PDA

View Full Version : Karınca / Teraryum (Terrarium) için

thesylvester
06-12-2007, 13:54
Arkadaşlarla birlikte teraryum yapmak istiyoruz biraz bilgi topladık ama bu mevsimde karınca bulmak biraz zor forumda teraryum yapanlar vardır mutlaka karşılaştıkları sorunları yazarlarsa buna göre önlem alırım bide kraliçe karınca olmayınca işçi karıncalar(kısır dişi) kendi aralarında bi tane kraliçe seçip yaşamaya devam ediyolarmış işçi karıncalarla normal karıncanın görünürde nasıl farkları vardır ? yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar:rolleyes:

hassoman
06-12-2007, 18:43
Sevgili thesylvester,

Kendinize çok ilginç bir uğraş bulmuşsunuz. Keşke yardım edebilseydim. Ama bir belgeselde izlemiştim. Oldukça büyük bir terrariumda bir karınca kolonisi rahatlıkla izlenebiliyordu. .

Terrarium biliyorsun karasal hayvanları yetiştirmek için onların doğal yaşam koşullarına uygun olarak yapılmış yapay yuvalardır... Kurulması, sürüdürelebilir olması, bakımı başlı başına bir iş gibi... Bilgi birikimi ve deneyim gerektiren sıkı bir uğraş...

Bence önce geniş bir araştırma ve bilgilenme aşamasından sonra kendinize bir proje hazırlamalısınız. 'Ha' deyince bir karınca kolonisi bulunur mu, ya da oluşturulur mu bilmiyorum. Gelişmeleri bizimle paylaşırsan sevinirim.
Hadi bakalım kolay gelsin..

vyssera
14-12-2007, 21:19
Thesylvester, benim de hep sahip olmak istediğim bir şey karınca kolonisi, gel beraber araştıralım bu işi.

bitkici_volkan
27-12-2007, 22:26
merhabalar arkadaşlar bende inanın yardımcı olmak isterim eğer birşeyler bulabilirsem ben buraya yazacagım yaptığınız araştırmalar hakkında bizleride bilgilendirirseniz sevinirim

vyssera
29-12-2007, 16:00
Karınca teraryumlarını inceledim biraz, forumuzda teraryum konusu http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1783
bölümünde işlenmiş. Ama karınca konusu daha ayrıntılı tabi, ingilizce sitelerden biraz araştırma yaptım. Yakında bulduklarımı gösteririm.

MeRt_x
21-09-2008, 19:39
arkadaşlar karınca kolonisi kurmak istiyorum ilgilenen arkdaşlar lütfen bana ulaşsın

memet
21-09-2008, 21:49
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlara senin ulaşmaya çalışman daha uygun olmaz mı?

golgeee
17-03-2009, 15:21
Eski bir konu birkaç mesajdan sonra unutulmuş, bende çocukluğumdan beri karınca teraryumu kurmayı hayal ediyordum, kısmet olursa bu yaz kraliçe bularak bu işe başlayacağım. bu konuda bilgisi olan arkadaşların mesaj yazmasını rica ederim.

24-03-2009, 17:29

Karınca beslemek konusunda bir denemem olmuştu :)
öncelikle kara vermeniz gereken şey sadece karıncamı besleyeceksiniz Mix bir yaşama alanımı kuracaksınız

Ben sadece karınca beslemiştim.
http://images.habervitrini.com/haber_resim/karincaevi_icat.jpg
öncelikle bu buna benzer bir kap bulun **** yapın biraz tahta biraz cam ölçüleri size kalmış ama iki cam arasında kalan alan 4-5 cm olursa iyi olur nedeni karıncalara vereceğiniz yemekler ve tünel yapılarını izleme şansı. Ölcü olarak yükseklik 50cm genişlik 80cm kalınlık 4 cm olarak öneriyorum.

yaptığınız bu kabın içine direk toprak koyabilirsiniz. Fakat benim önerim Biraz kumla koyun yani 3 cm toprak 3 cm kum olarak koyun böylece içerideki hareketliliği fark etmeniz kolaylaşıcak. Dip kısma ufak taşlar eklerseniz karıncalarınız mühendisliklerini göstermeleri gerekecek ve daha iyi bir görüntü oluşacak. Üste 10 cm lik hava boşluğu idealdir
Şimdi biraz yaprak biraz küçük dal ve taşlar zevkinize ve uğraşabileceğiniz süreye göre yosun da ekleye bilirsiniz ama nerdeyse hergün içini açıp fısfısla yosunlarınızı sulamanız gerek.

Biraz bekleyin yosunlarınız biraz yol alsınlar taşlarınız toprağınız biraz sertleşin ve dibe otursun :) karıncalarınız kazarken biraz uğraşsınlar. Topragınızın sertleşmesi oturması yosunlarınızın Hızlı ilerlemesi için Saksı sular gibi sulama yapabilirsiniz Karıncalarınız koymadan önce ama Sonra kesinlikle yapmayınız.

Ve ortalama 1 hafta süre sonunda yeriniz hazır Artık karınca bulmaya geldi iş. Benim önerim 1 kürek bir plastik kap ve 1 de fırça ile açık araziye gidin Yanınızda domates gibi sulu bi besin madeside götürebilirsiniz.Ve eğer vaktiniz ve sabrınız varsa Domatesi öncelikle parçalayıp ikram etmenizi öneririm. Birçok karınca etrafına toplanacaktır Ana karıncada yakınlarda olma ihtimali, yükselir. Sonra Kürekle tam kolanini bulunduğu giriş deliğine Saldırın :) geniş bi şekilde alt kısımdan açmaya çalışın oldukça çok karınca çıkacaktır. Biraz toprakla birlikte karıncalarınızı fırca yardımıyla yakalayıp kaba koymaya çalışın. Bulabilirseniz büyük ve kanatlı kraliceyide bulun. Karıncalarınızı topraksız kaplarda tutmayın hemen ölürler.

Ve karıncalarınız yaptığınız Terrarium içine ekleyip üstünü sinek teliyle veya hava alan bir bezle kapatabilirsiniz paket lastiklerini kullana bilir **** selobantla çevresini kapatıp karıncalarınızın içinde kalmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak besleme kısmına gelelim bir parça ıslak pamuk su için. Küçük bir kabı uygun şekilde alana yerleştirip temiz su koyarakda bunu yapabilirsiniz. Dikkat edin pamuk çabuk küfleniyor ve çevredeki yiyecekleride bozuyor Özellikle sulu olan yiyecekleri
Yemek olarak da tarladan bulduğunuz için kuru olan her besin ürününü ve çeşitli börtü böceği kullanabilirsiniz

Genel davranışlarına gelince ilk zamanarda hızlı tüneller açıp anakarıncaya kontrol ettirecekler. ve onun isteğine göre yapacaklar. Ana karınca yumurtlamaya başlayınca artık uzun soluklu dostlarınız var beslemeyi ve özelliklede su vermeyi unutmayın

bugrayesilkayna
31-08-2009, 14:05

Karınca beslemek konusunda bir denemem olmuştu :)
öncelikle kara vermeniz gereken şey sadece karıncamı besleyeceksiniz Mix bir yaşama alanımı kuracaksınız

Ben sadece karınca beslemiştim.
http://images.habervitrini.com/haber_resim/karincaevi_icat.jpg
öncelikle bu buna benzer bir kap bulun **** yapın biraz tahta biraz cam ölçüleri size kalmış ama iki cam arasında kalan alan 4-5 cm olursa iyi olur nedeni karıncalara vereceğiniz yemekler ve tünel yapılarını izleme şansı. Ölcü olarak yükseklik 50cm genişlik 80cm kalınlık 4 cm olarak öneriyorum.

yaptığınız bu kabın içine direk toprak koyabilirsiniz. Fakat benim önerim Biraz kumla koyun yani 3 cm toprak 3 cm kum olarak koyun böylece içerideki hareketliliği fark etmeniz kolaylaşıcak. Dip kısma ufak taşlar eklerseniz karıncalarınız mühendisliklerini göstermeleri gerekecek ve daha iyi bir görüntü oluşacak. Üste 10 cm lik hava boşluğu idealdir
Şimdi biraz yaprak biraz küçük dal ve taşlar zevkinize ve uğraşabileceğiniz süreye göre yosun da ekleye bilirsiniz ama nerdeyse hergün içini açıp fısfısla yosunlarınızı sulamanız gerek.

Biraz bekleyin yosunlarınız biraz yol alsınlar taşlarınız toprağınız biraz sertleşin ve dibe otursun :) karıncalarınız kazarken biraz uğraşsınlar. Topragınızın sertleşmesi oturması yosunlarınızın Hızlı ilerlemesi için Saksı sular gibi sulama yapabilirsiniz Karıncalarınız koymadan önce ama Sonra kesinlikle yapmayınız.

Ve ortalama 1 hafta süre sonunda yeriniz hazır Artık karınca bulmaya geldi iş. Benim önerim 1 kürek bir plastik kap ve 1 de fırça ile açık araziye gidin Yanınızda domates gibi sulu bi besin madeside götürebilirsiniz.Ve eğer vaktiniz ve sabrınız varsa Domatesi öncelikle parçalayıp ikram etmenizi öneririm. Birçok karınca etrafına toplanacaktır Ana karıncada yakınlarda olma ihtimali, yükselir. Sonra Kürekle tam kolanini bulunduğu giriş deliğine Saldırın :) geniş bi şekilde alt kısımdan açmaya çalışın oldukça çok karınca çıkacaktır. Biraz toprakla birlikte karıncalarınızı fırca yardımıyla yakalayıp kaba koymaya çalışın. Bulabilirseniz büyük ve kanatlı kraliceyide bulun. Karıncalarınızı topraksız kaplarda tutmayın hemen ölürler.

Ve karıncalarınız yaptığınız Terrarium içine ekleyip üstünü sinek teliyle veya hava alan bir bezle kapatabilirsiniz paket lastiklerini kullana bilir **** selobantla çevresini kapatıp karıncalarınızın içinde kalmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak besleme kısmına gelelim bir parça ıslak pamuk su için. Küçük bir kabı uygun şekilde alana yerleştirip temiz su koyarakda bunu yapabilirsiniz. Dikkat edin pamuk çabuk küfleniyor ve çevredeki yiyecekleride bozuyor Özellikle sulu olan yiyecekleri
Yemek olarak da tarladan bulduğunuz için kuru olan her besin ürününü ve çeşitli börtü böceği kullanabilirsiniz

Genel davranışlarına gelince ilk zamanarda hızlı tüneller açıp anakarıncaya kontrol ettirecekler. ve onun isteğine göre yapacaklar. Ana karınca yumurtlamaya başlayınca artık uzun soluklu dostlarınız var beslemeyi ve özelliklede su vermeyi unutmayın

suyu kaba koyarsak karınca nasıl içicek :D

02-09-2009, 19:42
suyu kaba koyarsak karınca nasıl içicek :D

Abi kavanoz koy demedik :dilli: biraz uzun deriniği 2-3 cm geçmyecek mümkün olduğunca yayvan bir kap onu mutfekteki metalik renkli kap ört mede kullandığımız aliminyum folyolardan kendinde yapabilirsin

aqualh
03-06-2010, 03:47
Benim bir sorum olacaktı, ;)

Farklı cins karıncalarda bir arada yaşıyabiliyorlarmı.

Kedi Tırnağı
06-06-2010, 04:40
Arkadaşlar, evimi, balkonumu, bitkilerimi istila eden Koloniyi almak isteyen var mı:D
Terrarium meraklılarına duyurulur. Çok cevval bir koloni:) Sizin terrariuma apartman da yaparlar, gecekondu da. İnşaat firmalarına pazarlamayı düşünüyorum bunları. Zavallı annemin dairesini de istila ettiler 2 yazdır. '' 50 yaşımdan sonra bir evim oldu onu da karıncalar oyuyor '' diye dertli kadıncağız:D

GLCN
06-06-2010, 12:02
sevgili kedi tırmığı size katılıyorum benimde balkonumda kurtulamadığım bir koloni isteyen olursa seve seve verebilirim:)

aqualh
06-06-2010, 13:01
sevgili arkadaşlarım böyle bir sorunum oldu linki paylaşıyorum

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21274

13-06-2010, 12:35
aqualh

http://i.radikal.com.tr/644x385/2009/02/08/fft5_mf116735.Jpeg

resme bak kraliçeyi görürsün kesin :)

arılardaki gibi karıncalardada kraliçe karınca büyük olandır. Emin olmak için bir kaba biraz toprak koy ve toplaıklarını içine at bi süre sonra göreceksin kaliçenin yanında birikecekler.
ve ona resmen saygı duyup yolundan bile çekiliyolar :)

Ana olmazsa tünel kazıyolar. Yemk yiyip yatıyolar. Karıncaların ömrü bittiğinde koloni ölüyor. Dvamlılığı gelmiyor. Arıcı arkadaşlar bilir. Aynen arı dada geçerli

Farklı cins karıncalarda bir arada yaşıyabiliyorlarmı.
Üsteki sorun Hayır yaşamazlar. Kavga edip savaşıyolar. Bi kaç çins var bildiğim kölleleştirp çalıştırıyo başka türleri

Merve Altınel
27-11-2010, 17:32
Kraliçe karınca olmadan sadece işçi karıncalarla bir koloniyi ne kadar zaman yaşatabilirim? ve kraliçe karınca olmadığı için işçi karıncalar arasından dişi olanların ilerleyen zamanlarda doğurganlık özelliği kazanıp kraliçe karıncaya dönüşme ihtimali olduğunu duymuştum. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Buna çok ihtiyacım var ilgilenirseniz çok sevinirim.

Kharel
28-11-2010, 00:24
İşçi karıncaların ömrü kısadır. Ve kraliçe olmayacağı için tam bir koloni mantığıyla hareket edeceklerini sanmıyorum.

teraryum.host
27-12-2011, 11:27
Tünel kazan canlıların yaşadığı teraryumdaki bitkiler zemine gömülen bir saksı içine yerleştirilebilir.

Özellikle hassas bitkilerin kökleri bazen kazıcılardan olumsuz etkilenebilir.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kaplumbağaya sırtın niye sağlam demişler, evimi sırtımda taşırım demiş.

Teraryum ve çeşitli hayvanlarla ilgili kişisel web sitem: teraryum.host.org (http://www.teraryum.host.org)

hayvan dostu
26-02-2012, 10:27
Kraliçe karınca buldum ve beslemeye çalıştım ama sonucu kötü oldu. Çok pişmanım. Bence beslemeyin doğada kalsın...