View Full Version : Semizotu (Soğukluk)
Derya Özen
14-07-2007, 09:35
Bu ot bir hayli arsız yetişiyor. Sürekli soğuk olmasından ötürü, yaz aylarında tarlada çalışan köylüler için bir çeşit soğuklanma aracı. Belkide bu yüzden ona soğukluk diyorlar. Ayrıca bu ottan cacık da yapılıyor.
Semizotuna ıspartada töhmeken diyorlar. Ben semizotu dediğimde kadınlar şaşırmıştı :D . Hem onu haşlayıp üzerine yoğurt dökünce çok güzel olur. Bir de çiğken zeytinyağı yoğurt biraz da semizotunun taze dallarından koyup baharatlayınca... off yeme de yanında yat.
Semiz otlarını elle parçalıyorsunuz.
Derin bir kaseye alıyorsunuz. ( Klasik yuvarlak borcam büyüklüğünde bir kase olabilir.)
6-7 diş sarmısağı içinde ince ince doğruyorsunuz. ( Ezmek yok doğaranacak.)
Sonra 3 adet orta boy domatesin kabuklarını soyup içinde doğruyorsunuz. Ve üstüne tuz ve sızma zeytinyağı ilave ediyorsunuz. AFİYET OLSUN.
Not: Ekşi sevenler limon ve balzamik sirke ilave edebilir.
Sağol zenfree domatesi rendelesek de ilginç olur herhalde :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.