View Full Version : Ceropegia woodii (Kalp Kalbe Karşı Çiçeği)
İşte evlerimizde bir kadim dost daha "KALPKALBEKARŞI" Ne güzel bir isim. İsmi cismine uygun. Yaz kış güneye bakan balkonda. Durmadan kollarını uztıyor uzatıyor ... Yazın çok gösterişli olmayan çiçeklri var. Sonra tohum veriyor. Tohumlardan yeni fideler çıkıyor. Sarkan bir çiçek. Çok uzadığı zaman kesip yeniden toprağın üzerine yayıyorum, hemen yeşeriyor ... Dileyenlere memnuniyetle gönderebilirim. Sevgiler ...
tourkana
21-08-2007, 14:24
Latincesi Ceropegia idi sanırım.
Bakımı konusunda dertliyim bu çiçeğin.
Nasıl baktığını anlatırmısın?
Sevgili memet ben neredeyse hiç bakmıyorum. Aklıma gelirse ara ara su veriyorum o kadar.
Benim hiç kalp kalbe karşım olmadı...:(
Bakmıyorum desem yalan olmaz:)) Çiçeği kendi haline bırakmak lazım. Bakarsanız sizinle inatlaşıp büyümüyor. Açık balkonda, yazın az, kışın çok güneş gören bir yerde, güneyde, kuzey rüzgarına kapalı, "gözümden" ve "gönlümden" uzak bir yerde. En önemlisi gözden uzak olacak:)) Gürleştirmek isterseniz uzayan dalları toprağa yatırıp üzerine biraz toprak serpeleyin. Çok nadir suluyorum. Açık havada çok mutlu. Evin içinde olmuyor pek. Alttan sık sık buduyorum.
Aybala sana mum sözü vardı birde kalpkalbe ekliyorum listeye.
En çok sevdiğim çiçeklerden biridir.Amcam İzmit Karamürsel'de oturuyor.Çocukken o vermişti bana yıllarca sevgiyle büyüttüm.Fakat taşınmalarımızan birinde öldü.Zahmet olmazsa gönderebilir misiniz?
Tamam, yukka'ya adres yolladım ama sen de yolla ya da getir :)
Çok teşekkürler :)
Tabii gönderirim ama şimdi çiçek açma zamanı. Bir parça Aybala için alttan kırptım. Sizlere de tohumlaını yollayayım olmaz mı? İki ay sonra bana yazın. Selamlar.
denizakvaryumu
21-08-2007, 15:58
Bu bitki soğuğa dayanıklı mı?Kışın ölmüyor mu?
Arzu Kasapoğlu
21-08-2007, 18:56
Sayın Yukka,tohumlarından banada gönderir misiniz?;) Bu çiçeği bir kitapta görmüştüm. Çok güzel minik çiçekleri vardı. :rolleyes: Gerçi çiçeksiz halide çok güzel.Ben özelinize adresimi yazıyorum.:D Sizin için ne zaman uygunsa...:confused:
Bu bitki soğuğa dayanıklı mı?Kışın ölmüyor mu?
Evet, dayanıklı. Marmara'da, Ege'de kışı rahatlıkla dışarda geçirebilir. Bendeki güneye bakan, kuzey rüzgarlarına korunaklı bir balkonda.
Merhaba Yukka, tohumlardan kastınız "sarmısaklar"ı mı acaba? Böyle isimlendirildiğini biliyorum.
Fotoğrafını yükleyemem ama oval bir saksıda tekne görüntüsü vermeye çalıştığım kalp kalbe karşı çiçeğim var.
Sarmısaklar daha önceleri toprak içinde oluşuyordu. Bulduklarımı ekerek çoğaltmak istedim olmadı. Bu yıl dalların üstünde oluştu sarmısaklar. Ama koparmaya korkuyorum. Çünkü söylediğinizin aksine nazlı bir bitki, toprak değişiminde bile küsebiliyor.
Merhaba Yukka, tohumlardan kastınız "sarmısaklar"ı mı acaba? Böyle isimlendirildiğini biliyorum.
Fotoğrafını yükleyemem ama oval bir saksıda tekne görüntüsü vermeye çalıştığım kalp kalbe karşı çiçeğim var.
Sarmısaklar daha önceleri toprak içinde oluşuyordu. Bulduklarımı ekerek çoğaltmak istedim olmadı. Bu yıl dalların üstünde oluştu sarmısaklar. Ama koparmaya korkuyorum. Çünkü söylediğinizin aksine nazlı bir bitki, toprak değişiminde bile küsebiliyor.
O yumruları da yumuşak bir toprağa koyun hafifçe tam gömmeden bastırın.O yumrulardan da yeni dallar çıkıyor. Şu anda çiçeklenmeye yeni başladı. Çiçekler biraz irileşsin, fotoğrafını yüklerim. Çiçekler bittikten sonra tohum torbacıkları oluşuyor. Fasulye biçiminde ... Çiçeğin gözünün içine bakarsanız nazlanır tabii :rolleyes: Toprak, saksı değişiminden etkilenmiyor. Bazen rüzgardan yerlere serildiği de oluyor. Kaldırıp üzerine taze toprak ilave ediyorum. Tohumlar olgunlaşıca toprağın üzerine serpip toprakla besliyorum ... Böylece gürleşerek yaşamaya devam ediyor. Balkonda, açık havada, 4 mevsim :)) Selamlar, güzellikler, mavilikler ...
Artık benim de kalp kalpe karşım oldu :)
Yukka'nın tarifine göre dikeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
Gönderdiğim sapları saksının çapında yuvarlayıp toprağın üzerine oturtun. Uzerine -özellikle- sap kısımları toprakla kapanacak şekilde üzerine toprak örtün. Yapraklar mümkün olabildiğince toprağın üstünde kalsın. Uç sürgünleri yine olabildiğince ince bir çubukla toprağın üzerine çıkarmaya çalışın. Yeni filizler vermeye başlayana kadar gölge, havadar bir yerde tutun.
Artık benim de kalp kalpe karşım oldu :)
Yukka'nın tarifine göre dikeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
Artık fotoğraflarını, nasıl büyüdüklerini görürüz yakında sevgili Aybala ;)
Sırada olan çiçek dostları, tohumların oluşmasını biraz bekleyecekler. Adreslerini saklıyorum, onlara tohum yollayacağım. Söz ;)
Bu yıl nedense az çiçek açtı. Bir iki ay sonra tohumlar oluşur. Sonra tohumları ve çelikleri yollarım. Çelik yapmak için uygun zamansa eğer.
Telefon numaranıza gönderirim. Size en yakın aras kargo subesine gelir. Telefonunuza mesajla haber verirler, gider alırsınız.
Kalpkalbekarşı çiçeğimi budadım. İsteyenlere gönderiyorum. Duyurulur :)))
çekirdek
18-11-2007, 00:05
Sevgili yukka,
özelinize ben de adresimi gönderiyorum. Uzun süredir aradığım bir çiçekti.
Elimde çok beğendiğim hoş ve küçük bir saksım var, inatla aylardır onun içine başka birşey ekmiyorum. "Bir gün kalp kalbe karşım olacak ve buna onu ekeceğim" diyordum. Sevinçliyim. İleride, birlikte, bir fotolarını da eklerim artık.:)
Ayrıca çelikler bu mevsimde tutar mı tutmaz mı bilemiyorum. Çok uzadıkları için şimdi kesmek durumunda kaldım. Çok fazla çelik var, şu anda suda bekliyorlar. Çelikler size ulaşır ulaşmaz , yukarda Sn. Aybala'ya gönderdiğim mesajları okuyarak saksısına dikin, aydınlık ve ılık bir ortamda toprağı kurudukça sulayarak köklenmesini bekleyin. Sonra güneşli bir ortama alabilirsiniz. Bendeki çiçek yaz kış güneye bakan balkonda ...
Sevgili Çekirdek, sizin için çarşamba ya da perşembe dediğim yere bırakıyorum. Diğer istekliler için çelikleri perşembe günü postaya veririm ... Belki o güne kadar bir iki isteyen daha çıkar. Bu arada bir bilene soralım. Çelikler şu anda suda. Bu mevsimde acaba tutar mı? Çeliklerin nasıl yerleştirileceği konusu yukardaki mesajlarda var ....
çekirdek
20-11-2007, 00:06
Ben perşembe akşam saatleri ya da cuma günü alırım.
Ben benimkini pencerenin önüne koymayı düşündüm, bazı saatlerde alttan kalorifer ısısı da gelecek. Ama yne de bu konuyu M.Pakkaner'e... bölümüne taşıyıp sorayım.
Zaten denemek ve uygun koşulları oluşturmak gerekecek.
Sn.Yukka kargoyu aldım.
Yani artık benimde kalp kalbe karşı çiçeğim var sizin sayenizde.Çok teşekkür ederim.Bu arada bana torpil mi geçilmiş ne yanında da tohumlar çıktı bunlar da bonustu herhalde:rolleyes: Çok naziksiniz tekrar çok teşekkürler.
Dikim ve ekim işlemlerini de hemen yaptım.
Kargoyu aldığınıza çok sevindim. Çiçeğinizin fotoğraflarını buraya beklerim ...
Sevgili Yukka
çiçeğim geldi hemen ektim.Siz yollamasaydınız kalp kalbe karşı çiçeğini bulamazdım.
Çok sevindim.Çiçek sever arkadaşlar anlayacaktır halimi.
Çok iyisiniz teşekkür ederim. :)
Torpil değil ... Gezip dolaştığım her yerden tohum topluyorum. Ceplerim hep tohum dolu... Kargoyla bir gönderi fırsatı çıktığında paketlere onları da sıkıştırıyorum. :)) Güle güle büyütün ...
Sn.Yukka kargoyu aldım.
Yani artık benimde kalp kalbe karşı çiçeğim var sizin sayenizde.Çok teşekkür ederim.Bu arada bana torpil mi geçilmiş ne yanında da tohumlar çıktı bunlar da bonustu herhalde:rolleyes: Çok naziksiniz tekrar çok teşekkürler.
Dikim ve ekim işlemlerini de hemen yaptım.
36040
Sevgili yukka
İşte sayenizde kavuştuğum kalp kalbe karşı çiçeğim. İnşallah büyütünce yine koyarım resmini.
Balkonum kuzeye bakıyor ve çok rüzgar alıyor. Orada zarar görmeden büyütebilir miyim acaba? Yoksa içeri mi alayım?
İçerde, aydınlık, yarı güneşli bir ortamda, toprak kurudukça sulayarak, bakabilirsiniz. Ben bu işin uzmanı değilim; ama bu bitki senelerdir bende ve mutlu :))
Selam ve sevgilerimle ...
Sevgili yukka gönderdiğiniz kalp kalbe karşı çiçeğim tuttu ve sürgün vermeye başladı. Kısmet ağacı, tatula, süs biberi ve cüce nar tohumlarım çimlendi. Galiba yalnız petunyayı beceremedim hepsi için çok teşekkür ederim. Biraz daha büyüsünler hepsinin resimlerini kendi yerlerine koyacağım. Yardımlarınız ve tohumlarla birlikte gönderdiğiniz sevgileriniz için teşekkürler
arethusa
16-05-2008, 10:51
Ben de lise zamanlarımda annemin bir işyeri arkadaşından almıştım kalp kalbe karşı çiçeğini.
Ama sanırım yerini beğenmedi,2 dalcıktı,onlar da uzayıp gitti.
Arada çıkardığı soğanlarını da toprağa gömmeme rağmen bir türlü sürgün vermedi.En sonunda da kaybettim :(
Sevgili yukka,hala elinizde varsa bana da göndermeniz mümkün mü?
Gül Batur
24-05-2008, 10:56
bu çiçeğin bir adıda aşk merdivenidir
Merhaba Yukka, bundan 20 yıl kadar önce bende de vardı kalp kalbe karşı çiçeği.Küçük kızım Bilun yeni doğmuştu. Çiçeğin adını Biluş koymuştuk:) Yıllar içinde ordan oraya taşınırken yitirdik.Çok uzun zaman görmemiştim. Dibinde minik nohut gibi soğanları vardı. Hala ayırmaya devam ediyorsanız bana da yollar mısınız?
Acaba her mevsimde çeliklerini tutturmak mümkün mü ... Sevgili İklimsiz, mesaj sayınıza bakarsak zaten ilk sıradasınız. Bir iki ay önce tek mesajı olan bir üyeye çelik yolladım, yolladıklarım geri geldi. Üyenin canı dalga geçmek istemiş herhalde. Bundan sonra mesaj sayısına dikkat ederek paylaşım yapmaya karar verdim ...
İklimsiz
09-06-2008, 00:04
Bu mevsimde çeliklerin tutacağını büyük oranda umuyorum. Oldukça geçirgen bir toprağa yatırırsak, toprak kurudukça fısfıslarsak neden tutmasın?
Çelik yolladığınız üyemiz çok ayıp etmiş, siz hem zahmet edip gönderiyorsunuz, daha sonra gönderi ücretini de ödeyerek geri alıyorsunuz:mad:
Bu tür taleplerde bulunup, foruma hiç uğramayanları biliyoruz ama böylesiyle ilk kez karşılaştık.
Sevgili Yukka gönderdiğiniz çelikler tuttu birsürü de yeni sürgün veriyorlar. Hallerinden gayet memnunlar anlıycağınız. En kısa zamandada resmini yükliycem işallah.
Birde nar tohumlarından ikitanesi de çimlendi. Onlarıda şaşırttım büyümeye devam ediyorlar.;) Sevgiler...
Acaba her mevsimde çeliklerini tutturmak mümkün mü ... Sevgili İklimsiz, mesaj sayınıza bakarsak zaten ilk sıradasınız. Bir iki ay önce tek mesajı olan bir üyeye çelik yolladım, yolladıklarım geri geldi. Üyenin canı dalga geçmek istemiş herhalde. Bundan sonra mesaj sayısına dikkat ederek paylaşım yapmaya karar verdim ...
sevgili yukka yolladığınız çiçeklerin size geri dönmesi çok üzücü.bazı insanlar çok duyarsız edebiliyorlar.Sizin gibi paylaşmayı seven az miktarda insanı da küstürebiliyorlar.halbuki bu çiçekleri hiçbir karşılık olmadan bize gönderiyor olmanız çok harika.bu forumu yeni keşfettim oyüzden mesaj sayım az:(.eğer sıram gelince bana da gönderirseniz kesinlikle sizi hayal kırıklığına uğratmam sizdenhaber bekliyorum sevgilerimle...
Bu mevsimde çeliklerin tutacağını büyük oranda umuyorum. Oldukça geçirgen bir toprağa yatırırsak, toprak kurudukça fısfıslarsak neden tutmasın?
Çelik yolladığınız üyemiz çok ayıp etmiş, siz hem zahmet edip gönderiyorsunuz, daha sonra gönderi ücretini de ödeyerek geri alıyorsunuz:mad:
Bu tür taleplerde bulunup, foruma hiç uğramayanları biliyoruz ama böylesiyle ilk kez karşılaştık.
Şimdi baktım üzerinde çiçekleri var. Çiçekler tohum yaparsa tohum yollarım herkese.
Sevgili Zeonka, güle güle büyütün ... Bunlar çok güzel haberler ... Fotoğrafları bekliyorum.
Razh, size de göndereyim; ama o güne kadar, forumdaki paylaşımlarınızı görelim ... :))
Sevgili yukka
Bence siz doğru olanı yapmıştınız gayet dostça bir paylaşımda bulundunuz ama keşke sonu böyle olmasaydı da hepimiz yeni çeliklerin yeni yuvalarında mutlu oldugunu bilebilseydik ancak umuyorum bu ilk ve son olur ve eminim forumlardan istekte bulunan arkadaşlar konuya daha anlayışlı ve hassas davranabilirler....:(
Sıranın neresinde olursam olayım buradan bu güzelliğe doğru sahip çıkabilenleri hayranlıkla takip edeceğim....sevgiler;)
yukkacım gelin tacı adında bir çiçeğim var. kalp kalbe karşı çiçeğine çok benziyor. üzerinde kalp şeklinde yeşil yaprakları var ancak aşağıya doğru sarkmıyor. saksının üzerini kaplıyor ve eylülden yaz aylarına kadar kar kış dinlemeden kalp şeklinde inanılmaz güzel çiçekler açıyor.adına çok uygun bir çiçek ve çok şık çok narin bir bitki.bu arada çelikler kargoda zarar görmüyormu? ve her mevsimde tutuyormu?
İklimsiz
17-06-2008, 11:55
Sevgili razh, pek merak ettim çiçeğinizi. Biraz tahminim var ama resimleseniz emin olacağım. Mümkün mü?
Sevgili razh, pek merak ettim çiçeğinizi. Biraz tahminim var ama resimleseniz emin olacağım. Mümkün mü?
Ben de merak ettim ... Fotoğraflarını merakla bekliyorum ... Bu arada kalp kalbe çok aşırı uzadı. Evden taşınıyorum şu günlerde. Taşınırken ziyan olmasın diye uçlarından budadım ve suya koydum. Köklenenleri bu sayfada sıradakilere göndereceğim. Köklenmeden göndermek istemiyorum, çünkü en uç dallar olduğu için tutmayabilir ...
Koyu yeşil
17-06-2008, 16:06
Benim kalp kalbe karşı çiçeğim geçen hafta çiçek açtı. Çiçekleri çok gösterişli değil ama zarif. Minik ince uzun çiçekler. Malesef makinam arızalıydı resim çekemedim.
Bir de canımı sıkan bir husus var. Bazı yaprakların karşısında yaprak yok. Bazı kalpler karşılıksız yani:) O kadar karşılık bulmuş kalp yaprağın arasında çok boynu büküp görünüyorlar :)
O çiçekler bittikten sonra tohumlar oluşuyor. Tohum torbaları oluştuktan sonra çiçeği "gözaltına" :) almak gerekiyor. Tohumların bir yerlere saçılıp kaybolmalarını önlemek için ... :)
yukkacım gelin tacı adında bir çiçeğim var. kalp kalbe karşı çiçeğine çok benziyor. üzerinde kalp şeklinde yeşil yaprakları var ancak aşağıya doğru sarkmıyor. saksının üzerini kaplıyor ve eylülden yaz aylarına kadar kar kış dinlemeden kalp şeklinde inanılmaz güzel çiçekler açıyor.adına çok uygun bir çiçek ve çok şık çok narin bir bitki.bu arada çelikler kargoda zarar görmüyormu? ve her mevsimde tutuyormu?
Çelikleri kargoda zarar görmeyecek şekilde gönderiyoruz. Her mevsimde tutar mı pek bilemiyorum.
arkadaşlar çiçeğimin resmini yarın çekip sizinle paylaşmaya çalışacağım.ancak henüz çiçeğim küçük ve dediğim gibi çiçekleri eylülden sonra açtığı için çiçeksiz.sürekli internete bağlanamadığım için biraz geç oldu kusura bakmayın.
Evet yukka mesajından sonra forum kurallarını okudum ve mesajımı hemen düzeltiyorum. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
bu arada kalp kalbe karşıyı bugün bir çiçekçide gördüm. ancak çok büyümüştü ve sağlıksız duruyordu. sarı küçük çiçekleri vardı. 7.5 ytl idi. ama ben tek dal halinde kendim büyütmek istiyorum. yukkaya duyurulur:-)))))))
bu arada kalp kalbe karşıyı bugün bir çiçekçide gördüm. ancak çok büyümüştü ve sağlıksız duruyordu. sarı küçük çiçekleri vardı. 7.5 ytl idi. ama ben tek dal halinde kendim büyütmek istiyorum. yukkaya duyurulur:-)))))))
Tamam Razh :)) Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı; ama yukarıya koyduğunuz fotoğrafların bu konu başlığı ile ilgisi yok. Bu çiçekler için forumda daha önceden konu açılmışsa, fotoğrafları buradan alıp doğru konu başlığının altına koymalısınız. Konu açılmamışsa siz mesela "Gelin Tacı" diye bir başlık açıp bu çiçekle ilgili paylaşımlarınızı orada yapmalısınız. Diğer fotoğrafları da uygun başlıkların altına taşıyın ve paylaşımlarınızı o başlıkların altında yapın. Burada kalpkalbe karşı çiçeğinizi büyütürken fotoğraflarını ekleyip paylaşımlarınızı yaparsınız. Selamlar.;)
İklimsiz
21-06-2008, 21:43
Gelin tacı adını verdiğiniz çiçeğiniz bir fittonya. Buradan (buradan) değişik türlerine bakabilirsiniz.
Sevgili Yukka çiçeğinizi merak etmişsinizdir işte son hali ;)
http://img359.imageshack.us/img359/382/28785952dk2.jpg (http://imageshack.us)
Çoook şeker olmuşlar ... Üzerinde çiçek varsa tohumları oluşabilir ...
Hani derler ya "mürvetini gör" diye; işte bu fotoğraf benim için öyle bir şey oldu :))
Bunun anneannesi İ.Ü. Edebiyat Fak. kütüphanesinde cam kenarında yaşayan (1980'ler:)) bir kalpkalbe karşı idi :)) Şeceresi güzel bu çiçeğin :))
Desenize anneannesi benimle yaşıtmış 1980 ;)
Bu fotoğrafı yaklaşık bir hafta önce çekmiştim şimdi tomurcuklar var nerdeyse çiçek açmak üzereler açınca yine resmini çekicem.
İyi dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim ve tabi bu güzel çiçekle beni buluşturduğunuz içinde.
aysefiliz
29-10-2008, 21:19
Merhaba,
ben kalp kalbe karşı çiçeğini www.mineflora.com adresinde buldum, Türkiye'nin her yerine de gönderiyorlarmış..ben bir tane ısmarladım inşallah yarın gelecek :-)
Sevgili ayşefiliz belirttiğiniz sitedeki fiyatı görünce çok şaşırdım...Bence fiyatlarda ciddi bir abartı var . Yeşil sevdamızı nasıl da kullanıyorlar:mad:
saygılar
aysefiliz
30-10-2008, 18:53
Evet haklısınız..bence de öyle :(
ben kendimi tutamayarak aldım çünkü bu çiçeği ve ayrıca çok sevdiğim çilli begonyayı sadece orada bulabildim..ama fiyatlar gerçekten çok pahalı..
şimdilik çiçeklerim biraz sarsılmış görünüyor, ayrıca çok da büyük sayılmazlar ama umarım kısa zamanda toparlayabilirim onları..
aysefiliz
30-10-2008, 19:33
Arkadaşlar bu çiçeğe nasıl bakmak lazım ? su ve ışık ihtiyacı nedir ?
Arkadaşlar bu konuya yazılmayalı çok olmuş ama,ben ısrarla kalp kalbe karşı çiçeğini arıyorum.
Elinde olan varsa veya nereden bulabileceğim konusunda bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Koyu yeşil
14-01-2009, 14:32
Ege Üniversitesi Botanik Bahçesinde mevcut. Ben de ordan almıştım.
Teşekkür ederim Sayın Koyu Yeşil.
İlk fırsatta Botanik Bahçesine uğrayacağım,orada olabileceğini hiç düşünmemiştim.
kaybol.2008
08-02-2009, 15:58
Sayın Yukka, gönderdiğiniz çeliklerden bir kısmında başarılı oldum.
Suyu sevmediğini söylemiştiniz. Toprağın ıslak olmamasına gayret ediyorum.
Tekrar teşekkürler.
Çelikler iyi durumda görünüyor. Uzayıp giden dallarını kesip aynı saksıya dikerseniz zamanla gürleşir. Selam ve sevgiler.
Sayın Yukka, gönderdiğiniz çeliklerden bir kısmında başarılı oldum.
Suyu sevmediğini söylemiştiniz. Toprağın ıslak olmamasına gayret ediyorum.
Tekrar teşekkürler.
Crocus Şen
15-05-2009, 18:48
Bu bitkim kalp kalbe karşı bitkisinin bir türü olabilir mi?Değilse gerçek ismi nedir acaba?
Arzu Kasapoğlu
15-05-2009, 19:48
Sevgili Crocus Şen, bitkiniz taşkıran :)
Crocus Şen
15-05-2009, 20:09
Çok teşekkür ederim Sevgili Arzu Kasapoğlu..:))
Pek taşkıran hali yok ama..:p
İklimsiz
15-05-2009, 20:18
Gelin teli (taşkıran) (Gelin teli (taşkıran))
Bitkiniz bu.
Saxifraga stolonifera olarak da arayabilirsiniz.
Crocus Şen
15-05-2009, 20:20
Arattım Sevgili İklimsiz..Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
İklimsiz
27-05-2009, 15:25
Çok cici değil mi?:p
81865
Koyu yeşil
27-05-2009, 15:49
Çok güzel İklimsiz, ben deki de çıldırmış durumda maşallah. Her yerinden çiçek fışkırdı. Bunlardan nasıl tohum alınacağını biliyor musunuz?
İklimsiz
27-05-2009, 17:31
Tohum alımı nasıl olur bilemiyorum sevgili Koyu yeşil.
Gözlemleyeceğim. İlginç bir şey keşfedersem burada yazarım.
Sevgili Yucca'nın gönderdiği çeliğim tek dal uzayıp duruyor, bende daire şeklinde toprağa değdirdim. Bakalım aralardan kök salacakmı! Bu arada çiçeğide ne kadar ilginç değil mi..
Sevgili Ekin, iyi yapmışsınız. Ben alt dallardan budayarak ve dalları toprağa yatırarak üzerine de biraz toprak serperek bitkiyi sıklaştırdım. Bu kış, benim çiçekten saksıda tek bir uzantı kalmayıncaya kadar budama yaptım çelikleri de isteyenlere yolladım. Toprağı kabarmaya başladı. Saksısını değiştireyim, dedim. Toprağının içinden 15-20 tane patates çıktı. Patatesleri ayıkladım bir kenara ayırdım ve yeni saksıya daha çok normal, saçak köklü olanlarını diktim. Kış boyunca sürekli alt dalları budadığım için, şu anda çok sık ve çok canlı, güzel bir görünümü var. Hep açık balkonda duruyordu. Şimdi içerde, kütüpanemden aşağı kollarını sarkıtmaya başladı. Üzeri çiçek dolu. İç mekanda tohum verecek mi bekleyip göreceğiz. Patatesleri bir kenara ayırdım. Onlardan da bitki gelişir mi bilemiyorum. Bir iki tanesini bir toprağa gömüp duruma bakacağım.
Arzu Kasapoğlu
07-06-2009, 17:08
Pateslerin üzerini toprakla örtünce yeşeriyor sevgili yukka.
Sevgili Yukka, bana gönderdiğiniz kalp kalbe karşımın son hali. Size göstermek istedim.
Çok güzel bir bitki, yapraklarına bayıldım, rüzgardan korkuma, hiç sahip olamadım:( Adını sizden öğrendim. Her forum ziyareti bana pek çok şey katıyor, sağolunuz.
Sevgili Sema, çok iyi geliştirmişsiniz. Fotoğraf yüklediğiniz için teşekkürler. Gönderdiğim her şeyin yetişkin fotoğraflarını görmek çok güzel. Patateslerden (filizlendiler) isteyenlere göndereceğim, bir hafta kadar sonra. Adres ve telefon numaralarınızı yazın lütfen. Yazan herkese sevgi ve selamlarımla.
sn yukka benim çiçegim yeni yeni uzumaya başladı.bayagı uzadıda aslında ama ben daha gür görünmesini istiyorum saksıda ne yapmam lazım.budamayı nasıl yapmalıyım.
Dallarda birkaç çift yaprak bırakıp budayın. Çelikleri birkaç parçaya ayırıp aynı saksının boş yerlerine yeniden dikebilirsiniz. Çok taze çelikler tutmayabilir. Dalların biraz kartlaşmış olması lazım.
sn yukka sizce dogru yapmışmıyım
Evet, doğru. Sarkan dalları da toprağa yatırıp üzerini toprakla hafifçe örtüp yalnızca yaprakları toprağın üstüne çıkarabilirsiniz.
Şu anda gönderilecek çeliğim ve patates kalmadı. Sonbahara doğru tekrar yollarım.
ilknur aşık
29-07-2009, 11:45
Sevgili yukka bende soğanlarımı aldım ve ektim. Çok teşekkür ediyorum. Artık beklemedeyim.
Arkadaşlar acil görüşlerinize ihtiyacım var.
Çiçeğim gayet mutlu büyürken, rüzgara maruz kalıp uçları hırpalandı ve kırıldı.
Sonrasında, yapraklarının üstünde nokta şeklinde süte benzer sıvılar oluşmaya başladı.
Bu sıvılara dokunup dağıttığımda, altlarının yaprağı çürüttüğünü görüyorum.
İçerde güneş alan bir yere aldım fakat, hala yapraklarının üstünde bu süt damlalarından oluşmaya devam ediyor.
Böcek falan da göremiyorum, nedir bunlar.
Bitkimi öldürecek.
Bu konuda bilgileninceye kadar hastalanan yaprakları tek tek koparıp atın, bitkiyi ve toprağını güzelce yıkayın, saksıyı da daha uygun bir yere alın isterseniz.
Kopara kopara yaprağı kalmadı,
Toprağının üstünü alıp, yeni toprak ilave ettim. belki bir böcek salgısıdır diye, spreyleme olarak, güvendiğim organik bir ilacı kullandım,
Dış etkenlerden rahatsız oldu diye içeri aldım.
Daha ne yapsam ki?
Kopara kopara yaprağı kalmadı,
Toprağının üstünü alıp, yeni toprak ilave ettim. belki bir böcek salgısıdır diye, spreyleme olarak, güvendiğim organik bir ilacı kullandım,
Dış etkenlerden rahatsız oldu diye içeri aldım.
Daha ne yapsam ki?
Konuyu ve fotoğrafları bu forumda bitki hastalıklarıyla ilgili bölüme aktarın. Orada hastalığı teşhis edebilecek biri mutlaka bulunur.
Teşekkürler, Sayın Yukka,
Dediğinizi yapsam iyi olacak, sorun devam ediyor.
kaybol.2008
28-11-2009, 21:05
Sayın YUKKA,
Gönderdiğiniz çeliklerin son hali.
Tekrar teşekkür ederim.
Sayın YUKKA,
Tekrar teşekkür ederim.
Çok güzel görünüyorlar;)benimki malesef çok çılız bir türlü gelişmedi sırrı ne acaba:D
Sayın YUKKA,
Tekrar teşekkür ederim.
Çok sağlıklı görünüyorlar. İçerde mi yoksa dış mekanda mı geliştirdiniz?
Çok güzel görünüyorlar;)benimki malesef çok çılız bir türlü gelişmedi sırrı ne acaba:D
Bu sayfaları başından itibaren okursanız bakımı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
kaybol.2008
01-12-2009, 19:29
Çok sağlıklı görünüyorlar. İçerde mi yoksa dış mekanda mı geliştirdiniz?
İçerde odada büyüdüler. Saksının çapı 20 cm yazmışım. Şimdi ölçtüm 25 cm'miş
Bizim balkona hangi çiçeği koysay bir takım canlılar musallat oluyor. Kıyamadım. O nedenle hep içerde kaldı.
Bu sayfaları başından itibaren okursanız bakımı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
Sn yukka,bilgileri hem siz çicegi göndermeden, hem de bazen acaba gözden kacmış birşeyler olabilir mi diye okudum.;)
Yaptıgım yanlış sadece çok fazla ilgilenmem herhalde:p hemen hergün kontrol ediliyor,bundan sonra yapabilirsem, gözden ırak bir yere koymak olacak:rolleyes:
Benim ana bitki de hiç iyi durumda değil. Taşınmam esnasında hırpalandı sanırım. Şu anda sizlerden çelik isteyecek haldeyim. Bir de toprak saksıya koymuştum. Bu saksıda su kaybı çok oluyor. Toprak çok hızlı kuruyor, hiç nemli kalamıyor. Gelişememesini buna bağlıyorum. Şimdi yeniden plastik saksıya almayı düşünüyorum. Plastik saksıdayken ayda mayısta bir suluyordum ve bitki çok canlıydı.
Benim bitkim de içi sırlı seramik kapta acaba neden bu olabilir mi ? ama degiştirmeyede korkarım bitkiyi kaybederim diye, en azından şimdilik baharda bunu yapmak daha mı dogru olur?
Kötü bir kaza sonucu zaten bir tek daldan oluşan kalp kalbe karşımın saksısı devrildi ve bitkim kırıldı. Ben de birkaç parçaya ayırarak oluşan yumrulardan tekrar aynı toprağına diktim. Sizce yeniden köklenip canlanır mı?
Mevsim uygun bir mevsim değil. Onun için bir tahminde bulunamayacağım. Benim bitki de aynı durumda. Açık balkonda, iki kat naylon torbaya sarılmış vaziyette yaşam savası veriyor. İç mekan, bana göre, bu bitkiye iyi gelmiyor.
Fazla sulamayın, toprağının kısa zamanda kurumasını önleyin. Tamamen kuruyunca da -yoğun bakım süresince- içme suyu verin.
Teşekkürler sayın yukka. Şuan yeşil duruyor çelikler ama bakalım ileride neler olacak???
Sevgili yukka, bana çok önce göndermiş olduğunuz yumru ve çeliklerin şimdiki durumu budur. İç mekanda yaşıyorlar ve bize sürpriz yaptılar;) Bakın:
Ablamın en sevdiği çiçeklerindendir kalp kalbe karşı.Bakımı çok kolay bir bitki ve çok nazsız.Şunu iyi biliyorum ;
-Rüzgar ve fazla suyu sevmez .
-Mümkün olduğunca aydınlık yerlerde tutmanız gerekli.
-Yer değişimlerinden çok fazla etkilenmiyor ama aydınlık istediği sabit tutuldukça.
-Susuzluğa bir dereceye kadar tahammül eder.
-Geniş saksılarda daha uzun sürede boy veriyor(orta boy bir saksı ideal)
-Yüksek bir yere koyarsanız daha çabuk sarkıcı formu gelişiyor
Ablam kırılan dallarını direkt dibine batırıyor.Ve saksısında gayet gür bir şekilde gelişim gösteriyor...Tam güneş sevmiyor ama çiçek açıp açmadığını hatırlayamadım doğrusu...
soztekin
19-02-2010, 18:29
Ceropegia wodii
Bu bitki benim de çocukluğumun bitkisi. Geçenlerde gittigidiyor'da tohumlarını görünce dayanamadım alıverdim. (Nasıl çimlendirileceğine ilişkin hiç bir bilgi yok, inşallah beceririm.)
Anneme sordum, kalpkalbe karşı neleri sever neleri sevmez diye... Kendisine gülmememi ama: bu çiçeğin tek istediği şeyin, evdeki geçim ve muhabbet olduğunu söyledi. Evde kalp kalbe karşı olursa, bitki de coşuyormuş...
Bir de rüzgarda salınmayı seviyormuş...
Hakikaten sürpriz olmuş. Bu mevsimde çiçekler... İç mekanda tozlaşabilirlerse tohum da tutabilirler. Siz de tozlaşmaya yardımcı olabilirsiniz belki...
Görüntüler harika... Paylaştığınız için teşekkürler...
fatmadundar
11-03-2010, 13:53
Kalp kalbe karşı şarmaşık değil zaten.
Benim kalp kalbe karşının sapında yumru gibi birşeyler oluşmuş:s Ben de onları toprağa gömdüm, zaten bitki tek bir dal halinde aşırı uzamıştı:p Acaba bunlar gerçekten yumru mu yoksa bir hastalık mı??
Benim kalp kalbe karşının sapında yumru gibi birşeyler oluşmuş:s Ben de onları toprağa gömdüm, zaten bitki tek bir dal halinde aşırı uzamıştı:p Acaba bunlar gerçekten yumru mu yoksa bir hastalık mı??
İyi etmişsiniz sevgili Nariel.
Bu şekilde çoğaltabilirsiniz.
Yumrular hastalık değil. Bitki harika görünüyor. Ortamı fazlasıyla benisemiş. Kıskandım doğrusu. Benim ana bitki hala can çekişiyor. Onu canlandırıp eski günlerine kavuşturmam şart :(((
sevgili arkadaşlar evleneli 2 sene oldu ve ben bu zaman zarfında koridorumu güzelleştirmek için heryerde bu bitkiden arayıp durmaktayım...önceden o kadar çoktu ki her yere dağıtmaktan benimki kuruyup gitti...manisada ikame etmekteyim ve izmir dahil heryerde aradım...bu bitkiyi nerden temin edebilirim bu konuda benimle bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum
ilksenozturk
28-04-2010, 14:23
mine florada satışı var, fakat fiyatı uygun mudur, istanbul dışına gönderim yapıyorlar mı bilemiyorum
oki_1655
28-04-2010, 15:27
Taner Bey de satışını yapıyor.Kargolaması da çok güzel hiç sorun yaşamıyorsunuz.
www.kaktus.web.tr adresinden kendisiyle iletişim kurabilirsiniz...
fundabektas
18-10-2010, 13:21
Merhaba YUKKA.Kalpkalbe karşı çiçeğini annem çok seviyor..Seneler önce vardı ama taşınırken kayboldu..Annem şimdi tekrar bu çiçeğin aynısını bulmamızı rica etti ama hiç bir yerde yok. İzmirde yaşıyorum Denizlide bulabilceğimi söylediler ama malesef bulamadım..Rica etsem bana da bu çiçekten yollarmısın. Eğer yollarsanız bizi çok sevindireceksiniz.
...Kalpkalbe karşı çiçeğini annem çok seviyor..Seneler önce vardı ama taşınırken kayboldu..Annem şimdi tekrar bu çiçeğin aynısını bulmamızı rica etti ama hiç bir yerde yok. İzmirde yaşıyorum ...
Ege Üniversitesi botanik parkında ( Bornova ) var .
Sadece 5 lira , 4 gün önce satın aldım .
Saygılar .
arnavut biberi
13-11-2010, 22:05
Bende tesadüfen gördüm bu çiçekleri ve hemen alıverdim şuan küçükler ama çok şirinler :) en kısa zamanda fotğrafını eklerim...
Hydrosuccess
18-11-2010, 11:19
Ceropegia linearis ssp. woodii ormanında bir sabah...
Bu güzel ve bol çiçekli orman sizin saksınız gibi;)
Hydrosuccess
18-11-2010, 15:26
Saksı (kuşkusuz saksı değil bitki topraksız ortamda...) arkada ve zorlukla seçiliyor.Bunlar ''saksıdan'' taşıp kaçanlar.
acemifüsun
18-11-2010, 22:14
Çok güzeller sn. hydrosuccess, ellerinize sağlık:) Umarım benim yeni köklendirdiğim ceropegiam da böyle saksılardan taşar, bol çiçeklenir:)
Hydrosuccess
18-11-2010, 22:22
Problemsiz bir bitki sayın acemifüsun, başaracağınıza eminim.Bol aydınlık ve cam arkasından güneş ışığı aldığında çiçek açma olasılığı artar.Daha çok kış başı yoğun çiçeklenme göstermekle birlikte benim bitkimde sürekli çiçek oluyor.
acemifüsun
18-11-2010, 22:26
Benimki de yerini sevdi sanırım, cam arkasından güneş alıyor:) Arkadaşımın hediye ettiği 3 dalı toprak üzerine yatırdım ve biraz üstlerine tuz serper gibi toprak serptim. Dört farklı noktadan filiz verdi:)
Bitkinizin devamlı çiçekli olması harika, darısı başımıza:)
Doğayla Barış
18-11-2010, 22:40
İlk fırsatta edineceğim çiçeklerden birisi kalp kalbe karşı.Çiçeği de çok zarif.
benim de kalp kalbe karşı çiçeğim var istediği bütün şartları yerine getirdim ama hala çok cılız ucundan biraz kesip toprağa gömdüm fakat ölmek üzere nerde hata yapıyorum acaba gerçekten hiç ilgilenmemeli miyim ama hergün durumunun nasıl olduğunu merak edip kendimi bakmaktan alamıyorum
arnavut biberi
13-12-2010, 00:07
Bunlarda benim kısa bir süre önce aldığım kalp kalbe karşı çiçeklerim. Henüz minicikler ve küçük şirin saksılardalar onları bir arada birazdaha büyük bir saksıya almayı düşünüyorum. ;)
sayın arnavut biberi nerden aldıgınızı ögrenebilirmiyim.bende almayı istiyorumda şimdiden teşekkürler.
arnavut biberi
18-12-2010, 18:31
mine flora dan almıştım samandıra tarafında
http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=
Yeşil Çay
29-12-2010, 14:15
Yıllar yıllar önce bu çiçeğe bakmış fakat yaşatamamıştım.Anladığım kadarı ile fazla sulamışım.Tekrar denemek istiyorum umarım bu kez yaşar.
sayin Arnavut biberi size tesekkur ederim. Mineflora ya yilin son gunu gittim int.den inceleyip bir iki cicek alicakdim.birde ne goreyim kucuk bir sera vee birsuru cicek alarak cikdim.sevincli bir sekilde.fiyatlarida uygun du
www.mineflora.com
arnavut biberi
12-01-2011, 22:40
Rica ederim sevgiece yardımcı olabildimse ne mutlu... bende ilk gittiğimde şaşırdım güzel ve uygun biryer.sahibi olan mine hanımla biraz sohbet ettik sitemizin üyesiydi kendiside, zaman zaman uğruyorum ufak tefek saksılarda bişiler alıp duruyorum :)
hulya lider
10-03-2011, 12:12
merhaba , kalp kalbe karşı çiçeğinin tohumundan söz etmişsiniz rica etsem bana da yollayabilir misiniz sevgilerimle
hülya bilgen
Cizmeli Kedi
17-04-2011, 12:15
Merhabalar,
Geçen seneden beri forumun bu başlığını takip ediyorum. Beni sizlerle tanıştıran kalp kalbe karşı sevdam oldu. Forumunuzu buldum ve aşık oldum :rolleyes:
Açıkçası bitkiler konusunda çok meraklı ve hevesliyim ama çok da cahilim. :o
Çok sevdiğim bir tanıdığım geçen yıl bu bitkinin tohumlarından vermişti. Çok derine gömmeden dikip ne olacağını beklemeye başlamıştım. Bildiğimiz büyük boy bir kupanın içine ekmiştim. Batı cephede, camın önündeydi (içerde) Haftada 2 kere falan az miktarda suluyordum. Sonra minik filizler uzamaya başladı. Ancak yanyana bir sürü saksıların bulunduğu yerinde doğal olarak aşağıya doğru uzamadı, yandaki saksının kenarına tutundu ve büyümesi durmuştu. 3 ay önce yeni evimize taşındık, yine iç mekanda, aydınlık bir yere, sarkabileceği biçimde yerleştirdim. Saksısını değiştirdim (plastik - altı deliksiz bir saksıya aldım) Aşağıya doğru uzamaya ve yeni yapraklar vermeye başladı. Çok mutluyum. :D
Biraz daha uzadığında söylediğiniz gibi budayıp sarmal şekilde toprağa yatırarak üzerine toprak serpeceğim, böylece bizim bebeğin yeni kardeşleri olur :)
Sevgili Yukka, sendeki çiçeğin bozulmasına çok üzüldüm, herkese dağıttın ama seninki nazara geldi heralde. Hala ihtiyacın var mı? Gerçi benimki şu an bebek sayılır ama uzadığında seninle paylaşmak isterim. (Ve tabi diğer kıymetli dostlarla)
Tüm bilgiler için hepinize çok teşekkürler.
(Bu arada 1,5 TL'ye az miktarda da olsa satılıyor şu an. Nikah şekeri yerine denmiş. Bakımı için şunlar yazıyor: "İç mekan bitkisidir, aydınlık ve güneşli yerleri sever. Yazın haftada 2 kere su ister. Kış aylarında 15 günde bir sulamak yeterlidir." http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=)
acemifüsun
17-04-2011, 12:27
Sn. Cizmeli Kedi hoşgeldiniz:) Çiçeğinizi güle güle büyütün, fakat altı deliksiz saksıya aldım demişsiniz. Hiç bir bitki( belki kaktüsler çok dikkatli sulanırsa) altı deliksiz saksıda sağlıklı yaşayamaz. İsterseniz siz hemen Ceropegianızın yerinden çıkarmadan, saksının altına delikler açın. Eski, kullanmadığınız, kalın bir tornavidayı, ateşte iyice kızdırıp, dikkatlice bu işlemi yapabilirsiniz.
Aşağıdaki başlıkda kendinizi tanıtırsanız, seviniriz:)
Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor
Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?
Cizmeli Kedi
17-04-2011, 14:42
Merhaba, evet delikler konusunda çok haklısınız. Ama daha önce kullandığım kupa da deliksizdi, çok az suladığım için hiç sorun yaşamadım. 3 aydır kullandığım yine deliksiz olan sakıda da keyfi gayet iyi. Yine de söylediğiniz gibi delik açacağım al tarafa. Şimdi kendimi tanıtmaya gidiyorum :)
Bu da benim küçük kalblerim..Keyifleri oldukça yerinde.Umarım çiçeklerinde görürüm.
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/5/5045.jpg
yaaa arkadaşlar bu haksızlık ama burda o kadar güzel ve değişik çiçekler görüyorum ve imreniyorum ondan sonra başlıyorum çiçekçileri gezmeye ama bulamıyorum kalp kalbe karşı çiçeğini nerde bulabilirim bu çiçeği özellikle fenerbahçe kupam var onun içine dikeceğim kalp şeklinde olması çok hoşuma gitti yardım edin ne olur.
arnavut biberi
10-05-2011, 12:40
Sevgili nuray imrenmekte haklısın bende bazı çiçeklerimi bu site sayesinde buldum açıkçası bu siteye üye olduğumuz için çok şanslıyız :) Kalpkalbe karşı çiçeğini daha önceki sayfalardada belirtmiştik mine flora vardı bizim sitenin üyelerinden biri onun serasından almıştım ben bazı arkadaşlarda oradan elde etti sanırım :) internettende araştıra bilirsin sitesi var,ya da daha önceki sayfalara da bakabilirsin.
Sevgili nuray imrenmekte haklısın bende bazı çiçeklerimi bu site sayesinde buldum açıkçası bu siteye üye olduğumuz için çok şanslıyız :) Kalpkalbe karşı çiçeğini daha önceki sayfalardada belirtmiştik mine flora vardı bizim sitenin üyelerinden biri onun serasından almıştım ben bazı arkadaşlarda oradan elde etti sanırım :) internettende araştıra bilirsin sitesi var,ya da daha önceki sayfalara da bakabilirsin.
siteyi sürekli karıştırıyorum zaten karıştırdıkça güzellikleri görüyorum bilmediğim şeyleride öğreniyorum bu sayfayıda bugün keşfettim ama çiçeği nerde bulabilirim bulamadım nasıl haftalardır bardak menekşe arıyorum aylardır aşkın gözyaşını arıyorum kalpkalbe karşı çiçeğinide arayacağım inşallah bulabilirim bulamazsam çok üzüleceğim...
Cizmeli Kedi
10-05-2011, 20:01
Hala var mı bilmiyorum ama bir kontrol edin isterseniz.
Merhabalar,
(Bu arada 1,5 TL'ye az miktarda da olsa satılıyor şu an. Nikah şekeri yerine denmiş. Bakımı için şunlar yazıyor: "İç mekan bitkisidir, aydınlık ve güneşli yerleri sever. Yazın haftada 2 kere su ister. Kış aylarında 15 günde bir sulamak yeterlidir." http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=)
Hala var mı bilmiyorum ama bir kontrol edin isterseniz.
siteye girdim hala var görünüyor ama bir türlü üye olamadım sayfa sürekli hata veriyor offffffffffffffff ya
Sonunda mineflora.com sitesinden kalp kalbe karşı çiçeğini sipariş verdim bi aksilik olmazsa çiçeklerim yarın elimde olacak.
Siteye kalp kalbe karşı çiçeği için girdim ama farklı çiçeklerde görünce hoşuma gitti bakalım resimde göründükleri kadar güzel ve canlı gelecekmi çiçeklerim.
Dün kargo çiçeğimi getirdi ama çok küçükler umarım büyütebilirim.
Resmini yükleseniz, ben de Senecio rowleyanus aldım da...
Bu paraya ne büyüklükte bir şey gelir ki?
Resmini yükleseniz, ben de Senecio rowleyanus aldım da...
Bu paraya ne büyüklükte bir şey gelir ki?
Resmini yüklemek istiyorum ama nasıl yüklendiğini bilmiyorum. ama çok küçük
Üç adet aldım, 5 liranın altında havale yapamadığımdan dolayı.
Biri yaşasa yeter.
Aras kargo ile gönderildiğini öğrendim.
Sn. jezebel.İnşallah yaşarlar. Yaşamazlarsa ben size gonderirim bi fidecik.
ilksenozturk
27-05-2011, 06:58
ben de minefloradan geçen hafta aldım bu bitkiyi. bir haftada bile büyüyüp gelişme gösterdiğini gözlemleyebiliyorum, hemen kollarını uzattı. şuan sabah güneşini alan bir iç mekanda duruyor ve 2 günde bir az az suluyorum.
konunun yeri değil ama alışveriş yaptığımız için söylüyorum; mine floradan oldukça memnunum,nikah yerine satılan çiçekelrinin hemen tüm çeşitlerinden aldım ve kaybettiklerim hep çok fazla ilgilenemediklerim oldu, bitkinin kökleri ile ilgili sorun yoktu.
avcumun içine sığacak kadar küçükler dersem abartmamış olurum ama iki günde öyle güzel gelişmeye başladılarki keşke resimlerini yükleye bilsem dünden beri uğraşıyorum ama beceremedim resim yüklemeyi.
Cizmeli Kedi
27-05-2011, 15:02
2günde 1 sulamak çok gibi sanki, haftada 1 sulasanız daha iyi gelişeceğini düşünüyorum. Bu çiçek ancak onu unuttuğunuzda güzel gelişiyor, gözünün içine bakınca kapris yapıyor :)
Benim Ceropegia wodii' m
açmaya niyetlendi-
228097
bakalım;)
DRTUNCAYSEN
29-06-2011, 10:17
kalpkalbe çiçeğinden bana gönderen olursa bende çok memnun olurum...
Selamlar
Yaklaşık 1 ay önce aldığım kalpkalbe karşı çiçeğim dip kısımlarından başlayarak kurumaya başladı, kuru kısımlarını kopartarak sağlam olan uç kısımlarını yeniden diktim. Ne dersiniz sizce umut varmı? çiçeğimi kurtarmak için başka ne yapabilirim.
Çiçeğim balkonda sabah güneşi alan yerde duruyor, içeri almalımıyım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
acemifüsun
05-07-2011, 17:46
Selamlar
Yaklaşık 1 ay önce aldığım kalpkalbe karşı çiçeğim dip kısımlarından başlayarak kurumaya başladı, kuru kısımlarını kopartarak sağlam olan uç kısımlarını yeniden diktim. Ne dersiniz sizce umut varmı? çiçeğimi kurtarmak için başka ne yapabilirim.
Çiçeğim balkonda sabah güneşi alan yerde duruyor, içeri almalımıyım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bence yeni diktiğiniz çeliğinizin aydınlık yerde durması , fakat hiç güneş görmemesi gerekiyor. Bu önerim tüm çelikler rin köklenme aşaması için geçerli. Neden kuruduğu önemli, aslında Ceropegia bir sukulent olmasına rağmen az sulanınca kuruyabilir. Geçirgen bir toprakta dalları toprak üstüne yatırarak ve üstlerine çok az toprak serperek, arada fısfısla sulamayla daha kolay kökleniyor.
Saksıyı sulamaya devam etseniz, kalan köklerden yeni filizler de verebilir:)
Yardımınız için teşekkür ederim.çiçeğim çok güneş alan bir yerdeydi belki ondan kurumuş olabilir.Dalların üzerine toprak serptim ve suladım inşallah yeniden eski haline döner çiçeğim
Cizmeli Kedi
11-10-2011, 21:27
Musbet;
Kalpkalbe karşınız ne durumda acaba, merak ettim...
Sayın çizmeli kedi benim kalpkalbe çiçeğim sizlere ömür malesef:(
çok seviyordum ama öldü.
matthilda
08-01-2012, 22:21
arkadaşlar *** ben aranıza yeni katıldım kalp kalbe karşı çiçeğini babam için almak istiyorum ok aradım çiçekçilerde bu çiçeği ama bulamadım elinde olan arkadaşlar benle en kısa sürede iletişime geçerse sewinirim
gülenmelek
09-01-2012, 08:28
arkadaşlar *** ben aranıza yeni katıldım kalp kalbe karşı çiçeğini babam için almak istiyorum ok aradım çiçekçilerde bu çiçeği ama bulamadım elinde olan arkadaşlar benle en kısa sürede iletişime geçerse sewinirim
Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm Doal Sabunlar (http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=) ;)
Geçen yıl bu zamanlar minik bir daldı.
305520
Çiçekleri gösterişsiz ama oldukça ilginç. Gerçi çiçekleri olmasa, yapraklarının güzelliği bile yeter.
305521
Nevsune Hanım o minicik daldan bende de var 2 senedir aynı :( Sizinki bir senede nasıl bu kadar güzel gelişti.. ?
benimde bir kaç sene önce 1,5 mt kadar büyümüş bir kalp kalbe karşı çiçeğim vardı ama maalesef kurudu. bende ondan bir kaç fide almayı akıl edemedim.
benimki hiç böyle çiçek açmamıştı. ilk kez görüyorum çiçeğini. şimdi daha çok üzüldüm ona iyi bakmadığım için
Nevsune Hanım o minicik daldan bende de var 2 senedir aynı :( Sizinki bir senede nasıl bu kadar güzel gelişti.. ?
Sevgili selis kışın kapalı balkondaydı o tek dal uzun süre hiç gelişmedi. Sonra birden atağa geçti, şimdi bu durumda.
Açıkcası böyle olacağını ben de beklemiyordum. Enzimin zaferi sanırım. Bir yıldır enzim kullanıyorum, balkonum bu yıl neredeyse bahçe görünümde.
Mete Tiren
07-06-2012, 11:40
Sevgili selis kışın kapalı balkondaydı o tek dal uzun süre hiç gelişmedi. Sonra birden atağa geçti, şimdi bu durumda.
Açıkcası böyle olacağını ben de beklemiyordum. Enzimin zaferi sanırım. Bir yıldır enzim kullanıyorum, balkonum bu yıl neredeyse bahçe görünümde.
Sn nevsune bu bitkinin genel gelişmesi sanırım böyle kış aylarında zerre uzamazken şu anda nasıl oldu anlamadım neredeyse günde bir yaprak çıkartıyor.
Resimlerini ekleyeceğim geldiğinde ne kadardı şimdi ne kadar ;)
Sağ olun.. Enzimi geç keşfedenlerdenim..
Demek ki seneye bendeki de sizinki gibi olacak :)
Cizmeli Kedi
09-06-2012, 15:14
Benim de tek dal bir çeliğim vardı ama geçen sene bu zamanlarda aniden kurumuştu. O saksıyı nedense öylece tuttum, sulamaya devam ettim toprak bozulmasın diye. Birkaç ay önce boş toprak sandığım saksıdan bir filiz çıkıverdi :) Meğer çeliği kurumuş ama tohum zarar görmemiş.
Şimdi 7 yaprağı var gittikçe de uzuyor çok mutluyum iyi ki atmamışım :))
Selam arkadaşlar, uzun zamandır eşim için bu çiceği arıyordum,gezmediğim yer kalmadı gibi...Mısır çarşısı,Bauhaus...vs. Nereden bulabileğim hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar
esk nisagül
23-06-2012, 00:50
Sevgili nevsune bayıldım çiçeğinize
one güzellik öyle güle güle büyütün yalnız bizde sahip olmak isteriz
ankarada satışı varsa lütfen bildirin bizde alalım
Ankara'da satıldığını hiç görmedim. Geçen yıl Ağustos ayında arkadaşım bir dal vermişti.
Burada (http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=) köklenmiş halde satılıyor. Alan arkadaşlar olmuştu hatırlıyorum. İsterseniz bir bakın. Ben size göndereyim diyeceğim ama bir dal için vereceğiniz kargo parasına değmez. Bu tür şirketlerin kargolarla indirim anlaşmaları var, dolayısıyla daha ucuza gelecektir.
esk nisagül
23-06-2012, 10:52
Teşekkürler
Ankara'da satıldığını hiç görmedim. Geçen yıl Ağustos ayında arkadaşım bir dal vermişti.
Burada (http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2185&associate=) köklenmiş halde satılıyor. Alan arkadaşlar olmuştu hatırlıyorum. İsterseniz bir bakın. Ben size göndereyim diyeceğim ama bir dal için vereceğiniz kargo parasına değmez. Bu tür şirketlerin kargolarla indirim anlaşmaları var, dolayısıyla daha ucuza gelecektir.
Çok teşekkür ederim. Kalp kalbe karşı çiceklerim bugün elime ulaştı.
Güvenilir ve dürüst kişilermiş!!!!!!!!!
o nasil bir yaprak yaaaaa bayildim resmen
Güneş görmeyince yapraklardaki çizgiler oluşamıyor..
Nihayet kendine geldi..
Kalp kalbe karşı bitkim tohum kapsülleri yaptı. Kuruduğunda tohum ekerek bir deneme yapmayı düşünüyorum.
344585344586
İlk defa gördüm.. Tohum kapsülleri çok komikmiş.. Koşmaya çalışan leylek bacaklı bir çocuğu andırıyorlar ;)
Kime doğru koşacaklar kim bilir ;)
Ayşe Derin
08-11-2012, 16:50
Nispet algılamayın lütfen, paylaşmak istedim.
İlk defa kalp kalbe karşı çiçeğinin tohum yaptığı görüyorum.;)
Minik yuvarlak top gibi yumrular görür onunla çoğalır sanırdım.
Nasıl bakarsın bitkilere bilmiyorum Nevsuncum elinden her şey güzel oluyor.
Benim yaramazlara sitem edeyim nerde tohumlarınız diye:mad:
Nispet algılamayın lütfen
Algılamadık. Sizin tohumunuz yok :dilli:
Nasıl bu kadar uzuyor bir anlasam. Maşşallah bitkiniz çok güzel.
Şaşırtıcı biçimde uzuyorlar. Uçlarını sürekli kesmeyip de bıraksaydım balkonu 5 kez dönüp dururlardı herhalde. Geçen gün uç kısımlarından neredeyse 1 metreye yakın koparıp attım.
Seliscim sabah güneşi gören bir konumda duruyor benimki. Hele bu sıralar neredeyse güneşten hiç nasibini almaz bir halde. Su konusunda da hiç titizlenmedim. Son günlerde balkondaki bütün bitkilerim bakımsızlıktan beyaz sinek istilasına uğramışken bunda hiç yoktu. Sözün kısası ben kalp kalbe karşı'nın özel bir bakıma gerek duymayan bir bitki olduğunu düşünüyorum.
gülenmelek
08-11-2012, 20:04
Bir şey sormak istiyorum, bu nasıl çoğalıyor :( Yani yan dal veriyor mu? (Benimki vermedi) Kökten sürgün mü yapıyor? (Benimki yapmadı) Uzayan dalı toprağa yatırsak oradan köklenip çoğalır mı? (Benimkini yaklaşık 1 ay önce toprağa yatırdım, şimdilik bir gelişme yok) Ya da uzayanları kesip, toprağa dikerek yeniden mi köklendirmemiz gerekiyor ? ;)
Gülenmelekcim, uzayan dalı saksının içinde daire gibi yatırarak üzerine biraz toprakla örtersen başka yerlerden de dallar bolca çıkacaktır.
Yaprakları toprağın üzerine çıkarıp ara dalların toprağa değmesini sağlamalısın.
Yani uzayan dalı saksının içinde döndürerek yerleştirip biraz toprakla köklenmesini sağlanır.
Anlatamamış olabilirim, yarın resim ekleyeyim..
Ayşe Derin
08-11-2012, 20:14
Bir şey sormak istiyorum, bu nasıl çoğalıyor :( Yani yan dal veriyor mu? (Benimki vermedi) Kökten sürgün mü yapıyor? (Benimki yapmadı) Uzayan dalı toprağa yatırsak oradan köklenip çoğalır mı? (Benimkini yaklaşık 1 ay önce toprağa yatırdım, şimdilik bir gelişme yok) Ya da uzayanları kesip, toprağa dikerek yeniden mi köklendirmemiz gerekiyor ? ;)
Tüm seçenekler uygulanabilir, uzayan dalı kesmeden toprağa yatırmanız daha kolay sonuç verir.Ayrıntılı bakımı benim sayfamda bulabilirsiniz.
acemifüsun
08-11-2012, 20:14
Arada da fısfısla su püskürtün, hemen minik filizler verecektir:)
Sözün kısası ben kalp kalbe karşı'nın özel bir bakıma gerek duymayan bir bitki olduğunu düşünüyorum.
Yazın gelişmeyen bitkim sonbaharda canlandı.. Tahmin ettiğime göre serini seven bir bitki..Buna bağlı olarak Ankara koşulları gelişimi için daha uygun diye düşünüyorum..
Bazı bitkiler gelişsin diye uğraşıp duruyoruz, bir bakıyoruz hiçbir şey yapmayanın bitkisi almış başını gitmiş.. İnsanın enerjisi ile ilgili de olabilir.. Sizi ve Ayşe Derin'i çözümlemek, çocukluğunuza inmek lazım ;)
gülenmelek
08-11-2012, 21:16
Öneriler üzerine ;) (çok teşekkür ediyorum) 2 fotoğraf çektim. 1.si önceki hali, 2.si işlem sonrası. Şimdi oldu mu acaba ? ;)
Ben 1. fotoğraftaki gibi yaprakların olduğu kısmı yarı yarıya toprağa gömmüştüm. Oysa yaprak aralarında kalan dal toprağa yatırılacak. Doğru mu anlamışım :(
Gayet güzel olmuş..
Yaprakların arasındaki dalları toprağa yatırıp, dalların üzerine biraz toprak ve su fıslamak..
Bence işlem tamam..;)
kastamonuluyum
09-11-2012, 15:01
.sayın yukka çok güzel bakmışsınız güzel çiçeğe.emeğinize sağlık.
Ayşe Derin
10-11-2012, 17:19
Algılamadık. Sizin tohumunuz yok :dilli:
Nasıl bu kadar uzuyor bir anlasam. Maşşallah bitkiniz çok güzel.
Olmaz mı hiç? Çiçek ve tohumlar öyle çok ki, yerlere dökülenleri her gün elektrik süpürgesiyle temizliyorum. :)
ipektuğçe
10-11-2012, 18:17
Sn.Ahmeter'in hediyesi, tohumdan yetiştirdiğim 7 aylık bebişim.Tohumdan çıkması biraz uzun sürdü,özel bir şey yapmadım.Toprağa ekip,sera uygulayıp, nemli tuttum sadece.Henüz üzerindeki damarlanmalar oluşmadı zamanla oda olur diye bekliyorum.Teşekkürlerimle...
demircool
10-11-2012, 23:42
bu da benim kalp kalbe çiçeğim..Ankara toplantısında gülenmelek ablam ve esra ablam getirmişti..
minicik filiz verdi..
http://img51.imageshack.us/img51/2044/img02005184x3456.jpg
pomodoro
08-12-2012, 16:48
Merhabalar,
Yıllar önce benim de vardı bu bitkiden. Çok da severdim kendisini ama bakamadım, bozuldu. O zamanlar agaclar.net sitesinden bihaberdim tabi (hatta site henüz kurulmamış bile olabilir; o kadar eski). Şimdi tekrar şansımı denemek istiyorum. Acaba bana bir kaç tohum veya çelik göndermeye gönüllü biri çıkar mı? :)) Şimdiden teşekkürler...
Merhabalar,konuyu canlandıralım mı? 4aydır kimse uğramamış.
Mine floradan aldığım minik kalp kalbe karşı bitkisini,bugün saksıya geçirdim.Kök kısmındaki minik soğanlar beni şaşırttı.Hiç beklemiyordum.
Geldiğinde böyleydi.
386036
Bu konudaki yazıları okuyup,gerekeni yaptım.
386037
Arkadaşlar,
Kalp kalbe karşı çiçeğinin alacalı cinsinden yetiştiren varmı acaba?
Ceropegia Variegated Rosary Plant (alacalı kalp kalbe karşı çiçeği)
426990
Bahsettiğiniz bu bitki mi Sn. yenerr?
Yeni yapraklar yeşil beyaz alacalı daha sonra pembeleşiyor.. İklime, ışığa göre ton değiştiriyor. Tricolor sanki..
Evet Sn Feriha, maasallah cok guzel gorunuyor. Sizemi ait acaba
Ender bir turdur kendileri, bana tesrif etmemis olsalar bile
paylasiminiz bile mutlu etti beni. Cok tesekkurler.
Ters Tricolor bunlar :)
Ama cok tatlilar.
Selamlar...
Sabah sabah yakın çekim yapmaya çıktım memnuniyetiniz karşısında..:)
427007
436057
Alaca yapraklı kalp kalbe karşı ilk çiçeğini veriyor. :)
Kalp kalbe karşının yumru kökü... ;)
438685
ceropegia
05-09-2015, 15:30
Merhaba arkadaşlar
Ceropegia woodi (kalp kalbe karşı diyede bilinir) ve diğer etli yapraklı bitkilerimde( hoya vb) aynı anda başlayan bir sorun var ve bensebebini bulamadım.Önce yapraklarda içe doğru kıvrılma başlıyor sonrada yaprakların suyu çekiliyor ve kuruyor.Sanırım benim bilmediğim ve göremediğim bir parazit vb birşeyler var.chrysamedi yapraklara uyguladım acaba kökler için suyunada biraz eklemelimiyim?gözümün önünde hergün kuruyorlar umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz.Teşekkürler:)
melek yüzlü
15-09-2015, 16:28
Arkadaşlar Merhaba. Bu çiçekten ücret karşılığı bana gönderebilecek olan var mı çok aradım ama bulamadım.
umutdunyasi
05-10-2015, 08:06
Merhaba arkadaşlar bir arkadaştan aldığım çelikleri yeni diktim acaba bu şekilde tutarmı ? İnşallah tutar :cool:
ceropegia
26-12-2015, 20:00
mineflora.com dan bulabilirsiniz
akçabardak
24-01-2016, 21:19
Keropegia woodi (Kalp kalbe karşı).
Nasıl olduysa kışa girerken bu bitkimi dışarıda unutmuşum,
fark ettiğimde ise artık iş işten geçmişti. İçeriye aldım ama yaprakları tamamen pörsüdü gitti.
Bu gün saksısını kontrol edip toprağını boşalttım şansım varmış bir tane
yumrusu varmış nasıl sevindim anlatamam, tekrar yumruyu toprağa diktim.
Umarım baharla birlikte tekrar yeşerir.
593321
Bende by cicekten aradim Ancak bulamadm.acaba kok paylasacak kimse var mi?
nergis72
03-12-2016, 15:00
Bir zamanlar yetiştirmiştim. Taşınma esnasında kırılan saksılarımın içindeydi. yeniden yetiştirmek istiyorum. Bulabileceğim bir yer var mı?
Kış uykusunda sıçak serada
Merhaba, yukarıda fotoğraflarını yüklediğim ve bu sitede birkaç kişiye gönderdiğim kalp kalbe karşı çiçeğim ne yazık ki artık yok. Sizlerde varsa bana yollayabilir misiniz? İstanbul'da iseniz gelip alabilirim. Teşekkürler. ❤
nanemolla
07-03-2019, 07:14
Merhaba, yukarıda fotoğraflarını yüklediğim ve bu sitede birkaç kişiye gönderdiğim kalp kalbe karşı çiçeğim ne yazık ki artık yok. Sizlerde varsa bana yollayabilir misiniz? İstanbul'da iseniz gelip alabilirim. Teşekkürler. ❤
Sn yukka durumunuza üzüldüm. Bendeki daha yavru gibi yeni aldım 5 cm saksıda. Ama sizinle paylaşmayı çok isterdim biraz büyük olsaydı. Bu kadar paylaşmışsınız içtenlikle cömertçe ama siz isteyince malesef bulunamıyor. Eğer beklerseniz biraz büyüyünce zevkle gönderirim.
billur.efendi
21-06-2019, 14:01
Benim balkonum yok ama evim çok ışık alıyor. Evin içinde de öyle güzel güzel büyür mü?
nanemolla
04-10-2019, 12:17
699234
699235
Epeydir çiçekte
Kalp kalbe çiçeği arıyorum. Göndermek isterseniz çok sevinirim. Bende de mum çiçeği var ondan gönderebilirim.
Hifa.Betül
20-05-2020, 02:43
Sabah sabah yakın çekim yapmaya çıktım memnuniyetiniz karşısında..:)
427007
Baya eski paylaşımlarmış ama elinde pink string of heart olan varsa yardimci olabilir mi ucretli ucretsiz farketmez..simdiden tesekkurler ♥️
Merhaba,
Çok zaman geçmiş ama elinizde alacalı tür mevcutsa paylaşım yapabilir misiniz?
cicekci kız
26-06-2020, 12:23
ben de çok istiyorum paylaşmak isteyen olur mu acaba?
mercinorama
11-07-2020, 12:30
Arkadaşlar bizim de kalp kalbe karşı çiçeğimiz var. Uç kısımlarından çok güzel filizleniyor ancak toprağa yakın yapraklar sararmaya başladı. Dibinde de hafif kurtlanma gibi bir durum var. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm bulabiliriz.
Arkadaşlar bizim de kalp kalbe karşı çiçeğimiz var. Uç kısımlarından çok güzel filizleniyor ancak toprağa yakın yapraklar sararmaya başladı. Dibinde de hafif kurtlanma gibi bir durum var. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm bulabiliriz.
Çok suluyor olabilirsiniz. Resim eklerseniz daha iyi anlaşılır. Düzelmeme ihtimaline karşı uç kısımlardan kesip çoğaltın bence. Eğer çürümemişse topraktaki yumrularını da kurtlardan uzaklaştırmak için başka saksıya geçirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/WvXos3.jpg (https://hizliresim.com/WvXos3)
Arkadaşlar bu çiçeği çiçekçiden aldım saksısını değiştirdim, toprakta tutulu olan bu yaprak sarardı? kuruyormu yoksa toprakta mı bir hastalık var?
nilsuturk
25-10-2020, 11:29
Merhaba, siteye yeni üye oldum. İnternette gezinirken bu çiçeğe rastladım ve hayran kaldım. Rüyalarıma bile giriyor diyebilirim:) elinde pembe kalp kalbe karşı çiçeği olup gönderebilecek olan var mı? Benim de sukulent çeşitlerim var, dilediğinizi gönderebilirim
nilsuturk
01-11-2020, 17:15
Merhaba, siteye yeni üye oldum. İnternette gezinirken bu çiçeÄe rastladım ve hayran kaldım. Rüyalarıma bile giriyor diyebilirim:) elinde pembe kalp kalbe karÅı çiçeÄi olup gönderebilecek olan var mı? Benim de sukulent çeÅitlerim var, dilediÄinizi gönderebilirim í*½í¸
Tekrar merhaba, mineflora’dan kalp kalbe karşı çiçeği satın aldım, ufak saksılarda cidden piyasaya göre oldukça ucuz satıyor. Saksı tabi dolu dolu değildi fakat böylesi benim için daha iyi, kendim çoğaltmak isterim.
Arayıpta bulamayan varsa çiçeğim büyüdükten sonra ücretsiz olarak göndermek isterim :)
Tekrar merhaba, mineflora’dan kalp kalbe karşı çiçeği satın aldım, ufak saksılarda cidden piyasaya göre oldukça ucuz satıyor. Saksı tabi dolu dolu değildi fakat böylesi benim için daha iyi, kendim çoğaltmak isterim.
Arayıpta bulamayan varsa çiçeğim büyüdükten sonra ücretsiz olarak göndermek isterim :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiMerhaba siz alacalı arıyordunuz onu mu buldunuz. Ben internetten araştırıyorum ama alacalı olarak bir tür ayrıca gözükmüyor. Acaba bu yeşiller güneşle falan mı o hale geliyor Acaba?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
nilsuturk
08-11-2020, 19:57
Merhaba siz alacalı arıyordunuz onu mu buldunuz. Ben internetten araştırıyorum ama alacalı olarak bir tür ayrıca gözükmüyor. Acaba bu yeşiller güneşle falan mı o hale geliyor Acaba?
Ben iki türlü de arıyordum fakat normal olarak buldum. Dikkatimi çeken internette bazılarının yaprak arkaları yeşil bazıları pembe. Bana gelenler de pembe fakat yapısal mı güneşle mi alakalı bilmiyorum. Kocaelindeyim havalar bulutluydu bugün güneş çıkınca cam önüne koydum. Alacalı ayrı bir tür sanırım ama güneşe koyup deneyeceğim bende
Ben iki türlü de arıyordum fakat normal olarak buldum. Dikkatimi çeken internette bazılarının yaprak arkaları yeşil bazıları pembe. Bana gelenler de pembe fakat yapısal mı güneşle mi alakalı bilmiyorum. Kocaelindeyim havalar bulutluydu bugün güneş çıkınca cam önüne koydum. Alacalı ayrı bir tür sanırım ama güneşe koyup deneyeceğim bende
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiYa bende alacalı pembe istiyorum ama internette de denk gelmiyorum. Nerden bulucaz ki biz bunu[emoji52]
nilsuturk
08-11-2020, 20:01
Ya bende alacalı pembe istiyorum ama internette de denk gelmiyorum. Nerden bulucaz ki biz bunu[emoji52]
Ay keşke bulsak o kadar isterim ki :( rüyalarıma giriyordu bu çiçek. Piyasadaki fiyatı benim fikrimce gereksiz pahalı. Ama alacalı bulursam alırım sanırım. Bir site var bir sürü çeşit var orada
Ay keşke bulsak o kadar isterim ki :( rüyalarıma giriyordu bu çiçek. Piyasadaki fiyatı benim fikrimce gereksiz pahalı. Ama alacalı bulursam alırım sanırım. Bir site var bir sürü çeşit var orada
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiSiz ne kadara aldınız normalini? Hangi siteden bahsediyorsunuz ?
nilsuturk
08-11-2020, 20:47
Siz ne kadara aldınız normalini? Hangi siteden bahsediyorsunuz ?
Burada mineflora diye bir siteden bahsedilmiş oradan aldım (4 adet( en ufak saksılardan 5.5 cm oluyor sanırım. Ama bulduğum siteyi ekleyeyim. Yurtdışı sitesi tl ile dolar veya Euro üzerinden alışveriş yapılabiliyor. Kur fırladığı için fiyatlarda uçmuş durumda tabi bize göre :)
https://www.etsy.com
İncelerseniz bir çok çeşit mevcut bu sitede
sanpedro
18-11-2020, 15:43
arkadaşlar du bitki dibinde yumrusu olmadan yapraklı çeltik şeklindebol cocopeatli sukulent toprağı üstüne konsa kök verir mi toprağa daldırmadan sadece üstüne yayıp
arkadaşlar du bitki dibinde yumrusu olmadan yapraklı çeltik şeklindebol cocopeatli sukulent toprağı üstüne konsa kök verir mi toprağa daldırmadan sadece üstüne yayıpBildiğim kadarıyla daldaki yumrulardan kök çıkartıyor sadece. Yani pek sanmıyorum
arkadaşlar du bitki dibinde yumrusu olmadan yapraklı çeltik şeklindebol cocopeatli sukulent toprağı üstüne konsa kök verir mi toprağa daldırmadan sadece üstüne yayıp
Evet kök verir. Yaprakların olduğu boğumlardan kök verip yumru büyütüyor. Oranın toprağa değmesi yeterli toprağı hafif nemli tutun kolayca çoğalıyor.
sanpedro
19-11-2020, 14:45
Evet kök verir. Yaprakların olduğu boğumlardan kök verip yumru büyütüyor. Oranın toprağa değmesi yeterli toprağı hafif nemli tutun kolayca çoğalıyor.
Evet çok teşekkür ederim:cool:
Şu videonun ilk dakikasından sonra ilginç bir köklendirme şekli daha var
diğerlerine göre biraz daha hızlı sonuç verir gibi
https://www.youtube.com/watch?v=DbQc0FwwRc8
ProtezKalp
23-12-2020, 03:21
Merhaba merak ettim birkinizin son durumu nedir inşallah toparlamistir
Merhabalar..Yeni senede ilk msji ben yazyim.Kurrallara .uygunmu dur bilemedim ama bu türün satişi 2.el kiyafet satan dukkanda var. Dolap.com da var arkadaşlar. Kalp kalbe karsi cicegi dolap com diye aratirsaniz gorebilirsiniz.Cicekcilere gore daha makul fiyatlar da...
nilsuturk
14-01-2021, 00:12
Merhabalar..Yeni senede ilk msji ben yazyim.Kurrallara .uygunmu dur bilemedim ama bu türün satişi 2.el kiyafet satan dukkanda var. Dolap.com da var arkadaşlar. Kalp kalbe karsi cicegi dolap com diye aratirsaniz gorebilirsiniz.Cicekcilere gore daha makul fiyatlar da...
Normal düz renkte olan bulunuyor da alacalı kalp kalbe karşı diye geçen tür malesef pahalı satılıyor
@nilsuturk evet alacali tür icin orda 25-40tl arasi.Ama başka yerlerde 65-100tl arasinda.
Sn akçabardak benimde böyle bir tohumum var baharda filizlenmişmiydi cvp verirseniz sevinirim
tigermilk
06-08-2023, 15:40
merhaba,
bu küçük toplar tohum mudur? ayrı bir toprağa eksem yetişir mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230806/a7b952b40b376bfcb772230220a077fc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230806/dc30ffefb8b10cd8a6d7b7948ec750a5.jpg
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.