Bağlan

View Full Version : Hoya diversifolia

Sevilay
27-10-2007, 16:07
Hoya Diversifolia Eylül 14'de elimde idi.
Parça pinçik yapmama ve iki çelikten 7 çelik elde etmeme rağmen gayet dirayetli çıktı.
Hepsi daha köklenirken suda yaprak sürgünü vermeye başladı.

Şu anda bir tanesi bayağı büyüdü ve ben bebeğim ilk dişini çıkarmış gibi mutluyum.:p
Sanırım Hoyaların içinde en hiperaktif olanı Hoya Diversifoila.
Hatırlarsanız sevgili Hoyadağ'ın ki de büyüyüp yanındaki Carnosa'ya sardırmıştı kendini.
Biraz küçük gibi çıkmış ama sadece yaprak 1,5cm.

23187

hoyadag
27-10-2007, 16:28
Diversifolia, şimdiye kadar incelenen türler içinde büyüme hızı en yüksek ve bakımı en kolay olan tür. Yeni başlayanlar için bulunmaz bir bitki. Diğer 4 çeşit mum çiçeğinin hiçbirinde olmadığı kadar güçlü bir sarılma güdüsü gösteriyor. Uzayan bir sürgünün bedenine bir şey(İp, başka bir dal, veya çubuk) değdiği anda, o tarafa doğru bükülmeye başlıyor, ve onu sarmaya çalışıyor. Bilenler bilir, asma bitkisinin tutunucu dalları gibi. Diğer mum türlerinde de sarılma durumu olsa da bu kadar bariz olarak görmemiştim.

ilknur aşık
26-03-2009, 06:56
Dün sabah diversifolianın yapraklarının olması gerekenden daha yumuşak bir yapıya sahip olduğunu fark ettim. Yaklaşık 1/2 metreye ulaşmış ve sonra büyümesi durmuştu, bende mevsime bağlamıştım. Ama dün yerlerini değiştiriken bu durum dikkatimi çekti. Sanki yaprakları susuz kalmış gibi yumuşak ve diri değil. Sizdekiler nasıl ve bu durumu düzeltmem için ne yapmalıyım? Gerçi ben hemen dün vitaminli su ile suladım ama başkaca yapılacak bir şey varmı?

Nail Sarı
09-04-2009, 12:11
3 nisanda 3 tane Hoya Diversifolia çeliğini toprakla buluşturdum. Bakalım gelişimleri nasıl olacak? Gelişmeleri kendi başlığım altında paylaşacağım.

kaktüs
16-04-2009, 08:48
Dün sabah diversifolianın yapraklarının olması gerekenden daha yumuşak bir yapıya sahip olduğunu fark ettim. Yaklaşık 1/2 metreye ulaşmış ve sonra büyümesi durmuştu, bende mevsime bağlamıştım. Ama dün yerlerini değiştiriken bu durum dikkatimi çekti. Sanki yaprakları susuz kalmış gibi yumuşak ve diri değil. Sizdekiler nasıl ve bu durumu düzeltmem için ne yapmalıyım? Gerçi ben hemen dün vitaminli su ile suladım ama başkaca yapılacak bir şey varmı?

Sorunu bulabildiniz mi?
Şimdiki durumları nasıl?

ilknur aşık
16-04-2009, 21:49
Sanıyorum kök çürümesi olmuş. Elimdeki bitkiyi resmen doğradım, belki çıkan çelikler tutar diye. Ana bitki öldü, çeliklerin bir kısmı da sararıp öldü, bir **** iki tane çelik kaldı. Bekliyorum.

maki01
03-01-2010, 13:21
Sevgili dkp'nin hediye ettiği çeliği , 3 parçaya bölerek dikmiştim. İlk 2 çeliğim kısa sürede köklendi ve filiz verdi. Üçüncü çeliğimde minicik ucunu göstermiş.

Saksıda arka ortada duran minik nokta, yeni filizim :)

120408

Orkun Kırcı
03-01-2010, 22:57
Oy oy oyyy maşallah, elinize emeğinize sağlık.

maki01
27-05-2010, 14:52
Miniş diversifoliam güneşi çok sevdi, o da özgür hoyalar arasına katıldı. Saksısından her gün adım adım uzaklaşıyor :)

147366

Yeni sürgünler veriyor:)

147367

Ve aynı dalda farklı bir sürgün:) Ne dersiniz çiçek sürgünü olabilir mi?

147368

Orkun Kırcı
27-05-2010, 15:27
Hadi hayırlısı. :)

yeşillim
27-05-2010, 15:37
Sevgili Maki01
Çelik halinden bu aşamaya ne kadar sürede geldi?
Bir de gübre verdiniz mi? bakımında özellikle uyguladığınız
birşey var mı?
Teşekkürler.

maki01
27-05-2010, 17:08
Yaklaşık 8 ay olmuş sevgili yeşillim.

1 defa potasyum oranı yüksek gübre ve humik asit verdim. Yumurtanın haşlama suyunu ve izelementleri içeren sıvı gübreyi arada veriyorum. Kesin olarak hatırlamamakla birlikte mikrobiyolojik gübreyi çeliği ilk dikerken vermişimdir diye düşünüyorum. Mikrobiyolojik gübrem o günlerde bitmiş olabilir, bu nedenle kesin bir şey söyleyemiyorum ama bugün yenileri geldi ve vermeye devam edeceğim. Toprak harcında keçi gübresi de vardı. Sulamaya özen gösteriyorum, kurudukça az miktarda suluyorum.

Sanırım hepsi bu :)

dkp
27-05-2010, 21:57
Yapraklar arası uzunluk, bitkini gübre takviyesi (özellikle Hümikasit) aldığının işareti, gelen huhtemel, yeni bir sürgündür, böyle giderse 4-5 ay sonra size sera gerekiyor ..(Carnosa'lar, yeni gelenler, vs,vs,...):D Sonbaharda yapılcak budama, hem bitkiyi kuvvetli kılacak, hem yeni Diversifolia' lar doğacak...:D

Fatih
27-05-2010, 22:25
...
1 defa potasyum oranı yüksek gübre ve humik asit verdim.. ..

Hümik asiti zirai ilaç satan yerlerden hümik asit deyince verirler mi ya da başka bir ismi var mı?

maki01
27-05-2010, 22:46
Sevgili dkp,

Değerli yorumlarınız için teşekkürler , sayenizde salonum seraya dönüşmekte:) En çok sevgili Faruk sevinecek bu habere. İlk çelikler için ona söz vermiştim :)

maki01
27-05-2010, 22:49
Fatih'cim mtuncer52'den iri taneli ve toz humik asit almıştım.

Yeni diktiğim çeliklerin harcına iri taneli olanlardan ekledim. Eskilere ise diversifolia da dahil, toz olanı suda eriterek verdim.

maki01
30-05-2010, 14:24
Alt fotoğrafta (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=647113&postcount=9)yer alan turuncumsu sürgün düştü, geriye küçük bir çıkıntı kaldı. Herhalde çiçek sürgünüymüş.

maki01
30-05-2010, 23:51
Bugün durum daha netleşti. Aynı boğumdan hem çiçek sürgünü , hem normal sürgün geliyormuş diye yorum yaptım kendimce. Ne kadar doğru bilmiyorum. Boş olan göz turuncumsu sürgünün döküldüğü göz.

148307

maki01
09-06-2010, 11:49
Çok kısa sürede ne kadar gelişmiş değil mi? Yine nazarım değecek:)

151204

İlkin
09-06-2010, 12:43
Maşallah çok güzel büyümüş. Bu türün çiçeklerine bayılıyorum umarım en kısa zamanda görürüz. :)

maki01
09-06-2010, 14:23
Teşekkürler Faruk'cum.

Adana'da batıya bakan bir pencere önünde ,tül perde arkasından 4-5 saat güneş ışığı alıyorlar. Fazla güneş ışığının yaprakları sarartığı söyleniyor. Carnosam, geçen yazı aynı koşullarda koyu yeşil ve iri yapraklar vererek geçirdi. Diversifolia, kerrii ve pubx 282'nin ilk yazları olacak. Gelişmelerine göre güneş ışığını ayarlamaya çalışacağım. Belki carnosa gibi onlar da sever bulundukları ortamı.

cicada
09-06-2010, 16:28
Bana kalırsa bunlar en yakın zamanda açar, hem sizi hem de bizi sevindirirler. Çok çok sağlıklar maşallah aman nazar değmesin.

Hydrosuccess
06-07-2010, 23:20
Paul Shirley'den gelen çeliklerden büyüttüğüm Hoya Diversifolia ve yaprak detayı.Henüz çiçek gelişimi yok.Çiçek tomurcukları çok küçük.

Faruk
07-07-2010, 00:40
Paul Shirley'den gelen çeliklerden büyüttüğüm Hoya Diversifolia ve yaprak detayı.Henüz çiçek gelişimi yok.Çiçek tomurcukları çok küçük.

Of ya bu nasıl bir bakımdır şaşırdım kaldım.:dilli: Bütün hoyalarınızda çiçek var sanırım...

maki01
17-10-2010, 20:19
Diversifoliama bir şeyler oluyor.

Deliler gibi yeni sürgün veriyor ama yeni sürgünlerdeki yapraklar gelişemeden sararıp dökülüyor. Kökle ilgili problem olsa sürgün vermeye devam etmez ya da eski yapraklarını da döker. Besleyemiyor diye kimyasal gübre de verdim ama sorun hala devam ediyor. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

175605

175606

175607

175608

elek
17-10-2010, 20:42
Sayın Maki01 bildiğiniz gibi çok yeniyim hoya yetiştirme konusunda, ancak mesajınıza eklediğiniz ilk resmi görünce sararmaların hava akımı nedeniyle olabileceğini düşündüm. Alt ve orta kısımlar önündeki koltuk sayesinde korunabiliyor ancak üstte set olacak herhangi birşey olmadığından direk esinti nedeniyle bitki etkileniyor olabilir mi?

Hydrosuccess
17-10-2010, 20:47
Sayın Maki01, bunun bir sorun olduğuna nasıl karar verdiniz? Çoğu hoya türü tropikal ormanlarda ağaçların alt bölümlerinde/bazen hemen dibinde ve düşen/çürüyen yaprakların üzerinde köklenirler.Ancak enerji üretimi/fotosentez için ışığın daha fazla olduğu ağacın üst bölümüne doğru bazı türlerde metreleri bulan filizler uzatırlar.Bu filizler üzerindeki yapraklar (bir yararı olmadığı için) bitki tarafından atılır.İstedikleri ortama ulaşınca yeniden yaprak çıkışı/yan dallanma ve çiçeklenme başlar.Bizim yaşam ortamlarımızda böylesi mesafeler yok ancak bitkinin ortamında bir şekilde ışık azalması olmuşsa veya mevsimsellikle ışık azalınca bitki genetik kodları doğrultusunda uzun dallar atabilir.Bir kaç türde (diversifolia dahil) benim de yaşadığım normal bir durum.Bu filizler kesilmeli mi ? Açıkçası hiçbir bilgim ve tecrübem yok.Ben mümkün olduğunca kesmemeye çalışıyorum.

maki01
17-10-2010, 23:37
Sevgili elek,

Önünde koltuk yok, puf var sadece. Yani olay hava akımı değil. Bitki genel olarak çok sağlıklı. Neredeyse her boğumdan sürgün verme eğiliminde. Çeliği 1 sene önce sevgili dkp hediye etmişti. Henüz çiçek vermese de güzel gelişti. 4 ay önceki fotoğrafına (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=658157&postcount=3)bakınca gelişmesini daha net görebiliyorum :)

Sevgili Hydrosuccess,

Yorum ve bilgi için teşekkür ederim. Yapraklarında oluşan mantarımsı lekeler nedeniyle ;diğer hoyalarıma da bulaşmasını önlemek için ; batıya bakan pencere önünden alıp, daha havadar bir yere çekmiştim. Yapraklarındaki hastalık her ne ise bitti. Ortam bol ışıklı ancak direkt güneş ışığı almıyor.

Diğer hoyalarım pencere önünde zaman zaman direkt, genellikle tül perde arkasından en az 5-6 saat güneş ışığı alıyorlar. Onlarda da sürgün sayısı çok fazla ancak yapraklarında dökülme problemi yok.

Fazla sayıda sürgün verme nedenini kullandığım biyolojik gübreye yani ROA'ya bağlıyorum. İçerdiği organik NPK'nın yetersiz kalabileceğini düşünerek sadece diversifoliayaya kimyasal gübre de verdim ama sorun dediğiniz gibi doğal gelişimi olmalı.

Tekrar pencere önüne alacağım. Destek için teşekkürler.

yağ-mur
18-10-2010, 01:57
hoya çiçeğinin türlerini bilmiyorum ama geçen gün pazara boyu bir metreden fazla olan bir mum çiçeği gelmişti satıcı 10 lira istedi ama üzerimde hiç para olmadığı için malesef alamadım sizce fiyatı uygun muydu?

İlkin
18-10-2010, 11:03
Sevgili maki sizinkisi inanılmaz büyümüş. Ben de bir sorun göremedim bitkinizde. Belki büyüme esnasında dokunmuş olabilirsiniz yaprak yerine belki geçen biri çarpmıştır ya da nem eksikliği olabilir havalardan su azlığı çokluğundan etkilenmiş olabilir ve o gözden yaprak vermemiş olabilir. İlerleyen zamanlarda yaprak olmayan gözden sürgünler çıkacaktır mutlaka. Aynı durum benim hoyalarda da oluyor.

Bendeki de baya hızlı büyüyüp gelişiyor ama çiçek yok henüz maalesef. Neden çiçeklenmiyor açıkçası çok merak ediyorum. Su vermiyorum strese girsin diye olmuyor, suyunu eksik etmiyorum yine olmuyor. Gübre takviyesi de yapıyorum. Bakalım belki de çiçeklenmesi için daha zamanı vardır... :rolleyes:

175659

Bendeki diversifolia çok fazla kök veriyor göz ve dal çevresinden ben de bundan muzdaripim!.. Belki de fazla nem, su istiyor bu şekilde köklerini çıkartarak suya ulaşmaya çalışıyor.

Hydrosuccess
18-10-2010, 16:05
Bendeki diversifolia da epey gelişti ancak çiçeklenmedi.Diversifolia çok uzayan ve nispeten geç çiçeklenen bir tür.Bendekinde de uzun filiz gelişimleri mevcut.Habitat fotoğraflarında ağaçların alt bölümünden aydınlık üst bölümlere ulaşan az yapraklı dallarda 10-15 çiçek öbeği oluşturan diversifolialar var.Sabırla bitkinin büyümesini beklememiz veya mümkünse bitkiye aydınlık ve sıcak üst noktaya ulaştığını düşündürtmemiz gerekli.(heyecan verici bir problem daha)

İlkin
18-10-2010, 16:13
Sizin bitkiniz de çok sağlıklı görünüyor sayın hydrosuccess. Emeklerinize sağlık. Sizinkinde de dalların üstünde kökler çıkıyor mu merak ediyorum. ( Bendeki kökler çok abartı geliyor. )Siz daha fazla nem'e maruz bırakıyorsunuz bitkinizi. Eğer bendeki kadar kök oluşumu yoksa benim verdiğim suyun ona az geldiğine karar vereceğim.

Hydrosuccess
18-10-2010, 16:24
Teşekkürler Sayın İlkin.Gövdeden çıkan ''aerial'' hava kökleri bitkinin genel (kök bölgesindeki) su ihtiyacı ile ilgili değildir.Her türde görülmeyen bu yapılar havada nem oranı artarsa ortaya çıkar ve belirginleşir.Nem düştüğü zaman daha kuru odunsu bir yapıya dönüşür.Hava köklerini en çok çelikleri köklendirirken mini sera ortamında görüyorum.Bitki ev ortamına çıkınca bu kökler azalıyor.Yine de ortamda nem oranını yüksek tuttuğumdan tüm bitkilerde hava kökleri mevcut.

maki01
18-10-2010, 22:17
Sevgili maki sizinkisi inanılmaz büyümüş. Ben de bir sorun göremedim bitkinizde. Belki büyüme esnasında dokunmuş olabilirsiniz yaprak yerine belki geçen biri çarpmıştır ya da nem eksikliği olabilir havalardan su azlığı çokluğundan etkilenmiş olabilir ve o gözden yaprak vermemiş olabilir. İlerleyen zamanlarda yaprak olmayan gözden sürgünler çıkacaktır mutlaka.

Sevgili İlkin,

Hoyalarıma benim dışımda sadece köpeğim dokunabiliyor. O da 6 Kg'lık minnoş bir köpek. İlk günlerde tadına baktı ve sevmedi. Artık sadece sulama filan yaparken o da gelip kokluyor, burnuyla azcık sever gibi yapıyor ama dediğim gibi yeni filizlere uzanamayacak kadar küçük :)

Özet olarak, yeni sürgünlere ve yaprağa dokunmuyorum. Her gözden yaprak veriyor ama büyütemiyor. Hydrosuccess'in açıklamaları biraz rahatlamamı sağladı. Dediği gibi bunların arkasından belki de çiçeğini görebilirim :)

Sevgiler.

yeşillim
29-01-2012, 19:28
Tür hemen hemen tüm hoyacılarda olmasına rağmen çiçek açan oldu mu?
Aradım forumda görsellere baktım Türkiye'de açmış göremedim!
Merak da etmiyor değilim.

missmenas
30-01-2012, 00:42
Aynen bende merak ediyorum. Henüz hiçkimse başaramadı, ilk çiçek zannediyorum Ege Botanik Bahçesinden bizlere tebessüm edecek.

yeşillim
08-03-2012, 08:24
Bence çıkarsa toprak kültüründe çıkmayacak türün ilk çiçekleri!.

bozo.0606
03-06-2012, 18:58
diversifoliam bir türlü açmıyor ya da bu türmü açmıyor. besin takviyesi yarasa gübresi ışıklı ortam herşeyi denedim..:mad::mad::(

yardımcı olabilecek varmı?:confused:

missmenas
04-06-2012, 16:46
Sevgili bozo.0606,
Sorunumuz ortak bir sorun. Çiçek açtırmayı başarabilirsem mutlaka paylaşacağım.
Gelişiminde çok güzel sergilemeiş aslında tam çiçeğe geçme zamanıda sayılır. Batıya bakan bol aydınlık pencere kenarında, az su verilmeli bu türe belki ozaman çiçeğe geçebilir. Tür olarak arada bir toprağının kuru olması gerekiyormuş.
Sanırım Türkiye'de henüz hiçkimse açtırmayı başaramadı, oysa her Hoya Sevdalısının başköşesini kapmış durumda.
Dilerim ilk çiçekler hepimize senden gelir.

bozo.0606
04-06-2012, 19:47
Sevgili Hatice Hanım ;
Yazdıklarınızı okuyunca tamda dediğiniz gibi baktığıma karar verdim. Zaman zaman toprağını kurutuyorum kötü bir tepki vermiyor aksine dahada parlıyor. Batı taraf değil doğu tarafta sabah güneşi görüyor ( batı pencerem yok ) az fısfıslıyorum. kuruma yaprak dökme görmedim
Eğer ilk ben çiçeklendirirsem deliririm herhalde. Kesinlikle zevkle paylaşırım.
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

bozo.0606
13-06-2012, 20:01
Sevgili Missmenas ;

Nasılsa buradanda görürsünüz. Diversifolianın saksısını değiştirmeliyim mi? Manzaraya bakın..:o

fotoğraf netten alıntı değildir. bizzat çektim..:confused:

missmenas
13-06-2012, 20:27
Sevgili bozo.0606,
aslında böyle olunca saksı değişimi yapıyoruz. Bence değiştirmeseniz kökler sarmış saksıyı belkide çiçeğe geçer bu durumda. Baktınız çiçeğe geçme durumu yok gelecek Yaza değişim yaparsınız. Benimkisi sadece bir öneri, bu köklerin böyle dışarı çıkmasından dolayı Hoyanızı kaybetmezsiniz bunuda bilmenizde fayda olacak.

Güzel konuya girmişsiniz gülmektende kendimi alamadım bu arada:D Kesinlikle bu senin Hoya diversifolia:D
Birde itirafta bulunayım henüz hiçbir saksımda böyle kanlı canlı kökler yok, sırrınıda açıklarsan sevinirim... Çok müthiş kök gelişimi yapmış, bu başarı demektir, Kutlarım Seni...

agozce
13-06-2012, 21:24
Toprakta ben de böyle kök görmedim. Maşallah. Bence de değiştirmein. Ama kökleri içine alacak, ışıktan koruyacak bir seramik dış kap güzel olur bence.

bozo.0606
13-06-2012, 21:33
sevgili missmenas ;
cevabınıza çok teşekkür ederim. daha bugün farkettim. o zaman saksı değiştirmiyorum. inşallah çiçeklenir. çok sabırsızlanıyorum. sırrıma gelince o zaman açıklıyorum. sırrım: sadece eşek şansı..!!! ya da diversicim beni çok sevdi iyi anlaşıyoruz. dikiminin dışında sadece bir kere yarasa gübresi verdim. ( sulandırarak )

sayın agozce ;

önceki mesajlarda resmini paylaşmış ve çiçek açmamasından şikayet etmiştim. o mesajdaki seramik saksının içinde sabah bol güneş gören yerde hiç yeri değiştirilmeden duruyor. bitkilerimi plastik saksılara diker seramik saksılara koyarım. altlarına su biriktirmem. gelişimlerinden memnunum. yorumunuz için teşekkür ediyorum..

peki dışarı taşan kökleri kesmelimiyim.. yardımcı olur musunuz..

agozce
14-06-2012, 01:14
Hayı bırakın kalsı bence. Bu güne kadar sorun olmadı ise, bundan sonra da olmaz. Zaten fazlalık olursa bitki kendisi atar diye düşünüyorum..Ama alk saksının içine biraz kömür ufalayıp atın, mantar oluşmasını önler...

bozo.0606
14-06-2012, 10:59
Teşekkür ederim Agozce, kömür uygulamasını yapacağım.

missmenas
14-06-2012, 16:09
Sevgili agozce'nin önerisine katılıyorum, köklere dokunmaman gerekiyor birde kömür fikri olumlu olacağını biliyorum.
Bozo'cum arada bir görsellerini bekleriz hele birde çiçek sapı var dersen, Ankara ziyareti kaçınılmaz olur:p Olumlu haberlerini bekliyoruz...

bozo.0606
14-06-2012, 18:09
kömür fikrini uygulayacağım kesinlikle ancak kömür bulamadım. bitkiyi de didik didik ediyorum ama nafile.
ben çiçeğini paylaşmak istedikçe o inatlaşıyor. görselleri paylaşmaya devam edeceğim..

Diversifolia nın Ankara davetini vermesi dileğiyle..

Denizardacan
06-12-2012, 21:46
Arkadaşlar hala Türkiye'de bir diversifola açtıran olmadı mı, :confused:;) Ben de merak içerisindeyim. Listemin başında mı olsun beklesin mi:confused:

bozo.0606
06-12-2012, 22:08
Sanırım çiçeğini saksı altından kök şeklinde açıyor :) olsa gerek. Bir tabak spagetti kadar kök yaptık, saksının üstündeki dal kadar altında kök var ama çiçek namına hiçbirşey yok. Ben ona bakıyorum o bana bakıyor. Şimdilik çiçeksiz geçinip gidiyoruz.. :P

Diversifoliaların doğal ortam koşulları çok çok farklı ve çiçek açmak için gereksinimleri çok sıradışı olmalı. Ev ortamında çiçek açtırmayı başaran derhal paylaşmalı.

bozo.0606
06-12-2012, 22:16
utanmazım karşınızda ve kökleri ..:o

maki01
06-12-2012, 23:15
Benimki de 3 yaşında ve çiçek belirtisi yok sevgili bozo.0606. Bu tür Türkiye'de çiçek vermemekte kararlı galiba :)

Denizardacan
06-12-2012, 23:29
Maşallah maşallah sn Bozo.0606, O kökleri nasıl yapmış öyle, çok komik ya. Ama bitkiler hani stres altındayken döl vermeye çalışırlar ya bence sizinkinin keyfi pek bir yerinde.
Azıcık kapıya mı atsanız, :D:D ama yaprak görüntüsü muhteşem, belki de çiçek açması an meselesidir, kimbilir.

maki01
06-12-2012, 23:38
agaclar.net üyelerinin çoğu sevgili dkp'nin paylaşımlarından ya da paylaşım yaptığı kişilerin paylaşımlarından edindi bu türü.

Ne kadar doğru olduğunu bilmesem de bir yerlerde çelik, henüz çiçek vermemiş hoyadan alınmış ise çiçeklenme süresinin çok daha uzun süreceği yazılmıştı. Acaba diyorum, bizlerdeki diversifoliaların sorunu bu mudur :)

Denizardacan
07-12-2012, 00:27
Mum çiçeklerinden carnosada bu söylemi eskiden beri bilirim sn Maki01, yıllar önce carnosam da beni baya inletmişti. 7 yıl açmaz hikayesi, hakkatten de 7 yıl olmasa da uzun süre açmadı, sonra ilk çiçeğiyle birlikte kendisini de kaybetmiştim:(
Hepiniz aynı anaçtan aldıysanız inanırım, ama moral da bozulacak birşey yok, evlerinizde gelişkin çeşit çeşit hoyalarınız var artık, bir zamanlar hayaldi. Elbet birgün açacaklardır. ;) Biraz da sabır ve karşılıksız sevgi.
Saygılar.

maki01
07-12-2012, 15:25
Benim de ilk mum çiçeğim; carnosam ; 3 yaşında ve hala çiçeklenmedi. 2013 baharına diktim gözümü, beklemedeyim...

Sevgi konusunda kuşkum yok ama sabır konusunda haklısın sevgili Denizardacan :)

missmenas
08-12-2012, 02:27
Sevgili Bozo,
Hoya diversifolia ya kocaman alkış benden. Kutlarım başarını...

Köklerini görünce çiçek saplarını çıkartması yakındır demek geçiyor içimden.

Birde Sendeki diversifolia Taner Angay beyden temin edildi. Dkp Arkadaşımızdan değil:p ümidini kaybetme belkide çiçek açmış bir hoyadan alınmıştır:D

Sevgili Denizardacan, Hoya diversifolia yı listenizden eleyin bence...
Yapraklarını seyretmek için o kadar çok Hoya varki:D
Zaten hiçbirimiz çiçek açtıramamışken, çiçeklerini seyredip koklayabileceğiniz ve 1 yaşına girmeden çiçeklenen birsürü Hoya varken demek geçiyor içimden...
Yinede Siz bilirsiniz, ben açtırabilirim derseniz:p

Denizardacan
08-12-2012, 11:35
İlginize teşekkür ederim sn Mismenas, ben de aynen öyle yapmıştım.
Hızlı büyüyen çabuk çiçeğe duran ve de çiçekleri kokanları ilk bahara , yaprağı için yetiştireceklerimi de sonbahara girmeden alıp hazırlamayı planlıyorum. Mesela kerri de kesinlikle ilk listemde yok:D
Teşekkürler,
Saygılar.

azorka
13-09-2015, 22:14
Sene oldu 2015 hala diversifolia' lar çiçeklenmemiş galiba :D Youtube' da çiçeklerini gören bir abimiz kuzey doğu cephesinde başarılı olduğunu söylüyor.

deryamugla
13-09-2015, 23:06
tehdite başladım ben

maki01
15-09-2015, 17:01
Bu tür Türkiye'ye sadece bir satıcıdan , Paul Shirley'den girdi. Neredeyse 8 seneden bu yana çiçek haberi alınamadı :)

azorka
15-09-2015, 17:13
Acaba Paul ile iletişime mi geçsek. :D

YeşimM
04-04-2018, 07:31
Arkadaşlar diversifoliayı açtırabilen var mı? Bana yeni geldi Türkiye ortamında açmadığını okudığum için yıllardır edinmeyi erteliyordum.