Bağlan

View Full Version : Tugo/ Sardunya

tugo
05-08-2007, 14:37
Herkese selamlar;
Yaklaşık bir aydır sizlerin tüm değerli bilgilerinizi ve de Bonsai ile ilgili bulabildiğim her şeyi okudum.İlk uygulamayı yapmaya başlamak çok zor olsa gerek.Bu nedenle yardımlarınızı rica ediyorum.

İlişikte resimlerini koyduğum sardunyam,ilk denemem için uygunmudur?

Bana,en azından bu defalık,nasıl,nereden başlamam,işin sırası ve de takvimi konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.Aslında bunların hepsini okudum ama ilk uygulama imtihan kapısı gibi,hiç birşey bildiğimi zannetmiyorum.

Katkılarınız için şimdiden çok teşekkürler
Tuğrul

memet
05-08-2007, 14:45
Çok fazla yan gövde görünüyor.
İlk olarak bunların genç olanlarından başlayarak, bazılarını azaltabilirsin.
ortada görünen kalın gövdenin dallanmasını teşvik edebilir bu.

tugo
05-08-2007, 22:17
Çok teşekkür ederim.
Elimden geldiğince bir seçme yapacağım.

Ali H. ALI
06-08-2007, 11:02
Tugrul bey iyi gunler, Bonsai calismalari yapmak icin aramiza hos geldin.
Dusundugun dogrudur. Ilk her zaman zor oluyor bu bonsaide de oyledir. Zamanla, birkac denemeden sonra o kadar zor olmadigini goreceksiniz.

Sardunya yerine ilk agacinizi daha uzun yillar yasiyabilen bir bitkiden secseniz belki daha iyi olurdu. Her neyse ikinci bonsainiz daha uzun yasiyan bir bitki olur.

Memedin dusundugu gibi tek bir govdeyi kullanmak istiyorsaniz digerlerini budamaniz gerekiyor.
Bir baska seceneginiz de cok govdeli bir tarz yapmak, ornegin 5 ve ya 7 surgun secip en kalin ve gosterisli surgun en uzun surgun etrefindakiler de daha kisa olacak sekilde[bir ucgen gorunumu alacak sekilde] budayabilirsin. Surgunler hep bir tarafa yatiyor, bunu da degerlendirip cok govdeli tarzini ruzgardan etkilenip govdelerin hep bir yana yatmis oldugunu sergileyebilirsin.
Bonsai calismalariniz hep guzel olsun.

tugo
06-08-2007, 18:55
Sn.Ali H. Ali
Haklısınız,doğru bir seçim olmadığının farkındaydım,fakat sanki diğer ağaç türlerine henüz daha hükmedemiyecekmişim gibi geldi.Tabii ki adayları çoğaltacağım.
Hepimiz içimizde tabiat sevgisini taşıyoruz da, bir de böyle bire bir uğraşmak çok çok mutluluk verdi.
Sizin, Memedin ve diğer deneyimli arkadaşların bıkmadan usanmadan cevap vermeleri ve bilgi aktarmaları bizleri inanılmaz mutlu ediyor.
Sağlıcakla kalın, saygılar.