View Full Version : Hicaz nar
leventemir
25-10-2007, 11:53
nar, narenciyeye göre kuraklığa karşı daha dayanıklı.masraf daha az, pazar fiyatı narenciyeden çok çok fazla.devlet teşvik ediyor.çukurova'da gelecek narda... diye düşünüp nar fidesi yetiştirmeye başladım.bir milyon adet sertifikalı hicaz narım var.ilgilenen olursa ya da yorum yapmak isteyen olursa sevinirim.
tansel77
16-02-2008, 15:24
;)arkadaş iyi günler
ilk önce nar hakkında toprak analizi yapmak gerekir ve hava sartları ve yıllık sıcaklık değerleri iyi takip etmek bölgende bulunan ilçe tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlara danışmak lazım.
nar - 4 derecelere dayanıyor. onu iyi araştırman gerek.
Gurgenli ŞUMNU
19-02-2008, 15:23
Merhabalar. Bildiğini başkası ile paylaşmak, ne kadar güzel bir şey. Büyüklerimiz bize "bilgisiz kalacağına, bilmediğini sor" derler. Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir. İşte şimdi arkadaşımız (bu sitede heppimiz arkadaşız) ihtiyacı olan bilgilere, bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı oluyor. Benim bahçem Gümüşyaka'da olduğundan, yüksek rakımlarda hangi meyve ağacın uygun olacağı konusunda yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama memleketimde kışların sert geçtiği için elma, kiraz ve erik ağaçları vardı.
FATİH 61
19-09-2008, 10:43
Levent bey merhaba ,nar fidanlarınız hangi ilde acaba. Ben hatayda bahçe kurmayı düşünüyorum.3400 adet sertifikalı hicaz narına ihtiyacım var. Fidanların tanesini kaç liraya satmayı düşünüyosunuz.teşekkürler
Fatih61,
Leventemir, 25-10-2007, 12:53 tarihinde yazmış ve sadece 3 mesajı var.
Büyük ihtimalle size cevap vermeyecektir. Doğrudan ona sorduğunuz için diğer arkadaşlar da yazmayabilirler... :)
Soru sorarken buna dikkat etmeniz iyi olur.
FATİH 61
08-10-2008, 21:08
Merhaba
bilgisi olanlara 2 sorum olacak. Yanıtlarlarsa sevinirim. Ben önümüzdeki 1 ay içinde nar bahçesi kurmayı düşünüyorum. Yalnız, 2 çeşit fidan buldum. 1. çeşit 70 cm boyunda 2. çeşit 1,5 m boyunda. 1. Sorum acaba hangi fidanı diksem. 2. Sorum dikeceğim fidanlar sertifikalı. Bana hicaz nar diye başka bir nar çeşidi yutturabilirler mi? çünkü üreticiler birbirinin narını kötülüyor. Kime inanacağımı şaşırıyorum. Teşekkür ederim.
Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir.
Sevgili Gurgenli ŞUMNU; Üstüme alındım cevap veriyorum = Hayır üzülmüyorum :) Aksine çok mutlu oluyorum, buradan yaptığımız paylaşımdan dolayı :)
Bilgi paylaştıkça büyür !
Aşağıdaki resimde danışmanlığını yaptığım nar bahçesinden bir görüntü, Afiyet olsun :)
49720
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar,
Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor.
Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş.
10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır;
50135
50136
Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim.
Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir :D
Gök nara benzer . Bey narının dişleri iri ve beyazdır . Bir de Gazipaşanın çekirdeksiz narı var ona benziyor .
Ben silifke aşısına benzettim, onunda tadı mayhoş, renkde benziyor :)
Cezayir narıda olabilir :) Kararsızım !:eek:
bonsade ve envor, teşekkürler :) Ne olacak şimdi, 4 tane tür söylediniz :D
Çekirdeksiz nar tadına bakan varmı? Kg. fiyatı diğer çeşitlerden daha pahalıymış.
FATİH 61
29-11-2008, 19:16
Hatay kırıkhan ilçesinde 40 dönüm bir alana hicaz nar fidanı diktim. Allah utandırmasın.
Nar için -10 dereceye ancak dayanır yazıyor.Ama ben sivasın şarkışla ilçesinde nar yetiştiğini gördüm. İçanadolu bölgesinde başka yerde yetiştiğini gören varmı? Bilgi verirseniz sevinirim.
Hicaz narı içın tozlayıcı gerekirmi? Kaçmetre arayla dikilmelidir?
Ayrıca kumlu toprata ve çukur, etrafı kapalı yerler uygunmudur? İlgilenen arkadaşlardan
cevap bekliyorum.
Nar Konya'da yetişiyor soğuklar -15 -20 yi geçmezse sorun yok aksi takdirde zarar görüyor.
Zeytinci
01-02-2009, 10:40
Kabuğu çatlamayan, mayhoş tadı olan, kabuk rengi kırmızı ve suyu için yetiştirilen nar cinsi nedir?
hatipali74
17-02-2009, 19:31
Arkadaşlar, erkenci hicaz nar çeşidi olan caner nar hakkında bilgisi olan veya bu türden yetiştiren kişilerden bilgi rica ediyorum.Gerçekten erkenci mi ve fiyatları biraz daha yüksek mi oluyor? Saygılarımla..
Hicaz narı içın tozlayıcı gerekirmi? Kaçmetre arayla dikilmelidir?
Ayrıca kumlu toprata ve çukur, etrafı kapalı yerler uygunmudur? İlgilenen arkadaşlardan
cevap bekliyorum.
Nar ağaçı için her hangi bir tozluyacıya gerek yoktur. Çünkü nar ağacında iki tip çiçek oluşmaktadır. Çiçekler nektar içerdiğinden tüm böcekleri cezbeder ve de tozlanmada her hangi bir sorun yaşanmaz.
Nar ağacının dikim sıklığı, araziye ve toprak yapısına göre değişir. Bana göre* en ideal dikim, (sulanabilir ve verimli arazide) 5 x 5 veya 5 x 4 dür.
Nar toprak gereksinimi açısından çok geniş bir toleransa sahiptir. Hemen hemen her toprakta yetişir. Narın en sevdiği toprak yapısı; drenajı iyi, humusça zengin, orta bünyeli ve alüviyal topraktır.
Etrafı kapalı yerler uygunmudur?
Kapalı yerden kasıt nedir?
Kabuğu çatlamayan, mayhoş tadı olan, kabuk rengi kırmızı ve suyu için yetiştirilen nar cinsi nedir?
Uygun şartlarda yetiştirilmezse, kabuğu çatlamayan nar yoktur. Sorunuzun cevabı da Hicaz nar'dır.
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar,
Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor.
Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş.
10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır;
50135
50136
Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim.
Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir :D
Sevgili MSaygın. Bu nar sanırım bizim Hatayın meşhur karamehmet narı ( **** diğer adıyla delibekirli narı). Başka yerlerde başka ismi varmı bilmem. Ama Hatay 'da biz adını böyle biliyoruz. Rahmetli babam bir dostunun bahçesinden sonbaharda 30-40 kg alır ve kışlık saklardık. Bir tanesi bir küçük aileye yeter, hafif mayhoş ve çok lezzetlidir. Anladığım kadarı ile Adana'dasınız. Eğer ekmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Kayınpederimin bahçesine ekmiştik büyüdüler. Ama suyu bol olmazsa istediğiniz gibi olmayabilir, haberiniz olsun.
Teşekkürler sayın Envor,
Etrafı kapalı yer- demekle etrafı küçük tepelerle çevrili alanları demek istemiştim.
Ayrıca Narlarda görülen kabuk çatlamalarının sebebi sulama ilemi ilgilidir?
Etrafı kapalı yer- demekle etrafı küçük tepelerle çevrili alanları demek istemiştim.
Ayrıca Narlarda görülen kabuk çatlamalarının sebebi sulama ilemi ilgilidir?
Nar ağacının etrafı küçük tepeçiklerle kapalı alanlarda yetiştirilmesi bir sorun yaratmaz. En fazla yazın biraz daha sıcak olur, onunda çok önemi yoktur. Nar yüksek sıcağa dayanıklı bir ağaçtır. (44-48C)
Nar aslında kuraklığa dayanıklı bir bitkidir, aşırı kuraklık nar ağacını su stresine sokar, su stresine giren ağacın da meyve verimi ve kalitesini olumsuz etkiler. Bitkinin su isteği, her bölgeye göre değişir, bölgenin aldığı yağış, yer altı sularının(taban suyu) yüksekliği, nem, sıcaklık vs.
Toprak nemini sürekli sabit tutulması gerekir. En ideali damlama sulama ile sulanmasıdır, fakat nasıl sularsak sulayalım devamlı aynı miktarda ve eşit aralıklarla sulamalıyız. Tava veya karık şeklinde suluyorsak 10 günde bir sulama yapıyorsak, bu süreyi hiç bir zaman geciktirmemeliyiz. Düzensiz sulanan nar bahçelerinde meyve çatlaması kaçınılmazdır. Damlama sulaması yapıyorsak da, haftada veya on günde bir sulamamalı, her gün aynı miktarda, aynı saatte yapmalıyız. Bir yanlış uygulamada, nar ağacının çiçeklendiği zaman su verilmemesi kanaatidir. Çiçeklenme zamanında verilen suyun çiçekleri döktüğüne inanılır. Bu yanlıştır, çiçeklerin dökülmesine asıl sebeplerden biride düzensiz sulamadır.
64078
Bu nar ağaçları çok düzenli bir şekilde sulanmasına karşı, su stresi yüzünden çatlamalar oldu. Sebebi ise, ağacın dalı meyveleri taşıyamadığından aşırı eğilmiş, çatlamış, su iletim demetleri zarar görmüş ve ağacın dalı meyvelere ihtiyacı olan suyu taşıyamamış ve durum resim de görüldüğü gibi:eek:
Bunun önünede meyve seyreltmesi ile geçilebilir.
Sayın envor, verdiğiniz bilbiler için teşekkür ederim.
20 adet hicaz narı alddım, yağışlar geçince toprağa dikmeyi düşünüyorum.
size sorum şu, nar fidanlarına damlama sulama yapmak için alacağım damlatıcılar saatte kaç litre su akıtmalıdır?
Sayın uysal01, resimde gördüğünüz bahçeye bu yıl yeni damlama sulama tesisi kuruldu. Saatte 3 litre damlatan, 50 santimde bir damlatan borular kullanıldı. En sağlıklı bilgiyi bu işin ehli olan kişilerden alabilirsiniz.
ben de katırbaşına benzettim...
Sevgili MSaygın. Bu nar sanırım bizim Hatayın meşhur karamehmet narı ( **** diğer adıyla delibekirli narı). Başka yerlerde başka ismi varmı bilmem. Ama Hatay 'da biz adını böyle biliyoruz. Rahmetli babam bir dostunun bahçesinden sonbaharda 30-40 kg alır ve kışlık saklardık. Bir tanesi bir küçük aileye yeter, hafif mayhoş ve çok lezzetlidir. Anladığım kadarı ile Adana'dasınız. Eğer ekmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Kayınpederimin bahçesine ekmiştik büyüdüler. Ama suyu bol olmazsa istediğiniz gibi olmayabilir, haberiniz olsun.
ben de katırbaşına benzettim...
FATİH 61
11-04-2009, 22:55
Ben narın ömrünün 100 yıla yakın olduğunu biliyordum. Tarlama nar ektim. Bir mühendis arkadaş tarlamın taban suyu yüksek olduğu için narlarımın ömrünün 10 **** 15 yıl kadar olacağını söyledi.acaba oğru mu söyledi. Bilen arkadaşların görüşünü almak isterim.
karabekir
05-08-2009, 09:57
Selamlar...
Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...
Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.
Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.
Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...
Selam ve saygılarla...
Samsunlu55
26-08-2009, 01:29
Bu sene 8 tane hicaz nar ektim ve 1 tanesini özellikle öbürlerinden ayrı olarak başka biryere ektim. Onu özellikle ekmemin amacı sulamadan sadece dip sürgünlerini temizleyerek ve meyveleri seyrelterek ne şekilde meyve elde edeceğime bakacağım. Hicaz nar çatlamaya dayanıklıymış bakalım çatlama yapacaklar mı. Merakla büyümelerini bekliyorum. Eker ekmez fidanlar diplerinden sürgün verdi, bir taneside 2 tane çiçek açtı ama ****** meyve tutmadı zaten tutsada ağaç gelişsin diye büyültmesine izin vermem.
kemalcuce
30-08-2009, 01:09
Selamlar...
Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...
Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.
Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.
Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...
Selam ve saygılarla...
Merhabalar Site göz gezdiriken gözüm takıldı.Ağaç arasına dikilen fidandan randıman almanız cok zor.Fakat bahçeniz yeni bunda bir problem yok.Yeni fidan dikerseniz ilerde birinden birini sökmeniz gerekir.İki tavsanın peşinden koşmak cok zordur.
Eğerki bahçede fidan dikmek istiyorsanız mutlaka kullanacak oldugunuz anaclar bodur olmalıdır.Tabi bu fidanlar 6 metre ara olan yerlere dikilmelidir.Yarı bodurlar erken verime oturur ağaç ömrü ise 15-20 yıl civarındadır.
Kayısıda bölgeniz icin myrobolan c29 yarıbodur anaclı ninfa-aurula-procede thyrınte(erkenci çeşitlerdir)
Erikte myrobolan c29 anaclı can-papaz ve erkenci black serilerden japon erikleri
Şefatlide gf677 yarıbour anaclı erkenci çeşitler (francoise) dikebilirsiniz.
erkenci çeşitleri sunmamdaki amac bahcenizin rakımıyla alakalıdır.Bahçe rakımınız düşük ise tercih edebilirseniz.Eğer bahçeniz yayla kesimde ise cinslerin tamamı değişecektir.
Herkese merhaba bizim apartmanın bahçesinde bir tane nar ağacı var fakat her yıl daha narlar yeşilken hepsi çatlıyor sizce ne yapabilirim bir tane yemek bile kısmet olmadı :(
Samsunlu55
04-09-2009, 22:26
Herkese merhaba bizim apartmanın bahçesinde bir tane nar ağacı var fakat her yıl daha narlar yeşilken hepsi çatlıyor sizce ne yapabilirim bir tane yemek bile kısmet olmadı :(
Ya düzenli olarak sula ya da olgunlaşmasına yakın zamanda yağmurlardan koru. Dip sürgünlerini temizle tek gövde olmasını tavsiye ederim. Meyveler aşırı sıksa seyreltme yap. Hiçbiri olmadı hicaz nar ek:)
Samsunlu55
13-09-2009, 01:36
İnternette narın kabuğunun özel yapısından dolayı narın soğuk hava deposunda 9 ay saklanabileceği yazıyordu. Geçen sene bu tarihte denemek amaçlı dolabın +4 C°'de olan kısmına koyduğum hicaz narı bugün dolaptan çıkardım. Size aktarabileceğim bilgi nar 9 ayı sorunsuz olarak atlattı ama 10. aya girmeden kabuğunda çürüme olmaya başladı. Fotoğraflarını cep telefonumun kamerasına çektim fotoğrafını bilgisayara atabilirsem koyarım. 12 ay 365 gün geçmesine rağmen hala daha sağlam olan kısmı çok büyük çürüme küçük bir bölgede oldu. Narı seçipte koymuştum. Kabuğu diğerler nar cinsleri gibi yumuşak değildi, kabuk sertleşmişti dayanacağından adım gibi emindim ve beni yalancı çıkarmış sayılmaz. Sizlerden isteğim bu senenin mahsulü olan hicaz nardan 1 tane alıp dolabınızın en üst rafının köşesine koyup onun ne kadar dayanacağını gözlemek çürüme tespit ettiğiniz anda kesip yersiniz. Rasgele nar alıpta koymayın ama kabuğunun uzun süre dayanacağına inandığınız bir narı koyun. Bu senede seçtiğim bir narı gölge ortamda dışarda saklıyacağım bakalım bu ne kadar dayanabilecek dolaptaki narın çürümesinin nedeni birazda fazla nem olması gibi görünüyor.
Benim bunu yapmamdaki amaç narın 12 ay piyasada satabilmenin mümkün olup olmadığıydı ama olsun 9 ay sapasağlam dayandı. Demekki narı hemen satmak yerine saklayıp piyasada narın olmadığı zaman satabilirmişiz. İşte narı, hicaz narı sevmemin nedenlerinden bir taneside bu...;)
denizakvaryumu
19-10-2009, 22:30
Rus narı,
soğuk yerlerde nar yetiştirmek isteyenler için.
http://www.ediblelandscaping.com/plants.php?func=view&id=221
botanik2009
13-03-2010, 11:17
Konunun tamamını okudum, ama hicaz narının ayırıcı özelliği nedir bulamadım . adını çok duyduğum hicaz narını pazardan alırken diğer narlardan nasıl ayırabilirim. **** ağaçının belirgin bir farkı var mı?
Samsunlu55
13-03-2010, 20:56
Konunun tamamını okudum, ama hicaz narının ayırıcı özelliği nedir bulamadım . adını çok duyduğum hicaz narını pazardan alırken diğer narlardan nasıl ayırabilirim. **** ağaçının belirgin bir farkı var mı?
Meyve kabuğu diğer narlardan daha sert olur. Hafif ekşi olur. Ağacı diğer narlara göre daha çeşitli koşullara uyum sağlıyabilir. İlk aklıma gelenler bunlar oluyor.
baritono
08-04-2010, 17:35
Merhabalar.Çukurova bölgesinde yaşıyorum.Hicaz cinsi narın bu bölgede inanılmaz boyutlarda dikimi yapıldı.Çok büyük bahçeler kurulmaya başlandı.Birkaç üretici ile görüştüm.dikimden sonra ki 20.ayda ürün alınmaya başlanıyor ve piyasada para eden cinsin hicaz narı olduğu söyleniyor.Ortalama 3-4 adedi 900-1200gr civarı olabiliyormuş.Mersin in Tarsus ilçesinden biri çiftçi ile görüştüm.250 dönüm ekili arazi var.Geçtiğimiz yıl ürün zamanı kilosunu 0.95 kuruştan tüccara vermiş.Tüccar toplatmış ve bir müddet sogukhava da muhafaza etmiş ardından iç ve dış piyasaya 2 liradan sürmüş.Bu konularda deneyimi ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Samsunlu55
08-04-2010, 22:23
Hicaz narı ile ilgili bir başlık bulunuyor, sitede yeni konu açmadan önce başka bir sayfada bulunuyor mu diye araştırmalısınız. Saygılarımla...
edis2209
10-10-2010, 23:53
http://img821.imageshack.us/img821/5285/kenanapo10ekim2010.jpg
Yenipazar - Aydın 'dan arkadaşımın bahçesinden toplamıştım.. Elimde materyal olarak yukarıdaki Kompozisyonu hazırladım.. :) Oldukça tatlı bir nar.. Hicaz Nar'ı mı acaba ?
Sevgiyle kalın.
hatipali74
12-10-2010, 20:29
http://img821.imageshack.us/img821/5285/kenanapo10ekim2010.jpg
Yenipazar - Aydın 'dan arkadaşımın bahçesinden toplamıştım.. Elimde materyal olarak yukarıdaki Kompozisyonu hazırladım.. :) Oldukça tatlı bir nar.. Hicaz Nar'ı mı acaba ?
Sevgiyle kalın.
Kayısı nar dediğimiz cinse benziyor...
Bunlarda benim bahçedeki nar ağacımın ürünleri.(BODRUM)
Olgunlaşmadan önce çok ekşi oluyor.Olgunlaşması ekim kasım aylarını buluyor.
Cinsini bilmiyorum,içi çok kırmızı ve sulu,tadı mayhoş.
174930
174931
174932
Şahaneler sn.Hozat. Benim ağaç 1 tane bile vermedi yine. :)
criterian
09-02-2011, 12:25
Herkese merhaba,
2006 nisan ayında ekmiş olduğumuz hicaz narından iyi bir bakımdan sonra ağaç başı kaç kg bir ürün bekleyebiliriz?
redbullah
31-10-2011, 02:54
Silifke yöresindeki arkadaşlarımdan bilgi edindim.Caner narı varmış.Haziran ayında bir aylık bir dönem içerisinde (Erken Hasat)ürün veriyormuş.Fidanı 18.ayda meyvaya başlıyormuş.Çatlamaya dayanıklı,çok küçük çekirdekli,hoş bir tadı ve kokusu varmış.Cinsini bir Türk doktor geliştirmiş.Ürünü,bu sene bir aylık dönemde(Haziran)3,5 TL -2 TL,fiyat yelpazesinde,bahçesinden satılmış.Alıcıları Ruslar.TIR larıyla gelip tamamını toplayıp götürüyorlarmış.Bence nar çeşitleri içerisinde en iyi ve karlı olanı.Tabii ki bu özellikleri Silifke ortamına göre.Başka yörelerde nasıl olur bilemem.Örneğin havası nemli olan yerleri sevmiyormuş.Akdenizde kuzeyi poyraza kapalı olan yerlerde denemişler,netice alamamışlar.Birde su tabanı yüksek arazilerde randımanlı olmuyormuş.Bu bilgiler öylesine sohbetlerde edinilmiş bilgiler.Ne kadarı doğru,ne kadarı yanlış bilemiyorum.Ama nar ekimiyle ilgilenen arkadaşlara birde bu cinsi araştırmalarını ve daha sağlıklı bilgilere ulaşmalarını tavsiye ederim.
Aşağıdaki linkte daha etraflı bilgi mevcut.
http://www.narfidanci.com/cekirdeksiz.html
Sevgiyle kalın.
Benim çekirdekten yetiştirdiğim kabuğu kırmızı az mayhoş ama tatlı nar ım çeşidi ne olabilir hicaz narına benziyor ama benimkisi daha farklı.
Kırmızı narlarlardan bir tanesini tadımlık olarak kestim oldukca güzel tadı var ekşi değil tatlı çok az ekşi. Diğer çeşitlerden daha kırmızı 10 gün sonra tam kıvamına gelir.
Aşağıdaki linktende benim hicaz narlarımı görebilirsiniz...
İşte Hicaz Narlarım ~ Her Telden... (http://cimaem.blogspot.com/2012/10/iste-hicaz-narlarm.html)
Aşağıdaki linktende benim hicaz narlarımı görebilirsiniz...
İşte Hicaz Narlarım ~ Her Telden... (http://cimaem.blogspot.com/2012/10/iste-hicaz-narlarm.html)
Çok güzel renkler harika gözüküyor.
Evet, renkleri çok güzel.
Bakalım kısmet olursa büyük bir proje yapacağım Hicaz Narları için...
limon_sever
15-04-2014, 18:02
Tohumdan yetişen narlar 1 hafta önce uyanırken, hicaz narı daha uyanmadı. Acaba ne zaman uyanıyor?
İyi günler arkadaşlar. Bu siteye yeni üye oldum. 5-6 dönümlük bir nar bahçesi yapmayı düşünüyorum. bu işle ilgili bilgim yok. 5-6 dönüm için ne kadar masraf gider?(bahçe tesisi, sulama, fidan vb) ayrıca her dönüme kaç fidan dikebilirim en uygun ölçüler nelerdir? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
2017 yılı mahsulu kırmızı narlar yeni yeni kızarmaya başladılar.
kartezyenx
13-09-2022, 10:17
en erkenci nar hangisi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.