View Full Version : agaclar.net,İstanbul / 1. Bonsai Atölyesi (2 Aralık 2007)
bonsaisever
09-08-2007, 22:43
25693
Toplantıdan Fotoğraflar (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=649&userid=)
nechayev
04-11-2007, 21:53
Ben de Moda'da yeni açılan bir yer keşfettim: Kazım Koyuncu Kültür Merkezi (http://www.kkkm.org). Hem kapalı alanları hem de on kişiyi rahatça ağırlayacak bir bahçeleri var ve bahçe de bu nev'i bir çalışma için son derece uygun masif bir masa. Burada henüz hazırlık aşamasında olan bir çok atölye çalışması olacak. Biz de herhangi bir ücret ödemeden kullanabiliriz. Mutfakları mevcut. Birkaçımız kek börek yapar, giderken bir paket çay, kahve alır o işi de bu şekilde aradan çıkarmış oluruz. Burası benim evimin arka sokağında. Kadıköy iskeleye yürüyerek beş altı dakika (ama ben biraz hızlı yürüyor olabilirim). Bana tam bir tarih söylerseniz en kısa zamanda gider konuşurum. Zeytinburnu alternatifiyle karşılaştırır karar veririz...
bonsaisever
04-11-2007, 22:05
nechayev,
Sizin söylediğiniz yer de olabilir tabii.
Ancak, İstanbulda ulaşım şartlarının zorluğu nedeniyle amacımız; katılmak isteyenlerin net sayısını ve bu katılımcıların hangi yakada yapılacak çalışmaya katılabileceklerini öğrenmek.
Ve tecrübelerimiz neticesinde; katılım olacaksa bu çalışmayı yapmak.
Yoksa her yerde üç, beş kişilik çalışmalar yapılabilir :)
nechayev
04-11-2007, 23:08
Hocam daha önce bir mesajda da belirtmiştim benim için farketmez, haftasonu olduktan sonra her yere gelirim. Derdimiz aynı, katılım ne kadar çok olursa o kadar iyi. Dolayısıyla elimizde birden fazla alternatif olsun diye düşündüm.
Öte yandan bir önceki mesajınızda belirttiğiniz 25 Kasım tarihine pek birşey kalmamış görünüyor, eğer bu tarihin gerçekten uygun olduğunu düşünüyorsanız ufak ufak bir liste oluşturmaya başlasak iyi olacak gibi görünüyor...
Katılım sayısına göre Kadıköy de değerlendirilebilir. Belki ilk çalışmayı tanışma, genel bonsai bilgileri ve ufak bir uygulama şeklinde yapıp, geniş kapsamlı bir atölye çalışmasını şubat-mart aylarında Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde yapabiliriz. Tabi uygun olursa.
Not: Kadıköy fikrine sıcak bakmamın, Anadolu yakasında oturmamla hiçbir ilgisi yoktur. :)
İstanbul / Bonsai atölye çalışması
Tarih: 25 Kasım 2007
Yer: Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi (http://www.zeytinburnu.com.tr/tibbi_bitkiler_bahcesi.cfm) ya da Kazım Koyuncu Kültür Merkezi (http://www.kkkm.org/)
Katılımcılar:
bonsaisever
aybala
nechayev
tekin
...
bonsaisever
05-11-2007, 12:16
Derdimiz aynı, katılım ne kadar çok olursa o kadar iyi. Dolayısıyla elimizde birden fazla alternatif olsun diye düşündüm.
Sizin belirttiğiniz yer ve Aybalanın bahçesi Anadolu yakası için olabilecek yerler :)
Şimdi kesin katılımcıları görme zamanı ;)
bonsaisever
07-11-2007, 15:55
Katılımcılar:
bonsaisever
aybala
nechayev
tekin
Yasemin
?
Katılım sayısına göre yer arayışını tamamlayıp, organizasyonu şekillendireceğimizden İstanbul'da yapacağımız bonsai atölye çalışmasına katılmayı düşünen arkadaşlar en geç 20 Kasım tarihine kadar isim yazdırırlarsa memnun oluruz.
02 Aralık 2007 Pazar 1.İstanbul Bonsai Atölyesi
Yer: ...
Katılımcılar:
bonsaisever
aybala
nechayev
tekin
Yasemin
...
Harun Parlak
15-11-2007, 16:37
Toplantıya katılacak arkadaşlara Acer palmatum tohumları benden kişi başı 10 ad
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=173326#post173326
Tarihi 1 hafta öteledik. O zamana kadar belki katılım artar.
Ali H. ALI
16-11-2007, 13:56
Istanbullu bonsai sevdalilari ne oldu sevdanizdan bu kadar kolay mi vazgectiniz.
Bir bonsai atolye calismasi duzenleniyor ve katilima bakin 5-6 kisi, oysa bu atolye calismasi sanal yoldan ogreneceginiz bilgileri, cok daha hizli bir sekilde bonsai atolyesinde uygulamali olarak ogrenme firsatiniz olacak ki, Turkiyede bu gibi firsatlar her zaman bulunmaz. Katilma imkani olanlar mutlaka bu atolye calismasina katilmalidir.
Halit Togay, Ates Oztan beyler nerelerdesiniz bu calismaya siz de katilmalisiniz diye dusunuyorum.
agaclar.net'in 1. Istanbul bonsai atolye calismasinin, cok katilimli ve bonsai adina, yararli olmasini dilerim.
Merhaba herkese. Yazışmalarınızı takip ediyorum. Umarım ben de gelebilirim. Yalnız anasayfada bir reklam gibi birşeyler yaparsanız; katılımcı sayısı artabilir.
bonsaisan
17-11-2007, 15:28
Dünyanın sayılı bir metropolü olan şehri İstanbul......................
Aslında hem nüfüs olarak hemde bir çok önceliğin görüldüğü bu güzel şehrimizde güzel bir atölye çalışması yapılaçağına eminim bonsai üzerine nekadar çok gidilir ise başarı ve mükemmellik ortaya çıkar.
tourkana
17-11-2007, 18:02
Katılımcılar:
1/bonsaisever
2/aybala
3/nechayev
4/tekin
5/Yasemin
6/Tourkana
Harun Parlak
17-11-2007, 21:29
Istanbullu bonsai sevdalilari ne oldu sevdanizdan bu kadar kolay mi vazgectiniz.
Bir bonsai atolye calismasi duzenleniyor ve katilima bakin 5-6 kisi, oysa bu atolye calismasi sanal yoldan ogreneceginiz bilgileri, cok daha hizli bir sekilde bonsai atolyesinde uygulamali olarak ogrenme firsatiniz olacak ki, Turkiyede bu gibi firsatlar her zaman bulunmaz. Katilma imkani olanlar mutlaka bu atolye calismasina katilmalidir.
Halit Togay, Ates Oztan beyler nerelerdesiniz bu calismaya siz de katilmalisiniz diye dusunuyorum.
agaclar.net'in 1. Istanbul bonsai atolye calismasinin, cok katilimli ve bonsai adina, yararli olmasini dilerim.
Sizin çağrınızı henüz görmediler galiba. Sayın ALİ bey
Vildan Sönmez
19-11-2007, 00:21
Bu gün adının Japon ayvası olduğunu öğrendiğim bir fidan aldım.2 Aralık da bana uygun şimdilik.
Tarihi 1 hafta öteledik. O zamana kadar belki katılım artar.
Halit Togay
19-11-2007, 05:10
2 aralık bana uyar. Yer: heryer olabilir.
Katılımcılar:
1- bonsaisever
2- aybala
3- nechayev
4- tekin
5- Yasemin
6- Tourkana
7- Vildan Sönmez
8- Halit Togay
9- stipe
10- Ferda Ülkümen :)
Bonsai Atölyesi'nin ilk konusu olsa, gibi düşündüm. Tanışmadan sonra ******. Neyse 2 Aralık'ta görüşürüz artık.
Toplantı yeri, büyük ihtimal Kadıköy'deki Kazım Koyuncu Kültür Merkezi (http://www.kkkm.org/) olacak.
Saat 11:00 uygun bir saat sanırım.
Bu akşam toplantının yapılacağı yere gidip konuşacağız.
Detayları Bonsaisever akşam konuya yazacak.
1- bonsaisever
2- aybala
3- nechayev
4- tekin
5- Yasemin
6- Tourkana
7- Vildan Sönmez
8- Halit Togay
9- stipe
10- Ferda Ülkümen
bonsaisever
27-11-2007, 22:00
1. İstanbul Bonsai Atölyesi
Sunum: Oktay MALİ (bonsaisever)
Yer: Kazım Koyuncu Kültür Merkezi (http://www.kkkm.org/)
Adres:Kazım Koyuncu Kültür Merkezi.
Caferağa Mah. Mühürdar Cad. No 95 Caferağa / Kadıköy /İstanbul
0 216 418 58 60
Saat: 11:00
Katılımcılar:
1- bonsaisever
2- aybala
3- nechayev
4- tekin
5- Yasemin
6- Tourkana
7- Vildan Sönmez
8- Halit Togay
9- Ferda Ülkümen
10- narina
bonsaisever
27-11-2007, 22:30
Kazım Koyuncu Kültür Merkezi
Birinci haritayı incelemek için (http://www.wikimapia.org/#lat=40.987446&lon=29.021716&z=17&l=36&m=a&v=2)
25664
İkinci haritayı incelemek için (http://www.wikimapia.org/#lat=40.987446&lon=29.021716&z=17&l=36&m=m&v=2)
25655
Vildan Sönmez
28-11-2007, 08:19
Çok sevdiğim birinin,Kazım Koyuncu'nun adına kurulmuş bir yerde, bonsaiyle ilk dokunuş çok hoş bir rastlantı.Örnek için bitki getirecek miyiz ?
Ben de birşeyler sormak istiyorum, bir çırak olarak. Getirmememizi istediğiniz herhangi birşey var mı? Çalışmamız gereken konular var mı?
Araçla gelecekler için yukarıdaki ilk haritada uygun otoparkın yerini işaretledim. Modaya çıkan yol üzerinde Petrol Ofisi benzinliğini geçip sola döndüğünüzde hemen sağda İSPARK otoparkı var.
Vildan Hanım bitki getirebilirsiniz...
stipe, bonsaisevere bol bol soru hazırlayın derim :)
(sunumu bonsaisever yapacağı için getirilmesi gereken bir şey varsa online olduğunda yazacaktır.)
Teşekkür ederim. Sizi izlemeye devam ediyoruz.:)
- Halit Togay
9- stipe
10- Ferda Ülkümen
[COLOR=dimgray]11- Zenfree ?
...
Sevgili Bonsaisever,
Saat 15:00' de Taksim'de olmam gerekiyor. Ama, 2. çay molasına kadar olan programa beni de yazabilirsiniz.:rolleyes:
Ali Bey, özendirmelerinize teşekkür ederim. :)
bonsaisever
28-11-2007, 18:35
Getirmenizi istediğim şey; atölyenin amacına uygun olarak, şekillendirmek istediğiniz ağaçlar ve gerekli aletleriniz.
Tel ve tel kesme makasının olmaması önemli değil.
Ancak, ağaçlarınızı getirin ;)
Yoksa bunun adı; bonsaisever'in bilmem kaçıncı çalışması olur :)
Oktay Bey ağaçsız gelemez miyiz?
bonsaisever
28-11-2007, 21:38
Pratik yapabilmeniz açısından söylemiştim
Ağaç getirmeyenler izleyemez, dinleyemez gibi bir zorunluluğumuz yok tabii.
Aramızda olmanız sevindirir ;)
Harun Parlak
28-11-2007, 21:40
Ben fazladan bir iki fidan getiririm olmadı onlarla çalışır getiremeyen arkadaşlar.
Merhaba arkadaşlar. Eşim stipe'ın toplantıniza katılmayacağını bildirmek isterim. Listeden silebilrsiniz. Açıklamayı Özfenerci yapar umarım.
Tabii yapayım:
Dün TRT2'deki programınızı ilk defa izledim. Tam da size haksızlık ettiğimi düşünmüşken (ki hakaret etmedim hiçbirzaman) neden foruma girişim yasaklandı? Eğer ki yasaklılar listesine alındıysam; pazar günkü toplantıya gelemiyceğim kanısına varıyorum. Başka isimle de giriş yapacağımı düşünmeyin. Durumu düzeltmemeniz halinde; sitenizi tarafımdan gözden çıkartacağım.
stipe
Bonsai toplantısı bu konuyla bağlantılı değil, ister gider, ister gitmezsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6584&page=2 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6584&page=2)
Burada tansiyonun yükseldiği, sorunların kısmen çözümlenmeye başladığı sırada, koyu yeşille birlikte eğlenmeye karar vermeniz hiç hoş değildi. İkinizi de izleyici üyeliğe aldım. Yani forumu okuyabiliyor ama yazamıyorsunuz. Süre 5 Aralıkta sona erecek.
Çok istiyorsanız aranızda şakalaşmaları özel mesajla yapmalıydınız.
Kararı kendi doğrularınız yönünde vereceksiniz...
Saygılar...
vildan özfenerci
Sayın Özfenerci; eşim stipe aranıza dönmeyecektir. Sildiğiniz mesajlarda kimin hakaret ettiği çok açıktır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin(zaten yönlendirseniz de herkes gerçeği biliyor). Benim üyeliğimi de iptal edin.
Açıklama isteyen sizsiniz. Kendi nedenlerimi mi yazmamı istemiyorsanız neden açıklama talep ettiniz?
merhabalar,
yılbaşı çiçeklerimin bakımı için araştırma yaparken,tesadüfen ağaçlar net ile tanıştım.yeni üyelerdenim.Deprem sonrası Sapanca Kırkpınardaki yazlık evimizde yaşamak zorunda kaldık.42 hanelik bir site ve kış ayların oturan tek aile de biz oluyoruz.Sabah olunca kahvaltısını edenler sıra ile kimi işine kimisi de okuluna gidiyor.Başlıyor yalnızlık bu saatten sonra.Çiçeklerimle sevişiyorum oynaşıyorum ama akşam olmuyor işte.çok şeyler denedim.Örgü ördüm,ahşap boyamaya gittim,kurdele nakışı yaptım.Iıı ıhhh bunlar beni sarmadı.nette oyun oynamaya başladım.Bu dahada kötü emekli bir eğitimci için.Sitede çok yeniyim ama üye olduğum günden beri bonsai ile ilgili yazılanları okuyorum.işte benim zamanımı ayırabileceğim keyif alabileceğim bir uğraşı bu.eğer aranıza kabul ederseniz.2 aralıkta yapacağınız toplantıya bende katılmak istiyorum.
teşekkürler herkeze.
Harun Parlak
30-11-2007, 17:01
Sayın narina hoşgeldiniz aramıza bizde sayımızı çoğaltmaya uğraşıyoruz zaten seviniriz sizi aramızda görmekden.
Teşekkürler Tekin.Aranızda olmak büyük keyif.Keşke daha önce karşılaşsaydım sizlerle yaşadığım yer bu tür toplantılar için öyle müsait ki.Kocaman bir bahçe her yer meyve ağacı ve çiçekler.Araya otoban girmese bir yanımız sapanca gölü diğer yanımız ağaçlarla kaplı dağlar.inşallah sonraki toplantıda sizlere ev sahipliği yaparım.
Unutmadan söyleyeyim bomboş birde sosyal tesisimiz var.Kapalı alan lazım olursa.çok büyük değil ama bizlerin işini görür
Harun Parlak
30-11-2007, 17:48
Sayın narina çok iyi bilirim oraları bir yıl hergün gidip geldim oraya belkide daha fazla
çok çeşit ağaçlar vardır orada ama en güzeli mor çiçekli orman gülü.
bonsaisever
30-11-2007, 17:55
narina, sizi aramızda görmek hoş olacak :)
KRP Fidancılığa Acer Palmatum çeşitleri gelecekti, geldi mi acaba?
Ben araştırmak için biraz geç kaldım.Buradaki seraların birinden yetişmiş fidan alıp geleceğim.Önce teknikleri,neler yapmam gerektiğini öğrenmeliyim.Sonrasında kim tutar beni)))Hani bir söz vardır''boynuz kulağı geçer''diye.Fazla iddialı mı oldum?
Sevgili bonsai,yarın bakabilirim.geldiler mi?
bonsaisever
30-11-2007, 18:13
Hani bir söz vardır''boynuz kulağı geçer''diye.Fazla iddialı mı oldum?
Neden olmasın? :)
KRP Fidancılığa Acer Palmatum çeşitleri gelecekti, geldi mi acaba?
KRP ye gittim.Acer Palmatum ların ayın 10 undan sonra gelebileceğini söylediler.Bayrama kadar tırlar gelmiş olur dediler.Oradaki ağaçlar çok güzeldi fakat ben ne seçeceğimi pek bilemediğim için almaya cesaret edemedim.
bonsaisever
01-12-2007, 20:05
KRP ye gittim.Acer Palmatum ların ayın 10 undan sonra gelebileceğini söylediler.Bayrama kadar tırlar gelmiş olur dediler.Oradaki ağaçlar çok güzeldi fakat ben ne seçeceğimi pek bilemediğim için almaya cesaret edemedim.
Süre uzayıp duruyor, inşallah gelir :)
Şimdilik fidan almamanız iyi olmuş.
Bir süre konuları okuyup hangi ağaç türlerine ilgi duyduğunu belirleyip buna göre uygun fidanları şeçmeniz daha iyi olur.
Yarın geliyorsunuz değil mi?
bonsaisan
01-12-2007, 21:42
Yarın düzenliyeçeğiniz İstanbul bonsai atölye çalışmasında herkeze güzel bir gün geçirmesini ve bu çalışmaların sayısınında artmasını dilerim.
Saygılar.
Programımı ayarlayamadığımdan toplantıya katılamıyorum. :(
Verimli bir çalışma ve güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.
sevgili dostlar,
çok amaaa çok istememe rağmen gelemiyorum.sabah kalktım hazırlanırken gözlüğümün camını düşürüp kırdım.ben o olmadan adım atamam guatranın bir değişik cinsinden ameliyat oldum gözlüklerim olmadan gözlerimde odak noktalarında kayma var herşeyi çift görüyorum çok özür diliyorum.oğlum almanya da olmasa o getirirdi.iyi çalışmalar sizlere((((((inşallah bir dahaki toplantıda sizlerle olurum.o kadar hevesliydimki dün bütün fidanlıkları gezdim boş gelmemek için yanınıza
Mine Pakkaner
02-12-2007, 19:46
Eeee, neler oldu?
Bendeki kısmı güzeldi ama belgesi yok :)
Öncesi burada :
İstanbul 1. Bonsai Atölyesi / 2 Aralık 2007 (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=649&userid=)
tourkana
02-12-2007, 19:57
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=649&userid=
Ayrıntılar galeride
Mine Pakkaner
02-12-2007, 20:32
Peki sözlü ayrıntılar nerede? :)
Şimdi şöyle; biz kameraya kaset takmayı unutmuşuz :))
Çalışma ortamımız ve havanın güzel olması ile keyifli bir çalışma yaptık. Bu daha çok temel bonsai konularını içeren bir tanışma toplantısı oldu. Bundan sonraki toplantılar çok daha verimli geceğine eminim. Öncelikle bize sunumu hazırlayan Bonsaisever'e ve toplantıya katılarak paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederiz. :)
Harun Parlak
02-12-2007, 21:47
İstanbul / Bonsai Atölyesi çalışmaları (2 Aralık 2007) Toplantısını düzenliyerek bir çok konuda ortak yönleri olan arkadaşları bir araya getiren aağçlar.net katkılarını kutluyor ayrıca teşekkür ediyorum.
Sunumu hazırlayıp sunan bonsaisever arkadaşımıza ve onu canı gönülden dinleyip sorulara boğan bonsai meraklılarınada teşekkürler.
Eminimki bu toplantı İSTANBUL'da 1. si olup binlerce toplantı ve sergilerimeze doğru gidecektir.
Kabuğumuzdan çıktık yola devam edeceğiz.
tourkana
02-12-2007, 22:34
Halit Bey' i yine göremedim .
Halit Togay
02-12-2007, 23:39
Geciktimmaalesef. Birdahaki sefere görüşürü zartık.
Ali H. ALI
03-12-2007, 08:52
Guzel bir calisma olmus, bu ikincisinin cok daha katilimli ve daha guzel olacaginin isaretidir. Istanbul bonsai atolye calismasini duzenleyen ve katilanlari kutlarim.
programsız bir seyahat dolayısıyla aranızda bulunamadığım için üzgünüm
Merhabalar,
Resimlere baktım.Kıskanmamak elde değil.Çok keyifl,i dakikalar geçirmişsiniz.((((
Çok kıskandım çoookkkkk...
Çalışmayı inceledim. Sorular sordum. DEğerlendirme yaptım. Ama sonuçta pankartı da, İzmir'den düzlettik, buna işaret etmeden geçemeyeceğim.:D
Zamanla İzmir kadar iyi bir bonsai ekibi olacaktır buna inanıyorum.:dilli:
Organizasyonu yapan arkadaşlar Aybala ve Bonsaisevere teşekkürler.
Yeri bulan Necverey yok muydu, dikkatimden mi kaçtı.
bonsaisever
03-12-2007, 17:55
Güzel bir çalışma oldu.
Çalışmaya gelen herkese teşekkürler :)
Gelemeyenler üzülmesin, bundan sonraki çalışmayı Tekin beyin bahçesinde yapmaya karar verdik.
Herkese yetecek kadar ağacım var, kimse fidan getirmesin diyor.
Bir sürü bonsai sahibi olacak bu sayede :))
nechayev de oradaydı tabii ;)
Harun Parlak
03-12-2007, 18:08
O günü sabırsızlıkla bekliyorum bir sürü bonsai'lerim olsun çok isterim inşallah olacakda ama arkadaşlara vereceğim çalışma ağaçları kendilerine yapacaklar.
Zaman kalıpda fazla mesai yapıp ikinci üçüncü ağaçlarıda yaparlarsa onada hayır demem doğrusu :)
Vildan Sönmez
03-12-2007, 23:48
Toplantıyı düzenleyen ,sunumu yapan Aybala ve Bonsaisever'e, Bonsai adayımıı şekillendiren Tekin Bey'e çok çok teşekkür ederim.Çok kalabalık değildik ama arkadaşlarla tanışmak çok güzeldi.Aybala'nın asistanlığını yaptığı kek çok güzeldi.(Kim yaptıysa ellerine sağlık).
Bu başlangıç olur,devamı gelir umarım.
(Küçük bir ilave:bir toplantı duyuruldu. Saat,yer.gittik **** gidemedik.Ama dışardan gördüğümüz kadar basit değil bu organizasyonlar. Kültür Merkezi yöneticilerinden bir bey toplantı sonunda masamıza gelip açıklama yapmak ihtiyacı duymasa geri planda Aybala'nın Malina'nın ne kadar çaba sarfettiğinden haberimiz bile olmayacaktı.)
Harun Parlak
04-12-2007, 16:15
İSTANBUL Bonsai atölyesi 2. çalışması için katılacak arkadaşlar için şimdiden bir kaç ağaç belirledim üzerinde ön hazırlık için resimle üzerinde fikir alş verişi yapabiliriz diye düşündüm. (zakkumlar)
Harun Parlak
04-12-2007, 16:18
devamı
O zaman arayı fazla soğutmamak lazım. :)
Bir de ne düşünürsünüz bilmem ama, katılan arkadaşlar uzaktan-yakından bonsai ile ilgili. Bu sefer herkes birkaç cümle de olsa bir sunum yapsa. Yani kişi kendi seçeceği konuda, araştırıp, "böyle bir bilgi var" dese hem yeni bilgiler ediniriz, hem bunu tartışmaya açarız, hem de herkesin katılımı sağlanmış olur. Mesela tourkana'nın söylediği iğne yapraklıların kök budaması ile toprağa ekim süresi arasında 10dk. dan fazla süre olmamalı bilgisi (doğru anladı isem) bana çok ilginç geldi.
Ne dersiniz?
Harun Parlak
04-12-2007, 16:34
bir kaç resim daha
Harun Parlak
04-12-2007, 16:38
Uzman arkadaşlarımız saksı değişimine yakın bizi yölendirirler ise aynı zamanda saksı değişimini de işlemiş oluruz diye düşünüyorum.Zamanı ona göre ayarlayabilirsek çok iyi olur yazada bonsailerimizle gireriz.
Harun Parlak
04-12-2007, 17:38
aybala Mesela tourkana'nın söylediği iğne yapraklıların kök budaması ile toprağa ekim süresi arasında 10dk. dan fazla süre olmamalı bilgisi (doğru anladı isem) bana çok ilginç geldi.
Sayın aybala iğne yapraklılarda ve uykuya yatmamış diğer ağaçlarda kökleri mümkün olduğunca kurutmamak gerekir diye düşünüyorum sökülen fidanı yerine yerleştirene kadar kökleri su dolu geniş bir kabın içine koyarsanız kökler güneş ve havadan etkilenmemiş olur.
bonsaisever
04-12-2007, 18:10
İbrelilerin köklerini budarken tamamen toprasız bırakmayın.
Aynı şeyi geniş yapraklılar için de söyleyebiliriz.
Kökleri topraktan tamamen temizlemenin mikoriza denilen mantar türlerini kaybetmemize neden olduğunu unutmayalım.
Mikoriza ile ilgili Mine Pakanerin açtığı bu konudan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1963&highlight=mikoriza) ve Ali abinin anlatımında (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=36199&postcount=1) okuyabilirsiniz.
Köklerin çevresinde minimum iki avuç dolusu toprak kalmasına özen gösterip (gövde kalınlığını 4-5cm capında düşünürsek) nemsiz bırakmadıktan sonra sorun yok diye biliyorum.
Süre uzayacaksa bez bir çuvala sarıldıktan sonra sulamanın faydası var.
bonsaisever
04-12-2007, 18:55
Toplantıda konuşuluna bitkilerde suyun akışı ve aşılama konularında çizim.
Fidanın ve kalemin canlı olan Pholem tabakaları, aşının tutabilmesi için üst üste gelmek zorunda.
26023
26024
tourkana
04-12-2007, 21:37
Mesela tourkana'nın söylediği iğne yapraklıların kök budaması ile toprağa ekim süresi arasında 10dk. dan fazla süre olmamalı bilgisi (doğru anladı isem) bana çok ilginç geldi.
Ne dersiniz?
Doğru anlamışsınız Aybala ,ayrıca elle kök teması olmaması gerekir.Mutlaka eldiven kullanılması gerekir.
Yanlış anlamadıysam bir dahaki çalışma Tekin Bey'lerde yapılacak. Gümüşdere'deydi sanıyorum Tekin Bey'in evi. Komşuyuz o halde.
Bonsai ile hiç ilgilenmeyen birisiydim aslında. Fakat dün eşimle Ikea'da görünce aşık olup aldığımız 2 ad. ağaçtan sonra sanıyorum ben de bonsaisever olmaya başlıyorum yavaş yavaş.
Bundan sonra dış mekanda yetişebilecek ve kendi ellerimle hazırlayacağım bonsailerim olsun istiyorum. Seve seve katılırım bu okula :)
tourkana
05-12-2007, 14:09
Tekin bey benim de komşum sayılır,ben de Demirciköy deyim.
Bir dahaki toplantıda en azından bizim için yol sorunu olmayacak.
bonsaisever
05-12-2007, 19:17
Şu eldiven konusuna bir açıklık getireyim.
Bazıları ağaçta oynama yapacağı zaman yaklaşıp "Ellerimi yıkadım, merak etme!" diyor :)
Steril olmak tabii iyi.
Benim kullanma amacım ise; ağacın ve özellikle aşı macunun ellerime bulaşıp, yapış yapış olmasını hiç sevmediğimden :))
Harun Parlak
05-12-2007, 19:34
Selam bonsai'ye gönül vermiş arkadaşlar. Atölye toplantısına getirdiğim otopark uzakda kalınca arabamda bırakdığım yayvan ardıç'ımı burada üzerinde biraz çalışalım diye düşündüm önerilerinizi bekliyorum.
beyaz orkide
06-12-2007, 12:07
Merhaba arkadaslar, Acaba bende katılabilirmiyim bonsai yapımı toplantısına herkese acık mı toplantılar.
Ali H. ALI
06-12-2007, 12:09
Tekin nasil bir tarz yapmayi dusunuyorsun? selale tarzi, ruzgar yatigi, yari sarkik, yatik tarz olabilir agacinin on yuzunu belirleyim yapacagin tarzi belirlersen sana daha fazla yardimci olabiliriz.
Ardic'in icin uyelerin bonsai calismalarinda bir sayfa acarsan ardic calismalarina ordan denam ederiz.
Ali H. ALI
06-12-2007, 12:17
Beyaz orkide merhaba aramiza hos geldiniz. Atolye calismalarinda ve agaclar.netten ogreneceginiz bilgilerle bircok bonsainiz olsun.
Istanbul 2. bonsai atolye calismasina katilmaniza, calismayi duzenleyen arkadaslar gulumseyerek hos geldiniz diyeceklerinden eminim.
Merhaba arkadaslar, Acaba ben de katılabilir miyim bonsai yapımı toplantısına, herkese acık mı toplantılar?
Evet, katılmak isteyen herkese açık.
beyaz orkide
06-12-2007, 12:36
Tesekkur ederım, çok mutlu oldum şimdiden malzemelerimi temin edeyim bende
bonsaisever
06-12-2007, 14:23
Sevgil Bonsaisever,
Bugün başka bir fidancılığa gidip Acer Palmatumları sordum.Ellerinde 3 değişik Acer Palmatum vardı.Acer Palmatum Shaine lar 85 YTL,AcerPalmatum Orengreen(Orengreen doğrumu yazıldı bilemiyorum.yanlışsa düzeltin ltf)35YTL,bir tane daha vardı onun adını unuttum oda 30 YTL.Eğer ilgilenirseniz adres ve teli verebilirim.
Hoşçakalın...
Narina, Kurban bayramında bir aksilik olmazsa Adaya geleceğim.
Siz de orada olursanız görüşürüz.
İlginiz için çok teşekkür ederim.:)
Bahsi geçen ağaçlar bunlar mı?
Acer Palmatum Shaina
26124
Acer Palmatum Orange Dream
26125
Narina, Kurban bayramında bir aksilik olmazsa Adaya geleceğim.
Siz de orada olursanız görüşürüz.
İlginiz için çok teşekkür ederim.:)
Bahsi geçen ağaçlar bunlar mı?
Acer Palmatum Shaina
26124
Acer Palmatum Orange Dream
26125
Evet bunlardı ama çok az yaprak kalmış üzerlerinde.Şimdilik bir programımız yok .Umarım görüşürüz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.