Bağlan

View Full Version : Ege Orman Vakfı / Fidan Bağışı

hasanulas
11-05-2005, 22:43
''Bornova ve Bayraklı'daki tepelere 1 milyon fidan dikimini öngören 'Mavi Körfez Yeşil İzmir' kampanyası önceki gün yapılan törenle başladı.Laka ve Eğridere köyleri arasındaki bölgede başlatılan kampanyaya ilişkin protokol,orman bölge müdürlüğü ile Ege Orman Vakfı arasında imzalandı.İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu,kampanyaya,yardımsever Ayşe Mayda'nın 100 bin YTL destek verdiğini belirterek,'İzmir'lilerin özlem duyduğu Bornova ve Bayraklı sırtları kesinlikle yeşillendirilecek.En kısa sürede bu sırtlara 1 milyon fidan dikilecektir' dedi.''
(Cumhuriyet,11 Mayıs 2005)
Aynı haberde,bu bölgeye 1990 yılında 312 bin 500 fidan dikildiği,bunların yüzde 65'inin tuttuğu belirtilmiş.Bölgedeki fidanlığın bakımı Ege Orman Vakfı'nca yürütülüyor.
O bölgede yaptığımız dağ yürüyüşlerinde,15 yılda fazlaca bir başarı sağlandığını göremedim.Ağaçlar hala bi bebek gibi suya ve bakıma muhtaç durumda..
Neyse,bu işin yorumunu ve yeni fikirleri, İzmir'den üye uzman arkadaşlarıma bırakıyorum.Lacrike arkadaşım,sen aynı zamanda Ege Orman Vakfı'nın üyesisin..
Herkese selamlar.

hasanulas
12-05-2005, 22:28
Tanrı aşkına,bir milyon fidanlık bir projeye,konusu ağaçlar olan bir forumda kimsenin diyeceği bir şey yokmu.Yoksa ben çok ilgisiz bir konumu açtım...

malina
13-05-2005, 00:20
Neyse, bu işin yorumunu ve yeni fikirleri, İzmir'den üye uzman arkadaşlarıma bırakıyorum. Lacrike arkadaşım, sen aynı zamanda Ege Orman Vakfı'nın üyesisin..

dediniz diye, bekliyoruz... Lacrike konuya girecek sandık... :)

LaZKoPaT
13-05-2005, 21:34
Peki ne tür ağaç dikmişler veşimdi hangi tür ağaç dikecekler bunları merak ettim
ayrıca Çeşitli vakıfların böyle böyle organizasyonları kontrol etmesi çok güzel bence bu iş sadece OGM ye bırakılsaydı düşünmek bile istemiyorum bu konuda en büyük adımları vakıflar ve dernekler yapıyor

hasanulas
13-05-2005, 21:56
Daha öncekiler çam türleri.Yine öyle olacak dediler.Ama ben esas bilgi ve gelişmeleri,olabilirse bizim açımızdan yapılabilecekleri,genç orman mühendisi arkadaşlara bırakıyorum...Ben,henüz okuyorum,mezuniyet belgemi bu siteden almak isterim!

sezinci
14-05-2005, 13:21
Peki ne tür ağaç dikmişler veşimdi hangi tür ağaç dikecekler bunları merak ettim
ayrıca Çeşitli vakıfların böyle böyle organizasyonları kontrol etmesi çok güzel bence bu iş sadece OGM ye bırakılsaydı düşünmek bile istemiyorum bu konuda en büyük adımları vakıflar ve dernekler yapıyor

Lazkopat, böyle düşünmene hem üzüldüm hem de alındım doğrusu. Bence bu işi en iyi OGM yapıyor. Fakat bizim yaptığımız çalışmaları kimseler görmüyor çünkü biz gözden uzakta dağlarda çalışıyoruz.Ben Tavşanlı Orman İşletme Şefiyim, benim bu yıl diktiğim fidan adedi 68.000. Türkiyede 250 adet Orman İşletme Şefliği var bu da toplamda 85.000.000 adet fidan yapar.

Bu sayıya Çevre Orman İl Müdürlüklerine bağlı olan ağaçlandırma şefliklerinin diktiği fidanlar dahil değil. Sizi inandırmak için OGM tarafından dikilen fidanların sayılarını resmi kayıtlardan bulup yazacağım.

malina
14-05-2005, 17:46
OGM ile ilgili resmi rakamlara her konuda ihtiyaç var. Bu konuda yardım edersen sevinirim. Hem de duyurmuş oluruz.

Reklam başka bir şey ama insanların bilgilendirilmeye ihtiyaçları var...

LaZKoPaT
14-05-2005, 22:31
YILMAZ abi evet haklısın ama bunun yanında da halkı da bilinçlendirmek lazım bunlarıda en güzel vakıflar yapıyor mesela tema vakfı erozyon konusunda ciddi bir şekilde dikkatleri zerine çekiyor , doğal hayatı koruma derneği tehlikede olan alanları hayvan türlerini korumaya çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam küre dağları milli parkı bu vakıfın çalışmalarıyla koruma altına alındı . OGM çok iyi şekilde çalışıyor eminim ama halkla ilişkiler yönünden zayıf kalıyor ki bu çok önemli bence ağaçların yeşil kalması için..

sezinci
15-05-2005, 17:40
Bak bu konuda sana katılıyorum.
OGM halkla ilişkiler konusunda çok zayıf kalıyor. Ben teşkilatımızda ağaçlandırma konulu her sohbette bunu anlatmaya çalışıyorum.

Sizi sıkmadan kısa bir olay anlatayım. Bu anlattıklarımdan TEMA ya karşı olduğum anlamı çıkarılmasın lütfen. Doğayı koruma ve ağaçlandırma için uğraşan her türlü kurumun, vakfın yanındayım.

1999 yılında Balıkesir 'in Dursunbey ilçesinde çalışıyorum. TEMA vakfı Balıkesir şubesinin teklifi üzerine bir bir ağaç bayramı düzenlemeye karar verdik. TEMA vakfı ağaç bayramı yapılacak yerin özellikle yol üzerinde olması yönünde ısrar etti. Yol boyunda bir saha tespit ettim. Saha hazırlığını (Toprak işlemesi) yaptım otlatma zararına karşı tel örgü ile çevirdim. Yeteri kadar meşe palamudu bulamadıkları için palamut temin ettim. Pankartlar ve reklam afişleri yaptırdım.
Gün geldi Okullardan öğrenciler, sivil halk, ilçede bulunan resmi kurumların amirleri davet edildi. TEMA görevlileri öyle bir konuşma yaptılar ki sanki oradaki tüm işleri onlar yaptı ve ağaç bayramını düzenledi.
Palamut ekimi ve çam fidanlarının dikimleri de tamamlandıktan sonra herkes gibi TEMA vakfı görevlileri de tabelalarını dikmemizi rica ederek ayrıldı. Ben işçilerimle orada kaldım. Tabii ki birçok yanlış dikim vardı. Onları onardıktan sonra ayrılabildik biz.

SONUÇ: O dikim sahası TEMA vakfı tarafından dikilmiş oldu. Bir güzel tabelalarını da astık. Hala TEMA Vakfı ormanı diye geçer.

Sizleri biraz sıkmış olabilirim. Ben size ağaçlandırma ve doğa koruma seferberliğinin gerçek neferlerini anlatmaya çalıştım.

Yine söylüyorum. Doğayı koruma ve ağaçlandırma için uğraşan her türlü kurumun, vakfın yanındayım

malina
15-05-2005, 20:38
Bu konuda dünyaya aynı bakmıyoruz sanırım..

Ben, görevlerini yapmayan, ya da ortak yapılan çalışmalarda, tarafların haklarını teslim etmeden, tüm projenin üstüne yatan herkese karşıyım... Bunların kim oldukları farketmiyor...

hasanulas
15-05-2005, 21:30
Ben,değişik bir açıdan yaklaşayım konuya.
Bu ülkenin doğal varlıklarının korunması ve çoğaltılması gibi önümüzdeki yüzyılları ilgilendirecek konular,projeler,gereklilikler..vakıf ve derneklere bırakılamayacak kadar önemlidir.Devletin organlarının bu konudaki politikaları elbette siyasi olmak durumunda,ama bu organlarda görev yapmakta olan kişilerin bireysel çabalarınıda bence kutlamak gerek.Tüm olumsuzluklara rağmen,dikilecek ve büyütülecek bir ağaç bile kazançtır.Varsın bunu vakıf ve dernekler reklam amacıyla kullansınlar,iş yapacak asli unsurlar işlerini unutmamalılar,bunu yaptıkları sürecede huzurlu yaşarlar.
Bu konunun başlığındaki haberde bir şeyi özellikle dikkatinize sunmak isterim.
Neden,böylesine büyük ve ülkem insanının geleceğini ilgilendiren bu ve benzeri bir projeye devletin ilgili birimi öncülük edip inisiyatifi ele almıyor,bunun mantığı ne olabilir..?İnanın yanıtını bulamadım.
Saygılarımla.

sezinci
15-05-2005, 23:46
Vakıflar ve dernekler de bu işi bir reklam aracı oalrak kullanmasınlar. Çünkü bu iş gönül işidir ve vakıf ve dernekler ticari amacı olamyan kuruluşlardır. Bu sadece devletin görevi değil tüm halkımızın görevidir. Reklam yapmak yerine bu sevgiyi tüm halka aşılamak daha iyi olmaz mı?

Bu işi de yine en iyi OGM yapıyor. En basit örnekle tüm masrafları OGM tarafından karşılanan bir çocuk tiyatrosu her yıl tüm Türkiye'yi dolaşır. Çocuklar için Sincap isimli bir dergi çıkarır ve bu dergi kırsal kesimdeki çocuklara ulaştırılır.

Anlatmak istediğim "şunu yaptık, bunu yaptık" demek yerine insanları eğitmek gerekir.

hasanulas
16-05-2005, 22:59
Lacrike...neredesin,hala İzmir'den tek başımayım!!!

lacrike
17-05-2005, 18:23
öncelikle herkese izmirden sevgiler ve saygılar.komutanım geldim burdayım.bornova ve bayraklının üst yamaçlarının ağaçlandırılması hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.öncelikle bu çalışmalara izmir valisi y.ziya göksu tarafından başlatılması istenmiştir.izmirde ege orman vakfı tarafından ağaçlandırılmaya konu olan 2 saha bulunmaktadır (yapılması ve bitirilmesi bu sene düşünülen sahalar).
birincisi ve en başta yapılması düşünülen ve tüm bağışları ege orman vakfına bu saha için kullanılacağı.menderes görecedeki yanan orman sahası; bu sahanın şu an arazi hazırlığı devam etmektedir.dikime hazır hale getirme çalışmaları.kesin olmamakla beraber ekim ya da kasım ayında ise ağaçlandırma çalışmalarına başlanılması düşünülmektedir.
ikincisi ise bornova ve bayraklı üstü ağaçlandırma çalışmaları.yanlış anlamadığım kadarıyla o sahaların ağaçlandırma projeleri devam etmektedir.

ve en önemlisi ege orman vakfı fidanların dikimini kütahya ya da eskişehirden özel bir ekip getirip yapmaktadır.ve bu fidanların bakımını 5 yıl üstlenmektedir.

ve şunu söylemek istiyorum forumda adını hatırlayamadığın tvşanlı işletme şefi arkadaşıma buradan tema ile ilgili düşüncelerinden dolayı tam destek verdiğimi belirtmek istiyorum.tema vakfı bir alana ağaçlandırma çalışmasını yapmayı düşünüyorsa bu sahanın;iklim verilerini,sıcaklığını, yağışını, toprak özelliklerini, arazi yüzeyi şeklini v.b. gibi nedenleri bir kaçını veya hepsini göz önünde bulundurmadan ve uygun dikim tekniğine uymadan fidan dikimi yapılmaktadır.bunu okulumuzdaki profesörler dahi söylemektedirler.belki şu an bu konularda bir ilerleme olmuştur umarım öyle düşünüyorum çünkü bir meslektaşım çalışıyor temada.
burdan komutanıma saygılar.

aybala
17-05-2005, 18:39
forumda adını hatırlayamadığın tavşanlı işletme şefi arkadaşıma buradan tema ile ilgili düşüncelerinden dolayı tam destek verdiğimi belirtmek istiyorum
Sufle vereyim; o Yılmaz ;)

sezinci
18-05-2005, 06:32
lacrike'in benimle aynı düşüncede olmasına sevindim. Her istediğiniz yere her istediğinizi ekip dikemezsiniz. lacrik'in anlattığı gibi bazı toprak tahlilleri yapmak ve iklim özelliklerini gözönünde bulundurmak zorundasınız. Orasının asli bitkisi ne ise o bitki ile çalışmalısınız. Kısaca doğayı takilt etmelisiniz. Yoksa doğa bizlerden daha güçlüdür. Bizi her zaman yener.

Biz ne kadar ne dikersek dikelim doğa oraya er veya geç orada bulunan asli bitki türünü getirecek bizim diktiğimiz türü boğacaktır.

Kısaca Gelişi güzel ağaçlandırma yapamayız arkadaşlar. İşte bu nedenle diyorum her zaman bu işi en iyi, en teknik OGM ve Çevre il müdürlüklerinin Ağaçlandırma Şeflikleri yapar.

cedrus libani
08-06-2005, 19:16
Yılmaz dostum bunu iyi bir şekilde ifade etmiş. Orman Bakanlığının ilgili birimleri ( OGM - AGM ) bunu en iyi şekilde yapmakta. Buralardan ( Orman Bölge Müdürlükleri - Orman İşletme Müdürlükleri - Orman İşletme Şeflikleri - İl Çevre ve Orman Müdürlükleri - Ağaçlandırma Şeflikleri ) bilgi alabilirler..

E®TY
02-12-2005, 17:00
Merhaba arkadaslar yıne sılerın cok ama cok once tartıstıgınız bır konuyu gundeme getırmek ıstıyorum :D eee sıteyı daha once haber verseydınız bole olmıcaktı bıraz gerıden takıp edıorum ama olsun toparlarız artık:P

neyse gelelım konunuz olan su bornova bayraklı sırtlarına ben gectıımız yaz Ege Orman Vakfı'nda 2 aylık bır ozel staj donemı gecırdım bu sure zarfında bahsettıgınız arazıde gorevlendırıldım yanı arazının agaclandırılması ıcın yapılan calısmalar benım elımdeydı heralde hemen hemen en kesın bılgıyı ben verebılırım sıze bu konuda.. yazdıgınız bılgılerın hemen hepsını okumadım ama sole bır gozattım sankı konu havada bırakılmıs gıbı geldı bana ben de su konuyu bı yere ındıreyım dedım..
neyse...
olay su bahsedılen agaclandırma sahası zaten izmir agaclandırma tarafından gectıgımız yıllarda agaclandırılmıstır. yapılan agaclandırma sahanın fazla kayalıklı olmasından ve gereklı yagısı almadıgından dolayı cok olmamakla beraber basarısız bolgelerle devam etmekteydı bu tabıkı agaclandırmanın gorevlerınden bırıdır basarı saglanmamıs bolgelerde bakım ve yenıleme calısmaları yapmak ıste o calısmayı EOVakfı bızzat ustlenı.

calısmalar bos olan yerlere agac dıkımı sahanın yabancı ot bakımı ve ne hıkmetse burayı ben hala anlamadım sulanması gıbı bellı baslı gorevlerle devam ettı yaz donemı boyunca..
velhasılkelam bu sekılde calısmalar devam ettı yanı EOvakfı yapmasaydı ızmır agaclandırma bu ıslerı(sulama harıc) yapacaktı.
bir de su reklam olayına gelelım reklam tabıkı ozel sırketlerın yapmak zorunda oldukları bır calısma. ama onemlı olan bu gıbı cıddı konularda daha dıkkatlı davranmaları 1 yapıp 5 gostermemelerı dıye dusunuorum...
konu tekrar canlandı galıba soru ve dusuncelerınız varmıydı??...

E®TY
14-12-2005, 15:13
Ege Orman Vakfının başlatmış olduğu kampanyaya herkesi bekliyoruz!!...
Turkcell, Telsim, Avea Faturalı hatlarından Kısa mesaja "Agaçlar.net Forum" yazıp 3916 numarasına mesaj çekip. 2YTL karşılığında fidan bağışında bulunabilirsiniz. Şuan Sitemizde yaklaşık 2300 kullanıcı var. Bu sayıya yüzlerce misafirleri de eklersek bu forumu okuyan insanların bu mesajlarda 1000 rakamına ulaştığımız taktirde www.agaclar.net sitesinin izmir Milli Egemenlik Ormanı'nda kendi isimine düzenlenmiş bir korusu olacak.
Bence Biz Ağaçlar.NeT' e yakışır...
Fidanlarınız parmaklarınızda yeşersin!!...
Bu kampanyaya katılırsanız lütfen bu başlığın altına adınızı ve soyadınızı yazınız. Bu sitenin nekadar doğa sever olduğunu herkese gösterelim!!...
Haydi Arkadaşlar 3916' ya.....

E®TY
14-12-2005, 15:14
İlk olarak ben yazayım istiyorum bağış yapmış biri olarak..
Ertuğrul YILMAZ
İlk fidan benden...
Sırada kim var?...Yılmaz abi? **** malina mı? hmm bi düşüneyim yoksa nefelini mi??... kim acaba??

E®TY
15-12-2005, 07:59
Site Yöneticileri de bu kampanyaya sahip çıksın anasayfalarına taşınsın isterim. Sadece Forum kullanıcıları değil çevrenizdeki herkesi bu kampanyaya davet edebilirsiniz. Geçmiş yıllarda yanan Milli Egemenlik Ormanını yeniden yeşertelim. Unutmayın mesaja "Agaclar.net Forum" yazmamız gerekiyor aksi halde adımıza bir koru olusmaz. Aynı zamanda ilk bahardaki dikim törenlerinde de biraraya gelip toplanmış oluruz. Hoş olmazmı?. En büyük toplantının nişanı olur Agaclar.net korumuz....

Sevelim
15-12-2005, 12:50
Mesaja "Agaclar.net Forum" yazmamız kesinleşti mi? Kimse teyid etmemiş ama ben yine de gönderdim. Hayırlı uğurlu olsun.

Nevin1
15-12-2005, 14:17
Merhaba çok güzel bir kampanya ama benim kontörlü hattım var. Biz katılamıyormuyuz?

E®TY
15-12-2005, 14:42
Malesef sadece faturalı hatlara acık bır kampanya ama tanıdıgınız bırınde varsa onlardan da gonderebılırsınız. Sorun değil.. Nevin Hanım izmirdendiniz sanıyorsam. Sizi Vakfımıza da bekleriz detaylı bilgi almak ya da gönüllü olarak faaliyetlerimize katılabilirsiniz. İrtibat için Ege Orman Vakfı Tel: 464 51 60'tan bana (Ertuğrul YILMAZ) ulaşabilirsiniz. Teşekkürler...

E®TY
15-12-2005, 14:44
Mesaja "Agaclar.net Forum" yazmamız kesinleşti mi? Kimse teyid etmemiş ama ben yine de gönderdim. Hayırlı uğurlu olsun.
Ewet sevelim kesinlesti aynen yaptığın gibi herkesi bekliyoruz. Teşekkürler SEVELİM....

backyard
16-12-2005, 07:44
dünden beri yazamadım

başlattığın kampanya güzel, yalnız bu kampanya devam edecekse "Agaclar.net Forum" değil "agaclar.net" yazılmalı.

çünkü forum sitemiz olan ağaçlar netin bir uzantısı, günlük iletişimimizi sağladığımız bir ortam

ana sayfa konusunu malinayla netleştiririm bugün :)

E®TY
16-12-2005, 08:49
Merak etmeyin sorun olmaz mesaja yazılan önemli değil. Koru ismi olarak istediğimiz ismi verebiliriz. Koru oluştuğu zaman agaclar.net ismini verebiliriz.
Kampanyanın www.agaclar.net anasayfasına taşınmasını canı gönülden isterim. Eğer olur cevabı gelirse sizden kampanyanın afiş ve fotoğraflarını benden temin edebilirsiniz..

backyard
16-12-2005, 13:41
yarına sonuç belli olur sanırım
güzel bir girişim :)

E®TY
19-12-2005, 13:03
Anlaşılan bu proje lafta kaldı... :(
Çok üzüldüm..

E®TY
24-12-2005, 12:22
http://www.agaclar.net/index.php?id=3088

dolunaydayol
01-01-2006, 16:21
Merhaba arkadaşlar,
Siteye bugün üye oldum...Sitede gezinirken bu başlıkta takıldım kaldım.
Böyle bir etkinliğe 1000 kişiyi bıraktım 3 kişi bile katılmıyorsa nasıl bir site olduğunuzu da merak ediyorum...Diğer sayfaları şu anda dolaşmak içimden gelmedi...:(

2014 yılındayız. Bu mesajı göndereli 8 yıl olmuş. İlk günden böyle bir yazı yazılır mı, hakikaten ayıp olmuş. Özür diliyorum.
Aradan geçen yıllarda pek çok kez sitenizi ziyaret ettim. Çok güzel bilgileri okudum, faydalandım. Teşekkürlerimi sunuyorum ayrıca:)

Cihangir
01-01-2006, 17:48
Bu kampanyaya katılırsanız lütfen bu başlığın altına adınızı ve soyadınızı yazınız. Bu sitenin nekadar doğa sever olduğunu herkese gösterelim!!...
Haydi Arkadaşlar 3916' ya.....

Sevgili Erty, bizim kaygımız, ağaçların, ormanlarımızın ve ülkemizdeki ve dünyadaki doğal güzelliklerin korunması, bu amaçla bir bilinç oluşturmak, bu bilincin oluşması için gerekli bilgi kaynaklarına kolay ulaşmayı sağlamak, elimizden geldiğince de bilgi toplayıp, derlemek, v.s...

Bizim, doğa sever olduğumuzu göstermek gibi bir kaygımız yok ki !

Kampanya hakkında bilgi verdiğin için teşekkürler.. Ancak, pazarlama stratejisi yanlış gibi geldi bana.. Ben mesajımı/mesajlarımı gönderirken, oraya dikilecek fidan için göndermeliyim, ismimin görülmesi için değil ! Ben doğasever olduktan sonra, bu uğurda nerede ne yaptığımı, varsın kimse bilmesin !
Düşünsene, 999 mesajda kalırsak, ismimiz geçmezse üzülecek miyiz ?

Merhaba arkadaşlar,
Siteye bugün üye oldum...Sitede gezinirken bu başlıkta takıldım kaldım.
Böyle bir etkinliğe 1000 kişiyi bıraktım 3 kişi bile katılmıyorsa nasıl bir site olduğunuzu da merak ediyorum...Diğer sayfaları şu anda dolaşmak içimden gelmedi...:(

Sevgili dolunaydayol, siteye bugün üye olmuşsun, diğer sayfaları dolaşmak içinden gelmiyor ve sen bizi yargılamaya bile hakkın yokken, yargılamadan infaz ediyorsun.. Hak mı şimdi bu ?

malina
01-01-2006, 20:57
Projeyi buraya yazan E®TY, Anlaşılan bu proje lafta kaldı... diye duygularını dile getirirken, diğer ayrıntıları yazmadı... Sorunların o da farkında ve çözemediler.

Mesela ben bile bu etkinliğe katılamadım. Çünkü hattım faturalı değil. Daha fazla seçenek sunmalıydılar.

Proje bu haliyle, Ege Orman Vakfının başlatmış olduğu fidan dikim kampanyası gibi değil, Faturalı Turkcell, Telsim, Avea hattı olanlara düzenlenen bir kampanya gibi görünüyor.

E®TY
02-01-2006, 00:18
Malina neden anlatamıyorum sana ben bu projenin bu boyutlarda soruın yaşadığını?..
Süuçlu olan vakıf, il müdürlüğü ya da başka biri değil tek sorun servis sağlayıcıları kontörlü hatlarda bu projenin uygulanmasını istememeleri bu konuda biz vakıf olarak oldukça rahatsızız. Aynı derdi biz de gerekli yerlerde dile getirdik fakat bir sonuç çıkmadı. Şuan elimizden gelen sadece bu projeyi bu şekilde kabul etmektir. Eğer bu projeye gerçekten destek vermek istiyorsanız ben size hesap numaralarını vereyim yine min. 2 TL yatırıp katkıda bulunabilirsiniz ve korunuzu oluşturmaya devam edebilirsiniz. Garanti bankasıyla yaptığımız protokol gereği hiçbir havale ücreti alınmıyor. Türkiye'nin neresinde olursanız olun havale ücreti ödemedn bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İstermisiniz bilmiyorum. Bahane aramazsınız umarım bu sefer de.. Konuşmalarınızın sertliğinden çok kırıcı olması açıkçası beni üzdü. Yine de teşekkürler eleştirileriniz için ama bu konuda daha fazla yardımcı olamayacağım üzgünüm.
Saygılarımla
Ertuğrul YILMAZ

E®TY
02-01-2006, 00:28
Bizim, doğa sever olduğumuzu göstermek gibi bir kaygımız yok ki !

Sevgili dostum bu size bahsettiğim kampanya sizin doğa severliğinizi göstermeniz kendinizi duyurmanız için söylenmiş veya sizin nekadar doğasever olduğunuzu kanıtlamanızı beklediğimiz bir platform oluşturmak amacıyla söylenmemiştir. Sadece yaptığınız bağışlar eğer 1000 fidana ulaşırsa sizin için toplu bir koru oluşturup site ve üyeleri için kalıcı bir eser bırakma ve kendiniz için övünç kaynağı olması açısından size sağlanmış bir jesttir. Vakfımızda koru oluştururken bu güne kadar böyle bir bölmeli kampanya başlatılmamıştır. Genel kurallar çerçevesinde 1000 fidan bedelini vakfa erip oluşturursunuz korunuzu ama benim AGACLAR.NET çalışanları e üyelerie duydugum sagı ve yakınlıktan dolayı genel müdürüme iletmiş oldugum bir ricadan ileri gelmiştir bu olay. aksi halde böyle bir şey isteseniz de gerçekleştirilemezdi. Site adına yani tüm emeği geçen insanlar adına bir koru oluşturulması hiç de fena bir düşünce olmasa gerek. Ben bile sırf katkı ve önderlik olsun diye 2 adet fida bağışında bulundum ağaçlar.net azarak mesaj kısmına. Böyle birşeye herkesten önce benim ihtiyacım olmaycağını yani birşeyler kanıtlama isteğim olmayacağını tahmin edersiniz. Çünkü bu iş benim mesleğim ve ben yılda 1,5 - 2 milyona yakın fidan dikme fırsatına erişiyorum çalışırken. Yapmakta olduğum jest ten dolayı eleştirilmek pek de hoşuma gitmedi doğrusu. Eminim ki bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmıştır. Kendimi tam ifade edemediysem özür dilerim...
Saygılarımla
Ertuğrul YILMAZ

malina-x
02-01-2006, 01:45
gordugunuz gibi bu isler kolay olmuyor, hemen sonuc almayi beklemek yanlis degil mi? benim merak ettigim bazi sorular var aslinda

-belirli bir sure mi var?
-banka hesap nolari nedir?
-1000 fidan bedeli nedir?
-dolunaydaloy 3 kisinin bile katilmadigini nereden biliyor

E®TY
02-01-2006, 10:53
Sevgili Uzaytek
İşlerin kolay yürümediğinin ve sonuç alınması için çaba sarfedilmesi gerektiğinin hepimiz farkındayız ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz.
Hemen merak ettiğin sorulara cevap vermek istiyorum
1) Belirli bir süre ellebtteki var çünkü projeler 2005 yılında başlatıldı ve 2006 nın şubat ayına kadar devam edecek. 2006 da dikim sezonu o sıralarda sona eriyor.
2) Banka hesap numaralarına gelince
Garanti bankası İzmir Konak Şubesi 6204246/0 (havale ücreti alınmıyor.)
İşbankası İzmir Gündoğdu Şubesi 116149
Vakıfbank 2020333 İzmir Alsancak Şubesi
Ziraat Bankası İzmir 26 Ağustos Şb. 6961543 – 5001
(Hesap numaralarını kullanarak bağış yaparsanız gönderen olarak ya da not olarak AGACLAR.NET yazmayı unutmayın; ya daburdan bildirin ki ben de müdehale edebileyim vakıfta sizin bağışlarınızın bir arada toplanması için.)
3) 1000 fidan adedi agaclar.net adına oluşturmak istediğimiz koru için gerekli olan fidan sayısıdır. 1000 fidan bağışında isme koru 10.000 fidan bağıışında isme orman oluşturluyor.
4) Cep telefonuyla bağış yapanlar foruma yaptıklarını yazsınlar ki burda teşvik olur diye düşünmüştüm ve yazan olmadığı için ordan biliyor olmalı.

sezinci
02-01-2006, 11:18
O zaman şöyle bir liste oluşturalım

1- Yılmaz BÜLBÜL

eskimo
02-01-2006, 14:18
2-Handan telci
3-ağaçlar net.

Christ
02-01-2006, 15:57
[+] Fuat Demir

malina
02-01-2006, 16:28
Malina neden anlatamıyorum sana ben bu projenin bu boyutlarda sorun yaşadığını?..

Güzelim ben anladım da, dolunaydayol'a durumun onun bildiğinden farklı olduğunu anlatmaya çalıştım. Daha doğrusu senin yazmak için başlangıç yaptım. O kadar lafı yazamam, hele önyargıyla ilk mesajında böyle davranan birine... :)

Ama sana bir sorum var. Banka numaraları yeni mi belirlendi yoksa en başından beri belli miydi?

malina
02-01-2006, 16:30
31 Şubat 2006 son katılma tarihi mi?

http://www.agaclar.net/index.php?id=3088 sayfayı güncelledim. Garanti bankası hesap no 6204246/0 değil sanırım. 6204246 olarak yazdım.

E®TY
03-01-2006, 17:52
Ama sana bir sorum var. Banka numaraları yeni mi belirlendi yoksa en başından beri belli miydi?

Hesap numaraları yaklaşık 10 yıldır var. Projeye katılmanız için kolay yolu yani cep telefonunu söylemiştim ama sorunlar var biliyorsunuz kolaylık olsun diye hesap numaralarımızı da verirsem daha iyi olur diye düşündüm.
Bir de garanti bankası hesap numaralarında bazen sorun çıkıyor 6204246/0 oyüzden var (/0) yazılmasını istiyor bazı şubelerinde garanti bankasının ben tüm haliyle yazdım numarayı.

Tam olarak 31 şubat son tarih değil ama şubat ayı içerisinde proje kapatılacak sanırsam. Çünkü 21 Mart dünya ormancılık gününde büyük tören yapılıyor ağaçlandırma sahalarında.ama uzatılablirmi bilmiyorum onun için konuşmam lazım. Haber veririm sizlere buradan.

malina
03-01-2006, 18:40
Başka şey yazmayayım diyordum ama cevap vermek gerekti yine :)

Hesap numaraları yaklaşık 10 yıldır var. Projeye katılmanız için kolay yolu yani cep telefonunu söylemiştim ama sorunlar var biliyorsunuz kolaylık olsun diye hesap numaralarımızı da verirsem daha iyi olur diye düşündüm.

Ben konunun eksiklerini dile getirirken, katılmak isteyenlerin tümünü esas aldım. Sonuçta Türkiye çapında bir proje için agaclar.net devede kulak kalır. Yani faturalı cep telefondan mesaj çekmenin herkese uymadığını farkettiğinizde (yani işin en başında) banka hesap numaraları da Afiş'e eklenmeliydi.

Bu yazılanları sizlerin eksiğiniz bulunmaya çalışılıyor gibi mi algılıyorsunuz? Öyle bir şey olabilir mi? Amacımız olabilecek kadar çok kişinin katılımını sağlamak.

pesmelba
04-01-2006, 01:27
Mesaj yollayanlar yazsın teşvik olur denmiş.
Ben yolladım :)

E®TY
04-01-2006, 04:50
. Sonuçta Türkiye çapında bir proje için agaclar.net devede kulak kalır.
Yanlış anlaşılan birşey daha.... Düzeltmek istedim..
Bu proje Türkiye genelinde uygulanan bir proje değildir. Çünkü Ege Orman Vakfı isminden de anlaşılabileceği gibi sadece ege bölgesinde çalışan bir vakıftır. Bu proje sadece basında veya internet ortamında ulusal kitleye erişebiliyor.

karakedi
04-01-2006, 09:00
31 şubat son ha?? iyi hiç gelmeyecek bir gün seçmeniz çok akıllıca:))))
bende aradım listedeyim.

malina
04-01-2006, 14:52
Bu proje Türkiye genelinde uygulanan bir proje değildir. Çünkü Ege Orman Vakfı isminden de anlaşılabileceği gibi sadece ege bölgesinde çalışan bir vakıftır. Bu proje sadece basında veya internet ortamında ulusal kitleye erişebiliyor.

Daha ne olsun? Basın ve internet varsa Türkiye çapında demek değil midir?

malina
04-01-2006, 14:57
Tam olarak 31 şubat son tarih değil ama şubat ayı içerisinde proje kapatılacak sanırsam.

Yazım yanlışıdır diye 31 Şubat'ı es geçmiştim ama proje duyurusunu yapan biri için "sanırım" ifadesi kullanmak iyi olmuyor. Ya siz bilmiyorsunuz ya da (daha kötüsü) projeyi başlatanlar da bilmiyor gibi görünüyor.

Tekrar söylemek istiyorum. Ülkede hiç bir şey için kıçını kıpırdatmayanlar varken seni eleştiriyor gibi görünmekten nefret ediyorum. Ama inan tek istediğim daha iyi olması. Eleştirilerin tek amacı bu. Yoksa yapılanların hepsi takdire değer.

E®TY
04-01-2006, 16:19
Daha ne olsun? Basın ve internet varsa Türkiye çapında demek değil midir?
Hayır üzgünüm değildir. Çünkü biz her ne kadar tüm dünyadan bu tip projelere destek gelmesini arzulasak da bunu fiili bir şekilde yerine getiremiyoruz. Neden bilmiyorum ama insanların yaşadıkları yerlerden uzakta doğan güzelliklere ilgisi yok maalesef.
İnternet ortamında ve basında da nasıl oluyor dersen kırk yılda bir büyük bir haber çıkarsa ulusal basına yansıyor. İnternette de sizin siteniz dışında duyurumuz yok. Sadece kendi resmi web sitemizde bu projeye ulaşabilir insanlar. Bu yüzden ege bölgesi dışında çok yaygın olarak bilinmiyor faaliyetlerimiz ve projelerimiz.

E®TY
04-01-2006, 16:25
... ama proje duyurusunu yapan biri için "sanırım" ifadesi kullanmak iyi olmuyor. Ya siz bilmiyorsunuz ya da (daha kötüsü) projeyi başlatanlar da bilmiyor gibi görünüyor...
Malina takdir edersin ki projenin tün detaylarını burada yazmaya kalksam ne vakit ne de ellerim dayanabilir.
Toplam rojelerin hedeflediği rakam bir milyon dörtyüz bin fidan. Bunun en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor. Eğer bu şubata kadar tamamlanırsa projeler başarılı olur ve yeni projeler çıkar ortaya ama eğer tamamlanamazsa yapılan protokol gereği belki uzatılabilir. Bu belirsizliği şimdiden kesin bir sonuç olarak kendimce söylemem ne kadar doğru olur bilmiyorum. O yüzden kesin tarih vermek istemiyorum ama daha önce de belirttiğim gibi şimdilik hedeflenen en ileri tarih şubat sonudur.

carpnus
04-01-2006, 17:25
Merhaba arkadaşlar.ege orman vakfı çalışanı olarak site yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum.dostluk ormanının afişini verip ege orman vakfına desteklerinden dolayı.ben vakıfta orman müh. olarak görev yapmaktayım ve dostluk ormanı ağaçlandırma (erozyon kontrolü) sahasında çalışıyorum.bilindiği gibi 1 milyon fidan kampanyası başlatılmış olup halen devam etmektedir.bu bağışlar banka havaleleri ve faturalı cep telefonları için msj gönderme ile fidan bağışları yapılabilmektedir.bunun dışında çiçek çelenk hattımızda; düğün (kokteyl, açılış) ve taziye (cenaze) günlerinde vakıf tarafından istenilen yere gönderilen suni çiçek ve çelenkler ile, kutlama kartı, doğum, yaş günü, yıl dönümü, başsağlığı, geçmiş olsun ve yeni yıl kartlarımızdan alıp ya da bunlara gönderme ücreti eklenip bizim tarafımızdan gönderilip bağışta yapabilirsiniz..
tabii daha ayrıntılı bilgi için 0232 464 51 60 numaralaı telefonu arayıp gerekli bilgileride alabilirsiniz.

malina
04-01-2006, 21:00
Rica ederiz efendim :)

aybala
05-01-2006, 22:45
msn de carpnus ile aşağıdaki yazışmayı yaptık....

Carpnus:ağaçlar netin ana sayfasında
Carpnus:dostluk ormanında koru oluşturun diye yazı var
aybala:evet
Carpnus:dostluk ormanında koru oluşturabilmek için en az 1000 fidan bağışı yapılması gerekmektedir
Carpnus:ve bu bağışında
Carpnus:ya bir kişi veya şahış adına
Carpnus:ya da firma veya şirket adına bir kere de yapılması gerekiyor
Carpnus:o yüzden
Carpnus:herkes ayrı ayrı msj atıp gönderilmesi ile olmaz
Carpnus:o yazıyı düzeltelim diyorum
aybala:bunu foruma yazalım o zaman

malina
06-01-2006, 10:51
Ege Orman Vakfının başlatmış olduğu kampanyaya herkesi bekliyoruz!!...
Turkcell, Telsim, Avea Faturalı hatlarından Kısa mesaja "Agaçlar.net Forum" yazıp 3916 numarasına mesaj çekip. 2YTL karşılığında fidan bağışında bulunabilirsiniz. Şuan Sitemizde yaklaşık 2300 kullanıcı var. Bu sayıya yüzlerce misafirleri de eklersek bu forumu okuyan insanların bu mesajlarda 1000 rakamına ulaştığımız taktirde www.agaclar.net (http://www.agaclar.net/) sitesinin izmir Milli Egemenlik Ormanı'nda kendi isimine düzenlenmiş bir korusu olacak.

Projeyi duyuranların konuya vakıf olması gerekiyor...

Gerekli düzeltmeyi yaptım.

karakedi
06-01-2006, 11:01
cahilliğime verin...agaclar.netten gittiğini nasıl anlıyorlar?? ben sadece adımı yazdım..bir daha arayıp agaclar net olarak mı isim yazmalıyız??

sezinci
06-01-2006, 11:46
agaclar.net yazıp göndermen gerekir. Diğer türlü senin adına olur. Tabii 999 mesaj daha gönderirsen:)

aybala
06-01-2006, 11:48
yılmazcıkım #34. mesajı okudun mu?

karakedi
06-01-2006, 11:50
oki doki....... anladım 999 tane....:))))))))))
heheheheh

karakedi
06-01-2006, 11:59
agaclar.net adına kaç meşaş :)) görünüyor? kaç eksik var?anlamak mümkün mü???
kendi forumuma yazıyorum birazdan.....

sezinci
06-01-2006, 12:23
Karakedi ben de yanlış anlamışım. 34. mesajı aybala uyardıktan sonra şimdi dikkatli okudum. agaçlar.net adına böyle bir orman kuramıyoruz sanırım.
Ama bu kötü oldu şimdi.

karakedi
06-01-2006, 12:31
neden???? tüh bende benim foruma yazdım naapsam??? öyle yazmasınlar mı??? ne yazıcaz???imdat!

karakedi
06-01-2006, 12:33
buldum bir şahis yaratalım!!!!!meselameselamesela
mehmet ormansever?????

malina
06-01-2006, 14:24
En az 1000 ağaç için gereken parayı BİR DEFADA vermiyorsanız, kişi ya da firma adına koru oluşturulmuyormuş.

Yani carpnus'un dediğine göre, agaclar.net korusu oluşturabileceğimiz konusunda yanlış bilgilendirilmişiz.

Durum bundan ibaret :)

Fidan bağışı yapmak için, kendi adınızı yazarak, mesaj göndermeye devam edin :)

karakedi
06-01-2006, 17:55
tüh ....ismin ne önemi var??? avukat yok mu burada??? vardır bir yolu.....ağaç dikmek için **** tek şans bu değil ya......

E®TY
06-01-2006, 23:20
Evet önce herkesten CARPİNUS adına özür dilemekle söze başlamak istiyorum; gerçi bunu da kendisi yapacaktır eminim..
Carpinus sizinle yaptığımız anlaşmayı bilmiyordu bu sebepten bu şekilde bir konuşma yapıldı kendisi tarafından sizlere. Daha önce de bahsettiğim olay yani normalde size yapılan ayrıcalık yapılmıyor kesinlikle. 1000 fidan bedeli tek seferde veriliyor ve koru oluşturuluyor ama site uyelerinin parayı toplama gibi bir zahmete giremeleri için sizlere uygulanmış bir insiyatifi Carpinus un bilmemesinden kaynaklı küçük bir sorun yaşanmış forumda.
Son olarak sizlere iletmek isterim eğer yaptığınız bağışlar 1000 adedine ulaşırsa korunuz oluşturulacak. Hiçbir vakıf olmama durumu ya da yanlış bilgilendirilme durumu yok ortada. İçiniz rahat olsun konuyla bizzat kendim ilgileniyorum. Eğer hala kafanızda soruişareti varsa sorularınızı bekliyorum. Tek istediğim bu can sıkıcı olayın unutulması çünkü gerçekten sizin böyle düşündüğünüzü görünce çok üzüldüm ve sıkıldım.
Anlayışınız için teşekkürler Bir de ricm olacak Carpinus ile yapılan görüşmenin foruma yansıyan satırlarının kaldırılması ve bununla ilgili yazıların da ******.
İnsanların kafalarında soru işareti oluşsun istemeyiz. Malina gerekli düzeltmeyi yaparsa sevinirim afişle ilgili(kaldırılması olayı).
Saygılarımla
Ertuğrul YILMAZ

karakedi
07-01-2006, 11:28
ya şunu anlamakta güçlük çekenler adına bir aptala anlatır gibi anlatacak biri yok mu?? ağaçlarnet yazsak oluyor mu yani????

sezinci
07-01-2006, 11:28
Bu durumda biz mesaj göndermeye devama edeceğiz, öyle mi?

malina
07-01-2006, 11:54
Evet, yeni gelen bilgiye göre, bize özel bir durum varmış, 1000 ağaç için tek tek SMS gitse de bir korumuz olabilecekmiş.

agaclar.net yazıp gönderebilirsiniz.

karakedi
07-01-2006, 12:03
iyi gidip kendi siteme duyuruyorum..ararlar onlarda..

sezinci
07-01-2006, 12:06
Büyüksün patron. Torpil yaptırdın ha:)

malina
16-01-2006, 21:35
http://www.egeorman.org.tr/egeorman/dostluk.asp

Afişte 2 YTL, metnin içinde 1.5 YTL yazıyor.

Ayrıca agaclar.net ve benzeri aramalarla tek kişi bile çıkmıyor:)

Rojda
17-01-2006, 12:44
Dünden beri web sitesine girmete çalışıyorum ancak başarılı olamadım. Bugün Ertuğrul Bey'i verdiği telefon numarasından arayacağim.

Gelişmelerden haberdar edeceğim..

Bu arada google da yaptığım araştırma sonucu Şebnem Ferah hayranları da aynı kampanya çerçevesinde Şebnem ferah adına bağış kampanyası başlatmışlar. Umarım ağaçların gerçek koruyucusu ve kollayıcısı ağaçlar.net eride kalmaz :o

Rojda
17-01-2006, 13:17
Tekrar merhaba,

0232 464 51 60 numaralı telefondan Ege Orman Vakfı'nı aradım. Ordan Sırma Hanım ile görüştüm.

Ertuğrul Bey'in gönüllü olarak vakıfta çalıştığını ve şimdi okulu sebebi ile (öğrenci imiş) Eskişehir de imiş.

Sırma Hanım, fidan fiyatları 1 Kasım 2005'den sonra 1,5 YTL'den 2 YTL'ye çıkartılmış bu sebeple bazı güncellenmemiş sitelerde halen eski fiyatların olabileceğini söyledi.

Ege Orman vakfı'nın şu anda iki orman projesi bulunmakta imiş.

- Milli Egemenlik Ormanı
- Dostluk Ormanı

Bu iki proje ile ilgili detay dökümanları bana mail ile gonderecek. Dostluk ormanı 1.000.000 ağaçlık bir ptoje ve tahmini 3 yıl sürmesi bekleniyor.

Sırma Hanım ay sonunda "agaclar.net" adına gelmiş bağışların listesini tarafıma mail ile gönderecek.

Rojda
17-01-2006, 13:21
İZMİR DOSTLUK ORMANI

Bayraklı ve Bornova‘dan Körfeze bakan çıplak dağlar yeşile bürünecek.
HEDEFİMİZ ÇIPLAK DAĞLARI 1 000 000 FİDANLA BULUŞTURMAK.
İZMİR VALİLİĞİ
&
İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
&
EGE ORMAN VAKFI
Yeni Projede iş birliği yaptılar.

DİKİLECEK AĞAÇ CİNSLERİ
Kızılçam, Fıstıkçamı, Kara Servi, Akasya

Ağaçlandırılacak sahanın yüzölçümü 545 Hektar dır.
Saha İzmir’e 13 Km. uzaklıkta Bornova İlçesinin hemen bitişiğindedir.
İzmir Körfezini çevreleyen havzada en önemli bölgelerden biri olan Bornova-Bayraklı sırtları İzmir Büyük Şehir Belediyesi – Ege Orman Vakfı işbirliği ile Erozyon Kontrolü ve “Sel Havzası Islah Projesi” uygulanmıştır. 1995 yılında İzmir’de yaşanan sel felaketinin yeniden tekrarlanmaması için gerçekleştirilen proje amacına ulaşmıştır. Şimdi de daha önce dikilen fidanlara ilave olarak yeni fidan dikimleri yapılacak. Böylece, yapılan ağaçlandırmanın hidrolojik fonksiyonun yanı sıra, estetik ve rekreasyon fonksiyonları da İzmir kentinde yaşayanlara sunulmuş olacaktır.

FİDAN SATIŞ BEDELİ
1 Fidan bedeli 2,00 YTL

İŞ PROGRAMI
Toprağın uygun olduğu yerlerde teraslar yapılarak, başta servi olmak üzere fıstıkçamı, kızılçam ve çalı türü bitkiler ile ilk yıl 15 Aralık 2005-15 Mart 2006 tarihleri arasında dikim yapılacak. Önceden dikilmiş 200 000 fidanın ve yeni dikilecek fidanların bakımı
( her yıl Nisan ayında her fidanın dibinde ot alma, çapalama ) yapılacak. Yol kenarlarında 30 m. genişlikte ot mücadelesi yapılarak yangın riski azaltılacak. Saha gece ve gündüz kontrol edilerek giriş çıkış kontrol altına alınacak, otlatma problemleri yerinde çözülecek.
YÖRE HALKI KAZANILACAK.

TANITIM

1000 Fidan ve üzeri fidan bağışlarında, arazide parsel başına bağışta bulunan kurum veya gerçek kişilerin isimleri yazılacaktır.

malina
17-01-2006, 13:38
bu sebeple bazı güncellenmemiş sitelerde halen eski fiyatların olabileceğini söyledi.

1. Söz konusu bazı güncellenmemiş siteler değil ki... Ege Orman Vakfı'nın resmi sitesi... http://www.egeorman.org.tr/egeorman/dostluk.asp

2. http://www.egeorman.org.tr/egeorman/bagislar_dost.asp Bağış yapanların arandığı bir bölüm oluşturmuşlar. http://www.egeorman.org.tr/egeorman/bagisara_dost.asp

Burada neden görünmediğini merak ettim.

Şebnem Ferah diye aratmayı denedim. Arada boşluk bırakmayın uyarısı geliyor. Ad soyad yazınca tabii ki boşluk olmak zorunda. Ayrı ayrı arattım, ne Şebnem ne Ferah için bağış yapan bulunmadı.

Mehmet kelimesini denedim. 12 tane gösteriyor sadece...

1000 rakamını denedim sadece 13 kişi gösterdi

50 rakamı 16 kişi gösterdi

1 rakamı için en az iki karekter girmelisiniz uyarısı aldı. Tabii ki 1'den 9'a kadar bağış yapanların hiç birini listelemek mümkün olamıyor.

5000 adet bağış yapan 5 kişi var (kişi ya da kurum, listede çıkan anlamında kişi diye yazdım)

Rojda
17-01-2006, 13:41
MİLLİ EGEMENLİK ORMANI

YANAN ORMAN ALANI YENİDEN YEŞERECEK

Tesis edilmekte olan orman; 2005 yılının Milli Egemenlik yılı ilan edilmesi nedeniyle “Milli Egemenlik Ormanı” olarak anılmakta.

Ağaçlandırılacak saha Menderes İlçesi, Görece Beldesi ve Akçaköy sınırları içinde kalıyor. Adnan Menderes Hava Limanına 3 km. mesafede ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalması nedeniyle ileride çok önemli bir Kent Ormanı olacak.

Ağaçlandırma çalışması İzmir Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı işbirliği ile yapılıyor.

Hedefimiz 2004 yılında yanarak yok olan 2500 Dekarlık ormanı yeşertmek.

Yaklaşık 400 bin adet fidan dikilecek.
Dikilecek fidan cinsleri:
Kızılçam, Fıstıkçamı, Servi, Akasya.

İŞ PROGRAMI

Ağaçlandırılacak sahada 2 dozerle arazi hazırlığı çalışmaları yapıldı. Otlatma zararlarının önlenmesi için sahanın çevresine 8+500 Km uzunluğunda kafes örgülü tel çit yapıldı. Fidan dikim çalışmaları da 15 Aralık 2005 tarihinde başladı.01 Mart 2006 tarihine kadar gerçekleştirilmesi hedeflenmekte.

Fidan bakımları 5 yıl süre ile yapılacak, kuruyan fidanlar değiştirilip her yıl Nisan ayında her fidanın dibinde ot alma, çapalama yapılacak.

Bir fidan bedeli 2,00 YTL.’dir.

ŞİMDİYE KADAR YAPILAN FİDAN BAĞIŞLARI

Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi 3.000
Compushop 2.000
Hilton 2.000
SEV İlköğretim Okulu 1.244
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 1.081
Fatma Saygın Lisesi 1.000
Yakup Özkök Anısına 1.000
Nuri Turgut Adalı Korusu 2.000
Erdal Barkay Korusu 1.039
Trakyalılar ve Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği-Koca Yusuf Korusu 1000
Cevdet İnci Korusu 1000
Melih Kazmirci Korusu 1000

TOPLAM 16.364 adet

malina-x
17-01-2006, 23:00
Selam, garantiye havale yaptim aciklama olarak AGACLAR.NET yazdim, bu arada garanti 0,5 ytl havale ucreti almaya baslamis.

malina
18-01-2006, 02:51
Boşuna havale parası almıyor diye Garanti Bankası reklamı mı yapıyoruz yani ? :)

malina-x
18-01-2006, 03:32
sanirim yeni basladilar, aldiklari hizmet ucretleri yetmiyor olsa gerek :)

Rojda
18-01-2006, 14:09
İş Bankası hesap numarası da mevcut. Bildiğim kadarı ile (en son dün havale yaptım) internetten yapılan havalelerde masraf alınmıyor.

Cihangir
18-01-2006, 15:35
Bence, bu fidan bağışı konusunda kafalar iyice karıştı, korunun oluşup oluşmayacağı konusunda da tedirginlik/tereddüt herşey mevcut....

Şu olayı, kim toparlayacaksa toparlasın bir an önce..

Açıkcası, şu haliyle bende net bir güven duygusu oluşamıyor....

Bizim korumuz olacak mı yoksa sonunda "kusura bakmayın, böyle olmuyormuş" mu diyecek birisi ??

Nedir yani ??

Rojda
18-01-2006, 17:28
ay sonunda sms dökümleri ile daha netlik kazanacak. Çünkü listeler ay sonunda geliyor.

Sırma Hanım dun sabah itibari ile banka dökümlerinde bizim adımıza rastlamamış.
Cuma günü tekrar kontrol edeceğiz.

Cihangir bence kafan karışmasın veya tedirgin hissetme lütfen. Ben takip ediyorum :p

carpnus
06-02-2006, 14:03
En az 1000 ağaç için gereken parayı BİR DEFADA vermiyorsanız, kişi ya da firma adına koru oluşturulmuyormuş.

Yani carpnus'un dediğine göre, agaclar.net korusu oluşturabileceğimiz konusunda yanlış bilgilendirilmişiz.

Öncelikle buradan herkese selamlarımı iletiyor sevgilerimi sunarım. yukarıdaki yazılan doğru ancak sizin için farklı bir uygulama yapılmış benim de bu konudan haberim ve bilgim olmamasından dolayı böyle bir şeyin söz konusu olmadığını anlatmaya çalışmıştım.ancak gerek ertuğrul ile gerekse vakfımızın genel müdürümüzle konuşmalar neticesinde size özel bir çalışma yapıldıklarını kendilerinden öğrendim.burdan kimsenin aklına farklı türden konuların gelmesini istemiyorum.herkesin gönlü rahat olsun ve msj gönderip ağaçlar net yazdığınız takdirde ve göndermiş olduğunuz msj 1000' e ulaşması takdirinde sizin yani ağaçlar net adına bir koru oluşturma imkanımız olacak.buna ben ve arkadaşlarım dair ağaçlar net olarak msj göndermeye başladık.sizlerden de bu çalışmaya destek vermeye devam etmenizi diliyorum.çünkü site üyelerinden çok böyle bir koru oluşturmayı sizlerden çok ben istiyorum.sizlerin bu çabalarınızı ve desteklerinizi görmek beni derinden etkiledi.şimdiden 10 msj gönderildi arkadaşlardan.hadi eller sms ye , koru oluşturmaya.

malina
06-02-2006, 14:14
agaclar
agaclarnet
agaclar.net
ağaçlarnet
ağaçlar.net

gibi yazım farklıları olabilir
bundan sonra gönderinlerin

agaclar.net

olarak göndermesini rica ederiz.

Rojda sayı hakkında bilgi alacaktın, ne oldu?

Rojda
06-02-2006, 15:51
Sırma Hanıma şimdi mesaj attım. Cevap bekliyorum.

karakedi
06-02-2006, 19:28
çok tuhaf ocak ayında ben 2 kere yolladım..yanlış yolladıklarımı saymıyorum... isimdende geçtim ama ağaç dikimine gitsin yeter

Rojda
22-02-2006, 18:12
Biraz önce Sırma Hanım ile görüştüm. Adımıza birikmiş fidanların sayısı şöyledir.

Banka vasıtası ile : 5 fidan
Turkcell : 7 fidan
Avea : 3 fidan

toplam 15 fidanımız olmuş.

sezinci
22-02-2006, 18:45
Bizi kınıyorum. Hiç yakışmadı bu bize.:(

Hala devam ediyorsa ben yine göndereceğim.

arsakay
22-02-2006, 18:50
Az önce 1 tane daha eklendi, oldu 16.
Yani kaldı 984.

Geri sayıma başlayalım lütfen!!!

aybala
22-02-2006, 19:07
mesaj için ne yazıp nereye yollanıyordu söylesenize :(

Rojda
22-02-2006, 19:12
3916 ya mesaj çekiyorsunuz :-)

ama mutlaka agaclar.net yazmanız gerekmektedir.

Rojda
22-02-2006, 19:13
http://www.agaclar.net/index.php?id=3088

Rojda
22-02-2006, 19:14
Bizi kınıyorum. Hiç yakışmadı bu bize.:(

Hala devam ediyorsa ben yine göndereceğim.

halen devam ediyor

aybala
22-02-2006, 19:15
agaclar.net

YAZIP

3916

YA GÖNDERİYORUZZZZ!!!!

aybala
22-02-2006, 19:33
Kalan 975

arsakay
22-02-2006, 20:35
3916 ya mesaj çekiyorsunuz :-)

ama mutlaka agaclar.net yazmanız gerekmektedir.

Ben böyle yazdım: Agaçlar.net Forum
Fark eder mi?

Rojda
22-02-2006, 20:56
evvet fark eder

mutlaka ve mutlaka agaclar.net yazmanız gerekemektedir.

Bunun dışında farklı yazılmış tüm bağışlar bireysel kabul edilecek ve agaclar.net hesabına işlenmeyecektir.

arsakay
22-02-2006, 21:03
O halde bir daha yolluyorum sayı değişmesin.
Önceki yazışmalara bakınca karıştırmışım.

Kemal Cengiz
06-04-2006, 22:17
ÖNEMLİ:Arkadaşlar Ege Üniversitesinin başlatmış olduğu kampanyayla Ege Üniversitesi öğrencileri yeni bir orman oluşturuyor.Bir fidan da sen ver kampanyasına öğrencilerin yanısıra tüm ağaç dostları yeni bir orman oluşturmaya katkıda bulunabilir.
Müracaat:Ege Ünv.mediko'daki öğrenci konseyi odasına bizzat gelerek veya 3916'ya EGEOGRENCIORMAN yazıp kısa msj yolu ile de katkıda bulunabilirsiniz.
Ormanlar hepimizin! Bir fidan 1,5 ytl:eek:

durustsahtekar
07-04-2006, 19:12
arkadaslar bu ormanlar hepımızın destekler beklenıyor

arsakay
07-04-2006, 21:25
Merhabalar Durustsahtekar, hoşgeldiniz.

Kemal Cengiz
07-04-2006, 22:14
desteğiniz için teşekkürler DurusTSahtekaR...umarım mesajı okuyan tüm arkadaşlar kısa msj ile bu kampanyaya katılmışlardır.

Mine Pakkaner
07-04-2006, 22:32
desteğiniz için teşekkürler DurusTSahtekaR...umarım mesajı okuyan tüm arkadaşlar kısa msj ile bu kampanyaya katılmışlardır.

Evet ,en azından mesajı okur okumaz ben, eşim ve oğlum birer Ege Üniversiteli olarak hemen kampanyaya katıldık. Duyuru için teşekkürler.Bu arada fidan başı 2 ytl bağış ücreti ödeniyor 1,5 ytl değil,gelen cevapta bu şekilde yazıyor. Önemli birşey değil ancak bilginin eksiksiz olması adına haber veriyorum.;)

durustsahtekar
07-04-2006, 22:33
Merhabalar Durustsahtekar, hoşgeldiniz.
hosbulduk kardesım zamanla dahada ii işler yaparıs ınsallah

durustsahtekar
07-04-2006, 22:35
bu arada bu kampanyayı bı forum sıtesınde daha duyurdum
kemal cengız

malina
07-04-2006, 23:44
Duyuru için teşekkürler.Bu arada fidan başı 2 ytl bağış ücreti ödeniyor 1,5 ytl değil,gelen cevapta bu şekilde yazıyor.

Ne bu İzmirlilerden çektiğimiz yahu :)

Mine Pakkaner
07-04-2006, 23:52
E ne yapalım, illa Doğrucu Davut olacağız ve sağlam sağlam basacağız :D

malina
08-04-2006, 09:18
Diğer İzmirlilere demiştim :)

Burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=661) ben uğraşmıştım, şimdi sıra sende :)

Bir yandan bakınca küçük ayrıntılar, 1.5 YTL veren 2 YTL diye vazgeçecek değil... Ama bunun bir fiyatı varsa, neden doğru yazılmaz?

Kendi işini doğru bilmeyen, burada bile hata yapan, daha nelerde yapıyordur duygusu oluşturuyor.

Aslında bunları ayrı başlık altında konuşmak iyi olur, bir kampanyanın daha içine etmeyelim:)

Kemal Cengiz
09-04-2006, 21:22
duyuruyu ben yapmıştım.fakat kampanya için hazırlanan afişte 1,5ytl yazıyordu.demekki 1,5 gösterip 2 ytl alıyorlar.ağaçkakanlar öğrenmiş işi:)bende bir suç yok yani arkadaşlar...

mavideniz
09-04-2006, 22:10
Bir yandan dünyayı bozmaya çalışanlar acaba şimdide uzaya mı göz diktiler diyorum. Bir yandan da dünyayı kurtarmak isteyenler var bunu bir fidanla başlatmış bile olsak...Umarım insan olmanın bilincinde olan herkes destekler.

malina
09-04-2006, 22:32
uzay?
konu nasıl uzaya geldi?

arsakay
10-04-2006, 11:05
Hımm buraya Mustafa Topaloğlu uğramış galiba.
:))
Mavideniz yeniden uğrarsanız sakın alınmayın,
şakaydı. Hoşgeldiniz ama uzay nereden çıktı?

alicayir46
10-04-2006, 15:29
kamapanya güzel ama dikilecek agaçların tür seçimini ve toprak yapısını umarım tahlil etmişsinizdir biz k.maraş fidan yetiştiştirme programı bölümü olarak bu etkinliklerin en önemli yanı bu oldugunu düşünüyoruz..
bizimde yapabilecegimiz bir şey olursa bilği paylaşma konusunda hazırız... k.maraştan sevgiler.

durustsahtekar
12-04-2006, 19:59
saol arkadasım ege unıversıtesındekı ogretım gorevlılerı sanırım bununla ılgılı calısmalarda buunmuslardır.

Kemal Cengiz
12-04-2006, 21:10
saol arkadasım ege unıversıtesındekı ogretım gorevlılerı sanırım bununla ılgılı calısmalarda buunmuslardır.
katılıyorum kesin ******* toprak tahliline gore bitki seçimi yapılmıştır.her bir fidan çok değerli bizler için.

yılmaztaşova
28-08-2006, 10:17
Mutlaka tür seçimi,toprak analizleri,dikim sonrası bakım çok önemli.Eminim ki bunlar yapılmıştır.capnus orman mühendisi olduğuna göre bunları çok iyi bilir.İlk dikimler ne zaman yapıldı ,şu anda fidanlar ne halde görmek isterim.Pekçok çalışma ihmal **** amatörlük yüzünden yarım kalıyor endişem o yüzden.carpnus un tek işi bu mu yoksa yardımcı mı oluyor?tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

carpnus
28-09-2006, 20:57
Öncelikle buradan herkese selamlarımı iletmek isterim.uzun bir zaman şehir dışında olmam ve şu anda da istanbulda eğitimde bulunmam sebebiyle malesef bulunamadım.
burdan daha önce yazılanlarla ilgili bilgilendirme gereği duydum ve sitemimide söylemeden durumayacağım.

Bir yandan bakınca küçük ayrıntılar, 1.5 YTL veren 2 YTL diye vazgeçecek değil... Ama bunun bir fiyatı varsa, neden doğru yazılmaz?
Kendi işini doğru bilmeyen, burada bile hata yapan, daha nelerde yapıyordur duygusu oluşturuyor.MALİNA

duyuruyu ben yapmıştım.fakat kampanya için hazırlanan afişte 1,5ytl yazıyordu.demekki 1,5 gösterip 2 ytl alıyorlar.ağaçkakanlar öğrenmiş işibende bir suç yok yani arkadaşlar...KEMAL CENGİZ

Bu söz için şunları söylemek istiyorum.(kemal cengiz ve malinaya)
öncelikle malina benim yazdığım yazıya dikkatli bakarsan fiyat ile ilgili bir şey yazmadığımı göreceksin.kendi işini bilmeyenler ile ilgili bir ibra kullanılmış sanırım;mühendislikte hata kabul edilemez en küçük hatalarda büyük felaketlere neden olur.o yüzden kimse hakkında önyargılı olmayalım lütfen.ve malina senden de birşeyler beklediğimi bilmeni isterim.

kemal beyede; 1,5 ytl ücret öğrenciler için, yetişkinler içinde 2 ytl dir.stk larında böyle birşey olmaz olması sözkonusu olamaz.hepsinin harcamaların bağışın kayıtları bulunmaktadır ve vakıflar genel müd. denetimi ve kontrolü altındadır.

kamapanya güzel ama dikilecek agaçların tür seçimini ve toprak yapısını umarım tahlil etmişsinizdir biz k.maraş fidan yetiştiştirme programı bölümü olarak bu etkinliklerin en önemli yanı bu oldugunu düşünüyoruz..
bizimde yapabilecegimiz bir şey olursa bilği paylaşma konusunda hazırız... k.maraştan sevgiler.ALİCAYİR

ali bey bu dediklerinizin analizi yapılmadan hiç birşey yapılmaz tabiiki.eğer herkes estiğine göre ağaçlandırma yapsaydı stk ve benim mesleğimin bulunmasının bir anlamı olmazdı.

Mutlaka tür seçimi,toprak analizleri,dikim sonrası bakım çok önemli.Eminim ki bunlar yapılmıştır.capnus orman mühendisi olduğuna göre bunları çok iyi bilir.İlk dikimler ne zaman yapıldı ,şu anda fidanlar ne halde görmek isterim.Pekçok çalışma ihmal **** amatörlük yüzünden yarım kalıyor endişem o yüzden.carpnus un tek işi bu mu yoksa yardımcı mı oluyor?tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.YILMAZ TAŞOVA

yılmaz beykamuda olmam nedeniyle artık ege orman vakfında değilim ama dikim sahasını görmek isterseniz elimden gelen kolaylığı göstererim.dediğiniz gibi toprak nemi toprağın mutlak derinliği,toprağın fizyolojik derinliği,toprak strüktürü,toprak tekstürü.havanın nemi,yıllık ortalama sıcaklığı,yıllık ortalama yağış,arazinin eğimi,arazi yapısı, toprağın asit oranı değerleri olmadan çalışmaya başlanmaz vb.bunlar ön etüt çalışmalarıdır.

saygı ve sevgiyle

oakland
28-12-2006, 23:15
Merhaba;

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllüleri'nin doğaya teşekkürlerini sunma amaçlı olarak Ege Orman Vakfı ile birlikte, Hayat Korusu sosyal sorumluluk destek projesi için 2500 ağaçtan oluşacak bir koru düzenlenecektir. Bu proje sayesinde hayvanseverler, doğaya olan sevgi ve minnettarlıklarını yanan bir bölgeyi yeniden ağaçlandırarak dile getirecekler. Sadece 2 YTL'ye, siz de korumuza bir fidan bağışlayabilirsiniz. Amaç hayvanseverler, doğaseverler, basın, belediye yetkilileri bir araya toplayarak insanların ağaç bağışına teşvik edilmesidir.

Proje, Ege Orman Vakfı-İzmir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde tesis edilmekte olan Urla-Çeşmealtı-Kestanedağı mevkiinde gerçekleştirilecektir.

2 YTL'YE KORUMUZA FiDAN BAGiSLAMAK iCiN GEREKLi BiLGiLER:

Banka bilgileri:

Banka: Garanti Bankasi
Alici: Ege Orman Vakfi
Sube: Konak Sb/izmir
Hesap no: 620 42 46/0
1 Fidan bedeli : 2 YTL
Fidan bagislayanlar, bankada aciklama kismina mutlaka
"Yedikule" ibaresini eklemeliler.

2 YTL yi nerelere harciyoruz bir dusunun..

Haydi,hepimiz fidan bagislayarak dogaya katkida bulunalim...
<<<<<<<<<<
Ayrica kampanyayi duzenleyen yedikulehayvanbarin agi sitesine girmek isterseniz asagidaki linke tiklayabilirsiniz:
Bahsettigim bilgilere soldaki "etkinlikler" bolumunden ulasabilirsiniz:

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com

simge
29-12-2006, 09:15
Toplam 2500 fidan bağışlanması halinde Ege orman vakfı,barınağa 1000 ylt değerinde kuru mama bağışlayacak.Hem doğayı koruyacağız hemde hayvanları.Lütfen bu kampanyaya destek olalım

kutay48
11-05-2008, 22:53
fidan bağışı kampanyası hala devam ediyormu?Bilgi verirseniz sevinirim...

perihan07
11-06-2008, 22:34
Pavlonya