Bağlan

View Full Version : Kişniş Kavurması




berduray
10-01-2008, 15:23
Biraz kişniş topladım tarladan,yıkadım,doğradım.

Tavada biraz zeytinyağıyla bir baş soğanı kavurdum,kişnişleri ilave ettim.Biraz kavrulduktan sonra 1 yumurta kırdım içine karabiber,tuz biraz pulbiber ilave ettim.




zenfree
10-01-2008, 15:30
Afiyet olsun.:)

berduray
10-01-2008, 16:49
:rolleyesAfiyet olsun.:)

Gel beraber yiyelim:p
Ot kavrulur kavrulmaz dumanı üstünde fotoğrafladım,buhardan dolayı net çıkmamış.


Keşke soğuyunca çekseydin net resim olurdu diyeceksiniz, o kadar taze ve o kadar güzel kokuyordu ki soğuyup tadının kaçmasını bekleyemedim,afedersiniz...:rolleyes:

yukka
10-01-2008, 17:42
Taze ekmek kabuğunun içine kişniş sıkıştırıp yemeğe bayılırım. Evde kişniş tohumu, balkondaki saksı diplerinde taze kişniş eksik olmaz ... Tohumunu evde yaptığım ekmeğe de karıştırıyorum...Maydonoz gibi yaz-kış yetişen bir ot.

Afiyet olsun ... Bodrum'dakinin rayihası belki daha hoştur ...:))

zodabas
29-03-2008, 20:25
Almanya'da satılan kornişon turşularının içinde genellikle tane kişniş mevcuttur ve tadı bir harikadır! Evde yapmış olduğum turşularada tane kişniş ilave ediyorum. Sayenizde taze kişnişide gördüm. Bana kişniş tohumu gönderebilecek birisi var mı?

Wallnut
21-05-2008, 20:47
Almanya'da satılan kornişon turşularının içinde genellikle tane kişniş mevcuttur ve tadı bir harikadır! Evde yapmış olduğum turşularada tane kişniş ilave ediyorum. Sayenizde taze kişnişide gördüm. Bana kişniş tohumu gönderebilecek birisi var mı?
Selamlar.
Elinizdeki tane kişnişler tohumdur,onları ek bakalım ne cıkacak.Saygılar.

izzeterisen
21-05-2008, 22:02
Afiyet şeker olsun.
benim kışın en çok yediğim şeylerden birisi budur, diğeri de sarı ot.
Biz de kışın her hafta pazar günleri aynı kişnişten alır ve her hafta yeriz, yağda kavurarak ama sizin tarifiniz biraz daha farklı.
Sadece bundan yapılan saç böreği de harika olur bilir misiniz?
Ben yazın yetiştiğini hiç bilmiyordum, bu konuda bilginiz var mı?

zodabas
28-05-2008, 11:48
Selamlar.
Elinizdeki tane kişnişler tohumdur,onları ek bakalım ne cıkacak.Saygılar.

Evet doğru :p Bazen şartlanmak çok kötü oluyor:rolleyes: Ay, yüzüm kızardı;)

Sevgi Durul
27-12-2009, 23:10
Çerkes tuzu yapılırken de kişniş kullanılıyor.

nariçi
27-12-2009, 23:30
Çevremizde belki çok olabilir ama tanımıyorum.:(

nariçi
27-12-2009, 23:31
Bugün tabiat parkında bayanlar çıtlık ve hardal otu topluyorlardı.

ekşimtrak
11-07-2010, 02:47
çok güzel görünüor ellerinize sağlık

Doğayla Barış
02-10-2010, 23:20
Ben de kişnişi doğada tanıyamıyorum,tohum alıp yetiştirmek grekiyor.

toprak5552
20-01-2012, 20:33
lahana çorbasına da güzel yakışıyor.kokusu ezinde berbat:(

nazbahçe
20-01-2012, 21:50
Kişnişi iyi tanırım.Adana da tarladan toplardım.Öbek öbek olurdu.Annem ayran aşına doğrardı.Bu çorbanın yakışanı.Şimdi uzaklardayım. Tohumunu aldım .Saksıya ekeceğim.Artık semt pazarlarında satılıyor.

bettyycim
20-01-2012, 23:19
Ben de yarma, nohut ve taze kişnişle yoğurtlu çorba yaparım enfes olur :D