View Full Version : Güler
Agaclar.net'te geliş maceranız nasıl oldu?
Geçen sene Mart ayında kolumu kırdım. Eve bağlı olmak ve hiçbir şey yapamamak beni çok sıkmıştı. Bu halim, alışık olmayan çevremi üzüyordu.
Ablamın kızı Selen (kendisi site üyemiz) bana telefon ederek ''Teyzeciğim, seni meşgul edecek bir site buldum, çok seveceksin, hemen bir bilgisayar al'' dedi.
Oğlum da bu işe el attı ve ben böylece ilk defa bilgisayar kullanmaya başladım ve çok sevdiğimiz sitemize Selen beni üye yaptı. Üyelik profilimde yaşımı 40 yazmış (kendisi herhalde beni öyle görüyor) sonradan düzelttim. Yaşım 59 idi, emekli bankacıyım.
Burada neler öğrendiniz?
Çok şey öğrendim. Bildiğim şeylerin eksik olduğunu da öğrendim. Elimden geldiğince, bazen günde 11-12 saat okuyarak notlar aldım. Öğrendiklerimi de bahçemde, çiçeklerimde tatbik ettim.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Doğru bildiğim şeyleri, dostlarımla paylaşmaktan çok zevk alırım. Çiçeklerimle ilgili olarak, site arkadaşlarımın sorularına olabildiğince açık cevaplar vermek istedim. Bunlar arasında: Sardunyalar, Açelyalar, Clematis, Çiğdemler ve diğer soğanlı yumrulu bitkiler (Amaryllis, yıldız, sümbüller, glayörler, zambaklar) var.
Sizi tanıyalım
İstanbul'luyum. Emirgân'da haremliği, selamlığı olan 26 odalı büyük bahçeli bir köşkte, kalabalık bir aile içinde, çok mutlu olarak büyüdüm. Liseyi bitirdikten sonra Amerika'ya gittim. Orada tahsilime devam ederken babamı kaybetmem en büyük acımdı. Hemen geri döndüm.
Bir müddet sonra sıkıntıdan, bir bankanın kambiyo servisinde işe başladım. Her nekadar geçici diye başladıysam da (ki aklımda tekrar Amerika'ya dönmek vardı) şimdi eşim olan mahalle ağabeyim Oğuz'un aklımı çelmesi yüzünden onunla nişanlanarak bu sevdama son verdim. Oğuz'la evlenerek, işime devam ettim. Sonra bir oğlumuz oldu. Daha sonra da bu bankanın kambiyo müdürü olarak işimi bitirdim. Şimdi emekliyim.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Çok büyük bir zamanı. İlkbahar ve yazın, büyük bir zaman bahçede bilfiil çalışarak, kış aylarında da bitkiler hakkında mecmua ve kitaplar okuyarak.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Ağaçlar net'i çok beğeniyor ve seviyorum. Çok da faydalanıyorum. Bilgi paylaşımı çok güzel, ama ne yalan söyleyeyim, sevgili Dark'ın eski kahvesini de arıyorum. Yine sizler bilirsiniz ama bizler orada sanki sıcak bir yuva bulmuş gibi konu haricinde de olsa biraz dertleşiyor, eğleniyorduk. Sanırım yazışmalarımız sizlerin başını derte sokacak cinsten de değildi. Onu kaybettik. Halbuki bizler bu büyük aile içinde kendi ailelerimizdeki sevinçleri, sorunları da paylaşıyor, birbirlerimize hediyeler, ikramlar yapıyorduk. Bu da bizi rahatlatıyordu. Sabah en erken kahveye ben gireyim güzel bir ''Günaydınnnn'' dan sonra ''çayı demliyorum, buyrun'' demek için can atıyordum. Ne güzel şiirler, öyküler yazıyordu arkadaşlar. Şimdi bunlar yok. Dedim ya yine sizler bilirsiniz, biz de uymak zorundayız ve uyarız.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Üyelerimiz bu siteye, kendileri isteyerek, severek üye olduklarına göre, lütfen biraz daha hoşgörülü olsunlar. Affedersiniz ama hani bir atasözümüz vardır ya ''Öküz altında buzağı arama''sınlar. Her topluluğun, kendisine has kuralları olması gerekir. Bu kurallara uyulmalı, lâtifeler lâtif olmalı. Bu sitenin havasına uygun ve faydalı yeni arkadaşların katılımının sağlanmasına çalışılmalıdır.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Çiçekleri çok seviyorum. Onları yetiştirmek, büyütmek bana haz veriyor.
Ayıramam ki hepsini seviyorum.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Bitkilerle konuşmak, onları okşamak, açan çiçekleri öpmek (kaktüsler hariç) benim en sık yaptığım şeyler. Daha evvel de sitemizde (Bitki delileri bölümünde) yazmıştım.
Balkondaki bitkileri sularken onlarla konuşmalarım, evde eşimi bir saatten fazla yatak odasına hapsetmişti. Pijamalı olduğu için ve eve de misafir geldiğini sanarak salona geçememişti. Benim çiçeklerle sohbetimi, misafir ile yaptığımı sanmış.
Üzücü olayım ise, çimlerime gelen hastalık. Geçen yaz bütün zamanımı aldı. Denemediğim usul ilaç kalmadı. Hele bir de üstüne üstlük der gibi çıkan su otları beni çıldırttı. Bu otları tek tek ot öldürücü ilaçla ilaçlamak, adımı deliye çıkarttı. Esasında, hiçbir akıllı insan da yapmaz, yani. 1080 tane ot, tek tek ilaca batırılır mı? (Ama semeresini gördüm)
Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Oooh, hem de çok. Ömrüm olursa, daha neler yapacağım. Bu sene ilk iş, yan bahçeye devir daimli süs havuzu yapmak.
Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Elimden geldiğince, İstanbul toplantılarına gidiyorum. Bir geziyi rahatsızlığımdan dolayı kaçırdım. Yakın illere; Yalova, Bursa toplantılarına da katılıyorum. En kısa zamanda Ankara toplantısına da katılmayı planlıyorum. Hatta Kıbrıs bile olabilir.
Toplantılar samimi oluyor. Gelen üyeler, büyük bir sevecenlikle getirdikleri fideleri, soğanları, tohumları paylaşıyorlar. Bu çok hoş, ortaya cıvıl cıvıl bir görüntü çıkıyor. Keşke, siz de gelebilseniz sayın Malina. Sizi çok merak ediyoruz.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Bahçem mecmuasını alıyorum.
Prof.Dr.Ersin Yücel'in, Nejat Ebçioğlu, Atilla Odabaş, Gülnar Önay, Hatif R.Öğe ve Dr.Gürkan Ceylan'ın kitaplarının birçoğu mevcut.
Yabancı basından; Dr D.G.Hessayon'un World's best selling'leri, Alan Titchmarsh, John Brookes, Roy Lancaster v.b. okuyorum. Counrty Homes mecmuasına da aboneyim.
Sanırım Gülnar Önay hanım da bizim site üyelerimizden. Kitaplarını zevkle okuyorum. Dr.Gürkan Ceylan'ın Dış Mekan süs bitkileri de güzel. Alan Titchmarsh, tercihimdir.
Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Ediz Hun'un ve Karaca'nın çalışmaları takdire değer, ama siz beni daha çok etkilediniz. Bizlere bu güzel siteyi kurmakla en güzel örnek oldunuz. Yöneticilere, moderatörlere teşekkürler, sağolsunlar sorularıma çok güzel ve yönlendirici cevaplar alıyorum.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Başka sitelerde üyeliğim yok.
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım, isterim. Fakülteye sadece dinleyici olarak gitmek istedim, müracaatıma cevap vermediler.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Tahmininizden çok. Emekli olup da evde oturunca bütün vakit Ağaçlar Net'te geçiyor. Adeta hastası oldum sitenin. Sanırım günde 8 saat.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Sinemaya gitmek ve seyahat etmek.
Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Evet, tohum aldım verdim. Pekçok arkadaşa çiçek soğanları, sardunya ve Aloevera fidesi gönderdim. Elimdekileri paylaşmayı çok seviyorum.
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Çimlerim hastalandığında bana yardımları dokunan Sayın Mine Pakkaner ve sayın Şükran Ayalp, gül çeliklerinde sayın Lotus1071, sayın Praecox'un orkideleri hakkındaki yazıları, sayın Todor'un zerafeti ve yazışma uslubu, sevgili penelophe'nin mitolojik öyküleri, sevgili Ferda Ülkümen ve herbaryum'un ''bu bitkinin adı nedir'' sorularına anında doğru cevap vermeleri, Sebo gibi bir yığın genç arkadaşımızın site için çırpınmaları, Zenfree, Buket Aktar ve Ada Bayrakoğlu'nun büyük yardımları, Cemal.s, elfogi'nin ve Hakan'ın, celal'in sohbetleri hep beni iyi yönde etkilediler. Ayrıca bütün bunları bana kavuşturan yeğenim Selen'e tekrar teşekkür ederim.
Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Lioness'lik yaptım uzun süre. Huzur evlerine giderek, maddi ve manevi yardımlarda bulundum.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Evet, katılırım. Mutlak sesimizi duyurmalıyız.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Hayır, bulmuyorum. Sadece TRT 2 de ''Bu toprağın sesi'' ve Olay TV de Alara Fidanlığının programları yeterli değil bence. Yabancı yayınlar, belgeseller daha çok. Hemen hemen bütün kanallardaki kavgalı programları mutlak iptal ettirmeli ve eğitici, öğretici bitki ağaç programları, belgeseller koymalı. Bu ara İZ TV de güzel belgeseller bulmak mümkün. Geçen gün Sığla ağacının öyküsünü hayranlıkla izledim.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Bahçe imkanını bulamıyanlar için çok güzel bir uğraş. Sitemizde de olduğunu geç öğrendim. En kısa zamanda ziyaret edeceğim. Büyük bir zevkle de çalışırım.
Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz; ağaç, çiçek, kitap, şarkı, müzik grubu/müzik sanatçısı, ressam, şair, film, web sitesi.
Mavi Ladin,
Gül,
Bahçe kitapları tercihimdir. Lajos Zilahy'nin İki Esir'i de bende iz bırakmıştır.
Türk sanat müziği, Rodrigo gitar konçertosu,
Ressam Hüseyin Bilişik,
Nazım Hikmet,
Başka Tanrının Çocukları.
GÜLER ÖZKAN
Vildan Sönmez
27-02-2008, 16:06
Arkadaşımızı o güzelim bahçesinden ve balkonundan tanıyoruz.
Verdiği emek için tekrar kutluyor, bahçesinin tadını çıkaracağı uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.
Sebahattin Sargın
28-02-2008, 10:02
Güler Hanımcığım sizi yakından tanıyordum zaten, şimdi daha bir yakın olduk ;) Güzel bir yazı olmuş, emek verenlerede teşekkür ederiz.
Sevgiler ;)
Penelophe
29-02-2008, 17:48
Sevgili Güler, çok hoşsun doğrusu.;) Burada olduğum ve senin gibi arkadaşlarım olduğu için çok şanslı hissediyorum kendimi.;)
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım, isterim. Fakülteye sadece dinleyici olarak gitmek istedim, müracaatıma cevap vermediler.
Çok ayıp etmişler doğrusu. Derslere katılsaydınız herhalde o dersler çok neşeli ve verimi geçerdi.;)
Sonja Varol
10-03-2008, 16:40
Sevgili Güler Hanim,
Sizi, bahcenizle bir bütün olarak tanidim. Bizim de bag-bahcemiz var ama sizinki farkli bir güzellik. Bir de Türkiye´nin iklimini buna eklersek. Gipta etmemek mümkün degil.
http://img141.imageshack.us/img141/5553/buketnz1.jpg
Bu cicekler sizin icin, lütfen kabul buyurun...
Güler Hanım benim için örnek aldığım kişi diyebilirim.Çok yeniyim ama Güler Hanımın söylediği herşeyi okudum diyebilirim.Sabah siteye girergirmez baktığım ilk yer Gülerin Bahçesi.Sevgiyle kalın
Koyu yeşil
11-03-2008, 10:50
İçimden şöyle demek geldi: ''Güler Hanım sevildiğinizi bilin'' :).
Binlerce teşekkürler sevgili arkadaşlarım. Sevildiğimi biliyorum, bunu bana o kadar güzel ve nazik bir şekilde belirtiyorsunuz ki. İyiki varsınız.
BenBen1967
19-03-2008, 12:22
Bahçene çırak ararsan ben burdayım unutma .;)
Sevgili Benben1967, çıraklık ne kelime, ben bahçeme hepimizin bahçesi diye bakıyorum.
Hakikaten, bütün işi benim başıma yıkmasanız da yardıma gelseniz ne iyi olur, fikirleri ile bana yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler. Fiili olarak da çalışacaklara çok ihtiyaç var duyurulur.
Topluca yardıma gelelim.:)
fatmadundar
20-03-2008, 14:27
Sevgili Güler,
Size çok saygı duyuyor ve seviyorum. Benim yapmak isteyip de yapamadıklarımı yaptığınız için de rahatlıyorum. Çiçeklerle kalın.
Sevgili elfogi, bekliyorum. Hem yardıma hem de güzelliklerin zevkini sizlerle paylaşıma bekliyorum. Mayıs ayında inşallah diyelim mi?
Sevgili fatmadundar, bahçem hepimizin. Doya doya tadını çıkart sevgili arkadaşım.
Sevgili Güler Abla bir türlü tanışamadık.Bahçeye de gelemedim.Çok keyifli bir gün geçirmişsiniz.Paylaşımcı, fedakar ve sevgi dolu bir insansınız.Herşey için teşekkür ederim.Umarım bir gün tanışırız. Sevgiler .
Sevgili Elfogi,(sen benim için halâ elfogisin-Oğuzhan'a alışamadım) ben de seninle tanışmaktan büyük zevk alacağıma eminim. İnşallah diyelim.....
papatyam
13-05-2008, 12:19
Hiç bitmeyen enerjiniz ve sürekli gülen yüzünüzle iyi ki varsınız :)
ceviz ağacı
13-05-2008, 12:42
Sevgili Güler ,
Ne kadar misafirperver ve güzel bir insansınız . Bahçenize bir kez daha hayran oldum ellerinize sağlık . Güllerinizin kaç yıllık olduğunu yazabilirmisiniz ? Teşekkürler...
Süha Şendoğan
13-05-2008, 12:43
Güler hanım
Kendinizi çok iyi tanıtmışsınız ama eksik olmuş çok cana yakın ve çok sevimlisiniz.
Bursa kış toplantısında sizi tanıma mutluluğuna eriştik size uzun ve mutlu yaşantılar dilerim.
Sevgili Güler hanım sizinle ilk iletişimimiz 1 yıl kadar önce göndermiş olduğunuz aloe vera sayesinde oldu. Aloe vera çok güzel büyüdü ve yavrular verdi. Pek yazmasamda sizi ve harika bahçenizi izliyorum. İyiki varsınız sevgiler..
papatyam
13-05-2008, 12:51
Teşekkür ederim, siz sevginizi hepimize hissettiriyorsunuz :)
Teşekkürler, canım papatyam. Seni de tanımak benim için aynı güzellikte biliyorsun değil mi?
Sevgili ceviz ağacı, teşekkür ederim. Bahçemle 10-12 senedir uğraşıyorum. Önceleri hemen hemen hiç düzlük yoktu. Bayır eteği olduğu için hayli uğraş verdik. Yavaş yavaş düzlükleri elde edince çiçeklendirmeye başladım. Hiçbir şey planlı olmadı. Neyi beğendiysem sevdiysem onu yapmaya çalıştım, tabii bu arada yap-boz lar da olmadı değil. Güllerim sanırım 8 senelik filandır. Bazı güller çok ihtiyarladı tabii bunları da yavaş yavaş değiştirdim. En son ektiğim İtalyan gülleri 3 senelik, hayatın (balkonun) heriki tarafında bulunan sarmaşıklar (sık sık budarım) hemen hemen en eski güllerdir. Kameriyedeki güller de 5-6 seneliktir. Büyük beyaz gül de 6 senelik.
Genelde her sene budama yaparım. Bir sene gençleştirme, diğer sene orta budama.
İnşallah bu sonbahar, şu an saksıda olan Osiria güllerim de toprağa kavuşacaklar. Böylece bahçede sanırım 136 kök gülüm olacak. ohh ohh maşallah demeliyim değil mi?
papatyam
13-05-2008, 13:17
Güler Hanım,
budadığınız gül çeliklerine yine talibim önceki gönderdikleriniz çok çok özel bir yerde ve hepsi tuttu.(maşallah)
Sn Güler Hn siz hayata hep gülerek bakanlardansınız. Dilerim hayatta size daima gülerek bakar. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve cennet bahçenizde çalışarak uzun bir ömür geçirmenizi diliyorum.
Sevgili papatyam, severek yetiştiririm, eskileri orada yeşersinler. Yeni olanları da balkonunda bakarsın.
Sevgili M.Sema, demek o şekilde düşünüyorsun? Hayat çok acımasız bence ama mutlu olmak istiyorsak iyi yönünden bakmalı, demiyorum ki Polyannacılık oynayalım, ama işte geldik- şu kapıdan- işte çıkıp gideceğiz-bu kapıdan bari bu arada mümkün olduğunca mutlu olmaya bakalım zaman çok çabuk uçup gidiyor. Güzellikler ve sevdiklerimizle olabildiğince beraber ve mutlu olmanın tadını çıkaralım diyorum.
ceviz ağacı
14-05-2008, 13:22
Sevgili Güler ,
Cevabın için teşekkür ederim . Demekki benim daha 2-3 yıl beklemem gerek benimkilerin en yaşlısı 3 yaşında . Ha bu arada geçen yılki aloe vera için tekrar teşekkürler gerçi yazmıştım ama belki görmemişsindir.
Güler Hanım, henüz tanışmadık ama hep "Güller arasından gülen bir Güler Hanım" hayal ediyorum. Bahçenizin fotoğrafları da en yorgun zamanımda bile çalışma isteği veriyor. Emek verince ve sevince neler oluyormuş.
Sevgili Nurbahar, yaptıkça ve neticesini iyi şekilde alınca daha da yapasın geliyor. Yeter ki pes etme. Sana da bol çiçekli, güzel mutlu günler dilerim.
Tohum kısmına yazdığımda cevap geleceğini hiç ummuyordum. Güler Hanımcım hemen cevaplayarak beni japon feneri ile şoke ettiniz. Bir kez daha teşekkür ederim. Cömert, sevecen ve paylaşımcı nadide ve şahsına münhasır birisiniz. Sevgilerimle.
bademagacı
16-05-2008, 07:08
Güler Hanım'ın hayranlarından biriyim.
Girdiği her ortama neşe saçan,sıcacık,dili ballı,gönlü bol,genç bir kadın..
Güler Teyze'mm seni çok seviyorum.
Sevgili Güler hanım,
İçten samimi yazılarınızla,Yaratmış oldugunuz hayranlık uyandıran cennetinizle,önünüzde saygıyla egiliyorum.Gerçekten sabır,sevgi,aşk,kişilik ve en önemlisi ruh var dünyanızda Allah size saglık ,huzur ,mutluluk ve en önemlisi ailenizle birlikte uzun ömürler versin.Eminim daha nice toplantılarınız olur ve tanışma fırsatı bulabiliriz sizinle....Sevgilerimle:)
Sevgili sahire, badem ağacı ve venus ben de sizleri çok seviyorum. Sevgili sahire ve badem ağacı ile tanıştık, inşallah sizinle de en kısa zamanda tanışırız sevgili venus.
nuran berna
18-05-2008, 20:04
Sevgili Güler Hanım,
Bazı insanlar yeni tanıştıkları halde uzun zamandır tanışıyormuş gibi hissederler.Benim kafamda siz bu tarife tıpa tıp uyan bir insansınız.Tanışmak daha kısmet olmadı ama sevecenliğinizle,alçakgönüllüğünüzle,sıcakkanlı cevaplarınızla sanki sizi yıllardır tanıyor gibiyim.Kalbinizin güzelliği yüzünüze vurmuş.Harika bahçenizi de unutmamak lazım.Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık.Bir gün bir yerlerde tanışmak üzere.Sevgiyle kalın.
Sevgili nuran berna, güzel yazılarınıza çok teşekkür ederim. Ben de sizinle tanışmak isterim, buyrun beklerim.
ilknur aşık
20-05-2008, 14:18
Aaaa ben burayı kaçırmışım. Ben güler hanımla tanışma fırsatı buldum. İnanılmaz derecede pozitif ve iyi niyetli, o derecede sabırlı ve inatçı (bkz çimler) bir insan. Kendisinden çok şey öğrendim. Sizinle tanıştığım için çok mutluyum. İyi varsınız ve buradasınız.
Bahçesini ise söylemeye gerek yok. Dillere destan zaten
Sevgili ilknur aşık, dünya tatlısı bir arkadaşsın, ben de seni tanıdığıma çok memnunum, herzaman görüşelim lütfen. Nasılsa fırın hazır, eşiniz de bu işin üstadı, bekliyoruz.....
mormenekşe
21-05-2008, 10:54
merhaba güler hanım yazınızı keyifle okudum sizi yakından tanımak güzel.klasik olacak belki ama inanın sizin bende bıraktığınız intiba bambaşka; sanki sizi yıllardır tanıyorum ve siz benim en yakın sırdaşımsınız gibi bir hisse kapılıyorum.buda bana huzur veriyor,size sevgi ve saygı duyuyorum.doğaya verdiğiniz önem ayakta alkışlanacak türdenbahçenize verdiniz emek sadece görsel şölen için yapılamaz bunu ancak sizin kadar doğayı seven ve önemsiyen bir kişi başarabilir.sevgiyle ve hep gülen yüzünüzle kalın.
Teşekkür ederim, mormenekşe. Bahçemi ben de çok seviyorum. Neler hoşuma gidiyorsa onları kendi zevkime göre yerleştirdim. Arkadaşların sorduğu gibi, hiçbir peysajcıdan yardım da almadım. Kendi emeklerim ve uğraşım sonucu oldu. Mutlaka bu işin üstadlarına ters gelen yerler çoktur, ama olsun bahçem benim istediklerimi sergiliyor.
Balıkesir uzak değil, buyrun gelin beklerim, beraber çay içeriz.
Güler Hanım, okadar güzel bir kalbiniz varki insan söyleycek kelime bulamıyor. Kalbinizin güzelliği bahçenize yansımış,yazınızı zevkle okudum birgün sizi yakınen de tanımayı çok isterim inşallah Kuzey kıbrıs'ta bir toplantı düzenler şeref konuğumuz olursunuz :)
Sevgili Sergül, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Şeref konuğu ne demek, sizlerle tanışmak esasında benim işin şereftir. İnşallah tanışırız.....
Yolunuz düşer de İstanbul'a gelirseniz bir alooo deyin.
Merhabalar !
Arkadaşlarımızın Güler hanım için yazdıkları incelik ve zerafet dolu tanımlamalarını çok büyük bir keyifle okudum. Hepsi birbirinden güzel yahu ! Güler hanım tüm yazılanları fazlası ile hakeden bir insan samiyetle. Bana pek bir şey bırakmamışlar ama olsun bakın size neler anlatacağım.
Tanıdığım sürekli yıldızları seyreden, çamurun farkında ancak pencereden sürekli yıldızlara bakan birisini hayal edin. Karşılıksız riyasız yaşayan, sürekli ismi gibi gülücükler dağıtan birisini düşünün lutfen. İsmi ile bu kadar uyumlu yaşayan bir can.
Arabasının bagajında sürekli güller, sümbüller, fideler, fidanlar ön koltukta ise mahallenin ağabeyini taşıyan bir doğa dostu.
Daha neler neler !
Sevgi ile kalın. İyiki sizleri tanıdım. Hep öyle kalın.
Teşekkürler, sevgili cemal.s. Beni mahçup ettiniz. İnşallah bu güzel sözlerinizi hakediyorumdur.
Güler Hanım, İstanbul'a gelirsem ki aklımda var, mutlaka haber vereceklerimin başta gelenlerindensiniz:)
Sizin gibi güzel bir insanı tanıdığım için ben kendimi çok şanslı biri olarak adlediyorum, Kalbinizin güzelliği de bütün yazılarınıza yansıyor zaten.
Mutlaka manyasa behçenizi görmeye geleceğim orda olun veya olmayın (biraz emrivaki devet oldu galiba) bahçenizi görmeyi çok istiyorum, hacı yakup köyü idi değilmi yolum düşerşe mutlaka uğrayacağım.
Sizleri tanımaktan onur duydum (tanımıyanlar çatlasın) şaka şaka. Bençe bu ismi en iyi taşıyan en yakışan sizden başkası olamaz,
Sağlıcakla kal sevgili güler ablam.
lilium
Bahçe fotoğraflarını görüp eve gittiğimde "Allahım bir insan nasıl bu kadar uğraşacak gücü bulur kendinde hiç mi sıkılmaz yeter artık demez" diyerek anlatmaya başladığım biri Güler hanım.Sizi azminizden fedakarlıklarınızdan ve içtenliğinizden dolayı kutluyorum.Elleriniz hiç dert görmesin inşallah..
Malina teşekkürler ropörtaj için..
Sevgili Minem, teşekkür ederim.
Çalışıp emekli olduktan, oğlunu evlendirip, torunlarına kavuştuktan sonra eğer zamanın varsa ne yardınız? İşte ben de kendimi bahçeye attım. Vaktin nasıl geçtiğini hiç anlamıyorum. Yorulmasına çok yoruluyorum ama inanın aldığım haz ve bir asprin herşeyin üstesinden geliyor. Güzellikleri meydana getirmek, daha da iyisini başarabilmek için uğraş vermek ve bütün bunları dostlarla paylaşmak emin olun çok büyük keyif.
Allaha hergün bunun için şükrediyorum. Sizler de inşallah arzularınıza kavuşursunuz.
İnşallah emekliliğimi sizin gibi sağlıklı, (maşallah) faal ve pozitif (özellikle bahçeli bir evde) geçiririm.
Allah, herşeyi gönlünüze göre verir inşallah.
Cumhur Tonba
18-11-2008, 11:34
Sevgili Güler Hanım.
Demek ki biz yeğenin Selen'e kocaman bir teşekkür borçluyuz.
Lütfen ona teşekkürlerimizi iletin.
Sevgi ve saygılarla.
Adalet Yağcı
19-11-2008, 09:36
Sevgili Güler hanım, siz bu siteye üye olalı 1.5 sene olmuş, ama öyle bir giriş yapmışsınız ki sitenin vazgeçilmezlerinden olmuşsunuz.
Hemen her konuda mesajlarınızı okuyorum, sanırım bu kadar aktif olmak sizi genç ve dinç yapıyor, herkesin derdine derman olmaya çalışmanızı büyük bir hayranlıkla izliyorum.
Sizi fotoğraflarınızdan da tanıyorum artık, dilerim bir gün yüz yüze de tanışmak kısmet olur.
Burada olmak ve sizi daha yakından tanımaktan sevinç duydum.
Bitmeyecek bir dostluğumuzun olmasını diliyorum, sevgiler.
Sevgili cumhur, adalet yağcı!
Güzel yazılarınız beni mutlu etti, sağolun.
Ben de sizlerle bu sitede beraber olmaktan çok ama çok mutluyum. Sitemizdeki dostluk o kadar güzel, paylaşım o kadar çok ki, ben de neler yapabilirim diyerek katkıda bulunmak istiyorsunuz.
Sevgili Cumhur, sanıyorum en kısa zamanda Edirne'ye gelmeyi plânlıyoruz, inşallah görüşür tanışırız.
Sevgili adalet yağcı, yazılarınızı okudukça ben de sizi kendime yakın hissediyor ve arkadaşlığınızdan büyük zevk alıyorum. Sizinle de tanışmayı çok isterim.
Fark ettiyseniz toplantılara elimden geldiğince katılmaya gayret ediyorum, MERSİN toplantısı ne zaman, dermişim?:D:D:D
Adalet Yağcı
20-11-2008, 08:46
MERSİN toplantısı ne zaman, dermişim?
Olurmu dersiniz?
Hemen dermişim :-)
Sevgili Güler Hanım, sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Birgün karşılaşmak dileğiyle....
Müjgan Yılmaz
06-04-2009, 17:32
Sevgili Guler Hanim
Agaclar net in olmazsa olmazi,ne engin bir yurek ne engin bir sevgi.Birlikte olmak bitkiler dunyasini sizinle tanimak ve engin comertliginizle paylasmak,ne buyuk sans,sagolun var olun...
Sevgili katmer, Müjgan Yılmaz!
Çok naziksiniz, teşekkür ederim.
Agaclar.net güzel, siz dostlar harika olunca bana da biraz bulaşıyor. Sizlerle beraber olmak, benim için büyük şans.
Güler Hanım sizi tanımak şans diye düşünüyorum. Enerjiniz hiç bitmesin ,güzellikler hep sizinle olsun.
Teşekkür ederim ogzhn. Güzellikler hepimizle olsun daima.
Cumhur Tonba
07-04-2009, 01:03
Güler abla.
Size gelen cevapları birdaha okudum. Ne mutlu size. Ben de 18.11.2008 de yazmıştım. Günler ne çabuk geçiyor.
Mutlulukla kalın. Sağlıcakla kalın. Zaten yazılan cevaplar sizi gayet güzel anlatıyor. Yazılanları okudukça mutlu oluyorum, sizinle gurur duyuyorum.
Sayın Güler hanım.
Kalbinizin güzelliği yüzünüze vurmuş ve oradanda yazılarınıza yansımış.
Yüce Mevlamdan Dilerim,
Yüzünüzdeki gülücükler eksilmesin ve Kalbinizdeki ışık hiç sönmesin.
Hep böyle kalın.
Sevgili dostlar, bu öygü dolu sözleriniz beni şımartıyor, hoşuma da gitmiyor değil hani.
Hepiniz sağ olun.
Sizler o kadar iyi ve sevecensiniz ki, aranızda başka türlü olmama imkân var mı?
Hatalarımın bile bana izahı, bir nezaket, güzellik içinde oluyor.
Aranızda olmamdan dolayı çok mutluyum.
ahmetsahip
07-04-2009, 15:50
ben bahçe işlerinle ugraşmaktan mutluyum.Edirne de yaşıyorum sizin yaptıklarınızı, ugraşlarınızı zevkle ve hassasiyetle takip ediyorum umarım sizin gibiler çogalır ve genç neslimize örnek olur.
Teşekkür ederim.
Ben de toprakla, bahçe ve çiçeklerle uğraşmayı çok seviyorum. Kendimi ne kadar yorarsam yorayım, terapi gibi geliyor. Bir asprin alıp yattığımda sabahleyin daha dinç kalkıyorum.
Köyümüzde bahçemi izleyen pek çok kişi de başladılar, bağ, bahçe yapmaya.
Ben de verdiğim tohum ve çiçeklerle onları teşvik ediyorum.
Bu bana mutluluk veriyor.
caucasus
09-04-2009, 10:40
Sevgili güler abla, sizinle arada bir de olsa kahvemiz de muhabbet edip bilgilerinizden faydalanıyordum. Şimdi ise sizi daha yakından tanıdığıma memnun oldum. Dilerim hayalinizde ki devir daimli havuzunuza en yakın zaman da kavuşursunuz.
Sevgiler saygılar.
Sevgili caucasus, havuzdan da önde bahçe çimi var. Sen asıl onun için dua et ki yetiştireyim. Toprak çok çamur, vakit geçiyor, yapılacak işi çok, şaşırdım valla.
TuruncuHis
09-04-2009, 18:03
Güler Hanım,
Bu alanı daha önce hiç okumadığımı söylemiştim. Çok şanslıyım ki; burada verdiğiniz bilgilerle yetinmek zorunda kalmadan sizinle tanışma fırsatım oldu.
Enerjiniz ve pozitif yaklaşımınızla buradaki birçok insanı beni etkilediğiniz gibi olumlu yönde etkilediğinizi düşünüyorum. Sizi tanıdığım ve tanıştığımız için mutluyum.
Tekrar görüşmek dileğiyle...
Sevgili Turuncu arkadaşım. İyi Hislerle dop dolu arkadaşım.
Ben de seni tanımakdan dolayı çok mutluyum, tekrar görüşmeyi çok arzu ederim.
günebakan
09-04-2009, 22:13
Sevgili Güler hanımcığım sizi tanımak çok güzel o güzel bahçenizle bizim hepimizi heveslendirmeniz verdiğiniz bilgi ve gönlü genişliğiniz için çok teşekkürler:)
Ayrıca ben buraya mesaj yazdığımı sanıyordum meğer yazmamışım.
Teşekkürler, sevgili günebakan.
Ben de seni tanıdığım için mutlu oldum.
İstanbul'a yolun düşerse yine de bir telefon et, sahi büyük kızın Gönen'de okuyordu. Gönen'e gittiğinde de ara, buluşuruz.
günebakan
09-04-2009, 22:23
İnşallah Güler hanım bir yerlerde sizi illaki bulurum :)
caucasus
10-04-2009, 00:23
Sevgili caucasus, havuzdan da önde bahçe çimi var. Sen asıl onun için dua et ki yetiştireyim. Toprak çok çamur, vakit geçiyor, yapılacak işi çok, şaşırdım valla.
Dualarım seninle Güler abla, Allah kolaylık versin.
Sevgi Durul
26-10-2009, 19:52
Sevgili Güler hanım, sizi tanımak mutluluk verici. Bazı arkadaşların da yazdığı gibi cana yakınlığınız,alçakgönüllü ve sevecen oluşunuz insanda, sanki sizi daha önce yakından tanımış, eski bir dostla karşılaşmış hissi uyandırıyor.
Size sevdiklerinizle, huzur içinde, sağliklı, uzun ömürler diliyorum.
celalsungur
26-10-2009, 20:04
Bir İlkokul sınıfı dolusu çocuğun enerjisine sahip birisi için ne yazılabilir ki?
Ne mutlu bizlere ki bu inanılmaz insanı tanıdık.
Sevgili Celal, İlkokuldayken sınıfı azdırdığım doğrudur. Ahh sen bir de o zamanki enerjimi görseydin.
Şimdilerde o enerjiden ne kaldı geriye bilemiyorum ama şükür Allaha bu yaşımda da idare edebiliyorum. Sağ ol.
bahtiyar02
26-10-2009, 21:21
Sevgili Güler dostlar sağolsun bana yazacak kelime bırakmamışlar;) herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.sizi tanıdığıma çok memnun oldum.
saygılar
celalsungur
26-10-2009, 21:42
Sevgili Celal, İlkokuldayken sınıfı azdırdığım doğrudur. Ahh sen bir de o zamanki enerjimi görseydin.
Şimdilerde o enerjiden ne kaldı geriye bilemiyorum ama şükür Allaha bu yaşımda da idare edebiliyorum. Sağ ol.
Kucağına bordür taşı alıp, Boğaz'da dipten yürüdüğünü biliyorum.;)
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar. Ben de sizlerle beraber burada olmaktan çok mutluyum.
Sevgili Celal ama tam bu sırada yani taşı atıp da yukarıya çıkmaya başladığımda üzerimden kum taşıyan bir takanın da geçtiğini de biliyorsun değil mi?
asumandilek
27-04-2010, 01:29
Sevgili Güler ( abla demek istiyorum müsadenizle ) abla, ilkokulu bilmem ama gördüğüm Güler gayet enerjik, hayat dolu bir kadındı. Sizinle tanışmak büyük zevkti. Gülüşünüz hiç solmasın çünkü çok yakışıyor. Sevgiler..
Sevgii Güler Hanım,
Altıncıyıl toplantısına geç geldiğim için katılan arkadfaslarla bire bir konusabilme fırsatım az oldu. Sizin, AVATAR AGACIMIZA IMIZA yaptığımız ikinci yürüyüş ve akabindeki vedalaşma sırasında , çevrenize yaydığınız enerji ve neşeyi hissetmemek mümkün değildi.
Hele, hele yürüyüşe katılmayan arkadaşlara iletmek için için lavanta kasasını yüklenmenizi asla unutamaıyacağım.
Tüm yaşamınızın böyle eneriji, sevgi ve üretkenlik dolu olmasını dilerim.
Sevgiyle kalın
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Bundan sonraki toplantılara katılmaya da gayret edin ki daha iyi kaynaşalım.
Güler Hanım merhaba.
Sizi tanımaktan mutluluk duydum. Neşeniz ve enerjik yapınız buradan bile öyle net anlaşılıyorki.....Hep böyle kalmanızı dilerim. İst. Ünv. Bot. Bahçe gezisinde de mesajlarından tanıdığım Güler Hanımdınız. Yıllardır tanıyorum gibi geldi.
Sizler gibi üyelerin varlığıyla Ağaçlar.net daha güzel. Tekrar karşılaşmak dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Sevgili aygün!
Ben de sizi tanıdığım için çok mutlu oldum. Bizler mutlu ve şanslı insanlarız ki böyle güzel bir sitede birbirimizi bulduk, dost olduk, arkadaş olduk.
Umarım bu dostluğumuz uzun zaman böyle güzellikler içinde, hoş paylaşımlarla devam eder.
Sevgiler.
furkan yıldız
16-02-2011, 12:30
Fazla yorum yapamayacağım Güler ablam. O kadar güzel anlatmana rağmen daha çok eksik ki ben ne diyeyim. İyi ki varsın ablacım.
Douglas Fir
16-02-2011, 14:21
Sayın Güler,
Sizi yakından tanımak güzel. Özellikle şu yabani ot mücadelenizi çok takdir ettim. Sevgiler...
Fazla yorum yapamayacağım Güler ablam. O kadar güzel anlatmana rağmen daha çok eksik ki ben ne diyeyim. İyi ki varsın ablacım.
Sevgili furkan yıldız, yazımın çıkış tarihine bir bakabilir misin? 28.02.2008 yani üç sene önce.
furkan yıldız
17-02-2011, 06:57
:) Ablacım yani anlatmakla bitmezsin demeye getirdim ama senin güllerini yolmadan anlatamayacağım kendimi tam olarak. :p
O günden bu güne Güler hanım birçok site üyesine çok şey öğretti,
örnek oldu, ilham verdi.
Bahçesi, gülleri, clematisleri, kendisi, hepsinin benim için ayrı bir yeri var.
Doğayla Barış
31-03-2011, 01:01
Ben de tanıma mutluluğuna eriştim Güler hanım'ı. Kocaman yüreği ve yüzünde güller açtıran tebessümünü bugün gibi hatırlıyorum. Ve bana armağanı güzelleri sevgiyle büyütüyorum.
İyi ki varsınız Güler hanım , sevgiyle kalın.
Sevgili Jezebel, Doğayla Barış çok teşekkür ederim. Ben de sizler gibi can dostlar bulduğum için kendimi şanslı sayıyorum.
Bu güzel sitede, siz güzel insanlarla beraber birşeyleri paylaşmak benim için de inanın bir nimet.
İyi ki varsınız, hepinizi çok seviyorum.
Sevgili güler hanım
Klavyenin başına oturdum "Sevgili güler hanım " yazdım devamında sizinle ilgili düşüncelerimi yazmak istedim, bir türlü kelimeleri, cümleleri beğenemedim. hepsi sizi anlatmak için az geldi.
İyiki varsınız iyiki sizi tanımışım.
Sevgili güler hanım
Klavyenin başına oturdum "Sevgili güler hanım " yazdım devamında sizinle ilgili düşüncelerimi yazmak istedim, bir türlü kelimeleri, cümleleri beğenemedim. hepsi sizi anlatmak için az geldi.
İyiki varsınız iyiki sizi tanımışım.
Ben size yardımcı olayım mı? :D
" Siteye girdiğinden beri yazı yazan, taş altında kalmaya ses çıkarmayan ama lâf altında asla kalamayan, düşündüklerini olayları olduğu gibi yazan ve yazdığı şeylerin arkasında duran, insanların yüzlerine söyleyemediği şeyleri arkalarından konuşmayı sevmeyen, insanları sevmenin güzel olduğuna inanan ve taaa kazık yiyene kadar seven, kazık yediğinde de tek kelime ile anında silen ve affetmeyi çok zor başaran, gezmeyi seven, gezme denildiğinde hiç üşenmeyen, yardımlaşmayı ve paylaşmayı seven, arkadaşlığa-dostluğa önem veren, agaclar.net'i de en az aile bireyleri kadar seven, sitenin en deli üyelerinden biri."
Ben size yardımcı olayım mı? :D
" Siteye girdiğinden beri yazı yazan, taş altında kalmaya ses çıkarmayan ama lâf altında asla kalamayan, düşündüklerini olayları olduğu gibi yazan ve yazdığı şeylerin arkasında duran, insanların yüzlerine söyleyemediği şeyleri arkalarından konuşmayı sevmeyen, insanları sevmenin güzel olduğuna inanan ve taaa kazık yiyene kadar seven, kazık yediğinde de tek kelime ile anında silen ve affetmeyi çok zor başaran, gezmeyi seven, gezme denildiğinde hiç üşenmeyen, yardımlaşmayı ve paylaşmayı seven, arkadaşlığa-dostluğa önem veren, agaclar.net'i de en az aile bireyleri kadar seven, sitenin en deli üyelerinden biri."
Sevgili Güler hanım yetmez bu yazdıklarınızın çoğu bendede ve eminim tüm üyelerdede var ama sizde başka şeyler var siz farklısınız özelsiniz bu yüzden ben dahil herkes sizi çok seviyor.
Ne mutlu size.
ben dahil herkes sizi çok seviyor.
Ne mutlu size.
Hakikaten mutluyum sizlerle beraber olmaktan. Ben de hepinizi çok seviyorum.
Osmanlıca bilen eski edebiyat öğretmenlerimiz "İsmi ile müsemma" derlerdi. Bence en güzel uyan tanım bu, onu özel kılan da bu. İsmi ile özdeşleşmiş bir ruh yapısı. Yüzünüzden gülücükler hiç eksik olmasın.
Teşekkür ederim, sevgili Sarıcan.
Rahmetli annem derdi ki " senin kız mı erkek mi doğacını bilmiyorduk, üçüncü çocuk olunca da evvelceden ismini düşünmemiştik, ama doğduğunun ertesi günü yandan yandan gülücükler vermeye başlayınca babaannen, bu kızın adı Güler olsun dedi".
Zaten ben tahmin etmiştim bu ismi bir Osmanlı' nın koyduğunu:D:D:D
cukurovalı
13-04-2011, 10:13
Her ne kadar bir mesaj trafiğimiz olmasada kendisinin mesajlarını takip ederim. Çünkü Ağaçlar Net'i aile ortamına çeviren, okurken mutfakta arkadaşınla sohbet eder havasına döndüren, başın sıkıştığında arayacağın arkadaşın gibi sanki.
Sevgili çıkurovalı, " başın sıkıştığında arayacağın arkadaşın gibi sanki" cümleniz çok hoşuma gitti.
Ne yalan söyleyeyim, böyle düşünen arkadaşlar oldukça fazla ve beni bir abla olarak görüp özel dertlerini bile özelime yazanlar çok.
Elimdem geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ve biraz yardımım dokunduğunda da inanın çok mutlu oluyorum.
Ama.." agaclar.net'i aile ortamına çeviren, okurken mutfakta arkadaşınla sohbet eder havasına döndüren" cümlenizi aman yönetim görmesin..:D
Burayı laçkalaştırın diyerek beni moderasyondan da siteden de şutlarlar sonra.
Teşekkür ederim, sevgili çukurovalı. Bu site sizlerle beraber güzelleşiyor inanın.
Sevgi Durul
13-04-2011, 10:34
Sizin için yazılan güzel cümleleri sonuna kadar hak ediyorsunuz, sevgili Güler hanım. Her zaman söylüyorum, sanki kırk yıllık dost gibi yakın hissettiriyorsunuz. Sizi seviyoruz, bu sitenin olmazsa olmazlarındansınız.
Teşekkür ederim arkadaşlar, utandırıyorsunuz beni. Bakın yüzüm kızardı. :o
Güler Hanım,
Buda sizin 2009 paylaşımlarınızdan iki üç yapraklı olarak verdiğiniz sukkulent. Şimdi saksılara sığmıyor. Topraksız Tarım' da kullandığım domates besin eriyiği ile suluyorum. Saksısının içinde de toprak yerine hydroton ve perlit var. Bu toplantıya saksının dışına taşıp saksıyı deviren yaprakları getirecektim ama iki senedir ilk defa çiçek açmak için tomurcuklanmıştı. Kesmeye kıyamadım. Bahçede gelişimi nasıl oluyor, açık havada da aynı güzellikte gelişir mi?
Sevgili Sarıcan, ne güzel gelişmiş ama bu soruyu bana değil de kaktüsçü arkadaşlara sormalısınız, onlar size daha doğru cevap verirler.
Benimki bahçede, kısın üzerine bir saksı kapatıp onun da üstüne ağırca bir taş koyuyorum. Rüzgâr uçuramadığı için kar ile de temas etmiyor, kendi halinde yaşayıp gidiyor. :D
Ana gibi
27-03-2012, 13:02
Hiç düşündünüzmü, yaşadığı sürece hayır demesini beceremediği için fazlasıyla incinen, nerdeyse hayata küsmüş,güven duygusunu kaybetmiş bir insanın, sizi bu sanal dünyada (hiç anlamasada), hergün görüştüğü dost gibi görüp (görünmeyen bir el) üye olmaya, yazmaya, cesaret vermesi nasıl bir şeydir. Evet haberiniz olmadan kaç kişiye tutunacak dal olduğunuzu bilmiyorsunuz, yalnız siz değil,sitede birçok kişinin,insanlara yalnız değilsiniz bak bizlerde varız, davranışları sergilemesi,benim gibilere umut veriyordur.
Robotlaşan insan dünyasından, insanca yaşama, dünyaya açılan bir pencere burası.
Sadece dışardan nasıl göründüğünüzü bilmenizi istedim. Gereksiz yer kaplamamak için :) son yazım. Ama sizleri, yine okuyarak ,nasıl mücadelelerle ne harikalar ürettiğinizi seyredip,gelecek daha güzel olacak, umudumu yaşatacağım.
Sizin aracılığınızla, bütün doğa ve yeşil sevenlere sevgiler saygılar.Bu arada Malina'ya da kolaylıklar diliyorum.
Güler hanım, iyiki varsınız hayalinizdeki gibi bir dünyayı görmeniz dileğiyle saygılar.
Hiç düşündünüzmü, yaşadığı sürece hayır demesini beceremediği için fazlasıyla incinen...... Gereksiz yer kaplamamak için :) son yazım.
Umarım son yazınız olmaz. Yoksa sizi okuyup incinen o kadar çok form üyesi olacak ki...
Sevgili Ana gibi, teşekkür ederim.
Ben oldum olası, sevmeyi severim. Sevilmek de çok güzeldir tabii ama sevebilmek bence ulvî bir haslettir.
Hani derler ya " aşk hep almak değildir, vermektir aslında. Ve verdikçe de mutlu olabilmektir." Bu düşünceyi de benimsemiş olmamdan da kaynaklanıyor olabilir.
Sevdiklerimi mutlu etmek, onları mutlu görmek, bana daha büyük bir mutluluk verir. Haz duyarım. Ve ben böyle mutluyum işte.
Sizleri de çok seviyorum.
Güler Hanım ismi geçince aklıma ilk gelen, benim gibi bir sıradan üyeyi bağrına basmasından dolayı içime doğan minnettir. Yumuşacık, sabırlı üslubuyla gönlüme yerleşmiştir. Sizi tanıdığım için çok mutluyum. Umarım daha da çok tanıma fırsatım olur efendim.
Sevgili SerDag, ne kadar naziksiniz.
Sıradan üye tabiriniz aslında hepimizi kapsıyor. Bizler; doğa aşığı, bitki hayranları olarak burada buluştuk. Güzel paylaşımlarda bulunuyor, güzel dostluklar kuruyoruz.
Benim de en büyük arzum, sizlerle tanışmak.
İnşallah diyelim.
r-ü-z-g-a-r
30-03-2012, 18:23
sevgili güler hanım bu sayfayı yeni gördüm şaşırdım ben çok geç kalmışım.yeni üyeyim ama çok uzun süredir takip ediyorum sizleri çok bilgi aldım allah yolunuzu açık etsin.bu güzel sözleri hakediyorsunuz.ben hiç anlamıyorum yazışmalardan nerden yazarsam sohbet ederim nerden yazarsam çiçeler hakkında bilgi alırım
Kıbrıs_Doga
11-04-2012, 11:24
Sevgili SerDag, ne kadar naziksiniz.
Sıradan üye tabiriniz aslında hepimizi kapsıyor. Bizler; doğa aşığı, bitki hayranları olarak burada buluştuk. Güzel paylaşımlarda bulunuyor, güzel dostluklar kuruyoruz.
Benim de en büyük arzum, sizlerle tanışmak.
İnşallah diyelim.
Merhaba Güler hanım ilk yazıyı okudum da Kıbrıs filan demişsiniz.. Kıbrısta da agaclar.net 'in etkinlikleri veya toplantıları oluyor mu aceba?? Benim hiç haberim olmadı da böyle birşey olursa çok sevinirim :)
Minarislim
11-04-2012, 12:19
Sevgili Güler ablacığım;Siz yukarıda yazılan bütün övgü ve sevgi sözcüklerini hak ediyorsunuz.''Orda bir köy var uzakda o köy bizim köyümüzdür''.Orda bir bahçe var üzakda,o bahçe bizimde bahçemiz.Orda bir güler abla var uzakda,o bizim sevgili Güler ablamızdır.Görmesekde, sesini duymasakda,Hep gülen yüzüyle,bitmeyen enerjisiyle,o bizim Güler ablamızdır.Ağaçlar net'in Güler ablasıdır.Teşekkürler ablacığım.
Sevgili Minarislim, çok duygulandım, teşekkür ederim.
Sizlere ve agaclar.net'e lâyık olmaya çalışıyorum. Hepiniz benim için büyük değer taşıyorsunuz. Burada ve sizlerle beraber olmak bana büyük haz veriyor.
Sevgili Kıbrıs_Doga, evet agaclar.net grubu Kıbrıs'ta da topklantılar yapıyordu. Toplantı başlıklarında görebilirsiniz.
Sevgili Kıbrıs_Doga, evet agaclar.net grubu Kıbrıs'ta da topklantılar yapıyordu. Toplantı başlıklarında görebilirsiniz.
Biz ne zaman yapıcaaaz
çiçekçi_kız
12-04-2012, 21:32
Merhaba ben de yeni üyeyim siteyi tanıyalı 1 hafta oldu ama bende bağımlılık yaptı.çiçekler ile uğraşmak dinlendiriyor beni
serkan_istanbul
22-04-2012, 22:56
Güler abla çılgın, romantik ne yapacağı belli olmayan güzel kadın. Senin sayfana uğramadan olurmu. Güllerin annesi ablacım ha bu arada birde tango yapan ablam. Allah senin içindeki enerjiden bizlerede nasip etsin. Enerjin hiç bitmesin eşinize sevgiler.
Bu arada o gözlüklerle assolistlere benziyosunuz harbiden sanki flim yıldıları gibi size gizem katıyo yakışıyoda.
Atlas çiçeğimin annesi güler hanım eksik yazdıklarım var hakkınızda ama sizi bütün üyeler zaten çok iyi tanıyolar.
Allahım sizi bahçenizden bahçenizi ve sevdiklerinizi sizden ayırmasın güller kadar güzel kadın.
Sevgili Güler hanım, insan tanımadığı birini sever mi? Evet sever, severmiş.
Hayat felsefeniz, olumlu ve çıkarsız kişiliğiniz ve paylaşımcı kimliğinizle zaten çalmıştınız gönlümü, bir de bu yazıyı okudum tam oldu. :eek: Sağlıklı ve mutlu bir ömrünüz olsun inşallah sevdiklerinizle birlikte. Yüzyüze tanışmak dileğiyle. Sevgiler.. ;)
Sevgili Sudenur, teşekkür ederim.
Siz, serkan_istanbul, lilium, Minarislim, limon, kiraz, Eser..... hepiniz benim buradan edindiğim değerli arkadaşlarsınız.
Kiminizle tanıştım kiminizle daha tanışamadım ama inanın ben de sizleri seviyorum.
agaclar.net'e katkılarınız, mesajlarınızdaki güzellikler sayesinde bu dostluklarımız oluşmakta. Hatta gittikçe de artmakta.
Zaman zaman aramızda yanlış anlaşmalar, ufak tefek kırgınlar da oluşmakta tabii bunları da olağan karşılamamız gerekir. Hepimiz aynı frekansta olamayabiliriz veya moralimizin bozuk olduğu zamanlar olabilir ama önceliği sitemizin ahenginin bozulmaması olmalıdır.
Bizler bitki sever, doğa severler olarak, gönüllü olarak buraya üye olduk. Kendi menfaatlerimizi öne çıkarmanın bir yolu olmamalı bu site. Arkadaşlık, dostluk, paylaşımcılık öne çıkmalı.
Bildiğim kadar bilgilerimi ve elimdeki tohum ve çeliklerimi gönüllü paylaşmak beni hep mutlu etmiştir.
Yorulduğum, üzüldüğüm zamanlar da olmuştur, bazen içime kapanmak da gelir içimden, bunu da paylaşırım çoğu kez sizlerle " dellenme Güler" diyenlerinizin sözünü dinlemek daha çok işime gelir de bu düşüncemden vaz geçerim.
Hâsılı kelâm, (sözün kısası) ben de sizleri ve agaclar.net'i çok seviyorum arkadaşlar.
Allah Allah ben bu başlığa nasıl yazmamışım...
Duygularımı biliyorsunuz, enerjinize, bahçenize, bitkilerinize, güllerinize, Oğuz Bey'in sebzelerine, meyvelerine, üzümlerine... Bayılıyorum ben size... :)
Bu şarkı Oğuz Bey'den size gelsin. :)ZEKİ MUREN - Bir Beyaz Gul Gibisin - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8_Z9zc8Z7J8)
Sevgili limon, teşekkür ederim.
Hatırladın mı bana foruma fotoğraf yüklemeyi ve fotoğraf küçültmeyi öğretirken ne çok yormuştum seni.
http://www.agaclar.net/forum/193291-post91.htm
http://www.agaclar.net/forum/193335-post95.htm
Böyle güzel arkadaşlıklar hiç unutulur mu?
Sevgili Güler hanım, güzel anlatımınızla sizi daha yakından tanımak çok güzeldi. Sevgilerimle
Teşekkür ederim sayın dalya35.
gülenyüz
29-01-2013, 18:17
Sn Güler Hanım,anlatımınızla sizi daha yakından tanıma fırsatı buldum.Bazı insanlar vardır.Birbirlerini tanımasalar da sanki tanıyorlarmış gibi kaç yıllık ahbaplıkları varmış gibi gelir.Biz yeni üyelere de öyle geliyor dur galiba,sizin içtenlikle yardımcı olmanız,sevecen davranmanız ve bizleri sizin aile fertlerinden gibi görmeniz.Sonsuz teşekkürler İYİ Kİ VARSINIZ
Sevgi ve Saygılar....
Merhabalar !
Arkadaşlarımızın Güler hanım için yazdıkları incelik ve zerafet dolu tanımlamalarını çok büyük bir keyifle okudum. Hepsi birbirinden güzel yahu ! Güler hanım tüm yazılanları fazlası ile hakeden bir insan samiyetle. Bana pek bir şey bırakmamışlar ama olsun bakın size neler anlatacağım.
Tanıdığım sürekli yıldızları seyreden, çamurun farkında ancak pencereden sürekli yıldızlara bakan birisini hayal edin. Karşılıksız riyasız yaşayan, sürekli ismi gibi gülücükler dağıtan birisini düşünün lutfen. İsmi ile bu kadar uyumlu yaşayan bir can.
Arabasının bagajında sürekli güller, sümbüller, fideler, fidanlar ön koltukta ise mahallenin ağabeyini taşıyan bir doğa dostu.
Daha neler neler !
Sevgi ile kalın. İyiki sizleri tanıdım. Hep öyle kalın.
Hiç yanılmamışım eksiği çok fazlası yokmuş yukarıdaki mesajımın. Öyle mutluyum ki..
Hey gidi günler heyyyyyy.
Saygıyla.
Teşekkür ederim arkadaşlar, ben de sizlerle beraber olmaktan mutluyum.
YeniGine
30-01-2013, 01:33
Sevgili Güler Hanım siteye ilk girdiğim zamanlar 'İtina ile bahçe sayfaları gezilir' sloganı ile sizlerin bahçesini gezmekle başlamış idim. Çok da büyük keyf almıştım. Sizi bahçe fotoğraflarınızdan (İlk elinizde çapa makinesi) ve toplantı fotoğraflarından gördüm.
Şimdi hatırlayamıyorum bir bitki hakkında soru sordum ve ertesi gün baktım kimse cevap vermemiş. :D Sinirlendim. Ve hesap sorarcasına sordum: Neden kimse cevap vermedi. Sonra siz yazmışsınız 'Sayın YeniGine baktım henüz bir mesajınız var, bizler günün 24 saati bilgisayar başında değiliz. Anlayışla karşılarsınız herhalde' diye bir açıklama. Tabi ben mesajınızı okuyunca özür diledim. Ertesi gün tekrar baktım aynı sayfaya hiç kimse yine birşey dememiş. :D Ve ben tekrar yazdım; 'Hemen ilk sorumu gördünüz cevapladınız, e özür diledim peki özür dilediğimi görmediniz mi?' diye bir soru daha. Sizinle ilk tanışmam böyle oldu. Ve dedim ki 'hmm sinirli birisi galiba, en iyisi sus Sema' dedim kendi kendime.
Sonra tabi zamanla Sevgili Güler Hanımı kendi yazılarından, paylaşımlarından, üyelerin yorumlarından daha iyi tanımaya başladım. Ve zaman içersinde de Güler Hanım ın ne kadar şahane, muhteşem bir kişilikte olduğuna vakıf oldum.
Ve her zaman, her daim o güzel yüreğinizi, o insancıllığınızı, o iyimserliğinizi, o canlılığınızı, o paylaşamcılığınızı, o hareketliliğinizi gördükçe, anladıkça hep derim (Tam büyük harf yazıyordum kiii biran amanın Sayın Malina deyiverdim.) Güzel insan, Sevgili Güler Hanım'a kocaman maşallah!..
Site Güler Hanım'la güzel. Sizi çok seviyorum; hele bir de sizi canlı canlı gördüm ki çok daha güzel idi.
İyi ki varsınız Sevgili Güler Hanım.
Sevgili YeniGine, çok teşekkür ederim.
Bu kadar övgü karşısında şimdi hindi gibi kabarıp da " yaaa ben neymişim" diyeceğim, ama hiçbir üstünlüğüm olmadığını insanları sevmek-paylaşımlarda bulunmanın kendimi iyi histtirdiğini bildiğim için mutlu oluyorum.
Güzel mesajınız beni utandırdı, yüzüm kızardı. Bütün bunlara lâik olmaya çalışacağım. ;)
Güler hanım sizi tanımak çok güzeldi, işleriniz de kolaylıklar dilerim.
Gönderdiğin 2 dal atlas ile girdin hayatıma..Bendeki yerin çok farklı Güler ablacım..Bu arada eşinizin pijamalı bekleme olayına çok güldüm.
Teşekkür ederim sevgili SUDEM. Ah bir bilsen bende böyle delilik olayları o kadar fazla ki, tahmin bile edemezsin. :D
gulcingiller
07-02-2014, 15:05
Ben sizi ilk once bahcenizle tanimistim simdi ise yazdiklarinizla. Sizin icin soylenebilecek her sey yazilmis bende size once saglik, huzur, mutluluk diliyorum sizi tanimak guzel.
Siteye gireli epey olmasına rağmen yoğun olarak ilgilenmem bu yıl oldu. Çünkü çalışıyordum ev, bahçe, eş ve dostlar derken ancak bir sorum varsa siteye girip uzun süreler ara verebiliyordum.
Ama her girişimde bir sebeple Güler Hanımın ismi, mesajı, değerli bilgileri, ya da bir paylaşımı ile karşılaşıyordum. Bir ara bahçesini gezmeye başladım hayranlık ötesi bir duyguya kapıldım. Vakit darlığı nedeniyle bahçenin tamamını gezemedim bundan sonra inşallah.
Son günlerde atlas çeliği talebinde bulundum. Hemen kabul etti.
Yüce gönüllü insan sizin için ne yazayım herkes fazlası ile yazmış zaten. Bu güne kadar site içinde okuduklarım kadarıyla çok daha fazlasını hak ediyorsunuz.
Siz ve sizler gibi yüce gönüllü insanların çoğunlukta olması ve bu sitedeki insanlar arsındaki nezaket beni buraya bağlıyor.
İyi ki varsınız sağ olun var olun.
Sevgili gulcingiller, teşekkür ederim.
Sizin gibi taaa uzaklardan sitemize katılan doğa severlerin olması da bizleri çok mutlu etmekte.
Bizlerin de sizlerden öğreneceği çok şeyler vardır mutlaka, lütfen aramıza daha sık katılın, anlatın bizlere.
Bakın, çok güzel sohbet başlıklarımız var, bize Londra'dan da bahsedin. Ben sanırım 4 sefer geldim Londra'ya. Müzelerinizi gezdim, güzel parklarınızda oturdum, büyük caddelerinizde volta atıp alış veriş yaptım. Ama kısa kısa süreler kaldım.
İlk clematis'i orada görmüş ve hayran kalmıştım.
Kimbilir siz ne güzel bahçeler görüyorsunuzdur, paylaşın bizlerle lütfen.
Sevgili Aysis, güzel sözlerinizle beni mutlu ettiniz ama biraz da utandım mı ne?
Siz her şeye güzel yönden baktığınız için beni böyle tasvir etmiş olmalısınız, sağ olun.
İyi ki siz de aramızdasınız sevgili Aysis, siz değerli üyelerle agaclar.net kalitesini daha da yükseltmekte.
gulcingiller
09-02-2014, 09:55
Sevgili Guler hanim 2 yasinda kizimla beraber elimden geldigince foruma katilmaya calisiyorum, buradaki parklar sehrin cigerleri gelip, gezip gordugunuz icin daha iyi anlarsiniz iklimi de musait oldugu icin her yer yesillik agaclik ve parklar ile dolu. Dusunun ki evimin yakinin daki clissood park 2 avm yapilacak buyuklukte ama o agaclar hazine gibi korunuyor, yaz mevsiminde cocuklarimla beraber parka gittigimizde gidis donus saatlerimiz Sabah 11-12 ile aksam 6-7 arasinda yanimizda piknik sepetimiz donanimli bir sekilde gidip butun gunu orada gecirebiliyoruz. Biraz daha fazlaca gunes olsaydi iyi olurdu ama buna sukur. Buradaki bahcelerin icinde guzel olanlari illaki var ama benim tanidigim bahcesi olupta bir saksi icinde cicegi olmayanlar cogunlukta bende yetistirdigim fidecikleri hediye ediyorum hatta kendi ellerimle topraga dikiyorum :) hediye olunca bakimini yapmak zorunda kaliyorlar.
Sevgili Güler hanım bahçenizi gezerken ürün çeşitliliğinizin ne kadar çok olduğunu gördüm. Mümkün oldukça yerel çeşitlere ağırlık vermişsiniz. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Yerel deyip de bahçemin bulunduğu yörede yetişmeyecek bir ürünün bahçemde olmasını istemiyorum. Hem yetiştirmesini bilemeyeceğimi hem de ürünün bu coğrafyaya uymayacağını düşünüyorum.
Bu arada Osmanlı çileği olarak yetiştirdiğiniz çilek şekil itibariyle benim Osmanlıya çok benziyor. Ancak benimki biraz daha kırmızı oluyor. Çok fazla tatlı değil ama kokusu muhteşem. Sanırım benimki diğerleri ile tozlaşarak biraz değişmiş olabilir.
468640
Hasekeki küpeleriniz çok güzeldi. her yıl daha da çoğalmışlar. Ben de de var ama sadece pembe yalın katlı ve katmerli olanından. Mavi ve eflatun olanları çok hoşuma gitti.
Eşinizin yetiştirdiği kiloluk domateslere eşimle beraber bittik. Ben de de pembe var ama bu kadar büyük olmuyor. Yetiştirenin elinden olsa gerek. Eşinizin sebze bahçesindeki düzen ve sebzelerdeki sağlık bizi büyüledi. Ne yapsak hastalıktan kurtaramıyoruz. Mümkün mertebe ilaç atmadan organik yöntemlerle yapalım diyoruz ama olmuyor. Belki toprak yıllar içinde ilaçsızlığa alışır ve bitkiler kendi kendilerini koruyabilir hale gelir. Ümit işte :p
Charlaux
01-03-2014, 21:57
Sn.Guler hanim,
Bu konunun da bulundugu basligin adi sanki sizin sayenizde anlam bulmus gibi;tahmin ediyorum agaclar.net'te herkes kendini ailenin bir uyesi gibi goruyorlardir,kimileri bazilarini uzak bazilarini yakin akraba olarak goruyordur belki ama bu sitede sizi sevmeyen,hayranlikla bakmayan bir insan yoktur eminim.Sitedeki enerji,mutluluk kaynagimsiniz; adiniz gibi yuzumde hep guller aciyor sizin bitkilerinizin hikayesini dinledigimde,yazilarinizi okudugumda hep bir gulumseme.Iyi ki varsiniz !
Sevgiler
Sevgili Charlaux, sizler gibi gençlerden bu iltifatları duymak o kadar memnun ediyor ki beni, sağ olun.
Siz değerli gençlere agaclar.net ailesinin bir ferdi olduğunuzu hissettirebiliyorsak, size bunu aşılayabildiysek ne mutlu bizlere, daha ne isteriz ki.
Her yönden umutlarımızsınız, yarınlarımızsınız.
Sizleri çok seviyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.