PDA

View Full Version : Hint bülbülü (Zebra ispinozu)

mehtap051
02-12-2007, 20:54
7 yaşında bir oğlum var.Onun isteği üzerine ona hint bülbülü denen kuşu aldık.Bu kuştan besleyen arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.Satan kişi duyduğu sesi taklit eder demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum.Birde 1 tane almıştık.Bir tanede daha alıp eş yapalım mı yoksa tek başınada yaşar mı?

samowan
03-12-2007, 23:45
Bir ay öncesine kadar anne, baba ve 6 yavrudan oluşan bir hint bülbülü ailesine sahiptim. Öncelikle hint bülbülü denmesine karşın, kuşun ne hindistanla ne de bülbüllerle bir alakası var, asıl adı zebra ispinozu. Kuşunuzu bence tek bırakmayın, çift halinde yaşarlarsa daha mutlu olurlar. Bir de yuva koydunuz mu hemen yumurtlamaya baslarlar.
Benimkiler rahatsız edici bir ses çıkartıyorlardı. Duydukları sesi taklit edebileceklerini hiç sanmıyorum. Yem konusunda ise piyasada ispinozlara özel yemler satılıyor onlardan almaya calısırsanız daha iyi olur.

Hakan KINACI
04-12-2007, 08:55
Bildiğim kadarı ile bu tür ispinozlar sürü halinde yaşarlar ve sürü halinde en mutlu oldukları zamanlardır.
Tek olarak beslenmeye çalışıldığında zaman içerisinde sitrese girer ve ölürler.
Bu nedenle, en az bir çift olması gerekmektedir.
Taklit olayına gelince bu ispinozların kendi sesleri vardır, bundan farklı bir ses veya taklit olayı yoktur. Genellikle kısık sesli ve su sesi şeklinde öterler çok rahatsız edici bir ses tonları yoktur.

çelebi67
24-03-2009, 10:52
bildiğim kadarıyla hint bülbülü çok üreyen bir kuş türü bende beslemek istiyorum elinde fazla yavru olan varsa alabilirim.selamlar

Arzu Kırlangıç
10-04-2009, 20:28
Hint Bülbülü: Zebra ispinozu (Taeniopygia guttata) Estrildidae familyasından Avusturalya'da ki çalılık ve ağaçlarda doğal olarak bulunan ve son yüzyıl içerisinde tüm Dünya'da sevilen bir ev hayvanı olarak yayılmış olan kuş türü. Türkiye'de daha çok Hint bülbülü adı ile tanılır ama aslında Hindistan'dan gelmez ve bülbüllerle de akrabağlığı yoktur.
Ortalama boyu 9-10 cm'dir. Gagaları parlak turuncu renkleri gri gri-kahverengi beyaz ve siyah kanat boyun göğüs çizgili olabilir. Yaklaşık ömürleri 4-5 yıl arasındadır. Kuluçka süresi 13 gün sürdüğü için çoğunlukla sık yavru verirler. Bir seferde 5 ya da daha fazla yavru yaparlar. Genç kuşlarının kendileri de 9. aydan sonra üremeye başlar. Sürekli "bip bip" ya da "vik vik" gibi sesler çıkarırlar. Besin olarak ençok ak darı tohumlu bitkiler ve böceklerle beslenirler. Zebra ispinozunun açık kahve kestane kanatlı beyaz gümüş ve krem rengi mutasyonları vardır.
Buda benim Pıtırım .

Nergis
10-11-2009, 10:40
Benimde 2 tane hint bülbülüm var. İlk geldiklerinde kedi gibi miyavlayan bu minik kuşlar şimdi çok hoş ötüyorlar.Yuvaları olursa yumurta yaparlar diye duymuştum.Dün yuva aldım.Bu sabah yuvayı yerleştirmek için kafesi açtığımda, kafesin altında küçücük bir yumurta...Anlaşılan benim yuva almamı bekleyememişler.Yuva için kafese yün kırpıkları, iplik ve ot atmak gerekiyormuş.Yumurtlama zamanında haşlanmış yarım yumurtayı ezip mısır unu ıle karıştırıp ek besin olarak verilmesi ve kafesin altına kum serpmek anne kuşun beslenmesi için faydalı imiş.Kaynak: mahalle kuşçumuz:)

BillieJean
09-12-2009, 22:31
Arkadaşlar öncelikle merhabalar!Yeni bir üyeyim ve aranıza yeni katıldım.Acil olduğu için de hemen bu sorumu biraz abartılı olsa da iletmek istedim.

Benim hint bülbülleri hakkında sormak istediğim bir kaç soru var???

İki adet bir erkek ve bir dişi hint bülbülü besliyorum.Sonbahar ve Kış mevsimleri yumurtluyorlar,buna rağmen ilgileniyorlar...Yuva alıyorum,yuva tüyü alıyorum.İlgileniyorlar fakat kısa süre yumurtalarından vazgeçip,onları yemeye başlıyorlar.Bunun nedeni nedir?

Lütfen bana yardım edin!

Arnavut
02-01-2010, 14:37
Kafese mümkün olduğunca az ellemeye çalış. Yumurta varken yuvalıkla kesinlikle oynama sorunun düzelecektir.

cello
04-01-2010, 10:18
Arkadaşlar öncelikle merhabalar!Yeni bir üyeyim ve aranıza yeni katıldım.Acil olduğu için de hemen bu sorumu biraz abartılı olsa da iletmek istedim.

Benim hint bülbülleri hakkında sormak istediğim bir kaç soru var???

İki adet bir erkek ve bir dişi hint bülbülü besliyorum.Sonbahar ve Kış mevsimleri yumurtluyorlar,buna rağmen ilgileniyorlar...Yuva alıyorum,yuva tüyü alıyorum.İlgileniyorlar fakat kısa süre yumurtalarından vazgeçip,onları yemeye başlıyorlar.Bunun nedeni nedir?

Lütfen bana yardım edin!2 erkek 1 dişi ise yumurtayı yemeleri normal. Dişinin hangi erkekle beraber olduğunu bul ve diğer erkeği kafesden çıkart. Muhtemelen diğer erkek kıskanıyor ve yumurtaları kırıyordur.

ahserder
21-02-2010, 19:44
Hint Bülbülü
ZEBRA ISPINOZU (HINT BÜLBÜLÜ)

Ülkemizde Hint Bülbülü olarak bilinen bu kuşlar aslında ispinoz ailesine dahildirler ve asıl isimleri zebra ispinozdur(zebra finch).Küçük,narin yapılarıyla çok hareketli kuşlardır.Kolay ürerler.Yaşatılması ve beslenmesi zor değildir.Normal boy bir kafeste bir çifti kolaylıkla besleyebilir ve üretebilirsiniz.
CİNSİYET AYIRIMI : Kolaydır.Erkek ve dişi arasında birçok farklılıklar vardır.Erkeklerin gagaları kıpkırmızı olur,dişilerde ise bu renk turuncuya çalar.Bununla beraber erkeklerde görülen bazı karakteristik tüyler vardır.(düz renkli mutasyonlar gibi bazı mutasyon erkeklerde bu tüyler olmayabilir,böyle bir durumda diğer farklılıklar gözlemlenmelidir)Yanaklarda sarı halkalar,göğüs üzerinde siyah lekeler ve zebra deseni gibi çizgiler,kanat altlarında kırmızı çizgiler şeklindedir bu tüyler.Dişilerde bu gibi izlere rastlayamazsınız.Ayrıca dişiler sadece basit ciklemeler halinde öterken erkeklerin kendilerine özgü gırtlaktan çıkardıkları vıcırdanmaya benzer ötüşleri vardır.Sayfanın başında bir erkek ve dişiyi birlikte görüyorsunuz.
ÜREME : Bu kuşlar üreme konusunda oldukça verimlidirler.Yaşadıkları ortama,kafeslerine ve size alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetlerine girişirler.Yuva olarak kapalı hasır yuvayı tercih ederler çünkü mahremiyeti severler.Yuvayı telyiz,kendir v.b.g verdiğiniz malzemelerle erkek kuş yapar ve dişiyi yuvaya davet eder.Yuvaya girip gaga tıkırdatmalar,birbirlerini kaşımalar çiftin anlaştıklarının işaretleridir.Bundan sonra çiftleşme gerçekleşebilir.Erkek sert bir biçimde öterek ense tüylerini kabartır vücudunu dişinin yanında dik konuma getirip onu etkilemeye çalışır.Bundan sonra dişi kendini hazır hissediyorsa ve çiftleşmişse 4-5 gün içersinde yumurtlar.Tabi bu dişiye bağlıdır, süreyi uzatabilirde.Onun yumurtlayacağını eğer genç bir dişiyse;hastalanmış gibi kabarmasından ve hareketsizleşmesinden anlayabilirsiniz.Olgun bir dişiyse;çok mürekkep balığı kemiği tüketmesinden anlayabilirsiniz.Mürekkep balığı kemiği bu kuşların kafeslerinde mutlaka bulunmalıdır ki dişi kuş yumurtlamadan önce gerekli kalsiyumu alıp yumurtasını oluşturabilsin.
BESLENME : Yem olarak besinlerinde ilk sırayı ak darı alır.Bununla birlikte sarı darı,kuşyemi,niger'ide severler.Çetene ve yulaf gibi iri besinleri gagalarının küçük yapısı nedeniyle kırıp yiyemezler.Sularının iki günde bir tazelenmesi ve bu suya vitamin takviyesi veya yedikleri besinlerin hazmını kolaylaştırması açısından 1/5 oranında maden suyu eklenmesinde yarar vardır.Kafeste bunu yanı sıra m.balığı kemiği mutlaka bulunmalıdır.Bildiğiniz gibi kuşların dişleri yoktur ve besinleri yemeden önce çiğneyip küçültemezler.Bu yüzden her pet-snop’tan bulabileceğiniz "kuş kumu"nu ister küçük bir kapta ister kafes zeminine sererek kuşlarınıza sunmalısınınki bu kum kursaklarında değirmen taşı vazifesi yapsın ve besinleri parçalayarak daha kolay hazmetmelerini ve besinden daha fazla faydalanmalarını sağlasın.Ek besinler olarak yeşillik,meyve ve kendi hazırladığımız değişik mamalarıma sunarak yemlerden alamadıkları diğer vitaminleride almalarını sağlamalıyız.Yeşillik olarak marul,kıvırcık,ıspanak ve iyice kıyılmış maydanoz yaprağını;meyve olarakta elma ve havucu kuşlarınızın hangisini daha çok sevdiğini ve daha çok tükettiğini takip ederek vermelisiniz.Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz.Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz.Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir,**** yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir,beyazını da ilave edebilirsiniz.Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik,pirinç unu, galeta unu,mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz.Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini,yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız.Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.

KULUÇKA VE YAVRULARIN BAKIMI : Daha önce bu kuşların yuva örme ve kur yapma faaliyetlerinden bahsetmiştik.Diyelim ki dişi kuş kendisini hazır hissetti ve yumurtladı.Genç dişiler 3 yumurtayla başlarlar birkaç kuluçka sonra vücutları geliştikçe 7 yumurtaya kadar çıkabilirler. Dişiler 3. veya 4. yumurtadan sonra kuluçkaya oturmaya başlayabilirler bu sizi endişelendirmesin.Yumurtalar ilk yumurtladıklarından sonra 5 gün serin bir ortamda dayanabilirler.Hatta dişinin böyle yapmasının birde faydası vardır.Böylelikle aynı gün ısıtılmaya başlayan yumurtlardan yavrularda aynı gün çıkmış olur ve yavrular arasında daha eşit bir rekabet olacağından ölüm oranı düşer.Dişi kuluçkaya oturduktan 5 gün sonra eğer dişiyi korkutmadan yumurtaları alma şansınız varsa alıp yumurtayı ışığa tutarsanız dolumu boş mu olduğu hakkında fikir edinebilir böylelikle kuşun boş yumurta üstünde vakit kaybetmesini engelleyebilirsiniz.Işığa tuttuğunuz yumurta düz sarı renkte ve içinden ışık geçiyorsa boştur ama ortası kararmış ise içerde yavru var demektir(mumlama ile ilgili daha geniş bilgiyi sitemizdeki mumlama nasıl yapılır başlıklı yazıdan öğrenebilirisiniz).Ancak çabuk korkan bu kuşlarda mumlamanın risksiz olduğunu söylemek mümkün değildir.Kuluçkaya oturmasından 13-14 gün sonra yavrular çıkmaya başlar.Yuvalarına son derece bağlı olan bu kuşlarda erkekte dişiye kuluçkada ve yavruları beslemede yardımcı olur ama bu bağlılığa rağmen yuvaya sizin fazla ilgi göstermeniz verdiğiniz rahatsızlık kafesin yerini değiştirmeniz yuvayı terk etmelerine neden olabilir ve bu kuşların yavruları örneğin kanarya yavrusu gibi elle beslenmeye pek müsait değildirler.Yavruların çıkmasıyla birlikte unutmamalıyız ki temel besin yemdir.Yumurta maması haftada 2 ye çıkartılmakla birlikte daha fazlasından kaçınılmalıdır.Normal yemlerini yiyen yavrulara haftada 2 kere verilen mama onların gelişimine takviye olacaktır ama daha fazlası ishale ve de ölüme sebebiyet verecektir.1 haftalıkken gözleri açılan yavrular 15-20 günlükken tüylenirler ve bundan sonra kendilerini yuvadan atabilirler.Bunda korkulacak bir şey yoktur ebeveynleri onu yerde de besler ama daha önce aşağıya düşen yavrular tekrar alınıp anne baba korkutulmadan yuvaya konulmalıdır.30-35 günlük olan yavrular artık yem yeme becerisi gösterebilirler ve yeniden yuva kurmak isteyen anne babanın şiddetine maruz kalmamaları için artık onlardan ayırtılmalıdırlar.
Kaynak: www.hintbulbulu.orgfree.com Yazan: Emre Sayin

sakızağacı
22-02-2010, 22:21
zebra ispinozlarım ve yavruları,yavrular dört aylık oldu,resim biraz daha eski

http://www.ressim.net/61/upload/79c7a436.jpg (http://www.ressim.net)

http://www.ressim.net/61/upload/92a1328e.jpg (http://www.ressim.net)

Nergis
27-02-2010, 16:27
merhabalar,

Hint bülbüllerim bir kaç kez boş yumurta yapıp kuluçkaya yatmalarına rağmen yumurtalarını kırdılar.Son yumurtlamada 5 adet yumurtaya kuluçkaya yattılar ve bunlardan sadece bir tanesi yavru olarak çıktı. Bu arada sıcak odadalar, el değmeyen yüksek bir yere koyduk rahatsız olmasınlar diye.Yaklaşık 10 veya 13 gün sonra civcivimiz tüylendi.Bu sürede yumurta ile beslenmelerine takviyede bulundum.Fakat 1 hafta kadar sonra kafese baktığımda yavru kuş cansız kafeste yerde yatıyordu.:(Üstelikde didiklenmiş gibiydi.Hiç beklemediğim bu üzücü durum beni çok da şaşırttı.:mad:
Köpeklerin özürlü ya da yaralı yavrularını iptal ettiklerini biliyordum fakat kuşlarda ??
Bunun sebebi ne olabilir? Yeniden civciv olursa ne yapmalıyım?:confused:

Yuna
12-04-2010, 19:05
Öncelikle herkeze merhaba, bu sene başında hediye gelen bir hint bülbülüm var olsa olsada 1 yaşında olsa henüz, hediye geldiği için bu konuda yeterli bilgi edinemedim. Ama kendileri dişi :D geldiği günden beri gayet haraketli bir problemi yoktu... Gerçi şimdide haraketli ama kafes içine girdiği zaman (genelde odada tur atar :D ) tüneğe çıkıyor ve sesi tuhaflaşıyor. Kendini öne doğru veriyor ve kuyruğunu havaya kaldırıp seri bir şekilde sallamaya başlıyor aynı zamanda gagası birbirine vuruyor. Ve daha öncedende söylediğim gibi zaten tuhaf olan ötüşü dahada tuhaflaştı. :D Hamilelik belirtilerini okudum halsizlik diyor. Kuş bir aralar gerçekten halsizdi 8 Ocak gibiydi tarihte... Sonradan düzeldi ve şu Nisan ayına girdik gireli kuş bir tuhaf. Eşide yok. Acaba neden böyle tuhaf davranıyor bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Sanki ağrısı varmış gibi onu öyle gördükçe tuhaf oluyorum.

Yuna
19-04-2010, 20:08
Evet cevabını görerek aldım az önceki sorumun :D kuş bugün ben evde yokken yumurtlamış :D tabi eşi olmadığı için yavru olması ihtimali yok zaten yumurtada buz gibiydi ne üstüne oturmuş nede yemiş öylece bırakmış :D yarın kuşa eş almayı düşünüyorum umarım yavrusu olur :D

feverishboy07
05-08-2010, 21:24
*** arkadaşlar 20-25 gün önce bir çift bir dişi bir erkek hint bülbülü aldım fakat yaklaşık 1 yaşındalar fakat hala yumurtlamadılar.yuva aldı yuva kılı koydum fakat bişi olmuyor.yardımcı olursanız sevinirim...

mavisedir
28-08-2010, 11:48
Onlar için güven çok önemli. Kafeslerini köşe bir yere koyun yuvanın arkası duvara dayanacak şekilde, çok fazla kafese yaklaşmayın ihtiyaç haricinde.Kendilerini güvende hissederlerse yumurtlar. Yuvayla ilgileniyorlarsa yumurtlayacak demektir .

darqwind
05-11-2010, 14:48
arkadaşlar benim 2 tane hint bülbülüm var 3 tane yumurta yaptılar yavruların çıkma süresi 2 hafta yazıyor ama 3. haftayı bitiricez yumurtalarda bir çatlama bile yok bilen kişiler yardım edebilirmi?

doga-dostu
01-12-2010, 12:44
resim yok yani göstermiyor

bahaDR
03-12-2010, 16:45
darqwind eger 3.haftayı bulduysa o yumurtalar bozulmus demektir şimdiye kadar çoktan cıkmıs olmalı bence kuslarını boş yere o yumurtalara yatırma o yumurtaları at yuvalıgı temizle o zaman yenıden yumurtlarlar

bybero
13-12-2010, 12:20
yaa merhaba,benm bir çift hint bülbülüm var,kafese hasır yuvada koydum yuva kılıda koydum ama yuvaya hiç girmiyorlar,yuva kılıda taşımıyorlar. ancak erkek zaman zaman dişinin üzerine çıkıo,yani çiftleşiyorlar ama yumurta olurmu blmyrm,olsada yuvaya girmiyolar nereye yapacak? sorumu cewaplarsanız çok sewinirim şimdiden teşekkürler. bu arada yuvada kuş kumu ve m.balığı kemiğide var.:(

harunguzelgun
15-12-2010, 01:26
selamlar
ben bir sene kadar önce bir çift hint bülbülü aldım.ama bir senedir yavru alamadım
kuşlar salonda duruyor evde sürekli televizyon açık ve 2 çocugum var malum gürültüleri...!!!!
acaba bunlar kuşları etkiler mi kuşları diger odaya almayı düşünüyorum ama diger oda soguk soguktan etkilenirler mi ?? birde sürekli yuvadaki iplerin tamamını dışarı çıkarıp içeri alıyolar
bunun sebebi nedir.??
anlayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum........

kirpi97
29-01-2011, 20:01
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var. Alalı 5 ay oldu daha yeni yumurtladılar dişi yumutanın üstüne çok yatmıyor acaba neden olabilir?

pejocu74
29-01-2011, 22:48
bu senı endıselendırmesın erkekte dısıde yatar yatıyorsa o ıyıdır sen sadece ılk yumurtadan gun say enfazla 15 gun bekle ve yuvaya bak yavruların cıkmıs olacaktır

yardımcı99
07-02-2011, 12:43
arkadaşlar ben yeni ktıldım benim bir çift hint bülbülüm var yuva kılı aldım ama ikiside yuva yapıyor bu ikisinindemi erkek olduğunu gösteriyor ve bir tne beyaz var onun kanadının altında beyazgibi çizgiler var bu dişimi erkekmi yardım lütfen:( ve birbirlerinin üstüne çıkıyorlar çifleşiyorlar galiba ve birbirlerini kaşıyor lar :D

kuşçu akın
07-02-2011, 19:50
benim hint bülbüllerim var .. çok ürüyo diyosunuz ürüyolar ama yumurtalarını yiyolar ne ypmamız gerek.. sürekli yumurtalarını yiyolar :(

bybero
08-02-2011, 06:27
selamlar
ben bir sene kadar önce bir çift hint bülbülü aldım.ama bir senedir yavru alamadım
kuşlar salonda duruyor evde sürekli televizyon açık ve 2 çocugum var malum gürültüleri...!!!!
acaba bunlar kuşları etkiler mi kuşları diger odaya almayı düşünüyorum ama diger oda soguk soguktan etkilenirler mi ?? birde sürekli yuvadaki iplerin tamamını dışarı çıkarıp içeri alıyolar
bunun sebebi nedir.??
anlayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum........

ewt çok fazla gürültü olmayan ve ne çok soğuk ne de çok sıcak olmayan bi odaya alın,rahatsız etmeyin çok fazla. birde bir yuwalık alın nasıl olduğu önemli değil,petshoplardakilerden bi tane işte.zaten dayanıklı ve hemen üreyen kuşlardır. mürekkep balığı kemiğide koyun kafese. snra bekleyn yawru alırsınz,ben sürekli alıyorum. mama vern bazen,sularınada vitamin damlatın,banyoluk koyun bazen. tabi bunlar olmazsa olmaz değil bu son söyledklerm,yapmasanda olur.

bybero
08-02-2011, 06:28
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var. Alalı 5 ay oldu daha yeni yumurtladılar dişi yumutanın üstüne çok yatmıyor acaba neden olabilir?

dört beş yumurta olduktan snra yatrlar aynı anda çıksınlar diye,rahatsız etme sen o yatar.

bybero
08-02-2011, 06:28
benim hint bülbüllerim var .. çok ürüyo diyosunuz ürüyolar ama yumurtalarını yiyolar ne ypmamız gerek.. sürekli yumurtalarını yiyolar :(

kalamr kemiği koy kafese,gürültülü bi oda olamsın,çok sık rahatsız etme bakma,yinede yerlerse erkeği değiştr.

bybero
08-02-2011, 06:31
Öncelikle herkeze merhaba, bu sene başında hediye gelen bir hint bülbülüm var olsa olsada 1 yaşında olsa henüz, hediye geldiği için bu konuda yeterli bilgi edinemedim. Ama kendileri dişi :D geldiği günden beri gayet haraketli bir problemi yoktu... Gerçi şimdide haraketli ama kafes içine girdiği zaman (genelde odada tur atar :D ) tüneğe çıkıyor ve sesi tuhaflaşıyor. Kendini öne doğru veriyor ve kuyruğunu havaya kaldırıp seri bir şekilde sallamaya başlıyor aynı zamanda gagası birbirine vuruyor. Ve daha öncedende söylediğim gibi zaten tuhaf olan ötüşü dahada tuhaflaştı. :D Hamilelik belirtilerini okudum halsizlik diyor. Kuş bir aralar gerçekten halsizdi 8 Ocak gibiydi tarihte... Sonradan düzeldi ve şu Nisan ayına girdik gireli kuş bir tuhaf. Eşide yok. Acaba neden böyle tuhaf davranıyor bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Sanki ağrısı varmış gibi onu öyle gördükçe tuhaf oluyorum.

ona sağklılı bi erkek al kardeş,bide yuwalık takıp kalamar kemiği koy,kafesede pamuk lif yuva kılı gazete parçası at gerisine karışma=)

bulbulum
09-02-2011, 20:49
hint bülbülümün öğleden beri tüyleri kabarık ve yürümeye hali yok aldıgım kuscuya qötürdüm yumurtlayabilir dedi ama hala aynı ve yuvasınada girmiyor .. sebebini bilen warmı ? anüs tarafı sismiş yuvarlak gibi aynı.

police81
06-03-2011, 19:08
*** elinde çift veya çift olmamıs tek tek hint bülbülü olan varsa iletişime gecerlerse sevinirim cok güzel kuşlar ben cok besledim su an da beslemek istiyorum
saygılar

gtatas
26-03-2011, 15:03
yaa merhaba,benm bir çift hint bülbülüm var,kafese hasır yuvada koydum yuva kılıda koydum ama yuvaya hiç girmiyorlar,yuva kılıda taşımıyorlar. ancak erkek zaman zaman dişinin üzerine çıkıo,yani çiftleşiyorlar ama yumurta olurmu blmyrm,olsada yuvaya girmiyolar nereye yapacak? sorumu cewaplarsanız çok sewinirim şimdiden teşekkürler. bu arada yuvada kuş kumu ve m.balığı kemiğide var.:(

Bakın hint bülbülleri çok utangaç ve nazlıdır.Ayrı bir yerde tutmalı ve rahatsız etmemelisiniz.

kirpi97
04-04-2011, 09:31
şuan yavrulukta 2 tane hint bülbülüm var acaba ne zamn çıkarlar kafesten

sakızağacı
08-04-2011, 21:36
soruyu yeni gördüm,koyduğum resimde silinmiş,eski kuşlarımdan resim atayım bari.

http://www.ressim.net/61/upload/de29f1dd.jpg (http://www.ressim.net)

http://www.ressim.net/61/upload/80d43ff5.jpg (http://www.ressim.net)

kuşlarınız tecrübesizse ilk kuluçkada bu tür sorunlar olabilir,ama zebra ispinozu üremede en sorunsuz türdür.

elf_34
17-04-2011, 08:41
benim 2 tane zebra ispinozum var . beni kafesimin altı çekmeceli çekip temizliyorum ve altına peçete koyuyorum.kuşlarım ben gazete verdigim halde peçeteleri çekip yuvalarına götürüyorlar.birşey olurmu yani boğazlarına falan kaçarmı ? yapışırmı damaklarına?:(

elf_34
17-04-2011, 08:52
benim 2 tane hint bülbülüm var. kafeslerinin altı çekmece şeklinde çekip temizliyorum altınada peçete koyuyorum.ben gazetye koydugum halde onlar kafesin altına koydugum peçeteleri çekip yuvalarına götürüyorlar. birşey olur mu yani bogazlarına kaçar mı, yapışır mı?

elf_34
17-04-2011, 09:03
benim 2 tane hint bülbülüm var burdan baktıgım bılgilere göre ikiside kız bir farklılık yok fakat annem onları ayıptır söylemesi üst süte görmüş :) acaba farkları olmasa da biri kız biri erkek olabilir mi?

alihan50
03-05-2011, 18:51
çok çabuk zamanda yumurtlar

alihan50
03-05-2011, 18:53
ya benim hint bülbülüm yumurtladı ne yapmam gerekir

Yasar Isnel
16-05-2011, 19:35
Merhaba arkadaşlar benimde Hint bülbüllerim var yuvaya biraz ip ve biraz pamuk atın yuva yapmaya başlar yuva bittikten sonra çifleşirler çifleştiklerini görmek zordur çünkü Hint Bülbülleri çok çekingendirler ...
üredikten iki gün sonra yumurtlarlar ve yaklaşık 2 hafta sonra yavrular çıkar dişi birden fazla yumurtlayabilir o yüzden yumurtalar beş gün soğukta kalabilirler çünkü yumurtaların hepsi aynı anda çıkmaları için yavru için ayrı mama vardır )

neyse benim konum bu değildi ama bilgilendirmeye çalıştım

BENDEDE hint bülbülleri var hint bülbülümün biri kafeste kaçtı odada karton olduğundan dolayı kafasını kartona çarptı ve gözü şişti ölme riski varmı :(

Yasar Isnel
16-05-2011, 19:38
sen şimdi internetten yavru hint bülbülünün yeminin yapılışına bak ve o yemi yap yuvaya yakın biryere koy ama sakın dişiyi korkutma yoksa yavrusunu öldürebilir . yuvadan atarak bakmaya bilir o yüzden korkutmamaya çalış

Yasar Isnel
16-05-2011, 19:42
ben sana bişey diyimmi onlar gerçekten çifleşmiş olabilir **** oyun oynuyor olabilirler

(eğer gagası kırmızıysa erkek ) (gagası turuncuysa dişidir)

mavis16
26-05-2011, 12:13
7 yaşında bir oğlum var.Onun isteği üzerine ona hint bülbülü denen kuşu aldık.Bu kuştan besleyen arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.Satan kişi duyduğu sesi taklit eder demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum.Birde 1 tane almıştık.Bir tanede daha alıp eş yapalım mı yoksa tek başınada yaşar mı?
hint bülbüllleri acaba iki çift aynı yerde olurmu
yavru alabilirmiyiz deyneyen varmı
*** ederim

123emre456
30-05-2011, 16:08
arkadaşlar öncelikle durum acil... yardım edenler alıntı secenegı ıle cevap yazarlarsa sevinirim. konuyu bılenlerden rica ederim ki ; 2 hınt bulbulum var ALLAH bagıslasın :) 11 gun kadar once 3. yumurtayı da yumurtlayarak yumurtlaması sonlandı. 2 gun kadar sırasıyla yumurtanın uzerınden ayrılmadılar. sonralarında bazen oturdular bazen oturmadılar bu yumurtayı bozarmı ?? kafesten dısarıya cıkmayı ve camdan bakmayı 2 sı de cok sevıyo bazen kafesten cıkmak ıcın resmen yalvarıyorlar bende kapısını acıyorum. cıkınca yumurayı tamamen unutuyolar ve takrar ıcerıye sokmak ıcın canım cıkıyo. anlatmak ıstedıgım yumurta bozulurmu yoksa kusların bı bıldıgı varmıdır. kuluçkadakı yumurtanın bı buyukluk farkı gozlenırmı ?? (emreselda) yardımlarınız ıcın teşekkürler

123emre456
31-05-2011, 10:26
arkadaşlar konuya ek olarak bu gün cok tuhaf ama bi yumurta verdı hemde son yumurtlamasından 12 gun sonra ben daha bişey diyemıyorum nolur bişi soyleyın

Berk34
24-06-2011, 15:25
benimde bir çift hint bülbülüm var 5 yumurtadan 2 tane kuşum çıktı ve hala yuvadalar kalan 3 yumurta yuvada sorun yaratırmı?

gtatas
10-07-2011, 15:09
Sevgili Berk 34 kalan yumurtalar sorun yaratmaz sakın alayım deme çok kıskançtırlar hemen yavrulara bile zarar verirler.Hayvanları sakin biyerde besle.

HAlilbey
14-09-2011, 15:22
*** arkadaşlar ben yeni üye oldum öğrenmek istedigim 2 tane 3 günlük hint bülbülü yavrum oldu ek olarak yem harici nasıl mama vermem lazım cvp ltf

gtatas
23-09-2011, 20:35
Halil bey genel de kuş mamaları, rendelenmiş havuç, haşlanmış yumurta akı ve sarısı beraber ,irmik ve bebe bisküvisinden oluşur.Takviye olarak pirinc unu ve mercimek ununu da karıştırarak verebilirsin.

abenezking
12-10-2011, 21:56
benim 2 tane hint bulbulüm war.sürekli gagalarını birbirine vuruyolar.bu ne demektir
bide birisi sürekli salıncaqa binio diğeri de istmeio halimiz cok komik :) :D ayrıca birisi bembeyaz diğeri normal desenli...Sabahları sakin ortamda 7 gibi bir ötüşleri war duymalısınz çok şirin hayvanlar LÜTFEN SORULARIMA YANIT WERİN !!!!!

abenezking
12-10-2011, 21:58
Beyaz olanlar da mı hint bülbülüdür ayrıca ?

tamer ispanya
18-10-2011, 20:56
merhaba arkadar ben ispanyada yasiyorum bir sorunum var sizlere danismak istiyorum belki bana yardimci olabilirsinz,kendime salma yaptim bugun kuslarim geldi 8 tane burda bet shop tan almaktansa bir ureticiden aldim yarismalarini duzenleyen profosyonel birinden yani kuslar son kalite birtanesi valencia ikincisinin annesi fakat soyle bir sorun var kuslari salmaya koydum hic biri yukardaki dallara tuneklere cikmiyor hepsi yerde oturuyor sanirim kucuk kafeslerde yasamamnin verdiyi bir sedrom olsa gerek , sence ucmalarina bir iktimal varmi napmam lazim cozemedim hic tahmin etmediyim bir durum benim salmam 2 metre boyunda 1.5 a 1.5 genisliyinde bana bir tavsiye verebilirseniz cok memnun olurum.kuslarim yavru deyil yetiskin
hayirli aksamlar tekrar

gtatas
19-10-2011, 10:20
merhaba arkadar ben ispanyada yasiyorum bir sorunum var sizlere danismak istiyorum belki bana yardimci olabilirsinz,kendime salma yaptim bugun kuslarim geldi 8 tane burda bet shop tan almaktansa bir ureticiden aldim yarismalarini duzenleyen profosyonel birinden yani kuslar son kalite birtanesi valencia ikincisinin annesi fakat soyle bir sorun var kuslari salmaya koydum hic biri yukardaki dallara tuneklere cikmiyor hepsi yerde oturuyor sanirim kucuk kafeslerde yasamamnin verdiyi bir sedrom olsa gerek , sence ucmalarina bir iktimal varmi napmam lazim cozemedim hic tahmin etmediyim bir durum benim salmam 2 metre boyunda 1.5 a 1.5 genisliyinde bana bir tavsiye verebilirseniz cok memnun olurum.kuslarim yavru deyil yetiskin
hayirli aksamlar tekrar

Tamer bey, eğer kuşlar kafes kuşuysa biraz uçmakta zorlanırlar ama illaki uçacaklar merak etmeyin zamana bırakın.Mama ve yemlerini eksik etmeyin.İyi üretimler.

ßurak61
01-11-2011, 21:43
arkadaşlar acil bir cevap istemekteyim
1) 3 gün önce hint bülbülü aldım
2 ) baktım erkek kuşun yuvaya ip taşıyacağı yok elimle attım
3) kuşalra bugün el soktum kemik bağlamak için
4) ne zamana yumurta beklemeliyim ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım :)

alik
25-01-2012, 09:24
vallahi eline sağlık herşeyi yazmıssın....

cagan1014
25-01-2012, 22:35
öncelikle özür diliyorum hayvan bölümüne konu açamadığım için buraya açtım yöneticiler inşallah konuyu yerine taşır

Arkadaşlar 1 Hafta önce 1 çift muhabbet kuşu ve hint bülbülü aldım bu muhabbet kuşları adamda önceden yumurtlamıs eve getirdim yuvalığını taktım fakat eşler yanyana bile gelmiyor birde odada hepimizin içinde olması yumurta yapmasını engellermi ?

Hint bülbülleri biz varız diye odada yumurta yapmasını engellermi ? birde hint bülbüllerinde muhabbet kuşlarındaki gibi eş beğenmemezliği oluyormu ? yavaş yavaş hint bülbüllerine yuvalığı takıyımmı ve kızıştırıcı veriyimmi ? şimdiden teşekkürler yorumlar için ..

cagan1014
30-01-2012, 16:01
arkadaşlar hint bülbülü yuvasına yuvalığı taktım kafese ne koyayım yuvalığı neylerle kaplıcaklar kendi tüyleriyle mi yoksa bişey varmı kafese konulacak ?

cem sanyeli
06-02-2012, 01:29
arkadaşlar hint bülbülü dediğiniz kuşlara İSPİNOZ denir bunların dünyada bilinen 150 adet çeşiti vardır bunlar üreme durumuna nadir olma durumuna göre pağallı vede bazıları zebralar örnek olarak ucuz kuşlardır bunların toplamınada FİNCH DİYEDE dünya litaratöründede geçer çeşitleri hakkında tam bilgi alabilmeniz içinde FİNCH-TR adlı siteye ziyaret etmenizi formunada girmenizi tavsiye ederim bende bu çeşitlerden üretmekteyim bu siteninde üyesiyim...

cem sanyeli
06-02-2012, 01:35
arkadaşım sabırlı ol kuşlar yer değiştirmeden yadırgarlar yeni yerlerine hemen alışamazlar bir müddet bekle alışıp tüneklrine çıkacaklardır...

Güzin Çakar
06-02-2012, 21:01
Sayın cem sanyeli, yazdıklarınızı okuyunca yanlış mı hatırlıyorum diye önce kontrol ettim. Hint Bülbülleri ile İspinozlar farklı kuşlardır.Aynı aileden bile değiller. Hint bülbülleri Estrildidae, İspinozlar ise Fringillidae ailesindendir. Verdiğiniz siteye baktığımda Zebra ispinozu olarak da adlandırıldıklarını gördüm. Hint bülbülleri hakkında hiç bir bilgim yok ama İspinozları çok severim...Saygılarımla...

cem sanyeli
07-02-2012, 19:37
sayın gçakar bahsettiğim FİNCH-TR Sitesi formuna üye olursanız.. kaldıki orası bir kulüptür bahse konu olan ispinozlar bülbüller dünya milletler arası yarışmalarda dereceler alıyorlar vede beynelminel sitelerlede kontak halindelerdir yani dahada detaylı bilgi verilecektir kaldi bende oranın bir asli üyesiyim.. ilginize teşekkür ederim...kulübümüzede bekliyorum sizi...

evren369
08-02-2012, 18:56
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var 2,5 haftadır kuluçkadalar geçenlerde altlarına baktığımda 11 adet yumurta olduğunu gördüm, netten 14 günde kuluçkadan yavru çıkar yazıyor neden benimkilerde çıkmadı yardımcı olabilcek arkadaşlar varmı acaba?

maysan80
08-02-2012, 20:53
ben kuşlara bayılıyorum. hint bülbülü de çok hoşuma gider. fiyatları nedir bu kuşların ve nasıl kafes isterler

cem sanyeli
09-02-2012, 16:03
Maysan80 .. Kardeşim yukarda bahsettim 150 çeşiti vardır ispinozların( bülbül)lerin bunların piyasada istanbul eminönünde çiçek çarşısındaki pet şoplarda teki 20 tl den başlayarak çeşit çeşiti teki 150 tl kadar olanı vardır ... örnek olarak zebra ispinozunun fiatı tek 20 tl dir ançak tek olarak almayınız çift yanı 1 erkek 1dişi olarak alınız alındığı zaman gittiği yerde 15 gün kadar yerini yadırgar sonrada alışır .. yem olarak, muhabbet yemi, mama olarak (cede marka) yumurtalı veya sade mama, ayrıca, ayrı bir yemliğe kuş kumu ( dere kumu), kuş kömürü, gaga taşı blok veya balık kemiğinden olanının takınız......ayrıca bir adette kafes içine asacağınız küçük sepet ispinozlara göre olan yuvalıkkıda alarak kafesin içinede alıştıktan bir müdet sonra alıp takarsınız. vede taktıktan sonra erkek yuvasını hazırlar kafeste bulduklarını çer çöp kağıt yün vs yuvaya koyarak yuvayı hazırlar zamanı gelincede dişiye terk ederek dişi yumurtasını yaparak hayatta devam eder...KAFES .. olarak tercihan her yerde her kuş için kullana bileceğiniz normal boy 3 kapılı 2 veya 3,4 yemilikli bir kafes alınabilir, hoşça kalınız....

cem sanyeli
09-02-2012, 16:41
elf bir şey olmaz onlar yuvalarına götürdüklerine göre çifleşmiş olabilirler sen görmeyebilirsin yani yumurta yapmaya başlayacaktırlar....

emre21
03-03-2012, 13:13
bmkiler yumurtladı ama dişi en son yumutayı bıraktıktan sonra kabardı ve gözleri kapalı bi şekilde oturuyor nedeni ne olablir

se22mi
07-03-2012, 15:56
arkadaşlar hint bülbülümün yumurtaları boş çıktı ne yapabilirim???:confused:
içi dolu hale nasıl getirebilirim.:confused:

gece gündüz çiftleşiyorlar doğru dürüst bir yavru çıkaramadılar.beceriksizler:D

Sütlükurabiye
11-03-2012, 18:04
Merhaba arkadaşlar ben bundan 3-4 hafta önce yaklaşık 3-4 aylık 1 dişi 1 erkek hint bülbülü aldım... Kuşlarım çok tatlı neşeli ve hareketli kuşlarım salonda televizyon yakınında duruyordu ama okuduklarımdan sonra odama taşımaya karar verdim... Odam salon kadar sıcak değil ama çok soğuk yine de kuşları etkiler mi? ve odamdaki ışığı akşamları odamda olmadığımda kapatıcam ama korkarlar mı ya da rahatsız olurlar mı?Ayrıca odamda nereye koymalıyım? Ve yalnızlık çekerler mi çünkü beni görünce çok mutlu oluyolar hemen ötüşmeye başlıyolar?? :confused:

Ve henüz kafese yuva almadım bikaçgüne alacağım,kuş kumu ve ballı yem de alacağım... Bunun dışında alam gereken başka birşey var mı? Ve yem olarak petshoptan aldığım yemi veriyorum bunun dışında havuç marul v.b. veribileceğim yazıyordu fakat ne sıklıkla değiştirmeli ve haftanın kaç günü vermeliyim? Dedem birçok kuşa bakmış ve bi kuşu fazla havuç yiyip isal olmuş ve öyle ölmüş bu yüzden ne sıklıkta vereceğim ve ek olarak ne verebilrim başka?

Ayrıca kafese pamuk ip çerçöp koymalımıyım?

Ve bazılarınız kuşlarınızı ev içinde salıyormuşsunz ben yanlışlıkla kaçırdım ve yuvaya sokmam zor oldu tabi kuşum çok korktu ama ben kuşumu salmalı mıyım?Ayrıca petshoptaki görevli kesinlikle salma dedi ne yapmalıyım?

Bunun dışında suyu hergün değiştiriyorum ve genelde bitiriyolar birgün vitaminli bir gün vitaminsiz su koyuyorum (petshop görevlisi öyle söyledi) Suyu içme suyu olarak koyuyorum çünkü diğer su çok kireçli oluyo...

Arkadaşlar baya uzun oldu ama lütfen hepsini okuyup bildiklerinizi cevaplayınız şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

Sütlükurabiye
11-03-2012, 18:06
Ve kuşlarımdan tahmini ne zaman yavru alırım??

Fatih Şengül
30-03-2012, 11:14
Ülkemizde Hint Bülbülü olarak bilinen bu kuşlar aslında ispinoz ailesine dahildirler ve asıl isimleri zebra ispinozdur (zebra finch). Küçük, narin yapılarıyla çok hareketli kuşlardır. Kolay ürerler. Yaşatılması ve beslenmesi zor değildir. Normal boy bir kafeste bir çifti kolaylıkla besleyebilir ve üretebilirsiniz.

CİNSİYET AYIRIMI : Kolaydır. Erkek ve dişi arasında birçok farklılıklar vardır. Erkeklerin gagaları kıpkırmızı olur, dişilerde ise bu renk turuncuya çalar. Bununla beraber erkeklerde görülen bazı karakteristik tüyler vardır. (düz renkli mutasyonlar gibi bazı mutasyon erkeklerde bu tüyler olmayabilir,böyle bir durumda diğer farklılıklar gözlemlenmelidir) Yanaklarda sarı halkalar, göğüs üzerinde siyah lekeler ve zebra deseni gibi çizgiler, kanat altlarında kırmızı çizgiler şeklindedir bu tüyler. Dişilerde bu gibi izlere rastlayamazsınız. Ayrıca dişiler sadece basit ciklemeler halinde öterken erkeklerin kendilerine özgü gırtlaktan çıkardıkları vıcırdanmaya benzer ötüşleri vardır.

ÜREME : Bu kuşlar üreme konusunda oldukça verimlidirler. Yaşadıkları ortama, kafeslerine ve size alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetlerine girişirler. Yuva olarak kapalı hasır yuvayı tercih ederler çünki mahremiyeti severler. Yuvayı telyiz, kendir v.b.g verdiğiniz malzemelerle erkek kuş yapar ve dişiyi yuvaya davet eder. Yuvaya girip gaga tıkırdatmalar, birbirlerini kaşımalar çiftin anlaştıklarının işaretleridir. Bundan sonra çiftleşme gerçekleşebilir. Erkek sert bir biçimde öterek ense tüylerini kabartır vücudunu dişinin yanında dik konuma getirip onu etkilemeye çalışır. Bundan sonra dişi kendini hazır hissediyorsa ve çiftleşmişse 4-5 gün içersinde yumurtlar. Tabi bu dişiye bağlıdır, süreyi uzatabilirde. Onun yumurtlayacağını eğer genç bir dişiyse; hastalanmış gibi kabarmasından ve hareketsizleşmesinden anlayabilirsiniz. Olgun bir dişiyse; çok mürekkep balığı kemiği tüketmesinden anlayabilirsiniz. Mürekkep balığı kemiği bu kuşların kafeslerinde mutlaka bulunmalıdırki dişi kuş yumurtlamadan önce gerekli kalsiyumu alıp yumurtasını oluşturabilsin.

BESLENME : Yem olarak besinlerinde ilk sırayı ak darı alır. Bununla birlikte sarı darı, kuşyemi, niger'ide severler. Çetene ve yulaf gibi iri besinleri gagalarının küçük yapısı nedeniyle kırıp yiyemezler. Sularının iki günde bir tazelenmesi ve bu suya vitamin takviyesi veya yedikleri besinlerin hazmını kolaylaştırması açısından 1/5 oranında maden suyu eklenmesinde yarar vardır. Kafeste bunu yanısıra m.balığı kemiği mutlaka bulunmalıdır. Bildiğiniz gibi kuşların dişleri yoktur ve besinleri yemeden önce çiğneyip küçültemezler. Bu yüzden her pet-shop'tan bulabileceğiniz "kuş kumu"nu ister küçük bir kapta ister kafes zeminine sererek kuşlarınıza sunmalısınızki bu kum kursaklarında değirmen taşı vazifesi yapsın ve besinleri parçalayarak daha kolay hazmetmelerini ve besinden daha fazla faydalanmalarını sağlasın. Ek besinler olarak yeşillik, meyve ve kendi hazırladığımız değişik mamalarıda sunarak yemlerden alamadıkları diğer vitaminleride almalarını sağlamalıyız. Yeşillik olarak marul, kıvırcık, ıspanak ve iyice kıyılmış maydanoz yaprağını; meyve olarakta elma ve havucu kuşlarınızın hangisini daha çok sevdiğini ve daha çok tükettiğini takip ederek vermelisiniz. Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz. Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz. Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir, yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir, beyazınıda ilave edebilirsiniz. Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik, pirinç unu, galeta unu, mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz. Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini, yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız. Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.

KULUÇKA VE YAVRULARIN BAKIMI : Daha önce bu kuşların yuva örme ve kur yapma faaliyetlerinden bahsetmiştik.Diyelim ki dişi kuş kendisini hazır hissetti ve yumurtladı. Genç dişiler 3 yumurtayla başlarlar birkaç kuluçka sonra vücutları geliştikçe 7 yumurtaya kadar çıkabilirler. Dişiler 3. veya 4. yumurtadan sonra kuluçkaya oturmaya başlayabilirler bu sizi endişelendirmesin. Yumurtalar ilk yumurtlandıklarından sonra 5 gün serin bir ortamda dayanabilirler. Hatta dişinin böyle yapmasının birde faydası vardır. Böylelikle aynı gün ısıtılmaya başlayan yumurtlardan yavrularda aynı gün çıkmış olur ve yavrular arasında daha eşit bir rekabet olacağından ölüm oranı düşer. Dişi kuluçkaya oturduktan 5 gün sonra eğer dişiyi korkutmadan yumurtaları alma şansınız varsa alıp yumurtayı ışığa tutarsanız dolumu boşmu olduğu hakkında fikir edinebilir böylelikle kuşun boş yumurta üstünde vakit kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Işığa tuttuğunuz yumurta düz sarı renkte ve içinden ışık geçiyorsa boştur ama ortası kararmış ise içerde yavru var demektir(mumlama ile ilgili daha geniş bilgiyi sitemizdeki mumlama nasıl yapılır başlıklı yazıdan öğrenebilrisiniz). Ancak çabuk korkan bu kuşlarda mumlamanın risksiz olduğunu söylemek mümkün değildir. Kuluçkaya oturmasından 13-14 gün sonra yavrular çıkmaya başlar. Yuvalarına son derece bağlı olan bu kuşlarda erkekte dişiye kuluçkada ve yavruları beslemede yardımcı olur ama bu bağlılığa rağmen yuvaya sizin fazla ilgi göstermeniz verdiğiniz rahatsızlık kafesin yerini değiştirmeniz yuvayı terk etmelerine neden olabilir ve bu kuşların yavruları örneğin kanarya yavrusu gibi elle beslenmeye pek müsait değildirler. Yavruların çıkmasıyla birlikte unutmamalıyız ki temel besin yemdir. Yumurta maması haftada 2 ye çıkartılmakla birlikte daha fazlasından kaçınılmalıdır. Normal yemlerini yiyen yavrulara haftada 2 kere verilen mama onların gelişimine takviye olacaktır ama daha fazlası ishale ve de ölüme sebebiyet verecektir. 1 haftalıkken gözleri açılan yavrular 15-20 günlükken tüylenirler ve bundan sonra kendilerini yuvadan atabilirler. Bunda korkulacak bir şey yoktur ebeveynleri onu yerdede besler ama daha önce aşağıya düşen yavrular tekrar alınıp anne baba korkutulmadan yuvaya konulmalıdır. 30-35 günlük olan yavrular artık yem yeme becerisi gösterebilirler ve yeniden yuva kurmak isteyen anne babanın şiddetine maruz kalmamaları için artık onlardan ayırılmalıdırlar.

(DİPNOT:bilgiler Finch TR (http://www.finch-tr.com) adresinden alıntıdır)

se22mi
02-04-2012, 15:01
arkadaşlar hint bülbülümün ayağı kırık!!!! NE YAPABİLİRİM????:(:(:(:(:(:(:(

papatya367
03-04-2012, 12:38
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 gün gönce 2 adet zebra ispinozu aldım, aslında daha önceki yıllarda da beslemiştim bu kuşları ve alır almaz hemen yumurtlamışlardı fakat bunlar yuvalığa uyumadan uyumaya giriyorlar acaba sebebi ne olabilir artık cinsiyetlerinen şüphe edeceğim diyicem ama birinin gagası kıpkırmızı öbürü de yani dişi olanı turuncuya bakıyo veren petshopçu da anlıyo yani, peki neden yumutlamıyorlar sizce kafesin tabanına teliz ipi filan koydum sonra ilgilenmeyince ben de yuvalığa kendim koydum ipleri ama umurları değil ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

bettyycim
03-04-2012, 12:43
Daha eşe gelmemişler demekki eğer eminseniz birinin dişi birinin erkek olduğuna kızıştırıcı gıdalar verin örneğin kavrulmamış badem, fındık, ceviz gibi rondodan geçirin mamalığına koyun işe yarayacaktır.

bettyycim
03-04-2012, 12:47
Bir de bu konun 10 numaralı mesajını inceleyin gayet açıklayıcı :D

papatya367
03-04-2012, 13:01
Sayın bettyycim çift olduklarından eminim diyebilirim ama yine de belli olmaz diye düşünüyorum dişinin gagası da kırmızıya çok yakın, peki eşe gelmemişler demişsiniz de yani daha küçükler mi demek istediniz acaba aldığım petshoptaki adama bugün götürücem daha olmazsa yeni bir dişiyle değiştirsin dimi ilginiz için çok teşekkür ederim 10 numaralı mesajı da okuyucam inşallah

bettyycim
03-04-2012, 22:34
Yani kızışmamışlardır anlamında, eşe gelmemişler demek ;)

aybükeahmet
03-06-2012, 20:29
Ben de yenice bir çift hint bülbülü aldım. Merakla izliyoruz onları...:) çok tatlılar ya minikolar. Adları Fındık'la Fıstık :)

şahin-demir63
08-06-2012, 16:25
selam arkadaşlar Hint Bülbülünün yavrusu yuvadan ayrılırsa onu hemen başka bir kafese koymanız gerekir.Yoksa yavruları öldürürler.Eğer Hint Bülbülü alacaksanız onun yanında da iki tane kafes almalısınız.

şahin-demir63
08-06-2012, 16:44
Ben bir çift Hint Bülbülü yavrusu almıştım.3 yıl kadar besledim toplam 23 tane yavrusu oldu. Ama 3.yılda sadece bir mevsimde 8 tane doğurdu.Hepside sağlıklıdır. kafeste neredeyse yer kalmadı.Size de tavsiye ederim. Alacaksanız en iyisi Hint Bülbülü alın.Şimdi evde annesi ve babasıyla birlikte toplam 33 tane var + 7 tane yumurta var.Bunlardan başım belaya girdi.En iyisi hepsini satmak.Anneleri ve babaları hariç.Biraz daha yumurta yapsın sonra onları da satarım.Abartmıyorum ha hepside evde.

şahin-demir63
08-06-2012, 16:57
Hint Bülbülü almışsanız ve yumurtlamışsa yumurtasıyla hiç ilgilenmeyin sadece kuşun suyunu ve yemini vermek için kafese yaklaşın.yumurta çıkmışsa eğer yavrusuna elinizi sürmeyin.Biraz büyüdükten sonra(tüyleri çıktıktan sonra gözleyin.Eğer yuvadan atlarsa babasının hareketlerine bakın babası saldırırsa hemen başka bir kafese koyun.Yoksa babası öldürür.

aybükeahmet
11-06-2012, 16:51
Bizim de bir çift hint bülbülümüz var 3 tane de yumurta var, dört de olabilir.Peçete koyduğumuzdan yuvaya, seçilmiyor yumurtalar. İkisi de beyaz olunca:)
Aslında aldığımız arkadaş 10 gün sonra kuluçkadan kalktığını söyledi dişinin. Yani yumutalar yavruya dönmeden kalkıyormuş. İlk yumurtlamadan mı, sonuncudan itibaren mi saymalıyız 14 gün onu bilmiyorum?
Umarım yavruları olur:)

sinan34
26-07-2012, 22:35
herkese ıyı aksamlarrr benım bı cıft hınt bulbulum var daha 2 aydr fıln bnde erkek bulbul dısı bulbulun boynundakı tüğleri koparıyo acaba bunun nedenı bılen varmı? varsa cvp yzbılırmı....

sakızağacı
30-07-2012, 22:36
selam sinan34,erkek kuş çiftleşmek istiyor,kafese yuva asın ve peçeteleri parçalayarak kafesin tabanına atın yuvaya taşısınlar,kısa zamanda dişi yumurtlayacaktır,ayrıca aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilirsiniz.

www.exoticispinozlar.com/forum
Finch TR (http://www.finch-tr.com)

sakızağacı
30-07-2012, 22:40
Bizim de bir çift hint bülbülümüz var 3 tane de yumurta var, dört de olabilir.Peçete koyduğumuzdan yuvaya, seçilmiyor yumurtalar. İkisi de beyaz olunca:)
Aslında aldığımız arkadaş 10 gün sonra kuluçkadan kalktığını söyledi dişinin. Yani yumutalar yavruya dönmeden kalkıyormuş. İlk yumurtlamadan mı, sonuncudan itibaren mi saymalıyız 14 gün onu bilmiyorum?
Umarım yavruları olur:)

son yumurtadan itibaren saymaya başlayın,son yumurtayı yapınca tam olarak yatmaya başlar.

afrasyap
12-09-2012, 12:53
Merhaba arkadaşlar,
hint bülbülü ile ispinoz aynı cins kuşmudur?

üzüm
12-09-2012, 18:06
Merhaba arkadaşlar,
Hint bülbülü ile ispinoz aynı cins kuş mudur?

Sayın afrasyap,

Hint bülbülü (zebra ispinozi) (http://tr.wikipedia.org/wiki/Zebra_ispinozu) ile ispinoz (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0spinoz) farklı familyaya ait kuşlardır.

çağlaröztürk
01-11-2012, 13:17
bilgiler için teşekkürler ben yeni üye çağlar

çağlaröztürk
01-11-2012, 13:21
ben bundan 2 gün öncesine kadar 1 tane erkek hint bülbülü aldım dün ise bir dişi hint bülbülü aldım erkek olan sürekli aynı melodide bağırıyor kız ise yavruluğun içinde hiç kalkmadan sürekli oturuyor.bunun sebebi nedir bilen var mı.:confused:

çağlaröztürk
01-11-2012, 13:22
yardım bekliyorum

serkan_istanbul
01-11-2012, 14:54
Bu kuşlardan arkadaşımda da var tıpkı yazar kasa gibi sesler çıkarıyor. Asla başka şekilde ötmüyorlar artı bülbüllede asla alakaları yok. Hayvanları severim ama hep aynı yonda basan notaları sevmiyorum. Yavruluktan çıkmaması ya çiftleşirler VEYA birbirlerine alışıyolardır. Sevgiler

çağlaröztürk
01-11-2012, 17:18
teşekkürler serkan bey.benim kuşlarımda hep aynı sesleri çıkartıyorlar.ezberliyormuş kuşlar bir sesi.ben de korkmuştum kuşlar hastamı diye.

çağlaröztürk
01-11-2012, 17:27
benim bir sorum daha var.acaba dişi olan kuş yumurtlamak için sakin olabilirmi

serkan_istanbul
01-11-2012, 17:35
birden yumurtlayacağını sanmıyorum. alışma süresidir bence şayet her zamn hareketsizse hastada olabilir. onlar çok hareketli kuşlar

serkan_istanbul
01-11-2012, 17:37
teşekkürler serkan bey.benim kuşlarımda hep aynı sesleri çıkartıyorlar.ezberliyormuş kuşlar bir sesi.ben de korkmuştum kuşlar hastamı diye.

Ezberlemiyolar normaldede ötüş şekli hep o yazar kasa gibi. ceryanda bırakma. yeşillik ve ek besinlerde ver
elma armut ıspanak marul gibi.

çağlaröztürk
01-11-2012, 17:58
Giriş Yap | Facebook (http://www.facebook.com/media/set/edit/a.3520274379706.2119780.1657452407/#!/photo.php?fbid=3520275939745&set=a.3520274379706.2119780.1657452407&type=1&theater)

çağlaröztürk
01-11-2012, 18:00
Resme bakarsanız anlarsınız.tabi dişi olan arada dışarı çıkıyor yemek yiyor su içiyor elma marul vs. Yiyip az geziniyor sonra yeniden yavruluğa girip oturuyor.

zelif
26-11-2012, 00:59
Merhabalar...
Bizim dişi bir Hint bülbülümüz vardı.Yanına bir erkek getirdik.Çiftleştiler.Şu an iki yumurta var ama dişi kuşum tüysüz kaldı.Her tarafı erkek olan tarafından yolunmuş.İşin ilginci ortada tüy yok.Sanırım yuvada.Bir paket hasır ip taşıdılar.Yetmemiş olabilir mi?Bu durum normal mi?Zavallı kuşum çok berbat durumda.Erkek olanı geri versek yumurtadan çıkanları kendi başına büyütebilir mi dişi kuş?Yardımcı olursanız sevinirim...:(:(:(

Turunçgil
26-11-2012, 19:10
Merak etmeyin erkek kuş zeminin yumuşak olması için dişinin tüylerini kullanmış sakın ayırmayın çifti yumurtalar geldiyse artık ip koymayın çünkü yumurtaların üzerini kapatabilirler.Dişi kuluçkaya yatınca erkek onu besleyecektir

ümit1989
28-11-2012, 11:39
*** bi sorum olucaktı yardımcı olursanız sevinirim.Zebra ispinozlarım 6 yumurta yaptı üzerinede yatıyolardı fakat 20-25 gün geçmesine rağmen bi tane yumurtadan bile yavru çıkmadı.bende yumurtalar boş oldugu için aldım yuvalıktan.yumurtaların boş çıkma sebebi nedir? ve yumurtalardan yavru alma oranını arttırmak için ne yapmak gerekir?

zelif
03-12-2012, 00:11
Merak etmeyin erkek kuş zeminin yumuşak olması için dişinin tüylerini kullanmış sakın ayırmayın çifti yumurtalar geldiyse artık ip koymayın çünkü yumurtaların üzerini kapatabilirler.Dişi kuluçkaya yatınca erkek onu besleyecektir

Teşekkürler cevabınız için.
Ancak kuşlar kuluçkaya yatmadı.Biz de erkeği geri verdik.Zaten yumurtalar boş gibi.Dişi yuvaya hiç uğramıyor.Gün boyu ötmedi bile.Yeni bir eş alacağız artık.Diğeri misafirdi...Umarım kuşumuz üzüntüden ölmez...
:(:(:(

merakli
12-12-2012, 11:57
Herkese merhaba;

Ev ortamında beslenebileceğimizi düşünerek ve çocukların da ısrarı ile bir çift hint bülbülü aldık. Pazar akşamı eve getirdik, bu sabah (aldığımızdan üç gün sonra) dişi kuşun hafif ishal ve halsiz olduğunu gördüm. Gözlerini kısarak oturuyor. Dışkısı açık sarı ve sıvı. Satıcının verdği yem ile besleniyorlar, dün de okuduğum kadarı ile haşlanmış yumurta ve tuzsuz galetadan hazırladığım karışımı vermiştim. Diğer kuş çok hareketli sağlıklı görünüyor.

İlk defa kuş besliyorum ve açıkçası hasta ise ne yapacağımı bilmiyorum. Bir heves ile aldık ama hayvancağıza bir şey olacak diye çok üzülüyorum. Akşam aldığım yere götürüp durumunu soracağım.

Hastalığı konusunda sizin bir bilginiz var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

smallsmile
12-01-2013, 20:39
merabalar... yardım istediğim bir konu var.hediye kuş geldi. ama bir kafeste 2 tane hint bülbülü ve 1 tane muhabbet kuşu var.aynı kafesde durmalarında bi sakınca var mıdır?hint bülbülleri çok ürkek muhabbet kuşuda öyle sessiz sedasız bi köşede duruyo .hint bülbülleri anne kız zaten hep yanyanalar..kafesin kapağını açık bıraktığım halde muhabbet kuşu uçmuyor.çok mutsuz ya da bana öyle geliyor.

serkan_istanbul
12-01-2013, 21:08
Yeni geldiği için çevreye alışmaya çalışıyor muhabbet kuşunuz tez zamandada kafeslerini ayırın. Bir süre sonra kavgalar başlar . Ve kuşu hemen dışarıya çıkartmayın. Etrafa çarpar ve kendini yaralar. Kafes yuvarlak olanlardan olmasın yön duyuları karışıyor.

smallsmile
12-01-2013, 21:41
peki kafesleri ayırınca hint bülbüllerinin yanına erkek kuşa gerek var mı anne kız 2 taneler zaten...bilgiler için teşekkürler.

serkan_istanbul
12-01-2013, 21:48
Hintbülbülü beslemedim fakat arkadaşımda var eş olarak bakıyolar genelde kızışma dönemlerinde ne olur tam ben bilmiyorum.

anamuz33
26-05-2013, 15:03
Merhaba. Ben de yeni üyeyim. Bir cift hint bülbülü almak istiyorum. Kafes boyutu nasl olmalı?Birde kafes icine yuva koymak gerekirmi?

flowcu
03-07-2013, 02:56
Benim iki cift hint bulbulum evden kacti cok alismistik kafesiden saliyorduk evde dolasiyorlardi kacmiyorlardi yuvalarida var 20 e yakin yumurtalari var yuvada (baska hint alsam yumurtaya bakami?) evden kactiklarina cok uzulduk istanbuldandisarida yasayabilirlermi yoksa olurlermi. Vicdanim rahat degil cevap verirseniz sevinirim bilen soylesin

Turkwolf
30-07-2013, 00:35
arkadaşlar merhabalar ben de yeni üye oldum.benim de merak ettiğim bir şey var.Bu hint bülbüllerini elimize alıp sevebiliyor muyuz? İkincisi ise çok yavru veriyor denmiş.Şimdi o yavruları biz ne yapacağız sürekli doğuyorsa? Petshoplar alır mı?

kokostar1
21-10-2013, 12:46
1 ay önce 1 cift hint bülbülü aldım ancak 20.10.2013 tarihinde yuvası yoktu yerde yumurtlamıs ama yumurtası kırılmıs gıdıp yuva alıp geldım ıpını yuvanın ıcıne ve ust kosede bır yere oylesıne koydum belkı yuvanın ıcınde kuramazlar dıye ancak yumurtlamıyor Onları bıde bunu alırken bıze bunlar yetıskın demıslerdı yuvanın ıcıne henuz hıc gırmedıler yan kolıdorda yuvaları sesımız gıdıyor dıye gırmyıor olabılırmı ? bırınız yardım edın acele ısım war

kokostar1
03-11-2013, 14:24
Arkadaslar 1 cıft hınt bulbulum var 4-5 Ay once Aldım 5-6 yumurta dogurdu fakat hepsını kırdı Suan yuva aldım 3 . Hafta olcak Petshop Tan Yuva ıpı aldım fakat yuvanın ıcıne kurmamıslar yuvanın yanına koymuslar ıpı kurmuslar ama dusme olasılıgı war yuvanın tam ustune kurmamslar yanıan kurmuslar saglam gıbı gozukuyor elma rendeleyıp koydum o ıyımı yoksa zararı olurmu kalamaar kemıgını de almadım daha Alıcam ama . bu hafta alırım . Yumurtalarını kırmmamasını nasıl saglarım ?

muhlis21
21-04-2014, 14:32
*** Benim bir çift hint bülbülüm var kafese yuva koydum 4 gündür hiç yuvaya girmedi.yuva ipide var ama neden girmiyorlar?lütfen acil.

ogul87
27-10-2014, 15:59
benim merak ettiğim bu hint bülbülleri diğer ispinozlarla çiftleşip yavru verebiliyolar mı??
bilgisi olan varsa lütfen cevap

ahmet kemal
30-01-2015, 12:27
bilen birisi yardım ederse cok sevinirim ben ayrı ayrı alınan ikitane hint bülbülüm var alalı 2 gün oldu ve kafese alıştılar sanırım yanlız erkek ötüyo ama dişi kendini temizliyo kabarıyo ve dişinin gagasının küçük bir bölümü siyah bunu sordugumda en az iki haftaya çifleşirler dediler yanlız hiç yuvaya girmiyorlar ben ne yapmalıyım en ufak fikrim yok yardım ederseniz sevinirim .

ogul87
03-02-2015, 15:02
bilen birisi yardım ederse cok sevinirim ben ayrı ayrı alınan ikitane hint bülbülüm var alalı 2 gün oldu ve kafese alıştılar sanırım yanlız erkek ötüyo ama dişi kendini temizliyo kabarıyo ve dişinin gagasının küçük bir bölümü siyah bunu sordugumda en az iki haftaya çifleşirler dediler yanlız hiç yuvaya girmiyorlar ben ne yapmalıyım en ufak fikrim yok yardım ederseniz sevinirim .

dişi henuz ufak,daha yavruluktan çıkmamış bile,sadece erkeğin ötmesi normal,dişiler pek ötmez zaten

Knife130
08-07-2015, 17:15
1 ay önce bir çift zebra ispinozu aldım.
Alırken bana satıcı 6 aylık olduklarını söyledi.
Ben 1-2 ay sonra yuvalık koyup yavrulatacaktım ancak annem kuşları üst üste iken görmüş. Bende öpüştüklerini görmüştüm öyle olunca hemen bir yuva aldım 1 hafta içinde dişi kuş yumurtlamaya başladı ve 7 tane yumurtası olmuş başlarda yumurtaları saklıyordu bu yüzden göremiyordum.
Benim merak ettiğim şey bu kuşlar gerçekten 6-7 aylık mı? 6-7 aylıksa nasıl bu kadar yumurta yapıyor? daha önce eşe atılmış olabilir mi? çünkü nerede okuduysam ilk eşe atılmada 3-4 tane yumurta yapar yazıyordu.

Cevaplarınız için teşekkürler...

Onurruno78
08-12-2015, 14:59
Arkadaşlar acil yardm edin Petshopdan 1 çift hint bülbülü aldım dişi erkek.Sonra anlaştılar. birbirlerinin sırtlarını kaşıyorlar aynı haraketleri tekrar ediyorlar. bu güzel ama bi sorunum var . 3 gün önce yuva aldım . Yuva kılıda aldım asdım. pamuk attım kafesin içine. ama ne yuvaya giriyorlar ne de yuvaya bişi taşıyorlar acaba gireceklermi cevaplarınızı bekliyorum ?

Turunçgil
08-12-2015, 17:53
Daha yeni yuvalık takmışsınız merak etmeyin yuvayı tanıma aşamasındalar, sessiz sakin yüksek bir yerde dururlarsa çok çabuk ürerler.Ekstra olarak kızıştırıcı tohumlar ve arada az miktarda havuç verebilirsiniz.

Onurruno78
11-12-2015, 18:22
1 gün önce dişi yuvaya girmeye başladı. sonra erkekde girmeye başladı erkek ipleri taşıdı şuanda ikiside yuvada yatıyorlar :) çok mutluyum ne zaman yumurtlarlar acaba ?

Turunçgil
11-12-2015, 19:29
Tebrikler :) Sabrın sonu selamet demişler, az daha sabredin. 15-20 gün içinde yumurtalar gelecektir, ancak rahatsız edilmemeleri gerekiyor.

aliosmankarahan
15-12-2015, 01:37
Selâmün aleyküm bende 4 tane hint bülbülü var 2 si yavrulari yuvadada 12 tane yumurta var kuluckata yatiyorlar sürekli ancak bugun baktigimda yavrularda yuvadaydi ve baba kus halsiz ve gozleri kuculmus duruyordu 5 dk demedende elimde can verdi neden olabilr

Turunçgil
15-12-2015, 22:16
Aleyküm selam,Annede bir sorun varmı ? Çeşitli nedenleri olabilir,aşırı üremeden'de olabilir, baba yorgun düşmüş olabilir.Sularına vitamin koyun ve yavrular büyüdükten sonra yuvalığı sökün biraz dinlenmeye alın.Yeni bir eş alabilirsiniz ama yavrulara zarar verirmi bilmiyorum.

Onurruno78
17-12-2015, 15:19
ya arkadaşlar benim 1çift hint bülbülüm var yuvayı ördüler habire içine giriyorlar yatıyorlar çıkıyorlar felan 1,5 hafta geçti ve yumurta yok ne zaman yumurtlar ya sizinkiler yuvayı ördükten ne zaman sonra yumurtladı ?????

bezginkuh
06-02-2016, 16:19
Bunlarda bizim Cemil ve Cemile. ( Oğlumun adlandırması) Cemile biraz utangaç ama Cemil azda olsa bize uyum sağladı.

Fatih Şengül
11-02-2016, 00:32
ya arkadaşlar benim 1çift hint bülbülüm var yuvayı ördüler habire içine giriyorlar yatıyorlar çıkıyorlar felan 1,5 hafta geçti ve yumurta yok ne zaman yumurtlar ya sizinkiler yuvayı ördükten ne zaman sonra yumurtladı ?????

Gerekli besin ihtiyaçlarını karşılıyorsanız eğer;
sürekli tazelenmiş yem, su, kalsiyum, protein, vitamin vs. gibi,
yuvaları kafesin uygun yerindeyse ve yeterli yuva ipi mevcutsa,
kafes uygun sıcaklıkta, uygun aydınlıkta ve uygun yükseklikte ise,
sürekli rahatsız edilmiyorlarsa,
ve en önemlisi de biri erkek diğeri dişi üreme olgunluğunda kuşlarsa, gerisi tamamen onların keyfine kalmış bir durum demektir...

Sonuçta her canlı çiftin yavrusu olacak diye bir şart yok değil mi? Sabırla araştırın, bilgi edinin ve bekleyin. İyi günler dilerim.

Fatih Şengül
11-02-2016, 18:30
Bunlarda bizim Cemil ve Cemile. ( Oğlumun adlandırması) Cemile biraz utangaç ama Cemil azda olsa bize uyum sağladı.

Merhaba Bezginkuh bey, kuşlarınız çok güzel fakat fotoğrafta gözüme takılan bir şey var, bu tarafta duran parçalı renkli kuş erkek tamam, diğer tarafta duran kuşun ise yanlarda ve göğüste tipik erkek renk tüyleri mevcut, hatta yanak rengi bile var... Önden poz olsa daha net olacak ama siz yine de kontrol edin, yoksa iki adet Cemil'iniz olabilir.

bezginkuh
12-02-2016, 15:14
Sayın Fatih Şengül bizde ilk başta bu konuda endişe ettik. Fakat bu ay bu kadar soğuğa rağmen üç yumurta yumurtlayıp ikisini çıkardılar. Bu yüzden eminiz ki parçalı renkli olan Cemil ve beyaz olan da Cemile.

songulkrkmz44
22-04-2016, 10:43
Ben bundan bir ay once disi kus aldim ama yanaklarinda ve kanatlarin altinda erkekte olan tuyler var
Erkek mi acaba kus acaba

su perisi
06-05-2020, 07:56
707439

707440

707441
Merhaba arkadaşlar benim Hint bülbüllerim yaklaşık 2 ya da 3 aydır benimle 4 tane yavruları oldu. Erkek Hint bülbülünün kafasında ve karınında tüyler dökülmeye başladı. Bu tüy dökülmesi iki yavrunun kafasında da var. Acaba anne kuş mu yapıyor yoksa bir sorun mu var. Yardımcı olursanız sevinirim.

melihcevik
16-07-2020, 23:41
Selamlar, 2 erkek 1 dişi ispinozum var. Sahiplendirmek istiyorum. Kafesi ile birlikte vereceğim. İsteyen olursa mesaj gönderebilir.