View Full Version : Dev Bal Kabağı Yarışması (2008)
Arkadaşlar hepinize merhaba;siteye yeni üye oldum,üye olmamdaki tek sebep sizin kabak yarışmanız.2008 dev kabak yarışmasında bende varım.2008 de yarışma var değilmi?
Bir aksilik olmazsa olacak. Tohumlarımız hazır baharı bekliyoruz :)
Arkadaşlar dev kabak yarışmasına bende kendimce sponsor olmak istiyorum.1.'ye 3 kutu ,2.'ye 2 kutu ,3.'ye 1 kutu topraksız tarımda eurapgap kriterlerinde yetişmiş hormonsuz salkım domates göndereceğim.Ayrıca birinciye 1 kutu yine topraksız,hormonsuz yetiştirdiğimiz franbuazlardan göndereceğim.
Anlaşılan iri bir balkabağı yetiştirmek şart, bayağı meraklı yetiştirici var.Herkese kolay gelsin.
Evet Aydanak sizden rekor bekliyoruz.:))Bu arada hoş geldiniz aramıza...Saygılarımla...envor...
sinaninci1
12-02-2008, 11:15
Todor
Bizim bölge için tohumları ne zaman dikelim. Evde ilk başta çimleyipmi dikelim yoksa direk büyüyecegi yeremi dikelim.Geçen sene sen ne yapmıştın.
Saygılar.
Arkadaşlar 2008 yılının zannediyorum ilk kabak tohumunu diktim,bana tohum gönderip yarışmaya katılmamı sağlayan Todor'a çok teşekkür ediyorum...:)
inşallah ilk beş'e girebilirim...:)
Saygılarımla...envor...:)
Sondan birinciye de ödül olacaksa ödülü kesin aldım demektir:)
Çünkü linkteki kabak tohumunu temin ettim. Sondan birincilik benim :)
http://www.victoriananursery.co.uk/vegetable_seeds_and_plants/vegetable_seeds/pumpkin_seed_jack_be_little/
Arkadaşlar dev kabak tohumlarım çimlenip çıkmaya başladı.
30656:)
Arkadaşlar tohumları ekmek için uygun bir zaman mı sizce?
Dışarısı için erken henüz. (Bence) Ben Mart sonu- Nisan başı gibi yetiştireceğim yere direkt olarak tohumunu ekerim. Serası olanları bilmem...
Arkadaşlar dışarısı için erken ben serada yetiştireceğim,topraksız tarım kriterlerinde yetiştirmeye çalışacağım.İnşallah başarırımda 25.879 üyeye rezil olmam.:p(birde üye olmayanlar var değilmi?):D
Kurallarımız...
1-Yarışma yılda bir yapılır.
2-Şimdilik sadece forum üyelerimizin temin ettiği dev bal kabağı tohumları ile yapılan üretimler değerlendirmeye alınacaktır amaç en büyük kabağı elde etmek olduğundan tohumun bal kabağı olması dışında menşei ve cinsi önemli değildir.
3-Yarışmaya, yarışmanın son katılım tarihine kadar üye olmuş ve en az 5 mesajı olan www.agaclar.net üyeleri katılabilirler.
4-Bal kabağının hasat sonrası tartımı ve tespiti bal kabağının yetiştiği ildeki yetiştirenden hariç iki www.agaclar.net üyesi tarafından onaylanarak yapılacak ve resimle belgelenerek burada yayınlanacaktır.
5-Yarışmada oldukça iddialı olan kabak bulunması durmunda Quines rekorlar kitabına girecekse o zaman yarışma resmi formata dönüştürülerek kabağın yetiştiği yerdeki Tarım İl Müdürlüğü, Noter ve Quines rekorlar kitabı ve www.agaclar.net yetkilileri huzurunda değerlendirilecektir.
6-Dereceye giren kabaklar tohumları gelecek yıl damızlık olarak kullanılacağından forum yöneticilerine gönderilmekle yükümlüdür, yarışmada birinci gelen bal kabağından gönderilecek tohumların miktarı dörtte birden az olamaz. Kalanını istediği gibi değerlendirme hakkı kabak sahibine aittir.
Geçen yılki kurallardı,buyılda geçerlidir herhalde;)
7. PhotoShop kullanmak yasaktır.
:)
Adaylarımı seçtim,
30974
30975
Şimdilik 7.5 lt'lik saksılarda cocopeat'ın içinde gece sıcaklığının 13C gündüz sıcaklığının 23C olduğu serada hayatlarından memnun gözüküyorlar.:)
31098
Dev kabak denememi değişik büyüklükteki saksılarda deniyorum.
35 - 40 - 45 -50 -60 litrelik saksılarda %80 cocopeat,%20 perlit karışımı ortam hazırladım.
31099
31100
Basit saksı(35 lt.-40 lt.)Boş plastik bidonlarını saksıya dönüştürdüm.
31101
Bunlarda aday adayı...
31102
Bu küçücük fidelerden o dev gibi kabaklar nasıl oluyor? Hem de kısa sürede. Mucize gibi.;)
Tebrikler Envor, Antalya'da olmanın avantajını iyi kullanmışsınız.:)
Teşekkürler Zenfree evet gercekten mucize bir bitki,çok hızlı büyüyorlar,zannediyorum topraksız olarak ilk yetiştiricilik bu,bir modeli olsa onun gelişimini öğrenip daha başarılı olabilirdim(gerçi daha başaramadık ama),kapalı kutu derler ya öyle bir şey bu.
Ama dikkatli olmak lazım PhotoShop kullanarak mızıkçılık yapanlar olabilir.;)
4-Bal kabağının hasat sonrası tartımı ve tespiti bal kabağının yetiştiği ildeki yetiştirenden hariç iki www.agaclar.net üyesi tarafından onaylanarak yapılacak ve resimle belgelenerek burada yayınlanacaktır.
Yukarıda yazıyor,photoshop:mad: sökmez.
Sondan birinciye de ödül olacaksa ödülü kesin aldım demektir:)
Çünkü linkteki kabak tohumunu temin ettim. Sondan birincilik benim :)
http://www.victoriananursery.co.uk/vegetable_seeds_and_plants/vegetable_seeds/pumpkin_seed_jack_be_little/
Sevgili Mahon67 bu kabak tohumunu nasıl temin edebilirim,sondan birinciliğede göz diktim,anlıyacağın.:D
Saygılarımla...envor...
bu gün sulamadım
31339
31340
31643
31644
Dördüncü yaprak çıkmaya başladı.:)
Çok Hızlı Büyüyorlar...
31925
31926
Kemal Ugurlu
13-03-2008, 09:52
Selam, foruma yeni üye oldum. Yarışma benim de ilgimi çekti. Tüm katılımcılara başarılar dilerim.
alpkaan06
14-03-2008, 08:06
tüm yetiştirici arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim
alp kaan
ertuğrulakay
16-03-2008, 22:07
arkadaşlar iyi akşamlar sizden bir ricam olacakben antalya manavgattan yazıyorum manavgatta sulababilir 10 dönüm arazim var bu yıl buraya bal kabağı ekmeyi düşünüyorum.tohumu olarakmı ekiyim yoksa fidse olarakmı ekmem gerekir sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. tüm yetiştirici arkadaşlara kolay gelsin başarılar dilerim...
arkadaşlar iyi akşamlar sizden bir ricam olacakben antalya manavgattan yazıyorum manavgatta sulababilir 10 dönüm arazim var bu yıl buraya bal kabağı ekmeyi düşünüyorum.tohumu olarakmı ekiyim yoksa fidse olarakmı ekmem gerekir sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. tüm yetiştirici arkadaşlara kolay gelsin başarılar dilerim...
Merhaba ertuğrulkay,kabak tohumunu bence* direkt olarak toprağa ekmeni tavsiye ederim,Çünkü hassas bir tohum değil.Direkt edersen daha iyi adepte olur.
*=benim fikrim.
Selahattin Yılmaz
16-03-2008, 22:52
Tohumdan ekerseniz kendiniz yetiştirirsiniz daha geç ekmek durumunda kalırsınız ancak fide olursa erkencilik kazanırsınız ve kabaklarınızın daha büyük olması muhtemel. Gerçi Anatlayda don durumu nedir bilemem ama eğer son donların riski geçtiyse ekebilirsiniz değilse fide olarak üretin.
berduray
16-03-2008, 23:17
Emek veren herkese başarılar diliyorum.
Selam Arkadasim,
Sana bir tüyo vereyim ama kimse duymasin :p
Kabaklarin ciceklenmeye basladiginda her bitkide bir tane cicek birak diger cicekleri kopart. Böylece dev kabak yetistirme oranin yüksek oluyor.
Ayrica bol su ve gübre... Benden söylemesi ...
Bak aramizda kalsin kimseye söyleme :rolleyes:
Safiris bunu daha önce de duymuştum ama korkum ya o tek bıraktığım kabağı kaplumbağalar hallederse? Ne olur ne olmaz diye 2 adet bıraksak büyüyemez mi?
Selam Arkadasim,
Sana bir tüyo vereyim ama kimse duymasin :p
Kabaklarin ciceklenmeye basladiginda her bitkide bir tane cicek birak diger cicekleri kopart. Böylece dev kabak yetistirme oranin yüksek oluyor.
Ayrica bol su ve gübre... Benden söylemesi ...
Bak aramizda kalsin kimseye söyleme :rolleyes:
Tamam!Önerin için çok teşekkür ediyorum arkadaşım,kimseye söylemem merak etme...:)
Dişi çiçeği mi, erkek çiçeği mi bırakacak onu da söyleseniz
Dişi çiçek döllenince dişi çiçek bırakılacak herhalde.
Bugün kabaklarımda çiçek tomurcuklarını farkettim,herhalde bir kaç gün içinde açarlar,5 gündür su vermiyorum.Akşama resimleri yüklerim ****** web sitesine bir şey olmazsa...:D:D
32599
Yalnız dikkat ettim büyük saksıdakiler daha hızlı büyüyor.:confused:
envor siz bunları topraksız tarım yöntemiyle yetiştirmeyecek miydiniz?
envor siz bunları topraksız tarım yöntemiyle yetiştirmeyecek miydiniz?
Evet,zaten öyle yetiştiriyorumki!:confused:
Sayın envorun fideleri, %80 cocopeat,%20 perlit karışımı ortamda büyüyor. Yani henüz topak görmediler. İlgiyle izliyorum çünkü; kabak kol attığı kadar kökde yapıyor. Saksıda nasıl olacak merak ediyorum.:)
Kabak'ın toprakta çok kök atması normal,çok gıdaya ihtiyacı var,ama ben onu tembel alıştıracağım,gıda aramasına gerek kalmayacak,gak dedimi su,guk dedimi gübre vereceğim.:D
Şu an kök yaptırtmaya çalışıyorum,6 gündür sulamıyorum.
Yalnız toprağada iki kök ekeceğim,çünkü bir anlık dalgınlık bütün emeğimi götürebilir.Yarışmadan kopmak istemiyorum...:)
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar,yazdığım forumlarda veda etmeden gitmek olmazdı tabi...En sevdiğim sayfayada elveda diyorum ve yarışmadan çekiliyorum,hepinize başarılar diliyorum,inşallah dünyanın en büyük kabağını yetiştirirsiniz.
Neden envor? Merakla takipçindik :(
Penelophe
21-03-2008, 19:55
Evet, neden?
Sayın Envor, yazılarınıza devam edin lütfen. Katılımcı arkadaşlarımız veda ettiklerinde üzülüyoruz.:(
Envor arkadaşımız sağlık problemleri yüzünden aramzıda olamayacağını telefonla yaptığımız görüşmede bildirdi. Kendisine acil şifalar diliyoruz.
:(Çok üzüldüm envor... Sana Allahtan acil şifalar dilerim. İnşallah en kısa zamanda tekrar aramıza katılırsın.
nuran berna
23-03-2008, 20:48
Böyle küçük fidelerden kocaman kabaklar nasıl çıkacak çok merak ediyorum yarışmanın sonucunuda.hepinize bol şanslar diliyorum.
Geçmiş olsun envor. Acil şifalar...
MertCihan
28-03-2008, 16:55
gerçekten geçmiş olsun
hydrophonic işi ile bu yarışmaya giren olursa kesinlikle birinciliği alacaktır...
tabi bu benim tahminim
Envor a acil şifalar diliyorum
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar,yazdığım forumlarda veda etmeden gitmek olmazdı tabi...En sevdiğim sayfayada elveda diyorum ve yarışmadan çekiliyorum,hepinize başarılar diliyorum,inşallah dünyanın en büyük kabağını yetiştirirsiniz.
Diye saçma birşey yazmışım;şimdi donk etti.Yarışmaya devam ediyoruz.Ediyoruz diyorum sevgili dostum Abdullah benim şampiyon adaylarıma bakıyor.Bende ayrıca yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceğim.hadi hepinize kolay gelsin...envor...:)
Yücel Özlem
05-04-2008, 00:28
...Yarışmaya devam ediyoruz. Ediyoruz diyorum sevgili dostum Abdullah benim şampiyon adaylarıma bakıyor. Bende ayrıca yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceğim...
Sevindik. Kutluyoruz.
ben de varım yarışmada :p
ben de varım yarışmada :p
Hoş geldiniz efendim....:)
Evet bahar geldi,inşallah yarışma hızlanır artık...:p
Bizim hidroponik denememiz hızla büyüyor,kolları 1.5 metreye ulaşmış...:)
kollar 1.5 m. ise, erkek çiçekler açmaya başlamış olmalı.
Ben daha ekmedim tohumları. Geç mi kalıyorum? Önümüzdeki hafta içi ekmeyi düşünüyorum.
Evet her bitkide 1 çiçek açmış,yalnız arkadaşım çiçeğin arkasında küçük kabak var diyor.
şimdiden hemde erkek çiçeğin arkasında kabak olmaz değilmi sayın Todor...peki o ne ozaman?:D:D
O minik küçük kabak, olsa olsa 120 gün sonraki dev kabaklardan biridir. :)
Peki, bir şey soracağım.
O misket kadar kabak prototipi bu haftadan itibaren büyümeye başlıyacak. Ceviz büyüklüğüne geldiği zaman sulamayı kesmen gerekiyor ki, meyve dökümü yapmasın. Yoksa meyve sararıp dökülüyor.
Bu sulamasız geçecek 15 gün için ne yapacaksın? Ne gibi bir çözüm uygulayacaksın?
:cool:İlk erkek çiçekler açıyor değilmi? o zaman o açan çiçek bizim işimize yaramayacak.Ceviz büyüklüğüne geldiğinde sulamayı neden keseceğimi anlayamadım,ama siz yetiştiricilik yaptınız eminimki öyledir.Ama topraksız tarımda öyle 15 gün su vermeme gibi bir lüksümüz yok.:D Ama birde şu var topraklı tarımdaki doğrular topraksız tarıma göre değişiklik arz edebiliyor,yani sulamayı kesmeyi düşünmüyorum,Zaten iri bir portakal büyüklüğüne gelene kadar bol sulama yapmıyacağız* ondan sonra yüksek EC ile sulama yapmayı düşünüyoruz*,kabağımız olurda ****** basketbol topunun büyüklüğünü gecince EC yi düşürmeyi düşünüyoruz*,(*= Sn. yildirim74 yetiştiriyor artık benim yerime,ortak projemiz:D)
Çiçeğin dibinde minik bir kabak var ise dişidir. Erkek çiçeklerde öyle bir oluşum yok.
e o zaman bizim kabaklar değişik çıktı...:D peki biz o kabakları erkek çiçek olmadan nasıl döllüyeceğiz...:D
Hiç erkek çiçek goncasıda yok mu?
Valla bu akşam yeni resimleri gelir belki,bakarım...:confused:
Eğer dişi çiçeği önce açtırttıysak bir şeyleri yanlış yapıyoruz demektir...:o
Topraksız tarım bu,işte böyle sakatlıklarda oluyor...Bazen...:mad:
Sevgili Todor,bizim dev kabaklarda erkek çiçekler gonca halinde bekliyor,dişi çiçekte yanlız başına kalmış durumda(:
Normal şartlarda erkek çiçekler sayı olarak dişi çiçeklerden daha çok. İlk dişi çiçek döllenmese bile, diğer dişi çiçekler döllenecektir. Zaten tekleme yapılacaktı.:)
Her kabakta 6-8 arası erkek çiçek goncası var ama açmıyor,bu goncaların hepsi yan yana ve bitkinin dallandığı yerdeymiş,1 metre uzağında bir tane dişi çiçek varmış,bence bu erkek çiçekler açmayacak,sorunu bulduk,Sorun=EC ölçer.:(
Hobby seramın kendisine ait EC-ph ölçmek için el aletleri var,bunların kalibresi uzun zamandır yapılmıyordu,Saatlerdir neden diye düşünmekten başıma ağrılar girmişti,en son aklıma geldi,acaba değerler doğrumu diye!Arkadaşa telefon edip kalibre yapmasını söyledim ve çıkan sonuca göre o kabağın o hale gelmesi bile bir mucize.Çok yüksek EC ile beslemişiz.Şimdi ne kadar düzeltmeye çalışsakta bir yanı hep eksik kalacak sanıyorum,ama buraya kadar getirdik devam edelim diye düşünüyoruz,bende toprakta yetiştirmeyi düşünüyorum,bakalım artık sonuç ne olacak göreceğiz...:(
Demek EC fazla olursa, kabak femine oluyor. Bu durumda şunu düşünebilir miyiz, meyve tuttuktan sonra EC yi çok yüksek tutarsak bitki enerjisini erkek çiçek açmaya vermeyecek, hazırda olan meyveyi büyütmeye çalışacak. Çünkü bitki normal gelişiminde meyve tuttuktan sonrada çiçek açmaya, kol atmaya devam ediyor. ???
Aslında şunu diyebiliriz...Herşeyin fazlası zarar...
Aslında orada olsam onu fark ederdim(Hatta şu an aklımdan geçende o aslında,Antalyaya gitmek),boğum aralarıda kısaymış...:(
Yüksek EC'de yapralarda küçük olur,meyvede.:(
Sevgili Envor merhaba;
Anladığım kadarıyla Antalyada yaşıyorsunuz.Ben foruma şimdi üye oldum.Bu yıl bende bal kabağı yetiştirmeye başladım.
Çimlendirmeyi yaptım ve 2 hafta önce tarlaya diktim.
Yaklaşık 1500 kök kabak diktim.Bende birkaçtane büyük kabak yetiştirmek istiyorum.
Bu konuda bilgi paylaşımında bulunabiliriz diye düşünüyorum.
Sevgiler
:cool:Merhaba Docer;Aramıza hoşgeldin;),Bilgi paylaşımımı dedin,öyleyse tam yerine geldin....:D
Sevgili Docer Antalyada yaşıyordum,şu an Manisadayım,ama yine kısabir süre sonra yeniden Antalyalıyım...:eek:
Forumda bir dolaş dev kabak hakkında çook bilgi bulacaksın,aklına takılan sormak istediğin soruları uygun konularda sorarsan hemen cevabını alırsın,sadece sormakla kalma sende tecrübe ve bilgilerini vermeyi,anlatmayı unutma derim,saygıyla ve sevgiyle selamlarım...:)
HOŞGELDİN ARAMIZA!
zooteknist
27-04-2008, 00:40
Sayın envor
Ektiğim 4 dev kabak çekirdeğinden üç tanesi çok şükür çimlendi. İnşallah diğeri de çimlenir. Devkabak için nasıl bir toprak gerekir? Vakit geçirmeden asıl yerlerine dikmek istiyorum.
Selamlar.
Sevgili arkadaşlar, Bende dev bal kabağı yarışmasına katılmak istiyorum.Benim kabaklarım "Atlantic Giant Dills" ; Amerika'da yapılan bal kabağı yarışmalarında defalarca birinci olmuş bir cinsle yarışmaya katılmak istiyorum.Fideler daha örtü altında, bahçeye dikmedim.Mayıs ayı başında yerlerine dikeceğim.Yarışmayaı kazanacağımı ümit etmekteyim.
35737
35738
Dev balkabağı olacaktı ama....
Pek dev olayacak galiba...:D
Sayın envor
Ektiğim 4 dev kabak çekirdeğinden üç tanesi çok şükür çimlendi. İnşallah diğeri de çimlenir. Devkabak için nasıl bir toprak gerekir? Vakit geçirmeden asıl yerlerine dikmek istiyorum.
Selamlar.
Sevgili Zooteknist bilmiyorum,Ama sanki hafif,tınlı,iyi işlenmiş bir toprakta iyi olacağını zannediyorum,Sayın Todor'a sormak lazım bunu...;)
Bal kabağı için organik yönden zengin, süzek topraklar ideal.
Yanlış bilmiyorsam, Dill's 120 günde olgunlaşıyor. Yani sengili Envor, daha epey zamanın var. Yeter ki meyve bağlasın, ondan sonra hızla büyüyecek. Bir yerde yetişme takvimini yazmıştım, bulayım.
Ekleme: Çabuk buldum
Elimde şöyle bir bilgi var. Tarihler elbetteki yöreden yöreye değişiklik gösterecektir. Ama bir fikir verir genede
24 Nisan: Tohumlarınızı serada ekin.
5 Mayıs: tohumlar çimlenmeye başlar
12 Mayıs: İlk gerçek yapraklar gözükür
15 Mayıs: Bahçeye şaşırtın
15-30 Mayıs: geç donlardan korumak için üzerlerini örtün
15 Haziran: Böceklerden korumak için ilaçlama yapın.
1-14 Temmuz: Tozlanma zamanı
9 Temmuz: Yüksek fosfat içerikli gübre kullanmaya başlayın
14 Temmuz: Artık meyvenin üstünü güneş görmeyecek şekilde örtün
15 Temmuz: Yeterince sulamayı ihmal etmeyin. Yüksek fosfata devam
30 Temmuz: Artık mantar ilacıda kullanmaya başlayın. Meyve 25-75 kg civarında olacaktır.
15 Ağustos: Sarı olan kabak artık yavaş yavaş koyulaşarak turuncuya dönüşmeye başlar
30 Ağustos: Günler kısalmaya başladığı için bitkinin gelişimi yavaşlayacaktır.
30 Eylül: Kabağınız artık turuncudur ve olgunlaşmıştır.
6 Ekim: Hasat için bir forklift bulun ve kabağınızı götüreceğiniz yere taşıyın.
stgungor
03-05-2008, 23:13
Arkadaşlar hepinize selamlar sevgiler
Bende Önümüzdeki hafta sonuna doğru kabaklarımı tohumdan
ekeceğim inşallah başarılı olur.
Yetiştirme konularında belirttiğiniz püf noktalarından
sayenizde faydalanıyorum.
Gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Hoşgeldin aramıza sayın Stgungor,Merhaba...Gözlemlerinizi merakla bekliyorum...:)
Saygılarımla...envor...:)
yarışmaya katılım için alt sınır 100 kg. olmalı :D
aksi takdirde izdiham olmasından endişe ediyorum
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim, yazılarınızı okudum valla katılmadan edemedim, Bir kabak meselesi var ama anlamaya çalışıyorum.
Bu yıl olmaz ama geleçek yıl kimse heveslenmesin, bende varım. Dedim ya yeni üyeyim, şartları bilmiyorum, yetiştirme şartları serbestse okey.
Sayın river'in dediği 100 kg şartlarını kabul ediyor, hatta 150 kg çıkarılmasını tavsiye ediyorum.
Bütün arkadaşlara iyi ürünler yetiştirmeleri dileği ile selamlar.........
Tür sınırlamamız yok, ister gri bal kabağı yetiştirin, ister truncu, ister alacalı.
Ne kadar katılım olursa o kadar keyifli geçer yarışmamız. O yüzden altı sınır koymayalım. Amaç biraz da eğlenmek olsun, eğlenirken tecrübe edinmek olsun. 100 Kg alt sınır dersek, bir çok kişi daha ekmeden vazgeçer.:)
Bu arada ben hala ekemedim kabakları. Önümüzdeki hafta ekeceğim eğer kısmetse.
merhabalar bende antalyada 27 mart'ta 6 dönüm bal kabağı ektim yalnız 7 adet dev kabak çekirdeği var kabul ederseniz bende yarışmada varım
Foruma yeni katılan arkadaşlar;Hepiniz hoşgeldiniz.Yarışmaya renk katacağınızı umuyorum,Ayrıca alt sınır diye bir şey olmamalı.(yoksa bizim işimiz ne burada:D)Değilmi ama...:p
alt sınır meselesi tabii ki bir latifeden ibaret, fakat forumu canlandırmış olması beni mutlu etti, kanaatimce kabaklar büyüdükçe heyecan daha da artacak:cool: yakında resimler de gelmeye başlar :p
cihan_as
09-05-2008, 22:30
Bende dev bal kabağı yarışmasına katılmak istiyorum. Bendeki tohumlar cok özelligi olan dev bal kabagı tohumu cinsinden degil ama tohumu veren arkadaş 50 kg agırlıgında olan kabak tohumu oldugunu söyledi. Emek verip yetiştiren arkadaşlara başarılar diliyorum.
Hoşgeldiniz Sayın Cihan_as,Başarılar...:);)
Bizim topraksız dev kabak projesinde son gelişme;Kabaklar 5 kg ağırlığına ulaşmış durumda...:p
3 mayısta küçücüktü,nasıl birden büyüdü hayret...:)
ŞAŞIRDIMMMM....:D:D
Penelophe
14-05-2008, 22:19
Envor, meyvelerin ve kabağın genel görünümlerini çekip yükleyebilirseniz sevinirim, merak ediyorum.;)
.
Geçen sene almış olduğum tohumlardan 11'i de çimlendi.
2 yıllık tohumlarda çimlenme başarılı.
Şimdi 10 ar cm kadar oldular ve hafta sonu bahçeye birer kova yanmış keçi gübresi vererek şaşırtacağız.
Sabahattin
15-05-2008, 16:11
Merhaba,
Bugün elime geçen 10 adet dill's giant ve 5 adet gran gigante kabak tohumunu Pamukova'ya (Sakarya) yolladım. Haftasonu bahçe komşum dikecek ve ilgilenecek. Ben de haftasonları vakit buldukça yanlarında olacağım. Envor' un kabakları 5 kg. olmuş. Ben daha dikeceğim. Ben de kendime şaşırdım.
Envor, meyvelerin ve kabağın genel görünümlerini çekip yükleyebilirseniz sevinirim, merak ediyorum.;)
.
:eek:Aslında bende merak ediyorum...:D
Yildirim74 ilgileniyor kabak işiyle,kendisinden yeni fotoraflar istiyeceğim,o bana göndersin bende foruma yüklerim...;)
Bu arada yeni gelen arkadaşlarada hoşgeldiniz diyorum...:p
Bizim topraksız dev kabak projesinde son gelişme;Kabaklar 5 kg ağırlığına ulaşmış durumda...:p
3 mayısta küçücüktü,nasıl birden büyüdü hayret...:)
ŞAŞIRDIMMMM....:D:D
Su doludur onların içi :D
Bu arada Sabahattin Bey, envorun serası var, ondan erken ekebildi, biz havaların ısınmasını bekledik, bizimkiler açık havada, bol oksijenle ve toprakta büyüyecekler inşallah ;)
Sevgili Limon,Başta çok iddaalıydım:D:o ama şimdi o kadar değilim...:p
Yanlışlıkla yüksek EC ile besledik meyvesinin çok büyük olacağını zannetmiyorum...:( Malesef...
merhabalar benim kabaklar dal atmaya başladı çiçek açmasını bekliyorum
Evet Huzurlarınızda Dev Kabak Adaylarımız...:)
38322
Yalnız Dev Yapabileceğimize inancım kalmadı;(En fazla 100kg.Şahsi görüşüm)
38323
Buda genel bir görünüm...Şu an 12-15 kg arası tahmin ediliyor...
Maşallah.
100 kg. bizim için dev ötesi ama siz daha iyi bilirsiniz ;)
Belkide 100kg olmaz,Dedim ya şahsi görüşüm:confused:
Yarın yeni Şampiyon adaylarını toprakla buluşturacağım,İnşallah...:)
envor inşallah istediğiniz gibi olur
Penelophe
23-05-2008, 23:42
Süper bunlar, maşallah. Benimki daha 10 cmlik bir fide.:p
İlk resimdeki Dill's 8 kg diye tahmin ediyorum. 100 Kg dan fazla olma ihtimali yüksek. Yeter ki elinizden düşürüp kırmayın. :(
Sevgili Todor;Arkadaşların en son tarttıklarında 10,3kg'mış,30 kg'lık seyyar tartımız var arada tartıyorlar...:D:D
Eh, 10 kg ağırlık için 8 kg. tahmin, 15 kg.dan daha isabetli. Hem ben yeşil aksamı düşrek söylemiştim. O yapraklar ve sap tam 2.5 kg basar.
1 ay kadar sonra o kantar size yetmeyecek. Belki 1 aya kalmaz bile.:p
Çok geç kaldım biliyorum ama ancak sıra geldi. Ben balkabağı tohumlarımı daha dün ektim. Artık benle de geç ekilen tohumların akıbetini incelemiş oluruz ;)
Ben hala ekmedim. Kısmet ise bu hafta artık.
Sevgili Todor daha ne bekliyorsun?İşin çoksa yardıma geleyim:)
Ekecek yere ancak karar verebildim. Yerini hazırladım son bir sürmeden önce yağmur yağsında, toprak tava gelsin diye bekliyorum.
Ama sen buyur gel, iş nasılsa bitmez.:)
Bende bugün tohumları dikecektimki,Tohumları düşürmüşüm,Tarlaya gidince farkettim,Traktörün anahtar kutusundan nasıl düştüler hala anlamadım..:(Halbuki tohumları 24 saat suda bırakmıştım,Şişmiştiler,Şimdi yeniden ısladım,Nasipse:D yarından :Dsonra tekrar dikeceğim inşallah...:):p
Selam arkadaşlar yahu mayıs bitti, Bundan sonra olacak kabağın akibetini gerçekten bende merak ediyorum.
Sevgili envor kabakların gelişimlerini bildirirsen memnun olurum. SAYGILARIMLA....
Bugün diktim,Bakalım nasıl olacak...:)
Dört gündür kimseden ses yok, yazı erken olan bölgeler bi ses verin, durum nedir, kabaklar ne durumda.
gerci ben yokum ama çokta merak ediyorum.
Benim tohumlar çimlenmişler. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle fazla ilgilenemiyorum.
Benimki daha bu kadar oldu.
Penelophe
04-06-2008, 18:55
On gündür hala 10 cm, hiç gelişmiyor..
Neden acaba Sn.Penelophe,Resim ekleyin görelim...:)
Penelophe
04-06-2008, 22:27
Tamam, yarın çeker eklerim..
zooteknist
05-06-2008, 22:34
merhabalar
Benim dev kabaklarda Lilium un resmindekilerden 1veya 2 yaprak fazla ama yaprakların koltuklarında çiçek tomurcukları var. Acaba kol atmadan tomurcuk olması garip değil mi?
Benim kabaklar çok güzel gelişiyorlar. Cins olmamasına rağmen iddalı olacağa benziyorlar :)
Toprağa dikmiş olduğum kabaklara bakmaya gittim bugün,Hepsi çıkmış,yalnız danaburnuları başıma dert olacak herhalde...:(
Bu sene bende de çok danaburnu var. Sulama yaparken bazen yuvalarından çıkıyorlar yakaladım diye seviniyorum ama ertesi gün sanki daha da çoğalıyorlar.
İlaçlamak şart oldu galiba...
Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur ama, bilmiyen arkadaşlara küçük bir fikir vereyim.
Ektiğiniz fidelerin danaburnu kesmemesi için, fideleri ekerken kök çevresini inçir yaprağı ile sararsanız, danaburnu fidenize zarar veremez, ilaçlama gibi sorununuz kalmaz..
merhabalar dev kabaklar şu anda iri ceviz büyüklüğünde
Nihayet bugün ekebildim. Ne kadar başarılı olur göreceğiz.
Hadi Hayırlısı olsun Sn Todor...:)
Nihayet bugün ekebildim. Ne kadar başarılı olur göreceğiz.
Dilerim en büyük sizinki olur,
Kök dibine yakın yerde birer ikişer çıkmış, bilye büyüklüğüne gelmişler.
Fotolar yakında.
cihan_as
17-06-2008, 20:21
Dev bal kabağı adayı şuan için durumu oldukca iyi gidiyor.
İş değişikliği nedeniyle yaşadığım şehri de değiştirmek zorunda kaldım ve nihayet yine ağaçlar.net teyim.
Ektiğim kabak tohumları büyümeye başladılar, geçen hafta çekilen resimlerini de gönderiyorum... Yarışmaya Adapazarı'ndan katılıyorlar, kendilerine Tatangalar adını veren kabaklar, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorlar, :D:D:D:D
Havalar bu sene yağmurlu gidiyor, şanslı sayılırım... İddiamız büyük değil ama dostlarımıza dağıtacak kadar yetiştirebilirsem ne mutlu bana :cool:
Adapazarında kabak müthiş oluyor,Sulamadan bile yetiştiğini ben orada gördüm...Şans senden yana,:)))
Adapazarında kabak müthiş oluyor,Sulamadan bile yetiştiğini ben orada gördüm...Şans senden yana,:)))
bu gazla 5 kilo daha alırlar herhalde:p
Benimkide sanki geliyorum aranıza dergibi!
Benimkiler de hızlandı eğer dökülmezse bır kaç meyvesi var üzerinde...
Benimkiler de hızlandı eğer dökülmezse bır kaç meyvesi var üzerinde...
Ooooo maşallah maşallah;
Bu devrede su vermezsen dökmez herhalde, birde bit var galiba
Bite rastlamadım ama meyve tutacağından biraz şüpheliyim çok gürbüz ilerliyorlar meyve tutmadan sulama gibi bi hata yaptım şu anda da çoşmuş vaziyette 7-8 m. ilerledi ama meyveler düşüyor , bakalım yeni oluşan meyveleri sulamadığımda tutacak mı?
Var mı Adapazarı'ndan katılan???
Ya da, kendince bişeyler yapıp ta ses çıkarmayan, foruma katılmayan kim varsa iki cümlecik yazıversin şuraya neşelenelim biraz keh keh:)
Sabahattin
25-06-2008, 12:18
Merhaba,
Adapazarı olmasa da Pamukova (Sakarya) 'dan katılan var :) 21 tohumdan 6 tanesi çimlenmiş. Ben bu sıralar işten dolayı gidemediğim için bir yakınım ilgileniyor. Henüz meyve yokmuş ama bitkinin çok iştahlı olduğunu söylüyor. Kendisinin de 2 dönüm kabağı var. Meyveleri 5-6 kilo kadar olmuş. Ziraat enstitüsünden aldığını söyledi ama cins olarak isimlendiremedi. Pamukova' ya gidince ilk işim resimleyip siteye koymak olacak.
Saygılar,
Evet arkadaşlar benimkide döktürmeye başladı.
bir kökte dört kardeş.
Hadi hayırlısı... Kabaklarınız dills mi?
Tohumu geç ektiğim için ben geriden takip ediyorum. Dev olur mu bilmem ama önemli olan yarışmayı bitirmek :)
41830
Penelophe
30-06-2008, 19:21
Sonunda, son bir hafta içinde benim dev kabak da hareketlendi.:D
42040
Soldakiler süs kabaklarım, onların yaprakları daha küçük zaten.:)
42041
merhaba, aslında ben yarışmacı değilim ilk kez kabak yetiştirmeye çalışıyorum ama bir yerde hata yapıyorum. Kabaklar daha fındık büyüklüğündeyken sararıp düşüyorlar, neden olabilir? Teşekkürler..
Çok sulamadan da olabiliyor **** tozlaşma olmadığında da meyveler dökülebiliyor.Ama sulamayı keserseniz ilerleyen zamanlarda daha uç kısımlarında erkek çiçek sayısı da fazlalaştığında muhtemelen meyve bağlayacaktır.Benimkilerde de aynı sorun vardı şimdi yeni yeni sağlıklı meyve oluşumları başladı...
erdogancihann
05-07-2008, 17:43
Bunlar da benim Gökçeada'lı şampiyon ayları...:p
bence görüntüdeki kabak ölmüş yeni çıkan kabakları güneşten korumak için altını ve üstünü otla kapatırsanız daha sağlıklı büyüyecektir birde su ihtiyacı var gidi geldi bana hoşçakalın.
bence görüntüdeki kabak ölmüş yeni çıkan kabakları güneşten korumak için altını ve üstünü otla kapatırsanız daha sağlıklı büyüyecektir birde su ihtiyacı var gidi geldi bana hoşçakalın.
Sayın kabak yetiştirici arkadaşlar, kabak yetiştirmede karpuz yetiştirmede (yanılmıyorsam aynı familyadan geliyorlar) bitki kol atmaya başladığı çiçek açacak duruma geldikten sonra su kesilir, meyveye yatırılır, nezamanki meyveler 40cm çevre genişliğine ulaşır ondan sonra 10 günde bir sulanır meyveyi büyütmek için.
Sayın alya'nın gördüğünü bende görmüştüm meyveler sararmış dökeceğini tahmin etmiştim, Sayın Erdoğancihann moreli bozulmasın diye birşey yazmadım.
Suya ihtiyacından değil aksine zamansız sulamadan döktüğü kanaatindeyim. Bundan sonra su vermezse daha uclarda meyve yapacaktır, morelini bozma sayın erdoğan bastır olacak arkandayız.
Tüm arkadaşlara selamlar
lilium
erdogancihann
11-07-2008, 15:47
Arkadaşlar kabak gayet sağlıklı. Bu kabak Dill's Giant cinsinden . bunlar ilk çiçek açarken bile sarı oluyor ve hep sarı olarak gelişiyorlar. Şu an büyüklüğü iri bir portakal kadar var ve halen büyüyor.....:rolleyes:
çok sevindim kabakların sağlıklı oluşuna benimkiler sararınca ölüyordu yarışmada başarılar dilerim hoşçakalın.
Çok sevindim sayın erdoğan benimkileride dils ama seninki gibi sarı değil portakal büyüklüğünde fakat rengi yeşil sonradan renginin döndüğünü okumuştum.
Çok sevindim başarılar.
lilium
Kiminkiler kaçar kilo oldu bu arada? Ben dills tohumu bulamamıştım ve yerli kabakla yarışıyorum;) ama yine de iddaalı sanırım. Artık seneye kesin dills tohumu ile başlayacağım, genetik haksızlık oluyor böyle:p:p :D
erdogancihann
13-07-2008, 17:02
İşte kabağımın son hali
Selam Arkadaslar,
Bir suredir sebzelerin resimlerini ve yazilari sessizce takip ediyorum.bu yil ilk kez ben de acemice sebze bahcesi yaptim.simdilik iyi gidiyor,ama bazi tereddutlerim oluyor.balkabaklarim benim de portakal boyunu gecmeye basladı,altlarina toprak temasini kesmek icin birseyler koymak gerekir mi ?bilen varsa yazarsa sevinirim.
cihan_as
13-07-2008, 21:15
Dev bal kabağı yarışmasında yetiştirdigim kabağın son hali fotoğrafı bugün çektim.
Sabahattin
14-07-2008, 09:01
Merhaba,
Hafta sonu Pamukova' daydım. Bir yakınımın benim için ilgilendiği minik devlerle tanıştım. Gran gigante den dört bitki, dill's ten bir bitki var. Gran gigante meyveleri erdoğancihann ın resimlerindeki gibi. Yumurta büyüklüğündeki meyvelerin ve sapının sarı olduğunu görünce, meyvelerin tutmadığını düşündüm. Fakat bir sonraki bitkide aynı durumda iki kiloluk gayet sağlıklı bir meyve görünce rahat bir nefes aldım. Gran gigante lerde biri iki kiloluk diğerleri yumurta ve portakal büyüklüğünde yedi sekiz tane, dill's te ise ceviz büyüklüğünde bir tane meyve var.
Saygılar,
Bu da bizim bahçedeki en gelişmiş olan kabak.
Bir başkası yumurta şeklinde, bir diğeri kestane kabağı şeklinde. Sanırım her bir tohumdan başka birşeyler çıkıyor. Bir de bunlar 10-15 günde bir sulanarak bu hale geldi. Kestiğimizde hepsini dilimleyip derin dondurucuya koysak sanırım iyi olacak.
43492
Bu sabah ilk meyveyi görüm. En son ekenlerden olduğum için oldukça gerideyim.
43532
Penelophe
21-07-2008, 15:26
Benim dev kabak öldü..(
Benim kabak ta 25kg. üzerine ulaştı :p umarım bu hızla devam eder.
25 kg bana inanılmaz bir büyüklük geliyor. Mümkün değil benim kabağın o kadar olması :)
3 kg olsun benim olsun ne yapayım ;) (Züğürt tesellisi)
Benim kabak ta 25kg. üzerine ulaştı :p umarım bu hızla devam eder.
Sayın şahin başka öksürenler yoksa bayrak sende.
(Ha sende ha bende farketmez dimi nede olsa hemşeriyiz)
Elbette ne farkeder ;) Ama keşke diyorum cins kabakla başlasaydım neyse seneye mutlaka :rolleyes:
darkfriairs
22-07-2008, 09:20
25 liğin bir resmini görseydik :)
sinaninci1
22-07-2008, 10:01
Sayın şahin başka öksürenler yoksa bayrak sende.
(Ha sende ha bende farketmez dimi nede olsa hemşeriyiz)
Dereyi görmeden paçayı sıvamıyalım, sesizden gelenlere dikkat!!!!!!!!
Bak sayın şahin iki kişi kumun altıntan kafalarını gösterdi, toprağın altındakilerini daha tahmin edemiyorum, onlarda bir öhü öhü yapsalar, ne bu gizlilik,yahu, hani yardımlaşma form'uydu?
Biz nede olsa çırak sayılırız daha, futbolun kuralları olduğu gibi, kabak yarışmasının da penaltısı var galiba.
Bir yılda öğreniliyormu? bu futbol !
25 liğin bir resmini görseydik :)
Henüz değil daha sonra:D nazara inanıyorum da :p
Lilium, ben kabağın çekirdeğini daha yeni temin ettiğimde burada kabakları futbol topu büyüklüğünde olanlar vardı :rolleyes: Şimdi kimbilirkaç futbol topu büyüklüğüne ulaşmışlardır;)
Lilium, ben kabağın çekirdeğini daha yeni temin ettiğimde burada kabakları futbol topu büyüklüğünde olanlar vardı :rolleyes: Şimdi kimbilirkaç futbol topu büyüklüğüne ulaşmışlardır;)
Evet evet te nerdeler, bizleri kahale almıyorlar herhalde.
Çakal bunlar çakal.
Bir görseydik diyenleride bir görsek.
darkfriairs
24-07-2008, 16:33
Bir taş geldi bizim buraya galiba sanırsam:)
Ben 2009 sezonu için yarışmaya katılmayı düşünüyorum.
Benim kabaklaırm henüz çiçekte. Malumunuz epey geç çimledim. Bu sene ancak kışlık kabağı çıkartabileceğim, yarışma için bir adayım olmayacak galiba.
Bazı basit önerilerde bulunmak isterim;
Meyvesi irileşmeye başlayan arkadaşların kalsiyum takviyesi yapması meyve kalitesi arttıracak, meyveyi sağlamlaştıracaktır.
Meyvenizin altına strafor, tahta kasa gibi bir malzeme koyarak toprakla temasını kesin.
Kök boğazını ve kolların kök saldığı yerleri doldurun. Kolların köklendiği yerleri sulamayı ihmal etmeyin.
Meyvenizi güneş yanığına karşı korumaya alın. Üzerine gölgeleme yapın. her gün bir miktar döndürün. (Ama dikkat edin, benim gibi düşürüp kırmayın)
Uzman arkadaşlarımızında bazı önerileri olacaktır muhakkak.
En önemlisini unutmuşsun.
Alakasız misafirlerden uzak tutun.
aaa ne güzel kabak derken orasına burasına basmasınlar veya nazar değdirmesinler.
(Nazar boncuğu mu assak ne?)
Tatangalar ın kilosunu tartmadım ama meyve çapı 25-30 cm. civarında yeni yetişen meyveler de var...
Fakat çok fazla ilgilenemiyorum ben istanbul da onlar adapazarında gidip gelmek zor oluyor tabi..
ve işte resimlerimiz :D
sercan1969
30-07-2008, 11:21
resimlerimi nasıl gönderebilirim...ayrıntılı olarak açıklayabilirmisiniz lütfen ?
sercan1969
30-07-2008, 11:51
Dev amerikan kabaklarından yetiştiriyorum...Tahminim şuan 40 kg aşağı değil en irisi..
Türkiyedeki rekor nedir? Bilen var mı Acaba ?
Foruma fotoğraf yüklemek ve fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) başlığında resim yüklemek için yapmanız gerekenleri bulacaksınız. Olmadı gene burdayız.:)
Bursa Tarım Fuarında 140 kg kabak vardı. Daha büyüğünü duymadım.
Bizim de bir kaç balkabağımız (sanırım balkabağı; yuvarlak çünkü) var. Açık yeşil şu anda...
Dev mi değil mi bilmiyorum ama ben de büyüyebilirse bu yarışmaya katılmak istiyorum.
Büyüdüğünü varsayıp katıldığımı da varsaydığımda iki ağaçlar.net üyesi nasıl bulacağım bilmiyorum ama neyse hele büyüsün de... :)
Forumda son hareketlerine göre sıralanmış Kayseri'den bağlanan üye listesi
http://www.agaclar.net/forum/memberlist.php?&field2=kayseri&order=DESC&sort=lastvisit&pp=30
Sayın Todor, teşekkürler :).
Bu yarışma sayesinde foruma yeni arkadaşlar da kazandırabilirim; birlikte olmanın daha kolay olması için. Ama dediğim gibi inşallah sağlam büyürler.
Bugün dedemin ektiği balkabaklarını sularken aklıma bu konu geldi :).
Tüm bahçeyi suladık ama onları sulamak daha farklı oldu :).
Tatangalar ın kilosunu tartmadım ama meyve çapı 25-30 cm. civarında yeni yetişen meyveler de var...
Fakat çok fazla ilgilenemiyorum ben istanbul da onlar adapazarında gidip gelmek zor oluyor tabi..
ve işte resimlerimiz :D
Bizimkilerin biri hariç diğerleri sanki daha açık renkli :)
Allah ağız tadıyla yedirsin :) (Babannem böyle der ben de öyle diyeyim)
tarimbilisim
04-08-2008, 08:52
benim yetistirdiğim kbakada sarı renkli ilerki dnemlerde turuncu renkmi alıyor bu cesitler.?Birde simdiye kadar pisirip yiyeyen varmi?lezzet durumu hakkında bilgi verirmisiniz?
tarimbilisim
04-08-2008, 09:04
buda benim cektigim foto
benim yetistirdiğim kbakada sarı renkli ilerki dnemlerde turuncu renkmi alıyor bu cesitler.?Birde simdiye kadar pisirip yiyeyen varmi?lezzet durumu hakkında bilgi verirmisiniz?
Babannem şekerle tatlısı yapılıyor dedi.
Bizimkiler de yeşilin tonlarında...
sercan1969
05-08-2008, 12:35
Dev Kabağımın 16 gün önceki hali nedersiniz rekor kırabilirmiyim:)
sercan1969
05-08-2008, 12:36
Eylül sonu itibari ile kabağımı hasat etsem erken mi olur acaba? Nedersiniz arkadaşlar?
Eylül sonu itibari ile kabağımı hasat etsem erken mi olur acaba? Nedersiniz arkadaşlar?
Sevgili todor'un şu yazısını bir okuyun (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=229741&postcount=79) fikir edinmiş olursun.
sercan1969
06-08-2008, 13:01
Arkadaşlar merak edenler için bal kabağı tatlısı tarifidir.
sercan1969
06-08-2008, 13:12
BAL KABAĞI TATLISI
Cok sevdigim kabak tatlisini sizlerle paylastim.Kisin vazgecilmez tatlilarimizin arasinda yer alir.Biraz kabugunu soymakta zorlaniliyor ama buyuk marketlerde kabugu soyulmus dogranmis bulabilirsiniz.En onemli puf noktasi firinlanmasi .Resimlerini cekerken bir kismini mideye indirdim dayanamadim.Yapmasi cok basit ve kolay diyeceksiniz kabak tatlisida bukadar ovulurmu:)))denemenizi oneriyorum.
Malzemeler:
2kilo bal kabagi
5su bardagi toz seker
1 su baragi dovulmus ceviz
10-15tane karanfil
Yapilisi:kabagin kabugunu soyalim.kucuk plak sekilerde kesip,yayvan bir tencereye bir sira kabak ve uzerine seker serpelim. Bu islemi kabaklar bitene kadar tekrarlayalim.1 su bardagi su ve karanfil ilave edip tencerenin agzini kapatalim kisik ateste yaklasik 1 saat pismeye birakalim.eger aceleniz yoksa geceden yaparsak sabaha kadar suyunu salar su koymamiza gerek kalmaz.
Ocaktan aldiktan sonra suyunu suzup firin tepsisine alalim.200-250 dereceli firinda yarim saat pisirelim.soguduktan sonra uzerine iri cekilmis ceviz serpip servise sunalim.arzuya gore uzerine kaymakta koyabilirsiniz.AFİYET OLSUN.
sercan1969
06-08-2008, 13:23
Tatlının fotoğrafları
Sayın Sercan1969,
Kabağınız baya turunculaşmış :) Bizim en büyük olan koyu yeşil diğerleri açık renkte. En yakın zamanda inşallah bir kaç fotoğraf koymayı düşünüyorum.
Babannemle geçen gün sularken, sizin verdiğiniz malzemelerle kabağın tatlısının yapıldığını söyledi ama malzemeler içinde karanfil yoktu; tarifi ise sizinki ile aynı mı bilmiyorum...
Bir de pekmez kaynatılırken içine kabak atılıp; öyle tatlısı yapılır ama o kabak, bal kabağı mı tam bilmiyorum lakin öyle sanıyorum :) ; ben sizin verdiğiniz tariftekini yediğimi hatırlamıyorum ama pekmez ile yapılanını yedim ve gayet hoşuma gider :)
Sizin resimdekini de tadacağımı umuyorum :)
öğretmen
07-08-2008, 02:59
Sayın Sercan,
Fındık veya cevizden önce üzerine tahin dökün bir de tadına öyle bakın... Babam, ramazan bayramında sadece tahinli kabak tatlısı yer. Üstelik çayı bile karıştırılarak eline verilen sevgili babam, kabak tatlısını kendi elleriyle yapar:)
tarimbilisim
07-08-2008, 08:14
böreğide guzel olur kabagin.
böreğide guzel olur kabagin.
Kabak böreği mi :eek:. Balkabağı mı? Yoksa öbür normal kabaktan mı...
tarimbilisim
07-08-2008, 12:17
normal bildigimiz balkabagından yapılır.normal tatlisinki gibi haslanmis kabagi hamur yufkaya sararlar uzerine sekerli cevizli tat eklerler.anlatmakla olmaz tadmak lazim.
sercan1969
07-08-2008, 16:27
Dev kabağın 5 ağustos tarihindeki görüntüsü
sercan1969
07-08-2008, 16:30
Dev kabak yetiştiren arkadaşlar, yetiştirdiğiniz kabağın fotoğrafını gönderebilirmisiniz?
Amarikadan gelen orjinal tohumdan yetiştirdiğim
dev kabağım var..
6 ağustos itibari ile
45 kg civarında
eylül sonu hasat planlıyorum...
Resimde gördüğümüz kabağı mı kast ediyorsunuz? 45 kg gelmez diye düşünüyorum. Çapı kaç cm?
sercan1969
09-08-2008, 16:35
Sevgili lilium resimlere bakarak kilo tahmin etmek çok kolay bir şey değil...Benim yetiştirdiğim Anlantic Giant kabaklarının en irisi sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki kabağın en az iki katı...Ama tartının üzerine koymadan hiç bir şey belli olmaz...Yetiştirme sezonunun bitmesine daha iki ay var...Benim merak ettiğim bu yarışmaya katılan kaç ağaçlar net üyesi var acaba? Hiç kimseden ses soluk çıkmıyor, ne fotoğraf nede yazı...
Sevgili lilium resimlere bakarak kilo tahmin etmek çok kolay bir şey değil...Benim yetiştirdiğim Anlantic Giant kabaklarının en irisi sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki kabağın en az iki katı...Ama tartının üzerine koymadan hiç bir şey belli olmaz...Yetiştirme sezonunun bitmesine daha iki ay var...Benim merak ettiğim bu yarışmaya katılan kaç ağaçlar net üyesi var acaba? Hiç kimseden ses soluk çıkmıyor, ne fotoğraf nede yazı...
Ben yarışmada olmadığımı daha önçe belirtmiştim, herhalde okumamışsınız,
burada yarışmayı görünçe dayanamadım yazışmalara katılıyorum.
Resimlere bakarak ben bir tahmin yaptığımı hatırlamıyorum, ben tarttım ve kendi adıma fotoğrafladım,
iki katıysa O halde 90 kiloluk kabak var sizde, İnşallah sizinki dört katı olur.
Çok heveslenmeyin gizliden gelenler var.
Bir kaç gün içinde bir fotoğraf koyabilirim sanırım
Bu kabaklardan seçtiğim :)
http://img45.imageshack.us/img45/9149/dscf5117qr1.jpg
http://img45.imageshack.us/img45/4885/dscf5115po2.jpg
tarimbilisim
12-08-2008, 15:11
http://www.tarimgonulluleri.com/frmp16777/dev-kabak-yarisma#16777
2007 rekoru 1689 lbs yaklasik 767,7 kg
Maaşallah. Bizim kabak için; -onların yanında- dev tabiri yerine cüce daha uygun olur sanırım :S
sercan1969
13-08-2008, 11:47
Arkadaşlar 767 kg lık bu rekor kabak acaba F1 mi yoksa standart tohum mu?
Yarışma dışı konuları Dev Bal Kabağı Üretimi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1924) başlığında yazışmanızı rica ediyoruz.
sercan1969
19-08-2008, 11:57
Yarışma hangi tarihte son buluyor acaba? Bilgi verebilirmisiniz?
Israrla bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=203329&postcount=23) arkadaşın ürettiği kabakları görmek istiyorum mümkünse, mümkün değilse, mümkün değil desin.
sercan1969
20-08-2008, 13:00
alpkaan06 işin ticaretinde değilim diyor ama tanesi en fazla 1 liralık kabak tohumlarına 5 ytl istiyor ( Tamamen Duygusal :) ) Amarikada o çok yuksek fiatla satıldığını söylediği kabaklar o yıl yarışmada 1. gelen kabağın tohumları...Sahibi isterse tanesini 100 dolardan da satabilir kimse karışamaz..Lilium arkadaşıma katılıyorum...Alpkaan06 arkadaşımız şu 5 dönümlük dev kabakları yetiştirdiği tarlasından bir görüntüyü koysun da bizde anlıyalım tanesi 5 ytl lik kabakların neye benzediğini...
Not: Arkadaşın gönderdiği fotoğraflar kendi tarlasından değil, hepsi internetten indirme...
Arkadaşımız bu sene ilk ekiyor. Dolayısı ile elinde yetişmiş kabak resimi olmaması çok normal. Fakat yanlış hatırlamıyorsam tohumları 350 kg gelen bir kabaktan alınmaydı, 750 kiloluktan değil.
Arkadaşımız bu sene ilk ekiyor. Dolayısı ile elinde yetişmiş kabak resimi olmaması çok normal.
Normaldirde parmaklar o zaman kılavyeye yetişiyorduda, şimdi yetişmemesidemi çok normal.
Sayın dodor
Neyse bekliyelim bakalım.
Bizim kabaklar susuzluktan hezimete uğradı.
15 kg civarı bir tanesi evde yatıyor. Bir diğeri 20 li kilolarda.
sercan1969
22-08-2008, 11:43
Şu an ağustosun 22 si elinde yetişmiş kabak resmi olmaması doğal mı ? Todor bey ya bizim gönderdiğimiz fotoğraflar Mars'tan mı acaba? Yoksa Alpkaan arkadaşımızın avukatlığına mı soyundunuz...? Ben Alpkaan arkadaşımızdan bir cevap bekliyorum doğrusu..Tüm yeşili seven arkadaşlara iyi günler dilerim...
Not: Arkadaşın gönderdiği fotoğraflar kendi tarlasından değil, hepsi internetten indirme...
Yüklemiş olduğu fotoğraflar ekim sezonundan önceki mesajlarına ait. Kabakları olduğu zaman, internetden değil kendi tarlasından yükler herhalde. Umudumuz o yönde. Bir çok kişi var ki ,kendince sebeplerden resim yüklemiyor. Benim sebebim kabağımın olmaması.:)
Hatırlayacağınız üzere Alpkaan06 isimli kullanıcı, epeyce bir süre tohum satmak istemiş idi. Bende tohumlarının pahallı olduğunu söylemiştim. Kimsenin avukatlığını yapmama gerek yok. Herkes herşeyi görebiliyor.
sercan1969
24-08-2008, 13:07
Dev bal kabağı yarışmasının bitiş tarihi nedir? Türkiyede farklı iklim bölgeleri var...Bazı bölgelerde eylül ayında krağı düştüğü oluyor, kimi bölgelerde kasım sonuna kadar hava koşulları kabağın büyümesine uygun...Bu durumu göz önüne alarak şimdiden yarışmayı organize edenler tarih belirlese daha iyi olmazmı acaba? **** her bölge için farklı bitiş tarihi olamaz mı? Teşekkürler...
Geçen sene Sonbahar Toplantısı (Yalova) 3.Kasım.2007 (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=644&userid=) sayfalarında görebileceğiniz gibi son yarışmacı olan ben 3 kasımda tartım işlemini gerçekleştirmiştim.
Her bölge için farklı final tarihleri belirlemek yerine, son bir tarih belirlesek daha iyi olur belki. Kabağının yeterince olduğunu düşünen arkadaş, kabağının yanında iki üye ile tartımını yapar, sonucu bildirir. Böylece "Sen Anamur'dasın, sıcak iklimdesin. Agustos 15'e kadar kabağının olması gerekir." dememiş oluruz. Belki arkadaşımız, benim gibi geç ekti. Ben sonuç alamadım ama diğer bölgelerdeki arkadaşarımızın şansı var.
Kemal Ugurlu
27-08-2008, 14:20
Konya'da yetiştirmekte olduğum kabakların resimleri..
Kemal Ugurlu
27-08-2008, 14:50
Kabağınızın kilosunu buradan bulabilirsiniz.
inc ve lbs. leri çeviriniz.
http://www.pumpkinnook.com/giants/ott.htm
sercan1969
29-08-2008, 07:20
kemal bey ekim tariniz neydi merak ettim? Nezaman hasat etmeyi düşünüyorsunuz?
Kemal Ugurlu
29-08-2008, 12:15
Nisan ayının sonunda ekim yaptık. Hasat zamanını şu anda bilemiyorum. Bakacağız. Ayrıca çeşitli kanallardan elimdeki kabak tohumlarının dağıtımını yapmıştım. Çanakkale- Ankara - Sakarya - Yalova - Bayramiç ' ten tohum alan arkadaşlar olmuştu ama seslerini duyamadım. Onların kabaklarının da iyi durumda olduğunu sanıyorum.
sercan1969
29-08-2008, 13:33
Kemal Bey elinizdeki kabakların en irisi kaç kg gelir.Tahmininiz var mı? Teşekkürler...
Siz kabakları nereden temin etmiştiniz?
benim TATANGALAR ın durumu iyiydi ama , son 1 aydır nerdeyse hiç yağmur yağmadı, bu hafta sonu gidecem inşallah ...
bu enteresan yarışma sonunda ödül var mıydı? gazoz gofret vs.???
:D:D
Şimdilik sadece Envor arkadaşımızın sponsorluğu var.
Arkadaşlar dev kabak yarışmasına bende kendimce sponsor olmak istiyorum.1.'ye 3 kutu ,2.'ye 2 kutu ,3.'ye 1 kutu topraksız tarımda eurapgap kriterlerinde yetişmiş hormonsuz salkım domates göndereceğim.Ayrıca birinciye 1 kutu yine topraksız,hormonsuz yetiştirdiğimiz franbuazlardan göndereceğim.
cihan_as
30-08-2008, 20:45
Bal kabağı fazla gelişmedi izmirin topragında istenilen boyutlara ulaşması zor.
sercan1969
31-08-2008, 07:03
Cihan bey galiba kabağı çok uygun şartlarda olan bir yere dikmemşsiniz.Toprak ****** çok önemli bir faktör ancak daha pek çok kriter var ki o da verimi ve gelişmeyi etkiliyor.Ben fotoğrafa baktığımda çit kenarında otların arasına hapsolmuş ve çok fazla ilgilenilmemiş bir kabak görüyorum.
karaaslan50
02-09-2008, 23:38
Benim kabaklar küçük olduğu için onun fotoğrafı yerine, şimdiye kadar bu kadar büyük şememe görmemiştim ve sizlerle paylaşmak istedim.
Benim kabaklar küçük olduğu için onun fotoğrafı yerine, şimdiye kadar bu kadar büyük şememe görmemiştim ve sizlerle paylaşmak istedim.
Büyüklüğünü kıyaslayabileceğimiz herhangi bir cisimle fotoğraflasaydınız, sanırım daha iyi olurdu.
Todor'dan aldığımız tohumdan yetiştirdiğim balkabağı karpuz büyüklüğüne geldikten sonra bozuldu. Geç ektiğimden ve fazla ilgilenmediğimden zaten dev olmayacaktı ama o kadar büyüdükten sonra bozulacağını sanmıyordum. Sağlık olsun...
sercan1969
08-09-2008, 13:29
Kabakların üzerini artık örtmüyorum.Herhalde eylül güneşi zarar vermez...
Arkadaşlar, dün Silivri gezisinden dönerken Selimpaşa' da manavdan kavun alırken kocaman bir kabak satıldığını gördüm. Hemen sorular sordum tohumları özel elde etmişler. İlk yıl 90 kg civarında kabakları olmuş. Bu yıl 85 kg ve 60 kg civarlarında imiş. Bu manavdaki kabaktan alıp çekirdeğini diksem hedefim 60 kg olmasada en azından iyi bakımla 30-40 kg civarında kabak verme olasılığı var mıdır?
sercan1969
09-09-2008, 12:37
Kabak bal kabağımıydı?
sercan1969
09-09-2008, 12:44
Arkadaşlar tohum olayı biraz şans.Nasıl aynı anne babadan doğdukları halde bir kardeş iri kıyım diğeri ufak tefek olabiliyorsa, iri bir kabaktan tohum aldığında sonuç çok iyide olabilir,çok kötüde sen en iyisi seneye en az 10 bitki yetiştir.Şansın yüksek olsun.Çünkü çoğu arkadaş aynı bakımı yaptığı halde her kabaktan farklı sonuçlar alınabiliyor.Ben tohum satın alırken en çok çekindiğim konu tohum alınan kabağın yakının da başka kabak çeşitlerinin olması.Yani yabancı tozlaşma....
Kabak bal kabağımıydı?
Evet balkabağıydı.Büyüklüğüne şaşırdım. Kilosunu 1 ytl ye satıyorlardı. Tohum için ek ücret istemediler.
Benim kabakların yaprakları tamamen yok oldu sadece gövde ve sap kısımları yeşil. Acaba vakit geldi mi, koparmalı mıyım? Yoksa iyice gövde ve saplar odunsulaşmalı mı?
Küçüklerden birini kopardım. 13,7 kg. geldi :p
Meyve sapı kuruduysa, meyvenizin hasat zamanı geldi demektir.
sercan1969
14-09-2008, 13:29
Sevgili Todor...Yarışmanın bitimi için ortak tarih nedir? Yarışmanın sonunda forumun yöneticileri 1.2.ve 3. ye ödül olarak ne vermeyi düşünüyorlar? Bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız?
Not: Biliyorsunuz yarışmalarda ödül motivasyonu arttıran bir faktör....
Biliyorsunuz yarışmalarda ödül motivasyonu arttıran bir faktör....
Bunu fotoğraf yarışması bölümünde yazar mısınız? Fikir belirten arkadaşlar, önemli olan yarışmaya katılmak diyor :)
Ödüller henüz belli değil.
Umarım, ödülün ne olduğuna bakıp, ona göre yarışmaya girmeye karar verme durumunuz yoktur :)
Todor, tarih konusunda bilgi verecek...
Bu yarışmaya bende katılacağım. Adana koşullarında bakalım Dev Bal Kabağı nasıl olacak gerçi Dev Bal Kabakları zaten yetişebiliyor bu bölgede.
80 - 90 kg lık kabaklar görmüştüm. Şimdi ilk olarak adım tohum nerden bulacağım?
sercan1969
17-09-2008, 06:01
Adana vegetasyon süresi bakımından çok avantalı bir bölge kışlık kabaklar 180-200 günlük bir süreye itiyaç duyuyor...Bu açıdan bakarsak Siz seneye ciddi bir rakip olabilirsiniz...
Evet bende öyle tahmin ediyorum çünkü daha önceden kabak yetiştiriciliği yaptım ve üstelik yaşadığım bölge kabak yetiştiriciliği için oldukça müsait. Şimdi sırada Dünya Rekoru kıran Atlantic Giant pvp varyetesi kabağının tohumunu elde etmek. Fakat sipariş veremiyorum tek başıma. Ortaklaşa Sipariş vermek isteyen arkadaş varsa lütfen bağlantıya geçsin benimle zira Dill's firmasının elinde 2008 yılı özel kabak tohumları listesi tükenmek üzere.
sercan1969
20-09-2008, 14:42
Arkadaşlar bende şu an 5 dev kabak var ( Atlantic Giant ) Bir tanesinin dereceye gireceğini umuyorum...Eylül sonu gibi **** en geç ekim 15 gibi hasad düşünüyorum...Şu an kabaklar toprağın üzerinde ve yağmurlu bir mevsimdeyiz...Acaba ıslak toprak üzerinde uzun süre durursa kabaklar çürüyebilir mi? Tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini bilmek isterim.
Arkadaşlar bende şu an 5 dev kabak var ( Atlantic Giant ) Bir tanesinin dereceye gireceğini umuyorum...Eylül sonu gibi **** en geç ekim 15 gibi hasad düşünüyorum...Şu an kabaklar toprağın üzerinde ve yağmurlu bir mevsimdeyiz...Acaba ıslak toprak üzerinde uzun süre durursa kabaklar çürüyebilir mi? Tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini bilmek isterim.
Yağmurlu bir mevsimde kesinlikle saman sermenizi veya kabağın alt kısmına Beyaz eşyaların hasar görmemesi için kutulara konulan köpükten koymalısınız.
İnşallah Dünya rekoru olmasada Avrupa Rekorunu elde etmek , bunun için değişik alternatifler deneyeceğim. Bu iş için gerçekten özveriyle yaklaşıyorum.
Farklı parsellerde yetiştireceğim tohumları hazırlıyorum. İşte Amerikadan gelmesini beklediğim tohumların Genetik soy Ağaçları ;
897 Finders is 1363 werner x self.
(1363 = 985 werner x 1450 wallace)
the 337 Finders is 907 van Hook x 1118 Greene.
(907 = 1231 pukos x 998 pukos and 1118 = 985 werner x 606 greene)
Bu da benim dev kabağım ! :) Jack Be Little türü bir kabak. Kesin dereceye girerim (sondan) :)
sercan1969
21-09-2008, 20:08
hexus genetik soy ağacı bölümünde yazdığın rakamlardan hiç bir şey anlaşılmıyor.Açıklarmısın biraz...
Birinciye vereceğimiz armağanlardan birisi belli oldu:
5 litrelik Natural Bioplasma Organik Gübre (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10096)
Başka ekleyebilir miyiz bilmem :)
sercan1969
21-09-2008, 21:22
Çok hoş bir ödül.Aslında Organik ve inorganik gübre kombinasyonu bitki beslemede çok önemli sayın malina sizin çevreniz geniştir.Neden gübre firmalarını sponsorluğa davet etmiyorsunuz? Mesela ben seneye yetiştirmek istediğim kabaklarda yarasa ve solucan gübresi kullanmak istiyorum...
hexus genetik soy ağacı bölümünde yazdığın rakamlardan hiç bir şey anlaşılmıyor.Açıklarmısın biraz...
Genetik soy ağaçlarını temsil ediyor.Verdiğim rakamlar ise ''pound'' ağırlık birimindelerdi.
''kg'' a çeviriyorum.
Bana gönderilecek olan birinci tohum
334 kg Finders
Soy ağacı =
508 kg werner x kendi kendine döllendirilmiş.
508 kg werner atası => [ 367 kg werner ( Erkek ) x 541 kg ( Dişi ) wallace]
Bana gönderilecek olan ikinci tohum
125 kg Finders
Soy ağacı
=
338 kg van Hook ( Erkek ) x 417 kg ( Dişi )Greene.
338 kg van Hook => 459 kg pukos x 372 kg pukos
ve Son parti tohum
459 kg pukos
Soy Ağacı
=
367 kg werner ( Erkek ) x 226 kg ( Dişi ) greene
Yarışmaya son katılım tarihi 1 Kasım 2008.
Ödüller
1inciye
5 litrelik Natural Bioplasma Organik Gübre
3 kutu topraksız tarımda yetişmiş Eurapgap sertifikalı salkım domates
1 kutu topraksız tarımda yetişmiş franbuaz
2niciye
2 kutu Topraksız tarımda yetişmiş Eurapgap sertifikalı salkım domates
3üncüye
1 kutu Topraksız tarımda yetişmiş Eurapgap sertifikalı salkım domates
Sponsorlarımız Denge Tarım (http://www.agaclar.net/forum/www.dengetarim.com)ve Envor'a (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=24765) teşekkür ederiz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.