PDA

View Full Version : Senecio rowleyanus

COYOTE
19-10-2007, 11:26
Bu sukkulenti Taner Beyden sipariş etmiştim. Geleli 1 ay kadar oldu ve epey gelişme gösterdi. Özel bir bakım isteği var mı bilemiyorum.
Şimdilik iyi gidiyor.:D

GLCN
19-10-2007, 11:30
Sevgili coyote böyle bişey olacak galiba harika bir bitki.....
Bilgi olarakta bu var:

Toprak orta derecede nemli tutulmalı, haftada bir gübreleme yaplmaldır. Dinlenme periyodunda karanlık, serin yerlerde tutulmalı, toprak ise kuru olmaldır. üretimi çelikledir.

COYOTE
19-10-2007, 11:41
Teşekkür ederim sevgili GLCN. Hiç gübre vermedim ama havalar tuhaf gidiyor dinlenme periyoduna geçtiler mi kestiremiyorum haliyle:)

İlkin
19-10-2007, 12:16
Evet ben de çok beğeniyorum bu türü, bezelye gibi. Çiçekleri de pıtırcık pıtırcık. Birara ben de sipariş verip almak istiyorum ama alınacakların listesi artsın öyle ;)

sinaninci1
19-10-2007, 12:51
GLNC gercekten cok guzel gugule buyutun.
Nerden almistiniz ben hic boylesini gormedim. Yarin burdaki seralari gezmeyi dusunuyorum.bulursam hemen alirim,eger bulamazsam sizden gorunmeyen yerinden (o kadar guzelki guzelligini bozmak istemem)celik isteyebilirim.Tabi sizin icin uygunsa
Saygilar

GLCN
19-10-2007, 14:13
Resimdeki bitki bana ait değil sevgili sinan inanın elimde olsaydı seve seve gönderirdim...

sinaninci1
19-10-2007, 15:45
coyote bu taner beyi nerde buluruz, nerden aldi.
Acil bilgi lazim.

COYOTE
21-11-2007, 22:26
Ben yokken senecio rowleyanusum sanki biraz buruşmuş ama güzel de bir süpriz yapmış. Tomurcuğu var:)))

esen
21-11-2007, 22:38
Bende de var bu tür. Ama sanki iki aydır donmuş gibi. Hİç gelişme göstermiyor.

COYOTE
22-11-2007, 10:31
Bendeki geldiğinden beri epey büyüdü:)) ben içeri aldım haftada bir de suluyorum. Bir de özel gübre veriyordum ancak kestim. Umarım sizinki de toparlar.

Gatay
02-02-2008, 20:33
Merhaba, yaklaşık 15 gün önce bende bir senecio aldım.Burada resmini görünce çok özenmiştim :) Uzun bir süre bulamadım ama sonunda oldu.Geldiğinden beri keyifli gözüküyor.Resmen kuma benzeyen bir toprağa ekmişler.Satıcı 6 ay kadar bu saksıda dursun sonra saksı değiştirin dedi.Sizin bitkileriniz nasıl bir topraktalar, özel kaktüs toprağı alayım mı ? Birde uzayan dallarda küçük kök gibi uzantılar büyüyor.Uzayan dalları koparıp bu filizlerden ekersem büyüme gösterir mi ? Sevgi ve saygılar

COYOTE
02-02-2008, 21:05
Çok yakışmış pembe saksıya güle güle büyütün. Ben kaktüs toprağına dikmiştim. Büyümeye devam ediyor sanırım halinden memnun, haftada 1 sulamaya devam ediyorum. Evet dediğiniz kısımlardan bölüp ben çoğalttım. Gömmüyorum da toprağa yatırıp kök kısmı olacak çıkıntının yanlarına doğru toprak itiyorum ben.

İlkin
04-02-2008, 11:33
Benim de senecio çiçekler açıyor. Yanına yaklaştığınız zaman çiçeklerinin çok hoş tarçın gibi bir kokusu var.

esen
04-02-2008, 12:54
İlkin ne kadar keyifli. Sulama ve bakımını nasıl yapıyorsun? Benimkiler biraz nazlı büyüyor? Sıcak bir yerde mi tutuyorsun sen?

İlkin
04-02-2008, 15:09
Esen Hanım ben toprağı kurudukça su veriyorum. Haftada 2-3 kere ama az az veriyorum. İçeride klimalı bir yerde duruyor. Sizden gelen minik bir tomurcuk veriyor bu arada. Bu benim birkaç hafta önce aldığımın tomurcuklarının rengi sizinkine göre biraz daha mat. Bu sukulenti izlemek çok keyifli, sıcaklar gelince büyümesi hızlanacaktır bence sizinkinin de. ;)

Şimdiden güle güle büyütün koyu yeşil... ve teşekkürler fevziye hanım.

Gatay
05-02-2008, 11:08
Gerçekten bakımı ve izlemesi çok keyifli.Kaktüs toprağı alayım bende. Satıcı ayda bir sulayın demişti. Bende 15 günde bir suluyordum. Toprağı çok kuru gelmişti çünkü. Sizler tecrübeli olduğunuzdan sulamayı daha iyi biliyorsunuzdur. Bende haftada bir sulayacağım bu durumda.Yazın iki defa sularım. Çünkü durduğu yer, yazın 2-3 saat bayağı güneş alıyor.

ayhat
05-02-2008, 11:36
Sn. İlkin sizde Taner Beye mi sipariş verdiniz? Çok Beğendim ilginç bir çiçek.

İlkin
05-02-2008, 11:52
Ben Taner Bey'e sipariş vermedim ayhat bey, yurtdışından geldi benimkisi ama bildiğim kadarı ile onda bu türden olması gerek.

Sayın Gatay, bence kimin nasıl baktığı çok önemli değil. Zamanla bulunduğunuz yere göre bitkinizin ne istediğine siz karar vereceksinizdir. Ben Adana'da yaşıyorum burası diğer şehirlere göre daha sıcak ve nemli. İstanbul farklı. Belki benim bakımımı siz kendinizinkine uygularsanız farklı sonuç alırsınız, sizin bakımı ben kendi bitkime uygulasam ben farklı sonuç alırım. O yüzden zamanla bitkinizi tanıdıkça buna siz karar vermelisiniz.

İklimsiz
05-02-2008, 12:17
Taner beyin güzellerini tekrar satışa sunması, kargo aracılığıya gönderme zamanı yaklaşıyor arkadaşlar. Şubat sonuna kadar bekleyin demişti;)

İlkinciğim senin nazlın da çok güzel:p

zeonka
17-02-2008, 12:56
Arkadaşlar çok güzel bir sukulent. Çiçeğide çok yakışmış maşallah. Biz nasıl edinebiliriz acaba. Taner bey le mi irtibata geçiçez? İrtibat telefonunu bilen bana gönderebilirse çok sevinicem. Baktıkça bakası geliyor insanın güle güle büyütün.

İklimsiz
17-02-2008, 17:14
tanerangay@ttnet.net.tr adresinden Taner beye ulaşabilirsiniz.

Gatay
01-09-2008, 13:47
Senecio'ları diğer kaktüsler gibi kışın sulamayıp dinlendirmek gerekir mi ? Kaktüsler bildiğim kadarıyla kasım -mart arasında 10 derecelik bir ortamda hiç sulamadan beklerlerse çiçek açabiliyorlar. Sukulentlerin dolayısıyla senecio'nun bu şekilde bakılması gerekiyor mu emin olamadım. Kaktüsler kadar etli değiller. Acaba susuzluğa ve soğuğa dayanabilirler mi ? Yardımcı olabilir misiniz ? teşekkürler

İlkin
01-09-2008, 14:34
Sukulent türünde olduğundan yaz kış su ister, yazın daha çok su ister. Soğuğa çok dayanamaz, dondurucu soğuk varsa içeride tutun bence. Yakıcı güneş altında tutmayın dayanamaz... Kışın hafif soğuk iyi gelir. Bir de bu tür zehirlidir. Çocuğunuz varsa dikkat edin lütfen...

berduray
21-09-2008, 22:56
Asteraceae" familyasında yer alıyormuş. Yani bir nevi papatya türü. Ve çiçek açıyor.

Latincesi: Senecio rowleyanus
İngilizcesi: String-of-Beads, String-of-Pearls
şöyle Türçeleştirebiliriz: Tesbih dizgisi çiçeği veya İnci Kolyesi çiçeği

Günüm
21-09-2008, 23:03
7 seneden sonra bir de imame verdiğini ben bugün gittiğim seradaki bir müşteriden öğrendim..Gözümle görmeden inanmam çok olası değil..:)

berduray
22-09-2008, 13:37
Nette bakımıyla ilgili doyurucu bir bilgi bulamadım artık tecrübesi olanlarla paslaşalım.

Minik boncuklarım sularını çekiyor, yassılaşıp sararıp, kurumaya başlıyor.

Ömrünü tamamlayanlar diyemeyeceğim, yeni çıkmış minikler de kurudu.

Kaliteli bir kaktüs toprağında 15 günde 1 sıvı gübre veriyorum.Acaba fazla güneş mi dokundu?

Gatay
22-09-2008, 13:45
Suyunu az veriyor olabilirsiniz. Ben boncukların yumuşaklığına göre bakıp suyunu veriyorum. Susuz bırakıldığında hemen boncukları büzülüyor. İlk aldığımda kaktüs sınıfı olduğunu düşünüp suyu az vermiştim Ancak sonra suyu arttırdım.
benimde bir sorunum var aslında :) bitki gayet sağlıklı büyümekle birlikte boncuklar tam büyümüyor. Biraz küçük sanki. İlk aldığımda olan boncuklar biraz daha büyük nedense.

berduray
24-09-2008, 12:43
Valla arkadaşlar ben elimdekini yaşatmaya çalışıyorum.

Şayet yaşatmayı başarır, çiçek açtırabilirsem ve tohum elde edersem seve seve paylaşırım.

Ama bu kuruma sulamama rağmen düzelmiyor.

Gübreyi de tam doz veriyorum ama ona fazla gelmiş olabilir belki.

Bakalım gelişmeleri göreceğiz.

nevsune
02-12-2008, 09:41
Geçen yıl bu zamanlar Coyote'ciğimin getirdiği minicik bir çelik, çeşitli badireler atlattıktan sonra toparlandı da çiçek açmaya başladı.

Çiçeği, hafif karanfil kokulu küçük ama çok güzel.
54551
54552

COYOTE
02-12-2008, 09:45
Vallahi tebrik ediyorum. Bendekinden büyük olmuş. Ankara havası yaramış.
Bir dahaki sefere kardeşinden getireyim en iyisi:)).( senecio herreianus)

nevsune
02-12-2008, 09:49
Çok teşekkür ederim Coyote'ciğim, sayende:D

Yalnız bu mu? Alice Cooper! da aldı başını gidiyor. Diğer adını bilmediğim ipe dizili olan da harika gelişti.

Yalnız bu sudan hoşlanıyor mu, sevmiyor mu hala anlamış değilim. Bir bakıyorum büzüşüyor, bir bakıyorum oohhh keyif yerinde. Neyse bu günleri de gördük ya.

COYOTE
02-12-2008, 10:04
Ben açıkçası yaz kış sukkulentleri suluyorum, kışın haftada 1 yazın haftada iki.
Büzüşmelerine imkan vermiyorum yani:p

nevsune
09-03-2009, 20:06
Coyote'ciğim benimkiler pek bir buruşuk oldu neden acaba?

COYOTE
10-03-2009, 08:22
Benim rowleyanusda da burusuk bir dal vardı imha ettim. Sendekinin hepsi mi burusuk acaba? Öyle ise suyu az gelmiş olabilir bence yok öyle değil ise unlu bit olabilir dikkat:(

nevsune
10-03-2009, 08:57
Benim rowleyanusda da burusuk bir dal vardı imha ettim. Sendekinin hepsi mi burusuk acaba? Öyle ise suyu az gelmiş olabilir bence yok öyle değil ise unlu bit olabilir dikkat:(

Hepsi buruştu, baksana. Unlu biti nasıl anlayacağım? Görünürde birşey yok gibi (ya da varsa hani bilirsin ya gözlerimi:p). Yaz sonu annemden geri aldığımda da böyleydi ama sonra toparlanıp bir de çiçekler açmıştı.
66371

Nevsune hn. acaba yola çıkabilecek bir çelik var mı acaba? :o

Şu buruşukları bir düzelsin, hemen haber veririm merak etmeyin:)

İlkin
10-03-2009, 12:55
Pek bir susuz kalmış gibi sanki. :rolleyes: Spreyle bol bol fısfıs yapın bence.

nevsune
10-03-2009, 13:11
Günde iki kere fıs fıs yapıyorum:) Yalnız normal sulamayı azaltmıştım. Su püskürtme yetmiyor galiba, yukardan nemleniyor ama köke su gitmeyince böyle oldu sanırım. Artık haftada bir sulayacağım. Kökte herhangi bir sorun yoksa düzelmesini bekleyeceğim.

İlkin
10-03-2009, 15:09
Bence düzelecektir. Kuruyupta kahverengi bir renk almadıktan sonra birşey olmuyor bunlara. Bendekine neler yaptım ama büyümeye hala devam ediyor. ;) Çok da kolay kökleniyor. Haftalık suyunu ihmal etmeyin ama.

osmann
10-03-2009, 20:34
Sayın Nefsune, unlu bit miydi kabuklu bitin değişik bir şekli miydi bilemiyorum ama benim kumkuatıma bir bit musallat olmuştu. Yazdığınız gibi hiç görünmüyordu. Dala yapışık mekik şeklinde saydam çok açık yeşilimsi birşeydi. Üzerindeki 15 meyveyle birlikte bütün yapraklarını döktü mücadele sırasında(arapsabunu püskürtmüştüm) Çıplak gövdeyi büyüteçle inceliyordum ancak görebiliyordum. Bulduklarımı tırnaklarımla kazıyıp ıslak mendille siliyordum. En sonunda kurtardım zavallıyı da yeni sürgünler yapraklar verdi. Ama gelin ne çektiğimi bir de bana sorun. O yüzden gün ışığında, büyüteçle bakmanızı öneririm. Saydam oldukları için görünmüyorlar. Yapışkanlık olunca bir terslik olduğunu anladım da müdahale ettim. Yoksa bizim kumkuat sizlere ömürdü.

cemboa
11-03-2009, 12:52
Bitkinin oldukça geniş bir görüntüsünü görebiliyoruz.Bu resimde herhangibir hastalık belirtisi yok. Susuz kalmış gibi görünüyor. Bir süre sonra bir sürpriz yapıp çiçek açabiliri. Sukkulent ve kaktüsler susuz kaldıklarında kolay çiçek açıyor. Hastalıkla mücadele eden varsa benim yeni öğrendiğim ve henüz uygulamadığım bir ilaç türü söyleyim. İsmi A ile başlıyordu ama aklımda kalmadı. Zirai ilaç satan dükkanda görmiüştüm.Unlu bit kabuklu bit kırmızı örümcek gibi mücadelesi zor olan hastalıklara dışardan etki değilde içerden etki eden ilaçlar daha etkili olacağı söylendi. Bu ilaç bitkinin sulama suyuna karıştırılıp uygulanıyor. Bu böceklerin hemen hepsi emici zararlılar olduğu için ilacı beslenme kaynaklarına vermiş oluyorsunuz ki daha hızlı yok olmalarını sağlar. İlacın büyüklüğü öksürük şuruplarına yakın. 1 lt suya 2 çay kaşığı kullanılıyor. 10 TL fiyatı.

nevsune
11-03-2009, 17:00
Sanırım susuzluktan bu hale geldi (yani ben öyle umuyorum:)). Birkaç gün içinde durumu belli olur.

Unlu bit için bilgilendirmeleriniz iyi oldu. Elimizin altında ilacı bulundurmakta yarar var. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.

kemut_kemut
14-03-2009, 13:05
bu da benim kücük seneciom.buyumesi hızlı galiba bu türün.iyi gunler ....

osmann
15-03-2009, 19:23
Sayın İklimsiz sayesinde benim de artık minik bir seneciom var. Sayın Coyote ye de müteşekkirim. Peki elinde olanlar için birkaç soru; ne tip toprak kullandınız. Ben torfa diktim ama belki kumla karıştırmam gerekir ne dersiniz? Bir de çabuk büyüyor mu? Ben biraz saksısını büyük tuttum.Acaba küçük mü olmalıydı? Bu miniğe iyi davranmalıyım çünkü çok sevdim. Eğer birşey olursa müthiş üzülürüm.O yüzden yardım talep ediyorum.

COYOTE
16-03-2009, 09:37
Ben kaktüs ve sukkulentleri genelikle küçük saksılara dikerim. Topraklarına kum,perlit ve biraz çakıl karıştırıyorum. Altı delik olmayan saksı kullandığımda en dibe de bir sıra iri çakıl koyuyorum.
Güle güle büyütün.Yayılımı biraz yavaş ama çok hızla uzuyor.

nevsune
16-03-2009, 10:02
Eğer birşey olursa müthiş üzülürüm.O yüzden yardım talep ediyorum.

Aman sulama işine çok dikkat edin. Ne az ne de fazla sulamadan hoşlanmıyor, çok dengeli bir sulama istiyor.

Yanlış sulama yüzünden benimki hala perişan bir halde.

COYOTE
25-03-2009, 01:59
Senecio rowleyanus

nevsune
25-03-2009, 08:05
O senecio'nun olduğu oda mis gibi kokuyordur şimdi. Siz bakmayın çiçeğin küçüklüğüne, ortalığı karanfil karanfil kokutur. Ellerine sağlık canım, bunu da açtırmayı becermişsin;) Lithopsa yazdığım gibi; nasıl bakıyorsun, ne veriyorsun, hangi ışıkta tutuyorsun da böyle oluyorlar bir anlat lütfen.

Sendeki senecio'yu da gördükten sonra iyice anladım. Altındaki kutuya bayıldım gerçi ama kesinlikle bir makrome bitkisiymiş.

COYOTE
25-03-2009, 09:47
Çok güzel kokuyor gerçekten. Acaba Ponponla aynı yerdeler ondan mı?
Gerçekten çok özel birşey yapmıyorum mesela saksıların yüzde 9o nın altı delik değildir. Diplerine çakıl falan koyarım,topraklarına biraz kum,biraz kömür biraz cam karıştırmıştım ha bir de perlit ki tamamen göz kararı.
Ve de kaktüs besini ile aklıma geldikçe sularım. Güneşgören bir yerdeler. Ayrıca küçük saksılar kullanmaya gayret ediyorum.
Hepsi bu kadar...:D

osmann
28-03-2009, 23:08
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çakıl dizeyim en iyisi toprağın dibine. Suyu zaten şırıngayla veriyorum. Bakalım büyütebilecek miyim?

osmann
05-04-2009, 00:24
Bu aralar biraz fazla yoğundum ve sulama dışında pek ilgilenemedim. Ama epey hoşlanmışa benziyor yerinden. Bir ya da bazen iki şırınga dolusu su veriyorum ve direkt üzerine değil, köke yakın ancak yapraklara temas etmeyecek bir kısmından sulama yapıyorum. Yapraklar gayet diri, minik yeni sürgünler de veriyor belli belirsiz. Sanırım toprağını ve saksısını değiştirmeme gerek kalmadı çünkü epey sevdi. Toprağa çok azcık hormon da kattım, daha çabuk uzasın diye ama bakalım nasıl tepki gösterecek. Umarım büyür bir an evvel de sarkar aşağıya doğru.

nevsune
05-04-2009, 10:11
Benimki de sanırım toparlanıyor. Haftada 2 kez ama az az verdiğim suyla kendisine gelir gibi oldu. Bezelyelerin büyük kısmı buruşukluğu atıp, dolmaya başladılar.

Fevziye hanım, dikkatlerinize;)

malbman
08-05-2009, 18:53
İlkin hanım, gönderdiğiniz senecio bir tane tomurcuk veriyor sanırımsam:p:p Bilmek hakkınız diye düşündüm. Ne de olsa büyükanne oluyorsunuz:D:D:D

Bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek isterim size.

İlkin
09-05-2009, 09:41
Benim verdiğim çelikler böyle güzel büyür işte. :p
Güle güle bakın, bir başladı mı büyümeye durduramazsanız, suyu da çok seviyor aklınızda olsun...

osmann
25-06-2009, 11:01
Benimki hızlı çıktı. Epey hızlı büyüyor kerata. Verdiğim hormonun da etkisi vardır herhalde. Gerçi çok cimri davranıyorum ama olsun yine de epey gelişti. Bir yıllık olsun, birazcık büyüyüp kendini toplasın, kaktüs kardeşliğinin hizmetine sunacağım ben de. Sonuçta o da kardeşliğin bir ürünü. İklimsiz'in katkılarıyla diye de altına ibare düşeceğim:)

Arzu Kasapoğlu
25-06-2009, 11:16
Sayın osmann, hormon olarak ne veriyorsunuz acaba?

osmann
25-06-2009, 19:32
İsim verebilmem zor çünkü kardeşimin anneme verdiği ve çiçeklerini deli gibi açtıran beyaz minik toplar halinde bir hormon. Belki tarifinden arkadaşlar adının ne olduğunu çıkarabilirler. Yalnız öyle böyle değil çiçekli bitkileri çıldırtıyor resmen. Annem yarım çay kaşığı koyuyor diplerine o kadar. Ben minik bir torba içinde aldım. Fakat iyi izole edin felaket kokuyor(iç yağı gibi)

fevziye
10-07-2009, 15:45
İsim verebilmem zor çünkü kardeşimin anneme verdiği ve çiçeklerini deli gibi açtıran beyaz minik toplar halinde bir hormon. Belki tarifinden arkadaşlar adının ne olduğunu çıkarabilirler. Yalnız öyle böyle değil çiçekli bitkileri çıldırtıyor resmen. Annem yarım çay kaşığı koyuyor diplerine o kadar. Ben minik bir torba içinde aldım. Fakat iyi izole edin felaket kokuyor(iç yağı gibi)

Arkadaşlar merhaba. Osmann bey söylemiş olduğunuz hormonun adını öğrenebildiniz mi?
Kaktüs kardeşleri acaba Osmann beyin bahsetmiş olduğu hormonu sizlerden bilen bir kişi var mı?

esen
24-07-2009, 11:27
Sevgili Nuray, senecioma kaktüssukulent tasarım yarışması bölümündeki fotoğraflardan bakabilirsin

nuray kıyak
07-08-2009, 00:11
Sevgili Esen Baktım çok beyendim arajmanın da bir harika. Ellerine sağlık eyer bana gönderirsen çok sevirim.Galeriden sukulent lerine baktım eyer ayıplamassan gönderilebilir olanlarından da gönderirsen çok sevinirim . Birde nasıl yolluyorsunuz ben yeni olduğum için bilmiyorum .Aydınlatırsan memnun olurum.

Volare
21-08-2009, 11:21
Senecio rowleyanus

osmann
14-10-2009, 21:33
Sayın Fevziye kardeşim 15-15-15 olduğunu söyledi ama bilemiyorum yine de.

dua-çiçeği
24-12-2009, 10:44
Ben de Taner Beyden minik saksı da bir tane aldım .Büyür büyümez isteyen arkadaşlara çelikleyebilirim.Sayın eminetirsi biraz beklerseniz.Yaza büyür inşallah.

fevziye
31-12-2009, 10:25
Sevgili Nevsune hn. Seneciom nasıl oldu bir göstereyim dedim. İlk resmi gönderdiğinizde çekmiştim. İkincisini bu sabah çektim.
Çok çok teşekkür ederim.

nevsune
31-12-2009, 14:23
Güle güle büyütün, zaten büyütmüşsünüz:).

Fevziye hanım bol güneş, bol su, 15 de bir sıvı gübre, bir de uygun bir saksı. O da gelecek yıl size karanfil kokulu çiçekler vererek teşekkür edecektir.

fevziye
04-01-2010, 13:37
Büyük bir merakla çiçeklerini bekliyorum Nevsune hn. Size teşekkür ederim. Bu güzel kızı bana verdiğiniz için. Ona iyi bakacağımdan emin olabilirsiniz. Sıvı gübre olarak ne önerirsiniz?

Jezebel
15-02-2010, 18:55
Benim senecio:

fevziye
20-04-2010, 16:50
Nevsune hn. seneciom o kadar büyüdü ki anlatamam. Yerini pek sevdi, yanılmıyorsam çiçeğini de göreceğim.

günebakan
20-04-2010, 18:14
Çok güzel görünüyor Sevgili Fevziye hanımcığım sanki yeşil boncuklar sıralanmış gibi:)

nevsune
21-04-2010, 09:24
Fevziye hanım senecionuz gerçekten çok iyi gelişmiş, çok iyi bakmışsınız. Ellerinize sağlık, belli ki bu yıl size çiçeklerini koklatacak.

Bu da gübre şerbetinden hoşlanıyor. Mavişe verirken, buna da verirseniz iyi olur. Ben daha önceleri sıvı gübre veriyordum artık gübre şerbeti veriyorum. Aklına estikçe bir yerinden çiçek veriyor.

a1919
21-04-2010, 09:33
Fevziye hanım,
boncuk boncuk çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Ankara da bulabileceğim bir yer var mı senecioyu.

fevziye
21-04-2010, 10:23
Haklısınız sevgili günebakan. Gerçekten yanyana sıralanmış boncuklara benziyorlar.
Teşekkür ederim sevgili Nevsune hn. Sizin sayenizde. Yerini pek sevdi, saksıyı değiştirdikten sonra ister istemez cam kenarından almak zorunda kaldım, ama suyu ve sıcağı çok seviyor. Pencere kenarındaydı, baktım güzel gelişiyor, epey bir zaman sizin gönderdiğiniz bardakta bıraktım, hergün toprağını ıslatacak kadar su verdim. Saksıya yeni geçirdim sayılır. Üzerinde bir tane çiçeği var. Bu sabah baktım yavaş yavaş açmak üzere.

dünyam1
27-07-2010, 12:38
ne güzeller ,boncuk dizmiş gibi, adanada nerede bulabilirim acaba?

fevziye
07-09-2010, 16:07
Nevsune hn. merhaba, nasılsınız? Seneciom bozulmaya başladı, çok üzgünüm. Boncuklar teker teker sulanmaya başladı, dalları kurumaya başladı. Tüm kök olduğu gibi çürümüş, ben de ayırdım, ayrı ayrı toprağa koydum. Ama onlar da bozuluyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Resimlerini ekliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

mrmusti
14-09-2010, 17:12
Birgün güneşte bırak. Sonra toprağa dik ve 2 gün su verme. Belki kurtarabilirsin.

acemifüsun
26-10-2010, 09:27
Ne kadar güzel bir sedum:)

Hydrosuccess
26-10-2010, 20:07
İleriye dönük yanlış bir bilgilenmeyi önlemek için belirtmeliyim ki Senecio rowleyanus bir Sedum türü değil Asteraceae (Papatyagiller) ailesinden Güney Afrika kökenli bir türdür.Sedum genusu ise Crassulaceae ailesinde yer alır ve Kuzey yarımkürede dağılım gösterir.

Hydrosuccess
27-10-2010, 17:05
Senecio rowleyanus Güney Afrika kırlarında çalıların arasında toprak üzerinde dallar vererek yayılan küre şeklinde sukulent yaprakları ile ilginç bir tür.Yapraklar buharlaşmayı azaltmak için en az dış yüzeye sahip yani küre şeklinde.Ancak bu durum bitki için olumsuzluk da yaratıyor.Zaten çalılar arasında zorlukla ulaştığı güneş ışığı ile yüzeyi az yaprakların bitkiyi yaşatacak fotosentezi gerçekleştirmesi zor.Çözüm olarak her yaprakta yarık şeklinde şeffaf bir pencere var.Bu şekilde bitki yapraklarının hem içinden hem de dışından fotosentez yapabiliyor.Mükemmel bir çözüm.
S. rowleyanus'un çiçek sapı bitkiye göre çok uzun.Bu şekilde yerde sürünen bitki çiçeklerini görünür kılarak tozlaşmasını sağlayabiliyor.Çiçeklerin keskin bir tarçın/karanfil kokusu olduğunu belirtmeliyim.
Bitkimin 1 yıl önceki,güncel fotoğrafları,yaprak ve çiçek detayları.

acemifüsun
27-10-2010, 17:41
İleriye dönük yanlış bir bilgilenmeyi önlemek için belirtmeliyim ki Senecio rowleyanus bir Sedum türü değil Asteraceae (Papatyagiller) ailesinden Güney Afrika kökenli bir türdür.Sedum genusu ise Crassulaceae ailesinde yer alır ve Kuzey yarımkürede dağılım gösterir.

Sayın hydrosuccess değerli bilgiler için teşekkür ederim:)

Oğuzhan
28-10-2010, 16:52
Bu bitkiyi satan tanıdık adres var mı?

mrmusti
28-10-2010, 17:11
www.kaktus.web.tr adresinden alabilirsiniz..

Bu bitkiyi satan tanıdık adres var mı?

skaraca
06-11-2010, 17:13
http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2187&associate=

Bu linkte nikah şekeri yerine başlığı altında senecio yu oldukça uygun fiata alabileceğinizi sanıyorum.

acemifüsun
06-11-2010, 17:37
Sevgili skaraca bu linkte satılan çok benzeyen, fakat farklı bir sedum sanırım:) Gerçekten fiyatı çok uygun.

sevim.K
06-11-2010, 18:14
O da Senecio. Ama Senecio Rowleyanus değil.

zenfree
08-11-2010, 22:15
Geçen hafta bu bitkiden aldım. İç mekanda tutuyorum. Umarım bozulmaz.

Hydrosuccess
08-11-2010, 22:36
Kışın İstanbulda evde tutulması gerekiyor sayın Zenfree.Bu tür Güney Afrika orijinli olup dona dayanıksızdır.Yazın da evde bakılabilir veya dışarıda tutulabilir.

Jezebel
30-05-2011, 20:18
Bence fena değiller:p
Üçü bir yerde:

218461

.

Taner Angay
03-07-2011, 13:12
Hoşbulduk İlkin hanım, biraz gezineyim demiştim. Herhalde Ağaçlar net'e daha çok uğramam lazım, bazı üyelerin çok basit problemleri var ve onlarla boğuşuyorlar.

Jezebel
03-07-2011, 13:30
Benimkiler

230630

.

canannuman
08-02-2012, 15:06
Çok uygunmuş fiyatı bende almak istiyorum boncuk gibiler ayrıca diğerler ürünlerindende almak isterim ancak kargo ne kadar tutuyor acaba bilgisi olan varmı.

yeşillim
08-02-2012, 15:50
Senecio Rowleyanus epeydir dikkatimi çekiyor. Eninde sonunda ben de edineceğim gibi görünüyor. Ben de bilgi edinmek isterim.

ciko42
08-02-2012, 16:29
keşke ben de bulabilsem.Malesef konyada marketlerdeki üzeri yapay cicekli kaktüsler haricinde hiçbir cicekçide ne skulent ne de kaktüs var.marketten aldıklarım da zaten yarı ölü oldugu için düzelemeden çürüdüler.biryerden 150 karışık tohum sipariş ettim olur da üretmeyi başarırsam herkese dagıtacagım.emeginize saglık.

MİRBE
08-02-2012, 20:23
Sn.ciko42

Ben de Konyadayım Koçtaş ve pratiker de oldukça güzel sağlıklı kaktüs ve sukulentler oluyor takip ederseniz denk geliyor..Koçtaşdan farklı çeşitlerde kaktüsler edindim hepside yaşıyor.

Ayırca bu siteden de sipariş verebilirsiniz Sera Liliput Sukkulent ve kaktüs Serası (http://www.seraliliput.com/) Kubiley beyde oldukça sağlıklı ve hesaplı çeşitler mevcut.

canannuman
10-02-2012, 09:30
Teşekkür ederim. eltimle birlikte sipariş verdik. İnşallah gelecek olan bitkilerin katili olmayız. :)

Ayrıca buradanda tohum aldım bakalım becerebilecekmiyim nasıl kırmızı gözüküyor şimdiden heyecan yaptım inşallah becerebilirim. Dua edin inşallah çok çok tutarda dağıtırım.
http://www.zengardentr.com/EJDER-KANI-VUDU-KIRMIZI-SEDUM-TOHUMU-sedum-spurium-dragons-blood-vodoo-red,PR-1676.html

yeşillim
11-02-2012, 11:25
Sayın canannuman, bilgilendirmeniz çok iyi oldu, nikah şekeri geldiğinde fikirlerinizi almak isterim.
Bitki üzerindeki yapraklar önemli, geldiklerinde tekrar paylaşımda bulunursanız sevinirim.
Tohum aldığınız yere de baktım, hayırlı olsun ben bile heveslendim sanki yerim kaldı da. Kafayı taktım bu senecio' lara.

ciko42
11-02-2012, 14:55
sevgili mirbe.koçtaştan bikaç çeşit kaktüs aldım ama aloe haricinde hiç skulent göremedim sanırım daha sık takip etmem gerekecek.aldığım kaktüslerden sadece 3 tanesini yaşatmayı başardım üzerlerindeki (ne mantıkla eziyet edildiğini hala anlayamadım)yapay cicekleri cıkardığım **** bilincsizce torfa ektiğim için fazla yasamadılar malesef.bahsi gecen siteyede yazdım ama henüz bi cevap alamadım.umarım tohumlarım cıkar da paylasırız sevgiyle kalın.)

canannuman
13-02-2012, 09:37
Bauhaus'tan kaktüs toprağı aldım 9 milyon civarı 1 tanede sukkulent aldım çok şirin 2 köktü birini eltime verdim bakalım yaşatabilecekmiyiz.
Cuma günü kargoya vermişler C.tesi Pazar gelmedi bugün bekliyoruz kargoyu.

canannuman
14-02-2012, 11:37
Dün yani pazartesi günü geldi. Kargoda oyalanmış biraz aras kargo. Azıcık toprakları dökülmüş Eltim teslim almıştı. İyi güzel kekik çok miniminicik yapraklı kendine gelsin diye derhal ekip suladım. Mini mini ler Haworthia nefis bir şey yanındada yavrusu vardı. En çok onu beğendim. Bayıldık hatta eltimle, zebra gibi çokda diri. Keşke başka çeşitleride olsa.

yeşillim
14-02-2012, 12:13
Peki Senecio lardan almadınız sanırım!
Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim Sayın canannuman.

canannuman
15-02-2012, 11:00
Senecio ile kalp kalbe karşı, ve diğer sedumlardan vs başkalarındanda aldım. İyiler canları yerinde ancak,
Senecio ile kalp kalbe karşının kökleri çok dolgun olup toprağa tutunması güç olduğundan toprakla birlikte dökülmüşler haftasonunu Aras Kargoda geçirdiler. Hafta başı sipariş verin haftaarası ulaşsın takılmasın kargoda bence,
Gayet iyiler hepsi şu an tekrar ektim dökülüp kökü dağılanları şimdilik iyiler bakalım inşallah büyürler.

Jezebel
18-02-2012, 13:59
Bebeğim nihayet yerini sevdiği belirtisi gösterdi, uzamaya başladı;)

269713

.:p

Andora
22-02-2012, 07:56
Geçen sene muhtemelen Nisan-Mayıs gibi edindiğim senecio gelişimini ağır ağır sürdürüyordu. Aralık ayı itibari ile 3-4 kez greenway marka kaktüs besini karıştırdığım su ile suladım. Ne diyebilirim ki , bitki tamamen çıldırdı :D Daha önce dallar uzuyor ama saksının içi pek dolmuyordu, şimdi saksıdan çıkan yeni sürgün sayısı belli değil, mevcut dallardan da yeni yan dallar uzamaya başladı, ben bu besinin çok faydasını gördüm. Denemek isterseniz Praktiker'den online olarak sipariş edilebiliyor.

GREENWAY KAKTS BESN 250 CC. (http://www.praktiker.com.tr/gubre-toprak-ve-besinler/greenway-kaktus-besini-250-cc./138485)

Andora
26-03-2012, 11:50
Bu da son durumu, tam sığdıramadım, az daha devam ediyor bazı dallar...

elifnaz
26-03-2012, 15:57
Arkadaşlar ben bunlara bayıldım. Nereden bulabileceğimi bilen varsa lütfen söylesin.Gerçekten çok güzeller

Andora
28-03-2012, 07:00
Geçen sene Nisan-Mayıs gibi minik bir üretim saksısının içindeydi, kapalı balkonumda kışı geçirdi, gelişimi pek hızlı değildi, kış sonu itibari ile ara ara kaktüs besini vermeye başlayınca böyle çıldırdı, bakınız 138 nolu mesajım :D

dünyam1
29-03-2012, 19:48
Geçen sene Nisan-Mayıs gibi minik bir üretim saksısının içindeydi, kapalı balkonumda kışı geçirdi, gelişimi pek hızlı değildi, kış sonu itibari ile ara ara kaktüs besini vermeye başlayınca böyle çıldırdı, bakınız 138 nolu mesajım :D Onu görünce bayıldım zaten ,az ucundan küt keserseniz çok gibi görünür,kestiğinizi atarsanız bana atıverin:D amma yüzsüzüm:D kesmeye kıyamıyor insan değilmi? güle güle büyütün..

Andora
30-03-2012, 12:02
Yalnız geçen sezon çiçek açmadı, bu sezon çiçek açmasını çok istiyorum, açtırmanın özel bir metodunu bilen var mı ?

dünyam1
02-04-2012, 18:03
çiçek coşturan vitamin kullasan olmazmı?:D

nevsune
02-04-2012, 18:50
Yalnız geçen sezon çiçek açmadı, bu sezon çiçek açmasını çok istiyorum, açtırmanın özel bir metodunu bilen var mı ?

Normalde sonbahar aylarında çiçeklenir. Benimki bu yıl hem sonbaharda açtı, hem de şaşırıp şimdi açıyor. Arada enzim, kimi zaman da kaktüs besini vermemin sonucu olabilir.

Andora
03-04-2012, 07:02
O halde kaktüs besinine devam edip sonbaharı bekleyelim, bakalım ne olacak :p

sakdag
29-04-2012, 12:04
Kopan yaprağı toprağa bırakalı 5,5 ay oldu. Hala yavru üretmedi. Boyuna kendini büyütüyor, ana daldakilerden daha büyük hale geldi. Patlamasa bari..:p

Yapraktan üretimini deneyip, başarılı olan var mı acaba?

288303

sakdag
03-10-2012, 19:39
Önceki mesajımdaki, tek senecio yaprağım yaklaşık bir sene boyunca bu şekilde yaşadı ama ne yazık ki sürgün vermedi. Geçen gün sulamasını fazla kaçırmışım ve maalesef çürüdü.

demircool
09-10-2012, 22:42
syn Jezebel kac gün içerisinde geldi kargo acaba?

mimarsertac
09-11-2012, 20:33
bende minefloradan 2 tane aldım bugün elime ulaştı, daha önce alanlar gibi benimkinin de toprağı dağılmış saksısından çıkmıştı tekrar ektim umarım tutar.

nevsune
25-11-2012, 20:01
Açmakta olan Senecio rowleyanus çiçeğinin ancak makro çekimde görülebilen güzelliği:

günebakan
26-11-2012, 09:32
Koklamayı unutmayın sevgili Nevsune:)

başkabahar
10-12-2012, 18:00
Bu da benim Seneciom ve minik çiçeği ;) Ona özgürce sarkabileceği bir yer bulamadım, şimdilik pencere kenarında duruyor.

nurcanaybay
11-12-2012, 17:18
Çoğaltmak isteyen arkadaşlar , uzayan dallardan birini ( ana bitkiden kesmeden )
başka bir saksıda ki toprağın üzerine yatırın , iki boncuk arasından paramana gibi bir şeyle sabitleyin .Arada toprağı fısfısla nemlendirirseniz
2-3 haftada köklendiğini göreceksiniz.Emin olduktan sonra ana bitkiden ayırabilirsiniz.

Geçen kış ,öğleye kadar güneş gören kapalı balkonda denemiştim.Kolayca köklenmişti.

Druppel
04-01-2013, 10:39
Ben bu boncuğu yaşatamayanlardanım... Yaşatabilenleri tebrik ediyorum Bulabildiğim yerlerden aldım, bi daha aldım bi daha aldım, Taner Bey'e abone olmuştum adeta;) Taner Bey satışı kapattı, bende de para tükendi :p geçen gün Mine floradan sipariş verdim, birazdan inşallah alacağım kolimi, bakalım bu sefer barışacak mıyız :p inşallah yolda birşey gelmez başına

selis
04-01-2013, 13:12
Taner Bey'e abone olmuştum adeta;) Taner Bey satışı kapattı, bende de para tükendi :p
İlahi :D

İnanın yalnız değilsiniz.. Benim de kaçıncı alışım.. Yok.. Olmuyor..
Siteden 2 arkadaş daha yolladı, onlar da çürüdü..

Bakalım sizin yeni gelen minikler ne olacak.. Umarım sorunsuz büyürler ;)

Druppel
04-01-2013, 13:48
Çok güzel göndermişler, minik minik saksılarda, ama dikkatimi çeken nemli bahçe toprağı kullanılması oldu. Bi de görseniz öyle sağlıklı görünümleri vardı ki, parlak parlak.. Aman nazarım değmesin de:p Aynı minik saksıyla duruyorlar şimdi, bir tanesini sadece yarın biraz daha geniş bir saksıya alacağım. Bakalım bunlar tutacak mı:confused: Eğer tutarsa size de gönderirim sevgili selis hem de yine aynı saksıyla

mimarsertac
07-01-2013, 02:00
mine floradan 2 tane almıştım bende yaşatamadım. Bahara tekrar deneyeceğim.

mügem
19-03-2013, 09:08
Merhabalar,bu başlıkta gördüğüm Mineflorayı telefonla aradım.Tatlı bir bayan sorularıma ilgiyle cevap verdi.En kısa zamanda sipariş vereceğim.Bitkilerim bana geldiğinde,ilgili başlıkta paylaşacağım.Saygılar.

mügem
05-04-2013, 22:00
386017
386018
Merhabalar,Minefloradan seneciom geldi.Alttaki fotoğraf ilk hali.Üstteki ise büyük saksıya geçirilmiş hali.İnşallah tutar da bir saksı boncuğum olur..

Nevin Marangoz
18-04-2013, 00:53
Senecio rewleyanus önceden beri beğendiğim bir bitkiydi.Tekirdağ'daki kardeşimden istedim.Suda köklendir dedi.Suda köklendi, şu anda daha suda bekliyor.Nasıl toprağa ekmem gerektiğini öğrenmek için sitede yazılanları okudum Herkese yeşekkür ederim.Yarın kaktüs toprağına ekerim.Kışın az sulanması gerekiyormuş.

evdeçiçek
08-10-2013, 10:46
Bende bugün bir tane aldım. Çok güzel bir bitki inşaallah büyütebilirim.

evdeçiçek
08-10-2013, 10:47
Yetiştiren arkadaşlar bakım konusunda tecrübelerini paylaşabilirlerse super olur.

balurcaği
29-10-2013, 15:34
Merhaba arkadaşlar,

Bu çiçekten çok istiyorum, Taner Bey'den henüz bir koli siparişim geldi, bunu atlamışım. Tekrar Antalya kargo ücreti ödemek istemiyorum. İstanbul Anadolu yakasındayım nereden bulurum acaba?

mmanager
29-10-2013, 17:34
İyi günler mine flora var nerede olduğunu bilmiyorum.Şeyma çiçekçilik var Üsküdar da olduğunu biliyorum.Sahibinin sitedeki adı Alacakaranlık diye biliyorum.Bir de Beşiktaşta olduğunu biliyorum ithal kaktüs çeşitleri satıyormuş aslında herkesin böyle birbirinden haberi olsa yurt dışından daha az siparişle çiçek getirtiriz diye düşünüyorum...Selamlar saygılar....:cool:

tranquila
29-10-2013, 20:06
Yurt dışından toplu sipariş vermek isteyenlere eşlik edebilirim.

balurcaği
29-10-2013, 21:23
Yeşim Çiçekçilik'ten sipariş ettim arkadaşlar. Çakıl taşı vs. gibi karışım ürünlerine de ihtiyacım vardı, güzel tesadüf oldu. Çok teşekkür ederim yanıtlayan herkese.

levent50
09-11-2013, 12:32
benim bu çiçekten vardı kurudu.bu çiçekten bende tekrar yetiştirmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen?

masal...
09-11-2013, 18:08
Fare kuyruğu kaktüsüm var yaklaşık 20 tane yanyana ve küçücük bi saksıdalar kaç tane ayırsam olur ve saksıyı nasıl ayarlamalıyım lütfen yardım

evdeçiçek
23-11-2013, 11:51
Merhaba;

Arkadaşlar evde oturma odasında bol ışık alan bir yerde yetiştirmeye çalıştığım senecio rowleyanusum sürgün veriyor ama tanecikleri büyümeden kuruyor :( (resimde görüldüğü gibi) sizce neden olabilir. Sebebi hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum.

Herkese bol çiçekli günler ....

Aslı
24-02-2014, 20:13
Arkadaşlar şuan elimde bu türden tek bir boncuk var :) Onu köklendirmem mümkünmüdür. Ben diğer sukulentler gibi toprağa yatırmıştım belki köklenir diye ama bir yerde resimde suyun içinde gördüm. Hangisi doğrudur ?

sakdag
25-02-2014, 08:33
Merhaba;

Arkadaşlar evde oturma odasında bol ışık alan bir yerde yetiştirmeye çalıştığım senecio rowleyanusum sürgün veriyor ama tanecikleri büyümeden kuruyor :( (resimde görüldüğü gibi) sizce neden olabilir. Sebebi hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum.

Herkese bol çiçekli günler ....

Bu bitkinin büyüme dönemi kış aylarıdır, biraz susuz kalmış olmasın.

sakdag
25-02-2014, 08:35
Arkadaşlar şuan elimde bu türden tek bir boncuk var :) Onu köklendirmem mümkünmüdür. Ben diğer sukulentler gibi toprağa yatırmıştım belki köklenir diye ama bir yerde resimde suyun içinde gördüm. Hangisi doğrudur ?

Tek bir boncuk kökleniyor köklenmesine de, sürgün vermiyor, geçtiğimiz yıllarda bende köklendirmiştim toprağa yatırarak. Bir yıl falan yaşadı ama sürgün patlatmadı ne yazık ki.

Aslı
25-02-2014, 09:25
Anladım. Sanırım önce bi tane yetişmiş senecio alıp ondan üretmek gerekiyor :)

akçabardak
25-02-2014, 10:05
Bu da benim minik seneciom, bir buçuk ay önce edindim gelişimi gayet iyi gidiyor. Bu boncukları ben çok sevdim ama sanki benim boncuklarım uzun uzun, yuvarlak değiller.

sakdag
25-02-2014, 10:07
Sizin bitkiniz, Senecio herreianus Sayın Akçabardak.

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11211.htm

akçabardak
25-02-2014, 10:15
Sizin bitkiniz, Senecio herreianus Sayın Akçabardak.

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11211.htm

Çok teşekkür ederim sakdat,sayenizde türünü de öğrenmiş oldum daha da mutlu oldum, çok sağolun ;)

cemo
25-02-2014, 10:38
Tek bir boncuk kökleniyor köklenmesine de, sürgün vermiyor, geçtiğimiz yıllarda bende köklendirmiştim toprağa yatırarak. Bir yıl falan yaşadı ama sürgün patlatmadı ne yazık ki.
Geçen gün bahçe kazacağım, yerde ne göreyim, bir dal boncuk.:eek:
Ben saksıda gözüne bakayım, o bahcede tombul tombul yatıyor. Kar yemiş, yağmur yemiş, bir de kök atmış.
Bunu görünce, saksıdan aldığım birkaç kökü dışarıya diktim. Bakalım ne olacak:D

yalper
24-04-2014, 16:55
Merhaba;

Herkese bol çiçekli günler .... diğer saksıda da bir lithops görüyoruz, çok güzel görünüyor :eek:

lavantince
04-05-2014, 18:42
Bu güzelden ben de istiyorum ama nereden alacağımı bilmiyorum! Fikirlerinizi bekliyorum.

A_NOMAD
10-10-2014, 17:11
10.yıl toplantımızda Sevgili Güler Hanım'ın içinden gelmiş, bana bir dal getirmişti sağolsun... Ben de o dalı birkaç parçaya bölüp toprağa yatırdım.
Uzunca bir süre 'kah büzüşük kah solgun' bana umudun damlasını dahi göstermediler ama sonra canlılık alametleri belirginleşmeye başladı.

Boncuklar dolgunlaşmaya, renk düzelmeye başladı ve anladım ki sonunda köklenmişler :)

Köklenmenin başladığı ilk zamanlardaki görüntümüz aşağıda:

520546

Ardından pek hızla geliştiler ve 'her bakanı kendilerine hayran edecek' hale geldiler ;)

520547

Tekrar tekrar çok teşekkürler Sevgili Güler Hanım ;)

A_NOMAD
28-10-2014, 18:12
Benim küçük kızım tomurcuklar çıkartmaya başlamış, hiç beklemiyorken bu ne hoş sürpriz oldu ;)

523230

sumeyra47
28-10-2014, 21:18
Maşallah sevgili A_NOMAD, bende geçen sene iki minik dal edindim. Köklenemeden çürüyüp gitti maalesef ne güzel siz başarmışsınız hatta tomurcuklanmış. Çiçeği hem zarif hem de kokulu diye biliyorum.

Yuvarlak olmayan cinsinden ektim neyse ki tuttu. Bakalım benim yuvarlak olmayan boncuklarım çiçek açacak duruma gelecek mi?

A_NOMAD
28-10-2014, 21:27
Bol ışık alsınlar. Çok suyu da sevmezler az suyu da, (büyüme dönemlerinde 2-3 sulamada bir) gübre şerbetine bayılırlar ama imkan yoksa enzim ya da sıvı besin de olur...

Kısacası suyunu ayarlayabilirseniz gerisi teferruat oluyor (çünkü yetiştirenleri en zorlayan kısım, anladığım kadarıyla sulama dengesi), umarım siz de bol çiçekler görürsünüz ;)

A_NOMAD
11-11-2014, 16:19
Biz tomurcuklar büründük iyice ;)

526015

Aysel Yavuz
14-11-2014, 15:14
Sayfaları okudum ama net bir bilgi göremedim, belki de gözümden kaçtı. Senecio kışın soğuğa dayanıklı mı balkonda geçirebilir mi. Ev içi kaloriferden dolayı çok sıcak. İçeri alınca boncuğunda kuruma oluyor. Ne yapabilirim ?

A_NOMAD
14-11-2014, 15:27
Sayfaları okudum ama net bir bilgi göremedim, belki de gözümden kaçtı. Senecio kışın soğuğa dayanıklı mı balkonda geçirebilir mi. Ev içi kaloriferden dolayı çok sıcak. İçeri alınca boncuğunda kuruma oluyor. Ne yapabilirim ?

Dışarıdaki soğuğa dayanamayabilir, evinizdeki en serin yerde ya da varsa kapalı balkonda kışlatırsanız daha iyi olur...

Aysel Yavuz
14-11-2014, 15:29
Peki gün ışığı şart mı ? Çünkü cam kenarlarının hepsinde kalorifer peteği var. Oda zarar veriyor. Balkonlarımın ikisi de açık. Ona uygun bir yer yapmalıyım

A_NOMAD
14-11-2014, 15:34
Balkonunuzun nispeten kuytu bir köşesi de olabilir, çok soğuklarda altını keseceğiniz uygun boyutlu pet şişe ile mini sera (http://www.agaclar.net/forum/536395-post7.htm) altına alabilirsiniz...

Gün ışığı şart evet, kışın azalmış ışığa tahammülü olur ama yine de bence aydınlıkta olması daha iyi olacaktır.

Aysel Yavuz
14-11-2014, 15:43
Balkonunuzun nispeten kuytu bir köşesi de olabilir, çok soğuklarda altını keseceğiniz uygun boyutlu pet şişe ile mini sera (http://www.agaclar.net/forum/536395-post7.htm) altına alabilirsiniz...

Gün ışığı şart evet, kışın azalmış ışığa tahammülü olur ama yine de bence aydınlıkta olması daha iyi olacaktır.

Çok teşekkürler.. Pet şişe işini deneyeceğim.. Arada hava sirkülasyonu da şart tabi değil mi :)

A_NOMAD
14-11-2014, 15:52
Çok teşekkürler.. Pet şişe işini deneyeceğim.. Arada hava sirkülasyonu da şart tabi değil mi :)

Pet şişenin kapağını açık bırakırsanız, havalanma sorunu olmayacaktır.

kadir yilmazer
14-11-2014, 17:41
Peki gün ışığı şart mı ? Çünkü cam kenarlarının hepsinde kalorifer peteği var. Oda zarar veriyor. Balkonlarımın ikisi de açık. Ona uygun bir yer yapmalıyım

Saksıyı koyduğunuz yerde petek varsa mutlaka üzerine su koymayı ihmal etmeyin buharlaşan su buharı çiçeğiniz için çok verimli olacaktır

A_NOMAD
14-11-2014, 18:18
Saksıyı koyduğunuz yerde petek varsa mutlaka üzerine su koymayı ihmal etmeyin buharlaşan su buharı çiçeğiniz için çok verimli olacaktır

Su buharının nemli ortamı seven bitkilere faydalı olduğu doğru ancak bahsi geçen bitkinin kış döneminde özellikle sıcaktan uzak kalması gerekiyor ve bir diğer nokta da şu ki bu bitki yüksek nem seven bir bitki değil.

A_NOMAD
29-11-2014, 14:27
İlk çiçeğimizi açtık, çok hoş bir kokusu var ;)

528020

Aysel Yavuz
29-11-2014, 14:39
Ayyy. Sevgili A_nomad bende benim miniğin çiçeklerini görebilecek miyim acaba? Sizinki çok güzel olmuş maaşallah :)

A_NOMAD
29-11-2014, 15:01
Daha sırada epey tomurcuğu var, ben de baktıkça maşallah diyorum ;) Sizin minik, hiç şüphem yok ki annesinden çok daha güzel olacak...

murattyildizz
27-06-2015, 14:33
Bu konuda epeydir hareketsiz gözüküyor du :cool: Benim de bir fotoğrafım olsun...:p Bu sene çiçek açmadı artık açmaz sanırım....

gulin
09-07-2015, 11:01
geçen hafta seneciomun saksısını değiştirmiştim. yeni saksısını pek sevmedi. günden güne sararıp soluyor. kök yapısı o kadar değişik ki her yerden ince saçak kökler çıktı. yeni saksısına dikerken baya zorlandım. hatta dışarıda kalmış kökler olabilir :( sizce şu saatten sonra ne yapmalıyım. seneciom ölmesin :(

A_NOMAD
09-07-2015, 19:33
...sizce şu saatten sonra ne yapmalıyım. seneciom ölmesin :(

Yaz dinlenme döneminde saksı değişimi yaptığınız için rahatsız olmuş muhtemelen.

Bir süre (bana sorarsanız, bu aşamada yaz sonuna kadar) direkt güneş görmeyen ve mümkünse havadar bir yerde tutun.

Toprağı nemliyse hafif kurumaya başlayana kadar (toprak yüzeyinden 2 cm. derinliğe kadar kurusun) su vermeyin, sonrasında ise suyu azar azar vermeye başlayabilirsiniz.

Besin takviyesi, gübre, vs. sonbahara kadar vermeyin.

Yaz boyu gelişme göstermeyecek endişelenmeyin ve canlansın diye ekstra su vermeye kalkışmayın, yaz sonu-sonbahar başı tekrar gelişmeye başlayacaktır.

gulin
10-07-2015, 08:14
çok teşekkür ederim. söylediklerinizi harfiyen uygulayacağım.. umarım kurtulur sayenizde

Vicia Ervilia
05-10-2015, 19:29
Ben Adını A_NOMAD'tan şu an öğrendim. Ankara buluşmasında masada duruyordu minicik. Kalan herşeyle beraber onu da aldım. Bir kısmı toprağa denk gelecek şekilde koydum. Sizlerinki gibi devasa boyutta değiller.. Yazın balkonda duruyordu. Şimdi havalar serinleyince canım onune aldım. Toprağın üstü kurudukça su verdim. Haftada bir gibi.. Gübre falan özel hiçbirşey yapmadım. Toprağı da her çiçeğimin toprağı aynı benim :D Öğrenci olduğumdan öyle özel birşey yapmadım hiçbirine.. Allah'a emanet büyüdü sanırım. Gübre için de EM-A kullansam yeterli olur mu acaba?

mavi eylul
07-12-2015, 14:38
Üzerinde birsürü çiçek tomurcuğu var boncuğumun... Geçen yıl tamamen donmuştu atmaya kıyamamamıştım normal bakımını yaptım...şimdi güzelliğini göstetecek....

gizemi
28-12-2015, 19:21
Herkese merhaba. Ben foruma yeni üye oldum ve senercio rowleyanus hakkında bir sorum olacak. Bir arkadaşımda bu türden var, ben de ondan alıp kendim için dikmek ve çoğaltmak istiyorum. Köküyle birlikte mi yoksa dal mı almam gerekiyor? Nasıl çoğaltabilirim? Detaylı bilgi verebilecek olan var mı? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar herkese.

A_NOMAD
28-12-2015, 20:43
...Nasıl çoğaltabilirim?...

Bu başlığı okursanız sorunuzun cevabı mevcut.
Kısaca ''sadece dal almanız yeterli'' diyeyim, nasıl olsa yazılmış bilgileri okuyacaksınız ve nasıl köklendireceğinizi öğreneceksiniz buradan...

gizemi
29-12-2015, 16:54
Bu başlığı okursanız sorunuzun cevabı mevcut.
Kısaca ''sadece dal almanız yeterli'' diyeyim, nasıl olsa yazılmış bilgileri okuyacaksınız ve nasıl köklendireceğinizi öğreneceksiniz buradan...

Aslında bütün sayfaları teker teker okumuştum, dalı tam olarak nereden ve nasıl keseceğimi anlayamadığım için belki ayrıntılı olarak biri anlatabilir diye sordum. Yine de teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

A_NOMAD
29-12-2015, 18:22
...dalı tam olarak nereden ve nasıl keseceğimi anlayamadığım için...

Hemen ayrıntı vereyim: Boncukların altlarında minik kök çıkıntıları oluşuyor, dalın alt kısmına bakarak kök çıkıntısı en belirgin olan bölgeden çelik alır ve o çıkıntılar toprağa temas edecek şekilde yatırırsanız daha kolay köklendirebilirsiniz.

Kolay gelsin ;)

murattyildizz
04-01-2016, 20:54
Kar yağışından sonra don'dan etkilenmesin diye merdiven boşluğuna almıstım ...
Üzerinde tomurcukları vardı ...
Sıcağı görünce çiçeği açtı 😃..yorumları görünce bir iki fotoğraf atayım dedim konuya,gerci kendi sayfamada attımya ..Fazla görsel göz çıkarmaz 😃
Soğuk seviyor.....donmamak şartıyla

hilalpy
15-11-2016, 12:58
Sukulent merakım daha doğrusu bitki merakım yeni başladı. Zamanla forum yardımıyla da öğreneceğim püf noktalarını diye düşünüyorum. İlk aldığım senecio maalesef aldığım zaman da çok iyi durumda değildi, fakat çok beğenmiştim belki kurtarırım dedim ama tecrübesizlikten beceremedim. Bu sefer gidip oldukça sağlıklı duran bir senecio aldım. Fakat bunu da kaybederim diye korkuyorum. Öncekini toprak kurudukça üstten suluyordum. Acaba su tanelere değip mi bozdu diye düşünüp bu sefer tabağına oldukça su koyup 30 dakika bekliyorum sonra tabağı boşaltıyorum. Diğer sukulentleri de bu şekilde sulamaya başladım. Sizce doğru mu yapıyorum.

greenmira
29-11-2016, 17:12
Sukulent merakım daha doğrusu bitki merakım yeni başladı. Zamanla forum yardımıyla da öğreneceğim püf noktalarını diye düşünüyorum. İlk aldığım senecio maalesef aldığım zaman da çok iyi durumda değildi, fakat çok beğenmiştim belki kurtarırım dedim ama tecrübesizlikten beceremedim. Bu sefer gidip oldukça sağlıklı duran bir senecio aldım. Fakat bunu da kaybederim diye korkuyorum. Öncekini toprak kurudukça üstten suluyordum. Acaba su tanelere değip mi bozdu diye düşünüp bu sefer tabağına oldukça su koyup 30 dakika bekliyorum sonra tabağı boşaltıyorum. Diğer sukulentleri de bu şekilde sulamaya başladım. Sizce doğru mu yapıyorum.

Merhaba hilalpy, burada da karşılaştık:) Echeveria dan sonra bugün sipariş verdiğim Senecio rowleyanusumda geldi. Küçük saksısı ve toprağı ile beraber. Angay Kaktüsden aldım. Şimdi küçük saksıya dikeceğim. Acaba hemen su vermeli miyim ve birkaç haftasonra saksı değiştirsem sorun olur mu? Bende sizin mesajınızı okuduktan sonra echeveria yı bu şekilde suluyorum.

hilalpy
30-11-2016, 07:57
Merhaba hilalpy, burada da karşılaştık:) Echeveria dan sonra bugün sipariş verdiğim Senecio rowleyanusumda geldi. Küçük saksısı ve toprağı ile beraber. Angay Kaktüsden aldım. Şimdi küçük saksıya dikeceğim. Acaba hemen su vermeli miyim ve birkaç haftasonra saksı değiştirsem sorun olur mu? Bende sizin mesajınızı okuduktan sonra echeveria yı bu şekilde suluyorum.

Beraber öğreneceğiz sukulent bakımını desenize :) Bence saksılarını biraz ortama alıştıktan sonra değiştirin. Ben zengarden dan aldım, saksısını değiştirmedim. Aldıktan 15-20 gün sonra çiçek açmaya niyetlendi :) Bakalım 4-5 tane tomurcuk var üzerinde açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

634607

greenmira
30-11-2016, 10:04
Beraber öğreneceğiz sukulent bakımını desenize :) Bence saksılarını biraz ortama alıştıktan sonra değiştirin. Ben zengarden dan aldım, saksısını değiştirmedim. Aldıktan 15-20 gün sonra çiçek açmaya niyetlendi :) Bakalım 4-5 tane tomurcuk var üzerinde açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

634607

Tavsiyenizi uygulayacağım. Çiçekli halininde fotoğrafını paylaşırsanız çok güzel olur...

greenmira
24-12-2016, 21:10
Merhaba, yaklaşık yirmi-yirmibeş gün önce aldığım sukulentimi geldiği gün sulamıştım bir daha sulamadım, içeride salonda muhafaza ediyorum. Kaktüs toprağına ektim, pencere önünde. Ama canlanamadı henüz. Daha düzenli şekildr su mu vermeliyim?

A_NOMAD
29-12-2016, 23:20
Merhaba, yaklaşık yirmi-yirmibeş gün önce aldığım sukulentimi geldiği gün sulamıştım bir daha sulamadım...

...Daha düzenli şekildr su mu vermeliyim?

Ah arkadaşım, şu sayfalara bir göz atsaydınız keşke, susuzluktan dili-damağı kurumuş yavrucuğun :(

Seneciolar kaktüs-sukulent gibi görünseler de aslında otsu bir aileden gelirler, yani onlara kaktüs muamelesi yapmak yanlış olur. Düzenli ve aynı miktarda sulama isterler, düzenli besin isterler, direkt güneşten rahatsız olurlar, vs.

Siz hemen yavrucuğu sulayın, zaten mini saksıda olduğu için miktar sorun olmaz, saksının altından sular akacak kadar su verin. Sonrasında da saksı toprağının yüzeyi kurudukça su verin ve ilkbaharda saksısını büyütün, mutlu oldukça coşacaktır.

Güle güle büyütün ve sayfalara bir göz atın lütfen ;)

greenmira
30-12-2016, 08:43
Ah arkadaşım, şu sayfalara bir göz atsaydınız keşke, susuzluktan dili-damağı kurumuş yavrucuğun :(

Seneciolar kaktüs-sukulent gibi görünseler de aslında otsu bir aileden gelirler, yani onlara kaktüs muamelesi yapmak yanlış olur. Düzenli ve aynı miktarda sulama isterler, düzenli besin isterler, direkt güneşten rahatsız olurlar, vs.

Siz hemen yavrucuğu sulayın, zaten mini saksıda olduğu için miktar sorun olmaz, saksının altından sular akacak kadar su verin. Sonrasında da saksı toprağının yüzeyi kurudukça su verin ve ilkbaharda saksısını büyütün, mutlu oldukça coşacaktır.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende sorunumu yazdım ama cevap beklemeden suladım yavrucağı:)Bundan sonra daha dikkatli bir şekilde toprağı kurudukça aynı miktarda su vereceğim. Coşmuş halinide (umuyorum başarırırım:)) fotoğraflayıp, önceki ve sonraki konsepti yapacağım...

Jezebel
02-01-2017, 15:06
Açtı, çiçeği de çok güzel kokuyor.:)

636738

Bir coşmuyor diye üzülüyordum.

lusoari
02-01-2017, 15:18
Sevgili Jezebel, buranın ikliminde kışın daha güzel gelişiyor ve yine kışın dikilen çelikler daha güzel tutup, serpiliyor. Yaz sıcakları başladığında nisbeten serine alırsan gelişmeye devam eder, İzmir'in ikliminde yaz kış dışarda rahatça yaşiyabilir. :)
Dikkat ettin mi bilmiyorum ama bu güzel senecionun çiçekleri karanfil kokuyor. ;)

murattyildizz
07-01-2017, 17:27
Son durum :)

greenmira
30-01-2017, 15:17

Merhaba A-NOMAD
Senecioma düzenli olarak su veriyorum. Şuan için kendisi iyi görünüyor. Saksısı küçük ve pencere önünde içeride. Merak ettiğim konu şu acaba bitki takviyesi vermeli miyim? Eğer vereceksem hangi bitki takviyesini vermeliyim. Birde alttan sulama yaparak boncuklara su değmesini engellemek faydalı olur mu? Teşekkür ederim.

A_NOMAD
30-01-2017, 17:22
...Merak ettiğim konu şu acaba bitki takviyesi vermeli miyim? Eğer vereceksem hangi bitki takviyesini vermeliyim. Birde alttan sulama yaparak boncuklara su değmesini engellemek faydalı olur mu?...

Merhaba.

Kış dönemi olduğu için besin takviyesi vermenize gerek yok ama baharla birlikte düzenli besin takviyesine ihtiyaç duyacaktır. Birkaç sulamada bir dengeli herhangi bir hazır besin, gübre şerbeti ya da ev yapımı enzim kullanabilirsiniz.

Alttan sulama yapmanızı önermiyorum, özellikle toprakta biriken tuzların yıkanması açısından saksı üstünden sulamanız daha doğru olacaktır. Sularken boncukların ıslanması da sorun değil, merak etmeyin zarar görmezler.

greenmira
06-02-2017, 12:14
Merhaba.

Kış dönemi olduğu için besin takviyesi vermenize gerek yok ama baharla birlikte düzenli besin takviyesine ihtiyaç duyacaktır. Birkaç sulamada bir dengeli herhangi bir hazır besin, gübre şerbeti ya da ev yapımı enzim kullanabilirsiniz.

Alttan sulama yapmanızı önermiyorum, özellikle toprakta biriken tuzların yıkanması açısından saksı üstünden sulamanız daha doğru olacaktır. Sularken boncukların ıslanması da sorun değil, merak etmeyin zarar görmezler.

Merhaba,
Ben bu senecio rowleyanusu saçaklı saçaklı sarkıtana kadar pes etmeyeceğim:) Pes etmemek içinde yardımınıza ihtiyacım var ******:) Aşağıda ilk fotoğrafta görüldüğü üzere yeni sürgünlerim mevcut, ancak ikinci fotoğrafta da görüldüğü gibi diğer dalda çıkan bazı sürgünler kurudu. Birde toplar sanki çok küçük duruyor. Aslında düzenli su vermeye çalışıyorum. Hatta birkaç gün dinlenmiş su veriyorum. Camın önünde duruyor. sorun tam olarak nedir ve çözüm konusunda da yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

A_NOMAD
06-02-2017, 14:55
...Aslında düzenli su vermeye çalışıyorum. Hatta birkaç gün dinlenmiş su veriyorum. Camın önünde duruyor....

...sorun tam olarak nedir ve çözüm konusunda da yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

Suyunu toprak kurudukça vermelisiniz, fotoğrafta epey sulu görünüyor. Sulama düzeninizi toprağın kuruma süresine göre ayarlamanız gerekiyor, yani toprak kurusa da kurumasa da düzenli su vermek adına örneğin haftada bir suladıysanız bu yüzden sıkıntı yaşıyordur.

Torfa dikili gibi geldi bana, eğer doğru gördüysem bu büyük bir sorun olabilir, gözenekli bir toprak karışımına dikmenizi öneririm.

Kısaca sorununuz suyunun fazla gelmesi...

greenmira
06-02-2017, 21:54
Suyunu toprak kurudukça vermelisiniz, fotoğrafta epey sulu görünüyor. Sulama düzeninizi toprağın kuruma süresine göre ayarlamanız gerekiyor, yani toprak kurusa da kurumasa da düzenli su vermek adına örneğin haftada bir suladıysanız bu yüzden sıkıntı yaşıyordur.

Torfa dikili gibi geldi bana, eğer doğru gördüysem bu büyük bir sorun olabilir, gözenekli bir toprak karışımına dikmenizi öneririm.

Kısaca sorununuz suyunun fazla gelmesi...

Merhaba,
Aslında yeni sulamıştım ve dediğiniz gibi haftada bir sulamaya başlamıştım. Şimdi toprağın kurumasını bekleyeceğim. Bitkimi Taner Angay'dan almıştım, gönderdiği toprak karışımını kullandım. Umarım sulamaya dikkat ederek sağlıklı büyümesini sağlayabilirim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Jezebel
06-02-2017, 21:55
greenmira (http://www.agaclar.net/forum/members/128501-greenmira.htm)
Boncukların arası çok uzun- ışık az.
Boncuklar çok ufak, besin az.
Suyu azalt, gübre ver, ışık ver.
Gülümse:)

greenmira
07-02-2017, 07:18
greenmira (http://www.agaclar.net/forum/members/128501-greenmira.htm)
Boncukların arası çok uzun- ışık az.
Boncuklar çok ufak, besin az.
Suyu azalt, gübre ver, ışık ver.
Gülümse:)

Merhaba,
Öneriniz için teşekkürler, suyu azalttım. Aslında camın önünde güzel ışık alan bir yerde. Gübre olarak sukulentler için olan bitki sıvılarından vermem yeterli olur mu? (Bauhaus veya Koçtaş'ta bulunanlardan)

KAPTANzst
11-02-2017, 14:59
Bu da benimki..
Senecio rovleyanus

greenmira
15-02-2017, 12:07
Bu da benimki..
Senecio rovleyanus
Merhaba, çok güzeller gerçekten. Emeğinize sağlık. Bende benimkinin böyle olduğunu görebilecek miyim?:(

kardelen58
06-03-2017, 12:47
Muhteşem

KAPTANzst
08-03-2017, 17:24
Bugün

hilalpy
17-03-2017, 11:49
Bugün

Maşallah ne güzel açmışlar. Benimki de açıyor ama çiçekleri sizinki gibi değil çok zayıf ve küçük.

nanemolla
22-12-2017, 11:48
663065
Bu da benim miniğim.dokunmaya korkuyorum çok minik.çok güzel ya.:p

ecznecla
16-02-2018, 13:26
Merhaba çiçeksever dostlarım. Acaba bu güzellikten bana budama sonrası çelik göndermek isteyen olurmu ? nasıl mutlu olurum nasıl dua ederim bilemezsiniz.:) ne olur aklınızda bulunsun çook istiyorum.. sevindirin bu garibi....:)

sanpedro
23-03-2018, 08:54
https://www.youtube.com/watch?v=kCAjDb5-kGc

cleryaa
23-04-2018, 01:54
Sayın SDurul'un gönderdiği miniği çay bardağına biraz toprak koyup sarkacak bir şekilde içine dik olarak koydum. Ama bu böyle olmayacak diye düşünüyorum. Nasıl dikeceğimi bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum.

Aysel Yavuz
01-11-2018, 21:02
Selamlar. Bu ikinci senecio denemem ama yine başarısız olacağım sanirim. Gözünün içine bakıyorum büyüyüp serpilsin diye. Tam herşey iyi giderken yine boncuklarla yumuşama başladı. Susuz kaldı desem toprağı nemliydi. Bütün gün ışıkta aliyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ne nazlı şeymiş şu senecio 🤔🤔

nanemolla
01-11-2018, 22:03
Sn Aysel hanım.sanırım üyemizin biri kendindekinin güneş ışıgını direkt almayan ama aydınlık bir yerde tuttuğunu söylemişti.ve gayetde güzel ve formluydu. birde öyle deneyebilirsiniz yanlış yönlendirmeyeyim bir araştırın isterseniz.

egem2005
02-11-2018, 12:00
çok sevimli boncuk boncuk. bende almak istedim birkaç satıcıya sordum ama görseli faklı çeşitleri gösterdi.ben tespih tanesi gibi olanları beğeniyorum ank. nerede var yardımcı olurmusunuz.

Muberra
13-11-2018, 19:55
biz cok siriniz.syn Suzi Dilara nin bir paylasimda gonderdigi celiklerden biriydi.sanirim yerini cok sevdi.costukca costu.

egem2005
21-11-2018, 12:19
nihayet benimde oldu sevgi durul hanımefendinin emanet:) gözüm gibi bakıyorum. resim yollamaya çalışıyorum ama olmuyor. öğreneceğim bakalım. şimdi bi sorum olacak acemice boncuklarının arası açıksa ışıksızmı kalmış demek acaba. fıs fıs ile suluyorum bocuğuna su değiyor zararı varmı acaba

Bahar çiçeği
26-11-2018, 19:35
Merhaba arkadaşlar bende bu çiçekten bir tane edindim ama senekio nun hangi türü olduğundan pek emin değilim rowleyanus diye aldım ama sanki bana uzun gibi geldi yaprakları sizce hangi türü bu bilenleriniz bir yardımcı olabilirmi rica etsem

ilknur-
29-11-2018, 10:10
Merhaba arkadaşlar bende bu çiçekten bir tane edindim ama senekio nun hangi türü olduğundan pek emin değilim rowleyanus diye aldım ama sanki bana uzun gibi geldi yaprakları sizce hangi türü bu bilenleriniz bir yardımcı olabilirmi rica etsem

Senecio herreianus, tam yuvarlak değil uçları biraz sivri

Bahar çiçeği
03-12-2018, 15:29
Senecio herreianus, tam yuvarlak değil uçları biraz sivri

Teşekkür ederim evet banada öyle gelmişti

duygufezz
04-12-2018, 21:21
https://i.hizliresim.com/JZXGyj.jpg (https://hizliresim.com/JZXGyj)

https://i.hizliresim.com/26yl0N.jpg (https://hizliresim.com/26yl0N)

Buda benim çiçeğim aldıgımda parmak kadardı bayağı büyüdü , karanfil gibi çok hoş kokusu oluyor çiçeklerinde :)
isteyen olursa kargoyla köklenen yerlerden kesip yollayabilirim :)

ademirozkan
08-02-2019, 21:06
Merhaba arkadaşlar,
Bende kendi Senekiom ile katkı yapayım.

Duru
09-02-2019, 09:49
Merhaba arkadaşlar,

Bende kendi Senekiom ile katkı yapayım.

Maşallah yanındakileri gölgede bırakmış. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

siflera12
09-02-2019, 10:39
Bende de vardı önceden ama öldü [emoji57]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_violet
29-03-2020, 11:36
Merhaba ,
Bu da benim ilk denemem. 5-6 ay önce şok marketten almıştık. 5-6 tanesi vardı sadece. güzel gelişme gösterdi. uzayan bir sürgünü toprağa yan yatırdım. 2 yerden kök tuttu. acaba aralardaki bağlantıları koparmalımıyım. yoksa böyle devam mı etmeli. müdahale etmemeli miyim .

_violet
29-11-2020, 06:49
Merhaba ,
Bu da benim ilk denemem. 5-6 ay önce şok marketten almıştık. 5-6 tanesi vardı sadece. güzel gelişme gösterdi. uzayan bir sürgünü toprağa yan yatırdım. 2 yerden kök tuttu. acaba aralardaki bağlantıları koparmalımıyım. yoksa böyle devam mı etmeli. müdahale etmemeli miyim .

Günaydın :) Son yaptığım paylaşımın üstüne kimse birşey yazmamış. çiçekteki gelişimi daha net gördüm şuan. geçmiş paylaşımlara bakınca genelde şubatta çiçeklenmiş. İnşallah Şubat ayında da çiçekli halini paylaşırım .

sakagun
29-11-2020, 18:13
Bu da benimki. Yaz kış üstü kapalı balkonda duruyor.

nanemolla
04-04-2021, 17:27
717791

717792

717793

Bunlarda bendeki seneciolar.tam belli olmuyo ama çiçek tomurcukları geliyo;)

kekimiyomu
29-12-2021, 08:46
yaklaşık 1,5 yışdır benimle bu minnoş. öyle coşmuştu ki, 4 kişiye çelik verdim. sadece biri yaşatabildi. bir daha büyük saksılardan taşana kadar kimseye çelik vermeyeceğim. gözünün içine baktım büyüsün diye. ben gözüne bkatıkça, 2 yaşındaki oğlum balkona gidip gidip boncuklarını kopardı. şimdi oğlumun erişemeyeceği bir yerde, atlattığı badireleri unutturmaya çalışıyorum. yeni sürgünler verdi 4 tane. çiçek açtığını da burada gördüm, ne kadar güzelmiş