View Full Version : Yaban Domuzu Zararı Nasıl Önlenir
Özcan2007
15-01-2008, 12:32
Merhaba arkadaşlar her gece bahçeme domuzlar giriyor, bahçede bişey bırakmıyor, üstelik kazıyorlar.
Domuz zehiri varmı **** bir korkutucu alet nasıl yapabilirim. Teşekürler
ses çıkarıcı tuzaklar var ama onun sesine alışıyorlar. Çevre Orman Baknlığında izin alarak avlaya bilirisiniz detaylı bilgi için bulunduğunuz yerdeki İl **** İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat ediniz
en güzeli segili kardeşim benimde kullandığım teknik bahçene kemik asman koyun kemiği inek kemiği gibi kemikleri görünce gelmiyorlar geldikleri yerlerede atarsan büyük büyük kemikler bidaha gelemezler
Özcan2007
15-01-2008, 20:38
Teşekürler yanıtladığınız için.
Yaban domuzları zehirli hiç bir şey yemezler. Yanlızca ses çıkaran zil,poşet ve benzeri malzemeler kullanarak veya parlak cisimler kullanarak korkup kaçması sağlanabilir.
Yok etmek yerine kaçırmak, uzak tutmak gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olsa gerek :)
Yok etmek yerine kaçırmak, uzak tutmak gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olsa gerek :)
haklısın ama bir kaç gün sonra onlarada alışıyorlar efendim
Harun Parlak
16-01-2008, 16:41
Domuzlardan kurtulmanın yolu Çakal Tilki Bu hayvanları yaşatmak lazım doğada dengeyi sağlıyorlar.
Domuzlar çok aşırı yavru yaptığı için fazla ürüyorlar.
Bu Yavruların bir kısmını Tilki ve çakal lar tüketdiği için fazla üreyemiyorlar fazla olmayıncada
fazla besini ihtiyaç kalmıyor dolaysıyla insanların içine girmeden beslenme imkanı buluyorlar.
en güzeli segili kardeşim benimde kullandığım teknik bahçene kemik asman koyun kemiği inek kemiği gibi kemikleri görünce gelmiyorlar geldikleri yerlerede atarsan büyük büyük kemikler bidaha gelemezler
Kemiği görünce neden gelmezlermiş acaba? Merak ettim...
4-5 yıl önce Hisarönü Körfezinde adını hatırlayamadığım bir bir koyda ağaca bağlı bir yabani domuz görmüştük. Yaşlılıktan iki büklüm olmuş bir teyze evcilleştirmiş hayvanı, ağaca bağlamış. "Korkmayın bir şey yapmaz" diye gidip yanına sevmişti.
O zaman hoşumuza gitmişti ama bu sıralar Nat. Geop.Wild'de yerleşim yerlerine gelen orman hayvanlarıyla ilgili bir çok belgesel seyrettim. İnsanlar ve özellikle hayvanlar açısından sakıncalı bir durum olduğunu seyredince anladım.
Bizim burada bir avcı domuz timi! var,
çevre il ve ilçelere yardıma! gidiyorlar.
yaban TV de bile çıktılar.
Gönderelim size :))))))))
orda bi etoburun yaşadığını onlarıda avlıyacağını sandıkları için gelmiyolar :)
O zaman hoşumuza gitmişti ama bu sıralar Nat. Geop.Wild'de yerleşim yerlerine gelen orman hayvanlarıyla ilgili bir çok belgesel seyrettim. İnsanlar ve özellikle hayvanlar açısından sakıncalı bir durum olduğunu seyredince anladım.
O programı ben de hiç kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Ama bence hayvanlar insanların yerleşim yerlerine gelmiyor, insanlar hayvanarın yaşam alanlarına ev yapıyorlar. Böyle olunca da karşılaşmaları kaçınılmaz oluyor. ;)
Emre Albayrak
16-01-2008, 20:05
Karadenizde eletrikli tel ile yaban domuzlarını uzak tutyorlardı. Bir haberde görmüştüm yıllar evvel. Akım hayvanı öldürecek kadar yüksek değil sadece alana girmesini engelliyor. Ve canı yanan hayvan o bölgeye yaklaşmıyor.
hassoman
16-01-2008, 20:14
Yıllar önce Madra Dağlarının yaylalarında ekili alanlara insanın yarı beline kadar kazıklar arasına renkli rafya çekildiğini görmüştüm. Ay ışığında parlayınca domuzlar yanaşmıyormuş. Ama sonra domuzlar bunun zararsız olduğunu öğrenmişler tabi. Sonra piknik tüpünden periyotik aralıklarla patlayan bir mekanızma yapmışlardı.
Siz de rafya işini pilot bölgede deneyin bakalım. Belki sizin ordaki domuzların bundan haberi yoktur...
bence bu otrudugun yere baglı olan bır konu .. eger ev olarak devamlı kullanıyorsan en ıyı care olarak hareket dedektorlerı ıle, ısık ve ses cıkartan bır sıstem hazırlayıp kurman ve cevreyı tam anlamı ıle gormesını saglaman gereklı .. tabıı bu bulundugun ortamın kalabalıgına baglı .. veya eger mumkunse en guzelı ıkı tane kopay dedıklerı domuz kopeklerınden bulup bahcende onları beslemen ... yaban domuzunun en korktugu seylerden bırdır domuz kopeklerı .. geldıgı anda kopegın bagırması bıle urkutur. yabancı kısılere karsı da bır guvenlıkltır..
Bizim oralarda üzüm bağlarına dadanır yaban domuzları.Her yeri çiğner burunları ile devekleri kırar ve karıkları birbirine katarlar dalında üzüm bahçede sebze bırakmazlar.Köylü hakl piknik tüpünden periyodik zamanlarda patlama sesi veren düzenek yerleştirmiş kimisi ise pilli radyo yerleştirmiş bağına, bahçesine.Öyleki herkes tüplü düzeneğini farklı zaman aralıklarına göre ayarlamış.Bir bağdan pat,diğer bağdan 2 dk sonra bir pat sesi daha,uzaktaki bağdan güm ve başka bir bağdan kürdili hicazkar ney taksimi:D Savaş alanı gibi.
Örneğin;halam 6 büyük radyo pili ile sezonu hasarsız kapamış.:D Bilgilerinize sunarım.
Domuzları avlayabilirsiniz tabii hatta zehirlemekte farklı bir çözüm. Yok edebilirsiniz böylece bahçenize gelemezler. Tıpkı zamanında anadolu pars'ını ve daha bir çok yerli türü yok ettikleri gibi...
Belli noktalara hareket dedektörleri ile ışık ve ses çıkaran düzenek işe yarar sanırım. Hatta farklı sesler çıkaran düzenekler de mevcut olması lazım. En basitinden aklıma gelen basit kapı zilleri vardır. Her basıldığında farklı bi şekilde çalar. Hareket dedektörleri de çok pahalı değil artık.
Köpek kullanmakta güzel bir çözüm olabilir mutlaka. Ama bakımı vs.. düşünmek lazım.
aman öldürmeyinde doğaya birde biz zarar vermeyelim fotoselli projektör kullan
yakamozsimsek
13-06-2008, 21:52
Yaban domuzlarida acaba insanlar icin ne dusunuyor avlamak kemik asmak zil takmak belkide biz onlarin arazisine girmisizdir gerci çevirmesi guzel oluyor hele kozde mis gibi kokusu cok harika kirmizi ve lezzetli eti oluyor
Tamtutulma
05-07-2008, 13:27
Bizim burada köylüler; domuzların girmesini istemedikleri yerin etrafını kordela- ya da polislerin olay maheline gerdikleri şeritlerle çevirerek oldukça başarılı olduklarını söylüyorlar. Ucuz ve sağlıklı bir yöntem bence. Denemenizi öneririm.
Evimizin dagin hemen yaninda ,Marmarisde yasiyoruz...Cok fazla yaban domuzu var ve hemen hemen her aksam geliyorlar.Bahcede kopeklerimiz var onlar gelince ortaligi yikiyorlar havlamaktan, ama domuzlar aldirmiyor .Bahcemiz demirle cevrili oldugu icin bi sorun yasamiyoruz. aksine her aksam onlari izliyorum buyuk bi hayvansever olarak.
Demek istedigim bahcede yasayan kopegin havlamasi pek ise yaramiyor ,belki acik olan ve kovalaytan av kopegi ise yarayabilir ama bu da cozum degil bence..
Gozlemledigim kadariyla en korktuklari ve bi anda butun surunun hizlica kacmasini saglayan tek sey patlama sesi.Iste o zaman hemen kaciyorlar.
egetropical
28-12-2010, 21:15
Bende domuzların öldürülmesine karşıyım. bir zamanlar beslendikleri bölgeden çıkrıldıkları için sağa solaa saldırılyorlar.
Benim tavsiyende elektrikli teller. Bir akü yardımıyla 10000 volt elektrik veriliyor. çift sıra tel yaparsanız daha iyi olur. birinci sıra insanlar için ikinci sıra yabani hayvanlar için. güneş panelleri ile desteklenebiliyor.
daha dataylı bilği verebilirim. maliyeti çok ucuz.
kolay gelsin.
Elektrikli çite masraf yapacağınıza normal tel çit çekin arsanıza.
Domuz avı amatör olarak düşünmenizi önermem yaralanma ve yaralama şansınız çok yüksek planlı ve profosyonel olunmalı.Çite masraf edemezseniz yere oval şekilde geniş daireler olarak dikenli tel çekmeyi deneyin.
furkan yıldız
28-12-2010, 23:28
Elektrikli çite masraf yapacağınıza normal tel çit çekin arsanıza.
Domuz avı amatör olarak düşünmenizi önermem yaralanma ve yaralama şansınız çok yüksek planlı ve profosyonel olunmalı.Çite masraf edemezseniz yere oval şekilde geniş daireler olarak dikenli tel çekmeyi deneyin.
Sayın Delimus haklı. Amatör olarak yapılan domuz avı çok kötü sonuçlara yol açabilir. Yaralı bir domuzun gözü döner genellikle ve sizi çok pişman edebilir
Seyfi Dağdeviren
29-12-2010, 14:22
Arazinin etrafındaki tel çite ara kalmayacak şekilde eski taksi lastikleri ile takviye yapınız.
Lastikleri çite tel ile sabitleyiniz,çok iyi sonuç alınacağına inanıyorum.Çünkü denedik ve gördük.Domuz araziye girerse lastik dizisinde bir boşluk var demektir.Saygı ile ilgillilere sunulur.
t.gündüz
11-01-2011, 09:20
vurabildiğin kadar vur.sesten korkmaz alışır bir zaman sonra.çok akıllıdır zehir yemez.istediğin kadar telle çevir yine girer bahçene.tek çözüm kusura bakmasın arkadaşlar ama öldürmek
tugrulbaba
13-01-2011, 22:26
Benim bahçeye de gelmiş. Hayır yiyeceği birşey yok. Sadece sarımsak ekmiştim. Biraz sağı solu deşmiş ama sarımsakla ilgisi olmadığından sanırım zararı dokunmamış pek. Henüz..
Zira, yarın öbür gün ekmeye dikmeye başladığımda beni pişman etmelerine müsaade etmeyecek karakterdeyim.
Herşeyi geçtim, çocuklarım küçük, dağ bayırdır, kimsecikler yok, kimden sakınacağız diyerek salıyoruz, başlarına birşey gelmesinden korkarım.
Sadece sondaki durumdan ötürü, hiç acımam vururum. Ailemin bulunduğu yerde huzuru temin etmek gibi bir görev düşerki payıma, bir canlıyı istemeyerek de olsa telef etme seçeneğini uygularım.
Cumhur Tonba
13-01-2011, 22:36
sayın tuğrulbaba,
Endişelerinizde tabii ki haklısınız. Vurmadan önce gerekli tetbirleri almak ve vurmayı, yok etmeyi son çare olarak düşünmek daha iyi olur sanırım.
Size Emir Kandemir Han- Kızılören Kervansaray han yakın mı?
Saygılarımla.
Endişelerinizde tabii ki haklısınız. Vurmadan önce gerekli tetbirleri almak ve vurmayı, yok etmeyi son çare olarak düşünmek daha iyi olur sanırım.
.
Bu görüşe aynen katılıyorum, hem onların yaşam alanların giriyoruz,sonrada yok etmek için çare arıyoruz.
Haksızlık bu.
tugrulbaba
13-01-2011, 23:07
Zaten ben gerekli tedbirleri almak taraftarıyım. Öncelikle tel örgü ile etrafını kapatacağım bahçemin. Yedikleri içtikleri değil derdim. Çocuklarımı koruma içgüdüsü. Yakınlarda gördüğüm zaman havaya sıkarım, ama daha yakında görürsem kendine sıkarım.
Evet yakın. Bulunduğum yer yayla olduğu için net bir şekilde Kızılöreni, Kandemir Hanı ve Sağlık kasabasını görebiliyorum.
Manzaranın eşsiz olduğu zamanların sıkça yakalandığını söylemekte de fayda var. Ama nedense fotoğrafladığım zaman o güzellik çok bir yansımıyor.
Wikimap sitesinde 37°53'35"N 32°3'29"E koordinatları ile yerini tespit ettim bahçemin. Rakım 1450-1560 arasında tahminen. Bölgeye göre biraz daha yüksekçe olduğu için güney tarafındaki genişçe bir araziye hakim.
Cumhur Tonba
13-01-2011, 23:19
Ben de vermiş olduğunuz koordinatları girerek yerinizi buldum. temiz yayla havası soluyarak yaşamınızı devam ettiriyorsunuz. Yerleşim olarak devamlı mı kalıyorsunuz?
Çalışmalarınızda başarılar diliyor, kolay gelsin diyorum.
Saygılarımla.
tugrulbaba
14-01-2011, 07:54
Hayır. Sürekli kalmıyorum.
Yapılanlar listesi:
Bahçe sınırları belirlendi. Belirlenen ana noktalara direk dikildi.
Hem ardiye, hem tuvalet olarak kullanabileceğimiz, 2.5 x 2 ebatlarında bina yaptık.
Sondaj yapıldı.
Yapılacaklar:
Fidanların tamamı dikilecek.
Direkler tamamlanacak.
Teller çekilecek.
Kalabileceğimiz büyüklükte (2 oda, 1 salon amerikan mutfak sistemli aşağı yukarı 100 m2) bina yapacağız. Alt tarafını kullanabilmek adına (soğuk hava) 3m derinlikte su basman çukuru açılacak.
sulamayı kuvvetli yapabilmek (luzumunda) adına, tanker alınacak.
Çapa makinesi alınacak.
Jenerator alınacak.
Otsu bitkiler için, kendimiz fide yetiştirmemiz gerekiyor, sera yapmamız lazım.
Dekar başına 1 ya da 2 kovan arı koyulacak.
Konya-beyşehir yolunu yapan müteahhit ahbabımız olup, bürosunu dekore etmiştik. Bizim bahçe yolunun hizasına geldiğinde içerde bizim "söğütün oralar" diye tabir ettiğimiz, sürekli öğüt alan (bu öğüt almak en kuru mevsimde bile toprağın 1-2 cm altının ıslak-nemli olması durumu) baharda ve kışın bize epey zorluk çektiren 80-100 m.lik kısma mıcır döktürerek silindirle ezdirilecek.
Alt ve arka taraftaki (güney ve doğu tarafındaki) parsellerin, alınabilmesi durumunda alınması, alınamazsa kiraya tutulması durumunda kalıcı bir şeyler kati suretle düşünülür.
Çünkü bahsi geçen bahçeleri de katarsam bahçeme, keçidir, koyundur, hindidir çeşitli türlerde hayvanları beslmeyi planlıyorum.
Temiz hava konusuna gelecek olursak; evet o kadar temizki hava oksijen çarpması yaşıyoruz desem yeridir. Bahçeden geldiğim zaman yattığım yeri beğeniyorum. Yediğim yemek miktarı gün içinde yarım misli kadar daha artıyor.
Cumhur Tonba
14-01-2011, 14:31
İşiniz bir hayli çok. Fakat severek yapacağınız için pek zorlanacağınızı zannetmiyorum. Şu an anlattıklarınızı gözümün önünde canlandırmaya çalışıyorum. Harika bir yer olacağına inanıyorum.
Bilmiyorum fotoğraf makinanız var mı? Şu andan başlayarak hiç olmazsa birer hafta ara ile oraları fotoğraflasanız ve ilerde değişimi fotoğraflardan takip etseniz.
nNey di, ne oldu deme şansınız olur. Ara sıra çalışma fotoğraflarını buraya da yükleseniz bizler de görürüz. Size, ailenize, çocularınıza selam ve sevgiler.
Bahcede dut agacı varsa sürekli gelirler dutu cok severler sürü halinde geziyorlarsa onlardan uzak durmalı bahceyi duvarla örmeli
Baki Berk Kayalar
09-03-2011, 17:34
Fotoselli projektörler domuzlara karşı işe yarar mı?
fskandemir
10-03-2011, 08:22
Geçen aylarda Denizli' de domuzlar şehri bastı şeklinde haberleri duymuşsunuzdur. Aslında o domuzlar Denizli' de uzun süredir şehrin içinde idi. Dağda yaşayan hayvanlar, av yasağı ve alternatif avcıları azaldıkça(kurt vb) askeri alana gelmeye başladılar. Askeri alan derken, her askeri alan gibi çevresi çiftlerle çevrili bir tugaydan bahsediyorum, ancak şehir ile iç içe konumda. Rahatsız olan birlikler alternatif engeller ile ve çitleri sağlamlaştırarak (çitlerdeki en ufak bir gevşeyen yeri genişletiyorlar) aştılar. Sonunda da sivil alana geçtiler. Burada yaşadığım sürece (memleketim Denizli askerliği de Denizli' de yaptım) edindiğim tecrübeler;
>Yaptığınız çit vb. asla ve asla sallanan bir nokta olmamalı. Hasır çit veya dikenli tel olsa bile o sallanan noktanın dibini kazıp açıyorlar. Jilet gibi keskin tellerin dibi kazılmıştı ancak kan izi bile yoktu.Çok sağlam bir yapıları var.
>Dışarıda veya toprağın altında asla yiyecekleri bir şey bırakmayın.Tarım yapacaksanız bu kısım ciddi bir sıkıntı.
>Çöp konteyneriniz büyük veya metal olsa bile güvenmeyin. Son model arabaların üstüne o konteynerların devrildiğini gördüm...
>Işıkdan etkilenmiyorlar,
>Sesden etkilenmiyorlar,
>Aç olmadıkları ve kendileri rahatsız edilmediği müddetçe zararsızlar.
Kısacası çok ama çok zeki ve güçlü hayvanlar mutlaka bir açık buluyorlar.
Denge bir bozulmaya görsün...
cukurovalı
10-03-2011, 08:58
Bu sitede şöyle bir ürün var ama işe yararmı bilmem.http://www.ticaretgroup.com/asp/product/460/Domuz-ve-Ayi-Kovucu-1500-m2-
Yine başka bir sitede de losyon vardı.Tarlanın etrafına dökülüyordu.
Bulursam onuda eklerim.
Yok etmek yerine kaçırmak, uzak tutmak gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olsa gerek :)
Arkadaşımız DarkYES'in açıklamalarına kulak verelimde yangına körükle gitmeyelim, sizlere zarar veren bu canlılar hakkında bir nebze bilgi verererek DarkYES arkadaşımın bu gürüşlerine destek veren düşüncemin kaynaklarınıda açıklamış olacağım.
Arkadaşlar müslüman bir anlayışı içinde bu canlının yaşamasının bir anlamı olmadığı gibi faydalarınıda anlamakta zorlandığımızdan, yaratanın ben her canlıyı sizlere hizmet için yaratttım, ilahi anlamı olsada insanımızın araştırmadaki zaafı yüzünden, cennetten bir köşe durumunda olan vatanımızın kıymetlerindeki güzellikler birer birer tükenerek canlılar için yaşanmaz duruma düşmektedir.
Cennetten bahsedilirken hep yeşillikler ön planda olduğu düşünüldüğünde, bu yeşilliklerin oluşumundan bahsederek açıklamalarımız anlam kazansın, orman varlığı en güzel yeşili tarif edeceğinden bu varlığın doğadaki oluşumunda domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz.
İnsanımızın ormanlara karşı yıkıcılığı karşısında dumuz canlısının ormanlara katkısının yetersizliği ile ormanlar tükenmiş ve bu canlının yaşamının buralardan sağlanma imkanları tükenmesiyle yaşamını idamesi olarak insanlardan çıkarmayı sağlamak bu canlının en doğal hakkı olmaktadır.
Bilim insanları bu canlıları koruma amaçlı milli parklar oluşturma başarısını gösterirken doğal çeşitliliğe olan önemi belirterek, cenneti dünyada kurmanın yollarını bulmuşlar, bizler doğayı bozmak için adete paylaşımlarda yarışır durumlar içinde görmek beni bir doğa sever olarak müteesir etmektedir.
Bizlerdeki sorunlara çözüm anlayışındaki mantık, bir pire için yorgan yakılması üzerine işlemektedir, bizler bu anlayışla doğamızı tahrip etmekten öteye gidemeyiz, açıklamalarıma son vermeden önce çevresel bir deyişle bağlıyorum.
Dünya bize babalarımızdan miras kalmadı! bizler onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Bizim buralar da radyo asıyorlar 24 saat çalışıyor.Belki faydası olur.Ya da ayı içinde karadeniz de kullanılan tüple patlama sesi yapılmasıda ürkütebilir.Ya da sensörlü lamba.
fskandemir
10-03-2011, 16:54
Arkadaşlar müslüman bir anlayışı içinde bu canlının yaşamasının bir anlamı olmadığı gibi faydalarınıda anlamakta zorlandığımızdan, yaratanın ben her canlıyı sizlere hizmet için yaratttım, ilahi anlamı olsada insanımızın araştırmadaki zaafı yüzünden, cennetten bir köşe durumunda olan vatanımızın kıymetlerindeki güzellikler birer birer tükenerek canlılar için yaşanmaz duruma düşmektedir.
Cennetten bahsedilirken hep yeşillikler ön planda olduğu düşünüldüğünde, bu yeşilliklerin oluşumundan bahsederek açıklamalarımız anlam kazansın, orman varlığı en güzel yeşili tarif edeceğinden bu varlığın doğadaki oluşumunda domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz.
Sayın Epsody Büyüğüm, İslam anlayışını ifade ederken lütfen daha dikkatli olalım,
Vahşi hayvanlar için vakfiyeler kurarak kimine kışın yiyecek olarak et ve ot veren, hasta hayvanlar için hastaneler yapan, zaruret haricinde mutlak olarak avcılığı yasaklayan bir islam anlayışı mı yoksa kendine müslüman diyerek komşunun anından çalmayı marifet sayanları mı kastediyoruz ?
Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ayetlerde hayvanların ve bitkilerin bizlerin hizmetinde olduğu, haddi aşmamamız gerektiği vb. birçok noktada uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz...
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler...
Sayın Epsody Büyüğüm, İslam anlayışını ifade ederken lütfen daha dikkatli olalım,
Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ayetlerde hayvanların ve bitkilerin bizlerin hizmetinde olduğu, haddi aşmamamız gerektiği vb. birçok noktada uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz...
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler...
Arkadaşım fskandemir; İslam anlayışını ifade ederken lütfen daha dikkatli olalım,
bu sözünüzle neyi ima ettiğiniz anlamıyorum, bu anlalayış bilimsellikten uzak metafizik bir yaklaşım, bu yaklaşımla olayları yorumlayamayız, vede burası da yeri olmasa gerek.
Ben islam anlayışından bahsetmedim, müslüman anlayışının zaafından bahsederek konuyu yorumladım. Sizinde benim yorumumu bilimsellik içinde yorumlarsanız, doğmalara bağlı müslümanların düştükleri aczi anlıyarak yaradanın yarattıklarına karşı hoş görüşünde eksik anlayışın uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz safında durmazdınız.
Beni bir doğa sever olarak algılamanızı, doğada zararlı dost canlı anlayışımda olmadığımı yaradana saygı olarak onun yarattıklarını kendi yaşamımla özdeş olarak kabul eden anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
thenme95
11-11-2011, 18:21
bursada üretilen bir cihaz vardı. çıkardığı gaz ile kuşları domuzları falan kaçırıyodu.
s.serdar
15-11-2011, 04:27
...domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz.
Domuzun neden mübarek olduğunu anlayamadım! Çapa yaptığı için mi?
Argentina Dogo cinsi köpekler, domuzları öldürebilir. Domuzlar, bu tip köpeklerin yaşadığı yerin km lerce yakınından bile geçmezler.
Türkiyde bilindik afaki yöntemlerin hiç biri yaban domularına kesin çözüm değildir.Vurmakla da bitmez,zehirlemekle de.Zira bu yöntemler hem çoğu yerde suç hemde risklidir.
Tüm dünyada yabani ve evcil (sürüngenler,uçanlar ve balıklar hariç) sümüklü böcekten,file,yaban domuzundan,maymuna,Büyükbaştan küçükbaşa kadar kullanılan tek korunma ve zapt etme yöntemi elektrikli çitlerdir.
Yaklaşık 30 yıldır Türkiye de ve 100 yılı aşkın süredir Almanyada faliyet gösteren Horizont Elektrikli çit sistemleri nin Türkiye distrübütörü olarak her türlü hayvan kontrolün de kullanılan Elektrikli çit sistemlerini %100 garantili olarak satışını ve uygulamasını yapıyoruz.
Hertürlü resmi , özel kurum ve kuruluştan referanslarımız mevcuttur.
Sistemler uzun ömürlü ve diğer çit sistemlerine oranla daha ekonomiktir.
detaylı bilgi için
yilmazzirai@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz
iyi forumlar dileriz
vurabildiğin kadar vur.sesten korkmaz alışır bir zaman sonra.çok akıllıdır zehir yemez.istediğin kadar telle çevir yine girer bahçene.tek çözüm kusura bakmasın arkadaşlar ama öldürmek
Bu işin sonu doğadaki tüm hayvanları öldürmeye varır. Bunun sakıncalı olduğunu artık biliyoruz.
domuzlara karşı en iyi çözüm hayvanat bahçesinden aslan dışkısı alın ve arazinizdeki ağaçlara sürün veyaa arazinizi çevreleyen çitlerin direkleride olabilir aslaa yaklaşmazlar
Halil Önen
26-03-2012, 16:16
domuzlara karşı en iyi çözüm hayvanat bahçesinden aslan dışkısı alın ve arazinizdeki ağaçlara sürün veyaa arazinizi çevreleyen çitlerin direkleride olabilir aslaa yaklaşmazlar
Sn.ulu şef,
bu biraz sulandırılarak, bulamaç şeklinde fırçayla sürülse olur mu? Kaç gün koruma yapar?
Saygılar
domuzlara karşı en iyi çözüm hayvanat bahçesinden aslan dışkısı alın ve arazinizdeki ağaçlara sürün veyaa arazinizi çevreleyen çitlerin direkleride olabilir aslaa yaklaşmazlar
Bu uygulamanın sonuçları Türkiye'de tecrübe edilerek mi görüldü?
Sn.ulu şef,
bu biraz sulandırılarak, bulamaç şeklinde fırçayla sürülse olur mu? Kaç gün koruma yapar?
Saygılar
olabilir ben dışkıyı sadece arazinin dört bir tarafına bıraktım ve tüm yaz boyunca bir tane domuz bile yaklaşmadı ki komşularımda faydalanmış oldu
yaylada tarlamıza her yıl yaz patatesi ekiyorum erkek domuz önden patates sıralarını burnunu sokarak sürüyor arkadan aşireti çıkan patatesleri afiyetle yiyorlar ben bıkmıştım öldürme taraftarıda değilim bir belgeselde yırtıcıların kendi alanlarını belirlediklerini gördüm buradan esinlendim ve işe yaradı hemde çok yaradı.her yıl izmirden hayvanat bahçesinden alıyordum artık ödemişte oturmadığım için son 5 yıldır patates dikmiyorum ama yöntem yüzde yüz garanti etkiside 6 ay belki daha fazla
Mantar tabancası alıp kazığa sabitleyin ve tetiğine 2-3 metre misina bağlayıp başka bir kazığa ucunu bağlayın.
Geçerken takılıp mantar patlasın.
Aslıunda köstebek tüfeği düşünmüştüm ama çocuklar varmış. Yine de mantar tabancası daha akılcı bir çözüm. Yerden 25-30 cm kadar yukarısı iyi sayılır.
domuzlara karşı en iyi çözüm hayvanat bahçesinden aslan dışkısı alın ve arazinizdeki ağaçlara sürün
Ciddi misin?
sertacturhan
05-08-2012, 00:12
Yok etmek yerine kaçırmak, uzak tutmak gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olsa gerek :)
Bi tutum daha çok hoşuma gitti. Açıkçası sorun bizde. Biz gidip onların yaşam alanlarını işgal ediyoruz sonrada onlardan şikayet ediyoruz. Uzak tutmaya çalışmak en iyisi...
sertacturhan
05-08-2012, 12:11
Karadenizde eletrikli tel ile yaban domuzlarını uzak tutyorlardı. Bir haberde görmüştüm yıllar evvel. Akım hayvanı öldürecek kadar yüksek değil sadece alana girmesini engelliyor. Ve canı yanan hayvan o bölgeye yaklaşmıyor.
Bu fikrinde iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum.
sertacturhan
05-08-2012, 12:14
domuzlara karşı en iyi çözüm hayvanat bahçesinden aslan dışkısı alın ve arazinizdeki ağaçlara sürün veyaa arazinizi çevreleyen çitlerin direkleride olabilir aslaa yaklaşmazlar
İse yarar mı bilmem ama gayet güzel bir fikir :)
...nokta
05-08-2012, 17:58
Ama bence hayvanlar insanların yerleşim yerlerine gelmiyor, insanlar hayvanarın yaşam alanlarına ev yapıyorlar. Böyle olunca da karşılaşmaları kaçınılmaz oluyor. ;)
Sn. zenfree...
Kesinlikle haklısınız...insanlar hayvanların yaşam alanlarına ev yapıyorlar sonra neden bu hayvanlar burda,neden bizi rahatsız ediyor...kim kimi rahatsız ediyor acaba...bunu bir düşünmek lazım...Sn. Özcan2007 yanlış anlamayın efendim bu sözlerim size değil...ki nereye ev yaptığınızı ya da nereden ev aldığınızı bilmiyorum...sadece şehir yaşamından bıktım diyerek ormanın herhangi bir köşesine ev yapan insanların, o hayvanlardan rahatsız olması bana komik geliyor sadece...eğer bir insan şehir yaşamını sevmiyorsa ve doğada bir yaşam alanı olsun istiyorsa ordaki tüm hayvanları canlıları da sever...doğayı seviyorum sözüne tüm canlılar giriyor benim için...tüm canlıları sevmek...
Domuzu bitirmek icin burdaki domuz avı yapanların taktigi olması lazım ben onu bunu bilmem.
http://www.ustaavcilar.com/2012/02/28/tek-kursunla-domuz-avi/
sertacturhan
09-02-2013, 08:26
Domuzu bitirmek icin burdaki domuz avı yapanların taktigi olması lazım ben onu. bunu bilmem.
Tek Kurşunla Domuz Avı | Usta Avcılar (http://www.ustaavcilar.com/2012/02/28/tek-kursunla-domuz-avi/)
Merhabalar, burada önceligimiz zarar vermeden iki taraflı menfaat ile cozum bulabilmek domuz avı bu forum icin uygun olmadığını belirtmek isterim. Ekolojik dengede bir halkanın yok edilmesindan değil onlarin uzaklaştırılmasından bahsetmek durumundayız. Fikrinize saygı duyuyorum fakat videonun kaldırılmasını rica ediyorum sizden. Av sayfalarında paylaşabileceğiniz bir konu bu. Bu foruma ve agaclar.net in vizyon ve misyonuna uymadığını belirtmek isterim.
Ve son olarak doğanın dengesinden bahsederken teraziden bir ağırlık almaya çalışmak abes olacaktır zaten yeterince ölüme sebep oluyoruz.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
meadowsons
09-02-2013, 18:37
Argentina Dogo cinsi köpekler, domuzları öldürebilir. Domuzlar, bu tip köpeklerin yaşadığı yerin km lerce yakınından bile geçmezler.
Bilen de konuşuyor bilmeyen de! Dogo argentina cinsi köpekler; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre bakılması ve sahiplenilmesi suçtur. Nedeni ise bu köpeklerin tıpkı Pitbull gibi saldırgan olması sahibine bile saldırabilmesidir.
İnsanoğlu ne kadar bencil, tüm hayvanlar yok olsun, ben yaşayayım!! Okudumklarım içimi acıttı. Tabii ki önlemler alınabilir ama "domuzu yok etmek"den söz edenler var. Ormanları yakıp, kesip, her yere girer ve yerleşirse insanoğlu, domuz ne yapsın.
Umarım biraz haddini bilmeyi öğrenir insan ırkı...
İsmail Karagülle
09-02-2013, 19:02
Ne avcılığın dozunu biliyoruz . Ne de tedbir almanın dozunu biliyoruz. Tabiatın dengesini bozmamak lazım Ama ADAMIN BAHÇESİNE GİREN DOMUZA DA ÇARE BULMAK LAZIM .
Ne emekler veriliyor o bahçelere .
Çare bulmak gerekir tabii ki. Ama öldürerek değil.
Merhabalar, burada önceligimiz zarar vermeden iki taraflı menfaat ile cozum bulabilmek domuz avı bu forum icin uygun olmadığını belirtmek isterim. Ekolojik dengede bir halkanın yok edilmesindan değil onlarin uzaklaştırılmasından bahsetmek durumundayız. Fikrinize saygı duyuyorum fakat videonun kaldırılmasını rica ediyorum sizden. Av sayfalarında paylaşabileceğiniz bir konu bu. Bu foruma ve agaclar.net in vizyon ve misyonuna uymadığını belirtmek isterim.
Ve son olarak doğanın dengesinden bahsederken teraziden bir ağırlık almaya çalışmak abes olacaktır zaten yeterince ölüme sebep oluyoruz.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
Sertac zarar görmeden nasıl cözüm arıyorsun devlet bircok ilve ilcede domuz avı'nı tesvik amaclı kuyrugunu getirene fisek vs verirkene köylümüzün mısırı, nohutu girdigi yeri yerle bi eden mahlukdan bahsediyoruz sen hala kalkmıssın zarar vermeden sözüm ? sen hic yaban domuzuyla karsılastınmı ?
İsmail Karagülle
09-02-2013, 22:10
Uzaktan davulun sesi hoş gelir.
Mutlu Kutlu
09-02-2013, 22:50
Erkek alman kurt köpeği domuz işini çözüyor sanırım.
Bazı tv kanallarında sıvı bir spreyi tarla sınırlarına sıkıldığında domuz o bölgeye uğramazmış. Sonradan duydum ki, hayvanat bahçelerinden aslan vs. türlerin idrarlarını sulandırıp domuz kovucu diye satıyorlarmış.
Benim çevrem her tür yaban hayvanı ile dolu, özellikle domuzlar 50 metre kadar yaklaşıyorlar sera çevresine. Ama sadece 50 metre, erkek kurt köpeğim seradan 50 metre civarında mesafelere idrarıyla sınır çiziyor. Bende zayiat yok, komşum 200 metre ilerimde. Komşumunda kırma bir köpeği var ama sadece kapı önünü bekliyor, bu yüzden adamın tarlasına domuzlar başı boş keçiler talan ediyor.
Domuz öldürmekle zaten çözüme ulaşılmaz, siz 3 tane öldürene kadar onlar 10-12 yavru yapıyor. Sürekli çoğalan bir canlı,
Vakti zamanında canavar diye kurt, çakal gibi avcı canlıları yok eden insanlar şimdide domuzdan nasıl kurtulsak diye hesaplar yapıyorlar.
İnsan kendi kendine yapıyor, ne yapıyorsa.
yarenimex
09-02-2013, 22:57
Sertac zarar görmeden nasıl cözüm arıyorsun devlet bircok ilve ilcede domuz avı'nı tesvik amaclı kuyrugunu getirene fisek vs verirkene köylümüzün mısırı, nohutu girdigi yeri yerle bi eden mahlukdan bahsediyoruz sen hala kalkmıssın zarar vermeden sözüm ? sen hic yaban domuzuyla karsılastınmı ?
Sadece mahsul kaybı veya ekili arazinin talanı ile karşılaşılmıyor, bazen de hayati tehlikeler, ölümcül yaralanmalara ve ölümlere neden olan saldırılar da sözkonusu olabiliyor.. İnsanlar o korkuyla bazen arazilerinde rahat çalışamıyorlar bile..
Doğal dengeyi koruyalım ama, domuzlara dokunmayınca da doğal denge bozulmuş olacak, bu defa da insanlar aleyhine; zaten mevcut olan fakirlik ve açlığın daha da artması sonucu olacaklar nedeniyle..
İsmail Karagülle
09-02-2013, 23:07
Benim şu anda bulunduğum köyünde birkaç yıl önce orman bakanlığı bozulan dengeyi yeniden kurmak için azalan kurtlar yüzünden domuzların artmasına çare olarak doğaya kurtlar bıraktılar. Şimdilerde artık yalnız domuz yok . Aynı zamanda çakal ayı tilki ve yine domuz bol miktarda var. Evin yanına kadar geliyorlar. Köpekler kaçacak yer arıyorlar. Gece tarlaları falan silahsız dolaşmak mümkün değil. Yollarda karşınıza her türlü hayvan çıkabiliyor.
Ben bir daha yolda karşıma çıkan domuz , ayı , çakal tilki vs yaban hayvanlarına , silah doğrultmayacağım . Ve onlara ağaçlardaki arkadaşlarım kızıyor . Buyrun bana ne istersen yapabilirsiniz diyeceğim . Hatta bahçenin -tarlanın- seranın kümesin korumasını bırakıp , artık dikenli ve kafes tellerini de kaldırmayı düşünüyorum. (:
Hayvan severlik , insanı ve malı korumayı geçmeden yapılırsa gerçekçi olur.
mmanager
11-02-2013, 09:34
Merhaba arkadaşlar ben Malatya -Darendeliyim bizim memlekette yaban domuzu hiç yoktu son 10-15 senede ortaya çıkmaya başladılar.Duyduğum kadarıyla yoldangeçen bir kamyondan hamile bir domuz aşağıya atlamış böylece çoğalmış kaysı bahçelerini mahvediyor elma ağaçlarının gövdesini kırıp meyvalarını talan ediyormuş.Bazı mahallelerde akşamları kimse evden çıkıp da oturmaya gitmeye korkuyorlarmış .Bu hayvanları kontrol altına almak için dağlara kurt bırakmışlar kulakları küpeli seri numaralıymış kurtlarda ama onlar da koyunlara saldırmaya başlamış kolay av olduğu için heralde.Şimdi nasıl bir doğa dengesinden bahsedeceksiniz bilemiyorum bence vurmaktan başka çare yok diye düşünüyorum.Bir defada 8 tane yavrulayan ve 6 ayda erişkin hale gelen bir hayvan nasıl konrtol altına alınır bilemiyorum ve gitgide artıp sürüler halinde gezmeye devam ederlerse.....
Mutlu Kutlu
11-02-2013, 13:28
Kamyondan atlamış çoğalmış, bunlar şehir efsanesi gibi birşey. Hani suçu birilerine yükleyeceğiz ya, kamyoncunun suçu gibi mesela. Çoğalan her canlı beslenme alanları kısıtlı hale geldikçe başka yerlere göç eder ve yayılır. Malatya'da 4 tarafı denizle çevrili olmadığı için domuzların gelmesi de kolay olmuştur, veya sürekli vardı esasen ama nüfuslar kontrol altındayken farkında değildiniz.
Benim çocukluğumda 1973 yıllarında köydeyken herkesin keçi koyun sürüleri vardı, öyle ki bir kişinin 300-500 küçükbaş 10-15 büyük baş hayvanı vardı. tarlalar öküz ve pullukla sürülküyordu, yeni yeni traktör alanlar başlamıştı. Duyardık falancanın sürüsüne ağılına canavar girmiş 5-15 hayvan telef olmuş, köyün erkeklerinde her evde 1 tüfek mutlaka vardı, toplanırdı köyün erkekleri canavar avına çıkarlardı, bizimde ekinlerimiz bostanlarımız vardı ama 1 tek domuz yoktu.
Yıllar sonra köye her gittiğimde domuz hikayeleri anlatılır oldu, falancanın tarlasını talan etmişler felan. Kimse kusura bakmasın ama beter olsunlar diyorum. 1 tek kurt çakal kalmamış, meydan domuzlara kalmış.
Bir canlının yiyicisi yoksa eğer o canlıyla mücadele edemezsiniz. Örneğin insanın yiyicisi yok bu yüzden sürekli nüfus artıyor, domuzları müslüman olmayanlar yiyorlar, bu yüzden onlarda bu tür problem olmuyor. Bizde haram olduğu için yiyen yok, yiyen hayvanlara da korku ve alerjimiz var.
Kısaca domuz öldürmek kökünü kazımak isteyene kapılar açık, tabii devlete jandarmaya yakalanırlarsa cezası epeyce yüklü. Zehirli çözüm bulacağım diyen birileri varsa, bu zehirleri domuz haricindeki hayvanlarda yiyecek mutlaka. Sürekli sürek avına çıksanız sizi kim finanse edecek ve nasıl baş edeceksiniz. Avcı olarak zeki olabilirsiniz ama, avda epeyce zeki ve sürekli çoğalım eğiliminde.
Malını, hayvanını emniyete almazsan mutlaka başına bir şey gelecek. Kurt çakaldan korkmadan onlarla yaşamayı öğrenip hayvanları domuz avlamaya ve yavrularını çalmaya yönlendirmek lazım. Başka çözüm yok bence. Duyduğum kadarıyla yoldangeçen bir kamyondan hamile bir domuz aşağıya atlamış böylece çoğalmış kaysı bahçelerini mahvediyor elma ağaçlarının gövdesini kırıp meyvalarını talan ediyormuş. Bu hayvanları kontrol altına almak için dağlara kurt bırakmışlar kulakları küpeli seri numaralıymış kurtlarda ama onlar da koyunlara saldırmaya başlamış kolay av olduğu için heralde.Şimdi nasıl bir doğa dengesinden bahsedeceksiniz bilemiyorum bence vurmaktan başka çare yok diye düşünüyorum.Bir defada 8 tane yavrulayan ve 6 ayda erişkin hale gelen bir hayvan nasıl konrtol altına alınır bilemiyorum ve gitgide artıp sürüler halinde gezmeye devam ederlerse.....
selin akgül
16-08-2013, 13:47
Domuz kaçıran diye bir ilaç var kesinlikle hiçbir işe yaramıyor,küçük tüpe bağlı periyodik zamanlarda patlama sesi veren bomba var o biraz işe yarar gibi,en azından yüksek bir patlama sesi veriyor amaaa 2 hafta sonra domuzlar bu sesede alışıyor :) Domuzlar ışık görünce gelmez diyorlar hayır efendim ışığada alışıyorlar,insan sesinede alışıyorlar,müzik sesinede alışıyorlar(tarlaya müzik seti kuruldu köşelere sürekli köpek sesleri çalıyor), bu domuzlar varyaa bu domuzlar herşeye alışıyorlar..! Elektrikli çit'te bana mantıklı gelmedi domuza elektrik işlemez diye düşünüyorum ki bu hayvanlar vurulunca bile ölmüyorlar,birde elektrikli çit'e dokunduğunda canı yanıcak ezip geçecek çit'i.Birde 90 dönümlük bir ayçiçeği tarlasına elektrikli çit kurmak birsürü akü almak ne kadar mantıklı olacak,nerde kaldı bu mahsülün karı? zaten bu güne kadar tüfekler,toplar,müzik setleri,ışıklar,bekçiler vs.. birsürü gider oldu. Kimse kızmasın ama ben domuzları öldürmekten yanayım son yıllarda aşırı bir çoğalmaları var avcılar yüzünden,çünkü avcılar tilki ve çakalları öldürdükleri için domuzlarda çoğalıyor :/ Birçok çiftçi akşam 8den sabah 7 ye kadar tarlada domuz beklemek zorunda kalıyor bu insanlarada yazık, ektiği ürünlerini domuzların yemesi günah değilmi? Domuzun bize ne yararı var ki zarar vermekten başka? Bu arada ayçiçeği tarlaları domuzların yaşam alanında değil ama yakın dağlık yerlerden iniyorlar!! Domuzlara ölüm diyorum başkada birşey demiyorum :)
Muhtemelen benim dağ-bağa da domuz geldi. Bir arkadaşımın söylediğine göre onların bulunduğu bölgede bir kısım çiftçi oldukça uzun süre geceleri domuzlarıı beklemiş onların bulunduğu yer haricinde her yere gelmişler. Arkadaşın söylediğine göre insan olan yere domuzlar gelmiyorlarmış. Bana gayet mantıklı geldi. İnsandan zarar geldiğini bildikleri için insan kokusunun gelmediği yerleri tercih ediyorlar sanırım. Domuz öldüren köpekleri neden dışarıda arıyoruz anlamıyorum. Arkadaşım tarafından Sivas Kangal'dan gelen kangal köpekleri arasında bir kısmı özellikle alıştıkları zaman domuzları öldürüp yediklerini biliyorum. Aynı şekilde diğer bir köpek ırkı olan akbaş köpeklerinde de domuz öldürüp yiyenler var. Tabi bunu yapmaları için bir iki tane öldürmeleri veya öldüren bir köpekle birlikte öldürmeleri gerekiyor. Seyrettiğim bir belgeselde Afrika'da küçükbaş sürülerde zarar veren çitalar için en fazla koruyucu olan köpek olarak kangal köpeği olduğunu görmüştüm. Kangal köpekleri sürünün etrafında dolaşarak çitaların sürüye saldırmalarını engelliyorlardı. Tabi çitalar da başka av bulmak zorunda kaldığı için insanlar tarafından öldürülmekten kurtuluyorlardı. Belgeseldeki uygulamada sürü sahiplerine çitaları korumak için kangal köpeği veriyorlardı. Sivas kangal köpeği yetiştiren sürü sahipleri iki erkek bir dişi yavru veya üç erkek bir dişi kardeş yavruları bir arada büyüterek bir yaşına kadar hiç bir hayvan ve insana yavruları ezdirmemeye çalışıldığı zaman o köpekler kurt öldüren soydan ise kurt ve domuz gibi yaban hayvanlarına karşı en büyük koruma sağlıyorlar. Ancak bizim çoğumuzun o şekilde köpek besleme durumumuzun bulunduğunu sanmıyorum.
İsmail Karagülle
16-08-2013, 23:47
Ormanda yaşıyorsak , gerektiği gibi tedbirlerini de almalıyız. Hem silah olacak hem köpek olacak .
Zevk için av yapmak değil amaç , kendini ve malını korumak , bunu için her yol denenebilir. Ama siz deneyene kadar bütün emeklerin heba olması da olası.
Kentte apartmanda oturtarak doğa sever ve hayvan sever olmak kolay.
Ama köyde yaşıyacak iseniz bazı entellektüel söylemlerden vaz geçmezseniz oralarda yaşayamazsınız , kimse kendini kandırmasın .
Ben kentten köye gelmiş , şu anda tam da ormanın içinde kulubede yaşıyorum . Az önce bahçeye girmiş domuzları köpeklerin havlamaları ile farkına vardım. Ve havaya ateş ederek, zannederim uzaklaştırdım . Ama daha yakına gelirlerse lütfen dışarı çıkın dersem beni dinlerler mi ? Yoksa 9 numara ile mi rica etsem ? Lütfen gerçekçi olalım .
selin akgül
17-08-2013, 00:38
9 numara ile rica etseniz daha iyi olur bence :D
s.serdar
17-08-2013, 02:35
Din değiştirmekten başkaca çözüm göremiyorum. :D
Allahtan bulunduğumuz ortamda domuz yok. Sadece belgesellerden tanıyoruz bu yaratıkları.
yarenimex
17-08-2013, 11:47
Din değiştirmekten başkaca çözüm göremiyorum. :D
Allahtan bulunduğumuz ortamda domuz yok. Sadece belgesellerden tanıyoruz bu yaratıkları.
Umarım domuzlar bölgenize hiç gelmezler, ama garantisi yok. Biz de 6 - 7 yıl öncesine kadar hiç domuz zararı nedir bilmezdik. 6 - 7 yıl önceki kuraklık döneminde yoğun olarak devamlı yaşadıkları bölgede yaşama şansları pek kalmayınca ordan bir dağıldılar pir dağıldılar yani. İlk bir kaç yıl tek tük görülürken şimdi koyun sürüsü gibi 40 - 50 'lik bireylerden oluşan sürüler halinde dolaşıp zarar verir hale geldiler. Ekili alanınıza bir defa uğramaları bütün emeklerinizin bir gecede heba olup gitmesine yetiyor. Üstelik bunların zararı başka zararlıların verdiği zarara da benzemiyor. Bazı hayvanlar, kuşlar belli ürünlere zarar verirken bunlar her türlü ürüne zarar veriyorlar. Yonca dahil. Yoncanızı hasat edip tekrar suladığınızda sulanmış yonca tarlasını sanki sürülmüş gibi bir hale getiriyorlar, çünkü çamurlu toprakta solucan fare yavrusu falan arıyorlar herhalde.Sebze, meyve, çeltik haşhaş ayçiçeği, mısır vs. hiç ayrım yapmadan önlerine gelen her türlü ürünü bir gecede silip süpürüyorlar. Silaj için mısır ekiyoruz, ancak sadece ot olarak hasat etmek zorunda kalıyoruz zararı en aza indirmek için. Mısır kundaklanmaya başlayınca hemen zarar da başlıyor, kundaklardaki tanelerin peynirlenmesini beklemeye, yani on onbeş günlük bir süreye ihtiyaç olmasına rağmen bekletemiyoruz ve silajımız istenen kalitede olmuyor. Araziler küçük ve parçalı olduğu için geceleri bekleme şansımız da pek yok. Hoş bekleseniz de gene de yapıyorlar yapacaklarını. İki gece uğramayıp üçüncü gün talan ediyorlar. Domuz derdi büyük yani, ama derman henüz görünmüyor gibi..Muhakkak devlet eliyle yapılacak bir şeyler olmalı, bireysel mücadeleyle başetme çok zor, nerdeyse imkansız. Devlet de izinsiz domuz vuranı şikayet eden olursa veya yakalarsa şimdilik cezalandırmakla idare ediyor..
Mutlu Kutlu
17-08-2013, 12:10
Geçen aylarda koyun sürüsü gibi domuz sürüsü gördüm, arabayla giderken gece vakti. 3 boy domuz vardı, anaç olanlar yavruluktan çıkmış gençler ve en küçük yavrular. İri olanlar en önde 1-2 yanlarda belirli aralıklarla sıralanmış ve en arkada irilerden 3-5 tane. Yavrular çok küçüklerdi ve yürüme zorluğu yaşıyorlardı, bu yüzden sürü çok ağır ilerliyordu. Arabanın far ışığını aldırmadan, arabanın önünden sürü karşıdan karşıya geçti. Bende belgesel gibi seyrettim.
Kurt ve çakallar domuzların doğal düşmanı, kurnaz avcılar bu hayvanlar. Ekip halinde domuz sürüsüne saldırıp panikle dağılmalarını sağlıyorlar ve yavrulardan çalabildiklerini boğazlayıp götürüyorlar.
Benim seranın etrafı orman ve gece her türlü yabani hayvan geziyor. Çıkardıkları sesler bazen çok ürkütücü. Serayı bekleyen kurt köpeğim var, sera etrafındaki ormanlık alan dahil büyükçe bir bölge edinmiş kendine. Sürekli gece gündüz devriye geziyor ve işeyerek işaretler bırakıyor Sera içerisinde ve kenarlarında domuzların ilgisini çekecek birçok bitki sebze ve meyve varken bir tek domuz uğramıyor. Ama 200 metre ileride komşu var domuzlar hertürlü zararı veriyor ona, kırma sokak köpeği gibi bir köpeği var. Komşunun köpeğinin çenesi hiç durmuyor sürekli havlıyor ama domuzlar adamdan saymıyor.
Bence kurt köpeğini ve bıraktığı işaretleri ''buralarda gerçek bir kurt var'' diye algılıyor. Sürekli yavrularını yanında gezdirdiği için yavrularını riske atmak istemiyor. Belki kurt köpeklerini tarla bekçisi haline getirebilirsiniz çözüm için.
yarenimex
17-08-2013, 20:18
Mutlu Bey siz ne güzel çözmüşsünüz olayı, inşallah da öyle devam eder. Bizim araziler parçalı ve değişik bölgelerde olduğu için maalesef kurt köpeğini oralarda tek başına bekletmek pek mümkün değil. Hayvanın bakımı sorunun yanında bağlı tutsak hayvanı parçalarlar, serbest kalınca da eve dönerler, ayrıca her parsel için ayrı köpek beslemek beş altı köpek bulmak demek, pratikte pek kolay değil yani. Öneriniz için teşekkür ederim..
İsmail Karagülle
18-08-2013, 00:09
Domuza karşı kurt köpeği , Ama davar köpeği varsa işler karışabilir. Kurt kokusuna kangallar ve diğer çoban köpekleri ne der acaba?
s.serdar
18-08-2013, 03:55
Bilmediğimden soruyorum. Domuz için sürek avı diye kalabalık bir avcı grubunca yapılan avlanmaları duymuşluğum vardı. Yasak mı? yoksa izne mi bağlı bu tür avcılık ?
Mutlu Kutlu
18-08-2013, 06:45
Kurt ve davar köpeği erkekse, davar köpeği kurt köpeğini mutlaka boğar. Dişi köpekler erkek köpeklerle ve ayrı cinsteki dişilerle bir şekilde anlaşabiliyor, ama erkek köpekler arasında liderlik kavgası hep mevcut.Domuza karşı kurt köpeği , Ama davar köpeği varsa işler karışabilir. Kurt kokusuna kangallar ve diğer çoban köpekleri ne der acaba?
tayyarabiniz
18-08-2015, 17:14
Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olucam ama bu domuz kovucu patlayan aletler var onları deneye bilirsiniz , elektrikli çit sistemleri var onlar kesin çözüm ilgilenenler için: Domuz Kovucu mekanik ayı kaçırıcı (http://www.ziraimarket.com/Domuz-Kovucu-mekanik-ayi-kacirici,PR-2220.html)
Seratoprak
27-05-2016, 04:44
Domuz konusunda bir çözüm bulabilen var mı? Bizi her gece 4 ayrı sürü ziyarete geliyor. Bahce de talan etmedikleri hic bir sey kalmadi. Ne ses, ne de ışık hayvanların hiçbir şeyden korkusu yok. Köpekleri cildirtiyorlar resmen. Bir iki köpek de değil, etrafta ne kadar köpek varsa toplanıp saldırıyor, 15-20 köpek toplanıp etraflarini sarıyor, domuzlar onları da takmıyor. Bahce nin etrafı tel ve duvar çevrili. Dikenli tellerin altından üstünden girip çıkıyorlar, birçok yerde teller gevşemiş. Taş duvarları da kirdiklari bölümler var. Biz başa çıkamadık bunlarla. Jandarmaya şikayet için aradığımızda, av yasağı var ama siz can güvenliğiniz için tabii ki ateş edebilirsiniz gibi cevaplar aldık. Kapımızın önüne kadar geliyorlar. nasil bir huzursuzluk kaynagidir bu hayvanlar, inanılır gibi değil. Her an saldırmaya hazır, hele anne ve yavrularsa sürü... Bahçede talan ettikleri çiçeklere mi, o kadar emek verilen sebzelerle mi, neye uzulecegini şaşırıyor insan... Bu kadar yakinen tanisana kadar domuzmus oymuş buymuş her hayvan sevimli gelirdi. Umarım kimse bunlarla karşı karşıya kalmasın. Insanda hayvan sevgisi bırakmazlar...
yarenimex
27-05-2016, 12:29
Bir kaç gün önce internette bir haber okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam Kastamonu'nun bir ilçesinde, domuzlardan çok muzdarip olan bir berber dükkanında kalan traş artığı saçları briktirip bahçesinin kenarlarına serperek domuz zararından kurtulduğunu belirtiyordu. Anlatılana göre domuzlar artık saçlardan insan kokusu alıp derhal bölgeden uzaklaşıyorlarmış. Küçük bahçeler için denenebilir belki ama ekili büyük arazilerde pek kolay uygulanabilecek bir çare olarak görünmüyor. Lakin etkili olması halinde küçük bahçe sahipleri için kurtuluş yolu olabilir..
Geçen sene tıraşım bitti berbere benim saçları bir torbaya alalım dedim. Hayrola abi ne yapacaksın saçı dedi, domuz savarmış dedim. Bahçede bir çuval parçasına koydum hepsini astım orta yere. Domuz ailesi komşunun iki köpeğine de aldırış etmeden talana gelmişler bir kaç gece. Saç kokusunu taktıkları yok. Sonrasında bahçeye ışıklı çakar astım ( balık malzemecilerinde satılıyor, pille çalışan, gün batarken otomatik yanan sönen bir alet- 15 tl. ederi) onun faydası oldumu bilemiyorum daha sonra gelen olmadı. Bahçenin alt kısmında çalışıyorlar ve deşmelerini anlatmak zor. Bahçenin o yanı alt üst oldu ama işe yaradılar toprak hayli havalandı.
Bizim sebzeler üst kısımda evin yanında oraya gelemiyorlar komşulara avlanmak korkusuyla. Benim de tek endişem bu hayvanlar eğer sebze kısmına girerlerse tek domates yiyemeyiz.
yarenimex
27-05-2016, 19:46
Geçen sene tıraşım bitti berbere benim saçları bir torbaya alalım dedim. Hayrola abi ne yapacaksın saçı dedi, domuz savarmış dedim. Bahçede bir çuval parçasına koydum hepsini astım orta yere. Domuz ailesi komşunun iki köpeğine de aldırış etmeden talana gelmişler bir kaç gece. Saç kokusunu taktıkları yok. Sonrasında bahçeye ışıklı çakar astım ( balık malzemecilerinde satılıyor, pille çalışan, gün batarken otomatik yanan sönen bir alet- 15 tl. ederi) onun faydası oldumu bilemiyorum daha sonra gelen olmadı. Bahçenin alt kısmında çalışıyorlar ve deşmelerini anlatmak zor. Bahçenin o yanı alt üst oldu ama işe yaradılar toprak hayli havalandı.
Bizim sebzeler üst kısımda evin yanında oraya gelemiyorlar komşulara avlanmak korkusuyla. Benim de tek endişem bu hayvanlar eğer sebze kısmına girerlerse tek domates yiyemeyiz.
Yukarı kısma uğramalarına saç veya ışıklı çakar hangisi mani olduysa iyi olmuş. Sadece domates değil ekili neyiniz varsa hepsi talan olurdu yoksa. Çünkü bu hayvanların hiç bir şeye perhizi yok. Ne bulurlarsa yiyorlar. Yemediklerini çiğniyorlar veya yeni sulanmış yerleri kazıp solucan falan ararken bitkileri topraktan söküyorlar. Üstelik de alınan tedbirlere de çok çabuk alışıyorlar. Tüplü patpat,radyo,ışık, kükürt serpme,köpek bulundurma falan hiç birini takmıyorlar..
Seratoprak
28-05-2016, 01:51
Yarin hemen ışıklı çakar aramaya gideceğim. Şimdi bir domuz familyasini kovaladik bahçeden. 2 adet dut ağacı var. Onlar favorileri. Bir de internette okudum; lavanta dikili yerlere gelmiyorlarmis. Yarin bir çok yere lavanta alip ekmeyi planlıyorum. Umarım lavanta ekimi için geç kalmamisimdir. Lavanta kokusundan rahatsız oldukları söylenmiş. Deneyimin sonucunu paylaşacağım. Enteresan olan; bu konu acilali yıllar olmus; halen bir çözüm gelistirilememis. Benim bulunduğum bolge; turistik bir yer ve merkez. Dağa bile yakin değilim. Ilerleyen günlerde çoluk cocuk aileler gece yürüyüşe başladıklarında ne olacak onu merak ediyorum. Allah korusun bu yavrulu surulerin büyükleri saldırgan ve asabi... Burada 2 yıldır merkeze gelmeye başladılar. Çiçekleri saksılara taşımaktan yorulduk. Sebze bahçelerinin etrafını da paletlerden citlerle çevirmeye başladık. Ben bunlari yazarken 3. grup ta tesrif ettiler... Umarım sürek avı olur yakında...
Bahçemizde lavanta da var, ondan medet ummayın.
Domuzun neden mübarek olduğunu anlayamadım! Çapa yaptığı için mi?
Turf mantarını öğrenmenizi öneririm...
Merhaba Sayın dostlar,
Yerleşim olmayan bir sahada amatör bir kiraz bahçesi tesis ettim. Sulamaya ise yazın normal olarak geceleri gidiyordum. Sonradan sabaha karşı ve sabah yapmaya başladım bu işi. Neden derseniz bir yaban domuzuyla karşılaşmam oldu. Aslında ben onu görmedim ama çok yakınımdan geçtiğini duydum. Benim kafamda tepe lambası vardı yani tamamen karanlık değildi. Öyle olduğu halde 10 metre kadar yakınımdan homurdana homurdana geçti gitti. Çok tedirgin oldum, hemen traktörüme koşup çalıştırdım farları açtım falan.
Bu hayvanlar hakkında deneyimi olanlara sormak istediğim şu. Tarlamda elektrik yok ama bu sene jeneratör de bulunduracağım. Çeşitli noktalara bir kaç ampul koyup aydınlatma yapmak yaban domuzlarını uzak tutar mı? Bu zamana kadar fidanlarıma ilişmediler, bundan sonra da zarar verebileceklerini sanmıyorum benim korkum sadece kişisel zarar görmek. Tarlam en yakın köye 5 km uzaklıkta ve cep telefonu nadir çekiyor o yüzden de biraz endişeliyim açıkçası.
Bilgisi olan dostların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Sayın dostlar,
Yerleşim olmayan bir sahada amatör bir kiraz bahçesi tesis ettim. Sulamaya ise yazın normal olarak geceleri gidiyordum. Sonradan sabaha karşı ve sabah yapmaya başladım bu işi. Neden derseniz bir yaban domuzuyla karşılaşmam oldu. Aslında ben onu görmedim ama çok yakınımdan geçtiğini duydum. Benim kafamda tepe lambası vardı yani tamamen karanlık değildi. Öyle olduğu halde 10 metre kadar yakınımdan homurdana homurdana geçti gitti. Çok tedirgin oldum, hemen traktörüme koşup çalıştırdım farları açtım falan.
Bu hayvanlar hakkında deneyimi olanlara sormak istediğim şu. Tarlamda elektrik yok ama bu sene jeneratör de bulunduracağım. Çeşitli noktalara bir kaç ampul koyup aydınlatma yapmak yaban domuzlarını uzak tutar mı? Bu zamana kadar fidanlarıma ilişmediler, bundan sonra da zarar verebileceklerini sanmıyorum benim korkum sadece kişisel zarar görmek. Tarlam en yakın köye 5 km uzaklıkta ve cep telefonu nadir çekiyor o yüzden de biraz endişeliyim açıkçası.
Bilgisi olan dostların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Domuzların görüşleri zayıftır. Koku ve ses ile hareket ederler. Lambanın bahçeyi romantik göstermekten başka bir işe yarayacağını sanmıyorum. Eğer bir domuzla karşılaşırsanız, kaçmaya falan çalışmayın. Başarabilirseniz, hareketsiz durmaya çalışın. Tabii bunu kaç kişi başarabilir onu bilemiyorum.
Furunuz...
Çok mantıklı bir öneri. Mesela Afrika'da massailer açtıkları tarım alanlarına giren filleri öldürsünler, Sürülerine saldıran aslanları öldürsünler, Balıkçılar ağlarına takılan yunusları öldürsünler, avlarına ortak olan fokları öldürsünler. Bir türün yok olması dünya ekolojisinde ne gibi tahribatlar yapıyor acaba hiç düşündünüz mü? Avusturalyada yılanların öldürülmesi ne gibi sonuçlar doğurmuş, youtube'dan araştırıp bulabilirsiniz. Hayvanlar bizim alanımıza müdahale etmiyor, biz onları yaşam alanlarını yok ediyoruz. Yok edilecek bir tür varsa o da insandır.
Bir domuz senede 3 kez dogurur. Her defasinda 8-10 yavru yapar. Bir yavru domuz 10 ayda 95 kg'a ulasir.
Ya furacaksan ya da dogum kontrol yontemleri uygulayacaksan.
Ne yapacaksan?
Ya furacaksan ya da dogum kontrol yontemleri uygulayacaksan.
Ne yapacaksan?
Hayvanların yaşam alanlarını kanser gibi yiyip, bitirmekten vazgeçeceğiz. 3. köprünün yapılmasından sonra, boğazda yüzen domuzları eminim görmüşsünüzdür. Şimdi burada suç domuzların mı yoksa dünya sadece bize aitmiş gibi başka türlere saygı göstermeden yayılan insanlar da mı? Dünya da insandan başka hiç bir canlının kalmadığını hayal edebilir misiniz?
Domuzların yılda kaç defa doğurduğundan bahsetmişsiniz. Peki sizce doğada o yavrulardan kaç tanesi erişkinliğe ulaşabilir? Sen önce kurtları öldür, ondan sonra domuzlar çok ürüyor diye şikayet et. Kendi suçumuzu kabul etmekte çok cimriyiz nedense.
Tamam iste furacaksan... Furunuz efendim...
Öncelikle, ben o hayvanı vurmam. İki sebebi var. Birincisi ben onun yaşam alanında olan bir yabancıyım, yani orası onun mekanı :) ikincisi, vurmaya çalışmak kendi sağlığım açsından da riskli, eğer hayvanı gerektiği gibi vuramazsam yaralanır bu da onu daha agresif hale getirir. Yine de tüfek bulunduracağım, ama son çare olarak.
Jeneratör sesi ve biraz ışık uzak tutmaz mı şimdi bu hayvanı? yoksa daha mı çok meraklanır ve gelir?
Öncelikle, ben o hayvanı vurmam. İki sebebi var. Birincisi ben onun yaşam alanında olan bir yabancıyım, yani orası onun mekanı :) ikincisi, vurmaya çalışmak kendi sağlığım açsından da riskli, eğer hayvanı gerektiği gibi vuramazsam yaralanır bu da onu daha agresif hale getirir. Yine de tüfek bulunduracağım, ama son çare olarak.
Jeneratör sesi ve biraz ışık uzak tutmaz mı şimdi bu hayvanı? yoksa daha mı çok meraklanır ve gelir?
Domuzlar meraktan çok açlık yüzünden bahçelere girer. Yanınızda küçükte olsa bir köpek bulundurmanız çok yararlı olacaktır. Köpeğinizin onu kovalamasından çok, köpeğin kokusu onları uzaklaştırır. Tabii açlıktan gözü dönmüş bir domuzun karşısına aslan çıksa fayda etmez.
Domuzu kaçırmanın en iyi yolunu bulmuş adam bence teknik olarak cok faydalı olmuş herkez yapabilir belirli aralıklarla ses çıkarıyor
https://bizavcilar.com/domuz-kaciran-nasil-yapilir_bddc6d5db.html
Domuzlar ac kaldiklarinda insan oldurebilirler ve yiyebilirler.
Furunuz, efendum...
Ates ederken sakin basina falan nisan almayin. On ayaginin 5 cm ilerisine nisan almak gerekir. Kalbi orada, acemi oldugunuz icin korunakli bir yerden ates etmekte faide var.
Domuzlar ac kaldiklarinda insan oldurebilirler ve yiyebilirler.
Furunuz, efendum...
Ates ederken sakin basina falan nisan almayin. On ayaginin 5 cm ilerisine nisan almak gerekir. Kalbi orada, acemi oldugunuz icin korunakli bir yerden ates etmekte faide var.
Domuzların aç kaldığında insan yediğini nereden duydunuz? filmlerde izlediklerinizle mi sınırlı bu görüşünüz? Madem insan öldürmek ve yemek, öldürülmek için geçerli sebep, en çok insanı hangi canlı öldürmüştür? Yaşayabilmek için yamyamlık yaparak hayatta kalan insan hikayeleri de cabası.
Bu şive komikliği de bana hiç gülünecek bir şey gelmiyor. Belki de komik olmadığı içindir. Bir espri bir defa yapılırsa anlamlıdır. Sürekli ısrar ederek, aynı espriyi yapmak bir saatten sonra sinir bozucu bile olabilir. Herkes komik olmak zorunda değil. Bu işi cem yılmaza bırakmak gerek.
Aç domuzlar çiftçiyi yedi - Hürriyet Arşiv Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ac-domuzlar-ciftciyi-yedi-21604639)
Furunuz, efendum...
Cumhur Tonba
25-02-2017, 19:29
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
Çiftçiler domuzlardan dolayı bilhassa buralarda ( Trakya-Uzunköprü) önemli zararlara uğruyorlar.
Fakat mesajlarda da belirtildiği gibi onlar bizin yaşam alanlarımıza değil, biz onların yaşam alanlarına müdahale ediyoruz. hayvanlar için yaşayacak yeri bırakın, nefes alacak alan bırakmıyoruz.
Ne yapsın hayvanlar ?
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
Çiftçiler domuzlardan dolayı bilhassa buralarda ( Trakya-Uzunköprü) önemli zararlara uğruyorlar.
Fakat mesajlarda da belirtildiği gibi onlar bizin yaşam alanlarımıza değil, biz onların yaşam alanlarına müdahale ediyoruz. hayvanlar için yaşayacak yeri bırakın, nefes alacak alan bırakmıyoruz.
Ne yapsın hayvanlar ?
Meyve bahçemi ilk aldığımda zır cahildim. Meyvecilik konusunda hiç bir bilgim yoktu ve bir zirai ilaç satan kişiyle tanıştırıldım. Ne, nasıl olur? diye sorarkan konu bahçedeki yabani otlara geldi. Bana dediği ilk başta hoşuma gitmemişti ama sonra düşününce çok mantıklı geldi. "Bahçedeki yabani otlar, bahçenin gerçek sahipleri, biz orada misafiriz" demişti.
Bahçemde saksağanlar yuvaya yapıyor, ve meyveleri gagalayıp duruyorlar. Köstebekler her tarafı delik, deşik ediyorlar. Fareler etrafta cirit atıyor. Ayrıca bir baykuşumuz, yüzlerce serçe, 2 şahin, etrafta arada görünen bir tilki ve tabii olmazsa olmaz yılanımız. Meyve yetiştirip para kazanacağım diye bunlardan vaz geçilir mi? Doğayla rekabete girerek kazanmanın imkanı yok. Rüzgara karşı işersen, ne olur?
Sayın Tarku. İşe giderken otoyol kenarında birkaç noktayı kendine mesken tuttuğu için genelde bu noktalarda gördüğüm bir şahin var. Nesil değişti mi bilmiyorum ama bana yıllardır hep aynı kuşu görüyormuşum gibi geliyor. Onu gördüğüm zaman kendimi daha huzurlu ve umutlu hissediyorum.
Sizin 105 numaralı mesajınız bana artık komşudan saydığım Şahin'i hatırlattı.
Bir de köküne kibrit suyu ektiğimiz hayvanları gözlemlemek için muhtelif konseptlerde düzenlenen ve çuvalla para harcanan sektörlere dönüşmüş safariler, kuş gözlem turlarını.
Yok etmek için para ve zaman harcıyoruz, karbon salıyoruz. Sonra da görmek için.
Komşularınıza benden selam olsun.
https://www.youtube.com/watch?v=UDOiitiGTBI&feature=youtube_gdata_player
Iste boyle durup dururken bile saldirir.
Yaralı Halde Bıraktığı Domuz Öldürdü (http://www.sondakika.com/haber/haber-yarali-halde-biraktigi-domuz-oldurdu-5153910/)
Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde 45 yaşındaki Nihat Erdoğan, dün gece av tüfeğiyle vurup yaralı halde bıraktığı domuzun saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.Sadak Köyü Fındıklı Yaylası'nda dün gece bir domuzu av tüfeğiyle ateş ederek yaralayan Nihat Erdoğan, bu sabah da arkadaşları Niyazı Akın ve Şeref Yavuz ile aynı bölgeye gitti. Arkadaşları bölgede ahlat diye bilinen yabani meyve toplarken Erdoğan, domuzu vurduğu bölgeye gitti. Dere yatağında yerde yatan yaralı domuz aniden Nihat Erdoğan'a saldırdı. Sesleri duyarak gelen arkadaşları Nihat Erdoğan'ı kanlar içinde buldu.Olay yerine çağrılan jandarma ekipleri, 5 çocuk babası Erdoğan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralı domuzu da bularak etkisiz hale getiren jandarma soruşturma başlattı.Bu arada, Nihat Erdoğan'ın İstanbul'da yaşadığı ve yaz aylarında köyünde geçirdiği bildirildi.
Neredeyse her sene bir avci, domuz bekinde elinde silahi oldugu halde domuz saldirisina ugrar ve hakka yurur. Oyle tufek bulundurmakla olmaz, tufegi cok iyi kullanmasini da bileceksin.
Oralar domuzun mekaniymis, oralar domuzun mekaniysa ne isin var oralarda. Domuzun mekani mi olur? 1 domuz senede 30 yavru yapar. 3 senede 1000'leri gecer. Furmazsan heryere yayilirlar. 15 gun once Batman sehir merkezinde dolaniyorlardi.
Saldiran domuzlari gozaltina alalim, sonra mahkeme edelim, suclu olanlari hapse atariz. Domuzun zaten canina minnet, yattigi yerde yiyecek onune gelir. Domuz herhalde omur boyu hapis cezasini tercih edecektir.
Gulmekten gobegim yer degistiriyor.
Turkiyede milyonlarca insan, sizlerin hobi amacli ugrastiginiz bahcelerden gecimlerini saglar, cocuklarini okutur. Vari yogu odur.
Simdi turedi zenginler, sehirlerden sikilmislar, en guzel arazileri satin almislar, buralara gelip, domuz haklarini savunuyorlar.
George Orwel'in hayvanlar ciftligi kitabi var. Orada domuzlari kimlere benzetmisti?
Turkiyede milyonlarca insan, sizlerin hobi amacli ugrastiginiz bahcelerden gecimlerini saglar, cocuklarini okutur. Vari yogu odur.
Simdi turedi zenginler, sehirlerden sikilmislar, en guzel arazileri satin almislar, buralara gelip, domuz haklarini savunuyorlar.
George Orwel'in hayvanlar ciftligi kitabi var. Orada domuzlari kimlere benzetmisti?
Beni tanıyor musun? Yazdıklarımdan bu sonuca nasıl vardın? İnsanlar geçimlerini topraktan sağlıyorlar diye her istediklerini yapma hakkına sahip mi oluyorlar? Öldürmek çözüm değil, madem domuzlardan şikayet ediyorsun, bahçenin etrafını çevirirsin. Saksağanlardan şikayet ediyorsan, tül çekersin. Seralarda domates yetiştirip, bütün mahsulü bir gecede kıpkırmızı yapan ilaç atanlar var. İçini kestiğinde yemyeşil. Bu domates üreticisi de geçimini topraktan sağlıyor. Her şeyi yapmak mübahsa olmamış domatesi satması da mantıklı öyle mi?
Şehirden sıkılıp, toprağa koşan insanların türemesi gibi. Canı istediğinde her canlıyı öldürmeyi kendinde hak görenler maalesef uzun süredir var. Dünyanın böyle yaşanmaz bir yer olması, acaba hangi çeşit insanın suçu?
https://www.youtube.com/watch?v=UDOiitiGTBI&feature=youtube_gdata_player
Iste boyle durup dururken bile saldirir.
Sen buna saldırı mı diyorsun? Hayvan korkmuş nereye kaçacağını şaşırmış.
https://www.youtube.com/watch?v=04fGUnBZaa0&feature=youtube_gdata_player
Insani da boyle yiyebilirler...Furunuz...
Merhamet, domuzu yarali birakmamaktir. On ayaginin 5cm ilerisine bir tek kursun yeterlidir. Oyle sacmayla domuza ates edilmez. Tek kursun ya da sabot kullanilir. Tufegini iyi kullanan biri icin tek kursun yeterlidir.
Sinirlarimizin dibinde milyonlarca insan birbirini oldurdu. Tecavuz edilmedik kadin kalmadi. Okudugum bir twiite 2 yasinda erkek cocuguna tecavuz edildigi yaziliydi. Insanlarin canli canli kafalari kesildi. Canli bombalar ulkemizin icine girdi.
Arazisini domuzlara karsi koruyamayan, buralar onlarin mekani diyenler, sayet boyle bir ortamda kaldiklarinda ne yapacaklar?
Colugunu cocugunu nasil koruyacaksin? Erkeksen erkek gibi davranirsin...
Turedisiniz iste. Bilmis bilmis konus. Hadi ordan, senin gibilerle muhatap olmam.
Herkes insan doğar, ama bazıları bunu kaybeder.
Tunceliler soğuk kış şartları nedeniyle yemek bulamayan yaban domuzlarını elleriyle besliyor | bikaynak (http://bikaynak.com/2017/02/11/tunceliler-soguk-kis-sartlari-nedeniyle-yemek-bulamayan-yaban-domuzlarini-elleriyle)
Domuzlari desteklemek icin domuz olmak lazim.
http://i.hizliresim.com/Ja7GrY.jpg (http://hizliresim.com/Ja7GrY)
Domuza bu tip fiseklerle ates edilir. Tek kursun ya da slug denir.
Bunlarin disinda daha sert sabot turu fisekler de vardir.
Bu fisekler slug namlulu av tufeklerinde kullanilabilir.
http://i.hizliresim.com/LyY6Pj.jpg (http://hizliresim.com/LyY6Pj)
Bu sabot fisek. Yukaridaki tek kursundan daha etkilidir. 50 yarda yani 47, 5 m mesafeden ates etmek, daha once de yazdigim gibi on ayaginin 5 cm ilerisine nisan almak gerekir.
Basligin adi "yaban domuzlarini nasil yok edebilirim" olduguna gore bunun yontemini yazmak lazim. Yontem budur.
Domuz haklari savunucularinin laflarini dinlerseniz caninizdan ve malinizdan olursunuz. Allah korusun, cocugunuz bir domuzla karsilasabilir.
Domuzlar insan oldurup, yiyebilirler. Nette bunun son derece korkunc ornekleri var.
Domuzlari desteklemek icin domuz olmak lazim.
Bilen bilmeyen herkesi domuz avına teşvik etmek için ne olmak lazım?
Üstelik avlanan domuzların saldırılarını gösteren videoları da aynı kişi paylaşıyorsa, bu vatandaşa hangi sıfatı ile hitap etmek lazım?
Çarpitmak, domuzlarin isidir. George Orwel boyle soylemis. Bilen bilmeyen ne demek? Başligin adini oku istersen, basligin adi "domuzlari nasil yok ederiz". Bu basliga gelip, domuz haklarini savunanlar kimler?
Adamsan adam gibi davranacaksin, bunu cinsiyet ayrimi yapmak icin yazmiyorum.
Ortalikta adam kalmazsa, ne dedigini bilmeyen zibidiler hakim olur. Domuz avciligini bile yasaklattirmaya kalkarlar. Domuz avciligi yasaklanirsa, domuzlar cok kisa surede fareler gibi cogalirlar. Domuzlar nicin sehirlere geliyorlar da koylere gitmiyorlar? Çünku, koylere gitseler baslarina nelerin gelecegini cok iyi biliyorlar.
Domuzlar sizden cok daha akillidir. Aslinda bu yazdigim dogru degil, sizler tabii ki domuzlardan akillisiniz. Bu kadar yazdiktan sonra mutlaka domuzlarin tehlikeli oldugunu anladiniz.
Sadece domuzu vuracak cesarete sahip degilsiniz. Bunu domuz haklarini savunarak ortmeye calisiyorsunuz.
Domuzu vuramayan; vatanini, bayragini, malini, canini, namusunu, serefini nasil koruyacak?
Kendinize gelin...
Fareleri nasil yok ederiz diye bir baslik acilsa, hicbiriniz farelerin haklarini savunmaz. Yuzlerce ilac, kapan, tuzak yazilir.
İs domuza gelince mi degisiyor? Korkaksiniz...
Çarpitmak, domuzlarin isidir. George Orwel boyle soylemis. Bilen bilmeyen ne demek? Başligin adini oku istersen, basligin adi "domuzlari nasil yok ederiz". Bu basliga gelip, domuz haklarini savunanlar kimler?
Adamsan adam gibi davranacaksin, bunu cinsiyet ayrimi yapmak icin yazmiyorum.
Ortalikta adam kalmazsa, ne dedigini bilmeyen zibidiler hakim olur. Domuz avciligini bile yasaklattirmaya kalkarlar. Domuz avciligi yasaklanirsa, domuzlar cok kisa surede fareler gibi cogalirlar. Domuzlar nicin sehirlere geliyorlar da koylere gitmiyorlar? Çünku, koylere gitseler baslarina nelerin gelecegini cok iyi biliyorlar.
Domuzlar sizden cok daha akillidir. Aslinda bu yazdigim dogru degil, sizler tabii ki domuzlardan akillisiniz. Bu kadar yazdiktan sonra mutlaka domuzlarin tehlikeli oldugunu anladiniz.
Sadece domuzu vuracak cesarete sahip degilsiniz. Bunu domuz haklarini savunarak ortmeye calisiyorsunuz.
Domuzu vuramayan; vatanini, bayragini, malini, canini, namusunu, serefini nasil koruyacak?
Kendinize gelin...
Kendine gelmesi gereken biri varsa, o da sensin. Yazın baştan sona hakaret dolu. Bakalım yöneticiler ne diyecekler? Onlar bir şey söylemezlerse ben sana anladığın dilde cevap vermesini bilirim. Meydanı boş buldun da kendini Malkoçoğlu mu sandın? Domuz vurmakla, ülkeyi savunmayı hangi akılla bir araya getirdin?
Yaban domuzu avcıya işte böyle saldırdı - Son Dakika Güncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/yaban-domuzu-avciya-iste-boyle-gundem-2219060/)
Bu video Kutahya'da cekildi. Videodaki avci olumden son anda kurtulmus. Videonun sonundaki domuz surusuyle karsilasan bir insan, hakkin rahmetine kavusur ve cesedini de kimse bulamaz. Domuzlar yerler.
Bu sekilde yazmamin sebebi, domuzlar insan oldururler ve yerler.
Boyle zibidilerin laflarini dinlerseniz, domuzlari cogaltirsiniz. 1 domuz 3 senede 1000'leri gecer. Aynen fareler gibi urerler.
Furacaksiniz. Baska caresi yok.
Bati ulkeleri ve Abd'de et fiyatlarinin dusuk olmasinin sebebi, domuz eti tuketimi olmasi ve domuzlarin ureme kaabiliyetidir. Ciftlik domuzlari senede 3 defa dogururlar ve her defasinda 8-12 arasinda yavru yaparlar. Bir buyukbas sigirda gebelik suresi 15 aydir, hersey yolunda giderse 1 yavru alinabilir. Bu yavru bir sene boyunca iyi beslenirse 400 kg ortalama agirliga ulasabilir. Yani neredeyse 2, 5 senede 400 kg et uretebilirsiniz. Koyunlarda gebelik suresi daha kisadir. Bu sebeple 2, 5 senede 700-800 kg et uretilebilir.
Domuzlar ise dogduklarindan 9 ay sonra sadece artik verilerek 95 kga ulasirlar. Bir domuzdan 2, 5 senede 25-30 ton et uretilebilir.
Bu yuzden Islam ulkelerinde et fiyatlari tarihin her doneminde pahali olmustur.
Bu sebeple domuzlar diger hayvanlarla mukayese edilemezler. Domuzlar farelerle karsilastirilabilirler. Ureme kaabiliyetleri birbirine benzer.
Yani, mantiken domuz haklarini savunanlarin, fare haklarini da savunmalari beklenir.
Tabii bunu bu forum platformunda yapmak icin, domuz haklarini ve fare haklarini savunacaginiz bir baslik acmalisiniz. Domuzlar nasil yok edilir basligina gelip, bunu yapmak, olayi sulandirmak hatta terorize etmektir.
Domuzlar her sene ulkemizde bir ya da bir kac kisiyi oldurmekteler. Bu forumda pek cok kisinin bahcesi var. Okuyan insanlarin da basina gelebilir.
Simdi bu durumdan, domuz haklarini savunan zibidilerin sorumlulugu olmayacak mi? Bence sorumluluklari olacak. Peki hukuken de sorumlu tutulamazlar mi?
Sohbet çok yakışıksız bir şekilde yönlendiği için ben de yöneticilere bildirme hakkımı kullandım. Umarım böyle tatsızlıklar bundan sonra yaşanmaz.
Insanoglu hicbir seyi hazir bulmadi. Var olmak icin savasti. Insan, onbinlerce yil once toplayicilik doneminde vahsi hayvanlara karsi elleriyle ve dişleriyle savasti. Taşlardan kesici aletler yapmalari ve avlanmalari binlerce yil sonra oldu.
Insanin gecmisi mucadele va savastir. Yuzmilyonlarca insani vahsi hayvanlar oldurdu ve yedi.
Konformizim insana gecmisini unutturdu. Herseyi hazir bekleyen, herhangi bir sorunla karsilastiginda baskalarindan medet bekleyen korkak, titrek insanlar turedi.
Gecmisini unutmus, hayatinin sonuna kadar mevcut konforun devam edecegini sanan, sedece 100 yil oncenin humanist felsefeleriyle dunyaya bakan, bilmis bilmis konusan turediler bunlar.
Bu dunyanin kaynaklari, bu dunyada yasayan 8 milyar insana yetmiyor. Tvlerde canli yayinlarda insan kafalari kesiliyor, sinir komsumuz ulkelerde tecavuze ugramamis bayan kalmamis, ustune ufak erkek cocuklara tecavuz edilirken, bu turediler gelmisler, "domuzlari nasil yok edebilirim" basliginda, domuz haklarini savunup, ahkam kesiyorlar.
Bu basliga yazilanlari, oturup bastan sona okuyun, bu ulkenin insaninin ne hale getirildigini anlarsiniz.
Insanin emek verdigi bahcesine domuz girerse, yukarida pek cok linkte goruldugu gibi bu domuzlar fareler gibi cogaliyorsa ve kisinin coluk cocugunu tehdit ediyorsa, adam olan forumlarda mir mir kedi gibi aglamaz, baskalarindan da medet beklemez, alir eline silahini, adam gibi domuzun karsisina cikar, ates eder, sorunu kokunden halleder.
Adam olun...
Cumhur Tonba
28-02-2017, 10:10
Buradaki yazışmaları okudum da, bayağı sataşmaya dönüşmüş.
Sayın Mors. Ben Trakyada bir köyde yaşıyorum. 5-6 gün evvel hem de sabah. Köy içinde 5-6 domuz vardı.
Zaten arazilerde sürü ile geziyorlar.
Tamam, bahçeniz var. Size zarar veriyorlar. Haklı olarak öfkeleniyorsunuz. Haklısınız da.
Burada da kavun-karpuz tarlalarını talan ediyorlar. Çeltik tarlalarında dolaşıp silindir geçmiş gibi yapıyorlar.
Gelelim esas konuya. Allah'ın yarattığı her canlının bir görevi vardır. Yaşamı bir çark olarak düşünürsek, yok edilen her canlı çarkın dişlerini aşındırır ve zamanla çark dönmez olur.
Biz insanlar da gittikçe çoğalıyoruz. Çoğaldıkça her tarafı betonla kapatıyoruz. Düşünün bundan 40-50 yıl öncesini,. Şehirlerde bile her evin bahçesi vardı. Kuşlar, kelebekler, sokakta kediler, köpekler.
Yaban hayatının sınırlarını gittikçe daraltıyoruz. Onlara yaşam hakkı vermiyoruz.
Ne olur siz cevap verin. Elinizi vicdanınıza koyarak.
O N L A R N E Y A P S I N ?
MeyveliTepe
02-03-2017, 14:00
Başlığı değiştirdim.
Burada maksat yaban domuzlarının ekili arazilere zarar vermesinin önlenmesidir.
Bu hayvanların vurularak öldürülmesi belirli koşullarda belki uygulanabilir yöntemlerden biri olabilir ancak üzerinde sayfalarca tartışılacak bir şey de değildir.
Esas amaç bu yöntem dışında uygulanabilir diğer önlemler olmalıdır. Çiftçinin, bahçe sahibinin elinde tüfek gibi bir ateşli silah ile bekleme, sağa sola ateş etme zarureti olmamalıdır.
Şehirde geliri olan ve geçim endişesi taşımayanlar bahçesinde keyif için gidiyor.1-5 dnm yeri talan olsa ne olur.çocuk bahçede ya domuz gelirse zeytinleri mahvetmiş meyve fidanlarını köklemiş ekin talan olmuş şehirden köye 2 gün tatile gelmiş ne dert eder.evinde fare sürüsü basmış ne yapıyorsun?domuzlar az iken orman yetiyor ormanı sürüp fayda sağlıyor.lakin çok çoğaldıklarında malum olaylar yaşanıyor.yaşam alanları daraldı diyenler ormanlıklar eskisine nazaran çok arttı.ancak bilinçsiz avcılar kurt domuz yiyen hayvanları tüketti.tükenmeseydide baş edemezdi domuzla.benim olduğum köyde çakal sürüsü dolu bahçemin olduğu yerde çakallar mevkii ama ne fayda yılda sayısı 100 den 1000 e çıkan bir canlı.evinizde 10-15 fare öldürmeyin bırakın binlerce fare ile yaşayın.niye yaşam alanlarına giriyorsunuz?
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada bu domuza çare bulabilen varmı?illah ettirdiler yeni fidanlar ekçem damla sulama borularıda gitti.vurmaya izin vermiyorlar çoğaldıkça evlerimize kadar geliyorlar bu senede domuzlar talan ederse ayvayı yedik diycemdr yiyecek ayva bulamıycaz
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zerlanist
06-03-2017, 22:02
Domuza çare çittir, 1 metrelik direklere 5 sıra dikenli tel yeterli olur, böylece örgü telde ki gibi kaşınarak zayıf direkleri devirme ihtimalleri kalmaz. Denildiği gibi popülasyonları da epey artmış vaziyette, bunun yegane sebebi de yine belirtildiği gibi etçillerin hemen her yerde ya yok edilmiş olması ya da popülasyonlarının dibe çekilmiş olması. Bazı bölgelerde doğaya salınmış kurtlar var, bu sayede ekolojik denge sağlanabilir. Toplumumuz cahil, bilinçlendirme gerekiyor, avcısı çiftçisi her gördüğü yırtıcıya namlu doğrultuyor, bu iş öyle olmaz. Şu dönemde avlanmaya karşı olsam da, avcı adam doğayı sever bilirim, esas mesele can almak değil, o kurdun sesini duyup haz duymaktır. Şahsen evime giren bir sineği dahi zarar vermeden yakalar, camdan sağ salim postalar ' bi daha gelme la buraya' diye k.çına tekmeyi basarım. Zira sinek veya fare evimize girdiyse hata bu garibanlarda değil, sinekliği - kapıyı açık unutan bizdedir. Çok uzadı, bağın bahçen varsa çitleyeceksin, yok tarlana ekinine geliyorsa köylünle imece usulü bek yapacaksın, zaten gelmeyecek. Domuz canavar değildir, o da Allahın bir kuludur, sadece biz müslümanlara eti haram kılınmıştır. Ürkek ve hassas bir canlıdır, bir tek sigara kokusu dahi bölgeden uzak durmasına yeter, yok hayvanı yaralar köşeye sıkıştırırsanız elbet saldırır, 5 kiloluk bir kediyi sıkıştırın bakalım ne oluyor. Büyük **** küçük baş farketmez, et yiyen insanlarız, haddinden fazla merhamet de iki yüzlülük olur, %100 veganım diyene şapka çıkarırım o ayrı. Fakat ne olursa olsun zevk için bir canlı öldürülemez, erkekliğe falan da sığmaz.
Şehirde geliri olan ve geçim endişesi taşımayanlar bahçesinde keyif için gidiyor.1-5 dnm yeri talan olsa ne olur.çocuk bahçede ya domuz gelirse zeytinleri mahvetmiş meyve fidanlarını köklemiş ekin talan olmuş şehirden köye 2 gün tatile gelmiş ne dert eder.evinde fare sürüsü basmış ne yapıyorsun?domuzlar az iken orman yetiyor ormanı sürüp fayda sağlıyor.lakin çok çoğaldıklarında malum olaylar yaşanıyor.yaşam alanları daraldı diyenler ormanlıklar eskisine nazaran çok arttı.ancak bilinçsiz avcılar kurt domuz yiyen hayvanları tüketti.tükenmeseydide baş edemezdi domuzla.benim olduğum köyde çakal sürüsü dolu bahçemin olduğu yerde çakallar mevkii ama ne fayda yılda sayısı 100 den 1000 e çıkan bir canlı.evinizde 10-15 fare öldürmeyin bırakın binlerce fare ile yaşayın.niye yaşam alanlarına giriyorsunuz?
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?
Cumhur Tonba
07-03-2017, 07:58
Teşekkürler, düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Harikasınız.
>>> İşte bu (http://www.agaclar.net/forum/1497951-post131.htm)
Domuza normal çitin hiç yararı olmuyor. Bizim bahçemizin dikenli telden gayette sağlam çitleri var ama domuz ailesi bahçeye rahatça giriyor. Köylünün anlattığına göre baba domuz burnuyla çitin bir telini kaldırır diğerleri tek tek girermiş, sonrada içerden aynı yardımla baba da içeriye. Onlar girince bahçe sürülmüş gibi oluyor. Sebzeler ev yanında oraya gelmediler hiç ama ya gelirlerse korkusu şimdiden başladı. Çok emek ve masraf yapılıyor sebze bahçesi için onlar oraya girerse tek fide bırakmazlar.
Çok acımasız bir yaratık girdiği yere sanırsınız dozer gelmiş. Zararına maruz kalanların domuzlara üzülmesi pek mümkün değil, hele ki kişinin geçimi tarımdan ise.
Zerlanist
07-03-2017, 09:04
Teşekkürler, düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Harikasınız.
>>> İşte bu (http://www.agaclar.net/forum/1497951-post131.htm)
Saygılar efendim, aklın yolu bir.
Zerlanist
07-03-2017, 09:36
Domuza normal çitin hiç yararı olmuyor. Bizim bahçemizin dikenli telden gayette sağlam çitleri var ama domuz ailesi bahçeye rahatça giriyor. Köylünün anlattığına göre baba domuz burnuyla çitin bir telini kaldırır diğerleri tek tek girermiş, sonrada içerden aynı yardımla baba da içeriye. Onlar girince bahçe sürülmüş gibi oluyor. Sebzeler ev yanında oraya gelmediler hiç ama ya gelirlerse korkusu şimdiden başladı. Çok emek ve masraf yapılıyor sebze bahçesi için onlar oraya girerse tek fide bırakmazlar.
Çok acımasız bir yaratık girdiği yere sanırsınız dozer gelmiş. Zararına maruz kalanların domuzlara üzülmesi pek mümkün değil, hele ki kişinin geçimi tarımdan ise.
Siz haklısınız, kesinlikle haksız olduğunuzu iddia etmiyoruz. Lakin acımasız bir yaratık yerine, belirttiğiniz gibi ailesiyle ekmeğini arayan hiperaktif bir canlı gözüyle bakarak, kendi önlemlerimizi gözden geçirmeyi savunuyoruz. Mesela dikenli tel, sağlam dikilmiş direklere iyi oturtulmuş örgü tel kadar sağlam olmayabilir dediğiniz gibi, ama temas halinde canlarını yaktığından bir iki dener ve vazgeçerler, alınan önlemleri iyileştirerek bu gibi meseleleri çözmek o kadar da zor değil.
mutlu_inan
07-03-2017, 11:16
Domuz bahçeye girmesin diye bahçenin etrafına 2 sıra tütün ekilirse domuz bahçeye girmez diye duymuştum
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?
Bu cümleleri kuranlar nedense lüks şehirlerde sıcak evlerinde ahkam kesenler.asıl soruma cevap alamadım domuza üzüldüğünü söyleyip ahkam kesenler evinizdeki fareyi niye öldürüyorsunuz?zevk için avlanılmaz.popülasyonu arttıysa müdahale edilir.her canlı yaşamının mücadelesini verir.doğal denge diyorsanız koca şehirler kurup mahvetmeseydiniz.dağlarda gezerken akasya ağacı tohumları çiçek tohumları ekiyorum.arılarım çiçek bulamıyor şehirdekilerin taleplerine yetişmek için onları yok ettiler.denge istiyorsanız az yiyin az tüketin.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zerlanist
07-03-2017, 20:04
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tamam da bu nefret nedir abi? Karşınızda düşman mı var? Altı üstü toynaklı bir hayvan, bir de haklısınız ama hemen daha ilk etapta öldürmesek olmaz mı? diye soranlar var. Taş duvar ile dekarlarca alan elbette çevrilmez, sadece yapmanız gerekeni yapın, toprağınızı koruyun yeter. İşe yaramaz diyorsunuz bu kadar tel çeken kazık diken adam akılsız mı? Hayır biz ne yapalım? 10 binlerce TL ödüyorsun, telif alıyorsun, dünya kadar masraf ediyorsun adam gidip korsanını yapıyor, iş yapıyorsun, onca adam ekmek yiyor, elin herifi ödemenin üstüne yatıp toz oluyor, evini barkını kaybediyorsun, kısacası hepimiz yoğun bir ekmek savaşının ortasında, ne yapalım vuralım mı bizde işte güçte yamuk yapanı? Domuz sürüsü vurmakla biter mi? Sanırım kimse biter diyemez, bir şekilde uzak tutmak dışında formül yok.
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehirli bir züppeyim. Doğayı seviyorum. Doğal bir hayat sürmek için bir köyden 10 dönüm yer aldım. (Bir çuval paraya.) Tarla farelerim, köstebeklerim ve bilimum zararlı mahlukât ile yaşamak istiyorum.
Sizin domuzlarla savaşmak için silahlanıp köyünüze gelmeyi düşünmüyorum.
Yukarıda Sayın Zerlanist 1 metre yüksekliğinde 5 sıra dikenli tel diyor. Daha köylerde dikenli teli bu sıklıkta çeken birini görmedim desem başım ağrımaz.
Elektrikli çit ile ayı derdinden kurtulan Posof'a yerleşmiş iki emekli şehirli hatırlıyorum. Ama onlar şehirli olduğundan sayılmazlar.
Tamam da bu nefret nedir abi? Karşınızda düşman mı var? Altı üstü toynaklı bir hayvan, bir de haklısınız ama hemen daha ilk etapta öldürmesek olmaz mı? diye soranlar var. Taş duvar ile dekarlarca alan elbette çevrilmez, sadece yapmanız gerekeni yapın, toprağınızı koruyun yeter. İşe yaramaz diyorsunuz bu kadar tel çeken kazık diken adam akılsız mı? Hayır biz ne yapalım? 10 binlerce TL ödüyorsun, telif alıyorsun, dünya kadar masraf ediyorsun adam gidip korsanını yapıyor, iş yapıyorsun, onca adam ekmek yiyor, elin herifi ödemenin üstüne yatıp toz oluyor, evini barkını kaybediyorsun, kısacası hepimiz yoğun bir ekmek savaşının ortasında, ne yapalım vuralım mı bizde işte güçte yamuk yapanı? Domuz sürüsü vurmakla biter mi? Sanırım kimse biter diyemez, bir şekilde uzak tutmak dışında formül yok.
İşte anlatamadığımız bölümü sonda söylemişsiniz.vurmakla bitmiyor.domuz fare gibidir 50-100 oldumu uzak tutarsın ama 100 tanesi 1-2 yıl sonra 500-700 oluyor o zaman bu koca farelere bir şey yetmiyor evine kadar geliyor.50-100 tanesi yılda 25-30 yavru yapıyor.500-700 ü sen düşün.vurmak zaten yasak köye kadar geliyorlarsa sayıları çok artmıştır av izni verilmeli.foça çeşme gibi yerler yarım ada tatilciler istila etmiş ama dağ köyleri durum farklı.karşı çıkanların cevaplamadığı soru evinizi fare bastığında ne yapıyorsunuz?
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehirli bir züppeyim. Doğayı seviyorum. Doğal bir hayat sürmek için bir köyden 10 dönüm yer aldım. (Bir çuval paraya.) Tarla farelerim, köstebeklerim ve bilimum zararlı mahlukât ile yaşamak istiyorum.
Sizin domuzlarla savaşmak için silahlanıp köyünüze gelmeyi düşünmüyorum.
Yukarıda Sayın Zerlanist 1 metre yüksekliğinde 5 sıra dikenli tel diyor. Daha köylerde dikenli teli bu sıklıkta çeken birini görmedim desem başım ağrımaz.
Elektrikli çit ile ayı derdinden kurtulan Posof'a yerleşmiş iki emekli şehirli hatırlıyorum. Ama onlar şehirli olduğundan sayılmazlar.
Hah işte gelip köyden birkaç dnm yer alıp eğlenmek için hayvanların yaşam alanlarını daraltmayın.dışarı çıkıp çok gezmeyin yol yapılmasın az elektrik su harcayın her yeri şehirleri istila ettiniz yetmiyor köylere yeni şehirmi kurmaya geliyonuz.tonlarca para veriyonuz sonra iş yapacak arazi kalmıyor.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehre gel. Çok para kazan, köye git, domuzlara aldırma.
Zerlanist
07-03-2017, 21:45
İşte anlatamadığımız bölümü sonda söylemişsiniz.vurmakla bitmiyor.domuz fare gibidir 50-100 oldumu uzak tutarsın ama 100 tanesi 1-2 yıl sonra 500-700 oluyor o zaman bu koca farelere bir şey yetmiyor evine kadar geliyor.50-100 tanesi yılda 25-30 yavru yapıyor.500-700 ü sen düşün.vurmak zaten yasak köye kadar geliyorlarsa sayıları çok artmıştır av izni verilmeli.foça çeşme gibi yerler yarım ada tatilciler istila etmiş ama dağ köyleri durum farklı.karşı çıkanların cevaplamadığı soru evinizi fare bastığında ne yapıyorsunuz?
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında sorunuzun cevabını ilk mesajımda verdim, evime fare girerse benim suçumdur, kapıyı açık unutmuşumdur, dışarı çıkartırım, zehirlemem, ki köy evimizde yaşadık bunu, evden çıkmasını sağladık, zehirlemedik. O kadar meşgale ders oldu, kapıyı da aralık bile bırakmadık bir daha. O ormanlar, tarlalar sadece bize ait değil, bir o kadar da çocuklarımıza, torunlarımıza ait, içindekilerle beraber korumak zorundayız.
Zerlanist
07-03-2017, 21:54
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E abi ne yapalım peki? Ekine giriyor diye tüm kuşları da katledelim o zaman? Ne bileyim sokuyor diye arıları ilaçlayalım, sonra da tüm çiçekleri ağaçları elle mi dölleyelim? En iyisi biz kendi önlemimizi alalım, kuzuları da o kadar başı boş bırakmayalım, doğa kendi kendine dengesini kurar elbet.
MeyveliTepe
07-03-2017, 23:07
Hah işte gelip köyden birkaç dnm yer alıp eğlenmek için hayvanların yaşam alanlarını daraltmayın.dışarı çıkıp çok gezmeyin yol yapılmasın az elektrik su harcayın her yeri şehirleri istila ettiniz yetmiyor köylere yeni şehirmi kurmaya geliyonuz.tonlarca para veriyonuz sonra iş yapacak arazi kalmıyor.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İfadeleriniz hayli güçlü. Domuzdan nasıl korunulurun da ötesinde, şehirden kırsala geçen insanları küçümseme, aşağılama, tanımlayamadığım bir hınç içeriyor. Bunlarla ilgili hiç bir şey yazmayacağım fakat buralara hiç girmeyin isterseniz, domuzlarla sınırlı kalın daha iyi olur.
erdal1970
08-03-2017, 10:04
Yaban domuzu zararı konusunda tüm forumu taradım.ben iki buçuk metre arayla beton direğe örme tel gerdim.tel alt orta ve üst kısımdan galvaniz telle geriliyor.ancak domuz alt germe telinden burnuyla zorlayarak germe telini en zayıf noktasından koparıyor ve örme teli havaya kaldırıp rahatça geçebiliyor.bunun üzerine alt germe telinin olduğu yere çelik halat(4 mm) gerdim.4 mm kalınlığındaki çelik halat yaklaşık 1500-2000 kg yük çekebiliyor.Metresi bir TL.Ancak büyük hayvan kemiği asmak fikri ve eski araç lastiğini telin dibine gömmek içini toprakla doldurup örme tele bağlamak fikirleri de bana cazip geldi.Muhtemelen uygulayacağım.
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Domuzların yılda 25-30 yavru yaptığı hesabını neye göre yapıyorsunuz? Domuzun gebelik süresi ne kadardır? Doğurduktan sonra yavrularını sütten kesme süresi ne kadardır? Bir domuz bir batında maksimum kaç yavru doğurabilir? Bütün doğurduğu yavruların yaşadığını hesaplarsanız, 12 ay bu söylediğiniz miktara ulaşması mümkün müdür?
Çakallar kolay av olmadıkça avlanan hayvanlar değildir. Çoğunlukla hırsızlık yaparak karınlarını doyurur. Kurt konusuna gelince; bu kadar yakınlaşan iki tür elbet birbirine zarar verecektir. İnsanlar kurtların yaşam alanlarına bu kadar yaklaşmamış olsalar, yiyecek ararken alternatifler içine domuzlarda girerdi. Afrikadaki aslanlar neden gelip, sizin kuzularınızı yemiyorlar. Mesafe uzun olduğu için olabilir mi?
Şehirden kaçıp, köy yaşantısına başlayan insanlara kızacağınıza, zamanında köyden büyük şehirlere göçüp, büyük şehirde yaşayanların rahatlarını kaçıranlara bir bakmamız gerekmez mi? Geçenlerde bir haber çıkmıştı. İstanbulda ki Sivaslılar, sivastaki Sivaslılardan fazlaymış. Bunu diğer şehirler için de çoğaltabiliriz. Sanırım siz arazi almaya niyetliydiniz ve şehirlerden gelenler fiyatları yükselttiği için alamadınız. Sorun bu mu?
Domuzların yılda 25-30 yavru yaptığı hesabını neye göre yapıyorsunuz? Domuzun gebelik süresi ne kadardır? Doğurduktan sonra yavrularını sütten kesme süresi ne kadardır? Bir domuz bir batında maksimum kaç yavru doğurabilir? Bütün doğurduğu yavruların yaşadığını hesaplarsanız, 12 ay bu söylediğiniz miktara ulaşması mümkün müdür?
Çakallar kolay av olmadıkça avlanan hayvanlar değildir. Çoğunlukla hırsızlık yaparak karınlarını doyurur. Kurt konusuna gelince; bu kadar yakınlaşan iki tür elbet birbirine zarar verecektir. İnsanlar kurtların yaşam alanlarına bu kadar yaklaşmamış olsalar, yiyecek ararken alternatifler içine domuzlarda girerdi. Afrikadaki aslanlar neden gelip, sizin kuzularınızı yemiyorlar. Mesafe uzun olduğu için olabilir mi?
Şehirden kaçıp, köy yaşantısına başlayan insanlara kızacağınıza, zamanında köyden büyük şehirlere göçüp, büyük şehirde yaşayanların rahatlarını kaçıranlara bir bakmamız gerekmez mi? Geçenlerde bir haber çıkmıştı. İstanbulda ki Sivaslılar, sivastaki Sivaslılardan fazlaymış. Bunu diğer şehirler için de çoğaltabiliriz. Sanırım siz arazi almaya niyetliydiniz ve şehirlerden gelenler fiyatları yükselttiği için alamadınız. Sorun bu mu?
Bir çok sorun var arazi fiyatlarını yükseltmeniz dışında köylerin emeğini sömürüp büyük şehirler kurunca köydekilerde şehre geldi.köylülere saygı gösyerilmediğinden gençler köyde kalmak istemesi.nasılki kurt yaşam döngüsü içinde avlıyorsa insanda tehdit gördüğünde vurur.çocukken hipodrum un orda keçi otlatırdım konaktan pikniğe gelenler olurdu.sonra gelenler gitmez oldu.bucada yer kalmayınca torbalıya kaçtım.gene pikniğe gelenler oldu ve geri gitmiyorlar.tarım arazileri iki günlüğüne tatil yapılacak yer değildir.üstüne ormanda keçi otlatmak yasaklandı.şehirden gelip başarılı tarımla uğraşanlar var başım gözüm üstüne ama gelip zevk için arazi işgal ettiklerinde tarım arazilerini tüketip doğada yapılan mücadeleyi katliam diye sunduklarında hadi ordan derim.buca tükendi diğer ovalar tükendiğinde köyde ürün çıkmadığında elbet saksılarınızdakilerle doyarsınız
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O vurulan domuzların akibetini sorarsanız ben hiç ava çıkmadım ama efsanemidir değilmidir bilmem o lüks otellere gittiğinizde güzelce pişmiş tatmışsınızdır.bazı avcılar otellerin yaban domuzlarını çiftlik domuzlarına tercih ettiğini iddia ediyor.ayrıca bulunduğumuz köylerde binlerce yıl öncesinin kalıntıları çıkıyor.buralar hep vardı gelip yaşam alanlarını işgal edip suçu başkasına atmayın
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir çok sorun var arazi fiyatlarını yükseltmeniz dışında köylerin emeğini sömürüp büyük şehirler kurunca köydekilerde şehre geldi.köylülere saygı gösyerilmediğinden gençler köyde kalmak istemesi.nasılki kurt yaşam döngüsü içinde avlıyorsa insanda tehdit gördüğünde vurur.çocukken hipodrum un orda keçi otlatırdım konaktan pikniğe gelenler olurdu.sonra gelenler gitmez oldu.bucada yer kalmayınca torbalıya kaçtım.gene pikniğe gelenler oldu ve geri gitmiyorlar.tarım arazileri iki günlüğüne tatil yapılacak yer değildir.üstüne ormanda keçi otlatmak yasaklandı.şehirden gelip başarılı tarımla uğraşanlar var başım gözüm üstüne ama gelip zevk için arazi işgal ettiklerinde tarım arazilerini tüketip doğada yapılan mücadeleyi katliam diye sunduklarında hadi ordan derim.buca tükendi diğer ovalar tükendiğinde köyde ürün çıkmadığında elbet saksılarınızdakilerle doyarsınız
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güçlünün ya da zenginin, fakiri veya çiftçiyi sömürmesi yeni bir olay değildir. Bu tüm tarih boyunca böyle olmuştur ve insanın doğası gereği böyle olmaya devam edecektir. İnsanların zevk için tarım arazilerini satın alıp, çiftçilik oynadıkları doğrudur. Bunun yanında hükümet yandaşlarının tarım arazilerine otel ve termik santral kurması da bir vakadır. Bireysel olarak toprak alanlara ses çıkarttığınız gibi yandaşlara da tepki gösteriyor musunuz? yoksa onlar fazla mı dişli geliyorlar? Şikayetlerinizi tarım arazilerini imara açanlara göstermelisiniz.
Tarım arazisi kalmadığında saksılarımızdakileri yiyeceğimiz konusunda yanılıyorsunuz. İthalat diye bir şey var. İneklere samanı ithal eden bir ülke, insanları için de gıda ithal eder.
Güçlünün ya da zenginin, fakiri veya çiftçiyi sömürmesi yeni bir olay değildir. Bu tüm tarih boyunca böyle olmuştur ve insanın doğası gereği böyle olmaya devam edecektir. İnsanların zevk için tarım arazilerini satın alıp, çiftçilik oynadıkları doğrudur. Bunun yanında hükümet yandaşlarının tarım arazilerine otel ve termik santral kurması da bir vakadır. Bireysel olarak toprak alanlara ses çıkarttığınız gibi yandaşlara da tepki gösteriyor musunuz? yoksa onlar fazla mı dişli geliyorlar? Şikayetlerinizi tarım arazilerini imara açanlara göstermelisiniz.
Tarım arazisi kalmadığında saksılarımızdakileri yiyeceğimiz konusunda yanılıyorsunuz. İthalat diye bir şey var. İneklere samanı ithal eden bir ülke, insanları için de gıda ithal eder.
Tarım arazisini işgal edenin kim olduğuna bakmaksızın karşı çıkıyor bir miktarda başarılı oluyoruz.sanayi kuruluşlarının yapımına değil yapıldığı yere karşı çıktık.itob için başarılı olamadık arazi sahiplerinin kim olduğuna bakarsanız hangi partinin meclis üyeleri olduğunu görürsünüz.tarım arazilerini koruma kanunu çok yetersiz çıktı.tarım arazilerini al-sat malzemesi olmaktan çıkaracak maddeler için bastırıyoruz.otellere gelince gerekli durumlarda yapılır ve eğlenmek isteyenler otele gider tarım arazilerini alıp havuzlu villa yapıp tarımla uğraşanların arazi alamaz fiyatlara yükseltmez.alıp tarım yapan başımız üstüne.örnek bahceheveslisi çanakkale den 6 dnm yer almış tıbbi bitki yetiştircem diyor.ne güzel ancak çok yetersiz bir arazi.ben badem ve hünnap bahçesi kurmak için çok yer aradım.lakin fiyatlar uçuyor nasıl olur bu fiyatlara dedim köyde yapılan villaları gösterdiler.bir kaç dnm parçalı yerim var 30-50 dnm yer kuramazsan iş yaptım denmez.buca dan torbalı ya gelmiştim.şimdi buralarıda satıp ödemiş beydağ tarafına ülkemiz samanı bile ithal ediyor çünkü;köylü köyde kalmadı.şehre gidip emekli olup dönenler iş yapamaz yaşta.köylü olduğu için saygı duyulmayan gençler köyde durmaz.insanlar saygı ister.yoksa şehirde aç gezeceğine köyde ot eker hayvan besler.meselemize dönecek olursak kurt nasıl bu doğal dengede bir yere sahipse insanda zevk için değil çocuklarını ve yerini korumak için vurur.bu köylerin geçmişi binlerce yıla dayanıyor.sürü köye kadar geliyorsa çoğaldı demektir.uzak tutmak için tavsiyeler sunduk birkaç kişi haricinde herşey duyduk.elektrikli tel maliyetli ve pikniğe gelenlerin çocukları için tehlikeli.doğal haşam parkından dışkı istedim iddia edenlerin dediği doğrumu bi deniyeyim diye maile cevap bile vermediler.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Esas konumuza dönecek olursak domuz ile karşılaştığınızda başarabiliyorsanız hareketsiz durun.özellikle yavrusu varken uzaklaşsın diye korkutmaya kalkmayın.sizi kovaladığında düz koşmayın şaşırtın kolay dönemez.ulaşamayacağı ağaç tepesine çıkın.muhtemelen tel çekmeyeceği için bir bahçeye giderken birine haber verin.dönmediğinizde bakacakları yeri bilsinler.sadece domuz değil yılan akrep örümcekler var.her yılan zehirli değildir ancak genede muhakkak hasteneye gidin.akrep sarı değilse ve siyahlar 8-9 boğumlu değilse fazla tehlikeli değildir.böcek akrep ısırmalarında ilaç yoksa yumurya akını çırpın üstüne koyun.evinizin çevresine kükürt serpin yaklaşmazlar.abartıp bahçeyede girmesin demeyin fare basar.akrep te kükürt kokusunu sevmez.bahçeye bi kaç tavuk saldınmı yeter.kükürtü abartıp boca etmeyin fazlası insabı zehirler.keşke domuz gelincik içinde bişey olaydı.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
canyagizcan
13-12-2017, 15:08
Öncelikle merhaba arkadaşlar,
2 sene evvel arkadaşlarla muhabbet esnasında konu açıldı
uzun zamandır kiraz bahçesi olan ve kendisi de hobi olarak avcılık yapan bir abi domuz zararlısı için kendi kullandığı ve etkili olduğu bir yöntemden bahsetti (ben denemedim)
dediğine göre;
ikaz şeridini tel çitlerin arasından birazda bol geçirip tarlanın etrafını sarıyormuş. 500 metresi internette 20 ila 30 lira arasında değişiyor.altlı üstlü 2 şerit geçirseniz yeter.
Dediğine göre şeridin rüzgardan çıkardığı ve hareket ettiğini görünce gelmiyorlarmış, fosforlu olanları kullanırsanız daha etkili olacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
Benim burada bir üyeliğim vardı ama hangi mail olduğunu bilemedim. Neyse olsun. Artık facenin bile günümüz neslince sosyal medya sayılmadığı zamanlarda forumlara bakan varmı bilmem.
Ama bizim kültürümüz bizim dinimiz üzerinde vicdanlı ağaçseverler hayvan severler türemiş.
Bilmem siz hangi TTürkiye'de yaşadınız ama bizim insanımız kışın kurtlara, havyanlara yemek bırakan insanlar
Daha bir kez kedilerin köpeklerin zehirlendiğini öldürüldüğünü hatırlamam
Domuzseviciler insanlar için bile doğum planlaması yapılırken neden ses çıkarmıyorlar acaba? Çünkü bu arkadaş hayvanlar yılda bir tanesi 20 tane oluyor.
Bilmiyorum insanları yaratılmış canlı olarak görmek istemiyor, insana küs yaşayan, vicdan eksikliğini hayvanlarda törpüleyenlerden midirler?
Değerli Dostlar
Siz ne yiyorsunuz şehirlerde? Odun mu yiyorsunuz? Ben Alanya'da elma yiyorum, salatalık yiyorum, patetes yiyorum. İşte bu arkadaşlar bütün tarımın belalısı.
Onlar yüzünden tarım yapılamıyor. Muhtemelen ya Afrikalardan mal alırsınız ya da çocuk yapmayı bırakırsınız da yiyeceğe ihtiyaç kalmaz. Varsın domuz arkadaşlara bir şey olmasın onlar 1 yılda 20 katına çıksınlar.
Arkadaşlar. Biz çocukken köylerde 1 günde yürüyerek varamayacakları tarlalar ekilirdi, insanlar göçerdi dağlara. Şimdi o tarımın 1/10 u yapılamıyor. O zaman domuzcuklar neredeydi?
Şimdi şehirlere kadar indiler.
İnsanlar o 1/10 kadar yeri de şimdi bırakmak zorundalar.
Sen memursun ya, esnafsın ya, hayat sana kolay
Bostanından gelecek gelirle çocuk okutan adam ne yapsın? Domuzlar talan edince, don gelince, dolar delirince, kriz gelince ne yapsın? Adam kendi kafasına mı sıksın, yoksa kızı yaban elde kendini mi satsın? olmadı assın mı bir Türkçe öğretmeni kızcağız kendini?
Domuz arkadaşlara olan hassasiyetinizin yarısı insan arkadaşlara da olsa hepimiz kazansak, köylü kazansa, esnaf kazansa, hükümet kazansa, memur kazansa....
Bence domuzlar insanların yaşam alanını tehdit ediyor, hala göremiyorsunuz.
Rusya'dan gıda alıyorsunuz, Afrika'da gıda üretmek zorunda kalıyorsunuz, hala göremiyorsunuz
Nohut ve Buğday tarlama dozer ile çevresine bir yol ve mezar boyunda hendek açtım. Domuz arkadaşlar yüksek atlama yapamadıklarından içine düşüp mecburen sonuna kadar gitmek araziden çıkmak zorunda kalıyorlar.
Yağmur yağdığında daha güzel oluyor. Tek sıkıntım şu ki srekli çukurlar doluyor, bazen bu samimi sevgi dolu yumurcaklar insan feda edilesi yumurcakklar kendileri toprak doldurmaya kalkıyor. her 3-5 aya grayder dozer getirtip dolan çukuru yeniden açmak gerekiyor. Zaten nohut ve arpa seezonu için gerekli zaman 6 ay. Ayrıca sulu yerlerdeyseniz hendeği sulayabilirsiniz.Böylece çamur olur, doldurmaya kalksalarda çamurdan çıkamazlar. Çamuru sevselerde başademezler
Kitabın sonundan konuştuk.
Hayvansever insandöver dostlara hürmetler.
domuza karşı en etkili çözüm elektrikli çit sistemidir.50 dekar badem arazimizde denenmiş ve sonuca ulaşılmiştır. şerit veya pat pat geçici çözüm arkadaşlar. domuz bir süre sonra bunlara alışırken elektrikli çit domuzun alışmasına müsade etmiyor ve kesin sonuca ulaştırıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.