PDA

View Full Version : Tavşanlar

Penelophe
03-12-2007, 18:41
Sevgili Penelophe, bir başlıkta okurken rastladım, sanırım tavşanlarınız var. Ben de bir tavşan aldım geçenlerde belki benimle paylaşabileceğiniz püf noktaları vardır. Mesela evde mi baktınız ya da kafes almış mıydınız? Aşı yaptırdınız mı gibi bazı temel sorular :))
Çok teşekkürler

Sevgili Coyote'den bu mesajı aldım ve anlayışla karşılayacağını düşündüğüm için buraya taşıdım.:)

Coyote, tavşanının kaç aylık olduğunu yazarsan, burdan hareketle yanıtlamak daha kolay olur.;)

COYOTE
04-12-2007, 07:46
Tavşanım 1,5 aylık falan.Evde bakıyorum. Hazır yem burada zar zor buldum ama pek sevmedi. Aldığım yerden buğday,yulaf ezmesi,kırık mısır verebileceğimi söylemişlerdi ben de bunları hazır yemle karıştırıp veriyorum. Sanırım en çok yulaf ezmesi seviyor.

COYOTE
04-12-2007, 15:40
Sevgili Penelophe bekliyorum yanıtlarını başlığımız da var artık nasılsa değil mi?:p

Penelophe
04-12-2007, 15:55
-Yaşayacağı yer kafes olursa, daha rahat edersin. En azından kabloları, kumandayı vs.. kemirmez.

-Tuvalet ihtiyacını hep aynı ve köşe olan yere yapar. Tuvaletini yaptığı yer temiz olmazsa başka yerler arayabilir.

-Tavşanlar su içmez diye yanlış bir bilgi var. Aksine günlük içme suyu vermelisin, taze suyu sever.

-3 aylık oluncaya kadar ıslak kuru ayrımı yapamıyorlar ve ıslak yerlerde yattıkları zaman ishalle başlayan ölümle biten istemediğimz sonuçlar doğuyor.

-Yumuşak ve üşümeyeceği bir ortam sağlamalısın ama bu çok zor hergün altına serdiğin şeyleri değiştirmen lazım.

-Genellikle küçük küçük kesilmiş gazete parçaları seriyorlar tavşanların altına fakat bebek tavşanlar bu gazete kağıtlarını yedikleri için kimyasal boyalardan zehirlenip ölüyorlar..

-6.aydan itibaren kuduz aşısını yaptırabilirsin.

-Yaşadığı yere dişlerini keskinleştirme ihtiyacı için bir tahta parçası koy, bu onun en çok sevdiği oyuncağı olacaktır..

Penelophe
04-12-2007, 16:12
-Gıda konusunda, 3 aylık oluncaya kadar katı gıda olarak sadece kırık arpa ver. Bunun yanında marul, roka, patates, havuç, kereviz, ıspanak verebilirsin. Mısır çok yağlı oldğu için bebeklere pek tavsiye edilmiyor.

-Mutfaktan arta kalan meyve ve sebze köklerini, kabuklarını çöpe atma, rahatlıkla tavşanına ver. Onun beslenme şeklini sen belirleyeceksin, bulmakta zorlanacağın şeyleri verme. Büyüdüğünde yiyecek bulman gittikçe zorlaşacak zira doymak bilmiyorlar.;)

-Temizlik ihtiyacını kendisi görür, çokta temizdir su içince bile ellerini, ağzını temizler. Sakın sen yıkama, tavşanlar yıkanmaz. En azından bebekken. İshal olur yıkarsan..

-Bu dediklerimi 3 aylık oluncaya kadar mutlaka yap, ondan sonrası kolay.

-Ortam ısısı soğuk olmamalı, tavşanlar uyurken annelerine **** başka bebeklere sokulurlar. Senin tavşanının ise annesi yok. Dolayısıyla çok üşüyecektir. Mutlaka sokulacağı yumuşak, kuru ve dolgun bir kumaş koy yanına. Polar türü kumaşlar çok uygun bu iş için.

Penelophe
04-12-2007, 16:14
Büyüdükçe daha geniş ve özellikli bir kafese ihtiyacın olacak, o zaman konuşuruz yine. Şimdilik bu kadar, aklına takılan olursa devam ederiz..

Sebahattin Sargın
04-12-2007, 16:18
Evde hayvan beslemek istiyorum, ah birde ailem sorun çıkarmasa :(. Penelophe tavşanlar büyüdüğü zaman yanına eş almak gerekiyormu? Tek kalınca kendilerini rahatsız hissediyorlarmı? Kafes ölçütlerin ne kadar? Evde nasıl bir kafes kullanabiliriz? Çok soru sordum kusura bakma ;)

Sevgiler ;)

COYOTE
04-12-2007, 17:11
Çok teşekkür ederim Penelophe ;)gerçekten epey faydalı oldu bu bilgiler.
Sevgiler:D
Sevgili Sebahattin benim tavşanlarla aram pek iyi olmamıştır ama Ankara'da kuzenimin tavşanını görünce bayıldım öyle şekerdi ki:)) Hep evde bir canlı beslemek istemişimdir. Bir labradorumuz vardı geçen sene maalesef kaybettik bizim ponponun bakımı daha kolay sanki. İnsan böyle şirin bir şeye dayanabilir mi?

Penelophe
04-12-2007, 17:57
Sevgili Coyote maşallah, çok sevimli.:) Haklısın küçükken bakmak daha kolay gibi ama büyüyünce doymak bilmiyorlar. Ne alacağını şaşırıyorsun. Benim pırtık günde 1 çuval sebze ve yarım kilograma yakın yem yiyordu.:)

26022

Beyaz büyük olan anneleri Pırtık, sol üst köşede büyük yavru gibi görünen baba, diğerleri de bebekler.. Şimdi Sevgili Cihan As'dalar. Çünkü ben apartmanda artık bakamaz duruma gelmiştim.. Arada gidip görüyorum, yeni yavruları olmuş Pırtık'ın ve kocaman bir aile olmuşlar..

Penelophe
04-12-2007, 18:32
Sevgili Sebo, tavşan almadan önce bahçen yoksa çok iyi düşünmeni tavsiye ediyorum. Çok sevimli yavru tavşanları görünce sevmeyecek bir insan yoktur diye düşünüyorum. Yavruyken çok sevimliler ve küçük oldukları için bakımları da daha kolay. Fakat büyüdüklerinde durum hiçte öyle kolay değil..

Adı üzerinde tavşan bu, koşmak, zıplamak oynamak ister ama bizim ona sağlayacağımız küçücük kafeslerde, ne kadar koşup oynayabilirler ki?:(

Her hayvan gibi tavşanlarda arkadaş isteyeceklerdir. Yalnızlığa dayanamazlar ve biz onları ne kadar seversek sevelim, yanına sokulup yatacağı, oyun oynayacağı bir arkadaşı gibi hissettiremeyiz kendimizi..

Tavşan hemen hemen her ay yavrulayan bir hayvan olduğu için, bir eşe mutlaka ihtiyacı olacaktır.

Benim tavşanım 6-8. aylar arası depresyona girdi. Hareketleri ve beslenme tarzı değişti. Mutsuz neşesiz bir hayvan haline geldi. Veterinere danıştığımızda ise artık bir eşe ihtiyacı olduğunu öğrendik. Zaten Pırtık'a zor baktığım halde dayanamayıp ona birde eş aldım.

Bir-iki gün sonra çok iyi anlaşmaya başladılar.:) Pırtık'taki değişiklikler normal seyrine döndü. Ve en son da yukarıdaki tablo.:)

Kafes konusunda ise, ben ilk 3 ay 50x50x30 cm ebatlarında ahşap kafes kullandım fakat gece tahta çubukları kemirip de firar edince, yüzümde bir ıslaklıkla uyandım.:) Gözümü açtığımda Pırtık yüzümü yalıyordu, evde tek kemirilen kafes değil, uydunun kablusu ve kumandanın da tuşları yoktu.:)

3 aydan sonra, inşaat tellerinden kendi yaptığım 70x60x50 ebatlarında bir kafes kullandım.

6-8. aylarda ise artık bir eşi vardı ve 100x100x100 boyutlarında, 3 yüzü mdf, alt, üst ve ön yüzü inşaat telinden oluşan (alt yüzünde destek çıtalar vardı) bir kafes kullandım. Ve bu kafes bile 2 kişiden oluşan aileye yetmiyordu..

Bebekler doğduktan sonra da, onları çok sevdiğim halde rahat bir yaşam sürmeleri için (çünkü yer sıkıntısı yüzünden anne ve baba bebeklerin üzerinde dolaşıyordu) onlara iyi bakacak sıcak bir yuva aramaya koyuldum. Sağolsun Sevgili Cihan As, onlara kapısını açtı.:) Ben arada gidip görüyorum..

Sonuçta çok sevdiğim halde, bir bahçem olmadığı için onlardan ayrılmak zorunda kaldım..

Ben Pırtık'ı aldığımda, sadece 20 günlüktü.. Aramızda nasıl bir bağ oluştu düşün artık..

Özellikle ailen evde hayvan beslemeni istemiyorsa, tavşan bakacağın son hayvan olsun. İyi düşün, sonra çok üzülürsün.. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılanlar olursa ben buradayım.;)

Sebahattin Sargın
04-12-2007, 19:00
Hımm demek ki tavşan seçeneğini iptal ediyoruz. Aslında evin terası var yerler mermer kaplı, fakat su delikleri var bu yaramazlar oraya girmesinler. Evin üstünde küçük bir alan oluşturabilirsem onlara o şekilde olabilir. Bunun için fazlaca tahta ve çiviye ihtiyacım var oda ayrı ;).

Sevgili Penelophe hiç üşenmeden sorularıma cevap verip beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ;). Sevgili Coyote ponpon gerçekten çok şirin, bu hallerini görünce insanın herşeye katlanıp alası geliyor ama mantıklı düşünmekte yarar var.

Sevgiler ;)

Penelophe
04-12-2007, 19:09
He he, nerde bir delik bulurlarsa oraya giriyorlar zaten, özellikle de yavrular.:D

Beton zemini onlarca tahta ve çiviyle de donatsan, rahat rahat kazacakları toprak bir bahçeyi arayacaklardır. Özellikle de anne olacak tavşan, doğacak yavrularına yuva yapmak için kazacak bir toprak arayacaktır. Dolayısyla bahçe mutlaka gerekli..

Rica ederim Sebo.:)

cihan_as
19-01-2008, 16:20
Penelophe'den aldıgım pırtık 9 ad yavruladı hepsi saglıklı büyüyorlar.

Sebahattin Sargın
19-01-2008, 17:40
Maşallah Cihan Bey ne kadar güzeller ;)

Penelophe
19-01-2008, 23:39
Bu yavrulardan biri sabah 8:30 da beni ziyarete gelecekmiş.;)

Penelophe
20-01-2008, 14:40
28678

Bu minik ve sevimli şey bugün beni ziyarete geldi.:) Bütün gün tembel tembel uyudu. Daha 15-20 günlük olduğu için zamanının çoğunu uyuyarak geçiriyor. Bir ara aklıma (gerçi hala da aklımda ama) acaba bende mi kalsa hep diye geldi.:D O kadar sevimli ki dayanamıyor insan. Ama ona verecek beton yığını bir evimden başka birşeyim yok, Cihan abi ise onlara doğal ortamlarında çok güzel bakıyor. Getirdiğin için teşekkür ederim Cihan abi.:)

28679

28680

28681

28682

zooteknist
22-01-2008, 21:38
Tavşan evin içersinde beslenmeye uygun bir hayvan değildir. Hareketli hayvan oldukları için geniş alana ihtiyaç gösterirler. Mutlaka kemirecekleri tahta gibi şeyler bulundurulmalıdır. Ayrıca dişilerin de bulunduğu bir ortamda yetişkin erkek tavşan sayısı birden fazla olursa erkek tavşanlar birbirlerine zarar verebilirler. Yiyeceklerinden birkısmı kuru,yeşil ot veya benzer selilozlu gıda olmalıdır.

COYOTE
09-02-2008, 22:33
Ponpon epey serpildi kucağa falan gelmiyor artık. Keyifli olduğu anlarda yayılıp yatıyor böyle çok çok şeker.

Penelophe
10-02-2008, 01:00
Coyote, iyi baktığın belli oluyor.:) Pek sevimli maşallah. Bende Pırtığın en çok sıcakladığında serilip yatmasından hoşlanırdım. Pek keyifperverler..:)

COYOTE
15-02-2008, 00:00
:)) teşekkürler Penelophe. Çok çabuk büyüyor kerata. Tavşanların böyle insana yakın olduğunu bilmiyordum gerçi ponpon kucağa gelmekten hoşlanmıyor ama hep peşimde:)))

COYOTE
21-03-2008, 11:11
Ponpon'a kuru yonca bulamadım bir türlü. Yonca ararken bu kuru otları buldum ve aldım. Acaba bunlardan yemesinin bir faydası olur mu? Ya da yememeli mi?

COYOTE
21-03-2008, 11:15
Bugün Ponpon'a bahçeden yonca diye üçgül toplamışım;)bunları kurutup yedirsem yonca niyetine oluyor mu acaba?(taktım ya yoncaya:D)

Penelophe
21-03-2008, 14:01
Kuru ot yemesinin bir zararı yok fakat sürekli kuru ot yememeli.;) Yonca ne alaka ya? :D Elma kabuğu, patates kabuğu, marul vs. gibi mutfaktan artan yiyecekleri verebilirsin.

Bu arada yeni besin arayışına girdiğine göre Ponpon hızla büyüyor ve besin ihtiyacı da artıyor diye düşünüyorum, dur daha bunlar iyi günlerin Coyote.:D Daha dev gibi bişey olacak Ponpon.;)

E fotoğraf isteriz..

Aytaç Eroğlu
21-03-2008, 14:19
Yenilebilir meyve kabuklarına tamam ama patates kabuğuna karşıyım zira patates kabuğunda solein dediğimiz bir madde var ve zehirlidir. vücutta azar azar birikim yapar ve sonunda dostumuzun ölümüne neden olabilir. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Yeni fotograflar ilginç olabilir. Merakla bekliyoruz. :)

COYOTE
21-03-2008, 15:39
Benim sorular kaynadı ama ya:p
Sevgili Penelophe yeni yem arayışından ziyade tavşanların öğünlerinde önemli bir yer teşkil ettiği için kuru yonca arıyorum. Aslında Ponpon'u aldığımdan beri arıyorum:)) Ponpişe kuru mamayı tercihen vitakraft ve samanı daha ağırlıklı olarak veriyorum. Daha küçük olduğu için yeşilliği çok vermiyorum 1-2 yaprak marul,roka,10-15 dal maydonoz veriyorum genelde. Bir de ara sıra fındık,kuru üzüm,yerfıstığı,muz ve elma ödüllerimiz var...
Teşekkür ediyorum ikinize de. En kısa zamanda yaramazlık yaparken(begonvile ulaşmaya çalışıyor bu sıralar) fotoğraflarını çekip yollayacağım.:D

sapudeaure
21-03-2008, 16:02
Sevgili Coyote, ilkbahar döneminde bazı zehirli bitkiler olmakta buda bölgenin bitki örtüsü ile değişmekte.Fakat kuruduktan sonra sorun çıkaracağını tahmin etmiyorum.Altına serdikten sonra kısıtlama imkanınız zaten yok.Bunu birde kakasının değişikliğinden takip etmeniz mümkün.
Üçgül yedirmenizde sıkıntı yok.Sadece bitkileri topladığınız gibi direk olarak vermeyin.Yonca olsun üçgül olsun sakın soldurmadan vermeyin.En azından sabah toplamış iseniz öğleden sonra ,daha iyisi ertesi güne bırakın.Özellikle nitrat alımına bağlı (gübreleme sonucu ciddi miktarda birikim yapar) zehirlenmeler yapabilir.24 nolu mesajda meslaktaşımın yapmış olduğu (Patates ve solanin zehirlenmesi ) uyarıyı tekrar ediyorum.
Tavşanlarla çok uğraşmadım ama Sevgili Coyote,daha önce dediğim pelet yonca temin etmenizi öneririm.Bulamaz iseniz ben isteyebileceğiniz adresi bulabilirim.

Penelophe
21-03-2008, 16:12
Picae Rungens, papates kabuğunun zararlı olduğunu bilmiyordum oysa Pırtık'ın en sevdiği yiyecekti..

Pırtık küçükken en sevdiği ödül mısır cipsiydi.:) Paketin içine kafasını sokup kendisi alırdı ama çok vermemek lazım malum baharatlı..

Kuru yoncanın öğünlerde önemli bir yer ettiğini nereden öğrendin Coyote? Belki o öğrendiğin yerde içindeki etken maddenin ne olduğu da yazıyordur ve etken maddeyi öğrenince başka nelerde bulunduğunu da araştırabiliriz.;)

sapudeaure
21-03-2008, 16:41
Arkadaşlar kuru yoncadan ziyade pelet yonca kasdedilen.Peletleme işleminden sonra yüksek sıcaklık neticesi küf mantar vs oluşumu engellendiğinden ötürü besleme kaynaklı riskler azalmakta.
http://www.simseklitarim.com/eng/web_urunlerimiz.asp?webid=9 daha profosyonel bilgi arayan arkadaşlar Ziraat Fakültelerinin veyahut Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme bölümlerinin ilgili kısımlarından araştıma yapabilirler.Verdiğim adres sıradan bulduğum bir adres:)

COYOTE
21-03-2008, 16:58
Tam sayın Sapudeaure çok teşekkür ederim, adresi aldım. Üçgülü kurutmadan vermedim zaten:)yarına bir öğün olacak..

Todor
21-03-2008, 17:16
Arkadaşlar taze yonca otu, hayvanın midesinde fermante olur. Buna bağlı olarak hayvanın miedsi şişer ve kan zehirlenmesine yol açar. Yonca otunu 3-4 gün bekletmeden vermeyin.

Çayırdan topladığınız otların içinde yabani sarımsak olmamasına dikkat edin. Hemen zehirler. Kokusubdab ayırt edebilirsiniz.

Hayvancılık ile uğraşan kişilerin verdiği her çeşit tane yemi ve kuru otu rahatlıkla verebilirsiniz. Ayrıca kuzu büyütme yemide verebilirsiniz.

Tavşanlar kendilerini temizlerken bir kısım tüylerini yutarlar. Bu özellikle angora gibi uzun tüylü ırklarda woolblock denen soruna yol açar. Hayvanın yuttuğu tüyler midesinde birikir ve bir süre sonra bir şey yiyemez duruma gelir. Bunun önüne geçmek için haftada bir gün aç bırakmalısınız.

Fakat her daim taze suları olmalı. Tavşanlar durgun su yerine akar suyu tercih ederler. Bir musluğu damlatacak şekilde ayarlayıp altına bir kap koymanız yeterlidir. Bu imkanınız yok ise, sularını devamlı tazeleyiniz.

COYOTE
21-03-2008, 19:53
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu bu bilgiler;)Gönlüm minik kuzumu(tavşan ama olsun:D) aç bırakmaya elverecek mi bakalım?;)Şaka bir yana bu tüy meselesini duymuştum ama sık sık tarayarak bunun aşılacağını okumuştum. Angoralara göre tüyleri epey kısa olduğundan 2 haftada bir aç bıraksam;)

safiris
22-03-2008, 23:57
Selam bende Tavsan bakmistim evde bakmak dogru degil cünkü tavsan temiz havayi sever soguga dayaniklidir. Ayrica kafesin alt kismi (tabani) tel olmali böylece diskisi vücuduyla temas etmemis oluyor ve temizligi kolay yapiliyor. Sürekli taze sebze ile beslememen gerekiyor, ishal olabilir ve buda ölüme kadar götürür. genelde kuru otla beslemelisin sürekli yem verirsen cok yag yapar buda iyi degil ayrica tavsanin kafesi büyükce olmali havadar bir yerde olmali yazin direk günesin altinda kalmasin.

Bildigim seyleri yazmaya calistim eger sorun varya memnuniyetle cevaplarim.

Tavsan kardese de selamlar

cihan_as
26-03-2008, 19:01
Penelophe'den aldıgım pırtık bu sefer 6 yavru yaptı.

Penelophe
26-03-2008, 20:03
:D Çok tatlılar yahu, Pırtık çok güzel yavrular yapıyor.:p Sende çok iyi bakıyorsun Cihan abi, gözüm arkada değil, çok teşekkürler.. Çok özledim, artık zaman ayırıp görmeye gelmek istiyorum.;)

zenfree
26-03-2008, 20:25
Çok çok tatlılar.;)

COYOTE
04-04-2008, 20:32
Çok tatlılar...;)
Ponponum hızla büyüyor... Böyle keyifle yatmasına bayılıyorum. Habire araştırma yapıyor büyük bir şevkle, neyi kemirsem diye kerata :D..

Penelophe
04-04-2008, 20:47
Pırtık, Ponpon'un aylarındayken zıplama ve koşma çalışmalarına başlamıştı. Bir köşede bekleyip aniden sıçrayarak çok hızlı bir şekilde koşmaya başlıyordu.;) Ponpon eğer daha yapmadıysa hazırlıklı ol Coyote çünkü ilk seferinde çok korkacaksın.:D

İlk fotoğrafta pek keyifli yatıyor ben de en çok yattığı ve hızlı hızlı soluduğu zamanları seviyordum.

Pırtık aynı zamanda ellerimizi yalardı, bir çeşit sevgi gösterisi.;)

COYOTE
04-04-2008, 21:03
:D:DNasıl koşmak hemde Penelophe.. kovalamaca oynuyoruz hatta odada. Bir de başka oyunumuz var kapısını açık bırakıp odasında oturuyorum ben Ponpon hızla koridora koşup 3-5 saniyede yanıma geri gelip şöyle bir durup tekrar koşuyor.. birkaç tekrardan sonra pestil gibi kendini sırt üstü atıp yuvarlanıyor ve nefes nefese yatıyor. Çok komik ya:DBir tavşanı bu kadar sevebileceğim aklıma gelmezdi. Ama keşke bir bahçem olsa diyorum. Üzülüyorum minnoşa.:(

Penelophe
04-04-2008, 22:38
:D Evet, koridorlara bayılırlar, çünkü evin içindeki koşabilecekleri en uzun mesafe. Pırtık bazen hızını alamayıp tam döneceğinde duvara tosluyordu.:D

Bir tavşanı bu kadar sevebileceğim aklıma gelmezdi.

Emin ol benimde aklıma gelmezdi, dışardayken bile; acaba suyu var mı?, yemeğini kirletti mi?, sıkıldı mı? , firar edip evin altını üstüne getirdi mi? .. gibi sorulardan kendimi eve dar atıyordum.:D Şimdi çok özlüyorum..:(

Ama keşke bir bahçem olsa diyorum. Üzülüyorum minnoşa.

İşte vicdan azabı başlamış sende de.:( Şimdilerde çok ağır olmayacak ama iyice büyüyüpte çoluk çocuğa karışma zamanı gelince onu bahçesiz evde beslediğine pişman olacaksın, seni üzmek istemiyorum ama benim yaşadıklarım bunlar.. Uykularım kaçıyordu, onun yalnız ve doğasından uzak olduğunu düşündükçe..

COYOTE
04-04-2008, 23:32
Ponponumu vereyim dedim bir ay önce.( Bahçeli bir evde yaşasın diye tabi) birini buldum zorla ama kıyamadım;)ve vermedim. Bakalım ne yapacağım:confused:. Petshopta kalsaydı bundan daha iyi bir durumda olmayacaktı büyük ihtimalle ama umarım Sn. cihan as gibi birine denk gelirim de gönül rahatlığı ile minnoşumu verebilirim.(off düşüncesi bile daralttı)

MiRZaBeY
20-05-2008, 23:33
ponpon maşallah çok güzelmiş tüyleri kadar ömrü olur ***:)

COYOTE
21-05-2008, 08:56
İnşallah, teşekkür ederim.:)Gözüm gibi bakıyorum :D

cybel
02-06-2008, 19:44
sevgili coyote bu başlığı buldum sayende. çok teşekkür ederim.
benim evimde yaklaşık 1 yıl önce bir tavşanım vardı. adı tomtişti.evde beslemek çok zor oldu benim için.kendine ait bir odası vardı ve çok çok zıpırdı.yaptığı tüm yaramazlıklara karşın onu çok seviyordum:( ama ayrılmak zorunda kaldık.bahçeli bir eve verdim.aslında bende götüremedim(vermekten vazgeçerim diye annem götürdü).denizlide bir yer bulamadık oyüzden izmirde bahçeli bir evi olan çocuklu bir aile evlat edindi tomtişimi.
hala çok özlüyorum.fotoğraflarına baktıkça içim acıyor gerçekte.çok zor oldu ayrılmak.
ama burada tavşanları görmek çok güzel. evlerinde tavşan besleyen herkese sevgiler.

COYOTE
03-06-2008, 07:47
Sevgili cybel evet o ayrılma işi çok zor. Ben de buldum bir yer ama son anda arayıp veremeyeceğimi söyledim.(Ya yeselerdi benim oğluşumu):DPonpon'un da odası var ama nereye kadar. İnsan üzülüyor bahçede olamadığı için. Bakalım ben ne yapacağım:confused:

Penelophe
03-06-2008, 09:58
Bu çok zor bir dönem olacak Coyote ama eninde sonunda doğru olanı yapmaktan kaçamıyor insan..:(

cybel
03-06-2008, 15:24
Evet arkadaşlar tek aklıma gelen "ya onu yerlerse?"sorusuydu. Şimdi ise "acaba yaşıyor mu?" ama cesaret edip arıyamıyorum. Umarım iyi bakıyorlardır tomtişime. Çok zor çok.Karar aşaması hele sancılı geçiyor ama ne yapalım orası ona daha iyi gelecekti ve verdim.

cybel
03-06-2008, 15:31
Ben tomtişle parka giderdim.Aynen bir köpek gibi beni gözünden ayırmazdı oturduğum yerden kalktığımı gördüğünde zıplaya zıplaya koşup gelirdi. Parktaki çimlere de bayılırdı.ayrıca kardeşimin köpeğiyle çok iyi anlaşırlardı.Muhteşem ikiliydiler. İlk etapta bir araya getirmekten çekindik acaba kar(terier cinsi sıfır numara)tomtişe birşey yaparmı diye ama beklediğimiz gibi olmadı evin içinde kovalamaca oynarlardı:)
çok anımız var onunla:(
Bir keresinde internet kablosunu kemirmiş,bizde bir türlü bağlanma sorununu çözemiyoruz.meğerse tomtiş dişlerini kaşımış:)
Eve ilk geldiğinde iki haftalıktı anca. gittiğinde 2,5 kilo civarına gelmişti:)
Onu çok özlüyorum.
Neyse sanırım çok demogoji yaptım.

cybel
03-06-2008, 15:41
bu kadar anlatınca fotoğraflarını paylaşmak istedim
39465
39466
39467
39468
39469

Penelophe
03-06-2008, 17:07
Benim torunlara (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=181506&postcount=9) benziyor, çok tatlıymış.;)

cybel
03-06-2008, 20:03
evet peneloph çok benziyor. Torunlarınız ne kadar şekerler.Allah bağaşlasın.

Penelophe
03-06-2008, 20:59
Teşekkürler, tavşanlar çabuk büyüyen ve hızlı üreyen hayvanlar, şimdi torunlarımın da çocukları var.;)

Todor
03-06-2008, 21:42
Önemli: Bölümle ilgili rica... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5866)

fevziye
28-06-2008, 10:07
Kardeşimin Çamlıca'da geniş bir bahçesi var, tavşan dahil pek çok hayvana ev sahipliği yapıyor, dün çektiğim bir resmi sizlerle paylaşmak istedim.

COYOTE
28-06-2008, 10:52
Ah keşke benim kuzucuğumun da böyle bahçeli bir evi olsa:(

Tamtutulma
05-07-2008, 15:11
woolblock için aç bırakma bir çözüm olsa da buna içiniz elvermiyorsa; tavşanınıza bir muzun üçte birini sabah; üçte birini öğle ve kalanınıda akşam yedirebilirsiniz.

COYOTE
05-07-2008, 23:02
Muz iyi mi geliyormuş? Ben sık sık veriyordum zaten Ponpon'a ama bir bütün muz vermemiştim çok gelir diye . Dediğinizi haftada bir mi uygulamalıyım? Sevindim bu çözüme, teşekkür ederim.

Tamtutulma
07-07-2008, 09:13
5 yıl önceki furyaya kapılıp Angora Tavşanı çiftliği kurmuştum. Yüzlerce tavşanım vardı. O upuzun tüylerine karşın hiç birisi woolblock sendromu yaşamadı. Ben; "Bir sorun başlamadan önlemek çok daha iyidir." biçiminde düşünürüm. Bu nedenle tavşanınıza haftada, 10 günde bir yukarıda anlattığım şekilde muz yedirmeniz gerekecektir. O kadar tatlı canlılar ki emin olun aç bırakmaya kıyamıyordum. Araştırmalarım sonucunda bu çözümü buldum, denedim.

Saygılar...

COYOTE
07-07-2008, 23:06
Çok teşekkür ederim. Bir de sorum olacaktı size madem yüzlerce tavşanınız varmış. Ponpon yaklaşık 10 aydır bir odada yaşıyordu ev değişikliği sebebi ile balkona almak zorundayım bir sıkıntı olur mu acaba? balkon kapalı değil de acaba üşür mü? ne dersiniz?

Penelophe
08-07-2008, 02:32
Coyote, geceleri soğuk oluyorsa üşüyebilir. Balkonda onun seçtiği köşeye küçük kulübe tarzı bir ev yapabilirsin belki.;)

Önemli bir nokta var, balkon eğer yüksekse, çok tehlikeli. Tavşanlar ürkek hayvanlardır, en ufak ani bir sesde kendini frenleyemeyip balkondan düşebilir ve yüksekten düştüklerinde yaşama şansları çok az oluyor, çünkü genellikle bel kemikleri kırılıyor.:( Bu konuda çok dikkatli ol lütfen..

Tamtutulma
08-07-2008, 08:59
Gürültü tavşanlarda strese neden oluyor. Özellikle ani ve yüksek gürültülerden tavşanınızı uzak tutmalısınız. Penelope'nin de söylediği gibi bir minik klübe yaparsanız çok iyi olacaktır. Balkonda tavşanınız hava akımlarından rahatsız olabilir, branda çekerekte bu sorunu çözebilirsiniz.

Biraz gölgelik yer olmalı balkonunuzda. Tavşanların kulakları onların termostatıdır. Sıcak havalrda kulakları dahada genişler ve kulaklardaki damarlar soğutma görevi görürler. Soğuk havalarda ise kulaklar daha küçük ve sert bir görünümdedir. Tavşanınızın üşüyüp üşümediğinizi kulaklarından anlarsınız. Aşırı sıcağı sevmezler. Aman ceryanda kalmasın lütfen dikkat edin.

Saygılar...

Tamtutulma
09-07-2008, 08:43
Ayrıca; balkonunuza özellikle geceleri sansar, puhu, baykuş; gündüzleri kartal, şahin, yılan gibi yırtıcıların gelmediğinden emin olmalısınız. Aksi durumda günlerce:" Allah Allah minik tavşanım ne oldu ?" diye düşünür durusunuz.

Bu yırtıcıların bazıları yalnızca yavrulara; bazıları da erişkinlere bile zarar verebilmektedir.

COYOTE
10-07-2008, 18:46
Biraz zor gibi balkon o zaman çünkü havaifişekler,maçlardan sonra silahlar pek durmuyor. Başka bir çözüm bulmaya çalışacağım.
Cevaplarınıza teşekkür ederim arkadaşlar.

Tamtutulma
24-07-2008, 14:06
Tavşan çiftliğimiz varken elde ettiğimiz gübreyi babamın üzüm bağında kullandık. Sonuç mükemmeldi. Coyote eğer bahçen varsa; yere bir kaç dal parçası ser, üzerine tavşanın gübrelerini biriktir, bir yığın olunca üzerini ince bir toprak tabaksıyla kapat. Tıpkı normal ahır gübresini yakma işlemi gibi. Yanmış gübreyi çiçek ve ağaçlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, çünkü tavşan gübresi kolay kolay bitkileri yakmıyor.

COYOTE
24-07-2008, 22:08
Maalesef bahçem yok ama ara sıra saksılara gömüyorum desem yalan olmaz:D:D

nihal_es
20-08-2008, 08:54
Tanıştırayım sizi tavşanım Çİçuu :) arkadaşımın bana hediyesi..

http://img214.imageshack.us/img214/552/dscn2401ce8.jpg

blanketlove
10-02-2009, 11:48
merhabalar,
4 gün once bir tavşan aldım ve ağırlığını hesaba katarsak 20günlük olduğunu zannediyorum.İlk 2 gün sadece kıvırcık verdim daha sonra biraz araştırma yaptım ve çok erken sütten kesildiği için yeşillik vermek doğru değilmiş hemen gidip kuru tavşan maması aldım ancak yemedi.mamayı dövenle un ufak ettim yine yemedi.bunun üstüne yemi aldığım petshoptaki kişi ekmek ver pirinç haşla onları yedir dedi.dün bende bunun üzerine ekmek verdim ama bugun ishal oldu ve bugun ekmekte yemedi:(herkes başka bişi solüyor bebiş çok küçük ve ishal açıkcası beni korkutuyor ben bu minişe ne yedirebilirim peki?:(

JOKER
13-02-2009, 13:12
Bende 2 hafta önce tavşan aldım benimki aldığım yemi yiyor günde bir yaprağın yarısı kadar marul veriyorum sorun olmuyor. Sanırım sorunuzun cevabını http://www.tavsan.org/ bu adreste bulabilirsiniz.

Penelophe
13-02-2009, 14:00
Blanketlove, sorunuzu yeni gördüm, durumda bir değişiklik var mı?

Sorunu ekmekle çözeceksiniz. Çok küçükmüş, ishal çok tehlikeli. Sadece marul vermeyin, ekmek ve yanında havuç verin. Bir şekilde yemesini sağlayın. Ben küçük kırıntılar halinde ağzına sokuyordum, biraz çiğneyip geri atıyordu ama alışıyor birkaç denemden sonra. 20 günü atlatırsa problem kalmayacak herşeyi yemeye başlayacaktır.

JOKER
17-02-2009, 14:03
Sayın Penelophe

Benim kömür sürekli elimi yalamaya başladı internet ten araştırdığım kadarıyla mineral eksikliği olduğunu düşünüyorum. Düzelmesi için mineral taşlarını öneriyorlar fakat temin edebileceğim biryere veya bir siteye rastlamadım sizin bildiğiniz biryer veya önerebileceğiniz başka bir yol varmı ?

Tamtutulma
18-02-2009, 10:37
Yeşil sebzelerin sık verilmesi ishale neden olur. Evde yaşayan tavşanlara yeşil sebzeler hafta bir iki kez az miktarda verilmelidir.

Size önerim; tavşanınıza kuru yonca ve biraz muz vermenizidr. Kuru yoncayı her zaman verebilirsiniz.

Havuç bir yakıştırmadır; tavşanların en çok sevdiği besin yonca ve maydanozdur.

Penelophe
20-02-2009, 16:18
Tavşanlar ne yerler?

Öncelikle havuçtan bahsetmek istiyorum. Malum, tavşan deyince hemen aklımıza havuç gelir ama aslında tavşanlar havuca o kadar da meraklı değildir. Bunu ilk olarak Topi’nin havuca alenen burun kıvırması ile fark ettik. Hakikaten biraz araştırınca tavşanların genellikle havuca büyük bir düşkünlüğü olmadığını ve çok fazla havucun da içinde bulunan yüksek şeker yüzünden tavşanlar için zararlı olabileceğini öğrendik. İki günde bir adet veya her gün yarım havuç verilmesinde bir sakınca yoktur.

Tavşanlarla havucun neden bu kadar özdeşleştiğini merak ediyorum. Teorim havucunun turuncu değil sap kısmını çok sevdikleri yönünde. Peki ama havuç yoksa ne yiyecekler? Bol saman (kutu ot), kuru yonca, yeşillik, kuru hazır mama (pelet) ve sudan oluşan dengeli bir beslenme planı:

Büyük bir tavşan için örnek menü:

- Sınırsız saman ve kuru ot
- 2 avuç kuru mama
- İki avuç kuru ot (yonca yaprağı)
- Yeşil yapraklar (maydanoz, dereotu, roka)
- Sebze (yeşil fasülye, lahana, brüksel lahanası, salatalık, enginar yaprağı, marul)
- Yarım havuç
- Su

Yeşillikler:

Tavşanlar tamamen ot-oburdurlar ve yeşil olan her şeyi yerler: Dereotu, maydanoz, salatalık, salata, lahana, enginar ve karnabahar yaprakları, Brüksel lahanası ve yeşil fasulye gibi. Tavşanların da insanlar gibi damak zevkleri vardır, ve bazı yeşilleri sevip bazılarına burun kıvırabilirler. Yeşilliklerin ve sebzelerin fazla verilmesi durumunda ishal olabilecekleri unutmamak ve bunları mutlaka dengeli vermek gerekmektedir. (Bkz: Tavşan Hastalıkları) Daha önce verilmemiş yeni yeşillik veya sebze denemek istiyorsanız önce bunu az verilip kakasında bir değişiklik yaratıp yaratmadığı gözlemlenmeli, yaratmamışsa verilmeye devam edilmelidir.

Günde 3 çeşit farklı yeşillik yemelerinde yarar vardır. Miktar konusunda ise önerilen 3 kiloluk bir tavşan için 1 kiloya yakın yeşillik verilmesidir. (2 cups per 6lbs of body weight)

Samanın önemi:

Tavşan bakımı ile ilgili anahtar madde samandır. Tavşanların her zaman yaşadıkları yerde bol bol (tercihan sınırsız) saman bulunması gerekir. Çok kısa kesilmemiş, uzun samanların tavşan için bir çok faydası vardır: öncelikle sindirim sistemini mükemmel çalıştıran doğal bir gıdadır. Sert yapısından dolayı doğal bir diş bileyicisidir ve diş sağlığı için de son derece yararlıdır.

Saman dışında önemli bir gıda kuru otlardır. Bunlar yurtdışında çok yaygın olarak sıkıştırılmış olarak büyük paketlerde satılıyor (yan taraftaki resim). Bunlardan da günde iki avuç kadar vermenin yararı büyük. Bazı petshop’lardan kuru yonca yaprağı istetmek ve özel olarak getirmek mümkün. Kuru yonca yaprağı da özellikle hazım sorunu çeken tavşanlar için önerilen gıdadır.

Özellikle ishal olduklarında hazır gıda ve yeşilliği kesip saman+ot ile beslenmek genellikle tavşanın beslenme sorununu çözer ve normale döndürür.

Hazır ve kuru mamalar:

Kutu içinde satılan hazır tavşan mamaları mineral ve protein açısından zengin pelletler ve buğday, arpa gibi tohumların karışımdır, biraz hazır kuş yemlerini hatırlatırlar. Tavşanlar bu mamalarını çok severler ve günde bir, iki avuç bundan yiyebilirler. Bunlar besin açısından yüklü oldukları için fazlası tavşanı şişmanlatabilir.
Bunları bulunmadığı zaman kuru buğday veya arpa da verilebilir. Altınbaşak veya kepekli çubukları da severek tüketirler. Yine, bunların çok sınırlı miktarlarda verilmesi gerekir. 1-2 kilo arasında olan tavşanların alması gereken miktar 6 yemek kaşığı, yani 2 avuç kadardır.

Arada tatlı kaçamaklar için:

Arada ödül olarak badem, ceviz, meyve ve kurabiye parçaları verilebilir. Özellikle meyveyi çok severler ama çok fazla verilmesi durumunda zararlı olabilir. Hatta arada kendi yediğiniz kurabiyelerden bir parça bile verilebilir, çünkü tavşanlar buna bayılır, hatta vermezseniz aşırma eyleminde bulunabilirler. Ancak verilen miktar çok az olmalıdır ve sadece arada verilmelidir. Bir iki günde bir olmak üzere bir parça meyve, çok uzak parça kepekli kurabiye gibi.

Su:

Her canlının olduğu gibi tavşanların da temiz su içmeye ihtiyaçları vardır. Çok sık duyulan “suyu yediği sebzelerden alıyor nasılsa, su vermeye gerek yoktur” bilgisi kesinlikle yanlıştır, ve tavşanın ölümüne sebep olabilir. Tavşanların her gün kafeslerine veya yemek yedikleri alana su bırakılması gerekir.
Ufak not: Tavşanlar su kaplarını devirip oynamayı çok severler. Bu yüzden su kutusunu sabitlemeniz, devrilemeyecek özel bir kap veya pet shoplarda sayılan özel su haznelerinden alınması gerekebilir. Ama asla susuz bırakılmamalıdır!

Kaynak: http://www.tavsan.org/beslenme.php

Penelophe
20-02-2009, 16:27
Sayın Penelophe

Benim kömür sürekli elimi yalamaya başladı internet ten araştırdığım kadarıyla mineral eksikliği olduğunu düşünüyorum. Düzelmesi için mineral taşlarını öneriyorlar fakat temin edebileceğim biryere veya bir siteye rastlamadım sizin bildiğiniz biryer veya önerebileceğiniz başka bir yol varmı ?

Joker, tavşanların yalamaları sevgi göstergesidir ama eğer tavşanınız 3 aydan küçükse anne şevkatine duyduğu ihtiyaçtan ötürü de yalıyor olabilir.

Çok küçükken anne sütünden kesildiyse ve normal bir tavşandan daha fazla yalıyorsa mineral eksikliği olabilir. Sizi yalamasının nedeni terinizdeki mineralleri alma isteğidir ama bu ona yeterli olmayacaktır.

Pet Shop'larda kemirgenlerde oluşan mineral eksikliği için kemirme tabletleri bulunuyor, bunun tavşanlar için olanlarından alabilirsiniz ama bu ezbere bir yaklaşım olacaktır. Bence önce veterinere başvurup, kesin sorunun ne olduğunu bulmalısınız..

Kolay gelsin..

JOKER
22-02-2009, 11:00
Sayın Penelophe

İlginiz için çok teşekkürler.

KADO
23-02-2009, 12:18
Merhaba ben izmirden kadir aranıza yeni katılıyorum. Dün 1 dişi ve 1 erkek yavru tavşan aldım. Besleme konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum pelet yemi direk koyduğumda yemiyorlar. Bende pelet yemi elmayı sevdiklerinden elmayı rendeleyerek pelet yemle karıştırıp mama yapıp o şekilde verdim yiyorlar. Pelet yemi anca öyle yediriyorum bunun bi zararı olur mu? olmaz mı? Önerilerinizi bekliyorum.... Arada marul veriyorum ve yine yavru olduklarından havucu rendeleyerek veriyorum yiyorlar. Su koydum ama içtiklerini daha görmedim elimi suya bandırıp ağzına götürdüğümde elimi yalıyor suyu kendi kendine içmeye alışmaları lazım. Bütün günleri birbirlerine yaslanıp tembel tembel uyumakla geçiyor.

Todor
24-02-2009, 05:30
Hoş geldiniz.:)
Verdiğiniz palet yem nedir, kuzu büyütme yemi mi yoksa tavşanlar için özel üretilmiş bir ürün mü? Yavrularınız kaç günlük ve ya aylık? Konu hakkındaki uzman arkadaşlarımız bunları sormadan ben sorayım.

KADO
09-03-2009, 11:27
hoşbulduk :) tavsiye edilen pelet yemden alıp veriyorum tavşanlarıma yavrular 1.5 2 aylık fırlama olmaya başladılar bile karton içinde bakıyordum ama büyümeye başladılar ve kafes'e geçirdim kartondan dışarı çıkmaya başlamışlardı :) şuan sağlıkları neşeleri gayet yerinde

COYOTE
08-05-2009, 22:23
Bir süredir Ponpon'cukta göz akıntısı var. Tobrased damla ve kemicitine kullanmıştım tam geçmeden şehir dışına çıkmıştım, döndüğümde gayet iyiydi ama sıfırlamamıştı yine var eskisine göre iyi ama ben tam olarak geçsin istiyorum. Bir veteriner arkadaşımdan rica etsem bana yol gösterebilir mi? Buradaki veterinerimizin tavşanlarla ilgili bir tecrübesi olmadığındana yardımcı olamadı. Ben de bu ilaçları İstanbul'daki bir veterineri arayarak öğrenmiştim.Tekrar sormak istedim.

COYOTE
11-05-2009, 11:16
Hala bir cevap alamadık. Ponpon'da merakla bekliyor.. Bakınız:p

Penelophe
11-05-2009, 22:22
Haha Ponpon'a bak, dana gibi olmuş..))) Pırtık'da böyleydi, ayağa kalkınca aramızda boy farkı kalmıyordu sanki.:p

Coyote, sanırım aramızda bu konuda yetkin kimse yok. Ponpon'un göz akıntısına çok üzüldüm, ciddi birşey olabilir allah korusun. Sen yine telefon numarası bulup başka bir veterinerle konuş derim..

Umarım kısa sürede iyileşir..

Sinarit
12-05-2009, 00:37
ben tavşanımı 2 yıl beslemiştim ,çok büyüdüğü için geri vermiştim,kulakta dolma bilgi ile bu hayvana bir kere bile su vermemiştim,sanırım büyük bir yanlış yapmışım.

COYOTE
12-05-2009, 06:51
Haha Ponpon'a bak, dana gibi olmuş..))) .

Haha vallahi dana gibi:))
İstanbul'daki veterinerin söylediği tedaviye devam ediyoruz Penelophe. Forumdaki veteriner arkadaşlar nerde acaba?

COYOTE
25-05-2009, 20:56
Ponpon'un yaşadığı camlı balkona birkaç değişiklik yaptım. O da kontrol ediyor, çok meraklıdır çoook:D:D

nevsune
26-05-2009, 10:25
İnanmıyorum bu ne böyle. Hayatımda ilk defa iki ayağının üzerine kalkmış bir tavşan gördüm. Meraklı, ne var orada öğrenecek. Ah oraya bir basamak koysan da çıkıp birkaç tanesinin tadına baksa:D

Coyote, az biraz daha beslersen, yakında benim boyumu geçecek bu:p

COYOTE
26-05-2009, 10:39
Giant rabbit galiba:p
Öyle ise seni geçer de benim kadar olur valla:D:D

nevsune
26-05-2009, 18:20
İşte o zaman ya çok vahim bir durum olur, ya da medyaya düşer sen çok zengin olursun:)

COYOTE
26-05-2009, 18:48
:D:D:D
yoksa siz bana giant mi demek istiyorsunuz hım?:p

eclipse
04-06-2009, 23:59
Merhaba,
Tanistirayim bu bizim Archie. Kendisi Lionhead (yelesinden de anlasilacagi gibi :) ) - English melezi ve bir yasina girmek uzere. Gordugum en yaramaz tavsan diyebilirim ;) Evde kosarak, ziplayarak turlar attigini gormek gayet normal bizim icin.
83858
83859

COYOTE
05-06-2009, 00:03
Çok şekermiş;)

Birşey sormak istiyorum veterineriniz kısırlaştırma konusunda ne diyor ?

eclipse
05-06-2009, 09:01
6 aylikken kisirlastirma isini hallettik. veterinerimizin soyledigine gore kisirlastirmanin cesitli faydalari varmis. oncelikle tavsanlarda yaygin olan bir tur kanserin olasiligini cok dusuruyormus. ayrica cesitli hormonlari azalttigi icin hayvanin buyudugunde agresiflesmesini engelliyormus.

COYOTE
05-06-2009, 09:19
Evet, biliyorum. Ama tam bir kısırlaştırma zamanı öğrenemedim. Bazı yerde 2 yaşına kadar diyor bazı yerde 8 aylık civarı. Benimki erkek, sizinki de erkek miydi acaba?

eclipse
05-06-2009, 10:11
Evet bizimkide erkek. Bildigim kadariyla burda 4-5 ayliktan once yapmamayi tercih ediyorlar. 4-5 yasindan sonrada ameliyat riskli oluyormus bildigime gore. Kac yasinda Ponpon simdi?

COYOTE
05-06-2009, 10:54
Ponponcuk 18-19 aylık. Hesapladım da, ben niye 17 sanıyordum acaba;)

COYOTE
12-06-2009, 23:00
Böyle yatınca çok çok komik oluyor, ayrıca kocaman görünüyor.

tolgahann
12-06-2009, 23:08
Sevgili COYOTE benimde köpeğim (avatarımdaki) bazen böyle yatıyor.Boyuda zaten ponpon kadar.Gerçekten bu halde çok komik oluyorlar.Benimki genellikle ben televizyon izlerken televizyonun önüne yatıp gözlerini ekrandan ayırmıyor.Sanırım onunda izlediğini anlatmaya çalışıyor.Bazen, acaba bir gün konuşacak mı diyorum.:D

COYOTE
12-06-2009, 23:11
Çok şekermiş.
:DValla ben de konuşur mu diye bekliyorum:p Bazen öyle bir bakıyor ki suratıma ciddi ciddi beni anlıyor diyorum;)

begonvil 14
13-06-2009, 09:36
Ne güzel yatmış öyle.. Acaba ben de kediciğimin yanına arkadaş tavşan mı alsam? Sizce anlaşırlar mı?

COYOTE
13-06-2009, 10:01
Eğer kediniz uysalsa neden olmasın;)

begonvil 14
13-06-2009, 11:20
Çok uysal sanki oyuncak kedi gibi:)) Bana hiç zahmet vermez.

tolgahann
13-06-2009, 11:34
Sn.begonvil 14 kediyle tavşan bence de anlaşır ama tavşanın bakımının kedi kadar kolay olmayacağı aklınızda bulunsun.Arkadaşıma hediye aldığım tavşan televizyonun elektrik kablolarını kemirip çarpılmıştı.Ölmemişti ama 1-2 gün şok etkisiyle sersem sersem dolaşmıştı.Ayıldıktan sonra yine kabloları kemirmeye kalkışınca geri vermek zorunda kaldık.:(

Sonradan başınıza böyle şeyler gelirse bizim gibi, geri verince üzülmemeniz için söylüyorum.

begonvil 14
13-06-2009, 12:03
Haklısınız galiba. Evde tavşan çok zor olur. Yazık zavallı tavşancık:(( Galiba tekrar kabloları kemirmemesi intikam almak içindir:))
Bir de önceden Pekingese köpeğim vardı 3 ay benle kaldı. Ona çok alışmıştım. Aile büyükleri istemeyince İstanbuldan birine vermek zorunda kaldım. Götüreceğimiz gün onla konuştum. Sanki beni anlamış gibi ağladı, iç çekti durmadan İstanbul a gidinceye kadar ağladı. Eşyalarını, oyuncaklarını, tarağını ben çantaya koydum, inanmazsınız o ağzıyla çıkardı, sakladı. Bir buçuk sene oldu ayrılalı köpeciğimden ama hala o aklıma gelince gözlerim dolar, ağlarım.
Hayvanları çok seviyorum. Giden köpeciğim resmi aşağıda..:(
Kusura bakmayın arkadaşlar. Yeri değil ama hala çok üzülüyorum.

COYOTE
13-06-2009, 22:12
:(Bir kere alışınca çok zor oluyor gerçekten. Üzüldüm şimdi :(
Ben de bir ara Ponpon'u verme aşamasına gelmiştim aman tanrım çok zordu, neyse sonra halloldu.
Bahçeli bir yer olması tavşanlar için daha iyi tabii öyle kedi, köpek kadar kolay değilama alışınca çok çok güzel:D:D
İlk başlarda kemirdi hatta eşimin daha yeni gelmiş olan telefonunun kulaklığını çıt diye bir hamlede ikiye ayırmıştı da kısmi şok yaşamıştım;)2 tane de ipod kulaklığı sabıkası var nasıl oluyor da denk geliyordu acaba:pşimdi yok allahtan öyle tv kablolarının falan yanından tırıs geçiyor (e kemirmesi için ne bulduysam aldım)

MSaygin
07-08-2009, 10:03
merhaba,

Kızlarımın isteği üerine yaylaya 2 tavşan aldık, küçük beyaz tavşanlar, cinsini bilmiyorum.
Kafes yaptık, serbest bıraktığımızda da kaçmıyorlar, sakin sakin çevrede dolanıp, otları kemirip dolanıyorlar.

Ailecek hayvanlara çok yakın olmadığımızdan, geçmişimizde evde hayvan pek beslenmediğinden evdekilerin 2 çekincesi var;

Çocuklar tavşanları seviyorlar, kucaklarında ellerinde gezdiriyorlar, herhangi bir hastalık kapma ihtimalleri var mı?

Bir de çocukların ellerini ısırma ihtimalleri var mı?

Hayvanlar pet shop gibi daha kontrollü bir yerden değil, çarşıda açıkta sürekli tavşan, civciv satan yerlerden alındı.

Selamlar,

Eser İlhan
07-08-2009, 11:17
Tavşanlarınız bir harika...Çocukluğumdan beri onları çok severim.(Çocukken çok istemiştim fakat annem tavşanların uğursuz olduğunu öne sürerek almamıştı.Ne büyük saçmalık..)
Resimleri görünce ben de sizlerle "mahallenin tavşanı"nı paylaşmak istedim.Evimizin yakınındaki çocuk yuvasının tavşanı.Fakat serbest dolaşmaya alıştı,yuvanın bahçesinden çıkıp bütün bahçeleri gezip,her bahçede gözüne kestirdiklerini yiyip tekrar kendi bahçesine dönüyor.Bahçede tavşanı ilk gördüğümde gözlerime inanamamış,kendimi bir masalın içine düşmüş gibi hissetmiştim,şimdi hepimiz alıştık.
Eklediğim resmi 21.30 civarında telefonla çektim.Mahallenin tavşanı komşu bahçede :)))

selis
07-08-2009, 11:58
Ne kadar çok üyenin tavşanı varmış.. :rolleyes:
Tabii ki bizim de var.. 4 yaşındaki oğlum Ares ona ''Minnoş'' diyor.. Hatta ağzıyla değişik bir ses çıkartıp ''Minnoş Minnoş'' deyince koşarak geliyor.. İlginç bir canlı ;)
http://img518.imageshack.us/img518/3355/1009576custom.jpg
Motosiklet bile kullanıyor bizimki.. :D
http://img518.imageshack.us/img518/7467/1009579custom.jpg
Bu da akşamdan kalma hali.. :p
http://img39.imageshack.us/img39/2244/1009583custom.jpg

Delimus
07-08-2009, 17:42
Tüy dökmesi çok fazla değil mi yaz aylarında ? Bu sorun çıkarmaz mı sağlık açısından ?

güvercin01
16-09-2009, 22:05
Ben de çok besledim şirin tavşanlardan, ama o zaman geniş bahçesi olan ve çevresi açık bir yerde idik.Galerimdeki resimler beslediğim hayvanlardan bazılarının resimleri.İyi seyirler.SEVGİYLE KALIN...

güvercin01
26-09-2009, 21:52
Resimler yöneticiler tarafından silinmiş.Çok kaliteli çekim değillerdi de.Sonra yalancı çıkmayalım.SEVGİYLE KALINIZ...

faruk5525
30-11-2009, 15:33
tavşanların cinsiyetleri nasıl belli olur resimle gösterimisiniz bazı yerlerde cinsel organını etrafın bastırın diyorlar dogrumu

umıt79
08-05-2010, 16:21
Beş yıl sonra yeniden, iki adet tavşan evimize geldi. İkisi de yetişkin dişi , üstelik birisi gebe..Bebek bekliyoruz anlayacağınız. Tavşanlar kaç tane yavru yapar bilmiyorum
. Yakında kalabalıklaşacağız anlaşıldığı üzere.

Ben beyaz bir tavşan istiyordum doğrusu ama .Bunlar yabani tavşanlara benziyor boz kırçıllı tüyleri ..

umıt79
25-05-2010, 22:00
Yaklaşık üç hafta önce başlayan tavşan edinme maceramız son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu kümes hayvanları satılan bir mini hayvan pazarına gittik. Evde ki dişi tavşanlarımız izdivaç yapsın istiyorduk doğrusu. Onca tavşan arasında bir tane erkek tavşan buldum .Sonra mı ,aa bunun tüyleri güzel ,bunun gözleri renkli derken 12 adet tavşan aldık.Üçü yetişkin diğer dokuzu çeşitli boylarda yavru .55 lira karşılığında edinilen bu güzellikler çok tatlıydı doğrusu.

Eve gelirken bir çuval dolusu yeşil sebze (ıspanak ,kıvırcık ,salatalık ) aldık. Tavşanlarımızın beslenmesi içinde hayvan yemleri satan bir dükkandan mısır ,arpa,yulaf ne bulduysak aldık .

Tavşanları almıştık almasına ama onları koyacak bir yer yoktu.Hemen kardeşim işe koyuldu. Tahta profillerle bir tavşan yuvası yaptık. Sonra üzerine dayanıklı olması için eski dükkan raflarının düz kısımlarından kaplamalar yaptık.

Tavşanlarımızın bahçemizle tanışmasında ilginç oldu.Dakika bir gol bir uzun saksıdaki petunyalar afiyetle yendi :o

Yuva yapımı sırasında fark ettik ki üç hafta önce aldığımız tavşanımız yuvaya yavrulamış. Annemin nazar inançları yüzünden haberimiz olmadığını da fark ettik ki bu bizi çok güldürdü :D

Anne tavşanın fedakar halini sizlere göstermeliyim aslında. Yuvasında yavrularını sıcak tutmak için üzerinde neredeyse hiç tüy bırakmadan yolmuş . Bende doğrusu hayvanın yaz mevsiminden dolayı tüylerini döktüğünü düşünmüştüm.Yeni doğmuş yavruların üzerinde hiç tüy yok. yavruların yeni doğmuş hali çok çirkin.

Şimdi renk renk ve her boyda tavşanlarımız oldu .Darısı tüm tavşan beslemek isteyenlerin başına.

Yagız
18-06-2010, 23:34
Bude benim Tavşan adı Tavşan :) O bi hollada lobu odamla benimle birlikte yaşıyor terasa çıkartamıyorum çünkü en son benden habersiz çıktığında daha yeni ektiğim patlıcan fidesini kökünden sökup terasın ortasında yemiş :)

154391
154393

umıt79
19-06-2010, 00:50
Sevgili Yağız ,tavşanınız çok güzel. Kulakları çok sevimli. Kırıkkale de maalesef sizde ki gibi bir tavşan bulamadım.
Mayıs ayının ilk günlerinde bende bir çift tavşan aldım .Birkaç hafta sonra 12 tavşan daha edindim.Toplam 14 tane , fakat yavrulayan tavşanlarla sayı adedimiz 30 çıktı çok hızlı ürüyorlar ve inanılmaz kemiriciler. Büyümeleri çok zevk verici aniden büyüyüveriyorlar...
Unutmayın ki biraz daha büyüdükçe herşeyi kemirmeye başlayacaktır .Kablolar özellikle ilgi alanında :)

Yagız
19-06-2010, 01:41
Sevgili Yağız ,tavşanınız çok güzel. Kulakları çok sevimli. Kırıkkale de maalesef sizde ki gibi bir tavşan bulamadım.
Mayıs ayının ilk günlerinde bende bir çift tavşan aldım .Birkaç hafta sonra 12 tavşan daha edindim.Toplam 14 tane , fakat yavrulayan tavşanlarla sayı adedimiz 30 çıktı çok hızlı ürüyorlar ve inanılmaz kemiriciler. Büyümeleri çok zevk verici aniden büyüyüveriyorlar...
Unutmayın ki biraz daha büyüdükçe herşeyi kemirmeye başlayacaktır .Kablolar özellikle ilgi alanında :)

Bu tür çok büyümüyor onun kenarda tahtası var onu kemiriyor çok kemirgen bir tür değil daha şimdiye kadar hiçbiryeri kemirmedi tahtasından başka ilerde ne olur bilmem beğendiğinize sevindim yanlız tutmaya hala alışamadım ozel bir yontemi varsa paylaşırsanız sevinirm çok çırpınıyor elime alınca düşüncede korkuyorum kemikleri kırılıcak gözüne bişey olucak diye

umıt79
19-06-2010, 07:45
Minyatür dedikleri cinsten olmalı sizin tavşanınız . Hayvan satış sitelerinde cüce tavşan olarak geçen cins sanıyorum. Sakin hayvanlar olduklarını duymuştum.Ama doğaları gereği kemiriyorlar .

Tutma yöntemi çok basit aslında.Fakat bildiğimiz gibi değil.Önce olmayanlardan başlayalım.

Tavşanlar kulaklarından tutulmazlar .Kulaktan tutmak hayvacağıza çok sıkıntı veriyor. Kulaktan tutmak hayvanın debelenmesine sebep olduğu için istenmeyen bir tutma biçimi.

Tavşanlar tek elle sırttan da tutulmazlar.Bu durum da hayvana korku veriyor. Hayvan paniklediği içinde ellerinizden kurtulmak için tırnaklamaya başlıyor.

Tavşanlar ön ya da arka ayaklarından da tutulmaz. Özellikle kemik yapısı zayıf ve narin olan genç tavşanlarda sakatlanmalı durumlar yaratabilir.

Doğru tutuş biçimi bir elimizle sırt bölgesinden kavrarken , diğer elimizle arka ayaklarını kavrayacak biçimde avuç ayamızla desteklemektir. Böylelikle tavşan hem sakin olacaktır , hemde ani bir hareketle zıplamak , düşmek gibi durumlar yaşatmayacaktır...

Yagız
19-06-2010, 14:14
Cinsi (hollanda lob)u sakin bir hayvan atak tek eksiğim tutamamaktı bide kopekler gibi gel gelmeyip git deyince gitmedikleri için tutma yönünde sıkıntı çekiyordum ben tutucagın zmn bir elimle kalçasının altından tutuyordum dier elimlede sırına destek oluyordum ama sağlıksız bir yontem kurtulmak için kımıldarsa düşmesi kaçınızlmaz oluyordu öneriniz için teşekkürler

COYOTE
19-06-2010, 18:18
Sn Yagız tavşanınıza bayıldım...Çok şeker, ben Ponponu kucağa almaya alıştıramadım o debelendikçe ben bi ürktüm, şimdi çok nadir rüşvetle geliyor ama öyle sarmalayamıyorum tabi naçizane tavsiyem eğer çok haşır neşir olmak istiyorsanız bir an önce alıştırın öyle çabuk büyüyorlarki bir daha da alışmıyorlar daha küçük bir elinizle karnının altından tutup diğer elinizle de ayaklarından destekleyebilirsiniz sanırım..zaten bir kaç denemeden sonra siz de otomatik alışırsınız o da...kolay gelsin bu arada www.tavsan.org (http://www.tavsan.org) da faydalı bilgiler bulabilirsiniz....

Sn Umit79 kalabalık tavsan ailenizle mutluluklar...fotoğraflarsanız ne güzel olur......

Yagız
19-06-2010, 18:45
Sizce kuduzaşısı yaptırmam gerekirmi kafesi terasta çünkü

COYOTE
19-06-2010, 18:50
Sn Yağız ben kuduz aşısı yaptırmadım ama iç parazit yaptırıyorum düzenli olarak, siz orada veteriner bakımından daha şanslısınız daha önce tavşanla ilgilenmiş bir veteriner bulursanız size yol gösterir. Ben hiç dışarı çıkarmadım aldığımda kıştı, sonra sıcaklarda kene olur diye korktum vs o yüzden kuduz aşısına gerek duymadım, dışarı çıkarma planınız varsa ne olur ne olmaz derim.
Bir de bu ilk tavşanınız mı merak ettim eğer öyle ise 3 yıldır tavşan besleyen biri olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

Yagız
19-06-2010, 18:55
Evet daha ilk tavşanım.Bir arkadaşımın hediyesi daha yeni yeni alışıyorum ilk geldiğinde veteriner görmüştü çok iyi bir tavşan dedi bi müdahalede bulunmadı okadar onun dışında veterinere götürme gereği duymadım ama götürmem gerekiyormüş demekki

COYOTE
19-06-2010, 19:07
Sanırım daha çok ufak, dediğim gibi bence daha önce tavşanla ilgilenmiş bir veteriner bulursanız çok iyi olur,ben epey zorlandım çünkü...3 aydan sonra yaptırmaya başladım ben aşısını sizde iç parazit yaptırın ki içiniz rahat etsin. Tuvalet alışkanlığı kazanıyorlar kedi gibi alıştırırsanız bu sefer içiniz de rahat eder evdekiler de:)www.juenpet.com (http://www.juenpet.com) da güzel tavşan ürünleri var yavru kedi tuvaleti alabilirsiniz örneğin, kemirgenler için tuvalet kumu ve talaşı da var.
Tabi külfetli biraz, ben tavşanımı ilk aldığımda yoktu onun için kendim bazı yöntemler geliştirmek zorunda kaldım:pbauhausdan 35*35 bir kare saksı tabağı aldım içine gazete katlıyorum üzerine de iki kat beyaz(boyasız)peçete koyuyorum. Tuvalet Kabını da mukavvadan yapıp dc-fix ile kapladığım(evimsi)şeyin içine yerleştirdim. Dilerseniz resim eklerim.
Benimki kafeste yaşamıyor...Balkon sayfamın ilk resimlerinde yaşaması için yaptırdığım yeri de görebilirsiniz. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve...Kolay gelsin..

Yagız
19-06-2010, 19:13
Sanırım daha çok ufak, dediğim gibi bence daha önce tavşanla ilgilenmiş bir veteriner bulursanız çok iyi olur,ben epey zorlandım çünkü...3 aydan sonra yaptırmaya başladım ben aşısını sizde iç parazit yaptırın ki içiniz rahat etsin. Tuvalet alışkanlığı kazanıyorlar kedi gibi alıştırırsanız bu sefer içiniz de rahat eder evdekiler de:)www.juenpet.com (http://www.juenpet.com) da güzel tavşan ürünleri var yavru kedi tuvaleti alabilirsiniz örneğin, kemirgenler için tuvalet kumu ve talaşı da var.
Tabi külfetli biraz, ben tavşanımı ilk aldığımda yoktu onun için kendim bazı yöntemler geliştirmek zorunda kaldım:pbauhausdan 35*35 bir kare saksı tabağı aldım içine gazete katlıyorum üzerine de iki kat beyaz(boyasız)peçete koyuyorum. Tuvalet Kabını da mukavvadan yapıp dc-fix ile kapladığım(evimsi)şeyin içine yerleştirdim. Dilerseniz resim eklerim.
Benimki kafeste yaşamıyor...Balkon sayfamın ilk resimlerinde yaşaması için yaptırdığım yeri de görebilirsiniz. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve...Kolay gelsin..

Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için hep içimde ona yeterince ilgi gösteremediğime dair bir his var iyi bakamıyormuşum gibi geliyor ama elimden gelenide yapıyorum terasımın fotoğraflarını koydum siteye terasa tahtalardan bi bolge ayırıp içine toprak koyup üstünede 2 taktlı yavşan kafeslerinden yapmayı düşünğyorum boylede kendi ufak kafesinden kurtulucak daha rahat edecektir.

COYOTE
19-06-2010, 19:30
Rica ederim,terasınızı gördüm bol bol yer var kafesten kurtulusa bence de daha iyi olur...;)
Benim de ilk tavşanım olduğu için keşke şöyle yapsaydım ya da yapmasaydım dediğim şeyleri paylaşıyorum.

1. Tavşanlar öyle çok kucak sevmeyen hayvanlardır diyor ama bence kesinlikle ne yapın edin mıncık mıncık yaşayın ve kucağa alıştırın.. keyfine doyum olmaz sanırım:)Ponponun minkken kucağımda uyuduğunu hatırlıyorum süper bişeydi...

2. Dışarıya kefesi ile çıkarıp çimlere kafesini bırakın sizde takip edin tabi,alışssın ben alıştırmadım çok pişmanım

3. Ben hep kuru mama yedirdim,zaman zaman salatalık havuç,muz,kuru üzüm,fındık vs veriyorum ama biraz fazla yese ishal oluyor kuru mamaya daha alışık, yiyeceğe de alıştırmak önemli..fazla marul vermeyin bence, maydonoz olabilir..ha bu arada yavru tavşan maması da var dediğim adreste

Çiçeklerle de haşır neşirsiniz sanırım evini düz çatılı ve yüksek yaparsanız çiçeklerinize de yer olur..
Bir de son olarak kartondan tüneller yaparsanız iyi olur,kuytuya ihtiyaçları var kemiriyorlar da...

Umarım tavşanı aldığınıza alacağınıza pişman olmadınız sayemde:D

Yagız
19-06-2010, 19:34
Rica ederim,terasınızı gördüm bol bol yer var kafesten kurtulusa bence de daha iyi olur...;)
Benim de ilk tavşanım olduğu için keşke şöyle yapsaydım ya da yapmasaydım dediğim şeyleri paylaşıyorum.

1. Tavşanlar öyle çok kucak sevmeyen hayvanlardır diyor ama bence kesinlikle ne yapın edin mıncık mıncık yaşayın ve kucağa alıştırın.. keyfine doyum olmaz sanırım:)Ponponun minkken kucağımda uyuduğunu hatırlıyorum süper bişeydi...

2. Dışarıya kefesi ile çıkarıp çimlere kafesini bırakın sizde takip edin tabi,alışssın ben alıştırmadım çok pişmanım

3. Ben hep kuru mama yedirdim,zaman zaman salatalık havuç,muz,kuru üzüm,fındık vs veriyorum ama biraz fazla yese ishal oluyor kuru mamaya daha alışık, yiyeceğe de alıştırmak önemli..fazla marul vermeyin bence, maydonoz olabilir..ha bu arada yavru tavşan maması da var dediğim adreste

Çiçeklerle de haşır neşirsiniz sanırım evini düz çatılı ve yüksek yaparsanız çiçeklerinize de yer olur..
Bir de son olarak kartondan tüneller yaparsanız iyi olur,kuytuya ihtiyaçları var kemiriyorlar da...

Umarım tavşanı aldığınıza alacağınıza pişman olmadınız sayemde:D

Yok hayır estafurullah ben sadece hayvanların kafeslerde büyütülmesine karşı birisiyim ve her yanına gidişte 2 ayağının üstüne kalkıyo ya da burnunu kafesin tellerinden çıkartıyor beni burdan çıkart gibilerinden içim acıyor ozaman evin içinede salınca kemirme yapmıyor fakat heryere pisliyor elektirik süpürgesiyle peşinde koşuyorum benide hiç takmıyor dışarı çıkana kadar çıktıktan sonra suratıma bakmıyor çok çıkarcı yani :)

COYOTE
19-06-2010, 21:49
Ponpon da kuru üzüm sayesinde mıncıklanıyor bol bol...demek tavşan kısmı rüşvetçi:p
tuvalet eğitimine yavaş yavaş başlarsanız sıkıntı olmaz..kolay gelsin

Yagız
19-06-2010, 21:59
Ponpon da kuru üzüm sayesinde mıncıklanıyor bol bol...demek tavşan kısmı rüşvetçi:p
tuvalet eğitimine yavaş yavaş başlarsanız sıkıntı olmaz..kolay gelsin

Başlıycam zaten fakat önce kafesten kurtulup ona bi yuva hazırlamam lazım terasın bi kenarında sizinkide gerçekten çok sirin benimki türü gereği kulaklarını hiç kaldırmıyor sadece bisey dinlediği zaman çok hafif iç kısmı dışarı gelicek şekilde eğebiliyor :)

COYOTE
19-06-2010, 22:05
Evet ya hollanda loplar çok şeker oluyorlar..Nereden almışlar acaba?..Belki ben de alırım hem Ponpon'a arkadaş olur:)

Yagız
19-06-2010, 22:10
Bilmiyorum ama eminönü diye tahminim var da sanırım siz giresundasınız

COYOTE
19-06-2010, 22:14
Teşekkür ederim, bir bakarım Eminönü'ye gidince....

Yagız
22-09-2010, 20:44
sevgili coyote sizden bir konuda yardım isteyeceğim.Tawsanımın kafa kısmındaki tüyler gözle görülür şekilde kısaldı.Butun vücudunda upuzun tüyleri warken sanki kafa kısmı traş edilmis gbi bunun nedeni ne olabilir acaba bir bilginiz warmı ?

COYOTE
22-09-2010, 23:49
Sn Yagız benim tavşanım uzun tüylü olmadığından net bir şey diyemeyeceğim ama 15-20 gün önce Ponponunda sırtında bir yer diğer tüylere göre kısa kaldı ama şimdi normal tüy dökme zamanıydı malum mevsim değişiyor. Sizinki de tüy döküyordur mevsimsel muhtemelen ama veteriner olmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim.
Tavşanınızı tarıyor musunuz? Bence alıştırın hem dökülecek tüyleri yalayıp yutmalarına mani oluyor hem de çok keyif alıyorlar..Resim eklerseniz görmüş oluruz bizde. Kolay gelsin.

Yagız
28-09-2010, 20:24
Buyrun sevgili coyote

173167

173168

COYOTE
29-09-2010, 20:56
Sn Yağız tam anlayamamakla beraber bir kellik, yara falan yok sanırım değil mi? Ne desem boş ben evhamlı biri olarak tavşanınızı veterinerinize götürmenizi öneririm. Ne olur ne olmaz belki stresten dökülüyor da olabilir, tipine artık veterineriniz karar verip tedavi uygular. Kolay gelsin, dilerim birşey yoktur.

nariçi
29-09-2010, 21:05
Bir ara bir çift tavşan besleyelim dedik. Çocuklar da seviyor elbette. Kontrol sırasında tavşan falan göremedik. Biraz araştırmayla tavşan yuvası dışına doğru galeri açarak toprak altında yuva yapmış, yavruları var. Dokunmadık bir süre geçti, tekrar uzun zaman yavruların gözükmediğini fark edince yeniden kontrol ettik. Yavrular toprak galerinin içindeyken ağzını tüyleriyle iyice kapatmış ve yavrular içinde ama açlıktan ama havasızlıktan ölmüşler. Demek ki tavşan yavrularını kıskanmış mı yoksa koruma amacıyla mı kapatmış anlayamadım. :(

Yagız
30-09-2010, 00:32
Sn Yağız tam anlayamamakla beraber bir kellik, yara falan yok sanırım değil mi? Ne desem boş ben evhamlı biri olarak tavşanınızı veterinerinize götürmenizi öneririm. Ne olur ne olmaz belki stresten dökülüyor da olabilir, tipine artık veterineriniz karar verip tedavi uygular. Kolay gelsin, dilerim birşey yoktur.

Yok hayır yarası falan yok sadece gördüğünüz gibi sanki makinayla traş etmişim gibi oldu yeni bir kedi aldım ewe surekli oynuyorlar omu yoldu diycemde o yolmuş olsa kökünden kopması lazım bunun gbi makineye vurulmuş gibi durmaması lazım veterinere götüreyim en iyisi sizinde dediğiniz gibi

COYOTE
30-09-2010, 20:52
Haberdar edin olur mu? Merak ettim ben de..

the_mc
14-12-2010, 14:48
Penelophe'den aldıgım pırtık 9 ad yavruladı hepsi saglıklı büyüyorlar.

oy oyyy maşallahhh Allah analı babalı büyütsün. benim dişi tavşanım daha bu kadar büyük değil ilk bahara doğru yavrulamaya hazır olur sanırım.

Mısra
15-01-2011, 10:15
bu da benim tavşanım zeytin .)))

Delimus
13-02-2011, 21:02
Yiğenim tavşan almış beyaz adı şimdilik tam koymasakta domates demeyi düşünüyoruz tavşanın bilmediğim bir huyunu keşfettim, bahçede çok rahat beslenebiliyormuş , 4 -5 gün önce çiftliğimizdeki ufak boş bir tavuk kümesimize koymuştuk ordan kaçtı, tam tüh üzüdüldük neredeki filan derken, akşam oldumu geri döndüğünü fark ettik, fazlada uzaklaşmıyor , canı istediği gibi otlanıyor akşam geri dönünüyor, hayret ettik, bugün 5. gün akşam gine kümesteydi, bizde kaçtığı yeri kapatmadık, umarım hep böyle devam eder .
Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum, büyüdüğünde umarım dışarısı daha cazibeli gelmez çünki bizim burada tavşan avına çıkan çok.Bugün dışarda gördüğümde kaçmadı çok rahat yanı geldi yakaladım,
böyle çok mutlu fakat Sizce büyüdüğünde kaçar mı ?
Köpeklerim ve kedilerimde fazla rahat bıraktığını söyleyemem gerçi yakalayamıyorlar...
En kısa zamanda resimlerini koyucam ....

the_mc
13-02-2011, 21:42
Yiğenim tavşan almış beyaz adı şimdilik tam koymasakta domates demeyi düşünüyoruz tavşanın bilmediğim bir huyunu keşfettim, bahçede çok rahat beslenebiliyormuş , 4 -5 gün önce çiftliğimizdeki ufak boş bir tavuk kümesimize koymuştuk ordan kaçtı, tam tüh üzüdüldük neredeki filan derken, akşam oldumu geri döndüğünü fark ettik, fazlada uzaklaşmıyor , canı istediği gibi otlanıyor akşam geri dönünüyor, hayret ettik, bugün 5. gün akşam gine kümesteydi, bizde kaçtığı yeri kapatmadık, umarım hep böyle devam eder .
Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum, büyüdüğünde umarım dışarısı daha cazibeli gelmez çünki bizim burada tavşan avına çıkan çok.Bugün dışarda gördüğümde kaçmadı çok rahat yanı geldi yakaladım,
böyle çok mutlu fakat Sizce büyüdüğünde kaçar mı ?
Köpeklerim ve kedilerimde fazla rahat bıraktığını söyleyemem gerçi yakalayamıyorlar...
En kısa zamanda resimlerini koyucam ....

büyüdügünde kacacagı kesin birşey
bahçeyi talan edicegide kacınılmaz bir gerçek ama
çok güzel oldukları için kıyamıyor insan besliyor.

birde bu soguk havalara çok dayanamaz küçük tavşanlar rahmetli olur. fazla yeşillik vermeyin isal olur gene rahmetli olur. hayırlı olsun tavşanınız.

selis
18-07-2011, 17:30
Sıradan bir tavşanım var.. Fakat bir gözü kahve rengi, diğeri ise mavi.. Nette biraz araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım.. Rastgele bir mutasyon sonucu oluştuğunu düşünüyorum..

anesal
13-10-2011, 18:10
arkadaşlar merhaba benim bir tavşanım var adı miskin yaklaşık 9 ay önce almıştım geçen kış ocak ayı gibi almıştım ve daha 20 günlüktü bu yüzden evde besliyordum yaz gelince balkona aldık ve büyümüştüde balkon camlı yani kapalı çok rahat etti sedir var balkonda onun altına girip yatıyor geceleri sedire çıkıp dışarıyı seyrediyor falan bide ben hiç kafes kullanmadım özgür büyüdü istediğ zaman evin içinde geziyo istediğ zaman balkona yerine gidiyo yalnız bu kış ne yapıcam bilmiyorum acaba balkonda üşür mü **** nasıl bi yer ayrlamalıyım ona

..bg..
01-12-2011, 21:40
Bunlarda benim hollanda loplarımdan ikisinin yavruluk hali. ;)

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303835_200819866652461_100001733475225_570261_1322 628532_n.jpg

HayLaz-33
17-06-2012, 03:35
Off Arkadaslar Keşke daha önce arastıysaydım tavsanları . *** de bi tane tavsanım vardı 10 gunlukdu geldıgınde cok tatlıydı adı can can dı . Onu izliyemekdeb cok keyif alıyordum bana her bakışında o yüzündeki masumiyet ve tatlılık bana sevgi aşılıyodu . Ama nsl olduysa onu kaybettim :( nerdeyse ağlıcakdım gözlerim doldu . bi sabah bakdım yerde baygın şekilde yatıyodu aldım hayvan hastanesine yetiştiremedm :( abim vetenire götürmüş yarın saatden fazla yaşamaz demiş *** elimde öldüüüü elimde wıyykk wıykk die bağırıp titredikden sonra bi daha hiç hareket etmedi :( Galiba isal olmuştu.... Bu ishal in çözümü nedir ?2. tavsanımında ölmesini istemiyorum

COYOTE
17-06-2012, 16:22
:( uzuldum ben de. Oncelikle yesillik vermeyin meyve vs de vermeyin. Juenpet sanal markette tavsanlar icin ishal likit satiliyor alabilirsiniz. Mersinde bulabilirsiniz mutlaka hazir tavsan mamasi kullanin juenpette yavrular icin ayrica yem var
bu minik dostlarda buyuk problem aman dikkat edin ne olur.

popsie
24-06-2012, 12:06
http://www.2shared.com/photo/L0v_RjHA/yuki.html

Yuki Hanım park gezmesinde...

popsie
24-06-2012, 23:04
Daha önce yazılmış olabilir belki ama hatırlatmakta fayda var; tavşan kakasından şahane çiçek gübresi oluyor. ;)

Nariel
10-08-2012, 10:37
Merhabalar,

Bu aralar başım yavru hayvanlarla dertte. Yaralı ve düşkün hayvan bulma konusunda rekor kırmış vaziyetteyim, gün geçmiyor ki bir yavru bulup onunla ilgilenmeyeyim.

Bu sefer de bir çığlık-viyaklamayla pencereye koştum. Bu ses neye aittir derken koskocaman bir kedinin ağzında tuttuğu birşeyi boğmaya çalıştığını gördüm. Önce yavru kedi sandım ama yanına gidince tavşan olduğunu anladım. Garibim minnacık avuç kadar tavşan nereden çıktıysa kediye av olmuş.

Sağolsun yardımlarla kediyi kovalayıp yavru tavşanı alabildik. Boynundan ve gözlerinin altından yaralanmıştı. Akşam saatlerinde İstanbulun çeşitli semtlerinde veteriner veteriner dolaşıp (hiçbiri tavşanlarla ilgilenmek istemedi), çok da ehil olmayan bir sosyete veterineri bulabildim. Muayene, pansuman ve antibiyotik için bütçeme göre servet ödedikten sonra onu oraya geçici olarak bıraktım.

Sahiplendirmeye çalışacaklarını söylediler ama sosyetede tavşanı kim alsın, ancak pet-shoplara satar diye düşünüyorum. Pazartesiye kadar onlarda kalacak, sonra haberleşeceğiz.

Apartmanda kedimle beraber yaşıyorum. Geçici olarak belki bakabilirim ama kedimin avcılığından korumam çok zor olacak. Bahçeli veya geniş balkonlu birisi belki sahiplenebilir diye buraya yazıyorum. Alabilecek olan varsa...

Cinsiyeti ne inanın bakma fırsatım olmadı. Avuç içi kadar beyaz; kulakları kahverengi. Fotoğrafını da çekemedim ama çok şinin pofuduk birşey.

simetri
26-09-2012, 02:05
Coyote nicki alıp rabit profil resmi kullanmak nasıl bişi. çözemedim. :D

COYOTE
18-11-2012, 16:38
Hic aklima gelmemisti celiski diyelim:)

simetri
29-11-2012, 18:34
Hic aklima gelmemisti celiski diyelim:)

Sağlık olsun. ;)

zencefil cicegi
02-04-2013, 22:28
Sabah bir kaltim ki ne göreyim tavsanimin vucudunun yarisi tuvaletinin icerisinde yarisi disarda kalmis
tuvaletine cikmaya calismis sanki öylece kalakalmis felc olmus :(:(:(:( yaklasip elime aldigimda ishal oldugunu gördüm
hemen alip battaniyelere sarip kalerüferin dibine yatirdim.Gidip ishal icin damlalar aldim
garibim kafasini bile kaldiramiyor hic birsey yemiyor siringayla su verebiliyorum sadece. Bilgisi deneyimi olan arkadaslarim bize yardimci olursa inanin bizi cok mutlu edeceksiniz.Sabahtan beri onun öyle yatip aci cekmesi beni cok üzüyor:(:(

shenile
04-04-2013, 13:33
gecmis olsun zencefil cicegi :( üzüldüm insallah cabuk iyilesir

pofuduk_
13-06-2013, 23:34
Pofuduğum hapşırıyo burnu akıyo daha alalı 3 gun oldu cok iyi bakiyorum ama neden hapsiriyo :(

pofuduk_
13-06-2013, 23:39
Sabah bir kaltim ki ne göreyim tavsanimin vucudunun yarisi tuvaletinin icerisinde yarisi disarda kalmis
tuvaletine cikmaya calismis sanki öylece kalakalmis felc olmus :(:(:(:( yaklasip elime aldigimda ishal oldugunu gördüm
hemen alip battaniyelere sarip kalerüferin dibine yatirdim.Gidip ishal icin damlalar aldim
garibim kafasini bile kaldiramiyor hic birsey yemiyor siringayla su verebiliyorum sadece. Bilgisi deneyimi olan arkadaslarim bize yardimci olursa inanin bizi cok mutlu edeceksiniz.Sabahtan beri onun öyle yatip aci cekmesi beni cok üzüyor:(:(

Pofuduğum hapşırıyo burnu akıyo daha alalı 3 gun oldu cok iyi bakiyorum ama neden hapsiriyo :(

pofuduk_
13-06-2013, 23:44
-Yaşayacağı yer kafes olursa, daha rahat edersin. En azından kabloları, kumandayı vs.. kemirmez.

-Tuvalet ihtiyacını hep aynı ve köşe olan yere yapar. Tuvaletini yaptığı yer temiz olmazsa başka yerler arayabilir.

-Tavşanlar su içmez diye yanlış bir bilgi var. Aksine günlük içme suyu vermelisin, taze suyu sever.

-3 aylık oluncaya kadar ıslak kuru ayrımı yapamıyorlar ve ıslak yerlerde yattıkları zaman ishalle başlayan ölümle biten istemediğimz sonuçlar doğuyor.

-Yumuşak ve üşümeyeceği bir ortam sağlamalısın ama bu çok zor hergün altına serdiğin şeyleri değiştirmen lazım.

-Genellikle küçük küçük kesilmiş gazete parçaları seriyorlar tavşanların altına fakat bebek tavşanlar bu gazete kağıtlarını yedikleri için kimyasal boyalardan zehirlenip ölüyorlar..

-6.aydan itibaren kuduz aşısını yaptırabilirsin.

-Yaşadığı yere dişlerini keskinleştirme ihtiyacı için bir tahta parçası koy, bu onun en çok sevdiği oyuncağı olacaktır..
Tavsanimin burnu akiyo hapsiriyoo nasil iyilestiricem onu

Müdürün Bahçesi
15-09-2013, 02:20

Geçmiş olsun Zencefil Çiceği,bende tavşanlara çok meraklıyıım bir arkadaşım Angora tavşanı getirdi (Pofi) delikanlı ona grip aşısı yaptııdım keyfi çok iyi,ve onu bahçemde toprakta gezerek büyütüyorum.İshal için stop toz ilaç kullanabilirsinz,selamlar..

s.serdar
23-12-2013, 05:22
Eğer bu videoyu sesli olarak izlerseniz, her angora kazak giydiğinizde emin olun ki,

Bu çığlıkler kulaklarınıza gelecektir. (https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=5197&fb_action_ids=10151808821427765&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.UrLqClfc3II.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1406672479571132%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%22.UrLqClfc3II.like%22%5D)

Angora türevi hiç bir kılık kıyafet kullanmayalım ve kullandırtmayalım.

hira
19-09-2015, 15:50
Evin arkasındaki boş arsada bu yavrucağı gördüm az evvel. Etrafta kimseler yoktu ama biri kaçırdı sanırım, sahibi gelip buluncaya kadar bahçede misafir ederim dedim koştum ama o daha hızlıydı :D :o

omlet
13-07-2020, 09:31
arkadaşlarım bir tavşan dostum var. kısırlaştırıp doğasına müdahale etmek istemiyorum.. fakat bir eş alırsak önünü alamazsınız dediler
ne önerirsiniz?