Bağlan

View Full Version : Sakız Fidanı (Pistacia lentiscus)

bonsaisan
19-12-2007, 09:16
http://img218.imageshack.us/img218/5451/5552wd4.jpg

Bu fidanı ve bir başkasını geçenlerde fidanlıkdan aldım.
Çok hoş yapısı ile her zaman doğada dikatimi çeken bir tür olmuşdur çok dayanıklı olması ve gövdesinni kendine has yapısı ile bonsai için uygun bir yapıya sahip olması beni cezbetti.
Kafamda ki forma uygun olrak şekillendirmeye başlıyaçağım.
Saygılar.

jada
24-12-2007, 12:42
güzel bir fidan seçimi bonsaisan
benimde hep dikkatimi çekmiştir bu sakız agacı

bonsaisan
24-12-2007, 13:24
Evet bayram olmasının verdiği rahatlıkla sakız ağaçı fidanını şekillendirmeye başladım.
http://www.bonsaisan.com/tel/s001.jpg

Koyu yeşil
24-12-2007, 14:08
Hepimiz bayramı fırsat bildik sanırım :) Ana gövdeden çatal yapan dallardan birini budadınız mı? Farklı bir açıdan daha fotoğraf rica edebilir miyim?

salvia
25-12-2007, 10:39
Zaten şu görüntüsüyle bile bonsai gibi duruyor.Takipteyim her zaman ki gibi....Kolay gelsin.

bonsaisan
25-12-2007, 11:11
Ocak ortası gibi saksılama yapıcam ozaman farklı yönlerden çekilmiş fotğraflarını siteye ekliyeçeğim
Dİğer tüm çalışmlar saksılanaça ozaman sırası ile hepsininin 3d görüntülerini koyucam.

Ali H. ALI
25-12-2007, 12:33
Bonsaisan, guzel bir bonsai olacak, kolay gelsin.

bonsaisan
25-12-2007, 15:41
Ali hocam teşekürler.Uygun bir örnek fidan seçildiği zman çok hızlı ve sergileme değer nitelikde bir ağaç çıkarmak kolay oluyor.
Şekillendirme ve bonsai saksısına dikim her zman ki gibi kolay ve zahmetsiz olsada en zor kısmı bu ağaçın sığ ve ufak bir saksıda gelmekde olaçak 2008 yazını çıkarması.
Bonsai en zor en sabır isteyen ve en zahmetli yanı burada başlıyor.
Sullamanın dikat edilmesi doğru besin kullanımı.Gibi önemli hususlar şekilendirme budama ve saksıya alım gibi daha basit uygulamalardan zor .

Umuyorum ki bu fidan özeliğinden ve dirençli yapısnda dolayı İzmir gibi sıcak bir hava yapısı bulunan şehrimizde zorlukları önceki çalışmam begonvil gibi atlataçakdır.
Saygılar.