PDA

View Full Version : 2007'yi gözden geçiriyoruz, 2008'i planlıyoruz

malina
08-01-2008, 17:52
Bu ayın (ocak 2008) dergisini ben bir türlü bulamadım. Ben mi bulamadım yoksa bu ay dergimiz yok mu?

Çıkmadı değil çıkmayacak. Duyuracaktık ama bakalım kaç kişi farkedecek diye beklemeye karar verdik :)
Buraya yazılanlara bakarak 3-5 kişi diyebilirim.

2007 yılındaki çalışmalara gözden geçirip, 2008'de yapacaklarımıza karar verelim...

Harun Parlak
08-01-2008, 17:59
ÇIKACAĞINI BEKLİYORDUM sadece ufak bir aksaklık vardır giderilir düşüncesi ile sormamıştım açıkcası üzüldüm şimdi.

kuru.umit
08-01-2008, 18:00
sevgili Malina ve tüm yöneticilerimiz,
ben 31 aralık gecesi dahil, bilgisayar başına gidip gelip ocak sayısının çıkıp çıkmadığna bakıyorum. Herhalde yoğunluktan veya teknik bir sebepten yayınlanmada gecikme olduğunu düşünmüştümç. İşin zorluğunu da bildiğimden yazmayı saygısızlık gördüm. Ancak çok açık olarak söylemek isterim ki; derginin çıkmaması en büyük eksiklik olacaktır. Nerede aksaklık varsa ve ne yardım yapabilirsek yapalım ve bu güzel kaliteli eseri çıkartmaya lütfen ama lütfen devam edelim. Üzerimize düşeni birey olarak ta, imkanlarım ölçüsünde yapmayı taahüt ederim.
Geçmişte bu sitede bu dergi üstünden yaptığınız işi ve çabayı takdir etmeyen herhalde yoktur. Bu sitenin en önemli etkinliği e-dergidir.

sempe
08-01-2008, 18:00
Farkettik elbette ama bir umut hala bekliyoruz.:(

Sebahattin Sargın
08-01-2008, 18:11
Üyeler olarak dergimize sahip çıkmadık ne yazık ki, dergimiz sadece yöneticilerimizin çabaları ile bir yere kadar gitti. Hazırçı bir toplum olarak okuduk hep ama hiç katkıda bulunalım demedik maalesef. Dergimize yeterince sahip çıkamadık anlıyacağınız...

Vildan Sönmez
08-01-2008, 20:04
Bilgisayarı her açışımızda dergimizi aradık.Yapabileğimiz bir şey olsa ararlardı, demekki teknik bir sorun var diye düşünerek açıklama bekledik. Bir çok kişinin de böyle düşündüğüne inanıyorum. Yoksa farketmemek mümkün mü ? Şimdi sadece Ocak sayısı mı çıkmıyacak yoksa dergimizin yayın hayatı sona mı erdi ?

Buket Aknar
08-01-2008, 20:13
Açıkcası ben net konusunda çok fazla bilgili olmadığım için bir haftadır e- dergi yüklemesini yapamadığımı sanıyordum. Bugün artık dayanamadım ve sordum belki birileri ne yapmam gerektiğini anlatır dedim. Böyle bir durumla karşılaşacağımı sanmıyordum.
Dergimizin çıkmıyor oluşuna çok üzüldüm. Umarım bu olay geçici bir durumdur.

çekirdek
08-01-2008, 20:24
359. mesajımda Sebahattin'in söylediklerini ifade etmeye çalışmıştım.
Kendi adıma hep alıcı olduğumun farkındayım, bunun hicabını da duyuyorum.
Öylesine ustalar var ki aramızda kendi bilgi ve deneyimlerimi küçümsüyorum. Olabilecek minik katkıları da sizlerin takdirine sunmadan oto eleme yapıp değersizliyorum.
Ve sanıyorum aslında birçok üyemiz de aynı çekinceyi yaşıyor.

Hani, birşeyi kaybedince değeri anlaşılır ya, bizler kaybetmeden de değerini biliyorduk ama çok dile getiremedik. Ve hep o orada var olacakmış zannettik. Emek vermesek te, özen göstermesek te...
Lütfen bu kaybı yaşamayalım, daha sonraki sayılara katkılarımız için daha duyarlı olacağımızı sanıyorum.

malina
08-01-2008, 20:54
Sadece dergi için içerik sağlanması değil, başka konularda da uzak duruyorsunuz

Röportaj yapabileceğimiz doğaseverler listesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=670)

agaclar.net Dergi'de yazmak ister misiniz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3451)

Bizimle çalışmak ister misiniz? Bitki veritabanı için ekip oluşturuyoruz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5519)

En komiği de bu:) Forum Yardım bölümü güncellendi, eksiklerimiz neler? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7122) Bir kişi bile cevap vermemiş...

Sonuçta dar bir kadro, bir yıl boyunca dergiyi üstlendik. Bu biçimde daha uzun süre devam etmezdi...

zenfree
08-01-2008, 21:05
Tabi ki derginin çıkmadığını farkettik. Ama hiç katkımız olmadığından ben şahsen sormaya utandım. Ve şimdi çok üzüldüm, :(bir yolunu bulup devam ettirmek lazım.

zenfree
08-01-2008, 21:10
359. mesajımda Sebahattin'in söylediklerini ifade etmeye çalışmıştım.
Kendi adıma hep alıcı olduğumun farkındayım, bunun hicabını da duyuyorum.
Öylesine ustalar var ki aramızda kendi bilgi ve deneyimlerimi küçümsüyorum. Olabilecek minik katkıları da sizlerin takdirine sunmadan oto eleme yapıp değersizliyorum.Ve sanıyorum aslında birçok üyemiz de aynı çekinceyi yaşıyor.

Hani, birşeyi kaybedince değeri anlaşılır ya, bizler kaybetmeden de değerini biliyorduk ama çok dile getiremedik. Ve hep o orada var olacakmış zannettik. Emek vermesek te, özen göstermesek te...
Lütfen bu kaybı yaşamayalım, daha sonraki sayılara katkılarımız için daha duyarlı olacağımızı sanıyorum.

Sevgili Çekirdek çok haklı. Çoğumuz bilgi olarak yetersiz görüyoruz kendimizi. Düşününce ilk aklıma gelen; forumda o kadar güzel başlıklar var ki, hiç bir şey yapamasak bu başlıklardaki bilgileri toparlayarak dergide yayınlanacak hale getirebiliriz.

10 sayfa da olsa bir dergi yapalım. 2008'e dergisiz girmeyelim lütfen.

malina
08-01-2008, 21:18
Madem böyle bir ara verildi, Derginin yapısını biraz değiştirebiliriz. 10 tane kadar üst başlık belirleyelim. Derginin her sayısı, ayrı konuya ayrılmış olsun.

Böylece herkes işin bir ucundan tutacağı için hazırlayacağı yazının yetersizliğinden büyük endişe duymasına gerek kalmaz. Nasıl olsa o sayının üst başlığı altında kendince bir yeri olduğunu bilir...

Dergiyi düzenli olarak, her ayın 1. günü çıkacağız kuralını da esnetebiliriz.

çekirdek
08-01-2008, 21:42
Bir sayıya tek ana konu ve açılımları mı?
O sayının konu bütünlüğü açısından iyi olabilir de ilgi çekme açısından sakıncalı gibi.
Çünkü bazen atladığımız ya da sonraya bıraktığımız konular olabiliyor. Tek ana başlık olunca fazla ansiklopedik kaçabilir.

zenfree
08-01-2008, 22:07
Forum ana başlıklarından yararlanılabilir.
Her ana başlıktan bir alt başlık alınır, dergi için düzenlenebilir. Böylece çeşitlilik de sağlanabilir. Bilmem ne dersiniz?

zenfree
08-01-2008, 23:15
" Evde sofralık zeytin yapımı" başlığındaki değişik tarifleri toparlayarak bir yazı hazırlayabilirim mesela. Hafta sonu yapabilirim. Ne dersiniz?

çekirdek
08-01-2008, 23:34
Uzman16, benden uzun yaşayacaksın..

Ben de her sayıda bir üyemizin arazisi, bahçesi, balkonu, bonzai ve etoburları tarzındaki çalışmalarını tanıtalım diyecektim.

ŞÜKRAN
09-01-2008, 08:00
Merhaba bende ocak ayının ilk gününden beri derginin çıkıp çıkmadığını kontrol ediyorum.
Niye çıkmadı acaba diye merak edip ama soramayanlardan biride benim. Çok kaliteli ve güzel bir dergi *******. Kesinlikle devam etmeli. Bende nasıl yardım edebileceğimizi bilmeyenlerdenim. Nedense bir çekingenlik var. Belkide içeiğinin çok dolu olmasından kaynaklanıyor. Çünkü bu forumda genelde öğrenci konumundayım. Bilmediğim ve merak ettiğim konuları öğrenmeye çalışıyorum.
Her ay işyeri mailime gelen, derginizin ... sayısı çıktı okudunuzmu mailini dört gözle bekliyorum.

sabah
09-01-2008, 09:02
Çıkmadı değil çıkmayacak. Duyuracaktık ama bakalım kaç kişi farkedecek diye beklemeye karar verdik :)

Buraya yazılanlara bakarak 3-5 kişi diyebilirim.
Sadece 1 haftalık gecikme varken yazılmaması farkedilmediği anlamına gelmemeliydi.
Siteyi izleyenlerin sayısının yazanlardan çok olduğu biliniyor.

Sadece dergi için içerik sağlanması değil, başka konularda da uzak duruyorsunuz
Önce dergi konusunu tartışalım :rolleyes:

Sonuçta dar bir kadro, bir yıl boyunca dergiyi üstlendik. Bu biçimde daha uzun süre devam etmezdi...
Bütün üyelerin ve dergi okuyucularının derginin çıkma koşullarını bilmesi mümkün değildi. Ben de derginin profesyonel çalışma ile çıkarıldığını düşünüyordum. Yazarların siteden olması bunu düşünmeye engel değil.

Madem böyle bir ara verildi..
Bu durumda yeniden dergiyi sürdürmek konusunda iyice tartışalım. Ben de okuyucu olarak sürmesini isterim ama derginin çıkması için içerik olarak destek veremem. Benim gibiler çoksa, profesyonel arkadaşlar ya da içerik desteği verebilecek düzeyde amatör arkadaşlar uygun değilse içerik sorunu nasıl aşılır? Kısaca sürdüremeyeceksek başlamayalım, derim.
Derginin yapısını biraz değiştirebiliriz.
Derginin içerik renkliliği güzeldi...

Derginin her sayısı, ayrı konuya ayrılmış olsun. Eğer mümkünse sağlanabildiği kadar içerik çeşitliliği olsun, belirlenen konular dosya olarak konsun.

kuru.umit
09-01-2008, 09:46
Derginin çeşitli olması bence daha uygundu. Bu şekilde baştan sona dergiyi okumasak da, her sayıda okunacak (ilgi alanı bakımından, yoksa tüm yazılar emek sonucu yazılıyor ve saygı duyuyorum) bir şeyler bulmuştum. Benim önerim gerekirse dergiyi 2 aylık periyodlarla çıkaralım.
Bende (emin olun vaktimin önemli bir bölümünü ayırarak) karadeniz ile ilgili yazı yazıyorum ve özellikle bu yörelerde yaşayanların bizleri görmediğmiz tatmadığımız şeylerle eklentiler yapmasını arzu ediyorum ama bir sürü insan okuduğu halde katkıda bulunmuyorlar ve üzülüyorum, kendime de kızıyorum, bir daha yazmayacağım diyorum. Aslında bu sitenin sakinlerine baktığım zaman çok heterojen bir topluluk görüyorum, çok konuda yazılması gerekirdi, ama olmuyor. Bu galiba bu ülkenin insanlarının yazma ve fikir beyan etme özürlü olması ile ilgili.

malina
09-01-2008, 10:30
Sadece 1 haftalık gecikme varken yazılmaması farkedilmediği anlamına gelmemeliydi.
Siteyi izleyenlerin sayısının yazanlardan çok olduğu biliniyor. Bir yıl boyunca, hiç bir haftalık gecikme oldu mu?
Ağustos sayısı küçük bir sorun yaşıyordu... Aşağıdaki mesajda tek cümleyle yazılmıştı. Onu da halletmiştik.

Yürüyen köşkün hareketini izlemek güzel ama arka planda yaşadıklarımız çok komik :)

İlk yanlışı ben yaptım; köşk duruyor, ağaç kayıyordu. Hangi akla hizmet böyle yaptım bilmiyorum :)

Chew, ben düzeltirim dedi ama bu kez ev, iskele, öndeki çam ağacı dahil; grup olarak kayıyordu :)

Aslında daha önce, fotoğrafı katmanlara ayırmaya üşenmiştim. Derginin diğer sayfaları henüz yapılmamışken böyle ayrıntıyla uğraşmak lüks gibi gelmiş olmalı... Sözün kısası sonunda olması gerektiği gibi çalışmaya karar verdiğimde, otobüsün kalkmasına birkaç saat kalmıştı (Küçük bir tatil yaptım)

Çamı kaldırılıp, arkada oluşan boşluğa inşaat yapıldı. İskele uzatıldı. Böylece siz mantıklı hareket eden bir resme kavuşmuş oldunuz :)

Önce dergi konusunu tartışalım Olur, diğerlerini unutmasınlar da :) (Seni dışarda tutuyorum çünkü sen çalışanlar grubundasın)

Bütün üyelerin ve dergi okuyucularının derginin çıkma koşullarını bilmesi mümkün değildi. Ben de derginin profesyonel çalışma ile çıkarıldığını düşünüyordum. Yazarların siteden olması bunu düşünmeye engel değil.Şimdi öğrenmiş oldunuz işte :) Dergi tamamen amatör bir çalışmanın ürünüdür. Yapılan en küçük bir şeyin bile abartılarak anlatıldığı bir dünyada, bizim sessiz bir tarzımız var. Okuyucuların sadece dergiye yani sonuca bakmasını daha doğru bulmuştuk.

Bu durumda yeniden dergiyi sürdürmek konusunda iyice tartışalım. Ben de okuyucu olarak sürmesini isterim ama derginin çıkması için içerik olarak destek veremem. Benim gibiler çoksa, profesyonel arkadaşlar ya da içerik desteği verebilecek düzeyde amatör arkadaşlar uygun değilse içerik sorunu nasıl aşılır? Kısaca sürdüremeyeceksek başlamayalım, derim.Aynı fikirdeyim, bir yıl boyunca çıkması güzeldi. Bu güzelliğin ardından, yarım yamalak ve ne zaman yayından kalkacağı belli olmayan bir dergi hiç hoş olmaz.

Derginin içerik renkliliği güzeldi...
Eğer mümkünse sağlanabildiği kadar içerik çeşitliliği olsun, belirlenen konular dosya olarak konsun.Benimki bir öneriydi, ısrarım yok...

sabah
09-01-2008, 11:15
Bu yıl düzenli çıkacaksa yayınlanmasında, yoksa yayınlanmamasında anlaştık diyebiliriz.

O zaman bakmamız gereken:

- 12 ay için dosya konusu belirleyip içerik çıkarabiliyor muyuz? Dosya konuları tahmin edildiği gibi forumun ana başlıklarından çıkarılabilir de içlerini kimler doldurur?
- Her sayı için diyelim ki 5 adet değişik içerikli yazı hazırlayabiliyor muyuz?
- Aylık dergi çıkarma yoğun çalışma gerektiriyorsa ve 6 aylık malzeme daha kolay çıkabilirse 2 aylık yayınlansın mı?

Koyu yeşil
09-01-2008, 11:16
Ben de 10. ayda üye oldum ve derginin üyelerin katkılarıyla çıkarıldığını yeni öğrendim. Elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

Ali H. ALI
09-01-2008, 12:36
Hepimizin paylastigi ortak dusunce, bir guzellik olan agaclar. net dergisinin yayina devam etmesi. Derginin bu ay cikmamasina gosterdiginiz tepki bana umut verdi ve sanirim dergiye diger yazanlar ve dergiyi teknik olarak, emek verip hazirlayan arkadaslar da umutlanmistir.(cunku derginin yayin hayatina son vermesini kimse istemiyor.)

Arada kucuk aksakliklar olsa da, dergi bir avuc insanin ozverisi ile ancak bir yil cikabildi. Malina zaman zaman dergiye yazmak istiyen uyeler olur diye basliklar acti ama pek yazacak istekli uyeler olmadi. Oysa bu dergi hepimizindi ve herkes bir ucundan tutmaliydi.

Dergiye yazanlarin, belki birkac kisi disinda cogu amatordu, yani sizden bir farki yoktu yazanlarin. Cevrenize alici gozu ile bakarsaniz, yazabilecek o kadar cok ilginc konu bulursunuz ki buna siz de sasarsiniz.

Ornegin, yakinlarinizadan tanidiklarinizdan ozellikle doga ile hasir nesir olan bir sanat dali ile ugrasan, guzel insanlarla yapacaginiz soylesiler.

Dogada gordugunuz ve belkide daha once kimsenin farketmedigi, ilginc bir agac, bir hayvan, kus, kaya, ne bileyim dogadaki her guzel seyin guzelligi kaleminzle bircok kisiye ulasabilir.

Buyuk bir sehirde yasiyorsaniz ve belkide her gun yanindan gectiginiz yasli bir agaci konu yapabilirsiniz, agacin gecmisini arastirirken kim bilir ne ilginc hikayeler ogrenirsiniz ve bunu tum uyelerle dergide paylasirsiniz.

Ornekleri istedigimiz kadar cogaltabiliriz, yani yazmak isteyene istemedigi kadar malzeme var.

Bu baslik altinda yazan uyeler(aslinda tum agaclar.net uyeleri) umarim yazdiklariniz sadece burda kalmaz ve dergi icin de yazarsiniz ki dergi bircok uyenin yazacaklari ile hic zorlanmadan daha bircok yillar yayina devam eder.
Hepinize sevgiler.

Buket Aknar
09-01-2008, 14:40
Ben, Ali bey'in yönlendirmesi ile Kuzey Kıbrıs'ta yaratılmış, Ev-Bahçe dergisinin 1. lik ödülünü kazanmış bir bahçe sahibi ile irtibata geçmiş ve dergide yayınlanmak üzere bir sohbet yapmaya söz almıştım. Ancak havaların uygun olmaması ile bunu gerçekleştiremediğim için gerekli yerlere bilgi vermemiştim. Eğer devam edeceksek bu bahçe ile ilgili bir yazı hazırlayarak yardımcı olmaya hazırım.

nevsune
09-01-2008, 15:08
" Evde sofralık zeytin yapımı" başlığındaki değişik tarifleri toparlayarak bir yazı hazırlayabilirim mesela. Hafta sonu yapabilirim. Ne dersiniz?

Mesela Güler Hanımın bahçesi bir başlık olabilir mi? Bunun gibi balkonların , bahçelerin fotoğraflarla değişiminin gösterildiği bir başlık, Selahattin Bey'in bilgi verdiği sebzelerle ilgili yazılardan alıntılar, Sn.Ümit Kuru'nun gezileri, Ali H. Ali Bey'in çalışmaları gibi konularla acil bir sayı için uygun olabilir sanki.

Ben de her sayıda bir üyemizin arazisi, bahçesi, balkonu, bonzai ve etoburları tarzındaki çalışmalarını tanıtalım diyecektim.

Bende (emin olun vaktimin önemli bir bölümünü ayırarak) karadeniz ile ilgili yazı yazıyorum ve özellikle bu yörelerde yaşayanların bizleri görmediğmiz tatmadığımız şeylerle eklentiler yapmasını arzu ediyorum ama bir sürü insan okuduğu halde katkıda bulunmuyorlar ve üzülüyorum, kendime de kızıyorum, bir daha yazmayacağım diyorum.

Ben, Ali bey'in yönlendirmesi ile Kuzey Kıbrıs'ta yaratılmış, Ev-Bahçe dergisinin 1. lik ödülünü kazanmış bir bahçe sahibi ile irtibata geçmiş ve dergide yayınlanmak üzere bir sohbet yapmaya söz almıştım. Ancak havaların uygun olmaması ile bunu gerçekleştiremediğim için gerekli yerlere bilgi vermemiştim. Eğer devam edeceksek bu bahçe ile ilgili bir yazı hazırlayarak yardımcı olmaya hazırım.

Dergimizin çıkmaması konusunda aynı üzüntüyü paylaştığımıza göre neden duruyoruz, hadi yazalım. Hatta hemen bu akşam başlayalım.

Belli mi olur, bakmışız ki önümüzdeki ay dergimiz çıkıvermiş ...

sabah
09-01-2008, 15:38
Çalışalım ama en az 6 sayının planını şimdiden yapalım.

Eğer sürdüremeyeceksek başlamayalım. Her ay da bu sıkıntı yaşanmasın..

nevsune
09-01-2008, 15:46
Dergiyi sahiplenip yazı yazacak arkadaşlar yukarda olduğu gibi kendilerini belli ederler, isteyen arkadaşlar yazarlar, ona göre o plan belli olur.

Yürekle yapılacak bir iş için bu kadar katı kurallar olmasa da olur bence.

sabah
09-01-2008, 15:53
2007 deneyiminden dolayı malina buna daha doğru cevap verebilir.

malina
09-01-2008, 16:21
İlk 6 ay için kesin konu başlıkları, ikinci altı ay için, olabilecek konu başlıkları netleşmeden, dergiyi çıkarmaya başlıyoruz demeyeceğim.

Daha önce istediğim, sadece bir sonraki ayın yazılarının hazır olmasıydı... Ama dünya böyle :)

nevsune
09-01-2008, 16:50
Derginin çıkmasını isteyenler: Son söz söylenmiş durumda.

Bundan sonrası sizlere bağlı.

Buket Aknar
09-01-2008, 17:17
Kısaca soralım,
Arkadaşlar var mısınız? yok musunuz?

Ben varım...(Yalnızca ben varım derken haddimi de bilip bilgisayar kullanma konusunda pek de bilgili olmadığımı bildirmem gerekiyor, öğrenmeye açık biriyim birileri birşeyler tarif ederse elimden geldiğince öğrenip uygulamaya hazırım. Bitki ve ağaçlara gelince tüm bildiklerimi ağaçlar.net ve bazı arkadaşlarım sayesinde öğrendim. Araştırma yazıları veya eğitim içerikli yazılarda derlemeler yapabilirim.)

Güler
09-01-2008, 21:37
Arkadaşlar, bana düşen kısmı yapmaya ben de varım. Ama aynen Buket arkadaşımızın yazdığı gibi, bilgisayar kullanmakta acemiyim. Ne öğrendiysem ağaçlar net'ten ve siz arkadaşlarımdan öğrendim. Bahçemin kuruluş hikayesini yazarım hatta evvelce böyleydi şimdi böyle oldu diye mukayeseli resimleri de verebilirim. Ama bunlar dergiye nasıl yüklenir kim yapabilir onu bilemem veya birilerinin bana mutlaka yardımı gerekir.

Mine Pakkaner
09-01-2008, 21:56
Bu konuda hiçbir arkadaşımızın çekingen olmasına gerek yok. Siz yazıları dergiye yüklemeyeceksiniz. Yazıları ve resimleri Malina'ya yolluyacaksınız. Sonra bu yazılar çalışma grubumuzda okunuyor, düzenleniyor, düzeltiliyor, sonra Malina tarafından sayfa tasarımları yapılıyor, en son olarak da Chewbacca bu tasarımı bizim dergimizin formatında hazırlıyor.

Kısaca bir basit word dökümanı olarak yazınızı yazın, ekinde çektiğiniz veya siz çekmediyseniz kaynağını belirttiğiniz fotoğrafları küçültmeden yollayacaksınız.

Bu arada yazarlık konusunda hepimiz amatörüz. Ençok benim yazılarımı okumuş olabilirsiniz ama ben de profesyonel bahçeci olmakla birlikte amatör yazarım, bunu unutmadan ve eline üşenmeden yazmak gerekiyor. Son bir yılı neredeyse konuştuğum herkesle sözü " dergiye yazı yazar mısın? " diye bitirerek geçirdim. Her konuya ve olaya dergiye yazılır mı diye yaklaştım. Yanımda makine yoksa cep telefonu ile resim çektim (Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı fotoları gibi), gezerken sorular sorup notlar aldım (Babakale Bıçakçıları).

Bunları niye yazdığımı söyleyeyim, çekinmemeniz için, herkes bunları yapabilir, profesyonel olmak gerekmez.

Güler
09-01-2008, 22:58
Sayın Mine hanım, açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bahçemin tanzimi sırasında çektiğim resimler bana ait. O zaman makinam dijital değil normal bir kodak makinasıydı. Bu yüzden resimleri tabettiriyordum. Şimdi onları scan vasıtasıyle yüklüyorum. Sebo bana Word'ten bahsetti. Sanırım o bir programmış, oğlum bende de olduğunu söyledi ama nasıl yapılır bilmiyorum. Herhalde öğreten biri çıkar. Çekingen bir tip değilimdir, ama yaptığım şeyin güzel olmasını arzu ederim. Yardımlarınızla da bunu başarabileceğimi sanıyorum.
Saygılar.

Mucip Gürbüz
09-01-2008, 23:08
Herkese Mehabalar;

Uzun süredir hemen hergün izliyor ama yazmıyordum, sebebinin ise artık hiç bir önemi de yok.

İçimi burkan ve beni üzen birşey vardı hep, MUM çiçeğinin sessizliği idi bu, forumda sanki ne adı, ne görütüsü, ne de kokusu kalmamış gibi geliyordu bana; derken bir şekilde elime ulaşan bir mum çiçeği masalı "geçmiş zaman olurki hayali cihan değer " dedirtti bana. Duyugulandım, üzüldüm ve heyecanlandım, forum mum çiçeği kokmalıydı.

Tam fikrimi değiştirecekken bu defa dergi konusu patlak verdi, birkaç gündür de onu izliyorum tartışma olgunlaşsın diye. Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergide paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.

Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep, ama benim hep dikkatimi çeken 20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.

Şimdi ben yukarıda belirttiğim gerekçelerle ne mum çiçeğinin suskunluğuna, ne de derginin yok oluşuna, bu tartışmaya katılan bütün dostlar gibi hayır diyorum ve çorbaya tuz koymaya bende varım diyorum.

Sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını hatırlatarak bitirmek istiyorum.

" Hadi bakalım kolay gelsin, bir acaip zor yarış"

Selam ve sevgilerimle.

malina
10-01-2008, 11:22
Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergi de paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.

Burada; "nihayet agaclar.net, üyelerle ortak çalışmayı akıl edebildi", demek istemediğinizi umuyorum. "son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu" cümlesi bunu düşünmeme neden oldu.
Hem forum genelinde, hem özel mesajlarla, her "Merhaba" diyene "Dergide yazar mısın?" der hale gelmiş kişiler olarak, (eğer doğru anladıysam) bu yorumunuzun yanlış olduğunu söylemeliyim.

Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep, Bu ancak forum üyelerin özeleştirisi olabilir...

20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.

Bu doğal olarak sadece bizim değil, tüm forum yöneticilerinin kafasındaki soru...
Bir süre önce bunu merak etmiş ve forum üyelerine çağrı yapıp; sorunlarınızı ve önerilerinizi yazın, Derginin bir sayısını bu konuya ayıralım demiştik. Eposta gönderme işini ben üstlendim.

Amaç: Son 1 aydır foruma bağlanan, ama hiç mesaj yazmamış (sıfır mesajlı) üyelere bunun nedenini sormak

Neden son 1 aydır? Çünkü sıfır mesajlı eski üyelerin çok farklı nedenleri olabilir. Foruma zaten uğramayan ya da uğradığı halde, kendi kullanıcı adıyla bağlanma gereği duymayan kişilere soru sormanın gereği yok.

Foruma bağlandıkları ve takip ettikleri halde, hiç mesaj yazmamış olanlara, "yardım edebileceğimiz bir şey var mı" diye sormak anlamlıdır.

Biz de öyle yaptık. Tabii benim sakarlığım, şaşkınlığım, beceriksizliğim (siz hangisini beğenirseniz, o sıfatı kullanın) sonucu, bu eposta çok daha fazla kişiye gitti. Neyse işin bu kısmı başka bir konu...

Bilmeyenler için gönderilen epostayı buraya kopyalayayım:

Sayın agaclar.net üyesi,

Bir süredir, adınızın online olduğunu, fakat forumlara hiç katılmadığınızı farkettik. Bu konuda bir zorluk yaşıyorsanız bunların neler olduğunu öğrenmek isteriz.

Örneğin:
İlk adımı atmak mı size zor geliyor?
Kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz?
Paylaşmak istediğiniz konu başlıklarını bulmakta mı zorlanıyorsunuz?
Forum kullanma kılavuzu, ilk giriş için isteklerinize yanıt verebiliyor mu?
Türkçe yazım kuralları konusunda neler düşünüyorsunuz?
Site görevlileri hakkında ne gibi düşünceleriniz var?

Bu soruların yanıtlarını isterseniz bu ayki e-dergimize yazıp sıkıntılarınızı dillendirebilir, isterseniz bu mesaja yanıt olarak gönderebilirsiniz.
İletişim adresimiz: agaclar@gmail.com

Sizi aramızda görmek, katkılarınızla daha da büyümek, bizim için sevindirici olacaktır.

agaclar.netDoğru kişilere ulaşmış epostaya gelen cevaplar, genel olarak şu yönde: (210 kişi cevap verdi)
- Buraya bilgilenmek için geliyorum
- Soracağım soruları başkaları daha önce sormuş zaten, onları okuyorum.
- Çok zamanım yok
- Önce biraz daha öğreneyim, sonra soracağım

İsimlerini yazmadan bir iki örnek vermek isterim:

Sevgili ağaç dostları; Forumlara neden katılmadığımla ilgili mesajınızı aldım,ve,inanın ki çok şaşırdım;Çünkü herhangi bir konuda bu kadar ilgili,dikkatli bir çalışmanın yapıldığına daha önce tanık olmadım. Bir de,neden katılmıyor olabileceğim ile ilgili yapmış olduğunuz tahlil ve tahminler de beni hayrete düşürdü!

Forum yöneticilerinin işini ne kadar önemsediğini,ve çalışmalarının titizliği beni gercekten şaşırttı.Karşımda sanki bir psikolog var diye düşündüm,maddeleri bir bir okudukça.Bilgi birikimi yüksek olan birileriyle,karşı karşıya oldugumu anladım.En azından insan psikolojisi hakkında...

'Neden katılamıyorum'a gelinceee..Durum karışık biraz.Ben tabiiatı seven,ağaç dikmek,bakmak,sulamak gibi tabiiata en cüzzi katkıyı sağlamaya çalışan bir insanım.Bu aslında bir sevgi,bir takıntıdır hatta.Yıllardır "Denizde" çalışan bir insanım.Çocukluğumun geçtiği Batı Karadeniz bölgesi,tabiat bakımından zengin sayılır.Çocukluktan kalma anılar,alışkanlıklar insanın yakasını kolay bırakmıyor.Annem,babam ve tüm yöre halkı geçimini tarla-bahçe,yani topraktan sağlarlardı.Bizim de çocukluğumuz,beşik de dahil,Toprak Ana'yla birlikte geçti.Ne kadar şehirleşsek de,uzaklaşsak da köylerimizden,dünyanın öbür ucuna gittiğimde,limandan dışarıya şehre giderken gözüm hep hiç tanımadığım ağaç ve çiçeklerde oldu.Bu nedir,bizim oralarda yetişir mi diye sorduğum da oldu.Yani nereye gitsem,toprak ana hep benimleydi.

İstanbul'a geldim,yerleştim ve güzel hayaller kurmaya başladım.Ev tutunca ilk işim,bahçeyi düzenlemek fikriydi.Liküstrümleri kesmek için hemen bir makas aldım.Apartnam yöneticimiz Filiz abla'dan izin vari bir görüş de almayı ihmal etmedim.Nar ağacını 12.ayda getirip,söğütün yerine dikecektim.Sarmaşıkların en kalitelilerini buldum,bahçe duvarını kapatıp güzelleştirecekti...vs.vs.

Karada yaşamak,denizde yaşamak gibi değilmiş.Ne kadar da çok çevre dostu gözüken çevre düşmanı insan varmış,hem de benim apartmanımda.Çocuklarına sevgisizliği aşılamış anne ve babaları görünce...Hele bahçemde yün işleyenleri görünce film kopmuştu..Banyodan sonra liküstürümlerim üstü kulak temizleme çöpleriyle doluyor,uyardıkça da miktarı artıyordu.Sigara izmaritlerini artık çöpten saymıyorum.Aylarca temizledim,haftada iki kez enazından.Bahçemden bir battal boy çöp poşeti dolu,diğeri yarım olmak üzere 1.5 battal boy çöp topluyordum,bıkacaklar dedim,bıkmadılar.konuştum düşman oldular. Ben de tükendim sonunda.

Buradan taşınacağım ama ekonomik şartlar müsaade etmiyor. Hevesle sitenize üye oluşumun amacı, bigilerimi tazelemekti.Bilmediğimi sormaktı..Pratikte bir şeyler ters gidince ben de uzak kaldım sitenizden.Gerçi formlara katılmak değildi amacım,dedim yaş bitki nasıl yetiştirilir,nasıl ekilir,dikilir onu öğrenmekti amacım.Ama şimdi bir zamana kadar gerek kalmadı sanırım. Sitenizi arasıra ziyaret edip gündemi takip ediyorum yine de.Zamanla herşey güzel olur inşallah.Forumlara katılmakta her hangi bir sıkıntı duymuyorum,ilginize teşekkür ederim.

Tüm ağaç dostlarına selamlar.. Sn. Ağaçlarnet Yönetimi
Forumunuza katılmadığım doğrudur. Bunun sebeplerini sıralarken başta özür diliyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.Foruma katılmama nedenlerim şunlardır;
-Forumdaki sorular ve cevaplar herhangi bir sohbet forumundan farklı değil gibi geliyor.
-Bir Peyzaj Mimarı olarak forumlarda verilen bilgiler çok amatörce oluyor.
-ilk adımı atmak zor geliyo.
-Forum kullanma klavuzu ve ilk giriş aradığımız bilgileri bulmamıza kolaylık sağlamıyor. Aradığım konulara ulaşamıyorum.
-Site görevlileri tekel gibi hareket ediyor.sevgili agaclar sitesi sorun sadece sudur neden ingilizce kullaniyorsunuz ben ingilizce bilmek zorunda degilim bu birinci sorun ikinci ve onemli sorun ise yeterli derecede bilgilendirmiyorsunuz site icerisinde hic bir sekilde agaclarin tanimlanmasi latince isimler toprak konumu budama sekli ve ayi dikilme sekli ve ayi gibi bni gercekten rahatsiz eden yetersiz bilgiler var insanlar kendi cabalariylan malesef bir seyleri anlatmaya calisiyor bu da beni uzuyor malesef uzgunum ama ne yazabilirim ki nihayetinde oraya bir cok insan yaziyor ve kime nasil guveneceklerini ise bilmiyorlar bir kisi yarum yazmis diyorki arkadaslar ingilizce isimlerini yazalim ve ya fransizca dunyada tek ortak dil vardir latince bunun icin ne yaptiniz bir uyari dahi yok bilgi vermek yerine neden boyle bir site yarattiginizi halen anlaya bilmis degilim eger sizlerde yetersizseniz bu konuda orman bakanligina projenizi sunun ve yardim isteyin ben size yardimci olmaya calisirim ancak benim bilmgilerimde sinirlidir yeterli olmayacaktir eger aranan bir site olmak istiyorsaniz bunlari yapin su ana kadar ben turk sitesinde bu tur bir sayfaya ulasamadim hic bir turk sitesi bunun icin herhangi birsey yapmiyor malesef cok uzucu bir durumKendimi tanıtmakta zorluk çekmek??? İlk adımı atmakta zorlanmak??? ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Üyelerinizin kişiliğini niye sorguluyorsunuz? Bu siteye imtehanla mı üye alınıyor? Kişiliğini beğenmediğiniz üyeyi atıyor musunuz? Sizin hizmet sektöründe çalışmadığınız, halkla ilişkiler tecrübenizin olmadığı çok açık. Hatta hayat tecrübeniz konusunda bile pek iç açıcı şeyler söyleyemem. Ne yani bu soruları sorduğunuz birinin çıkıp "evet ben kendimi tanıtamıyorum, ben ilk adımı atamam, ben mongolum, spastiğim" demesini gerçekten bekliyor musunuz. Bu şekilde bir yere varamazsınız. Yaptığınız iş bir yerde internet yayıncılığıdır. Bir yayıncı hiç bir zaman okuyucusuna böyle davranmaz (parasal beklentisi olmasa bile). İnsanlara mail atıp böyle şeyler sorarsanız iki ihtimal vardır. Ya sizin okuyucu kitleniz gerçekten özürlüdür (bu durumda sizin sitenize zaten uğranmaz) ya da tepki alırsınız (normali budur) Bazı insanlar tepkilerini benim yaptığım gibi ifade ederler (normal olan budur) bazıları da "delinin teki mail atmış sen de kendini tanıtma sıkıntısı var mı diye soruyor" der ciddiye bile almaz.

Bu arada siteye niye üye olduğumu da hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle fotoğraflar açılsın diye üye olmuşumdur... Üye olupta mesaj yazmamamın sizin için bu kadar önemli olacağını bilseydim üye olmadan takip ederdim...

Site görevlileri hakkında ne düşündüğümü sormuşsunuz. Bunları çok aradılar mı diye düşünüyorum. Adamlar mail atıp üyelerini takip edecek kadar ilgililer, üstelik benim ne kadar online olup olmadığımı takip edebiliyorlar, mesaj yazmadığımın da farkındalar, üstelik bütün bunları bilaücret yapıyorlar. Bu kadar emek verdikten sonra böyle bir e-mail yazabilmek...

Bence siz kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz. İnsanlara böyle garip iletiler göndererek büyüyemezsiniz, kimseyi aranızda göremezsiniz, kimse zahmet edip katkı koymaz. Ben yıllardır insan kaynakları departmanındayım. Çalışanlarımızdan biri müşteriye böyle bir şey yazsa o dakika işten çıkarırdım. Kimsenin müşterilerimizle dalga geçmeye hakkı yok. Müşteride kendini tanıtma sorunu da olsa adamın yüzüne karşı "Sen sorunlu musun?" denmez. Bu müesseseye müşteri kaybettirmekten başka işe yaramaz...

Biraz daha profesyonel olun. Emek veriyorsunuz karşılığını alın. Sitenizi tanıtmak için mesaj yazıp tepki alıyorsanız bu sizin özveri eksikliğinizden değil beceriksizliğinizden kaynaklanıyor.

Önemli not: Sitenize online olmuş olabilirim ama bu mesaj yazmak zorunda olduğum anlamına gelmez. Yazmam yazmam sana ne. Altında kişilik problemi arıyorsanız bilemem. Başka forumlarda mesaj yazmayan üyeye sen dengesizmisin manasına gelen mailler atılmıyor. Mesaj yazmayan üyeleri atıyorsanız da ilk başta beni atın.

SİZE LAF ANLATMAYA HARCAYACAK VAKTİM YOK BENİM. BİR DAHA BANA BÖYLE E-MAİLLER GÖNDERMEYİN. RAHATSIZ EDİLMEK İSTEMİYORUM!!!Çok teşekkür ederim. Bu kadar ilgili olmanız mükemmel . Konu başlıklarını rahatça bulabiliyorum , forumdan oldukça fazla bilgi edindim. (Soracağım sizinle paylaşacağım konular oldukça tabi ki ben de mesaj atacağım . Fakat benim sizler gibi bilgim fazla değil .) Bu yüzden şimdilik mesaj atmıyorum . Site görevlileri çok candan , yakın ve yardımsever . Hepsine selamlar ve sevgiler .Sitenin ve siteyi olusturan asli unsur olarak da sizlerin kaliteli ve duzgun oldugunu dusunuyorum. Bu acıdan sizlerle birlikte bu sitede paylasımda olmaktan memnunum. Forumlara mumkun mertebe katılıyorum. Katılımımın az oldugunun farkındayım. Daha da artacaktır.
Eczane eczacısı oldugum için işyerimde internet gunboyu acık. Hasta, recete işlemlerinden fırsat buldukca siteme(Agaclar.net (http://agaclar.net/)) girip kolacan ediyorum.
Yazı problemi yok. Acık olmak gerekirse bu site işleyiş tarzı olarak diğer sitelerden biraz farklı.Ancak hiç de anlasılamayacak bir yanı yok. Zaten severek bulunulan bir ortama adapte olmak problem olmuyor. Site yonetimini de kaprissiz, ard niyetsiz ve de samimi buluyorum. E , ben de oyleyim zaten :)
Fotograf sevdiğim bir uğraş oldugundan siteme katkım ancak fotograflarımla olabiliyor.Son donemde de fotograf ekleme de biraz sorun yasayınca sitemden uzak kaldım.Bu problemi de sevgili Malina ve yoneticilerimizle ve de diğer katılımcı arkadaslarımla cozecegiz, insallah. Ama bu katılımdan koptugum manasında degil elbetteki.
Keske İstanbul'da ki ortak bulusma noktası olan kafeye ya da Bursa'da ki toplantıya katılabilme imkanım olsaydı da sizlerle yuzyuze de gorusebilseydik.
Turkce yazılım kurallarıyla ilgili hassasiyetinize birebir, hatta fazlasıyla katılıyorum. Dilimizi yozlasmaktan korumak bir bakıma vatanı korumak demektir.Diye dusunuyorum.

kuru.umit
10-01-2008, 12:02
Kabaca konu başlıları konusunda önerisi olan var mı? Örneğin (süs bitkileri, bitki hastalıkları , ormanlarımız, ağaçları tanıyalım, duyurular-bu ayın etkinlik takvimi vb)
Benim bir merakım da dergide yazılan gezi yazıları, böyle bir dergide sırıtıyor muydu (bazen bu hisse kapaldığımı söylemeliyim, küba yazısının ikinci bölümünü dergiye bu nedenle vermedim) ? Yapılacaksa eğer baştan kuralları belirleyelim isterseniz.
Bir de aramızda öğrenci arkadaşlar veya öğretim görevlileri var. Bunlardan düzenli yazı alma şansımız olur mu?

kuru.umit
10-01-2008, 12:09
Malina'nın son yazısını okumadan mesaj yazdım ama baştan 1-0 mağlubuz galiba...

malina
10-01-2008, 12:09
Gezi yazıları konusunda fikrimizi iletmiştik. Neden kuşkularınız devam etti anlamadım.

Bu vesile ile bunları da konuşalım. "Tamam, gezi yazıları dergi için uygun" melalindeki cevaplar yeterli olmuyorsa, bunları nasıl ifade etmeliyiz ki, karşımızdakinin aklında hiç bir kuşku kalmasın. Bunu tüm içtenliğimle soruyorum.

malina
10-01-2008, 12:10
Son mesajımla 2-0 malupsun canım :)

fevziye
10-01-2008, 12:48
Sevgili Malina, tüm arkadaşlarımın düşüncelerine katılıyorum. Derginin çıkmadığının farkında olmadığımızı gerçekten düşünmeyin, hemen hemen hepimiz farkındayız. Ben de teknik bir sorun yüzünden yayınlanmadığını düşünüyordum. Benimde elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz.

gilan
10-01-2008, 12:55
Sevgili malina,

Yukarıda bahsettiğin maillere bakınca nasıl şeylerle uğraştığınızı bir kez daha anladım. Nasıl böyle düşüncelere sahip olabilirler anlamak mümkün değil. Yazım yanlışıyla ilgili uyarırsın, hakaret diye algılarlar; neden katılmadıklarını sorarsın, "sanane, benim kişilik problemim yok" derler. İnsanların iyi niyetle, yardımcı olabilmek için birşeyler yapıyor olabilecekleri akıllarına bile gelmez. Bu, kendine güvensizlik değil de nedir merak ediyorum..

Bir tek karışıklık konusundaki düşüncelere dikkat etmek gerekebilir. Ben şu an aradığımı gayet rahat bulabiliyorum, ama ilk üye olduğum zaman çok karışık diye düşündüğümü hatırlıyorum. Mesela bakım-hastalıklar-üretim diye en üst seviyede ayrılacağına, her bitkinin başlığının altında ayrılsa belki daha pratik olabilirdi. Şimdiden sonra baya zor bir iş ama belki zamanla onu da yaparız :)

Başlık artık sadece dergiyle ilgili değil diye bunları buraya yazdım ama umarım alakasız olmamıştır :)

kuru.umit
10-01-2008, 12:58
sevgili Malina,
Amacım gerçekten çok faydalı bulduğum, zahmetini iyi bildiğim derginin ana kurallarla şekillenip 2 ay, 3 ay neyse belli zaman periyodu içinde devamına ne katkım olur onu ifade ettim. Derginin belli bir formatı var ve olmalı da. Buraya her konunun girmesi uygun olmayabilir diye düşündüm. 2007 ye bakıp , 2008 i şekillendirdiğinize göre, bu formata bu tür gezi yazılarının pek ala uygun olmadığı düşünülebilir. Yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Pohpohlanmak gibi bir niyetimde yok. Dergiyi sadece siz ve ben okumadığıma göre, diğer okuyucuların bunlar uygun değil, olmasın fikirlerine saygı duyarım. Gönül ister ki öyle çok yazı gelsin, basılacaklar seçime tabii olsun.
Dergiyi marketlerde satılabilecek kalitede gördüğümü daha önce size yazdığımda belirtmiştim.
Siz mesajınızı gönderdiğnizde ben mesaj yazıyordum ve bazıları terbiyesizce sayılabilecek yanıtları okuyunca siz moderatörlerin umutsuzluğa kapılmasını da haklı buldum.
Sizin de olmasını beklediğiniz gibi, nezaket ve karşındakine saygı çok önem verdiğim konulardan biridir.
Ben galiba maçı kaybettim

Buket Aknar
10-01-2008, 13:06
Bu konuya birçok arkadaşımız ilgi ve hassasiyet gösterdiğine göre sanırım bizler hep birlikte, elele vererek bu işin üstesinden gelebileceğiz. Malina'nın aldığı mailleri okuyunca ki özellikle beni bir tanesi çok etkiledi kafamda şu soru oluştu " belli süre girmeyip hiç mesaj yazmayıp, foruma katılmayanların üyelikleri düşebilir mi?" (Çok mu fevri davrandım? bilmiyorum. Ama beni bir daha rahatsız etmeyin diye gelen mail ilk aşamada, bende böyle bir çözüm fikri uyandırdı.)

sabah
10-01-2008, 13:09
...Kabaca konu başlıkları konusunda önerisi olan var mı?

Konu başlığı önerilir de temel sorun içeriğini kimler hazırlayacak?

sabah
10-01-2008, 13:15
.. bu formata bu tür gezi yazılarının pek ala uygun olmadığı düşünülebilir...
Açıkçası ben önce gezi yazısına ne gerek var diye düşünmüştüm, ancak bitki meraklılarının gezi yazıları da güzel oluyormuş anladım.

Yalnız bundan sonraki gezilerde gidilen yerlerdeki botanik bahçelerine, özel bahçe ve parklara da ayrı bir dikkat edilmesini ve biraz daha detaylı bilgi olmasını diliyorum. :rolleyes:

sabah
10-01-2008, 15:16
Her sayıda bir konuyla ilgili dosya toparlamak zor olabilir.

Gene eskisi gibi mümkün olduğunca her konudan yazı konulsa sanki daha kolay olacak.

menekşemehtap
10-01-2008, 15:19
Kendi adıma suçlu ve duyarsız olduğumu kabul ediyorum. Siteye üye olduktan sonra nerdeyse 1 ay sonra fark ettim dergiyi :( Fark ettiğim de ise bir gecede 12 aylık bir sürecin hepsini sayfa sayfa okudum. Daha sonra ocak ayını bekledim ama yok yayınlanmamıştı diğer arkadaşlarım gibi bende teknik bir sorun nedeniyle gecikmedir dedim. Şimdi ise derginin çıkmamasında ufak da olsa katkısı olan ben, dergiyi sadece okumakla yetindiğim için suçluluk duygusunu taşıyorum.

Yeşille yaşamak adına bana düşen bir görev, sorumluluk, yazı, resim her ne olur ise fark etmez elimden geldiğince dergimize yardım ederim. Yeterki dergimiz kaldığı yerden devam etsin.

Mucip Gürbüz
10-01-2008, 15:27
Sayın Malina;

Alıntılarda belirttiğiniz cümlelerimde amaçladığım ama biraz yoruma açık olan kısımlarında;

1. Dergiye sahip çıkılıp, tartışılarak artık herkesin sorumluluk duymuş olmasıdır. Bundan sonra yönetimin sırtında bir yük olmaktan çıkıp ortak sorumlulukla çıkacağı anlamındadır.

2. Sanırım sessiz çoğunluğa, okuduklarımdan sonra yapılacak bir şey yok, seçip yayınladıklarınız sorunu adeta resimlemiş. Anlı şanlı diploma ve kariyer sahibi olarak toplumun içinde sınıf oluşturanların durmunuda, çok samimi duygularla derdini anlatanlarıda gördük orada ve tedavisi imkansız bir hastalık gibi geldi bana.

3. Dergide yazı yazmanın bir ayrıcalık gibi görünmesi ise tamamen kendi gözlemlerimden kaynaklanmaktadır.

4. Sizden ve tüm dostlardan ricam önceki mesajımda yazdıklarımın her kelimesinin bütün içtenliğimle yazılmış olmasına inanmanızdır. Selam ve sevgilerle.

caretta
10-01-2008, 16:02
Yorum yazan diğer arkadaşlara katılıyorum.Teknik bir arıza olmalı hemen soru sormaya başlamayayım diye kendimi zor zaptettim :)

Tabii ki derginin eksikliği Agaclar.net'te hissedilecek kadar fazla.Hatta eğer yayınlanmazsa bir-iki aya kadar daha fazla hissedeceğimize inanıyorum.

Bu konuda yanınızdayım.Zaten o mailiniz geldiğinden beri siteden hiç çıkmadım ki..! Demek ki bazılarında o mailler ters tepti :)

Neyse, bu konuda yapabileceğim ilk adım Çekirdek Kampanyası için size yolladığım dökümanlardan sitenin dergisine de hazırlayabileceğiniz yazıdır.Hatta belki bir jest yapıp bunu sitenin ilk e-dergisinde yayınlarsınız diye de her gün girip bakıyordum :))

Ben bu işi zaten yapıyorum :)) Aldığım bir işi sonuna kadar götürdüğümden böyle bir teklifte bulunamamıştım.Bir de bu konularda çok bilgili olmadığımdan yazı yazabilirim diye düşünemedim.Yine de e-dergiye ekotarım,ekoturizm,organik tarım, turizm,Fethiye,doğal yaşam, gezi,tatil,çevre dernekleri, Akdeniz bahçelerinden görüntüler, peyzaj ve sera sahipleriyle röportajlar, ikinci yaşamlar, resim gibi konularda yazabilirim.Eğer isterseniz ...

malina
10-01-2008, 16:06
Tabii ki içtenliğinize inanıyorum, bu anlamda bir sorun yok. Cevap vermeye çalışmamın bu anlamda yorumlanmamasını tercih ederim. Konuşursak/yazıırsak sağlıklı iletişim kurabiliriz. Yazılanları da önyargılı okumamak gerek.

Bu yazdıklarım size yönelik değil değil, böyle yapan herkese yönelik yazılmıştır.

Dergiye içerik sağlayacak kişiler bulmaya başlamamızı sevinerek gözlemliyorum.

Bir de kendime hayrım dokunsa !
Yok mu dergi tasarımı ile uğraşmaya gönüllü arkadaş? :)
Hani arada yardım edecek...

Sebahattin Sargın
10-01-2008, 17:17
Sebo bana Word'ten bahsetti. Sanırım o bir programmış, oğlum bende de olduğunu söyledi ama nasıl yapılır bilmiyorum. Herhalde öğreten biri çıkar. Çekingen bir tip değilimdir, ama yaptığım şeyin güzel olmasını arzu ederim. Yardımlarınızla da bunu başarabileceğimi sanıyorum.
Saygılar.

Güler Hanımcığım;

Msn kanalı ile size elimden geldiği kadar yardım etmeye hazırım efendim,siz hiç merak etmeyin ;)

Oğuzhan
10-01-2008, 20:26
Derginin çıkmamasına üzüldüm.:(
Elimden geldiğince yardıma hazırım.
Dergi hangi aya aitse o ayda yetişen sebze **** çiçeklerin bilgileri yazılabilir.Hatta her aya birde yemek bölümü katabiliriz.

Penelophe
10-01-2008, 20:33
Yemek bölümü detaylandırılırsa yardımcı olabilirim..

malina
10-01-2008, 20:42
Ana başlıklar neler olabilir? (son iki yazıdan hareketle yazıyorum)

Bu ayın çiçekleri
Bu ayın sebzeleri
Bu ay çok bulunan sebzelerin yemekleri

Bunların alt başlıkları aylara göre hazırlanır. Sizden bu biçimde net iş bölümleri bekliyorum. Şu da yazılabilir, bu da uygundur biçiminde öneriler bizi ileri götürmez.

Herkes ayrı ayrı, "bu işin sorumlusu benim, oturup bir plan yapmalıyım" diye düşünmeli. Sonra hep birlikte uygun olanları harmanlarız.

Yoksa, dergide yer alabilecek konu başlıklarını (ve onun alt başlıklarını) da benim hazırlamamı bekliyorsanız ... Neyse devamını yazmıyayım :)

Ben şu an "kapris yapar" konumdayım :)

Penelophe
10-01-2008, 21:07
Tamam.. Biraz çalışayım..

Penelophe
10-01-2008, 21:34
Bu ay çok bulunan sebzelerin yemekleri başlığı içerik olarak doğru fakat bölüm adı 'mutfak' olsa daha genel ve güzel olur..

Şöyle düşünüyorum;

Ocak:

-Bu ayda çok bulunan sebzeler nelerdir? (Kısa bilgiler)
-Bir sebzenin tanıtımı.(İçerdiği vitamin, mineral vs.) Okuyucuyu sıkmayacak kısa bilgiler)
-Bu sebzelerden seçilen bir sebzeyle yapılan bir yemeğin fotoğraflarla anlatımı.

gibi..

Ama aylarla ilgili şimdiden seçim yapmak mantıksız geliyor bana, şunun gibi;

Ocak:

-Karaturp, brüksel lahanası, brokoli, lahana, ıspanak, pazı, kırmızı turp, kereviz, havuç, pırasa..
-Ayın Sebzesi; Brokoli..
-Pırasalı börek..

Çünkü, her gün yeni birşey öğreniyorum dolayısıyla şimdiden mart ayının içeriğini belirlemek bana mantıksız geliyor..

Arkadaşların da önerileriyle çok güzel bir bölüm olacağını düşünüyorum..

çekirdek
10-01-2008, 22:13
Her sayımızda bir botaniğimizi ve-veya arbetriumumuzu tanıtabiliriz. Şöyle bir tanıtıp geçmenin ötesinde, var olan bitkiler, en azından bazıları ayrıntılarıyla tanımlanabilirler. İstanbul içindekileri tanıtmaya ben talip olurum.
Diğer illerdekilerdekilerin tanıtımları için de gönüllü görevli arkadaşlar çıkacaktır. Olmazsa oralara da gidebilirim.. (Van? Ardahan? Yozgat?. Acıyın bana..)
Hafta sonu olmayan zamanlarda.

Yine hafta içi zamanlarda İstanbul ve orta yakın bir daire içindeki yerlere araştırma, röportaj v.s. için gidebilirim.

Mucip Gürbüz
10-01-2008, 22:42
Hoca Nasrettin dolunay olduğu bir gece bahçeye çıkmış, dolaşırken su kuyusunun kenarına oturmuş, gözü kuyunun içine takılınca dolunayı kuyuda görmüş ve başlamış ay'ı kuyudan çıkarmak için uğraşmaya, derken hoca kuyuya düşmüş, kafasını kaldırmış ay'ı gökte görünce; eh biz kuyuya düştük ama ay'ı da göğe çıkardık demiş.

Kuyuya düşmeyi göze alanlardan birisi olarak, lütfen herkesin sesli olarak düşünmesini neler yapılacağını belirlememiz açısından çok önemli, benim aklıma gelenlerden bazıları ilk etap sıkıntıyı atalatmak açısından şunlar:

1. Selluka macerası gibi bir çalışmayı, mum çiçeği için Sevilay hanıma,

2. Kuşlarla ilgili bir çalışmayı Hakan Kınacı'ya ( Bu konuda uzman )

3. Gezi ile ilgili sn. Kuru Ümit'e ( zevkle okuduğum Kastamonu gezisi)

4. Herkesi Plumeria'ya bulaştıran Sn. sapudeaura ya bu konuda,

5. Bana düşecek her ne ise bir kaç alternatif olarak teklif bekliyorum.

Yukarıda belirttiklerim belki saçma da gelebilir, ben herkesi de rahatça saçmalamaya davet ediyorum, içinizden ne geçiyorsa yazmalısınız bakın bunlardan neler çıkacaktır.

Selam ve sevgiler.

Mine Pakkaner
10-01-2008, 23:23
Mucip Bey bence siz de, örneğin salon bitkilerinin çelikle üretimi hakkında bir yazı yazabilirsiniz. Ya da genel olarak iç mekan bitkileri üretim teknikleri. hem tecrübelisiniz, hem de üretici olduğunuz için konunun içindesiniz, aşamaları tek tek uygulayıp fotoğraf çekebilirsiniz. Bilmem ne dersiniz?

çekirdek
10-01-2008, 23:33
Teknikle ilgili ama,
Geçmiş sayıları arşivden bakmak için tıkladığımızda, tüm derginin açılımına geçmeden önce bakmak istediğimiz sayının içeriğini görebilsek.
Bir yazıyı geçmiş sayılarda ararken önce osayının gelmesini beklemek, sonra içindekiler bölümünü beklemek birkaç sayıyı arka arkaya okur ya da incelerken oldukça zor oluyor.

Mine Pakkaner
10-01-2008, 23:37
http://www.agaclar.net/dergi/ tıklayın, açılan sayfanın üstünde dergi arşivi diye yazar, ona tıklayın, tek tek sayıların içeriğini bulacaksınız sevgili Çekirdek.

çekirdek
10-01-2008, 23:56
Ohh.
Sağolun var olun Mine Hanım.
İşte böyle, Malina'nın Forum Geliştirme'ye niçin yazmıyorsunuz sorusuna yanıt olarak yazacaktım ama şimdi yazayım: 100-150 ytl'lik cep telefonları yerine 500-800 hatta 1500 liralık neredeyse yemek bile pişirebilen, uzay yolculuğuna yer bile ayırtabilen telefonlar alıyor da, sadece aç-kapa tuşuyla mesaj gönderme tuşlarını kullanıyoruz ya,, bu da öyle birşey işte. Sitemizin tüm ayrıntılarını çözemedik ki şöyle olsun böyle olsu diyebilelim..

Sebahattin Sargın
11-01-2008, 00:13
Bende bu ayın sebzelerinin beslenme için gereksinimleri, vitamin, mineral veya protein gibi yönlerden incelemelerini yapabilirim. Bunun dışında yaptığımız toplantılar ile ilgili bir yazı yazabilirim, nasıl yaptık, neler yaptık filan diye. Yarı yıl tatilimi bunlar ile değerlendirebilirim.

Sevgiler ;)

tydpom
11-01-2008, 01:09
güzel çalışmalar olacağı inancındayım umarın buradaki insanlar bu işi seven insanlar bu işe inana insanlar iyi bişeyler ortaya koymamaları için hiçbir sebeb yok

Ali H. ALI
11-01-2008, 03:12
Arkadaslar az cok kim neler yazabilecegini neler yapabilecegini belirlemis durumda.
Bu tartisma surerken ne yapmak istediklerini belirleyenler hemen ise koyulmali ki Malinanin elinde bu yilin cikacak ilk ve sonraki sayilar icin bolca yazi olsun.

Elimizde ne kadar cok yazi olursa dergiyi bu yil o kadar cok cikarma imkanimiz olur. Belki Malina da kendine tasarim icin bir iki yardimci bulursa, ki 20,000 uyeli bir sitede mutlaka bu isten anliyanlar cikacaktir ve dergiyi daha cabuk daka kolay daha guzel hazirlayabilecegiz.
Ben derginin yayina devam edecegine tum kalbimle inanmakla kalmiyor yazilar yazmaya da devam ediyorum.
Hepimize kolay gelsin.

fevziye
11-01-2008, 08:56
Sevgili Malina, bende şifalı bitkiler, otlar, reçeteler hakkında yazılar yazabilirim. Her aya bir-iki bitkinin nelere faydalı olduğu, neler yapılabileceği yazılabilir. Şifalı bitkiler yazıları benden. ;) :p

limon
11-01-2008, 09:55
Tarım takvimini her ay bahçemizde yapılacak işler olarak daha ayrıntılı yazabiliriz.
Örn. Ocak ayı (atıyorum)
-Meyve ağaçlarına kuru günlerde bordo bulamacı uygulayın. 15 gün sonra ikinci uygulamayı yapın.
-Lale soğanlarını ekme zamanı.
-...... sebzelerinin tohumları ekme zamanı.
-...... çiçeklerinin tohumlarını ekme zamanı.
-Çimleriniz için yanmış ince koyun gübresi uygulayın. Havalandırma yapın.
vs...

Bu arada o ay bahçelerimizde yetiştirdiğimiz bir sebzenin dalındaki fotoğrafı, ne şekilde tükettiğimizin fotoğrafı. Yemeğin tarifi.
Ben bunu yaparım her ay.

Başlık: Ayın Sebzesi olabilir.

Koyu yeşil
11-01-2008, 10:52
Bitki akvaryumları ve sucul bitkilere de 1 sayfa ayırılsa her sayıda. Bakım istekleri ve tanıtımları olsa. Bunu yazmak için benim yeterli bilgim yok ama okuyup öğrenmek istediğim bir konu. Eğer çoğunluğun ilgisini çekerse, bu konuda yazı hazırlayacak bir arkadaş vardır eminim. Keşke üstlenebilseydim ama dedim ya bilgim çok sınırlı henüz.

Hakan KINACI
11-01-2008, 14:28
2. Kuşlarla ilgili bir çalışmayı Hakan Kınacı'ya ( Bu konuda uzman )

Mucip Bey,
Henüz uzman olamadım maalesef, bende ki sadece tecrübeye dayalı yaptığım ve araştırdığım, bu iş nasıl yapılır, neler yapılmaz öğrendiğim kadarı ile uygulamaya çalıştığım bir konu.
Çünki evimizde baktığımız her canlı, bu kuş,balık,köpek veya çiçek hiç değişmez istediği ortamı kendi zevkimiz için değiştiremeyiz ama elimizden geldiğince o ortamı da yaratmamız gerektiğine inanıyorum.
Ve emini ki bu konuda benden çok tecrübelileri de vardır.

Sn.Koyu Yeşil,

Bitki Akvaryumu ve sucul bitkiler konusunda ben uzman olarak bir tek kişi tanırım o da Sn.Kemal SAKA yöneticimizdir. :)
Ancak, bu konuda da forumda benden çok daha tecrübeli kişiler olduğuna inanıyorum ve onlar bu konuyu benden daha iyi yapacağına ve makaleler hazırlayacaklarına da eminim.

Saygı ve sevgilerimle,

malina
11-01-2008, 14:56
Her konunun, "daha fazla konuya hakim" bir uzmanı vardır. Yapılacakları hep onların üstüne yüklersek, sadece onların çalışması, geri kalanların oturup izlemesi gerekir. Tabii bu kadar işe nasıl yetişecekleri başka bir tartışma konusu... :)

Bu nedenle, yanlış mesajlar vermektense, "ben bu işte yer yalmak istemiyorum" deyin, bitsin. Herkesin yer alması gibi bir zorunluluk yok ki... Bu bir "gönüllülük" işi.

sinaninci1
11-01-2008, 15:55
Yemek bölümü detaylandırılırsa yardımcı olabilirim..

Bende bu konuda yardım edebilirim. Fikir olarak her sayıda bir yörenin yemeklerini ve tatlılarını yayınlaya biliriz.

Balık pişirme çeşitleri
Et yemekleri
Sebzeler
Mezeler
Arasıcaklar
Böğrek çeşitleri
Parta ve kurabiyeler
Tatlılar
Bunlar gibi daha birçok başlık açabiliriz.

malina
11-01-2008, 16:09
Yemek çeşitlerinin, topraktan yetişenlerle sınırlı kalmasından yanayım. Tabii diğer malzemeler de kullanılacak ama esas malzeme bitkiler olmalı... En azından eşit ağırlıkta olmalı...

Mesela "balık" olmaz ama "karalahana sarılmış, hamsi buğulama" olur :)

Not: Bunu pişirmedim, sadece uydurdum :)

sinaninci1
11-01-2008, 16:13
Yemek çeşitlerinin, topraktan yetişenlerle sınırlı kalmasından yanayım. Tabii diğer malzemeler de kullanılacak ama esas malzeme bitkiler olmalı... En azından eşit ağırlıkta olmalı...

Mesela "balık" olmaz ama "karalahana sarılmış, hamsi buğulama" olur :)

Not: Bunu pişirmedim, sadece uydurdum :)

Asma yapragına sasılmış sardalya

Tabi benim bunları yazma sebebim, mesela karadenizin hamsili pilavı
İçinde et olan o yöreye mahsus sebze yemekleri gibi
Saygılarımla.

malina
11-01-2008, 16:52
Sinan, bana cevap verdiğine ve benim mesajım hemen üstte olduğuna göre, yazımı alıntılamanıza gerek yok. Bu çok sık ve çok kişi tarafından bir yanlış uygulama...

Size söylerken, diğer arkadaşlara da bir kez daha hatırlatmış olayım...

İçinde et olan o yöreye mahsus sebze yemekleri

Tamam, yemekler konusunda anlaştık :)

Buket Aknar
11-01-2008, 17:50
Ben ne yapabilirim diye düşünüyorum. Bitkiler konusunda çok bilgili olmadığım için araştırma veya derleme yapabilirim. Olur mu?
Hatta eğer olursa sevgili Malina veya ilgili ve bilgili birileri bana ödev versin, ben araştırayım. Derlediklerimi kaynak göstererek göndereyim. Olur mu?

Mucip Gürbüz
11-01-2008, 22:57
Mucip Bey bence siz de, örneğin salon bitkilerinin çelikle üretimi hakkında bir yazı yazabilirsiniz. Ya da genel olarak iç mekan bitkileri üretim teknikleri. hem tecrübelisiniz, hem de üretici olduğunuz için konunun içindesiniz, aşamaları tek tek uygulayıp fotoğraf çekebilirsiniz. Bilmem ne dersiniz?

Mine hanım merhaba,

Bu vesileyle zaten lazım olan bir fotoğraf makinası da edinmiş olduk, üretim tekniklerini görüntülü olarak mart ayından sonra yapabilirim ama o zamana kadar genel olarak üretim teknikleri konusunu hazırlarsam ve mümkün olduğu kadar resimle desteklesem olabilir mi?

Bu arada geçmişte yöneticilik yapmış olduğum işler var o konularda da yazabilirim, birisi dondurulmuş gıda (meyve, sebze), birisi çay sanayii, biriside meşrubat (Meyve suyu, gazoz vs.) bu konularda da yardımcı olabileceğimi sanıyorum ama arzu edilen bir konu belirlenirse daha iyi olur.

Bütün bunları size hiteben yazmış oldum ama katkıda bulunanlar olursa sevinirim, çünkü netleşsin istiyorum ne yapacağımı bileyim. Selamlar.

Mine Pakkaner
11-01-2008, 23:14
Mucip Bey bütün bu konuların hepsi de dergi yazısı olmak için uygun konular. Dondurulmuş sebze ve meyvelerin hasattan başlayarak nasıl bir işlemden geçtiğini, prosesi bize anlatabilirsiniz. Bu bütün konular için geçerli.

Üretim tekniklerini de detayla anlatacağınızı biliyorum.
Teşekkürler.

ebabil
13-01-2008, 12:06
Merhaba ,
bende derginin durumunu merak edip arkadaşıma soranlardanım...açık söylemek gerekirse ben bana gelen iletiden dergiyi okuyan,bigilenen bilgisayarda çok gezmeyi ve kalmayı sevmeyen biri olarak siteye sık olarak girdiğimi söyleyemem...dergiye yardım edebileceğim noktaların ne olabileceğini bilmiyorum...sizlerin derlediği ve okuyup bilgilendiğim yazılar müthiş ve onlar kadar başarılı işler çıkarıp çıkaramayacağımı bilmiyorum..o yüzden ben eğer sizcede uygun olursa fotoğraf çekmekle işe başlayabilirim...devamıda gelir diye düşünüyorum...bu dergi devam etmeli..çünkü çok kaliteli ve bilgi yüklü...reklam kaygısı yok..bu benim arayıpda bulamadığım bir özellik ...sadece ilginizi çeken konular var ve kimse size gözünüze sokarcasına **** gizliden gizliye birşeyleri al artık demiyor..ben uygun görürseniz fotoğraf çekmekle başlamak istiyorum...:rolleyes:

BarbarosunAgasi
13-01-2008, 20:30
Sevgili Doslar ;
Sesimin cikmadigina bakmayin, yeniyim; derginin cikmadigina cok uzuldum....
Keske yapabilecegim birsey olsa; siteyi guzellestiren, yil oniki ay bas vurulan bir bolumdu.
Simdiye kadar emegi gecen herkese tesekkuru bir borc bilirim. TESEKKURLER.
Yeniden yayina baslamasini umitle bekliyecegim.

sabah
15-01-2008, 09:20
Derginin çıkma kararı bu ay içinde 6 aylık tüm yazılar toplanırsa mı verilecek?

Yoksa ocak için 10 yazı toplamak, diğerlerinin de başlıklarını belirlemek yeterli mi?

Son değerlendirme için belli tarih var mı?

malina
15-01-2008, 10:34
Bence şimdiye kadar verilen cevapları toplayıp katkıda bulunsanız da bütünü görsek...

Kim neyi yazdığını ya da yazabileceğini söyledi?
Kullanıcı adı / Yazı başlığı biçiminde

limon
15-01-2008, 11:14
Kullanıcı Adı Yazı Başlığı

1- Uzman16 - Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 - Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3-Limon - Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
- Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)

Hakan KINACI
15-01-2008, 11:52
1- Uzman16 - Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 - Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3-Limon - Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4-Limon - Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5-Hakan KINACI - Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi(BİTTİ Adrese teslim ettim.)
6-Hakan KINACI - Güvercinler tanıtım ve bakım (daha tam olarak başlamadım.)

fevziye
15-01-2008, 12:22
1- Uzman16 : Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 : Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3- Limon : Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4- Limon : Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5- Hakan KINACI : Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi
6- Hakan KINACI : Güvercinler tanıtım ve bakım
7- Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler

Vildan Sönmez
15-01-2008, 12:46
8- Vildan Sönmez: Kelebekler (neredeyse hazır)

zenfree
15-01-2008, 12:48
9- Zenfree- Evde sofralık zeytin yapımı

sabah
15-01-2008, 13:00
9- Zenfree: Evde sofralık zeytin yapımı
10- Sabah: Ağaç altına ne diksem?

Mucip Gürbüz
15-01-2008, 13:16
İç mekan bitkileri üretim teknikleri ( çok yer tutacak ve biraz uzun zaman istiyor, bölüm halinde mi yapsak yoksa çok basit geçiştirmek gerekecek)

Evde pratik dondurulmuş sebze ( Mevsim sebzelerinden seçerek yazıyorum)

caretta
15-01-2008, 22:22
13-Caretta- Çekirdek Kampanyası (Döküman ve bilgileri zaten sizde. En kısa zamanda gelecek ayın yazıyı hazırlayacağım.)

sabah
16-01-2008, 09:44
Kullanıcı Adı - Yazı Başlığı
10-Sabah: Ağaç altına ne diksem?
11-Mucip Gürbüz: İç Mekan Bitkileri Üretim Teknikleri (Bölümler halinde)
12-Mucip Gürbüz: Evde Pratik Dondurulmuş Sebze (Mevsim sebzelerinden)
13-Caretta: Çekirdek Kampanyası

Bunların yanı sıra hazırlanacaklar:

- Ali H. ALI: Bonsai ve diğer konular
- Güler: Bahçem
- Buket Aknar: Söyleşi
- kuru.ümit: Gezi
- Sebahattin Sargın: Çeşitli
- sevilay: mumçiçeği
- sapudeaura: Plumeria

Sebahattin Sargın
16-01-2008, 09:48
Ben şimdiye kadar yaptığımız agaclar.net toplantıları ile ilgili bir yazı hazırlıyorum, kısmetse bu akşam teslim ederim.

11-Mucip Gürbüz: İç Mekan Bitkileri Üretim Teknikleri (Bölümler halinde)
12-Mucip Gürbüz: Evde Pratik Dondurulmuş Sebze (Mevsim sebzelerinden)
14-Sebahattin Sargın: agaclar.net toplantıları

sabah
16-01-2008, 14:10
Ev-Bahçe dergisinin 1. lik ödülünü kazanmış bir bahçe sahibi

Dereceye giren diğer kişilerle görüşmeyi planlayan ya da tanıyan var mı acaba?

sabah
16-01-2008, 14:12
Bitki akvaryumları ve sucul bitkilere de 1 sayfa ayırılsa her sayıda.

Acaba 2007'de yarışma yapıldı mı? Sonuçları yayınlanabilir mi?

Hakan KINACI
16-01-2008, 14:21
Sn.Sabah,
Evet yapıldı ama sanırım sonuçları burada yayınlamak yeri değil diye düşünüyorum.
Uygun konu başlığında yayınlanabilir. Tabii varsa... :)

sabah
16-01-2008, 14:26
Benim demek istediğim Ocak 2007'de yayınlanan yazıyla ilgili olan:
Kemal Saka / 2006 Uluslararası Sucul Bitki Tanzim Yarışması.

Eksik yazınca yanlış anlaşılmış..

Hakan KINACI
16-01-2008, 14:46
Sn.Sabah,
2007 Akvaryum yarışması kasım ayında sonuçlanıyor ve hemen yayınlanmıyor.
Bu yüzden de Sn.Kemal Saka 2006 yarışma sonucunu 2007 de vermesi çok normal bir durum....

Not: Bu yazışmalarımın konu dışı olduğunu düşündüğümden yetkililerce silinmesini talep ediyorum. Saygılar,

Buket Aknar
16-01-2008, 15:53
Havaların müsait olması ile birlikte bu söyleşi için önceden söz aldım. Ancak bahçenin de güzel olması arzusundayım, en erken zamanda bahçeyi bir ziyaret edip durumu göreceğim, söyleşiyi ona göre yapmayı düşünüyorum.
Kış mevsiminden dolayı bahçenin uyumakta olduğunu düşünüyorum.

sabah
17-01-2008, 15:57
Ben şu an "kapris yapar" konumdayım :)
Biz de kaprissavar durumdayız.:rolleyes:
Derlediğimiz kadarıyla son durum aşağıda. Her sayı için 10 yazı desek, sanki 3 sayı çıkabilir gibi.
Ne dersiniz? Biraz daha bekleyelim mi, zamanımız var mı?
__________________________________________________ _______________
*3- Limon : Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
*4- Limon : Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
*7- Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler
*11-Mucip Gürbüz: İç Mekan Bitkileri Üretim Teknikleri (Bölümler halinde)
*12-Mucip Gürbüz: Evde Pratik Dondurulmuş Sebze (Mevsim sebzelerinden)
14-Sebahattin Sargın: agaclar.net toplantıları
15-aysemelike: Eviçi sümbül yetiştirme

* Birden çok ay yayınlanacaklar.

Bunların yanı sıra hazırlanacaklar:

- Ali H. ALI: Bonsai ve diğer konular
- Güler: Bahçem
- Buket Aknar: Söyleşi
- kuru.ümit: Gezi
- kuru.ümit, sabah: Alerji ve bitkiler
- sevilay: mumçiçeği
- sapudeaura: Plumeria

malina
17-01-2008, 18:16
Ali H. ALI: Bonsai ve bitki tanıtımları
Limon : Ayın Sebzesi
Limon : Ayın Yemeği
Mucip Gürbüz: İç Mekan Bitkileri Üretim Teknikleri
Mucip Gürbüz: Evde Pratik Dondurulmuş Sebze

Her ay yazı hazırlamayı kabul edenler bu arkadaşlar...

kuru.ümit: Gezi yazıları

Ümit yazabilir diye listeye eklenebilir.

Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler

Şifalı bitkiler konusu ise zor bir alan. Ancak üniversitede bu konuda eğitim almış biri tarafından yazılabilir. Fevziye öğretmen...

Özetle şu an ortada 4 arkadaş, 6 konu kategorisi var.
4 arkadaşın 2 tanesi, 2 konu hazırlayacak. Yani bir Allah etmesin bir hastalık falan olduğunda 4 yazı birden eksilecek. Eh Mucip Beyin alınganlıklarını da daha unutmadım :)

Diğer arkadaşlar ise dergi için birer yazı gönderdiler ya da yazma sözü verdiler. O yazılar da ancak bir sayıya yetecek kadar. Sonra ne olacak?

Dergi genel olarak, 13-14 yazı, ortalama 180-200 sayfa olarak hazırlanıyor. Bir sayılık yazı toplanması yetmiyor. Yedekli çalışmak gerekiyor. Güncel olan yazılar hariç (bu ay yapılan bir fuar yazısı, günceldir; ancak o ay yayınlanabilir) yine de elde, bir sonraki ayı çıkaracak yazı olması gerekir. Tabii bu tempo hep devam etmeli, her zaman elde bir sayılık stok bulunmalıdır.

Ayrıca her gelen yazı yayınlanacak diye bir kural yok. 2007'de dergide yayınlanan yazıların toplam sayısının dörtte biri kadarı, elenmiş yazıdır. Onun için olabildiği kadar kaliteli bir dergi okuma fırsatı buldunuz.

Bu bilgiler ışığında, henüz dergi çıkarılmaya karar verilir gibi görünmüyor.

Kaprissavarlığınız henüz etkili değil, biraz daha gayret :)

malina
17-01-2008, 21:50
Dergi konusunda hevesli olanların hevesini de kırmak istemiyorum. Forumda zamanı uygun grafiker var mı?

caretta
18-01-2008, 00:06
Sanırım iyi belirtememişim..Derginin her sayısında bir yazı yazabilirim :) Bir yedekli olmak üzere yazı gönderebilirim.Sadece konularımı seçme şansım olursa iyi olur...
Bitki veri tabanı için de yardımcı olmak isterim ama nasıl olabileceğimi bilmiyorum :)

sabah
18-01-2008, 09:11
Gelen yazıları saklar, dergiyi daha sonra da çıkarırız :)
Sanıyorum yazılar hazır olsa bile dergi kompozisyonunda toparlamak zaman alıyor. Biz de gelen ve gelecek yazıları daha önce Anasayfada olan başlığını net hatırlamıyorum Yazılar gibi bölüme formatı düzenlenmiş olarak siteye koysak. Yanlış hatırlamıyorsam önceki yazılar düz, renksiz, özel formatsız yazılardı.

irfan yurtbahar
10-02-2008, 22:48
merhaba,
sadece ülkemizde yetişen bitkileri fotoğraflayıp bir bölüm oluşturalımmı?
sevgilerimle...

malina
11-02-2008, 00:03
Galeriye baktınız mı?