View Full Version : Salyangoz
kelebek çalısı
13-07-2014, 13:49
Benim kullandığım ilacın bir kutusu 15-20 lira. Bir dönümlük arazi söz konusu. İnsan iflas eder. Bir yerden sonra sadece değerli bitkilere ya da çok zarar görenlere serpiştiriyor insan. Başa çıkmak finansman ayırmaya bakar.
bahcedenn
13-07-2014, 21:55
Benim kullandığım ilacın bir kutusu 15-20 lira. Bir dönümlük arazi söz konusu. İnsan iflas eder. Bir yerden sonra sadece değerli bitkilere ya da çok zarar görenlere serpiştiriyor insan. Başa çıkmak finansman ayırmaya bakar.
Kullandığınız ilacı nereden temin ediyorsunuz Sn. kelebek çalısı?
kelebek çalısı
14-07-2014, 11:06
Kullandığınız ilacı nereden temin ediyorsunuz Sn. kelebek çalısı?
Bulunduğum yerdeki yerel bir bahçe ekipmanları, fide, tohum, zirai ilaç, besin v.s...tedarikçisinden. Aslında memnun kaldığım bir ürün, etkili. Ama salyangoz nüfusu çoğalma konusunda benim çözümümden daha etkili. :)
Vitax slug death XL (bahsettiğim, kutusu 15-20 lira olan ilaç)
bahcedenn
14-07-2014, 11:59
Bulunduğum yerdeki yerel bir bahçe ekipmanları, fide, tohum, zirai ilaç, besin v.s...tedarikçisinden. Aslında memnun kaldığım bir ürün, etkili. Ama salyangoz nüfusu çoğalma konusunda benim çözümümden daha etkili. :)
Vitax slug death XL (bahsettiğim, kutusu 15-20 lira olan ilaç)
Teşekkürler Sn. kelebek çalısı.
Bahsettiğiniz ürünü yurt içinde bulamayınca The Organic Gardening Catalogue den edinmek istedim. İçerisinde tohum olan farklı bir siparişimi aynı kargo ile gönderdikleri için ürün gümrüğe takıldı. Gerçi sadece ürün gelseydi gene de gümrüğe takılmadan gelebilecek miydi onu da bilmiyorum ya.
Şu anda çok şükür 2 ay öncesi gibi değiller. Ama her ihtimale karşı bu ürünü elde bulundurmakta fayda var. Eğer bahsettiğiniz yer Türkiye sınırları içerisinde ise temin ettiğiniz yeri öğrenmek isterim.
kelebek çalısı
14-07-2014, 12:56
Teşekkürler Sn. kelebek çalısı.
Bahsettiğiniz ürünü yurt içinde bulamayınca The Organic Gardening Catalogue den edinmek istedim. İçerisinde tohum olan farklı bir siparişimi aynı kargo ile gönderdikleri için ürün gümrüğe takıldı. Gerçi sadece ürün gelseydi gene de gümrüğe takılmadan gelebilecek miydi onu da bilmiyorum ya.
Şu anda çok şükür 2 ay öncesi gibi değiller. Ama her ihtimale karşı bu ürünü elde bulundurmakta fayda var. Eğer bahsettiğiniz yer Türkiye sınırları içerisinde ise temin ettiğiniz yeri öğrenmek isterim.
Kıbrıs' tan temin ediyorum. Ama Türkiye' de bu ürün var mı bir fikrim yok. Yine de bu granül şeklindeki ürünlerden olması lazım. Muadili bir ürünü de tercih edebilirsiniz. Bu mavi renkli bir granül. Bulamadığımızda aynı yerden açık satılan kiremit renginde yine granül formunda bir ürün almıştık. Muadili bir ürün de olur kanımca.
Türkiye' de olan zirai ilaçlar da burada yok mesela gül yaprak pası için olan ilaç burada bulamıyorum. Kimyasal olduğu için uçakla da getiremiyorum. Sıkıntı illa ki oluyor bu temin etme konularında, ülkelerarası.
Yaz geldiği için salyangoz ve sümüklü böcekler ortalıkta görünmez ama havaların serinleyip, yağış ve nemin geri gelişi ile onlar da döneceklerdir. Bir salyangozun altına baktığınızda beyaz bir ağ örülü olarak görürseniz onu öldü sanmayın. Uyku dönemindedir. Ancak içi boş ise ölmüştür
bahcedenn
15-07-2014, 11:58
Kıbrıs' tan temin ediyorum. Ama Türkiye' de bu ürün var mı bir fikrim yok. Yine de bu granül şeklindeki ürünlerden olması lazım. Muadili bir ürünü de tercih edebilirsiniz. Bu mavi renkli bir granül. Bulamadığımızda aynı yerden açık satılan kiremit renginde yine granül formunda bir ürün almıştık. Muadili bir ürün de olur kanımca.
Türkiye' de olan zirai ilaçlar da burada yok mesela gül yaprak pası için olan ilaç burada bulamıyorum. Kimyasal olduğu için uçakla da getiremiyorum. Sıkıntı illa ki oluyor bu temin etme konularında, ülkelerarası.
Yaz geldiği için salyangoz ve sümüklü böcekler ortalıkta görünmez ama havaların serinleyip, yağış ve nemin geri gelişi ile onlar da döneceklerdir. Bir salyangozun altına baktığınızda beyaz bir ağ örülü olarak görürseniz onu öldü sanmayın. Uyku dönemindedir. Ancak içi boş ise ölmüştür
Mavi renkli granül şeklindeki ürünlerden var ama maalesef toprağa kalıntı bırakan cinslerinden. Kalıntı bırakmayanı varsa da ben bulamadım.
Dediğiniz gibi güneşli günlerin ertesinde daha da kalabalık gelecekler. Aramaya devam o zaman. Teşekkürler.
Seabert74
14-08-2014, 08:38
Son yagmurlarla birlikte yine türediler !!
Özellikle binlerin anası çiçeğimi çok sevmişler, saksının dibinde, toprak üzerinde, kat kat yapraklarda yerleşik durumdalar..
Sabah erkenden ve akşam geç saatlerde toplayıp toplayıp atıyorum...
Bu sabah bu yavruyu farkettim, saksıdan uzaklaştırırken "ne şirinsin sen öyle" dediğimi de farkettim.. :p
Bir de bu kadar çok zarar vermeseniz ne güzel olurdu.. Birlikte deçinir giderdik aslında...:rolleyes:
Suriyeli sıgınmacılara benzetiyorum ben bunları, ben atıyorum, onlar geliyo.. Dilenen Suriye'liler de aynı, ışıklarda durmaya gör, birini gönderiyorsun, diğeri geliyor..
Du bakalım sonumuz hayır olsun
akçabardak
02-03-2015, 13:06
Bahçelerimizdeki bitkilerimizi otlayıp zarar veren salyangozların
yumurtaları (Doğmamış çocukları) :D
538954
münevver48
02-03-2015, 18:15
sevgili akçabardak, doğmamış halleri doğmuş hallerinden daha şeker görünüyorlar.çok da masumlar.kimbilir benim bahçemde ne kadar var.insan bunların da bir canlı olduğunu düşününce kıyamıyor.
akçabardak
02-03-2015, 20:00
sevgili akçabardak, doğmamış halleri doğmuş hallerinden daha şeker görünüyorlar.çok da masumlar.kimbilir benim bahçemde ne kadar var.insan bunların da bir canlı olduğunu düşününce kıyamıyor.
Sevgili münevver48 alemsin vallahi doğmamış halleri daha şeker diyorsun :D gerçekten şeker gibi duruyorlar ama doğduklarını düşündükten sonra çok yaramaz oluyorlar bu şekerler.
Düşünsene bir salyangoz bu kadar şeker bırakırsa nasıl başa çıkarız bunlarla, ne var ne yok silip süpürüyorlar evet bir şekilde canlılar kıyamıyoruz ama bir yere kadar... çoğaldıkça çoğalıyorlar, her sene sanki daha da artıyor, bitkilerime çok zarar veriyorlar, bir şekilde bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor.
çiçeksizbahçe
04-03-2015, 09:14
Benimde bahcemde kocaman sumuklu solucanlar var, kabuksuz. Gunduz kaybolup, gece cikiyorlar ortaya. Nasil kurtulabilirim ???
Mr.Prankton
14-03-2015, 17:44
Salyangoz u önlemenin 2 basit yolu vardır.
1.si ağacın yapraklarındaki ve gövdesindeki bütün Salyangozları uzaklaştırıp etrafında tel çekin (tel derken yanlış anlamayın ağacın etrafını kaplayacak şekilde koyun çok ince bir teli eğer bu teli koyarsanız asla gelmezler)
2.bunu yapmanızı pek tavsiye etmem ağacın yaprakları ve gövdesindeki Salyangozları uzaklaştırıp ağacın etrafına tuz atın böylece kuruyup ölürler.
aydemiraydın
24-03-2015, 12:50
taldex extra pelet kullanın. az bi ilaçla sorunu çözer.
space_frog
25-03-2015, 21:11
Namussuzlar ciceklenen cileklerime dadandi... Kıtır kıtır yiyorlar :( kahve çözümünü okudum bahçeyi bir paket türk kahvesine buladim... Bakalım sonuç ne olacak
Seabert74
26-03-2015, 09:11
Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır, umarım hoşgörü olarak algılamazlar kahve ikramınızı :)
asudelebi
12-05-2015, 10:45
Salyongozlar yeni cikan yapraklari yiyorlar,ben de kaya tuzu alip,bahce cevresine attim,aktar soylemisti.Amacim salyongozlara zarar vermek degil,sadece bahceye girislerini onlemek.Fakat bir yerde biri komsusunun kayisi agaci evinin isigini kestiginden kurutmak istediginden falan bahsetmis altina bir torba tuz dok demisler. Yanlis bir is mi yaptim? Ne yapmaliyim? Seftalim ve gul agaclarim var.Hic birine zarar gelsin istemiyorum.Doktugum kaya tuzlarini toplamam gerekiyorsa,elimden geldigince toplarim.Ne dersiniz??
Salyangoz sezonu açılmıştır
Bunların Yüzünden roka ve tere ekemiyorum Bahçeye
Bu pek sevimli (!) yavrucaklar, bahçede onca toprak alan varken neden hep saksıma yuvalıyorlar anlamadım ki! Hemde o yumurtaların ayaklarım altında ezilecegini bile bile :( Toprak yapısından dolayı desem, bahçe toprağı doldurmuştum zaten bu saksıya.
Mücevher Çalısı
18-09-2015, 15:55
Bu pek sevimli (!) yavrucaklar, bahçede onca toprak alan varken neden hep saksıma yuvalıyorlar anlamadım ki! Hemde o yumurtaların ayaklarım altında ezilecegini bile bile :( Toprak yapısından dolayı desem, bahçe toprağı doldurmuştum zaten bu saksıya.
Toprak onların umurunda değil hiracım. Senin kültür bitkilerine geliyorlar onlar. Muhtemelen yerdeki otlardan daha tatlı-etli-suludur çiçeklerin:)
akçabardak
18-09-2015, 15:56
O saksıya yumurtarını bırakmak için orayı tercih etmiş, yukarıda 258. mesajımda yumurtalarını paylaştığım fotoğrafta saksıdan çıkanlar, bir de benim seneciomun saksısını tercih etmişlerdi ben fark edene kadar yumurtalarından çıkmışlar ve seneciomun üzerine koyun sürüsü gibi yayılmışlar ve besleniyorlardı ve ben senecioyu kurtaramadım.
Yavrularını garantiye alıyor o saksının içindeki bitkinin tadına bakıp hoşuna gittiyse eğer, yavruları yumurtadan çıkınca o bitkiyle beslenmeleri için orayı tercih etmiş olabilir.
Evet gerçektende hep sululentleri tercih ediyorlar. Buz çiçeği ve sedum palmeri. Yumuşak sulu yapraklılar yani. Ama maalesef o mutluluğa hep gölge düşürüyorum. Saksılarımın büyük kısmı balkonda ama bahçedeki bir kaç saksıma da hergün gözatarım.
Merhaba,
Yıldız çiçeğinin çiçekleri ve yaprakları yenmiş şekilde kabuksuz salyangoz gelmiş tuzdan basşka yöntem nedir?
Benim anladığım kadarıyla en güzel yöntem kimyasal peleti toprağa değdirmeden bir kap içerisine dökerek kullanmak, toprağı da kirletmemek lazım güçlü bir kimyasal sonuçta. Hatta yağmur suyuyla toprağa karışmaması için üstü kapalı bir kenarı açık veya delinmiş bir kap uygun olacaktır.
s.serdar
24-11-2018, 05:16
Merhaba,
Yıldız çiçeğinin çiçekleri ve yaprakları yenmiş şekilde kabuksuz salyangoz gelmiş tuzdan basşka yöntem nedir?
Helimacide Sümüklü Böcek Salyangoz İlacı.
Amarko SuperFlor Sümüklü Böcek ve Salyangoz İlacı.
Rapture 3G.
oaksoy77
12-01-2019, 13:53
mert bey merhaba. bir yerde salyangozlar için biranın iyi geldiğini duymuştum hiç denediniz mi?
Evet ömer bey 1 ay önce denedim. Kimyasal ilaçtan çok daha etkili sonuç verdi fakat biranın fiyatı biraz yüksek geldi geniş alanlar için maliyetli olabilir. :)
Alkolsüz olan maltanalar işe yarar mı bilmiyorum.
Salyangoz ilacını, birayı aynı zamanda koydum ve 1 gün sonra fotoğraftaki sahneyle karşılaştım. İlaca 1 tane s.böcek gelirken birada 16 tane s.böcek vardı.
volkanaktas
12-01-2019, 14:45
İlginç bir olay bu ben bu türde kullanılacağını hiç düşünmemiştim. aslında çok mantıklı bir denem olmuş özellikle nemli bahçelerde çok fazla ürüyorlar
mustafaazizoglu
15-02-2019, 09:45
Demir fosfatlı ilaçlar kedi-köpeğe zarar veriyor mu? Bir de nereden bulunabilir? Piyasadakiler hep metaldehit içeriyor. Onlar da kedi köpek için riskliymiş.
AkisSoftware
15-02-2019, 12:16
Esrarengiz bir buluş olmuş :)
bestahmet
22-03-2020, 15:18
Arkadaşlar, bu salyangozların nedeni nemden kaynaklıysa topraktaki nemi nasıl kesebilirim.
Bende istanbul/yeşilköy de yeni bir bahçe hayatına başladım. Geçen yıl (2019) yazın sonunda taşındım bahçede baya salyangoz çıkıyordu.
Bahçeden bir kaç fotoğraf ekledim. Şuan mart ayında, bahçe de bazı yerlerde toprakta kaymaklanmalar bazı yerlerde yosunlaşmalar var.
Teşekkürler
Ahmet Turan
bende bu böceklerden şikayetçiyim. Bahçemizde ve evin içinde çok var bir türlü baş edemiyoruz. Ne yapmam gerekir bunlardan kurtulmak için
Bu böcekle ilgili cevap veren olmamış. Tanıyan var mı? Geçen domates fidelerimin altında yakaladım iki tanesini bıçak gibi kesmiş.
MeyveliTepe
19-04-2020, 12:35
Bu böcekle ilgili cevap veren olmamış. Tanıyan var mı? Geçen domates fidelerimin altında yakaladım iki tanesini bıçak gibi kesmiş.
Tesbih böceği, porcellio laevis veya porcellio scaber. Fidelerinizi bunlar kesmemiştir. Muhtemelen danaburnu kesmiştir, geceleri çıkar ortaya, göremezsiniz.
Tesbih böcekleri daha çok ölü organik maddeden beslenir. Organik madde parçalayıcısıdır. Bugüne kadar bir zararını görmedim.
Tesbih böceği, porcellio laevis veya porcellio scaber. Fidelerinizi bunlar kesmemiştir. Muhtemelen danaburnu kesmiştir, geceleri çıkar ortaya, göremezsiniz.
Tesbih böcekleri daha çok ölü organik maddeden beslenir. Organik madde parçalayıcısıdır. Bugüne kadar bir zararını görmedim.
Evin içinde yoğurt kabına bahçeden aldığım topraktaki yumurtalarla mı ulaşmıştır acaba. Neyse en azından yanlış düşmanla savaşmayayım bari :-)
Bahçede bu garibanlardan çok görünce korkmuştum bir an. Teşekkür ederim bilgi için.
alibuba84
10-05-2020, 02:29
Merhaba arkadaşlar, tüm yorumları okudum ancak tam bir çözüm bulamadım, açık alan ekim yaptığım yer zehirli yemden kullanmam çare olmayacak çünkü tekrar geliyorşar sağdan soldan her gittiğimde 50-60 adet toplayıp ezerek ( çok üzülerek ) azaltmaya çalışıyorum kokusu ile kaçıracak sınır çizecek bir çözüm bilen varmıdır? Yoksa direk kimyasal olarak çözüm önerisi alabilirmiyim? Büyük zarar veriyorlar çünkü
merhaba eşimin iş yerinde minik bir alanda biber salatalık ekiyoruz fakat bütün biberlerin üst kısımları bıçakla kesilmiş gibi biz biri kesdi sandık orda ki bir abi salyongoz işi bu dedi fakat ısrarla yeniden eksek de yiyor iş yeri olduğu için bir türlü göremedik mümkünmüdür salyongoz olması çok acemiyiz
Portakal Rengi
13-05-2020, 10:55
Salyangoz bitkiye yapışık olarak görülür. Yeyip, kaçacak hızda bir hayvan değildir. Başka bir sorununuz olmalı.
Fotoğraf çekip, biber ya da salatalık hastalıkları bölümünde sorsanız daha iyi olur.
Salyangoz bitkiye yapışık olarak görülür. Yeyip, kaçacak hızda bir hayvan değildir. Başka bir sorununuz olmalı.
Fotoğraf çekip, biber ya da salatalık hastalıkları bölümünde sorsanız daha iyi olur.
Anladım cevabınız için teşekkür ederim
MeyveliTepe
13-05-2020, 22:34
merhaba eşimin iş yerinde minik bir alanda biber salatalık ekiyoruz fakat bütün biberlerin üst kısımları bıçakla kesilmiş gibi biz biri kesdi sandık orda ki bir abi salyongoz işi bu dedi fakat ısrarla yeniden eksek de yiyor iş yeri olduğu için bir türlü göremedik mümkünmüdür salyongoz olması çok acemiyiz
Beyaz renkli küçük salyangozlar gece beslenip gündüz saklanırlar ve büyüklerden çok daha fazla tahrip edicidir. Gece yarısı bir fenerle kontrol edin.
Beyaz renkli küçük salyangozlar gece beslenip gündüz saklanırlar ve büyüklerden çok daha fazla tahrip edicidir. Gece yarısı bir fenerle kontrol edin.
şu sıralar sokağa çıkma yasakları ve virüs sebebiyle pek gece gitme şansımız yok üstü gidenler ne yazık ki kuruyor son bi parti daha aldık kesin emin olsak kedi maması deniycez .cevabınız için teşekkür ederim .
Ömer Bey
20-05-2020, 14:51
Merhaba arkadaşlar, tüm yorumları okudum ancak tam bir çözüm bulamadım, açık alan ekim yaptığım yer zehirli yemden kullanmam çare olmayacak çünkü tekrar geliyorşar sağdan soldan her gittiğimde 50-60 adet toplayıp ezerek ( çok üzülerek ) azaltmaya çalışıyorum kokusu ile kaçıracak sınır çizecek bir çözüm bilen varmıdır? Yoksa direk kimyasal olarak çözüm önerisi alabilirmiyim? Büyük zarar veriyorlar çünkü
Sn.alibuba84,
Biz sürekli olarak gezindikleri yerlere odun külü serperiz ,ayrıca Bordo bulamacını (Bakır Sülfat + Kalsiyum Karbonat)ayda bir zararlıyı gördüğümüz sürece uygularız.
Ancak Bordo bulamacı hastalıklı hangi yaprak varsa döker. Diğer bir deyişle hastalığı gördüğü an döker ve bitkiden uzaklaştırır. Birçok bakırlıda bu şekilde bir koruma yapar.
alibuba84
23-05-2020, 11:16
Sn.alibuba84,
Biz sürekli olarak gezindikleri yerlere odun külü serperiz ,ayrıca Bordo bulamacını (Bakır Sülfat + Kalsiyum Karbonat)ayda bir zararlıyı gördüğümüz sürece uygularız.
Ancak Bordo bulamacı hastalıklı hangi yaprak varsa döker. Diğer bir deyişle hastalığı gördüğü an döker ve bitkiden uzaklaştırır. Birçok bakırlıda bu şekilde bir koruma yapar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, odun külünü deneyeceğim zira pek bir alternatifim yok. Sonucu da paylaşacağım elimden geldiğince.
Hakan arm
27-05-2020, 01:22
Benim bahçede bu böcekten var. Pırlanta gibi bir yüzeye sahip. Görünce araştırdım sadece salyangozlarla besleniyor. Hatta geçen bi kutuya girmiş çıkamamış, yardım ettim. O derece seviyorum. Salyangozu yiyor kabuğuna bişey yapmıyor. Keşke sayısı daha fazla olsa dediğim bir böcek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.