View Full Version : Tijli Gül
İnternette dolaşırken tijli güllere rastladım.hayran kaldım,Yalovada fidanlığında varmış,buralarda bulabilirmiyim acaba diye düşünüyorum.Ümidim bu yılki peyzaj fuarında,bulamazsam Yalovalı arkadaşlardan yardım istiyorum.Fİyat aralığını bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim.
bu resmi bulabildim. Daha kaliteli resim bulduğumda gönderirim.
Açelya ne kadar güzel bir gül bu. Acaba budama yoluyla mı böyle oldu ki? ben de merak ettim. Gittiğim seralarda da görmemişim.
Buna benzer bir gül, bizim mahallede bir kaç evde var ama, fotoğraflar çok net olmadığı için bir şey söylemek zor.
Yalovadaki arkadaşlardan yardım isteyelim.Daha net bir resim bulamıyorum.
Yalova'da hangi fidanlıkta olduğu hakkında bilginiz var mı?
Karaduman fidancılık.peyzaj dünyası.com adresinden girip siteyi inceleyebilirsiniz.
Mine Pakkaner
24-01-2008, 22:31
Açelya, tijli gülü İzmir'de Kardelen Peyzaj Fidanlığı'nda bulabilirsiniz. Yeri ise İnciraltı'nda.
Çok teşekkür ederim.Size minnettarım.
sapudeaure
25-01-2008, 10:48
Kokusu varmı:)
Tijli gül bir gül cinsi değil sadece o forma verilen ad anladığım kadarıyla. İnternette bakınca şöyle bir yazı çıkıyor. Buradan yola çıkarsak aşıladığımız gül kokulu ise Tijli gülümüz de kokulu olacaktır diyebiliriz sanırım.
Her türlü çalı formlu gülden, bir türü yabani bir gül dalı üzerine 0,5 - 1,0 m arasında değişebilen bir yerden aşılayarak tijli gül elde edebiliriz. 2 - 3 yıl içinde aşıladığımız güller bir gül ağacına dönüşür.
http://www.peyzajdunyasi.com/urunler/pop6_005.htm
Ters aşılı dut ağacı gibi...
Evet bu bilgileri bende okudum. Mutlaka bahçemde olması gereken bitkiler listesine ekledim.
gurbik67
03-02-2008, 23:41
arkadaşlar on adet gül fidanınız olacağına bir fidana rengarenk gül aşısı yaparak hem topraktan tasarruf hemde birağaçta rengarenk güller aşı yapılacak gülleri çiçekçilerin sattıkları gülleri düzeltirken altkısımdan birmiktar kestiklerinden temin edilebilir bu aşıyı herkes dikkat ederse yapabilir ağaç dostu olduğunuz belli olsun
Baston gül olarak ta geçer.
Sevgili Todor, benim baston güllerim hiç bu şekilde sarkmıyor, bilsem budama yapmazdım. Bundan sonra budamayı kesersem bu şekilde gelişebilir mi?
Üzerine aşılanan türlere bağlı diye biliyorum ama uzmanlarımız ne diyecek bakalım.:)
Hep bir kökte rengarenk açmış bir gül hayal etmişimdir,malesef bir türlü aşı yapmayı beceremiyorum
ahmetsahip
10-02-2008, 21:16
baston gülüne sarmaşık gülü aşılarsanız birkaç sene sonra aynı formu yakalarsınız. kalem aşısı zamanı artık başladı şimdi zamanı bir deneyın
Bugün öğrendim, "dişli gül" olarakta geçebiliyormuş.:)
peaceseller
06-05-2008, 18:10
Merhaba,
1 ay kadar önce aldığım baston gülümün alt iç kesimdeki yaprakları sararıyor. Ekte fotoğrafı var. Bu normal mi ve yapmam gereken birşey var mı?
ceviz ağacı
05-06-2008, 21:12
Ben bilmeden tijli gül yapmışım . Geçen yıl baston gülümün baş kısmı rüzgardan tamamen kopmuştu , ben de deneme amaçlı sarmaşık gülden aşı yaptım ve tuttu . Çok sevindim ama budamayı nasıl yapmalıyım acaba ?
Bodur gül olarak geçen sene aldığım yerli gülüm, bu sene beni şaşırtarak baston gül formu aldı kendi kendine. Acaba sarmaşık mı bu gül?
45862
Adalet Yağcı
23-09-2008, 12:32
Merhaba arkadaşlar, ben bahçem için baston gül yapmak istiyorum, baston gül elde etmek için yabani bir anaç gövde şartmıdır, çok güçlü büyüyen ve bir dalını güçlü bir şekilde 1.5 mt. uzatmış bir kırmızı gülüm var, çalı formunda.
Ben bu gülün alt dalına IBA hormonu uygulayarak köklendirip sonrada üst kısmını keserek yine bahçemdeki bir tırmanıcı beyaz gülden kalem aşısı yapmak istiyorum.
Bu şekilde baston gül elde edebilirmiyim, olmaz derseniz lütfen bana hangi yolu takip edeceğimi açıklayabilirmisiniz.
En az bir metre boyunda olmasını arzu ediyorum.
İlginiz için teşekkürler...
arkadaşlar on adet gül fidanınız olacağına bir fidana rengarenk gül aşısı yaparak hem topraktan tasarruf hemde birağaçta rengarenk güller aşı yapılacak gülleri çiçekçilerin sattıkları gülleri düzeltirken altkısımdan birmiktar kestiklerinden temin edilebilir bu aşıyı herkes dikkat ederse yapabilir ağaç dostu olduğunuz belli olsun
Aşı yapmak bilmeyen için çok karmaşık ve imkansız görünüyor.
Gül için aşılama nasıl yapılır?
Evde bunu amatör olarak kendimiz yapabilir miyiz yoksa bir uzmandan mı yardım almalıyız?
gurbik67
24-09-2009, 22:24
çok hoşunuza gitmeyen gülleri şubat ayında budayıp yeni sürgünleri göz aşısı ile rengarenk aşılayabilirsiniz.
burada dikkat edilmesi gereken alınan yaprak aşısının (AŞI KABUĞU ÇIKARILIRKEN) özünün kabuk üzerinde olmasına özen gösterilmeli.
özü olmayan aşı kabuğu hiçbir zaman tutmaz .
aşı yapacak arkadaşların aşı kabuğunu çıkarmak için her hangi bir dal üzerinde deneme yaptıktan sonra aşıya geçmeleri daha uygun olur. aşıyı bir kaç tane deneme amaçlı pratikten sonra herkes yapabilir.
k_donmez
10-04-2010, 20:45
Baston güller, formları ile çok güzel ve çok gösterişli. Baharla birlikte bolca sürgün veren kırmızı çiçekli baston gülüm bu yıl da bizi keyiflendirecek.
k_donmez
10-06-2010, 18:54
Yukarıdaki mesajda görünen tijli gül yağışlar ve bakım sayesinde bolca çiçek verdi. Boylandı. Ana gövdenin yukarıyı taşıması için destek yapıldı.
Baston güllerin anaç kısımları nasıl köklendirilebiliyor? Yani 1 metre uzunluğundaki bir gül dalı köklenebilir mi, yoksa zaten kökü olan bitkileri budayarak mı böyle düz ve uzun bir gövde elde ediyorlar? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar...
Yok mu baston güller hakkında bilgi sahibi olan!!!
k_donmez
03-02-2012, 06:20
Zaten kökü olan bitkilerin alt sürgünleri köreltilerek bu form elde ediliyor. Toprak ile taç kısmı arasında gövdeyi incelerseniz derin kesim yapılmış gözleri görebilirsiniz. Uzun bir gül dalını köklendiremezsiniz.
Teşekkürler sayın k_donmez...
Baston güllerin anaç kısımları nasıl köklendirilebiliyor? Yani 1 metre uzunluğundaki bir gül dalı köklenebilir mi, yoksa zaten kökü olan bitkileri budayarak mı böyle düz ve uzun bir gövde elde ediyorlar? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar...
Sayın mhrslm,
Tijli gülleri genelde farklı anaçlara aşılayarak elde ediyolar diye biliyorum.
tüm arkadaşlara selamlar
baston gül konusunda bir kaç şey yazmak istiyorum şuan 4 adet baston gülüm mevcut ancak bunlar Ülkemiz şartlarında aşılanmış baston güller maalesef bu baston güller yurt dışından ihraç edilen baston güllerin aşısı gibi aşılı olmuyor örnek olması için ithal baston güllerinden 2 adet resim ekliyorum
ithal baston gül satan bir yer aramaktayım bilen arkadaşlar varsa sevinirim tercihen istanbul görerek almak istiyorum şimdiden *** ederim
Aradığınız gülleri Alibeyköy'de bulabilirsiniz, yalnız fiyatı mantık sınırlarını zorluyor haberiniz olsun...
merhaba sayın ağaç sever
alibeyköy de nerede acaba alibeyköyü bilirim son olarak fiyatı mantık sınırlarını ne kadar zorluyor acaba=))
Merhaba bursaci;
Ağaç A.Ş. nin fidanlığından bahsediyorum. Açık adresi şu; Güzeltepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:33 34060 Alibeyköy - Eyüp / İstanbul. Ben dün açık köklü meilland gülü almak için oradaydım ama ben gelmeden hemen önce açık köklüleri yollamışlardı şansıma. İthal baston güller de bu meilland güllerinden aşılanmış anladığım kadarıyla. Fiyatı 130 tl filandı yanlış hatırlamıyorsam. Benle beraber gelen arkadaşıma sorup teyid edebilirim fiyat çok önemliyse ama 100 tl yi aştığından eminim.
merhaba
çok *** ederim Ağaçsever ilk fırsatta gitmeye çalışacağım gülü seven dikenine katlanır diyelim yapacak bir şey yok
tüm arkadaşlara merhaba
baston gül konusunda bir deneyimim olacak her sene olduğu gibi bu senede semt pazarına söküm güller satışa sunuldu içlerinde 1.50 kr a bir aşısız kalın köklen dirilmiş dal aldım yaklaşık 1 metre boyunca mayıs ayında çok sevdiğim pembe gülümden bu dala aşı yapmayı düşünüyorum umarım başarılı olurum aşı zamanı geldiğinde yardım isteyeceğim bilgili arkadaşlardan resimlerini yakında yüklerim ...
Sayın bursacı, nerenin pazarıdır bu?
Bu arada Beykoz fidanlığına gittim 2 gün evvel. Gelişkin ve sağlıklı baston güller 40tl idi. Ağaç a.ş. ye nazaran daha uygundu fiyatlar yani...
merhaba
KÜÇÜKÇEKMECE yeni mah semt pazarı
salı günleri kuruluyor bir kaç tane çiçek satan tezgah açılıyor yolunuz düşerse birlikte gezer yardımcı olmaya çalışırım ancak şöyle bir durum var tezgah açan pazarcılar gülleri bir seferde alıyorlar haftadan haftaya aynı gülleri satıyorlar erkenden almak lazım güller çıplak kök olarak fazla kalmamalı diye düşünüyorum mart ta bir furya daha getirirler
bu arada 40 tl ye gördüğünüz baston güller nasıl bir fotosu olsa iyi olurdu aslında zira kuşburnuna aşılı ve ithal istiyorum bende söylediğim gibi 4 adet baston gül var fakat formları beni tatmin etmiyor 20 tl ye aldım tanesini bu yüzden kalın bir dal buldum kuş burnuna çok benziyor aşı olayını da çözmeye çalışacağım bakalım
serkan_istanbul
15-02-2012, 08:24
merhaba
KÜÇÜKÇEKMECE yeni mah semt pazarı
salı günleri kuruluyor bir kaç tane çiçek satan tezgah açılıyor yolunuz düşerse birlikte gezer yardımcı olmaya çalışırım ancak şöyle bir durum var tezgah açan pazarcılar gülleri bir seferde alıyorlar haftadan haftaya aynı gülleri satıyorlar erkenden almak lazım güller çıplak kök olarak fazla kalmamalı diye düşünüyorum mart ta bir furya daha getirirler
bu arada 40 tl ye gördüğünüz baston güller nasıl bir fotosu olsa iyi olurdu aslında zira kuşburnuna aşılı ve ithal istiyorum bende söylediğim gibi 4 adet baston gül var fakat formları beni tatmin etmiyor 20 tl ye aldım tanesini bu yüzden kalın bir dal buldum kuş burnuna çok benziyor aşı olayını da çözmeye çalışacağım bakalım,
o pazarı biliyorum başka semtlerden daha fazla çiçek tezgahı açılıyo. fişyatlarda çok uygun oluyor. aklınıza gelmeyecek bitkilerde buluna biliyor o pazarda.
Evet bu pazarı öğrendiğim iyi oldu. Beykoz'dakilerin resimlerini çekmeye fırsat bulamadım ama yakında tekrar gidip fotoğraflarını çeker size de ulaştırırım. Ortancalar 5tl idi, onlardan almaya gideceğim yakında :)
merhaba
baston gül merak ı beni öldürecek
dün de yaklaşık 5 fidanlık gezdim 3 tanesi Bahçe şehir de 2 tanesi Küçük çekmecede gördüğüm yerli baston güller 40 tl 50 tl 35 tl den satılıyor aralarında çok kalın dallara da aşı yapmışlardı
ancak hiç biri ihtal aşılı güller gibi değildi anlamıyorum Türkiye de yapılan aşı ile yurt dışında yapılan aşı arasında nasıl böyle fark oluyor işin sırrını öğrenmek lazım diye düşünüyorum bu konu hakkında bilgisi olan yetiştiricilerden yardım bekliyorum
zira aşı yapılmayı bekleyen bir dalım var...
merhaba sayın ağaç sever nihayet ithal aşılı baston gül edindim 25 tl ye aldım aklınızda kalmışsa Beykoz da kilerin resmine gerek kalmadı yinede ilginize teşekkür ederim
thunderon
07-11-2016, 11:05
parklarda dolaşırken süreli gördüğüm bir gül. Ağaclar.net ailesi vesilesiyle ismini de öğrendim:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.