PDA

View Full Version : Mango üretimi

Sayfalar : 1 [2]

seröz
02-01-2014, 13:34
Mangomun son hali

463048

aydindeniz
02-01-2014, 14:28
ne kadar farklı mango fidanları varmış. bende de 3 adet mango fidanı var ama resimdekilere hiç benzemiyorlar.

In God We Trust
10-01-2014, 14:50
Bir mango alıp çimlendirsem mi yoksa internette 50 Tlye 20-30 cmlik fidanlarını satıyorlar onlardan mı alsam?(ki onlar da aşısız)Bazıları mangonun aşılandığını söylüyorlar o kadar bakıp sonra tadı kötü bir meyve ile karşılaşmayayım?Derdim sadece meyvesini yemek değil ama tabii ki yesem de çok güzel olur :):):)

YeşilSeven
16-01-2014, 07:49
Mangonun tadı asla kötü değildir. Türkiyeden, Mısırdan, Taylanddan ve Kübadan yetişmiş mangolar yedim hepsi de harikaydı. En iyi mango Taylandda diyebilirim. Nam doc Mai ve Tommy Atkins bana göre. Marketlerde satılanlar ham halde geldiklerinden satış süresince ya bozuluyor ya da olgunlaşmadığından yeterince tatlanmıyor. Üzerinde çürük olmayan bir mangoyu tıpkı muz sarartma gibi poşet içinde 2 tane elma ile 3-4 gün içinde olgunlaştırabilirsiniz. Fidan konusuna gelince aşısız fidan öyle saksıda falan pek başarılı olmaz 4-5 sene meyve verecek diye boşuna beklenebilir. Biz bir çok torf karışımı denememize rağmen yapraklar her zaman kavrulmaya başlıyor. % 75 sarı torf % 25 siyah torf karıştırıp çözebildik ancak. Taylanddan arkadaşımızın getirdiği aşılı fidandan İstanbulda saksıda 2. yılında meyve alındı. İlk yıl çiçek açtı ve sonra meyveyi attı.

seröz
17-01-2014, 07:36
Mangonun tadı asla kötü değildir. Türkiyeden, Mısırdan, Taylanddan ve Kübadan yetişmiş mangolar yedim hepsi de harikaydı. En iyi mango Taylandda diyebilirim. Nam doc Mai ve Tommy Atkins bana göre. Marketlerde satılanlar ham halde geldiklerinden satış süresince ya bozuluyor ya da olgunlaşmadığından yeterince tatlanmıyor. Üzerinde çürük olmayan bir mangoyu tıpkı muz sarartma gibi poşet içinde 2 tane elma ile 3-4 gün içinde olgunlaştırabilirsiniz. Fidan konusuna gelince aşısız fidan öyle saksıda falan pek başarılı olmaz 4-5 sene meyve verecek diye boşuna beklenebilir. Biz bir çok torf karışımı denememize rağmen yapraklar her zaman kavrulmaya başlıyor. % 75 sarı torf % 25 siyah torf karıştırıp çözebildik ancak. Taylanddan arkadaşımızın getirdiği aşılı fidandan İstanbulda saksıda 2. yılında meyve alındı. İlk yıl çiçek açtı ve sonra meyveyi attı.

benimkinin 2 yaprağında yanıklar mevcut, toprağınımı değiştirmem gerekir?

In God We Trust
19-01-2014, 12:36

Lütfen beni yanlış anlamayın ben kesinlikle mango yetiştirmek istiyorum ancak demek istediğim şu ki eğer marketten mango alıp yetiştirirsem yabani bir çeşitle veya mango olmayan bir ağaç ile karşılaşmaktan korkuyorum.İstanbulda aşılı fidan bulabileceğim bir yer var mı?Avakado,mango,muz,ananas fidanı alacağım.

YeşilSeven
20-01-2014, 07:12
Saksıda yetişenlerin torfu sarı torf olmazsa bu yanıklar sürekli oluyor. Besleyici içeriği çok yüksek olan sebze ve çiçek torfu olmamalı.

YeşilSeven
20-01-2014, 07:14
Lütfen beni yanlış anlamayın ben kesinlikle mango yetiştirmek istiyorum ancak demek istediğim şu ki eğer marketten mango alıp yetiştirirsem yabani bir çeşitle veya mango olmayan bir ağaç ile karşılaşmaktan korkuyorum.İstanbulda aşılı fidan bulabileceğim bir yer var mı?Avakado,mango,muz,ananas fidanı alacağım.

İşte Türkiyede henüz olmayan tek şey belki de aşılı mango fidanı :)

Avokado, ananas için Mutlu Kutlu beyi öneririm. Ben ondan aldığım, avokado, papaya, ananas fidanlarının meyvelerini yedim.

In God We Trust
21-01-2014, 11:18
İşte Türkiyede henüz olmayan tek şey belki de aşılı mango fidanı :)

Avokado, ananas için Mutlu Kutlu beyi öneririm. Ben ondan aldığım, avokado, papaya, ananas fidanlarının meyvelerini yedim.

Teşekkürler Mutlu Kutlu beyi ben de takip ediyorum mart gibi ananas fidesi almayı düşünüyorum kendisinden İstanbulda bahçede büyütmeyi deneyeceğim.İstanbulda meyve veren avakado ağacı gördüm onu ve mangoyu da deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak 2-3 sene sonra :)

Mr papaya
24-01-2014, 21:15
arkadaslar en kolay is ananas yetistirmek konusu degil ama marketten alidiginiz ananasi koklendirmekten kolay bir is yok.

tacini cikarin alttan 3 cm sinin yapraklarni guzelce koparin bu kopardiginiz kesim suyun icinde kalacak sekilde bir bardaga yerlestirin yaklasik 1 haftada kokleri olusmaya basliyor guzel torflu bir saksiya alin bir kac haftada canlandigini goreceksiniz gunezli sicak bir yerde 2 seneye meyve vermeye hazir oluyor.

bahcemde iki tane meyve aldim bu yil.

In God We Trust
25-01-2014, 22:08
Sn. Özgür Dönmez tavsiye için çok çok teşekkürler ama ben bir türlü ananası beceremedim mango aldım 2 adet onları çimlendirmeyi deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak daha önce 1 hindistan cevizi de çimlendirip kaybettim maalesef mangolar çimlenirse çok mutlu olurum :)

Mr papaya
27-01-2014, 17:06
tayland dan gelirken 13 meyve almistim 7 si cimlendi 4 u sonra olduler malesef uc unu bahceye aktardim son baharin ama diktigim yer yagmur sularindan golun su seviyesi yukselmesinden dolayi taban suyu yukseldi 2 aydir surekli camur insallah baharin tekrar yaprak acacaklar

fazla asitik topragi ve cimlenmeden sonra surekli camurda kalmayi sevmiyor fideler.

marketten alinan mangolar cimleniyor ama orijinal guzel mango olmuyorlar diye biliyorum.

belki benim damak zevkim ama tai mango turleri hafif mayhos tatli ve kokulu oluyorlar.

tohum **** fide bula bilecegim yer bilen varsa cok kekmumn olurum

seröz
21-02-2014, 10:56
Mangomun son hali kaldığı yerden büyümeye devam ediyor.
470877

In God We Trust
21-02-2014, 15:33
Ben mangonun kabuğunu söküp içindeki embriyoyu toprağa gömdüm bakalım ne olacak

seröz
02-03-2014, 18:21
473357

mehmet83sen
19-03-2014, 14:21
473357 arkadaşlar merhaba bugün 3-4 tane mango geldi Yemenden tohumlarını önerilen şekilde ekeceğim. sorum şu : yetiştiren Arkadaşlar ağaçlar meyve verdimi . aşılamak gerekiyormu . nasıl aşılarız ağaçları kendi arasında aşılasak olurmu **** bademle filan denesek te olurmu :S ne önerirsinz. teşekkürler.

seröz
19-03-2014, 16:44
arkadaşlar merhaba bugün 3-4 tane mango geldi yemenden tohumlarını önerilen şekilde ekeceğim. Sorum şu : Yetiştiren arkadaşlar ağaçlar meyve verdimi . Aşılamak gerekiyormu . Nasıl aşılarız ağaçları kendi arasında aşılasak olurmu **** bademle filan denesek te olurmu :s ne önerirsinz. Teşekkürler.

aşılama konusunda bir bilgim yok ama bilen arkadaşlar mutlaka yazar. Ben şuan bu fideyi büyütme çabasındayım bakalım aşısız meyve vericek mi hep beraber göreceğiz inşallah.

In God We Trust
19-03-2014, 18:38
arkadaşlar merhaba bugün 3-4 tane mango geldi Yemenden tohumlarını önerilen şekilde ekeceğim. sorum şu : yetiştiren Arkadaşlar ağaçlar meyve verdimi . aşılamak gerekiyormu . nasıl aşılarız ağaçları kendi arasında aşılasak olurmu **** bademle filan denesek te olurmu :S ne önerirsinz. teşekkürler.

Bademe mango aşılamaksa kastınız bademe mango aşılanmaz ancak aşısız mangonun meyvesinin nasıl olduğunu ben de sordum ama sanırım meyve alan yok henüz

evandevan5
05-05-2014, 15:21
Mango çekirdeği 15 gündür suda bir hareket yok.hergün suyunu değiştiriyorum kararma var birazcık. TOPRAĞA EKSEM Mİ BİLEMEDİM.

evandevan5
05-05-2014, 15:23
Mango cekirdeğinin suyunu hergün degiştiriyorum 15 gün oldu ne yapmalıyım toprağa ekmelimiyim.

In God We Trust
05-05-2014, 23:56
15 gün suda neden beklettiniz ki topakta rahat çimleniyor zaten

seröz
06-05-2014, 13:01
Ben genelde peçete arasında poşet içinde cillendirip saksıya alıyorum tavsiye ederim

nikılıs
03-09-2014, 17:42
Bir arkadaşım yurt dışından mango çekirdeği getirdi.tabii çekirdek çoktan kurumuş.meyvesinden ayrılalı en az iki ay geçmiş.çekirdeğin dış kabuğunu ayırdım.içerdeki asıl çekirdek kahverengiye dönmüş ve bazı yerlerinde küf vardı.bu çekirdekten artık birşey olmaz mı?çimlenme özelliğini kayıp mı etmiştir?
Ayrıca;büyüse bile tohumdan elde edilen ağacın meyvesinin verimsiz olduğu doğru mu?
doğukaradeniz kıyı iklimi bu bitki için uygun değil mi?

innuendo
15-09-2014, 00:57
Buda benim mangom.
Sanırım toprağa girme zamanı geldi:confused:

Mallika
11-02-2015, 15:41
Merhaba , daha once Mallika ve Amrapali cinsleri vardi,
bu hafta icerisinde de Kent , Keitt , Irwin ve Palmer cinsi fidanlar geliyor .
Biraz daha yetistiklerinde aşılamanız için çelik temin edebilirim.

seröz
18-02-2015, 07:17
merhaba , daha once mallika ve amrapali cinsleri vardi,
bu hafta icerisinde de kent , keitt , ırwin ve palmer cinsi fidanlar geliyor .
Biraz daha yetistiklerinde aşılamanız için çelik temin edebilirim.

sayın mallika o halde ilk sıraya beni yazarmısınız çelik için 2 adet mango fidanım var

pire
02-03-2015, 13:01
Merhaba arkadaşlar 1 haftadır mango tohumunu filizlendirmek için her yerde mango aradım 2 tane mango aldım ve tohumlarinda küf var bunlar filizlenir mi? Bulduğum bütün mangolarin çekirdekleri böyle çıkarsa ne yapmalıyım bilgi verirmisiniz

jannysary
24-03-2015, 19:02
Merhaba, geçen Ağustos'ta ektiğim çekirdek yaklaşık 40 cm büyüdü. Yaz döneminde balkonda büyüdü ve sağlıklı gelişti. Bu kış da evde sıcak ortamda durdu. Ama son bir kaç hafta içinde eski yapraklarının ucunda çürüme başladı. haftada iki kere suluyorum ortalama. Acaba bu süre çok mu sık? Bilgi verirseniz sevinirim

Liken
25-03-2015, 21:19
Dün Caddebostan 3M Migros'tan Thai sarı mango aldım.Çekirdeğini cocopeatlı kilitli poşette çimlendirmeye aldım.Bakalım çimlenecek mi :) ;

http://i.hizliresim.com/zm7Qrj.jpg

anurt
07-07-2015, 14:17
Mango benim için tam bir travmadır!
Kaç meyve yedim de ektim, bi çimlendiremedim. Bayılıp 250 tl alıcam sonunda bir fidan, olan o olacak!

bari
07-07-2015, 16:08
Çekirdeğin içini çıkarın, peçete içinde köklendirin, filizlenince ekin.

ngunduz71
10-07-2015, 10:17
toprakta çimlendirme yapacaksanız 3/2 si toprak içinde olması gerekiyor.
yerleştirirken geniş yüzeyler alta gelmemeli. kılıcına yerleştirilmeli.

ufukreyhan
03-01-2016, 23:58
aşılı mango fidanı bulabileceğim kimseler var mı? yardımcı olabilir misiniz rica etsem ...

kutsalangemon
24-01-2016, 13:20
Merhaba ben de marketten mango alıp yetiştirmeye başladım fakat ben mangoyu açtığımda çekirdek kabuğu da mangoyla beraber açıldığı için farklı bir yöntem denedim. Etli çekirdeği hemen çıkarıp en fazla 1 cm olacak şekilde kavanoza su koyarak streçledim ve kalorifer üzerine koydum. Sürekli sıcak kalıyor ve her gün suyu değiştiriyorum. Yani tohumu bekletme vb gibi herhangi bir işlem yapmadım ve 7-10 gün gibi bir sürede baya hızlı gelişti. Önümüzdeki Cuma gibi toprağa ekim yapacağım ama kullanacağım toprak çesidinin ne olduğunu bir türlü bulamadım sanırım perlit torf karışımı lazımmış. Nerede bulunur?

kutsalangemon
03-02-2016, 14:48
Mangomun güncel resimlerini aşağıda görebilirsiniz. 25 Ocakta toprağa ekimini yaptım. filizi 1cm den biraz daha kısaydı şimdi 5-6 cm kadar oldu ve ilk yaprakları çıktı. Oldukça hızlı gelişiyor. Gelişimin hızlı olmasında çekirdeği direk olarak filizlendirmemin etkili olduğunu düşünüyorum. Isıtma için ekstra bir şey yapmıyorum evin içinde bir köşede duruyor. yaklaşık 20 cm büyüklüğünde ve 10 litre %7 perlit karışımlı zengin toprak kullandım ve ilk ekimde 1 sürahi kadar da su döktüm. Daha sonra herhangi bir sulama yapmadım çünkü toprak şu an için yeterince nemli.

kutsalangemon
17-02-2016, 13:16
Arkadaşlar mangom tohumunu meyveden çıkardığım gün itibariyle tam 1 aylık oldu. Uzunluğu 20 cm oldu ve kökleri çok sağlıklı fakat gövdesinin ilk 14 cm lik kısmı yemyeşil olmasına rağmen üst 6 cm kısmında ve yaprakların ucunda kuruma ve nokta nokta kararmalar oldu sanırım mango topraktan çok fazla enerji çekiyor bu anlamda biraz zor bir bitki toprağın zenginliğini çabuk sömürüyor 12 şubat resminde büyük yaprağın solundaki ufak yaprak daha çok ufakken açmadan koptu ve maalesef hala sağlıklı bir yaprağı yok sebebini bir türlü anlamadım. Bugün saksıdan çıkarıp toprağını biraz karıştırdım fidenin en üst ucunda ufak filizlenme var ve filiz biraz kara biraz yeşil bir renk gibi. Kararmayı nasıl engelleyebilirim?

ufukreyhan
09-03-2016, 02:03
Yetiştirdiğiniz mango fidanlarınızı aşılayabildiniz mi? Bu aşı sorununu çözebildiniz mi?

e12399
24-04-2016, 09:21
merhaba ben forumda yeniyim mango ile ilgili denilen herşeyi yaptım çekirdeği açtım ve içindeki tohumu çıkardım fakat tohum çürüktü ve üzerinde küfler vardı.Yine de şansımı deneyim dedim ve şans eseri mango filizlendi!Fakat bir süre sonra çok kötü kokmaya başladı ben de toprağı hafifçe açıp araladım ve tohumun küflenmiş olduğunu gördüm.Ama filize birşey olmamıştı ve daha kök tam olarak salmamıştı ben de toraktan çıkarıp küflü olan kısımları yıkadım temizledim sonra tam toprağa geri dikecekken yanlışlıkla parmağım köke çarptı ve kökü kırdım.Öylece geri diktim sizce yaşar mı(bir de çekirdek durmadan küfleniyor ne yapmalıyım?)

Güngör Salman
30-05-2016, 23:10
Mangifera indica L.

In God We Trust
31-05-2016, 22:54
İstanbulda dışarda yaşamaz diye yetiştirmeyi bıraktım

TropikalMeyveci
28-07-2016, 13:01
Ben ıslak kağıt havluda denedim 4 günde kök çıktı şimdi asıl bitkisi de çıkmaya başladı biraz büyüsün ilk senesini iç mekanda geçirecek.

B_1
01-12-2016, 17:29
Merhaba mango cekirdeginin saldigi kok ucundan cok az kırıldı yaklasik 1 ay kadar oldu acaba tekrar gelismeye devam eder mi?

enuma elish
07-01-2017, 05:09
Mangoda geri kalmisiz :)

Kendim denemedim ama kuf sorunu olanlar mantar ilaci kullanabilir.. kuf sorunu bastan halletmezseniz onune gecilmez ki zaten, filizlenme olsa da kar etmez.. sade suyla da cikmaz..

Ben toprak yuzeyindeki kuflenme icin genis spektrumlu oral antifungal denemistim.. kapsulun icindeki tozu sulama suyuna koyup spreyledim.. ise yaradi gibi gorunuyor..
Fakat deneysel amacliydi benimkisi.. oran olarak belirtmem gerekirse 4x200mg/L yani litre basina 800mg kullandim.. ama siz yine de zirai ilaclara bir bakin..

Yeter ki mangoda ilerlensin.. biz de faydalanalim :)

Ramazan Çayıroğlu
23-04-2017, 21:35
Rize veya Samsun'da yetişme şansı varmı ve yetişme şansı varsa meyve verir mi?

hobiciakvarist
25-04-2017, 08:45
Rize veya Samsun'da yetişme şansı varmı ve yetişme şansı varsa meyve verir mi?

Eğer sera'da bakmayacaksanız biraz zor gibi En ufak bir don bile ağaçlara ciddi hasarlar veriyor ve hatta öldürebiliyor. Ortalama olarak kışın 4 derecenin üstünde olmalı. USDA zone 10b ve 11 olarak geçiyor bilgiler de internette. Bu da kışın en az 4 derece ile 11 derece demek.

Bahsettiğiniz bölgelerde ağaçları koruyarak (ilk senelerde saksıda seralarda, daha sonra dışarıda koruyarak) belki uygun olabilir, eğer yetiştireceğiniz bölgede kışın 4 derecenin altına çok inmiyorsa? Rize'de bazı bölgeler daha ılıman oluyor diğerlerine göre, yetiştirmeyi düşündüğünüz bölgeyi iyi biliyorsanız ve bu şartlara uygun ise olabilir (yine de kontrol etmeniz gerekir).

egzotikolik
02-05-2017, 15:01
tohumdan çimlendirdiğim mangonun yaprakları gelişemeden kuruyup döküldü.şu an sadece uzun yapraksız bir gövde var.bekliyorum büyük bir umutla yaprak çıkarır diye..sanırım umudun bittiği yerdeyim.

Ramazan Çayıroğlu
18-06-2017, 17:15
Arkadaşlar Nisan ayında saksıya ektiğim mango tohumundan tam umudu kesmişken filizlendiğini gördüm. Saksı odanın içindeydi fazla güneş almıyordu ben de balkona çıkardım ve torflu bir toprakla toprağını yeniledim. Şuan balkonda güneş problemi yok. Acaba balkona güneşin altına koymakla hata mı ediyorum. Güneşten zarar görme ihtimali var mı? Yer Rize Merkez
Not: Toprağı kurutmuyorum, yeterince sulama yapıyorum.

tubi00
19-08-2017, 22:26
Arkadaşlar mango tohumlarim iki ayı geçti suyun içinde olmasına rağmen hala çimlenmedi ama çürüme de yapmadı. Tohumlar hala sert ama simsiyah oldu .yardımcı olabilir misiniz

siflera12
22-08-2017, 11:29
Arkadaşlar mango tohumlarim iki ayı geçti suyun içinde olmasına rağmen hala çimlenmedi ama çürüme de yapmadı. Tohumlar hala sert ama simsiyah oldu .yardımcı olabilir misiniz
Toprağa dikin bence

GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tubi00
26-08-2017, 17:02
Bir iki tanesini toprağa diktim ama onlar çürüme yaptı malesef ��

siflera12
12-09-2017, 22:23
Bir iki tanesini toprağa diktim ama onlar çürüme yaptı malesef 🙁
Bende toprağa aldım henüz bir belirti yok ama İnşAllah çimlenir

GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pacanga
17-02-2018, 09:57
http://fresh2door.ie/wp-content/uploads/2017/06/Fresh2Door-Mango-Ready-To-Eat-300x225.jpg

Arkadaşlar ben kendim rizeliyim Hiç bir fikirim olmadığından sizlerden bilgi almak istedim.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekürler.

Kerem Örenç
17-02-2018, 11:33
http://fresh2door.ie/wp-content/uploads/2017/06/Fresh2Door-Mango-Ready-To-Eat-300x225.jpg

Arkadaşlar ben kendim rizeliyim Hiç bir fikirim olmadığından sizlerden bilgi almak istedim.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekürler.

Bu sorunuzun cevabı forumda mevcuttur. Araştırsanız daha iyi olur.

mkara007
08-03-2018, 21:37
İnternette aşılı fidanlar çok pahalı. Elinde Keitt cins aşılı mango fidanı olan var mı?

yagmurlale
06-10-2018, 16:06
Merhabalar ,
ben de cekirdegi kesip acarak icinden cikani pamukta cimlendirdim ama sonrasinda topraga aldigimda muhtemelen duzenli sulamadigim icin yasamadi .
Fotograf eklemeyi basaramadim jpeg olmasina ragmen.

siflera12
16-10-2018, 07:00
Mangom [emoji2969]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181016/104c77f65088cbf3af6d1593b786f896.jpg

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alperen1234
29-11-2018, 12:15
Mangoyu kolay çimlendirme videosu tavsiye ederim
https://youtu.be/fZe09qaQwQs

chelik26
29-11-2018, 12:28
Pamuk içinde çimlendirdim, ancak kök salmadığı için daha doğrusu yaprak olacak kısım 05mm çıkıntı olunca hemen toprağa diktim ama vazgeçti bitki bende tekrar pamuğa aldım. Sonra baka baka emriyoyu kırdım en son dün çöpe attım. Maalesef.
Ama yakında 20-25 kadar çekirdek gelecek şansımı onlarda deniycem.

Mangonas
20-01-2019, 15:39
Pamuk içinde çimlendirdim, ancak kök salmadığı için daha doğrusu yaprak olacak kısım 05mm çıkıntı olunca hemen toprağa diktim ama vazgeçti bitki bende tekrar pamuğa aldım. Sonra baka baka emriyoyu kırdım en son dün çöpe attım. Maalesef.
Ama yakında 20-25 kadar çekirdek gelecek şansımı onlarda deniycem.Mango çimlendirmek gerçekten çok zor bir durum aslında mango tohumları kolay çimlensede çimlendikten bir süre sonra ölüyorlar ben 5-10 kere denedikten sonra sadece 1 tanesini çimlendirip büyütebildim , birde tohumla çok oynamıyacaksınız çünkü her tohuma baktığımızda aslında tohum zarar görüyör ve bence direk toprağa ekmelisiniz tohumları [emoji4]

alperen1234
28-01-2019, 21:14
Bunlarda benim tohumdan çıkardığım 2 tane fidanım sizlere tavsiyem ilk baharda tam olgunlaşmamış tohumları tarım perlitinin içine **** yumuşak çiçek toprağına ekim yaparsanız çekirdek kolayca kök salacaktır

alperen1234
28-01-2019, 21:20
https://youtu.be/qKjfKPhXFP8 Mango Çekirdeği Nasıl Çimlendirilir ?
https://youtu.be/fZe09qaQwQs Mango Fidanı Tohumdan Nasıl Yetiştirilir ? Türkiye - Dalaman

siflera12
02-02-2019, 17:44
Sanırım mangomu kaybettim şuan pek bir canlılık belirtisi yok , aslında çok kötü durumda değildi ama bir bakayım deyince iyi bir halde olmadığını gördüm biraz budayıp tekrar diktim sıcak biryere aldım İnşAllah tekrar düzelir [emoji17][emoji20][emoji24]

Eomer07
04-02-2019, 15:46
Uçakla birkaç fidan taşımayı deneyeceğim. Köklerindeki toprağı temizledikten sonra kökleri nemli beze sarıp sonra kabul edilirse kabine koymaya çalışacağım. Bu şekilde fidanları Türkiye'ye sağlam biçimde ulaştırabilir miyim?

699413

siflera12
04-02-2019, 16:32
Telefonum yüklediğim resimleri göstermiyor. Umarım aşağıdaki fotoğrafı görebiliyorsunuzdur.

Uçakla birkaç fidan taşımayı deneyeceğim. Köklerindeki toprağı temizledikten sonra kökleri nemli beze sarıp sonra kabul edilirse kabine koymaya çalışacağım. Bu şekilde fidanları Türkiye'ye sağlam biçimde ulaştırabilir miyim?

http://https://i.hizliresim.com/9aa5po.jpg (https://hizliresim.com/9aa5po)Türkiye'ye normal olarak giriş izni yokmu [emoji848]

Eomer07
04-02-2019, 17:54
Normal yollardan temin edilebiliyor. Tarım Bakanlığından özel izinler ve sıkı gümrük testlerini geçebilirseniz tabi. Maalesef henüz bu şekilde fidan temin edebilenle karşılaşmadım. Fidancılarda yüksek fiyata bulmak mümkün ama onların da ülkeye nasıl sokulduğu belirsiz. Türkiye'deki mangolar ya valizde gelmiştir ya da meyvede tohum olarak. Az da olsa yerli fidan üretimi var. Valizde getirilen aşılı mangolar anaç yapılıyor, tohumdan çimlenen mangolara aşılanıyor.

mahmutulas
08-02-2019, 17:17
Arkadaşlar herkese merhabalar 2009 yılında hindistan a gitmiştim iş icabı orada ilk defa gördüm mango yu orada çok tükettim o yıllar hintli bir arkadaş a türkiye de olurmu dedim çekirdeğini görürsem dedim olmaz aşılama gerekiyor demişti ben güney akdeniz sahil kesiminde oturuyorum 0 derece den aşağıya düşmüyor dün tekzen den mango fidanı aldım aşılı sanıyordum değilmiş sizce meyva alabilirmiyim aşı için anaç im yok

siflera12
08-02-2019, 17:48
Arkadaşlar herkese merhabalar 2009 yılında hindistan a gitmiştim iş icabı orada ilk defa gördüm mango yu orada çok tükettim o yıllar hintli bir arkadaş a türkiye de olurmu dedim çekirdeğini görürsem dedim olmaz aşılama gerekiyor demişti ben güney akdeniz sahil kesiminde oturuyorum 0 derece den aşağıya düşmüyor dün tekzen den mango fidanı aldım aşılı sanıyordum değilmiş sizce meyva alabilirmiyim aşı için anaç im yokAkdeniz'de yetişiyor zaten akdenizi geçtim ülkemizin neredeyse tüm sahillerine yakın yerlerde yetiştirilebilir , ve meyve alabilirsiniz ama geç meyve verir aşıyı genelde o yüzden tercih ederler hem lezzetli olması hemde erken meyve vermesi için

mahmutulas
09-02-2019, 12:46
Siflera12 cevabın için teşükkür ederim

mahmutulas
10-02-2019, 07:24
Arkadaşlar 117 tl ye tekzen.com dan aldığım aşısız mango fidanı geldi aşısız olduğu için biraz hevesim kaçtı ama allah tan umut kesilmez ölmeden büyütmeye çalışacağım inşallah fidan büyütme için tavsiye edecek biri var mı

siflera12
10-02-2019, 07:39
Arkadaşlar 117 tl ye tekzen.com dan aldığım aşısız mango fidanı geldi aşısız olduğu için biraz hevesim kaçtı ama allah tan umut kesilmez ölmeden büyütmeye çalışacağım inşallah fidan büyütme için tavsiye edecek biri var mıHatay'da hiçbir sorun olmadan yetişir eğer bahçeniz varsa bence bahçenize dikin yerde daha güzel olur

mahmutulas
10-02-2019, 10:41
Direk bahçeye mı dikeyim yoksa 1 yıl daha saksıda kalsın mı en azından gelecek kış ev içerisinde alırım baharda da bahçeye dikerim daha iyi olmaz mı

siflera12
10-02-2019, 10:44
Direk bahçeye mı dikeyim yoksa 1 yıl daha saksıda kalsın mı en azından gelecek kış ev içerisinde alırım baharda da bahçeye dikerim daha iyi olmaz mı1 yıl bekleyin ilk önce ortama alışsın alıştıktan sonra dikersiniz

mahmutulas
10-02-2019, 12:38
Teşekkür ederim

siflera12
10-02-2019, 13:35
Teşekkür ederimRica ederim İnşAllah mangonuz olur ben tohumdan yetiştirdiğim mangoyu maalesef kaybettim [emoji20]

siflera12
17-02-2019, 05:01
Tekrar iki adet mango alıp çimlendirme işlemlerine başladım inşAllah bu seferde ölmezler önceki mangom çok güzel olmuştu [emoji3]

alperen1234
22-02-2019, 20:29
Arkadaşlar 117 tl ye tekzen.com dan aldığım aşısız mango fidanı geldi aşısız olduğu için biraz hevesim kaçtı ama allah tan umut kesilmez ölmeden büyütmeye çalışacağım inşallah fidan büyütme için tavsiye edecek biri var mı
Böyle bir site 117 liraya bir karış fidan gönderiyor yazık bunun adı kazıktan başka bir şey değildir ben sizlere bu yıl mart ayında çimlendirir hazirana kadar bu boya getirir fidanı 40 liraya veririm

siflera12
22-02-2019, 20:35
Böyle bir site 117 liraya bir karış fidan gönderiyor yazık bunun adı kazıktan başka bir şey değildir ben sizlere bu yıl mart ayında çimlendirir hazirana kadar bu boya getirir fidanı 40 liraya veririmTropikal meyve fidanları hep pahalı oluyor özellikle de mango [emoji17] 2000 liraya satanlar bile var.

alperen1234
25-02-2019, 21:01
Tropikal meyve fidanları hep pahalı oluyor özellikle de mango [emoji17] 2000 liraya satanlar bile var.

Bir mangoya o kadar verilmez ben bu yıl kafaya koydum 30/40 cm civarı fidan elde edip uygun fiyatlara göndereceğim ben çimlendirmeyi artık öğrendm başarı ile üretiyorum şart oldu bu kazıkçılara savaş açmak
Pitaya Nasıl Dikilir Dikerken Neye Dikkat Edilmelidir ?
https://youtu.be/-U0L56imn5A
Ejder Meyvesi Pitaya Dragon Fruit yetiştirme bölüm 1
https://youtu.be/s5Lb1LcPtxA…
Ejder Meyvesi Pitaya Dragon Fruit yetiştirme bölüm 2
https://youtu.be/zbHoF1Xr8II…
Ejder Meyvesi Pitaya Dragon Fruit yetiştirme bölüm 3
https://youtu.be/L2Hh1RtAN4k…
Papaya Fidan dikimi ve püf noktaları nelerdir ?
https://youtu.be/t730Qcfs8lQ…

Eomer07
05-03-2019, 17:22
Fidan temininin artmasıyla ülkenizde mango üretimi yaygınlaşıyor. Ülkemize ithal olarak gelen mangolar hem ham olarak toplanıyor hem de kalitesiz. Yerli üretim sayesinde Türk halkı da lezzetli ürün tüketebilecek.

mahmutulas
06-03-2019, 16:02
Tamam ben alırım 3 adet fidan zaten geldi baya canlı idi 3 gün yaprakları solmaya başladı

siflera12
06-03-2019, 16:52
Mangolarımın ikiside çimlendi [emoji3]

mahmutulas
06-03-2019, 17:30
Böyle bir site 117 liraya bir karış fidan gönderiyor yazık bunun adı kazıktan başka bir şey değildir ben sizlere bu yıl mart ayında çimlendirir hazirana kadar bu boya getirir fidanı 40 liraya veririm

Fidan yaprakları yem yeşil 3 gün sonra solmaya başladı öldü mü sağmı bilmiyorum

mahmutulas
06-03-2019, 17:30
Mangolarımın ikiside çimlendi [emoji3]

Resim atarmısın

siflera12
06-03-2019, 17:32
Resim atarmısınŞuan resim atılacak gibi değiller , biraz büyüsünler resimlerini atarım [emoji4]

siflera12
06-03-2019, 17:34
Fidan yaprakları yem yeşil 3 gün sonra solmaya başladı öldü mü sağmı bilmiyorumBence en iyisi sizde meyvesinden alıp çimlendirmeyi deneyin , hiçbir siteye güven olmuyor maalesef [emoji17]
Özellikle tekzenden hiçbir şey alınmaz ölü bitkileri satıp duruyor [emoji853]

mahmutulas
06-03-2019, 17:41
Resimlerde bahçeye dikilmeyi bekleyen mangolar görülebilir.

Fidan temininin artmasıyla ülkenizde mango üretimi yaygınlaşıyor. Ülkemize ithal olarak gelen mangolar hem ham olarak toplanıyor hem de kalitesiz. Yerli üretim sayesinde Türk halkı da lezzetli ürün tüketebilecek.

https://i.hizliresim.com/XMjvy6.jpg (https://hizliresim.com/XMjvy6)

https://i.hizliresim.com/lq87yb.jpg (https://hizliresim.com/lq87yb)

Bu fidanları satıyormusunuz

mahmutulas
06-03-2019, 17:47
Arkadaşlar ben hindistan a gittim türkiyede özellikle migros ta satılan mangolar olgunlaşmamış yeşil tadı hiç yok hindistanda öyle mangolar varki insan mangodan başka hiç bir şey yemek istemez alsa hindistanda anavatanı her yıl mango festival i bile yapılıyor Mango meyvaların şahıdır

siflera12
06-03-2019, 18:11
Arkadaşlar ben hindistan a gittim türkiyede özellikle migros ta satılan mangolar olgunlaşmamış yeşil tadı hiç yok hindistanda öyle mangolar varki insan mangodan başka hiç bir şey yemek istemez alsa hindistanda anavatanı her yıl mango festival i bile yapılıyor Mango meyvaların şahıdırEn güzel Mangolar metroda satılıyor , taze getiriyor ama ****** anavatanındaki mangoda güzeldir denemek lazım [emoji3]

Tapatalk
06-03-2019, 22:37
Arkadaşlar ben hindistan a gittim türkiyede özellikle migros ta satılan mangolar olgunlaşmamış yeşil tadı hiç yok hindistanda öyle mangolar varki insan mangodan başka hiç bir şey yemek istemez alsa hindistanda anavatanı her yıl mango festival i bile yapılıyor Mango meyvaların şahıdır

Yerli malı yurdun malı safsatacıları duymasın taşa tutarlar şimdi :D

Eomer07
07-03-2019, 16:07
Bu fidanları satıyormusunuz

Hayır ben satmıyorum. Antalya, Gazipaşa'da satılıyor.

АcuzeHanımTeyze
08-03-2019, 17:41
Selam bu mango sakızağacı gillerden, antep fındığıyla birbirine en benzeyen iki ağaç türüymüş, aşı yapılsa tutarmıymış bilen varmı?

chelik26
19-03-2019, 14:05
Sudan darfurdan gelen mangolarımız
Çekirdek istemiştim ama arkadaş saolsun meyvesini getirmiş tabii meyve biraz kendinden geçmiş
2 tanesinin kabuğunu çıkarıp ıslak peçeteye sarıp naylon içine koydum.
1 tanesini kabğunu çatlatıp saksıya gömdüm saksıyıda siyah fidan naylonlarıyla kapattım. Bakalım kimler büyüyecek

siflera12
19-03-2019, 14:07

Çekirdek istemiştim ama arkadaş saolsun meyvesini getirmiş tabii meyve biraz kendinden geçmiş

1 tanesini kabğunu çatlatıp saksıya gömdüm saksıyıda siyah fidan naylonlarıyla kapattım. Bakalım kimler büyüyecekBence hepsini toprağa ekin nemli poşette çimlenenler birsüre sonra toprakta çürüyor ama genede siz bilirsiniz [emoji846]

chelik26
19-03-2019, 14:17
Bence hepsini toprağa ekin nemli poşette çimlenenler birsüre sonra toprakta çürüyor ama genede siz bilirsiniz [emoji846]

Sanki haklsınız gibi :)
Çünkü daha önce denedim, naylondan toprağa gömünce öldü.
******* dediğiniz gibi yapıyım teşekkürler.
Boşuna dememişler akıl akıldan üstündür :)

siflera12
19-03-2019, 14:19
Sanki haklsınız gibi :)

Çünkü daha önce denedim, naylondan toprağa gömünce öldü.

******* dediğiniz gibi yapıyım teşekkürler.

Boşuna dememişler akıl akıldan üstündür :)Bende çok denediğim için biliyorum diktikten birsüre sonra ölüyor maalesef ama toprakta çimlenince daha iyi oluyor [emoji4]

chelik26
19-03-2019, 14:46
Bende çok denediğim için biliyorum diktikten birsüre sonra ölüyor maalesef ama toprakta çimlenince daha iyi oluyor [emoji4]

Yetiştirmeyi başarabildiniz mi?
Var mı ağacınız?

siflera12
19-03-2019, 14:59
Yetiştirmeyi başarabildiniz mi?

Var mı ağacınız?1 yaşından büyük mangomu yeni kaybettim 1-2 ay oldu , şimdiyse yeni bir mangom daha oldu [emoji3] 307 inci mesajda ölen mangomun fotoğrafı var.

morrison
19-03-2019, 17:16
Selamlar

2 Aylık Mango Fidanım yapraklarını dökmeye başladı. Fikri olan var mı ?

Yer Antalya, İç mekanda bakıyorum.

siflera12
19-03-2019, 17:18
Selamlar

2 Aylık Mango Fidanım yapraklarını dökmeye başladı. Fikri olan var mı ?

Yer Antalya, İç mekanda bakıyorum.Resmini atabilirmisiniz , Antalya'da iç mekanda bakmaya gerek yok [emoji4] ama neresinde yaşadığınızda çok önemli.

morrison
19-03-2019, 17:28
Resimdeki gibi herşey güzel başladı ama yavaş yavaş kurumaya başladı.

689279

morrison
19-03-2019, 17:30
Pardon kurumuş hali aşağıdaki gibi

689281

siflera12
19-03-2019, 17:35
Resimdeki gibi herşey güzel başladı ama yavaş yavaş kurumaya başladı.

689279Bence artık dışarı çıkarın evde çok iyi olmaz [emoji846]

siflera12
19-03-2019, 17:36
Pardon kurumuş hali aşağıdaki gibi

689281Dışarı çıkarırsanız daha iyi olacaktır [emoji4]

morrison
19-03-2019, 17:53
Tamam, Sabah dışarı çıkartıacağım. Umarım tekrar güçlenir.

İlginiz için teşekkürler.

siflera12
19-03-2019, 17:54
Tamam, Sabah dışarı çıkartıacağım. Umarım tekrar güçlenir.

İlginiz için teşekkürler.Rica ederim inşAllah düzelir [emoji4]

Tаpatalk
21-03-2019, 12:28
1 tanesini kabğunu çatlatıp saksıya gömdüm saksıyıda siyah fidan naylonlarıyla kapattım. Bakalım kimler büyüyecek

Bildiğimiz kil yokmu, onu çamur haline getirin, içine hindistan cevizi torfu atın az bir miktar ve iyice karıştırın, yoğurun, çekirdeği onunla kaplayın, üzerine bir kaç adet kürdan saplayın, sonra kuruyup katılaşmasını bekleyin, mumyalanmış kil kaplaması üzerindeki kürdanları sonra yavaşca sökün. Buralardaki delikler su alması için... Sonra o kil kaplı tohumu ekin. Bu tamamen kendi fikrim umarım tutar.

Bambo
29-03-2019, 13:41
Merhaba... ben mango çimlendirmeyi çok istiyorum ve çimlendirene kadar devam edicem.3 4 kez mango alıp denedim fakat hiçbirinde olmadı önce çekirdek içindeki embriyo yu çıkarıp ıslak peçeteye sarıp poşete koyuyorum. Nerde yanlışım var acaba yardım edin lütfen

Bambo
18-04-2019, 17:41
Ben çekirdeği köklendirdim sanırsam ama tam emin değilim köklenmişmi acaba birde bir türlü büyümüyor üst tarafı neden simsiyah ve gövde siyah olan yermi beyaz olan yermi birde çekirdek sağlıklımı acaba ?

alperen1234
23-04-2019, 23:49
Bu mango ölmüş kararmış

Bambo
24-04-2019, 16:08
Peki en çok hangi yöntemle çimleniyor.

Sütlü Muz
25-04-2019, 15:24
Ben çekirdeği köklendirdim sanırsam ama tam emin değilim köklenmişmi acaba birde bir türlü büyümüyor üst tarafı neden simsiyah ve gövde siyah olan yermi beyaz olan yermi birde çekirdek sağlıklımı acaba ?
nasıl köklendirdin? Ben iki defa denedim olmadı. Türkiyede bahçede mango yetiştiren oldumu?

Mango pahalı bir meyvemi, internet den mi tedarik ediliyor, ben hiç görmedim nereden tedarik edebiliyorsunuz?

Bambo
25-04-2019, 18:45
Genelde tanesi 9 tl gibi bir fiyata satılıyor ve en çok ta migros mağazalarında satılıyor bu arada bende çimlendiremedim çimlendiren varsa yardım bekliyorum

Sütlü Muz
25-04-2019, 19:11
Genelde tanesi 9 tl gibi bir fiyata satılıyor ve en çok ta migros mağazalarında satılıyor bu arada bende çimlendiremedim çimlendiren varsa yardım bekliyorum

Selam. Ben üzüldüm, resimler çok yanıltıcı, ben köklendirmeyi başardığınızı sanmıştım.

Bambo
26-04-2019, 20:35
En çok hangi yöntemle çimleniyor bir türlü çimlendiremiyorum

Eomer07
27-04-2019, 18:41
Alanya'da bir mango ağacı

699408

Bambo
27-04-2019, 20:37
Ya ben eski yorumlara göre suda bekletme taktığını yaptım ama ne zaman filizlenir ve böyle olurmu bilen varmı acaba

Bambo
27-04-2019, 20:39
Alanya'da bir mango ağacı

https://i.hizliresim.com/5aJPdj.jpg (https://hizliresim.com/5aJPdj)

Ağaç sizin mi?

Eomer07
28-04-2019, 11:27
Ağaç sizin mi?

Hayır değil, bir komşuma ait. Benim ağaçlarım henüz küçük.

Yalançının Mumu
28-04-2019, 15:57
denişik denişik sahte hesaplarınan girip girip çıkıp trollük yapıonuz milleti sazanlıyonuz. çok ayıp edionuz. bu resimler antalya değil güney amarikaya ait. yazılan yazılarda çok boş ve çelişkili. niye böyle oluyoki?

Bambo
28-04-2019, 18:20
Nasıl çimlendiririm çekirdeği bilen yokmu ya

Eomer07
28-04-2019, 20:02
Nasıl çimlendiririm çekirdeği bilen yokmu ya

Size yardımcı olmak isterdim ama ben çimlendirmek için özel bir şey yapmıyorum. Meyveyi yedikten sonra liflerde kalan etleri suyla temizleyip kurutuyorum. Sonra kabuğunu soyup toprağa yatay koyup ekiyorum. Düzenli suluyorum. Hava sıcaklığı uygunsa ve tohum da sağlıklıysa çimleniyor.

Bambo
29-04-2019, 14:54
Size yardımcı olmak isterdim ama ben çimlendirmek için özel bir şey yapmıyorum. Meyveyi yedikten sonra liflerde kalan etleri suyla temizleyip kurutuyorum. Sonra kabuğunu soyup toprağa yatay koyup ekiyorum. Düzenli suluyorum. Hava sıcaklığı uygunsa ve tohum da sağlıklıysa çimleniyor.

İçindeki embriyo yu çıkartıyorsunuz dimi

Eomer07
30-04-2019, 18:05
İçindeki embriyo yu çıkartıyorsunuz dimi

699407

Resimde kabuk içindeki tohumu göstermiş. Tohumu toprağa ekin. Eğer tohum sağlıklıysa, yeterli ısı ve düzenli sulamayla çimlenir.

Tropikal Sahra
03-05-2019, 13:16
Karadeniz de, sahile yakın ve açık havada mango yetişir mi? Mesela karadenizde avokado ağaçları başarı sağlamış durumda.

sıkma kehribar
09-05-2019, 23:47
Karadeniz de, sahile yakın ve açık havada mango yetişir mi? Mesela karadenizde avokado ağaçları başarı sağlamış durumda.
Karadeniz bölgesi, kışın, akdeniz ve egeden çoğu zaman daha serindir, avokado karadeniz bölgesinde açık havada kışın hayat da kalamaz diye tahmin ediyorum... Yani bu bilgi sanırım hatalı, gps ve fotoğraflarla, bunu henüz ortaya koymadan önce, basit bir iddia ile insanlara eksik bilgilendirme yapmamalısınız. Karadenizde avokado varMIŞ hani peki nerede??

Kübra 26
12-05-2019, 21:15
Merhaba arkadaşlar tohumdan mango yetiştirme videosu çektim izlerseniz sevinirim teşekkür ederim 😊
https://m.youtube.com/watch?v=Sb7NxjcPXOg&feature=youtu.be

samandιra
15-05-2019, 20:34
Merhaba arkadaşlar tohumdan mango yetiştirme videosu çektim izlerseniz sevinirim teşekkür ederim ��
https://m.youtube.com/watch?v=Sb7NxjcPXOg&feature=youtu.be
Son günlerde toplumun, mükerrer absürt sosyal medya meşguliyetlerine şöyle bir bakınca; sizin bu manidar videonuz kayda değer geldi. Allah sizin gibi ince düşünen insanların sayılarını umarım artırır. Kanalınızı keyifle izledim, bir de hindistan cevizi ile ilgili bir video çekme ihtimaliniz varsa güzel olabilir.

Eomer07
16-05-2019, 18:19
Mango çiçekleri...

699400

Maalesef erken meyveye durması ağacın büyümesini yavaşlatacağı için kopartıyorum. :/ Yine de bir tanesi kalsın. :)

699401

Bambo
20-05-2019, 16:49
Mango çiçekleri...

https://i.hizliresim.com/grd3p5.jpg (https://hizliresim.com/grd3p5)

Maalesef erken meyveye durması ağacın büyümesini yavaşlatacağı için kopartıyorum. :/ Yine de bir tanesi kalsın. :)

https://i.hizliresim.com/al9Op4.jpg (https://hizliresim.com/al9Op4)

Çimlendirmeyi nasıl yaptın ben bir türlü yapamıyorum

Eomer07
20-05-2019, 21:17
Çimlendirmeyi nasıl yaptın ben bir türlü yapamıyorum

Resimdeki fidanları satın aldım, ben çimlendirmedim. Kendi çimlendirdiğim mangoları büyütmeyi başaramadım. Biraz ilgisizlik biraz da bilgisizlik. Ama mango çimlenmesi zor bir bitki değil. Tohumun kabuğunu çıkarıp toprağa yatay koyunca çimleniyor. Sizinkiler neden çimlenmemiş olabilir diye düşündüm de acaba sıkıntı tohumlarda olabilir mi? Büyük marketlerde satılan mangoların tohumları çimlenmeyebilir. Bu meyveler dalından çok erken koparılıyor bu yüzden tohum gelişmemiş olabiliyor ya da mango soğuk havada saklandığından tohumu hasarlı olabiliyor, ölebiliyor. Bu yüzden çimlendirememiş olabilirsiniz.

Bence şöyle yapın. Yazın ağustos gibi Alanya'da, Gazipaşa'da yerli mango pazara manava gelir. Ham toplanmadığından, soğuk havaya girmediğinden çekirdekleri sağlıklı olur. Bir de öyle deneyin. Ya da diğer arkadaşlardan ricam markette mango nasıl seçilir birisi anlatıversin.

699398

Eskiden ucuzdu. :)

blackflower
21-05-2019, 15:28
YouTube da bu videoları buldum belki mangosu çimlenmiyenlere yardımcı olur ;-)

https://youtu.be/pcIRj6cp2IU

https://youtu.be/OoqzxjgovUg

https://youtu.be/ngXS0_27g8M

Bambo
22-05-2019, 22:23
Resimdeki fidanları satın aldım, ben çimlendirmedim. Kendi çimlendirdiğim mangoları büyütmeyi başaramadım. Biraz ilgisizlik biraz da bilgisizlik. Ama mango çimlenmesi zor bir bitki değil. Tohumun kabuğunu çıkarıp toprağa yatay koyunca çimleniyor. Sizinkiler neden çimlenmemiş olabilir diye düşündüm de acaba sıkıntı tohumlarda olabilir mi? Büyük marketlerde satılan mangoların tohumları çimlenmeyebilir. Bu meyveler dalından çok erken koparılıyor bu yüzden tohum gelişmemiş olabiliyor ya da mango soğuk havada saklandığından tohumu hasarlı olabiliyor, ölebiliyor. Bu yüzden çimlendirememiş olabilirsiniz.

Bence şöyle yapın. Yazın ağustos gibi Alanya'da, Gazipaşa'da yerli mango pazara manava gelir. Ham toplanmadığından, soğuk havaya girmediğinden çekirdekleri sağlıklı olur. Bir de öyle deneyin. Ya da diğer arkadaşlardan ricam markette mango nasıl seçilir birisi anlatıversin.

https://i.hizliresim.com/DYLap1.jpg (https://hizliresim.com/DYLap1)
Eskiden ucuzdu. :)

Peki fidanı nereden ve kaç tl ye nereden aldınız acaba

Hans Asperger
23-05-2019, 01:09
Bu MANGO mu?

chuckybebek79
23-05-2019, 05:47
Bu MANGO mu?Evet Mango

Eomer07
23-05-2019, 06:39
Peki fidanı nereden ve kaç tl ye nereden aldınız acaba

Antalya, Gazipaşa'dan satın aldım. 5 tür mango fidanı vardı. Tommy Atkins, Kent, Keitt, Naomi ve Palmer. 1 yaşındaki fidanlar 150, 2 yaşındakiler 200, 3 yaşındakiler 250 liraya satılıyordu. Hepsi kalem aşılı. Resimdeki fidan 3 yaşında. Satıcı bilgilerini aşağıya bırakıyorum.

Çelik Fidancılık
Veli Çelik 0554 300 0 333

Kübra 26
29-05-2019, 17:19
Son günlerde toplumun, mükerrer absürt sosyal medya meşguliyetlerine şöyle bir bakınca; sizin bu manidar videonuz kayda değer geldi. Allah sizin gibi ince düşünen insanların sayılarını umarım artırır. Kanalınızı keyifle izledim, bir de hindistan cevizi ile ilgili bir video çekme ihtimaliniz varsa güzel olabilir.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim üzerinden zaman geçmiş kusura bakmayın ancak gidebildim aslında Hindistan cevizi ne zamandır aklımda lakin alıp deneyemedim ama inşallah ilk fırsatta videosunu çekerim sizler ile de paylaşırım bu arada o videodaki mango çok güzel büyüdü

plastik beher
30-05-2019, 00:08
https://www.youtube.com/watch?v=wFSRl4BFkC4

alperen1234
02-06-2019, 16:14
Merhaba aşılı keitt cinsi 2 yaşında 2 yıl sonra meyve verecek hale gelen mango fidanı almak isteyen arkadaşlar facebook üzerinden uaşabilirler https://www.facebook.com/tropik.fidan?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARCI6r3up7lSk_KZMeS1zP3qm71zwmBCWc6onaXukCsksL tuRXkVG5w46cM-d-H2cEpuq38U3AbZKtub&hc_ref=ARSH78u0wKN-dQfymsgScIz3uxGg5eFL17jAo-tyqbIx4IAbWnpZQgHeMEq14Tpie-g&fref=nf

tropikalist
04-08-2019, 19:55
merhaba arkadaşlar geçen ay çimlendirdiğim normalden daha kısa bir halde büyüdü ve şimi hem yeni yaprakları hemde eski bazı yapraklae ucundan kurumaya başladım bende o kuruyan yerleri kestim sizce nasıl durdurabilirim
ayrıca 1 hafta önce böceklenme yapmıştı onlardan nasıl kurtulabilirim

haloti
05-08-2019, 14:00
Mango rizede yetişirmi

chuckybebek79
05-08-2019, 14:02
Mango rizede yetişirmiRize'nin neresi ?

haloti
05-08-2019, 14:23
Merkez iç taraftarlada yerim var sahil kesimindede

chuckybebek79
05-08-2019, 14:27
Merkez iç taraftarlada yerim var sahil kesimindedeSahilde bir ihtimal olabilir ama iç kesimlerde pek sanmıyorum tabi genede deneyebilirsiniz bazen belli olmuyor.

chuckybebek79
08-08-2019, 20:03
YouTube da bu videoları buldum belki mangosu çimlenmiyenlere yardımcı olur ;-)

https://youtu.be/pcIRj6cp2IU

https://youtu.be/OoqzxjgovUg

https://youtu.be/ngXS0_27g8MVideolar çok faydalı bence mangosu çimlenmiyenler için güzel olmuşlar.

ercan07
12-08-2019, 17:12
Herkese merhaba,

Sitede çok yeniyim ama Mango konusunda çok eskiyim.

Mango Türkiye'nin her yerinde yetişir yeter ki uygun klimatik şartları sağlayın!

Çekirdek çimlendirmeye çalışan arkadaşlara: piyasadan satın aldığınız meyvelerden elde ettiğiniz çekirdekleri çimlendirmek için uğraşmayın! Sonuç hüsran olacaktır. Bu konuda, sizlerden gelecek tepkilere göre sebeplerini yazabilirim.

tropikalist
13-08-2019, 10:40
Merhaba sn
Ercan 07 benim çekirdekten yetiştirdiğim mangonun yaprakları kürüyor yaprakları keserek de durduramadım saksısını değiştirirken neredeyse hiç kök yapmadığını gördüm acaba nasıl yeniden yaşatabilirim ölmesini istemiyorum

ercan07
01-09-2019, 15:30
Merhaba Sn. tropikalist,

Sizin büyütmeye çalıştığınız mangonun çekirdeğini nereden temin ettiniz? Eğer, marketten temin ettiyseniz: soğuk zincire giren mango çekirdekleri fidan yapmaya yetersiz kalır. Yok eğer, doğal olgunlaşmış bir meyve çekirdeğinden çıkardıysanız fidanınıza kök yapıcı besinler-hormonlar vermelisiniz. Başka bir sebep ise fazla sulamadan kaynaklanmış olabilir; bu sebepten kök mantarı hastalığına da dikkat etmelisiniz. Mango bitkisinin yetişmesi için drenaj çok önemlidir.

Not: mongo fidanı üretmede en doğru olanı, polyembryonic çekirdeklerden üretilen kökeç (root seedling) fidanların üzerine istenilen-seçilen kültür çeşitlerinin aşılanması ile elde edilmesidir. Bunun yanında, çekirdekten üretilebilen bazı mango türleri de (true-to-type) vardır ama bunların dezavantajları çok geç meyveye durması ile gerçek genetiğinin yeni bitkiye taşınma olasılığının düşük olmasıdır.

Eomer07
01-09-2019, 18:26
Ercan Bey, selamlar;

Deneyiminize güvenerek soruyorum, yerli mango üretimi hakkında görüşleriniz nelerdir?

Ayrıca mango hastalıkları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Mango dallarının uçlarındaki kararma ve yeni sürgün atamayıp dal ucunda yığılma yapmasının nedeni nedir? Mangoda antraknoz ciddi bir sorun oluşturur mu? Şimdiden teşekkürler.

OneeydiGız
03-10-2019, 19:42
Ercan Bey, selamlar;

Deneyiminize güvenerek soruyorum, yerli mango üretimi hakkında görüşleriniz nelerdir?

Ayrıca mango hastalıkları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Mango dallarının uçlarındaki kararma ve yeni sürgün atamayıp dal ucunda yığılma yapmasının nedeni nedir? Mangoda antraknoz ciddi bir sorun oluşturur mu? Şimdiden teşekkürler.
Ne iyi oldu şu yerli üretime geçiş, çiftçilerimizi kutluyorum, pazarda gördüm 4 adet aldım, çok lezzetliydi mangolar, tanesi 5 liraydı fena değil, herkesin emeğine sağlık.

Floroplus
05-11-2019, 02:08
Merkez iç taraftarlada yerim var sahil kesimindede yetişirmiş: https://www.youtube.com/watch?v=6gm89hfwPK4

siflera12
14-11-2019, 04:49
Benim mangolarımdan biri öldü , çökerten köklerini yemiş

Liliteyze
24-12-2019, 11:25
Benim mangolarımdan biri öldü , çökerten köklerini yemiş

Sizin 1 yaşındaki mangonuz neden ölmüştü? Ben şimdi çekirdeği direk toprağa ektim saksıyı poşetledim iskenderunda yaşıyorum şuan burası çok rüzgarlı balkona çıkarırsam tüzgar zarar verir mi balkona ne zaman çıkarmam lazım bide şuan küçük saksıda büyük saksıya ne zaman ekeyim?

siflera12
25-12-2019, 07:29
Sizin 1 yaşındaki mangonuz neden ölmüştü? Ben şimdi çekirdeği direk toprağa ektim saksıyı poşetledim iskenderunda yaşıyorum şuan burası çok rüzgarlı balkona çıkarırsam tüzgar zarar verir mi balkona ne zaman çıkarmam lazım bide şuan küçük saksıda büyük saksıya ne zaman ekeyim?

Benim mangom dondan dolayı ölmüştü ama bu seneki mangolarım daha dayanıklı , rüzgar zarar verebilir o yüzden kuytu biryerde durması daha iyi ayrıca kökleri saksıyı iyice sardıktan sonra saksısını değiştirebilirsiniz

Yusuf55555
24-02-2020, 20:06
Mango tohumunu Ne zaman dikmeliyiz

siflera12
26-02-2020, 21:09
Mango tohumunu Ne zaman dikmeliyiz

Ev ortamında istediğiniz zaman ekebilirsiniz ama dışarda 15-20 derecelerin üstünde olması lazım

Yusuf55555
27-02-2020, 10:29
Bahçeye dikeceğim mart ayında diksem olur mu

Yusuf55555
13-03-2020, 19:43
Ben bahçeye tohumu diktim ama sivri kısmı yukarıya gelecek şekilde dik olarak diktim acaba olurmu .çekirdeği de kırmadım 2 hafta olucak nerdeyse ama çimlenmedi.

devrann
14-03-2020, 17:12
Ben bahçeye tohumu diktim ama sivri kısmı yukarıya gelecek şekilde dik olarak diktim acaba olurmu .çekirdeği de kırmadım 2 hafta olucak nerdeyse ama çimlenmedi.

Dışındaki sert kabuğun içinden çekirdeği çıkarırsanız daha çabuk çimlenir ,direk bahçe toprağına ekmeden önce daha yumuşak bir toprakla dolu küçük bir saksı veya poşette çimlendirmeye çalışırsanız daha iyi olur.

Devrekli
15-03-2020, 17:03
http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/16660-6.htm#post1583651 Dışındaki sert kabuğun içinden çekirdeği çıkarırsanız daha çabuk çimlenir ,direk bahçe toprağına ekmeden önce daha yumuşak bir toprakla dolu küçük bir saksı veya poşette çimlendirmeye çalışırsanız daha iyi olur.

Spider J.
30-04-2020, 15:46
Merhaba,Yaklaşık bir ay önce aldığım mangonun çekirdeğindeki sert kısmı kırdım ve içindeki çekirdeği peçetenin arasında bir haftada köklendirdikten sonra toprağa diktim ama bir türlü sürgün vermedi.Sizce nerede yanlış yaptım?

Spider J.
30-04-2020, 15:53
Bu arada nasıl fotoğraf atacağımı bilmiyorum.

sgoktepe
21-08-2020, 13:44
Arkadaşlar merhaba

Yaklaşık iki sene kadarönce çekirdekten yetiştirdiğimiz mangomuzda bir takım hastalıklar görülmeye başladı. Öncelikle bazı yaprakları uçlarından kurumaya başladı ve döküldü daha sonra bazıyapraklarda beyaz toz biçiminde bir tür yapılanma görüldü. Resimlerini eke koyuyorum. Bunları durdurmanın bir çaresi var mıdır ?[URL="Arkadaşlar merhaba Yaklaşık iki sene kadarönce çekirdekten yetiştirdiğimiz mangomuzda bir takım hastalıklar görülmeye başladı. Öncelikle bazı yaprakları uçlarından kurumaya başladı ve döküldü daha sonra bazıyapraklarda beyaz toz biçiminde bir tür yapılanma görüldü. Resimlerini eke koyuyorum. Bunları durdurmanın bir çaresi var mıdır ?

https://hizliresim.com/AGkSnt

Yanlış bilgi
02-11-2023, 22:43
https://www.youtube.com/watch?v=jbx1MRVC3A8

Meyan kökü
09-11-2024, 20:29
Mango örtüsüz: https://www.youtube.com/watch?v=tduO3q-0S5E&ab_channel=TROP%C4%B0KALTOPRAKTV