Bağlan

View Full Version : Japon Eriği

Sayfalar : 1 [2]

Taşlıbahçe
24-01-2018, 22:11
Yakın olmaları daha iyi

obabilgesi
25-01-2018, 07:04
Yakın olmaları daha iyi

Çok teşekkürler sevgili Taşlıbahçe...

acakmak79
19-05-2018, 09:41
Çok acil yardım lütfen sevgili ağaç severlerrr.
Japon eriği ağacımda bu garip oluşumlar var. Nedir bunlar ve nasıl kurtulurum? Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun bana,,��
https://resmim.net/f/hKtIQU.jpg

siflera12
02-06-2018, 08:27
Çok acil yardım lütfen sevgili ağaç severlerrr.
Japon eriği ağacımda bu garip oluşumlar var. Nedir bunlar ve nasıl kurtulurum? Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun bana,,[emoji26]
https://resmim.net/f/hKtIQU.jpgSanırım kabuklu bit eriklerde çok görülür [emoji20] sürekli temizlemek zorundasınız bir sopayla öldürmelisiniz yoksa bitkinizi tamamen kaybedersiniz [emoji20]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acakmak79
04-06-2018, 08:58
Teşekkür ederim siflera 12 , panikten acil bir ilaçlama yaptım, şimdi durumu daha iyi.

erenaydin
09-06-2018, 09:11
Öncelikle iyi forumlar, yeni bahçe tesis edecek arkadaşlara naçizane bir kaç tavsiyem olacak özellikle budama hakkında. Özellikle telli terbiyeli ve dolu filesi ile üretim yapmak isteyen arkadaşlar varsa bu fidanlar için ideal dikim sıklığı 4x2,5 metredir. En ideal terbiye ve budama sistemi ise 3 kollu fusetto yani 3'lü kandil dir. 2.5 metre aralıklarla dikip 3'lü kandil yaparsanız her lider arasında ortalama 80-85 cm boşluk olur ve bu güneşlenme ve üretim yüzeyinden maximum düzeyde yararlanmanızı sağlar. Bu şekilde tesis edilen bahçelerde fidan boyları 3,75 metre civarında sabitlenir ve tepe kesimi yapılır 4. seneden sonraki üretim yıllarında 40-45 ton/hektar gibi üretim miktarlarını yakalamak mümkündür. Japon eriği dikecek üreticilere bir tavsiyem de eğer bahçenizde Black Splendor varsa sakın ve sakın bahçenizde yabancı ot için Glifosat etken maddeli ürünler kullanmayın, bu çeşit aşırı hassastır. İyi günler.

Dersa05
24-12-2019, 07:33
Herkese merhaba Amasyada japon erigi yetiştirmek istiyorum.Çeșit olarak erkenci early queen cinsini düșünüyorum fikirleriniz nedir acaba

Mehmet89
08-01-2020, 05:33
Bahçede santa rosa ve black diamond cinsleri erik var. Buraya tadı güzel farklı bir erik dikmek istiyorum. Sizce show time cinsi veya black beaut cinslerinden hangisi olur? Mevsiminde aldığım erikler hep saman gibiydi güzel bir cins arıyorum. Black splendorda içi kıpkırmızı ama tadı pek yok aroması eksik sanki.