View Full Version : 2. Bonsai Yarışması (yaz 2008) ön görüşmeleri
Ali H. ALI
14-01-2008, 11:58
2008 Bonsai Yarismasi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7207) ile ilgili bilgileri okuduktan sonra, sorularinizi burada sorabilirsiniz
Penelophe
14-01-2008, 19:11
Sevindirici haber.:) Bu kez sonuncu olmayacağım.;)
Sıkı hazırlanacağım bilesiniz :)
Bu sefer ben de varım.Uygulamalara başladım nasıl olsa, hazırlıklı olacağım.
Sayın penolope;Siz hiç değilse katılabilmiştiniz,ben onu da yapamadım,inşallah kaçırmayacağım bu sefer.:p
Vyssera saymam vallahi bunu !!! :eek:
Mızıkçılık yapıcam işte . Sizin ne işiniz var bizim gibi acemilerin içinde :D
Sizi deneyimlilere olan bölüme alalım artık. Hem 2007 birincisi deyimli sayılır değil mi ?:o
Hem bizim gibi acemilerin arasında sıkılırsınız siz. :o
Vesaire vesaire...:dilli:
(Hepsi şaka tabiiki)
Merhaba Uzman16, 2008 birincisi cevheri sizde var :) Deneyimli olarak girsem kesin 1. olurum çünkü 2007'de deneyimli olarak giren olmamıştı. Belki bu sefer de olmaz. ;)
Yok, 2008 için hiç iddiam yok.
Sonuncu olmayayım da...:D
Ama geçen yarışmadaki kitaplar harika görünüyordu. ;)
Ali Bey Merhaba,
Bonsai Yarışması Kurallarında;
» Yarışmaya katılacak bonsai uygulamasının farklı yönlerden fotoğrafının çekilerek, forumda bonsai yarışmaları bölümüne eklenemesi gerekmektedir". yazıyor.
Yarışma için fotoğraf yüklerken aldığımız fidanın ilk halini de yükleyecek miyiz yoksa sadece bitmiş halini mi yükleyeceğiz? (Neydi ne oldu diyebilmek için.) Bu konuda bir kural var mı?
Bunu netleştirirseniz sevinirim. Eğer fidanın ilk hali de yüklenecekse unutmadan ve geç kalmadan budama öncesi ilk halinin fotoğrafını çekmeliyiz.
Bir de fotoğraf sayısında sınırlama var mı? Okudum ama bir rakam görmedim.
"... sayıdan fazla yüklenmez" gibi bir sınır yok galiba.
Saygılarımla.
Ali H. ALI
20-01-2008, 11:25
Uzman16 selamlar, bonsai yarismasina katilmaya kararli uyeleri gormek ne guzel.
Calismalarinizi her asamada fotograf cekebilirseniz iyi olur. Dediginiz gibi agacin nerden nereye geldigini gormus oluruz. Bu kural zorunlu degildir. Asagidaki bonsai yarismasi kurallarindaki 9. madde de belirtilmistir.
"» Yapılan işlemlerin düzgün cümlelerle anlatılması zorunludur. Ağacın farklı aşamalarının fotoğraflanmış olması tercih nedenidir."
Fotograf gondermede bir sinirlama yoktur. Agacinizi tanitmak icin gerekli fotograflari ekliyebilirsiniz. Fotograf gondermenin sinirli olmamasina ragmen, yine de uyelerin gerektiginden fazla ve gereksiz, fotograf gondermiyeceklerine inaniyoruz.
Hepinize bol sanslar.
bu sefer bende varım:)
derece olmasa da mansiyon olur, o da olmazsa sempati güzeli olur ama illa bir şeyler olur dimi:)
En kötü olasılıkla güzel bir bonsai sahibi oluruz , değil mi ? :)
Hımmm, rakiplerim artıyor. Çok çalışmalıyım çok....:D
Ali H. ALI
01-02-2008, 13:13
Cok katilimli bir yarisma olmasi dilegi ile, hepinize kolay gelsin.
bonsaisever
01-02-2008, 17:55
2. yarışma şimdiden çekişmeli geçeceğe benziyor...
Bu yarışmanın notları geçen seferki gibi bol keseden olmayacak, ona göre çalışın :)
Biri kötü olmalı değil mi :))
tasdelenmurat
02-02-2008, 16:05
Bu yılkine bende katılacam gibi :)
Yarışmaya Penjing çalışması ile katılmak mümkün müdür? Zamanında bitirebileceğime emin olmamakla birlikte, böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum.
Yarışma kurallarına bir baktım da, katılmaya engel olacak gibi bir madde koymamışız. Bence olabilir.
Peki o zaman, yetiştirebilirsem, yarışmaya penjing çalışmam ile katılacağım. Teşekkürler.
Harun Parlak
19-02-2008, 14:01
Tek penjing lemi katılacaksınız kendinizi zora sokacaksınız haberiniz olsun:)
Yarışmacılar faaliyette. Ben hala sadece bir nar ve akıbeti belirsiz bir açelyaya sahibim. Neyseki Vyssera deneyimli grupta... ;)
Penjing yetişirse onla katılırım, yetişmeyeceğini anlarsam ( malum önümüz bahar-yaz zaman kısıtlı) başka çalışmalar yapabilirim. Rakiplerin çoğaldığını görmek sevindirici, Daha yolun başında birisi olarak, acemiyim ; )
Daha yolun başında birisi olarak, acemiyim ; )
Acemiyim,
Acemisin,
Acemi,
Acemiyiz,
Acemisiniz,
Acemiler....
Eeee, kim deneyimli ? :p
Güzel bir soru :) Bunun cevabını da jüri versin. Haziran ayındaki yarışma için biraz yorum yapmak istiyorum. Puanlama acemiler için şöyle;
FİDAN SEÇİMİ 20 Puan
DAL BUDAMASI 25 Puan
TELLEME 25 Puan
SEÇİLEN TARZLA, YAPILAN UYGULAMANIN UYUMU 20 Puan
ESTETİK GÜZELLİK 10 puan
Saksı yok, demekki illaki sırf yarışma için şekillendirmesi devam eden ağacımızı bonsai saksısı vb, kaplara dikmek gerekmiyor.
Ali H. ALI
20-02-2008, 12:14
Yarismaya "Saksidaki peyzaj" (Penjing) ile katilabilirsiniz.
Yarismada acemilerin katilacagi bolumde, agaclar uzerindeki calismalari belirtildigi gibi degerlendirilip puan verilecektir. Bu calismalar bir alistirma veya calisma saksisinda olabilecegi gibi estetik guzelligi etkileycek, uyumlu bir bonsai saksisinda da olabilir.
Hepinize guzel calismalar ve bol sanslar.
Sanırım 2. yarışmaya katılsam daha doğru bir iş yapacağım. Vyssera onda olmaz belki.!!! :p
(Sadece yarışmayı eğlenceli kılmaya çalışıyorum. Kimse yanlış anlamasın);)
Tamam bir anlaşma yapalım, eğer çalışmam, çok güzel olursa, haddim olmayarak deneyimli kategorisinde yarışmaya katılırım, ama normal bir çalışma ortaya koyarsam, yine acemi olurum ;) Ne dersiniz?
İyi bir teklif olarak bakıyorum buna. :o
Harun Parlak
01-03-2008, 20:04
çalışmalarımızı aşama aşama yüklüyoruz henüz son şeklini almamışda olsa bu yarışmaya süpriz adaylarımı yoksa önceden yayınladığımız çalışmalarda girebilirmi. süpriz ağaçlarmı hazırlayacağız. vereceğniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Önceden yapılan bonsai ile de katılmak mümkün, süpriz yapmak da mümkün. üç bonsai ile katılınabileceği için her ikisini ve üçüncü bir alternatifi de düşünebilirsin.
Harun Parlak
01-03-2008, 21:12
Teşekkürler memet bey açıklamanız için şu an için öğle bir düşüncem yok ama hazırlanacağım
adayların resimlerini arada yayınlayabilirmiyiz diye aklıma gelince sormak istedim tekrar teşekkürler.
Yarışma için kendi başlığını açıp yayınlayabilirsin. Fotoğraflarla ilgili açıklama yarışma şartnamesi başlığında var.
Harun Parlak
01-03-2008, 21:24
Birde bu yarışmada
» Fotoğrafları Jpg formatında yükleyebilirsiniz. Fotografların eni 600 piksel olmalıdır. (Foruma yüklenebilecek dosya büyüklüğü 70 KB dan fazla olamaz)
böyle bir ibare var sonuçda buda bir fotoraf yarışması sayılır her ayın yarışmasına yüklenen boyut kadar olamazmı en azından bu yarışmalar için.
Ayrıca detayları görmek ve değerlendirme açısından jüri üyeleri içinde bir avantaj olur diye düşünüyorum.
Fotoğrafları foruma yükleyecekseniz, 70 kb'dan fazla olamaz.
Ama isterseniz, fotoğraf yarışmaları gibi, galeride bir bölüm açabilirim. O zaman 200 kb boyutunda yükleyebilirsiniz.
Harun Parlak
01-03-2008, 22:20
Bence harika olur baya bir uğraş veriliyor ortaya bir eser çıkarılmaya çalışılıyor fotorafların boyutunu küçültürken bozuluyor detaylar gözden kaçmaması için süper olur. Teşekkürler olumlu yaklaşımınız için.
Ali H. ALI
02-03-2008, 12:18
Yarismaya, uzerinde sizin calisma yaptiginiz her hangi bir agacla katilabilirsiniz. Bu daha once resimlerini eklediginiz bir calisma olabilecegi gibi, Surpriz bir calisma da olabilir.
Kolay gelsin.
tourkana
03-03-2008, 16:33
Çalışma aşamalarını kaydetmek zorunlu mu? Ben sadece ilk halini ve son halini eklemeyi düşünüyorum da :)
Aşamaları görüntülemeyi tercih nedeni olarak belirtmişiz.
Olmayabilir, ama olursa puan kazandırabilir.
Bu hafta sonu bir Ardıç yaptım. Adını da Ejderin Pençesi koydum. Gurur duyduğum bir çalışma oldu. Daha biraz ince işi ve ölü dal işi var ama Haziran'a hayda hayda yetişir.
Telleme hariç, geri kalanlar kriterlerde, kesin tam puan çıkarırım. İddalıyım.
Bir de saksı değişiminde oldukça mücadele verdim. Çamur içinde kaldığım için kök budamasını ve saksıya aktarımı tam görüntüleyemedim.
Fotoğraf çekimleri önümüzdeki haftasonu. Ön izleme için bekleyeceksiniz. Yoksa koymasam da süpriz yarışmacı mı olsa. :D
Korkun benden, geliyorum.:D:D:D
Arkadaşlar bu sene katılımın iyi olacağını tahmin ediyorum, ama şu ana kadar ağacının ana budama ve tellemesini yapmamış arkadaşlar bence yapsınlar, ve ağaçlar.net üyesiyim ve bonsai ile ilgileniyorum diyen herkes, sadece yarışmış olmak için olsa bile katılsınlar, renk versinler.
dentist48
12-03-2008, 18:54
Yeşimle yarışmaya katılmak mümkünmü?
Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
Vyssera,
Geçen yıl sen kazanmıştın sanırım. Sertifika falan veriyorlar mı? Yoksa da, Ağaçlar.net logolu sertifikalar hazırlanabilir. Maksat motivasyon. Ali Bey nasıl imzalar? Bilemiyorum tabii.
Şişşşt çaktırma. Kazanacağıma eminim, ya! Şimdiden yer yapıyorum. :D:D:D
Sertifika yok, kitap aldım, Ali bey'in imzasını taşıyor. Geçen sene işim kolay oldu, umarım bu sene çook çekişmeli bir yarışma olur.
Ali Bey,
Hem yaz, hem kış için aynı ağaçla katılınabilir mi? Ağaca yapmak istediğim bir uygulama daha var ama Hazirana yetişsin diye ağacı öldürmek istemiyorum. Zaten son iki aydır bayağı zorladım.
Söz kışa farklı bir ağaç gibi girecek.
Ali H. ALI
09-04-2008, 13:33
Yaz ayi icerisinde yarismaya kattiginiz agacinizin uzerinde, Kis yarismasina kadar calisma yapip onu daha guzel bir bonsai yaptiginiza inaniyorsaniz, ayni agacla kis yarismasina da katilabilirsiniz.
Eaglion tek agac uzerinde yogunlasmayiniz, yarisma icin en az elinizde bir iki agac olsun unutmayiniz yarismaya birden fazla agacla da katilabiliyorsunuz.
Hepinize kolayliklar, bol sanslar diliyorum.
Ali Bey,
Tek ağaç üzerinde yoğunlaşmak değil. Diğer ağaçların hepsinde ya gövde kesimi ya da derin budama yapmış durumdayım. Çoğu saksıda çubuk ile kelaynak arası bir görünümdeler. Fidan seçimi dışında geri kalan kriterlerden şimdilik kalırlar. Onları gelecek yılli yarışmaya yetiştireceğim inşallah.
Düşündüğüm bir tane de şimşir var. Daha kaba işlemleri bile tamamlanmadı. Belki, o da gidişten bir yarım not alır.
Ben biraz geç kaldım sanırım başlamakta :( olsun önemli olan başlamaktır demi arkadaşlar.Bu sene olmazsa seneye olur belki.Günleriniz güzel geçsin...
Ben biraz geç kaldım sanırım başlamakta :( olsun önemli olan başlamaktır demi arkadaşlar.Bu sene olmazsa seneye olur belki.Günleriniz güzel geçsin...
bende sende kış ayına katılırız.
kışa da belki yetişmez ama. ben şanşımı deneyeceğim..:)
Pen-jing usta
07-05-2008, 12:01
Yalova’da yaşayan bonsai tutkunu bir resim öğretmeniyim.Bonsai noktasında bilgilerimizi paylaşabileceğimiz bonsai meraklısı dostlarla tanışmak ve görüşmek istiyorum ..esenlikler…
Ali H. ALI
07-05-2008, 12:22
Pen-jing usta merhaba hos geldiniz. Ben bu ismideki ustayi sanki bir yerde duymus gibiyim.
Bilgilerimizi paylasacagimiz Ve Turkiyede bonsainin taninmasina yardimci olacagimiz guzel bir yerdesiniz. Buradaki arkadaslarin her biri bonsai tutkunudur ve deneyimlerini, ogrendiklerini hic cekinmeden paylasirlar. Yani tam sizin aradiginiz gibi bir yer.
Ilgili basliklar altinda soru sorabilir ve sorulara cevap verebilirsiniz. Bu arada kendinize sayfa acip calismalarinizi ve agaclarinizin fotograflarini da paylasabilirsiniz.
Tekrar hos geldiniz.
Ali H. ALI
07-05-2008, 12:23
Yazmayi unuttum, Yarisma bolumune yazdiniz. Yarismada istenen kurallari okuduktan sonra yarismaya da katilabilirsiniz.
Iyi gunler.
Pen-jing usta
13-05-2008, 11:59
Ali bey samimi alakadarlığınız için şükranlarımı sunarım. Yalova ifade ettiğiniz manalara uygun bir kent, bir kaç arkadaş edindim.bir tanesi Hasan bey...Sizden teknik öğrendiklerimi pratiktede kendisinden öğrenmeye çalışıyorum.. Esenlikler.
Ali H. ALI
13-05-2008, 13:48
Pen-jing usta iyi gunler, yazismamiza "bonsai golgesi altinda sohbetler" bolumunde devam ediyorum.
Ali H. ALI
18-05-2008, 12:17
Bonsaiye gonul kaptirmis dostlar. Mayis ayinin sonalarina geliyoruz. Umarim yarismaya katacaginiz agaclarinizi belirleyip onlar uzerinde,artik son calismalari da yapmiya baslamissinizdir.
Bu yarismaya, ilk yarismadan daha fazla katimci bekliyoruz. Agaclariniz yarismayi kazanmasa bile agaclariniz hakkinda yapilacak yorumlardan ogreneceklerinizle agaclariniza daha guzel forumlar verebilir ve ilk yarisma heyacanini uzerinizden atmis olacaginizdan bir diger yarismaya cok daha rahat katilabileceksiniz.
Hepinize iyi calismalar, bol sanslar.
Yarışma nerde olacak acaba? Yazdı da ben mi görmedim ki? Eğer öyleyse özür diliyorum şimdiden..
Ağacımız yoksa seyirci olarak katılabiliyor muyuz acaba?
Yarışma sanal ortamda. Daha önce bir yarışmamız daha oldu. Arkadaşlar foruma yükleyecek çalışmalarını buradan seçilecek
Ağaçlarını hazırlayanlar var mı? Ben mecburen deneyimli kategorisinde yarışacağım, aslında sergilenecek kadar oturmuş bir ağacım yok, ama 1.olmak gibi bir iddiam da yok, önemli olan katılmak. ;)
Yaprak budamasında olan bir ağacımızla katılabiliyor muyuz?
Yapraklarının çıkması için hala 24 gününüz var :)
Ali H. ALI
07-06-2008, 04:02
Yaprak budamasında olan bir ağacımızla katılabiliyor muyuz?
Katilmamak icin yaprak budamasi neden degildir. Japonlar cogu zaman agaclarinin dal dizimini ortaya cikarmak icin agaclarindaki yapraklari budayip agaclarini oylece sergiliyorlar.
Hepinize bol sanslar.
Bonsaisan'ın eklediği örneğe bakarak, Açıklamalar, yapılan işlemler ve gelecek planlarının yazılması gerekmiyor? Doğru mudur?
Ali H. ALI
09-06-2008, 14:33
Eaglion iyi gunler, Yarismaya katacaginiz agaclar uzerinde yaptiginiz calismalari anlatirsaniz herkes daha bir guzel bilgilenmis olur(Ki gordugum kadari ile agaclari icin usenmeden not tutan, onlara isim veren ileride nasil bir forum alacagini planlayan ve daha bircok seyi o notlarda tasarlayan birisiniz. Bu notlari agacinizin yanina dusmek sizin icin zor olmiyacagini dusunuyorum. Yarismadaki amac, bonsainin daha genis kitlelere yayilmasi, onun daha iyi bilinmesi ve sevilmesidir.) Yine de size kalmis birsey yazmazsaniz da olur.
Teşekkürler Ali Bey. Üşenmekten değil. Ortak formata uyabilmek için sordum. Dediğiniz gibi zaten kendim için bolca resim ve not almışlığım var. Geçen hafta bu dönem için son uç almalarımı yaptım. Bir iki hafta içinde biraz değişiklik olursa onları da resimlerim diye bekletiyorum. Yoksa hazır.
Ali H. ALI
11-06-2008, 11:11
Eaglion, sanirim herkes de senin gibi, agaclari uzerinde son calismalari yapiyor.
Hepinize bol sanslar ve kolay gelsin.
Peki ağaç üzerinde herhangi telleme yapmayıp sadece budama ile şekil verdiysek puanmala nasıl olacak? Acemilerdeki telleme puanı "0" mı sayılacak?
Pen-jing usta
23-06-2008, 09:40
Merhaba... Benim bir önerim var.Eski bonsai yarışmasına ait bilgilerden ziyade 2008 de yapılacak bonsai yarışmasına ait bilgiler ön sayfalarda olsa daha mı iyi olur acaba....
Pen-jing usta
23-06-2008, 09:52
2008 Bonsai yarışmasına katılan arkadaşların çalışmalarına ulaşmak istiyorum bu konuda bir yol haritası gösterirseniz memnun olurum.En azından yarışmacı arkadaşların çalışmalarına bakıp göndereceğim çalışmanın düzenlenmesi hakkında fikir edinmek istiyorum... ( Bonsaisan ın çalışmasını gördüm ...) ESENLİKLER
2 çalışma daha o başlığa eklendi.
Tüm arkadaşlar gerçekten çok güzel ağaçlar eklemiş, ellerinize sağlık. ;)
Ali H. ALI
25-06-2008, 12:02
Yarismaya eklenen agaclari izliyorum.
Tellemeye gerek duyulmayan veya üzerinden tel çıkarılmış ağaçlarda, dal şekilleri ve dizilimi göz önüne alınacak sanıyorum.
Ali H. ALI
01-07-2008, 13:57
Katilan herkese tesekkurler guzel bir katilim oldu.
Penelophe
04-07-2008, 23:08
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Ali H. ALI
05-07-2008, 06:31
Sonuclar bu ay (Temmuz) icerisinde aciklanacaktir.
Aytaç Eroğlu
05-07-2008, 12:23
herkes sanırım büyük bir heyecanla beklemede
Ali H. ALI
05-07-2008, 12:30
Herkes bu kadar guzel calistiktan sonra, heyecan da bu calismanin keyfi oluyor. Hepinize keyifli gunler:)
Ali H. ALI
06-07-2008, 15:34
Kimi uyeler, bir gunluk bir gecikme ile, yarismaya katilmislar.
Yonetim olarak, YALNIZ BU YARISMAYA OZEL VE BIR KEZ olmak uzere, bir gunluk bir gecikmeyle katilan uyelerimizin de yarismaya katilmalarinda, bir sorun yasanmiyacagina karar verdik.
Yine de, yarismaya katilan tum uyelerin, bu karara ITIRAZ ETME hakki vardir. Itirazi olan uyeler 2-3 gun icerisinde, buraya yazabilirler.
Buraya bir itiraz yazilmamasi durumunda, yonetimin aldigi karara, Yarismaya katilan uyelerin, karsi olmadigi varsayilip, sonuclar en kisa zamanda aciklanacaktir.
agaclar.net bonsai yarismasi adina
Ali H. ALI
Aytaç Eroğlu
07-07-2008, 09:19
Bu yarışma bonsai sanatının türkiyede bir yerlere gelmesi için değilmi o halde ne önemi var 1gün önce **** sonra olmasında. Biz eğleniyoruz yarışmıyoruzki.
Bence de hiç önemi yok.Onlarda bizim arkadaşlarımız,yaptıkları ağaçlarını değerlendirmek ve neler öğrendiklerini görmek onların da hakkı.Bir işleri çıkmıştır yetiştirememişlerdir.Ayrıca amatör ruhumuzu kaybetmemek lazım diye düşünüyorum.
Penelophe
07-07-2008, 12:26
Benim açımdan da hiçbir sorun yok.:)
msgurkan
07-07-2008, 13:09
Kurallara uymak bence önemli. Örneğin çok geniş katılımlı ve prestijli bir yarışma olsa bu arkadaşımız yarışma dışı kalırdı. FAKAT ŞİMDİLİK biz bize yarışıyoruz, üstelik arkadaşımız bir gün değil, birkaç saat gecikme yapmış, yarışma dışı kalırsa üzülürüz.
Penelophe
15-07-2008, 16:04
43032
Merhaba, açıklansın tabi:)
Değerlendirme o kadar kolay olsa hemen bitireceğim ama..
Ali H. ALI
16-07-2008, 04:45
Heycan ve icerisinde oldugunuz bekleme surecinin ne oldugunu iyi biliyorum, yalniz her agacin uzerinde calisip degerlendirme yapiyoruz. Kisacasi Memedin dedigi gibi sanildigi kadar kolay degildir. Degerlendirmelerin son asamasindayiz. Sonuclari en erken bir zamanda aciklaycagiz.
Heycaniniz bol olsun:)
Aytaç Eroğlu
19-07-2008, 15:42
Eeeee..... halâ bekliyecekmiyiz her hafta başı bu hafta içerisinde açıklanır diyoruz ama olmuyor. eh. bekliyenleride düşünün da.
Katılım çok olduğu için değerlendirme uzun sürüyodur.Puan verene de bekleyene de zor.
Ali H. ALI
21-07-2008, 10:14
Her sey son asamada sali gunu sonuclari acikliyoruz. Sadece bir gun daha beklemeniz gerekiyor.
Penelophe
22-07-2008, 23:18
Ama, ama..:(
Arkadaşlar hiç kızmayın, tüm puanlar hesaplandı toplandı, son dakikada çıkan ufak bir aksilik ve Ali Hoca ile aramızdaki zaman farkından dolayı yarın sabaha kaldı. Bi' gün eksik bi' gün fazla, ben de yarışmacı olduğum için fazla bir müdahalem olamıyor. Saygılar.
Penelophe
22-07-2008, 23:32
Kendi adıma konuşayım, ben kızmıyorum, zira böyle bir hakkım olduğuna da inanmıyorum.:) Heyecan dilime vuruyor sanırım.:D
Bu sene ben heyecan yapamadım, iddiam yoktu. Belki sonbahara iddialı bir çalışma yaparım ;)
Benimde sonbahar için bir çalışmam var.:D Yaprakları dökülünce bakalım nasıl olucak?
Ali H. ALI
23-07-2008, 11:29
Sali gunu aciklaycagiz dedigim yarisma sonuclarini, elimizde olmiyan nedenlerden dolayi bir gun gec acikladigiz icin yarismaya katilan ve heycanla bekliyen uyelerimizden ozur dilerim. (bir gunun,beklemek icin ne kadar uzun oldugunu biliyorum:))
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.