Bağlan

View Full Version : Ağaçlar.net/Ankara 1. Bonsai Atölyesi (3 Kasım 2007)

sabah
15-08-2007, 16:54
23321

Ankara için de bir atölye çalışması düzenlenirse kimler katılmayı düşünür?

3 Kasım 2007
Saat: 12.00-18.00

Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi
Biyoloji Bölümü, C Blok
Tandoğan/Ankara

Ankara Bonsai Atölyesi Afişi (http://www.agaclar.net/m/bonsai-atolyesi-ankara-afis.jpg)

sabah
20-08-2007, 17:04
Ankara'nın boşaldığı kalanların da su sorunu ile uğraştığı bir dönemde sorum galiba biraz yersiz oldu :-)

Atölyeden herkes düzeyine göre yararlanır, henüz meraklı statüsünde olan ben de bir fasıl okumadan sonra atölye ile pratiğe başlarım diye düşünmüştüm.

Gene de memet'in İzmir ile İstanbul için yaptığı organizasyonları Ankara'da da uygun zamanda yapıldığında paylaşmak isteyenler olacağına inanıyorum.

Uygun zamanı bekleyelim... :-)

nevsune
20-08-2007, 18:10
Ne iyi olur, ben katılırım.

Nereden nasıl başlayacağımı bilemediğim için kıvranıp duruyorum zaten. Öyle teoriyle olacak gibi gözükmüyor bana, resmen korkuyorum.

Ali H. ALI
06-10-2007, 13:30
Ankarali bonsai severler selamlar. Aramiza yeni katilan ve 15 yildir bonsai ile ugrasan bir Ankarali uyemiz var "Ulmus" onunla iletisim kurarsaniz, Ankara da bir atolye calismasi daha cabuk ve daha verimli yapilabilir diye dusunuyorum.
Hepinize kolay gelsin.

sabah
09-10-2007, 14:03
Siteye Ankara'lı ve deneyimli bir bonsai meraklısının katılmasına çok memnun oldum.

Umarım Ulmus'un sitede paylaştığımız deneyim ve birikimlerinden atölye çalışmasından da yararlanırız.

Nail
10-10-2007, 08:51
Herkese selam,
Ankara'da bir atölye çalışması yapmak her zaman aklımda olan bir düşünceydi, bu nedenle daha önce dernek üyesi olan ve hala bonsaiyle uğraşan iki arkadaşımla da görüşüp fikirlerini aldım.

Bu arkadaşlarımdan birisinin Eryaman'da kiraladığı bir bahçe var, burada bol miktarda bonsai fidesi yetiştirmeye çalışıyor. Burasının toplanmak ve bir atölye çalışması yapmak için çok ideal bir yer olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımın iş durumlarına göre 3 Kasım 2007 toplanmak için en uygun zaman. Bu konuda diğer Ankara'daki diğer üye arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini bekliyorum.
Sevgiyle kalın...

sabah
10-10-2007, 09:14
Çok güzel haberler verdiniz. Size ve arkadaşlarınıza teşekkürler.

Katılımcı sayısı belli olsun öyle mi kesinleştirelim, yoksa "her durumda yaparız" der misiniz?

Ona göre malina'dan afişi hazırlamasını rica edelim ve gerekenler konusunda haberleşelim istiyorum.

Nail
10-10-2007, 10:35
Tabii ki her durumda yaparız toplanıyı, kişi sayısı önemli değil, bir kişinin kazanımı bile önemli. Ama dediğim gibi önce bir süre diğer arkadaşların görüş ve önerilerini beklemek yararlı olacaktır.

sabah
10-10-2007, 14:04
Çalışma sırasında yapılacaklara ilişkin şunları diyebilir miyiz?

- Katılımcıların düzeyine göre bilgilendirme yapılır.
Ben katılmayı düşündüğüme göre düşük düzeyliler aramızda olacak. :rolleyes:O zaman temel konulardan -genel kültür dışında- konuşulabilir.

- Elinde bonsaisi olan deneyimliler ağaç üzerinde yaptıklarını ve yapacaklarını anlatır, tartışır.

- Elinde bonsai adayı olan yeni katılımcılar için değerlendirme, görüş alışverişi yapılır.

Sizin görüşleriniz nelerdir?

Nail
12-10-2007, 13:29
Değerli Sabah yukarıdaki görüşünüze katılıyorum, bu kadar ilgili olmanız da çok hoş. Aslında genel olarak ifade etmek gerekirse bu gibi toplantılara bonsaisi olan olmayan herkes katılır ve merak ettikleri sorulara cevap bulmaya çalışır. Kimi şekil vermeyi düşündüğü bonsai adayını getirir, kimi şekillendirdiği bonsaisini diğerlerinin görüşlerine sunar, kimileri de saksılama, sulama gübreleme v.b. konularda bilgiler edinir. Açıkçası çok zevkli ve yararlı oluyor bonsai toplantıları. Toplantının mevsimine göre uygulamalar yapılarak deneyimler ve bilgiler artırılır. Kurulacak bir sürü yeni dostluklar da cabası :)

Tuba
12-10-2007, 18:03
Ben de gelirim... Hatta hemen bi fidan alayım. Peki ne almalıyım. Şimiden hazır olsun, birbirimize alışalım, sevelim. O önce beni büksün, bir fidana nasıl bakılır? Hangi fidan hangi dili konuşur diye bana öğretsin şekillendirsin. Sonra ben onu büker, şekillendiririm. Güzel olur herhalde. Ne fidanı alayım???

memet
14-10-2007, 15:24
Biz İzmir bonsai çalışması için , belediyeye gittik.
Merkez, Konak belediyesi kültür müdürlüğü, bize salon verdi. Ücretsiz, çalışmamız orada olacak.
Düzenli çalışmalar için de, bize salon verebileceklerini söylediler.

memet
16-10-2007, 09:02
İzmir toplantı tarihi yaklaşırken, Ankara'da organizasyonun da ilerlemesini bekliyoruz.
Biz belediye de yer ayarladık, sanırım orada da aynı şartlar bulunabilir.

Hakan KINACI
16-10-2007, 10:07
Ben de bilgilenmek isterim :) ancak, o tahite ne olur ne biter şimdiden söz veremiyorum.
Mekan, zaman ve gelecek fidan belirlenmesinin ardından, söylenen tarihte olası bir işimin çıkmaması için şimdiden dua ediyorum.

sabah
16-10-2007, 10:35
Ne fidanı alayım?

İzmir /Bonsai atölye çalışması'nda bonsaisan'ın fidan alımı ile ilgili açıklamaları var, onlara bakabilirsiniz.

Ben ardıç almıştım*. Ardıçların çok güzel çeşitleri var. Gövdeleri çok düzgün değil, yaz kış yeşil kalıyorlar. Ankara'nın koşullarına dayanıklılar.

*Bu çalışmada onu kullanabileceğim şüpheli.

sabah
16-10-2007, 10:47
Eryaman'daki bahçede çalışma için toplantı tarihi: 3 Kasım 2007

Yer ve tarihe ilişkin değişiklik talebi, farklı öneri henüz gelmedi.

Katılımcılar:

1) ulmus ve arkadaşları
2) Sabah
3) tubaengin
4) Hakan KINACI*

*"Bir aksilik çıkmazsa katılmak istiyorum" dileği hepimiz için geçerli. Tarih belli olursa ona göre ayarlama yapmaya çalışırız.

Hakan KINACI
16-10-2007, 10:52
Sn.Sabah,
Sanırım Nevsun Hanımı yazmamışsınız. :)

nevsune
16-10-2007, 10:53
5) nevsune

*"Bir aksilik çıkmazsa katılmak istiyorum" dileğine, ben de aynen katılıyorum.

Umarım kolay ulaşılabilen bir yerdedir bu bahçe.

malina
16-10-2007, 11:03
ulmus ve arkadaşları

Bu "arkadaşların" internet bağlantısı yok mu?

denizakvaryumu
16-10-2007, 11:48
Eryamandaki bahçeye nasıl gidilecek?

Nail
16-10-2007, 13:39
Benim internet adresim (nailbakar@hotmail.com), telefonum 0.533.514 64 32 diğer arkadaşlar da adreslerini yazarsa çok yararlı olur, msn den kolayca görüşüp anlaşabiliriz.

Eryaman'a hepimizce bilinen bir yerde buluştuktan sonra (mesela batıkent metro istasyonu son durak) araçlarımızla gidebiliriz. Herkes bulunduğu semti yazarsa, aracı olanlar buluşma yerine gelirken kendisine yakın olanları alabilir.

Hakan KINACI
16-10-2007, 13:48
Sn.Ulmus,
Forumda adımın üzerini tıklarsanız msn adresimi görürsünüz de yine de ben vereyim.
hakan_kinaci at hotmail.com
Bu arada bilgisayarım arıza yaptığı için tamire gitti. Başka bir arkadaşın bilgisayarı ile yazıyorum bu nedenle yazıdaki hatalrı Sn.Yöneticilerim düzeltirse çok çok sevinirim.

memet
16-10-2007, 17:26
İzmir'de atölye çalışmamıza izleyici arkadaşlar da katılacak. Ankara başlığında toplantıyı haber verirseniz, bonsai meraklısı olanlar dışında, katılmak isteyenler de olabilir.

malina
16-10-2007, 18:00
Benim internet adresim (nailbakar@hotmail.com), telefonum 0.533.514 64 32 diğer arkadaşlar da adreslerini yazarsa çok yararlı olur, msn den kolayca görüşüp anlaşabiliriz.

Eryaman'a hepimizce bilinen bir yerde buluştuktan sonra (mesela batıkent metro istasyonu son durak) araçlarımızla gidebiliriz. Herkes bulunduğu semti yazarsa, aracı olanlar buluşma yerine gelirken kendisine yakın olanları alabilir.

Ulmus, biz bonsai atölyesi konusunda afiş de hazırlayıp belli noktalara yapıştırımayı düşünüyoruz. Oysa şu an, çalışma yapılacak adres bilgisi yok. Katılacak olanlar bile, belli noktadan toplanıp götürülecek gibi cevap veriyorsunuz.

Ben mi yanlış anlıyorum yoksa durum özetlediğim gibi mi?

Eğer arkadaşınız adresinin açık olarak yazılmasını istemiyorsa, daha uygun bir yer bulmak gerek.

Nail
17-10-2007, 08:59
Adres: Orhan Bey Cad. No: 25 1. Etap Eryaman/ANKARA

Sincan yolundan Eryaman'a girilince yaklaşık 500 m. sonra solda.

malina
17-10-2007, 13:21
İlk mesaja afişi ekledim...

Afiş olarak kullanmak üzere indirebilirsiniz
Ankara Bonsai Atölyesi (http://www.agaclar.net/m/bonsai-atolyesi-ankara-afis.jpg) (A3)

sabah
17-10-2007, 15:59
Afiş için teşekkürler. Elinize sağlık.

Seçtiğiniz bonsai de çok güzelmiş.

sabah
17-10-2007, 16:01
Acil bir dış çekim işi olmazsa, bonsaisan Ankara Atölye çalışmasına da katılacak. Haber vereyim dedim :)

Çok sevindirici bir haber. Güzel bir başlangıç olacak. :rolleyes:

bonsaisan
17-10-2007, 16:06
Sayın ankaralı bonsai sever doslar yer ve taihde değişiklik olmaz ise aranızda olmak istiyorum onun için yer ayırtıcam uçakla gelip işlerimden dolayı dönmme lazım.Sizlerle tanışmak isterim.
Eğer yer ve tarihde bir değişikli yok ve kasım 3 tarihi doğru ise gelmek istiyorum.
Bu konuda organizyon yapan arkadaşlar kesinlği belirler ise çok seviniirm.
Saygılar.

levent_cc
18-10-2007, 10:43
Bir aksilik çıkmaz ise bende katılmak isterim.

bonsaisan
18-10-2007, 11:22
Artık katılaçak kişi listesi çıkararak görsel olrak kaç kişi katılaçağına dair bir bilgi oluşturmak gerekiyor sanırım.

1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Denizakvaryumu "sizide aramızda görmek isteriz"

Liste şimdilik 8 kişiden oluştu umarım listede ki bonsai sever sayı çalışma yapılaçak güne kadar artaçakdır.

abraxas
18-10-2007, 21:54
Ben de gelmeyi çok isterim. Ancak bir sorum olacak? Ben yeni başlayacağım. Ve sizin deneyimlerinizi paylaştıktan sonra bir fidan almak mı uygun yoksa oraya elimde birşeyle gelmek mi?

bonsaisan
18-10-2007, 22:53
Sayın abraxas

başlanğıçda bir fidan ile başlamak uyuglamalarınızı deneye bileçeğiniz bir başlanğıç olur.

BU sayede o fidan ile yanlışlarınızız veya başarılarınız görüp daha iyi bir yol alırsınız.

denizakvaryumu
19-10-2007, 08:39
Arkadaşlar
eski bir bonsaici olarak katılmak isterdim ama bonsailerdeki sulama sorunu tatillerde ve iş gezilerinde büyük problem olduğundan, bonsai ile uğraşmayı! bıraktım :)

Hepinize başarılı bir çalışma dilerim.

nevsune
19-10-2007, 08:44
Ben de gelmeyi çok isterim. Ancak bir sorum olacak? Ben yeni başlayacağım. Ve sizin deneyimlerinizi paylaştıktan sonra bir fidan almak mı uygun yoksa oraya elimde birşeyle gelmek mi?

Sn. abraxas

Bu konuda size daha sonra bilgi verip, yardımcı olmaya çalışacağız.

Biraz beklemenizi rica edeceğim.

Müjgan
19-10-2007, 16:51
Adres değişikliği önerisi

Bugün Nevsun'la görüştük, uzak semtlerdeki atölyelere katılım yol yüzünden düşük olabilir diye... Kızılay'a yakın mekanların avantajı da malumunuz.

Maltepe'de muhtarlığın çok yakınında bahçesi olan bir ev var. Kamil Amca'nın evi. O az önce buradaydı, memnuniyetle bahçeyi kullanabileceğimizi ifade etti. Yağmur yağarsa sığınabileceğimiz yerimiz de var.

Kamil amca 80 yaşında tonton biri, karısı ile o evde yaşıyorlar. Arka bahçede yetiştirdiği sebzelerden yeme şerefine erişiyorum zaman zaman :)
Eğer sizce de uygunsa adresini yazarım.

Müjgan
19-10-2007, 17:11
Toparlarsak;

1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca :)
9.Gül (Kamil amcanın kızı)
10.Müjgan

nevsune
19-10-2007, 19:34
Sevgili Müjgan

Günün en güzel anını yaşattın bana. Çok teşekkürler.
15 günlük hava tahmini havanın pek de içaçıcı olmadığını gösteriyor. En doğrusu bu oldu.

nevsune
19-10-2007, 20:56
1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan

Payas
20-10-2007, 05:13
Bende bonsai çalışmasına katılmayı çok isterim,evimde yetiştirmeyide çok isterim. Ama bu çalışmaya katılamayacağım sanırım. Katılımcılardan çalışma fotoğraflarını gönderen olur umuyorum. 3 kasımdaki çalışmada iyi eğlenceler...

nevsune
20-10-2007, 09:27
Daha zamanımız var Payas, belki koşullarınızda değişiklik olur da gelebilirsiniz.

feriha
20-10-2007, 18:34
Bonsai çalışmasının Maltepe de olması kesinleşirse bende izlemek isterim. Çok merak ediyorum. Bazı bitkilerime uygulayabileceğimi düşünüyorum siteden bilgilenmeye çalışıyorum ama gerekli malzemelere sahip değilim. Çabalarınız için teşekkürler.

nevsune
20-10-2007, 18:46
Sevgili feriha, elbette çabalayacağız.

Malzeme konusunda bir düşünceniz olmasın. Bu zaten eğitim amaçlı bir atölye çalışması. Başlangıçta sizin gibi, çoğumuz öğrenmek için gelecek.

feriha
20-10-2007, 18:56
1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha

Görüşmek üzere :p

Payas
20-10-2007, 22:30
Sevgili Nevsune doğru söylüyorsun zamanımız var. Eğer şartlar olgunlaşırsa neden olmasın :) Olduğu zaman adımı eklerim...

çiğdem11
20-10-2007, 22:36
Bi aksilik çıkmazsa katılmayı çok isterim.

nevsune
20-10-2007, 22:50
Sevgili çiğdem nazlı

Bizler de katılmanızı isteriz. Adınızı listeye ekleyin isterseniz. Böylece sayımızı bilebileceğiz.

çiğdem11
20-10-2007, 23:03
1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı

Nail
21-10-2007, 18:15
Maltepe 'de toplanmamızın benim için hiç sakıncası yok, afişteki adresi de bu duruma göre değiştirebiliriz o zaman.

Nail
21-10-2007, 18:17
Diğer arkadaşlarımın adı da Levent İNAN ve Cüneyt ÇELEN.

malina
21-10-2007, 18:18
Diğer arkadaşlarımın adı da Levent İNAN ve Cüneyt ÇELEN.

Eğitim verecek arkadaşlar mı? Ona göre hazırlayayım afişi...

Tuba
21-10-2007, 18:27
Merhaba,
Çalışmanın Maltepe'de olacak olması çok iyi oldu;)

Nevsune abla ne alsak ne etsek bir bilgilendiriverseniz. Heyecanlandım:o Acele ettiğim bi yana fidanlarımıza alışalım, onlar bize alışsın...

Müjgan
21-10-2007, 18:56
1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
13. Meriç (müjgan'ın oğlu)
14. Ali H. ALI (uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim)

Nail
21-10-2007, 21:17
Afişte eğitim verecekler konusunda değişiklik yapmanıza gerek yok.

bonsaisan
21-10-2007, 22:33
SAyın bonsai severler.

Aşağıda ki detayları İzmirde yapaçağımız atöye çalışmasında Tüm bonsai severlere bilgi edinmeleri konusun da yardımcı olması adına zaman içinde eklemişdim.Aşağıda ki tüm yazılar aynen alınıp yapıştırılmıştır.

Ankarada yapılaçak çalışma için gerekli olaçağından tekrardan konuyu burayada yazdım.

Ayrıca diğer eğitmen arkadaşlarında ekliyeçekleri bir şeyler muhakkak vardır malum gözümden birşeyler kaçmış olabilir.

Öncelikle "Şu ağaç olur mu ya da bununla katılabilir miyim?" gibi sorularınızın kısaca cevaplamak isterim.

Bonsai her türlü odunsu gövdeye sahip ağaç ya da ağaçıktan yapıla bilir. Genelde ufak yapraklı örneklerin seçilmesi minyatürleştirmede büyük bir avantaj sağlar. Lakin bir diğer önemli konu seçilen ağaçın gelişmedeki hızıdır. Kimi ağaç bir yılda inanılmaz hızlı bir dal ve sürgün yapısı geliştirirken kimi ağaç daha yavaş bir gelişim gösterir.

Bonsai yapmayı düşündüğünüz ağaçları seçerken bu ufak ayrıntıyı göz ardı etmeyin. Çünkü yavaş gelişen bir ağaçın bonsai için vereceğimiz şekil ve budamalardan sonra kendini toplayıp gösterişli bir hale gelmesi uzunnnnnn bir zaman alır.

Ama eğer gelişimi çok daha hızlı olan bir ağaç seçer iseniz bu ağaç bu işlemleri çok hızlı bir gelişme gösterme özeliğinden dolayı kısa sürede kapatır ve gösterişli bir hale gelir.

Bildiğiniz üzere bonsai büyük bir sabır ister. Benim de bildiğim ise bonsai yeni başlayan herkes sabırsızlıkla bir bonsai yapmak ister. Bu yüzden bunu dengelemek için yapacağınız tek şey gelişimi daha hızlı olan türleri ilk başta seçin ki kısa sürede bir bonsai sahip olun ondan sonra zaten yavaş yavaş gelişecektir.

Sevgili bonsai severler.

Öncelikle bu atölye çalışmasının bizler için çok yararlı olaçağına inanıyorum.

Sizden o gün için fidanlarınızı kesin olarak belirlemenizi ve bunları Mehmet arkadaşım söylediği gibi belirtmenizi rica ediyorum.
Bu sayede çalışmanın daha verimli olaçağı düşünüyorum.

Ayrıca Atölye çalışmasında ağaçları teleme ile şekil verdireçek arkadaşlara daha rahat bir anlatım olması için ekim ayıda telemeye müsait olan türler ile müsait olmayan türleride belirlemiş oçaçağız.

Burada ki amaç şu her ağaç farklı zamnalrda telemeye müsait oluyor.
Bazı ağaçlar ise yılın her ayı bu işmele izin veriyor.

Dİğer önemli bir konu...

Dikkat...

Telemeyi düşündüğünüz ağaçları atölye çalışmasına gelmeden önce topraklarının kuru olmasına dikkat edin.

Mümkünse 3 ila 5 gün önceden ağaçalrın içinde bulundukları saksı büyüklüklerine göre topraklarının nemlerini yitirme sürelerini belirleyin ve o gün hem taşımada size rahat olması hemnde telleme işlemi için ağaçın hazırlanması adına ağaçların biraz susuz kalması gerekiyor.

Bildiğiniz üzere saksı toprağının nem oranı azaldıkça ağaçın toprak ağırlığı da azalacakdır.
Bu size hem onu taşımada hemnde telleme sırasında ki işlemde yarıdımcı olacak bir ön hazırlıkdır.

Not:Susuzluk ağaçın hayati tehlikeye girmesini riske etmiyecek oranda olmalıdır.

-----------------------------------------------

Atölye çalışması:

Bonsai ile uğraşmak isteyen bonsai sever belirli kaynaklardan bir miktar bilgiyi zaten öğrenir. Lakin eksik kısmı uygulama yani pratiktir.

Atölye çalışmasında yer alacak konular:

Bonsai nedir, ne değildir. Ve bonsai diğer saksı bitkilerinde ayıran özeliği nedir?
Bonsai nasıl yapılır.
Bonsai yapımında hangi teknikler kullanılır.
Hangi malzemeler kullanılır.
Ve bu uygulamalarda püf nokta nedir.
Bir bonsai'a sarılan tel ne kadar sıkı olmalıdır?
Sığ saksıya alırken köklerin ne kadarını budamamız gerekir? gibi sorulara cevap bulacaksınız.

Öncelikle ilk başlayacak arkadaşlar için fidan'dan bonsai yapımı ile başlamak en mantıklı yoldur.
Bunun için uygun fidan seçimi en önemli konu başlığıdır..

Fidan seçimi

Bonsai için uygun fidan seçimi size çok daha kısa sürede şık ve estetik bir bonsai sahip olmanız için büyük bir avantaj taşır.
Öncelikle alacağınız fidan kök yapısı gelişmiş olmalı ve gövdenin bittiği noktada kökler belirgin olmalı.

Gövde; bonsai ağacında gövde şu yapıda olursa çok etkili bir görsellik yakalamış olursunuz.
Gövde köklerden başlayarak ağacın en üstüne doğru gidildikçe incelen ve bu incelimi koni biçiminde olan bir fidan seçilmelidir. Eğer gövdeniz silindir bir formda ve aynı kalınlık da ise bu pek uygun değildir.

Diğer konu dallar. En alt daldan en üst dalla doğru kalından inceye doğru giden ve birbirine karşıt dalları bulunan ve bu dallarlı sık olan fidan mantıklıdır.
Yapraklar bonsaide mümkün olduğunca ufak yapraklı ağaç cinslerini seçer iseniz kısa vadede etkileyici bir bonsai elde edebilirsiniz.

Peki hangi ağaç?
Öncelikle ülkemiz koşullarında malum genelde tüm ağaçlar dış mekan bonsai için elverişli olan ağaçlardır.
Ama eğer bula biliyorsanız.Sup tropik ayda tropik Fidanlar ile de çalışa bilirsiniz.. Bunları iç mekanda değerlendirebilirsiniz.

Tavsiyem şudur.
Ardıç cinsleri sürünücü cinsler.
Cüce nar,Cotonaster dağ muşmulası,dik budak,Akça ağaca türleri,karaağaç.
Gibi dayanıklı ve şekillendirmeye daha müsait ya da toleranslı ağaçlar uygun olacaktır.

Kullanılacak Malzemeler:

Öncelikle birkaç farkılı boyda makas bunlardan en elverişlisi gül budama makasları ile bağ makasları. Ama varsa orijinal bonsai budama makasları.
Şekillendirme için barkı teller ve ipler.Yine zor ve güçlü daları biçimlendirmek için bitki rafyası **** plastik bantlar. Dalların üzerine sarılarak dalın zedelenmesini önlemek için.

Sığ plastik ayda toprak saksılar.iyi bir toprak karışımı.Tavsiye olarak.
4 ila5 mm çakıl – 2 ila 3 mm granit **** derekumu bol milli-Sakıs toprağı olarak satılan torf- Ve son olarak da belirli bir miktarda temizliğine yani sterilliğine inandığınız tarla toprağı ya da çamlıklarda bolca bula bileğiniz çamlık toprağında olabilir. .

Kesilen yarin kapatılması için macun aşımacunu varsa orjina bonsai için üretilen macun.
Ya da çoçukların kullandığı renkli oyun hamurları ağaçınıızn gövde rengine uygun tonda ya da yakın ve su tumasını aza indirmek için macunla beraber kulanılacak vazelin.

Daha fazla sorusu olan arkadaşlar sorunarını bu konu başlığı altında sorabilirler.
Saygılarımla.

Ali H. ALI
22-10-2007, 13:46
Ankara atolye calismasinin, basarili olacagina inaniyorum.

Agac secme konusunda, Bonsaisanin yazdiklarina kucuk bir ayrinti ekliyeyim.
Sececeginiz agaci, yapmak istediginiz tarza gore secerseniz, agaciniz uzerinde zorlanmadan daha rahat calisirsiniz.

Bir de bahcesi olanlar, yani bonsailerine dis mekanlarda bakabilecek olanlar, Ankaranin iklimine uygun agaclar secerlerse (ozellikle yerli agaclardan) guzel, saglikli bonsailer elde edeceklerini dusunuyorum.

Hepinize simdiden kolayliklar diliyorum.

kupscheker
22-10-2007, 22:14
Şuan için şartlar fazlasıyla uygun görünüyor katılabilmem için umarım bir problem çıkmaz.Yalnız Feriha arkadaşımızın daha sorduğu gibi gerekli malzemeler vs. olmadan katılmamızda herhangi bir sorun var mıdır?Sadece uygun fidanı beraberimizde getirmek yeterli olur mu?Konudaki tüm yazıları tek tek okudum ama kaçırdığım herhangi birşey varsa kusura bakmayın buarada sevgili Bonsaisan'a çok teşekkürler verdiği bilgilerden dolayı...

1.SAbah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
14.KuPsCHeKeR (Alev)

bonsaisan
22-10-2007, 22:39
Sayın bonsaiseverler Bu atölye çalışmasında siizn için gerekli olçak malzemeerin başında telleme için en önemli material olan mazeme yani bakır **** aliminyum telere ihtiyaç vardır.

Biz İzmirde ki çalışmamızda bunu topdan almayı planladık.

Özelikle bu bakır teller elektirikçilerde farklı kalınlıklada metre ile satılır.Tek bir sorun vardır oda koruma amaçlı üzerlerinin plastik ile kaplı olması ve bu plastiğin orada sökülmesi.

Ama açık şekilde ki biz izmride bulduk bakır telerde mevcudur.Bu konuda Sayın Nevsune hanım bir bilgi söylemişdi sanırm bu konuya açıklık getireçekdir.

Onun dışında diğer bonsai araçları olan makas ve kesiciler ne yazkki ülkemizde yok sadece yurdışında getiriliyor ki kısmetse saksı olayını hallettim birde bu maks olayına girmediğim kalmışdı onun belki ilerliyen yılarda halede bilirz.

Ben kendi bonsai setimle geleçeğim için gerektiği hallerde siz bu konuda çalışma sırasında ayrdımda bulunurum.Ama sizden ricam nasıl olsa getiren biri var diyerek ufakda olsa bir bağ **** gül budama makası ve bir tel kesme makası getirmemezlik etmeyeçeğinizi umuyorum.

Saygılar

limon51
23-10-2007, 07:51
Merhaba arkadaşlar.. Ben İlkay..
Bir süredir siteyi takip ediyorum, bonsai toplantısına bir mahsuru yoksa eşimle beraber bizde katılmak istiyoruz...Biz Ankara'ya yeni geldik, hem tanışırız hem de güzel bir gün geçiririz diye düşünüyorum...

Müjgan
23-10-2007, 12:30
Bu sabah Nevsun ile buluşup Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne gidecektik. Ama cebi kapalı olduğu için ona ulaşamadım.

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde ilgili kişiye telefon edip, agaclar.net olarak bu atölye çalışmasını yapacağımızı ve fidana ihtiyacımız olduğunu anlattım. Son derece sıcak davranan yetkili kaç fidan istediğimizi sordu. Ben de 10 tane dedim. :)
O az sonra seradaki yetkili kişiyi arayacak ve istediğimiz zaman gidip oradan fidanlarımızı ücretsiz, 3 adet Cotonaster, 2 dişbudak, 2 akçaağaç, 3 de ardıç olarak alabileceğiz.
İlgili hanımefendiye, daha sonra belirlenen bir tarihte, Çankaya Belediyesi'nin ilgili bölümünün de desteğini alarak, daha kapsamlı bir atölye çalışması yapabileceğimizi anlattım. Müdür beyle bu konuyu da görüşebileceğimizi ve mümkün olabileceğini ifade ettiler.
Onların fikri olmasa da bu çalışmaya katkılarından dolayı atölye afişine belediyenin katkısı olduğunu da yazacağız dedim. Seviniriz dediler...;)

Hakan KINACI
23-10-2007, 12:43
Müjgan Hanım,
Size özel mesaj atacaktım ki, siz buraya soracağım soruya direkt cevap verdiniz. :)
Hani derler ya lafı ağzından almak, işte bu sanırım. :)
Ben de size toplu bir alım yapalım bir kişi görevlendirilsin gerekirse arabası olan biri ile gidilir alınır ücreti de ne ise toplantıda paylaştırılır diyecektim.
Allahtan bir manim çıkmaz ise mutlaka katılacağım tabii yanımda gelecekleri tahmin edebilirsiniz. :)
Bu arada sanırım bant,oyun hamuru ve tel lazım. Bakır tel akvaryum için aldığım elimde fazla bulunan iki ayrı kalınlıkta tel var. Tek sorun kablo olduğu için dış plastiğinin sıyrılması...

malina
23-10-2007, 12:50
İlk mesaja (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=142560&postcount=1) belediyenin logosunun olduğu bir afiş daha ekledim.

A3 boyutlu afiş bastırmayı düşünüyorsanız, haber verin, bu son halini yükliyeyim.

Müjgan
23-10-2007, 12:54
Büyük boyutlu bir toplantı olmadığı için afiş gerekmiyor kanımca. Ama toplantı günü kırağı sokaktaki evi kapısına bir afiş koyarsak, gelenlerin doğru yerde olduğuna dair bir fikirleri olur :)
Daha sonra Çankaya Belediyesi ile ortak yapılacak daha büyük bir çalışma için, afişlere ihtiyacımız olacak.

Hakan KINACI
23-10-2007, 12:55
Sn.Manila;
İkinci afiş çok güzel olmuş ellerinize emeklerinize sağlık. :)

Müjgan
23-10-2007, 13:00
Şimdi bir çıktı aldım, çankaya belediyesi katkılarıyla yazısı net görünmüyor.

limon51
23-10-2007, 13:04
merhaba, adım İlkay. Eğer bir mahsuru yoksa bonsai etkinliklerine müsait olduğum sürece bende katılmak isterim...

malina
23-10-2007, 13:08
İlk mesaja (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=142560&postcount=1) belediyenin logosunun olduğu bir afiş daha ekledim.

A3 boyutlu afiş bastırmayı düşünüyorsanız, haber verin, bu son halini yükliyeyim.

Niye haber verin dedik sanıyorsunuz Müjgan Hanım :)

Hakan KINACI
23-10-2007, 13:13
Sn.Limon,
Öncelikle hoşgeldiniz. :) Katılmayı düşünüyorsunuz, o zaman isminizi listeye ekleyin. :)

malina
23-10-2007, 13:14
Baskı almak için:
Ankara Bonsai Atölyesi Afişi (http://www.agaclar.net/m/bonsai-atolyesi-ankara-afis2.jpg) (Çankaya belediyesi logolu)

limon51
23-10-2007, 13:23
1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
14.KuPsCHeKeR (Alev)
15.Limon51 (İlkay)
16.Ersen (İlkay'ın eşi)

Eşimde katılmak istedi...
umarım bir sorun çıkmaz, görüşmek üzere

bonsaisan
23-10-2007, 13:24
Yolculuk için biletimi bende aldım hayırlısı ile 3 kasım sabahı ankarada olucam.Aranızda olmakdan mutluluk duyaçağım.

denizakvaryumu
23-10-2007, 15:39
http://www.bonsaistar.com/Gallery-2.htm

Arkadaşlar, bu arada yapılacak atölye çalışması için hem de bonsai fiyatları açısından yukardaki linke bir göz atın derim.

memet
23-10-2007, 15:43
çalışmaya katılacak arkadaşların fidan arayışları ne aşmada. Alan var mı fidan?

Hakan KINACI
23-10-2007, 15:58
çalışmaya katılacak arkadaşların fidan arayışları ne aşmada. Alan var mı fidan?

Bknz: msg 60"

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde ilgili kişiye telefon edip, agaclar.net olarak bu atölye çalışmasını yapacağımızı ve fidana ihtiyacımız olduğunu anlattım. Son derece sıcak davranan yetkili kaç fidan istediğimizi sordu. Ben de 10 tane dedim. :)
O az sonra seradaki yetkili kişiyi arayacak ve istediğimiz zaman gidip oradan fidanlarımızı ücretsiz, 3 adet Cotonaster, 2 dişbudak, 2 akçaağaç, 3 de ardıç olarak alabileceğiz.

memet
23-10-2007, 16:20
Bu mesajdan, fidan alan arkadaşlar olduğu sonucunu çıkaramıyorum. Arkadaşlar fidanlarını aldılarsa belirtmeleri daha yararlı olacak.

İzmir'de olduğu gibi, Ankadaraki arkadaşlardan da, eğer fidan aldılarsa, üzerinde çalışmak için önceden tarzlarla ilgili bir çizim yapmalarını isteyeceğim.
Fidanlarına bakıp, hangi tarza uyabileceği konusunda, çok iyi olmasa bile bir çizimle katılmaları daha verimli bir çalışma olmasına yardım edecek.

malina
23-10-2007, 16:40
Hakan sorulardan birine cevap vermiş yani "çalışmaya katılacak arkadaşların fidan arayışları ne aşmada" kısmına. Diğer kısmı için katılanlardan cevap gelecek.. :)

Müjgan
23-10-2007, 19:37
Fidanları alıp Kamil Amca'nın bahçesine götüreceğiz de, onca fidanı ben nasıl taşıyacağım?
3 Kasım'a kadar orada kalacaklar. Herkes fidanı ile o gün tanışacak. İsteyen kendi fidanını bir şekilde edinip, o güne kadar tasarımını da yapabilir ayrıca...

Müjgan
23-10-2007, 19:39
Yarın sabah seradaki amca ile de görüşeyim. Belki fidanların taşınması için bir yol bulur. Ümitsiz olmamak lazım.;)

Tuba
23-10-2007, 21:06
Müjgan hanımi söz vermeyeyim ama o tarihe kadar arabam gelirse ben sizinle seraya gelir fidanları maltepeye getirmenize yardımcı olurum. Ama dediğim gibi arabanın Kasım başına gelmesine bağlı.Hafta sonunna kadar belli olursa haber veririm.

Müjgan
23-10-2007, 22:35
Sağolasın Tuba'cım. Bakalım, birçözüm yolu bulacağız nasılsa :)

sabah
24-10-2007, 09:02
Haberleşip birlikte gidebiliriz.
Belki bonsai için uygunundan çok anlarmış gibi yapıp fidanları seçebiliriz :)

Hakan KINACI
24-10-2007, 09:20
Arabam yok. Ancak hafta sonu için arkadaşlarımdan rica edebilirim. İşi olmayan bir arkadaşım olursa, onunla beraber Müjgan Hanım sizi de belirteceğiniz bir yerde alırız ve oradan da fidanları almaya gideriz.
Fidanları aldığımızda da ikinci bir iş olmasın arkadaşlara da ellerinde fidan taşımamaları için Kamil Amcanın bahçesine bırakırız.
Hatta bir kaç tane de alabilirsek fazladan fidan alalım derim. (Ücreti karşılığında )

Müjgan
24-10-2007, 10:46
Hakan Bey birkaç fazladan fidan alma konusunda bir fikrim yok. Park ve bahçelerdeki yetkili, sanırım seranın kaydını tutuyor, yine onu aramak gerekir. Baştan daha fazla sayıda fidan istesek olurmuş, şimdi yeniden istemek tuhaf olacak. :)

Müjgan
24-10-2007, 10:46
Bu arada nevsune'yi gören, nerde olduğunu bilen var mı? :p

Hakan KINACI
24-10-2007, 10:54
Müjgan Hanım,
Gideriz, bakarız, eğer ücreti karşılığında da satış yapıyorlarsa alırız. Yok satış yapmıyorlarsa bir çaresine bakarız. :)

Tabii gelecekler kesinleşirse, gelecek kişilerin sayısına göre almakta fayda var diye düşünüyorum. :)

nevsune
24-10-2007, 11:35
Merhabalar

Rahatsız olduğumdan foruma girememiştim. Bütün işler Müjgan Hanıma kalmış. Sağolsun fidan işini halletmiş.

Tel alım işleri de hallediliyor. Sonucu bildiririz. Meraklanmayın:))
Artık iş kaldı buluşmaya.

malina
24-10-2007, 11:39
Ben tellerimi ücret vermeden almıştım. Elektrik motorları tamir eden atölyeler, bölünmüş olduğu için bu telleri hurda olarak satıyor. Mantıklı bir miktar almanız gerekirse para almadan veriyor... :)

Müjgan
24-10-2007, 16:15
Bu gün nevsune, Kamil amca ve ben park ve bahçelerin serasına gidip, bonsai fidanlarımızı seçtik. Nevsun fotoğraflarını da çekti. En kısa sürede fidanları buraya yükleyecektir.
Fidanlar da park bahçelerin serasında, bir köşede bizim için o güne kadar bekleyecekler. ;)

nevsune
24-10-2007, 18:32
Yer çok hoş, evsahipleri dünya tatlısı, fidanları da fotoğraflarını yüklediğimde göreceksiniz. Müjgan Hanıma ilk teşekkür eden ben olayım.

Eğitmenlerimiz müthiş.

Sözün kısası memnun kalacağımız bir atölye çalışması olacak eminim.

feriha
24-10-2007, 20:59
Müjgan hanım çok teşekkürler! Nevsune hanım gecmiş olsun size de teşekkürler.. Fidan bulmayı ümit ettiğim yerlerden ellerim boş döndüm. İzlerim demiştim ama bilgilendikçe heveslendim. Tel temini nasıl halledilir acaba? Kalınlığı hakkında da bir fikrim yok.

memet
24-10-2007, 21:22
Tel konusunda hata yapılmaması için, hepsini topluca alacağız.

nevsune
24-10-2007, 21:39
Feriha hn.
Fidanlarınmızı bugün ayırttık. Tel için de siz uğraşmayın. Biz halletmeye çalışıyoruz.

Sizi atölye çalışmasında bekliyoruz:)

levent_cc
24-10-2007, 22:14
Selamlar;
Ben henüz bir fidan edinemedim. 3 Kasım'a yakın bir tarihte alacağım.

Yücel Özlem
24-10-2007, 22:21
Dostlar, bende meşe fidanları var. Palamuttan kendim yetiştirdim. İşnize yarar mı?

Fidanlarımı sizlere emanet etmekten mutlu olurum.

nevsune
24-10-2007, 22:48
Selamlar;
Ben henüz bir fidan edinemedim. 3 Kasım'a yakın bir tarihte alacağım.

Sn. levent cc
birazdan fidanlarımızı görüntüleyeceğim.

nevsune
24-10-2007, 23:00
Fidanlarımız

nevsune
24-10-2007, 23:15
Fotoğrafta ev sahibi Kamil Bey ve Çankaya Belediyesinden Hıdır Beyi görüyorsunuz.

Korkuluk müthişti.

Müjgan
24-10-2007, 23:17
Sema halindeki mevlevi görüntüsündeki korkuluk çok hoştu gerçekten :)

sabah
25-10-2007, 11:23
Nevsune, Müjgan zaman ayırıp koşturduğunuz ve her detayı düşündüğünüz için çok teşekkürler.

Bakalım fidanlar bizim ellerimizde nasıl bir dönüşüm geçirecekler. :rolleyes:

Bu fidanlar ne tarz olabilir diye bakındım, bakındım...Tarz belirlemek de zor işmiş. Hocaların, ustaların değerlendirmelerini merak ediyorum.

Bu fidanların da son hafta sulanmaması gerekir mi acaba? Çok tazeler ya zaten esnektirler diye düşündüm.

Müjgan
25-10-2007, 11:34
Fidanlar açıkta duruyorlar, yağmur yağarsa sulanmış olacaklar :)

Hakan KINACI
25-10-2007, 11:43
Sn.Nevsune ve Müjgan Hanımlar,
Ellerinize ve emeklerinize sağlık :) Tel konusunda bir çözüm bulunacaktır bu yüzden katılıma gelecek arkadaşlar bireysel tel arayışlarına girmelerine gerek yok.
Birde diğer malzemeler var bunların da bir listesi çıkarsa daha iyi olur kanısındayım.
(Makaslar Hariç)

nevsune
25-10-2007, 11:53
Hakan Bey, tel işini bu hafta sonu halledecek.

Fidanlar ve diğer malzeme konularında eğitmenler de görüşlerini bildireceklerdir, değil mi Sn. Eğitmenlerimiz?

memet
25-10-2007, 12:23
Genellikle bonsai malzemeleri kolay bulunmayan malzemeler.
Fakat elde olan kimi aletler de pekala iş görür. Bir pense, bir budama makası, bir ucuzundan yan keski başlamak için yeterli.
Aynı zamanda benim malzeme listemdekiler de bunlar.

limon51
25-10-2007, 12:30
Biz de bugün eşim ve benim için fidan almayı düşünüyoruz.. Ben resimlerden gördüğüm kadarıyla şimşir fidanını çok beğendim. Acaba şimşir mi yoksa ardıç mı daha kolay şekil alır??

Müjgan
25-10-2007, 12:36
Aklıma getirdiniz şimşir deyince... Benim seçtiğim de japon ayvası. Bonsai için uygun olmayabilir ama onu ben çok sevdim. :)

Hakan KINACI
25-10-2007, 14:27
Sanki bana da, ardıç biraz daha yatkın gibi duruyor. Resimde ortadaki veya sağ baştaki :)

bonsaisan
25-10-2007, 15:26
Sayın Bonsai severler.

Öncelikle malzeme konusnda okdar sorun yaşanaçak bir durm söz konsu değildir.

KOnuya açıklık getireyim.

Bizm burada olduğu gibi sizn oradada Japon **** çin pazarları bulunur buralarda hediyelik eşyalar yanıda ucuz fiyatlı bu tür araç gereçler bulunur.

Mesela gül **** dal budama makası. Fİyatları ise 3 ial 5ytl civarıdır.

Birde nakış makasları **** saç kesiminde kullanılan berber bakasları ise yaprak kesimi ve genç sürügnlerin kesiminde kulanılan makaslar şu anda sizler için gerkli araçlar olçakdır.

Bonsai makasları özelikle bir takım işlemler için kullanılaçak makaslar ilk başda okdar şart değildir.

Telle konusu zaten sorun değil bir elektirikçiden alaçağınız farklı kalınlıklarda ki 1 ial 2 metrelik bakır teller plastik koruyucuları soyularak kullanıla bilirler.

BUnu dışanda yine bu çin pazarlarında sığ ve yayvan plastik kaplar vardır bunlra eşit aralıklar ile delikler açarak bonsai saksı olarak eğitim amaçlı kullana bilirsiniz.

Geleilm fidanlar ve hangisi daha iyi olayına.

Fidanlar bonsai çalışşaçan bonsai severin kendi seçimidir.

Ardıç güçlüdür dayanıklıdır kolay kolay haslanmaz ve yapısnda dolayı fazlada zararlısı yoktur.Ama bu hastalnamaz denilemz.

Şİmşir serin ve yarı gölgeli ortamlarda sık sürügün veren lakin yaşlı daları şekillendirmede çok inatçı olan bir bitkimizdir.Örnek "kel başa şimşir tarak"Tarak olrkada kullnaılan bu ağaçımınz odunu kemiksi yapısı vce sağlamlığı ile tanınır.

Japon ayvası ilkbahrda ufak pembe çiçekleri ile önce göze batar sonra yeşil yaprakları çıkar ve daha sonra kışa gireken yapraklar dökülürken ufak süs ayvaları üzerinde belirir.

Kısacası ağaçdan ağaç bonsai bir kişisel seçim ve tercihdir.

Gelelim diyer konuay çalışılaçak fidanların toprağının kuru olması yağmur altında klan fidanın toprağı ıslak olaçakdır.

Tellem öncesi fidanın bulunduğu toprak nemi düşük olmalıdır.

BU yüzden çalışmadan 2 ila 3gün önceden toprak nemi düşürülmelidir.

Merak etmeyin genç fidanalr okdar kola kolay suuzlukdan bir sorun yaşmaz ve şu anda artık iklimden dolayı zaten gelişimleri yavaşladı bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar.

Hakan KINACI
25-10-2007, 16:01
Sn.Bonsaisan,
Tel işini haftasonu ben halledeceğim. :) Bu yüzden kimse tel almayacak.
Makas işini de sanırım herkes çantasında makas ve diğer malzemesini getirir diye düşünüyorum. :)

Müjgan
25-10-2007, 16:11
Bir kişide makas olsa bile yeter, nakış işlemiycez nasılsa :) Yardımlaşarak kullanırız. Daha sonra eve giden fidanlar için gerekecek nasılsa, millet isterse o zaman satın alır.

nevsune
25-10-2007, 16:45
Çok teşekkürler Bonsaisan. Bilgilendirmeleriniz çok yararlı oluyor.

Ben geçenlerde Koçtaştan çok uygun fiyatla dal budama makası almıştım. Sanırım 9.90 ytl idi. Bir kaç çeşidi vardı, hangisini alsam diye düşünürken görevli bana bunu önerdi. hem ucuz, hem de çabuk bozulmayacak gibiymiş.

Sanırım bonsaide de başlangıç için kullanılabilir.

Müjgan
25-10-2007, 20:27
Akşam iş çıkışı, bende unuttuğu bir şeyi vermek için Kamil amcaya uğradım. Kızı evdeydi Kamil amca 'da hastanede...:(
O, akşam üzeri fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmış. Beyin damarlarında tıkanıklık olmuş. Az önce aradığımda tomografide idi. Bilinci açıkmış. Durumu iyiye doğru gidiyormuş.
Sanırım bahçeyi çapalamış. Orada atölye çalışması yapacağız diye, düzgün görünmesini mi istedi, kimbilir.... Çok üzgünüm çokkk....:(

zenfree
25-10-2007, 22:08
Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

sabah
26-10-2007, 08:04
Hay Allah...
Birgün önce bizim için gayretini duyup, fotoğrafta güleryüzünü görüp sonra da böyle haberini almak üzücü.
Çok geçmiş olsun, iyiye doğru gitmesine sevindim.

limon51
26-10-2007, 08:08
Bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.. Umarım bir an önce iyileşir...

Nail
26-10-2007, 08:42
Çok üzüldüm, Kamil bey'e büyük geçmiş olsun, durumunun iyiye gitmesi sevindirici en azından.

nevsune
26-10-2007, 08:56
Kamil AMCA'mıza çok geçmiş olsun.

Bu kötü anları bir an önce atlatması dileğiyle.

Hakan KINACI
26-10-2007, 09:17
Allah acil şifalar versin. :(
İnşallah çok yakın zamanda eski sağlığına kavuşur.

malina
26-10-2007, 09:29
Ziyaretine gidip, geçmiş olsun dileklerimizi iletir misiniz?

Müjgan
26-10-2007, 13:01
Az önce hastanedeydim. Gazi acil'in yoğun bakımında yatıyor. Felç durumu yok çok şükür. Genel hali iyi gibi. Beyin damarlarında tıkanma olmuş ve yıkım gücü henüz bilinmiyor. Her gelenle konuşuyor, yüzündeki gülümseme de hep duruyor. Ona selam ve sevgilerinizi ilettim.
İyileşince burada yazılanları da ona okuyacağım :)

nevsune
26-10-2007, 13:14
Umarım yaşam sevgisinden vazgeçmez de, sağlığına tekrar kavuşur.

Tekrar geçmiş olsun.

Hakan KINACI
26-10-2007, 13:17
İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Bu tür durumlarda sevgi ile iyi bir bakım gerekiyor.Yakınlarımdan tecrübe ile sabittir.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...

Müjgan
26-10-2007, 13:32
O yaşama çok bağlı, sevgi dolu, hemen kolaycacık rastlanamayan adamlardan biri. 80 yaşında ama mental olarak nice genci cebinden çıkaracak durumda. Geçen gün Kızılaya doğru bi gideyim de, kameraları görürsem, anayasa konusundaki fikirlerimi söyleyeyim diyordu. Biz kameralardan neredeyse kaçarken, o kamera aramaya gidiyordu.:)

Geçen park ve bahçelerin serasındaki ziyaretimiz bitmiş, vedalaşırken de Hıdır beyi yanaklarından öpmüştük. Daha sonra da Kamil amca ile birlikte onun evine yürüdük, evde kısa bir çay molası verdikten sonra vedalaşırken, elini sıktık önce... hemen atladı muzipçe dedi ki; "Hıdır'ı öptünüz orda, beni de öpün bakalım" Nevsun'la ben gülmekten öldük onu öperken...:p

levent_cc
26-10-2007, 21:56
Kamil Bey'e acil şifalar dilerim.

levent_cc
26-10-2007, 21:58
Çok teşekkürler Bonsaisan. Bilgilendirmeleriniz çok yararlı oluyor.

Ben geçenlerde Koçtaştan çok uygun fiyatla dal budama makası almıştım. Sanırım 9.90 ytl idi. Bir kaç çeşidi vardı, hangisini alsam diye düşünürken görevli bana bunu önerdi. hem ucuz, hem de çabuk bozulmayacak gibiymiş.

Sanırım bonsaide de başlangıç için kullanılabilir.

Şekil olarak benzer bir makası Koçtaş'dan 2 YTL'ye satın aldım. Kalitesini bilemiyorum. Bir acemi olarak işime yarayacağını düşündüm.

kupscheker
26-10-2007, 22:44
Selam arkadaslar,birkaç gündür foruma gelemedim,buarada ağaç araştırması da yapıyorum sanırım yarın ya da pazartesi sonuçlanacak gibi gözüküyor.Gelemediğim süre içinde epey bir gelişme olmuş buarada Kamil amcaya da acil şifalar diliyorum,umarım bir an önce sağlığına kavuşur,Hakan Bey in de söylediği gibi böyle zamanlarda en iyi ilaç sevgi ve ilgidir...

Sevgiler...

bonsaisan
27-10-2007, 01:05
Ailesine büyük geçmiş olsun dileklerimi iletir acil şifalar dilerim.

Oğuz
27-10-2007, 14:32
Kamil Bey'e acil şifalar dilerim.

nevsune
27-10-2007, 16:20
Sn. Oğuz Köylü aramıza hoşgeldiniz. 3 kasım 2007'de yapılacak olan Ankara bonsai atölye çalışmasına bekliyoruz sizi de.

Eğer gelmek isterseniz, buradaki (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5488&page=3) 70 nolu mesajdaki listeye kendi adınızı da ekleyip yazarmısınız lütfen.

Tuba
27-10-2007, 16:55
Kamil amcaya çookk geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Bu ara başım kalabalık bakamamıştım foruma... İnşallah en kısa zamanda iyi olur...

Oğuz
28-10-2007, 23:38
Aynı gün okulda toplantım olabilir ama sizlerle tanışmak için son dakikası dahi olsa çalışmaya katılmak isterim.

antikressam
29-10-2007, 16:11
bende katılmayı çok isterim

nevsune
29-10-2007, 16:18
Sn. antikressam
Sayımızı belirlememiz açısından, 70 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5488&page=3) nolu mesajdaki listenin altına kendi adınızı ilave ederseniz seviniriz.

antikressam
29-10-2007, 16:33
sn.nevsune
sadece üyeler mi katılabiliyor yoksa dışardan da misafir alıyomusunuz...

nevsune
29-10-2007, 17:07
Örneğin, kaç kişi :)

Tuba
30-10-2007, 09:53
Nevsune abla, sayı 17 oldu galiba. Benim kardeşim de gelmek istiyor. Alınan fidan sayısı yetecek mi? Bir de Kamil amca rahatsız. Çalışmanın iptali gibi bir durum olmaz mı?

Hakan KINACI
30-10-2007, 10:08
Gerçi Nevsune hanıma yazmışsın ama ben cevap vereyim Tuba Hanım,
Alınan fidan sayısı yetmez elbette :) ne olacak? Şöyle olacak, fidan getirebilen fidanı ile birlikte gelecek yoksa alınan fidanlarımız yetmeyecek. :) Yanınızda kardeşiniz, arkadaşınız ve yakınlarınız gelebilir. Sorun olmaz. Diğer sorularınıza cevap veremeyeceğim, ben de bilmiyorum çünki :))

sabah
30-10-2007, 11:09
Bütün fidanlarla ilgilenmek için yeterli zaman olur mu emin değilim.
İzmir deneyiminden sonra bonsaisan süre kullanımına ilişkin daha doğru tahminde bulunabilir.

İlk toplantıda herkesin fidanı olması gerekmez. Sonuçta her fidana yapılan açıklama hepimizi bilgilendirecek.

Müjgan
30-10-2007, 12:19
Arkadaşlar,
Kamil amca ile bugün telefonla görüştüm, gayet iyi, durumu gittikçe düzeliyor.
Ama bu atölye çalışmasını onun evinde yapamayacağız.
Nevsune ile ben bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kesinlikle iptal edilmedi, merkeze yakın bir yerde bu çalışma olacak. Fidanlar konusunda da endişeniz olmasın. Şu an 13 fidanımız var. Bir çoğumuz izleyici bile olsak birçok şeyi öğrenebileceğiz. Elinde fidanı olanlar getirebilirler.
En kısa zamanda yer konusundaki son durumu size bildireceğiz.:)

Müjgan
30-10-2007, 13:51
Şu an Nevsun ve ben Fen Fakültesindeyiz, herbaryum'un yaptığı kahveyi içiyoruz. :p
Sağolsun herbaryum bize fakültede atölye çalışması için yer gösterdi.

Bonsai atölye çalışması;
Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, C blok
Tandoğan/ Ankara'da yapılacaktır.

3 Kasım 2007
Saat: 14.00-18.00

Hepinizi bekliyoruz, artık yer darlığı sıkıntımız yok.:)

nevsune
30-10-2007, 14:32
Arkadaşlar artık yerimiz sabitlendi. Lütfen listemizi son duruma getirelim. Yerimiz uygun büyüklükte olduğu için, isteyen arkadaşlar üye olmasını düşünmeden konuk da getirebilirler.

1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
14.KuPsCHeKeR (Alev)
15.Limon51 (İlkay)
16.Ersen (İlkay'ın eşi)

Hakan KINACI
30-10-2007, 15:08
1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı (2 kişi de yanında misafir gelebilir onlar da kesin değil. )
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
14.KuPsCHeKeR (Alev)
15.Limon51 (İlkay)
16.Ersen (İlkay'ın eşi)

Sanırım benim de; bu durumda, ben gelebilirsem misafirlerim de olacak. Kesin olmamakla birlikte tabii...

bonsaisan
30-10-2007, 16:24
İnanılmaz bir iş yogunluğu içindeyim fırsat bulduğum anda foruma bir şeyler yazıcağım.

Saygılar.

Müjgan
31-10-2007, 15:25
Bonsai fidanlarımız, çürümeye başlamış naylon poşetler içinde. Fidan sayısı kadar saksı ve toprak gerekebilir. Bu konuda da organize olalım.

nevsune
31-10-2007, 15:50
Yarın fidanlığa gidip, fidanları kontrol ederim.

Dönüşte fidanlarınızı taşımak için, yanınızda kalın poşet getirmeyi unutmayın:)

şükran ünal
31-10-2007, 16:11
Ayol bakar mısınız şu faaliyete... Ben bu sitedekilere yetişemiyorum bir yeri okuyup takip ederken başka bir yerde hoooop toplanılıyor bile...Bende bakarsınız gelirim sadece izleyici üye olarak ..Hatta getir götür işlerine seve seve yardım ederim.. Hepinize sevgiler, kolaylıklar diliyorum.

nevsune
31-10-2007, 18:50
Sn. şükran ünal, bekliyoruz. Bakarsınız bonsai yapmak en büyük merakınız oluvermiş.

Böyle eğitmenler de kolay bulunmaz, söyleyeyim.

nevsune
01-11-2007, 08:26
Arkadaşlar ne oldu? Hiç kimseden bir ses çıkmıyor;)

Adres değişikliği konusunda herkesin haberi var değil mi?

Hakan KINACI
01-11-2007, 08:50
Evet Nevsune Hanım, adres değişikliğinden benim bildiğim kadarı ile bir çoğunun var. :)
Fidanlar yarın mı? alınacak, yoksa öbür gün toplantıdan önce mi? ona göre oraganizasyonu yapalım.

Not: Şükran Hanım, :) sizide bekliyoruz :) bakarsınız sizde bir bonsaici olabilirsiniz aniden :))

sabah
01-11-2007, 08:51
Kapıdaki güvenliğe bilgi verilmiş olur değil mi?
Fakülteye araba ile girişler de gene cadde üzerindeki kapıdan mı yapılıyor?

şükran ünal
01-11-2007, 08:59
İnşallah ayarlayıp gelmeye çalışacağım.

kupscheker
01-11-2007, 12:53
Arkadaşlar benim fidanım konusunda bir sorunum var ama ne olursa olsun gelicem en azından izlemek,bilgilenmek istiyorum.Bir de Sayın Sabah'ın dediği gibi arabayla gelmek sorun yaratır mı?Ben çalışma yerine ilk kez geleceğim hiç bir bilgim yok..

nevsune
01-11-2007, 19:20
Sn. Herbaryum'a park durumunu sordum, herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. Arabayla gelmek isteyen arkadaşlar rahat olabilirler.

Yeri bilmeyenler olabilir. İsteyen varsa tarif edebiliriz.

DarkYES
01-11-2007, 21:43
3 Kasım'da Ankara dışında olacağım için katılamayacağım.
Bir sonraki atölye çalışmasına artık :)

nevsune
01-11-2007, 22:08
Keşke gelebilseydin ne iyi olurdu.

kupscheker
01-11-2007, 22:16
Maalesef şu an haberim olan bir gelişme nedeniyle gelemiyorum arkadaşlar,çalışmaya katılmayı,sizlerle olmayı çok istedim ama olsun bir sonrakine inşallah geleceğim.Hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar,dolayısıyla liste söyle:

1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Tubaengin
5.Hakankınacı
6.Levent_cc
7.Bonsaisan
8.Kamil Amca
10.Müjgan
11.Feriha
12.çiğdem nazlı
14.Limon51 (İlkay)
15.Ersen (İlkay'ın eşi)

Tuba
02-11-2007, 18:46
1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Hakankınacı
5.Levent_cc
6.Bonsaisan
7.Kamil Amca
8.Gül (Kamil amcanın kızı)
9.Müjgan
10.Feriha
11.çiğdem nazlı
12.Meriç (müjgan'ın oğlu)
13. Limon51 (İlkay)
14.Ersen (İlkay'ın eşi)

Müjgan
02-11-2007, 18:55
1.Sabah
2.Nevsune
3.Ulmus
4.Hakankınacı
5.Levent_cc
6.Bonsaisan
7.Müjgan
8.Feriha
9.çiğdem nazlı
10.Limon51 (İlkay)
11.Ersen (İlkay'ın eşi)

Nail
02-11-2007, 20:33
1.Sabah
2.Nevsune
3.Nail (Ulmus) ve eşi Nezahat
4.Oğuz Köylü ve eşi Oya
5.Cüneyt Çelen
6.Hakankınacı
7.Levent_cc
8.Bonsaisan
9.Müjgan
10.Feriha
11.çiğdem nazlı
13.Limon51 (İlkay)
13.Ersen (İlkay'ın eşi)
14. Levent İnan

şükran ünal
02-11-2007, 21:07
Şükran Ünal (eşi ile birlikte)

Müjgan
03-11-2007, 07:20
1. Sabah
2. Nevsune
3 - Nail (Ulmus) ve eşi Nezahat
4. Oğuz Köylü ve eşi Oya
5. Hakankınacı
6. Levent_cc
7. Bonsaisan
8. Müjgan
9. çiğdem nazlı
10. Limon51 (İlkay)
11. Ersen (İlkay'ın eşi)
12. Levent İnan
13. Feriha
14. Cüneyt Çelen
15. Şükran Ünal (eşi ile birlikte)

Yücel Özlem
03-11-2007, 08:00
1- Sabah
2- Nevsune
3- Nail (Ulmus) ve eşi Nezahat
4- Oğuz Köylü ve eşi Oya
5- Hakankınacı
6- Levent_cc
7- Bonsaisan
8- Müjgan
9- çiğdem nazlı
10- Limon51 (İlkay)
11- Ersen (İlkay'ın eşi)
12- Levent İnan
13- Feriha
14- Cüneyt Çelen
15- Şükran Ünal (eşi ile birlikte)
16-Yücel Özlem

Payas
03-11-2007, 09:04
1- Sabah
2- Nevsune
3- Nail (Ulmus) ve eşi Nezahat
4- Oğuz Köylü ve eşi Oya
5- Hakankınacı
6- Levent_cc
7- Bonsaisan
8- Müjgan
9- çiğdem nazlı
10- Limon51 (İlkay)
11- Ersen (İlkay'ın eşi)
12- Levent İnan
13- Feriha
14- Cüneyt Çelen
15- Şükran Ünal (eşi ile birlikte)
16-Yücel Özlem
17-Payas (Mehmet)

feriha
03-11-2007, 11:47
Arkadaşlar üzgünüm rahatsızlandım.. Toparlanırım diye bekledim ama.. İnşallah bir dahaki çalışmada birlikte oluruz.. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Sizleri bu sayfalardan takip edeceğim. Umarım neler yapıldığını yayınlarsınız..

malina
03-11-2007, 20:17
Geçmiş olsun :) Haberlerinizi bekliyoruz...

Ankara 1. Bonsai Atölyesi / 3 Kasım 2007 (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=645&userid=)

Fotoğrafları buraya yükleyebilirsiniz...

Yücel Özlem
03-11-2007, 23:13
Eveet, bu bonsai işine bulaşmaktan hep korkmuşumdur. Hani ben şöyle aklıma esince çıkıp gidivermeliyim. O yüzden sanıyorum. geride öyle hassas ihtimam isteyen bir şey olunca ayağıma bağ olur diye.

Fakat Ankara ekibindeki çalışmalardan epeyce etkilenmiş olmalıyım. Geçen hafta sonu terasta fidanlarıma bakarken meşelerimden birini de gözüme kestirdim. Bonsai olabilir diye. Bu sabah listenin altına adımı yazıp yola düştüm.

Meşe fidanımla değil. Ama fotoğraf makinamla. Çok keyfli bir gün geçirdim. Erken gitmiştim. çalışma öncesi son hazırlıklar yapılırken bir taraftan da tanışma ve sohbet çok iyi geldi. Sonra Müjgan Hanımın açış konuşması. Sonra ders.

Ders diyorum. Sınıf ortamında kürsü ve tahta değil, böyle dememin sebebi. İki saat boyunca Konuya ait konuşmalar dışında çıt çıkmadı, diyebilirim. Aramızdaki küçük ağçseverler de dahil herkes büyük bir ilgi ile çalışmayı izledi.

Sonra bir çay molası, Ahmet Demirtaş ve Tuğrul bey sohbet ediyor, ben de büyük bir keyfle dinliyor ve bilgilenmeye çalışıyordum ki; mola bitmiş. Nevsun Hanımın bizi daveti ile dersimize döndük.

Bilmem bonsai işine girer miyim? Ama, girmesem de benim oldukça istifade ettiğim bir çalışma idi. Bir tarftan uygulama yapılırken, bir taraftan, hocalarımız sorulara cevaplar verdiler. Bonsai teknikleri yanında bitki bakımı konusunda da bir hayli faydalı biligi sahibi olduk.

Bu çalışmanın düzenlenmesinde, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ve kendilerini tebrik ediyorum. İzmirden buralara kadar gelen Sevgili Bonsaisan'a ve diğer hocalarımız Ulmus ve Oğuz Köylü'ye ve dahi katılımcılara teşekkür ediyorum.

Müjgan
04-11-2007, 08:23
Elinize sağlık Yücel Bey, çok güzel ifade etmişsiniz. Bütün çalışmayı neredeyse kameraya görüntü alırken izlediğim için, bütünü görme konusunda eksiklerim vardı diye düşünüyordum.
Değerli hocalarımıza ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.

sabah
04-11-2007, 11:32
Atölye çalışmasında bilgi ve deneyimlerini içtenlikle bizimle paylaşan Bonsaisan ve Ulmus'a çok teşekkür ederim.

Anlatımları, herbir sorumuza cevapları, fidanlar üzerindeki çalışmalarını ve çalışma sırasındaki yorumlarını izlemek çok yararlı oldu. Kısa sürede onlar çok şey vermeye biz de almaya çalışarak kendilerini çok yorduk. Özverilerine, zahmetlerine tekrar teşekkürler.

Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Müjgan, nevsune ve herberyum'a da minnettarım. Sayelerinde bu fırsatı yakaladık.:rolleyes:.

nevsune
04-11-2007, 16:25
Ankara atölye çalışmasında 4 saat su gibi akıp geçti. Bir dahaki çalışmamızı sabahtan başlatalım diyen fikir mimarı sabah'a aynen katılıyorum ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Sevgili Ulmus ve İzmir'deki işlerini bırakıp gelen sevgili bonsaisan, sizlerin anlattıklarınızı ve yaptıklarınızı görüp de bonsai yapmayacak bir kişi olacağını düşünemem. İkiniz de gerçek anlamda sihirbaz gibiydiniz. Öğretileriniz için ikinize de (ayrıca bonus için bonsaisana bir kez daha) teşekkür ediyorum.

Bu arada bu toplantının gerçekleşmesini sağlayan ağaçlar.net'e bir kez daha, hiç durmadan benim paniklerimi toparlamaya çalıştığı ve en önemli sorunları aştığı için sevgili müjgan'a, Fen Fakültesinde bize sınıf açan sevgili herbaryum'a, bizlere fidan sağlayan Çankaya Belediyesi'ne, fidanları taşımakta ve malzemeler konusunda yardımlarını esirgemeyen sevgili hakan kınacı ve levent_cc'ye ve katılımcılarımız Sn. Ahmet Demirtaş, Oğuz Köylü, payas yeni üyemiz olacak İlker ve Cüneyt Çelen'e, bana bu kadar güzel bir gün geçirttikleri için çok teşekkür ederim.

En son olarak benim bonsai adayı AĞACIM için kendisini feda eden sevgili Yücel Özlem'e özel olarak teşekkür ediyorum.

Mart ayında yeniden buluşmak dileğiyle.

Sebahattin Sargın
04-11-2007, 16:43
Atölye çalışmanızın güzel geçmesine sizin adınıza çok sevindim ;). Emeği geçen herkezi tebrik ederim...

levent_cc
04-11-2007, 19:50
Gerçekten çok faydalı bir çalışma oldu. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

bonsaisan
05-11-2007, 00:02
Öncelikle organizasyonda ki emekleriden dolayı nevsune Hanıma ve diğer tüm emeği geçen arkadaşlara çok teşekkürederim.
Ayrıca eğitmen dostum sayın Nail bey'e çalışmada ki anlatım ve anlatımı destekleyen örnek ağaçları ile vermiş olduğu büyük desteği kutlar ve tebrik ederim.

Her şey çok güzel ve keyifli geçti.Sizler gibi candan bonsai dostlarını tanımak çok güzel bir duygu oldu benim için.

Saygılar sunarım.

Payas
05-11-2007, 00:08
Herkese selamlar. Bonsai çalışmasına biraz geç kaldım ama geçekten güzel bi kaç saat geçirdim.Herkesin bi merakı ve ilgisinin olması ve bunları birbirleriyle paylaşması çok güzeldi. Dedim ya aranıza geç katıldığım için tam tanışıp kaynaşma inkanı olmadı ama gördüğüm kadarı ile hepsiniz çok sıcak ve iyi insanlarsınız.
Bir sonraki bonsai çalışmasında görüşmek üzere... mehmet

şükran ünal
05-11-2007, 08:28
Söz veripte gelemediğimiz için hepinizden özür dileriz. Hafta sonu gelen davetsiz yatılı misafirler yüzünden toplantıya katılamadık ama inanın ki eşimde bende birbirimize bakıp bakıp keşke orada olabilseydik diye hayıflandık durduk. Bonsai merak ettiğimiz bir çalışmaydı hem görmek hem doyumsuz sohbet içinde olmak kısmet olmadı. Hepinizin ellerine sağlık. Dileriz bir dahaki toplantılarda birlikte oluruz.

Hakan KINACI
05-11-2007, 08:56
Tüm Dostların; ellerine, emeklerine sağlık, çok güzel bir toplantı oldu :) katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Şükran hanım, melisa yapraklarını toplamış ve getirmiştim ancak siz gelmeyince gerisin geri eve geri döndüler. :(

Nail
05-11-2007, 09:07
Atölye çalışmasını organize eden ve katılan arkadaşlarımızı candan kutluyorum, onlarla tanışmak ve karşılıklı bilgi paylaşmak büyük zevkti. Umarım bu çalışma pek çok arkadaşımızın hayatını bonsai sanatı ile renkendirmesine katkıda bulunur.
Eğitmen dostum Orçun bey'e uzaklardan gelerek değerli bilgilerini bizlerle paylaştığı için özellikle teşekkür ediyorum, kendisini tanıma şansına eriştiğim için çok mutlu oldum.
Bu çalışmanın bir başlangıç olması ve katılan arkadaşlarımızın içinde bonsai ateşini yakmasını diliyorum.
Saygılar....

şükran ünal
05-11-2007, 09:09
Ah sormayın Hakan Bey, bende bir güzel lale ve şakayık soğanları hazırlamıştım .Cuma günü Nevsune Hanımla biz konuşurken sizde denizakvaryumu ile sohbete dalmıştınız. Nevsune hanım a söz vermiştim size ve denizakvaryumuna da birer ikişer getirecektim.Hafta sonu sinir oldum başkası benim adıma program yapınca herşey altüst oldu.Neyse size zahmet olmuş sağolun. Bir daha ki toplantımızda acısını çıkartırız. Sevgili Denizakvaryumunun bana kıs kıs güldüğünü duyar gibi oluyorum..O yüzden çok uzatmıyorum..

aybala
05-11-2007, 11:40
Güzel bir atölye çalışması olmuşa benziyor. Devamını dilerim.
Galerideki fotoğrafların altına kim kimdir ve yapılanları yazabilir misiniz acaba? :)

ilkerxxx
05-11-2007, 19:53
Siteye şu an üye oldum ve yeni üyeler kısmına kendimi tanıttım.

Bu bonsai ne kadar güzel birşeymiş. Sizleri tanıdıkdan sonra daha da ısındım. Evet değerli forum sakinleri, bu hafta sonu Ankara üniversitesinde yapılan bonsai atölye çalışmasına katıldım ve bonsai ile tanıştım. Ama bonsaiden çok oraya gelen arkadaşlarla tanışmam ve aramızdaki sıcak muhabbet beni daha çok keyiflendirdi. Hepiniz birbirinizden iyisiniz.
Özellikle Nail bey ve Orçun abime bizleri bilgileriyle aydınlattıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten bu konunun profosörü olmuş iki değerli insan.
Bu arada bana bonsai hobisini ve sevgisini aşılayan Orçun abimdir. Kendisine ayriyetten tekrar teşekkür ediyorum.
Olaya konsantre olup, en kısa zamanda içimdeki bonsai sevgisini uygulamaya geçireceğim.

Payas
05-11-2007, 23:33
sevgili ilker siteye hoşgeldin. bonsai toplantısında seni tanıdığıma için mutlu oldum

bonsaisan
07-11-2007, 12:14
Evet sevgili Ankaralı Bonsai severler Ankara atölye çalışması atölye çalışmalarına ait videolar kısmına eklenmişdir .İyi seyirler.

Ali H. ALI
07-11-2007, 12:31
Izmirden sonra Ankarada yapilan ilk bonsai atolye calismasi da guzel bir sekilde tamamlanmis, bu gibi calismalarin surekli olmasi dilegi ile, bu calismayi hazirlayan ve katilanlari kutlarim.

jonturk
17-02-2008, 11:06
Ankara'daki çalışmanızı resimlele süslemediniz mi arkadaşlar?
Neler yaptınız bir görseydik keşkem?

memet
17-02-2008, 12:39
Başlıkta, Malina'nın mesajında, galeriye yönlendirme var. Oradan fotoğraflara ulaşabilirsin.

mustafa06
24-12-2008, 16:47
merhaba. yeni bir başlangıçla bu güzel sanatla uğraşmak istiyorum.

tener
02-02-2012, 16:32
Çalışmalar 2008 de sona ermiş.