View Full Version : Hfz / mum çiçeklerim
Sevgili Hoyadag, hayırlısı olur inşallah..
Ben sayenizde yaşadığım bugünkü sevincimi paylaşmak istiyorum;
Akşamüzeri Amerikalı çeliklerime kavuştum, çok teşekkür ederim. İnanılmaz heyecanlıyım. Bebekler gibi tek tek pamuklara sarmışsınız, gayet sağlam geldiler.
Aynen yazdığınız gibi pek bir hırpalanmışlar uzun yollarında. Endişe ile Hoya Macgillivrayi’yi elime alıp 'Ben seni nasıl kurtaracağım? Pek de halsiz görünüyorsun' diye düşünürken elimdeki çeliğin 'Ben de seni sevdim, yaşayacağım! Yeter ki sen benim için çaba göster' dediğini hissettim.:dilli: ''Hiss-i Kable-l Vukû'' :p
Şaka bir yana hepsinin tutacağına inanıyorum. Bunun için elimden geleni de yapacağım. Ki hemen başladım zavallı Macgillivrayi'yi beşiğine yatırarak. Yarın da diğerlerini dikeceğim. Sanırım 2-3 haftada yaşayıp yaşayamayacaklarını anlarım. Bu arada budadığım tüm yaprakları da hemen diktim.
Tekrar çok teşekkür ederim bu mutluluğu yaşamama vesile olduğunuz için. Sürpriziniz de çok ince.:o
Sevgilerimle..
Hafize Hanım,
Beşik çok güldürdü beni :D.. Bebek gibi bakmaya başlamışınız çeliklerinize..
Ne diyeyim, Allah uzun ömürlü etsin.. Annesine bağışlasın... ;)
Bu arada, mumçiçeği susuz topraksız 20 gün yaşayabiliyor demek ki.. Sulama yaparken bunu gözönünde bulundurmalı...
Selamlar..
Çelikte 3 adet göz var. Birincisi yaprakların olduğu yer, ikincisi resimde görülen yaprakların epey üzerinde, üçüncü göz de en sonda. Son gözün üzerinde sap da yok. Büyük ihtimal bir dalın uç noktasından 3 göz alınarak kesilmiş.
En altta kalan gözün bulunduğu yerde de iki yaprak var, başka da yaprak yok. Ben bir adet yaprak bırakmak istediğimden bu şekilde yatırmanın akıllıca olacağını düşündüm. Dik olarak dikseydim hem iki yaprağı da kesmek zorunda kalacaktım, hem de alttaki 2 göz çok toprak altında kalacaktı.
Sonuçta öyle bir dikim oluştu ki, hakikaten beşiğine yatırmış oldum nazlı bebişimi.;) Ayrıca tüm çiçeklerim benim çocuklarım, hepsini tek tek severken çocuğummuş gibi konuşuyorum.:dilli:
Hfz Hanım bol şans.Yeni bebişler hayırlı uğurlu olsun.
papatyam
18-10-2007, 08:17
Hepsini çok iyi biliyorum :) dün konuştuk hfz hanımla :):)
Papatyam; lütfen sevgili Hafize Hanım'a da teşekkür edin.. Yoksa darılırız haaa.. ;)..
Belki foruma pek yansımamış olabilir ama; bu sipariş işinin sancısını çok çekti, haberiniz olsun..
Selamlar..
Hafize hanım, elinize sağsalim ulaşmasına sevindim. Ben de o çeliğin(macgillivrayi) karşısında saatlerce düşünüp durmuştum. Bu haliyle zaten zayıf, nasıl dikilmeli, yapraklarının düşmemesi için ne yapmalı diye. Oldukça güzel ve orjinal bir çözüm olmuş, tebrik ederim. Umarım en kısa zamanda kendini toplamayı başarır.
Aslında biraz kızmadım da değil Bob Smoley'e. Diğer çeliklerin durumu iyi çünkü gövdeleri kalın ve daha yaşlı dallar. Ancak benim için en kıymetli olan macgillivrayi'nin ki aslında güçlü bir tür, serpens gibi narin bir tür değil, çok taze ve narin sürgünlerinden göndermiş olması. Bunun yanında çelikleri Paul bey kadar güzel paketlememiş açıkçası. Çelikler gazeteye sarılmış ve ondan sonra kutuya konulmuş. Fiziksel darbe almamışlardı ama daha iyi olabilirdi.
Belki, çiçeklerin bazılarının taşımda hasar görmüş olduğunu belirtmeliyiz.
Durmu telafi etmek geçebilir aklından.
Mehmet bey, bahsettiğim gibi çelikler fiziksel darbe almamışlardı. Ancak taze olan macgillivrayiler soğuğa ve zamana yenik düşmüşler. Bu gibi durumlar için ısı korumalı özel paketler öneriyor ama fiyatı yüksek geldi bana. Ancak yine de bahsettiğiniz üzere kibarca bir paket önerisinde bulunulabilir kendilerine.
Bu arada Amerikadan gelen çelikler için talepte bulunan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Herbirinize (İnşaallah gözden kaçırdığım kimse olmamıştır. Olmuşsa, Hollanda siparişinin son aşamasının verdiği yorgunluğa vererek beni affediniz.) özelden mail attım. Hesapta olmayan bir durum olmazsa yarın sabah kargoya vereceğim. Adı geçen taleplerle elimde olan gönderebileceğim çelikler malesef tükendi. Bazılarını da malesef kaybetmiştim zaten.
Bu konuda artık bahar aylarını beklemek niyetindeyim, ancak yine de bireysel veya küçük organizasyonlar halinde, Amerika'ya (Bob bey'e veya diğer üreticilere) sipariş verme yönünde talep olursa her zaman yardımcı olmaya hazırım.
Aslında ben size paket önermiştim de diyebilir, hadi bir güzellik yapayım da diyebilir.
Bilmem ki, ben bir denemeli derim.
Arkadaşlar, moralinizi bozmayın. Aynı türden alan arkadaşlar var ise her zaman elde etme şansınız var demektir. Ayrıca artık bu konuda sorun yaşayacağımızı sanmıyorum, sanırım en ucuz satıcımızı bulduk. Şahsen baharda maratona devam etmeye niyetim var.
Bu arada Amerikalı çeliklerden Chimera'da da hareket başlamış. Bölerek iki çelik çıkarmıştım, her ikisi de tutmuş. 1. resimdeki çelik için uyguladığım serayı Sevgili Sevilay Hanım bir yerde sormuştu, sanırım kendisine iyi bir referans olacaktır. Benim çok işime yaradı.
(Sevgili Sevilay Hanımcığım, seranın sağ tarafındaki bebiş size tanıdık geliyor mu?;))
Sevgili Hafize hanım, bahsettiğim tam da böyle bir şeydi ama Mucip bey onaylamayınca korktum doğrusu.
Siz o şişenin kapağını hep açık mı tutuyorsunuz?
Yani o şişeyle birlikte çiçeğe nasıl davranıyorunuz?
Bebişi tanıdım,çok güzel,Allah nazardan saklasın hepsini.
Amin, teşekkür ederim.;)
Şişenin kapağı yok ve kesik. Saksının içine oturttum kestiğim yerden. Üstten fısfıslama ile suladıktan sonra kapattığınızda uzun süre hiç su da, fısfıslama da istemiyor. İhtiyacına siz şişeyi çıkararak bakıyorsunuz. Tek sorunu sulamayı fazla kaçırırsanız çürümeyi çabuklaştırıyor. O yüzden uzun süre su vermemeniz gerek.
Sevgili Hafize çeliklerinizin son durumları hakkında bilgi verir misiniz?
Sevgili Sempe,
Çeliklerimden Paucifolia ve Cummingiana'yı kaybettim. Diğerleri henüz sadece yaşıyorlar. Bazılarında yaprak ve göz gelişimleri var, diğerlerinde hareket yok ama yaşıyorlar. Sanırım bahar ile birlikte canlanacaklar. Resimlemeye değer hale geldiklerinde resimlerini paylaşırım.
Bu arada elimde bulunan ve henüz ölmeyen türleri tekrar listeliyorum:
Hoya Davidcummingii GPS 10050 20026
Hoya Lacunosa Borneo 06
Hoya Obovata GPS 8873 22029
Hoya Oobscura GPS 1108 22030
Hoya Onychoides GPS 101108 98076
Hoya Pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031
Hoya Pubicalyx GPS 282 23009
Hoya sp. GPS 7-35 2006
Hoya Kerrii GPS 00145 98072
Hoya Acuta/Verticilate Veriegata
Hoya Crincle8 Veriegata
Hoya Australis Veriegata
Hoya Carnosa Tricolor
Hoya Diversifolia
Hoya Pubicalyx CV 'Chimera'
Hoya Pubicalyx CV 'Red Buttons'
Hoya Cinnamomifolia
Adını bilmediğim E.Ü. Botanik'ten aldığım ince yapraklı kokulu bir tür.
Ve Tabii ki Hoya Carnosa:)
Tebrikler. Şimdiye kadar ölmedilerse yaşıyorlar demektir. En çok çeşit sizde olacak gibi görünüyor.:)
Teşekkür ederim, ben de sanırım bahar ile birlikte yeni türleri de sipariş etmeye başlayacağım. İnşallah Hoya çiftliği kurmayı başarabilirim.:-))
Bu çeliklere su dışında hiçbir şey vermedim. Ama Şubat'da artık vitamin vermeyi düşünüyorum, bahara hazırlık.:)
Çiçekleriniz çok güzeller bende edimek istiyorum bu bitkilerden nerden temin edebilirim...?
Arzu Kasapoğlu
21-04-2008, 18:55
Bu bölümdeki (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209&page=103)arkadaşlar mum çiçeği siparişi verecekler.
Onlardan yardım alabilirsiniz.
Sn. hfz
Sizin çeliklerinizdeki son durumlar neler... Ay ben bütün bu mum çiçeği macerasının tek tek sonunu merak ediyorum...
Nail Sarı
15-04-2009, 17:03
Hafize hanımın çeliklerinin çoğu büyümüş durumda. Hatta Diversifolia'larından aldığı 3 çelik'i benimle paylaştı. Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Kendisi paylaşımcı ve değerli bir insan.
Çelik verecek kadar büyümüşler demek ki, ne güzel maşallah diyelim... Siz de güle güle bakın Nail Bey yeni türlerinize...
Evet evet... Darısı her yeni çelik sahibinin başına...
hfz hanım keşke uğrasa da buralara biz yeni çelik macerası başlamak üzere olanlara yardımcı olsa...
Nail Sarı
16-04-2009, 07:46
Dün akşam dikkatlice inceledim. Hafize hanımdan aldığım 3 Diversifolia çeliğim filizlenmiş. Yeni yaprakların uçları patlamış görünüyor. Umarım bir aksilik olmaz.
hfz hanım sanıyorum yeşil parmaklılardan. Çeliklerinizin yaşayacağına inanıyorum. Kimbilir belki de seneye tomurcukların fotoğraflarını ekliyor olursunuz :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.