View Full Version : Fagus orientalis (Doğu Kayını)
Doğu Kayını
Familya: Fagaceae - Kayıngiller
Latince İsim: Fagus orientalis
İngilizce: Oriental Beech
Türkçe: Doğu Kayını
Yerel: Bangıraz, Mağraz, Bağnaz
Özellik: Yapraklarını döker. Birinci sınıf, çok değerli bir orman ağacıdır. Geniş bahçeler ve parklarda değerlendirilebilir. Kuraklıktan ve durgun sudan zarar görür. Köklerinin oksijen gereksinimi yüksektir.
Habitat:
Boyu-Genişliği: 30-40 metre arası boylanır, 2 metre çap yapar.
Büyüme Biçimi:
Yer: Tam güneş alan ya da hafif gölge yerler.
Toprak: Organik maddelerce zengin, süzek toprakları dikilmesi önerilir.
Kullanım Alanları: Odunu başlıca mobilya, parke, kâğıt hamuru, fıçı ve alet sapı yapımında kullanılır.
Genel Dağılımı: Bulgaristan, Türkiye, Kafkasya ve İran’da doğal yayılım gösterir.
Türkiye Dağılımı: Özellikle Karadeniz kıyılarında yaygın olarak yetişir. Karadeniz kıyılarına paralel olarak uzanan dağların orta ve yüksek bölümlerinde, kuzeye bakan yüzlerinde sık ve karışık ormanlar kurar.
GENEL GÖRÜNÜM Kuzey yarıküreye yayılmış değerli orman ağaçlarından olan kayınların 10 kadar türü vardır. Hepsi kışın yapraklarını döken bu türler kayıngiller (Fagaceae) familyasının Fagus cinsini oluşturur. Doğu Kayını (Fagus orientalis) da bu kayın türlerinden biridir.
YAPRAK Yaprakları ters yumurtamsı-eliptik ve tam kenarlıdır. Yaprakların üst yüzleri çıplak, alt yüzleri damarlar boyunca beyaz ipeksi tüylüdür. Yaprağın ucu sivri, dip bölümü yuvarlaktır. Yaprak boyu 6-12 cm’dir. Yapraktaki damar sayısı 8-13 çifttir. Yaprak sapı 5-15 mm boyundadır.
GÖVDE Gövde kabuğu açık kül renkli, düzgün ve pürüzsüzdür; hiç çatlamadan ve dökülmeden uzun yıllar gövde üzerinde kalır. Diri odunu soluk pembe-beyaz, öz odunu ise kırmızımtırak-açık kahverengidir.
MEYVE / TOHUM / KOZALAK Çiçek açma zamanı Nisan-Mayıs aylarıdır. Erkek çiçeklerin bir çoğu bir sap ucunda toplanmış aşağıya sarkan, topaç biçiminde kurullar oluşturur. Meyve kadehi (meyve örtüsü) Eylül-Ekim aylarında olgunlaşınca dört parçaya ayrılır. Kadehin dış yüzü pürüzlü olup, üstünde ipliksi pullar bulunur. Kadehin içinde üç köşeli, kızıl kestane renkli, sert kabuklu 2 meyve bulunur. Bu meyvenin tohumu yağlıdır. Birinci Dünya Savaşı’nda ülkemize bolca gönderilen meyveleri, Alman Fıstığı olarak tüketilmiştir.
SÜRGÜN Uzun tomurcuk uçları sivridir ve sürgünlere bir açı teşkil eder. Gürgenlerden kayınları ayırmanın önemli işaretlerinden biri sayılan tomurcuklar, kayınların aksine, gürgenlerde sürgünlere yatık ve paraleldir. Bu özellik kışın çok açık biçimde gözlenir. Uç tomurcuk yan tomurcuklara oranla daha büyük ve sivri uçludur.
s_yilmaz
05-06-2006, 22:00
merhabalar ben bu siteye yeni üye oldum ktü orman müh. son sınıf öğrencisiyim dogu kayını tohumlarında çimlenme varyasyonları üzerine bitirme çalışması yapıyorum. Bir çok yerden alınan doğu kayını orjinlerinin çimlenme kabiliyetleri üzerine analiz yaptım. Ancak kayın hakkında doyurucu genel bilgilere ulaşamadım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Mine Pakkaner
05-06-2006, 22:11
s_yilmaz hoşgeldiniz,
syilmaz diye de bir üyemiz var. Karıştırmasak sizleri bari http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif
Kayin Fidani Her Yerde Bulabilirmiyiz?
Siz İstanbul'dasınız. Çatalca'ya da gidiyorsunuz. Çobançeşme Fidanlığından bulma ihtimaliniz yüksek.
Çatalca yolunda özel fidanlıklar var onların hepsinde bulunmasa bile araştırın
Selam arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum ve sizden ödevim için yardım bekliyorum.Bana kayın ağacıyla ilgili bilgi alabileceğim veya elinizde böyle bir döküman varsa gönderebilirmisiniz.Şimdiden sağolun.
Mine Pakkaner
26-10-2006, 21:03
Vakka, yeni gelen üyeler için kullanma kılavuzunu okursanız sorularınıza nasıl cevap alırsınız, ödevinize nasıl yardım ederiz bilgi sahibi olursunuz.
platanus83
20-12-2006, 15:41
arkadaşlar power point le hazırladığım sunumu siteye nasıl koyabilirim çözüm elimde türkiyenin asli ağaçlarının sunumları var paylaşmak istiyorum ...
Selman mesajlarında ne kastettiğini anlatmazsan, nasıl bir yardım bulmayı umuyorsun.
Selman mesajlarında ne kastettiğini anlatmazsan, nasıl bir yardım bulmayı umuyorsun.
Fagus orientalis başlığı altında Cedrus libani resmi isteyecek değilim ya sayın editör..
Fagus orientalis başlığı altında Cedrus libani resmi isteyecek değilim ya sayın editör..
Sevgili Selman, memet sana böyle cevap vermeni gerektirecek bir şey söylememiş.
Üstelik ne resmi istediğin belli değil. Yağlı boya Kayın resmi mi istiyorsun?
Öyle ise sana bu sitede Kayın fotoğrafı bulamayız. Kayın fotoğrafı istersen hepimiz seve seve yardımcı oluruz. Ama kimseyi kırmadan
Platunus83, sanırım bu şekilde sunumunu eklemenin bir yolu yok..
ağaçların fotoğrafları sana mı ait.
Sunumunu Malinanın mail adresine yollamayı dene, o bir çözüm yolu bulacaktır..
aksi_ziraatci
25-06-2007, 21:20
http://www.jvh-nurseries.com/language/multilingual/plants/list/fagus%20sylvatica%20purpurea%20pendula.jpg
kayın başlığını görünce bu resmi koymadan geçemedim. harika bir resim değil mi?
Büyük bir kayın ağacı, 72 kişinin 1 günlük oksijen ihtiyacını karşılar...:)
Merhaba
Kayın ağaçlarının sonbaharda yapraklarının çok güzel renklendiğini öğrendim.Ama hangi türünün bu konuda ideal görünümde olduğunu sormak istiyorum.Tabii İstanbul'da fidanlıklarda bulabileceğim bir tür olursa sevinirim.Bir fidanlıkta 2 kayın ağacı gösterdiler.Her ikisi de fagus sylvatica olmasına karşın birinin yaprakları Mayıs ayında bile kırmızıydı.Diğeri ise yeşildi.Fakat fidanlık sahibi yeşil yapraklının sonbaharda kırmızılaşmadığını söyledi.Bu konuda görüşü olan var mıdır? Teşekkürler
crazy5252
23-03-2009, 12:28
bana fagus orientalis le ilgili biraz detaylı bilgi lazım eğer varsa buraya koyabilirmisiniz. ppt veya başka şekilde farketmez
Arkadaşlar Merhaba,
Resim isteyenler şurada Kayın Ağacı resmi var.. hem de ne büyüklerden biri..
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17505&c=16
makromantar
30-05-2009, 09:53
Arkadaşlar istanbulda kayın ağacının en bol bulunduğu yerler nereleri bileniniz varmı?
Samsunlu55
26-08-2009, 00:21
Kayın ile gürgeni nasıl ayırt ederiz. Kayının yaprağı daha büyük oluyor sanki. Gürgen ağacının üstünde meyve varsa anlaşılıyor ama yoksa anlaşılmıyor.
woltran25
31-08-2009, 15:11
Kayın ağacını trakya bölgesi orman fidanlıklarında bulamadım.Daha çok karadenize özgü bir ağaç.Umarım Tekirdağda yetişir çünkü ekmeyi düşünüyorum.İstanbul çobançeşmede varmış
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:35
Bir kaç fotoğraf ekleyeyim dedim :)
http://pics.davesgarden.com/pics/2008/06/08/growin/a6dab0.jpg
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:39
http://vizyon21yy.com/images/Gnl_Knlr/Doga_Cevre/Agaclar/Kayin/Fagus_sylvatica_Kayin_agaci.jpg
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:40
Henüz çimlenmiş hali
http://www.hafif.org//imaj/baharali/800px-birth-of-a-beech-tree-2.jpg
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:45
Meyveleri
http://www.hainaultforest.co.uk/BeechMast.JPG
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:47
Ayrıca kayın ağacı Marmara Bölgesi'ndeki yaprak döken ormanlarının çoğunda hakim ağaç konumundadır.
Fagus Sylvatica
30-01-2013, 21:50
http://www.explorestrandja.com/wp-content/uploads/2009/11/Beech-forest-strandja-bulgaria-autumn.jpg
Fagus Sylvatica
31-01-2013, 20:18
Fagus orientalis'in yayılma alanı:
http://www.euforgen.org/fileadmin/www.euforgen.org/Documents/Maps/JPG/Fagus_orientalis.jpg
arkadaşlar kayın fıstığını çimlendiren var mı çimlendirme işleminde ne gibi sıkıntılar olur ne gibi işlemlerden geçirmek gerekir
kayının yaprağının kenarları düz olur, gürgenin yaprağının kenarları dişlidir. yani bir fark da bu.
Fagus Sylvatica
18-02-2013, 23:07
Ben çimlendirmedim henüz ama bir ara mutlaka yapacağım. Çimlenmesi için gerekenler kestaneden farklı değil. Sonbaharda dışarıya ekerseniz ilkbaharda çimlenir. Ya da buzdolabında +4 derecede 3-4 ay soğuk katlamaya alıp öyle ekin. Ancak şimdi ormandan veya parktan tohum bulursanız hemen ekebilirsiniz. Çimlenecektir.
Ben çimlendirmedim henüz ama bir ara mutlaka yapacağım. Çimlenmesi için gerekenler kestaneden farklı değil. Sonbaharda dışarıya ekerseniz ilkbaharda çimlenir. Ya da buzdolabında +4 derecede 3-4 ay soğuk katlamaya alıp öyle ekin. Ancak şimdi ormandan veya parktan tohum bulursanız hemen ekebilirsiniz. Çimlenecektir.
bu güz babam yaylada topladığı fıstıkları ekti toprağa, bakalım nisan mayıs gibi çimlenen olacak mı merakla bekliyoruz
Fagus Sylvatica
22-02-2013, 21:39
Umarım olur. Haberlerini mutlaka verin. Biz de baktıkça seviniriz buradan
inaşallah olur sa fotograflarını da yüklemeye çalışırım, kayın ormanını bozup her yere çam dikip duruyolar biz de ona inat kayın ormanları yetiştirelim
kızıl-çam
03-03-2013, 19:47
Ağaçlandırma için her türü kullanacağım da, bu türün de tohumunu gönderebilecek olan var mı? Varsa sevinirim.
Panoramio - Photo of sapaca yaylası,uzun kayın (http://www.panoramio.com/photo/83253523)
yazın benim çektiğim fotoğraflar
Fagus Sylvatica
01-04-2013, 00:08
Dün bahçeye ilk kayınımızı diktik. Müthiş bir mutluluk. İnsanın bahçesinde kayın olması ilginç bir his. Ama doğu kayını mı Avrupa kayını mı pek emin değilim.
Sayın Fagus Sylvatica kayını nasıl nerden temin ettiniz acaba, gerçekten bahçede kayın ağacı olması büyük mutluluktur,agacın yıllar sonra devasa boyutlara ulaşacağını düşündükçe ben de heyecanlandım, geçen hafta yaylaya çıktık babamın ektiği fıstıklara bakmak için toprağı eşeledim ama maalesef çoğu tarla fareleri tarafından tüketilmiş olmalı hiç bulamadım, ben de bu sen eğer fıstık olursa soğuk katlama yapıp saksıda çimlendirmeyi deneyeceğim..
Kayınını hayırlı uğurlu olsun fotoğrafını paylaşabilirseniz memnun olurum.
Fagus Sylvatica
01-04-2013, 21:39
Sağolun sayın Sagun. En kısa zamanda paylaşacağım hele bir yapraklansın :) Fidanı ormandan elde ettik :D biliyorum yanlış bir davranış ama bu çevrede fidanı bulmak imkansız olduğundan tek çare buydu. Ama özel olarak uygun olmayan yerdeki fidanı seçtim tabii. Sonbaharda ben de bolca kayın fıstığı alıp çimlendireceğim. Eğer başarısız olursanız size gönderebilirim bir kaç tane. Fıstıkların bir kısmını da ağaçlandırma alanıma ekeceğim, bir şans kurağa dayanır ve büyürler. Müthiş olur.
Fagus Sylvatica
01-04-2013, 21:48
Sayın Sagun, fidan olarak Ankara'daki fidancılarda bulma şansınız vardır diye düşünüyorum, Ama fıstıktan da yetiştiremezseniz en olmazı şu linki verebilirim
Fagus sylvatica-Kayn Aac - Fidan Sat, Fide Sat, internetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri (http://www.fidanistanbul.com/urun/1731_fagus-sylvatica-kayin-agaci.html)
Sağolun sayın Sagun. En kısa zamanda paylaşacağım hele bir yapraklansın :) Fidanı ormandan elde ettik :D biliyorum yanlış bir davranış ama bu çevrede fidanı bulmak imkansız olduğundan tek çare buydu. Ama özel olarak uygun olmayan yerdeki fidanı seçtim tabii. Sonbaharda ben de bolca kayın fıstığı alıp çimlendireceğim. Eğer başarısız olursanız size gönderebilirim bir kaç tane. Fıstıkların bir kısmını da ağaçlandırma alanıma ekeceğim, bir şans kurağa dayanır ve büyürler. Müthiş olur.
Bence doğrusunu yapmışsınız kayın fidanı fidancılarda pek bulunmuyor, bir de ormanda doğa ortamında çok fazla fidan büyüyor eger hayvanlardan kurtulabilirlerse ve çoğu büyümeden büyük ağaçların gölgsinde ölüp gider. Ancak bu ağacı tutturmak biraz zor gibi geldi bana. biz de geçen sene ormandan yaklaşık 10 tane diktik ama 2 si bu sene yaprak açacak diğerlerinde can yok gibi.İnşallah sizinki tutar, büyür, büyük ağaç olur.
Fagus Sylvatica
04-04-2013, 23:31
Sağolun sagun. Çok istiyorum tutmalarını. Artık azami özen gösterip gerisini Allah'a havale edeceğiz :)
Fagus Sylvatica
27-04-2013, 20:22
Bugün ormana bir bahar gezisi düzenledik. O kadar güzeldi ki, anlatılamaz. Ne yazık ki bu güzellik aklımı dondurduğundan 2 fotoğraftan sonra fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Kayınlar o kadar güzeldi ki köpekler gibi pişmanım. Yaprakları büyük bir asalet ve bir nevi şefkatle, taptaze bir yeşil ile sarkıyorlardı aşağıya doğru. Ama ben boş durmadım tabii ve çimlenmiş yüzlerce (hatta tüm ormanı hesaba katarsak milyonlarca) kayın tohumunun arasından üç fideyi aldım ve saksılara diktim. kesin tutarlar. Yazı gölgede, derin birer saksıda geçirecekler ve sonbaharda onları yerlerine alacağım. (bunlar 3 taneler aslında üçlü fotoğrafı yükleyemedim)
Fagus Sylvatica
27-04-2013, 20:30
Bu da benim geçenlerde diktiğim kayın. Aslında 2 metre kadar boyluydu ama tutsun diye budadık. Ama tuttu sanırım. Ormandakiler gibi yaprakları salınacak bir gün...
maşallah ağaçlarınız tutmuş çok güzeller, bende ormana gitme fırsatı bulursam bi arayım bakalım çimlenmiş kayın fıstığı var mı, en sevdiğim agaç benim, asil,gizemli ve görkemli ...
sizin büyük fidan avrupa kayınına daha çok benziyor bizim ordakilere göre yaprakları daha büyük sanki
Fagus Sylvatica
28-04-2013, 14:58
Her ağacın altında yüzlercesi var, eminim bulursunuz. Yolların üstünde bile çıkıyorlar. Ve en yakın zamanda ormana gidin derim. Şimdi en güzel zamanı kayınların.
Fagus Sylvatica
04-05-2013, 00:08
sizin büyük fidan avrupa kayınına daha çok benziyor bizim ordakilere göre yaprakları daha büyük sanki
Bana da öyle gibi geliyor ama emin olamadığımdan burada paylaşayım dedim :)
mahir0502
12-05-2013, 22:17
merhaba arkadaşlar, ben geçen sonbaharda Abant'a gittiğimde yol kenarından fıstıklarını toplamıştım. Sanırım kasım gibiydi çünkü kurban bayramı dolayısıyla Sivas'a gitmiştik, Orada bulunan köydeki evimizin bahçesine diktim. Üç hafta önce köye tekrar gittiğimde çimlendiklerini gördüğümde çok sevindim. Çimlendirme işinde bence en emin yol doğayı taklit etmek. Ben öyle yaptım ve sonbaharda ekip karın altında kışı geçirmesini sağladım. İlkbaharda filizlendiler. Tek merak ettiğim konu, bizim köyümüzün 1700 rakımda olması, gerçi Abant'ın rakımı da az sayılmaz ama yinede endişelenmekten kendimi alamıyorum. Bu arada Abant'tan gürgen tohumu da almıştım, onlar da filizlendiler. Herkese kolay gelsin.
Fagus Sylvatica
12-05-2013, 22:26
Sayın mahir0502, aslınd 1700 m rakım oldukça yüksek ama kayın ağacı için pek sorun olacağını sanmıyorum. Kuzey Türkiye'den İsveç ve Sibirya'ya, hatta yer yer İzlanda'ya kadar yayılmış olan bir ağaç. Soğuğa oldukça uyumlu. Siz yine de yörenizde en düşük kaç derece olduğunu söylerseniz daha iyi bir tahmin yapabilirim. Bir de çevrenizde meşe vb. ağaç hiç var mı?
sivas derken acaba sivasın neresi, nem olan bir yerse 1700 rakım sorun oluşturmaz, ama nemsiz ormansız Kangal gibii bir yere ağacın yetişeceğini zannetmem.
Ben de haftasonu memlekete yaylamıza gittim, sayın fagus sylvatica aynen dediğiniz gibi ormanda yüzlercesi vardı, çok güzel çimlenme fotografları çektim, 3-4 tanesini de topragıyla birlikte evin bahçesine diktik, babamın ektiği fıstılardan da 3 tane çimlenen olmuştu. onları da koruyoruz. fotoğraf makinesinin SD kartına virüs mü girdi ne olduysa bilgisayara atamadım henüz..
mahir0502
13-05-2013, 18:07
İlginiz için teşekkürler sayın fagus sylvatica, köyümüz Yıldızeli ilçesinde. Bizim köyümüzün bulunduğu yer Akdağ ormanlarının bitiminde ve meşe, titrek kavak, çam, katran ardıcı gibi ağaçların doğal olarak yetiştiği bir bölge. Ayrıca yazları sisli günler birhayli fazla, öyle Ankara veya Konya'nın kurak havasından eser yok. Kışları en düşük sıcaklık tahminen -25 dereceyi buluyordur.
Fagus Sylvatica
13-05-2013, 21:35
Sayın mahir0502, -25 ise bence gayet rahat yaşayacaktır. Dediğinize göre meşe de varmış zaten, başka ağaçlar da yaşayabiliyormuş, o yüzden siz elinizden geleni yapın. Sayın Sagun'un da endişelendiği gibi çok soğuk kışlardan birinde ( hani o yüzyılda 3-4 kere gelenlerden) zarar görme olasılığı var ama hava nemli olduğuna göre bu da yalnızca bir olasılık olarak kalacak gibi (ben yine de kesin konuşmuyorum, yörenizin şartlarını en iyi siz bilirsiniz tabii :) ). Kısacası denemekten zarar gelmez ;) kolay gelsin
Fagus Sylvatica
13-05-2013, 21:37
Ben de haftasonu memlekete yaylamıza gittim, sayın fagus sylvatica aynen dediğiniz gibi ormanda yüzlercesi vardı, çok güzel çimlenme fotografları çektim, 3-4 tanesini de topragıyla birlikte evin bahçesine diktik, babamın ektiği fıstılardan da 3 tane çimlenen olmuştu. onları da koruyoruz. fotoğraf makinesinin SD kartına virüs mü girdi ne olduysa bilgisayara atamadım henüz..
Çok sevindim fıstıkların çimlenmesine ve yeni fide bulmanıza :) Görünüşe bakılırsa tarla fareleri tamamen talan edememişler ve bir koruluk oluşturacak kadar ağacınız olmuş ;) En kısa zamanda fotoğrafı yükleyin de biz de merakımızı giderelim :p
bu ormandan çimlenme örneği
403971
aynen dediğiniz gibi tarla farelerinin elinden kurtulanlar çimlenebilmiş. her yer fare tüneli idi bahçede. bahçede çimlenen fidanların yanına 3 tane de ormandan yaklaşık 3 yaşlarında fidanlar diktik ormanı tekrar canlandırmaya çalışıyoruz.
ormandan kayın ağacı manzaraları
403997
kayın çimlenmesi
403998
Fagus Sylvatica
14-05-2013, 01:50
aynen dediğiniz gibi tarla farelerinin elinden kurtulanlar çimlenebilmiş. her yer fare tüneli idi bahçede. bahçede çimlenen fidanların yanına 3 tane de ormandan yaklaşık 3 yaşlarında fidanlar diktik ormanı tekrar canlandırmaya çalışıyoruz.
Ellerinize sağlık sayın Sagun. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Açıkçası bu devirde doğaya bu kadar çıkarsız yaklaşan çok az insan var. Orası tekrar orman olacaktır sizin ellerinizde. Ben de burada uğraşıyorum dağa bayıra ama orası kadar yağışlı değil ve ormanın içi de değil. Çalılık bir yamaç. Kestane deniyorum, aslında işe yarar ama bu sene yaz erken geldi bakalım dayanabilecekler mi... Keşke benim de bahçe dışına kayın dikme imkanım olsa.
haftasonu memlekete gittim ve yaylaya çıktım, babamın güzün ektiği fıstıklard an çimlenen fidanları ve ormandan söküp diktiğim fidanları görüntüledim fıstıklardançimlenen iki adet kayın yavrusu gayet sağlıklılar birisini makinenin şarjı bittiği için çekemedim.
420412
fıstıktan çimlenen
420413
420414
bunlar da ormandan diktiklerim,
Kayın ormanını kasım ayındaki ziyaretimden...her türlü güzel bu ağaç..
457549
457550
Ekim 2013 Erbaa nın dağları..
458249
fıstıktan yetişme(babamın ektiği)
503686
bunlar da benim geçen yaz ormandan getirip diktiklerim
503687
503688
güzel tuttular büyümeye başladılar.
1 ayda değişmişler
509259
509260
509261
ektiğimiz fıstıktan yetişen 520154
520156 bu da ormandan getirdiğim
Arkadaşlar bu ağacın yaprakları yukarıdaki resimlere uyuyo aceba doğu kayınımıdır?
Arkadaşlar bu ağacın yaprakları yukarıdaki resimlere uyuyo aceba doğu kayınımıdır?
sayın pritt bu ağaç bir karaağaçtır. Dikkat edersen doğu kayını yaprakları pürüzsüz ve kenarları dişli değildir. iklim olarak kurak bölgelere kayın ağacı dayanamaz. senin ağaç güzel gölgeli bir KARAAĞAÇ..
mayıs ayı yayla kayın ağacları uyanıyor
553684
556699
556700
556701
çok güzeller
556699
556700
556701
çok güzeller
birinci fotoğraf 64 numaralı mesajımdaki 1. fidan'dır.
3. fotoğraf 64 numaralı mesajımdaki 2. fidandır. bu yıl maşallah güzel sürgün verdiler.
64no lu mesajdaki 3. Fidan
557727
bu yıl mart ayında diktiğim kayın fidanı tuttu ve yaklaşık 15 cm sürgün verdi.
570262
kayın fidanını ormandan sökerken dibinde yaban mersini ile gelmişti. acab ondan mıdır bilemedim 2 sürgünü bir anda kurumaya başlamıştı. ben de yaban mersinini köküyle söküp başka yere diktim. ve kuruyan sürgünleri budadım.
574635
fidanın kalan sürgününü yaklaşık 2 ay sonra budadım. artık önümüzdeki yıla güzel sürgünler verir inşallah.
574636
574637
622239
622240
622241
622242
622243
phrase16
14-03-2017, 17:46
Devamlı paylaşımlarınız için teşekkürler. Bu senenin fotoğraflarını da merakla bekliyoruz.
yakında inşallah. karlar eridiğinde :)
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun. İşte bu tarihte yaylamızı ziyaret ettim fidanlarıma bir göz attım.
645481
önceki yerinde sürgünleri 2 defa kurudu. onun için toprağın daha kalın olduğu bölgeye adım.
646768
agacın gövdesinde yerden 1,5 metre yüksekteyim :)
652929
652930
652931
652932
652933
658411
yaprakları kuru görünse de gövde yaş. önümüzdeki bahar göreceğiz inşallah yeşerdiğini.
658411
yaprakları kuru görünse de gövde yaş. önümüzdeki bahar göreceğiz inşallah yeşerdiğini.
Maalesef tutmadı bu fidanım.
681722
681723
681724
681725
681726
korkorocororo
27-10-2020, 15:12
merhabalar arkadaşlar ... bu sonbaharda d.kayını tohumu bulabilirsem biraz dikmek istiyorum.. eğer imkanı olan arkadaşlar olursa bana tohum yollayabilir mi?
727193
727194
727195
Kayın fidanlarımızın güncel durumları
727199
Her mevsimde ayrı güzelliği vardır bu ağacın
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.