PDA

View Full Version : Kargo şikayetleri

S.İnceçayır
20-02-2008, 06:43
Günaydın sayın BALIKÇI,çelikleri ve tohum dün akşam üzeri aldım MNG kargo bayagı hızlı tam 7 günde gelmiş:( inşallah çelikler olumsuz etkilenmemiştir.Çok teşekkür ederim...saygılar...

Balıkcı
20-02-2008, 10:04
MNG kargoyu boykot edelim.
Utanmadan bir de dünyanın parasını istiyorlar.

Allah rast getirsin, inşallah tutarlar.
Köklülere bir şey olacağını sanmam da çelikleri bilmem. :p

fevziye
20-02-2008, 10:43
Arkadaşlar MNG kargo ile gerçekten çalışmamak lazım. Daha önce benimde MNG kargo ile yolladığım ve almaya çalıştığım çiçekler 1 - 1,5 haftada gelmiş ve gitmişti. Tabii bu durumda da çiçeklerin bazıları ölüyor.

bilgekaan
20-02-2008, 13:53
MNG çok kötü.Bir defasında cumartesi günü saat 17 00 da ,işyerinin kapısına not bırakmışlar .Geldik bulmadık , paketinizi gelin alın diye.Oysa adrese teslim parası alıyorlar gönderenden.

S.İnceçayır
20-02-2008, 15:54
Evet diğer kargo şirketlerinin nerdeyse iki üç katı ücret alıyorlar.Çelikleri bir ümit yinede köklendirmeye çalışacagım...

günsu
20-02-2008, 16:23
Ben MNG kargoyu tercih etmiyorum artık,bizde problem yaşamıştık

ilker_eroglu
22-02-2008, 21:46
Merhaba;

Kargo göndermeden önce gönderdiginiz şubeden kargom ne zaman ulaşır diyerek sorun şayet verdikleri cevap sizi tatmin etmez ise her kargo şirketinin dağıtım planları bulunmaktadır.

Dagıtım planlarında İstanbuldan-İzmirde-Ankaradan çıkan bir kargonun varış merkezine variş sürelerini yazan listeden kontrol edin **** şirketlerin programlarından kontrol edebilirsiniz. Bazı ilçelere her gün gidilmemekte haftanın iki günü **** 3 günü gidilmekte buda kargonun size ulaşma süresini etkilemektedir.

İkinci olarak adres acıklaması cok iyi olsun bazı kargo şirketlerinde cadde bilgileri kargonun gideceği şubeyi etkileyebilmekte buda kargonu en az bir gün geç gelmesine neden olmaktadır.

Üçüncüsü kargonuz yanlışlıkla başka bir ile gitmiştir.

Düşünün kargonun 48 saatlik mesafeye gitti ve yanlışlık fark edildi 24 saatte fark edilene kadar geçti. 48 satte geri geldi 24 saatte size ulaştı neredeyse altı gün yapıyor pazar günüde tatil 7 günü buluyor yanlış bir kargonun size ulaşması.

Ve evinde interneti olan arkdaşlar kargo şirketlerinin internet sitelerinden kargom nerede kısımlarında kargoları nerede olduklarını ögrene bilmektedirler.

Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Saygılarımla

İlker

Not:Ben bahsi gecen kargo şirketinde calışmamaktayım ve bu bir savunma yazısı degildir :p:p:p:p

Bu adreslerden elinizdeki fatura numarasıyla kargonuz nerede kontrol edebilirsiniz

Mng Kargo:http://www.mngkargo.com.tr/kargo_takip_form.html

ArasKargo:https://appl-srv.araskargo.com.tr/yurticigiriswin.aspx

YurtiçiKargo :http://www.yurticikargo.com.tr/kar_nerede_ana1.asp

Balıkcı
22-02-2008, 22:09
İlker Eroğlu

Teşekkürler.
Bu bir savunma yazısı değil ama hakkı teslim etme yazısı. İyi ki yazmışsın.
Haklısın, geçerli sebepleri olabilir.
Ben yine de bir daha MNG kargoyu tercih etmem.

Ophrys
22-02-2008, 22:29
Yutiçi kargo ile 30 ytl ye yolladığım resim mng ile 75 ytl ye geri döndü. Fiyat farkını belge ibraz edip 1ay gibi bir sürede geri alsamda epey sıkıntı oldu.

Bu tür (istek-şikayet) sıkıntılarınızda, şubelerle değil direkt olarak merkezle irtibat kurun. İşler dahada hızlanıyor.

fevziye
23-02-2008, 15:35
Sn. İlker Eroğlu, söylediklerinizde elbette haklılık payı da var. Ama inanırmısınız bir arkadaşa çiçek gönderdiğim zaman kargonun nerede olduğunu sorguladığım zaman gönderdiğim şehre vardığını öğrendim. İnternet üzerinden ve şirketin şubesinden bunun onayını da aldım. Ona rağmen tam 7-8 gün sonra arkadaşımızın eline geçti. Adres bilgileri filan tam olmasına rağmen bunu yaşadık. O yüzden artık benim o kargo şirketine güvenim sarsıldı. Sanırım arkadaşların birçoğu da aynı sorunu yaşadılar. Yoksa kimin ne alıp veremediği olabilir ki?

S.İnceçayır
23-02-2008, 16:16
Kesinlikle bende bir daha MNG kargoyla bir şey göndermem gelenide teslim almam,diğer kargolarla en geç 2 günde gelen kargo 7 günde geldi ve neden diye sordugumda işleri çok yogunmuş o yüzden gecikmiş diye sacma bir bahane uydurdular..

yukka
23-02-2008, 17:55
Yurtiçi Kargo, oğluma gönderdiğim bir paketle birlikte, başkasına ait bir mont, bir çizme, bir adet cam tabak:) ve bardak:) içeren bir paket daha bırakmış. Gönderen ben görünüyorum. Paketin bize ait olmadığını kabul ettirinceye kadar günlerce uğraştık. Yurtiçi Kargo'nun kafası bugünlerde epeyce karışık ... dikkat :mad:!!!

Aras Kargo'nun yeni öğrendiğim bir uygulaması var: Karşı tarafın oturduğu semti ve cep telefonunu yazıp gönderiyorsunuz. Fiyatını bilemiyorum; ama diğerlerine nazaran daha ucuz olduğunu sanıyorum.

Bu başlık altında haberleşmeye devam edersek en ucuz ve en seri olanı bulup çıkarabiliriz.;)

Balıkcı
03-03-2008, 08:12
PTT :(

Aman sakın artık tohum göndermek için PTT kanalını kullanmayalım.

Niye mi?

Şimdiye kadar PTT ile gönderdiğim hiçbir tohum alıcısına ulaşmadı ve ben de hiç kimseden tohum almadım.:mad:(Öğretmen hariç)

BenBen1967
03-03-2008, 08:25
Sayın Balıkçı ben tohumları hep postayla yolladım,postayla aldım sorun olmadı .Acaba tohumlar zarfa direktmi atılmıştı size gelenlerde?Öyle olduğu zaman içindeki anlaşılıyor,ben tohumları ayrıca paketleyip zarfa koyuyorum;)

Selahattin Yılmaz
03-03-2008, 08:28
Arkadaşlar hiç mi kargo firmalarından memnun olan yok acaba? Yani sonuçta sorun her zaman çıkabilir her zaman olabilecek bir memnuniyet ifadesi yok mudur?

Balıkcı
03-03-2008, 08:30
Ben de ayrıca paketleyip koymuştum.
Ama yine de elleyince içinde bir şey olduğu hissediliyor.

Görünse bile, biri nasıl olup da başkasına ait bir şeyi alabiliyor?

Belki de benim şanssızlığımdır.:(

Penelophe
03-03-2008, 08:35
Ptt bunu hep yapıyor. Kaç tane tohumum gelmedi ptt yüzünden.:( Dağıtım merkezine bile gittim.. Tohumları kargo ile göndermek ise pahalıya mal oluyor.

Arzu Kasapoğlu
03-03-2008, 10:24
Bende Ptt ile hiç bir sorun yaşamadım.

Aras kargo en ucuzu. Ayrıca gelirinin bir kısmını ağaçlandırma çalışmalarına aktarıyormuş.

günsu
03-03-2008, 10:45
Bu kargo şirketleri, burdaki yazıları okuyupta kendilerini düzeltirler inşallah.
MNG kargoyla paket gönderdiğimizde verdikleri numarayla kargo takip sayfasına bakmıştıkta başka başka isimler çıkmıştı.

tugo
03-03-2008, 10:55
Arkadaşlar hiç mi kargo firmalarından memnun olan yok acaba? Yani sonuçta sorun her zaman çıkabilir her zaman olabilecek bir memnuniyet ifadesi yok mudur?

Bu biraz da şans ve herhalde teslimatınızla ilgili şubelerde çalışan elemanların bireysel durumlarına bağlı.

Mesela,iki hafta önce MNG, Köyceğiz'den Cuma akşam üzeri aldığı 11 saksı malı (Nilüfer) Cumartesi günü 13.00 da gayet iyi bir vaziyette İstanbul'da teslim etti.

Yazılanları okuyunca bayağı tedirgin olmuşdum.

GLCN
03-03-2008, 11:01
Bende ptt de hiç sorun yaşamadım hem aldım hem ulastırdım..Herhalde şans meselesi..

yukka
04-03-2008, 11:40
Aşağıdaki bağlantıda yeni keşfettiğim bir kargo şirketi var. Fiyatları, yanılmıyorsam (aşağıdaki bağlantıyı inceleyin) İstanbul içi 3.5, yakın bölgeler 5.5 YTL . Bana, 5.5 YTL'ye İzmir'den 1 günde zarf içinde bir kargo getirdiler.

http://www.narpost.com/default.asp

safiris
26-03-2008, 01:03
Arkadaslar Selamlar herkese,

Kargo ile topraktan sökülmüs bitki gönderirken **** bitki celigi gönderirken köklü olanlara mutfaklarimizda kullandimiz peceter ile kök kismini sarip islatarak sonrada bir naylonun icine koyarsaniz uzun süren kargo yolculugunda pek etkilenmiyorlar.

Celikleri de yine ayni sekilde pecete ile sarip islattiktan sonra bir naylonun icine koyup, naylonu balon gibi sisirip agzini iyice baglarsaniz onlarda uzun kargo yolculuklarinda bozulmadan aliciya ulasir.

Bitki tohunlarini da havali naylon olan zarflar var. Bu havali naylonlu zarflarla gönderilen tohumlar zarar görmüyor.

Herkese bol yesilli günler

BenBen1967
27-03-2008, 21:07
Köklü olanlar için en iyi çözüm pet şişeler. İki tane pet şişe kesilir köklü çelik **** ne yollanıyorsa içine toprağı ile konur sulanır ,daha sonra diğer pet şişe kapak vazifesi görsün diye tepeden dalları içine alacak şekilde kapatılır .İki şişenin birleşme noktası koli bantıyla iyicene bantlanır bir kaç kez.Daha sonra poşete konup tekrar bantlanır .Bu arada hava alsın diye üst tarafa küçük bir delik açılır . Olay bu ben bu şekilde yolluyorum .
Nedendir bilinmez bizim evde pet şişe bolluğu var ;)

igidu
10-04-2008, 14:21
Mng Kargo'da benim çok pahalı bir bilgisayar parçam kaybolmuştu, en sonunda bir şubesinde dolabın içinde bulduk.

Kemal Kutlu
13-04-2008, 21:18
Ben Aras Kargo ile 4 senedir çalısıyorum en gec 48 saat oda uzak mesafe antalyadan izmir'e **** istanbul'a 1 günde gidiyor şuana kadar bi sorun ile karsılaşmadım ve sürekli aras kargo ile çalışırsanız %30 inidirim uygulaması var

bilginize...

Tubay
14-04-2008, 11:42
Sürat Kargoyu kimse hesaba almazken,1 yıl önce anlaşma yaptım.Hem çok ucuz hemde bu güne kadar gönderdiğim ve aldığım kargolarda sıkıntı yaşamadım.İşim gereği (kozmetik)kırılabilecek,akabilecek tüm kargolarımı gönül rahatlığıyla teslim ediyorum.Fide,saksı ,çelik defalarca gönderdim hep sapasağlam ulaştı.Diğer büyük firmalarla kıyaslarsak kesinlikle Sürat Kargoyu ayakta alkışlarım

Kemal Kutlu
14-04-2008, 19:40
Dogrudur ben aras kargo ile çalısıyorum bi sorun olmadı bagımlılık yaptı ben cok m.oldum

Penelophe
24-04-2008, 11:17
An önce bir mail geldi paylaşmak istedim.;) Ptt'nin kargo ve aps servisiyle ilgili.

35452

Bira araştırma yaptım ve şunu (http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/2.htm) buldum. Diğer kargo şirketlerine göre, Ptt gerçekten avantajlı.

COYOTE
24-04-2008, 11:22
Bence ptt ile canlı çiçek vs göndermek pek akıl karı bir iş değil. Sevgili Nevsune'ye gönderdiğim paket (ki üzerine yazılan kocaman uyarılara rağmen) darman duman olmuş. Öyle olması için neredeyse duvardan duvara atmaları lazım:(
Ama tohum vs gibi şeyler için çok daha hesaplı tabii. Kargoda en küçük poşete 6 küsür lira veriliyor.

Penelophe
24-04-2008, 11:30
Haklı olabilirsin Coyote ama 1kglık koli için 2 ytl ye normal gönderim yerine verdiğim linkte 4 ytl ye acele koli gönderimi seçeneği de mevcut, belki süre kısalırsa kolinin başına birşeyler gelme ihtimali düşük olabilir.;) Denemek lazım.

35453
Buda Ptt'nin buroşürü, az önce oda maille geldi.

papatyam
24-04-2008, 11:52
COYOTE,
Paketin duvardan duvara atılmasına gerek yok dağılması için o kadar çok aktarma görüyor ki gönderilen zarflar paketler ve koliler.
Örnek: zarflar büyük poşetler halinde teslim ettiğiniz şubeden bölge müdürlüğüne gidiyor bir sürü elden geçiyor barkodlama okutma vs. sonra gideceği ile göre ayrılıp tekrar poşet **** çuvallara konuluyor ve gideceği yere doğru yolculuk başlıyor, saatler süren yoldan sonra varış ilinde ki bölge müdürlüğünde transfer merkezine iniyor burada tekrar kontrolden geçiyor (bu arada poşetle o kadar da nazik açılıp kontrol edilmiyor ve zarflar kibarca özenle dizilmiyor çünkü bir iki değil yüzlerce var) bu sefer gideceği şubeye doğru yulculuk başlıyor yüklemeler inişler tekrar yapılıyor şubede mutlaka bir kaç dağıtım görevlisi vardır hepsi kendi alanına ait zarfı ayırıyor ve zarf son yolculuğuna çıkıyor bu dağıtım görevlileri yeri geliyor o zarfları ellerinde taşıyor yağmur, kar **** güneş e aldırmadan hemde saatlerce **** çantalarında ve mutlaka aşınma yırtılma oluyor.

Dediğim gibi bu sadece bir örnek ti ve en basiti olan zarf örneği varın düşünün artık paketler ve kolilerin çektiği eziyeti, kargoya vereceğiniz paket **** kolileri mutlaka çok iyi sarın destekleyin zararı azaltmış olursunuz zarflar için de kargo şirketlerinin (flayear) poşetlerini kullanınız :)

özlem11
24-04-2008, 11:52
Bizde aras kargo ile işlerimizi hallediyoruz. Bu güne kadar kondisyon bisikleti, Koli halinde kitap falan gönderdik 1 **** 2 gün sonra teslim edilidi. Sorunda çıkmadı.

papatyam
24-04-2008, 11:54
Ptt ve Kargo arasında ki en büyük özellik ise 1 fiyat farkı 2 zaman.

Ptt ile zarf 3 **** 5 günde teslim oluyor ise ki 15 günü de buluyor Kargo da bu en geç 3 gün o da uzaklığa bağlı.

COYOTE
24-04-2008, 13:47
Penelophe ben de hızlı gönderilenden tercih etmiştim ama olmadı işte:)Gayet de güzel sarmıştım.
Benim tercihim zarf veya paket olanlarda PTT ile Aps, canlı çiçek vs gibi şeylerde de kargo. Ancak buraya taşınınca gördüğüm bir uygulama var ki şimdiye kadar hiç bilmiyordum herkes memleketinden ya da memleketine birşeyler göndermek istediğinde otobüs şirketlerini tercih ediyor. Cüzi bir miktarla paketler oradan oraya daha az atılmış:) bir şekilde ertesi gün geliyor. Otogara yakın olanlara tavsiyemdir. Babam geçen sene koca bir koli dolusu çiçeği bu şekilde göndermişti. Kargoyla gelse düşünemiyorum nasıl olurdu?:p

papatyam
24-04-2008, 16:00
Babam geçen sene koca bir koli dolusu çiçeği bu şekilde göndermişti. Kargoyla gelse düşünemiyorum nasıl olurdu?:p

Kargo şirketlerinin çoğu canlı bitki göndermeyi kabul etmez zarar göreceğini bildiğinden, KARİD (kargo işletmecileri derneği) ve Otobüs şirketleri geçtiğimiz yıllarda bir anlaşma yapmıştı yolcuların yükleri haricinde koli valiz vs almayacaktı ama uyan yok çünki çok daha ucuz ve zamanında geliyor.

COYOTE
24-04-2008, 16:07
Siz de haklısınız tabii bir kural varsa uyulması gerekir. Gerçi ben ucuz olmasından ziyade yıpranmadan ve ertesi gün gelmesi sebebi ile tercih etmiştim. Dilerim tüm şirketler işlerini olması gerektiği gibi ve kurallara uyarak yapar.

Penelophe
24-04-2008, 16:15
Ptt ile de olsa kargo ile de olsa, gönderdiğim bütün çiçekleri paket yaptıktan sonra hızla yere çarpıyorum, tekmeliyorum, birşey olmuyorsa(ki genelde olmuyor) güvenle istediğim ulaşım aracıyla gönderiyorum.

Paketleme çok önemli. Gönderdiğim fidelerin topraklarını tamamen kapatıyorum, dökülmeyecek şekilde. Uygun ebatlardaki şişeler, kesip üstlerine geçiriyorum ve kapaklarını açık bırakıyorum. Bitki saksısına **** tüpüne şisenin temas yerinden, koli bantıyla iyice bantlıyorum. Yere defalarca atsam da başına birşey gelmiyor, sonra kamuflaj amaçlı bir koliye destekleyerek yerleştiriyorum.;)

Şimdiye kadar gönderdiğim hiçbir arkadaşımdan şikayet almadım.:)

papatyam
24-04-2008, 16:24
Coyote, evet ama dediğim gibi uyan yok:) yasaklar ne için;)

Penelophe, tuttum bu taktiği herkes denesin :)

Bu arada bildiğim kadarı ile otobüs şirketleri kayıp olan koli ücretini ödemiyor, Ptt yi bilmiyorum ama kargo ödüyor.(koli içi ürün ile ilgili belgen olmalı)

Kemal Kutlu
25-04-2008, 21:29
adamlarda acıma duygusu yokki :D adamlar balık istifi gibi malları dizerse bizede ölüsü gelır zavallı bitiklerin

papatyam
29-04-2008, 11:04
adamlarda acıma duygusu yokki

Sayın TropikSera,

Acıma duygusu ile kargoculuğun ne alakası var anlayamadım? zaten kargo tüzüğünde taşınması yasak emitalar var bitkiler de bunların içinde.

Dilek Erbil
30-04-2008, 09:39
Ben de kaç gündür Selahattin Bey'den gelecek çilek fidelerimi bekliyorum :((
Dün gece saat 22:35 de cep telefonumdan aradılar;fonda içler acısı bir arabesk o kadar yüksek sesli ki adamın hangi kargodan aradığını duyamadım...Sadece kargonuzu size teslim edemedik adresi bulamadık dedi ve tarif etmemi istedi.Bitez öyle büyük bir yer değil ve bu kargo epeydir yollarda,daha önce telefon etme zahmetine katlanmamışlar ve işin tuhaf yanı gelen telefon'da Bitez nosu .....Ben çilek fidelerimden umudu kestim :((
Hala teslim eden olmadı,bekliyorum.....

papatyam
30-04-2008, 11:33
Sevgili Dilek,
Selahattin Bey ile görüşüp çilek fidelerini hangi kargo ile gönderdiğini öğren ve mutlaka o kargonun web sitesinden müşteri hizmetleri birimine şikayet e_mail gönder ve açıklama iste gece aramaları çok saçma kargolarda dağtım öğlene kadar, alım akşama kadar sürer ikisi bir arada da olur ama o saatte aramaları garip geldi.

Yalnız söyle bir şey daha var Bodrum normalde bir günde teslim olur ikinci güne sarkması da çok normaldir ama Bitez in özel dağıtım günleri olabilir,

Dilek Erbil
02-05-2008, 11:52
Sevgili Papatyam,
önerinini uyguladım,ilgin için çok teşekkürler.30.04 de kargo geldi ,hadi diyelim akşam teslim edildi 5 günde kargo teslimatı.Hangi kargo dersiniz : Sürat kargo ! İsmiyle tezat kargo,hadi vazgeçtim süreden....gecenin bir saatinde telefonla adres tarifi...Bakalım tepkileri ne olacak,bekleyelim bakalım.

tolgahann
18-12-2008, 19:39
Fillo Kargo'nun fiyatları oldukça uygun.Daha önce alışveriş yapan oldu mu?
http://www.fillo.com.tr/

nariçi
18-12-2008, 20:03
Arkadaşlar bana koli getiren kargolar genelde aynı büyüklükte olmasına karşın 3 YTL ile 20 YTL arasında değişiyor. MNG kargo 'uçak' la geldi deyip yüksek ücret alıyor. Halbuki araç türü kendi tercihleri bunun karga ücretlerine yansıtmaması gerekir diye düşünüyorum. Sürat kargo en ucuz 3 lira, diğerleri 7 lira civarında. Bazı arkadaşların özel ilgileri ile fiyatların düştüğü görülüyor.

Balıkcı
18-12-2008, 20:37
Üç YTL?

Birkaç kargo şirketine sordum, bir mektup zarfı (en küçük gönderi) kaça gider diye, kimi beş, kimi altı lira dedi.

Süha Şendoğan
20-12-2008, 12:01
Kargo firmalarından bende şikayetçiyim.Hem müşteri hizmetleri hemde fiyat bakımından PTT APS'yi tercih ediyorum.Herkese tavsiye ederim.

nariçi
20-12-2008, 12:28
Aras kargo şimdi geldi, 14 lira aldı. Hiç birbirini tutmuyor.

Süha Şendoğan
22-12-2008, 09:13
Aras Kargo ihbar mesajı bırakmış ama maalesef üzerinde ne telefon nede şube ismi var bilmece gibi..

Ayşe
22-12-2008, 09:30
Aras kargo yurtiçi kargoya göre daha pahalı.Aynı büyüklükteki paketi Aras kargo 10 liraya, Yurtiçi 6 liraya getirdi.En uygunu ise PTT kargo.Hem çok ucuz, hem de sanılanın aksine çok çabuk getiriyor.

Süha Şendoğan
22-12-2008, 09:34
Bence Ağaçlar net olarak kargo firmalarına karşı tavır koymalıyız.Her türlü keyfi muamele bu şirketlerde yasal hiçbirşey yok.
PTT konusunda size katılıyorum hem daha ucuz hemde adrese teslim.

tolgahann
26-12-2008, 20:23
Fillo kargo ile anlaşması olan bir üyden fillo kargo ile aldığım fidanlar 1034 km yoldan 3 günde geldi.Hemde 5 ytl ye.Bence gayet uygun.Kutu biraz eğrilmiş ama zarar yok.Bence çok uygun.

günebakan
26-12-2008, 20:31
******* PTT kargo en iyisi fiyatıda uygun :)

Hakkı Şen
26-12-2008, 20:39
Aras kargodan ne zaman bir gönderi beklesem bütün günüm sinir harbiyle geçiyor. İş adresimi veriyorum mesai sonrası geliyor ev adresimi veriyorum evde mutlaka birini esir etmem gerekiyor "24 saatte teslim" cümlesi benim için hiçbir zaman geçerli olmadı. Şubeye gelen bir gönderi ertesi gün akşam geliyor saat verin bari o saate kadar beklenmesin diyorum o da yok.

şeref
27-12-2008, 21:41
Tüm Arkadaşların bilgilerine sunulur.

PTT ile yapılan gönderilerde, Kayıtlı posta (APS,Tahhütlü veya İadeli Tahhütlü, Kargo) gönderilerinde gereken her türlü yardımı Google'ye girip "ptt internet" şubesinden adresinden günün hersaati 24 saat bilgi alabilirsiniz. her konuda şikayet, önerilerde bulunabilirsiniz. Göreceksiniz farkı farkedeceksiniz.

En önemlisi ise Kayıtlı Gönderilerinizde zayi halinde ise gönderi değeri üzerinden tazminat alma durumunuz dahi var. Ayrıca İnternet şubesinden belirli saatlerde gönderinizin nerede olduğunu da takip edebilirsiniz. Sadece "tık" lamanız yeterli,

Deneyiniz görünüz.

İyi Akşamlar,

sasahin
28-12-2008, 18:39
Aras kargo, yurtiçi kargo, sürat kargo, mng kargo,ups aklıma gelen kullanmış olduğum kargo şirketleri. aralarında problem olarak hatırladığım aras kargo, diğerleriyle ilgili genel bir şikayetim olmadı. Ufak tefek aksaklıklar,gecikmeler hepsinde ara sıra olacaktır diye düşünüyorum. Ancak Aras kargo elemanları kadar lakayıt adamlar görmedim. Bir başka başlıkta daha bu durumu dile getirmiştim. Adamlar sanki sen onlara muhtaçmışsın gibi davranıyorlar... köy kahvesinde, harman yerinde arkadaşına sesleniyor gibi diyalog kurmaya çalışıyor terbiyesizler (kütahyadakiler için konuşuyorum)

Gönderilerim için aras kargo haricinde bir kargo tercih ediyorum, genellikle yurtiçi kargoyu kullanıyorum.

seaa
30-12-2008, 12:57
Aras kargodan pek şikayetim olmuyor aslında diğerleri daha kötü. 1 günde geliyor kargolarım sorunsuz bir şekilde.Express kargoda iyi söylemeyi unuttum.

mor beyaz
30-12-2008, 15:11
Biz işimiz gereği daha çok fillo ve Aras kargo ile alışveriş yapıyoruz. Aras hızlı, Fillo ise çok uygun tercih etmemizin sebebi bu.

Romantik
30-12-2008, 21:58
Merhaba. Ben bir üretici olarak fillo ve aras kargo ile çalışırım. Yurtiçi kargoda başıma kötü bir süprüz geldiği için kolay kolay onunla çalışmam. Bana gelen tohumlarımı başka birisine vermişti. O yüzden soğudum. Fillo kargo çok uygun olduğu için tercih ederim.

irfan_cano
08-01-2009, 17:38
Selamlar;

Kargo acentelerinde birçok aksaklıklar ve hatalar olabiliyor çapraz barkot yapıstırılarak farklı illere gidebiliyor ****** asıl misyon göndericiden alınan gönderiyi alıcıya en kısa sürede ve sağlam bir şekilde ulaştırmak. İnter Global Cargo nun Aydın acenteliğini yapmaktayım ki kargoya verilen gönderilerin uzaklığa göre 24/48 saat içerisinde teslim edilmesi sözünü verebiliyoruz fakat bu süreç yapılan bazı hatalar nedenıyle uzanabılıyor. Oyuzden sadece İnter Global Cargo olarak gönderinin Kesinlike dağılmadan kırılmadan alıcıya ulaşabileceğinin sözünü verebiliyoruz. Bu arada ücretlerimizde çok uygun :))

Lalezar78
17-01-2009, 10:49
Yurtiçi kargoyla Muğladan Sn Caretta'dan gelen kaktüslerim 5 günde geldi. Birkaçı hariç hiçbiri yaşamadı.
Aras kargo ile Sn. Selahattin Yılmaz'dan gelen köklendirme hormonu ve Sn. Tropiksera'dan gelen frezya soğanları 24 saatte elime ulaştı. Fiyatları da çok uygundu, ama göndericilerin anlaşmaları olduğu içindi herhalde.

evrim
17-01-2009, 12:17
Kargo gönderimlerinde gönderenin veya alanın anlaşması olması çok önemli arkadaşlar. Anlaşma olmadığı zaman bizi istedikleri gibi oynatıyorlar. Hemen hemen bütün kargolarla çalıştım.Deneyimleri paylaşmak isterim :
Fillo : Anlaşma yaptıklarına çok uygun . Ama bunun acısını anlaşma yapmadığı müşterilerden çıkarıyor.
Aras : Oldukça pahalı ve keyfi davranma çok. Saat 15 gibi ararsanız bugün gelemeyiz artık almaya yarın geliriz diyebiliyorlar.
Yurtiçi : Fiyatı en pahalı olanlardan birisi. Ayrıca gelip gitme saatleri tutarsız .Ama hızlı sayılır.
Mng : Şehir merkezlerinde hızlı sadece. Ama fiyatları çok kazık.
Expres : Çalışmadığım için bişey söyleyemem.
Sürat : İçlerinde en iyisi diyebilirim. Anlaşmanız olduğu zaman özellikle istediğiniz zaman muhatap bulabiliyorsunuz. Anlaşmanız olsun olmasın elemanları güleryüzlü.Mutlaka bazen aksamalar oluyor ama en azından hatalı olduklarında bunu kabul edip telafiye çalışıyorlar.

Not : Şu an sadece sürat kargo ile anlaşmam var ve en iyisi olduğu için onlarla çalışmaya devam ediyorum. Tabi zaman ne gösterir bilemem. Eğer onlarda memnuniyetsizlik yaratırlarsa bende bırakabilirim.

Süha Şendoğan
17-01-2009, 12:25
Kargo firmalarından şikayetçi olmayan yok gibi,
ben sipariş verdiğim göndericiye ısrarla PTT APS'yi kullanmasını tavsiye ediyorum başka türlü burada yazışmalarla bu işi çözemeyeceğiz.

evrim
17-01-2009, 13:19
Sizin bulunduğunuz bölgede PTT kargo iyi çalışıyor sanırım ama maalesef durum her yerde aynı değil. PTT kargo bizim burda adresten alım yapmıyor. Sen kargonu oraya götüreceksin. Orda muhatap bulacaksın teslim edeceksin . Şansın yaver giderse kısa sürer aynı gün kargoya verebilirsin. ben ptt den bir posta çeki hesabı açtırmayı başaramadım nisan ayından beri. Her defasında akibetini sormaya gidiyorum.Bütün gişeleri geziyorum Şefi buluyorum (eğer ordaysa :çoğu zaman olmuyor) dilekçe veriyorum almıyor. Ankara yı ara diyor. Ben ankarayı arıyorum onlar yeni bi dilekçe yaz yine git diyorlar. Yine gidiyorum.Yine ankara yı ara biz alamayız dilekçe diyorlar.Böyle sürüp gidiyo sevdamız :(
Bu yüzden ptt ile çalışmayı düşünmüyorum ben. Ne kadar özelleşirse özelleşsin oradaki memur kendini devletin memuru olarak görüyor ya o hepimizin üzerinde işte.Bize hizmet için oturmamış oraya . Sanki biz işkence yapıyoruz müşteriler olarak . Bir kolay gelsin günaydın diyorsun "ne var" cevabını alıyosun.
Kusura bakmayın biraz dolmuşum sanırım :) yazdıkça yazasım geldi :)
Sadece bizim burdamı böyle bilmiyorum ama sanırım istisnalar haricinde bir çok yerde hala anlattığım gibidir.

Buket Aknar
17-01-2009, 17:28
Arkadaşlar; buraya yazma ihtiyacı hissettim.

Güler hanım bana bir fasulye soyacağı göndermek için 22.12.2008 tarihinde paketi Aras kargoya verdi. Epeyi bekledikten sonra geçen hafta paketi ikimizde araştırmaya başladık. En sonunda geçen hafta cumartesi günü Güler hanımdan aldığım mesaj üzerine paketin Kıbrıs'a gelip aranmayarak geri İstanbul'a gittiğini öğrendim. Salı günü Aras Kargo'yu aradığımda "Adres posta kutusudur, o nedenle teslimat yapmayız" dediler. Ben "Keşke posta kutusuna bir uyarı verseydiniz, ben gelir alırdım" dedim. Böyle bir uygulama yapmadıklarını tekrarladılar. Ben de bunun üzerine "eğer posta kutusuna teslimat yapmıyorsanız niye paketleri alıyorsunuz? Sonuçta paket alınırken üzerinde adres yazılı, siz bunu görüyorsunuz" dedim. Benden referans numarası istediler.

Bunun üzerine referans numarasını evden alıp telefonla tekrar aradım. Bu kez telefona bir bayan çıktı. Konuyu bilmediği için ona da tekrar anlattım yine ayni sorular yine ayni cevaplar. Hatta bir ara kendimi bir resmi dairede, üst düzey bir bürokrattan işlerin nasıl yapıldığına dair nasihat dinler gibi hissettim.

Ne ise; ben de biraz öfkelenince, bilgisayardan bakarak... "adres yanlış verilmiş" falan diyerek bir mazeret söylediler. Paketin perşembeye ellerine ulaşacağını, istersem şubeden arayabileceğimi de eklediler.

Dün babam şubelerine giderek paketi aldı ( önceden telefon ettim ve babamın geleceğini söyledim, onca olaydan sonra... lütfen bana bu ayrıcalığı yaptılar) ve paket elime ulaştı. Üzerindeki adres tamamı ile doğruydu. Bu nedenle Aras Kargo ile yaşadıklarımı burada yazmaya karar verdim. Bu benim kargo şirketleri ile ilk ve son işim...

Bir düşünün bir adam İstanbul'dan yürüyerek çıksaydı, (tabii elinde de paket) sanırım daha kısa sürede Kıbrıs'a ulaşırdı. Aras kargo getiremedi...Çektiğimiz sinir de cabası...

Orkun Kırcı
17-01-2009, 17:32
Benzer sorunları bende yaşadım malum kargoyla. Şimdiye kadar hemen hemen her kargoyu kullandım ama bu aras kargo gibi laçka bir firma görmedim. Diğerlerinden en az 1 gün geç kalır Bayburtta! ne hikmetse........

bitkiseli
17-01-2009, 18:49
Aras kargoyla aynı sorunu bizde yaşadık, ayrıca paketleri tutturabildikleri fiyata götürüyorlar, bu kargoyla siteden bir arkadaşa mum çeliği gönderdim Ankara ya gitmesi gereken paket Cizre ye gitmiş, kargoya gidip sorduğumda paketin Ankaraya gittiğini fakat adreste belirtilen kişinin bulunmadığı için geri geleceği söylendi, çeliğim geldiğinde malesef ölmüştü.
Fillo kargo da 8 ay önce eşimin diz üstü bilgisayarı kayboldu defalarca aradık her aramamızda biz size dönücez dediler fakat şimdiye kadar hiç bir şekilde aranmadık, son 2 aydır da ürün bedeli yarın ödenecek, öbür gün ödenecek diye oyalıyorlar, en son 2hafta önce aradığımızda "arkadaşlar yola çıktı,para üzerlerinde, saat 14.30 da ilçenizdeki kargo şirketinde size teslim edecekler" dendi, bulunduğumuz yer ilçeye 45 dakika uzaklıkta saat 2 de yola çıkarken tekrar aradık Antep te işlerinin uzadığını akşam 6-7 gibi geleceklerini söylediler, akşam aradığımızda, gelemedik yarın geleceğiz dediler bunun üzerine eşim Antep te işi olduğunu, kendisinin gelip alacağını söyledi, ertesi gün sabah onda Antep teyken arandık ve sigortanın parayı geri çektiği söylendi, eşim 8 aydır ne diye oyalıyorsunuz mahkemeye verme süresini mi doldurmaya çalışıyorsunuz deyince 1 hafta süre istediler yine arayacakları söylendi 2 hafta oldu, bu gün arayıp ahkemeye başvurmak için gönderdiğimiz evrakları istediğimizde hafta sonu olduğu için kimsenin olmadığı söylendi.
İnternetten bu kargoyu araştırdığımda yalnız olmadığımızı anladık, bu kargo şirketiye taşınan çoğu eşya özellikle bilgisayar, monitör, dizüstü yerine teslim edilmiyor teslim edilenler ise hasarlı teslim ediliyor,sanırım açıp bakıyorlar hasarlı oluncada bu bizim işimize yaramaz deyip yerine götürüyorlar, çok uzattım kusura bakmayın ama sadece kargoyla işi olanların fillo kargoyu seçerken iki kere düşünmelerini mümkünse hiç düşünmemelerini tavsiye ediyorum.

Orkun Kırcı
17-01-2009, 19:13
Fiyat konusunda haklısınız. En son forumdan aldığım iki ödemeli kargo:

Çeşitli tohumlardan oluşan 100 gr civarı paket:4.5tl
iki adet selluka tohumu içeren paket: 8.5 tl
Her ikiside İstanbul'dan geldi !.. Gelde şaşırma...

begonvil 14
17-01-2009, 19:17
Bana Düzceden Ptt kargoyla çelik gönderdiler. Tam 1 haftada geldi. Şükür çelikler bozulmamış. Düzce Bolu arası 30 dk. oysaki. Bence Ptt güzel çalışmıyor.
Sürat kargoyla İstanbul dan akşam saat 7:00 da teslim etmişler, Sabah saat 10:00 da çiçek elimdeydi. Ben de sürat kargodan çok memnunum.

nevsune
17-01-2009, 20:36
Aras Kargo ile gelen siparişlerim 3 günden önce elime hiç ulaşamadı. Bitkilerim geç geldikleri için yollarda perişan oldu. Yanlış semtlere yöneltiyorlar, paketler oradan oraya dolaşıp duruyor. İki kez sikayetvar.com'da şikayet ettim. Bir kez bana geri dönüp özür dilediler. Ne oldu dersiniz, değişen bir şey yok. Son derece lakayt bir işletme. Aras kargo denildi mi tüylerim diken diken oluyor.

Son olarak Romantik Serseri arkadaşımız siparişlerimi fillo kargo ile gönderdi ve 24 saatte elime ulaştı. Normal olacak bir şey, bana sürpriz oldu. Neymiş, demek ki kargonuzu iyi seçecekmişsiniz.

seaa
19-01-2009, 21:55
Ptt kargo fiyatlarına bakınca çok cazip. İzmirden ağaç geldi 2 tane 40 milyon kargo parası verdim resmen soyguncu olmuşlar bunlarda Aras kargoyla geldi.

Süha Şendoğan
23-01-2009, 14:08
Arkadaşlar,
Yurtiçi ile bir tek zarf ağırlık 5 gr.gelmez mesafe: Bursa- Yalova, tahmin edin ne tuttu?
Tam 7,5 TL.
İnanabilirmisiniz?

İklimsiz
23-01-2009, 14:10
Gönderici kişi kurye çağırıp adresten aldırmış ve size de adrese teslim göndermişse bu kadar tutar:)

Süha Şendoğan
23-01-2009, 14:12
Resmen soygunculuk başka şey demiyorum ama gerekli yerlere şikayet edeceğim.

malbman
23-01-2009, 14:16
Aras Kargo ile gelen siparişlerim 3 günden önce elime hiç ulaşamadı. Bitkilerim geç geldikleri için yollarda perişan oldu. Yanlış semtlere yöneltiyorlar, paketler oradan oraya dolaşıp duruyor. İki kez sikayetvar.com'da şikayet ettim. Bir kez bana geri dönüp özür dilediler. Ne oldu dersiniz, değişen bir şey yok. Son derece lakayt bir işletme. Aras kargo denildi mi tüylerim diken diken oluyor.

Son olarak Romantik Serseri arkadaşımız siparişlerimi fillo kargo ile gönderdi ve 24 saatte elime ulaştı. Normal olacak bir şey, bana sürpriz oldu. Neymiş, demek ki kargonuzu iyi seçecekmişsiniz.

Sevgili nevsune' nin de dediği gibi: Aras kargo mu, dinlen dinlen kaç. İstanbul' dan (neyle geliyorsa) iki günde gelen kargom, Balçova-Üçkuyular arası (5 km ya var ya yoktur) beş günde zor geldi. Adamlara " İstanbul' dan yola bıraksam kendi kendine de bu kadar zamanda gelirdi," dediğimde görevli vatandaş, " keşke öyle yapsaydın abi," dedi bir de.

snowman77
23-01-2009, 14:16
Arkadaşlar sn turco haklı ben normalde tüm kargolarımı yurtiçi kargo ile gönderiyordum ancak firma fiyatlara zam yapmış oldukça pahalı geldi bana.Bundan sonra başka kargo firması ile göndericeğim.

süsdomatesi
23-01-2009, 14:26
Mersine göndereceğim 1 paket tohum için Yurtiçi Kargo 12.60 TL fiyat verdi!!!
APS ile 3 YTL ye yolladım.

semmasi
23-01-2009, 14:29
turco yerden göğe kadar haklısın.toplasan 50 gr lık ürüne bugün tam 7.3 tl aldılar(y.içi kargo).ptt kargo en azından ideal.bilemiyorum siz ne önerirsiniz....

malbman
23-01-2009, 14:30
Yurtiçi kargo özel atlı ulakla gönderiyor olmalı ki 12.60 TL ücret istemiş:D
İnsaf yahu.

Lonicera
23-01-2009, 14:40
1 ay önce Mersin'den 4 fidan getirttim Yurtiçi kargo ile. Fidan bedeli 12 TL , kargo parası 32.8 TL. bir daha Yurtiçi kargo mu? Allah korusun.

Fillo kargo ve Sürat kargo anlaşmalı ise çok ucuz. Ama en ucuzu PTT Kargo. Fidan alımı yapmadım hiç PTT Kargo ile. Eğer küçük paketlerdeki özeni fidanlarda da görürsem başka kargo ile çalışmayı düşünmem herhalde.

Balıkcı
23-01-2009, 14:46
Arkadaşlar

Herkes tabiatıyle kendi yaşadığını biliyor.

Kargo şirketlerinin tarifeleri var, bir de indirim kalemleri.

Ben bir arkadaşıma çiçek vs. göndereceğim zaman önce soruyorum kaça gider diye, genellikle 10 lira civarında bir fiyat veriyorlar, sonra başlıyorum pazarlığa, içindeki o kadar etmez, ödemeli göndereceğim için insanları mecbur etmeyeyim, bak karşıda başka firma var, ona gitmedim, bütün indirimleri uygula öyle fiyat ver, gibi bir sürü dil döküyorum, genellikle de fiyat biraz düşüyor.(%25 kadar.):p

Süha Şendoğan
23-01-2009, 14:47
Yüzde yüz haklısınız Sn.Lonicera,
Ben bundan sonra hiçbir şekilde Yurtiçi Kargo ile sipariş almayacağım.Ptt APS her türlü hizmeti veriyor ve hakkı neyse onu alıyor.
Yurtiçi Müşteri servisi şikayetimi dinledi ama konuşma boş,değişen hiçbirşey yok.
Benim önerim Ağaçlar.net olarak böyle küstah firmaları boykot listesine alalım.

Balıkcı
23-01-2009, 14:50
Aaaa! ağaçlar.net deyince birden uyandım.
Acaba ağaçlar.net olarak bir firmayla anlaşma yapabilir miyiz?
Anlaşmaya değecek kadar gönderimiz çıkar mı?
Tabii profesyonel arkadaşlarımızın zaten anlaştığı şirketler olduğunu da unutmadan.
Hıı! çıkmaz mı? :(

Süha Şendoğan
23-01-2009, 14:56
Güzel bir öneri Sn.Balıkçı,
Yöneticiler ilgilenirmi acaba ?

Balıkcı
23-01-2009, 15:01
Aklımıza gelmeyen bİr sakıncası yoksa neden ilgilenmesin?:P

süsdomatesi
23-01-2009, 15:48
Yurtiçi kargo özel atlı ulakla gönderiyor olmalı ki 12.60 TL ücret istemiş:D
İnsaf yahu.

Geçen hafta Erzurum Merkez'e MNG ile küçük bir paket yolladım. 3 günde gitmiş ve alıcıdan 14 YTL tahsil etmişler. Şok oldum. Sebebi uçakla gitmesiymiş, kimse bana sormadı kargoyu alırken uçaklamı, bisikletlemi götürelim diye??? 39 TL ye erzuruma uçak bileti var, kendim bilet alıp gitsem daha iyiydi dedim MNG çalışanına ama "abi ben bilmem merkez bilir vs. " şeklinde cevap aldım. :D

seaa
23-01-2009, 15:49
Ptt kargo oldukça ucuz bence deneyin ;)

nariçi
23-01-2009, 15:56
Zamanlama nasıl, ulaşım süresi fidanlar için önemli. Bugün İstanbul'dan 20 liraya tavuk suluğu almiştim, MNG kargo 23 liraya getirdi. Fiemayada bu korgoya verme demiştim yine vermiş. Burada şubeside yok, komşu ilçeden geliyor.

günebakan
23-01-2009, 16:13
******* ptt kargo daha ucuz :)

nariçi
23-01-2009, 16:40
PTT kargo da alıcı ödemeli yapıyor mu?

Süha Şendoğan
23-01-2009, 16:53
Ptt peşin çalışıyor diye biliyorum.

seaa
23-01-2009, 17:05
Ptt kaç günde teslimat yapıyor acaba? ilk kez çalışacağım biligisi olan varmı?

İklimsiz
23-01-2009, 17:14
PTT kargo alıcı ödemeli çalışıyor.

Bugün tanıştık kendileriyle:)

İzmit-Giresun 3 günde geldi.

nariçi
23-01-2009, 17:49
İyiymiş, malın değerinden çok kargo bedeli ödemek durumunda kalıyoruz, diğer kargolarda. PTT özelleşti herhalde ama çalışanlar eski personel olunca acaba alışkanlıkları aynı mı diye tereddüt ediyoruz.

Lonicera
23-01-2009, 17:54
Elimde PTT Kargo'ya ait bir broşür mevcut. Buradaki bazı bilgiler şu şekilde;

İL DIŞI

1 kg'a kadar 2.00(PTT'de teslim)--3.00(Adreste teslim)
Sonraki her kilo ve kesrinden 0.50

İL İÇİ

1 kg'a kadar 2.00
Sonraki her kilo ve kesrinden 0.25

Örnek(İl Dışı Adreste teslim): 50 kg'lık bir kargoda ilk 1 kg için 3.00 TL, sonraki 49 kg. için 49x0.5= 24.50 TL TOPLAM= 27.50 TL

Yukarıdaki örnek il içi adrese teslim olursa:
İlk 1 kg. için 2.00 TL , sonraki 49 kg. için 49x0.25= 12.25 TOPLAM= 14.25 TL

Ayrıca toplu gönderilerde ücret indirimleri de sözkonusu.İlk dilim 50 gönderimle başlıyor ve indirimi % 7 olarak ifade ediliyor.

Lonicera
23-01-2009, 17:58
PTT kargo alıcı ödemeli çalışıyor.

Bugün tanıştık kendileriyle:)

İzmit-Giresun 3 günde geldi.

Sn iklimsiz, bildiğim kadarıyla PTT Kargo hem gönderici hem de alıcı ödemeli olarak çalışıyor. Hocam100'den almış olduğum lale soğanları için 3 TL gibi bir rakamı fazladan havale etmiştim. Kargo ulaştığında sadece teslimat için imza attım;)

PTT Kargo'nun bir diğer iyi tarafı ise, aynen APS Takip No'su gibi barkod sistemiyle çalıştığından, internet üzerinden takip etme avantajına sahip.
Bu kadar reklamden sonra PTT'den bir madalyayı hak etmişimdir herhalde:D.

nevsune
23-01-2009, 18:15
Bence ptt ile canlı çiçek vs göndermek pek akıl karı bir iş değil. Sevgili Nevsune'ye gönderdiğim paket (ki üzerine yazılan kocaman uyarılara rağmen) darman duman olmuş. Öyle olması için neredeyse duvardan duvara atmaları lazım:(
Ama tohum vs gibi şeyler için çok daha hesaplı tabii. Kargoda en küçük poşete 6 küsür lira veriliyor.

PTT Kargonun nasıl bir ciddiyetle! çalıştığını ben birebir yaşadım.

Geçen bahar Coyote bana çilek fidesi yollayacaktı. Parasını bana ödetmeyeceğini bildiğim için ucuz diye PTT kargo ile göndermesini istedim. Sözüm ona kibarlık yaptım. Gelecek diye evden çıkmadan bekliyorum. Telefonum çaldı, bizim site görevlimiz "abla bir paketin geldi evde yokmuşsun, ben aldım" dedi. İşin tuhaf tarafı benim evimle görevlimizin evi ayrı bloklarda. Paketimi getirdi. Paket yamru yumru olmuş, altı sırılsıklam, yapış yapış. Bir açtım, inanılır gibi değil. Fideler, toprak, cam kırıkları, kırmızı yapışık birşeyler içiçe girmiş bir halde. Meğer sevgili Coyote fidelerin yanısıra bana küçük bir kavanoz da dağ çileği reçeli göndermiş. Üstelik kavanoz, naylon ambalajının içinde imiş. İşte o zaman anladım paketin neden bana değil de görevlimize bırakıldığını.

Değerli bir şeyi PTT kargo ile gönderecekseniz bir kez daha düşünün derim.

Süha Şendoğan
27-01-2009, 12:02
Sn.Romantik Serseri,
PTT/APS ile devamlı siparişlerim geliyor.Ertesi gün elimde ve adrese teslim.
Sizin çalıştığınız Fillo maalesef sizden gelen siparişi hiçde iyi getirmediler.Siz Cuma günü teslim ettiniz kargo elime Pazartesi ancak öğlen elime geçti.Kolide darmadağınık üstelik fidelerde maalesef büyük hasar görmüş.

Ferda Ülkümen
27-01-2009, 12:19
Fillo kargo nun ana sayfasında:

Fillo Kargo A.Ş. Bir Aras Holding Kuruluşudur. yazıyor.

Yazlıktayken bana 20 kg luk bir koli MNG kargo tarafından 20 ytl ye gelmişti.

Bir hafta sonra aynı gönderici 1.800 gr lık bir koliyi Aras kargoyla yolladı, ödediğim fiat 54 ytl.

Ptt ise şubelerinin uzaklığı ve mesai saatlerinin kısıtlılığı ile bana kullanışsız geliyor.

O yüzden aklıma kargo gelince birşey istemek, veya göndermek fikrinden vazgeçiyorum.

malbman
27-01-2009, 12:21
Arkadaşlar az önce MNG kargodan anlaşmalı fiyatlar aldım. Buna göre:
Şehir içi gönderiler: 2.96 TL
0-200 km arası: 3.83 TL
201-600 km : 4.09 TL
601-1000 km : 4.46 TL
1001 ve üstü: 4.72 TL

Bu fiyatlar KDV hariç ancak adresten alım, adrese teslim ve sigorta dahil fiyatlar. Ayrıca ücra yerlere gönderilen kargolar için ayrıca ödenen "Mobil Hizmet Ek Taşıma Ücreti" anlaşmalı gönderilere uygulanmıyor.

Bu durumda en uzak gönderi (Atıyorum Kars'a bir dosya gönderiyorsam) 5.57 TL olacak.

Süha Şendoğan
27-01-2009, 12:26
Sevgili Malbman,
Anlaşmalı fiyatlar güzel ama bunu herzaman tatbik ediyorlarmı mesele burada, yoksa bize olduğu gibi 5 gr.evrağa Yurtiçi 7,5 TL fiyat uyguluyor.

Mutlu Kutlu
27-01-2009, 12:34
Kargo konusu çok karmaşık bir konu,

Aras kargoyla anlaşmamız var, anlaşma yapılırken göz önüne alınan gönderi yoğunluğunuz veya size gelen kargo miktarı. Bizim anlaşmamızda baz alınan gönderi yoğunluğu ve bu gönderilerimizin %60 dan daha fazla indirimli gitmesini sağlıyor.

22 dm3 gelen bir paketle beraber 40 dm3 gelen ikinci bir paketi bir müşterime göndermek istedim. 22 dm3 gelen paket 48 kg gelince, hesaplamayı 48 dm3 üzerinden yaptılar. halbuki 40 dm3 olanda 20 kg kadar bir şeydi. Toplam 88 dm3 kargonun gönderim bedeli normal olarak 129 tl, içeriğinindeki bitki değeri 360 tl. 129 tl olan normal gönderim ücreti yerine 31 tl ye müşterime ulaştı kargo.

Kargoların yolda hasar görmemesi, yapılan ambalajlamaya göre değişiyor. Yolladığınız kargo, yerine ulaşana kadar 15-20 kişinin elinden geçmiş oluyor, bu 15-20 kişiden birisi kargoya hor davrandığında hasar oluşuyor. Sizin üzerine ''nolursunuz çok dikkat edin'' yazmanız pek bir şeyi ifade etmiyor. Adamlar o kadar çok çalışıyor olmaları lazım ki, okumaları var algılamaları yok.

Bana gelen kargolara ödediğim para gerçekten banada çok ağır geliyor.

süsdomatesi
27-01-2009, 12:35
www.ptt.gov.tr de okuduğum üzere, alıcı ödemeli APS ve Kargo göndermek, birde posta hesabı açmak üzere PTT ye gittim.
"Alıcı ödemeli hizmetimiz yok" dediler, açıp web sitelerini gösterdim, şaşırdılar ve bir yerlere telefon edip durumu anlattılar. Telefondaki üstleri, uygulamanın doğru olduğunu ve alıcı ödemeli hizmetleri olmadığını söyledi. PTT dekilerde bana "yaa gördünmü işte, bizi boş yere uğraştırıyorsun" şeklinde davrandılar :)
Sonra başka bir yetkili, alıcılı ödemeli gönderi olduğunu, ama bunun için bilmem ne müdürlüğüne bilmem ne akçesi adı altında peşin para yatırmam gerektiğini, ödemeler alıcıdan tahsil edilemezse o hesaptan düşüleceğini söyledi.
Cinler tepeme çıkmadan önce vazgeçip, sadece posta hesabı açıp döneyim dedim, posta çeki hesabı artık sadece merkez PTT lerden yapılabiliyormuş, Üsküdar Merkez PTT ye gidip ordan açtırmamı söylediler.

Çıldırmadan hemen çıktım postaneden, söylene söylene yoluma devam ettim :)

malbman
27-01-2009, 12:37
Sevgili turco, bu fiyatlar benim size MNG ile bir dosya göndermem halinde bana uygulanan fiyatlar. Aynı zamanda siz de bana MNG ile ödemeli bir dosya göndermeniz halinde de yine bu fiyatlardan ödeme yapıyorum.

Bu fiyatlar ben MNG kargo ile çalışmayı sürdürdüğüm sürece uygulanacak (tabii tarife değişikliği olursa onlar da yansıyacaktır ama yine indirimli şekilde).

Ayda 15-20 gönderi yapan arkadaşlar çeşitli kargo şirketleri ile görüşüp bu türden anlaşmalı fiyatlar alabilirler.

aaylin
27-01-2009, 16:12
Bana da Romantik serseri'den ve Mutlu Kutlu'dan kurye ile limon ve kamkat geldi. Biri Filo Kargo diğeri Aras Kargo. İkisinde de fidanların hali içler acısıydı. Mutlu bey'den Aras kargo ile gelen Mayer'in poşeti dağılmış, topraklar kolinin içine dağılmıştı. Romantik Serseri'den gelen Kamkat'ların ise 3-4 dalı kırılmıştı. . Hatta Romantik serseri'nin hediye olarak yolladığı kivi meyveleri bile ezilmişti. Herhalde kolinin üstünde tepindi kargocular :(
Kısacası gönderenler çok iyi paketlese bile kargo firmaları nasıl bir işlemden geçiriyorsa koliler darmadağınık geliyor. Bu yüzden fidan fiyatları ne kadar uygun olsa da artık uzun yoldan gelecek fidan almamaya karar verdim. Yazık bin bir umutla beklediğimiz, daha gelmeden saksılarını ve evdeki yerlerini hazır ettiğimiz bitkiler, vurdumduymaz adamlar yüzünden ölüyor ya da biz onları tekrar düzeltebilmek için fazladan çaba sarfetmek zorunda kalıyoruz.
Bundan böyle kargo şirketlerini boykot ediyorum :D

saira
27-01-2009, 16:20
Eski bir kargo çalışanı olarak bilinmesini isterim ki;kargolar pek çok insanın sandığının aksine tek bir araçla gideceği yere ulaşmıyor.Verdiğiniz şehirdeki şubeden önce aktarma merkezine gidiyor.Oradan da diğer aktarma merkezine ve varış şubesine.Bu da en iyi ihtimalle bir paketin 4 araç değiştirmesi demek oluyor.Ayrıca hesaplamalarda da desi ve kilogram önemli.Kargo şirketleri bu değerlerden hangisi fazla gelirse fiyat hesaplandırmasını ona göre yapıyorlar.Yani çok hafif bir gönderi,eğer hacmi büyükse hacmine göre değerlendiriliyor(enxboyxyükseklik/3000).

Süha Şendoğan
27-01-2009, 16:21
Arkadaşlar,
Bu kargo dertleri bitmeyecek gibi, demekki herbirimizin birşekide canı yanmış.
Kargolar yüzünden siparişlerden vazmı geçelim yoksa başka çarelermi arayalım? Toplantılar bu iş için uygun ama katılımlar maalesef yeterli düzeyde olmadığından fide vs.değiş tokuşu yeterince olmuyor.

yukka
27-01-2009, 19:14
Bugün postaneye PTT ile alıcı ödemeli kargo işini öğrenmeğe gittim. Şahıslar PTT'den alıcı ödemeli kargo gönderemiyorlarmış. PTT o hizmeti yalnızca kurumlarla sözleşme imzalayarak yapıyormuş. Zaten ücret konusunda yakın mesafede PTT, özel kargo şirketi pek farketmiyor. PTT İstanbul içi 4 lira alıyor. Özel kargo 4.5 lira. Uzak mesafe biraz farkediyor tabii.

odemis35
27-01-2009, 22:39
Arkadaşlar ben genelde Sürat Kargoyla yolluyorum.Gayet temiz ve düzenli çalışıyorlar.Fiyatlarıda diğerlerine göre daha uygun.Ancak hangisi olursa olsun.Ufacık paketlere 5-6-7-8 tl para vermek biraz abes geliyor bana.Tabi daha uygun bir carede bulmak gerekiyor.O da ne olacaksa ...:)

semmasi
28-01-2009, 00:49
geçen hafta MNG kargo aracılığıyla birer zeytin ve kivi fidanı aldım.yalova'dan istanbul'a, ürünün fiyatı 18 tl, kargo bedeli 10 tl.neyseki zeytin biraz büyüktü:D.o yüzden sesim çıkmadı;).(çünkü paket yaklaşık 9-10 kg vardı)
yine aynı gün mersinden 50 gr'lık paket geldi kargo bedeli 7.5 tl(yurtiçi kargo).bu nasıl adalet anlamadım gitti.
fidan veya tohum gerçekten de bizler için hiç sorun değil.mesele kargolar arasındaki dengesiz fiyatlandırma.ptt kargo'daki alıcı öder sistemi gelmediği müddetçe hepimizi kargofobi sarar gibi sanıyorum.:(

nariçi
28-01-2009, 07:22
Bana İstanbul'dan yarım kilo koli 24 liraya MNG ile geldi. 50 Kiloluk karga filo kargo ile 26 liraya geldi. Bütün kargolar engeç üç gün içinde geliyor. MNG uçakla etiketi yapıştırıyor yine bu sure içinde geliyor para alırkende uçak bahanesini ileri sürüyorlar. Ne ile gelirse gelsin. MNG nin 10 liranın altında koli getirdiğini görmedim.

semmasi
28-01-2009, 09:59
Bugün postaneye PTT ile alıcı ödemeli kargo işini öğrenmeğe gittim. Şahıslar PTT'den alıcı ödemeli kargo gönderemiyorlarmış. PTT o hizmeti yalnızca kurumlarla sözleşme imzalayarak yapıyormuş. Zaten ücret konusunda yakın mesafede PTT, özel kargo şirketi pek farketmiyor. PTT İstanbul içi 4 lira alıyor. Özel kargo 4.5 lira. Uzak mesafe biraz farkediyor tabii.

mng kargo ile yine şoka girdim.sayın yukka istanbul içi 50 gr için 6 tl şimdi ödedim:(.4.5 lirayı nereden duydun anlamadım gitti.:confused:

Kiraz
28-01-2009, 10:07
Bu sabah ptt kargo ile gönderi yaptım. Evden göndermeyip ptt'ye gittiğim için şehir dışı 5 TL yerine 3 TL ödedim. Ptt'ye teslim ettiğinizde şehir içi 4 TL yerine 2 TL ödeniyormuş.

Alıcı göndermeli isteyen arkadaşların müdürle görüşmesini tavsiye ettiler. Normalde firmalarla çalışıyorlar ama belki görüşmeyle kabul edilebileceğini söylediler. Karşı taraf ödemeli için teminat yatırmak gerekiyormuş, çok gönderi yapanlar anlaşma yapabilir.

Minem
28-01-2009, 11:09
Arkadaşlar benim takıldığım bir yer var. Konuyu burada sormayı uygun buldum. Sayın Süsdomatesi'nin BURADA (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=352026&postcount=19) yazdığı konu hakkında...

Öyleyse biz kargomuzu elimize aldığımız da ilk önce paketimizi, kargomuzu vs. açacağız, hasarlı ise o anda teslim eden görevliye tutanak tutturacağız öyle mi? Hiç birimiz böyle birşey yapmıyoruz ki. Önce bir güzel ücretimizi ödeyip imzamızı atıyoruz, sonra kargomuzu alıyoruz. Şirket elemanı gidiyor biz o zaman kargomuzu açıyoruz. Çoğu zaman böyle olmuyor mu?

Buarada aklıma takılan birşey daha var ki bu daha da garip; belki de paketi açmadığımız için adamlar kağıtları sıkıştırıp paket haline getirip bize koli diye getirebilirler. Bunu kargoyu teslim aldıktan ve görevli gittikten sonra anladığımız da kargo şirketine bunu nasıl iddia edeceğiz:confused:

seaa
28-01-2009, 17:15
Ptt kargo gayet iyi, sağ salim geldi ağaçlar.

nariçi
30-01-2009, 19:04
PTT kargo'dan bugün sordum, Ödemeli göndermede Ptt Şubesinden teslim ediliyormuş. Adrese götürmüyorlarmış.

semmasi
30-01-2009, 19:09
gerçekten de muhteşem bir haber.teşekkür ederim nariçi.özel kargolarla uğraşmayız artık:D

fico
03-02-2009, 23:12
selam arkadaşlar ben eski bir nakliyeciyim yaklaşık 6 sene önce nakliye işlerini bıraktım ama şöyle bir tavsiyem var kargo şirketlerinden önce türkiyeni hemen hemen bütün bölgelerine çalışan ambarlar vardı ve hala var fiyatları kargo şirketlerine göre çok daha uygun internet üzerinden telefonnumaralarını bulup bilgi alabilirsiniz.

rohlfs
03-02-2009, 23:33
Merhabalar

Kargo ile ilgili epey sıkıntılarımız var, benim de Romantik Serseri'den Fillo kargo ile elime ulaşan fidelerim çok da iyi durumda değildi. Şubeden teslim aldım, paketi yerde iki büklüm görünce zaten şok oldum hemen açmak istedim. Şubedeki bayan "İsterseniz burada açmayın" demez mi :)

****** açtım paketi hemen, Kamkat fidelerinden bir tanesinin ince bir dalı kırıktı sadece. Ama daha kötüsü de olabilirdi ******.

Ambarlardan bahsetmiş Sayın fico,

İstanbul'dan fiyatı uygun olur diye ambar ile dergi taşıttım, arkadaşım bizzat kendi elleri ile paketlemişt. Ambar geldi ve ben dergilerimi paketlerinden fırlamış bir kasada görünce çok şaşırmıştım. Ambarlar hassas taşımacılık konusunda daha kötüler sanıyorum.

aaylin
03-02-2009, 23:44
Bende de aynı şey oldu sayın Rohlfs. Cengiz Beyden aldığım iki kamkat bana da filo ile geldi. Kamkatlar çok sağlıklıydılar ancak iki kamkatında yanlarındaki 2'şer dal kolide kırılmıştı, sağolsun hediye olarak yolladığı kivi meyvaları da neredeyse ezilmişti. Kamkat dallarını çimlendirmeye uğraştım ama nafile, tutmadılar maalesef. Ben artık güzelim fidanların kargoda haşat olmaması için kargo ile fidan alımına paydos dedim, kendi adıma maalesef.

süsdomatesi
04-02-2009, 00:09
Sn. Minem, bahsettiğiniz konudaki bilgilerim "maalesef" doğrudur.
Buyrun, Türkiye'nin en çok satış yapan ve en çok gönderi yapan sanal mağzası olan www.hepsiburda.com un kargo bölümündeki (http://www.hepsiburada.com/musteri.aspx?id=29&type=0)uyarı metni;

"Siparişiniz kargo görevlisi tarafınızdan size ulaştırıldığında teslim almadan önce mutlaka dış pakette hasar kontrolü yapmanız ve herhangi bir hasar durumunda “ Hasar Tespit Tutanağı” hazırlatmanız gerekmektedir. Hasar tespit tutanağı ile ilgili olarak dikkat etmeniz bir diğer husus kargo görevlilerinin tutanakta belirttikleri açıklamalardır. Örneğin, “ Kolide hasar bulunmamaktadır. Ürün hasarlıdır. “ gibi bir tutanak, ürünün taşıma esnasında hasar görmediği şeklinde yorumlanacağından değişim esnasında problem yaratmaktadır. Hasarlı çıkan ürününüz için mutlaka tam ve doğru kelimelerle tutanak tutulması için görevliyi uyarınız.

(Örn : Ürün elime ulaştığında kontrol edilmiş ve hasarlı olduğu görülmüştür. )

Siparişinizi teslim aldıktan sonra fark ettiğiniz hasar durumlarında ise kargo şubenize hemen bilgi vermeniz ve hasar tespit tutanağı hazırlanması doğrultusunda yardım talep etmeniz gerekmektedir. Eğer kargo şubesinden gerekli yardımı alamaz iseniz bize bilgi vermenizi rica ederiz. "

Yani tutanak yoksa, ürün değişimi ve iade veya zarar tazmini de yok.

Eğer kargo teslimatı esnasında hasar bildirimi yapmaz ve tutanak ile tesbit ettirmezseniz kargonun size vereceği cevap çok basit "Ben sağlam teslim ettim, nereden bileyim teslim aldıktan sonra kendisinin kırmadığını?"

Aynen sizin "Buarada aklıma takılan birşey daha var ki bu daha da garip; belki de paketi açmadığımız için adamlar kağıtları sıkıştırıp paket haline getirip bize koli diye getirebilirler. Bunu kargoyu teslim aldıktan ve görevli gittikten sonra anladığımız da kargo şirketine bunu nasıl iddia edeceğiz" düşüncesi ile onlardan şüphelendiğiniz gibi, onlar da sizden şüpheleniyor.

Zaten eğer kargoda hasar varsa, kargo çalışanları bunu hemen farkediyor. Tutanak sonucu firmanın uğrayacağı maddi zarar, ya o şubenin veya o çalışanın hesabına kesiliyor. Bu sebeple hasarlı bir pakette ya şahsa teslimat yapmadan adrese bırakıp tabiri caizse "hemen kaçarlar", veya tutanak tutmamak için bin dereden su getirip sizi uğraştırırlar. Çünkü firma çalışanınca tutulmuş ve imzalanmış bir tutanak, firmanın taşıma sözleşmesi gereği tüm sorumluluğu kabul etmeleri anlamına gelir.

BalıkcıSerdar
06-05-2009, 12:53
Alın size PTT kargodan bir enstantane, takdir sizlerin.

Bugün 06/05/2009 olduğunu hatırlatayım. Birde aslında bu kargo 21/04/2009 tarihinde verildi, ama öğleden sonra olduğu için bugünün kargosunun gönderildiği ve ancak yarının tarihi (22/04/2009) ile teslim alınacağını kabul etmem şartı ile alındı, yani asıl gönderi tarihi 21/04/2009.

CEVAP

--------------------------------------------------------------------------------

Barkod No : KP00078468795 Detay :
Kabul Yeri : ANKARA Ücret : 3.00 TL.
Varış Yeri : MUĞLA Değer Ücreti : 0.00 TL.
Kabul Tarihi : 22/04/2009 13:29:38 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
Ağırlık : 20 Gr. Ödeme Tipi : N
Gönderen : A SEDRAR YALÇIN Alıcı :
Teslim Alan : Ek Hizmet :

--------------------------------------------------------------------------------

SN İŞLEM / YER TARİH

1. -
2. Kabul Edildi - ANKARA(MAL 22/04/2009 13:29:38
3. Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor - MUĞLA(BODR 24/04/2009 11:32:36
4. -

caucasus
14-05-2009, 14:44
Salı günü toplamış olduğum tohumları arkadaşlara yollamak için dışarı çıktım. Normal kargo ile isteyenlerinkin de hiçbir problem olmadı, ptt kargo ile isteyen arkadaşlarımın tohumlarını yollamak için ptt'ye gittiğim de bir kuyruk vardı ki akıllara zarar hemen dışarı çıktım başka bir ptt'ye gittim orası da aynıydı, en son yakınlar da bulunan bir başka ptt'ye girdim 3 kişi vardı hemen elimde ki tohumları göstererek '' bunları yollamak istiyorum '' dedim görevli
- Tamam buyrun dedi
Gittim bu formları doldurun diye elime göndereceğim kadar ( 16 ) gönderi kağıdı verdi !!! Nasıl yani bunları ben mi dolduracam dedim ?
- Evet
Demez mi !!! ben de bir şaşkınlık nasıl olur bunları bilgisayardan çıkarıp yapıştırmayacakmısınız ? diye sormaya başladım. Gayet sakin
- Hayır gönderen ve alıcı yerlerini tam olarak yazın dedikten sonra kağıtları bıraktı.
Neyse ben elim de kalemle binbir dertle bırakılan küçücük yerlere adresleri yazmaya başladım. Bittikten sonra görevliye verdim.
Görevli kağıtları teker teker mühürledi, tarttı, tarihlerini yazdı, gönderici kağıtlarını naylonların arasına koyduktan sonra tamam.
- Nasıl ödeyeceksiniz diye sordu ?
- Ödemeli olaradak dedim.
- Tamam siz bize parayı vereceksiniz, alıcılar zarfları aldıkça paralar tahsil edilecek dedi. Yaklaşık 1 hafta sonra gelirseniz paranızı iade alırsınız ve kağıtları kaybetmeyin dedi.

Tabi ki ben de biraz yorgunluk, biraz şaşkınlık, biraz kızgınlık oldu ama yapacak bir şey yok bir defa yollarım dedim.

Benim de bu şekil de bir postane maceram oldu artık Ptt'nin yanından bile geçmek istemem, en azından bir kaçgün.

memet
17-03-2010, 16:47
Yurtiçi Kargo

ile selluka fidesi tohumu ve lale soğanı yolladım. Yöneticilerimizden Bonsaisever'e.

Kargomu kaybettiler. Tamam dedim aksaklık olabilir kayıp olur. Bulurlar. Seneledir çalışırım Yurtiçi ile hiç sorun yaşamadım.

Cumartesi kayıp konusunda telefon görüşmeleri başladı. Pazartesi telefon etmeye başlayınca, aslında bu konuda aramanın ben aradıktan sonra yani pazartei başladığını anladım.

Her aradığım bu konuda size geri dönüş yapılacak demeye başladı. Hani diyorum bana geri dönüş yapacaktınız, evet araştırıyoruz. e posta attık sonuç gelmedi. Sonra kargomu bulamayackları ortaya çıktı ama, ne şube, ne bölge, ne merkez aramadığım yere kalmadı.

Hadi buaraya kadar neyse, devamı yanında hafif kaldı.
Biri aradı beni, bölge müdürüyüm, dedi. "Çarşamba sabahı yeniden ayarlarsanız çiçekleri, özel araç yollayacağım sabah aldıracağım, ücretiz yollayacağım. Rica da edince iyi dedim tamam. Olsun .

Akşam üstü sabrım bitti. İzmir bölgeyi aradım. Bölge müdürü değil şube müdürüymüş zat.

Hani dedim gönlümü almak için özel araç yolluyordunuz. Oradan geçen bir aracımız olduğunda kargonuzu alalım dediler.
Gelmeyin, almayın, istemiyorum dedim.

Başladım merkez, bölge, aramaya ciddiyetsizlik dozu iyice artmaya başladı.

Bir gün önce, işyerime gelin deyip, işyerinin adını verdim, akşam üstü evime gitmişler, kapıdayız kimse yok diye arıyorlar.

Merkezi aradım. Şube beni aramasın kapıma kimse gelmesin dedim, şube aradı evinizden kargoyu alalım.

Tepem attı da cidiyetsizlik de arttı. Merkezi arıyorum görüştüğüm, size adımı ne diye vereyim diyor.
Birisine süreci zar zor anlattım acilen size döneceğiz, iyi acil dönşünüz ne zaman olacak? Evinize kargoyu almaya geldiler. Ben size gelmesinler dedim. Başa döndük. Tekrar merkez arıyor. Evinize gelmişler siz orada yokmuşsunuz.
Yahu benle dalga mı geçiyosunuz diyorum..
Kayıp kargodan geçtim.
Diyorum ki gönlümü almak için aklınıza bir şey geliyor mu, biz size dönüş yapacağız diyorlar.
Şaşkınlık verici boyuta geldi ciddiyetsizce tavır.
Sinirlerimin bozulması hariç

oppss!
17-03-2010, 17:01
Bende ptt ve mng kargodan çok çektim, şimdilerde aras kargoyu kullanıyrum fiyat ve gönderim çok uygun oluyor...

sevim4
17-03-2010, 17:32
Ben hiç birindende menmun deyilim hepiside beni çok üzdü üstelik bir dal çiçeye bile on tl alıyorlar çok pahalı bundan sonra otobuslere vereceyim paketlerimi.

Lilium
17-03-2010, 18:22
yeniden ayarlarsanız çiçekleri, özel araç yollayacağım sabah aldıracağım, ücretiz yollayacağım. Rica da edince iyi dedim tamam. Olsun .

İşte hata;
İyi dedim tamam olsun,

Hayır efendim ne demek; "yeniden ayarlarsanız çiçekleri, özel araç yollayacağım sabah aldıracağım, ücretsiz yollayacağım",

Böyle bir teklif mi olurmuş.

Kargo bulunulacak.

Bulunulamıyorsa kargolar sigortalıdır hiç değilse maddi zarar alınmalıdır, üç kuruşta olsa alınmalıdır, prosüdürün gereği yapılmalıdır.

Benim de başıma geldi, bir gün siteden bir arkadaşımıza soğan göndermiştim, soğanlar gelmedi diye mesaj atmış hemen merkezi aradım niye ulaşmadığını sordum. Gelen cevap evde bulunulamamış. Oysaki müşterim bütün gün evdeydim diyordu. Hadi duymadı diyelim.
Döndüm tekrar merkezi aradım, evde bulunamadı diye bu kargoyu götürmüyecekmisiniz dedim, gelip buradan alsınlar dediler. O kargoyu adrese teslim olarak gönderdiysem o kargo adrese gidecek dedim. Gitmiyor derseniz gerekli işlemleri başlatıyorum dediğimde yarın bir daha götürürüz dediler ve takip ettim yarın kargo yerine ulaştı.
Ha paketiniz gecikmeden dolayı (Bitki türü şeyler vs) zarar görmüş olabilir bu zararı gönderen karşılayabilir, amaç birilerini verdiğiniz para karşılığı vereceği hizmeti tam olarak uygulatmaktır.

Bazen pire için yorgan yakmak bazı yerlerde gerekiyor.

Burada yaptığım telefon görüşmeleri alacağım soğan parasını geçmişti, onuda bir taraf et avukat tutup hakkımı ararım. Kimseyi enayi yerine koymasınlar kimse de kendini enayi yerine koydurmasın.

sevim4
17-03-2010, 19:26
Sevgili lilium, birde binnet rica almaları beni öldürüyor neymiş efendim bitki olduğu için karanti veremiyorlarmış.
Bana kelen çiçeklerim boca halde geldi birtanesinide bugün yaşadım kargo üçretinemi yanayım çiçeklerim vıcık vıcık onamiyanayım işin başındakıler el atmaları lazım bu na.

oppss!
17-03-2010, 19:55
E biz deliyiz diye kargo şirketleri bizle mi uğraşacak:D
Bence kargolarken yalıtım ve sağlamlığa da önem verilmeli...

birgaripyolcu
21-04-2010, 23:46
anlaşılan her yerde bulunabilen ve en ucuz gözüken ptt kargo

M_GULAN
23-04-2010, 18:41
umarım dogru yere konu açmışımdır .......
arkadaşlar kargoyla fide veya çiçekleri nasıl yollaya biliriz tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum

Seyfi Dağdeviren
23-04-2010, 23:37
Kargo şirketlerinin al birisini vur ötekine.Geçen gün aras kargo ile bir çiçek getirttim.Kargoyu aldım ve eve geldim.Paket hırpalanmıştı,açmamla ne göreyim içi yarı toprakla dolu bitkisiz bir saksı.Hemen kargo şubesine gittim;Bana Eskişehir aktarmada kargomun hasar gördüğü söylendi ve çiçeği gönderen firmayı arayarak bir adet daha sipariş vermem ifade edildi.Aras kargonun Eskişehir ve Bağlı olduğumuz İzmit bölgelerini aradığımda gayri ciddi bir yaklaşımla karşılaştım.Kargo şirketleri anladığım kadarı ile kendilerin den kaynaklanan hataları üstlenmede olumsuz davranış sergiliyorlar.Israrlı takibim sonunda çiçek gönderildi.Tabii telefon görüşmelerimin tutarı dikkate alınmadı.Bilgilerinize sunulur.saygılarımla.

Fatih
24-04-2010, 00:21
Ben genellikle Yurtiçi Kargo ile taşıyorum.Ya gerçekten iyi çalışıyorlar ya da paketler Aras ta uygulanan muameleden farklı bir şekilde geliyor.
Paket hazırlarken bitkinin boyuna göre kutu ve bitkiyi yerleştirince kalan boşlukların doldurulması.Gazete köpük vs.Aras ile bir kaç tane hasarlı kargo geldi.Ama ne gelmek.Unuttum artık herşeyi amam Mecbur kalmadıkça Aras ile paket göndermiyorum.

asumandilek
24-04-2010, 01:48
Sanırım şirket protokollerinin haricinde şubelerde çalışan bireylerle de alakalı bu durumlar. Mesela bazı arkadaşlar aras kargodan memnun değilken ve yurtiçi kargodan memnunken ben tam aksine hepsiyle çalışmama rağmen yurtiçiyle her kargoda sorun yaşadığım gibi ciddiyetten uzak, insanı azarlarcasına hitaplarından bıktım. Birçok kez ( Ayrı ayrı kargolar için ) genel müdürlüklerini aramak zorunda kaldım. Hem de her defasında sayısız görüşmeden sonra. Ben asla yurtiçini tercih etmiyorum şimdi gönderirken. Ama bana gelen kargoların hepsinde bu sorunu yaşadık yurtiçi kargoyla. Gelip geri dönmeler ve not bırakmamalar, cumartesi gelen kargoyu Pazartesiye bırakmalar, ve arayınca bozuk bir hitapla konuşmalar da cabası.

Benol Hazaroğlu
10-05-2010, 11:24
1 kiraz ve 1 clematise 23 milyon kargo ödedim bana çok fazla geldi acil çözümü nasıl bulacağız acaba

malbman
11-05-2010, 07:52
Sayın Benol Hazaroğlu,

bu kadar abartmaya başladılarsa, kargo ücretleri yakında çiçeklerin satıldığı yere gidip elden almakla aynı paraya gelecek demektir.

Benol Hazaroğlu
11-05-2010, 14:23
aynen öyle düşünüyorum sayın malbman
napolyon kirazı trabzonda 10 tl aldım döllenmesi için beyaz kirazı siteden 15 e aldım yanında
clematisle 23 tl kargo ödedim bugün beyaz kirazı trabzonda 10 tlye gördüm ve üzüldüm bulamadığım bitkileri siteden almaya karar verdim saygılar

KAPTANzst
24-06-2010, 12:00
Her ilde çiçekci veya fidancı vardır. Biraz araştırmakla her şeyi bulabiliriz hemde ucuza.Ben bedeva diye aydından goji fidesi istedim, Kargo geldi 12.5 tl kargoya ödedim (Yurtiçi) fide toprakla karısmıştı.ve kurudu. Biraz araştırdım ve Trabzondan saksısıyla birlikte 2 litreye yakın torf toprağıyla 5 tl ye aldım. Kargoyla alınacak malzemeler bence ptt ile daha uygun.Fiyat bakımından. Paketin sağlamlığı birazda gönderene bağlı. Öyle paketleme yapanlar varki, kargoda ne yapılsa yapılsın zarar verilemiyor !

acemifüsun
26-06-2010, 14:18
1 kiraz ve 1 clematise 23 milyon kargo ödedim bana çok fazla geldi acil çözümü nasıl bulacağız acaba

Sevgili Benol Hazroğlu fiyatlar çok yüksek, çok haklısınız. Çoğu kargo şirketleri uçuyor:(
Ben en son Varan kargoyu sevgili maki01'in tercihi ile keşfettim, fiyatlar çok uygun geldi. Kendisine Adanaya 8 saksı sardunyayı büyük bir koli ile yolladım, yanlış hatırlamıyorsam 11TL. tuttu, gerçi kargoda çalışan bir tanıdığın özel kampanyaya sokması da etken oldu, ama anladım ki isterlerse kamyalarla uygun fiyat olabiliyor. Aynı gün daha ufak bir koliyi de İstanbulda sevgili Yılmaza yolladım ,o da 4,5 TL. tuttu.
İkisini de evden gelip teslim aldılar:)

Seyfi Dağdeviren
27-06-2010, 19:19
Kargo gönderirken adres bilgilerini kontrol ediniz. Geçen gün MNG kargo ile bir gönderim yaptım.Adres ......... md.lüğü yener cd. no:1 :Gönderi yerine ulaşmamış,elimdeki evraka bir baktım bizim adres fatih sultan mehmet cd. orduevi apt. yüksek öğrenim yurt md. olmuş varın gerisini siz düşünün.Telefonlar şikayetler derken 5. günün sonunda paket yerine ulaştı.İlgilenenlerin bilgisine saygı ile sunuyorum.

memet
28-06-2010, 14:35
MNG eve pakedimi getirmiş. Evden duymamışlar kapıyı bir daha getime yükümlülükleri yokmuş meğer kargoyu.
Parasını aldıkları işi tamalamamak nasıl yükümlülükleri olmuyor anlayabilen var mı?

Gel burdan al biz yükümlü değiliz artık diyorlar.

woltran25
29-06-2010, 08:56
MNG eve pakedimi getirmiş. Evden duymamışlar kapıyı bir daha getime yükümlülükleri yokmuş meğer kargoyu.
Parasını aldıkları işi tamalamamak nasıl yükümlülükleri olmuyor anlayabilen var mı?

Gel burdan al biz yükümlü değiliz artık diyorlar.

Arkadaşım fazla takma, kargon sağ ve sihhatliyse gidip alıver, adamlar hiç olmazsa bir kere getirmişler. Hiç gelmeyenlerde var

Smyrna
25-08-2010, 11:43
SÜRAT KARGO: Sadece SÜR ve AT. Nereye giderse artık.
İzmir-torbalıdan çıkan kargom İzmir-Urla'ya Çeşme üzerinden gidiyor. Bu ne saçmalık. Çeşme sadece cuma ve çarşamba günleri Urla'ya geliyormuş. Yetkilisi nihat bey denen kişi 5 gündür verilen cep telefonunu açmıyor. Merkezin uyarısıyla bugün beyzadeye ulaştık. Geçen cuma adresi bulamadık yalanıyla savuşturdular. Bugün kargom hala gelmeyince aradım ve kargomu Torbalı'ya iade ettiklerini öğrendim. Adresimin bulunmama olasılığı yok. En kötü ihtimalle izmir b.şehir belediyesinin 3 boyutlu kent rehberinden bile bulunabilir. Merkez ilgileneceğiz döneceğiz diyor ne oldu diye sürekli ben dönüyorum.amaçları belli; normal kargo ücretinin üzerine geldik bulamadık döndü diyerek ilave ücret istiyorlar. Bundan sonra sürat kargo ile işim olmaz.

gilaburu
31-08-2010, 19:03
Sürat kargoyu bende hiç beğenmiyorum.Hem çok yavaşlar hemde kargoyu hiç dikkatli taşımıyorlar.

ykolko
26-11-2010, 12:46
Tüm kargo gönderen Doğa dostu Ağaçlar.net üyeleri pazartesi günü karbük'den VARAN(CAVA KARGO) ile çelik gönderen Ağaçlar.net üyesi arkadaşımın kargosu bu gün beşinci gün elime geçmedi ve kargo şirketinin yetkililerini aradım kargonun çarşanba günü istanbul'a geldiğini söylediler fakat iş yoğunluklar sebebi ile getiremediklerini ilettiler bende bölge müdürlüğünü arayıp şikayette bulundum bölge müdürlüğü yapacak bir şeyleri olmadığını genel müdürlüğe şikayet etmemi söylediler genel müdürlüğü aradığımda'da genel müdür'ün meşgul olduğu ve benimle görüşemeyeceğini söylediler.Bu konuyu beyaz masaya bildirmeye karar verdim ve bir gazeteye'de bildirdim tüm duyarlı vatandaşlar gibi bu tip firmaların peşini bırakmayın ve afişe edin.
BU KARGO ŞİRKETİ'NE VERECEĞİNİZ KARGOLAR ZİYAN OLUR ... VARAN(CAVA KARGO)

sevgice
31-01-2011, 01:36
arkadaslar bu kargo ısınde acemıyım ben. dıyelımkı bır arkadasımdan antalya dan tohum gelıcek ptt kargo ıle. ucretını ben odıcem. nasıl ulasıcam kargoma. bana yakın postaneye gıdıp mı alıcaz yoksa onlar eve mı getırıyor. ve dıyelımkı tohum gelıcek sadece canlı bıtkı degıl.bugunun sartlarında 3 assagı 5 yukarı ne kadar oderım. bu gıbı ıslemler hakkında bılgı verırmısınız
tesekkurler

amatör hobici
31-01-2011, 16:00
arkadaslar bu kargo ısınde acemıyım ben. dıyelımkı bır arkadasımdan antalya dan tohum gelıcek ptt kargo ıle. ucretını ben odıcem. nasıl ulasıcam kargoma. bana yakın postaneye gıdıp mı alıcaz yoksa onlar eve mı getırıyor. ve dıyelımkı tohum gelıcek sadece canlı bıtkı degıl.bugunun sartlarında 3 assagı 5 yukarı ne kadar oderım. bu gıbı ıslemler hakkında bılgı verırmısınız
tesekkurler

Sn.sevgice,
Gönderilecek kargonuz mal bedeli ödemeli gelecekse: Karşı taraf mal bedeli+kargo bedelini ihtiva eden bir form doldurur ve gönderir. Kargonuz bulunduğunuz yerdeki postaneye gelince size bir ihbarname getirirler ve siz PTT.ye gidip mal bedeli ve kargo bedelini ödeyip gönderinizi alabilirsiniz. Mal bedeli yoksa: Yine PTT den ihbar gelir ve paketinizi gidip alabilirsiniz. Fakat kargo ücretini karşı taraf ödemek zorunda. Diğer bir yöntem az bir tohumsa ve mal bedeli yoksa mektup şeklinde veya küçük paket şeklinde gönderebilir, ancak gönderim ücretini gönderen ödemek zorundadır. Ben ağaçlar nette tohum satışı yapmaktayım MNG kargo ile anlaşmam var Türkiyenin her yerine 4,5 TL ye gidiyor. Kargo şirketlerinde karşı ödemeli gönderme imkanı var, bu durumda (Yalnız kargoücretini) kapıdan ödeme yaparak teslim alabilirsiniz. Sizi aydınlatmaya çalıştım umarım bir fikir edinmişsinizdir. Selamlar

doğalbahçe
31-01-2011, 21:04
tesekkurler

Sn. sevgice1981,

Kargo bedeli olarak Ptt kargoda en düşük paket ücreti 1000gr kadar 4 TL dir, anlaşmalı kişiler 3.52 TL civarında göndermekteler, tohumlarınızda bu ücret kapsamında olacaktır, eğer adresiniz açık olarak detaylı olarak vermişseniz adresinize kadar ulaşır, barkod numarasından aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz, İstanbul Anadolu yakasında Ptt kargo gayet güzel hizmet sağlamaktadır, hızlı bir servis anlayışları mevcut.

http://www.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta.php

maybach
10-02-2011, 09:01
191994

arkadaşlar böyle birsey başına gelen varmi? kargo ankaradan yollanıyor ve adres sakarya ankaranın batısı olmasına ragmen gönderi mersine ters yöne yollanıyor :D

seleste
12-02-2011, 09:00
Dün Sayın Amatör Hobiciden ısmarladığım red robin tohumları Mng kargo ile geldi. Sağolsun başka birkaç tohum hediye daha yollamış, hatta daha ücretini yollayamamıştım. Buraya kadar hepsi iyi.

20 adet Red Robin tohumu Balıkesir- Burdur arası 5.75 tl. Bunun 1.5 tl lik bölümü telefon ücreti. Tahminim sayın Amatör Hobici kargo şirketinin bürosuna gidip bizzat yollamıştır, yani telefonla onu arayıp evinden kargo almamışlardır. Kimse kimseyi telefonla aramadığı halde telefon ücreti ödüyoruz.

1.5/ 5.75 yaklaşık % 20 yapar. Kargoyu ulaştırır ulaştırmaz en az % 20 kazanıyorsunuz. Ne güzel iklim değil mi ? Kınıyorum Mng kargoyu.

Douglas Fir
12-02-2011, 14:28
Aynı durum Sürat Kargo'da benim başıma geldi. Tohum gönderilerim için bana özel fiyat vermelerini talep ettiğimde, mesaj fonksiyonunu da iptal edelim fiyat iyice insin dediler. Ben de zaten mesaj falan gelmiyor dedim. Yani uzun süre kullanmadığımız bir hizmete para ödemişiz. Firmalar bu hizmeti diğer firmalardan daha öne çıkmak için başlatmıştı. Ama kullanıcı bu işin takipcisi olmayınca hizmeti kestiler ama parayı almaya devam ettiler. 40 kuruş, 50 kuruş derken binlerce gönderi kabul edebilen firmalar fazladan muazzam paralar kazanıyorlar anlaşılan.

trilye
08-03-2011, 23:12
Sayın sercan1969'un ptt kargoyla 24/02/2011 tarihinde bana göndermiş olduğu kargo hala elime ulaşmadı.Mesafe özel aracımla gidip tohumları alsaydım sanırım 50/55 dk kadar sürerdi.Çünkü tohumlar Bursa'nın ilçesinden Bursa merkeze gönderildi.Tam altı keredir postane postane gezip kargomu arıyorum.Üç keredir telefonda birileriyle tartışıyorum.Her seferinde söylenen şubeye gittiğimde bugün şu saatte şu şubeye gönderildi gibi bir tavır var.Sanırım benim inadımı görünce kargom adresine doğru yola çıktı.Bir iki gün içinde gelmezse tekrar araştırmaya başlıcam.Tohumlara verdiğim paradan daha fazlasını yollarda harcadım ama inat bu ya tohumlarımı bulucam.
Bu akşam ptt kargonun internet sitesinden şikayet dilekçesi doldurdum.Elden şikayet dilekçesi yazıp merkez şubeye vermeyi düşünüyorum ama oradakilerle de tartıştığım için dikkate alırlar mı bilemem?
Bundan sonra da bir daha ptt kargoyu kullanmayı düşünmem.Kulanmayı düşünen arkadaşlar da dikkat diyorum.

amatör hobici
09-03-2011, 11:21
Kargolardan benim genel şikayetim. Kargo poşetlerine adres yazarken yanına gönderici ve alıcının telefon bilgilerinin yazılmasına rağmen. Teslimde bulunamayınca kargo görevlisinin alıcıya bir telefon açıpta size kargo getirdik ve sizi evde, işyerinde bulamadık diye haber vermemesi. Bir çok kereler eşimin evde olduğu halde balkonda çamaşır astığından veya başka odada olmasından kapıyı duyamadığını biliyorum. Merak ediyorum o telefon numaralarını zarfın üzerinde aksesuar olsun diyemi alıyorlar. Ama telefon parasını almayı hiç unutmuyorlar. Selamlarımla

İremsıla
18-03-2011, 16:45
Bir anıda ben anlatayım,henüz çok taze.ayın 14ü cemo abla,aras kargoyla küpe çeliği göndermiş.buraya kadar güzel bekliyorum kargo yok dün,cemo abladan mesaj aldım kargo gelmiş,seni evde bulamamış kapına not bırakılmış hemen git kargonu al.şok oldum ben konya merkezde oturuyorum,benim evimle kargo şubesinin arası 10 dakika,evden ayrılmadım kapıda not yok.telefon numaram var aranmıyorum.hemen aradım,adres yetersizliğinden kapınıza not bırakılmış diyorlar,hani kim geldi not nerede benim adresim hep aynı,yanına ekmi yapayım köy kasabada dolaşmayacaklar,burunlarının dibindeyim.telefonda bu bahaneler 5 gündür beklediğim kargoyu bu gün gittim kendim aldım küpeler kurumuş,işinizi doğru düzgün yapın dedim,yüzlerine fırlattım.müdür özür diliyor vs.hiç birşey diyemediler.sağolsun cemo ablam,yanında atlas çeliğide göndermiş tesellim o oldu şimdi çok sakinim.arkadaşlar size tavsiyem,sakın aras kargoyu kullanmayın,yalana alışmışlar üstelikte çok pişkinler.paları ödensin yeter anlayış bu.

pria
25-08-2011, 14:16
Ailecek narenciye ve kekik balını seviyoruz ama bu balları İstanbul'da marketlerde bulamadığımız için mecburen internet yoluyla köy kooperatiflerinden almak zorunda kalıyoruz..Bu yıl Gödence Köy Kalkınma Koooperatifinde mandalina balı kalmadığı için Datça/Sındı köyünden satın aldık narenciye ve kekik ballarını.

Datça'dan gönderildiği günün ertesi gün kargomuz İstanbul'a geldi ve temiz bir koli içinde bize teslim edildi.
Biz,kolinin dış görünümüne bakarak hiç huylanmadık;koli temiz,darbesiz,ezik falan değildi.
Sakat bir durum olsa bal kavanozları kırılır ve akardı.
İşkillenmeden teslim aldık koliyi..''sağlam olarak teslim aldım'' diye imzayı attıktan sonra görevli gidince koliyi açmaya başladık..

Kolinin içinden bir kutu daha çıktı..Ballar onun içindeydi..ve kutuda sızıntı vardı..5 kavanoz bal kırılmış ve akmıştı..

Anlaşılan;bal kolisi yakın bir süre öncesinde bir darbe görmüş ve kargo görevlileri bunu farkedince ikinci bir mukavva kutu içine koyarak bu durumu kamufle etmeye çalışmıştı.

İşte bu durum bizim elimizdeki tek koz oldu..
Çünkü Datça'dan çıkan koli 15 desi,bize getirilen koli ise 33 desi idi..

Datça ile irtibat kurduk..''biz balları tek bir kutu içinde gönderdik'' dediler ve ikinci kutuyu reddettiler...Sağolsunlar;hem Aras Kargo Datça şubesi hem de gönderici çok yakından takip edip ilgilendiler durumla.

Bunun üzerine ben kolinin fotolarını ve videosunu çekip ekleyerek ARAS KARGO müşteri hizmetlerine e-posta gönderdim.

Tekrar bir eleman gönderdiler eve..ve..''hasar tesbit tutanağı'' yaptılar..
Hasarın kendilerinden kaynaklandığını kabul edip bugün ''özür'' e-postası gönderdiler..
5 kavanoz bal zararımızın ücretsiz olarak gönderileceğini bildirdiler.

Yani diyeceğim şu ki;''sağlam olarak teslim aldım'' diye imza atsanız bile çareler bitmiyor..
Yeterki iyiniyet olsun.
Herşeye rağmen teşekkürler ARAS'a..

Ama..kırılabilir,hassas,ezilebilir olan kargolarınızı getiren görevliye ''sağlam teslim aldım'' diye imza atmadan önce mutlaka açın..kontrol edin..hasar varsa o an ''hasar tesbit tutanağı'' yaptırın.
Bu olay bana ders oldu.

eurotrb
03-10-2011, 12:19
Evlenme üzeri birçok firma üzerinden kargo gönderdim. Hepsindeki ortak özellik hepsinin fiyatlandırmasının ve sisteminin farklı olması. Kargoyu gönderirken özellikle dikkat edilmesi gereken konular: 1- Kargo cinsi (evrak mı paket mi?, bazen evrak gönderirken paket sınıfına sokabiliyorlar) 2-İhbarlı gönderim (eğer kargo karşı tarafa ulaştığında, karşı tarafa haber verilmesini istemiyorsanız bu seçeneğe ekstradan ücret ödemeyebilirsiniz) 3-Sigorta bedeli (bozulma, yırtılma, çarpma olduğunda bir hasar meydan agelmeyecekse ya da kaybolsa bile büyük bir sorun yaratmayacaksa sigorta hizmeti almayabilirsiniz)
4-Güncel kampanyalar (dönem dönem kampanylar düzenliyor, ancak şubedeki görevli zzn hatından bezmiş olduğu için kampandan bahsetmiyor,bu durumda mutlaka kampanya sorgulaması yapmak gerekiyor.)
Bu arada kargo konusundaki son gelişmeleri ve gönderilerinizi takip etmek için aşağıdaki siteyi önerebilirim.
Srat kargo takip, online kargo sorgulama (http://www.suratkargotakip.com)

eurotrb
03-10-2011, 12:20
Evlenme üzeri birçok firma üzerinden kargo gönderdim. Hepsindeki ortak özellik hepsinin fiyatlandırmasının ve sisteminin farklı olması. Kargoyu gönderirken özellikle dikkat edilmesi gereken konular: 1- Kargo cinsi (evrak mı paket mi?, bazen evrak gönderirken paket sınıfına sokabiliyorlar) 2-İhbarlı gönderim (eğer kargo karşı tarafa ulaştığında, karşı tarafa haber verilmesini istemiyorsanız bu seçeneğe ekstradan ücret ödemeyebilirsiniz) 3-Sigorta bedeli (bozulma, yırtılma, çarpma olduğunda bir hasar meydan agelmeyecekse ya da kaybolsa bile büyük bir sorun yaratmayacaksa sigorta hizmeti almayabilirsiniz)
4-Güncel kampanyalar (dönem dönem kampanylar düzenliyor, ancak şubedeki görevli zzn hatından bezmiş olduğu için kampandan bahsetmiyor,bu durumda mutlaka kampanya sorgulaması yapmak gerekiyor.)
Bu arada kargo konusundaki son gelişmeleri ve gönderilerinizi takip etmek için aşağıdaki siteyi önerebilirim.
www.suratkargotakip.com (http://www.suratkargotakip.com)

Kiraz
05-10-2011, 12:01
Yurtiçi kargo ile her zaman problem yaşıyorum, adresimi bulamıyorlarmış.

Son olarak Sevgili Feriha'nın gönderdiği paket elime zamanında ulaşmadı, içinde köklü bitki var, bozuldu diye Feriha Hanım mahçup oldu, paketi yenilemek için kargoyu adresine geri istedi. Biz sizi ararız demişler ama aradılar mı bilmiyorum, aramayacaklarını tahmin ederek yerlerine gittim, burnumun dibine gelmiş. Sistemde iki adresim varmış, ikisinde de sadece semt ismi doğru, sokak, mahalle, numara tamamen başka. Bu adresleri ben de vermedim, gönderen de, belli ki sisteme giren kafasına göre girmiş. Adresin birini düzelltiler, diğerini başka yereden düzelttirebileceğimi söylediler.

Adresim bulunamıyor ama nedense alıcı da gönderici de aranmıyor.

Tek iyi sonuç, güzel paketleme sayesinde bitkiler sağlam geldi.

furkan yıldız
07-10-2011, 15:42
Bir anıda ben anlatayım,henüz çok taze.ayın 14ü cemo abla,aras kargoyla küpe çeliği göndermiş.buraya kadar güzel bekliyorum kargo yok dün,cemo abladan mesaj aldım kargo gelmiş,seni evde bulamamış kapına not bırakılmış hemen git kargonu al.şok oldum ben konya merkezde oturuyorum,benim evimle kargo şubesinin arası 10 dakika,evden ayrılmadım kapıda not yok.telefon numaram var aranmıyorum.hemen aradım,adres yetersizliğinden kapınıza not bırakılmış diyorlar,hani kim geldi not nerede benim adresim hep aynı,yanına ekmi yapayım köy kasabada dolaşmayacaklar,burunlarının dibindeyim.telefonda bu bahaneler 5 gündür beklediğim kargoyu bu gün gittim kendim aldım küpeler kurumuş,işinizi doğru düzgün yapın dedim,yüzlerine fırlattım.müdür özür diliyor vs.hiç birşey diyemediler.sağolsun cemo ablam,yanında atlas çeliğide göndermiş tesellim o oldu şimdi çok sakinim.arkadaşlar size tavsiyem,sakın aras kargoyu kullanmayın,yalana alışmışlar üstelikte çok pişkinler.paları ödensin yeter anlayış bu.

Benim durumuma çok benziyor. Ykolko abim sağolsun tohum göndermişti. Annem bütün gün evden çıkmadığı halde güya Yurtiçi kargocular eve gitmişler bulamamışlar. Kargo karşı tarafa geri iade oldu ve Yurdaer abim kendi gönderdiği tohumun parasını ödedi. Yine Yurtiçi kargoyla gönderilen bir paketim yine güya 3 kere eve gidilmiş not bırakılmış. Telefonum yazıyor aramıyorlar. Ben arıyorum kargom niye gelmedi diye. Kargonuz 3 kere adrese gönderilmiş yokmuşsunuz diyorlar. Külliyen yalan. Yurtiçi kargo 1 paketi 2. kez bile adrese göndermiyor ki 3 kere göndersin. Evde olunmadığı konusu zaten baştan yalan. Sığındıkları tek ve en kolay yalan evde yokmuşsunuz. Eğer şubeden gidip almayacaksanız lanet olsun dedirtiyorlar.

yeşillim
07-10-2011, 19:28
Bulunduğunuz yerdeki şube çok önemliymiş bunu öğrendim.
Bana uyan kütahya da en iyi yurtiçi kargodur. Kütahyadaki değişik kargoları denedim
şimdilik yurtiçi ile bir pürüz çıkmadı hani denediğim kargoları da yazmıyorum

kütahyadaki sayılı kargo şubelerinden yurtiçini çıkarırsak yeter.

17mine
18-03-2012, 16:47
Evet,bulunduğunuz yerdeki şubenin çalışanlarıyla ilgili bir durum bu.İnternet yoluyla aldığım ütü,kutuyu açtığımda içindeki diğer kutunun içinden ve takılı olduğu köpüklerinden fırlamış haldeydi.Kutunun dışında bir hasar olsa zaten teslim almazdım.Sanki kutu özellikle iyice sarsılmış da o hale getirilmiş.Şikayet ettiğim site ütüyü değiştirebileceklerini söyledi,neyseki ürün zarar görmemişti.Ben de "MNG ile çalıştığınız sürece ürünlerinizin orijinalliğine güvenmeme rağmen maalesef sizden bir daha alışveriş yapamayacağım"dedim.Öyle ya ,"aldığım şey acaba hasar gördü mü?"endişesiyle beklemektense almamak daha doğru. Şubeyi arayıp da şikayetçi olan eşim se acenteyi işleten bayandan bir araba laf işitti(yavuz hırsız ev sahıbini bastırırmış ya).

saydemir
18-03-2012, 19:28
14 mart' da ptt kayıtlarında dağıtıca teslim edilmiş görülen paketim 16sında hala eve gelmedi. Bölgemdeki dağıtım merkezini arayıp dağıtıcının telefonunu aldım. Aradığım kişi paketi unuttuğunu yarın getirebileceğini söyledi. Cumartesi sürekli beklediğim halde ne paketi getiren oldu ne de bir daha telefona çıkan ptt görevlisi. Araya pazar günü girdiği için bir gün daha paketim kargoda kaldı. Yarın gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Yurtdışından 4 günde gelen paket 6 gündür elime geçmedi. 12sinde türkiyeye giriş yapmış görünüyor.
İçinde bitki olmasa bu kadar acele etmeyeceğim ama bunu belirtmeme rağmen hiç umrunda olmayan bir görevli var karşımda. Bu şikayetimi nereye bildirebilirim?
Ptt kargodan nefret etmeye başladım. Buna benzer olayları daha önce de yaşadım. Keşke yurtdışı siparişleri yurtiçinde dağıtan başka firmalarda olsa da ptt ye muhtaç kalmasak.

limon
18-03-2012, 19:52
Evet,bulunduğunuz yerdeki şubenin çalışanlarıyla ilgili bir durum bu.İnternet yoluyla aldığım ütü,kutuyu açtığımda içindeki diğer kutunun içinden ve takılı olduğu köpüklerinden fırlamış haldeydi.Kutunun dışında bir hasar olsa zaten teslim almazdım.Sanki kutu özellikle iyice sarsılmış da o hale getirilmiş.).

Gözümün önünde " dikkat kırılacak eşya" yazan koliyi düşürdüler, sonra düşürdüğüyle kalmayıp sinirlenmiş gibi yaparak paketleri tekmeleyerek yerlerine götürdü. Benim onu izlediğimi gören diğeri kaş gözle uyarmaya çalıştı ama hiç oralı olmadı. Bu yüzden eşimle beraber fena kavga ettik, merkeze şikYet ettik, hiç bir sonuç alamadık. Sonrasında aynı kişiler bir çok kere paket getirdiler. (arkamızdan ne sövüyorlardır kimbilir :) )

Aynı sizin gibi defalarca bana kargo getirdikleri halde geçen hafta 15 yıl önceki adresime götürmüşler evde bulamayınca mesaj atmışlar. Gittim bu adres ne alaka, düzeltin dedim. Pasaklı, kıpırdamaya üşenen, ruhsuz bir kız " hesabı neresi açtıysa oradan düzelteceksiniz" deyince nevrim döndü. "Artık internet denen bir şey var, siz düzeltin, ben nerden bileyim kaç yıl önce nereye açtırdığımı" dedim ama konuşmaya mecali olmayan birisi nasıl yapsın istediğimi...

Ayrıca ben daha hiç tertipli, temiz, pırıl pırıl bir kargo şubesi görmedim. Allahtan sigara içmek yasaklandı, eskiden dumandan göz gözü görmüyordu. Paketi alınca sigara kokusundan yaklaşamıyorduk.

Kısaca, hiç birini beğenmiyorum ama mecburum. Temiz, tertipli bir firmaya rastlasam hep onla çalışırdım. Hepsi pasaklı...

17mine
23-03-2012, 10:59
Kargo firmaları temizlikçi çalıştırmıyor,temizliği de diğerleri yapmaya çalışıyor.Az elemanla işi kotarmaya çalışınca da sonuç müşteriye yansıyor.Firmaların bu insanları sömürmesine de bir dur diyen çıkmalı.Ama nasıl?

canannuman
12-04-2012, 22:42
Benim başımada geldi telefon açtı aras kargo zengardenden sipariş getircekti. Yerindemisiniz öğlende dedi tamam buradayım dedim Kargo nekadar dedim. 5 milyon dedi benimde afedersiniz üzerimde sadece 100 milyon vardı para üstünü ona göre ayarlayın dedim. Yok 5 milyon dedi. Benim üzerimde 100 tl var beyefendi gelirken ona öre gelin 2 yorulmayın dedim. Ama ısrarla 5 milyon olacak diyor şaka gibi.
Adam geldi kargoyu bıraktı 100 Tl verdim. Bir beni dövmediği kaldı kibar kibar konuşunca aciz sandı herhalde. Fıkra gibi anlatmakla olmaz sordu bana
50 TL varmı yok dedim. 50 TL alacağınız yer varmı yok dedim. 20 TL varmı? yok dedim. Bozukluk 5 tL çıkmazmı yok dedim. Ben başka zaman geleyim dedi. Nevrim döndü. Al parayı git bozdur para üstümü getir, nöbet mi bekleyecem kargo için, senedim var yarın çıkacam Allahla ne borçlanacam sana, bozuk üstünü yanına alsaydın ben birde sana telefonda dedim dedim, yaratacak değilim yok bulamamda 5 milyon git bozdur madem yoksa para üstün. Ben mecburmuyum dedi, Mecbursun ben çek kesmiyorum nakit para buda geçiyor bu devlet sınırları içinde senin sorunun benim değil tedbirli olsaydın bilerek geliyorsun birde inatlaşıyorsun üstelik beyefendi dedim. Çevirdim kafamı işime baktım Birde şaka gibi 100 TL alıyor ya kendi telsiz çanta birşeylerini emanet bırakır gibi bıraktı koltuğa hani alıp gitmem 100 tl'ni der gibi ne alaka ile neyi düşündüyse, acıdım adama hakikaten gelişmemiş. Sonra getirdi verdi saydım paramı. Yüzüne bakmadım düşünüp bir cevap bulmuş belli laf çaktıracak anladım baktı baktı yüzüne bakmıyorum sinirli sinirli çıktı gitti.
Ayrıca gidince baktım faturaya 4700 imiş E vallahi ben onuda faretsem ver 400 krşumu hakmedin sen derdim o kadar kızdım. Adam haşladı beni resmen inanmıyorum yuh yani.
Çok mu arıyorlar maliyet düşsün diye hiçbiryerde barınamayan mesuliyetsiz kaba insanları çalıştırıyorlar.
İnsan bari biraz eğitim verir. Eğitim şart diyorum dahada demiyorum. Gerçi Allah için ondan başka tuhaf davranan bir görevliye rastlamadım ama yettide arttı bile.

dağçiçeği
13-04-2012, 06:27
Gecen yaz görümcem internet üzerinden bir koli kitap göndereceğini yola çıktığını söyledi.Bende hazırlanmış dışarı çıkmak üzereydim.Çocukları gezmeye götüreceğime söz vermiştim.Eee malum çocuklar kargo dinler mı?Mecburen gitmem lazım.Yakın komşuma rica ettim.Eğer görürsen alır mısın ?diye.Tam giderken yolda gördüm kargo aracı geliyor.Komşuma haber verdim yolda geliyor diye.Neyse aradan birkaç saat geçti eve geldik.Komşum kargo gelmedi ben camdaydım dedi.Ama ben gördüm geldiğini .
Görümcem kargo gelmiş ama bulamamış sizi demez mı?Kargoyu aradım aynı şeyi söyledi.Gelmişler bulamamışlar.Peki not nerede ,not bırakmamışsiniz dedim .Rüzgarla uçmuştur dediler :)Meğer yolda çalışma var bahanesiyle bizim oraya girmemişler bile.
Bir gün sonra tekrar telefon ettim kargoyu benim gidip almamı söylediler.Koca koli yanımda üç çocuk iki vasıta değiştirmem lazım.mecburen atladık taksiye çıktık yola.Kargo şirketine vardık bana ne deseler beğenirsiniz?Kargonuz yola çıktı evinize gidiyor....:eek:Burda psikopata bağlamak farz oldu benim için.:))
Kısa çaplı bir kavgadan sonra eve döndük.Görümcemde arayip bir güzel azarı çektikten sonra şikayet merkezinin numarasını isteyince iki dakika içinde kargom elimdeydi.
Ben boşuna kovalamadım bu kargo arabalarını :D aynı seyin başıma gelmesinden korktuğum içindi yani.O macera içinde lütfen bitki delilerinin delilik hikayelerine bakınız.Link vermeyi henüz öğrenmedim ne olur affedin.:rolleyes:

Güzin Çakar
13-04-2012, 08:45
14 mart' da ptt kayıtlarında dağıtıca teslim edilmiş görülen paketim 16sında hala eve gelmedi. Bölgemdeki dağıtım merkezini arayıp dağıtıcının telefonunu aldım. Aradığım kişi paketi unuttuğunu yarın getirebileceğini söyledi. Cumartesi sürekli beklediğim halde ne paketi getiren oldu ne de bir daha telefona çıkan ptt görevlisi. Araya pazar günü girdiği için bir gün daha paketim kargoda kaldı. Yarın gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Yurtdışından 4 günde gelen paket 6 gündür elime geçmedi. 12sinde türkiyeye giriş yapmış görünüyor.
İçinde bitki olmasa bu kadar acele etmeyeceğim ama bunu belirtmeme rağmen hiç umrunda olmayan bir görevli var karşımda. Bu şikayetimi nereye bildirebilirim?
Ptt kargodan nefret etmeye başladım. Buna benzer olayları daha önce de yaşadım. Keşke yurtdışı siparişleri yurtiçinde dağıtan başka firmalarda olsa da ptt ye muhtaç kalmasak.

Sonbahar'da, yurt dışındaki oğlum arayarak 'Bana haber vermeden evi değiştirmişsiniz'diye dalga geçti.Gönderdiği kargo adres değişikliği nedeniyle kendisine geri gitmiş. Nevrim döndü, PTT'ye gittim. Görevli memur şube ile alakası olmadığını,herkezin söylendiğini ama gerekli yerlere şikayet yapmadıklarını söyledi. Verdiği telefon numarası cevap vermeyince Başakşehir dağıtım merkezine gittim.Onların da aynı konudan çok dertli olduğunu,dağıtımı kendi kadrolu elemanlarının yapmadığını, bu elemanların 3 gün sonra ayrıldıklarını, ellerin de kanıt olmadığı için kadro alamadıklarını söyleyerek şikayet dilekçemi mutlulukla kabul ettiler. Sözlü şikayet değil, yazılı olursa işleyişin mutlaka düzeltileceğini belittiler. Görülen aksaklıkların yazıyla iletilmesini istediler.

Benim kargom için, oğlumdan iade kağıdı tekrar istendi. Götürdüğüm de kayıtları çıkardılar. Sorumlu kişiyi buldular. Ceza verileceğini, ayrıca benim de şikayetci olup olmadığımı sordular. O günden beri bizim mahallemizde ki şikayetler bitti.

Ben hala en iyisinin PTT Kargo olduğunu düşünüyorum. Diğerleri idare eder. En kötüsü de Aras Kargo. Bırakın göndermeyi, Aras Kargo ile gönderim yapan firmalarla da çoktandır ilişkimi kestim.

sakdag
13-04-2012, 08:56
Yazılanları okudukça halime şükrediyorum. Şimdiye dek başıma kargolarla ilgili kötü bir olay gelmediği için. En çok Yurtiçi ve Ptt kargoyu kullanıyorum, ne sevkiyat süresi, ne de elemamlarla ilgili bir sorun yaşamadım. Tek kötü nokta, sabah dağıtıma çıkan kargonun hep akşam üstü 5 gibi teslim edilmesi. Bir gecede Antalya'dan gelen kargo ; bir gün içinde şehir içinde teslim ediliyor. Her kargomu takip nosuyla interneten takip ediyorum. En sıkıcısı bütün gün evde kargo beklemek bence...

Güzin Çakar
13-04-2012, 10:29
Gerçekten halinize şükredin,sevgili sakdağ,
Mart ayında, notülüs arkadaşımızın dağıttığı bodur Paşa Kılıcı fidesinden istemiş bulundum.
Sitede gönderdiğini yazınca 2 gün evde bekledim. 3.gün sabahın köründe Yurtiçi Kargoya gidip, kargom var mı diye sordum. Baktılar ve evde yokmuşsunuz dediler. Geldiyseniz neden haber kağıdı bırakmadınız ya da telefon etmediniz, kaldı ki ,kargo bekliyorum diye kapıdan dışarı adım atmadım. Neyse şimdi alayım dedim.

Bu sabah tekrar yolladık,burada yok dediler. Sabahın körü, elemanlarının yarısı bile daha gelmemiş. Kargo nasıl yola çıksın.Yalan söylüyorsunuz, arayın götüreni, getirsin benim kargomu buraya dememe de aldırış etmediler. Sesim yükselip, yıkarım burayı başınıza, Belediye'den Tüketici Mahkemesine sizi süründüreceğim dememle, yolda dedikleri fidemi 2 dakikada elime tutuşturdular.

sakdag
13-04-2012, 12:04
İlginç bir anım aklıma geldi şimdi... :)

Geçen yıl bir arkadaşım bitki çeliği gönderecekti bana...
Ertesi gün zil çalındı, kapıyı açtım. Kargocu merdivenleri çıkıyor, beni görünce ''Abla size bir paket var ama molotof kokteyli galiba'' dedi. İçime bir korku düştü, ne diyor bu adam diye... Gönderenin ismine baktım, beklediğim kargo.

Neyse kargomu teslim aldım, gerçekten de tuhaf bir görünüşü var, pet şişe. Sağolsun kargocular da hiç ambalajlamaya ihtiyaç duymadan öylece şişenin üstüne etiketi yapıştırmışlar. :(

Durumu sonradan anladım ki; arkadaşım pet kola şişesini ortadan ikiye ayırmış. Sonra göndereceği çelikleri kağıt havluya sarıp nemlendirmiş, nemden topraklı olan kısımlar kağıt havluyu kirletince ortaya tuhaf bir görüntü çıkmış.... ;) Sonra şişenin iki parçasını birbirine geçirerek bantlamış... Korunaklı bir ambalaj oluşturmuş..

Tabi kargocu da bunun içinde ne olduğunu anlayamamış. ;) Molotof kokteyli lafına çok gülmüştüm doğrusu...

Doğayla Barış
13-04-2012, 12:06
Yurt içi , Mng, hakkında yukarıda anlatılanlara benzer benim de çok tatsız anılarım oldu.
Ama aras kargo kolilerle kesinlikle futbol oynuyor. :mad:
Sevgili kamil beyin Yalova'dan bahçemize gönderdiği çok özenli kargo bile sert darbelere maruz kalmış olmalı ki..., içinde bulunan fide kutusu onca özenli koruma önlemlerine rağmen paramparça olmuş :(
Bence bu izlenim ve şikayetleri toplu halde kargo firmalarına bildirmek gerekiyor.

omar
13-04-2012, 14:02
Dün ARAS Kargonun teslimatı !?

Söze gerek yok sanırım....

cegabo
13-04-2012, 14:31
bu aras kargo çalışanları yamyam falan mı acaba? o ağacı ne hale getirmiş insafsızlar. yazıklar olsun onu yapanlara!!!

17mine
14-04-2012, 02:18
Kusurlu kargo firmasını şikayet etmek konusunda Doğayla Barış'a katılıyorum.MNG ile ilgili şikayetlerimi iletmek için MNG'nin iletişim sayfasında bulunan "öneri ve istekler" bölümüne mesaj atarak bir de şikayet köşesi açmalarını önerdim.Gelen mesajda verdikleri numarayı aramamı söylemişler.Oysa arayanlar telefonun açılmadığını açıldığındaysa gerekli yere bağlayacaklarını söyleyerek uzun süre oyaladıklarını yazmışlardı.Ben de haliyle vazgeçtim.Fakat MNG ile çalışanlardan kesinlikle alış-veriş etmiyorum.Bir dolu kargo şirketi var.Hangisi düzgün çalışıyor ve problem çıkarmıyorsa onu tercih etmek lazım.Amasya'da MNG önceden iyi çalışıyordu,yöneticisi değişince personel de değişti.Yeni personel işi bilmiyor,yöneticisi de çalışanlara kötü davrandığından daha işe ısınamadan çıkıyorlar.Böylece müşteri memnuniyeti de sağlanamıyor.Ne biçim esnaflık anlamıyorum.

17mine
14-04-2012, 02:34
Aras Kargo Amasya'da çok iyi,şikayet edebileceğim hataları olmadı.En azından bana..Yurtiçi kargodan bana telefonda yapılan densizliği Yurtiçi Kargo Genel Md.lüğüne mesajla bildirdim.Genel müdürlükten ve bölge müdürlüğünden bir hafta boyunca telefonla arayarak defalarca özür dilediler.Bu seferde sanki hatalı benmişim gibi mahcup oldum.Fakat Yurtiçi kargodan şimdi çok memnunum.PTT Kargodan da memnunum.Bir de zamanında getirseler çok iyi olacak.:)

dağçiçeği
16-04-2012, 09:36
Arkadaşlar her kargo kendi çalışanı ile değerlendirilmeli bence.Ben Aras kargo ile sorun yaşamadım.Bu niyetle kargomu gönderdiğimde karşı taraftaki elemanın hatası ile gönderdiğim taraf üzülecek.Yani bana göre iyi ise karşı tarafı mağdur etmiş oluyor bu kargo şirketleri.Bana gelecek kargoda ise yurtiçi olmasın diyorum.Şikayetlerimizi bıkmadan bildirirsek belki birilerinin dikkatini çeker diye düşünüyorum.
Acaba Ağaçlar.net kendi kargo şirketini mı kursa?Bitki sevmeyen ne bilir onun kıymetini değil mı?:D

sosyalci
17-04-2012, 15:42
Kargo şikayetlerine bir örnekte benden geçenlerde burada fide ve fidan satan arkadaşlarımızdan birinden 2 adet saksılı fidan aldım arkadaşa kargosunun ne kadar tutacağını sorduğumda 10 TL civarında olacağını söylemişti, ancak ben evde yokken kargo gelmiş ve kargoyu eşim teslim almış kargo tutarı 24,50 TL ve adamlar 25.00 TL almışlar Fillo Kargo üstelik gelen fidanlardan birinin saksısı darmadağın ve içindeki toprak neredeyse tamamen dökülmüştü, ücret fahiş hem hakları olmadan fazla para hemde özensiz kargo yazık ki bunlara gebeyiz...

Charlaux
17-04-2012, 17:46
Genellikle yurtdışından alışveriş yaptığımdan kargolarım Ptt'yle geliyor.Çekmeköy filosunun çok iyi olmasına karşın genel kadro beni deli ediyor.Portekiz'den Çekmeköy'e ulaşan bitkim gümrükte gözüküyordu bende aradım gidin alın dediler.Ben de Topkapı civarını bilmediğimden taksiyle gittim.Gittiğimde "Size kim böyle dedi ürün çıkmamış;3 saat bekleyeceksiniz " dedi.11:00 da gerçekleşen bu olayın üstüne bekledim doğal olarak.3 saat sonunda geri geldiğimde 10:58 'te gümrük sorunu olmadığı için ürünün dağıtıma verildiği ortaya çıktı.Ben taksi parasına mı ki bitki ölmesin diye en kısa zamanda gitmek istiyordum,yanlış bilgi veren servise mi,çıktığından habersiz bilgisayardan tracking yapmaktan başka bir iş yapmayan bayana mı dertleneyim açıkçası bilemiyorum.Zaten USPS express ile kışın yollanan bitkim önce Portekiz'e yollanmış hatayla,sonra ulaştı ve sağsalim geldiler :) Hoş tatil yapmış oldunuz deyip geçtim ama ürünler ölmüş olsaydı herhalde sinirimden posta şirketine saldırırdım.

abor
13-05-2012, 17:19
Sanırım kargo kalitesinde şunbenin çok önemi var bazı illerde bazı kargolar beğenilirken diğer ilde tam tersi oluyor mesela çankırıda yurtiçi süper mng ups iyi ptt ortalama aras ve sürat vasatın altında

canannuman
16-05-2012, 09:35
Dün ARAS Kargonun teslimatı !?

Söze gerek yok sanırım....

Dalgamı geçiyorlar bu ne rezalet.

canannuman
16-05-2012, 09:59
Sürat kargo bereç şubesi.
Fideleri gönderecek kişiye ev adresimi verdim. 3 adet teslim alacak alıcı adı yazdım.
Faturayı keserken sadece benim adıma kesmiş soyadımıda yanlış yazmış.
Tamam olabilir insanlık hali.
3 alıcı ismi var diğer iki ad soyad tutuyor ALICI olarak.
Ancak faturada isim yanlış ve diğer alıcıların adı faturada yok diye teslim etmemişler.
Şimdi bu iş güzarlık değilmi.
Tamam faturaya tek isim ve yanlış yazılmış.
Ancak gönderici kişi. Alıcı olarak 3 isim yazmış. 1 kişinin yanlış soyadı var. 2 kişinin adı soyadı tutuyor. İçinde bitki gelecek biliniyor. NİYE VERMİYOR iki iş yapıyor yaptırıyorsun.
Sonra tel açtım akşam bana kargo teslim etmedi deyince. İçindeki bitkiler bozulursa almam. 3 isim var 1 tanesi yanlışsa diğer 2 ismi niye kaıle almıyorsunuz diye.
BİZ FATURAYA bakarız dedi.
Sonraki gün ikna olup tekrar adrese getirmişler. Kendi malıma izahat verdiğime mi kızayım.Yapılan işgüzarlığa mı?
O an kafamda çalışmadı, madem fatura esas 2. gün nasıl verdin.
Yok ben fatura ile değil arkadaşımdan geleydi kargo alıcıları neye göre dikkate alacaktılar.
3 tane alıcı adı soyadı var. İnsan demezmi 1 tanesi tutmadı 2 tanesine teslim edelim.
Hadi onu bırakın.
Mesela benim Fabrikam var falan filan diyelim.
Ben adıma ödeme yaptım faturada benim adıma kesildi.
Alıcı adı bildirdim. Şartmı fatura da ben varım diye bana teslim. Yani Vehbi KOÇ ödedi ise Vehbi KOÇ'a mı teslim edilecek yani şirkette teslim alacak adam olmayacak kargo memuru yok ben faturada kimin adı varsa ona mı teslim edeyim diyecek.
Anlayamadım. Bence tamamen işgüzarlık.

Kiraz
01-10-2012, 10:12
MNG kargo ile tohum aldım. Göndericinin anlaşması varmış, yaklaşık 5 TL ödeme olacakken 10,5 TL fatura edilmiş.

Müşteri hizmetleri, şubeler ile bir çok görüşme yaptım, internet sitelerindeki adrese cevap beklediğimi belirterek e-mail gönderdim. Sonuç; mesajıma cevap gelmedi. Şube, ürünü teslim aldınız, bir şey yapamayız dedi; müşteri hizmetleri "Şirketinizin önceden anlaşması varmış, alıcı siz olduğunuz için size göre fatura ediyoruz, kesinlikle farkı ödeyemeyiz." dedi. Yani şirketimin sözleşmesi bitmiş, hiç sözleşme yapmayanlara 5 TL, eski sözleşmelilere 10 TL fatura ediyorlar. Alacağımı düşündüğüm para az ama haklı olduğum için uğraştım, haksız mıyım?

Bir daha MNG : ASLA.

Ali_askn
02-10-2012, 19:02
Aras kargodan çoğu şikayetçi ama bizim burada çok iyi çalışıyor güler yüzlü,samimi ve sapasağlam gidip sapasağlam geliyor sanırım bana denk gelmedi .

ladikli
21-12-2012, 12:54
arkadaşlar ben ptt de çalışıyorum yorumları okudum çoğu olumsuz:rolleyes:
bunlar bana normal geldi ama diğer özel kargo şirketleriyle ilgili şikayetleri okuyunca çok şaşırdım özelde bile bu kadar sorun yaşanıyorsa devlette bunların olması biraz daha normal gibi gelmeye başladı bana..aslında normal karşılanmaması gerekir tabi ki..türkiyede normal diyelim..:p
eğer pttden kargo gönderecekseniz kesinlikle kayıtsız olarak (1tl mektup)göndermeyin ya taahhütlü(3,75tl) ya da kargo-kurye (1kg a kadar 5,5tl) olarak gönderin..kayıtsız gönderilerde barkod numarası olmadığı için takip edemediğiniz gibi soruşturma da yaptıramazsınız..
kargo olarak gönderirseniz daha hızlı gider ve ptt işyeri teslim hizmetini seçerseniz 4,5 tl ye gönderirsiniz barkod numarasını da alıcıya verirsiniz netten takip eder..
ödemeli olarak gönderecekseniz de sigortalı ya da en azından kontrollü teslim olarak gönderin..
ptt kargoyla ilgili sormak istediğiniz başka birşey olursa yardımcı olurum..

Güler
14-06-2016, 19:38
Bu gün enteresan bir gün yaşadım. Pazartesi günü Manyas'a Aras Kargo geliyor, ben de kargolarımı hazırlayıp onların belirttiği yere teslim ediyorum oradan alıyorlar.

Pazartesi gilan'a iletilecek bir kargom vardı Ankara'ya teslim edilecekti, Aras'ı aradım ve söyledim tamam dediler.
Salı günü yanı bugün Gönen'in pazarı vardı, Oğuz'la son anda karar verip Gönen'e gittik bu arada üç arkadaşımıza söz verdiğim atlas çeliklerini de kargoya veririm diye hazırladım.
Bir arkadaşımız Yurtiçi ile istedi oradan gönderdim TL.13.- dediler (İzmir'e) diğer bir arkadaşımıza Aras ile gönderdim (Eskişehir) TL.11.- dediler, Balıkesir'deki arkadaşımız MNG ile istedi oraya gittim o da TL.28.- dediğinde şaşırdım. 3 koli de aynı ebatta aynı şekil kutulardı (sevgili Zafer İnandıklı'dan almıştım)

MNG kargo'ya elimdeki makbuzları gösterdim " bu nasıl bir fiyat, içinde iki üç dal bitki var, kutu boyları aynı, ağırlıkları hemen hemen hiç yok gibi, sigorta talebim de yok, bu kadar ücret çok fazla" diyerek kargoyu geri aldım ve onu da ARAS'dan postaladım.

Eve geldiğimde gilan'ın ailesinden aldığım telefonda kargonun ellerine geçmediğini öğrendim, hemen Arası aradım, koliyi almayı unutmuşlar.
Tabii verdim veriştirdim, almadıklarını bilseydim bu gün Gönen'e giderken kendim götürür teslim ederdim.
Yolcular cumartesi günü gidecekler, acilen yarın kargoyu teslim etmem gerekecek, ya bana tekrar bir Gönen yolu gözüktü veya Gönen'e giden bir minibüse verip, Arasın almasını temin edeceğim.

Bu adamsendecilik, düzensizlik her işimizde var.....

pria
16-06-2016, 11:06
Aynı firmanın farklı şubelerinde bile kargo fiyatı değişebiliyor..
Ben bunu, kargo işlemini yapan kişinin ustalığına bağlıyorum..Acemi birine rastlarsanız uçuk fiyat çıkabilir.Bir de, alıcıya ve göndericiye SMS mesajı gönderilmesi gibi şeyler de eklenince fiyat artabiliyor.
Fiyatı arttıran en önemli şey, gidecek yerde o firmanın şubesinin olmaması, belde sınırları dışında kalması gibi durumlard oluyor sanırım..

Bir ay önce ben Çanakkale'de ARAS'ın bir şubesinden 18 liraya gönderdiğim 1 desilik aynı kutuyu daha sonraları 300 metre ilerdeki diğer şubeden 11 liraya gönderdim..
Tabi, biraz ağız dalaşı yaparak olıuyor biraz da bu işler :) Hatta pazarlık bile yapmakta yarar var..Kuzu gibi müşteri olmamakta yarar var..

KAPTANzst
05-02-2017, 09:17
Bütün firmaların Şubelerinde çalışanların işlerini doğru **** yanlış yapmaları.
Her şube çalışanı o firmayı yüceltir de, ayaklar altına da serer

birnefestoprak
08-02-2017, 19:47
Yurtiçi Kargo'yu tercih edenlerin bilgisine: https://www.youtube.com/watch?v=Dhbys0JwF30

incirli
08-02-2017, 20:54
Neyse ki henuz tohumlari kirmayi beceremediler :D

mimarCI
08-02-2017, 21:04
Tohumların gelmesiyle ilgili bir sorun yaşamadım ama yurtiçiy firmasında başka kargolarla ilgili büyük sıkıntı yaşadım. Gerçi al birini vur ötekine. Genel olarak kargo şirketlerinin dağıtımlarında büyük sorun var. Çalışana asgari ücretten 1 kuruş fazla vermezlerse olacağı da bu

birnefestoprak
09-02-2017, 02:16
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Burdaki hareketler tohuma bir zarar vermeyebilir ama çok şikayet edilen bir konu da adrese gelmeye üşenmeleri. Apartman kapısına gelip yukarı çıkmıyorlar. PTT kargo hizmeti vermiyor mu? Bir de UPS gibi yabancı şirketlerin fiyatları Türkiye'de pahalı mı?

Neyse ki henuz tohumlari kirmayi beceremediler :D

TCM
09-02-2017, 07:45
Kargo şirketlerinin verimli çalışmasıyla ilgili ücret politikaları alakalı olsa da esas iş şubelerde bitiyor. Şubedeki görevli müdür işi bilen, dirayetli biriyse işler sorunsuz yürüyor, ama görevinin layığı değilse yukarıdaki örnekte olduğu gibi kargo kutularıyla beyzbol oynarlar. Bulunduğum bölgede yurt içi bir numaradır, genel olarak sorun olmasa da diğerleriyle karşılaştırıldığında ups sonlardaydı bizim yörede. Aras beş yıl önce pek kötüydü, gözümün önünde müdür kargo paketimi asılarak yere düşürmüştü :) Şimdi müdür değişti pire gibiler..

incirli
09-02-2017, 08:04
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Burdaki hareketler tohuma bir zarar vermeyebilir ama çok şikayet edilen bir konu da adrese gelmeye üşenmeleri. Apartman kapısına gelip yukarı çıkmıyorlar. PTT kargo hizmeti vermiyor mu? Bir de UPS gibi yabancı şirketlerin fiyatları Türkiye'de pahalı mı?

Çalışanlar açısından bakacak olursak yoğun çalışma şartları, başı sonu belirsiz mesai saatleri, asgari ücret, sıfıra yakın iş tatmini ve ağır baskı

Tamam zor çalışma şartları var. Peki burda bizim suçumuz ne?
Neden paramızla rezil oluyoruz.
O kadar şikayet ettim aradım internette yazdım. Artık adamlar umursamaz olmuşlar. Hiçbir şeyi umursamıyorlar
Telefonları açmıyorlar. Müşteri hizmetleri hiçbir şeyi çözmüyor, çözmediği gibi sizi şubeye yönlendiriyor şaka gibi.
Eve gelip zili çalmaya üşeniyorlar.

PTT kargo hizmeti var ama onlarda durum nasıl bilemiyorum.

Güler
09-02-2017, 09:44
Kargo şirketlerinden şikayetlerimiz diye bir başlığımız olacaktı ama şu an bulamadım, acele dışarı çıkmam da gerekiyor o yüzden arayamadım.
Madem arkadaşlar burada şikayetlerini iletmişler ben de bir iki satır yazayım.
Ara sıra Manyas'dan malina'ya koli gönderirim. İçindekiler genelde bahçe ürünleridir ve maddi değerleri kargoya ödenen meblâğdan daha azdır.
Bu yüzden kargo bedelini ne zaman ben ödesem ya kargo kaybolur ya da yerine çok geç ulaşır.

Her defasında da malina " Güler kargo parasını ödeme ki kapıma getirsinler, yoksa ya yukarı çıkmaya üşeniyorlar ya da geldik evde yoktunuz diye yalan söylüyorlar. Ödeme ki parayı almak için yukarı çıksınlar" der.

çamkokusu
11-02-2017, 12:06
Sayın güler,sevgili modaratörümüz çok haklı:) Eğer insanlar para gözlükleri yüzünden size sorun çıkarmaktan çekinmiyorlarsa,sizde onların para gözlüklerini kullanarak sorunu çözmelisiniz :D

Bizim zil bozuk olduğu için,yurt içi tembellik mi ediyor yoksa gerçekten mi ulaşamıyor bilmiyorum.Ama şunu söyleyebilirim ki,hemen her kargo şirketinin bayiisi oldukça dağınık.Türkiye çapında çalışıyor mu bunlar der her insan görünce.Düzen yok.Kargo paketleri üst üste dizilmiş,küçücük yer zaten.En başta özen gösterip düzgün yerler kiralasalar,paketleri düzenli yerleştirecekleri yerler olsa böyle sorunlar daha az olur.Yoksa kargonuzla ilgili bir gün sorun çıkması kaçınılmaz olur.

Ama tohumlarıma bir şey olmadı ya şimdilik,çok mutluyum :D

bergenia
26-06-2017, 23:16
Bi arkadaş ptt ile bana canlı çiçek gönderecek kargoyu ben ödiycem ne kadar tutar bi fikriniz varmı?

Ozlem A
02-07-2017, 11:25
Bi arkadaş ptt ile bana canlı çiçek gönderecek kargoyu ben ödiycem ne kadar tutar bi fikriniz varmı?

Ağırlık ve hacmi bir arada gözönüne alarak bir hesap yapıyorlar. Ayrıca gideceği yerin uzaklığı da bir fiyat bileşeni. Bunu ancak gönderiyi yapacağınız kurum kargoyu gördükten sonra söyleyebilir.

kgursan
06-07-2017, 18:00

ben yalovadan aras kargo ile indirimli tarifeden ablam,(antalya) ve Arkadaşım (bursa ) ya gönderdim ve 20 TL civarında ödedim. Dün tatlıbezelye (İstanbul) ye yine indirimli tarifeden 3 saksı gönderdim normali 94 TL , indirimlisi 40 tl gibi bir rakam tutuyor. indirim almanız için çok kargo göndermeniz gerekiyor.

kgursan
06-07-2017, 18:29
Yurt içi , Mng, hakkında yukarıda anlatılanlara benzer benim de çok tatsız anılarım oldu.
Ama aras kargo kolilerle kesinlikle futbol oynuyor. :mad:
Sevgili kamil beyin Yalova'dan bahçemize gönderdiği çok özenli kargo bile sert darbelere maruz kalmış olmalı ki..., içinde bulunan fide kutusu onca özenli koruma önlemlerine rağmen paramparça olmuş :(
Bence bu izlenim ve şikayetleri toplu halde kargo firmalarına bildirmek gerekiyor.

Sevgili arkadaşlar,
3 senedir gönderdiğim lisianthus fidelerine azami dikkati gösteriyorum Ama bilemediğim bazı şeyler oluyor. Tabii ki durumlardan benim haberim olmuyor. Şikayetler gelmeyince ben rahatım gibi görünüyor,

Ama geçen gün Face de sn Cemo nun sayfasında bir eleştiri, bir eleştiri !!.ç. Allllah şaştım kaldım. direkt olarak ben suçlandım... İzah etmeye çalıştım.

Olay mersin hattında olmuş, bir arkadaşa gönderdiğim kargo dağılmış!!. Nasıl becerdiler anlayamadım ama sonuçta fideler rezil olmuş, neyse ki arkadaş şikayetini bildirdi de durumu öğrendim ve hemen telafi ettim ama ben durumu nasıl bilebilirim ki? Arkadaşlardan bana şikayet gelmediyse benim durumu bilmem olanaksızdır.

Sonuç olarak eğer şikayetleriniz var ise lütfen vaktinde bana bildiriniz, şikayetinizi telafi ederim, sizleri mağdur etmek istemem. Mersin/toroslar aras kargo çalışanları özen göstermemişler. benim kusurum nedir??

her neyse bu vesile ile gönderdiğim lisi lerin durumunu da merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla..

Güler
08-07-2017, 09:15
Sevgili kgursan, sizden kaynaklanan bir olay değil ki, neden üzülüyorsunuz?

Siz emek verip hazırlıyorsunuz, kargolarını alan arkadaşlar da bir zahmet aldıklarını belirtseler durum hallolur.
Esasında ben de gönderdiğim kargoların alındığını belirtmedikleri zaman üzülüyorum.

kgursan
08-07-2017, 20:14
Sevgili kgursan, sizden kaynaklanan bir olay değil ki, neden üzülüyorsunuz?

Siz emek verip hazırlıyorsunuz, kargolarını alan arkadaşlar da bir zahmet aldıklarını belirtseler durum hallolur.
Esasında ben de gönderdiğim kargoların alındığını belirtmedikleri zaman üzülüyorum.

sn güler hanım, öyle değil...
suçu bana atıyorlar, yok yemek kaplarına koymuşum fideleri, !! emek kabı dediği peynir kutuları, gelişigüzel atmışım özen göstermemişim, fideler dağılmış .., . İnsan hediye gönderirken bile özen gösterirmiş,!..Benden tüccar olmazmış!!? vs. vs. Yani doğrudan beni suçluyor..

Bakıyorum listelere bu yıl fide almamış, Komşusunun aldığı fideden üzerime geliyor.. Oysa komşusu durumu izah etti, ve ben kargosunu yeniden gönderdim. kargo parasını da ben ödedim. komşusuna sormadan bana komşusunun avukatlığını yapıyor...

Bu arada cemo yu da üzdük, konu onun sayfasında açıldığı için .

her neyse böyle oluyor bazen. Bu nedenle, sanırım yoktur ama yine de varsa,, şikayetleri almak istiyorum..

hadi kolay gelsin.

çiçeksever
19-07-2017, 09:25
Bıktık bu kargoculardan.200.000 nüfuslu Afyonda kargoyu 2-3 günde teslim ettikleri oluyor. Çalışanlarına az para ödediklerinden herhalde devamlı personel değişiyor. İzmirden 6-7 satte gelen kargoyu dün 09.30 da mesaj göndererek gün içinde teslim edeceklerini bildirmelerine rağmen kargo gelmedi. Birde üç kağıt yapıyorlar. Sitesinden gönderi durumuna baktığımda "Yetkili alıcıya adreste ulaşılamamıştır." ibaresi var. İşyeri adresini verdim ve yerimden hiç ayrılmadım.

nilufers
19-07-2017, 10:29

Ben Istanbul'dan Ankara'ya 0,5 kg kutu yolladım, ücreti sadece 9 Tl tuttu. PTT tavsiye ederim, diper kargo firmaları gibi 0,001 kg bir zarf için 16-18 Tl talep etmiyorlar ve zamanında ulaştırıyorlar.

selamlar

çiçeksever
19-07-2017, 14:23
Adresle ilgili de sıkıntı oluyor. Göndericinin verdiği adresi değilde sistemde buldukları adresi giriyorlar. Ondan sonra sizi adreste buılamadık diyorlar. Güler ablanın gönderdiği kargonun irsalesi ekte.

Nazo06
25-10-2018, 15:42
Benimde sevmediğim kargo Aras kargo. Şikayetvara girince görürsünüz. Şuan itibariyle Ptt ve MNG iyi diye düşünüyorum

pria
27-10-2018, 11:08
Benimde sevmediğim kargo Aras kargo. Şikayetvara girince görürsünüz. Şuan itibariyle Ptt ve MNG iyi diye düşünüyorum

8-9 yıldan beri ARAS ile nergis soğanı gönderdim yüzlerce kişiye..hiçbir sıkıntı olmadı, kimse bana niye ARAS'la gönderiyorsun falan diye yakınmadı..benim için ARAS tektir. :)

FatmaEsra
06-12-2019, 09:06
Yurt dışı kargo işlemleriniz için linke tıklayarak hızlı bir şekilde yardım alabilirsiniz.
KargomKolay (https://www.kargomkolay.com/)

unsalkasirga
19-01-2020, 21:45
hava, kara ve denizyolu ile adrese kadar taşımacılık hizmeti almak isterseniz www.ucakkargo34.com (http://www.ucakkargo34.com) kullanabilirsiniz.