PDA

View Full Version : Tourkana / Taxodium (Bataklık Servisi)

tourkana
24-02-2008, 14:53
İyi pazarlar,
Bugün bana çok yakın yerde oturan Tekin (Harun Bey) ile Büyükdere fidanlığına gittik, buradan uzun zamandır ilgimi çeken Taxodium lardan bir tanesini fidanlıktan yamadori yaptırdım, ayrıca bir tane de leylak aldım.
Tekin bey ise çok güzel bir ardıç aldı, umarım bensiz şekillendirmez.
Bugün Bataklık servisinde kök budaması yapıp saksıya alma işlemini gerçekleştirdik,doğru konuşmak gerekirse işlerin büyük bölümünü Tekin bey yaptı.
Bunun yanında zeytin bonsainin nebarisini ortaya çıkarıp kare ahşap saksıya aldık.Resimlerini ekliyorum..

tourkana
23-03-2008, 09:12
Taxodium un son hali,sürgün gözlerinin kabarıklığına dikkatinizi çekerim. Tekin bey in ellerine sağlık tekrardan :)

tourkana
06-09-2008, 17:45
Bu ağaç budandıktan sonra onu manav kasasına aldım, ve hergün otomatik sulamanın yapıldığı bahçede düzenli su almasını sağladım.Sonuçta o bir bataklık servisi, oldukça fazla sürgün çıkarttı ve ben o sürgünlerden güçlü olanları seçtikten sonra son hali aşağıdaki fotolardaki gibi oldu.

Ali H. ALI
07-09-2008, 13:34
Tourkana, sonbahara girdiginizden agacin artik yapraklarini dokecek.
Onuzdeki ilkbaharda yeni surgunler acildigi zaman onu duzenli gubreleyerek daha fazla surgun gelistirmesini tesvik etmelisiniz. Su an agaciniz uzerindeki surgunler pek yeterli gorunmuyor.