Bağlan

View Full Version : Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin)

Sayfalar : 1 2 [3] 4

maysan80
30-09-2012, 22:04
bu çiçeği nasıl çoğaltabilirim... zafer bey. ben sizden almıştım bu çiçeği harika byüdü ama daha çiçek göremedim. sizden gelen yaprak bu sene doluda kırıldı. en az bir yıllık yapraklar çiçek veriyormuş. diğer yapraklar daha bir yıllık olmadı bir sene daha bekleyip çiçeğini gördükten sonra mı çoğaltma yapmak mantıklı olur?

Zafer İnandıklı
30-09-2012, 22:26
bu çiçeği nasıl çoğaltabilirim... zafer bey. ben sizden almıştım bu çiçeği harika byüdü ama daha çiçek göremedim. sizden gelen yaprak bu sene doluda kırıldı. en az bir yıllık yapraklar çiçek veriyormuş. diğer yapraklar daha bir yıllık olmadı bir sene daha bekleyip çiçeğini gördükten sonra mı çoğaltma yapmak mantıklı olur?

Bitkinizi hemen çoğaltmaya kalkmayın. Çiçek açmasını istiyorsanız bırakın biraz yaşlansın.
Hangi yaprağın çiçek vereceğini anlamak, bazen mümkün olmuyor.

günebakan
30-09-2012, 22:30
Zafer abi kraliçe yine kraliçeliğini yapmış muhteşem görünüyor:)

zenfree
30-09-2012, 22:39
Gerçekten muhteşem. Bendekinde iki tomurcuk vardı malesef ikisi de geçen hafta döküldü. Tarifsiz üzüldüm.

cemo
30-09-2012, 23:36
Arka bahçeye attığım gelin, açar da göremezsem çok üzülürüm Zafer bey. O yüzden , hergün gidip gelip bakıyorum iki tomurcuğa)Umarım birgün, bu gelinin bir foto.nı da ben eklerim bu siteye sayenizde. Teşekkürlerimle size.

milaca2010
01-10-2012, 00:14
Aralık ayında hatırlatırsanız gönderebilirim.

Teşekkür ederim...

Zafer İnandıklı
01-10-2012, 23:49
Gerçekten muhteşem. Bendekinde iki tomurcuk vardı malesef ikisi de geçen hafta döküldü. Tarifsiz üzüldüm.

Yanılmıyorsam geçen yıl da aynı durum olmuştu. Bir şeyler yanlış galiba.

Zafer İnandıklı
01-10-2012, 23:56
Sezon final'i;
Seneye buluşmak üzere...

zenfree
02-10-2012, 00:27
Yanılmıyorsam geçen yıl da aynı durum olmuştu. Bir şeyler yanlış galiba.

Evet Zafer Bey malesef. Ancak geçen yıl kışa daha yakın bir zamanda tomurcuklanmışlar ve çok küçükken kurumuşlardı. Bu sene küpe çiçeği boyutuna kadar geldi iki tomurcuk, malesef ikisi de dalıdan düştü.

Kuşların da zarar vermiş olabileceklerini düşünüyorum. Ya da sulamada yanlışlık yaptım.

Bitki kaktüs toprağında belki de toprakla ilgili sorun var. Ancak bitkinin genel görüntüsü gayet iyi. Bilemiyorum...

sibelim
02-10-2012, 21:17
zafer abi ellerine sağlık şimdi salih'e diyorum dün akşam bir tanesinin kokusu bile bahçede nefisti kimbilir 3 ü açık halde nerelere ulaştı kokusu şahane bir manzara idi. bu güzelliği seninle tanıdık ( hani kimseye nasip olmaz kokusunu görüntüsünü böyle kısa bir zamanda yaşamak...) umarım emanetlerini güzelce büyütürüz balkon şenlik yeri tekrardan çok teşekkür ederim sana ve ablama :)

kopshtar
03-10-2012, 16:20
Zafer bey;
Emanetiniz emin ellerde. Çok güzel gelişme kaydetti kızım
İnşallah seneye çiçeklerini de görürüz. :)

Zafer İnandıklı
03-10-2012, 20:45
Evet Zafer Bey malesef. Ancak geçen yıl kışa daha yakın bir zamanda tomurcuklanmışlar ve çok küçükken kurumuşlardı. Bu sene küpe çiçeği boyutuna kadar geldi iki tomurcuk, malesef ikisi de dalıdan düştü.

Kuşların da zarar vermiş olabileceklerini düşünüyorum. Ya da sulamada yanlışlık yaptım.

Bitki kaktüs toprağında belki de toprakla ilgili sorun var. Ancak bitkinin genel görüntüsü gayet iyi. Bilemiyorum...

Kuşların zarar verdiklerini sanmıyorum, tomurcuk sağlıklı ise yaprağa çok sağlam tutunuyor.
Sorun sulama, toprak ya da beslemede olabilir. Ben saksı harcı olarak bahçe toprağı, baltık torfu, dere kumu, pomza kullanıyorum.
Besin olarak, kendi yaptığım kompost'u ve 20+20+20 npk toz gübre kullandım.
Gelecek yıl aynı sorunu yaşamamanızı dilerim.

zenfree
03-10-2012, 21:24
Ben en iyisi bu ara toprağını değiştireyim. Teşekkürler Zafer Bey.:)

milaca2010
04-10-2012, 08:50
Çok güzel bir gelin ve ne yazık ki hüzünlü son;) sayın İnandıklı, seneye yeni güzelliklere.

Sağlıkla ve esen kalınız...

farpali
06-10-2012, 16:34
Merhaba,
İnanıyorumki mutlaka buradaki arkadaşlardan biri bana Bir gecelik gelin gönderir ve ben minnettar olurum;)

minenine
07-10-2012, 19:15
elinde tek gecelik cereusu olan şanslı arkadaşlardan biri de benimle paylaşırmı paylaşırsa bende şanslı biri olabilirim şimdiden teşekkürler

toprak kız
16-10-2012, 22:19
iyi geceler kraliçeniz adını hak ediyormuş doğrusu, bu güzel bayandan kasımda bana da verebilirseniz çok sevinirim zafer bey.

selis
21-10-2012, 15:21
Madem bu kadar istek var, yakında bir toplatı olursa, elimin altında olsun.. ;)

sibelim
21-10-2012, 21:09
sevgili selis gelinleriniz ne renkti acaba ?

Denizardacan
05-11-2012, 23:08
Herkese iyi geceler,
Zafer bey sağolsun Ankara Sonbahar toplantısına da çelik göndermişti. Bir tane de benim oldu tekrar teşekkürler kendisine.
Takriben 15 gün falan oldu nemli bir toprakta ancak, sanki biraz suyunu çekiyor gibi yaprak hala dik duruyor. Yani damarları belirginleşmeye başladı desem daha doğru olur, ama bir yandan da her boğumda toplu iğne başı kadar belirginlikler oldu nerdeyse. Bilmem ki anlatabildim mi:(
3 gün önce çıkardım baktım köklenmemişti henüz. Biraz daha derin bir pet şişeye aldım, önceki saksı çok küçüktü, oğlumun oyuncaklarından biriydi.
Gelişim seyri normal mi acaba, daha önce köklendirenlerden rica ediyorum, fotoğraf ekleyemiyorum özür.
Teşekkürler

selis
06-11-2012, 05:43
sevgili selis gelinleriniz ne renkti acaba ?
Maalesef beyaz ;)
sayın selis onlar cereusmu atlas çeliğimi
Hayır, atlas değil.. Bir gecelik gelin başlığındayız.. :o

Sn. Denizardacan havalar serinlediği için köklenmesi kısmen uzun sürecektir.. Yukarıdaki minik çelikleri şeffaf bir poşetin içine koyup, sıcaklığını muhafaza etmesini sağladım.. 15 gün olmuş ve kök-sürgün gelişimine başlamışlar.. Sizin çeliğinizde henüz bir yumuşama olmadığına göre sera yöntemini deneyebilirsiniz.. Sürekli topraktan çıkarıp bakmak pek bir işe yaramaz, fazla sulamadan bırakın ve unutun.. Mutlaka köklenecektir..

Denizardacan
06-11-2012, 09:41
Teşekkürler sevgili Selis,
Aslında kazayla minicik oyunck kabı düştü, bu vesileyle gördüm ben de köklenmediğini. Evet ben de sera yapıyım o zaman.;)

incii
06-11-2012, 15:18
Öncelikle Sayin Zafer beye bana bu iki bitkiyi ulastirdigi icin tekrardan cok cok tesekkür etmek isterim kendisine.

Gelişim seyri normal mi acaba, daha önce köklendirenlerden rica ediyorum, fotoğraf ekleyemiyorum özür.
Teşekkürler

Sayin Denizardacan sizin mesaji okuduktan sonra bende hemen celiklerimin basina gittim, ve selis hanima kesinlikle katiliyorum, gercekten bir yere birakip unutmak gerekir bu bitkiyi:), gercekten cok direncli bir bitki olduklarina sahitim:)

Size benim celiklerin gelisimlerinden biraz paylasmak istedim...

Bana bir ay önce geldiklerinde bende cok korkmustum celikler soguktan ölür diye.
10 gün kadar kargo da kaldi, burda havalar cok serinlemisti, paketi actigimda da uc kisimlarinda kararma vardi celiklerin......

Bügün inceledim, beyaz olanin saksinin disindan baktim hic bir kök görünsü yok, yapraklarinda hava kökleri cikmis, buda benim icin yavas yavas hayata adapte oldugunun iyi bir isaret bence.... ( insallah yanilmiyorum)

343966343967

Bu da pembelisi resimde de göründügü gibi saksidan birkac saglam kök görünüyor.....
343968 343969

sürec de söyledigim gibi tam bir ay sonra,
Saygilar..

Denizardacan
06-11-2012, 20:06
Ayyyyyyy çok şekerler İnci hanım, çıtı pıtı o bembeyaz köklere bayılıyorum:p
Ellerinize sağlık, umarım benim de böyle olur. Aslında Allaha şükür kolay kolay bitki kaybetmem ben ama böyle özel bitkiler söz konusu olunca heyecan daha bir artıyor.
Yalnız benim yaprak böyle dirençli değil:( , ama daha 15 günlük, mevsim de sonbahar olunca,
evet biraz daha sabır galiba.
Sizin bitkilerin maşallahı var, ben havai kökü farkedemedim ama köklendiği belli zaten, tutunmuş toprağa, harikalar ikisi de iyi günlerde büyütün, büyütelim hep beraber.
Teşekkürler, iyi akşamlar.

Denizardacan
17-11-2012, 22:58
Tam 10 gün geçmiş mesajımın üzerinden,
Bir ay bile olmadan ve üstelik de 10 gün öncesine kadar kaybedeceğim korkusu yaşadığım bir gecelik gelinim oldukça sağlıklı bilgi vermek istedim.
Küçük bir oyuncak kabından 1,5 lt lit pet şişe ye transfer ettim. Tabi pet şişenin altı delik ve içinde çakıl taşı drenajıyla.
Ve de evimde harika bir köşe keşfettim köklendirmeler için. Karanlık, havadar ve de sıcak.
Kütüphanenin alt rafı.
Henüz sürgün yok ama yaprak tekrar dipdiri ve fazlaca kök var. Gerçi atlasla birlikte , yani kökler kime ait tam bilinmiyor ama ikisi de köklendi diye kabul ediyorum.
Bahara kadar da ayırmayı düşünmüyorum:confused: ancak şimdi biraz daha güneşli eski ortamına alsam mı:confused:
Zafer beye tekrar teşekkürler, bu mutluluğu tattırdığı için, bir de çiçeğini görsek çıldırırız herhalde.
Herkese iyi geceler, bol çiçekli mutlu günler.

incii
19-11-2012, 08:35
Gözün aydin sevgili Denizardacan, sizin adiniza cok sevindim.
Ne yapmaniz gerektigini size söyleyemem bende cok acemiyim bu konuda ama benim gelinlerimin her ikiside son mesajimdan bu yana bir hayli köklenmis cok sükür. Suan sabah 4 saat kadar günes görüdügü bir camin önüne yerlesetirdim bakalim bu soguk havalara rahmen nasil gelisecek.

Hilal58
22-11-2012, 08:45
Arkadaşlar dikim yapalı 2,5 ay oldu. Benim çeliğin son durumu resimdeki gibi.
Bir problem yok gibi görünüyor.Sizce de öyle mi ?
Çeliği bana ulaştıran arkadaşıma da teşekkürlerimi iletiyorum.

bozo.0606
22-11-2012, 09:45
Sayın Hilal58 ;

Bir Gecelik Gelin tutmuş görünüyor, uzun bir süre sessiz kalabilir. Toprağı genel olarak kuru -nemli olsun asla çok ıslak olmasın ara ara kurumasına izin verin. Bulunduğu aydınlık seviyesi çok çok iyi. Ellerinize sağlık.

Bitkileri saksıya dikerken toprağı elle çok sıkıştırmayın. Saksıyı bir iki kere yere vurarak sağlayacağınız sıkılık yeterli olacaktır. Kök geliştiremiyorlar.

Hilal58
22-11-2012, 19:14
Yazdıklarınızı dikkate alacağım Sayın bozo.0606.
Sanırım kışı bu şekilde geçirecek.İlkbaharda bir hareketlilik bekliyorum.

Druppel
22-11-2012, 19:35
Selamlar

Gündüz yazmıştım ancak yanıt alamadım,
Benim de yetiştirmek istediğim nadide çiçeklerden biridir bu nazlı gelin, acaba bana gönderebilecek bir dost var mı

selenn
23-11-2012, 06:05
Selamlar

Gündüz yazmıştım ancak yanıt alamadım,
Benim de yetiştirmek istediğim nadide çiçeklerden biridir bu nazlı gelin, acaba bana gönderebilecek bir dost var mı

Sayın Druppel, foruma hoşgeldiniz. Bitki paylaşımları bitkilerin ana başlıklarında yapılmamaktadır. Bu başlıklar üyelerin bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları alanlardır.
Size tam Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) başlığını takip edebileceğinizi söyleyecektim ki zaten oradaki mesajınızı (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/29056.htm) gördüm.

Yanıt gelmedi diyorsunuz ama 2 üyemiz size yanıt vermişler. Bazen üyelerin başlıklardaki yazışmalara yanıt vermesi zaman alabilir ama illaki bilgisi olan ve bitkisini paylaşabilecek olan üyeler size yanıt verecektir. Biraz sabır:)

adneser
23-11-2012, 22:43
Sayın Almira'dan gelen Bir gecelik gelin Night blooming cereus bu günkü durumu

iki kök olarak büyümeye devam ediyor.

348430

gülenmelek
09-12-2012, 13:10
Zafer Bey'e teşekkürlerimle ;)
Ankara toplantısından yaklaşık 1,5 ay sonra ;)

ıldır
13-12-2012, 15:58
Gelen celıklerı dırek topragamı ektınız suda beklettınızmı....

adneser
13-12-2012, 17:28

Sayın ıldır

Direk toprak ve iri taneli kum karışımına dikin

ıldır
14-12-2012, 08:45
Sayın ıldır

Direk toprak ve iri taneli kum karışımına dikin

umarım başarılı olur sonucu burada paylaşırım...

adneser
14-12-2012, 12:08
umarım başarılı olur sonucu burada paylaşırım...

Sayın ıldır

Mevsim dolayısıyla 30 - 45 gün arasında kendini göstermeye başlar.

Bol çiçekli günler.

incii
14-12-2012, 12:47
Sevgılı İnci..

Sayin ildir, iciniz rahat olsun, sayin adneser arkadasimizin dedigi gibi direk topraga dikin celikleri, tutmasaydi benim celikler tutmazdi.

Ben celikleri diktikten bu yana 2 ay dan fazla bir süre gecdi, bizim buralarda havalar son bir aydir hep eksi 5 derecelerde, daha yeni yeni 4, 5 filiz vermeye basladi.
Sizin oralarda kis günleri olsa bile yinede hava sartlari cok daha uygundur, daha hizli gelisir diye düsünyorum.
Iciniz rahat olsun.......

Sevgi Durul
14-12-2012, 15:31
Dikeli bir hafta on gün oldu. Gövdesindeki yıpranmış bölümden kök çıkarmış. Toprak altında da kök oluşturmuştur umarım. Eski aklım olsaydı çıkarıp bakardım.:rolleyes:

354656

adneser
14-12-2012, 23:24
Yaklaşık 20 gün önce bir arkadaştan aldığım (inşallah rengi farklıdır)yeni Night Blooming Cereus-Bir Gecelik Gelin çelikleri.

354774

gülenmelek
15-12-2012, 01:02
Çeliklere mi bakayım yoksa manzaraya mı, karar veremedim ki ;) Yanında huzur da varsa ben buna HAYAT derim ;)
Neyse sadede geleyim, her ne kadar bir gecelik gelinin farklı renginin olduğunu yeni öğrensem de güle güle büyütün sayın adneser ;) Hep beyaza alışmışız sanki.

incii
15-12-2012, 09:46
Yaklaşık 20 gün önce bir arkadaştan aldığım (inşallah rengi farklıdır)yeni Night Blooming Cereus-Bir Gecelik Gelin çelikleri.

354774

Sayin adneser, bu manzaryi gördükten sonra aklimdan biran acaba ben benim celiklere haksizlik mi ediyorum ki diye düsündim birden:(.... Son bir ayda sanirim 2 gün anca günes gördük buralarda:). Manzara harika, bol bol günes ihtiyacini görür sizin celikler. Bol cicekli olmasini diliyorum.

(Buda bitki delisi katagorisine giriyor sanirim, kendimizin günes ihtiyacina deyil de bitkilerin ihtiyacini düsünyoruz:p)

adneser
15-12-2012, 10:17
Sayin adneser, bu manzaryi gördükten sonra aklimdan biran acaba ben benim celiklere haksizlik mi ediyorum ki diye düsündim birden:(.... Son bir ayda sanirim 2 gün anca günes gördük buralarda:). Manzara harika, bol bol günes ihtiyacini görür sizin celikler. Bol cicekli olmasini diliyorum.

(Buda bitki delisi katagorisine giriyor sanirim, kendimizin günes ihtiyacina deyil de bitkilerin ihtiyacini düsünyoruz:p)

Sayın İncii

Söylediklerinizde haklısınız hele ikinçisinde ise tamamen haklısınız kendimizden önce çiçekler geliyor ;)

adneser
15-12-2012, 10:26
Çeliklere mi bakayım yoksa manzaraya mı, karar veremedim ki ;) Yanında huzur da varsa ben buna HAYAT derim ;)
Neyse sadede geleyim, her ne kadar bir gecelik gelinin farklı renginin olduğunu yeni öğrensem de güle güle büyütün sayın adneser ;) Hep beyaza alışmışız sanki.

Sayın Gülenmelek

Dilek ve temennileriniz için teşekkür ederım eski bir Ankaralı olarak sizi anlıyorum gercekten huzurluyum.

incii
15-12-2012, 10:42
Bu arada bende evinim bas taclarinin resimlerini cektim...
540ci mesaja yazdigim dan bu yana tam 5 hafta gecmis. Beyaz gelinimde sadece hava kökleri görünüyordu, cok az günes gördügü halde bu güne kadar bir hayli yol aldi her yerinden filizler cikmaya basladi.

Bu arada saksiya dikerken, yaptigim tek hata sanirim bu 3 celigi bir sakiya dikmek oldu.... Ilerde biraz daralacaklar gibi sanki:(.....

354843 354844

Pembe renkli olani da halen kök gelistiriyor sanirim yaprak kisimlarinda hic bir degistim yok henüz...

354845

bozo.0606
15-12-2012, 11:27
Çok sağlıklı görünüyorlar Sayın İncii.. Maşallah!

gülenmelek
15-12-2012, 18:42
Sevgili incii; gerçekten çok sağlıklı görünüyorlar ;)
Peki neden hepsinin uç kısımları kesik diye sorsam ? Fazla çelik olsun diye siz mi kestiniz, yoksa öyle mi geldi size ?

incii
15-12-2012, 18:54
Sevgili gülenmek, bana geldiklerinde kesik di celikler zaten, sadece uc kisimlari kararmisti onlari düzelttim. Ilerde daha yogun bir bitki olsun diye hepsini bir saksiya diktim. Bahara dogru artik daha büyük bir sakisiya almam gerekecek, Sevgiler....

selis
29-12-2012, 20:24
Gelinimin yeni çıkan sürgünlerinden birinin ucu kurumuş..

incii
04-05-2013, 15:44
Arkadaslar 543 ve 565 nolu mesajdaki gelinim cok güzel gelisti, simdiye kadar güney cephede teras kapisinin icerisinde duruyor bütün gün günes aliyor.

Sizlerin gelinleri disarda izledigim kadariyla ve günesde duruyor. Acikcasi ben disari cikarmaya halen korkuyorum ;). Sizce disari bahceye alsam bir sorun olurmu ki? Yoksa bu yil icerdemi kalsin ?
Kararsiz kaldim dogrusu;)

399375

399376

serpil D
04-05-2013, 16:55
Benim gelin İstanbulda kapalı balkonda sürekli boy veriyor keyfi yerinde fakat nedense çiçeklenmiyor.bakalım bu yıl çiçeğini görürmüyüm merakla bekliyorum..

maysan80
04-05-2013, 20:38
harika bir çiçek ama daha çiçeğini göremedim. ekstra yapmam gereken birşey var mı?

sakdag
06-05-2013, 08:21
Arkadaslar 543 ve 565 nolu mesajdaki gelinim cok güzel gelisti, simdiye kadar güney cephede teras kapisinin icerisinde duruyor bütün gün günes aliyor.

Sizlerin gelinleri disarda izledigim kadariyla ve günesde duruyor. Acikcasi ben disari cikarmaya halen korkuyorum ;). Sizce disari bahceye alsam bir sorun olurmu ki? Yoksa bu yil icerdemi kalsin ?
Kararsiz kaldim dogrusu;)

399375

399376

İncii Hanım, bitkiniz diatomitte mi dikili acaba?

Bitkinin yaprakları çok taze ve narin görünüyor, direkt güneşe alırsanız yanma oluşacaktır.

Öte yandan yeterli miktarda güneş, çiçek açmayı tetikleyecektir. Ben de bitkimi henüz balkona almadım, güney cepheli olduğu için aşırı güneş ve nemsizliksiz yapraklara zarar veriyor. Ancak çiçek için balkona almam şart sanırım.

incii
06-05-2013, 09:09
Sevgili sakdag, bitkimi bu baslikta (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/30825.htm) da kisaca yazdigim Lechuza sistemine ditkim.
Bu sistemi secmem de bitkiler cok güzel gelisiyor ve de türkiyeye izine gittigim de sulama problemim olmamasi icin, cünkü suyu doldurduktan sonra duruma göre bir 3 hafta kadar sulamayi kendi idare ede biliyor....

Benim bitkinin yapraklari cok narin dedigin gibi disariya koyarsam mutlaka o yapraklar yanacak. Madem sizlerinki de halen icerde benimkide dursun simdilik teras kapisi gün boyu hep acik zaten oda havasini ordan aliyor:))). Cünkü disariya alirsam hem cok rüzgarli olcak hemde öglen günesinden korumam mümkün olmucak....

skaraca
06-05-2013, 13:44
Sayın incii,

Bitkinizin gelişimi oldukça güzel. Bence yerine de alışmış ve bunu gelişimine de yansıtmış. Sürekli güneş aldığını da belirtiyorsunuz. Bence bu nedenle kesinlikle yerini değiştirmeyin. Yer değişikliği halinde kendisini yeni duruma uydurmak isteyeceği için gelişimi de azalacaktır.

selenn
06-05-2013, 13:47
harika bir çiçek ama daha çiçeğini göremedim. ekstra yapmam gereken birşey var mı?

Sayın maysan80, bol bol ışık alması çiçeklenme için önemli. Bu aylardan itibaren kaktüslere uygun sıvı besinleri sulama suyuna ilave edebilirsiniz. Bu sayede bitkiye vitamin desteği de vermiş olursunuz. En kısa sürede güzel çiçeklerini görmenizi dilerim.

adneser
06-05-2013, 20:10
Sayın Almira'dan gelel Night Blooming Cereus-Bir Gecelik Gelin, gelişimleri hızlandı.

400360

Teşekkürler Sn Almira

incii
07-05-2013, 07:44
Sayın incii,

Bitkinizin gelişimi oldukça güzel. Bence yerine de alışmış ve bunu gelişimine de yansıtmış. Sürekli güneş aldığını da belirtiyorsunuz. Bence bu nedenle kesinlikle yerini değiştirmeyin. Yer değişikliği halinde kendisini yeni duruma uydurmak isteyeceği için gelişimi de azalacaktır.

Sayin skaraca, aslinda bende degistirmek istemiyordum, ama resimlerde bir cok arkadaslarin bitkisi disarda oldugu icin acaba bu bitki disarda mi olmasi gerek diye düsünmüstüm,
Tesekkür ederim bilgi icin, dediniz gibi oldugu yerde kalsin.
Saygilar

cörekotu
15-05-2013, 20:28
Zafer bey; gönderdiginiz celikleri bugün toprakla bulusturdum, gelismeleri buradan bildirmeye calisacagim size tekrar tekrar tesekkür ediyorum, insallah celiklerim büyür ve bende bu narin cicege sahip olmak isteyen arkadaslara celikler gönderebilirim, saglicakla kalin efendim selamlar...

cörekotu
15-05-2013, 21:32
Kargom geldi,
404901
Büyük bir heyecanla paketi actim, :p
404902
Ben bir celik beklerken karsimda 4 celik buldum, 404903
Uygun harci hazirladim,
404904
Saksilara doldurdum,
404905
Zafer bey Kralicenizin torunlari emin ellerde, tekrar tesekkür ederim...

cörekotu
15-05-2013, 21:41
Celikler saksidaki yerlerini aldilar ve poz verdiler, 404909
Bu celikte biraz hasar var ama ben umutluyum,
404910
Bir baska acidan saksilar,
404911
Gelismeleri paylasacagim insallah...

cörekotu
15-05-2013, 21:44
Bu arada fotografin üzerindeki tarih yanlis, kargo pazartesi geldi ve celikleri bugün diktim :)

incii
15-05-2013, 21:56
Sayin cörekotu, yeni gelinlerinizi güle güle büyütün, en kisa zamanda köklenmesini ve sonra da güzel ciceklerinide görmenizi dilerim.

Yer almanya yaziyor cok mutlu oldum, Zafer bey sayesinde tüm türkiyeye bu güzel gelinlerden dagildi yetmedi ve sira avrupaya geldi:).
Bundan sonra insallah bizim bitkilerde gelisir ve bizler de avrupada celik dagitimina baslaya biliz:).

Burdan tekrardan Zafer beye bizi bu güzelikle kavusturdugu icin cok cok tesekkür ederim.

cörekotu
16-05-2013, 09:50
Sevgili incii cok tesekkür ederim, evet bizler ülkemizden uzaktayiz ama gönüller bir olsun, Zafer beyin bir gecelik gelin cicegi de yeni ailelerinde celik olarak dagitilacagi günü bekliyor bunu seve seve yapacagim insallah, bakarsiniz bizde isin avrupa bölümünü üstleniriz ne dersiniz :)

Hülya
10-06-2013, 00:23
Sabah

415774

415779

Hülya
10-06-2013, 00:49
Kokusu muhteşem

Seyredebilmek için salona aldım,

415785

Mis gibi kokuyor.Çiçeklerinin bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum.Uzun zamandır benimle ama ilk defa açıyor.

mmanager
10-06-2013, 09:56
Kokusu muhteşem.

415783

Seyredebilmek için salona aldım,

415785

Mis gibi kokuyor.Çiçeklerinin bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum.Uzun zamandır benimle ama ilk defa açıyor.

Hülya hanım çiçeğinizi çok beğendiğimi söylemem gerek .Güle güle büyütün.Bu çiçeğiniz atlas çiçeğine benziyor night blooming cereus değil değilmi .Çünkü yaprakları da atlas gibi duruyor..Yerli bir cinse benziyor ama sarı çiçek açıyor ve aynı zamanda da kokulu çiçekleri var.Çok şaşırdım doğrusu.Çünkü yerli cinslerde yani yaygınlaşmış olanlarda ya kırmızı var ya da somon rengi.Melez hibrit türlerde de sarı renkte olanlar var fakat onların da çiçeği kokmuyor.Eğer budarsanız veya yanlışlıkla kırılırsa bu dalları takas etmek isterseniz.Bana ulaşabilirsiniz.

Hülya
10-06-2013, 13:24
Sayın mmanager,
Haklısınız bu çiçeğim annemden hatıra. Atlas çiçeğiydi, 7 yıldır açmadı.Annem hayatta iken bahçesinde kırmızı çiçekler açardı.Çok şaşırdım ben de. Çiçeği de geçmedi daha açık ve mis kokuyor. Kırmızı çiçek beklerken, böyle açtı. Nasıl oldu bilemiyorum.

cörekotu
16-06-2013, 13:43
Celiklerimin ikisi filizlendi cok mutluyum, ikisinde henüz bir gelisme yok, en kisa zamanda fotograf yükleyecegim insallah...

Zafer İnandıklı
17-06-2013, 22:39
15 Gün sonra şov başlıyor.

loveforlife
17-06-2013, 22:57
15 Gün sonra şov başlıyor.

15 gün sonraya İstanbul'a bir seyahat mi planlasam ki? Büyük bir merakla bekliyor olacağım Zafer Ağabey...

adneser
17-06-2013, 23:09
Sn Zafer İnandıklı

Gün aşırı gelişmelerini merakla bekliyoruz. ;)

Canlı yayın yapacakmıyız?

Selamlar

cörekotu
25-06-2013, 01:49
yasasiiiinn 3. celikte de bir kipirti vaarr :)

kopshtar
25-06-2013, 16:26
Zafer bey; sizin kız benim balkonda da gelin oluyor galiba :)
Tekrar teşekkürler....

Zafer İnandıklı
26-06-2013, 21:43
Ana Kraliçe ve Prenseslerin ilerleme durumu.

Zafer İnandıklı
26-06-2013, 21:50
Bu yıl ana Kraliçeyi özgür bıraktım.
İstediği kadar gök yüzüne yükselsin...
Kış'a onu korumak için polikarbon'dan bir kule yapmam gerekecek.

cörekotu
01-07-2013, 09:01
celiklerin 3.sü de filizleniyor, 4.cü yü gelip gidip kontrol ediyordum fakat bir kipirti yoktu, sabah birde ne göreyim dibinden sürgün vermis cok mutlu oldum, zayii olmadilar hepsi tuttu :)

Zafer İnandıklı
01-07-2013, 22:38
Ben daha vakit var diyordum ama.
Ana Kraliçe bu gece süpriz yaptı.
Kokusunu almasaydım çiçeğin açtığını göremeyecektim.

Zafer İnandıklı
02-07-2013, 22:08
Bu gece 8 çiçeğin kokusu bütün bahçeyi doldurdu.
Ana Kraliçe.
Prenses. 1
Prenses. 2
Ana ve kızları.

lusoari
02-07-2013, 22:25
Gercekten cok guzel ellerinize saglik Zafer bey yakindan daha da guzel olduguna eminim.

loveforlife
02-07-2013, 22:25
Bu gece 8 çiçeğin kokusu bütün bahçeyi doldurdu.
Ana Kraliçe.
Prenses. 1
Prenses. 2
Ana ve kızları.

Cumaya açmamış tomurcuk kalır mı?

Zafer İnandıklı
02-07-2013, 22:54
2 No'lu Prenses'de bir tomurcuk var. 3 gün içinde o da açabilir.

Zafer İnandıklı
03-07-2013, 21:04
2013 ün ilk şov'u bu gece sona eriyor.
Yaz boyunca kısa aralıklarla tekrar buluşmak üzere...

fatitoo
04-07-2013, 19:09
Yaşam belirtileri:)

Zafer İnandıklı
04-07-2013, 21:36
Sağ üstteki muhtemelen çiçek tomurcuğu. Kesin sonuç bir hafta sonra belli olur.

loveforlife
04-07-2013, 21:45
Yaşam belirtileri:)

Belirtiler başladıysa devamı gelir Sayın fatitoo. Ben bütün kış bekledim, umutsuzluğa kapılmaya başladığımda ilk sürgünlerini gördüm. İlk sürgünlerin üzerinden yaklaşık bir ay geçmiş olmasına rağmen şimdi onlar büyüdü, hatta yanından büyüyen yeni bir yavrumuz bile var... Ne de olsa Sevgili Zafer İnandıklı'nın eli değmiş ona. Yaşama tutunmasa şaşardım!
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/407995d1369168020-img_0356.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/423257d1372880421-img_2124.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/423259d1372880421-img_2128.jpg

Güler
04-07-2013, 22:19
Offf of bu ne güzelliktir sevgili Zafer İnandıklı. Gözlerimiz bayram etti. Ellerinize sağlık.
Benimki geçen sene bir tane çiçek verdi diye delirecektim, şimdi sizin bu güzeli görünce nutkum tutuldu. Kocaman bir maşallah.

nılgun_dogan
05-07-2013, 15:35
Bu sefer açacak heralde

http://lh4.googleusercontent.com/-TsetXdRfLrE/UdbK6pgWc1I/AAAAAAAAA_E/OPDLMKPLhzg/w679-h509-no/IMG_5974.JPG

cörekotu
09-07-2013, 02:29
Aman Allahim ne kadar harika bir görüntü, acaba bir gün bizimkilerde bu hali alirmi...

fatitoo
11-07-2013, 10:10
Zafer Bey,

Çiçeğimi sizce içeri mi alayım dışarda mı kalmalı? Sıcağa dayanıklılığı nedir.?
Malum Urfa da hava 40 dereceyi geçiyor...

sakdag
12-07-2013, 11:55
Zafer Abi, çiçeğim geçen yıl bir metre boyunda bir ok çıkarıp, daha sonra bu ok etrafında düzgünce yapraklandı ve desteğe ihtiyacı olmadan dik durabiliyor. Bu kış 2. oku çıkardı, onun da 1 metre civarında olacağını sanıyordum ama uzadı uzadı, 2,5 metre oldu, oldukça kalın, dirençli bir dal oldu ancak çok yüksek olduğu için en az kendi boyunda destek gerekiyor, şu duvara dayalı duruyor ama durumundan memnun değilim. Bu oku, bir metre civarindan kessem, yapraklanma yapar mı? Ve bitkiden ayıracağım diğer kısımı köklendire bilir miyim? Bu konudaki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

kopshtar
12-07-2013, 14:46
İlk çiçeği dün akşam açtı. Tarifsiz bir güzelliği ve kokusu var. Devamı da yolda gibi :))

fatitoo
12-07-2013, 18:17
Biri bana bu oluşum çiçek tomurcuğu desin lütfen:)

Zafer İnandıklı
12-07-2013, 20:54
Zafer Bey,

Çiçeğimi sizce içeri mi alayım dışarda mı kalmalı? Sıcağa dayanıklılığı nedir.?
Malum Urfa da hava 40 dereceyi geçiyor...

Dışarıya alabilirsiniz, sıcaklık önemli değil. Doğrudan güneş almasın, bu yeterli.

Zafer İnandıklı
12-07-2013, 20:57
Zafer Abi, çiçeğim geçen yıl bir metre boyunda bir ok çıkarıp, daha sonra bu ok etrafında düzgünce yapraklandı ve desteğe ihtiyacı olmadan dik durabiliyor. Bu kış 2. oku çıkardı, onun da 1 metre civarında olacağını sanıyordum ama uzadı uzadı, 2,5 metre oldu, oldukça kalın, dirençli bir dal oldu ancak çok yüksek olduğu için en az kendi boyunda destek gerekiyor, şu duvara dayalı duruyor ama durumundan memnun değilim. Bu oku, bir metre civarindan kessem, yapraklanma yapar mı? Ve bitkiden ayıracağım diğer kısımı köklendire bilir miyim? Bu konudaki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

Yapraklanma yapar. Diğerini istediğiniz ebatlarda kesip çelik yapabilirsiniz. Köklenip geliştiğinde ağaç formunda olur.

Zafer İnandıklı
12-07-2013, 21:01
Biri bana bu oluşum çiçek tomurcuğu desin lütfen:)

Tırmanıcı sürgün.

fatitoo
13-07-2013, 09:55
Tırmanıcı sürgün.

Tüh ya:(

cörekotu
14-07-2013, 00:16
Muhtesem ötesi, harika görünüyorlar...

fatitoo
17-07-2013, 18:12
Zafer abi bence bu çiçek gibi ya... Bir de ben bunu saksı ve toprak bulamadığım için küçük bir peynir kutusuna ve cocopeat e dikmiştim. Şimdi büyük saksıya aktarsam nasıl olur. cocopeat dağılır ama aktarırken zaten toz gibi birşey... Napsam ki?

incii
17-07-2013, 18:59
Zafer abi bence bu çiçek gibi ya...

Bence de cicek bu :) hadi hayirlisi insallah cicekdir

Zafer İnandıklı
17-07-2013, 20:52
Zafer abi bence bu çiçek gibi ya... Bir de ben bunu saksı ve toprak bulamadığım için küçük bir peynir kutusuna ve cocopeat e dikmiştim. Şimdi büyük saksıya aktarsam nasıl olur. cocopeat dağılır ama aktarırken zaten toz gibi birşey... Napsam ki?

Uçlardaki açılma çiçek olduğunu gösteriyor. İnşaallah öyledir.
Şimdilik öyle kalsın, üzerine biraz toprak ilâve edin. Yerinden oynatmak riskli olur.

Zafer İnandıklı
26-08-2013, 21:41
Bu yıl'ın üçüncü şov'u.
İkincisini elimizde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraflayamamıştık.
Ana Kraliçe beş. Prenses üç çiçek...

milaca2010
26-08-2013, 22:16
Bu yıl'ın üçüncü şov'u.
İkincisini elimizde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraflayamamıştık.
Ana Kraliçe beş. Prenses üç çiçek...

Mükemmel çiçeklenmiş sn Zafer İnandıklı; emeklerinize sağlık.

Muda
27-08-2013, 10:04
Mükemmel görüntüler. Bir de çiçekleri biraz daha üzerlerinde kalsa. Bazı insanların bakımlarından veya sevgilerinden sanırım çiçekleri çok güzel olur. Aynı çiçeği başkası alsa veya dikse ne kadar yaparsa yapsın öldürür. İyi bir gelişim göstermez. Güler hanım atlasta siz de gördüğüm kadarı ile bir gecelik gelinde ekol haline gelmiş durumdasınız. Türkiye'nin her tarafına nerede ise çiçekler yayılmaya başlamış durumda. Eskişehir toplantısında Güler hanımın getirdiği atlas çelikleri filizlendiler. Yeni bir paylaşım yaparsanız ben de yetiştirmek isterim.

sakdag
27-08-2013, 11:10
Mükemmel görüntüler. Bir de çiçekleri biraz daha üzerlerinde kalsa. Bazı insanların bakımlarından veya sevgilerinden sanırım çiçekleri çok güzel olur. Aynı çiçeği başkası alsa veya dikse ne kadar yaparsa yapsın öldürür. İyi bir gelişim göstermez. Güler hanım atlasta siz de gördüğüm kadarı ile bir gecelik gelinde ekol haline gelmiş durumdasınız. Türkiye'nin her tarafına nerede ise çiçekler yayılmaya başlamış durumda. Eskişehir toplantısında Güler hanımın getirdiği atlas çelikleri filizlendiler. Yeni bir paylaşım yaparsanız ben de yetiştirmek isterim.

Sayın Muda, kalbiniz çok temizmiş derler ya; yetiştireceksiniz zaten. :D;) Benim bitkim de Zafer Abi kaynaklı.

sakdag
02-09-2013, 10:51

Sayın Fatitoo, bitkinizin son durumu nedir? Tomurcuk büyüyor mu?

incii
02-09-2013, 11:57

Tesadüfen bende bu soruyu soracaktim :p, insallah cicek acmistir diyorum. Bu arada seninki ne alemde sagdag? Ben bitkimin cicegini artik seneye görürüm diyerek suan sadece hizlica gelisimiyle yetiniyorum :).

sakdag
02-09-2013, 12:09
7-8 adet tomurcuk oluşumunu -evde olamadığımdan dolayı- sulama düzensizliğinden kaybettim. Yaz başında komşuma emanet ettiğim bir çok bitkim fazla sulamadan çürüdüğü için susuz kalmasını yeğledim. Maalesef çiçek göremiyorum bu sene İncii hanım... :( Sağlık olsun en azından bitkim sağlam.

incii
02-09-2013, 12:15
Üzüldüm ama saglik olsun sakdag, bu bitkinin okadar güzel yaprak sekli varki cicegini görmesem bile hayranlikla izliyorum onu :). Diyer bitkiler gibi nazlida deyil seneye insallah nasip kismet diyelim.

fatitoo
02-09-2013, 13:29

Maalesef; bitki, tomurcuğunu besleyemedi. Fazla büyümeden sararıp düştü.

cemo
05-10-2013, 18:26
çok yüksek olduğu için en az kendi boyunda destek gerekiyor, şu duvara dayalı duruyor ama durumundan memnun değilim. Bu oku, bir metre civarindan kessem, yapraklanma yapar mı? Ve bitkiden ayıracağım diğer kısımı köklendire bilir miyim? Bu konudaki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

Sevgili sakdağ

Benim gelin de seninki gibi uzadı gitti. Çiçeğinide açtı, ama duvara yaslamadan durmuyor devriliyordu. Çiçek geçtikten sonra saksıdan 10 cm yukarısından kestim. Kestiğim parçayı ayrı saksıya diktim. Dün ne göreyim tomurcukkk. Çok şaşırdım, kök yapamamıştır ama tomurcuk gayet sağlıklı. Bakalım açtığını görecekmiyim.

Diğer saksıdaki ana gövde de gözler oluşmaya başlamış. Yakında yeni sürgün cıkartacak anlaşılan.

günebakan
05-10-2013, 23:24
Benimki nedense çiçek yarine habire yaprak çıkarıyor bakalım bu gelin naz yapmayı bırakıpta ne zaman çiçek açacak

cemo
05-10-2013, 23:36
Benimki nedense çiçek yarine habire yaprak çıkarıyor bakalım bu gelin naz yapmayı bırakıpta ne zaman çiçek açacak
Kaynana nazlı ki, gelin de nazlı olmuş:))

fatitoo
08-10-2013, 10:31
Zafer abiciğim,
Tek gecelik gelinim yeni uzantı verdi hala kokopeat te ama. Toprağını değiştirmek istiyorum baharı bekleyeceğim sanırım. bu arada dışarıda soğuğa dayanabilir mi? Şanlıurfa'da sıcaklık bugünlerde; gündüz 18 derece, gece ise 10derece civarı.İleride tabi daha da soğuyacak, ayrıca bizin lojmanın olduğu bölge çok rüzgarlı. ne yapmalıyım?

hira
08-10-2013, 11:03
Benim
gelinim 9. doğum günü toplantısından getirdiğim saksı ve toprağıyla,
aydınlık ama güneş almayan bir yerde evin içinde duruyor, saksıda üç kök
vardı bugün bir tanesini
ayırmak istiyorum. Güneş alan bir yerde tutacağım, aradaki gelişim farkı
nasıl olur bilmiyorum, hem bunu öğrenmek, hemde bir tane yedeklemek
adına yapacağım bu işlemi.

tekrar tekrar teşekkür ediyorum sevgili Zafer abi:)

çiçekten daha çok mutlu edemez beni hiçbir hediye.

Zafer İnandıklı
08-10-2013, 13:12
Akdeniz bölgesinde yaşamayanlar, bu bitkiyi kış'ın kapalı mekâna alsınlar...

Zafer İnandıklı
08-10-2013, 13:14
Saat: 13.38
Ekim ayının serinliği onları da şaşırttı...

Benol Hazaroğlu
08-10-2013, 16:27
Ben de inşallah bir gün bu güzelliği görürüm.

günebakan
08-10-2013, 18:16
Bendeee:)

loveforlife
08-10-2013, 20:16
Akdeniz bölgesinde yaşamayanlar, bu bitkiyi kış'ın kapalı mekâna alsınlar...

Zafer Ağabeyciğim, benim gelin kızlarım çok güzel geliştiler. Şimdi epey endişeliyim. Konu şu ki, ısıtılmayan teras katında kapalı ortamda tutmayı planlıyorum. Üşürler mi acaba? Zira hem onlar, hem de diğer özel bitki ve özellikle de kaktüslerim için başka seçenek bulamıyorum şu anda. (Brugmansialarım için de bulabildiğim çözüm bu) İlk kez bu kadar bitkim olduğu için epey endişelerim var. Bir kısmını sıkıştıracağım eve mecburen ama benim kedi evde bir gecelik gelinin yapraklarını epey kemireceğinden onun için yer bulsam dahi evde huzur bulamaz zavallım!

Zafer İnandıklı
11-10-2013, 18:28
Sevgili loveforlife;
ısıtılmayan aydınlık ortam kış'ı geçirmeleri için uygundur.
Endişe etme, bozulan olursa ben tazmin ederim.
Sevgiler...

Muda
12-10-2013, 00:19
Sevgili loveforlife;
ısıtılmayan aydınlık ortam kış'ı geçirmeleri için uygundur.
Endişe etme, bozulan olursa ben tazmin ederim.
Sevgiler...

Zafer bey. Sayın Sakdağ'dan gelen çeliklerden bir tanesi bir gecelik gelin çiçeği. İlk kez diktiğim zaman uzun süre çok fazla bir gelişim göstermedi. Şu anda da yeni filiz bulunmamakta. Ancak kendine geldi. Muhtemelen tuttuğunu düşünüyorum. Ben onu ve diğer filizleri gölgede olan balkonda dışarıda bırakmıştım. Hava sıcaklığı eksi 2 hissedilen eksi beş olarak internetten görünce zarar görebileceklerini düşünerek hemen hepsini içeriye almak zorunda kaldım. Bulunduğu oda arada kaldığı için çok fazla ışık almıyor. Kaloriferleri kapatmama rağmen odadan geçen borulardan bir miktar ısınma oluyor. Problem olur mu.

loveforlife
12-10-2013, 10:00
İlk kez diktiğim zaman uzun süre çok fazla bir gelişim göstermedi. Şu anda da yeni filiz bulunmamakta. Ancak kendine geldi. Muhtemelen tuttuğunu düşünüyorum.

Ben geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında Zafer Ağabey'den gelen çeliğimi dikmiş kış boyu ışık gören bir dam önünde tutmuştum. Neredeyse hiç su vermedim kış boyu. Baharda, mart ayı gibi vermeye başladım. Ama hiç sürgün vermedi. Hatta 6 Nisan agaclar.net doğumgünü toplantısında hiç sürgün vermediğini Zafer Ağabey ile paylaşmıştım. O da beklememi söyledi. Benim gelinim çok geçmeden sürgün vermeye başladı ve şu anda kocaman bir saksı oldu. Sizinki de kesinlikle tutmuştur. Sadece daha aydınlık bir yerde tutmaya gayret ederseniz size sürprizler yapacaktır o da.

Muda
12-10-2013, 13:21
Ben geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında Zafer Ağabey'den gelen çeliğimi dikmiş kış boyu ışık gören bir dam önünde tutmuştum. Neredeyse hiç su vermedim kış boyu. Baharda, mart ayı gibi vermeye başladım. Ama hiç sürgün vermedi. Hatta 6 Nisan agaclar.net doğumgünü toplantısında hiç sürgün vermediğini Zafer Ağabey ile paylaşmıştım. O da beklememi söyledi. Benim gelinim çok geçmeden sürgün vermeye başladı ve şu anda kocaman bir saksı oldu. Sizinki de kesinlikle tutmuştur. Sadece daha aydınlık bir yerde tutmaya gayret ederseniz size sürprizler yapacaktır o da.
Gelen çeliklerden sadece kalp kalbe karşı çiçeğinde sıkıntı oldu. Diğerlerinde şu anda problem yok gördüğüm kadarı ile. Havaların soğuması ile mecburen içeriye aldım. Şu anda dışarı çok güzel. Ama cesaret edip balkona tekrar çıkaramıyorum. Güneş alan yerlerde kaloriferi mecburen yakıyorum. Benim bilgime göre tuttuğunu düşünüyorum. Tutmamış olsa bu kadar kendini toparlamazdı. İki seçeneğim var sadece. Güneş gören nerede ise sabahtan akşama kadar kalorifer ve güneşten ısınan oda. Güneş görmeyen kaloriferlerini kapattığım arka odalar. Ben arka odalarda tutuyorum. Çeliklerin köklenmesi için de arka odadaki balkona almıştım. Güneş olmamasına rağmen bana göre başarılı bir şekilde köklenmeye başlamışlar. Bu kadar sürede kök yapmasalar muhtemelen ölürlerdi.

Zafer İnandıklı
12-10-2013, 21:38
Sayın Muda, Kış aylarında güneş görmesi şart değil.
Isıtılmamış aydınlık ortamda bulunması dinlenmesi için gerekli. Isıtılmış ortam dinlenmesini engelleyecek, düzensiz büyümeye sevk edecektir...

Zafer İnandıklı
20-10-2013, 16:22
Ana Kraliçe ve Prensesler için kışlık saray inşaa ettik.

fatitoo
23-10-2013, 12:30
Benim gelin coştu:)

can2158
24-10-2013, 08:16
Benim gelin coştu:)ellerinize saglık fato cok güzel olmuş ))

bıcırık
25-10-2013, 17:05
Saat: 13.38
Ekim ayının serinliği onları da şaşırttı...

harikalar maşallah...Zafer bey pembesi ne alemde...

Zafer İnandıklı
08-11-2013, 20:41
Sayın bıcırık.
Uzun süredir İstanbul dışında olduğum için cevabım gecikti özür dilerim.
İlk defa bu yaz çicek verdi. Maalesef pembe değil beyazmış.

ZAGO59
09-12-2013, 21:55
Arkadaşlar merhaba bu güzel gelinden benimle de bir sürgün paylasirmisiniz koleksiyonumda bundan olmasını çok istiyorum. ..

A_NOMAD
21-02-2014, 17:58
Zafer Bey'e ne kadar teşekkürler etsem az ;) Sayesinde artık benim de gelin(ler)im ve efe püskülüm oldu.

Yaşadığım sevinci ve heyecanı kelimelerle anlatmam zor olur, öyle mutlu oldum ki!

Kargo teslim alınırken sevinç çığlığı atılır mı hiç :D

Çok çok çok teşekkürler Zafer Bey, hayatınız boyunca (ve sonrasında da) her şey gönlünüzce olsun, hep mutlu olun...

Hangi iyi dilekleri yazsam, yeterince ifade edemem minnettarlığımı, mevcut-namevcud bütün iyi dileklerle........... ;)

Seabert74
27-02-2014, 16:25
Madem bu kadar istek var, yakında bir toplatı olursa, elimin altında olsun.. ;)

Sayın Sakdag'dan gelen bir gelinim oldu benim de.. Sanırım onun annesi de Zafer Bey'in gelini :)
Şimdi de o sayede tüm sayfaları okudum.. Daha evvel çiçeğini görüp isminden dolayı da aklımda kalmıştı ama bu sefer, dogru mu ektim, neye dikkat etmeli diyerek tüm konuya baktım..
Ben torf-kum-gübreli toprak karışımına ektim gelinimi. İstanbul biraz soguk bu mevsimde.. Işık alan cam önünde içeride bıraktım..

Yukarıdaki yöntemi görünce de bu şekilde seralama yöntemi başarı yüzdesini yükseltmek için uygun mu diye düşündüm şimdi..
Ne dersiniz??
**Gelinimi henüz yeni ektim, saksıya poşet geçirerek sera oluşumu mu sağlasam ??
** Yedekli olması adına çeliği parçalayıp yukarıdaki yöntemle klipsli poşetlere mi ayırsam??
** Diatomite mi diksem
** Çok kurcalama , diktigin şekli ile kalsın, kısmetinde varsa büyür mü??

:) şıklarım bunlar, deneyimlilerden fikir rica ediyorum,
sevgiler

fatitoo
27-02-2014, 18:57
Ben D şıkkını uygulayın diyorum sevgili seabert74. Çok sulamadığınız çürütmediğiniz taktirde kolay tutan bir çiçek. Ben 2 çeliği kolayca tutturmuştum...

fatitoo
27-02-2014, 19:21
Aklıma geldi yükleyeyim dedim. Bu da benim tipsizim:) Çok yakıştırmalar aldı zavallıcığım. Bir arkadaşım ortadaki uzantıyı sopa zannedip "Bu destek sopasını neden ortaya taktın ki" deyip sökmeye çalışırken son anda atlayıp kurtardım onu. Çiçek sevmeyen ev arkadaşım da "hımm, bu çok tipsiz ama ortadaki uzantıyı beğendim.Resmen üç boyutlu" diyerek iltifatlarını bildirdi. Tipsizim ben seni çok seviyorum, bakma sen onlara:)

fatitoo
07-04-2014, 09:54
Uzamalara doymadık:)

A_NOMAD
07-04-2014, 18:58
Sn.Fatitoo maşallah gelininiz pek güzel büyüyor, o pencerenin önünde doğrudan güneş görüyor mu acaba?

fatitoo
07-04-2014, 19:21
Hayır perdeyi kapalı tutuyorum arada açıyorum...Aslında perdeyi yanlarında bulunan menekşelerim zarar görmesin diye kapalı tutuyorum sabah güneşi alıyor o zaman kapatıyorum, belki perdeyi açsam daha sağlıklı gelişir.

A_NOMAD
07-04-2014, 20:20
Ben de direkt güneş almayan aydınlıkta tutuyorum, daha doğrusu sabah ve akşam güneşini çok az da olsa görüyor ama bu konuda çok tedirginim o nedenle sordum.. Sizin gelin güzel geliştiğine göre sanırım sorun yok, saygılar..

A_NOMAD
18-04-2014, 17:52
Sevgili Zafer İnandıklı,
Bugün torunlarınızdan biri ilk sürgününü verdi, ellerinizden öpüyormuş ;)
Azıcık belirginleşsin fotoğrafını yükleyeceğim, tekrar çok teşekkürler, sevgiler...

kelebek çalısı
18-04-2014, 23:07
http://www.agaclar.net/forum/1272374-post1262.htm

Çelik aldığım ve üstteki linkte sorduğum bitki acaba Epiphyllum oxypetalum olabilir mi?

sakdag
04-05-2014, 07:09
Bir gecelik gelinim yaklaşık bir buçuk metre boyunda, bu yıl daha çok güneşe, kapalı balkonun akşam güneşi alan yerine aldım onu. Açma sezonu sonbahar olduğu için nasılsa daha önce açmaz diye yapraklarıyla ilgilenmiyordum. Bu sabah birden irileşmiş tomurcuklarını gördüm. Tomurcukların hepsi güneşi en çok alan tarafta, ve 25 tane falan var.:eek: Gözlerime inanamadım. İnşallah hepsini açtırırım. Geçen sonbahar fazla gölgede(salonun balkona açılan camının kenarında) olduğu için açtıramamıştım.

Zafer Abi, bu kadar erken açması normal mi acaba? Çok şaşırdım bir o kadar da sevindim...;)

489269489270

ilksenozturk
05-05-2014, 07:01
ve 25 tane falan var.

25 tane?
şölen olur açtıklarında :)

Zafer İnandıklı
07-05-2014, 14:13
Bir gecelik gelinim yaklaşık bir buçuk metre boyunda, bu yıl daha çok güneşe, kapalı balkonun akşam güneşi alan yerine aldım onu. Açma sezonu sonbahar olduğu için nasılsa daha önce açmaz diye yapraklarıyla ilgilenmiyordum. Bu sabah birden irileşmiş tomurcuklarını gördüm. Tomurcukların hepsi güneşi en çok alan tarafta, ve 25 tane falan var.:eek: Gözlerime inanamadım. İnşallah hepsini açtırırım. Geçen sonbahar fazla gölgede(salonun balkona açılan camının kenarında) olduğu için açtıramamıştım.

Zafer Abi, bu kadar erken açması normal mi acaba? Çok şaşırdım bir o kadar da sevindim...;)

489269489270

Açma sezonu sonbahar değil, tam zamanı. Güzel bakılmış uygun ortamı bulmuş.
Goncaların çiçeğe dönüşmesi yaklaşık 20 gün sürecektir.
Bakımına aynı şekilde devam edersen hepsi sırayla çiçeğe dönüşecektir.
Bu bitkiye gösterdiğin özen için seni yürekten kutlarım.
Sevgiler, selâmlar.

fatitoo
07-05-2014, 14:28
Zafer abiciğim,
656 nolu mesajdaki gelinimin ortasından çıkan uzantının üzeri yeni sürgün dolu. Sürgünler büyüdükçe sap ağırlaşıp aşağıya doğru eğiliyor. O sapı bir çubukla desteklemeli miyim yoksa aşağıya doğru kendi kendine düşsün mü? Dal sürgünlerin ağırlığı ile kırılabilir mi?

Zafer İnandıklı
07-05-2014, 20:50
Kırılmadan kuvvetli bir şeyle desteklemen uygun olur.
Selâmlar.

sındırgılı
10-05-2014, 20:06
gecen sene ruzgarin hismina ugrayip dallari kirilan bitkim kendine geliyor:

sakdag
12-06-2014, 18:51
Tomurcuklarımız dizi dizi dizildiler... ;)

501643

sakdag
26-06-2014, 20:44
Aaaa! Bugün açılışımız varmış, yeni farkettim. 6 iri tomurcuktan 4'ü aynı anda açıyor...

Görüntüler canlı canlı...

504969

504970

504971

A_NOMAD
26-06-2014, 21:16
Nasıl heyecanlandım anlatamam, darısı başıma ;) Ne büyük bir keyif bekliyor sizi, içim gitti :)) Çok güzeller çok...

sakdag
26-06-2014, 21:19
İnşallah sizin bitkinizde çabucak açar. Nasıl güzel kokular yayılmaya başlamış anlatamam...;)

A_NOMAD
26-06-2014, 21:20
Amin...
O kokuları da bir zahmet paylaşır mısınız rica etsem :D

sakdag
26-06-2014, 21:26
Aynı balkonda hoya carnosa, hoya lacunosa bol miktarda açmış durumda.
Kokular muazzam, keşke koku gönderme teknolojisi keşfedilmiş olsa; seve seve paylaşım yapardım. ;)

Koku tarifini biraz daha açılsın çiçekler, anlatayım bilmeyenlere.;) Benim bitkimde 2012 sonbaharında bir çiçekçik açmıştı.Geçen yıl açmadı, bakım hatam ve kırmızı örümcek sıkıntısından.

sakdag
26-06-2014, 21:46
Son durum...

Kokuyu tarifte zorlanıyorum, turunçgil çiçeği kokusuna biraz karanfil kokusu ilave edilip birşeyler daha katılmış durumda. O birşeyin ne olduğunu çözemedim.;)

504979

504980

A_NOMAD
26-06-2014, 21:48
...keşke koku gönderme teknolojisi keşfedilmiş olsa...

'Koku' filmini anımsadım birden :( Fırsatınız olursa seyretmenizi öneririm...

Benim bitkilerim henüz çocuk sayılırlar ama Sevgili Zafer İnandıklı'nın eli değdi ne de olsa, belki yaz sonuna doğru sürpriz yaparlar bilemiyorum ;) Şimdilik o yönde bir işaret yok...

En çok merak ettiğim, çiçek tomurcuklarınız eski yapraklardan mı çıktı yoksa taze (bu senenin sürgünü) yapraklardan mı?

sakdag
26-06-2014, 21:57
Tomurcuklar geçen yıl ki yapraklardan çıkıyor, bir de şunu farkettim; normal atlaslarda bir tomurcuğun çıktığı noktadan bir daha ne tomurcuk ne sürgün çıkıyor. Bu bitki de öyle olmuyor galiba, daha önce tomurcuk olan yerden yine tomurcuk çıkıyor galiba. Öyle bir oluşumum da var. Zafer Abi bu konu ile ilgili daha net bir gözlem yapmıştır belki.

Ayrıca benim bitkimde ilk olarak açtığında sadece bir yapraktı. Umudu kaybetmek yok Sevgili A_nomad. ;)

Koku filmine gelince 2-3 yıl önce merak edip almıştım ama henüz izlemediğimi farkettim siz yazınca. Çok ilgimi çekmemiş olmalı. Gerilim-korku temalı birşeymiş galiba, korkudan da izlememiş olabilirim. ;)

A_NOMAD
26-06-2014, 22:04
Umudumu kaybetmiyorum ama umutlanıp sonra kursağımda kalmasını da göze alamıyorum diyeyim. Sürpriz yapıp çiçek açarlarsa zaten sitenin her yerinde paylaşırım, adım 'görgüsüz'e çıkar :D
Fotoğraflarınızda ben şöyle algıladım: Eski yaprağın üzerinden yeni süren yapraklardan tomurcuk çıkmış gibi, yanılmışım demek ki...
Koku filmi korku temalı değil, çarpıcı bir film... Bence bir deneyin. Filmin sonunda hislerinizden emin olamayacaksınız, ne hissettirdiği zamanla oturacak :D

sakdag
26-06-2014, 22:09
İki açmış çiçeğin olduğu yapraktan bahsediyorsunuz sanırım, ondan ben de emin olamadım, bu kış çıkan yaprak mı yoksa geçen yılın yaprağı mı diye?

A_NOMAD
26-06-2014, 22:16
Evet o yaprak bana sanki taze yapraklardanmış gibi geldi de...
Bir soru daha sorsam umarım sizi sıkmış olmam, dedim ya çiçeklerinizin açtığını görünce çok heyecanlandım ;)
Ben şimdiye kadar hiç besin kullanmadım çünkü toprak karışımım yeterli diye düşündüm (yanmış gübre ve leonardit içeriyor) ama son zamanlarda sıvı besin kullansam mı diye de şüphe içindeyim malum hızla gelişiyorlar ve besin ihtiyaçları artıyor gibi geliyor.

Acaba siz toprak harcının dışında ekstra besin takviyesi yaptınız mı?

sakdag
26-06-2014, 22:21
Evet, çiçekcoşturan gibi birşeydi adı, orkidelerim için besin almıştım. Tüm kaktüsleri de onunla suladım, iki üç sulamada bir.

A_NOMAD
26-06-2014, 22:23
Teşekkürler, öyleyse ben de arada bir sıvı besin kullanırsam belki çocuklara iyi gelir ;)

lusoari
26-06-2014, 22:33
Tebrikler Sevgili Sakdag, benim bir gecelik gelinim yok ama sanki bu güzellikten bende de varmış gibi hissettim, gecenin bu saatinde bizlere böyle bir güzellik sunduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır. :D
Bu ne güzellik, bu ne ihtişamdır anlamadım gitti! Daha nice çiçekler açsın ki bizde sizinle birlikte sevinelim.

sakdag
26-06-2014, 22:37
Teşekürler Sevgili Lusoari, biz çiçekseverler birbirimizin duygularını en iyi anlayabiliriz.

Bir misafirim geldiğinde merak edip çiçeklere bakmak istiyor, malum hep kaktüs-sukulent; çiçeksiz hallerine burun kıvırıyorlar birşeye benzetemeyip. Bu hallerini görseler eminim gerçek olduğuna inanamazlar. ;)

Bu türlerin en güzel yanı da böyle süpriz, muhteşem çiçekleri işte.
Darısı başınıza. ;)

lusoari
26-06-2014, 23:12
Darısı başıma, inşallah bir gün ben de bu güzel bitkiye sahip olurum.
Haklısınız geçenlerde sizlerle pembe atlasın resimlerini paylaşmıştım, bugün ise solmaya başladı. Dün akşam bir aile dostumuz bizi ziyarete geldiğinde atlası gördü ve burun kıvırarak şöyle dedi '' bunun da çiçeği güzelde, kendisi pek bir çirkin önümüzde yaz sıcak aylarda buruşuyorda o yüzden ben bu bitkiden istemiyorum '' dedi. Bu duruma üzülen ben ise '' onu her haliyle sevdiğimi ve benden isteseydi bile veremeyeceğimi söyleyince '' Dalga geçer gibi gülüp, alay etti. (zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki ama biraz saygı gösterin)

A_NOMAD
26-06-2014, 23:20
Zevkler de renkler de tartışılır bence...

Biz sevenleri onları çiçekli-çiçeksiz her şartta seviyoruz ve onlar da bunun farkındalar bu yeterli ;)

Sadece bir-birkaç günlük (hatta bazen saatlik) çiçeklerle ruhumuzu doyurmak için koca yıl beklemenin zevkini-heyecanını tatmaktan mahrum olanlar, bu hazzı bilmeyenler bizi anlayamazlar zaten...

Seabert74
27-06-2014, 07:31
Tomurcuklar geçen yıl ki yapraklardan çıkıyor, bir de şunu farkettim; normal atlaslarda bir tomurcuğun çıktığı noktadan bir daha ne tomurcuk ne sürgün çıkıyor. Bu bitki de öyle olmuyor galiba, daha önce tomurcuk olan yerden yine tomurcuk çıkıyor galiba. Öyle bir oluşumum da var. Zafer Abi bu konu ile ilgili daha net bir gözlem yapmıştır belki.

Ayrıca benim bitkimde ilk olarak açtığında sadece bir yapraktı. Umudu kaybetmek yok Sevgili A_nomad. ;)

;)

Ben bu sözden sonra resmen umutlandım ama :)
Şimdiye dek tomurcuk olusmadıysa, bu yıl acmaz mı acaba?? Yani açma dönemi geçti mi bu yıl için??

lusoari
27-06-2014, 09:32
Zevkler de renkler de tartışılır bence...

Biz sevenleri onları çiçekli-çiçeksiz her şartta seviyoruz ve onlar da bunun farkındalar bu yeterli ;)

Sadece bir-birkaç günlük (hatta bazen saatlik) çiçeklerle ruhumuzu doyurmak için koca yıl beklemenin zevkini-heyecanını tatmaktan mahrum olanlar, bu hazzı bilmeyenler bizi anlayamazlar zaten...

Çok güzel ve doğru bir tanımlama yaptınız Sevgili A_NOMAD. Dediklerinize katılmamak elde değil.

Muda
27-06-2014, 18:10
Darısı başıma, inşallah bir gün ben de bu güzel bitkiye sahip olurum.
Haklısınız geçenlerde sizlerle pembe atlasın resimlerini paylaşmıştım, bugün ise solmaya başladı. Dün akşam bir aile dostumuz bizi ziyarete geldiğinde atlası gördü ve burun kıvırarak şöyle dedi '' bunun da çiçeği güzelde, kendisi pek bir çirkin önümüzde yaz sıcak aylarda buruşuyorda o yüzden ben bu bitkiden istemiyorum '' dedi. Bu duruma üzülen ben ise '' onu her haliyle sevdiğimi ve benden isteseydi bile veremeyeceğimi söyleyince '' Dalga geçer gibi gülüp, alay etti. (zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki ama biraz saygı gösterin)

İnsanlar maalesef o şekilde. Hani derler ya " kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş".
Bazı insanların elinde çiçekli versen ölür veya çiçek açmaz. Seven için gül dikenli de olsa ellerimizi de parçalasa her yıl bakımlarını yapmaya devam eder. Sevmeyen için ise yapacak bir şey yok.

O insan kendi kişilik bozukluğunu su yüzüne çıkarmış. Bu gibi durumlarda ben bu şekildeki kişilere karşı çok daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Dost diye düşündüğümün dost olmadığını fırsatını bulduğu ilk anda beni arkamdan vuracağını hissetmek insana zor geliyor.

sakdag
27-06-2014, 21:56
Ben bu sözden sonra resmen umutlandım ama :)
Şimdiye dek tomurcuk olusmadıysa, bu yıl acmaz mı acaba?? Yani açma dönemi geçti mi bu yıl için??

Eylül ekim ayına kadar açar sanıyorum Sevgili Seabert74. Benim çiçeğim ilk olarak eylül ayında açmıştı 2012 yılında.

sakdag
28-06-2014, 22:21
Açan çiçekler solunca avize gibi sallanıyorlar.;)

Gece 12'de en açmış hale geliyor çiçekler; sabah gün doğumundaki halleri aşağıdaki görüntüler.

505422
505423

A_NOMAD
29-06-2014, 01:01
Bence kurutup saklayın o çiçekleri, solmuş halleri bile güzel...
(Tabii ki tozlaşma söz konusu değilse...)

Fatih
29-06-2014, 01:19
Sakdağ Abla, çiçekleri tozlaştırmayı düşündün mü ya da çiçekleri tozlaştırdın mı?

cörekotu
29-06-2014, 13:53
Sevgili sakdag yan taraftakiler atlasinizmi, masallah ne kadar gürlesmisler...

sakdag
29-06-2014, 14:25
Bence kurutup saklayın o çiçekleri, solmuş halleri bile güzel...
(Tabii ki tozlaşma söz konusu değilse...)

Kurumuş hallerini paylaşırım, bakalım neye benzeyecekler...;)

sakdag
29-06-2014, 14:26
Sakdağ Abla, çiçekleri tozlaştırmayı düşündün mü ya da çiçekleri tozlaştırdın mı?

Son iki çiçekte tozlaşma yapmıştım Sevgili Fatih; biri tutmamış, diğerinin akibetini takip ediyorum.

sakdag
29-06-2014, 14:27
Sevgili sakdag yan taraftakiler atlasinizmi, masallah ne kadar gürlesmisler...

Evet, Güler atlasım; bu eylülde 3 yaşına girecek. ;)

Zafer İnandıklı
29-06-2014, 23:04
Şov başlıyor. Yakında...

A_NOMAD
30-06-2014, 00:27
Bir gün ben de böyle ballandıra ballandıra kızlarımın gelinlik fotoğraflarını buraya yükleyeceğim inşallah:rolleyes:

Cumhur Tonba
30-06-2014, 03:06
Bir geceikk gelin dikkatimi çekmeye başladı.
Yarın tüm ayrıntıları ile inceleyeceğim. Nasıl bir bitkidir. Bir gece mi açıyor. Neden bu isim konmuş. İnşallah sorularıma cevap bulurum

Olmazsa A_NOMAD'a soracağım. Son mesaj onun.

A_NOMAD
30-06-2014, 13:55
Evet sadece bir gece açıyor. Gece 21 civarı açılma töreni başlıyor sabaha karşı 4-5 civarı kapanış gerçekleşiyor ve gelin gibi bir çiçek üstelik mis kokulu... ;)

Seabert74
30-06-2014, 16:25
Bu da benim Sakdag'dan gelen gelinim..
İlk geldiğinde onu yana döne aradıgım için olsa gerek atlas sanmıştım :)
Benim kızın topragını biraz sıkışık buldugum için bir ay önce saksı değiştik, bu arada soldaki pıtırcıgın filiz oldugunu düşünüyordum ki, saksı değişimi sonrası kurudugunu görünce "acaba çiçek miydi" diye hayıflanıyorum şimdi..
Daha bu kadarcıkken çiçek görmeyi beklemiyordum ama, buradaki yazılanlardan sonra umutlanır oldum..
Şimdi üst kısımdaki pıtırcıklara göz diktim..
Bu arada dışarıda duruyor kızım..
Ne dersiniz bunlar nedir??

A_NOMAD
30-06-2014, 16:43
Çok net görülmüyor ama sol üsttekini ben tomurcuğa benzettim, haydi inşallah gelin olur ;)

sakdag
30-06-2014, 19:06
Bende tomurcuklara benzettim gibi, hadi inşallah diyelim. ;)

Zafer İnandıklı
01-07-2014, 23:06
Yuvarlak oluşu tomurcuk olduğunu gösteriyor.

Zafer İnandıklı
01-07-2014, 23:08
Şov başladı.

Seabert74
02-07-2014, 12:02
Bende tomurcuklara benzettim gibi, hadi inşallah diyelim. ;)

Arkadaşlar benim ufukta gözüken tomurcuklar alttan başlayarak kuruma yolunda..
Karardılar tomurcuklarım :(
Toprak değişimi hemen hemen 1 ay önce yapıldı, onun etkisi değildir sanırım..
Acaba fazla güneş mi geliyor diyeceğim ama, yaprakların durumu gayet güzel..

Neden olabilir sizce??

A_NOMAD
02-07-2014, 13:55
Fazla suladıysanız ya da yerini değiştirdiyseniz o sebeple olabilir...

sakdag
02-07-2014, 19:23
Havanın nem oranı çok büyük etken bence. Bol yağmurlu bir dönemin ardından, hava sıcaklıklarıyla beraber nem oranı azaldı. Ben buna bağlıyorum.

A_NOMAD
02-07-2014, 20:48
İstanbul'da nem oranı azalmadı ki halen çok yüksek, evet sıcaklık yükseldi ama biliyorsunuzdur, nem düzeyi buralarda sıcaklıkla ters orantılı gitmiyor maalesef :(

Zafer İnandıklı
02-07-2014, 23:07
Bence henüz çiçek vermesi için erken. Biraz daha gelişmesi gerekiyor.

Zafer İnandıklı
02-07-2014, 23:10
Bu gece.

Seabert74
03-07-2014, 07:37
Değerlendirmeleriniz için teşekkürler arkadaşlar;
Fazla sulamış olabilirim, farkında değilim,
Yerini değiştirdim... Hatta birkaç kez.. Ama büyük değişiklikler değildi bunlar.. Yani aldıgı güneş vs aynı..
Durumunda kötü bir görünüm olmadıgı için "saglıklı ancak çiçek için yeteri kadar büyümemiş daha" yorumu yapıp bekliyorum .. Gözüm üzerinde :)

Zafer İnandıklı
18-07-2014, 23:25
Bu gece.

Zafer İnandıklı
29-07-2014, 22:44
Yaz akşamlarının Kraliçesi.
Bu gece.

coskun8553
01-08-2014, 18:02
Arkadaşlar benim çiçeğimde açmak üzere sanırım ama uçlarında dökülmeler var. Neden kaynaklanıyor olabilir? Direkt güneş alan bir yerde ve havalar çok sıcak gittiğinden 2 günde bir suluyorum.
511569511570

hira
04-08-2014, 01:40
Benim gelinim güneşi sevdi:) güzel gelişiyor..

Güler
20-08-2014, 17:26
Bu sene önce bir tane çiçek açtı, daha sonra yan yana iki adet çiçeği görünce sevinçten uçmuştum. Yeni bir sürprizle daha karşılaştım.
Bir yaprakta iki tane, ayrı ayrı yapraklarda da birer tane olmak üzere tam dört adet çiçek daha geliyor.
Teşekkürler sevgili Zafer İnandıklı.

514191

514192

514193

Zafer İnandıklı
03-09-2014, 23:37
Eylül bereketi.

akçabardak
11-09-2014, 15:42
Bir gecelik gelinimin boyu uzadıkça uzadı ama çiçek açmaya hiç niyeti yok, sürekli yaprak veriyor.

Güler
12-09-2014, 07:20
Bir gecelik gelinimin boyu uzadıkça uzadı ama çiçek açmaya hiç niyeti yok, sürekli yaprak veriyor.

Hiç üzülmeyin sevgili akçabardak, en baba kalın yapraklarının ucundan başlıyor çiçek sürgünleri.
Ben de Zafer İnandıklı'ya hep " benimki neden çiçek vermiyor" diye yakınıp dururdum. O da yedi sene bekledim ben çiçekleri için demişti, bir de bu sarmaşık gibi uzar dururmuş, geçen toplantıda söylemişti. Eğer uzamasından yer yüzünden şikâyetiniz varsa kendisine bir danışmakta fayda var.

akçabardak
12-09-2014, 11:07
Hiç üzülmeyin sevgili akçabardak, en baba kalın yapraklarının ucundan başlıyor çiçek sürgünleri.
Ben de Zafer İnandıklı'ya hep " benimki neden çiçek vermiyor" diye yakınıp dururdum. O da yedi sene bekledim ben çiçekleri için demişti, bir de bu sarmaşık gibi uzar dururmuş, geçen toplantıda söylemişti. Eğer uzamasından yer yüzünden şikâyetiniz varsa kendisine bir danışmakta fayda var.

Sevgili Güler hanım şimdilik şikayetim yok ama açması için şu anda 2 yaşında 5 sene daha beklersek yandık alimallah, yaş durduk yerde durmuyor malum.

Ankara'da iken çok küçüktü Ayvalık'a gelince maşallah havasından mıdır nedir bir serpildi, boyu uzadı da uzadı önce dipten kalınca (3cm.) bir sopa gibi sürgün verdi, o sürgün 60cm. boyuna ulaşınca ucundan yaprak sürgünleri dizmeye başladı, daha sonra o yapraklardan da yaprak sıraladı e ağır gelmeye başladı, bu sefer hangi yaprağı nereye toparlayayım diye ben şaşkına döndüm, üstelik saksıda bir kök te değil, iki ayrı kök var biri beyaz biri pembe sanırım, şimdi kara kara düşünüyorum ben bunları ayrı saksılara nasıl alırım diye, yani kısaca bu iki gelin benim canıma okuyacaklar gibi :D

Ayırma işleminde siz yardımcı olursanız sevinirim, çünki bir tanesi aldı başını gidiyor diğeri ise geriden geliyor sıkışıp kaldı aynı saksıda. Şimdiden teşekkür ederim sevgiler

Güler
12-09-2014, 12:05
Desenize sizin gelin kayınvaldeyi bile korkutmuş.

Ayırma işlemini biraz daha ertelin, havalar biraz daha soğusun ve siz en iyisi Zafer İnandıklı'ya danışın zira kendisi bu çiçeğin pîri sayılır.

hira
17-09-2014, 14:46
"Ben olsaydım" diye başladığınız cümleyi bu çiçek için nasıl tamamlarsınız? çubukla desteklemek gerekirmi sizce? ya da ne yapmalıyım?

A_NOMAD
17-09-2014, 16:25
Ben olsaydım; toprağının tamamı ıslanacak şekilde sulama yapardım, desteklemek için erken olduğunu düşünürdüm ve (artık geç oldu çünkü yakında dinlenmeye geçecekler ama) besin takviyesi sağlardım... :)

A_NOMAD
01-10-2014, 12:37
Sevgili Zafer İnandıklı sağolsun bir yıl evvel bana çelik olarak göndermişti, ilk görüntüsü pek çelimsiz olduğundan fotoğraf eklemedim. Sonraları da 'biraz daha büyüsün, biraz daha güzelleşsin' diye öteledim durdum fotoğrafını yüklemeyi...

Şimdi, sanıyorum Sevgili Zafer İnandıklı'dan övgü alabilecek görkeme kavuştu prensesim. Tekrar çok teşekkürler Zafer Bey, ona baktıkça size ve ailenize dualar ediyorum, sevgiler çok çok... ;)

519499

Balıkcı
03-11-2014, 16:01
Çok su istemiyor, içeride kalmak istemiyor, sanırım sıcağı da seviyor.

İstanbul'da elden alabilecek olana bir tane kocamaaaan :) gelin hediye edebilirim.

Milla
03-11-2014, 16:13
Sayın Balıkcı,
Size uygun olabilecek bir semt var mı?

Byabanoglu
18-03-2015, 23:14
Merhaba arkadaşlar
Bir gecelik gelin çiçeğini uzun süredir arıyorum. Internette arama yaparken forumumuzu gördüm. Bana da çelik gönderebilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum. :rolleyes:

A_NOMAD
18-03-2015, 23:59
Merhaba arkadaşlar
Bir gecelik gelin çiçeğini uzun süredir arıyorum. Internette arama yaparken forumumuzu gördüm. Bana da çelik gönderebilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum. :rolleyes:

Bu talebinizi, aşağıda linkini verdiğim başlıkta dile getirmeniz daha uygun olur.

Arıyorum - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/)

Byabanoglu
19-03-2015, 20:57
Teşekkürl ederim Forumda acemiiyim. Bildirdiğiniz sayfada paylaştım. Iyi günler...

coskun8553
29-03-2015, 17:03
543788

bir gecelik gelin çiçeğim kış soğuklarından bı hale geldi. Acaba tekrar yeşillenir mi? Budama falan yapmam gerekir mi? Yoksa çiçeğim öldü mü ? :(

A_NOMAD
29-03-2015, 21:19
bir gecelik gelin çiçeğim kış soğuklarından bı hale geldi. Acaba tekrar yeşillenir mi? Budama falan yapmam gerekir mi? Yoksa çiçeğim öldü mü ? :(

Çok fazla ümitlenmeyin bence, ölmüş gibi duruyor... Ayrıca minicik bir kurtulma ihtimali varsa bile o kupkuru toprakta hiç şansı yok :(

sakdag
29-03-2015, 21:55
Kuru dalları yaprakları komple budayın, dibe doğru bir parça yeşillik görüyorum sanki. Ama o bitkiye mi ait tam anlayamadım.

coskun8553
29-03-2015, 21:57
Çok fazla ümitlenmeyin bence, ölmüş gibi duruyor... Ayrıca minicik bir kurtulma ihtimali varsa bile o kupkuru toprakta hiç şansı yok :(

Kışın çok az suladın ondan toprağın üst kısmı kurudu sayın A_NOMAD. İnşallah düzelir. Soğuğa dayanıksız olduğunu bilmiyordum. Geçen sene tomurcuk vermişti ama yerini değiştiğim için tomurcuklarını dökmüştü. Bu sene çiçeğini görürüm diyordum ama olmadı malesef:(

coskun8553
29-03-2015, 22:00
Kuru dalları yaprakları komple budayın, dibe doğru bir parça yeşillik görüyorum sanki. Ama o bitkiye mi ait tam anlayamadım.

Evet bitkiye ait sayın Sakdağ ama o kurumuş yaprağın içinde canlı kalmış ufacık bir alan. Etrafında hayat yok gövdesinden çıkan odunsu dövdede bir parça yeşillik var. oraya kadar budarsam kurtulur mu acaba ?

sakdag
29-03-2015, 22:13
Yeşil alana kadar budayın bitkiyi, şu an başka çözüm görünmüyor. Havalar ısınıyor, kökü sağlamsa kurtulur. Dirençli bir bitkidir.

coskun8553
29-03-2015, 22:19
Yeşil alana kadar budayın bitkiyi, şu an başka çözüm görünmüyor. Havalar ısınıyor, kökü sağlamsa kurtulur. Dirençli bir bitkidir.

Teşekkür ederim, yarın akşam üstü yaparım. İnşallah düzelir.

edazeynepeda
03-04-2015, 15:36
Merhabalar
Bu cicegi agaclar.net ile tanidim ve internetten siparis edebilecegim bir cicekci bulup hemen siparis ettim.
Yalniz sorun su ki gelen bitki sizin resmini paylastiklariniza hic benzemiyor. Bana atlas cicegi gibi geldi. Siz ne dersiniz?

A_NOMAD
03-04-2015, 16:08
Merhabalar
Bu cicegi agaclar.net ile tanidim ve internetten siparis edebilecegim bir cicekci bulup hemen siparis ettim.
Yalniz sorun su ki gelen bitki sizin resmini paylastiklariniza hic benzemiyor. Bana atlas cicegi gibi geldi. Siz ne dersiniz?

Evet bitkiniz bir gecelik gelin değil, başka bir atlas türü...

edazeynepeda
03-04-2015, 18:27
Bu durumda sanirim kandirildim. Bir gecelik gelin olmadigini tahmin etmistim. Yine de emin olmak icin bir bilene sormak istedim. Cevabiniz icin cok tesekkurler A_NOMAD.

serkan_istanbul
03-04-2015, 19:13
Fakat atlaslarda yabana atılmayacak kadar güzeldir.

A_NOMAD
10-06-2015, 14:04
Özellikle sevgili Zafer İnandıklı'nın görmesi için hımbıl prensesimin fotoğrafını yüklüyorum...

Kendisiyle artık neredeyse aynı boydayız (ki benim boyum da pek kısa sayılmaz :D) ama hanfendi henüz tomurcuklanmaya ikna olmadı, dedim ya 'hımbıl' işte :mad:

Kadraja bile sığmıyor, şekilden şekile girmek suretiyle ancak bu kadar sığdırabildim :D

558338

sakdag
11-06-2015, 21:46
Sevgili A_Nomad iç mekanda durduğu için çiçek açma olasılığı çok çok az. Eğer çiçek görmek istiyorsanız sezonunu kaçırmadan bir an evvel dışarı çıkarmalısınız.

A_NOMAD
11-06-2015, 22:06
...Eğer çiçek görmek istiyorsanız sezonunu kaçırmadan bir an evvel dışarı çıkarmalısınız.

Maalesef çıkabileceği maksimum dış ortam orası sevgili sakdag :)

7/24 iki pencere sürekli açık, hava sirkülasyonu epey iyi ve neredeyse tüm gün güneş görebiliyor...

Bahçe ya da balkon var da biz mi çıkarmadık hanfendiyi, farz etsin ki kapalı balkonda yaşıyor, fark yok sonuçta :D

Güler
11-06-2015, 23:03
Benim bir gecelik gelinimin gelişimi çok güzeldi, çiçeklerini de gördük, mis kokusunu duyduk.
Şükürler olsun ki kışı donmadan atlatmış, biraz sarsılmıştı ama yine toparlanıyor, ancak fark ettiğim bir şey oldu.
Bitkinin boyu neredeyse 2m ama bir dal çıkardı ondan da uzun ve ne enteresan upuzun ve üzerinde hiç yaprağı olmayan sopa gibi bir dal.

Yarın fotoğraflarım.

A_NOMAD
11-06-2015, 23:10
...Bitkinin boyu neredeyse 2m ama bir dal çıkardı ondan da uzun ve ne enteresan upuzun ve üzerinde hiç yaprağı olmayan sopa gibi bir dal...

O sopa gibi uzayan dalın uç tarafı yavaşça şekillenip büyük bir yaprak olacak, sağından solundan yeni sürgünler çıkaracak ve yeni yapraklar açacak...

Kısaca sizin gelin, 2 metrelik apartmanına yeni kat çıkıyor :D

sındırgılı
12-06-2015, 08:49
Bizimki ,eksık olan Kısım maalesef düştüğünde kırılan dallar ile dolu idi..Dışarı çıkarmak şartmı ?

Güler
12-06-2015, 09:40
Benimki oldum olası dışarıda (açık balkonda) kış geldiğinde limonluğa giriyor.

sındırgılı
12-06-2015, 10:02
Dışarı çıkardım , bakalım kedilerimiz rahat verecekler mi ?

558810

A_NOMAD
28-06-2015, 13:46
Küsmek işe yaradı a dostlar, hımbıl prensesim sonunda gelin olacak! :D

Kim derdi ki bu sezonun ilk tomurcuk fotoğrafını paylaşmak Nomad'a kısmet olacak ;)

Tomurcuğumuz 1 haftalık yani minicik, fotoğrafta net görünmesini henüz sağlayamıyorum ama heyecan işte, paylaşmak istedim...

Bu arada bir de şöyle bir bilgi vereyim: Günde 148 kere yanına gidip bakmak tomurcuğu fazladan büyütmüyor. Denedim, oradan biliyorum :D

562571

Aliyye
28-06-2015, 14:41
Küsmek işe yaradı a dostlar, hımbıl prensesim sonunda gelin olacak! :D

Kim derdi ki bu sezonun ilk tomurcuk fotoğrafını paylaşmak Nomad'a kısmet olacak ;)

Tomurcuğumuz 1 haftalık yani minicik, fotoğrafta net görünmesini henüz sağlayamıyorum ama heyecan işte, paylaşmak istedim...

Bu arada bir de şöyle bir bilgi vereyim: Günde 148 kere yanına gidip bakmak tomurcuğu fazladan büyütmüyor. Denedim, oradan biliyorum :D

562571

Sayın A_NOMAD;Çiçeğini de görmek nasip olur inşallah.

Ağaçlar nete üye olduktan sonra bende ofisteki çiçeğimi hemen evin balkonuna taşıdım.Akşam sabah üzerinde bir tomurcuk görme umuduyla bakıyorum ama benimkinin pek niyeti yok :rolleyes:

Çiçeğinizi güle güle büyütün.

A_NOMAD
28-06-2015, 14:44
Sayın A_NOMAD;Çiçeğini de görmek nasip olur inşallah.

Ağaçlar nete üye olduktan sonra bende ofisteki çiçeğimi hemen evin balkonuna taşıdım...

Amin, çok teşekkür ederim. Hepimize çiçeklerini görmek nasip olsun ;)

Benim kızım maalesef (bahçem ya da uygun balkonum olmadığı için) iç ortamda yaşıyor, ona rağmen tomurcuklanması beni çok sevindirdi, darısı başınıza inşallah...

Güler
28-06-2015, 14:57
Sevgili A_NOMAD, çiçek tomurcuğu olduğuna emin misin?
Çok bilgim yok ama ben de önce bunu çiçek tomurcuğu sanmıştım sonraki aşamaları böyle oldu.

562616

562617

562618

562619

562620

Güler
28-06-2015, 14:59
Bir de böyle oluşumlar oluyor. Bu üçüncü upuzun sopa gibi çıkıyor ve boyları öyle uzun ki bitki sopası gibi duruyor. Uçlarında yapraklanma daha başlamadı.

562621

A_NOMAD
28-06-2015, 15:01
Sevgili A_NOMAD, çiçek tomurcuğu olduğuna emin misin?...

Sürgün değil (bir sürü sürgünümüz, yaprağımız da çıkıyor bir yandan), kesin olarak tomurcuk ;)

Aslında çıplak gözle ayrıntıları çok net algılanıyor ama dediğim gibi fotoğraf konusunda makro çekim yapma şansım olmadığı için (telefonla fotoğraf çekiyorum) maalesef bu bulanık fotoğrafı paylaşabildim...

Az daha büyüsün, iyice şekillenmiş halini de ekleyeceğim.

A_NOMAD
08-07-2015, 19:41
İlk tomurcuğumuz gelişmeyi bıraktı, muhtemelen yakında dökülecek ama bir yandan yeni tomurcuklar geliyor gibi :)

Aman sizler tomurcuklarınızı rahatsız etmeyin... (http://www.agaclar.net/forum/1394392-post42.htm)

milaca2010
15-07-2015, 01:20
Bir gecelik gelinimin ilk çiçeği, kokusu ise ayrı bir olay çok fresh.
Sn. Zafer İnandıklı bey, çok teşekkürler...

coskun8553
22-07-2015, 13:49
543788567471

Bir gecelik gelinim kurtuldu. 4 ay sonra yeni sürgünler vermeye başladı :)

fikirist
23-07-2015, 12:40
Herkese Merhaba, benim tek gecelik prenseslerimin çoğu bembeyaz benek benek mantarlarla kaplandı iki yıldır ne yaptıysam atamadım üstünden saksı değiştirdim.Zirai ilaç aldım kullandım kar etmedi, bulaşık deterjanı ile yapraklarını saksılarını sildim yine kar etmedi,bilgisi olan var mı?

atlaskolik
07-08-2015, 16:06
Bence çok geç kalmadan sağlam kısımlarından çelik alıp bitkiyi yedekleseniz iyi olur. Bendekinin köke yakın parçası çürümeye başlayınca hemen üstten müdahaleyle kestim biçtim üstte kalan kısım kurtuldu.

A_NOMAD
28-08-2015, 15:59
Epiphyllum oxypetalum'um çok güzel gelişti, büyüdü ve tomurcuklanmaya başladı ama gerek iklimsel/çevresel nedenlerle, gerek benim acemi ve fazla hevesli oluşum nedeniyle (zaten iyi gelişim gösterememiş olan) ilk birkaç tomurcuğunu kaybettik.

Sonrasında da tomurcuklanmaya devam etti neyse ki...

Eski yapraklardan yani geçen senenin yapraklarından tomurcuk bekliyordum, onlardan sadece 1 yaprak tomurcuk verdi ve en yavaş büyüyen tomurcuğumuz da o oldu, yeni yeni şekillenmeye başladı.

Çok şaşırtıcı şekilde bütün diğer tomurcuklarımız bu senenin taze yapraklarından geldi ve hızlı gelişim gösteriyorlar, özellikle dikkatimi çeken ise yağmurla sulandıktan sonra tomurcuk sayısının ve gelişim hızının ciddi şekilde artması oldu ;)

Genç yapraklarımızdan birindeki sadece 18 günlük olan tomurcuklarımızdan birkaçının görünümünü paylaşmak istiyorum ;)

572954

572953

Genel görünümümüz (en yakın zamanda fotoğrafladığım) de aşağıda ;)

572956

Güler
30-08-2015, 11:46
Benim gelin adaylarım hızla gelinliklerini giydiler.
İlk iki açanı İstanbul'da olduğum için fotoğraflayamadım, geldiğimde böyle buldum.

573208

573209

Güler
30-08-2015, 11:52
Diğer üç tanesinin de tomurcukları bayağı şişkindi, bu gece mutlaka açarlar diye beklemeye başladım, o muazzam kokularını mutlaka duymak istiyordum.

Saat 23.00 e doğru başladılar açılıp saçılmaya....harika parfümlerini sürmüşler. İnsan ister istemez gülüyor, bir çiçeğe adı bu kadar mı yakışır..... ;)

573210

573211

573212

Güler
09-09-2015, 09:49
Genelde düğünler harman sonu yapılır ya benim Cereus Epiphyllum da bu modaya uydu.
Daha on-onbeş gün evvel 6 tane gelin vermişti. Dün de on tane gelinlik kızlar getirmiş.
İki tanesi ikiz kardeş, altı tanesi de sere serpe sallanıyor.

574425

574426

574427

574428

A_NOMAD
13-09-2015, 17:47
Zafer Abi için özel ;)

574853

A_NOMAD
16-09-2015, 15:35
Kırmızı kurdelemizi de bağladık, artık gelin oluyoruz ne de olsa ;)

577656

sındırgılı
18-09-2015, 10:12
Buda düşe kalka çoğalan ( çelik alınarak ) cicegimiz

sındırgılı
18-09-2015, 20:15
Evettt..gösteri başladı. .

sındırgılı
18-09-2015, 20:27
Kokusu brugmansia gibi yoğun. .

akçabardak
18-09-2015, 21:04
Çok şeker, maşallah ipek gibi çok zarif bir çiçek.