Bağlan

View Full Version : Leylak (Syringa sp.)

Sebahattin Sargın
04-08-2007, 15:09
Selahattin hocamdan aldığım leylak ağacını sularken aklıma geldi. "Leylak ağacından bonsai olurmu" acaba dedim. İnternette araştırdım ve çok güzel örnekler buldum. İşte bunlar leylak ağacı bonsaileri:

17786

17787

17788

17789

17790

Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Oğuzhan
04-08-2007, 15:12
Harika Sebo..
Benim hiç bonzaim yok.Baya bir merak sardı beni.Uygun bir leylakla başlayabilirim ..İnşallah bulurum.

Sebahattin Sargın
04-08-2007, 15:18
Benimde hiç yok, daha doğrusu bir tane acer negundom var ama aday o daha ;). Bir tanede leylak ağacım var. Malzeme ve cesaret eksikliğim var yahu ;). Başlarsam ya benim yüzümden ağaç ölürse, yazık olur o zamanda. İnşallah güzel bonsailerimiz olur. Şimdilik ustalaramızın çalışmalarını takip ediyorum.

COYOTE
04-08-2007, 15:59
Süper. Bayılırım leylağa:D Bu gidişle bonsaiye başlayacağım:p

Ali H. ALI
04-08-2007, 16:09
Benimde hiç yok, daha doğrusu bir tane acer negundom var ama aday o daha ;). Bir tanede leylak ağacım var. Malzeme ve cesaret eksikliğim var yahu ;). Başlarsam ya benim yüzümden ağaç ölürse, yazık olur o zamanda. İnşallah güzel bonsailerimiz olur. Şimdilik ustalaramızın çalışmalarını takip ediyorum.

Sebahattin ben senin bonsaiye coktan basladigini dusunuyordum. daha ne cesareti istiyorsun. Teorik olarak yeterli bilgin var, ellerini alistirmak icin coktan ise baslamaliydin.

Neyse kisa bir zaman sonra sonbahar
geliyor ve bu mevsim agac budamak tel sarmak icin en iyi zamandir. o zaman calismalara basliyacagini umuyorum.

Elfogi BONSAI dunyasina hos geldiniz.

ikinizin de, yukarda resimleri eklenen bonsai leylaklar gibi guzel agaclariniz olsun.

Ali H. ALI
04-08-2007, 16:14
Süper. Bayılırım leylağa:D Bu gidişle bonsaiye başlayacağım:p

Coyote siz de hos geldiniz bonsai ugrasi icerisine. Yetistirdiginiz sukuletler icerisinde, yesim agaciniz varsa ondan da guzel bonsai yapabilirsiniz.

Sebahattin Sargın
04-08-2007, 16:34
Ali hocam sanırım sonbaharı beklesem daha iyi olacak, o zamana kadar malzemeleri tamamlar ve budama işlemlerine başlarım...

Oğuzhan
04-08-2007, 16:49
Ali Hocam hoşbulduk.Teşekkür ederim.Merak çok fakat cesaret yok.:))

COYOTE
04-08-2007, 17:55
Ali Bey merhaba bulaşmayayım dedim bonsaiye ama görünce dayanamıyorum açıkçası.E hoşbuldum o halde:D Sabır hiç yok bende:p Acaba yeşim ağacı hangisi ola ki? Sanırım yok olsun bir şekilde bulurum. Ben de crassula column var kaktüsler hakkında genel bilgiler ve kaktüs çeşitleri başlığı 3. sayfada resmi var hatta Elfogi bonsaiye benzetmişti:D Sizden ricam acaba bir göz atabilirmisiniz benim crassulama? Bir sitede okudum bonsaiye de uygunmuş. Siz ne dersiniz? Fikrinizi almak isterim doğrusu.:D

Ali H. ALI
05-08-2007, 11:18
Coyote sorunu crassula[yesim agaci basligi altinda] cevapliyorum.

Ali H. ALI
05-08-2007, 11:23
Elfogi, ne cesareti? bir yerlerden baslamalisiniz. ancak deneyimlerle kendinizi gelistirip bonsai yapmayi ogrenebilirsiniz. ogrendiklerinizi sadece kafanizda tutmak bir ise yaramiyor. O bilgileri ellerinize ogretmelisiniz.
Kolay gelsin.

petulya
10-10-2007, 14:04
Leylakla ve mor salkımı gördükten sonra içimden bir ses erguvanıda bonsai yapmışlardır diyor :)

ezo
10-10-2007, 22:15
Leylakla mı başlasam acaba :(

Ela
11-11-2007, 07:58
Leylak ağacından çelik hangi ayda alınmalıdır?Çelik alındıktan sonra nasıl bir toprakta köklenir?Beyaz leylak ağacının bir dalına mor leylak aşılanabilir mi? Cevaplarınıza şimdiden çok teşekkür ederim.

memet
11-11-2007, 09:43
Bonsai başlığında, çelik alma konusu dikkat çekmeyebilir.
Sorunuzu, leylak (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4247&highlight=Leylak+%28Syringa+sp.%29) başlığında tekrarlamanızda yarar var.

Ela
11-11-2007, 12:41
Teşekkür ederim

tijeen
29-02-2008, 12:36
leylak en sevdiğim çiçeklerden .Ayrıntılı bilgileri okuyup bende deniyeceğimm.bonsai leylak çok hoşşş görünüyor bayıldımmm.
iyi ki varsınız arkadaşlar, içime yeniden yaşama sevinci doldurdunuz .saolun var olunn

Ali H. ALI
02-03-2008, 13:43
Tijen hanim iyi gunler, aramiza hos geldiniz.
Evet bonsai dusundugunuz gibidir, insani yasama baglamakla kalmaz insan yasamina renk, heyecan, sevgi katar.

El sanatlari ile ilgilenmeniz bonsai yaparken isinize yariyacak. Yalniz leylakla kalmayip daha baska turleri de bonsai olarak denemelisiniz.

Bonsai ogrenmeniz icin tum arkadaslar size yardimci olacaktir.
Simdiden kolay gelsin.

tijeen
02-03-2008, 17:08
Ali bey ilginiz için ****** ama açıkcası baya zor ve zahmetli bir işe benziyor. ya başaramazsam ,ya bitkileri ziyan edersem gibi düşünceler sardı beni. öncelikli işim forumdaki yazıları tek tek okuyup bilgi edinmek .hatta başladım bilee :)

Ali H. ALI
03-03-2008, 13:36
Tijen hanim, konu burada dagilmasin diye bu endiselerinizi "Bonsai golgesinde sohbetler" basligi altinda yanitliyorum.

tourkana
12-04-2008, 07:28
Bu da bizim bahçedeki kalın ve oyuk gövdeli leylak...
Bonsai yapmaya kıyamadım ,böyle kalmasına karar verdim. Çiçeklerinin koktuğunu da bilmiyordum burada öğrendim. Çok hoş kokuyorlar.

Ali H. ALI
12-04-2008, 13:40
Tourkana, bu leylaktan alacagin celikler ve ya havai koklendirme ile elde edecegin fidanlarla da bonsai yapabilirsin.
Bahcende sagda solda kendiliginden bitmis kurtbagri varsa onun uzerine de leylak asilayabilirsin.
Iyi gunler.