..

erkanbey
13-09-2016, 23:28
Arkadaþlar, yazýlanlarýn tamamýný okumadým. Fakat çinden vs. Tohum getirtme olayýný yazanlar olmuþ. Aman almayýn. Piþman olursunuz. Geribildirimlere falan bakmayýn. Çünkü onlar paket geldi mi geldi. Þeklinde yapýlýyor. Tohumlarý kendi sitelerinden alýn. Mesela acý biber için smokin'ed , pepper joe vs. Her bitkinin kendi dalýnda uzmanlaþmýþ ekipleri var zaten. Tek bir site üzerinden çeþir çeþit tohum satan bir yerden tohum almanýzý tavsiye etmem. Deneyimlerle kanýtlanmýþtýr. Herkese mutlu günler..

Size bu konuda kesinlikle katýlýyorum,baya kötü tecrübeler edinmiþ biri olarak.Siz pepperjoe,den carolina aldýnýz mý?

Liken
20-10-2016, 17:37
Arkadaþlar Almanya'dan tohum sipariþ etmiþtim.Gümrükte ithali yasak denip geri döndü.Yurtdýþýndan tohum getirmek yasaklandý mý?

erkanbey
20-10-2016, 20:18
Arkadaþlar Almanya'dan tohum sipariþ etmiþtim.Gümrükte ithali yasak denip geri döndü.Yurtdýþýndan tohum getirmek yasaklandý mý?

Sizin ne tohumu sipariþ ettiðinizi bilemiyorum ama benim temmuz ayýndan eylül ayýna kadar hepsi Amerikadan olmak üzere 3 kargom geldi.Hepsinde de biber tohumu vardý,hepside elime ulaþtý.

Liken
20-10-2016, 22:54
Sizin ne tohumu sipariþ ettiðinizi bilemiyorum ama benim temmuz ayýndan eylül ayýna kadar hepsi Amerikadan olmak üzere 3 kargom geldi.Hepsinde de biber tohumu vardý,hepside elime ulaþtý.

Marula ve acai berry tohumlarýydý.Eylül ayýndaki gelmiþti.Son 2 sipariþim gelmedi.Sanýrým OHAL den sýký denetim var.Acai berry çimlenmiþ göndermiþti.Torfun içinde geldiyse belki ondandýr.

galip77
10-03-2017, 21:52
adenium tohumunu nasýl bulabilirim

metulen
12-03-2017, 14:04
Ben de aliexpress ten aldým. Burada yazýlan yorumlara katýlýyorum. Çoðunlukla paket gelmiþ mi vs þeklinde geri bildirimler var. Nadiren de iþi bilenler gelen tohumlarýn sahte olduðunu fark edip eksi yorum yapmýþlar ama arada kaynýyor. Çoklu sipariþimde bana da oldu ve dispute açýp hepsinden iade aldým. Gelen tohumlarýn da çimlenip çimlenmeyeceði belli deðil. Bu gün ekimleri yapacaðým bakalým sonuç ne olacak. Hele bide photoshop ile bitkileri renklendirip sahte satýþlar var ki akýllara zarar.

Kolistirva
14-03-2017, 13:31
Aliexpress'ten aldýðým hiç bir tohum çimlenmedi arkadaþlar, Gül ve orkide tohumu diye saçma sapan þeyler gelmiþ. Ýyi kazýk yedik gibi... :(

Ýsmail Kuzucu
16-03-2017, 08:34
Alýexpress sitesinde tohumlarda %50 indirim var. Ayrýca kargo ücretsiz olan ürünlerde mevcut. 30 çeþit sipariþ verdim, kargo dahil 10 dolar tuttu.

Selma_321
17-03-2017, 05:38
Aliexpresse sakýn inanmayýn geçen yýl ben ve yengem ayrý ayrý tohum sipariþi vermiþtik.Hem geken tohumlar sahte çýkmýþtý hemde hiçbiride çimlenmedi.Yani o ektiðimiz tohumlarýn ne olduðunu bile göremedik oysa resimlerde istediðimiz çiçekler müthiþti.)))

Ýsmail Kuzucu
17-03-2017, 12:41
Tohumlarý aldýðýnýz üyenin kullanýcý adý nedir?

Selma_321
18-03-2017, 07:34
Ýsmail kardeþ bana soruyorsunuz hiç hatýrlamýyorum bile yengeminkileri zaten bilemem her ikimizde farklý illerdeyiz ve farklý zamanlarda vermiþiz. Sonuç aynýydý ektiðimiz tohumlar farklýydý ona raðmen bu da nedir ne çýkacak diye ektik sonuç onda da hüsrandýr hiçbiri çimlenmedi. Mesela lisi tohumu kocaman biþey gelmiþti oysa lisi tohumlarý gerçekte toz gibi biþeymiþ.
Bu arada biz hep çiçek tohumu sipariþi vermiþtik. Lisi. Gloksinya. Sardunya. Açelya.

egzotikolik
02-05-2017, 11:19
arkadaþlar;

mart ayýnda aliexpresten 20 farklý meyve aðacýna ait tohumlarým geldi.mayýs ayýnýn þu günü itibariyle % 99 çimlenme olmadý.gerekli ortamlar saðlandýðý halde.sadece jabuticaba diye yolladýklarý tohum çimlendi.oda büyüdükçe sürekli ortasýndan yaprak veren bir çiçek ya da bitkiye dönüþtü.þu an üzerinde 10 un üzerinde yaprak var marul gibi etrafýna büyüyor.ama kesinlikle jabuticaba deðil.ben kesinlikle önermiyorum.tohumlarýn gelmesi zaten 1 ayý buluyor.bir çok meyvenin meyveden çýktýðý anda çimlendirilmesi gerekiyor.ben o türleri de almadým.ama sonuç sýfýr..baþka site önerebilecek varsa deðerlendirmek isterim.

caghan
10-05-2017, 10:41
ben aliexpress ten böðürtlen,sarýcý bitki,orman aðacý vs. birçok çeþitte 10 a yakýn tohum sipariþ ettim hepsinide ektim ama ne yazýkki hiçbirisi çýkmadý. )aþýlý böðürtlen çeliði arýyorum gönderen olursa çok memnun kalýrým)

Jumong
17-05-2017, 10:20
Merhaba arkadaþlar, uzakdoðudaki malum sitelerden sebze ve meyve tohumlarý sipariþ ediyorum, bu tohumlardan çýkan meyve ve sebze gdo'lu, hormonlu veya saðlýða zararlý olabilirmi? bu tohumlardan çýkan sebzeleri rahatlýkla tüketebilimiyim? bu konunun cahiliyim, þimiden teþekkür ederim.

Bernes
17-05-2017, 10:33
bu konuda bilgim yok ama neden uzakdoðudan tohum alýndýðýný anlayamýyorum..

Jumong
17-05-2017, 10:37
bu konuda bilgim yok ama neden uzakdoðudan tohum alýndýðýný anlayamýyorum..

sadece sebze meyve almadým, deðiþik bitki tohumlarý vardý sukulent kaktüs lotus tohumlarý alýyordum, bunlarýda yanýnda alýyým dedim

wakan
17-05-2017, 10:45
Bence asýl endiþelenmeniz gereken þey, gönderdikleri tohumlarýn gerçekten söyledikleri bitkilere ait tohum olup olmadýðý.

Muda
17-05-2017, 10:49
Ne olduðunu bilmiyorsunuz. Gelen tohumlardan talep ettiðiniz türlerin dýþýnda farklý þeyler çýkabiliyor. Ben campunalla çiçeði almayý düþündüm. Bir kýsým tohum resimlerinde yüksük otunu campunala olarak gösteriyorlardý. Güzel görüntüler her yerde ayný resim. Alan arkadaþlardan söylenen bir kýsmý çýkmayan veya farklý çýkan þeyler. Güvenilir yer bulabilirseniz ancak oralardan temin etmeniz uygun olur. Farklý güllerin tohumlarýný gönderiyorlar sözde. Ben o güllerin tohumdan yetiþtirilebileceðini hiç düþünmüyorum. Aradýðýnýz þeyler ne ise bildiðimiz çeþitlerden temin etmeye çalýþýn. Þu anda tohumdan yetiþtirmek oradan gelmesi bile 30-40 gün sonra olacaðýný düþünürseniz mümkün deðil.

Kolay gelsin.

Jumong
17-05-2017, 10:49
Bence asýl endiþelenmeniz gereken þey, gönderdikleri tohumlarýn gerçekten söyledikleri bitkilere ait tohum olup olmadýðý.

onu sorun etmiyorum çünkü gerçekten cüzi rakamlara satýlýyor, illaki vardýr dediðiniz gibi satýþ yapan, örneðin biber tohumuda ayýrt edilebilir, mühim olan tohumla oynanabilirmi, oradan çýkan meyve zararlýmýdýr gdolu hormonlu olabilimi, bu soruyu merak ediyorum.

Jumong
17-05-2017, 10:53
Ne olduðunu bilmiyorsunuz. Gelen tohumlardan talep ettiðiniz türlerin dýþýnda farklý þeyler çýkabiliyor. Ben campunalla çiçeði almayý düþündüm. Bir kýsým tohum resimlerinde yüksük otunu campunala olarak gösteriyorlardý. Güzel görüntüler her yerde ayný resim. Alan arkadaþlardan söylenen bir kýsmý çýkmayan veya farklý çýkan þeyler. Güvenilir yer bulabilirseniz ancak oralardan temin etmeniz uygun olur. Farklý güllerin tohumlarýný gönderiyorlar sözde. Ben o güllerin tohumdan yetiþtirilebileceðini hiç düþünmüyorum. Aradýðýnýz þeyler ne ise bildiðimiz çeþitlerden temin etmeye çalýþýn. Þu anda tohumdan yetiþtirmek oradan gelmesi bile 30-40 gün sonra olacaðýný düþünürseniz mümkün deðil.

Kolay gelsin.

endiþenizi anlýyorum fakat söylediðim tohumlar net, çiçeklerde kýrmýzý beyaz diye renk ayrýmý yapmadan alýyorum, tabiri caizse o çiçeðe benzesin yeter, tür açýsýndan sizin kadar bilgi sahibi deðilim, meyve ve sebze konusunda endiþeliyim, ayrýca sahte tohum yollayan satýcýlar, alýcýlar tarafýndan feedbacklerde mimleniyor, teþekkürler

pin@r
23-05-2017, 21:00
Arkadaþlar internet üzerinden yurt dýþý alýþveriþ sitelerinden aldýðýnýz bitkilerin, tohumlarýn ülkemizde olmayan hastalýk ve zararlýlarý taþýyabileceðini ve GDO'Lu olabileceðini unutmayýn. Benim tavsiyem zaten ne olduðu belli olmayan bu þekilde bitki ve tohumlarý almamanýz.

aylaylom
27-05-2017, 14:54
Merhaba arkadaþlar, uzakdoðudaki malum sitelerden sebze ve meyve tohumlarý sipariþ ediyorum, bu tohumlardan çýkan meyve ve sebze gdo'lu, hormonlu veya saðlýða zararlý olabilirmi? bu tohumlardan çýkan sebzeleri rahatlýkla tüketebilimiyim? bu konunun cahiliyim, þimiden teþekkür ederim.

Öncelikle ÇÝN'den aldýðýnýz tohumlarýn GDO 'lu olup olmadýðýný bilemezsiniz. Türkiye'deki büyük tohumculuk firmalarý ise GDO'lu deðil, HÝBRÝT tohum satar. Hibrit tohumun bir sakýncasý yoktur. Doðada biraraya gelme ihtimali olmayan diþi ve erkek üreme hücrelerini laboratuar ya da özel sera koþullarýnda tozlaþtýrýlmasý ve istenilen özellikte bitkilerin üretilmeye çalýþýlmasýdýr. Piyasada satýlan GDO'lu tohumlarýn en önemli özelliði, siz tohumu ektikten sonraki ilk hasatta topladýðýnýz tohumlardan ürün almayýn diye genetiði deðiþtirilmiþ tohumlardýr. Bunun yaný sýra bol ürün veren düzgün görünüþlü meyve ve sebzeler verirler. GDO'lu ürünlerin insan saðlýðýna uzun vadeli etkisini henüz bilmiyoruz. Ancak bazý bitki türlerinde dayanýklýlýðý artýrmak için böcek ilacýna benzer kimyasal üreten bitkiler bile üretilip piyasaya sürülüyor. Faydalý olmayacaðý kesin gibi görünüyor. Kýsaca aldýðýnýz tohum hormonlu deðildir ama GDO'lu olmayacaðýnýn garantisi yoktur. Ülkemiz bu konuda bir cennettir. Sertifikalý tohumculuk firmalarýndan alabilirsiniz.Selamlar

Sent from my iPad using Tapatalk

bergenia
20-06-2017, 00:59
Aliexpresten tohum alýp memnun kalan varmý? Varsa satýcýnýn adýný yazabilirmi acaba? Bir sürü çiçek tohumu attým sepete sonra geri bildirimlere baktým çimlenen tohumlarýn resimlerini atmýþlar hepside ot. sildim sepeti geri çýktým. Zaten gittigidiyordan saðlam kazýk yedim. Hiçbir tohum çimlenmedi. Meðer onlarda çinden alýp satýyolarmýþ bilsem alýrmýydým:(

siflera12
07-09-2017, 21:44
Aliexpresten tohum alýp memnun kalan varmý? Varsa satýcýnýn adýný yazabilirmi acaba? Bir sürü çiçek tohumu attým sepete sonra geri bildirimlere baktým çimlenen tohumlarýn resimlerini atmýþlar hepside ot. sildim sepeti geri çýktým. Zaten gittigidiyordan saðlam kazýk yedim. Hiçbir tohum çimlenmedi. Meðer onlarda çinden alýp satýyolarmýþ bilsem alýrmýydým:(
Aliexpressin de ot yolladýðýný söylüyorlar

GT-S7390 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

remus2
01-10-2017, 08:02
E-bay ve ali Express gibi sitelerden alýþveriþ yapan arkadaþlar, hangi site hangi satýcýlardan alýþveriþ yapýyor mümkünse bizimle paylaþýrlarsa bizde ayný satýcý maðazalarýndan faydalanmak isteriz. Bu sayede iyi satýcýlar vasýtasý ile doðru bitki ve tohumlarýn alýþveriþini saðlamýþ oluruz.

Fýrtýna42
16-11-2017, 23:21
Aliexpress ten tohum alýp çimlendirebilen var mý ?

qqaazz
16-12-2017, 10:27
Aliexpress ten tohum alýp çimlendirebilen var mý ?

Ben karanfil tohumlarý aldým, çimlendiler.

Beþiktaþ
20-12-2017, 08:44
Yeni yabanasmasý sipariþi verdim gelip çimlendirip yetiþtirebilirsem tohumlarý paylaþacaðým.

asterix
02-02-2018, 12:54
Arkadaþlar, amazon.com üzerinden heliconia rizomu almak istiyorum. Gümrükten geçer mi? Bilgisi olan var mý?

tuyku
14-03-2018, 14:10
Merhaba,forumda görüp malum Çin sitesinden quality seeds build garden adlý satýcýdan çöl aðacý tohumu sipariþ ettim,buradaki arkadaþýn yazdýðýna ve resimlerine göre gayet de güzel çimlenmiþti.Tohumlar gelip çimlenme baþarýlý olursa sizi yine güncellerim.

Eukalyptus
27-03-2018, 20:05
Birkaç metre boyunda, yahut meyve vermeye baþlamýþ yetiþkin hindistan cevizi palmiyeleri ithal edip, kendi imkanlarýmla þu linkteki gibi ve benzeri yerlerde deneme yapmayý düþünüyorum.

(coconut tall) Uzunboylu tür srilanka cocos nucifera palmiyeleri ithal etmek istiyorum, nasýl yapacaðýmý bilmiyorum, bilgisi olan varmý?

https://www.google.com.tr/maps/place/H%C3%BCmeyra+Plaj%C4%B1/@35.9401366,35.9174415,538m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x152429fc14a79b9d:0xc 2cbce8d89e21973!8m2!3d35.9401366!4d35.9196302

ali__saban
28-03-2018, 15:15
MERHABA celik köklendirme hormonu(IBA) önerebilecek var mý?

Nazo06
25-10-2018, 15:39
MERHABA celik köklendirme hormonu(IBA) önerebilecek var mý?

Ben 8000 binlik yerli üretim bir ürün aldým. Alýþveriþ sitelerinden köklendirici diye aratýrsanýz bulursunuz.. Deneme imkaným olmadý ama ürün iyiye benziyor.

capsaicin
13-12-2018, 10:23
Þu an gümrükte durum nasýl canlý bitki getirtmek için bilen var mý? Ülkemizde bulunmayan orkide ve sukulent bitkilerini sipariþ edebileceðim bir site arýyorum.

bnmoxs
24-12-2018, 23:10
ORDER FORM - SOLANA SEEDS (http://solanaseeds.netfirms.com/orderform.html) þekilde bir forma siteden istemiþ olduðunuz tohumlarý yazýp formu dolduruyorsunuz; tohum bedeli + yaklaþýk 6$ (Tohum aldýðýnýz ülkeye göre ve € veya £ ) ulaþým bedeli ekleyip formla birlikte parayý taahütlü posta ile tohum firmasýna gönderiyorsunuz; yaklaþýk 1 ay sonra tohumlar size ulaþýyor.

Bu þekilde tohum temin edeceðiniz bazý siteler;

Welcome - Solana Seeds (http://solanaseeds.netfirms.com/welcome.html) (Kanada)

http://www.sementes.de/shop/index.htm (Almanya)

http://www.semillas.de/cgi-bin/shop/shop.cgi (Ýspanya)

Nickys Nursery seed company view our extensive range online (http://www.nickys-nursery.co.uk/) (Ýngiltere)

Trade Winds Fruit | Rare and Heirloom Seeds (http://www.tradewindsfruit.com/) (ABD)

http://cornucopiaseeds.com.au/ (Avusturalya)

Merhaba. Semillas adlý siteden tohum temin etmek istiyorum ama kart ile satýn alma imkaný yok. Paypal ile de ödeyemiyoruz artýk. Siz alýþveriþ yaptýysanýz nasýl yaptýnýz ? Verdikleri bir iban numarasý var ama swift yapsam ücreti kendisini geçecek.

Doku_Kültürcü
25-12-2018, 14:05
Þu an gümrükte durum nasýl canlý bitki getirtmek için bilen var mý? Ülkemizde bulunmayan orkide ve sukulent bitkilerini sipariþ edebileceðim bir site arýyorum.

Doktora çalýþmamda kullanmak için Avustralya'da faaliyet gösteren Burleigh Park Orchid Nursery Flask List (http://www.speciesorchids.com/flask.html) firmasýndan flask (steril plastik deney tüpü) içerisinde getirtmiþtim. 2004 yýlýnda Tarým Orman Bakanlýðý tarýmsal Ürün Geliþtirme Genel Müdürlüðünden ithalat izni almýþtým. Mezun olduktan sonra da bir ya da iki defa izin almadan flask içerisinde orkide getirttim. Postayla izinsiz gelen paket içerisine en fazla 4 adet flask konabiliyor. Üretici Ian Walters'a e-posta gönderip bitkileri doku kültürü ile çoðaltmak amaçlý mý (mikro bitki) yoksa saksýya dikmek için mi olduðunu belirten bir mesaj göndermeniz gerekiyor. Bir de, bitkilerin Türkiye'ye geliþ tarihlerinin ya ilkbahar ya da sonbahar aylarýna denk gelmesi önemli. Yazýn sýcaktan, kýþýn soðuktan dolayý, gelecek olan bitkiler ölür.

yeniyol000
31-12-2018, 13:58
teþekkürler

AÞICI ÞAKÝR TÜR
17-04-2019, 21:32
Yeni konu açamadým , buradan bir yardýmýnýz lazým.

Yurt dýþýndan 300 kg menengic tohumu istiyorlar bunu gönderebilmenin yasal durumu nedir ?

AÞICI ÞAKÝR TÜR
17-04-2019, 21:36
Kardeþ iyi günler , ispanyadan 300 kg menengiç tohumu istiyorlar , bunu ben doðadan yoplayabilirim ama satýþ için vergi kaydý vs birþey gerekiyor mu ?
Þimdiden teþekkürler

mustipasa33
09-05-2019, 20:28
Aliexpress de önerebileceðiniz güvenilir tohum satýcýsý var mý?
Nepenthes tohumu almayý düþünüyorum.

Aslýnda sipariþ verdim 1 2 farklý satýcýdan ama ne çýkar bilemiyorum bu iþi hakkýyla yapan guvenilir satýcý varsa önerebileceðiniz gerçekten çok makbule geçer.

mustipasa33
31-05-2019, 23:30
Tohumlar geldi.
Etobur yazanlarý ektim umarým domates biber çýkmaz :D,

Mahmut Tebir
01-06-2019, 12:59
Aliexpress'ten tohum almanýzý önermem. Çünkü bende çok alýþveriþ yaptým. Aldýðým tohumlar ya ot çýktý ya da eski tohumlar çýktý. Hepside çöp oldular. Sakin sitedeki resimlere bakarak kanmayýn. Hepsi kandýrmacadýr. Paranýza yazýk. Türkiye'deki bildiðiniz yerlerden alýn. Býrakýn biraz pahalý olsun. Hiç deðilse çýkacaðýný bilirsiniz. Ya da en garanti olarak fide þeklinde alýn.

Jezebel
01-06-2019, 15:54
Aliexpress'ten tohum almanýzý önermem. Çünkü bende çok alýþveriþ yaptým. Aldýðým tohumlar ya ot çýktý ya da eski tohumlar çýktý. Hepside çöp oldular. Sakin sitedeki resimlere bakarak kanmayýn. Hepsi kandýrmacadýr. Paranýza yazýk. Türkiye'deki bildiðiniz yerlerden alýn. Býrakýn biraz pahalý olsun. Hiç deðilse çýkacaðýný bilirsiniz. Ya da en garanti olarak fide þeklinde alýn.

Bu hepsi için geçerli deðil.
Siyah soya ve Jicama tohumlarým orijinal çýktý ve çimlenme de oldu.
Verilen yorum ve notlara ve satýcýnýn yaptýðý satýþ sayýsý önemli.
Tüm AliExpress kötü diyemem. Dikkatli olmakta fayda var.
Ben tohum da, elektronik de, stetoskop, kulak muayene aleti ve mutfak aletleri de aldým.
Gayet hýzlý artýk 2 haftada geliyor.

Mahmut Tebir
01-06-2019, 17:03
Bu hepsi için geçerli deðil.
Siyah soya ve Jicama tohumlarým orijinal çýktý ve çimlenme de oldu.
Verilen yorum ve notlara ve satýcýnýn yaptýðý satýþ sayýsý önemli.
Tüm AliExpress kötü diyemem. Dikkatli olmakta fayda var.
Ben tohum da, elektronik de, stetoskop, kulak muayene aleti ve mutfak aletleri de aldým.
Gayet hýzlý artýk 2 haftada geliyor.

Orjinal tohum satan satýcýlar da yok deðil ama çoðunluk sahte ve eski tohum satýyorlar. Diðer ürünler hakkýnda bir þey diyemem. Çünkü bende elektronik falan alýyorum saðlam çýkýyor.

Yine de tohum almayý önermem.

mustipasa33
02-06-2019, 19:46
Merhaba tohumlarým geldi.
Hepsi tropik bitki etobur bitkilerin farklý çeþitleri ama ekeli 2 gün oldu ve hayret eder bi þekilde þaþkýnlýkla çimlendiðini gördüm. 3 tane tohum çimlendi ve hepsinin yapýsý farklý. belki yaprak þeklinden ne olduðunu anlayan çýkar aranýzda.
Bildiðiniz gibi etobur bitkileri besin deðeri olmayan torfta ve saf su ile yaþýyor.
Yani normal bitkilerin asit oraný fazla olan bu torfta ve saf su ile tohumdan çýkýp büyüyebileceðini sanmýyorum.
Benim fikrim bunlar yine tropik bitki ama ne ?

https://i.hizliresim.com/5NpBRM.jpg

https://i.hizliresim.com/00bQ2D.jpg

https://i.hizliresim.com/4pY5R0.jpg

https://i.hizliresim.com/OrJPd0.jpg

https://i.hizliresim.com/zGQbEB.jpg

Jezebel
02-06-2019, 19:50
Bildiðimiz sirken ve ayrýk otu her ortamda çimlenir.

mustipasa33
02-06-2019, 19:58
Bildiðimiz sirken ve ayrýk otu her ortamda çimlenir.

Emin iseniz büyümesine fýrsat vermeden kökleyeceðim. ama hepsini yapýsý farklý gibi geldi bana ?

mustipasa33
02-06-2019, 20:04
birde hocam gördüðünüz tohumlar ne tohumu anlýyorsanýz biliyorsanýz ve farklý bir ot tohumu ise hepsini temizleyim boþuna kök salmasýn.

Jezebel
02-06-2019, 21:48
birde hocam gördüðünüz tohumlar ne tohumu anlýyorsanýz biliyorsanýz ve farklý bir ot tohumu ise hepsini temizleyim boþuna kök salmasýn.

Bu kadar kýsa sürede çimlenecek bitki ya ayrýk otu ya da sirken otu .
Tropikal bölgede de bulunan türler.
Bu video Nephenthes nasýl ekilir göstermiþ.
https://www.youtube.com/watch?v=JEfAxLnkgM0&feature=share

Ektiðiniz ortam sphagnum moos olsaydý bunu yaþamazdýnýz.

mustipasa33
02-06-2019, 22:09
evet zaten. nepthentes tohumuna benzemiyor gelen tohumlar :)

mcsavaskan
21-10-2019, 16:30
MErhaba, Ukraynadan bir arkadaþým posta yolu ile 4-5 tane oxalis deppei ve oxalis two pie isimli bitkinin soðanlarýný gönderdi. soðanlar nohut kadar.
Ordu gümrük memuru, bitki ithalat mevzuatlarýna uymadýðý için posta zarfýný bana vermiyor. Karantina müdürlüünden uygunluk yazýsý, inspektör raporu gibi þeyler istiyor.
Bana bunu resmi yazý ile de dilekçeme cevap olarak verdiler. Soðanlar 2 aydýr gümrükte bekliyor. Ne yapabilirim tecrübesi olan var mý?

Jezebel
21-10-2019, 22:01
MErhaba, Ukraynadan bir arkadaþým posta yolu ile 4-5 tane oxalis deppei ve oxalis two pie isimli bitkinin soðanlarýný gönderdi. soðanlar nohut kadar.
Ordu gümrük memuru, bitki ithalat mevzuatlarýna uymadýðý için posta zarfýný bana vermiyor. Karantina müdürlüünden uygunluk yazýsý, inspektör raporu gibi þeyler istiyor.
Bana bunu resmi yazý ile de dilekçeme cevap olarak verdiler. Soðanlar 2 aydýr gümrükte bekliyor. Ne yapabilirim tecrübesi olan var mý?

Üstüne soðuk su için ve onlarý unutun.
Geçmiþ olsun.

efidan
30-10-2019, 07:01
Ne tür tohumlar arýyorsunuz? Yardýmcý olabilirim.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141240910531137&id=100039356870496

Omarbis
19-12-2019, 15:36
ocak ayýnda hollandaya gideceðim. hangi tohum veya soðanlarý getirmemi önerirsiniz. çok yer kaplamayacaðý için isteyen olursa onuda getirebilirim.

MahmudEnes
10-01-2020, 13:36
ocak ayýnda hollandaya gideceðim. hangi tohum veya soðanlarý getirmemi önerirsiniz. çok yer kaplamayacaðý için isteyen olursa onuda getirebilirim.

Gentiana lutea(Sarý Centiyan- Yellow Gentian) Týbbi olarak kullanýlan bir bitki. Ancak kültürü yapýlmýyor ve doðadan toplanýyor ve soyu tükenmek üzere. Türkiyede doðadan toplanmasý yasaklandý ve tohumunu satan yok. Nasýl kültüre alýnacaðý ile ilgili çok araþtýrma yaptým. Ancak elimde tohum yok. Orada bulursanýz sipariþ verebilirim.

pares
17-01-2020, 18:47
Thompson and morgan aldý siteden çiçek tohumu sipariþi vermek istiyorum daha önce sipariþ veren varmý ? Gümrükte sorun olur mu? Bilginiz varsa paylaþýrmýsýnýz

asdafas
01-10-2020, 21:45
yakýn zamanda tohum getirebilen var mý horse radish ve maca tohumu getirtmeyi düþünüyorum güvenilir site önerilerine açýðým

Jezebel
02-10-2020, 00:14
yakýn zamanda tohum getirebilen var mý horse radish ve maca tohumu getirtmeyi düþünüyorum güvenilir site önerilerine açýðým

https://www.exotic-seeds.store/tr/arama?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=Lepidium+meyenii&submit_search=

asdafas
03-10-2020, 12:38
sayýn jezebel kaç günde geliyor tohumlar birde gümrüðe takýlma durumu olur mu

Jezebel
03-10-2020, 14:40
Süre hesaplamadým hiç,
Gümrük parasýný postacý alýyor o yüzden hiç gümrüðe takýlma olmuyor artýk.
20 TL civarýnda bir gümrük parasý çýkýyor, paket boyutuna göre.
Gümrükten fatura istedikleri oluyor, ödediðin ücreti görmek istiyorlar.
Benim hiç birþeyim takýlmadý.

Palamut_bahçe
06-11-2020, 06:37
Merhabalar,
Yakýn zamanda rareseeds' den tohum alabilen var mý?
Ben de heirloom bir kaç tohum almayý planlýyorum. Alternatif olarak onerdiginiz baþka siteler var mý?

fantara
18-11-2020, 12:00
Merhaba,

Tayland dan aldýðým Adenium Obesum ( 200 ad ) ve Arabicum rachinee ( nadir ) ( 20 ad. ) tohum var. Ýsteyen olursa mal oluþ bedeline gönderebilirim.

mail : fantara@hotmail.com.tr

Adalet Yaðcý
25-11-2020, 20:26
Merhaba,

Tayland dan aldýðým Adenium Obesum ( 200 ad ) ve Arabicum rachinee ( nadir ) ( 20 ad. ) tohum var. Ýsteyen olursa mal oluþ bedeline gönderebilirim.

mail : fantara@hotmail.com.tr

Sayýn fantara;
Konu ile ilgili size e posta gönderdim ilgilenirseniz sevinirim..

Adalet Yaðcý
25-11-2020, 21:00
Süre hesaplamadým hiç,
Gümrük parasýný postacý alýyor o yüzden hiç gümrüðe takýlma olmuyor artýk.
20 TL civarýnda bir gümrük parasý çýkýyor, paket boyutuna göre.
Gümrükten fatura istedikleri oluyor, ödediðin ücreti görmek istiyorlar.
Benim hiç birþeyim takýlmadý.

Sevgili Jezebel, yukarýda verdiðiniz linkten Plumeria almak istedim, hepi topu 5 adet tohum, 2.25 €, vergi dahil kargo ücreti 10.20 €
Þaþýrdým kaldým.. :)

Gothic35
01-12-2020, 17:46
Güncel olarak tohum alabileceðim bir site var mý ? Kredi kartýna taksit gibi seçenekler oluyor mu yurt dýþý sitelerinde. (https://www.ucuzkrediler.com/vakifbank-kredi-borc-yapilandirma-nasil-yapilir/)

Duru
05-12-2020, 10:57
Merhaba ben de yurtdýþýndan nadir tür bitkilerden alabileceðim güvenilir bir satýcý arýyorum. Bir de gümrüðe takýlýr mý merak ediyorum. Salon bitkileri kaktüs vs çelikleri almayý düþünüyorum ama yolda durumlarý ne olur risk alýnýr mý bilemiyorum? Deneyimleri olan bilgilendirebilir mi?

Jezebel
05-12-2020, 16:47
Sevgili Jezebel, yukarýda verdiðiniz linkten Plumeria almak istedim, hepi topu 5 adet tohum, 2.25 €, vergi dahil kargo ücreti 10.20 €
Þaþýrdým kaldým.. :)

Türk lirasý yerlerde sürünüyor.
Adamlarýn kabahati yok.
En basit çiçek 5€ zaten onlarýn kendi marketinde.
TL ‘ ye vurmuyorlar senin benim gibi. Maaþýný € olarak alan insanlar için para deðil.
Orasý baþka bir dünya.
Hani eski Türk filmi gibi “biz farklý dünyalarýn insanlarýyýz”
Ortak olan tek Korona.

serpil D
08-12-2020, 13:55
Bende son günlerde PLUMBAGO ÝNDÝCA(bildiðimiz mavi yaseminin kýrmýzý rengi)bitkisine takýldým yurt içinde bulamadým Hindistanda yaygýn olarak bulunan bitkiymiþ Hindistandan alýþveriþ yapabileceðim tavsiye edebileceðiniz bir site varmýdýr acaba?

Jezebel
08-12-2020, 17:05
Bende son günlerde PLUMBAGO ÝNDÝCA(bildiðimiz mavi yaseminin kýrmýzý rengi)bitkisine takýldým yurt içinde bulamadým Hindistanda yaygýn olarak bulunan bitkiymiþ Hindistandan alýþveriþ yapabileceðim tavsiye edebileceðiniz bir site varmýdýr acaba?

Ben denedim - Türkiyeye göndermiyorlar maalesef.

emirk_67
11-12-2020, 19:57
superseeds fiyatlarý çok çok uygun. (1 adedi için deðilse tabii)
acaba o 1 $ ýn altýndaki (örneðin salatalýk) fiyatlardaki tohumlarda kaç adet çýkýyor?
sitede bir bilgi vermemiþ. kakao vanilya kaju ejder gözü black sapote gibi tropikal bitki tohum **** fidan arýyorum bildiðiniz bir site **** satýcý var mý

Jezebel
12-12-2020, 09:04
kakao vanilya kaju ejder gözü black sapote gibi tropikal bitki tohum **** fidan arýyorum bildiðiniz bir site **** satýcý var mý

Türk sitelerini kontrol edin.
Meraklý fidancý arkadaþlar var, ürettiler, paralarýnýz yabancýya gitmesin.
Sn . Romantik mesela
Yurtdýþý pahalý ve zor.
Fedakarlýk yapamayacak arkadaþlar, maddi (para) ve manevi ( stres) kayýplarý göze alamayan arkadaþlar hiç denemesin, sormasýn.
Jezebel alýyor olabilir , bu bedava alýyor anlamýna gelmiyor.
Sýkýntýlarýna sabrediyorum.

aigneis
01-01-2021, 17:57
Sevgili arkadaþlar,

Tohum ithalatý için izlenmesi gereken adýmlar nelerdir? Ýthalat baþvurusu nasýl yapýlýr? Baþvuru ücreti var mýdýr?

Teþekkürler

gnc621
05-02-2021, 20:12
https://www.exotic-seeds.store/tr/ar...submit_search=

bu sýte guvenýlýrmý acaba . birde siparýs verdýgýmýzde surec nasýl ýslýyor kargo takýp kodu verýyorlarmý turkýyede hangý kargo fýrmasý getýrýyor sýtesýnden takýp edebýlýyormuyuz

gnc621
06-02-2021, 10:27
https://www.exotic-seeds.store/tr/arama?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=Lepidium+meyenii&submit_search=

bu sýte guvenýlýrmý acaba . birde siparýs verdýgýmýzde surec nasýl ýslýyor kargo takýp kodu verýyorlarmý turkýyede hangý kargo fýrmasý getýrýyor sýtesýnden takýp edebýlýyormuyuz

megbilgi
26-02-2021, 21:53
Türkiye için yeni bir site tavsiyesi...

https://bahcetohum.com

.
F1 tohumlarda yakýnda eklenecek.

Jezebel
02-03-2021, 19:24

Yurtdýþýndan gelen her þey PTT kargo ile geliyor.
Takibi de çok kolay. Çinden bile gelse her uðradýðý yeri rahatlýkla görebilirsiniz.
Denemekten çok korkmaya gerek yok.
Þu ana kadar hiç bir ürünü kaybetmedim , bu da 13 yýl için çok iyi bir þey.
Bahsettiðiniz siteyi bilmiyorum.
Sadece bu siteye kefil olabilirim.
https://www.exotic-plants.de/seeds/climbers/Petrea-volubilis.php
Ancak uçuþlarýn peþ peþe iptal olmasý nedeniyle Viyetnamdan biraz önce mesaj aldým, " ya para iadesi ya da kargo ücreti 60$" .
Yani bu dönem dizimizi kýrýp otursak mý acaba?:rolleyes:

Charlaux
11-06-2021, 14:00
Merhaba arkadaþlar RR952939393CZ takip nolu tohumum geldi gümrüðe sevk edildi diyor. Acaba bu süreci bilen arkadaþlar var mý? Çekmeköy'de oturuyorum umarým Baþakþehir'e gitmek zorunda býraktýrmazlar.

Jezebel
12-06-2021, 10:08
Merhaba arkadaþlar RR952939393CZ takip nolu tohumum geldi gümrüðe sevk edildi diyor. Acaba bu süreci bilen arkadaþlar var mý? Çekmeköy'de oturuyorum umarým Baþakþehir'e gitmek zorunda býraktýrmazlar.

PTT evinize getirecek, bir ödeme çýkar ama muhtemelen çýkmaz, tohum çünkü.
Aliexpres’ten aldýklarýma 14-15 TL gümrük parasý çýkýyor. Standart bir ödeme. Tohum için hiç ödeme yapmadým, çýkmadý yani.
Endiþeye mahal yok.

Charlaux
12-06-2021, 12:17
PTT evinize getirecek, bir ödeme çýkar ama muhtemelen çýkmaz, tohum çünkü.
Aliexpres’ten aldýklarýma 14-15 TL gümrük parasý çýkýyor. Standart bir ödeme. Tohum için hiç ödeme yapmadým, çýkmadý yani.
Endiþeye mahal yok.

Cok sagolun sevgili Jezebel. Eskiden phytosanitary certificate yani saglik sertifikasiyla bitki getirirdik o bile olsa ithalat belgesiz getirttiremiyormusuz. Yani hobi amacli da olsa CITESli butun uluslararasi standartlara uyan bitkiyi getiremiyorsunuz. Bu sebeptendir ki tohumdan dahi korkar oldum.

Charlaux
12-06-2021, 20:59
Tekrardan merhaba arkadaslar RR952939393CZ ptt is yerinde bekliyor diyor bu normal midir bilen var mi? Tesekkurler.

Jezebel
13-06-2021, 07:10
Tekrardan merhaba arkadaslar RR952939393CZ ptt is yerinde bekliyor diyor bu normal midir bilen var mi? Tesekkurler.

Pazartesi daðýtýma çýkacak demek, hafta sonu -tatil.

Charlaux
15-06-2021, 08:02
Merhaba arkadaslar normalde de boyle mi bilmiyorum ben aradim gumruge gitmem icin telgraf bekliyorum cunku gumrukte tutuluyormus ancak tohum yasak dediler bilemiyoru. Gumruge gidip bir sansimi deneyecegim ama keske bu kadar zor olmasa.

Jezebel
15-06-2021, 18:41
Merhaba arkadaslar normalde de boyle mi bilmiyorum ben aradim gumruge gitmem icin telgraf bekliyorum cunku gumrukte tutuluyormus ancak tohum yasak dediler bilemiyoru. Gumruge gidip bir sansimi deneyecegim ama keske bu kadar zor olmasa.

Hiç böyle bir þey yaþamadým.
Gümrükten arayýp malýn faturasý istendi, gönderdim, gümrük bedeli belirlendi. Japon çeliði bir makas almýiþtým.
Son olayým bu ve 5 yýl önceydi.
Ýlginç, sakýnan göze çöp battýðý doðru demek ki

719910

719911

Bunlar da aldýðým tohumlarýn küçük bir kýsmý.
Geçmiþ olsun.

Charlaux
16-06-2021, 14:21
Hiç böyle bir þey yaþamadým.
Gümrükten arayýp malýn faturasý istendi, gönderdim, gümrük bedeli belirlendi. Japon çeliði bir makas almýiþtým.
Son olayým bu ve 5 yýl önceydi.
Ýlginç, sakýnan göze çöp battýðý doðru demek ki

719910

719911

Bunlar da aldýðým tohumlarýn küçük bir kýsmý.
Geçmiþ olsun.

Merhaba sn. Jezebel
Cok tesekkur ederim. Saniyorum arada bazilarimiza piyango vuruyor. Risk alinmaya degebilir ama kur fiyatlari dusunulunce siparise niyetlenenlerin bunu goz onunde bulundurmasini tavsiye ederim.

Mihael Nasr
27-08-2021, 19:51
Ebay'den alýnan tohumlarda sýkýntý yaþayan var mý acaba?

Ben Ebay'de portekizli bir satýcýdan tropikal meyve aðacý tohumlarý aldým, satýcý ortalama 15 günde elinde olur dedi. 30 günü geçti. Türkiye'ye giriþte gümrükte takýlma ihtimali varsa bile ben Hatay'dan bunu nasýl anlayabilirim/düzeltebilirim. Ebay'deki çoðu satýcýda takip numarasý yok zaten (ya da bana öyle denk geliyor)...

Edit: Bilgilendirme yapayým. Ebay'den aldýðým tohumlar geldi. Hangi kargo þirketinin getirdiðini bilmiyorum çünkü ben evde yokken gelip evin önüne býrakmýþlar. Gümrük veya cezai bir sorun olmamýþ anlaþýlan (20 dolarlýk ürün almýþtým). Ama geliþ süresi sýkýntýlýydý, tahmini 21 aðustos görünen teslim tarihi olmasýna raðmen 5 eylülde teslim edildi. Belki sorun bizim gümrüktedir bilemiyorum. Sadece benim gibi yurt dýþýndan ilk defa tohum alacak olanlara bir tür deneyim aksettirmek istedim.

Chimalis
04-02-2022, 23:03
Konu yaklaþýk bir yýldýr aktif görünmüyor. Ben yurt dýþýndan tohum sipariþi bugüne kadar hiç düþünmemiþtim. Son yýllarda kýna konusuna merak saldým, ülkemizde Lawsonia inermis tohumu bulamýyorum, yurt dýþýndan sipariþ vermeyi düþündüm. Þu sýralar ortalýk sýkýntýlý bir yere oynamayýn diyorlar. Yurt dýþýndan tohum sipariþi ne durumda? Güncelleme yaparsanýz, sevinirim.

megbilgi
07-02-2022, 22:29
Mayýs 2021 Tarým bakanlýðý tebliðine göre yurt dýþýndan her türlü tohum ( küçük kargo - ptt dahil ) giriþi yasaklanmýþ durumda. ( Ancak ithal ederek sokabilirsiniz onunda bir sürü iþlemi var. )
Herhangi bir þekilde mektup vs ile yurt dýþýndan tohum sokulmasý cezai iþleme tabii. Bir þekilde geçiririm diyerek kendinizi riske atmayýn.
Bilginize.

Chimalis
30-04-2022, 16:05
Mayýs 2021 Tarým bakanlýðý tebliðine göre yurt dýþýndan her türlü tohum ( küçük kargo - ptt dahil ) giriþi yasaklanmýþ durumda. ( Ancak ithal ederek sokabilirsiniz onunda bir sürü iþlemi var. )
Herhangi bir þekilde mektup vs ile yurt dýþýndan tohum sokulmasý cezai iþleme tabii. Bir þekilde geçiririm diyerek kendinizi riske atmayýn.
Bilginize.

Öncelikle yanýtladýðýnýz ve bilgiler için teþekkür ederim. Foruma 2014 yýlýndan bu yana üyesiniz. Platformda iletiþiminiz nasýl bilemiyorum ama bana kýna (Lawsonia inermis) tohum bulma yardým etmeniz mümkün mü? Teþekkür ederim.

devrann
05-11-2022, 17:34
Sanýrým artýk yurt dýþýndan internet kanalýyla tohum getirmek tamamen yasaklanmýþ veya zorlaþmýþ.Geçen gün rareseeds'ten aldýðým tohumlar ithalatýna gümrükçe izin verilmedi þeklinde bir ibareyle geldiði yere gönderildi.Neyseki rareseeds'in bazý saçma katý kurallarý olsada parayý iade ettiler.
Ülkede herþey yasaklanmýþ durumda getirdiðimiz 3-5 domates biber tohumu sanki çuvalla tohum getiriyoruz ticaretini yapýyoruz diðer ülkelerden de bir sürü hobi maksatlý tohum alýþveriþi oluyor onlar niye yasaklamýyor.

Mahmut Tebir
06-11-2022, 13:14
Sanýrým artýk yurt dýþýndan internet kanalýyla tohum getirmek tamamen yasaklanmýþ veya zorlaþmýþ.Geçen gün rareseeds'ten aldýðým tohumlar ithalatýna gümrükçe izin verilmedi þeklinde bir ibareyle geldiði yere gönderildi.Neyseki rareseeds'in bazý saçma katý kurallarý olsada parayý iade ettiler.
Ülkede herþey yasaklanmýþ durumda getirdiðimiz 3-5 domates biber tohumu sanki çuvalla tohum getiriyoruz ticaretini yapýyoruz diðer ülkelerden de bir sürü hobi maksatlý tohum alýþveriþi oluyor onlar niye yasaklamýyor.

Diyecek çok þey var ama diyemiyoruz. Ýnþallah seçimden sonra bir þey olmaz ise her þey düzelecek. Bu saçmalýklar zaman içinde düzelecek.

mahon67
20-11-2022, 13:04
Diyecek çok þey var ama diyemiyoruz. Ýnþallah seçimden sonra bir þey olmaz ise her þey düzelecek. Bu saçmalýklar zaman içinde düzelecek.

Bence tam tersi, Yurtdýþý tohum gönderen sitelerin çoðu artýk yurtdþý tohum göndermiyor; Türkiye gibi birçok ülkenin de gümrüðünde takýlmalar olduðundan daha önce yurtdýþý gönderim yapanlar artýk göndermiyor. Sanýrým birkaç yýla yurtdýþý tohum iþi tamamen imkansýzlaþacak

devrann
25-11-2022, 12:10
Bence tam tersi, Yurtdýþý tohum gönderen sitelerin çoðu artýk yurtdþý tohum göndermiyor; Türkiye gibi birçok ülkenin de gümrüðünde takýlmalar olduðundan daha önce yurtdýþý gönderim yapanlar artýk göndermiyor. Sanýrým birkaç yýla yurtdýþý tohum iþi tamamen imkansýzlaþacak

Bazý tohum siteleri artýk tohumlarý kendi isteðinizle satýn aldýðýnýzýn onayýný alýp öyle gönderiyor.Baþýna biþey gelirse sorumluluk kabul etmiyor.Gümrükte büyük paketler takýlýyor mesela rareseeds gibi kocaman paketle gönderenler ,ama mektup zarfý içinde gönderilenler mebla çok fazla deðilse yakalanmýyor birde büyük tohumlara elveda diyebiliriz çünkü iþi bilen bazý siteler büyük tohumlarý paket içine koymuyor yerine baþka bir tohum koyup geçiyorlar farkedilme riski daha yüksek olduðu için.Ýþte ben bu gümrük durumlarýný, küçük mektup zarfý ile gönderebilirseniz gümrükten geçme þansý yükselir gibilerinden istediðim þekilde gönderebilirmisiniz yazdým rareseedsten bir kadýna,kadýn adeta þok oldu asla böyle bir þey yapmayacaklarýný,hiçbir þeklde tohumlarý kamufle etmeyeceklerini eðer gümrükte yakalanýrsa para iadesi yapabileceklerini söyledi.Bu sitenin iyi tohumlarý olsada bu olaydan sonra benim için bitti zaten :) kendi kurallarýný dikte etmekten baþka birþey bilmiyorlar ve adýna destek demiþler.
Ancak beni asýl yýldýran ptt oldu,takipli postayla gelen posta nasýl oluyorsa Türkiye'ye gelince paket bir türlü takip edilmiyor barkod hatasý gibi bir hata veriyor,telefona kimse bakmýyor gümrükte ilginç bir kurum.Amerika'da da usps için ayný þeyleri söylüyorlar hatta usps ile gönderildiði için sorumluluk kabul etmiyor bazý siteler.

serpil D
27-11-2022, 04:08
Amazon ülkemize canlý bitki gönderiyormu hiç alýþeriþ eden oldumu acaba?

megbilgi
29-11-2022, 10:16
Amazon ülkemize canlý bitki gönderiyormu hiç alýþeriþ eden oldumu acaba?

Göndermiyor, hatta listeleme sýrasýnda bile göstermiyor. Ülke deðiþikliði yaptýðýnýzda listelemede görünüyor.

çiçeksever
04-12-2022, 16:25
https://www.amazon.com/Sunshine-Narcissus-Bulbs-Deer-Rodent-Resistant/dp/B00D0D4KB4/ref=sr_1_2?c=ts&keywords=Plants%2C+Seeds+%26+Bulbs&qid=1670167418&s=lawn-garden&sr=1-2&ts_id=3480662011
burada nergis soðaný gönderiliyor gözüküyor.

Renkli bahçem
26-12-2022, 13:55
Keþke bu baþlýðý daha önce görseydim. 8 aralýkta Etsy den tohum sipariþi verdim. Gümrüðe takýlmasýndan, yasaklanmasýndan bi haberdim. Gelse çok sevineceðim çünkü çok istediðim çesitlerdi :(

yavuz10
26-12-2022, 15:59
Keþke bu baþlýðý daha önce görseydim. 8 aralýkta Etsy den tohum sipariþi verdim. Gümrüðe takýlmasýndan, yasaklanmasýndan bi haberdim. Gelse çok sevineceðim çünkü çok istediðim çesitlerdi :(

Bende deneme amaçlý sipariþ verdim iki ayý geçti ve maalesef gelmedi

Renkli bahçem
27-12-2022, 18:34
Üzüldüm sizin adýnýza ve kendi adýma. Sipariþ verirken gelmeyeceði ihtimalini hiç düþünmemiþtim. Ekme hayalleri kuruyordum ta ki burada yazýlanlarý okuyana kadar. Belki gelir diye umutlanmayayým o zaman :(

devrann
27-12-2022, 21:26
Üzüldüm sizin adýnýza ve kendi adýma. Sipariþ verirken gelmeyeceði ihtimalini hiç düþünmemiþtim. Ekme hayalleri kuruyordum ta ki burada yazýlanlarý okuyana kadar. Belki gelir diye umutlanmayayým o zaman :(

Takipsiz gönderiyse baþtan unutun gitsin zaten,takipsiz ve kayýtsýz gönderilerin hiç þansý yok.Ben 2 defa aldým sýrf sitesinde daha uzun sürede ancak sorunsuz geliyor yazdýðý için ikiside gelmedi.Takipli ise zaten ptt'nin takip sayfasýndan veya 17track,parcelmonitor gibi sitelerden gönderinin baþýna ne geldiðini görebilirsiniz.etsy'deki satýcýlar yýldýz peþinde olduklarý için söylediðiniz þekilde gönderi yapýyorlar.Mektup zarfý içinde göndermelerini söylerseniz o þekilde gönderi yaparlar.Zarfla gelen gönderilerde ulaþma þansý daha yüksek ancak %100 deðil.
Hatta siz belirtmesenizde bazý siteler zarf üzerine düþük bir tutar yazýyorlar gümrükte sýkýntý olmasýn diye.Ben bir siteden tohum aldým 10 dolar yazmýþlar zarfýn üstüne daha yüksek olduðu halde ,73 lira gümrük vergisi çýktý.

Renkli bahçem
28-12-2022, 07:57
Takipsiz gönderiyse baþtan unutun gitsin zaten,takipsiz ve kayýtsýz gönderilerin hiç þansý yok.Ben 2 defa aldým sýrf sitesinde daha uzun sürede ancak sorunsuz geliyor yazdýðý için ikiside gelmedi.Takipli ise zaten ptt'nin takip sayfasýndan veya 17track,parcelmonitor gibi sitelerden gönderinin baþýna ne geldiðini görebilirsiniz.etsy'deki satýcýlar yýldýz peþinde olduklarý için söylediðiniz þekilde gönderi yapýyorlar.Mektup zarfý içinde göndermelerini söylerseniz o þekilde gönderi yaparlar.Zarfla gelen gönderilerde ulaþma þansý daha yüksek ancak %100 deðil.
Hatta siz belirtmesenizde bazý siteler zarf üzerine düþük bir tutar yazýyorlar gümrükte sýkýntý olmasýn diye.Ben bir siteden tohum aldým 10 dolar yazmýþlar zarfýn üstüne daha yüksek olduðu halde ,73 lira gümrük vergisi çýktý.

Biri takipsiz, diðerinde de kargo ücretsizdi. Ben üzerine soðuk su içeyim ve bir daha da araþtýrmadan bir iþe kalkýþmayayým. Bilgi verdiðiniz için teþekkür ederim.

Bir baþlýk açsam olur mu acaba? Belki elinde olan vardýr istediðim çesitlerden

Renkli bahçem
28-12-2022, 12:30
Satýcýyla görüþtüm. Slovakya postasýnýn Avrupa'daki en yavaþ posta olduðunu söyledi. Zarfa koyduðunu ve eðer elime ulaþmazsa tekrar göndereceðini de. Elime ulaþmadýktan sonra tekrar tekrar göndermenin de bir anlamý yok sanýrým.

devrann
28-12-2022, 21:37
Satýcýyla görüþtüm. Slovakya postasýnýn Avrupa'daki en yavaþ posta olduðunu söyledi. Zarfa koyduðunu ve eðer elime ulaþmazsa tekrar göndereceðini de. Elime ulaþmadýktan sonra tekrar tekrar göndermenin de bir anlamý yok sanýrým.

Dediðim gibi zarfla gelme þansý daha yüksek,gümrüðe takýlýrsa tekrar göndermelerini isteyebilirsiniz.Slovakya postasý emin olun ptt'den daha yavaþ deðildir.Devletin buna bir çeki düzen vermesi gerekiyor inanýlýr gibi deðil.Böyle fii tarihinden kalma bir binada oda gibi bir yerde kargo hizmetimi verilir.Amerikadan tohumun istanbul'a gelmesi daha kýsa sürüyor.Ýnanmazsýnýz Sri lanka'dan tohum aldým Ýstanbuldan bana ulaþmasý daha uzun sürdü.
Bu arada takip kodunu istemeyi unutmayýn,takipli postanýnda bazen takip edilemediði durumlar olabiliyor.Bu þekilde bana iki kere denk geldi birisi geldi diðeri gelmedi.Takip kodunu ptt'nin sisteminden sorguluyorsunuz ancak barkod hatalý þeklinde hata veriyor.Baþka takip sitelerinde sorguladýðýnýzda ise Türkiye'ye kadar görünüyor Türkiye'den sonra görünmüyor.Usps firmasýnda oldu ikiside Ua ve Ue ile baþlýyordu kodlar ve Türkiye içinde takip edilmiyor.Gönderen tohum sitesine bununla ilgili mail attým ancak bu kodlar için birþey yapamayacaklarýný söylediler iade yapmadýlar.

Renkli bahçem
29-12-2022, 13:09
Kesinlikle dediðiniz gibi devletin düzenlemesi gerekiyor. Ýstediðimiz ürünlere ulaþmak bu kadar zor hatta imkansýz olmamalý. Ve ürüne ödediðimizden daha fazla gümrüðe,vergiye vermekte çok yanlýþ. Tecrübelerinizi aktarýp bilgilendirdiðiniz için teþekkürler. Yoksa ben hala bugün-yarýn gelir diye bekleyip niye gelmediðini anlamayacaktým.

Eðer bir mucize olur da gelirse çoðaltýp buradan paylaþmayý düþünüyorum .

AlimHakan
12-01-2023, 22:39
Kesinlikle dediðiniz gibi devletin düzenlemesi gerekiyor. Ýstediðimiz ürünlere ulaþmak bu kadar zor hatta imkansýz olmamalý. Ve ürüne ödediðimizden daha fazla gümrüðe,vergiye vermekte çok yanlýþ. Tecrübelerinizi aktarýp bilgilendirdiðiniz için teþekkürler. Yoksa ben hala bugün-yarýn gelir diye bekleyip niye gelmediðini anlamayacaktým.

Eðer bir mucize olur da gelirse çoðaltýp buradan paylaþmayý düþünüyorum .
Eðer kargonuz gelirse buradan haber verirmisiniz.Bende bugün sipariþ verecektim etsy üzerinden.Eðer sizin tohumlar ulaþýrsa ben de þansýmý deneyeceðim.

Murat Uysal
27-01-2023, 23:17
Selamlar. Uzun süredir araþtýrdýðým bir konu. Üreticileri buldum yalnýz buraya getiremedim. Yardýmcý olabilecek olan varmý?

Amerika **** Kanada da yetiþtirilen Mürver fidanlarýndan ülkemize getirerek burada deneme yapmak istiyorum. Yardýmcý olabilir misiniz?

Renkli bahçem
28-01-2023, 10:42
Eðer kargonuz gelirse buradan haber verirmisiniz.Bende bugün sipariþ verecektim etsy üzerinden.Eðer sizin tohumlar ulaþýrsa ben de þansýmý deneyeceðim.

Merhaba. Dün geldi. Ama þöyle oldu. Ýlk yollandýðýnda kargo takipsiz yollanmýþtý ve ulaþmadý bana .Ýkinciye kargo takipli yolladý 12 ocakta. 18 ocakta gümrüðe geldi. 26 sýnda gümrükten çýkýp ptt ye verildi. 27 sinde de bana ulaþtý. Bütün süreci takip etmek çok güzel. Gümrük vergisi, gümrüðe sunma ve damga vergisi Toplam 41 tl ödedim. Ayrýntýlý yazýyorum faydalanan olursa diye. Kargo takipsiz Amerikadan da sipariþ vermiþtim Etsy den. O da gelmeyecektir. Yani kargo takipsiz asla sipariþ vermeyin.

AlimHakan
28-01-2023, 22:58
Merhaba. Dün geldi. Ama þöyle oldu. Ýlk yollandýðýnda kargo takipsiz yollanmýþtý ve ulaþmadý bana .Ýkinciye kargo takipli yolladý 12 ocakta. 18 ocakta gümrüðe geldi. 26 sýnda gümrükten çýkýp ptt ye verildi. 27 sinde de bana ulaþtý. Bütün süreci takip etmek çok güzel. Gümrük vergisi, gümrüðe sunma ve damga vergisi Toplam 41 tl ödedim. Ayrýntýlý yazýyorum faydalanan olursa diye. Kargo takipsiz Amerikadan da sipariþ vermiþtim Etsy den. O da gelmeyecektir. Yani kargo takipsiz asla sipariþ vermeyin.

Detaylý bilgi verdiðiniz için teþekkür ederim.