Bağlan

View Full Version : Yapay şelaleler

Ali H. ALI
21-11-2007, 11:10
Suyun yagmurun azaldigi son yillarda, buralarda bir cok kimse evine, bahcesine akar su ile beslenen(aslinda golun akar suyu besledigi) kucuk bir golcuk, derecik veya yapma selale duzenliyor.
Sirildayan bir su sesini dinlemek, insana keyif veriyor, onu dinlendiriyor. Bu yuzden gecen hafta cektigim fotograflari sizlerle paylasmak istedim. Fotograflarda su sesini duymasaniz da resimlere bakarken su sesi kulaklarinizda canlanacaktir. Kim bilir belkide icinizde imkani olanlar, bahcelerinde, bunlara benzer selaleler duzenleyip keyif yaparlar.

Genelde hazir FIBERGLASS'tan yapilmis golcuk ve selaleler satiliyor, onlardan
istediginiz buyukluk,ve sekilde olanlardan alip bahcenize kurabildiginiz gibi, uygun kayalar kullanarak da yapilabilir.
Selale altinda bir golcukte biriken suyu bir pampa,(eletrikli) arka tarafa gizlenerek yerlestirilmis bir hortum vasitasi ile selalenin en ustune, suyu pompaliyor ve ayni su selaleden dokulup, gole dusuyor.

Golcuk ve selale kenerlarina dikilen su bitkileri selale ve golcuklere dogal bir hava veriyor. Kimi golcukler icerisinde balik da bulunuyor.

Bir kup'ten yapilan selale ise ilginc ve oralarda rahatlikla yapabileceginizi dusunuyorum.

Evlerinizdeki bahcelerinizde, su sesini dinliyeceginiz guzel selaleleriniz olsun.

Ali H. ALI
21-11-2007, 11:18
25158
Satilik kurulmamis gol ve selaleler

25164

25165

25166

25167

Ali H. ALI
21-11-2007, 11:23
25168

25169

25170

25171

25172

Ali H. ALI
21-11-2007, 11:26
25173

25174
25175
Kup selale ve kupun arkasi.

denizakvaryumu
21-11-2007, 13:46
Kayalar çok doğal görünümlü yapılmış...

Ali Bey fiyatları nedir?

mahon67
21-11-2007, 17:08
Mine Flora'da da satılıyor ama; küçük ve fiyatı biraz pahalı http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2032&associate=

A.Şahin
21-11-2007, 17:38
Kayalar mükemmel. Hiç su akmasa bile çok doğal, çok dekoratif. :)

Dilek Erbil
22-11-2007, 09:52
Ali Bey, bunlar süper gerçekten,maalesef Türkiye'de ya bulunmuyor **** ulaşılacak fiyatlarda değil.Ben de bir şeyler yapmaya çalışmıştım daha önceleri sünger parçaları vardı elimde straforla karışık ( hassas bir aletin ambalajı) bunları yapı marketlerde satılan tamir harçına buladım. Doğal kaya görünümü vermek içinde derz dolgusuna renk katarak alacalı bulacalı hale getirdim :)) Görünüşte yerinden oynatılamıyacak kadar ağır olan bu taşları zahmetsizce kaldırıp sukkulent ve kaktüsler için bir köşe yaptım.Aslında akvaryumcu arkadaşlar bunu uyguluyordur,sadece boyutlar farklı.
Şimdi içim yine kıpır kıpır oldu,böyle bir görünümü nasıl elde edebilirim diye...Bunların nasıl bir maddeden yapıldığına dair bir fikriniz var mı??
Saygılar,

Ali H. ALI
22-11-2007, 12:11
Kayalar çok doğal görünümlü yapılmış...

Ali Bey fiyatları nedir?

Fiyatlar burada da pek ucuz degildir $200 basliyan fiyatlar $1500 ve daha yukari cikabiliyor(1 Australia dolari = 1YTL) bahcenizde yapacaginiz duzenleme genisleyip buyudukce fiyatlar da artiyor.

Ali H. ALI
22-11-2007, 12:25
Ali Bey, bunlar süper gerçekten,maalesef Türkiye'de ya bulunmuyor **** ulaşılacak fiyatlarda değil.Ben de bir şeyler yapmaya çalışmıştım daha önceleri sünger parçaları vardı elimde straforla karışık ( hassas bir aletin ambalajı) bunları yapı marketlerde satılan tamir harçına buladım. Doğal kaya görünümü vermek içinde derz dolgusuna renk katarak alacalı bulacalı hale getirdim :)) Görünüşte yerinden oynatılamıyacak kadar ağır olan bu taşları zahmetsizce kaldırıp sukkulent ve kaktüsler için bir köşe yaptım.Aslında akvaryumcu arkadaşlar bunu uyguluyordur,sadece boyutlar farklı.
Şimdi içim yine kıpır kıpır oldu,böyle bir görünümü nasıl elde edebilirim diye...Bunların nasıl bir maddeden yapıldığına dair bir fikriniz var mı??
Saygılar,

Dilek Erbil iyi gunler,
Fotograflarda gordugunuz kayalar FIBERGLASS denen bir maddeden yapiliyor bu maddenin turkce ismini bilmiyorum, belki turkcesi de aynidir.

Bu kaya goruntusu verilen maddeden yapilanlar gibi, dogal kayalarin uygun bir sekilde yerlestirimesi ile de calismalar yapiliyor. (kuplerden onceki fotograftaki gibi)

Kup selale de guzel duruyor ve oralarda istediginiz buyuklukte kup bulabileceginizi dusunuyorum. Fotograftaki gibi kupun icerisine dikilecek sucul bitkiler de ona ayri bir guzellik verecektir.

Bir gun bir calisma yaparsaniz mutlaka bizlerle paylasiniz olurmu?
Hosca kaliniz.

maycan bahçe
22-11-2007, 12:31
Ali Bey,

Bu kayalar ve sizin bonsailerinizi görmek için Avustralya'ya gelmek lazım galiba. Avustralya toplantısı düzenlemeyi talep ediyorum (şaka tabii).Ama gönderdiğiniz fotoğraflar bizi çok özendiriyor.Amerika da yaşarken dünyanın en güzel şehrinin Sydney olduğunu söylüyorlardı. Kolay gelsin.

sinaninci1
22-11-2007, 12:33
Arkadaşlar kayaları akvaryumculardan veya bazı çiçekçiler'den temin etme imkanınız var, beyaz çimentoyu yapıştırıcı olarak kulanmanızı tavsi ederim, zamanlan yosunlaşıyor renk farkı kalmıyor 20 ytl'lik çamaşır makinası motoruda devir daim işini görüyor, bayagı hesaplı bir şelale yapa bilirsiniz. 2 sene önce bir arkadaşa yapmıştık.
Saygılar

Ali H. ALI
23-11-2007, 03:09
Meycan bahce, Sydney en iyi sehir unvanini, 3 yil once Melbourne kaptirmisti.
Melbourne dunyada yasanabilecek en iyi sehirlerin basinda geliyor:)
Asagida ekledigim linkte bu konuda bilgiler bulabilirsiniz.
Australia toplantisi ne zaman yapiyoruz?:)

http://www.theage.com.au/articles/2004/02/06/1075854028808.html

maycan bahçe
25-11-2007, 11:31
Ali Bey,
Teşekkür ederim ,Melbourne yaşanacak en güzel şehirmiş, Vancouver da yaşayan arkadaşlarım var . Orası da çok güzel diyorlar,enazından Kanada nın en sıcak şehri olduğunu biliyorum.Görebilirim diye umut ediyorum.
Dün yaptığımız bonsai ön çalışma toplantısında kulaklarınızı çınlattık.Verdiğiniz bilgilerle bu işi yapan insanların dahi görüş açısını genişletiyorsunuz.Teşekkür ederiz.

Güler
25-11-2007, 14:02
Evet arkadaşlar, ben de bahçemde devir daimli ufak bir süs havuzu yapmayı planlıyorum. Bilgi edinmek için bir iki yer dolaştım. Silivride Koreli lakabıyla anılan bir adam var. Ufak havuzlar döküyor. Gidip onu inceliyorum. Kaya şekillerini vermek için kümeslik tel kullanıyor.
Yapmak istediğiniz şeyi maket gibi telden yapıyorsunuz, üzerine beyaz çimenyo ile yapıştırıcı karıştırıp kaplıyorsunuz. İsterseniz biraz da kahverengi ve sarı boya ile yıpranmış taş, kaya şeklini verebiliyorsunuz. Kendim yapacağım için kafamda bayağı planlar yaptım. Toprak altına gömeceğim 5oo litrelik bir fiber depo ve ufak bir dalgıç moturu devir daim için yeterli olacak gibi. 3-4 m genişliğimde 1 m derinliğinde su hortumu ile şekillendireceğim bir süs havuzu olacak. Bir fıskiye ve kenarına su bitkileri koymayı düşünüyorum. Bu konuda güzel kitaplar edindim. Arzu eden arkadaşlara isimlerini verebilirim.
Planlarımı gerçekleştirmeye başladığımda sayın Şükran Ayalp'in de yardımlarını istiyeceğim.

sukranayalp
25-11-2007, 17:15
Memnuniyetle Güler hanım.

denizakvaryumu
27-11-2007, 14:30
http://www.gigusa.com/Fountain/Polyresin%20Fountain/Table%20Top/table_top_1.htm

http://www.gigusa.com/Fountain/out_door.htm

Arkadaşlar sermayeniz varsa hemen sitedeki ürünlerden getirin ve pazarlayın...Çok satacağına eminim.

Ali H. ALI
18-12-2007, 13:14
26665

Dogal kayalardan yapilmis bu selale fotografinin cekildigi yer sizce ne olabilir?
Bilmece gibi oldu ama ogrenince sasiracaksiniz.

A.Şahin
18-12-2007, 16:57
Botanik park ya da hayvanat bahçesi mi? :) Ama cevabınız 'evet'se şaşırmak olmaz tabi :))

Ali H. ALI
19-12-2007, 22:15
Yukarida dogal kayalarla yapilmis selale fotografi bir MEZARIKTAN cekilmistir.
Mezarligin bircok yerinden akip buraya kadar gelen su uzerinde 2-3 koprucuk de bulunmaktadir.

Bir botanik mezarlik, cicekler, agaclar, cimler, kuslar, oturup kaybettiklerinizi dusuneceginiz yerler, Bir park gibi bakimli bir mezarlik.

Her din ve inanctan insanlarin gomuldugu bir yer. Oldukten sonra insanin boyle bir yerde yatmasi guzel olur diye dusunuyorum:).

Bu Mezarlikta ilginc bir Cin tapinagi var ilk firsatta onun fotografini da cekip ekliyecegim.

zenfree
19-12-2007, 22:41
Mezarlık olduğuna inanamıyorum.:eek:
Yakınlarını ebediyete uğurlayanlara böyle cenneti hatırlatan mekanlar, bir bakıma teselli oluyordur herhalde.

TURKPRINC3SS
19-12-2007, 22:44
Çok güzeller,elde de yapılabilirler bence.Tabi biraz sanat anlayışı lazım.Ama sudan tasarruf edelim derken,elektrikten kaçırırız diyorum ;) onun da kaynağı su sonuçta.

Hasan Lalezar
20-12-2007, 21:51
Bende bahçedeki kendi yaptığım havuzun arkasındaki duvara hafif olsun diye EPS (Ambalajlardaki köpük) köpükleri seramik yapıştırıcısı ile yapıştırmıştım.2. senesi Ankara'nın kışı malum çokda yumuşak olmamasına rağmen bir sıkıntı yok gibi. Bu şekilde yaptığıızda sarkıt ,dikit ve çeşitli şekilleri elinizle verebiliyorsunuz. Biraz beceri ,biraz öngörü, biraz zaman ve sabır ile yapılamayacak şey yok sanırım.

Koyu yeşil
21-12-2007, 18:18
Hasan Bey uygun bir zamanda havuzunuzun fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Hasan Lalezar
22-12-2007, 23:34
Aslında sitede yüklüydü fotoğrafı havuzun. Nilüfer başlığında yüklemiştim. Şu anda etrafı biraz daha yeşil halde. Biraz hedera ve sedumlarla etrafı kaplandı.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=66475&postcount=21

nalan dayıoğlu
30-12-2007, 21:30
arkadaşlar bilgi sahibi olanların yardımını bekliyorum

Emre Albayrak
30-12-2007, 21:34
Avlunuzun farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını eklerseniz sanırım arkadaşlar size yardımcı olabilirler.

dost.bahcivan
30-12-2007, 21:48
Emre By'e katılıyorum. Prekast mı, Doğal taştan mı? İstiyorsunuz.

Mine Pakkaner
30-12-2007, 22:48
Doğal taşla yapılmış bir örnek
http://www.egesera.com.tr/images/gallery/75.jpg (http://www.egesera.com.tr/images/gallery/75.jpg)

Yapay kaya dediğimiz, metal karkas üzerine betondan yapılmış bir örnek;

http://www.egesera.com.tr/images/gallery/133.jpg (http://www.egesera.com.tr/images/gallery/133.jpg)

Ali H. ALI
31-12-2007, 07:00
Sayin Nalan Dayioglu,
Bu baslik altinda, sizin yapacaginiz selale calismasina yardimci olabilecek bircok selale fotografi vardir.
Kolay gelsin.

nalan dayıoğlu
04-01-2008, 12:08
ali bey ilginize ve şu ana kadar okuduğum ve herbirinden bilgiler edindiğim diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum resimler harika benim şelale yapacağım avlu duvarının yüksekliği 3 metre buna uygun sessiz bir motorda temin ettim yapış teniği olarakta tel,bayaz çimento.mermer tozu,üstübü gibi malzemelerden yararlanmayı düşünüyorum resim yeteneğimde doğal kaya görüntüsü yaratmakta bana yardımcı olacak sanırım. işe başlamadan önce planımı iyi yapıp gizli cennetimi yaratmak istiyorum gizli cennet dememdeki amaç bu avlanun yoldan aşağı kotta olması sadece tavan kısmından ışık alıyor buna rağmen çok ğüzel çiçeklerim var fazla güneş istemeyen türler burası aynı zamanda benim atölye olarak kullandığım resim ve hobi çalışmalarımı yaptığım yer su sesi gibi güzel bir müziğin eşliğinde çalışmalarımın ve yaratıcılığımın artacağına inanıyor katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

nalan dayıoğlu
04-01-2008, 13:13
enkısa zamanda resimleri göndereceğim teşekkürler emre bey

Ali H. ALI
06-01-2008, 13:36
Nalan hanim yapacaginiz selale duzenlemesinde size basarilar dilerim.
Bu arada yeteneklerinizden bahsetmeniz iyi oldu. Emeklisiniz bol vaktiniz olabilecegini de dusunuyorum. Sizi bonsai forumuna da bekliyoruz. Yep yeni bir sanat dalina yelken acmayi ve bir omur surecek bir yolculuga ne dersiniz?
Bu yolculuk sirasinda elde edeceginiz boy, boy bonsailerinizi de gizli cennetinizin bir kosesine dizersiniz.

nalan dayıoğlu
08-01-2008, 22:15
Ali bey,teşekkür ederim bonsai formuna katılmak isterim siteyi incelerken İzmir toplantılarının resimlerini gördüm. İzmirde yapılacak çalışmalardan haberim olursa katılmak isterim.

Ophrys
09-01-2008, 00:26
İzmirde yapılacak çalışmalardan haberim olursa katılmak isterim.

İzmir (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=596) başlığını takip ederseniz, toplantılarla ilgili duyurularımızı görebilirsiniz.

nalan dayıoğlu
09-01-2008, 23:56
İzmir (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=596) başlığını takip ederseniz, toplantılarla ilgili duyurularımızı görebilirsiniz.

Siteye yeni üye olduğum için bazı konularda acemilik çekiyorum.Bu site benim dünyam oldu okudukça doğaya bu kadar düşkün ve içiçe yaşayan biri olarak,bilmediğim ve öğrenmekten mutluluk duyduğum o kadar çok konu varki ! gizli cennetimi oluşturmak isterken aklımda sadece şelale vardı.Şimdi Paludaryum,bonsai penjing gündeme geldi ve projem tamamen değişti. elimde dağlardan derelerden topladığım o kadar güzel parçalar varki bunların hepsini kullanarak tualime aktardığım şelalesi,ağaçları,kayaları ile bir kesiti avluma taşımak istiyorum.yardımlarınızlada başaracağımı biliyorum.bu kadar yararlı bilgiyi başka nerede bulabilirdimki?

nalan dayıoğlu
23-01-2008, 22:49
İlk olarak yukarıdan geçen pis su borularını kamüfle etmek için üzerine ağaç kabukları yapıştırararak kütük formunu elde ettim bunu sizinle paylaşmak istiyorum beni fazlasıyla uğraştırdı

nalan dayıoğlu
23-01-2008, 22:52
Emre bey ikinci resimdeki sarmaşığın olduğu köşeye şelaleyi yapmayı düşünüyorum buranın yüksekliği 3,5 metre yukarıda görünen parmaklıklardan ışık alıyor bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum

nalan dayıoğlu
15-03-2008, 20:55
şelale yapımına başlamadan önce araştırmalar yaparken asıl zorluğun proje aşaması olduğunu şelalemin yapımını kolaylıkla halledeceğimi zannetmiştım. oysa her aşaması zor bir işe kalkıştığımı şimdi anlıyorum resimlerini ekleyeceğim yapım aşaması oldukça yorucu geçiyor ama ortaya güzel birşeyler çıktıkça şevkim artıyor. Matkabı alarak duvarın muhtelif yerlerine deleikler açıp kümes telini pul ve vida ile duvara tutturdum daha sonra tele istediğim şekli verip üzerini önceden ıslatarak hazırlamış olduğum gazete kağıtlarını mermer tozu ve beyaz çimento karışımına bulayıp tellerin üzerine şekil verdim kurumasını bekledim daha sonra ise sertleşen tellerin üzerini harçla sıvadım.Sıvama işlemini elle yaparak heykeltıraş gibi şekil vermek gerekiyor.

nalan dayıoğlu
22-03-2008, 12:34
zorlu uğraşılarım sonunda ortaya cıkanlar

Ali H. ALI
22-03-2008, 13:04
Nalan hanim, selale yapimi yavas gidiyor ama bittigi zaman guzel bir selale olacagindan eminim yavas gitmesinin nedeni ise sanirim onu istediginiz gibi yapmiya ugrasmanizdan kaynaklaniyor. Belkide daha once boyle bir calisma yapmadiginizdan zorlaniyorsunuz. Guzel calismanizin istediginiz gibi olmasini ve onu kolayca bitirmenizi diliyorum.

nalan dayıoğlu
23-03-2008, 23:08
Ali bey, nihayet kendi kendime konuşuyormuş hissinden beni kurtardınız.Duyarlığınız için öncelikle teşekkür ederim.Evet böyle bir çalışmayı ilk kez yapmanın zorluğunu yaşıyorum birde harç karıştırmak ve resimde küçük görünsede,şelalenin büyüklüğü ve yüksekliği bayağı zorlayıcı boy yüksekliği 3 mt en 2 mt civarında merdivene çıkıp inmekten mafoldum ama şekiller oluştukça ve akışın doğruluğunu tespit için motoru çalıştırıp suyun akışını gördükçe yorgunluğum gidiyor tek başına uğraşmak zor. ışıklandırma için süs bitkileri fuarında bir standda ledli havuz lambalarına baktım slh 100 olanları 300 $ olduğunu öğrendim pahalı geldi başka alternetiflerim olabilirmi bilginiz varise benide bilgilendirirseniz memnun olurum.Görüşmek üzere.

Ali H. ALI
24-03-2008, 05:00
Nalan hanim kendi kendinize konusuyorsunuz hissine kapilmayiniz. Bircok uyenin sizi sesizce izledigini dusunuyorum sessiz olmalari calismalarinizla ilgilenmiyorlar anlamina gelmiyor. Sadece onlar da sizin gibi daha once boyle bir calisma yapmamis ve gormemis olmalarindandir sesizlikleri.

Hele siz calismanizi bir bitiriniz, calismanizin nasil bir ses getirecegini birlikte gorecegiz.

Uzgunum ama isiklandirma hakkinda sizinle paylasacak bir bilgim yok. Gercekten bir lambanin fiatinin o kadar yuksek olmamasi gerekirdi. Baska yerlere de bakip sormalisiniz.
Calismalarinizda kolayliklar dilerim.

nalan dayıoğlu
24-03-2008, 12:39
umarım çalışmalarım birilerine ışık olur bundan mutluluk duyarım.Güzellikler paylaşıldıkça değer kazanıyor bu hazzı yaptığım tablolardan biliyorum yorumlar olumsuzda olsa beni daha güzele yönlendiriyor ve geliştiriyor.

Dilek Erbil
24-03-2008, 13:47
Nalan Hanım,bende sessizce, kıskanarak izliyorum sizi :)) çünkü benim yapmak isteyip ama yapabilecek yer olmadığından, yapamayanlardanım.Salona yapmak geliyor içimden,ama sanırım en ilginç boşanma sebepleri arasına girebilir,o riski göze alamadım.Evdeki nemi kurutmak için bilumum maddelere başvurmak zorunda kalıyoruz zaten :(( Yalnız benim kafamdaki soru : Acaba aşağıdan yukarı doğru daha kolay olmazmıydı acaba?
Emeğinize saygı duyuyorum ve sonucu bekliyorum,çok estetik olacağı kesin.

nalan dayıoğlu
27-03-2008, 01:17
sevgili dilek erbil eşimin,yapımına başladığım gün gelip şöyle bir bakıp sizin oralarda ev yapımına çatıdanmı başlanır deyip gülmesi geldi aklıma bende onunla birlikte gülmüş ama çokta sinirlenmiştim.sadece eleştiri için var yardımda yok çünki. belki, aşağıdanda başlana bilirdi ama ben yaptığım bölümlerden motoru çalıştırıp suyun akmasını sağlayarak yeni yapacağım bölümleri ve akış yönlerini tasarlıyorum o yüzden yukarıdan başladım nede olsa eddadımızda Nasrettin hoca lık var(= Umarım sizinde gönlünüzce istediklerinizi yapacağınız mekanlarınız olur gelecekteki planlarımda salona şömine yapmak var belki ona birlikte başlarız nedersiniz? hanımların elinden makyaj çantaları düşmez bende süslü bir hanım olmama rağmen elimde daha çok alet çantası taşıyorum. birilerinin kalbini kırmaktansa duvar yıkıp taş kırmak daha rahatlatıcı tavsiye ederim.

Dilek Erbil
27-03-2008, 10:08
sevgili nalan hanım,yazdıklarınızın altına imza atabilirim:)) Galiba eşlerimizi biz alıştırıyoruz hiç bir şeye el sürmemeye;)) Maalesef hiç destek yok,sadece eleştiri....Geçen sene yaptığım havuzu yıkmam gerekiyor ve kuvvetim yetmiyor,2 - 3 balyoz darbesi için de kimse gelmiyor; evin direği'nin bu konudaki fikri: durmadan birşeyleri yıkıp yeniden yapmak zorundamıymışım??
Bu kadar didinirken en azından bir kahve bile destek oluyor değil mi? :)) Kolay gelsin,dediğiniz gibi kalp kırmaktansa taş kırmak bence daha iyi...

Hakan KINACI
27-03-2008, 10:48
Nalan Hanım,
İstediğiniz ışık sistemlerini akvaryumcularda da bulabilirsizi hemde çok çok uygun fiyatlara.
Hatta yeni modelleri bile çıktı hem ışık veriyor hemde belirli bir mesafea kadar tabanı karıştırıyor ki pislik vs birikmesini önlüyor.
İzmirde ki akvaryumculara bakmanızı tavsiye ederim.
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

nalan dayıoğlu
29-03-2008, 09:33
sevgili arkadaşlarım dilek ve önerileriniz şevkimi arttırıyor teşekkür aderim.Akvaryumcular ve doğal taş satan yerlere uğrayacağım galiba bu işin en zevkli yeri son rutuşları olacak yanlarda çiçek dikmek için saksılıklarda yapıyorum neme dayanıklı bitkilerde diktiğimde (şimdilik neler olduğunu bilmiyorum)doğal bir ortam yaratacağımı sanıyorum yakında yenı yaptığım bölümlerin resimlerini yükleyeceğim sevgiyle ve renklerle kalın.

nalan dayıoğlu
09-04-2008, 20:06
Uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkan şelaleinin yapım aşamalarının resimlerini ekliyorum.Henüz tam olarak bitmemekle birlikte en azından bir fikir verecek seviyey ulaştı.

Dilek Erbil
10-04-2008, 09:50
valla ellinize sağlık,çok güzel olmuş.Arkadaki duvar dikkatimi çekti,onu nasıl yaptınız? Sanki şelalenin rengide öyle olsa,daha doğal olacak;gerçi siz mutlaka düşünmüşünüzdür.Eminim bu aşamadan sonra evhalkının desteği artacaktır :)) Artık ortaya çıkmış olay :)))
Şelalenizin başında keyifli saatler dilerim.

myosotis22
11-04-2008, 14:49
ya arkadaslar belki sizin için biraz eski bi konu olabilir ama muhabbetiniz hoş ve bana bu konuda yardımcı olabılecegınızı dusunuyorum....aa tabı ben bıraz daha buyuk dusunuyorum bu onuda fıkırlerınız almak ıstıyorum...bu havuzları farklı bı sekılde dusunun..iki ayrı havu ve arada uzun bı akarsuz gorunumu verecek bısey yapmak ıstıyorum yaklasık 3-4 metre genıslıgınde bı akarsu gıbı asagıdakı su toplanıp tekra yukarı gelecek ve ordan akısa gececek...ve ben burayı bı lastık bot parkuru gıbı kulanmak ıstıyorum o uzden de suyun akısını hızlandırmam lazım bu konuda ne yapabılırım.. mumkunse sekıllerle ornkeler verırısenınz daha aydınlatıcı olacak gıbı... bıraz teknık bı calısma yapmak ıstıyorum cunku..

nalan dayıoğlu
12-04-2008, 20:27
Sevgili dilek erbil beğenmene memnun oldum. evet haklısın, bende önce duvar renklerini kullandım ama oksit sarı olarak bulduğum toz boya tüm ton karışımı uğraşılarıma rağmen istediğim rengi vermedi, sonunda bu renkte karar verdim. havuzun maviliği ile uyumlu oluyor. Duvar ise duvar kağıdı,taş deseni hoş değilmi ?bu yıl şelaleyi bu renk kullanıp gelecek yıl tüm duvarları doğal taşla kaplamayı düşünüyorum hem o hususta yeterince araştırma yapıp taşların oradaçok sağlam duracağından emin olmam lazım kimsenin başına 4 mt den taş düşmesini istemem.
Bugün kahvaltıda herkesin ciddi olarak yaptıklarımı inceleyip takdirlerini belirtmesi hoşuma gitsede bunca zaman içerisinde ne kadar ilgisiz olduklarını bir kez daha anladım evin içerisindeki bu devasa şeyin ayrıtılarını yeni görüyorlar(: ama ortak fikirleri su sesiyle piknikteymiş gibi hissetmeleriymiş(:
Bu yaz şelalenin karşısına kuracağım hamağımda sıra kavgası yaşayacağız galiba.

nalan dayıoğlu
12-04-2008, 20:32
myosotik 22 sizin yapmayı düşündüğünüz oldukça profesyonel bir iş bu hususta yardımım olamaz üzgünüm

engineer6188
23-04-2008, 12:50
Nalan Hanım ,yaptığınız şelalede alçı mı kullandını?Şekil vermek için bir iskelet mi oluşturdunuz önce?

nalan dayıoğlu
23-04-2008, 22:55
engineer 6188 şelale yapımı için önce kümes teli denilen telden aldım yapacağım şeklin büyüklüğüne göre kesip matkap ile açtığım deliklere vidaları pul yardımıyla teli sabitledim sonraistediğim şekli verdim.

nalan dayıoğlu
23-04-2008, 22:56
harç olarak beyaz çimento ve mermer tozu kullandım.

Ali H. ALI
09-05-2008, 14:01
Nalan hanim, selaleniz tamamen bittimi? su sesi dinleyip cayinizi keyifle icerken, etrafa yarlestirdiginiz ciceklerinizi seyrediyorsunuz degilmi?
Ciceklerinizin arasina bir iki de bonsai eklemek istiyorsaniz, bonsai bolumune bir goz atiniz. Ozellikle kopukten yapay kayalar basligi ilginizi cekecegini dusunuyorum.
Size iyi bir haftasonu diliyorum.

nalan dayıoğlu
09-05-2008, 19:27
ali bey şu an ankaradayım bir sağlık taramasından geçiyorum yarın izmire dönünce yarım kalan işlere devam edeceğim bonsai için 1,5 ay önce diktiğim ağaç fidelerinin resimleri ile sizin bilginize başvuracağım teşekkürler

Ali H. ALI
10-05-2008, 14:02
Nalan hanim saglikla Izmire donun. Fidanlariniz konusunda yalniz ben degil, bonsai ile ilgilenen tum arkadaslar, size yardimci olacaktir

eylems
11-05-2008, 16:34
Nalan Hanım,
Sizi sezsizce gözlemleyenlerden birisiyim.Yorum yapmayanlar bakıpta geçiyorlar sanmayın.Yapay şelale çalışmanız çok hoş.Fikir edinme açısından çalışmanızı paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim.Köyümdeki bahçeye buradan fikir edinerek birşeyler yapma düşüncesindeyim.Düşüncelerimi gerçekleştirdiğimde üyelerle paylaşacağım.

johncliffhanger
12-05-2008, 16:16
şelale yapımına başlamadan önce araştırmalar yaparken asıl zorluğun proje aşaması olduğunu şelalemin yapımını kolaylıkla halledeceğimi zannetmiştım. oysa her aşaması zor bir işe kalkıştığımı şimdi anlıyorum resimlerini ekleyeceğim yapım aşaması oldukça yorucu geçiyor ama ortaya güzel birşeyler çıktıkça şevkim artıyor. Matkabı alarak duvarın muhtelif yerlerine deleikler açıp kümes telini pul ve vida ile duvara tutturdum daha sonra tele istediğim şekli verip üzerini önceden ıslatarak hazırlamış olduğum gazete kağıtlarını mermer tozu ve beyaz çimento karışımına bulayıp tellerin üzerine şekil verdim kurumasını bekledim daha sonra ise sertleşen tellerin üzerini harçla sıvadım.Sıvama işlemini elle yaparak heykeltıraş gibi şekil vermek gerekiyor.

arkadaşlar, nalan hanım'dan bir alıntı yaparak, konu hakkında bilgi sahibi olanlara bazı sorularım olacak;

bahçeme yaklaşık 20 m2.lik ve 1 m. derinlikli gölet yaptım. yapılışı=> önce kalın sera naylonunu zemine serdim. üzerine çakıl ve dere taşlarını yayarak, çimento attım. gölet S şeklinde olup,en başına suyun şelale misali dökülmesi için 2 m. yüksekliğinde yapay kayalık yaptım. en son kısmını ise en derin yaptım oraya devir-daim motoru koymak için.

Birinci soru: devir-daim motoru olarak 0.75 HP.lik dalgıç pompayı düşünüyordum. ancak, dalgıç pompa çok kısa bir zaman dilimi bile olsa susuz kalınca yanıyormuş? dik pozisyonda, yerden 5 cm. yükseğe konulup, suyun üst seviyesinden de epey aşağıda olmalıymış? oysa, benim koyacağım yer dar ve yeterince derin de sayılmaz (1m. sadece). o nedenle ben yatay koymak zorundayım. yatay olması SORUN OLUR MU DALGIÇ POMPA İÇİN?

yoksa, tribünlü motor (dinamo? artık her ne ise) onu mu almalıyım? buradakiler yerel ağızlarıyla, "<dürbünelli> olmazsa işine yaramaz" diye sıkı sıkı tembihliyorlar, ama "dürbünelli'nin" ne oldugunu da anlamış değilim. sadece mantık yürütüp, tribünlü birşey sanırım diyebiliyorum. nasıl birşey almalıyım? (1 HP. güç yeterli)

İkinci soru: asıl önemlisi, yapay olarak yaptıgım kayalığa istediğim rengi 3 denemedir veremiyorum. şekli verdim. çok da hoş oldu bence. ama boya karışımı işin içine girdiğinde hep çuvalladım (verdiğim şekil ya çatlak çatlak oldu, ya ellediğimde kırılacak kadar gevrekti, ya da un ufak dağılıyordu:(

denemeler aşağıda:

derz+mermer tozu+toz boya==>çatlak çatlak
kalekin+mermer tozu+toz boya==>fark etmedi :(
beyaz çimento+mermer tozu+toz boya==>gevrek

sonuç==> karışıma "toz boya" girdiğinde, kesinlikle kuruma sonucunda mermer sertliği almıyor. betona bile benzemiyor sertliği. her defasında elle kolayca koparılacak kadar gevrek oluyor. hele verdiğim dikit ve sarkıt şekilleri, kardan adamın havucu gibi kolaylıkla elimde kalıveriyor:((

beyaz çimento+mermer tozu==>tamam, ama bu kez de işin içinde boya olmadıgından taş/kaya görüntüsünü veremedim. ben de çimen yeşile boyadım yağlı boya ile.öyle bir karışım olsun ki, dondugunda kaya görünümlü beton olsun. kaya gibi sert yani:)

nerede hata yapıyorum? coca cola'nın gizli formülü mü eksik karışımın içinde? koçtaş'taki inşaat/yapı kimyasalına bakan arkadasa sordum "yaptıgım yapay kayayı (boya dahil) nasıl daha dayanıklı hale getirebilirim?" diye, bilgece yanıtladı:" doğadaki kayanın kendisi bile zamana dayanamıyor, sizin yaptıgınız nasıl dayansın?!" diye. (aynen yaşanmıştır).

bir de "sista" diye bir sıvıdan bahsediyorlar. ama litresi 200YTL gibi uçuk birşey ve buna gerek var mı bilmiyorum?
ya da karışım oranlarından mı kaynaklanıyor? (gerçi her defasında farklı farklı oranı denedim ama boya olunca hepsi olumsuzdu:(

kısa zaman içinde dönebilecek arkadaslar varsa, cevapları için şimdiden teşekkürler.

sedat demir

tugo
12-05-2008, 19:29
Birinci soru: devir-daim motoru olarak 0.75 HP.lik dalgıç pompayı düşünüyordum. ancak, dalgıç pompa çok kısa bir zaman dilimi bile olsa susuz kalınca yanıyormuş? dik pozisyonda, yerden 5 cm. yükseğe konulup, suyun üst seviyesinden de epey aşağıda olmalıymış? oysa, benim koyacağım yer dar ve yeterince derin de sayılmaz (1m. sadece).
sedat demir

Dalgıç motor 1 metrede de çalışır daha az derinlikde de. Su seviyesi çok çok düştüğünde otomatikman durduracak, yandan flatörlü (rezervuarlardaki gibi)
olanları var, ben kullanıyorum. Almadan önce açıkda bir çalıştırtın, sessiz olanını seçin.

johncliffhanger
12-05-2008, 22:24
Dalgıç motor 1 metrede de çalışır daha az derinlikde de. Su seviyesi çok çok düştüğünde otomatikman durduracak, yandan flatörlü (rezervuarlardaki gibi)
olanları var, ben kullanıyorum. Almadan önce açıkda bir çalıştırtın, sessiz olanını seçin.

peki dik koymayıp, yan koymamda bir sakınca var mı?

tugo
13-05-2008, 10:08
peki dik koymayıp, yan koymamda bir sakınca var mı?
Satıcı bana yan yatırmamaya çalış dedi ama nedenini bilmiyorum. Ayrıca pompa sisteminde hava yaptığı zaman kendi kendine havayı boşaltma olayı falan var, buna etkili olabilir. Bir de herhalde yan yatınca su seviye flatörü etkili olmıyabilir. Dik koyduğumda, eğer alt zeminin çok düz bir kısmına denk gelirse, alttaki linere emme nedeniyle yapışabiliyor. Bunun için bir tuğla üstüne koy dediler ama bu sefer de dip temizliği etkili olmuyor. Ben bir yoğurt kutusu kapağını pompanın altına yerleştirdim, 4 yerinden delerek pompaya tutturdum.
Beton zeminlerde bu sorun olmaz.

johncliffhanger
13-05-2008, 11:01
Satıcı bana yan yatırmamaya çalış dedi ama nedenini bilmiyorum. Ayrıca pompa sisteminde hava yaptığı zaman kendi kendine havayı boşaltma olayı falan var, buna etkili olabilir. Bir de herhalde yan yatınca su seviye flatörü etkili olmıyabilir. Dik koyduğumda, eğer alt zeminin çok düz bir kısmına denk gelirse, alttaki linere emme nedeniyle yapışabiliyor. Bunun için bir tuğla üstüne koy dediler ama bu sefer de dip temizliği etkili olmuyor. Ben bir yoğurt kutusu kapağını pompanın altına yerleştirdim, 4 yerinden delerek pompaya tutturdum.
Beton zeminlerde bu sorun olmaz.

ilginiz için teşekkür ederim. ikinci soruma da cevap verecek arkadaşlar çıkarsa çok sevineceğim. herkese selamlar

sedat demir

johncliffhanger
14-05-2008, 09:55
arkadaşlar,
beyaz çimento+mermer tozu+toz boya==>karışımıyla ilgili sorunuma bir cevap alamadım. çalışma yarım kaldı, bu nedenle cevaba acele ihtiyacım var:(

özetle tekrarlamak gerekirse, yapay kaya yapımında ne oranda ve neleri karıştırmam gerekiyor?

herkese selamlar

sedat demir

Ali H. ALI
14-05-2008, 12:12
Jhoncliffhanger iyi gunler, Diger arkadaslardan da cevap bekleyiniz. Mutlaka birileri size cevap verecektir. Benim onerim ise.

Karisimlar icerisine, toz boya ekledikten sonra istediginizi elde edemiyorsunuz.
Siz de boya karistirmadan once kayalarla selalenizi bitirip sonra istediginiz dogal renge, uygun boyalarla boyayiniz.

Sanirim Nalan hanim da bunu uyguladi. Burayi gorurse mutlaka sizi yanitlaycaktir.

Kolay gelsin.

johncliffhanger
14-05-2008, 13:09
Jhoncliffhanger iyi gunler, Diger arkadaslardan da cevap bekleyiniz. Mutlaka birileri size cevap verecektir. Benim onerim ise.

Karisimlar icerisine, toz boya ekledikten sonra istediginizi elde edemiyorsunuz.
Siz de boya karistirmadan once kayalarla selalenizi bitirip sonra istediginiz dogal renge, uygun boyalarla boyayiniz.

Sanirim Nalan hanim da bunu uyguladi. Burayi gorurse mutlaka sizi yanitlaycaktir.

Kolay gelsin.

sevgili moderatörüm,
öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. ancak, yapay kayaya doğal bir görünüm verecek (tek) rengi tutturmanın imkanı var mı? diye de düşünmeye başladım. otellerde, dinlenme tesislerinde (vs.) gördüklerim (ve tabii sizin eklediğiniz linklerde de) gerçeğe çok yakın. sanki tek bir renk ile boyanmaktan ziyade, girift halde bir karısım var gibi. bir defasında merak edip, bu kayalardan küçük bir parça kopartıp altına baktım:üsteki renk ile aynıydı. zaten bahsettiğim kayaya bakınca girinti çıkıntılarına göre değişik renk ve tonları görüyorum.

hani farklı renklerin karışımı desek, o zaman da homojen bir dagılım nedeniyle karışımın sonucunda tek bir renk çıkar ki; bu da kaya rengi olabilir mi bilmiyorum?

özetle, (sonraki aşamada) boyalar kendi arasında karışırsa ortaya homojen (ve tek) bir renk çıkar, ama boyalar diğer malzemeler ile karışırsa sonuç istediğimiz gibi (değişik tonlarda) çıkabilir. ki; çıkıyor da, ama sertliği veremiyor maalesef:(

konu hakkında bilgisi olan tüm arkadasların yardımına ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler

sedat demir

johncliffhanger
15-05-2008, 12:14
tekrar herkese merhaba,

kurda sormuşlar: "boynun neden kalın? diye". o da cevap vermiş: "kendi işimi kendim görürüm." :))

şaka bir yana, şöyle birşey denedim ve sonuç epey hoş oldu: önce koyu gri astar kat olarak, sonra üzerine parça parça bölgelere olmak üzere (gölgeli kat) sırasıyla oksit sarı, koyu kahverengi ve yeşil toz boya attım. boyayı kompresörle atınca çok ince zerreler halinde yayıldıgı için doğal durmuyor. o nedenle, tulumpa dedikleri bir edavat ile attım. boyalar iri taneli olarak püskürtülecek şekilde memesini ayarladım. boya, bölgesel ve gözenekli olarak atıldıgı için oldukça doğal bir görüntü aldı. toz boyanın içine özel tutkalını atmazsanız, çok kısa sürede boya akıp gidiyor. o nedenle ya tutkal katılmış toz boya, ya da su bazlı plastik boyalarla bunu denemek lazım.

"şelale suyunun zamanla aşındırdıgı kaya" görüntüsü vermek için en kolayıma gelen yöntem şu oldu:

1. önce zemini kazdım ve toprağı ıslatarak üzerine sera naylonu serdim (ıslatmak=naylonun tam yerleşmesi için, sera naylonu=dayanıklı izolasyon için)

2. şelalenin akacağı duvarı, delikli briket taşlarla örerek yaptım. örme esnasında briket deliğinden sulama borusunu geçirmeyi unutmamak gerekir. bir de örme bitince bu briketlerin her yerinin çok iyi bir şekilde sıvanması şart. herşey bittikten sonra aralardan su sızması, devir-daim olan suyun her sirkülasyonda azalması demek:(

3. arasına sulama borusu konulmuş, örülmüş, sıvanmış duvarı amorf bir iskelet haline dönüştürmek için, üzerini ve yanlarını doğadan topladıgım büyük taşlarla kafes telini maskeleyerek çevreledim. bu kez siyah çimento değil de, çabuk kurudugu ve daha iyi izalasyon sağladıgı için beyaz çimento ile taşları çimentoladım. burada en önemli husus, döşediğimiz sulama borusundan çıkacak suyun izleyeceği güzergahı (ki ben mağaralar şeklinde boşluklar bırakarak taşları yerleştirmiştim) zevkimize göre bu esnada şekillendirmek. sonra, bunu yapmak için yaptıgınızı yıkmanız gerekebilir:(

4. en zevkli kısım da burası. aynı yanardağın ağzından çıkan lavların soğudugunda aldığı şekil gibi, beyaz çimentoyu yoğurt kıvamında yapıp, pet şişenin ağzını keserek içine doldurdum ve tepeden yavaşça damlatarak akmasını sağladım. iskeleti oluşturan duvarın değişik şekillerdeki iri taşlarla kapanmasından dolayı, damlattığım koyu kıvamlı beyaz çimento harcı her düştüğü yerde farklı bir görüntü arzetti. bu da tam benim istediğim gibi, suyun ve rüzgarın zamanla aşındırdığı kaya parçalarını andırdı.

bu kadar.. :) tabi, bu akan suyun toplanacağı ve oradan da dinamo ile geri şelaleye pompalanacağı göleti de düşünmek gerekiyor. yekpare sera naylonunun üzerini (şelale kayası ve gölet zeminini kaplayacak şekilde), doğadan toplanmış yassı ve nispeten daha küçük taşlar ve siyah çimento ile döşedim. aralarına doğal görünüm versin diye iri kaya parçalarının koymam da hoş oldu.

en nihayetinde yukarıda anlattığım yöntemle boyanmasını müteakip şelale ve göleti hazırdı.

ben bir de göleti eğimli yaptım ve 5-6 adet de set yaptım suyun akış güzergahına tümsek görüntüsü versin diye. her setin yan tarafına da testi koydum sete biriken su testiden aksın diye. testinin agzını çakıllarla doldurdum ki; tıkanan testilerin agzından bir kısmı akarken, suyun diğer kısmı setin üzerinden taşsın ve su çağlasın diye diye.

selamlar

Ali H. ALI
15-05-2008, 12:33
Fotograf ekleme imkaniniz varsa onlari da gorebilirmiyiz?

johncliffhanger
15-05-2008, 21:23
http://C:\Documents and Settings\SEDAT DEMİR\Desktop\şadırvan

johncliffhanger
15-05-2008, 21:57
resim eklemeyi becerebilirsem göndereceğim ilk fırsatta:(
http://C:\Documents and Settings\SEDAT DEMİR\Desktop\şadırvan\dsc057641.jpg

Hasan Lalezar
15-05-2008, 22:21
Ben yapay şelale yapımında strafor köpüklerin üzerine seramik yapıştırıcısı ile kaplayarak yapmıştım. Ama üzerini boyayacak olursanız havuzdaki canlılara zarar verme ihtimali var. Yapacağınız karışımların içerisine koyacağınız toz boyalarda bağlayıcı oranını azaltacağından yapının zayıflamasına neden oluyor. Belkibiraz masraflı olur ama granit yapıştırıcılar esnek olduğundan ve derz dolgular bu konuda ideal bunların kendinden renkli olanları var. Bunları karıştırabilirsiniz.

agolebatmaz
02-06-2008, 23:54
Yıllar önce Zeytinburnu'nda belediye adına havuz, şelale yapımını görmüştüm.

İşçiler doğal ve bir bölümü yapay olan kayaların üzerini 25 lt lik olduğunu düşündüğüm standart teneke varillerden çıkardıkları kahverengi salep kıvamındaki harç gibi madde ile kaplıyorlardı. Kayalara kahverengi görünümünü bu madde veriyordu. Sanıyorum söz konusu bu harç hazır satılıyor.

Ayrıca havuz içindeki kimi yerlerin yaklaşık 5-7 mm et kalınlığındaki fberglas/plastik maddeden kaya görüntüsü verilerek yapıldığını düşünüyorum. Değişiklik için bir bölümünü kesmiş üzerinde çalışıyorlardı, et kalınlığını gördüm.

http://www.yapayselale.com/ ve http://serhavuz.com/ sitelerindeki firmalar benzeri tekniği uyguluyor olabilir. Sitelerin galeri bölümünde ilginç havuz ve yapay kaya çalışmaları var.

Söz konusu malzemeyi bulabilirsem, içinde balıkların olacağı havuz yapmayı düşünüyorum. Umarım yapıp sizlerle paylaşabilirim...

gurcooo
07-06-2008, 00:08
Selam. Bu yapay kaya olayını bayadır araştırıyorum. Sanırım sonunda harcını hazır olarak buldum. http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=673411001
Marbos'un buna benzer daha ürünü var. Ancak kaya yapımında silis ve sentetik lifler kullanılması gerek. Çatlamalar ve kırılmaları önlemek için. Renklendirmeyi sonradan yapıyorlar. ne tür boya kullandıklarını araştırıyorum. Ürün şu anda stokta yok gelince hemen sipariş vericem. Sonuçları sizinle paylaşıcam. :)

nalan dayıoğlu
13-06-2008, 21:03
Nalan Hanım,
Sizi sezsizce gözlemleyenlerden birisiyim.Yorum yapmayanlar bakıpta geçiyorlar sanmayın.Yapay şelale çalışmanız çok hoş.Fikir edinme açısından çalışmanızı paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim.Köyümdeki bahçeye buradan fikir edinerek birşeyler yapma düşüncesindeyim.Düşüncelerimi gerçekleştirdiğimde üyelerle paylaşacağım.

merhaba arkadaşlar uzun süredir siteye giremedim çok şey kaçırdığımı görüp üzüldüm ama benim şelalemin birilerine ilham vermesinede sevindim.YApım aşamasında çektiğim zorlukları kimsenin çekmesini istemediğimden her türlü paylaşıma açığım sevgiler.

nalan dayıoğlu
13-06-2008, 21:56
sevgili johncliffhanger, uzun zamandır siteye giremediğimden dolayı şelalenizin yapım aşamasına yetişemedim sanırım.Hernekedar resmini göremediksede anlattıklarınızdan çok güzel olduğunu tahmin ediyorum.zaten emek verilen her şeyin mutlaka gözel olduğu inancını taşıyorum.şu anda yazacaklarım işinize yararmı bilmem ama birilerinin işine yarayabilir.
Ben şelaleyi tel üzerine beyaz çimento ve mermer tozundan yaptığım harç ile sıvayarak yaptığımı yazmıştım. şekil vermek için harç artığının kaldığı kapta biraz ıslattığım gazete kağıtlarına şekil vererek ertesi gün bunları ya telin altına sıkıştırıp kabartılar,**** üzerine harçla tutturarak çıkıntılar yaptım şelelam yapım aşamasında beyaz idi. Daha sonra su izalasyonunu sağlamak için (bu çok önemliydi şelaleyi yaptığım duvarın yan daireye bitişik olması daha dikkatli davranmamı gerektiriyordu)koçtaştan aldığım toz ve sıvı ile karıştırılarak
elde edilen izalasyon karışımını sürdüm şu an depoda olduğu için ismini veremiyorum daha sonra soran olursa bildiririm en son katada bu izalasyon maddesinin içersine karıştırdığım toz boyalar ile istediğim renkleri uyguladım renklerde şu ana kadar hiç bozulma olmadıgı gibi,su sızması **** rutubet gibi sorunda yaşamadık sadece şu anki sorunum su sesinin biraz fazla gelmesi kulağıma bir melodi gibi fısıldamasını istediğimden sarkıtlarla sesi yumuşatmak istiyorum. gizli cennetimde tadına doyulmaz zevki dostlarımla ve ailemle birlikte yaşamak çok güzel aldığınız övgülerde cabası herkese tavsiye ederim

haxal
26-07-2008, 17:34
Arkadaşlar kayaları akvaryumculardan veya bazı çiçekçiler'den temin etme imkanınız var, beyaz çimentoyu yapıştırıcı olarak kulanmanızı tavsi ederim, zamanlan yosunlaşıyor renk farkı kalmıyor 20 ytl'lik çamaşır makinası motoruda devir daim işini görüyor, bayagı hesaplı bir şelale yapa bilirsiniz. 2 sene önce bir arkadaşa yapmıştık.
Saygılar

merhaba inşaat malzemesi satılan yerlerden elek teline benzeyen telleri alıp onlara şekil vererk şelalenin iskeletini oluşturdum üzerine beyaz çimento uyguladım fakat çimento çatladı ve teli tutmadı bunun nasıl yapılacağı hakkında bilginiz var mı isterseniz resmini gönderebilirim

phallica
30-07-2008, 14:34
kaynak kitaplar nelerdir lütfen

arman.b
05-08-2008, 01:07
Herkese merhaba,

Forumda yeni bir üyeyim. Ve yeni olmamdan kaynaklı siteye üye olur olmaz bir yanlışlık yaptım. Hemen, bana yardım edebileceğini düşündüğüm bir üyeye özel mesaj attım! Sonrasında mesajıma cevap gelmeyeceğini öğrenince üzüldüm ama yardım talebimi de nereye yazacağımı bir türlü bulamadım.

En sonunda Üye sayfasından Nalan hanımın tüm mesajlarını bulup, oradan da bu başlığa yeniden gelip, buradan destek istemeyi akıl ettim. Ama eminim ki bu başlığa ulaşabilmenin çok pratik ve herkesin kullandığı bir yolu daha vardır.

Aşağıda 2. mesaj olarak Nalan hanıma özelden gönderdiğim mesajı tekrarlıyorum.

Umarım kendi yapacağım şelalenin bilgilerini paylaşarak, hatamı affettirebilirim ilerleyen günlerde.

arman.b
05-08-2008, 01:12
Yardımınızı ve bilgi paylaşımı rica ediyorum

Merhaba Nalan Hanım,
Ben İstanbul’dan Arman Benli. Umarım rahatsız etmiyorumdur.
İki ay kadar önce bu forumu tesadüfen buldum ve içeriğini çok beğendim. Geçtiğimiz gün de kayıt oldum. Ben de sizin yaptığınız gibi, kendi bahçeme yapacağım şelalenin bilgilerini paylaşmak istiyorum sonrasında.
Eğer genel mesajlarda vermediğiniz **** benim bulamadım birkaç ayrıntıyı paylaşabilirseniz inanın çok sevinirim.

1-Beyaz çimento – mermer tozu karıştırma oranınız nedir?
(Sizin yazdıklarınızı okumasam, normal çimento ve kumla yapmaya çalışacaktım. Onların karışım oranları 1 çimentoya 3 kum şeklinde. Ancak beyaz çimento+mermer tozu benim **** arkadaşlarımın bilgi sahibi olduğu bir karışım değil.)

2- Koçtaştan aldığınız izolasyon malzemesinin adı nedir acaba?
(Likit membranla kaplamayı düşünmüştüm ama sizin kullandığınız malzemenin daha mantıklı olduğunu sanıyorum.)

3-Tavuk teli diye bahsettiğiniz tel yumuşak ve kolay kıvrılabilen bir şey mi acaba? Nerden temin edilir?
(Ben inşaatçıların kalın demirleri birbirine bağlamak için kullandıkları telleri şekil vermek için kullanıp, üzerlerine de sıva filesi kaplayarak, üzerini sıvamayı düşünüyordum.)

4-Sessiz motor diye bahsettiğiniz motor hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen?
(Maliyet ve gücü yüzünden dalgıç motor kullanmayı düşünüyorum ama onlar da aşırı ses yapıyormuş öğrendiğim kadarıyla. Bu yüzden yeterli su sirkülasyonunu sağlayabilen sessiz ve hesaplı bir motor bulmaya çalışıyorum.)

5-Renklendirmeyi ne tür boyayla yaptınız? Sıradan toz boya mı karıştırdınız izolasyon malzemesinin son katına?

Bu arada foruma eklemiş olduğunuz fotoğrafları bilgisayarıma indirdim ve kendi şelalemi yaparken, sık sık bakacağım. Tek sorun fotoğraflar biraz küçük olduğu için detaylar az görünüyor.

Benim de 100 metrekarelik bir bahçem var. Çikeklendirme ve çevre düzenlemesini (boya hariç) tamamladım. Tek eksik şu an şelale. Sizin paylaşacağınız bilgilerle onu da biran önce tamamlamayı düşünüyorum.

Teşekkürler.

Not: Foruma sık uğrayamadığınızı gördüğüm için size özelden ulaşmaya çalıştım. Anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.

arman.b
05-08-2008, 09:39
Dün akşam beceremediğim, daha doğrusu uğraşmaya vaktim olmadığı için(photoshop bilgilerini tekrar etmem gerekiyordu fotoğraf boyutlarını ayarlamak için. Gece de pek işime gelmedi bu.) güzelleştirmeye çalıştığım bahçenin bir ay önceki bir görüntüsünü ekliyorum.

Bu bahçenin komşu bahçeyle olan duvarına 2,5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde, 1,5 mu yoksa 2 metre mi olacağına karar veremediğim bir havuz genişliğinde ve yine karar veremediğim bir derinlikte beton göletli, tuğla, demir ve çimento yükseltili bir şelaleli havuz yapmaya çalışıyorum.

Yukarıda yazmış olduğum mesaja istinaden bilgi paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu bahçenin genel bir görüntüsü. Tamamını fotoğraf makinesine sığdırmak için üst komşuya çıkmam gerekiyor.
44460

Bu da şelaleli havuzu yapmayı planladığım yer. Öndeki duvar, daha önce başlamış ve yarım bırakmış olduğum başarısız ben deneme
44461

Forum yetkilisi arkadaşlara soru: İnşaata başladığımda fotoğraflarını ve nasıl yaptığım konusundaki bilgileri yine bu başlığa mı eklemeliyim yoksa farklı bir başlık mı açmalıyım. **** ekleyip eklememelimiyim. Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

arman.b
07-08-2008, 11:01
Herkese iyi günler,

Kimseden ses çıkmayınca ben de kendi bildiğim kadarıyla inşaata başladım!

Önce komşu bahçeyle aramızdaki duvarı elimden geldiği kadarıyla sıvadım. Bir daha oraya ulaşamayacağım için, ileride o duvardan kaynaklı sorunları da çözemem. Bu yüzden ileride ne bakım gerektirecekse şimdiden tamamlayım dedim.

Şimdi de 7 yıl önce tuğla ve kaldırım taşlarını kullanarak yapmış olduğum eski göleti yıkacağım ve toprağı kazabildiğim kadar kazacağım.

Umarım diğer işlemlere başlamadan önce konu hakkında bilgili birileri (özellikle de Nalan Hanım) burayı fark eder de yardımcı olurlar.

arman.b
07-08-2008, 14:48
Alıntıdır:
“merhaba..
şelaleli havuz yapımı için karınca 70 adlı üyemizin de bir havuz çalışması olmuştu..onu da okumanızı tavsiye ederim.arama kısmında aratırsanız göreceksiniz.
ayrıca şimdi agaclar.netin en sakin zamanları,insanlar ya yazlıktalar ya da bilgisayar başına oturamıyorlar, mutlaka sorularınıza cevap verecek olan üyelerinmiz olacaktır.
size kolay gelsin,ben yardım edebilmeyi isterdim ama bildiklerim sitede gördüklerimden ibaret ”

Sayın Caretta Hanım açıklamanız için çok teşekkür ederim.
Ağaçlar.net forumunda ilk okuduğum başlık karınca70’in açtığı başlıktı. Ancak benim yapmaya çalışıyor olduğum havuz betonarme. Karınca70 ise liner örtüyle yapmış. Ben ise daha çok Nalan Hanımın yaptığı Şelaleye yakın bir şey yapacağım için kendisinden yardım istemiştim.

Umarım yakın zamanda bu başlığı (Nalan Hanım **** betonarme havuz konusunda bilgili birileri) fark edebilir. Çünkü bütün malzemenin alınacağı (uygun olarak) yerleri buldum ve hafriyata başladım bile.

haxal
08-08-2008, 18:49
sürekli okuyorum bu bölümü, özellikle armanb arkadaşımızın istediği bilgilere cevap gelirmi diye ama maalesef yok. bende kendi çapımda bi şelale yapımına başladım, ama şu mermer tozu beyaz çimento karışım oranını bilen biri yazsa iyi olacak,deneme yanılma ile hem vakit hem emek hemde para gidecek.
yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler...

haxal
08-08-2008, 18:53
Dün akşam beceremediğim, daha doğrusu uğraşmaya vaktim olmadığı için(photoshop bilgilerini tekrar etmem gerekiyordu fotoğraf boyutlarını ayarlamak için. Gece de pek işime gelmedi bu.) güzelleştirmeye çalıştığım bahçenin bir ay önceki bir görüntüsünü ekliyorum.

Bu bahçenin komşu bahçeyle olan duvarına 2,5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde, 1,5 mu yoksa 2 metre mi olacağına karar veremediğim bir havuz genişliğinde ve yine karar veremediğim bir derinlikte beton göletli, tuğla, demir ve çimento yükseltili bir şelaleli havuz yapmaya çalışıyorum.

Yukarıda yazmış olduğum mesaja istinaden bilgi paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu bahçenin genel bir görüntüsü. Tamamını fotoğraf makinesine sığdırmak için üst komşuya çıkmam gerekiyor.
44460

Bu da şelaleli havuzu yapmayı planladığım yer. Öndeki duvar, daha önce başlamış ve yarım bırakmış olduğum başarısız ben deneme
44461

Forum yetkilisi arkadaşlara soru: İnşaata başladığımda fotoğraflarını ve nasıl yaptığım konusundaki bilgileri yine bu başlığa mı eklemeliyim yoksa farklı bir başlık mı açmalıyım. **** ekleyip eklememelimiyim. Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

bende senin tam isteğin gibi olabilecek duvar tipi 0.3 lük elek telinden yapılmış bi iskelet var fikir vermesi açısından resmini yollayabilirim,lakin tatildeyim,dönünce inşallah gönderirim resmi,fikir sahibi olman açısından... kolay gelsin.

haxal
08-08-2008, 18:54
kaynak kitaplar nelerdir lütfen

yokmu kaynak kitap ismi verecek olan?
pdf formatında varsa özellikle.

arman.b
09-08-2008, 00:30
Öncelikle Haxal arkadaşa:

Normal çimentodan olsa oranını biliyorum. 1 ölçü çimentoya üç ölçü kalın kum ekleyip, döküyorsun betonu. (Aslında 1 ölçü çimentoya 4 ölçü kum da olur ama ben işi sağlama almak istiyorum.) Çimento oranını artırırsan harç çok çabuk çatlar. Çimento oranını azaltırsan da zaman içinde aşırı derecede yıpranır hatta tozlaşır.

Bir şelale imalatçısıyla görüştüm ve 5000 ytl karşılığında (istediğimden çok daha kötü) bir şelale inşa edebileceğini söyledi. Su devridaimini de dalgıç motorla sağlayacakmış. Sesi de havuzun derinliğini artırarak azaltıyormuş. Ben de bir arkadaşımdan karşılıksız dalgıç motor buldum. Havuz suyunun derinliğini 1m civarında yapıp, motoru dibe yerleştireceğim eğer Nalan Hanımdan ses çıkmazsa!!!

Ayrıca havuzu betondan yapmayı düşündüğüm için, (Demir olmadan da beton olmuyor, sadece donmuş harç oluyor) bir arkadaşımın yardımıyla da inşaat demiri buldum. Bunları da inşaatçıların kullandıkları ve nalburlarda bulunan inşaat teliyle birleştireceğim.

Senin önerin için de teşekkür ederim. Göndereceğin fotoğrafı bekliyorum. Zaten daha hafriyat işi var. Ben de inşat seviyelerini telefonumla fotoğraflıyorum ki sitede düzenli bir sırayla yayınlayayım ve bizden sonraki arkadaşlar daha rahat olsunlar.

Nalan Hanıma not: Umutla başlığı okumanızı bekliyoruz. Ve artık yalnız değiliz :)

haxal
09-08-2008, 01:01
Öncelikle Haxal arkadaşa:

Normal çimentodan olsa oranını biliyorum. 1 ölçü çimentoya üç ölçü kalın kum ekleyip, döküyorsun betonu. (Aslında 1 ölçü çimentoya 4 ölçü kum da olur ama ben işi sağlama almak istiyorum.) Çimento oranını artırırsan harç çok çabuk çatlar. Çimento oranını azaltırsan da zaman içinde aşırı derecede yıpranır hatta tozlaşır.

Bir şelale imalatçısıyla görüştüm ve 5000 ytl karşılığında (istediğimden çok daha kötü) bir şelale inşa edebileceğini söyledi. Su devridaimini de dalgıç motorla sağlayacakmış. Sesi de havuzun derinliğini artırarak azaltıyormuş. Ben de bir arkadaşımdan karşılıksız dalgıç motor buldum. Havuz suyunun derinliğini 1m civarında yapıp, motoru dibe yerleştireceğim eğer Nalan Hanımdan ses çıkmazsa!!!

Ayrıca havuzu betondan yapmayı düşündüğüm için, (Demir olmadan da beton olmuyor, sadece donmuş harç oluyor) bir arkadaşımın yardımıyla da inşaat demiri buldum. Bunları da inşaatçıların kullandıkları ve nalburlarda bulunan inşaat teliyle birleştireceğim.

Senin önerin için de teşekkür ederim. Göndereceğin fotoğrafı bekliyorum. Zaten daha hafriyat işi var. Ben de inşat seviyelerini telefonumla fotoğraflıyorum ki sitede düzenli bir sırayla yayınlayayım ve bizden sonraki arkadaşlar daha rahat olsunlar.

Nalan Hanıma not: Umutla başlığı okumanızı bekliyoruz. Ve artık yalnız değiliz :)

şa an ankarada bir deneme yapıyorum zaten,daha yeni beyaz cimento ve mermer tozunu karıştırıp (1 e 3 oranında) döktüm,henüz işin başındayız ama bende bütün aşamaları fogoğraflıyorum,olursa hepsini tek tek göndereceğim.

5000 ytl çok ucuk rakamlar,oturduğum yerde (burhaniye- balıkesir) öğretmenevi ne yaptırıldı ve 500 ytl bile tutmadı hemde süper oldu. söylediğim iskeleti yapmayı gördüğüm adam,bitmiş halini 260 ytl ye veriyordu. bence iyi bir piyasa araştırması yapın,uçmuş o paraları söyleyenler...
kolay gelsin.

haxal
09-08-2008, 01:07
http://img231.imageshack.us/img231/4514/photo0028np5.jpg

yarin beyaz cimentolu halini göndereyim.

arman.b
09-08-2008, 01:25
Söylediğin şelalenin, bahsettiğin iskeletin ve kendi yapıyor olduğunun fotoğraflarını da ekleyebilirden daha iyi anlaşılır. Ben de en kısa zamanda fotoğrafları eklemeyi düşünüyorum.

Ama İstanbulda fiyatlar diğer şehirlere oranla biraz fahiş olabiliyor!

arman.b
09-08-2008, 01:28
haxal,a
Göndereceğin fotoğrafları agaclar.net forumuna ekleyerek gönderirsen daha iyi olur. Diğer sitelerden link verilen fotoğraflar daha sonra silinebiliyor.

Fotoğraf için teşekkür ederim.

haxal
09-08-2008, 22:34
Söylediğin şelalenin, bahsettiğin iskeletin ve kendi yapıyor olduğunun fotoğraflarını da ekleyebilirden daha iyi anlaşılır. Ben de en kısa zamanda fotoğrafları eklemeyi düşünüyorum.

Ama İstanbulda fiyatlar diğer şehirlere oranla biraz fahiş olabiliyor!

burada ki resim ankaradaki bahçemize yaptığım resim,daha başlangıç aşamasında
sana bahsettiğim iskelet balıkesirde,ondan ekleyemiyorum resmini.
bir hatırlatma yapayım,
bu gün bir usta ile konuştum,beyaz çimento mermer tozu hikaye dedi, normal çimentove kum ile kapla dedi iskeleti, benim beyaz çimentoda bu gün baktım , gerçekten hem çok gidiyor hemde çatlıyor... yarına normal harç ile kaplayacam taban havuzunu.
rapis teli dedi, her ne demekse,onu al onun üstüne ör. bende almaya gittim rapis telini ,satıcı adam şelalecilere biz bi çeşit tel satıyoruz onu al dedi,aldım 10 metre. bu tel daha yumuşak,rapis teli dedikleri çok keskin,pek bize göre değil,kalan yerleri bu yumuşak tel ile kapatacam,yaptıkça resimleri gönderirim. ama beyaz çimanto yüzünden yapamadıkki bi türlü...
bakalım hayırlısı , zaman gösterecek.

haxal
09-08-2008, 22:40
haxal,a
Göndereceğin fotoğrafları agaclar.net forumuna ekleyerek gönderirsen daha iyi olur. Diğer sitelerden link verilen fotoğraflar daha sonra silinebiliyor.

Fotoğraf için teşekkür ederim.

tamam.
bak bunlar beyaz çimento ile sıvanmış tabandaki havuz.
en alta gazete kağıdı koymama rağmen , tutturması çok zor oldu.
bence beyaz çimento işinden vazgeçmek lazım.

son resimde gördüğün taşlı kısım,tel ile örülüp şelalenin iskeleti yapılacak,yaptıkça resim yollarım.

arman.b
09-08-2008, 23:04
haxal,a

O ince teli biliyorum. Kum elemek için de onu kullanıyorlar buralarda.
Ben bildiğimiz inşaat demirlerini kullanmayı ve aralarına da inşaatçıların yumuşak bağlantı telinden kullanmayı düşünüyorum.

Ayrıca, alt haznenin (havuz kısmının) beton kalınlığını da 10-12 santim olarak planladım ben. Sanırım senin yaptığın bayağı ince bir deneme.

Bir de fotoğraftan görebildiğim kadarıyla, güneş alan bir yerde yapmaya çalışıyorsun. Çini imalatçısı bir ağabeyimin söylediğine göre, beyaz çimentonun kesinlikle gölge bir yerde yapılması gerekiyor. Ayrıca akşamüzeri yapmak da gerekiyor ki, gündüz sıcağından dolayı hızlı su kaybedip, çatlamasın.

Soru: Senin şu an yapıyor olduğun derinliği kaç santim? Buradan fazla derin gibi görünmüyor. Belki tabanı tekparça membran türü bir şeyle kaplaman daha pratik olur senin için.

Pazar günü ekleyemem ama, pazartesi benim demirlerin fotoğrafını ekleyebilirim fikir vermesi için.

Not: Görüyor musun, ustaların hiçbiri yok. Biz de iki acemi yuvarlana yıkıla kendi kendimize iş öğreniyoruz :)
Ben başaracağına eminim. Çünkü ben de başaracağım.

haxal
10-08-2008, 01:37
arman.b ye

benim beyaz çimento ile ilk yaptığım 3 - cm gibi,taban olsun die yaptım,ilk yaptığımı gece döktüm çatlamasın die,pek iyi sonuç verdi diyemem,sonra sabah üstüne 3 - 4 cm daha döktüm, oda güneş görünce çatladı,yinede hala beyaz çimento taraftarı değilim. direk harç dökecem,hatta tele denedim tutuyor
sabah bakacam durum nedir.
derinlik taban havuzunda 25-30 cm gibi ama dış taraftaki tellerin altına taş koyup yükselince 40 cm gibi olacak,yani öyle derin bi şey değil.zaten amaç şelale,çok derin olması bi anlam ifade etmiyor.
ilerinde havuz balıkları da koyacağım ve kafi gelecek derinlik açısından.kalın naylon türü bile kullansam olurdu ama babam istemedi,yerini bile gölge seçmiştim,yosun tutmasın die maalesef onada karışıp şu andaki yeri gösterdi, ne yapalım baba işte :)

temennilerine katılıyorum ve başarmak istiyorum,yarın sabah betonu dökecem, aksamada şelalenin iskeletini kuracam,tabi resimlerini de çekerim.
kolay gelsin ikimizede :D

haxal
10-08-2008, 01:41
haxal,a

O ince teli biliyorum. Kum elemek için de onu kullanıyorlar buralarda.

resimde görünen tel o senin dediğin,metrkaresi 4 ytl den aldım.
fakat sonradan aldığım tel öyle kum elemek için değil daha ince ve kolay şekle girebilen bi şey , onunda m2 si 1,5 ytl.
olmazsa birara onunde resmini gönderirim,çalışmada kullanacağım çünkü.

arman.b
10-08-2008, 08:35
haxal,a

Tellerin ve diğer malzemenin fotoğraflarını yakından çekip, yanlarına da açıklama yaparak gönderebilirsen çok iyi olur. Daha sonra bu işe kalkışacak arkadaşlara büyük kolaylık olur.

Benim önerim betonun 10 santim civarında olması. Bu ince metal tellerin zamanla çürüyebileceğini (3-5 sene içinde) düşündün değil mi? Onların yerine **** takviye olarak binaların dış cephelerinde sıva takviyesi için (çatlamasın ve iyi tutsun diye) kullanılan plastiğimsi tellere ne dersin?

Havuza balık koymayı düşünüyorsan, kenarlarının sudan yüksekliğini 20 cm civarında falan yapmalısın. Aksi halde balıkları direk kedilere vermek daha az üzücü olur. Zaten onlar çoğunu yerler kenarları yüksek olmayan bir havuzda.

arman.b
10-08-2008, 08:43
Bir de harcın içine eklenerek harcın geçirimsizliğini artıran katkılar var.

Mesela ben Permo Stop diye bir katkı kullanmayı düşünüyorum betonu atarken.
Aşağıda linkini veriyorum göz atmak istersin diye:
http://www.emulzer.com.tr/emulzer/urunler.php?id=42&lang=tr&cat=6

Dıştan da bununla kaplamayı düşünüyorum eğer Nalan Hanımdan bir ses çıkmazsa!
http://www.emulzer.com.tr/emulzer/urunler.php?id=33&lang=tr&cat=4

İki ürün de aynı firmanın ve ben daha önce kullanmadım. Fiyatlarını da bilmiyorum.

Firmanın geniş bir de bayi ağı var. Belki değerlendirmek **** bilgi almak istersin. Ben fırsat bulursam Eminönü **** Karaköy’dekine gideceğim.
Bayi adres ve telefonları da bu.
http://www.emulzer.com.tr/emulzer/bayiler.php?lang=tr

İyi çalışmalar.

haxal
10-08-2008, 22:27
arman.b

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,bayii ağı bayağı geniş,malzemeleri temin etmek zor olmayacak...

bu gün netten araştırma yaptım bilmiyorum türkiyede varmı ama plastik şelale havuzları var.
onlardan kullanmak çok kolaylaştırıyor işi ama ben geç kaldım,beton falan döktüm,yarın telleri döşeyip şelalenin iskeletini hazırlayacağım.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 00:08
Arkadaşlar yetiştimmm. Üzgünüm uzun süredir sitede yoktum.Zaten şu bilgisayarı hızlı yazamıyorum diye snir oluyorum birde bu yetmezmiş gibi dilbilgisi kurallarını ihlalden eleştiri alıyorum.Oysa dilimizi güzel kullanmak benim çocuklarıma daima tembih ettiğim şeydir yani bu hususta hassasım üzüldüm ve kaçtım birsüre.
Şimdi, şelalemi yapmaya başlamadan önce bende sizler gibi çok araştırdım ama ne yazıkki yapmayı istediğim şelale yapımı ile ilgili yeterli bilgi edinemedim.
bende kendimce birşeyler yaptım ama sonuç mükemmel oldu.
Bilgilerimi paylaşmak istememin nedeni benim çektiğim zorlukları başkalarının yaşamasını istemem olduğunu daha önce yazmıştım. sorularınızı bekliyorum

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 00:15
Harçla ilgili problem yaşıyorsunuz galiba ben mermer tozu ve beyaz çimento kullandım ölçüsü ise 2 çimento 1 mermer tozu çatlama olmadığı gibi,
şuan havuzun kenarına basarak yukarıdaki çiçekleri suluyorum 85 kg olduğuma göre dayanıklılığı hakkında kuşkunuz olmasın

arman.b
11-08-2008, 09:37
Hoş geldiniz Nalan Hanım.

Mesajınıza ne kadar sevindiğimizi bilemezsiniz.
Keşke İstanbul’da oturuyor olsaydınız da imla konusunda bir katkımız olabilseydi size. Yazmadığınız zaman, imlanın ötesinde yapı sorunu yaşıyoruz inanın :)

Ama imla konusunu basit bir word programı kullanarak da çözebilirsiniz aslında. Şu harf orada olmayacaktı, Bak buraya büyük harf gelecek, bu kelime Türkçe değil gibi bir çok şekilde uyarıyor yazanı. Hatta bazı durumlarda, sormadan kendisi düzeltiyor kelimelerinizi. Eğer bilgisayarınızda yoksa edinmenizi tavsiye ederim. Varsa da, foruma ekleyeceğiniz yazıları orada yazıp, sonradan kopyalarsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 09:50
merhaba arman b yazışma sorunları ile ilgili bilgileri sizden almayı çok istememe rağmen sizin sorununuz daha önemli öncelikle onları halledelim.Bahçiniz çok şirin şelale yapacagınız duvarda benim yaptığıma çok benziyor yardıma hazırım sorular lütfen

arman.b
11-08-2008, 09:53
Nalan Hanım, bu soruların birkaçını daha önce sormuştum ama zahmet olmazsa iki soru daha ekledim.

1-Beyaz çimento – mermer tozu karıştırma oranınız nedir?
(Sizin yazdıklarınızı okumasam, normal çimento ve kumla yapmaya çalışacaktım. Onların karışım oranları 1 çimentoya 3 kum şeklinde. Ancak beyaz çimento+mermer tozu benim **** arkadaşlarımın bilgi sahibi olduğu bir karışım değil.)

2- Koçtaştan aldığınız izolasyon malzemesinin adı nedir acaba?
(Likit membranla kaplamayı düşünmüştüm ama sizin kullandığınız malzemenin daha mantıklı olduğunu sanıyorum.)

3-Tavuk teli diye bahsettiğiniz tel yumuşak ve kolay kıvrılabilen bir şey mi acaba? Nerden temin edilir?
(Tavuk telinden elinizde hiç kaldı mı? Herhangi bir fotoğrafı bize bilgi verirdi.Ben inşaatçıların kalın demirleri birbirine bağlamak için kullandıkları telleri şekil vermek için kullanıp, üzerlerine de sıva filesi kaplayarak, üzerini sıvamayı düşünüyordum.)

4-Sessiz motor diye bahsettiğiniz motor hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen?
(Maliyet ve gücü yüzünden dalgıç motor kullanmayı düşünüyorum ama onlar da aşırı ses yapıyormuş öğrendiğim kadarıyla. Bu yüzden yeterli su sirkülasyonunu sağlayabilen sessiz ve hesaplı bir motor bulmaya çalışıyorum.)

5-Renklendirmeyi ne tür boyayla yaptınız? Sıradan toz boya mı karıştırdınız izolasyon malzemesinin son katına?

6-Yapmış olduğunuz şelalenin, şelale ve alttaki havuz kırımlarının kalınlıklarını söyleyebilir misiniz?

7-Şelalenizin daha önce eklemiş olduğunuz fotoğraflarını ve şu anki fotoğraflarını daha büyük ölçülerde siteye eklemeniz mümkün mü?
Not: İsterseniz, fotoğrafları mail atmanız halinde ben uygun büyüklüklerde ayarlayıp, yeniden eklemeye çalışırım. Ekleyemesem bile, kendim bakarım ne güzel.

Not: Bu başlığın 83. mesajında da bahçemin ve şelaleli havuz yapmaya niyetlendiğim kısmın fotoğrafları var.

Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.
İlginiz için tekrar teşekkürler.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 10:02
haxal arkadaşın havuz çalışmalarına baktım havuz içinde serili olan naylonmu acaba onun üzerinemi harç kullanıyor

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 10:08
sevgili arman b sorularınız çok uzun yazılı cevabı sonra veririm yapım aşamasında oldugunuz için özel mesajdan cep tlf veriyorum işe bir an önce başlamak istediğinizi biliyorum

arman.b
11-08-2008, 10:12
Nalan Hanıma,

Naylon değil metal tel.

İnşaatçıların kalın elek teli olarak kum elemek için kullandıkları telden kullanıyor. Ve Üzerine (sanırım sizin önceki mesajlarınızdan yola çıkarak) gazete serdi.

Üzerine de 2-3 cm kalınlığında 1 çimento 3 mermer tozu şeklindeki karışımını döktü.
Den biraz derin yapmak istediğimden hem de daha önceki kötü denemeyi söküp, kazmaya başlayamadığımdan o kadar ilerleyemedim.

Aslında sizden cevap gelmediğinden ağırdan alıyordum da, belli etmek istemedim.

arman.b
11-08-2008, 10:20
Nalan Hanım’a,

İyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.

Cevapları foruma hemen ekleyemiyorsanız, gerekirse ekleyeceğiniz zamana kadar bekleyebilirim. Bilgilerin forumda olması birçok başka okuyucuya da fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Kendim de 3 hafta forumun orasını burasını okuduktan, sizin ve karınca70’in mesajlarını, fotoğrafları bilgisayarıma kaydettikten sonra kayıt oldum.

Güzel bir şey ortaya çıkarabirsem sonrasında bitirdiğim inşaatı derli toplu bir yere aktarmak istiyorum ki, başka arkadaşlar da bizim çektiğimiz sıkıntıyı çekmesinler.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 10:32
tlf gönderdim haxal toprağın özerine çalıştığı için sorunlar yaşıyor ben duvarda çalışmıştım haxal normal beton kullanırsa masrafı düşürüp daha dayanıklı bir havuz elde eder sanıyorum

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 10:43
soruların cevaplarını yazmaya başlıyorum umarım beklemekten yorulmazsınız
iyi niyetin iyilikler getireceğine inananlardanım nede olsa bizler doğa dostlarıyız
iyiliklerle kalın.

arman.b
11-08-2008, 10:45
Nalan Hanım,

Ben Havuz çanağını ve şelale kısmının arka destek duvarını Normal çimentodan (1 çimento 3 kum oranına göre) çapmayı düşünüyorum. Şekil verilmesi gereken ön kısımlarda ise sizin önerdiğiniz yöntemi uygulayacağım.

Sıkıntı çektiğimiz ve önerilerinizi beklediğimiz diğer konularda da yardımınızı bekliyoruz.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 11:39
Soruları sırası ile cevaplıyorum.

1- 2 bayaz çimento 1 mermer tozu kuru iken iyice karıştırılacak azar azar yapılmasında fayda var çabuk kuruyor

2-Sentetik reçine esaslı su izalasyon harcı (ceresit CR 68) tozu ile birlikte satılıyor fiyatı 50 ytl idi sanıyorum

3-Hırdavatçılardan aldım çok ucuz fiatını hatırlamıyorum elle sıkılarak şekil verilecek kadar yumuşak kum elenen telden değil resmini eklerim

4-Akvaryum motoru kullandım onunda fiyatı 40 ytl idi 3 mt kadar su basabiliyor
ve çok sessiz

5-renklendirme normal toz boya ile yaptım izalasyon harcı çimento renginde olduğu için doğol renkler elde edilebiliyor

6-Şelalenin kalınlığı kabartılarına göre değişiyor 50cm ile 5 cm arası. Telin üzerine sıvadığım için ve harcı fazla kullanmamak için telin altına topak haline
getirdiğim ve harçla sertleştirdiğim gazeteleri kullandım bu işlem aynı zamanda
kaya görüntüsü vermek içindi.
havuz kısmının duvar kalınlığı 5 cm kadar yüksekliği ise 1 mt civarı benim zeminim mermer olduğu için teli zemine yan iki duvara vida ile sabitledim ve sıvadım telin en i havuz yüksekliğini belirledi

7-fotoğrafları büyütmeyi deneyeceğim yapamazsam yardımınızı rica ederim

Bilgilerin yeterince açık olduğunu ümit ediyorum sizlere başarılar yapım aşamasını fotoğraflarsanız birlikte devam ederiz sizleri izlemek isterim.

praecox
11-08-2008, 11:49
Sayın arman b.,

sanırım şelalenizi duvara yapıcaksınız. Ben bu gibi şelalelerde silikonla duvara ve birbirine yapıştırıldıktan sonra üzerine Kalekimin Fugapool 2900 ile sıvanması ile yapılmış uygulamalar gördüm. Böyle bir sistem düşünmezmiydiniz?
Styroporu bir torch yardımı ile istediğiniz kaya görüntüsünü verebilir yüzeyi sertleştirebilirsiniz. Önceden kabasını falçata ile almanız istenen şekli kabaca vermeniz gerekir.
Styroporun yüzeyine de silikonla sıvazlayıp istediğiniz malzemeyi kum mermertozu kaplamanız kolay. Ben torf veya hindistancevizi kırıntısı ile kaplanmış küçük terraryum denemelerim oldu. Torf gibi malzemelerle kaplamanın mantığı ise kolayca adiantum ciğerotu gibi yeşiliklerin daha kolay kaplanır olması.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 12:00
sayın praecox benim şelaleminde bitkilerle kaplanmasını isterim ama aynı zamanda akan suyun altında torfun nasıl tutunacağını marak ettim harcın içinemi karıştırmalıyız?

praecox
11-08-2008, 12:07
Nalan hanım,

Şöyle ki fugapool ile kaplanan yerler taş görüntüsünde kalması istenen yerler. Bunu çok kolay çıplak styropor malzemeye tatbik edebiliyorsunuz. uygun renklendirme tozları da mevcut. styroporun yüzeyine sıktığınız silikonu elle bir güzel sıvazlayıp torf dolu bir kabın içine bastırıyorsunuz veya üzerine torf serpiştirip silikona basıyorsunuz. Bu işlemi iyi yapmamanız halinde yer yer açılmalar gözükebiliyor ise de bundan dolayı siyah silikon kullanmanız bu tarz sırıtmaları önlüyor. zaten bu zaman zarfında özelikle gölgelik yerleri ciğer otu gibi yosunlar çoktan kaplamış oluyor.

nalan dayıoğlu
11-08-2008, 13:01
teşekkürler praecox bu işlemi şelaleme uygulayıp bitkilerle yeşermesini sağlıyacağım çok yararlı oldunuz.

haxal
12-08-2008, 00:22
haxal arkadaşın havuz çalışmalarına baktım havuz içinde serili olan naylonmu acaba onun üzerinemi harç kullanıyor

merhaba,
yardım edecek arkadaşların olması ne kadar hoş.

kullandığım tel nalburun dediği kadarı ile 0,3 mm lik kum eleme teli.
tabanı bununla yaptım resimlerini ekleyeceğim.

benim sorunum:

4 adet su borusuna monte ettiğim teli, maalesef bir türlü sıvayamadım.telde 2 adet basamak oluşturdum,bunları balya teli ile bir kaç yerinden sabitledim. beyaz çimento kullandığımda maalesef tutmuyor,sanki bir şey eksikmiş gibi bir hava veriyor.dün bir usta ile görüştüm, o ben sürekli yapıyorum ve kum - çimento harcı kullanıyorum dedi, ben bir parça tel üzerine kalekim,beyaz çimento ve kum-çimento denedim hemen hemen hepsi aynı , en kötüsü beyaz çimento...basamakların çimento ile kaplanması çok zor.

bir nalburiye dükkanı çalışanı da ; şelale camuru die birşey olduğunu söyledi. ama nerede satıldığını bilmiyormuş.

izolasyon malzemesi dediğniz ne içindir,hangi aşamada kullanılıyor anlatırmısınız.

birde sizin şelalenin resimlerini gönderirmisiniz?

haxal
12-08-2008, 00:48
son resimler:

bana dikey duran tellerin ne ile ve nasıl kaplanacağını anlatabilecek biri varmı?

arman.b
12-08-2008, 02:25
haxal'a

Harcın suyunu daha az koyarsan (yani kullandığın harç cıvık olmazsa) harç o eleği tutacaktır.

Ama o boruların o şekilde ağırlığı çekeceklerinden şüpheliyim!

İzolasyon malzemeleri iki çeşittir:
Bir türü, harcın içine katılır ve harcın suya karşı daha dirençli olmasını sağlar. (çimento moleküllerinin daha fazla şişmesini falan sağlıyorlar) Bunların sıvı halde ve katı olan bir sürü çeşidi var.

İkinci tür de iş bittikten sonra dışarıdan kaplanan bir şeydir. (Malayla, fırçayla, püskürtmeyle uygulanan bir sürü çeşitleri var.)

Hangi türü **** markayı kullanacağın tamamen senin tercihine kalmış.

haxal
12-08-2008, 12:22
haxal'a

Ama o boruların o şekilde ağırlığı çekeceklerinden şüpheliyim!

boruların arkası taş ille dolacak,fazla yük binmeyecek zaten.
giriştik bi işe ama bakalım ne olacak:)

haxal
12-08-2008, 21:12
bu gün itibari ile şelalenin son hali, hala telden yapılmış basamaklara başlayamadım.

öndeki sarı renkli tel, şelalecilere satılan telmiş.

nalan dayıoğlu
13-08-2008, 13:39
merhaba haxal.yapacağın şelale mükemmel olacak.ilk sadece telle sardığını gördüğümde harcı nasıl sıvayacağını ben de merak etmiştim.daha sonra arkasına ördüğün taşlar teli sıvaman için iyi bir ortam oluşturmuş.tel ile taşlar arasında fazla boşluk kalırsa harcı çok kullanman gerekecek.onun için öncelikle duvarla tel arasına sıkıştıracağın hafif nemlendirilmiş gazeteleri destek yapabilirsin.daha sonra bulduğun bez parçalarını harca iyice sıvayıp telin üzerine yayıp tele yapışmasını sağladıktan sonra kurumasını bekleyip(sertleşecektir)üzerini harçla sıvaman kolay olacaktır.ben şu anda şelalenin yeşermesi için bazı bölümlerine köpük sıkıp elimle yayıp üzerine torf yapıştırdım.ellerime bulaşan köpüğü bir türlü çıkartamadığım için iki elimde iptal durumda.kurumasını bekliyorum.mesajı torunum yazıyor.size kolay gelsin.şelalemin resimlerini en ksa sürede yükleyeceğim.

nalan dayıoğlu
13-08-2008, 13:43
çok zor bir işe giriştiğinizi deneyimlerimle biliyorum.ama piyasadaki fiyatlarını görünce ve yaptığımız iş bitince o güzellik tüm yorgunluğu bitiriyor.
harcınız beyaz çimento ve mermer tozu olunca niçin kırılgan oldu anlayamadım.ben şelalenin bir yerini matkapla delmem gerekti.başaramadım.yani matkap bile delmeyecek kadar sağlam oldu.

haxal
13-08-2008, 22:06
çok zor bir işe giriştiğinizi deneyimlerimle biliyorum.ama piyasadaki fiyatlarını görünce ve yaptığımız iş bitince o güzellik tüm yorgunluğu bitiriyor.
harcınız beyaz çimento ve mermer tozu olunca niçin kırılgan oldu anlayamadım.ben şelalenin bir yerini matkapla delmem gerekti.başaramadım.yani matkap bile delmeyecek kadar sağlam oldu.

teşekkür ederim ilgi ve tavsiyeleriniz için.

ilk önce mermer tozunu çok az karıştırıyordum,bu gün denedim ve mermer tozunu çok kattım nerede ise 2ye 1,sanki iyi tuttu gibi ama yarın belli olur.

buda benim şelalenin bu günkü son durumu. iki gündür full time çalışıyoruz.
daha yeni içeriye girdik...hava kararmadan son hali.

nalan dayıoğlu
14-08-2008, 09:07
çok iyi ilerliyorsunuz iki kişi çalışmanız daha kolay yapmanızı sağlıyor benim o şanşım yoktu ve çok zor olmuştu. gerçekten çok hoş görünüyor sıvayı yaptıktan sonra bir süngeri suya batırıp üzerinde gezdirirsenizolası küçük çarlamaların önüne geçmiş olursunuz

nalan dayıoğlu
14-08-2008, 09:33
bu arada coco cola nın gizli formülünde birşeyler eksik değilmiş değilmi?
Ben şelelanin yapım aşamasında Ali beyden aldığım yardım dışında kimseden yardım alamamıştım şelale işini yapanlarda yanıltıcı bilgiler verip sizin hanım olarak bunu yapmanız mümkün değil biz size 10 bin ytl yaparız dediler ama ben yılmadım ve deneme yanılma ile bu devasa şelelayi yaptım.Kullandığım teknik ve malzemeler tamamen benim denemelerim ile oluştu . sizlerinde güzel şeylere imza atacağınızı biliyorum.
Arman b haber yok işlere çok mu yoğun girişti acaba?

nalan dayıoğlu
14-08-2008, 10:15
Arman b nerelerdesiniz o şirin bahçenizdeki şelale yapımına başlamadıysanız şekil olarak ilginç olacağına inandığım fikirlerim var.

haxal
14-08-2008, 11:44
çok iyi ilerliyorsunuz iki kişi çalışmanız daha kolay yapmanızı sağlıyor

3 yetişkin, 2 öğrenci toplam 5 kişi :p

bu arada coco cola nın gizli formülünde birşeyler eksik değilmiş değilmi?

değilmiş,teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

nalan dayıoğlu
14-08-2008, 11:46
Şelalemin son hali

nalan dayıoğlu
14-08-2008, 11:48
devamı

haxal
15-08-2008, 00:52
buda bu günkü son hali.

artık yavaş yavaş bir şeye benzemeye başladı...

sabah
15-08-2008, 09:33
Yaptıklarınızı hayranlıkla, imrenerek ve merakla izliyorum.

Kolay gelsin:rolleyes:

cemo
15-08-2008, 10:26
Ben de:)))
Ellerinize, emeğinize sağlık arkadaşlar.

nalan dayıoğlu
15-08-2008, 15:46
Sağolun arkadaşlar.
Haxal mükemmel oluyor müthiş güzel iş çıkartıyosunuz.
Motor olarak ne kullanmayı düşünüyorsun.Benim akvaryum motoru oldukça güçlü hemde ucuz ve sessiz .Su sesinin fazla olmasından dolayı sarkıtlar yaparak sesi yumuşatmak istemiştim ama yinede fazla ses oluyordu bende
motorun su çıkısının ağzını daraltarak daha az su pompolamasını sağladım ama
motor gücünü engellediğimden motora zarar verirmi bilemiyorum bu hususta bilgi verebilecek arkadaş varmı acaba?

arman.b
15-08-2008, 22:27
haxal’a
Elinize sağlık beşinizin de. Bayağı güzel bir şey çıkarmışsınız ortaya.

Öncelikle Nalan Hanıma,
Bu ara sabah 8 akşam 9 arası çalışmak zorundayım ne yazık ki!
Ancak cumartesi yarım gün ve Pazar uğraşabileceğim şelale yapımıyla.
Akşamları birkaç dakika foruma girip, gelişmeleri takip ediyorum ama ben sizi biraz geriden takip edeceğim ne yazık ki.
Elbette şelaleyi bitireceğim :)
Plan safhası olması gerekenden biraz daha uzun oluyor diye düşünelim sadece.

Dalgıç motorların su çıkışı, bir vana takılarak kısılabiliyor. Bunu biliyorum. Ben de kullanacağım dalgıç motorun üstteki çıkışına bir vana koymayı düşünüyorum zaten. Elbette sizin kullandığınız motorun tam adını, (fiyatını daha önce söylemiştiniz), nereden alınabileceğini öğrenebilirsem, onu da değerlendirmeyi düşünüyorum.

Havuzun derinliğini de 1m civarında düşünüyorum. Belki biraz daha derin olabilir. Suyun yüzeyi de 3-3,5 m2 olur herhalde. İçine balık koymamı önerdi birkaç kişi. Hatta bir şelale ve havuz imalatçısı ben daha önce yaptığım 2 havuza sazan balığı koydum, gayet de güzel oldu. İstersen yiyebilirsin bile dedi.

Tabi ki ben balıktan hiç anlamam. İnternetten de sazanların toprak havuzlarda yetiştiğini öğrendim. Benim havuzun zemini beton olacak. Bu konuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşların görüşünü rica ediyorum ayrıca.

haxal
16-08-2008, 00:04
Sağolun arkadaşlar.
Haxal mükemmel oluyor müthiş güzel iş çıkartıyosunuz.
Motor olarak ne kullanmayı düşünüyorsun.Benim akvaryum motoru oldukça güçlü hemde ucuz ve sessiz .Su sesinin fazla olmasından dolayı sarkıtlar yaparak sesi yumuşatmak istemiştim ama yinede fazla ses oluyordu bende
motorun su çıkısının ağzını daraltarak daha az su pompolamasını sağladım ama
motor gücünü engellediğimden motora zarar verirmi bilemiyorum bu hususta bilgi verebilecek arkadaş varmı acaba?

teşekkür ederim çok az kaldı, bu gün motorunu aldık, gardena marka, üzerinde yazılanlara göre 5 metre yükseklik ve 6 ton/saat su çevirme kapasitesi var. uzun pazarlıklar sonucu 120 ytl ye kopardık, resmini çekip koyacağım siteye ama yine geç geldik :D

çin malı olmamasına dikkat ettik motorun, bu alman malı imiş aldık...

akvaryum pomposına gelince hicbir sorun olmaz kısabilirsiniz su akışını.

ayrıca ankarada rüzgarlı die bir yer var her türlü insaat malzemesi satılıyor, bulamadım ceresit cr 68 i, yerine başka markalar var ama çok pahallılar, 80 ytl 20 metrekare lik yerin sızdırmazlığını yapan bir marka vardı,ilave mavi boyası 60 ytl, çok geldi. gidip koçtaştan bulursam alacağım ceresit i... birde toz boya...

pazartesi bitirmeyi planlıyoruz,motoru denedik,su sesi ne kadar hoş,o yarım hali ile bile oturup başında çay içtik,ne hoş oldu :):):)

haxal
16-08-2008, 00:08
haxal’a
Elinize sağlık beşinizin de. Bayağı güzel bir şey çıkarmışsınız ortaya.

Öncelikle Nalan Hanıma,
Bu ara sabah 8 akşam 9 arası çalışmak zorundayım ne yazık ki!
Ancak cumartesi yarım gün ve Pazar uğraşabileceğim şelale yapımıyla.
Akşamları birkaç dakika foruma girip, gelişmeleri takip ediyorum ama ben sizi biraz geriden takip edeceğim ne yazık ki.
Elbette şelaleyi bitireceğim :)
Plan safhası olması gerekenden biraz daha uzun oluyor diye düşünelim sadece.

Havuzun derinliğini de 1m civarında düşünüyorum. Belki biraz daha derin olabilir. Suyun yüzeyi de 3-3,5 m2 olur herhalde. İçine balık koymamı önerdi birkaç kişi. Hatta bir şelale ve havuz imalatçısı ben daha önce yaptığım 2 havuza sazan balığı koydum, gayet de güzel oldu. İstersen yiyebilirsin bile dedi.

Tabi ki ben balıktan hiç anlamam. İnternetten de sazanların toprak havuzlarda yetiştiğini öğrendim. Benim havuzun zemini beton olacak. Bu konuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşların görüşünü rica ediyorum ayrıca.

kesinlikle iyi plan yapmalısın,hatta düşün düşün birdaha düşün...

ben birşeyi iyi anladım,ne kadar iyi plan o kadar iyi sonuç.

japon havuz balıkları var , zaten sazangillerden ve renkli oluyorlar,onlardan koy. mükemmel uyarlar ;)

haxal
16-08-2008, 19:36
bunlarda bugün için şelalenin son halleri,
ilk foto aldığımız motoru deneme amaçlı koyduğumuz hali.
son foto ise panoramik görüntü.
az kaldı tamamen bittiğinde boyalı hali ile herhalde daha şık olacak.

Arjin
16-08-2008, 21:55
Emeginize, ellerinize saglik. Bende sonucu merakla bekleyenlerdenim:)

haxal
17-08-2008, 01:24
beyaz çimento işide bitti sayılır, tellerin arka ve aralarını yaptım bugünde...

nalan hanım ın dediği gibi, gazeteleri beyaz çimentoya bulayıp,boşlukları doldurdum,üstlerini de beyaz çimento ile sıvadım...
resmi yok,yarına artık gündüz gözü ile ;)

hepinizin kandili mübarek olsun.

denizakvaryumu
17-08-2008, 19:44
Uğraşanların eline sağlık ama "ben uğraşamam hazır almak istiyorum" diyenler linke bir göz atsın derim :)

http://www.bahceticaret.com/index/default.asp?idl=65

http://www.selale.gen.tr/index/default.asp?idk=437

.

nalan dayıoğlu
20-08-2008, 10:28
Güzel bir gün dileği ile merhaba arkadaşlar.
Şelalenin karşısındaki hamakta yanımda kahvem kucağamda bilgisayarım
güzellikler yaratanları takip etmek ne hoş.Ellerinize sağlık haxal ve ekibi.Resimlerinizde çok net çıktığı için şelalenin tüm ihtişamını görmek mümkün
bende net olarak resimleri yükleyebilseydim keşke,resimleri incelediğimde şelalem olduğundan küçük ve ayrıntılarının yeterince görünmemesi üzücü.
Arman b. işlerinizin yoğunluğu projenizi geciktirsede sizinde harikalar yaratacağınız muhakkak.
Ben şelale yapımına başlamadan önce bazı çizimlerle neyi nereye yapacağımı
belirlemiştim.Hernekadar ,çizimlere su akış yönünü belirlerken tam olarak uyamadıysamda kolaylaştırıcı bir unsur

Sizin bahçeniz çok şirin ve şelale yeri çok müsait.duvarın üzerinden,çıkış yeri belirsiz sonsuzluk hissi verecek bir su akışının çok güzel duracağını düşünüyorum.Güneş ışınları ile su zerreciklerinin pırlanta gibi parladığını düşünmek bile güzel ne dersiniz?

haxal
21-08-2008, 00:21
buyurun son halleri...
bitti.

tugo
21-08-2008, 09:42
Elinize sağlık haxal.

Sıra bitkilerle donatmaya geldi herhalde.

caretta
21-08-2008, 10:26
Acemi olduğunuza eminmisiniz :)) ..? Çok güzel olmuş..Elinize sağlık.

haxal
21-08-2008, 12:26
Elinize sağlık haxal.

Sıra bitkilerle donatmaya geldi herhalde.

evet ama tatilim bitti, artık seneye...

Acemi olduğunuza eminmisiniz :)) ..? Çok güzel olmuş..Elinize sağlık.

kesinlikle eminiz,işe başlamadan önce hiçbir bilgimiz yoktu,tamamen deneyerek ve forumdan öğrendik.
teşekkür ederiz, yapacak arkadaşlara yardım için, bütün aşamaları anlatan bir topic açmayı düşünüyorum.

haxal
22-08-2008, 04:01
Kutlarım, çok güzel yapmışsınız. Bahçenizde çok hoş, keyifli bir köşe olmuş.

Forumda bu konu hakkında emeği gecen ve yardımlarını esirgemeyen herkese biz teşekkür ederiz.

Ali H. ALI
22-08-2008, 13:10
Haxal, calismalarinizi uzaklardan sesizce izledim. Kafanizda bir hayal kurup onu gerceklestirdiniz. Hem de onu, tam olarak nasil yapacaginizi bilmeden cok az bilgilerle yola cikip sonuca ulastiniz ve simdi, Nalan hanim gibi yaptiginiz guzelligin keyfini cikariyorsunuz.

Selalenizin cevresine dikeceginiz bitkilerle orasi daha da guzellesecek. Yorucu bir is gunu sonrasi keyifle dinleneceginiz bir yeriniz olmus. ne guzel..

sporcu123
23-08-2008, 13:25
Sevgili arkadaşlar,
Bende sizlerden fikir almak istiyorum. Bahçe ve inşaat işlerini çok seviyoru ve kendim yapınca büyük keyif alıyorum.
Mevcut yazlık evimin komşu ile olan sınırına bir şelale yapmak istıyorum. Bu fikir yıllardan beri vardı. Ancak yeni komşum ve arkadaşım gelince onunla anı fıkrı paylaştım ve oda çok sıcak baktı.
Bizim yerimiz yaklaşık 45m uzunluğunda ve yaklaşık %30 meyil bulunan bir alan. Bu alan üzerinde iki adet 90cm lik ara kademeler var. Son olarak da yaklaşık 2.10cm yüksekliğinde bir perde duvar var ve bu perde duvarın yanında içinde devamlı su olan ve içinde güçlü bir dalgıç motor bulunan bir keson su kuyusu var.
Düşüncem şu,
Suyu aynı dalgıç ile en tepe noktaya basıp oradan yapacağım şelale vasıtasıyla çeşitli görsellikler sağlayıp kademelerde de ağaç oluklar kullanarak tekrar aynı kuyuya döküp buradan devir daim sağlamaktır.
Bu konuda bana fikir verip yardımcı olabilirseniz sevinirim
Saygılarımla.
İbrahim SAĞIROĞLU

nalan dayıoğlu
23-08-2008, 14:08
Sevgili haxal, Azmin zaferi işte bu! güzel şeyler üretenler güzel şeyler yaşamaya layıktır.
Yapay şelaleler başlığında resimlerle adım adım amotörce yapılan bu ikinci şelale.
Benim resimlerim pek iyi çıkmasada yapım teknikleri ile ilgili paylaşımlarımın arkadaşlara yararlı olduğunu düşünüyorum.Yani şelale yapımı ile
ilgili bilgileri bu başlık altında bulmak mümkün.
Forumdan sucul bitkiler başlığı ile girilerek ulaşılan yapay şelaleler'i bulmak yerine, bilgilerin derli toplu ,kolay ulaşılan bir başlık altında
toplanmasına site yöneticilerimizin yardım ve olurlarını bekliyoruz.

nalan dayıoğlu
23-08-2008, 14:13
Sporcu 123 bahçe resimlerinizi yüklerseniz yardımcı olmaya çalışırız

johncliffhanger
17-09-2008, 15:26
sevgili johncliffhanger, uzun zamandır siteye giremediğimden dolayı şelalenizin yapım aşamasına yetişemedim sanırım.Hernekedar resmini göremediksede anlattıklarınızdan çok güzel olduğunu tahmin ediyorum.zaten emek verilen her şeyin mutlaka gözel olduğu inancını taşıyorum.şu anda yazacaklarım işinize yararmı bilmem ama birilerinin işine yarayabilir.
Ben şelaleyi tel üzerine beyaz çimento ve mermer tozundan yaptığım harç ile sıvayarak yaptığımı yazmıştım. şekil vermek için harç artığının kaldığı kapta biraz ıslattığım gazete kağıtlarına şekil vererek ertesi gün bunları ya telin altına sıkıştırıp kabartılar,**** üzerine harçla tutturarak çıkıntılar yaptım şelelam yapım aşamasında beyaz idi. Daha sonra su izalasyonunu sağlamak için (bu çok önemliydi şelaleyi yaptığım duvarın yan daireye bitişik olması daha dikkatli davranmamı gerektiriyordu)koçtaştan aldığım toz ve sıvı ile karıştırılarak
elde edilen izalasyon karışımını sürdüm şu an depoda olduğu için ismini veremiyorum daha sonra soran olursa bildiririm en son katada bu izalasyon maddesinin içersine karıştırdığım toz boyalar ile istediğim renkleri uyguladım renklerde şu ana kadar hiç bozulma olmadıgı gibi,su sızması **** rutubet gibi sorunda yaşamadık sadece şu anki sorunum su sesinin biraz fazla gelmesi kulağıma bir melodi gibi fısıldamasını istediğimden sarkıtlarla sesi yumuşatmak istiyorum. gizli cennetimde tadına doyulmaz zevki dostlarımla ve ailemle birlikte yaşamak çok güzel aldığınız övgülerde cabası herkese tavsiye ederim

nalan hanım,
bana çok acele olarak o izolasyon maddesinin (toz+sıvı=koçtaş) ismi lazım:( çünkü şelalenin suyu sürekli eksiliyor. su tabanda bir yerlerden sızıyor ama tespit etmem imkansız. çünkü taşlarla girintili çıkıntılı amorf bir şekil verdiğim için, bunu anlamanın bir yolu yok. sadece üstüne bir kat daha astar şeklinde birşey sürmek istiyorum.KOÇTAŞ'a (izmir) bunu sordugumda, böyle birşeyin olmadıgını söylediler:( ama bir sıvıdan bahsettiler çimentoya katmam için. çimento ile tekrar uğraşamam. o zaman sıfırdan tekrar yapmam lazım zemini:(
sizden ricam, bu bahsettiğiniz izolasyon maddesini biraz açıklamanız. içine boya ve toz kattıgımızda özelliğini kaybediyor mu? boya olarak toz boya mı kullandınız izolasyon maddesine katarken? bu karışım harç şeklinde mi? yoksa daha çok akışkan bir sıvı benzeri mi? yani, hazır durumdaki gölet zeminine püskürterek ya da fırça ile (aynı vernik sürer gibi) uygulayabilir miyim?

cevabınız için şimdiden teşekkürler

not: buraya cevap yazdıgınızda, sedat.demir@isbank.net.tr adresime bilgi mahiyetinde mail atarsanız çok sevinirim.

selamlar

sedat demir

johncliffhanger
17-09-2008, 16:05
haxal'a

İkinci tür de iş bittikten sonra dışarıdan kaplanan bir şeydir. (Malayla, fırçayla, püskürtmeyle uygulanan bir sürü çeşitleri var.)

AYLARDIR, BU BİR SÜRÜ ÇEŞİDİN NE OLDUGUNU ARAYIP DURUYORUM:( KOÇTAŞ'TA BULUNAN YAPI MALZEMELERİ YETKİLİLERİ BİLE BÖYLE BİRŞEYİN OLMADIGINI SÖYLEDİ. sizden ricam, bitmiş şelalemin gölet kısmında su kaçıran yerlere yüzeyden vernik atar gibi püskürterek kaplayabileceğim izolasyon maddesi varsa (ki umarım bi sürüdür), bana marka ve çeşit söyler misiniz?

şimdiden çok teşekkür ediyorum. cevabınızı acele olarak bekliyorum. selamlar

sedat demir

praecox
17-09-2008, 16:22
Şu anda aklıma gelen Kalekim fugapool 2900 size tafsiye edebileceğim bir ürün.

nalan dayıoğlu
20-09-2008, 13:06
JOHNCLİFFHANGER 'e
Kullandığım izalasyon maddesinin tam adı Sentetik reçine esaslı su izalasyon harcı (ceresit CR 68). Koçtaştan almıştım toz halinde çimentonun çok inceltilmiş görüntüsünde torba, yanındada bidon içerisinde sıvı var iki maddeyi karıştırarak fırça ile sürülecek kıvamda karışım elde ediliyor. Karışımı
fırça ile sürdüm bir iki kat ve kurumasını bekledim. Fıça darbelerini yağlı boya sürer gibi yapmalısın ki tam kapatma sağlasın.Boya olarakta toz boyayı harcın tozuna karıştırıp üzerine sıvıyı ilave ettim kolay gelsin.
Karışımı azar azar yapmakta yarar var çabuk koyulaşıyor

johncliffhanger
20-09-2008, 23:50
ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim nalan hanım. oysa 2 koçtaş'a da (izmir) meramımı ayrıntılarıyla anlatmış, ama öyle birşeyin olmadıgı cevabını almıştım maalesef:( pztesi ilk işim onu almak olacak. tekrar teşekkürler.saygılarımla,

sedat demir

nalan dayıoğlu
25-09-2008, 21:12
Umarım izalasyon maddesini bularak kullanmışsınızdır. Bende koçtaşta çalışan 4 ayrı kişi ile konuştuktan sonra aralarından bir tanesi yönlendirebilme yetisinde çıktı.

nalan dayıoğlu
03-12-2008, 00:56
Uzun süredir bu bölüme giren yok galiba

karadeniz_28_
14-12-2008, 22:11
Bu gün okudum yaptığınız çalışmalar çok güzel ayrıca ilk baştan itibaren resimli anlatımlarınızda gayet öğretici teşekkürler.Bende bahçeme şelale ve havuz yapmayı düşünüyorum nasıl olur bilmiyorum.Resimli anlatımdan biraz fikir sahibi oldum sayenizde.

nalan dayıoğlu
30-12-2008, 19:43
Yapay şelaleler yerini bulmuş düzenleme için teşekkürler.

nariçi
30-12-2008, 19:58
Belediyelerin yaptırdığı beton bazlı şelale çalışmalarında teknik olarak hangi madeleri veya özelliği olan maddeleri kullanıyorlar ? Çimentonun yapırıcı yalıtkan (geçirmezlik özelliği) don dayanıklılığı olan özel bir türümü var yoksa bilinen inşaat malzemeleri mi kullanılıyor.? Önümüzdeki yaza bir şelale çalışması yapmak istiyorum inşallah.

nalan dayıoğlu
19-02-2009, 12:25
Merhaba Nariçi,
Belediyelerin tekniği hakkında fikrim yok ama benim tekniğimlede oldukça dayanıklı bir şelale yapılıyor.Ayrıntılı bilgiyi bu başlık altında bulabilirsin başarılar.

nariçi
19-02-2009, 14:31
Merhaba, ilginiz için çok teşekkürler.

kalafat
11-03-2009, 13:54
Merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Arka bakçeme yapmak istediğim mini şelaleli havuz için örnek, plan, resim arıyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.

nalan dayıoğlu
13-03-2009, 23:28
Merhaba,

Bu başlık altında birçok örnek var sana ışık tutar umarım başarılar.

johncliffhanger
13-04-2009, 15:36
Nalan hanım,

Şöyle ki fugapool ile kaplanan yerler taş görüntüsünde kalması istenen yerler. Bunu çok kolay çıplak styropor malzemeye tatbik edebiliyorsunuz. uygun renklendirme tozları da mevcut. styroporun yüzeyine sıktığınız silikonu elle bir güzel sıvazlayıp torf dolu bir kabın içine bastırıyorsunuz veya üzerine torf serpiştirip silikona basıyorsunuz. Bu işlemi iyi yapmamanız halinde yer yer açılmalar gözükebiliyor ise de bundan dolayı siyah silikon kullanmanız bu tarz sırıtmaları önlüyor. zaten bu zaman zarfında özelikle gölgelik yerleri ciğer otu gibi yosunlar çoktan kaplamış oluyor.

arkadaşlar merhaba,
ben de şelalenin yüzeyini ince bir tabaka silikon ile kaplayıp, üzerine torf serperek ciğerotu gibi yosunların çıkması için zemin hazırlayayım dedim. ama aylar geçmesine rağmen bir tek yosun görmedim:( nerede hata yapmış olabilirim?

elimle silikonu sıvazlamış olmam, hava ile torfun irtibatını mı kesti?
sürekli güneş gören bir alanda olması mı yosunlaşmaya engel oldu?
su zerreciği şeklinde fıskiye ile su püskürtmüştüm. su görmemesi mi lazımdı?

not:bir de, herşey kitabına göre olsaydı, ne kadar sürede yosun kaplardı zemini?

cevaplar için teşekkürler

sedat demir

kalafat
27-04-2009, 10:27
Arkadaşlar,

İnternette yaptığım araştırmalar sonucu nihayet arka bahçeme yapmak istediğim yapay şelale nin nasıl bir şey olacağına karar verdim. 2 haftasonu zaman harcayarak aşağıda resmini göreceğiniz yapay şelalemi dün 26.04.2009 günü tamamladım. Sizin yaptıklarınız gibi muhteşem görünümlü ve büyük olmasada dar bütçem ve zamanım ancak buna müsaade ettiği için basit bir şey yapabildim. Önce kullandığım malzemeleri ve fiyatlarını vereyim:

1. ATMAN marka 2 metreye su basabilen dalgıç akvaryum motoru: 30 TL
2. Oduncudan kilo işi aldığım içi oyuk meşe ağacı kütüğü: 8 TL
3. Plastik Bebek küveti : 7 TL
4. Seramik odun figürü ve toprak küp : 5 TL
5. Kalın ve ince 2 adet hortum (toplam 1,5 mtr) 3 TL
6. Gökova-Ören kıyılarından eşimle beraber topladığımız taşlar : -
7. Silikon 1 tüp 3 TL
8. Oluklu kiremit 2 adet (zaten vardı fiyatını bilmiyorum)

Böylece toplam maliyet 56 TL oldu.

Yapılışı: Önce toprak küvet derinliğinde kazılıyor ve içine yerleştiriliyor. Sonra deniz kenarından topladığımız taşları silikon ile küvetin içine ve yan kenarlarına yapıştırıyoruz. Toprak küp ün altını matkapla delip dalgıç motordan gelen hortumu buraya monte ediyoruz. Daha sonra ağaç kütüğünü, oluk kiremitleri ve diğer aksesuarları yerleştiriyoruz. Havuzun etrafına çim tohumu ektim 15-20 gün sonra etrafı daha da yeşillik olacak. Yosuna karşı havuzun içine havuz tuzu- kimyasalı atmayı düşünüyorum ama su içmeye gelen kuş ve kedilere bir zararı olurmu acaba? Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Not: Yapak şelale yapacak arkadaşlara tavsiyem kullanacakları motorun mutlaka sessiz çalışan akvaryum tipi motorlardan seçmeleri. Amaç dinlenmek ve stres atmak olunca devamlı vınlayan ve yüksek desibel ses çıkaran motorlar bu amaca uygun değil bence.

k0900
27-04-2009, 10:50
Çok ekonomik üretmissiniz, tebrikler.

kalafat
27-04-2009, 11:07
Çok teşekkür ederim, ama proje daha bitmedi artık yaz boyunca çeşitli eklentiler gece için aydınlatmalar vs ile uğraşırım sanıyorum.

Selamlar,

tugo
27-04-2009, 11:11
Elinize sağlık Sayın Kalafat, gayet güzel ve pratik olmuş.
Bence o güzelliğin içine kimyasal atmayın, dediğiniz gibi. Yosun tutsa da başka bir güzellik ama zaten o küçük alanda arasıra elle basit bir temizlik yaparak onu da engelliyebilirsiniz.

Kuşlar, kediler, pervaneler gelecek, güzel olacak.

tugo
27-04-2009, 11:12
Ayrıca ben olsam, kütüğü özellikle yosunlandırmaya çalışırdım, bir de böyle düşünün.

kalafat
27-04-2009, 11:20
Güzel fikir ama yosunlanmayı nasıl hızlandırabilirim acaba? Devamlı ıslak bırakmaktan başka yapabileceğim bir şey varmı? Kimyasaldan hemen vazgeçtim uyarınız için teşekkürler.

gilan
27-04-2009, 11:20
Küvete silikonla taş yapıştırma fikrini çok beğendim, çok doğal bir görüntü olmuş, tebrikler :)

kalafat
27-04-2009, 15:12
Teşekkürler Sayın Gilan,

Bakalım ileride güneş ve suyun etkisiyle yumşama yapacak, yapışan taşlar dökülmeye başlayacakmı göreceğiz. B planı olarakta sıcak silikon tabancası ile daha sağlam yapıştırabileceğimi planlıyorum.

Selamlar

tugo
27-04-2009, 18:59
Güzel fikir ama yosunlanmayı nasıl hızlandırabilirim acaba? Devamlı ıslak bırakmaktan başka yapabileceğim bir şey varmı? .

Ben bir ara, toprak ve beton zeminde internetten okuduğum, yoğurt, bira vs gibi şeylerle denedim ama olmadı. Ancak sizinki ıslak ortam ve zemini ağaç olduğu için, bilgili arkadaşlarımız daha geçerli yollar önereceklerdir herhalde.

gilan
28-04-2009, 09:52
Küçük ve pratik bir şelale yapmak isteyenler için örnek olabilecek çok güzel iki çalışmaya rastladım:

http://www.akvaryum.com/FORUM/selale_yapimi_(balkon_i%C3%A7in_portatif)_k194292. asp?PN=1
http://www.akvaryum.com/Forum/ev_tipi_dogal_selale_yapimi_!*!*!*!*!*!*!*!_k24990 3.asp?PN=1

İlk linkin 6.sayfasında da dekore edilmiş çok başarılı bir örnek şelale var.

127683

kalafat
28-04-2009, 11:23
Güzel ama bence doğal taş kullansalardı daha gerçekçi, naturel bir görüntü oluşurdu.

gilan
28-04-2009, 11:51
Bu daha çok hafifliğinden ve pratikliğinden tercih edilecek bir yöntem. "Bugün şuraya koyayım, seneye bu köşeye taşırım, hatta kışın da salona koyarım" denilebilir neredeyse :)
Ama mümkünse doğal taş tabi en güzeli.

Ben mayıs sonu gibi bu strafor şelaleden yapmayı düşünüyorum bakalım.

kalafat
28-04-2009, 14:36
Projenizde başarılar diliyorum, yapım aşamalarını paylaşırsanız memnun oluruz.

Kolay gelsin.

Volare
16-08-2009, 16:58
İzmirdeki kuru hava beni de bu tür arayışlara sevk etti .
Bulduğum tüm dekoratif şelale , havuz ve fıskiyeler sürekli bir elektrik ve su kaynağı gerektiriyor . Web aramalarımda güneş enerjisiyle beslenen motor kullanarak portatif fıskıye ve şelale bolluğu ve çeşitliliği göze çarpıyor .
Ne hikmetse Türkiyeye gelememiş .
Gönül ister ki salonumuzda gerçek bir Shannon Falls olsun ama , bahçemizde
çevreye zararsız ,asgari enerji kullanımıyla nem oranını arttıran bu minik şelalerden olsa , hoş olmaz mı ?

Volare
17-08-2009, 14:04
bu çok tatlı;)

keskinmercan
29-08-2009, 00:24
yapay şelale için granit küp taş (https://insaat.net/granit-kup-tasinin-peyzaj-sektoru-icin-onemi/) veya kayrak taşı (https://insaat.net/kayrak-tasi-fiyatlari-ve-kullanim-alanlari/) kullansanız yine şık bir görüntü olabilirdi. temin kısımlarını linklerle belirttim iyi calismalar.

Volare
29-08-2009, 00:39
Teşekkürler ,
zaten daha proje aşamasında , güneş pilin Türkiyeden alıp ,
o pille çalışacak motoru da eBay'dan alacağız galiba ... henüz karar aşamasındayız .

nalan dayıoğlu
04-11-2009, 13:06
volare şelale yapımına başladınızmı,güneş enerjisi ile çalışan motor hem ekonomik hemde doğa dostu başarılar dilerim.

denizakvaryumu
04-11-2009, 20:56
http://www.qualityhomeandgarden.com/page/2695445

Elektrik derdine son, sn.volarenin de yazdığı gibi artık güneş enerjisi ile çalışan süs havuzları var.

gurcooo
09-01-2010, 19:45
Arkadaşlar aşağıda verdiğim linkte yapay kayanın nasıl yapıldığı, hangi malzemeler kullanıldığı detaylı bir şekilde açıklanıyor. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar türkçeye çevirip burada paylaşırsa herkes faydalanır sanırım..:o

http://www.artificialrock.ca/concrete.html

krytkl
27-03-2011, 19:45
Şöyle bi öneri de bulunabilirim, doğal taşlarla süslenebilir mesela küp taş (http://www.kuptas.gen.tr) kullanılabilir yahut maaliyet konusunda bir sıkıntınız yok ise kayrak (http://www.kayrak.net) özellikle de 1-3 cm aralığında tercih ederseniz hoş bir süsleme elde edilebilir. İhtiyaç olması halinde tedarik yapılabilecek yeri bağlantıyla da gösterdim. Saygılarımı sunarım.

Denizm
10-09-2012, 00:52
merhaba arkadaşlar,acaba küçük bir süs havuzunda pille çalışan bir sistem uygulanabilirmi?Ve uygulanabilirse,nasıl uygulayabilirim.
Yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler

nildasamlı
15-11-2013, 11:09
Çok güzel bir örneği sizinle paylaşmak istedim. Ben bahçeme seneye yapmayı planlıyorum öncesinde bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

dexar
30-07-2014, 22:29
merhaba arkadaşlar,
bu da benim bahçemdeki şelalem kendi el emeğim henüz tam olarak bitmedi.
http://i.hizliresim.com/q9MAlB.jpg
http://i.hizliresim.com/M9p1yk.jpg
http://i.hizliresim.com/Q1BPlv.jpg

Aytac Kececi
24-07-2015, 21:47
Bütün örnekler ve harcanan emekler cok güzel olmuş. Sn. dexar sizin selaleniz benimde bahceme yaptığım havuzun arka tarafına bi nevi fikir oldu. Cok saolun.
Buda benim havuzum. Kafa motoru
alınca son rütuşlari yapıp bitiricem. Sizin şelalenize benzer bir şey de yapicam arkaya İnsAllah.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/24/43d15f551403bbe0e0490a6eaa8e8878.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/24/fabfc39ebab59c60590b7d05a4bc58a3.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/24/a5f3c817dda9321ef2358a68005fa8c6.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/24/cdfb1ce6e35eef196b609f3197f57cff.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/24/af780f9c7e98bfcdbc71eb65839b95d1.jpg

Dabilg
17-06-2020, 14:30
harç olarak beyaz çimento ve mermer tozu kullandım.
Nalan hanım uzun zaman geçmiş ama beyaz çimento ve mermer tozunun bir oranı var mı acaba? birde suyla temas sonucu zarar görüyor mu?

Portakal Rengi
18-06-2020, 10:28
Nalan hanım uzun zaman geçmiş ama beyaz çimento ve mermer tozunun bir oranı var mı acaba? birde suyla temas sonucu zarar görüyor mu?

Nalan Hn ın kullandığı oran ilk sayfalarda var. 2 ye 1 şeklinde. Soruya yanıt olarak yazmış.

hosseda
18-06-2020, 11:24
Tüm bahçe ve evin duvar derzlerinde ustanın birlikte kullandığı üç malzeme vardı; çimento-kireç- mermer tozu. Yıllar geçti herhangi bir bozulma olmadı ve herhangi bir sorun da yaşamadık (karıştırma oranı konusunda bilgim yok).