View Full Version : Eğşi otu
Sebahattin Sargın
14-05-2007, 18:59
Arkadaşlar bir ot daha gösteriyim. Ben üstteki dikene o ismi dedim ama "eğşi otu" denilen ot budur efendim. Buda iyice temizlendikten sonra, bol soğan, salça ve yağ ile kavrulup mideye indiriliyor.
mmenekşe
31-03-2010, 08:47
Bu kuzu kulağına beziyor.Bıçak sırtı labadası da denir
Yusuf AYCAN
08-04-2010, 15:13
evet bu ot kuzu kulağı. baharda bol miktarda olur. bir pikniğe gittiğimizde top oynadıktan sonra hararetimizi kesmesi için yaprak olarak yeriz. yemeğinin olduğunu duymamıştım.
sevgili akadaşlar bu kuzu kulağı değil. Labada türünden bir ottur biz buna Bandırma ve köylerinde akkızılbacak deriz bu mevsimde bol miktarda bulabiliriz. ıspanak gibi pişer pirinçli, bulgurlu yemeği olur. Böreğide çok güzeldir hafif ekşili bir tadı vardır. ama toplarken labadayla karıştırmayın.labada buna çok benzer ama irive büyük yapraklıdır.Bu ot ise yere yapışık ve küçük yapraklı olur.resimdekiler çok güzel olsada yesek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.