View Full Version : agaclar.net,Trabzon / 1. Bonsai Atölyesi (4 Kasım 07)
22690
Heryerde bonsai atölye çalışmaları başladı, acaba Trabzon'da da yapabilir miyiz? Nasıl bir yol izlesek?
04 KASIM 2007 PAZAR GÜNÜ
SAAT: 13:30
TRABZON MEYDAN PARKI (parkın kuzeydoğu köşesi)
BONSAİ GRUBU TANIŞMA TOPLANTISI KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ. KATILMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIN BURADA BELİRTMELERİNİ RİCA EDİYORUZ. SEVGİLER, SAYGILAR...
Trabzon'da, bonsai seveenlerin kimler olduğunu öğrenerek başlayalım. Bakalım kaç kişi çıkacak.
Ben ve Şenol Dalkıran varız. Onla görüştük de burada. Başka arkadaşlarla da irtibat kurabilecek miyiz bakalım
Ali H. ALI
17-10-2007, 15:23
Emre, iki kisi olsaniz bile bu atolye calismasini yapiniz. Iki kisinin el birligiyle yapacagi boyle bir calisma mutlaka cevrenizdekilerden de ilgi gorecektir bir ilkte katilim az olsa bile daha sonra yapacaklarinizda, bonsaiciler mutlaka artacaktir.
Simdiden kolay gelsin.
Artık başlık da var. Tarihi biraz esnek tutarak, İlk üç çalışmanın olmasını beklemeyi tavsiye ediyorum. Bu arada mevsimi de kaçırmamak gerek çalışmalar bakımından.
İlk önce, çalışma için gerekecek uygun mekan arayışıyla başlamalı.
İzmirdeki çalışma için açılan konuyu okudum da biraz moralim bozuldu gibi :) Acaba bunu Trabzon ölçeğinde nasıl yapacağız anlamında. İki-üç kişi toplanıp birşeyler yapmak ayrı, o yapılır. Zaman ne gösterecek bakalım.
Moral bozucu bir şey yok. Herşey bir iki kişiyle başlıyor.
Çalışma ilerledikçe katılanlar da çoğalacak.
Sebahattin Sargın
17-10-2007, 19:30
Sevgili vysera bence moralinizi bozmanıza gerek yok, 2 kişi ile başlarsınız zaman ile sayınız artacaktır buna eminim. Bu atölye çalışmaları konusunu Bursa Toplantısında konuşacağız. Belki bizde böyle bir çalışma yaparız, ki bunu çok isterim ;)
bende trabzonda yaşıyorum. çalışmanıza bende katılmak isterim...
Aytaç Eroğlu
18-10-2007, 12:33
Eh benide unutmazsanız sevinirim. Kısaca bende varım. Ayrıca iyi bir şekilde duyurabilirsek sanırım Trabzonda da ilgilenen insanlar çıkacaktır.
İlk günkü kötümser havanın yerin,i daha iyimser bir ortam alıyor gibi..
Penelophe
18-10-2007, 12:40
Evet, dört kişi oldular bile.;)
Aytaç Eroğlu
18-10-2007, 13:19
dahada artacaktır özellikle forumdan haberi olmayan insanları haberdar edip uyuyan aslanı uyandırmaya çalışırsak sanırım bizde bir şeyler yapabiliriz.
Bonsai afişini Trabzon'a uyarlamasını rica edelim Malinadan, ama önce yer ve tarihi belirlememizi isteyecek.
Güzel gidiyor, Peki Trabzon uzak bir yer malum. İçimizde profesyonel de yok. Bizim yapacağımız çalışma amatörlerin fikir alışverişi gibi bir çalışma mı olmalıdır yoksa nasıl olabilir? Bunun maliyetini falan da düşünelim. insanlar böylece neye katıldığını da bilebilsinler.
Aytaç Eroğlu
18-10-2007, 14:03
tüm bunlar bir araya gelip konuşulup karar verilecektir bence emre
Evet herşey ayarlanır evelallah ;) Bizim köy evi ve bahçesi çalışma için müsait ama Trabzona 30 km. Akçaabat Işıklar köyü. Arabayla 20 dakika. Belki zaman içinde daha iyi öneriler de çıkabilir :)
bizim atölye çalışmasının kaydı olacak. Siz isteyin, ne destek gerekiyorsa hepsini de ayarlayacağız. Gerisi zaten kendiliğinden olacak.
bu cesaret bize yetecek galiba.
Aytaç Eroğlu
20-10-2007, 19:59
belediyeden yer tahsisi için fikir sorulabilir. kalkınmadaki gençlik merkezi uygun olabilir. ışıklar biraz uzak birde oradan köye çıkılacak takdir senin.
Tabi köy uzak, aslında illaki bu çalışma için değil de her zaman gidebileceğimiz bir yer olarak düşündüm. Çünkü Düzköy karayolunun üstünde evimiz. Ulaşımı çok zor değil. Bu çalışma için şehirde bir yer daha uygun olacaktır muhakkak.
Size ancak böyle yardım edebilirdim :)
Cevap gelmezse sadece 4 kişi olduğunuzu bilir, ona göre karar alırsınız... Aşağıdaki eposta 43 kişiye gönderildi...
Sevgili arkadaşlar,
Bu eposta, profil bilgilerinde yaşadığı şehir olarak Trabzon yazan ve foruma en az 1 mesaj yazmış üyelerimize gönderilmiştir.
Agaclar.net üyeleri, bonsai konusunda bilgilenmek amacıyla, farklı şehirlerde Bonsai Atölyesi adı altında çalışmalar yapmaktadır. İzmir çalışmasının ilki tamamlanmış, Ankara çalışması önümüzdeki günlerde yapılacak...
İzmir / 1. Bonsai Atölyesi 27 ekim 2007
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5171
İzmir Bonsai Atölyesinden fotoğraflar:
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=642&userid=
Ankara / 1. Bonsai Atölyesi 3 Kasım 2007
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5488
Trabzon'da bonsai ile ilgilenen arkadaşlar, sayılarının artmasını istiyorlar. Konuyla ilgili başlığı daha görmemiş olabileceğinizi düşünerek, size duyuru yapmaya karar verdik.
Trabzon / Bonsai atölye çalışması
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6054
Konuyla ilgileniyorsanız, yukarıdaki adrese girip yazışmalara katılabilirsiniz.
Lütfen bu epostaya cevap yazmayın...
Saygılar
agaclar.net
Bu eposta ile konudan haberdar olanlar, bunu belirtirlerse seviniz...
zeskebhis
28-10-2007, 10:58
Böyle bir çalışmaya bende katılmak isterim.....
Arzu Kasapoğlu
28-10-2007, 11:19
Merhaba arkadaşlar
Ben Sürmenede oturuyorum. Uzun zamandır bonzai atölyesi kurma çabalarınızı takip ediyorum. Benim bonzailere karşı bir ilgim yok. Hatta sitede çoğu zaman bu başlıklara bakmıyorum bile. Ağaçların sınırlandırılmadan sebestçe büyümeleri benim daha çok hoşuma gidiyor.
Yine de yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve yerine getiririm.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
Selam, ben de bonsaiyle ilgileniyorum.
Çalışmamıza katılmaya karar veren arkadaşlarımız, hoşgeldiniz. Bonsai ustalarımıza bir sorum olacak, Çalışmamızı ilkbaharda mı yapmalıyız, **** kış sonunda mı, Yoksa acele edip kışa girmeden yapılabilir mi sizce. Teşekkür ederim.
Trabzon çalışmasına acele etmeden, bonsaide bahar çalışmasına kadar konuyu olgunlaştırıp, bahar için çalışma zamanında toplantı tarihi yapmanın en uygun olacağını düşünüyorum.
Ama bundan önce bir ara toplantı yapıp tanışması çok faydalı olur. Bir sohbet toplantısı.
Bakalım fikirler söylensin, konu olgunlaşsın ne olacak.
Dorukcan
28-10-2007, 23:27
Arkadaşlar herşeyin doğal haliyle yetişmesinden yanayım... Böylesi bir çalışmaya destek vermem şayet böyle bir çalışmayıda görürsem ağaç fidelerini elinizden kurtarma eylemi yaparım:)) sevgiyle kalın.
bende trabzonda yaşıyorum.çalışmalarınıza katılabilirim.
Bence, tarihi belirlemek daha uygun olacak artık.
Aytaç Eroğlu
29-10-2007, 08:38
memet doğru söylüyor vyssera en güzeli bahar girişi yapılacak bir atölye çalışması olacaktır. Ama öncelikli olarak tanışmak gerektiğinede inanıyorum. Bence kışa kadar bir tarih ve yer belirliyelimde hem birbirimizle tanışalım hemde ne yapabiliriz neler hazırlayabiliriz konuşalım.
İzmir'deki çalışmada, tanışma ve bonsainin ne olduğu hakkında konuşmalar epey zaman tutmuş... Siz önceki bir iki toplantıda bunları konuşursanız, atölye çalışmasında doğrudan konuya girebilirsiniz...
Ayrıca Dorukcan'ı ortadan kaldırma(!) ve suç aletlerini gizleme de epey zaman alacaktır :dilli:
Yani ilkbaharda yapmalısınız :)
Aytaç Eroğlu
29-10-2007, 09:54
o halde ilk buluşma ve neler yapabileceğimizi konuşmak için bir buluşma tarihi belirlememiz lazım vyssera ne dersin
Arkadaşlar herşeyin doğal haliyle yetişmesinden yanayım... Böylesi bir çalışmaya destek vermem şayet böyle bir çalışmayıda görürsem ağaç fidelerini elinizden kurtarma eylemi yaparım:)) sevgiyle kalın.
Ben doğada çok gezerim, en az 50 yaşında ve en fazla 40 cm boyunda sayısız ağaç gördüm. Bizm yaptığımız şey bundan başka bişey değil . Sevgiler.
o halde ilk buluşma ve neler yapabileceğimizi konuşmak için bir buluşma tarihi belirlememiz lazım vyssera ne dersin
Evet, toplanıp görüşelim, tanışalım. Elimizden ne gelir görelim. Sonra ilkbahara kadar çok zamanımız olacak. Bu sürede bilgimizi de artırırız. Tarih derseniz 11 Kasım Pazar gününü öneriyorum.
Aytaç Eroğlu
29-10-2007, 10:42
Bu hafta sonu olsun. Ya da hafta içinde bir akşam olabilir. Sonuçta trabzon çok büyük bir il sayılmaz. (Ankara ist. ya da izmir gibi yanlış anlaşılmasın) eh gidilecek yer olarak da zorlanma olmaz (ya uzun sok. ya tanjant ya da şu anda aklıma gelmeyen başka bir yer) Ben en kısa zamanda derim. Yine de herkese uymaya çalışırım.
İklimsiz
29-10-2007, 11:59
Ben de katılmak isterim. Her ne kadar bonsai çalışmalarına sıcak bakamasam da bu önyargıdan olabilir. Gözlemci olarak başlamak isterim.
Bu hafta sonu olsun. Ya da hafta içinde bir akşam olabilir. Sonuçta trabzon çok büyük bir il sayılmaz. (Ankara ist. ya da izmir gibi yanlış anlaşılmasın) eh gidilecek yer olarak da zorlanma olmaz (ya uzun sok. ya tanjant ya da şu anda aklıma gelmeyen başka bir yer) Ben en kısa zamanda derim. Yine de herkese uymaya çalışırım.
Hocam en kısa zamanda da olabilir sorun değil bence. 4 Kasım da olabilir, ama tüm arkadaşların fikrini alalım,
Ben de katılmak isterim. Her ne kadar bonsai çalışmalarına sıcak bakamasam da bu önyargıdan olabilir. Gözlemci olarak başlamak isterim.
Bonsai'yi yakından tanıdıkça ne kadar zevkli ve güzel bir sanat olduğunu hissedeceğinizi düşünüyorum. Çalışmamız bu açıdan da faydalı olacaktır.
Başlığı son kararınıza göre değiştiririm...
Aytaç Eroğlu
29-10-2007, 14:33
Haklısın o zaman herkes için bir ön buluşma ve tanışma tarihi belirleyelim böylece hem tanışır hemde bir sonraki buluşmalarımızda neler yapabiliriz. Hangi konularda konuşalım karar vermiş oluruz.
Arkadaşlar , tarih olarak 4 Kasımda sorun yok. Şimdi yer lazım bize. Yer için fikri olanlar ???
Aytaç Eroğlu
29-10-2007, 17:20
bu atölye çalışması olmayacak nasılsa değilmi o zaman şehir merkezinde oturup rahatça konuşabileceğimiz bir yer belirliyelim.
Atölye çalışması değil, hem tanışalım, hem de bonsaiye kısa bir giriş yapalım, şeklinde olacak.
Memet'le içerik konusunda konuşayım, o zaman kafe tarzı bir yerde bunu yapabilir miyiz bir öğrenelim.
Arkadaşlar ben bir kaç gün İstanbulda olacağım o arada nete girmem, konular bakımından işleri aceleye getirirsek iyi olur.
Memet hocam, benim düşüncem şu, bonsaiye meraklı arkadaşlarla toplanıp tanışacağız. Bonsai'ye giriş denilebilecek bazı bilgiler vereceğiz. Atölye tarzı olmadığı için fotoğraflar ve dökümanlar üzerinden hareket edeceğiz. Trabzon'da bonsai yapımında karşılaşabileceğimiz ( ve karşılaştığımız ) sorunlardan ve çözüm önerilerinden söz edeceğiz. İlk bahardaki toplantıya kadar, neler yapılabilir, neler öğrenebiliriz, onu tartışacağız. Ne dersin ?
Akçaabat'ta yaşıyorum ve ben de bu çalışmaya katılmak isterim...
O zaman bu Pazar yapılacak olan tanışma toplantısına kimler katılacaksa ismini yazsın. Çok aceleye geleceği için tanışıp sohbet etmekten başka bişey yapabileceğimizi sanmıyorum. İlerde başka toplantılar da yaparız. Hele bi başlayaşlım.
İsminizi ekleyerek devam edin lütfen ;)
1- Vyssera
Rahatça oturabileceğimiz bir kafede galiba, bir-iki düşünce var yarın netleşir inşallah. Nerdesin Picea pungens yalnız bıraktın beni :)
Aytaç Eroğlu
30-10-2007, 20:52
pardon işlerden ancak vakit bulabildim
1- vyssera
2- Picea pungens
Hoşgeldin, öğretmenevinin güzel bir bahçesi var. hava iyi olursa orda yapaılım mı ?
Aytaç Eroğlu
30-10-2007, 21:02
bana uyar
sorun yok
Tmm biz ( ben ve Şenol Dalkıran ) yarın gidip bahçe hala açık mı ona bakalım .
Bu arada
1-Vyssera
2-Picea pungens
3-Şenol Dalkıran
4-ihyetim
5-zeskebhis
6-Arzu Kasapoğlu
7-erdek
8-Dorukcan (bonsaici olmamasına rağmen, katılır bence)
9-emel256
10-iklimsiz
11-galinos
Toplantıya katılacağını söyleyen diğer arkadaşları da ben topladım.(memet)
Başlangıç için çok da iyi bence.
Hem belki, bonsai sevmeyen arkadaşlar, toplantıda bunun bir sanat olduğuna ikna olurlar.
Finduk dallarının budanmasından daha kötü değil, diye ikna etmeye çalışırsınız onları.
Çay filizi toplamaktan da kötü değil, dersiniz.
Darkyes'e sen nerdesin diye bile sorarsınız.
kesin haberi bekliyorum...
Memet hocam hepsini yazmışsın ama, bu pazarkine katılırlar mı bilmiyoruz.
Arkadaşlar en kötü ihtimalle meydan parkında toplanırız. ( Buluşma yeri için hala fikirlere açığız elbette. ) Hava durumuna baktım, Pazar güneşli ve 16-18 C derece. Saat olarak da 12:00. Toplantıdan sonra işi olan ya da gezmek isteyenleri engellememek yani tüm günü işgal etmemek için saat 12 uygundur diyorum. Kesin gelecek olanlar ve kesin gelmeyecek olanlar belirtsinler.
Aytaç Eroğlu
31-10-2007, 10:08
kaç kişi katılırsa katılsın bu en azından trabzondaki bonsai severlerin ilk buluşması olacak bu güzel ilerde çoğaldığımız zaman trabzonda bu kadar kişi ile başlamıştık deriz. Hem bunun iyi bir yanıda bahardaki çalışmaya kadar birbirimize daha çok alışmış oluruz. bu arada vyssera yer için baktınmı nedir durum
Aytaç Eroğlu
31-10-2007, 10:12
galiba aynı anda yazdık ve busebepten son mesajını görmedim. pardon.
şimdi şu an için 3 kişi kesin değilmi
ya diğer arkadaşlar.
Öğretmenevinin bahçesi kapanmış. Meydan parkında da buluşabiliriz. Ben açık havayı severim. Senin var mı bi düşüncen.
Yine aynı anda yazdık. Galinos da katılıyor sanırım. Diğerlerine de özel mesaj yolladım. Ben 7-8 kişi tahmin ediyorum .
Aytaç Eroğlu
31-10-2007, 10:14
Abi biz aynı anda yazma işini iyi yapıyoruz galiba :)
Hava uygun olursa meydan parkı olabilir. Birde benim arkadaşların bir bürosu var büyük bir yer belki bu iş için onlardan bir izin olabilirim. sormakta yarar var.
Olabilir. Nasıl bir yer olduğuna bağlı tabi, görmediğim için bişey diyemem. Eğer, meydan yakınlarındaysan, Benim Doruk işhanında ( Bordo işhanının yanı ) muayenehanem var. bir ara uğrayabilirsin. konusuruz.
Aytaç Eroğlu
31-10-2007, 10:43
saat kaça kadar oradasın
bende benim yeri ona göre kapatayım
Sanırım işlerim 7'de biter.
Aytaç Eroğlu
31-10-2007, 11:29
tamam ben yomradan 18.15 gibi çıkarım
son otobüs o zaman
o halde buluşup daha iyi halledebiliriz.
Tamam. Akşam bekliyorum görüşmek üzere.
Ali H. ALI
31-10-2007, 12:23
Bu bonsai toplantilari, bonsai atolye calismalarina nasil sevindigimi bilemezsiniz.
Bonsai adina olusan bu olumlu gelismeler bonsainin kisa bir zamanda genis bir kesimde ilgi, sevgi, ve bilincli yapilacaginin gostergesidir.
Fiziken yaninizda olmasam da, aranizda yapacaginiz toplantilarda yuregim sizinledir.
Kolayliklar dilerim.
Hocam bugüne kadar bize gösterdiğiniz ilgi, bize veriğiniz cesaret, bizi bu noktalara getirdi. Yapacağımız çalışmalarda sizi hep yanımızda hissedeceğiz. Herşey için teşekkürler. :)
Arzu Kasapoğlu
31-10-2007, 18:53
Arkadaşlar ben bu pazar gelemiyorum. İnşallah diğer toplantılarda birlikte oluruz.
Sizlere iyi eğlenceler dilerim.
Ben bu pazar gelmeyi çok istiyorum lakin saat 12-13:30 arası kesinlikle bulunmam gereken bir yer var.Ne yapabiliriz?
Bu kötü oldu işte, 12'den önce yapsak insanlar sabah erken kalkmak istemeyebilir, 14:00 ten sonra yapsak da günü ortadan bölmüş olacağız. Saat 13:00 e alsak. İşini bitirip gelebilir misiniz? Ve de diğer üyelerimiz 13:00 a ne der. Fikirleri alalım. Bugün Picea pungens'le buluştuk, konuştuk. Yer olarak parka karara verdik. Güzel fikir alış verişi oldu. Pazar günü de eminim verimli geçecek.
Olmazsa 13:30 da işiniz bitince katılın. Saati de 13 yaparız, böylece sorun kalmaz herhalde.
Tamam,işim bitince gelirim.Fakat merak ettiğim bir diğer konu biz birbirimizi nasıl tanıyacağız?
Güzel bir soru. Meydan parkının Kuzey Doğu köşesinde toplanalım. Yani belediyeye ve otobüs durağına doğru olan tarafı. Zaten 2 masa birleşmiş bir yer gördünüz mü orasıdır. Veya Cumartesi kesin gelecekler listesine telefonumu gönderirim özel mesajla. Bulamayan beni arar.
Aytaç Eroğlu
01-11-2007, 09:53
Arkadaşlar bu öncül bir toplanmadır. diğer illerdeki arkadaşların yaptığı gibi bir atölye çalışması yapılmayacağından, şu an için birbirimizi tanımak ve hep birlikte hareket ederek güzel bir şeyleri nasıl yaparız diye fikir alışverişinde bulunmak ana konularımızdır. Belki bu sayede sayın ali h. ali beyin aylık toplantılarının tohumlarınıda ekmiş oluruz.
Saat konusu benim için sorun oluşturmaz ( umarım - büyük konuşmayı sevmem). Kaç derseniz ben uyarım.
İklimsiz
01-11-2007, 09:56
Benim de merak ettiğim bir konuyu sayın Galinos dile getirmiş:) Çok büyük olasılıkla orada olacağım. Hepinize saygılar.
13:30 diyelim mi hocam o zaman. Gelmeyi bu kadar çok isteyen bir arkadaşımızı mutlaka düşünmemiz gerek.13:30 da toplanalım.
Benim de merak ettiğim bir konuyu sayın Galinos dile getirmiş:) Çok büyük olasılıkla orada olacağım. Hepinize saygılar.
Teşekkürler iklimsiz. Pazar 13:30 da görüşmek dileğiyle.
Pazar 13:30 da görüşmek dileğiyle.
Konunun ilk mesajını günceller misin?
Yer, saat konusunda bilgileri yazmalısın ki, son an gelmeye karar veren arkadaş, bu kadar sayfa okumak sorunda kalmasın.. :)
Ben de tam sana mesaj gönderecektim. Hoşgeldin.
Bonsai yarışmasını takip ediyor musunuz ? Oy da verebiliyorsunuz ;) Çocuk gibi bekliyorum sonucu, bakalım kim kazanacak?
İklimsiz
02-11-2007, 22:45
Sevgili Emre Bu akşamdan beri 4 saattir deli gibi bir yağmur yağıyor burada. Trabzon'da da farklı değildir hava. Umarım pazar günü sorun çıkarmaz.
Pazar güneşli ben baktım :)
Arzu Kasapoğlu
02-11-2007, 23:50
Merhaba arkadaşlar,
Pazar günü tanışma toplantısına bende geleceğim.
Görüşmek üzere...
Kadroyu tamamladık demektir.
İklimsiz
03-11-2007, 17:24
O halde yarın görüşmek üzere diyelim:)
Arkadaşlar ben Darkyesi uyardım her kare fotoda ve her çümlede benim adımın geçmesi toplantı için mecburi. Şimdiden bütün katılımcıları da uyarayım..
Her iki kelimeden birinin Memet olacağı konusunda seni temin ederim, Sayın Moderatörümüz, büyüğümüz. ;)
4 Kasım 2007 Pazar günü, Meydan parkında ağaçlar ve bitkiler için toplandık. Bence ilginç :)
23775
Soldan sağa:
Şenol Dalkıran, Arzu kasapoğlu, İklimsiz, Galinos, Sinem, Esra, Darkyes, Vyssera, Picea Pungens, Erdek
Her meslek ve her yaştan arkadaşlarımız vardı..
Ayrıca yüreği bizimle olan uzaklardaki dost Ali H Ali hocam.
Hepinizle tanıştığıma memnun oldum. Az bir zaman dilimine çok şey sığdırmak için çok konuştuysam da affınıza sığınıyorum :) ama güzel oldu, faydalı oldu. Bir başka toplantıda buluşmak üzere. Teşekkür ediyorum.
Arzu Kasapoğlu
04-11-2007, 18:50
Toplantı fikrini ortaya koyan, düzenleyen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Çok güzel bir gün geçirdik ve birbirimizle hemen kaynaştık.
Toplantı sohpetimiz ağaçlar.net'in kuruluşundan, ülke sorunlarına kadar ilerledi.
Herşey çok güzeldi. En kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle birbirimizden ayrıldık.
İklimsiz
04-11-2007, 19:01
Çok keyifli ve doyurucu bir pazar günü geçirdik. Katılımcı arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. En kısa zamanda tekrarında buluşmak üzere. Bence günü en anlamlı kılan Darkyes'in özel olarak bizim için Trabzon'a gelmesi idi. Teşekkürler Darkyes seni tanımak bir onur. Diğer katılımcı arkadaşlar alınmasınlar herbirinizle tanışmak çok güzeldi. Farkında mısınız bilmem biz bir aile olduk:)
Tekrar görüşmek üzere.
Darkyes'in Ve İklimsiz'in uzaklardan gelmesi...
şenol dalkıran
04-11-2007, 19:57
Bir araya gelmekten bende büyük keyif aldım.Bu toplantı başka konularda da birbirimizle ne kadar çok ortak yanımız olduğunu görmek açısından da çok iyi oldu.Artık belirli zamanlarda bir araya gelmek kaçınılmaz olacak.
Ben fazla kalamadıysam da güzeldi.Ve arkadaşlarım "Sinem ve Esra"...Görüşmek dileğiyle, herkese selam...
Aytaç Eroğlu
05-11-2007, 11:52
Gerçekten güzel bir toplantı oldu. Şenol beyin dediği gibi bir çoğumuzun ortak ilgi alanlarının olması, Sayın iklimsizin belirttiği gibi darkyesin aramızda olması, memet beyin telefonu ve sayın arzu kasapoğlunun vurguladığı geniş sohbet açısı bence çok güzeldi. Bunun devamının olması için verdiğimiz tekrar buluşma sözleri ise pekiştiriciydi. Ama ikinci buluşmamızda daha çok bonsailerden bahsetmemiz ve kendi bonsailerimiz **** bonsai adaylarımızla birşeyler yapmamız dileği ile hepinize teşekkürler.
Sanırım bonsai konusunda daha acemi olan bizler bu tip toplantıların sayısını arttırırsak giderek iyi bir yerlere varacağız.
Dün içiçin ben de herkese teşekkür ederim. Sizi tanıdığıma çok sevindim. umarım daha sonraki toplantılara da bir şekilde katılma imkanı bulurum. :)
Bu haftasonu hava açık gibi, doğa yürüyüşü yaparsak katılacaklar kimler :) Bu arada Darkyes, seni seviyoruz. :) Site yönetimini de, ( Özellikle Malina ) bu özverili çalışmanızdan dolayı tebrik etmek istiyorum. Siz olmasaydınız biz de olmayacaktık. Teşekkürler.
Sebahattin Sargın
05-11-2007, 19:00
Değerli Trabzonlu Arkadaşlarım;
Toplantınızın güzel geçmesine çok sevindim, yarı Trabzonlu olarak daha çok sevindim ;). İnşallah daha bir çok güzel organizasyonlar yaparsınız. Sizden bir şey rica edeceğim, şu resimdeki arkadaşlarımızın isimlerini yazsanız da bizden tanısak. Böyle daha bir güzel olacak ;)
Sevgiler ;)
Arzu Kasapoğlu
05-11-2007, 21:21
Soldan başlarsak Şenol Dalkıran, Arzu kasapoğlu, İklimsiz, Galinos, Sinem, Esra, Darkyes, Vyssera, Picea Pungens, Erdek
Sebahattin Sargın
06-11-2007, 06:14
Arzu Hanım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
Sebahattin bey, güzel dileklerinize teşekkürler. Size de güzel, başarılı buluşmalar dilerim.
Aytaç Eroğlu
06-11-2007, 13:10
Arkadaşlar bu arada benden mumçiçeği için kimler çelik istemişti eğer bir daha belirtirlerse bir dahaki buluşmamızda getirebilirim.
Arzu Kasapoğlu
06-11-2007, 13:21
Ben istemiştim Picea Pungens. Bir isteğim daha var ama söylesem ayıp olur mu?;)
İklimsiz
06-11-2007, 14:00
Söyle tabi Arzu niye ayıp olsun hem yabancı mıyız artık biz:)
Arzu Kasapoğlu
06-11-2007, 14:22
Çok yüzsüzlük etmeyeyim. İlerleyen zamanlarda duruma göre isterim.;)
İklimsiz, ben sana ceylan da getirecektim ama unuttuğumu çiçeği sularken farkettim. O kadar güzel büyüdü ki kocaman bir saksıyı doldurdu. Sende yoksa bir daha ki toplantıya getiririm.
İklimsiz
06-11-2007, 14:42
Bak ben yüzsüzlük ediyor muyum:) Getir tabii memnun olurum. Görüşmek üzere.
Mum çiçeği ben de istiyoruuuum....
şenol dalkıran
06-11-2007, 15:58
Bir çelikte ben istemiştim,artık kismetse.
İklimsiz
06-11-2007, 16:11
Bir arkadaş ta ful istemişti yanılmıyorsam. Bana Yalova'dan gelecek bir dahaki buluşmaya getirebilirim.
Arzu Kasapoğlu
06-11-2007, 16:13
O arkadaş kim acaba?
Aytaç Eroğlu
06-11-2007, 16:42
Tamam arkadaşlar mesaj alınmıştır. Bir dahaki buluşmada mumçiçeği çeliklerini getiriyorum.
Birde fulun anladığım kadarıyla pekçok türü var. Bende yayılıcı bir türü mevcut neden yayılıcı demek ihtiyacını hissettiğimi şöyle açıklayayım diktiğiniz zaman köklerindende etrafında yeni fidanlar çıkarıyor ve eğer dikkatli olmazsanız nerede ise tüm alanı kaplıyabiliyor.
Arzu Kasapoğlu
06-11-2007, 17:06
Ne güzel, bizim de yayılıcı fulumüz olacak.
Aytaç Eroğlu
06-11-2007, 17:12
tamam bahçeden söker getiririm arzu
İklimsiz
06-11-2007, 18:58
Biz bu gidişle mum çiçeklerinden, fullerden bonsai yapacağız gibime geliyor:)
Hava fena bozdu. Bir süre içerdeyiz galiba.
Merhaba!Yarın akşam, 10 Kasım Cumartesi akşamı saat 19:30'da K.T.Ü. Osman TURAN Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser var.Güzel olacağından eminim ve sizler de gelebilirsiniz.Ben orda olacağım.
Güzel bir fikir, neden olmasın?
bahar mavisi
10-11-2007, 12:38
bir aksilk cıkmazsa inşallah gelicem..
Galinos'a bu etkinlikten bizi haberdar ettiği için teşekkür ederim. Çıkarken vedalaşamadığım için de kurura bakmayın :)
Bahar mavisi hanım, aramıza hoşgeldiniz.
mevlut sinanoglu
21-11-2007, 17:28
selamlar..bende trabzonda okuyorum..katılmak isterim toplantılarınıza..orman mühendisligi okuyorum..sinemle esra da çok yakın arkadaşım..forumu gezerken görünce şaşırdım..iyiki sırayla bütün sayfaları okumuşum=)umarım müsait oldugum bi zaman olur toplantı..görüşmek dilegiyle..
İklimsiz
21-11-2007, 17:35
Toplantımız bu pazar günü sevgili Mevlut Sinanoğlu. Sizi aramızda görmek bizi sevindirir, çok önemli bir işiniz **** programınız yoksa katılın lütfen. Saygılar.
Bu pazar günkü toplantımız Giresun'da eğer katılmayı düşünürseniz, Forumda bildirin. Sinem ve Esra hanım'a da bildirirsiniz. Onlar da isterlerse buyursunlar. Görüşmek üzere.
mevlut sinanoglu
25-11-2007, 23:17
merhabalar..bu haftaki toplantıya katılamadık..bunda ögrenci olmamızın payı büyük ******..ilk vizeler bitti..şimdide ödevler telaşı var bende..esrayla sinemde proje ödevleri var zaten..ben kendi adıma söyleyeyim trabzondaki programlara katılabilirim..çünkü canlı müzige çıkıorum onun içinde çalışmalarım olabiliyor..şöyle bi önerim var..bu hafta toplantıda neler tartışıldı bizler gelemesekte nasıl bilgi sahibi olacagız?
Merhaba Mevlüt bey, tabii ki iş ayrı hobiler ayrı, öncelik iştedir. Bu haftaki buluşmada neler oldu, bunları Giresun bonsai atölye çalışması başlığında yazacağız. Bu hafta oraya davetliydik. Bundan sonraki buluşmalar Trabzon'da yapılacağı için rahat rahat katılırsınız. Görüşmek üzere ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.