View Full Version : oyaağacı / mum çiçeği
oyaağacı
20-10-2007, 16:47
Sevgili mumlarım, yaprak çıkarmaya başladılar. Büyüme konusunda çok hevesliler. ;)
Sayın Mucip Bey, balkona çıkarmak konusunda kararsızım. Antalya merkezde yaşıyorum. Güney-güneydoğu cephesindeki balkonda acaba yaşayabilirler mi? Şu anda evin içindeler. Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılar.
oyaağacı
20-10-2007, 16:49
Bu arada aramıza dönmenize çok sevdiğimi de belirtmeliyim. Tekrar hoşgeldiniz. Lütfen bir daha bizi bırakmayın. :)
Saygılar.
Mucip Gürbüz
20-10-2007, 20:12
Sevgili oya ağacı; Teşekkür ederim aranızda olmaktan mutluyum, paylaşmaya devam.
Resimlerde gördüğüm çok sağlıklı çiçekleriniz var, eğer mecbur değilseniz hiç keyiflerini bozmayın derim. Sürgün vermeye başlamışlar, onları ip'le destekleyin daha hızlı büyürler.
Şimdi balkona alırsanız yazın tekrar içeri almanız gerekecek, çünkü antalya'nın güneşine dayanamaz, bence hiç dokunmayın. Selamlar.
oyaağacı
21-10-2007, 12:29
Sevgili Mucip Bey,
Benim düşüncelerimi okumuş gibi yazmışsınız.Şimdi içim çok rahatladı evde bakmaya devam.Çok teşekkür ederim.Bir profesyonel gibi düşündüğüm için de ayrıca kendimle gurur duydum söylemeden edemiycem:cool:.Saygılar.
oyaağacı
21-10-2007, 12:40
Ben forumda okuyunca merak edip 'racine' isimli IBA içerikli köklendirme hormonu aldım ve denedim.Sonuç başarısız.10 civarı çeliğin hiçbiri tutmadı fakat ben bunu havaların sıcaklığına bağladım(ağustos sıcakları).Ticari tarımla uğraşan bir tanıdığım bunun işe yaradığını onların çeliklemek için değil fidelerin gelişme döneminde büyümeyi hızlandırmak için sulama suyuyla verdiklerini söyledi(tarımla uğraşanlar zaten fide alıyorlarmış köklendirmekle uğraşmıyorlar).Bana da baharda böyle uygulamamı önerdi.(Gübre anlamında).Bahsettiğim çelikler şulardı:japon gülü,begonvil,oyaağacı,gül,yasemin vs.
oyaağacı
21-10-2007, 12:42
Ayrıca sulandırmak öyle zor ki .ml olrak hesapladım ve çok uğraştırdı .
sinaninci1
21-10-2007, 13:00
Zaten bu saydiklarinizi hormonsuz rahatlikla dere kumunda, tofta,funda topraginda,perlitte ve hatta guzel normal bir toprakta bile celikliye bilirsiniz.
Ben celikleme yuzdesi dusuk celiklerin celiklenmesinde kulanilmasini tavsiye ederim.
Bizler birer amatoruz gerci icimizde bu isi yapan profesyonel arkadaslarimiz var tabi onlar ayri, onlar bu isin ticaretini yapiyorlar ve hormonlari bizim gibi evdede muhafaza etmek zorundada degiller. bizler bire amatoruz niye bazi arkadaslar bu hormonun pesine dustuler anlamiyorum, 2 celik yapacagina 4 celik yap tutma olasiligini artir fazla olursa komsuna ver, arkadasina ver. Arkadaslar bu hormondan lutfen uzak duralim evlerimize sokmiyalim.
Saygilar
Mucip Gürbüz
21-10-2007, 16:35
"Ama deneyeceğim, sırf sonuçlarını görmek adına, bakalım ne olacak"
Ben derdimi anlatamadım galiba, bu çiçek kumda, perlitte, torfta, toprakta, suda veya bunların karışımlarında zaten kökleniyor sevgili hoyadag.
Hormon bende de var, ticari bir üretici olmama rağmen kullanmıyorum.
İBA (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3605&highlight=k%F6klendirme)köklendirme hormonuyla ilgili başlığa bir göz atın, forumda köklendirme hormonunun nasıl kullanılacağına dair de yazılar olması gerekiyordu.
Mumçiçeğinde, M.Gürbüzün dediği gibi gerekli olmuyor. Köklendirme hormonunun gübre amaçlı kullanımı olduğunu sanmıyorum. Yanlış bir bilgilenme olmalı.
Forumda bir göz atalım Mine hanıma sorarız olmazsa.
Mucip Gürbüz
21-10-2007, 17:43
Sevgili Mehmet, hoyadağın uyarılar olarak sıraladığı önlemler, bütün tarım ilaçlarının standart etiketidir, zaten hormon gübre yerine kullanılmaz, bunu bitki gelişim düzenleyicilerle karıştırmamak lazım, bunlarda ; bodurlaştırma, sap uzatma vs.olarak kullanılır ve bunlarda bir çeşit hormondur. Selamlar.
oyaağacı
21-10-2007, 19:02
Racini kavunlar çiçeğe başlayınca veriyorlarmış bitki coşuyormuş bana ifade edişleri buydu.Evet bahsedilen çeliklerde kullanmak gereksiz ama sırf meraktan denedim.
İBA hakkındaki uyarım, Oyaağacı'nın fidelerin gelişmesi döneminde, büyümeyi teşvik etme amaçla kullanımı hakkında duyduklarıyla ilgili.
İBAnın büyümeyi destekleyici bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Mine Pakkaner
22-10-2007, 09:06
Köklendirme hormonlarını eve sokmamak veya kesinlikle birbir zaman kullanmamak gibi düşünceler görüyorum. Konu hakkında tam bir bilgi sahibi olunursa doğru fikir sahibi olmak daha kolay.
Bu konuları çok konuştuk. Lütfen Köklendirme Hormonu Kullanımı ve kimyasallar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1405) başlığını ve Hormonlar / Bitki Gelişimini Düzenleyiciler (bgd) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4809) okuyunuz.
Bir de şunu özellikle yine belirtmek isterim. Üyelerimizin hatası ellerindeki hormonu her tip çelikte denemeleri. Oysa daha önce de pek çok kez söylediğimiz gibi otsu, odunsu ve yarı odunsu çeliklerin köklendirilmeleri için kullanılan hormonun % leri farklıdır. Hatta odunsu çelik köklendirilirken kullanılacak olan hormonun etkili maddesi ve % si bile ağaçtan ağaca, çalıdan çalıya değişir ( http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=22781&postcount=13 ).
Hormon sadece kolay köklenmeyen, köklenme % si düşük olan çeliklerde kullanılır. Ayrıca siz istediğiniz kadar hormon kullanın, köklenme için gerekli diğer koşulları sağlamazsanız (ısı, ışık, hijyen, doğru çelik alma zamanı, vs), hormon bunların hiçbirini ikame edip de başarı sağlamaz.
oyaağacı
03-11-2007, 10:42
Arkadaşlar uzun yoldan misafirlerim geldi.Ben başka işlerle uğraşırken posta kutusuna bakmayı unutmuşum. Büyük stresle şimdi elime geçtiler ,çok şaşkın ve heyecanlıyım.
oyaağacı
03-11-2007, 10:48
Bunlarda başka fotoğraflar.Oksijenli suya koydum acil yorumlarınızı bekliyorum .Birkaç saat içinde toprağa dikmeyi düşünüyorum .En azından 31 Ekimden beri Türkiyedeler.Mucip abi yardım nerden kesicem şimdi.
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 10:54
Merhaba oya ağacı, bakıyorum haberin olsun, biraz karışık olmuş sabret. mümkünse her cinsi ayrı koyarsan iyi olur.
oyaağacı
03-11-2007, 11:31
Haklısın Mucip Bey baştan tane tane başlıyorum.
oyaağacı
03-11-2007, 11:35
Bunlarda diğerleri
oyaağacı
03-11-2007, 11:39
Mucip bey sadece serpensden mi üç çelik çıkarabilirim? Diğerleri zaten çok küçük .
onları direk dikecek miyim?
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 11:45
244 Nolu mesaj: Kıvırcık yapraklı
Etiketin olduğu taraf ÜST
İki çelik olur, büyük yaprağın kapattığı yerde (göremiyorum) iki gözün ortasından gövde yi kesin, alt yaprakları kesinüstte tek yaprak bırakın ve dikin.
2.Resim sağ taraf ALT
Alttaki üç yaprağıda kesin üstte tek yaprak bırakın ve dikin.
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 13:03
245 Nolu mesaj, serpens: Soltaraf Alt
1. Alttaki yapraksız gözün üstündeki gözdeki yaprakların birini kes, 1 cm. üstünden gövdeyi de kes ve dik.
2. Devamındaki 4 yaprağıda kes, çataldakitek yaprak kalsın, çatalda direk ileri uzanmış çeliğin devamı olan (yani tomurcuk gibi birşey olan) dal kalsın öylece dik.
3.Çataldan yukarı giden dalı tek çelik yap, çatalın üstünden gövdeyi kes alt yaprakları kes, üstte tek yaprak kalsın ve dik.
4. Aşağı giden dal: Çatalla hemen yanındaki ters dönmüş yapragın arasından govdeyi kes, alttaki tek yaprağı,üstteki iki yapraktan birini kes ve 1 cm üstten gövdeyi kes, ve dik
5.Üstte kalan kısım, altaki tek yap kes,üstteki bozuk yaprağı kes ve dik.
SİLVER PİNK: Alt yaprakların üçünü de kes üstte tek yaprak kalsın dik.
WERT SPAER: Tek yaprak bırak ve dik.
282 Yazan: sağ taraf ALT, alt yaprakları kes, üstte tek yaprak bırak ve dik.
oyaağacı
03-11-2007, 13:38
Mucip Abicim,
Valla kırk kere okudum çıkattığım sonuç bu.Eksiğim var farkındayım anlamadım :o
Ben 4 çelik çıkarıyorum.
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 13:51
Sevgili oya ağacı;
Sağdan aşağı giden dalda kesmek için işaretlediğin yeri çatalın dibine getir kes, devamini anlarsın. İşaretle birdaha gönder lütfen.
oyaağacı
03-11-2007, 14:04
Serpens dışındakileri diktim .Oksijenli su ile ilk sularını verdim ve salonun pencerelere en uzak köşesine koydum.Ohhhh! Ama serpens beni korkutuyor ,henüz bakışıyoruz çok narin ve başına buyruk gözüküyor:confused:
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 14:10
Hayırlı olsun. serpens için mesajdan sonraki resimi bekliyorum.
oyaağacı
03-11-2007, 14:11
Şimdi nasıl oldu .Kusuruma bakmayın şaşkınlıktan teşekkür bile etmedim sağolun varolun çok teşekkürler:)
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 14:22
Şimdi ikinci gözle üçüncü göz arasından keseceksiniz oraya işaret koyun,çeliklerin üstte bir yaprak bırakın alttakileri kesin. bir daha göreyim.
oyaağacı
03-11-2007, 18:06
Doğru göz mü emin değilim :confused:
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 18:10
Tam orası tebrik ederim.
oyaağacı
03-11-2007, 18:32
Vaaaay tam 5 parça oldu .Bu minnacık şeyler toprakta kaybolmazsa büyür inşallah.Eğer tutarsa birisi kesinlikle sizin .Siz de vardır muhakkak ama içimden geldi .Saygılar.
oyaağacı
03-11-2007, 18:36
Ayrıca kestiğim yaprakları da su da bekleteceğim .Köklenir mi acaba diye düşünüyorum ?Gözümü hırs bürüdü de.:cool:
Mucip Gürbüz
03-11-2007, 18:42
Yaprakların kökleneceğini zannetmiyorum ama ikna olmak için deneyin. Bize lazım olursa utanmaz isteriz, siz keyfini çıkarmaya bakın. Güle, güle büyütün hoşçakalın.
oyaağacı
25-11-2007, 14:39
21 günün sonunda benim çeliklerim de iyi görünüyor .
-C.Crinkle
-Limoniaca
-Verticillata Spear Mint
-Pubicalyx 282
-Pubicalyx silverpink
Limoniaca hariç odunsu çeliklerdi ilerleme yok ama sorun da görünmüyor .Koçtaş'tan aldığım Compo marka orkide toprağına dikmiştim.Haftada bir kontrollü suluyorum.Kök çürümesi yaşamaktan çok korkuyorum çünkü çok sık başıma geliyor acaba önlem olarak bir kereliğine captan ile sulasam olur mu :confused:
Serpensim çok iyi değil :(.Zaten o kadar narin ki var olan birer yapraklarını da döktüler çok ümitli değilim ama onlara belli etmiyorum:o:p
oyaağacı
05-01-2008, 12:24
Herkese Merhabalar,
Benim c.crinkle maalesef öldü :( .Oysaki en çok ondan umutluydum.Gövdesinin içi boşaldı kabuk olarak kaldı.Serpenslerim de galiba öldü ama sanki toprağa sıkı tutunmuşlar gibi sökmeye kıyamadım hala duruyorlar.Diğerlerinden umudumu kesmedim.İyi haberi sona sakladım:D pubicalyx 282 galiba yaprak çıkarıyor yanlış yorumlamadıysam öyle Rresimlerden yorumlarınızı bekliyorum.
oyaağacı
05-01-2008, 12:38
Fotoğraf makinamda sorun çıktı en kısa zamanda fotoları göndereceğim.
oyaağacı
05-01-2008, 13:20
İlk foto serpensler,
2. Silver pink iyi durumda hareket yok ama diri,
3. GPS 282 yaprak olduğunu düşündüren yer pembe-kırmızı çıkıntı,
4. Limoniaca durumu silver pinkle aynı,
5. V.Spear mint aslında gövdesi var ama öyle kısaydı ki (1 cm. )toprağa gömülmek zorunda kaldı ne olur bilmiyorum.
oyaağacı
06-01-2008, 15:30
Artık bu sayfalara kimse uğramıyor mu?
ilknur aşık
07-01-2008, 14:40
Ben uğradım oyaağacı serpense üzüldüm. Benimkilerden tutan olursa gönderirim. Ama daha hareket yok. Benim lacunosa öldü. Diğerleri de öylece duruyor. Sanırım onlarda kış uykusunda
oyaağacı
07-01-2008, 17:29
Teşekkür ederim İlknur Hanım serpensime ben de çok üzüldüm onu çok beğenmiştim .Teklifiniz çok hoş inşallah sizin ki tutar.Ben hareket olmayan çeliklerin ,havalar nedeniyle uykuda olduklarını düşünüyorum baharla birlikte uyanıp bize gülümseyecekler :eek: .
Açıkçası bu sayfaların böyle durgun olması içimi burkuyor.Nerede aylar öncesinin mum kardeşleri :confused:
Evet benim de içim gidiyor, o enerji, neşe kayıplara karıştı. Bizim uyuyan çelikler gibi olduk :p
Serpens'e üzüldüm sevgili oyaağacı ama çok üzülme belki baharla birlikte yeni çelikler isteriz, bendeki 2 serpens çeliği öyle sağlıklıca duruyor. Tutanlar bize yeter şimdilik ileride onları paylaşırız. ;)
oyaağacı
09-01-2008, 17:31
İyi niyetleriniz için teşekkür ederim İlkin ve İlknur Hanım tabi ki paylaşırız yenilerini de isteriz neden olmasın hepsi bizim elimizde :eek:
oyaağacı
13-01-2008, 19:22
Bugün ailece farkettik ki limoniacada da hareket var.Fotoğraf makinasıyla görüntülenemeyecek kadar küçük bir kaç gün sonra paylaşabilirim herhalde.
İklimsiz
13-01-2008, 19:49
Yavaş yavaş sevindirici haberler geliyor. Ne güzel.
Mucip Gürbüz
13-01-2008, 21:47
Sevgili oya ağacı,
Gözün aydın böyle iyi haberler verin de forum mum çiçeği kokmaya başlasın, Antalya da iklim olarak biraz daha şanslısınız, buralarda bitkiler donmaya başladı bile, bu defa geç ilkbaharda bende sipariş verip en sevilen çeşitlerden çoğaltmayı düşünüyorum çünkü sera olmadan bu işin zor olduğu belli ve bence uygun zamanı da belirttiğim mevsim olmalı. Selamlar
oyaağacı
14-01-2008, 17:24
Mucip Bey benim serpens öldü ondan da çoğaltırsanız ilk ben talip olurum.Selamlar.
oyaağacı
19-01-2008, 10:53
Hoya severler,
Bu sabah farkettim ki silver pinkde hareket var.Çeliğin toprakla birleştiği noktada küçüçük bir kabartı.Böylece üç çeliği tutturmuş oldum.
GPS 282 çeliğim dört yerden patladı.On gündür pencerenin önünde duruyor ve öğleden sonraya kadar güneş alıyorlar ayrıca tüm gün oda klimayla ısıtılıyor bu aralar ama yapraklarına fıs fıs yapıyorum.
Vetıcillata çeliğimden de umutluyum gövde kısaydı ama isterse toprağı delip çıkabilir herhalde(36 numaralı mesajdaki son resim).
Bende haberler böyle durum belirginleşince fotoğraf çekeceğim.
oyaağacı
19-01-2008, 11:00
Bahsettiğim tutan çeliklerin hepsi odunsuydu sipariş veren arkadaşlar biliyorlar.Gerçi benim cornasa crinkle( o da odunsuydu) öldü, ama bir dahaki siparişimizde bunları dikkate alalım diyorum.Odunsu gövde olmayanları köklü isteriz. Serpensi unutamıyorum ve ilk talebim serpens olacak :D .
oyaağacı
07-02-2008, 15:01
İlk fotoğraf GPS 282 çok iştahlı büyüyor.
İkincisi limoniaca daha önce bahsetmiştim iki gündür yaprakları belirginleşmeye başladı.
Silver pinkde de pembe uç var ama o henüz beklemede.
V.spear mintde hiç hareket yok ama ben olacağına inanıyorum toprağa çok kararlı tutunmuş baharı bekliyor.
Benden haberler böyle .
Sevgiler.
İklimsiz
07-02-2008, 15:52
Sizin adınıza çok sevindim oyaağacı. Yakında benim de güzel haberlerimi alacaksınız:p
Oyaağacı ne mutlu size benimkiler sizlere ömür okadar üstüne düşmeme rağmen birtane bile tuturamadım.Antalya'nın sıcak bir bölge olmasıda işe yaramış olabilir.
Tebrikler ve de maşallah ;) Bir de serpenslerden yeni yaprak veren olsa da resimlerini görebilsek keşke :rolleyes:
ilknur aşık
08-02-2008, 14:57
sevgili ilkin belki yakında serpens yaprakları görebilirsin;) Benim serpens sanırım yaprak çıkarma hazılığında
Çok güzel bir haber ilknur Hanım, resimleri merakla bekliyorum gerçekten. Benim serpens sağlam duruyor ama ne köklenmiş çelik, ne de yaprak var. Yazın umarım yapraklanıp köklenmeye başlar. ;)
oyaağacı
29-04-2008, 21:28
Benim hoyalar çok hızlı yaprak çıkarmaya başladılar saksıları da çok küçük ,değişim için geç mi kaldım acaba? Resimlerini en kısa zamanda ekleyeceğim .
oyaağacı
09-06-2008, 17:49
Silver pink ve v.spear mintin saksılarını değiştirdim durumları iyi görünüyor.
1. resimdekiler limoniaca ve GPS 282 onların saksıları daha büyüktü onlara sadece toprak takviyesi yaptım.
Limoniaca ve v.s.mint'den uzantılar çıkıyor ,yapraklar sonradan çıkacak galiba minicik duruyorlar.
:)) Sizlerin çalışmalarını okuyup, gelecekte çelik edinmeyi ve büyütmeyi hayal ediyorum :)
Son durumları da olsaydı keşke...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.