View Full Version : sahire / naif resimlerim
Resim sanatıyla ve minyatürle ilgileniyorsanız kişisel grubumu ziyaret edebilir ve son çalışmalarımdan örnekler görebilirsiniz:
http://www.facebook.com/group.php?gid=8736519162
Resim severleri ve yorumları bekliyorum.:o
Çalışmalarınızın örneklerini buraya da eklemeniz mümkün.
Doğru haklısınız. Burayı görebilmek için üye olmak gerekiyor. Hemen bir kaç örnek yüklüyorum. Uyarınıza teşekkürler:)
Son çalışmalarım: epeydir bunlarla uğraşıyorum, bir süredir büyük ölçekli işleri bıraktım. Resim ebatları genellikle 19 * 19 cm.' dir.
30982
30983
30984
30985
30986
Biraz da eski işler, çok severek yaptığım şu anda özel kolleksiyonlarda bulunan natürmortlar
30987
30988
30989
hassoman
28-02-2008, 00:29
Sizi gerçekten içtenlikle kutlarım...
Resimlerinizi katışıksız ve otantik buldum. Tam anlamıyla naif, olağan... Hani çocuk ruhu ve çoşkusuyla resim yapanlara naif ressam denir ya!... Bence siz tam bu tanıma uyanlardansınız... Gözlemciliğiniz ve yorumunuz yerli yerinde... Saf, temiz, naif... Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok sıcak ve hoş resimler ellerinize göz nurunuza sağlık.
Beğendiğinize gerçekten çok sevindim. Bir kişinin bile beğenmesi benim için yetiyor ve çok mutlu oluyorum. Saatlerce şövale önünde güzeli yakalamaya çalışmak gerçekten zor. Bu ufak resimler yüzünden gözlerimde de sorunlar yaşıyorum:( Ama resim yaparken yaşadığımı hissediyor ve tarif edilemez bir mutluluk duyuyorum. Bu kadar ince fırçalarla, bu sürelerle çalışmak pek akıllı işi değil, iğneyle kuyu kazmak gibi:o Ancak büyük bir tutkunun sayesinde olabilecek birşey. Mimarlık kariyerimi de bıraktırıp, bana resim yaptıran şeyi bundan başka bir kelimeyle açıklayamıyorum: Kader.
Bu 19 a 19 cm.'lik minyatür resimlerde kendi dünyamı yeni baştan kuruyorum. Orada yeni baştan doğup yaşıyorum. İnekleri güden benim, kaz çobanı arkadaşım, denize girenler biziz. Küçük kulübelerde gündüz toprakla uğraşıp, gece müzik yapıyoruz. ;) teknoloji de yok:rolleyes: gaz lambası ve ayışığı var. Bahçede çalışmanın, tavukları beslemenin, bir çiçek yetiştirmenin ne demek olduğunu az çok bilenlerin ya da bunları düşünmekten haz alanların resimlerimden de hoşlanacaklarından eminim. Bunları yapamasak bile, uzak olsak bile, bu bir ütopya olsa bile. Bu hoş ideal ve 'iyi' dünya belki sadece resimlerde kalsa bile... Ben baktığım zaman ruhumun biraz daha özgürleştiğini hissediyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada sözlü anlatımım pek iyi değildir:dilli: En iyisi resimler kendini anlatsın, her ne kadar fotoğraflar resimlerin kendisi kadar parlak olmasa da:eek:
31085
31086
31087
31088
31089
çalışmalarım tamamen doğal malzemelerden olup komposizyon haline getirilmiştir.
nuran berna
23-05-2008, 16:40
Elleriniz dert görmesin sevgili sahire hepsi de çok güzel böyle resim yapanları görünce derin bir AHHH çekiyorum.Halen çöpten adam yapan biri olarak.Elinize, emeğinize sağlık.
Mahmut Leventoğlu
23-05-2008, 20:54
Sevgili Sahire ellerinize sağlık ,mükemmel olmuşlar . Bende bütün malzemeleri hazırlamama rağmen (suluboya) bir türlü başlayamadım. Birgün kesin olarak başlayacağım diye umut ediyorum. :)
çekirdek
24-05-2008, 00:42
Sevgili Sahire, sayfana ilk bugün bakabildim. Ellerine ve beynine sağlık.
Özellikle karlı dağlar çok karakteristik. Büyük olasılıkla o fırça dolanımlarını tekrar görsem "bu bizim kız" derim.
OOO bu güzel yorumları bugün gördüm. Çok teşekkür ederim bana ışık verdiniz:)
Çok mutlu oldum. Yorumlara içten teşekkürler , sevgiler.
darkfriairs
05-07-2008, 15:40
Minyatür göremedim, facebook ve burada, ebru sanatı ile uğraşıyorum. Minyatürleri izlemeyi çok seviyorum.
Cathliam
05-07-2008, 20:18
Ellerinize sağlık çalışmalarınız hoş.
Cathliam, darkfriairs yorumlara çok teşekkürler.
(tekniği minyatürdür ama kopya minyatür değil - benim tarzım minyatür.)
Ölçeğe dikkat:)
Sevgili Sahire, resimden teknik anlamda anlamamakla birlikte,görsel anlamda çok muhteşemler.Dokuz yaşında oğlum resme karşı çok yetenekli.Şimdilik kendini geliştirmesi için çeşitli objelerin karakalem resimlerini yaptırıyorum.Henüz doğaya bakarak, resmini çizmeye pek yanaşmıyor ama internetten bulduğu doğa resimlerini taklit ediyor.Sizce bu şekilde çalışması şimdilik doğru mu?
19cm x 19cm 'e bu kadar etkileyiciliği ve güzelliği sığdırmak büyük emek ve zahmet gerektiriyor. Tebrik ederim sizi ve çalışmalarınızın devamını dilerim.
Sahire bu sayfayı yeni gördüm ellerinize sağlık.
Doğum günün kutlu olsun sahire...
Mahmut Leventoğlu
10-07-2008, 22:26
Sevgili Sahire doğum günün dündü ama her günün doğum günün gibi olsun diyerek kutlar çalışmalarında ve yaşamında kolaylıklar,başarılar,esenlikler dilerim.
ardabora
18-09-2008, 09:22
Böyle yetenekleri olan insanları kıskanıyorum. :)
Çalışmalarınız çok güzel,ellerinize sağlık...
Ayseloge
18-09-2008, 09:44
Resim yapabilmek ne güzel.Yapmayı çok isteyipte yapamayanlardanım.Ellerinize sağlık resim yapma isteğiniz hiç bitmesin, hepsi de çok hoş...
MERHABA Arkadaşlar,
Kusuruma bakmayın cevap yazamadım uzunca bir süre, güzel sözlere, cesarete, teşviklere çok teşekkürler. Doğumgünümü unutmayanlara çok teşekkürler. Uzunca bir taşınma maratonu oldu yazdan bu yana - önce ofis, sonra ev , en son tatil derken tebdili mekanda ferahlık oldu ve ben foruma dönebildim. Sevgili WYZX , oğlunuzu resme cesaretlendirmaniz çok iyi, yaptıklarını övün ve onu düşündürmeye yöneltecek eleştiriler yapmaya gayret edin. Sadece bakarak değil bakmadan yapması da çok önemli , tamamen hayalinden. gündüz düşü diyorum ben buna. görürüz . biter. ve sonra resimleriz aklımızda gözümüzde kaldığı kadarıyla. işte o gerçektir ve çocuklar bunu çok iyi başarırlar.
Çoook sevgiler.
Sevgili SAHİRE, çok üzülerek yazıyorum ki bu güzellikleri ancak bugün görebildim. Ellerine, yüreğine sağlık. Lütfen bu güzel uğraşlarını bizlerle paylaş da gözümüz, gönlümüz açılsın.
Hiç sulu boya çalışman var mı? Nedendir bilmiyorum, sulu boya eserleri seyretmek bana daha dinlendirici geliyor sanki.
Sevgiler.
mimar999
22-10-2008, 13:34
Süper çalışmalar.
Tebrik ederim.
İzniniz olmadan bazılarını masa üstü yaptım kendime..
Saygılarımla..
berduray
22-10-2008, 22:01
Ben nasıl görmemişim bu başlığı hepsi güzel ama; favorim, şahmaran ve kırmızı peçeli kız, bir de resimlere bakarken gözaltlarının belirgin yorgun, şiş gibi görünmesi dikkatimi çekmişti.
Kendiniz de bu hususta bir rahatsızlık geçirmişsiniz, yani biraz da kendiniz girmişsiniz resmin içine bu yönüyle de çok doğal buldum.
Başarılarınızın devamını can-ı yürekten dilerim.
(Ben de Mahmut abi gibi 3 ve 6 yaşındaki kızlarımla suluboya yapıyorum.)
Güzel yorumlara çook teşekkürler. Bir kaç eserimi daha beğeninize sunmak isterim.Bu arada çok yoğun çalışmalara devam ediyorum. Takdirleriniz beni inanılmaz motive ediyor. En kısa zamanda bir gezici sergi projesinden :p :eek: bahsedeceğim. Bu arada 2009 ' un herkese neşe, mutluluk ve bol şans getirmesini diler, sanat dolu günler temenni ederim.
Çok güzeller, ellerinize sağlık....
Başarılarınızın devamını dilerim. Hakikaten sade ve naif-öğretici de.
Sevgili SAHIRE, ellerine sağlık.
Hepsi de çok güzel.
İlk resmin, phal'i hocamız praecox görürse...'' ayyy kuşu uzaklaştırın kökü gidiyor'' diye düşünür mü dedim bir an.:p
Sevgili Sahire, elinize sağlık. Naiflik ve figürlerdeki yorum çok hoş.
Adalet Yağcı
06-01-2009, 10:02
Sevgili Sahire, bu başlığı bu gün gördüm, çalışmalarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.
Bu kadar küçük bir alanda çalışmak oldukça zor olsa gerek, ben natürmortlarınızı daha çok beğendim, çiçekler vazolar varya, benim için çiçeklerin olduğu her şey çok güzeldir.
Sanatçıları hep çok kıskanmışımdır, sizin gibi resim yapabilmeyi ne çok isterdim, her yıl bir kursa katılmak isterim ama hep bir mani çıkar.
Olsun, ben de sizin resimlerinizle mutlu olurum, başarılarınızın devamını diliyorum.
Metin Y.
08-01-2009, 01:43
Ellerinize sağlık Sahire Hanım...
Sevgili Sahire,
Çalışmalarınız çok güzel, dilerim şevkiniz hiç bitmesin gönlünüzdeki güzellikler daima fırçanızla hayat bulsun.
Kolaylıklar dilerim.
tolgahann
25-01-2009, 23:38
Sn.SAHIRE resimlerinizde genelde kuşlara yer verdiğinizi görüyorum. Sanırım onları doğanın sağdık figüranları olarak görüyorsunuz:)
Bu arada gerçekten çok güzeller sizi kutlarım.
Sevgili Tolgahan,
Tüm hayvanları ve doğayı seviyorum ama kuşlara ayrı bir tutkum var. Papağan, muhabbet ... Resimlere giriveriyorlar. Nedenini henüz çözemedim psikanaliz çalışmalarım sürüyor:) Sanki o natürmortlara o kuşlar hareket getiriyor, dinamikleştiriyor.Hava ve rüzgar katıyor. Estetik yönlerinin yanında uçuyorlar! Uçmak- kanatlarla - kimbilir nasıl bir duygu? Bir çiçeği bir kuşsuz düşünemiyorum bilmem bu dönem geçici mi... Hep muhabbet kuşu besledim, ayrıca sultan papağanlar , ama hiç macaw ım olmadı ama anatomilerini çözdüm büyük oranda... Kuşun kanadı,hareketi, ifadesi gözümde canlanıyor ve resme giriveriyor,onların sevgileri, o gözlemler var tabii. Bilmem anlatabildim mi...
Bu arada Sevil hanım güzel yorumunuza çok teşekkürler ...
Eski ve yeni çalışmalar karışık:)
Sevgili Tolgahan ın da dediği gibi, hayvan figürleri görünce, hayvan dostu olduğunuz belli oluyor.
Son resimde, masa altından bakan şeker şeye bayıldım. Ellerinize sağlık
Kolleksiyonunuz bu site etkisiyle bitki resimleri ile de ayrı bir seri oluşturur herhalde. Aydınlık resimlerle.
Değerli arkadaşlarım,
Ankara Sade Cafe & Bistro ' da 14 Şubat günü bir mini sergi açıyorum.
Aynı gün canlı müzik de var.
İlgilenen herkesi beklerim.
Görüşmek dileğiyle...
Arjantin Cad. Kırlangıç Sok. No:3 GOP.(Yeşil Vadi karşısı):D
hassoman
10-02-2009, 22:46
Sevgili Sahire sergi açılış saatini yazmamışsınız :)
Sevgili Sahire sergi açılış saatini yazmamışsınız :)
:)heyecandan unutmuşum:p
19-19.30 gibi başlıyor...rezerve yaptırmak isteyenler için Sade Cafe'nin telefonunu da yazıyorum:
0.312.428 00 35
(canlı müzik olduğundan kalabalık olabilir.)
Görüşmek dileğiyle,
Sahire resimleriniz çok cıvıl cıvıl. Canlı renklerle çalışmayı çok seviyorsunuz sanırım.
Özellikle kuşları kullanarak oluşturduğunuz resimlere bayıldım doğrusu...
Sahire inanılmaz güzellikteler...
Emeğine sağlık...
Avatar resimindeki senmisin? Kendi çalışmalarından biri mi?
Koyu yeşil
13-02-2009, 12:13
Sevgili Sahire serginizde başarılar diliyorum...
Nejla K.
13-02-2009, 20:56
Sahire resimlerinizi çok beğendim,açılışınızda başarılar ve tebrikler...
Merhaba Sahire
Tablolar harika ,özellikle kuşlu temalarda sanki oralarda bir kuş gruba var ve kendi aralarında birşeyler konuşuyorlar.Bizde tablolarınız sayesinde oralara misafir olup onları gözlemliyormuşuz gibi hissettim.Resimlerinizde bir süreklilik var ve biz de biran onların içine girip çıkıyormuşuz gibi ...
Serginizde başarılar dilerim
Çalışmalarınızın da devamını
Sevgili Sahire,
Sergin hayırlı olsun,
Dilerim olumlu yaklaşımlarla karşılaşır, mutlu olursun ve beklentilerine kavuşursun.
Daima başarılar dilerim.
Sayın Hassoman,
Bir sanat sever olarak arkadaşımızın sergisine katılacağınızı tahmin ediyorum, gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
Saygılar
Arkadaşlarım,
Çok çok teşekkürler,malesef çok hasta olduğumdan ben de açılışa gidemedim:(,umarım Hassoman gitmiştir de neler olduğunu bana anlatır:)
sergi bir ay devam edecek ilgilenenler için belirteyim.
Sevgili Olay9, avatardaki benim resmim bir otoportre çalışmasından detay...
Sevgili Faruk Talas, aslında renk konusunda oldukça tutucuyum ve yeni renklere uzağım, kullandığım tüm renkler 5-6 ana renkten elde ediliyor,ama evet bu konuya çok takılıyorum ve resimde hem renk hem kompozisyon dengesini adeta gramla miskalle ölçerim ve mutlu olmazsam o resmi bozar baştan yaparım:)bazen de imha ediyorum tekrar beyaza boyayarak:)
Bu arada yeni bir seriye başladım ve oldukça tempolu gidiyor ve çok heyecanlıyım:))
Adalet Yağcı
16-02-2009, 08:47
Sevgili Sahire, önce geçmiş olsun demek istiyorum, serginizin açılışına katılamamanız üzücü olmalı, Ankara'lı arkadaşlarımız eminim bu sergiyi kaçırmayacaklardır.
Müzeyyen Senar lı tablo gerçekten harika görünüyor, gerçek bir fotoğrafmış gibi canlı enerjik.
Dilerim sağlığınıza kavuşmuş, hayranlarınızla buluşmuşsunuzdur.
Sevgiler.
Sevgili Sahire,
Geçmiş olsun, gidemediğinize üzüldüm.
Artık yeni sergiye sağlıkla inşallah, güzel eserler çıkaracağınıza şüphe yok, bizimle paylaşacağınızı umuyoruz.
Kolaylıklar ve başarılar.
hassoman
21-02-2009, 13:33
63818
Dün nihayet sergiye gidebildik.
Gidebildik diyorum, çünkü sağolsun Müjgan Hanım beni kırmadı o da geldi.
Değişik ve hoş bir mekana yaraşır resimlerdi. Sergideki tablolara yabancı olmadığımız için hiç şaşırmadık.
İnce ince çalışılmış, bir sanatçı kaygısıyla özenilmiş.
Tablolara baktıktan sonra Müjgan Hanım'a dedikodu yaptım:
"Sahire'nin naif, kırılgan görünümünün altında delişmen bir ruh var. Muhabbet kuşu yaramazlığında, papağan gevezeliğinde bir ruh. Bu da resimlerine duygusal bir devinim olarak yansımış..."dedim
O da güldü, "Başka türlü nasıl sanatçı olunur ki?.." dedi
Evet Sahire fırçan hiç durmasın, renklerin solmasın, sanatın daim olsun...
Sevgili Sevil,Adalet Hanım çok teşekkür ederim, henüz atlatamadım bu sezonki gripten kendinizi sakının çok kuvvetli.Güzel yorumlarınız bana moral oldu.
Sevgili Hassoman, Müjgan Hanım beni çok mutlu ettiniz, sizlere özellikle çok teşekkür ederim.
Çok iyi analiz etmişsiniz doğrusu tam onikiden, hem çok duygusalımdır, hassas ama neşelendiğim zaman dünyanın en coşkulu insanı olurum.
Sevgiler.
Popüler ikonların yer aldığı dem serisinden devam...
Ellerine sağlık, ne kadar da güzel....(çizim kabiliyetim olsun çok isterdim)
çok teşekkürler Güler,
Ankara' da olsan resim kabiliyetine beraber bakardık,
kendine yeteneksiz diyen ama sonra harika şeyler yapanları gördüğüm için
söylüyorum: bu iş yetenekten çok azim ve çalışma işi:)
Ayrıca,bence, sen de harika bahçenle bir sanat eseri ortaya koyuyorsun:)
Sevgiler.
Harika resimler,
Ellerinize sağlık,
Yüzünüzden gülücükler eksilmesin.
Resimler güzel ancak, figürlerde bir donma durumu yansıyor, yüzleri gülse de boyun bölgesinden kaynaklanan (Nuri İyem'i hatırlatan) durgunluk hissi uyandırıyor. Bu alanda yumuşaklık gerekiyor. Mutlulukla - saygılar.
Sevgili Şeref, Nariçi yorumlara çoook teşekkürler ...
Yeni ve eski işleri canlı canlı(!) görmek isteyenleri bekliyorum,
daha çok eleştiri istiyorum.
Sevgiler benden:)
Arkadaşlar sergi 15 gün daha uzatıldı:) Haberiniz olsun. Sevgiler.
gurbik67
05-05-2009, 20:55
sevgili sahire elinize emeğinize sağlık gerçekten sizin gibi çizim yapmak isterdim
keşke böyle kabiliyetim olsaydı elinize emeğinize sağlık sağlık kolay gelsin.
Sevgili Gurbik, çok teşekkürler:)
Yorumlarınızı bekliyorum:-))
Sevgili sahire çalışmalarınız MUHTEŞEM gözümüzü gönlümüzü şenlendirdiniz ellerinize yüreğinize sağlık.resimlerinizdeki yerler tamda hayal ettiğim olmak isdediğim yerler.Bu arada isminiz gerçekten bu ise adaşız. Çalışmaların minyatür olması ayrıca taktire şayan.Devamını görmek dileği ile. sevgiler...
Harika yorumunuza ben çok teşekkür ederim, çok memnun oldum sevgili Kılıç:)
Kutlarım sevgili SAHİRE.Özellikle orkide ve kuşlu resim,çok hoş.
Ben de isteyip de bir türlü başlayamayanlardanım.
Umarım çok yakında..........
Sevgili Sahire,sizi kutluyorum ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.Ben de yağlı boya resim yapıyorum.Karma sergiler yanında 2007 yılında ilk kişsel sergimi açtım.Resime ara verdiğim şu dönemde sizin çalışmalarınız beni heyecanlandırdı.Tablolarınız gibi cıvıl cıvıl,şen ,şakrak,sağlıklı günler diliyorum
Sevgili ayvasıl, aygün güzel yorumlara çok teşekkürler.
Hatice Tarhan
25-12-2010, 08:48
Geri dönüp bütün resimlerinizi hayranlıkla izledim.çok isterdim böyle güzellikler yapmayı malesef çok yeteneksizim bu konuda.Ellerinize, yüreğinize sağlık.
Sevgi Durul
25-12-2010, 08:56
Eserlerinizi ben de çok beğendim. Cümlelere dökme konusunda biraz zorlansam da,
emeğinize, yüreğinize sağlık.
Ellerinize sağlık! Allah sağlık ve huzur versin ki devam edebilin.
Bizlerle paylaşımınız büyük incelik, teşekkür ederim.
Güzel yorumlar beni sonsuz mutlu ediyor, çoooooook teşekkürler. Yine çalışma şevkiyle doldum:) Bu siteden çok şeyler öğreniyorum ve paylaşmanın sevincini yaşıyorum.
Bu arada tüm doğa-severlerin yeni yılını kutlarım! 2011'in bizlere daha çok doğallık, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.
Sevgili Sahire bu başlığı yeni farkettim. Resimler çok güzel. Renkler çok neşeli, göz alıcı. Masal gibi. :) Paylaştığın için teşekkürler. İstanbul'da sergini görmek dileğiyle.
Metin Y.
31-12-2010, 21:46
2011'de açacağınız serginizi görmek dileğiyle; başarılı özgün çalışmalarınız için tebrik ederim.
Turkavianvet
01-01-2011, 22:26
Merhaba SAHİRE ;
Zihninize ve elinize sağlık.Resimlerinizi beğendik; özellikle kızımla beraber görmek isteriz.
NazMurat
05-01-2011, 01:42
Ellerinize sağlık. Resimleriniz gerçekten göz alıcı, dile gelip anlatıcı.
kitaplara da çizim-resim yapıyor musunuz?
yapmış olduğunuz resimler pek çok şey anlatıyor, öykü sayfalarını süslemeli.
belki siz de yazarsınız, her karakterin bir hikayesi vardır eminim. böylece küçük ama detaycı masalcıklar ortaya çıkacatır. :)
bir de bir şey dikkatimi çekti, imzayı ILGIM olarak okudum.
daha önce de bu imzayı taşıyan bir kaç resim görmüştüm. size mi aitdi acaba? :S
Teşekkürler Turkavianvet, zenfree, MetinY ve sevgili NazMurat, ismimi çok doğru okumuşsunuz, bu arada nerede gördünüz resmimi acaba? Siz İzmir'de bulunuyorsunuz galiba da ondan çok merak ettim. Sevgiler:)
Emre İlhan
07-01-2011, 20:46
;)Maşallah sevgili, SAHIRE. Resimleriniz tamamen doğallığın ve doğal yaşamın simgesi halinde. Çok beğendim. Başarılarınızın devamını diliyorum. :)
süperler...ellerine ve yüreğini sağlık....
güzel hayallerin,güzel resimleri.çok hoş.
merveyunus
19-01-2011, 21:30
Elinize sağlık bu siteyi epeydir takip ediyorum resimleriniz çok güzel yorumlarda sağlıcakla kalın resimleriniz daim olsun
ilginize çok teşekkürler. :)
Bu arada burada sergilediğim bir resim ilginizi çektiyse ve o resim satılmadıysa, onunla ilgili de görüşebiliriz. Dediğim gibi çok uygun fiyatlarla satıyorum, yeter ki kıymetini bilen bir sanatsevere gitsin, biraz da onun duvarını süslesin, haz veren bir pencere olsun temennimdir:)
Sayfanızı büyük beğeniyle izliyorum sayın SAHİRE..
Elinize sağlık..Başarılı çalışmalarınızın devamını diler saygılarımı sunuyorum..
Güzel ötesi yorumlarınıza ve teşviklerinize sonsuuuuuuuuuuuuuuuuz teşekkürler:)
Sevgiler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.