View Full Version : Peygamber devesi
Onur G. HİTİT
10-10-2007, 08:02
2 gündür okulumuzun bahçesinde bir peygamber devesi görüyorum. Pek kıpırdamıyor, sadece sinirlendiğinde dolaşıyor. Onu kızdırıyorum, renklerini öyle bir açıyor ki bu yaratığa hayranlığım bir kez daha artıyor.
Bu sabah, sırf bu harika yaratığın fotoğraflarını çekmek için fotoğraf makinemi yanıma aldım.
http://img57.yukle.tc/images/6323IMG_3044.jpg
http://img57.yukle.tc/images/5282IMG_3045.jpg
http://img57.yukle.tc/images/4269IMG_3048.jpg
http://img57.yukle.tc/images/7916IMG_3039.jpg
http://img57.yukle.tc/images/3566IMG_3047.jpg
denizakvaryumu
10-10-2007, 08:07
Tam bir yok edici görüntüsü var...bir terminatör...sanırım artık kışı çıkarmak için saklanacak yer arıyor.
Arzu Kasapoğlu
10-10-2007, 12:30
En saldırgan canlılardan biri, hareket eden herşeyi yiyebiliyor. Geçen sene bir belgeselde seyretmiştim, 25-30 cm'lik yılan yakalayıp yiyebiliyor.
Onur G. HİTİT
10-10-2007, 13:08
Elime bile saldırdı bu fotoğraftaki. Eşimden izin alamadım evde bir süre beslemek için. :D
Bana da saldırmıştı. Üstelik kanatlarını açarak ve hıslayarak. Kanatlarını açınca altından pelerin gibi bir şey çıkıyor.
Bir an boş bulunup korkmadım desem yalan olur.
Onur G. HİTİT
10-10-2007, 18:35
Aynen öyle hocam. Kızınca ses deçıkarıyor. O pelerin gibi parçanın üzerinde göze benzeyen desenler var ve sanırım düşmanlarını korkutmaya yarıyor. Gerçi beni korkutamamıştı ve bana tıslarken ben onu okşuyordum... :D
hassoman
13-11-2007, 00:00
Sayın Onur G. HİTİT,
Aklıma, bol ödüllü ve gerçekten son yıllarda izlediğim eşsiz olarak niteleyebileceğim, uzun yıllar emek verilerek çekilmiş olan Fransız yapımı bir belgesel geldi: Mikrocosmos, dilimize (Çayırın Sakinleri) olarak çevrilmiş... (Bugüne kadar izlememiş olanlar için söylüyorum: Ne yapın edin bulun ve izleyin)
Onun afişinde vardır peygamber devesi... Afiş grafik olarak da harikadır.
Peygamber devesi görünüşü ile bana tarih öncesi yaratıkları çağrıştırır nedense... Yalnız ama mağrurdurlar...
hassoman
13-11-2007, 00:24
24375
ve işte o belgeselden bir örnek
Muhteşem bir müzik eşliğinde hem de:
http://www.youtube.com/watch?v=-BseGLUTkD8
Doğadaki en ilginç canlılardan biridir kendisi.İnsana da çok benzer bu böcek.Bir de diğer böceklerden farklı özellikleri var.Öncelikle gözleri çok ilginç diğer böcekler gibi bal peteği görünümünde değil ve yinede çok iyi görüyorlar etraflarını.40mt deki böceği izleyeebildiği söyleniyor.Bir de peygamber sabrı var bu canlıda saatlerce bir böceği izleyebiliyor.Bu canlının en önemli özelliği ise kafasını çevirebilmesi.Sis siz olun fazla yaklaşmayın kafasını çevirip öyle bir bakış atıyorki insan korkuyor.İşte bu özelliği nedeniyle bazı insanlar bu canlıyı böcek sınıfının dışında görüyorlar.
saydemir
10-08-2008, 17:33
En korktuğum canlılardan birisi. Gördüğümde yanına dahi yaklaşamıyorum. Pek çok böcek, sürüngen, amfibyuma korkmadan rahatlıkla dokunabilirken bu canlıya asla. Sebebini bilmiyorum. :(
Çocukluktan beri en sevdiğim türlerdendir. Çok bilgiç gelir duruşu :) Kafasını çevirip bakmasına bayılırım.
berduray
10-08-2008, 21:57
Ben resimleri göremedim, açılmıyor "belirtilen adres bulunamadı" yazıyor ve çok meraktayım, ne yapabilirim?
Sorunsuz açlıyor resimler. Tekrar dener misiniz?
Resimi bende acamiyorum arkadaslar :(
Resimleri ben de açamıyorum.
Bende açılıyor. Fotoğraflar şunlar;
44841
44842
berduray
11-08-2008, 00:17
Sevgili Limon'un sayesinde görebildim, çabaları için teşekkürler.
Benim laptopta şu çıkıyor; Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor...
Bugun acildi sebebini bilmiyorum, limonun gonderdiklerini de gorebildim tesekkuler sevgili Limon.
Bu yaratik, urpertti beni gercekten.Canlisini gormek istemem dogrusu.
berduray
27-08-2008, 14:30
Peygamber devesinden korkan dostlarım üzülmeyin, intikamınız alınmıştır...
videosu burada (http://www.mailce.com/boooooo-kiza-bak-ya-ne-oldugu-belirsiz-bocegi-yedi-herhalde-acliktan.html)
bitkiseli
27-08-2008, 15:33
İnanamıyorum yaa :eek: :eek: :eek: çok iğrençti:(
Hem de canlı canlı yedi.. Korkunç!
Ben küçükken ormandan değişik renklerde ve desenlerde peygamber devesi toplardım, hepsini ayrı kaplara koyup yanlarına karınca atardım. Minik sarı karıncaların koca kafalılarından başkasını yemezlerdi, çok ilginç gelirdi yeme biçimleri.. O kadar değişik desenliler bulup toplamıştım ki, tam bir koleksiyondu :)
En güzel desenliyle sade renkli birini aynı kaba koymuştum, birkaç saat sonra bir bakmıştım ki sade olan, desenliyi kolunun altına almış, kafasından başlayarak yiyor.. Koleksiyonumun nadide parçasını yediği için ormana atmıştım onu :mad: .
Tamtutulma
27-08-2008, 17:17
Bir hafta kadar önce işyerimin kapısında görmüştüm. Ertesi sabah baktığımda hala aynı yerdeydi. Hemen bir kağıt parçasının üzerine doğru yürüterek aldım ve otluk bir yere bıraktım. Umarım şimdi daha mutludur.
Geçen sene bahçemde çektiğim bir resim. Aynı bitkinin altında günlerce bu vaziyette durdular.
Boy ve renk farkına bakınca bir anne/yavru ilişkisimi yoksa cinsel ilişki pozisyonumu bilemedim.
onuruygun
13-03-2009, 04:31
Geçen sene bahçemde çektiğim bir resim. Aynı bitkinin altında günlerce bu vaziyette durdular.
Boy ve renk farkına bakınca bir anne/yavru ilişkisimi yoksa cinsel ilişki pozisyonumu bilemedim.
Üstteki erkektir(sanıyorum), erkekler dişilere oranla epey küçük oluyorlar. Bu tür bildiğim kadarı ile pek sosyal değil, kendi türüne karşı da saldırgan. Bu sebeple çiftleşmeden başka bir durum olduğunu sanmıyorum.
İşte bu da benim geçen sene çektiğim bir fotoğraf
Benim gördüklerimden farklı bir tür.Gerçekten çok güzel.
Ne kadar şanslısınız :( 6 senedir bir tane bile canlı peygamber devesi göremedim...
Tambir kene avcısı olduğu söyleniyor. Üretip doğaya salmak istemiştim ancak yaptığım araştırmada kendi türünüde yediği için bir camekanda üretemeyeceğimi anladım...
Bu böcekler etçil oldukları için bitkilere faydalı olmalılar diye düşünüyorum. Birçok türleri var. bazıları bulunduğu bitkilere benzer bazan kurumuş yaprak bazan kurumuş ot parçası saman gibi ilk bakışta fark edilmiyorlar. Bugün fotoğrafladıklarım:
92409
92410
92411
Ali H. ALI
23-11-2009, 12:04
Herkese iyi gunler. Dun, kista bile yagmiyan guzel bir yagmur yagdi, bahceye cikamadim. Bu gun de bahar havasi vardi. isten eve donunce dogru bahceye ciktim agaclarimi dolasip gozlerken, bir agacimin uzerinde ayaklarindan bas asagi asilmis hareket etmiyen bir peygamber devesi gordum. Daha yakindan bakinca hafifce kimildadigini farkettim. Diger agaclarima bakip geri dondugumde peygember devesinin orta yerinden hefif catlayip ayrilmaya basladigini gordum. Ilgin olacagini dusunup iceri girip fotograf makinemi aldim. Bir saat kadar bu bocegi gozleyip fotograflar cektim sizlerle paylasiyorum.
115117
115118
115119
115120
115121
Ali H. ALI
23-11-2009, 12:07
115122
115123
115124
115125
115126
Ali H. ALI
23-11-2009, 12:13
115127
115128
115129
!0-12cm uzunlugunda bir peygamber devesiydi.(Bu kadar buyumek icin bahcemdeki tum zararli bocekleri yemis olmali)
Peygamber develerinin deri degistirdigini bilmiyordum. Biraz arastirinca, yetiskin bir bocek olana kadar birkac kez deri degistiriyormus.
Genel olarak bulundukları bitkinin renginde oluyorlar. Bu durum acaba renk değiştirmekle mi, yoksa farklı peygamber develeri mi söz konusu?
Ben bir kere peygamber devesi derisi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=464024&postcount=4081)bulmuştum. Şeklini aynen koruyordu.
querelle
23-11-2009, 20:50
Ali bey sizinki peygamber devesi değil, Phasmatodea ailesinden bir sopa böceği. "stick bug" olarak aratırsanız birsürü kaynağa ulaşırsınız hakkında. Yaprakların ve otların üzerinde kamufle olarak avlanır.
querelle
23-11-2009, 20:59
Avlanıyor derken yanlış yazmışım. Şimdi ben de okuyorum da, sadece otçullarmış...
En karizmatik böcek bu olsa gerek. :)
Kene en sevdiği böcekmiş.
Tuttuğumu bahçeme getiriyorum ama kayboluyorlar.
İşede yarıyorlar sanırım çünkü bu sene bahçemde kene yoktu.
Bu sene köpeğimi ilaçlamama rağmen hiç kene yapışmadı.
Ali H. ALI
25-11-2009, 10:11
Ali bey sizinki peygamber devesi değil, Phasmatodea ailesinden bir sopa böceği. "stick bug" olarak aratırsanız birsürü kaynağa ulaşırsınız hakkında. Yaprakların ve otların üzerinde kamufle olarak avlanır.
Guerelle verdigin bilgiler icin tesekkurler, soylemesen peygamber devesi olarak bilecektim.
Gebze fabrikamızda gezerken rastladık aşağıdaki arkadaşa çok da ürkekti.
Cep telefonuyla bu kadar oldu. :)
http://img134.imageshack.us/img134/1013/pdevesi.th.jpg (http://img134.imageshack.us/i/pdevesi.jpg/)
Peygamber Develerine çok merak sardım çok ilginçler böceklerden ne kadar korksamda en sevdiğim hayvan P.D.(Peygamber Devesi)
Bunların bir çoğunu fotoğraflamak da zor. Bulundukları ortama çok uyum sağlıyorlar. Bazan kurumuş ot gibi, bazan saman çöpü gibi bazanda yeşil yapraklar arasında yemyeşil. Fotğraflarda seçilmesi çok zor. Çünkü doğal olarak gözükmesi de dikkat istiyor.
organica
01-01-2010, 09:49
İlginç bir not. Peygamber Devesi kafasını çevirebilen tek böcek türüdür.
cem kaptan
21-04-2010, 22:30
Arşivimden bir kaç fotoğraf...
Ayrıntılı bilgi için http://www.kazimcapaci.com/mantoptera.htm adresinden faydalanabilirsiniz.
Ben Peygamber devesi besliyorum hem de inanmayacaksınız ama elimle elimle tuttuğum canlı böceği önüne götürüyorum anında saldırıyor bugün bir adet küçük çekirge yedi yerken ön ayaklarıyla avını döndürüp ağzıyla eziyor ben ona carte dor kutusundan yuva yaptım ışığı bile var :) yakında fotoları koyarım
Nasıl buldunuz Peygamber Devesini? Yani doğadan mı yakaladınız? Nerede besliyorsunuz?
164530
164531
164532
164533
164534
Bu peygamber devesini eve çıkarken merdivende buldum ve hemen yuvasını kurdum. Şu anda alıştı elimden yemek yiyor:p böceği tutunca elimdeyken yiyor bana da alıştı elimle gezdiriyorum:D karınca ve çekirge yiyor. tamamen doğadan:cool: son resimde karıncayı yedi sabak ama arka tarafını bıraktı. Yuvasıın üzerine de file gerdim altında topra dal ve yapraklar var halinden memnun bu 4. günüm;)
Ben evde besledim, 1 sene yaşadı, erkekle çiftleştirdim ve 1-2 ay sonra yumurtasını çiçeklerden birine bıraktı, ne zaman çıkacakları hakkında hiçbir fikrim yok:)
Peygamber devesi faydalı bir canlı .
Hapsedilmeyi hakkettiğini düşünmüyorum .
Hazirandan bu yana benim bahçemde de var . Baya büyüdü gelişti .
Şu anda sarı Hibiscus üzerine yerleşmiş durumda .
Tesadüfen dokunduğumda çığlığı basıyorum ama faydalı olduğu için görünce rahatsız etmemeye özen gösteriyorum .
183074
:rolleyes:
Kung-Fu da peygamber devesi stili olmasına şaşırmamak lazım :)
cem kaptan
25-08-2011, 16:21
Kung-Fu da peygamber devesi stili olmasına şaşırmamak lazım :)
Kung-Fu da ki her hareket doğada ki bir canlının hareketini, duruşunu yansıtır. Bu bir yılan olabileceği gibi, peygamber devesi de olabilir.
Selamlar,
selam arkadaşlar,
bende evde beslemek istiyorum. bakımla ilgili pek çok dokuman inceledim. yurtdışında yasayan bir arkadaşımda var ve o evde uzun zamandır besliyor.istanbulda yasayip sahip olan ve yavru verebilecek varmı acaba?
tourkana
06-01-2012, 13:07
Bana da 1 haftalığına konuk olmuştu, fotoğraf çekimlerinde kullandım.
Bonsai sayfasındaki başlığım , http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/25280.htm
Bu da diğer fotoğraflardan bir tanesi ,
kelebek çalısı
27-01-2012, 02:44
Peygamber devesinin oldukça yırtıcı bir tabiata sahip olduğunu bir belgeselde izlemiş ve bazı türlerinin otçul, bazı türlerinin etçil olduğunu, bu türlerin bir fareyi hatta bir tavşanı bile yiyebildiğini izlediğimde de zaten böceklere karşı korku duyduğumdan, dehşete düşmüştüm.
Doğrusu bahçedeki zararlılarla mücadelede büyük bir faydası olduğunu ise yeni öğrendim. Bir hafta kadar önce bahçedeki Çin Yelpaze Palmiyesinin yapraklarından birinin üzerinde pinpon topu kadar büyüklükte oval yapıda kirli beyaz renkte bir pupa gördüm.
Bunun zararlı bir böceğin pupası olacağı düşüncesi ile o an hiç düşünmeden, bahçe makası ile yaprağın o bölümünü keserek, ama pupaya zarar vermeden, bahçemden uzaklaştırdım. Daha sonra bugun birden aklıma geldi ve bu pupanın ne olabileceğini düşünerek biraz araştırma yaptım. Peygamber devesi pupası ile birebir benzeştiğini gördüm.
Keşke dokunmasaydım orda kalsaydı diyorum şimdi..:(
ziringaglia
05-02-2012, 16:42
çok güzel bir hayvan onlara bayılıyorumm
hayvan dostu
26-02-2012, 10:23
Benim en sevdiğim hayvanlardan. Havalar ısınınca yakalıyorum ve bir iki hafta misafir ettikten sonra doğal ortamına salıyorum. Gerçekten çok fazla böcek yiyor. Yakaladığım bir peygamber devesi yumurtlamıştı ve yavrular da çıktı. Çok güzeldi...
Cem Akar
15-06-2012, 03:09
diğer bir ismi "MENTİS" di sanırım dünya üzerinde başını sağa sola çevirebilen ender böceklerdendir. Oldukça Yırtıcı bir böcektir.
kelebek çalısı
27-02-2014, 12:06
http://m.youtube.com/watch?v=QdfGCscTMak
Hymenopus coronatus
Pembe rengi ile oldukça dikkat çekici ve üzerinde gerçekten de bir orkide üzerindeki paternleri andıran izlere sahip. Malezya orkide mentisi olarak geçiyor.
Bahçemde zaman zaman peygamber devesine rastlıyorum. Şimdiye kadar bej renkli ve düz, yeşil renkli rastlamıştı. Bu yıl ilk defa değişik bir peygamber devesine rastladım. Belki çoğalır. Resmini çekeceğim derken en sonunda elime atladı. Zor da olsa biraz poz verdi.
682180
682181
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.