View Full Version : agaclar.net,Trabzon 3. Bonsai Atölyesi / 10 Şubat 2008
Arkadaşlar 10 Şubat 2007 de işiniz yoksa, 2 ardıcım var, kendi başıma şekillendirmek israf olmasın, siz de görün. Kimler gelmek ister. Yer olarak eğer sizin için bir sakıncası olmazsa kendi evimde, geniş bir misafir odam var, rahatça çalışma ve sohbet imkanımız olur. Sizi ağırlayabilirim.
Saygılar, sevgiler.
Adres: Ev Yıldızlı'da Efes Pilsen'in üstü, Mavi Jeans outlet'in komşusu, Gülbaharhatun Kolejine sapan yolun girişinde.
Tarih ve saat: 10.02:2007 saat: 12:30
İklimsiz
03-02-2008, 23:37
Bir önceki çalışmada aranızda bulunamadım, içime dert oldu:)
Geliyorum:)
:) Sanırım 5-6 kişi oluruz.
Ali H. ALI
04-02-2008, 11:50
Sanirim 15-16 kisi olursunuz:)
Aytaç Eroğlu
04-02-2008, 12:30
Bir aksilik olmaz ise görüşürüz.
Gelecek olan arkadaşları Saat 12 ya da 13'te Mirapark'ın önünden alabilirim.
Aytaç Eroğlu
04-02-2008, 15:04
ben eve gelirim
mevlut sinanoglu
04-02-2008, 15:14
selam arkadaslar benim finallerim bittigi icin memlekete gidecegim..bu çalışmaya katılamayacagım..emre agabey umarım fotograflamayı unutmazsınız..şimdiden katılacaklara kolay gelsin..kendizine iyi bakın
Selam Mevlüt kardeş, biz yine bol fotoğraf çekeriz. Sana iyi tatiller dilerim.
Bugün itibariyle kesin gelecek 5 kişi var ;)
Bir aksilik olmazsa gelmeye çalışırım.
Doğan bey, umarım bir aksilik çıkmaz :) Bugün muayenehaneme gelen Maktas61 ve onun bir arkadaşı da gelecekmiş. Yine 10 kişi civarı oluyoruz sanırım. Ben oturma odasını düzenleyeyim. Saat 12:30 da gelebilenler, eve, bulamam diyenler Mirapark'ın önüne gelsinler. Ev Efes Pilsen'in üstü, Mavi Jeans outlet'in komşusu, Gülbaharhatun Kolejine sapan yolun girişinde. Bu kadar adres tarifi sanırım yeterli olur.
Sağolun Tekin bey, :) Sizin toplantıya gelmeyi de istiyordum ama anladım ki işten güçten fırsat bulamayacağım, İnşallah sizinki de çok verimli, çok keyifli geçer, sevgiler , saygılar.
İklimsiz
06-02-2008, 20:22
Sevgili Emre, bu toplantımız çalışma, sohbet derken neresinden bakarsak bakalım 3-4 saat sürer. Tamam çaylar ev sahibinden:p Ama kuru kuru da çay içilmez ki, ne hazırlayalım;)
Adresi anladım, görüşürüz.
Güler hanım ben anneme birşeyler sipariş ettim. Siz de birşeyler getirmek isterseniz, tabi daha zengin bir sofra olacaktır ;)
Trabzon Atölyesi daha hareketli. İstanbul yerine bu toplantıya mı katılsam acaba? ;)
İklimsiz
06-02-2008, 23:21
Buyrun Zenfree, bekleriz;)
Teşekkürler. Çok isterdim. :)
Sebahattin Sargın
07-02-2008, 00:27
Sevgili Trabzonlu arkadaşlarımız tebrik ediyorum sizi 3. atölye çalışması, hızınız aynen devam eder inşallah. Merak ile bekliyor olacağım gelişmeleri.
Sevgiler ;)
Arzu Kasapoğlu
07-02-2008, 19:13
Merhaba arkadaşlar, ben pazar günü yapılacak çalışmaya gelemeyeceğim.
Hepinize iyi çalışmalar ve güzel bir gün dilerim.
İklimsiz
10-02-2008, 20:50
Sayın Tekin, bugün asıl yorgun düşen sevgili Vyssera oldu, baksanıza bu saat olmuş hala tek bir satır yazmamış:p Sırt zafiyeti geçiriyor olmasın;)
İki ardıç üzerinde şekillendirme çalışmaları yaptı, bizler sadece izledik. Bunun dışında her toplanmamızda olduğu gibi hoş bir sohbet ortamı yakaladık ki, aramıza yeni katılan arkadaşlarla Trabzon Bonsai Atölyesi'ni gerçekten biri durdursun:dilli:
Sayın Tekin yeniyeni kendimize geliyoruz. Çok güzel bir çalışma yaptık. Vsysera'nın iki ardıç çalışması çok harika oldu. Diğer çalışmalarda görüşmek üzere.
Biri bizi durdursun yavvv.
Selam arkadaşlar, yorgunluğumuza değdi, iki tane çok güzel ağacımız oldu, ve yeni arkadaşlarımız aramıza katıldı. Sonuç fotoğraflarıAytaç Beyde kaldı. Yarın yükleyebileceğiz. Ama bir kaç resim merakınızı giderebilir. İlk ardıç ve ilk 6 kişi. Sonradan 9 kişi olduk.
Ayrıca bu resimdeki yayılıcı ardıcın neye dönüştüğüne inanamayacaksınız.
İklimsiz
10-02-2008, 21:49
Yukarıdaki yayılıcı ardıcın son halini gördüğünüzde, ilk resimle bir kıyaslayınız arkadaşlar:p Hatta şimdiden tahminde bulunma hakkınız da var:p
msgurkan
10-02-2008, 21:55
Resimleri heyecanla bekliyoruz.
Yayılıcı ardıç hakkında tahminden öte iddia ediyorum:
Şelele stili uyguladınız. Ve eminim çok güzel olmuştur.
Sağolun arkadaşlar, inatla şelale değil ;)
msgurkan
10-02-2008, 22:29
İkiz gövde?
İklimsiz
10-02-2008, 22:31
Sağolun arkadaşlar, inatla şelale değil ;)
Sevgili Emre böyle diyorsa değildir:p
Hayal gücünüzü biraz çalıştırın:D
msgurkan
10-02-2008, 22:33
Literati?
İklimsiz
10-02-2008, 22:44
Düşüncelerini almak için mikrofonu kime uzatsak Emre, uzman 16 da gitti:p
Bu da ilk ardıç ve ikisi bir arada, küçük ağacım da diğerlerinin ebatlarını ortaya çıkarmak amacıyla, onun boyu tahmini 20 cm civarında.
Düşüncelerini almak için mikrofonu kime uzatsak Emre, uzman 16 da gitti:p
Evet arkadaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bu arada gördüğünüz üzre, ikili gövde ağacın küçük gövdesinin ekseni ile ve üst dalları ile biraz oynamam gerekecek. Dikkatini çeken arkadaşlara şimdiden söyleyeyim.
msgurkan
10-02-2008, 22:51
Çok güzel oldu. İki gövdenin birlikte uyumlu dal dizilimi bütünsellik oluşturmuş. Sadece yükseklik biraz fazla. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim. Evet yükseklik çok fazla, o da benim kişisel isteğim, o şekilde çok uzun bir bonsaim olmasını istiyordum uzun zamandır.
msgurkan
10-02-2008, 23:08
İkiz gövdeyi izleyip yorum yazarken diğer çalışmanızın resmini de yayınladınız. Çok beğendim. Dal dizilimi ve telleme çok iyi yapılmış. Derinlik yaratmak için geriye de dal çıkarıldığına eminim ancak onu görebilmek için üstten görüntü yayınlarsınız daha iyi anlaşılacak.
Teşekkür ederim :) Evet 2 boyutlu ortamda arkaya çıkan dal anlaşılmıyor. 3. dal arkaya 4. dal öne çıkıyor.
msgurkan
10-02-2008, 23:23
Teşekkürler. Atölye çalışmasına katkı koyan herkese.
:) Bu arada yeni farkettim, bizim başlıkta 2007 yazıyor, 2008'e alışamadık henüz galiba. Kimse farketmemiş.
Evet hepimiz atlamışız tarihi, düzelttim(memet)
bonsaisan
11-02-2008, 10:13
Trabzonlu Bonsai Dostları çok güzel bir çalışmaya başarılı bir imza atmışsınız.
Öncelikle bu çalışmayı organize eden Sayın Emre bey'in ve değerli vakitlerini ayırıpda katılımda bulunan bonsai dostlarının vermiş olduğu emeği ve öz veriyi görmek güzel bir duygu.
Bu çalışmların tekrarını ve güzel örneklerin çıkması dileğiyle.
Saygılar.
Ali H. ALI
11-02-2008, 11:51
Trapzonda bonsain bu hizda gitmesi diger sehirleri de arkasindan ayni hizla surukluyor. Keyif verici bir durum . Yaptiginiz calismalar, ornek calismalar oluyor. Ara vermeden ayni sekilde devam etmenizi diliyorum
Bu hizla giden calismalardan sonra bonsai yarismasina katilacak olanlar kim bilir ne guzel agaclarla katilacaklar.
Hepinizin gonlundeki bonsailer gercek olsun.
herkese merhaba...
ben trabzon bonsai kulübünün yeni üyesi olarak çok memnun oldum. emre bey ellerinize sağlık...
İlgilerinize teşekkür ederim arkadaşlar. Toplantıdan bazı kareler yayınlasak iyi olur, henüz Aytaç bey'dekileri ele geçiremesem de onları da bulunca koyarız.
Fotoğraf ve video çekmeyi beceremiyoruz her seferinde ama elimizden geleni yaptık.
Omuzlarımın ağrımaya başladığı dakikalar.
30127
30128
Aytaç Eroğlu
14-02-2008, 10:12
Emrenin benim makinamda kalan resimleri buyrun
http://img139.imageshack.us/img139/7360/emre1xl2.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/498/emre2gq7.jpg
İklimsiz
14-02-2008, 10:35
Birinci resim: Sağ ve sol baştakiler picea pungens ın arkadaşları. Soldan ikinci maktas61, erdek, vyssera, iklimsiz, gene aramıza yeni katılan ve yeni üyemiz cekece.
İklimsiz
14-02-2008, 10:37
İkinci resim: picea pungens, maktas61, erdek, vyssera, iklimsiz, cekece, picea pungens ın arkadaşı toplu halde bonsai ormanı kıyısında:p
Sebahattin Sargın
14-02-2008, 18:41
Bu ne yahu, ne zaman nereden çıktı bu orman maşallah maşallah ;) Arkadaşlar hepinizi tebrik ederim çok güzel bir çalışma daha olmuş. Sizinle gurur duyuyoruz, bizde 2. bonsai atölye çalışması için hazırlık yapmaya başlasak iyi olacak. Çok geri kaldık çok :D
Sevgiler ;)
Sağolun Sebahattin Bey, benim küçük orman işte :)
Çalışmalar çok güzel olmuş.Burada bulunamadım ama bir sonraki toplantıda olacağım.Hepinize sevgiler...
*** arkadaşlar trabzonda çalışıyorum ve bonsai almak istiyorum yardımcı olurmusunuz ilk defa başlıyorum ..
Trabzon'da kalabalık bir grubumuz var, toplantılar yapıyoruz. Bonsai almak için bişey diyemem ama yapmak istiyorsanız, bizi bulmanız yeterli ; )
sizi nasıl bulabilirim ve nasıl yapabilirim
Eğer yeterli katılım olur ve organize edebilirsek 16 martta toplnacağız. Olmazsa beni, muayenehanemde bulabilirsin. Diş hekimi Emre Atasoy, Doruk işhanı kat:3 ( Bordo işhanı yanı )
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.